Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger"

Transkript

1 Lb. Nr. EKU-OM-01 Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger Område: Folkeoplysning og fritidsaktiviteter fælles formål Funktion: Forslaget går på, at indføre gebyr for de folkeoplysende foreningers anvendelse af kommunale lokaler, anlæg, haller m.m. Folkeoplysningsloven giver en mulighed for at kommunen kan opkræve et gebyr, der skal bidrage til at finansiere supplerende tilskud på det folkeoplysende område. Det vil sige, at indtægterne bliver på lokaletilskudsområdet, men til helt eller delvis finansiering af det kommunen anvender på området udover de lovpligtige 65% i lokaletilskud. Faxe Kommune formidler omkring timer til folkeoplysende foreninger i kommunale faciliteter. Et gebyr på 10 kr. pr. time, uanset hvilken type lokale eller facilitet, vil således på helårsbasis udgøre ca. 1,1 mio. kr. Der er mulighed for en mere differentieret gebyrmodel, med forskellige gebyrer i forhold til forskellige typer faciliteter. Der er regnet med en halv års virkning i 2017, så indførelse af ordningen kan følge foreningssæsonen, fra sommerferie til sommerferie. Udgift Indtægt Nettovirkning En indførelse af sådan et gebyr, vil givet blive oplevet som en serviceforringelse fra foreningslivet, idet kommunale faciliteter som oftest er stillet frit til rådighed.

2

3 Lb. Nr. EKU-OM-02 Nedlæggelse af ordningen om mikrobiblioteker Område: Andre kulturelle opgaver Funktion: Forslaget går på, at nedlægge ordningen om mikrobiblioteker. Mikrobibliotekerne blev etableret efter at biblioteksfilialerne i hhv. Rønnede og Karise blev nedlagt. Mikrobiblioteket i Rønnede åbnede i Superbest, nu Meny i oktober 2011, og i Karise maj 2012 i Brugsen. Organisering og aftale med supermarkederne blev initieret af frivilliggrupper, bestående af borgere fra hhv. Karise og Rønnede. Mikrobibliotekerne fungerer ved, at borgerne hjemmefra kan bestille bøger og materialer, som afhentes eller afleveres i supermarkedets åbningstider. Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice leverer og afhenter bøger og materialer to gange ugentligt. Supermarkederne stiller plads og personale gratis til rådighed. Mikrobibliotekerne har siden starten været finansieret af midler fra Mødesteds- og Kulturpuljen. Med det nuværende niveau er omkostningerne beregnet til kr. pr. mikrobibliotek, i alt kr. pr. år. Midlerne tilføres Faxe Kommunes biblioteker til håndtering af bøger/bestilling og transport. I forbindelse med en kommende bibioteks- og borgerservicepolitik bliver det relevant at overveje om nye tekniske løsninger, der er godt på vej, bør opstilles i Faxe kommune. "Bog-boxe" kunne blive et supplement til og/eller på sigt erstatning for de nuværende mikrobiblioteker. Og det er derfor forslaget først forventes at have gennemslagskraft fra 2018.

4 Udgift Indtægt Nettovirkning Beskriv hvordan forslaget påvirker serviceniveauet. Er der konsekvenser / afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Ved gennemførelse af forslaget mister bibliotekerne kr. i indtægt, som er brugt til dækning af de personaleudgifter og kørselsudgifter, der er forbundet med servicering af mikrobibliotekerne. Er der forudsætninger som skal være opfyldt for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet?

5 Lb. Nr. EKU-OM-03 Nedlæggelse af lydavis fra bibliotekerne Område: Funktion: Folkebiblioteker Faxe Kommunes Biblioteker udgiver en lydavis beregnet for blinde, svagtseende og andre læsehandicappede. Lydavisen bringer artikler og meddelelser fra de lokale ugeaviser og dagblade, f.eks. om arrangementer og navnestof samt information om kommunen. Lydavisen lægges på en CD, og sendes med posten hver fredag. Lydavisen er gratis for borgerne. Forslaget går på, at der ikke længere produceres lydavis. Udgift Indtægt Nettovirkning Beskriv hvordan forslaget påvirker serviceniveauet. Der er ca. 45 modtagere af lydavisen. Er der konsekvenser / afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Der er mulighed for at søge om hjælpemidler, der kan kompensere for det manglende syn, f.eks. læseapparater eller programmer til computer, som forstørrer teksten eller læse teksten op.

6

7 Lb. Nr. EKU-OM-04 Reduktion af bibliotekets materialeindkøb Område: Folkebibliotekerne Funktion: Faxe Kommunes biblioteker har i en årrække oplevet et fald i de samlede udlån, og denne udvikling forventes, at fortsætte, hvorfor det kan forsvares, at budgettet til materialeindkøb reduceres. Udgift Indtægt Nettovirkning En del af materiale indkøbet er baseret på baggrund af licensaftaler, hvoraf nogle af disse har en opsigelsesperiode.

8 Lb. Nr. EKU-OM-05 Afskaffelse af lørdagsåbent på Bibliotek og Borgerservice Område: Folkebiblioteker Funktion: Forslaget går på, at lukke helt for personlig betjening om lørdagen. Åbningstiden er fra kl I åbningstiden arbejder der bibliotekarer, HK ere på biblioteksområdet og HK ere fra administrationen. Det samlede forslag rummer en personalereduktion på kr. og fordeler sig derfor både til Erhvervs- og Kulturudvalget og Økonomiudvalget. På dette skema er der alene medtaget det, der vedrører Erhvervs- og Kulturudvalget. Udgift Indtægt Nettovirkning Beskriv hvordan forslaget påvirker serviceniveauet. Den ugentlig betjeningstid i Biblioteker og Borgerservice reduceres med 3 timer. Er der konsekvenser / afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Til Økonomiudvalget.

9 Er der forudsætninger som skal være opfyldt for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet? Vedtages dette forslag, skal forslag ØU-OM-09 også vedtages.

10 Lb. Nr. EKU-OM-06 Afskaffelse af 1 åbningsdag Faxe Bibliotek og Borgerservice Område: Folkebiblioteker Funktion: Forslaget går på, at indføre endnu en lukkedag på Faxe Bibliotek og Borgerservice. Den samlede åbningstid er nu 26 timer ugentligt, og det foreslås at lukke yderligere én dag, f.eks. tirsdag, der vil således være lukket tirsdag og onsdag i Faxe. I åbningstiden arbejder der bibliotekarer, HK ere på biblioteksområdet og HK ere fra administrationen. Det samlede forslag rummer en personalereduktion på kr. og fordeler sig derfor både til Erhvervs- og Kulturudvalget og Økonomiudvalget. På dette skema er der alene medtaget det, der vedrører Erhvervs- og Kulturudvalget. Udgift Indtægt 0 0 Nettovirkning Beskriv hvordan forslaget påvirker serviceniveauet. Den ugentlige betjeningstid på Faxe biblioteker og borgerservice reduceres med 6 timer. Er der konsekvenser / afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Til Økonomiudvalget.

11 Er der forudsætninger som skal være opfyldt for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet? Vedtages dette forslag, skal forslag ØU-OM-10 også vedtages.

12 Lb. Nr. EKU-OM-07 Drift af bibliotekssystem Område: Folkebibliotek Funktion: Faxe Kommunes biblioteker indfører i 1. halvår af 2016 nyt bibliotekssystem. Den nye it-løsning omhandler skole- og folkebibliotekernes administration af låner og materialer til udlån. Systemet ejes og drives via KOMBIT i samarbejde med ca. 88 af landets kommuner. Af udarbejdede Business Cases for indførelse af systemet, fremgår det, at kommunerne kan se frem til en mindre udgift, når systemet er fuldt implementeret, og således har været i drift i en årrække. Udgift Indtægt Nettovirkning Beskriv hvordan forslaget påvirker serviceniveauet. Er der konsekvenser / afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Er der forudsætninger som skal være opfyldt for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet?

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

Reduktioner. (i mio. kr.) Budget Priorit. Service område

Reduktioner. (i mio. kr.) Budget Priorit. Service område Reduktioner (i mio. kr.) Budget Priorit. Service område Formål Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3036 311 Tandplejen 0,300 0,300 0,300 0,300 3037 311 Hjemmeplejebiler 1,500 1,500 1,500 1,500 3038 311

Læs mere

Fagligt område: Borgerservice Politiske mål: Skadedyrsbekæmpelse Folkeoplysning Personlige tillæg Førtidspensioner Boligstøtte

Fagligt område: Borgerservice Politiske mål: Skadedyrsbekæmpelse Folkeoplysning Personlige tillæg Førtidspensioner Boligstøtte 96 Fagligt område: Politiske mål: Borgerservice Skadedyrsbekæmpelse At overholde den gældende lovpligtige rottebekæmpelse. Aktiviteter for indfangning af vilde katte ønskes ikke bibeholdt. Folkeoplysning

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om biblioteksvirksomhed

Bekendtgørelse af lov om biblioteksvirksomhed LBK nr 100 af 30/01/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. september 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2011-027294 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af

Læs mere

SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU

SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU ETAPE 6 og 7 Miljø- og Energiforvaltningen HVORFOR DENNE BROCHURE? I dag leder du dit spildevand fra f.eks. toilet, håndvask og vaskemaskine til din bundfældningstank.

Læs mere

Hvor gammel er du? Er du? Hvilken skole går du på? 12 år (1%) 13 år (39%) 14 år (60%) 12 år 13 år 14 år. En pige (50%) En dreng (50%)

Hvor gammel er du? Er du? Hvilken skole går du på? 12 år (1%) 13 år (39%) 14 år (60%) 12 år 13 år 14 år. En pige (50%) En dreng (50%) Hvor gammel er du? 12 år (1%) 13 år (39%) 14 år (60%) 12 år 13 år 14 år Er du? En pige (50%) En dreng (50%) En dreng En pige Hvilken skole går du på? Humlebæk Skole (0%) Fredensborg Skole (2%) Endrupskolen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Lars Prier (O), Merete Scheelsbeck (C), Ole Hyldahl (Ø), Omer Ayub (C), Sami

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG. På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen:

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG. På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen: Lb. Nr. UDD-OM-01 Lukning af SFO og Klubber Område: SFO II Funktion: 3.22.05 På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen: Klassetrin Alder Elever i egne SFO Type

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 7. januar 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00

Læs mere

Borger- og Erhvervsudvalget

Borger- og Erhvervsudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-18:00 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Kemal Bektas (A), Laurids Christensen (C), Marjan

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG Lb. Nr. ØK-OM-01 Reduktion af budget på Barselspuljen Udvalg: ØK/CHØI Område: Funktion: 06.52.70 Det anbefales, at budgettet til afholdelse af barselspuljen reduceres. Besparelsen er mulig set i lyset

Læs mere

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Overskud op til 5 procent kan overføres indenfor samme ledelsesområde/center.

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Budget for medicoteknisk afdeling i Region Syddanmark

Budget for medicoteknisk afdeling i Region Syddanmark Område: Økonomi Udarbejdet af: Marianne Pedersen Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Marianne.Pedersen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/19003 Telefon: 76631648 Dato: 9. november 2007 Notat Budget for

Læs mere

Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark.

Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark. By- og Kulturforvaltningen Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark. Indholdsfortegnelse Følgende lokaler udlånes af Fritid og Eliteidræt... 2

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Indstilling. Etablering af Borgerservice på Viby Bibliotek. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 7.

Indstilling. Etablering af Borgerservice på Viby Bibliotek. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 7. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 7. maj 2008 Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice 1. Resume Borgerservice blev i april 2006 etableret

Læs mere

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3.

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. Kvalitetsstandard Levering af til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Levering af til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. 1.2 Politiske målsætninger

Læs mere

Vinnie Michelle Lundsgaard. Arne Pedersen <Arne.Pedersen@blind.dk> Sendt: 25. juli 2014 14:30

Vinnie Michelle Lundsgaard. Arne Pedersen <Arne.Pedersen@blind.dk> Sendt: 25. juli 2014 14:30 Vinnie Michelle Lundsgaard Fra: Arne Pedersen Sendt: 25. juli 2014 14:30 Til: Vinnie Michelle Lundsgaard Cc: Jane Noer; Jytte Willendrup; Mette Cadovius; Brian Mørk (oestsjaelland@adhd.dk);

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Ansøgning om ungdomsbolig

Ansøgning om ungdomsbolig Ansøgning om ungdomsbolig Ønsker du at søge ungdomsbolig igennem Herlev Kommunes boliganvisning, skal du udfylde ansøgningsskemaet og aflevere det til Borgerservice sammen med evt. dokumentation eller

Læs mere

Notat. Partnering-aftale for værkstedsydelser supplerende notat

Notat. Partnering-aftale for værkstedsydelser supplerende notat Notat Sag Kunde Supplerende notat vedr. Konsekvensberegning for scenariet hvor KTK indgår partnering-aftale for værkstedsydelser KTK Notat nr. 2 d. 02.05.05 Rambøll Management Olof Palmes Allé 20 DK-8200

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post 20. marts 2014 KUI/BIL KIK/Masoe Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post Særlig vejledningsforpligtelse ved offentlige myndigheders overgang

Læs mere

Indstilling. Indførelse af betaling for udlån af biblioteksmaterialer til andre kommuner. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Indførelse af betaling for udlån af biblioteksmaterialer til andre kommuner. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 15. oktober 2008 Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Indførelse af betaling for udlån af biblioteksmaterialer

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert Tryghed også hvis jobbet er usikkert Giv dig selv lidt mere tryghed i hverdagen DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. når

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

Havneforsamling 2015 1

Havneforsamling 2015 1 Havneforsamling 2015 1 Sonny Havneforsamling 2015 2 Havneforsamling 2015 3 Havneforsamling 2015 4 Havneforsamling 2015 5 Havneforsamling 2015 6 Havneforsamling 2015 7 Havneforsamling 2015 8 Havneforsamling

Læs mere

Realkredittens udlån er godt sikret

Realkredittens udlån er godt sikret NR. 3 MAJ 2016 Realkredittens udlån er godt sikret Over 99 pct. af realkredittens udlån er dækket ind af pant i låntagernes ejendomme. Den sidste procent skyldes udlån med pant i ejendomme, som er faldet

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Indhold 1. Formål...1 2. Organisation...2 3. Gyldighedsområde...3 4. Målsætninger...3 5. Godkendelse...4 1. Formål Den Fællesregionale Informationssikkerhedspolitik

Læs mere

Mangel på arbejdskraft - virksomheder siger nej til ordrer

Mangel på arbejdskraft - virksomheder siger nej til ordrer 11. januar 2008 Mangel på arbejdskraft - virksomheder siger nej til ordrer Manglen på arbejdskraft i erhvervslivets vækstlag fortsætter om end på en anelse lavere blus det sidste halvår. I januar 2007

Læs mere

Indstilling. Tilslutning til fælles udbud af IT-systemer. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Tilslutning til fælles udbud af IT-systemer. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 28. januar 2013 Tilslutning til fælles udbud af IT-systemer Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume KL har anmodet alle kommuner

Læs mere

BILAG ProjektoPtImerInG

BILAG ProjektoPtImerInG BILAG Projektoptimering Bilag 1 To modeller for kontrakt ifm. projektoptimering Udgangspunktet, når man går ind i en projektoptimering, bør være, at man som bygherre har et acceptabelt tilbud, som man

Læs mere

Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg

Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg En af nyskabelserne i den nu gældende folkeoplysningslov fra 2011 var, at alle kommuner blev forpligtet til at udarbejde en folkeoplysningspolitik

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

STOP FOR SKATTESTOPPETS UDHULING AF VELFÆRDEN

STOP FOR SKATTESTOPPETS UDHULING AF VELFÆRDEN STOP FOR SKATTESTOPPETS UDHULING AF VELFÆRDEN EN RETFÆRDIG BESKATNING AF EJERBOLIGER 2 SKATTE OG FINANS ORDFØRER: LISBETH BECH POULSEN Lisbeth.Poulsen@ft.dk 6162 5086 SF foreslår, at skattestoppet på ejendomsværdiskatten

Læs mere

TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT

TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT GIV DIG SELV LIDT MERE TRYGHED I HVERDAGEN DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. NÅR

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 Punkt 4. Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 2015-049372 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreninger m.v., der har ansøgt om økonomisk støtte

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:45 Mødested: Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Ekstraordinært møde

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940-2805 Jour. Nr.: AAK/2004/00333-30

Læs mere

Fremtidens velfærd - Kulturudvalgets delfortælling

Fremtidens velfærd - Kulturudvalgets delfortælling Fremtidens velfærd - Kulturudvalgets delfortælling Vores velfærdssamfund er under forandring - jf. underskud på de offentlige budgetter, flere borgere på offentlig forsørgelse, flere ældre borgere med

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere

For frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, hus- og

For frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, hus- og Til frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, husholdningsskoler, håndarbejdsskoler, private gymnasier, studenterkurser og hf-kurser samt produktionsskoler Lov- og Kommunikationsafdelingen

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert. ikke for alle en fordel for foa-medlemmer. Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert. ikke for alle en fordel for foa-medlemmer. Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet ikke for alle en fordel for foa-medlemmer Kan man sætte en pris på tryghed? er et særligt tilbud til dig, der er medlem af både FOA og FOAs A-kasse,

Læs mere

Aftalen mellem PostNord Danmark og HK Post & Kommunikation (december 2015)

Aftalen mellem PostNord Danmark og HK Post & Kommunikation (december 2015) Ofte stillede spørgsmål til: Aftalen mellem PostNord Danmark og HK Post & Kommunikation (december 2015) (Version 2) Betalt spisepause bortfalder pr. 1.4.2016 1. Må man undlade at holde frokost? Tjenestetilrettelæggelsen

Læs mere

Effektiviseringsnotat Kultur og Idræt

Effektiviseringsnotat Kultur og Idræt Effektiviseringsnotat Kultur og Idræt Som led i arbejdet med screeningen af kommunens serviceområder har Deloitte modtaget materiale og analyser fra Roskilde Kommunes vedrørende området for Kultur og Idræt.

Læs mere

Bilag 5. BUDGET FOR FORBEREDELSESPROJEKT DASU

Bilag 5. BUDGET FOR FORBEREDELSESPROJEKT DASU Bilag 5. BUDGET FOR FORBEREDELSESPROJEKT DASU Indledende bemærkninger: Forberedelsesprojektet skal skabe forudsætning for, at der i hvert af årene 2009 til 2011skabes 2-4 modelklubber om året, enten ved

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

Notat Vedrørende Affaldsplan 2014

Notat Vedrørende Affaldsplan 2014 Vedrørende Affaldsplan 2014 Kontakt Jannik Lund Olsen Cand.scient jalo@horsholm.dk Direktetlf. 4849 2566 Center for Teknik Team Miljø Høringssvar - efter emner I forbindelse med høring af Affaldsplan 2014

Læs mere

SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.:

SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.: SOCIALUDVALG Side: - 1 - Politikområde 1: Ældreområdet 1.000 kr. 2008 2009 2010 2011 1. Bad 2 x ugentligt 1.976 1.976 1.976 1.976 2. Tilsyn hjemmepl. 250 250 250 250 3. Nattevagter Gudbjerg og Ådalen 1.350

Læs mere

Grøn firmabilskat August 2016 1

Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat Det nuværende system for firmabilbeskatning er forældet, derfor ønsker vi et opgør med det nuværende system. Vi ønsker et nyt og grønnere skattesystem.

Læs mere

Konto 7 Finansindtægter og udgifter

Konto 7 Finansindtægter og udgifter Budgetnotat 2016-19 Konto 7 Konto 7 og udgifter 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 07. Kontiene omfatter renter, tilskud, udligning

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Reduktionsforslag 2013-2016 (BEF-Udførerafdelingen ) Udførerafdelingen. Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2013-2016

Reduktionsforslag 2013-2016 (BEF-Udførerafdelingen ) Udførerafdelingen. Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2013-2016 Reduktionsforslag 2013-2016 (BEF-Udførerafdelingen ) 1.41 Central administrativ besparelse i Udførerafdelingen. -196-248 -248-248 Personaleændringer -0,2-0,3-0,3-0,3 Central administrativ besparelse i

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN VEJLEDNING Kravspecifikationen af de udbudte løn- og økonomisystemer udgøres af: Bilag 1 kravspecifikation A (fælles) Bilag 1 kravspecifikation B (løn) Bilag 1

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Det er endvidere fastlagt i lovgrundlaget, at det er Ungdommens Uddannelsesvejledning i den enkelte kommune, der laver målgruppevurderingen.

Det er endvidere fastlagt i lovgrundlaget, at det er Ungdommens Uddannelsesvejledning i den enkelte kommune, der laver målgruppevurderingen. Notat om økonomi og Køge Kommunes anvendelse af produktionsskoler. Baggrund og vurdering Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget har på et tidligere møde forespurgt om en oversigt over økonomien ved brug af

Læs mere

Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE

Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.10.2014 COM(2014) 653 final 2014/0302 (NLE) Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE om forlængelse af anvendelsen af Rådets gennemførelsesafgørelse 2012/181/EU

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Kommunevejen fortsætter i en privat fællesvej. LandSyd søger derfor videre om tilladelse til at nedlægge den tilknyttede private fællesvej.

Kommunevejen fortsætter i en privat fællesvej. LandSyd søger derfor videre om tilladelse til at nedlægge den tilknyttede private fællesvej. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 5. juli 2016 Sagsnr.: 16/10502 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Annonce Annonce på

Læs mere

Køge Kommune - Følgebrev til Budget 2013, 2. behandling for Trafikselskabet Movia

Køge Kommune - Følgebrev til Budget 2013, 2. behandling for Trafikselskabet Movia Til Køge Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 14. september 2012 Køge Kommune - Følgebrev til Budget 2013,

Læs mere

Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017

Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017 Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017 BORGERSERVICE Politisk pejlemærke: Kvalitet og effektivitet i borgerservice Kommunens borgere skal i stigende grad

Læs mere

Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018

Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018 Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018 Vallerødskolens skolebestyrelse Høringssvar, mediestrategi Vallerødskolens bestyrelse har med interesse læst forslaget til en ny mediestrategi

Læs mere

Bevilling 21 Kultur og fritid

Bevilling 21 Kultur og fritid Bevilling 21 Kultur og fritid Bevilling 21 Kultur og fritid hører under Fritids- og kulturudvalget. Bevillingen omfatter afdelingerne Musik- og Billedskolen, Fritid, Kultur og Adm. Fritid & Kultur. Bevillingen

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

havstrygerne.dk Vi har derfor fundet det passende, at tilbyde træning som sikrer, at disse grupper er i den nødvendige gode form til deres løb.

havstrygerne.dk Vi har derfor fundet det passende, at tilbyde træning som sikrer, at disse grupper er i den nødvendige gode form til deres løb. havstrygerne.dk 18-ugers træningsprogram 10 km, ½- og helmarathon coast2coast Introduktion til programmet Igen i år har mange et af klubbens medlemmer ½-marathon som mål. I år er jeg bekendt med, at det

Læs mere

Drift - serviceudgifter

Drift - serviceudgifter 1. budgetopfølgning 2012 - Tillægsbevillinger Drift - serviceudgifter Drift - serviceudgifter Økonomiudvalget 1.1 Administration Ændret lønfremskrivning fra 2011 til 2012-794,0 Mindreudgift som følge af

Læs mere

Brøndby Kommune - Følgebrev til budget 2012, 2. behandling for Trafikselskabet Movia

Brøndby Kommune - Følgebrev til budget 2012, 2. behandling for Trafikselskabet Movia Til Brøndby Kommune Sagsnummer Sagsbehandler STY Direkte 36 13 15 89 Fax - STY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. september 2011 Brøndby Kommune - Følgebrev til budget 2012, 2.

Læs mere

www.statsbiblioteket.dk KORT OM VICTOR ALBECKS VEJ 1 8000 Århus C Tlf: 8946 2022 Fax: 8946 2220 Man - fre: 9.00-18.00 Lørdag: 11.00-14.

www.statsbiblioteket.dk KORT OM VICTOR ALBECKS VEJ 1 8000 Århus C Tlf: 8946 2022 Fax: 8946 2220 Man - fre: 9.00-18.00 Lørdag: 11.00-14. www.statsbiblioteket.dk KORT OM STATS BIBLIOTEKET Statsbiblioteket VICTOR ALBECKS VEJ 1 8000 Århus C Tlf: 8946 2022 Fax: 8946 2220 Email: sb@statsbiblioteket.dk Man - fre: 9.00-18.00 Lørdag: 11.00-14.00

Læs mere

Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane

Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane Aarhus, den 8. august 2013 Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane Baggrund og forudsætninger I lov om Aarhus Letbane (L77) hedder det i 14,

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget

Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget Oversigt over handlekatalog på drift Skema G2 Udvalget for Kultur og Fritid Beløb i 1.000 kr. 2010 P/L Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget 2010-14 Udvalget for Kultur og Fritid fik af Byrådet

Læs mere

Bindende svar. PRICEWATERHOUSECOOPERS Att.: Tom Bruno Hansen Rytterkasernen 21 Postboks 370 5000 Odense C

Bindende svar. PRICEWATERHOUSECOOPERS Att.: Tom Bruno Hansen Rytterkasernen 21 Postboks 370 5000 Odense C Juridisk Administration Bindende Svar 1 Returadresse: SKAT, Nykøbingvej 76, 4990 Sakskøbing PRICEWATERHOUSECOOPERS Att.: Tom Bruno Hansen Rytterkasernen 21 Postboks 370 5000 Odense C Bryghusvej 30 5700

Læs mere

Bolig- og Ejendomsudvalget

Bolig- og Ejendomsudvalget Bolig- og Ejendomsudvalget Bolig- og Ejendomsudvalget Aktiviteter Udvalget varetager forvaltningen af de kommunale ejendomme og grunde, hvor opgaven ikke er henlagt til andre fagudvalg. Udvalget varetager

Læs mere

Skolebestyrelsens principper og politikker 2013-2014

Skolebestyrelsens principper og politikker 2013-2014 Skolebestyrelsens principper og politikker 2013-2014 Fag- og opgavefordeling MEDIEPOLITIK Fag- og opgavefordelingen foregår i ligeværdigt samarbejde mellem skolens medarbejdere og ledelse. Den samlede

Læs mere

Ejendomsvurderinger - Offentlig vurdering af ejerboligen - I en lang række tilfælde er det ikke muligt at klage over ejendomsvurderinger.

Ejendomsvurderinger - Offentlig vurdering af ejerboligen - I en lang række tilfælde er det ikke muligt at klage over ejendomsvurderinger. 1 Ejendomsvurderinger - Offentlig vurdering af ejerboligen - I en lang række tilfælde er det ikke muligt at klage over ejendomsvurderinger. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog

Læs mere