PenSam. Beslutningsstruktur i PenSam

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PenSam. Beslutningsstruktur i PenSam"

Transkript

1 PenSam Beslutningsstruktur i PenSam I forbindelse med HB's drøftelse er der blevet spurgt til, hvem der kan/skal træffe hvilke beslutninger i relation til arbejdsmarkedspensionsordningerne i PenSam. Dette notat redegør for beslutningsstrukturen inden for PenSam. Arbejdsmarkedspensionsordningerne Overenskomstparterne FOA og arbejdsgiverne har indgået en aftale om pension til medarbejdere omfattet af en konkret overenskomst. Den typiske pensionsbestemmelse ser sådan ud: " 11. Pension Stk. 1 For social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere [ ]sundhedsmedhjælpere[ ], og for sygehjælpere, beskæftigelsesvejledere, plejehjemsassistenter og plejere oprettes pensionsordning i PenSam Gruppen med virkning fra ansættelsestids-punktet. Pensionsbidraget udgør 12,6% af de pensionsgivende løndele. Egetbidraget udgør 1/3 af det samlede pensionsbidrag. Stk. 2 Ansættelsesmyndigheden opretter pensionsordning i PenSam Gruppen for hjemme-hjælpere og socialog sundhedspersonale, der ikke har en social- og sundhedsfaglig grunduddannelse, som a) er fyldt 21 år og b) har mindst 1 år sammenlagt forudgående beskæftigelse i kommuner, amter og regi-oner (mindst 8 timer i gennemsnit pr. uge) inden for en 8 års periode regnet fra den 1. april Pensionsbidraget udgør 12,6% af de pensionsgivende løndele. Egetbidraget udgør 1/3 af det samlede pensionsbidrag. Pensionsordningen oprettes med virkning fra den 1. i den måned, hvor alle betingelser-ne er opfyldt hele måneden. Bemærkning : For optjening af karensperiode se Opsamlingsordningen med tilhørende for-tolkningsbidrag, jf. 23, nr. 10. Ansættelsesmyndigheden kan beslutte, at anden offentlig beskæftigelse kan indgå i beregningen af karensperioden. Stk. 3 Bestemmelserne om pensionsordning gælder ikke for pensionerede tjenestemænd fra staten, kommuner, amter, regioner og statsfinansierede eller koncessionerede virksom-heder og andre, der får egenpension eller understøttelse fra en pensionsordning, det of-fentlige har ydet bidrag til og som ansættes efter overenskomstens udsendelse. Stk. 4 Grundløn, funktionsløn og kvalifikationsløn er pensionsgivende, medmindre andet er aftalt, jf. dog 5, stk. 6, og 6, stk. 4. Pensionen beregnes af de pensionsgivende løndele. Hvis funktions- og/eller kvalifikationsløn ydes ved indplacering på et højere løntrin, be-regnes pensionen i forhold til det højere løntrin. Hvis funktions- og/eller kvalifikationsløn ydes i form af tillæg beregnes pensionsbidra-get af dette tillæg. Stk. 5

2 2 For deltidsansatte, som er berettigede til pension, er betalt merarbejde pensionsgivende. Pensionen beregnes af de pensionsgivende løndele. Stk. 6 Ansættelsesmyndigheden indbetaler pensionsbidraget til PenSam Gruppen, Jørgen Knudsens Vej 2, Postboks 282, 3520 Farum. Indbetalingen finder sted månedsvis bag-ud samtidig med lønudbetalingen. Bemærkning: Det henstilles, at institutionerne, i tilfælde, hvor en ansat fra en af personaleor-ganisationerne modtager refusion, der vedrører pensionsordningen, vil være behjælpelig med overførsel af disse beløb til PenSam Gruppen. Stk. 7 [O.08]For ansatte, der er fyldt 70 år, udbetales pensionsbidraget som løn, medmindre den ansatte ønsker bidraget indbetalt til en pensionsordning eller at købe frihed. Ved udbetaling som løn gælder følgende: a) Der beregnes ikke særlig feriegodtgørelse af denne løndel. b) Løndelen er ikke pensionsgivende. c) Løndelen indgår ikke ved beregning af overarbejds- eller merarbejdsbetaling. Ved køb af frihed foretages lønfradrag efter bestemmelserne i 3, stk. 1 i Aftale om lønberegning/lønfradrag for månedslønnet personale O.08 34/2010 Side 17 Ønske om indbetaling til pensionsordning eller køb af frihed rettes til ansættelsesmyn-digheden og kan tidligst ændres efter et år." Det er denne bestemmelse i overenskomsterne, der sammen med FOA's aftale med arbejdsgiverne om "Aftale om pension", der er PenSam's udgangspunkt for beslutninger om arbejdsmarkedspensionsordningerne. De vigtigste elementer er: Arbejdsgiver indbetaler pensionsbidrag For hvem de indbetaler pensionsbidrag og bidragets størrelse Hvortil pensionsbidrag skal indbetales Halvdelen af pensionsbidraget skal gå til livsvarig alderspension og førtidspension Forbrugergruppen kan beslutte, hvad indtil halvdelen ag pensionsbidraget kan anvendes til Ingen obligatorisk førtidspension for medarbejdere, der er fyldt 50 år, når de bliver omfattet af en pensionsordning Det betyder, at uanset hvor beslutninger kan/skal træffes i PenSam vedrørende arbejdsmarkedspensionsordninger, er det inden for disse rammer.

3 3 PenSam koncernen PenSam består af en række selskaber, hvor den største virksomhed er arbejdsmarkedspensionsvirksomheden. PenSam gruppen ser således ud: Ejerne af PenSam koncernen er de 3 pensionskasser, som har investeret i PenSam Holding sammen med FOA. Beslutningsstrukturen i PenSam Holding koncernen kan på selskabsniveau beskrives således: PenSam Holding er det finansielle moderselskab,, som har ansvaret for koncernens virke. PenSam Holding har udarbejdet en koncernstrategi, som omfatter hele koncernen og sætter rammerne for arbejdet. PenSam Holding har 3 døtre (udover Bymose Hegn) PenSam Liv, PenSam Bank og PenSam Forsikring. PenSam Liv er hovedleverandøren af arbejdsmarkedspensionsordninger, mens PenSam Bank og PenSam Forsikring leverer produkter til arbejdsmarkedspensionsordningerne. Derudover er PenSam Liv administrator for andre selskaber i PenSam gruppen, fx PenSam Forsikring og pensionskasserne. PenSam Bank og PenSam Forsikring tilbyder - ud over arbejdsmarkedspensionsprodukter - bank- og forsikringsprodukter til privatkunder. Ydermere har PenSam Liv et datterselskab PMF Pension. PMF Pension er også et livs- og pensionsforsikringsselskab, som leverer arbejdsmarkedspensionsordninger til PMF ere.

4 4 Hvert selskab har sin egen beslutningsstruktur, som følger de selskabsretlige regler og selskabets vedtægter. Alle selskaber har en ledelse bestående af en bestyrelse og en direktion. Og PenSam Liv og PMF Pension har også et repræsentantskab. Bestyrelsens opgave er at varetage den overordnede og strategiske ledelse af selskabet. Det er bestyrelsen, der træffer beslutning om selskabets forretningsmodel inden for det felt, som selskabet kan operere i. Fx kan PenSam Liv kun drive livs- og pensionsforsikringsvirksomhed. Det er bestyrelsen, der fastlægger strategien for selskabet inden for de rammer, som PenSam Holding har fastsat. Det er direktionens opgave at varetage den daglige ledelse af selskabet inden for de rammer, der er fastlagt af bestyrelsen. Bestyrelsen skal desuden sammen med direktionen sikre, at selskabet overholder gældende lovgivning, herunder særlig lovgivning for netop den type virksomhed. For at belyse det mere konkret vises strukturen for PenSam Liv: Generalforsamling Generalforsamlingen består af aktionærerne. I dette tilfælde er det PenSam Holding. På generalforsamlingen skal ejerne tage stilling til årets resultat. Generalforsamlingen får forelagt årsrapport, som skal godkendes, og der skal tages stilling til eventuelt udbytte. Desuden vælger generalforsamlingen bestyrelsen, repræsentantskabet, revision og eventuelle forhold, som generalforsamlingen ifølge lov- eller vedtægtsmæssige bestemmelser skal tage stilling til. Et helt nyt eksempel er godkendelse af den lønpolitik, som bestyrelsen har fastlagt.

5 5 Repræsentantskab Repræsentantskabet i PenSam liv har 2 opgaver: 1. At føre tilsyn med bestyrelsen og direktionens forvaltning af selskabets anliggender. Tilsynet sker på repræsentantskabsmøder. 2. At udpege op til 2 bestyrelsesmedlemmer til PenSam Liv's bestyrelse samt 2 suppleanter for disse. Bestyrelse Bestyrelsens sammensætning. Bestyrelsen har i alt 14 medlemmer, 7valgt på generalforsamlingen (3 nomineret af arbejdsgiverne(danske Regioner), 3 af FOA, 1 særlig regnskabssagkyndig), 2 valgt af repræsentantskabet, og 5 medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Alle bestyrelsesmedlemmer skal være fit & proper, og Finanstilsynet vurderer, om de opfylder disse krav. Bestyrelsens opgave er at være overordnet ledelse for selskabet. Bestyrelsen fastlægger selskabets strategi, politikker, skriftlige retningslinier m.v. og sikrer, at selskabet er lovligt og opfylder de forpligtelser, som lovgivningen pålægger selskabet i forhold til fx hensættelser til pensioner, kapitalgrundlag, kapitalnødplan, solvens, risikoprofil og meget andet. Bestyrelsen skal sikre, at selskabet er compliant og udøver god selskabsledelse. Bestyrelsen etablerer pensionsordningerne og sikrer, at de er i overensstemmelse med den finansielle virksomhedslov og anden lovgivning, fx pensionsafkastloven. Bestyrelsen skal ligeledes sikre, at de beslutninger, som forbrugergrupperne træffer, er inden for lovgivningen og ikke er til skade for selskabet og andre pensionsordninger. Direktion Direktionen varetager den daglige ledelse af selskabet og skal træffe sine beslutninger inden for de rammer, som fastlægges af bestyrelsen. Direktionen består af 2 medlemmer. Organisation Organisationen udfører det daglige arbejde inden for de rammer, der er fastlagt af direktionen.

6 6 PenSam Liv's pensionsordninger PenSam Liv har i dag 7 pensionsordninger. Hver pensionsordning har følgende ledelsesstruktur: Forbrugergruppens opgaver og beslutningsrammer: I henhold til Aftale om pension, som FOA har indgået med arbejdsgiverne, og som er tiltrådt af PenSam Liv på vegne af PenSam koncernen, kan forbrugergruppen i hver pension ordning beslutte, hvilke pensionsprodukter, der skal tilbydes for indtil halvdelen af det månedlige bidrag. Der er ikke begrænsninger i hvilke produkter, men kun at det skal være pensionsprodukter. Det er dog bestyrelsens (og direktionens) opgave at påse, at de valgte produkter er inden for lovgivningen og fx om det kan tilbydes uden store omkostninger for særlige kundegrupper eller selskabet. Den anden halvdel af pensionsbidraget er det overenskomstparterne, som beslutter over. Det fremgår af Aftale om pension, at halvdelen af pensionsbidraget skal gå til alderspension og førtidspension. Førtidspension skal mindst udgøre kr. årligt, medmindre medarbejderen først får pensionsordning efter det fyldte 50. år. Inden for disse rammer kan forbrugergruppen beslutte, hvordan man skal kunne fordele mellem alderspension og førtidspension. Ud over de overenskomstmæssige rammer fastsætter forbrugergruppen valgregulativet for forbrugergruppen, som dog skal godkendes af bestyrelsen. Forbrugergruppen skal desuden godkende omkostningsniveauet for forbrugergruppen

7 7 Forbrugergruppen og mulighed for indflydelse Ud over beslutningsrammer har forbrugergruppen også mulighed for at have indflydelse på en række felter. Dette er ikke fastlagt i henhold Aftale om pension eller overenskomsterne i øvrigt, men er efter aftale med bestyrelsen i PenSam liv. Et eksempel på dette er, at forbrugergruppen i henhold til retningslinierne for etablering af forbrugergrupper mv. har indflydelse på investeringsprincipper for pensionsordningen. Forbrugergruppeledelsen Forbrugergruppeledelsen skal stå afviklingen af forbrugergruppemøder i overensstemmelse med forretningsordenen for denne. Forbrugergruppeledelsen skal tillige påse omkostningerne i forbrugergruppen. Forbrugergruppeledelserne udgør til sammen den Koordinerende forbrugergruppe. Den koordinerende forbrugergruppe Den koordinerende forbrugergruppe skal koordinere og prioritere ønsker fra forbrugergrupperne om pensionsordningernes indhold og forelægge disse ønsker for bestyrelsen, som vurderer om ønskerne kan gennemføres. Den koordinerende forbrugergruppe indstilles til selskabets generalforsamling, som selskabets repræsentantskab.

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører m.fl. KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Grundløn... 3

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 L 120 Bilag 10 Offentligt Forbrugergrupper

Erhvervsudvalget 2008-09 L 120 Bilag 10 Offentligt Forbrugergrupper Erhvervsudvalget 2008-09 L 120 Bilag 10 Offentligt r Indhold r 4 Indflydelse på pensionsordningerne Rammerne Overenskomstparterne ns ansvarsområde rnes struktur 6 Den koordinerende forbrugergruppe Repræsentantskab

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale KL HK/KOMMUNAL Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 007-09 Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL

FORHANDLINGSPROTOKOL KL FOA Fag og Arbejde Tid: Den 16. februar 2011, kl. 13.30 Sted: Emne: Deltagere: FOA Forlig om fornyelse af overenskomst for social- og sundhedspersonale samt arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes

Læs mere

Kønsmainstreaming af FOA og KL s Socialog sundhedsoverenskomst kvantitativ del

Kønsmainstreaming af FOA og KL s Socialog sundhedsoverenskomst kvantitativ del Kønsmainstreaming af FOA og KL s Socialog sundhedsoverenskomst kvantitativ del Mona Larsen, SFI September 2015 1 1. Indledning I henhold til ligestillingslovgivningen skal kommunerne indarbejde ligestilling

Læs mere

40.42 O.11 40/2011 Side 1

40.42 O.11 40/2011 Side 1 40.42 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren, havnechefer, maritime chefer, havnekaptajner, havnemestre, havnefogeder, havneassistenter, kort-

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Begrundelse for og kommentarer til vedtægtsændringer foreslået af bestyrelsen November 2015 1 Baggrund På den ekstraordinære generalforsamling

Læs mere

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l.

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. Cirkulære om aftale om Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. 2015 Cirkulære af 4. februar 2015 Modst. nr. 003-15 J.nr. 2015-7511-0006 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

32.21.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

32.21.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA - FAG OG ARBEJDE FAGLIGT FÆLLES FORBUND 3F O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for servicemedarbejdere/-assistenter ved sygehuse **NYT**

Læs mere

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om organisationsaftale for Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2002 Cirkulære af 21. januar 2004 Perst. nr. 003-04 PKAT nr. 603 J.nr. 03-333/14-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

Lønpolitik. Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa

Lønpolitik. Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa Bekendtgørelse om lønpolitik og oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder, finansielle holdingvirksomheder samt forsikringsvirksomheder Gældende

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Notat Til: Social og Sundhedsudvalget Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Dato: 29.10.2010 Sagsansvarlig: jdalb BPA efter Servicelovens 95 Udmøntningen af 95 blev tidligere kaldt den lille

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Overenskomst for ikke-faguddannede bibliotekarer

Overenskomst for ikke-faguddannede bibliotekarer Side 1 Overenskomst for ikke-faguddannede bibliotekarer KL Bibliotekarforbundet Indholdsfortegnelse Side 31.21 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 2. Afgrænsning - månedslønnede

Læs mere

Overenskomstbestemmelser for social-og sundhedselever 2002-2005

Overenskomstbestemmelser for social-og sundhedselever 2002-2005 Overenskomstbestemmelser for social-og sundhedselever 2002-2005 Social- og sundhedselever er omfattet af : (KL-overenskomsten) Overenskomst vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for social- og sundhedshjælpere,

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. FOA Fag Og Arbejde PBH A/S

OVERENSKOMST MELLEM. FOA Fag Og Arbejde PBH A/S CVR 20199830 OVERENSKOMST MELLEM FOA Fag Og Arbejde og PBH A/S - 2-1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE Overenskomsten omfatter personer, der ansættes som hjemmeserviceassistenter, samt personer, der udfører tilsvarende

Læs mere

32.21.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

32.21.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA - FAG OG ARBEJDE FAGLIGT FÆLLES FORBUND 3F O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for servicemedarbejdere/-assistenter ved sygehuse 2008

Læs mere

Honorering af Direktøren fastsættes af bestyrelsen inden for rammerne af den vedtagne lønpolitik. Bestyrelsen vurderer årligt Direktørens vederlag.

Honorering af Direktøren fastsættes af bestyrelsen inden for rammerne af den vedtagne lønpolitik. Bestyrelsen vurderer årligt Direktørens vederlag. Lønpolitik for Tryg Garantiforsikring A/S Formål Lønpolitikken for Tryg Garantiforsikring A/S (herefter Tryg Garanti ) er udarbejdet på grundlag af gældende regler om aflønning i finansielle virksomheder,

Læs mere

PIXIUDGAVE SENIORDAGE

PIXIUDGAVE SENIORDAGE PIXIUDGAVE SENIORDAGE Hvem er omfattet af seniordageordningen 09.07.2012 Alle kommunalt ansatte i aldersgruppen fra 60 år og op efter, har ret til frihed med sædvanlig løn i to dage fra det kalenderår

Læs mere

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 032-04 PKAT nr. 606 J.nr. 01-333/05-2

Læs mere

Bestyrelsesformanden modtager tredobbelt grundbeløb, og næstformanden modtager dobbelt grundbeløb.

Bestyrelsesformanden modtager tredobbelt grundbeløb, og næstformanden modtager dobbelt grundbeløb. Lønpolitik for Tryg Forsikring A/S Formål Lønpolitikken for Tryg Forsikring A/S (herefter Tryg ) er udarbejdet på grundlag af gældende regler om aflønning i finansielle virksomheder, herunder lov om finansiel

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80)

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) VEDTÆGTER for Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) 1 Selskabets navn og formål 1.1 Navn Selskabets navn er Glunz & Jensen Holding A/S. 1.2 Formål Selskabets formål er at besidde kapitalandele

Læs mere

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Mini-udgave landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer har

Læs mere

VEDTÆGTER. Selskabets navn. Selskabets formål

VEDTÆGTER. Selskabets navn. Selskabets formål VEDTÆGTER 1 Selskabets navn Selskabets navn er: Sampension KP Livsforsikring a/s Selskabets binavn er: Kommunernes Pensionsforsikring Aktieselskab Selskabets hjemsted er Gentofte Kommune. 2 Selskabets

Læs mere

Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN

Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN I henhold til [ 14, stk. 1] i vedtægt af [xx.xx. 20xx] for [institution NN] er fastsat følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S Aftale mellem FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...3 2. Ansættelsesaftale....3 3. Løn....3 4. Pension...3 5. Fritvalgsordning...4 6. Lønudbetaling....4

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om åremålsansættelse 2005 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. ÅREMÅLSANSÆTTELSE PÅ TJENESTEMANDSVILKÅR..

Læs mere

78.01 O.08 29/2010 Side 1. Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere

78.01 O.08 29/2010 Side 1. Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere KL Fagligt Fælles Forbund - 3F FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse 78.01 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er

Læs mere

VEDTÆGTER. for INVEST ADMINISTRATION A/S. CVR-nr. 34 92 70 14

VEDTÆGTER. for INVEST ADMINISTRATION A/S. CVR-nr. 34 92 70 14 VEDTÆGTER for INVEST ADMINISTRATION A/S CVR-nr. 34 92 70 14 Navn, hjemsted og formål: 1. Selskabets navn er INVEST ADMINISTRATION A/S. Dets hjemsted er Københavns kommune. Selskabets formål er at drive

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

AFTALE. mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE

AFTALE. mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE AFTALE mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie frihed 6 Barsel 7 Børns sygdom 8 Opsigelse 9 Tillidsmandsregler 10 Ret

Læs mere

Lønpolitik for pensionskassen for sygehjælpere, beskæftigelsesvejledere, plejere og plejehjemsassistenter

Lønpolitik for pensionskassen for sygehjælpere, beskæftigelsesvejledere, plejere og plejehjemsassistenter Side 1 af 5 beskæftigelsesvejledere, plejere og plejehjemsassistenter Indhold Indledning Formål... 1 Indhold... 1 Indledning... 1 Formål... 1 Afgrænsning... 2 Referencer... 2 Ændringshistorik... 3... 4

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland 2005 Cirkulære af 13. september 2005 Perst. nr. 047-05 PKAT: J.nr. 02-233-11 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning...

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

NÅR INDBETALINGERNE STOPPER

NÅR INDBETALINGERNE STOPPER NÅR INDBETALINGERNE STOPPER JURISTERNES OG ØKONOMERNES PENSIONSKASSE joep.dk 2 Indhold 3 Bidragsfri dækning 3 På orlov 4 Hvilende medlemskab 4 Hvilende medlemskab, når du er over 60 år 4 Karens 5 Bidragsbetaling

Læs mere

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 NUVÆRENDE VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB. Klubbens hjemsted er Ringsted Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at organisere

Læs mere

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Cirkulære af 14. september 2004 Perst. nr. 052-04 PKAT nr. 0297 J.nr. 01-333/05-5 2 Cirkulære om organisationsaftale

Læs mere

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for V E D T Æ G T E R for I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S / vedtægter af 25.september 2013 Navn og

Læs mere

Bekendtgørelse om ferie 1)

Bekendtgørelse om ferie 1) BEK nr 1297 af 15/12/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 31. august 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2011-0016709 Senere ændringer til forskriften BEK nr

Læs mere

Bekendtgørelse om normalvedtægter for en almen administrationsorganisation

Bekendtgørelse om normalvedtægter for en almen administrationsorganisation BEK nr 1297 af 15/12/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Indenrigs- og Socialmin., j.nr. 2009-666 Senere ændringer

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte Kirketjenere. Samme organisationsaftale

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune

Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune Navn. Sammenslutningens navn er: "Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune", kaldet: "SAGT". Formål og opgaver.

Læs mere

Clarasvej 2 8700 Horsens Telefon 7628 2010 Fax 7565 7660 VEDTÆGTER. for.

Clarasvej 2 8700 Horsens Telefon 7628 2010 Fax 7565 7660    VEDTÆGTER. for. Ret&Råd Sundhuset Clarasvej 2 8700 Horsens Telefon 7628 2010 Fax 7565 7660 E-mail: info@sundhuset.dk www.sundhuset.dk J.nr.: 21-80258 PEA/THJ VEDTÆGTER for Billund Trav A/S CVR-nr. 32 80 07 18 Selskabets

Læs mere

Ansættelsesbevis for ikke-funktionær

Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Det bekræftes hermed at: Navn: CPR.nr.: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Er ansat som (stilling): Med følgende jobbeskrivelse

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om protokollat vedrørende Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2005 Cirkulære af 14. marts 2006 Perst. nr. 013-06 PKAT nr. 196 J.nr. 04-333/06-19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Overenskomst for social- og sundhedspersonale

Overenskomst for social- og sundhedspersonale Overenskomst for social- og sundhedspersonale KL Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Forbundet af Offentligt Ansatte Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår systematik og sprogbrug. Bestemmelser

Læs mere

Udkast til vedtægter for Tønder Erhvervsråd. Foreningens navn er Tønder Erhvervsråd. Foreningens hjemsted er Tønder Kommune.

Udkast til vedtægter for Tønder Erhvervsråd. Foreningens navn er Tønder Erhvervsråd. Foreningens hjemsted er Tønder Kommune. Udkast til vedtægter for Tønder Erhvervsråd 1. Foreningens navn Foreningens navn er Tønder Erhvervsråd. Foreningens hjemsted er Tønder Kommune. 2. Vision og formål Tønder Erhvervsråds vision er, aktivt

Læs mere

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse 1. Hvem kan få tilskud?... 2 2. Fra hvornår kan jeg få tilskud?... 2 3. Anvendelse af tilskuddet... 2 4. Tilskuddets størrelse... 3 5.

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

John Klausen. Refusionsreform 2016. Hans Reitzels Forlag

John Klausen. Refusionsreform 2016. Hans Reitzels Forlag John Klausen Refusionsreform 2016 Hans Reitzels Forlag 2 Refusionsreform 2016 Med refusionsreformen, der træder i kraft 4. januar 2016, omlægges den statslige refusion af kommunernes forsørgelsesudgifter

Læs mere

DIREKTØRKONTRAKT med anmeldelse til Erhvervs-- og Selskabsstyresen

DIREKTØRKONTRAKT med anmeldelse til Erhvervs-- og Selskabsstyresen Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (herefter

Læs mere

PFA HOLDING OG PFA PENSION AFLØNNINGSRAPPORT FOR 2015

PFA HOLDING OG PFA PENSION AFLØNNINGSRAPPORT FOR 2015 PFA HOLDING OG PFA PENSION AFLØNNINGSRAPPORT FOR 2015 Forord Denne rapport beskriver PFA-koncernens principper for aflønning, og hvordan gældende regler blev efterlevet i 2015. Rapporten er udformet med

Læs mere

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS Speciallæge Claus Christoffersen 2000 SPECIALLÆGE CLAUS CHRISTOFFERSEN Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE DANSK SYGEPLEJERÅD 1. Overenskomstens

Læs mere

ANSATTE. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner

ANSATTE. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner KØBENHAVNS KOMMUNE FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner 2002 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Overenskomst for social- og sundhedspersonale

Overenskomst for social- og sundhedspersonale Side 1 Overenskomst for social- og sundhedspersonale KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 73.01 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 4 1. Hvem er omfattet... 4 2. Afgrænsning månedslønnede

Læs mere

Efterregulering af fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærlovens (FUL) 2a

Efterregulering af fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærlovens (FUL) 2a FINANSMINISTERIET Cirkulære om Efterregulering af fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærlovens (FUL) 2a 1997 1 CIRKULÆRE OM EFTERREGULERING AF FRATRÆDELSESGODTGØRELSE EFTER FUNKTIONÆRLOVENS (FUL) 2a

Læs mere

DATA FOR DECEMBER 2009 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR DECEMBER 2009 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR DECEMBER 2009 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 3 Personaleomsætning 4 Aldersfordeling 5 Datagrundlag Oprindeligt 3. marts 2010 Revideret pga. datakorrektion 5.

Læs mere

Kapitel 1. 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. Kapitel 3

Kapitel 1. 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. Kapitel 3 Kapitel 1 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret: 1) Uden medlemsindskud. 3. Boligorganisationens

Læs mere

Overenskomst for handicapledsagere. 78.01 O.15 23/2016 Side 1

Overenskomst for handicapledsagere. 78.01 O.15 23/2016 Side 1 Overenskomst for handicapledsagere KL Fagligt Fælles Forbund - 3F FOA - Fag og Arbejde 78.01 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 78.01 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet... 3 2. Afgrænsning

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DAS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg.

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg. Advokataktieselskabet KNUDSEN & PARTNERE Klosterplads 11, 1. 5700 Svendborg Tlf. 62 21 24 64 Fax 62 20 13 22 J.nr. AM/7420. V E D T Æ G T E R for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG 1 Navn. Foreningens

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for nyansatte sognemedhjælpere. Det skal bemærkes,

Læs mere

1 medarbejderrepræsentation november 2010

1 medarbejderrepræsentation november 2010 november 2010 Den nye selskabslov medarbejderrepræsentation I store træk er reglerne om medarbejderrepræsentation uændrede ved den nye selskabslov, der i relation til reglerne om medarbejderrepræsentation

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Den 15. februar 2016 holdt Arbejdsretten møde i Arbejdsmarkedets Hus, Sankt Annæ Plads 5, 1250 København K, i Sag nr.: AR2014.0458 Landsorganisationen i Danmark for CO-industri

Læs mere

Handicapledsagere i staten mv.

Handicapledsagere i staten mv. Cirkulære af 2. maj 2011 Perst.nr. 012-11 PKAT 102 J.nr. 11-345-46 Cirkulære om regulativ om løn- og ansættelsesvilkår for Handicapledsagere i staten mv. 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

1. Lovgrundlag:... 3. 2. Optjening af ferie og særlige feriedage... 3. 3. Feriens placering... 6

1. Lovgrundlag:... 3. 2. Optjening af ferie og særlige feriedage... 3. 3. Feriens placering... 6 Ferieregler 2011/ Udarbejdet af sekretariatssamarbejdet mellem Danmarks Privatskoleforening, Lilleskolerne, Foreningen af Kristne Friskoler, Deutscher Schul- und Sprachverein für Nordschleswig og Private

Læs mere

Vedtægter. for. Bornholms Boligselskab

Vedtægter. for. Bornholms Boligselskab Vedtægter for Bornholms Boligselskab 2 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Bornholms Boligselskab. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Bornholms Regionskommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Løntilskud Offentlig virksomhed

Løntilskud Offentlig virksomhed Løntilskud Offentlig virksomhed Undgå misbrug af løntilskudsjob I denne pjece kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, og hvor du som tillidsrepræsentant kan søge mere information om løntilskudsjob.

Læs mere

Løninformation nr. 2 af 21. januar 2016 (LG 02/16, 2.)

Løninformation nr. 2 af 21. januar 2016 (LG 02/16, 2.) Løninformation nr. 2 af 21. januar 2016 (LG 02/16, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 02/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. januar 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem

Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem Cirkulære om organisationsaftale for Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem 2008 Cirkulære af 5. maj 2009 Perst. nr. 032-09 PKAT nr. 152 J.nr. 08-333/21-30 Dataark PKAT med

Læs mere

Sparekassen Bredebro

Sparekassen Bredebro Vedtægter for Sparekassen Bredebro Sparekassen Bredebro Navn- Hjemsted - Formål 1 stk. 1 Sparekassens navn er Sparekassen Bredebro, dens hjemsted er Tønder Kommune. Sparekassens binavne er Skærbæk Sparekasse,

Læs mere

FORHÅNDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER I VEJLE AMT.

FORHÅNDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER I VEJLE AMT. VEJLE AMT Løn- og personaleafdelingen. OK 02 FORHÅNDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER I VEJLE AMT. INDLEDNING. Der er afholdt forhandling den 13. maj 2003 mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Vejle Amt vedrørende

Læs mere

CIRKULÆRE OM FERIEAFTALEN (Til samtlige ministerier mv.)

CIRKULÆRE OM FERIEAFTALEN (Til samtlige ministerier mv.) CIRKULÆRE OM FERIEAFTALEN (Til samtlige ministerier mv.) 1. I forbindelse med indgåelse af ferieaftalen i 1997 var der mellem parterne enighed om, at der skulle optages forhandlinger om yderligere fleksibilitet

Læs mere

Overenskomst for ledere/mellemledere ansat i den kommunale ældreomsorg

Overenskomst for ledere/mellemledere ansat i den kommunale ældreomsorg Side 1 Overenskomst for ledere/mellemledere ansat i den kommunale ældreomsorg KL FOA - Fag og Arbejde LederForum, Social & Sundhedssektoren Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Løn... 4

Læs mere

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager Cirkulære om Tjenestefrihed af familiemæssige årsager 2005 Cirkulære af 14. juni 2007 Perst. nr. 056-07 PKAT nr. J.nr. 06-528-24 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Barns 1. sygedag...

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er BSB Søllerød Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Rudersdal kommune.

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er BSB Søllerød Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Rudersdal kommune. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er BSB Søllerød Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Rudersdal kommune. 2. Boligorganisationens kerneaktivitet er at opføre, udleje, administrere,

Læs mere

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015 Advokatpartnerselskab Kalvebod Brygge 39-41 DK - 1560 København V Telefon: +45 33 300 200 Fax: +45 33 300 299 www.lundelmersandager.dk CVR nr. 32 28 39 34 Erik Hovgaard Partner, advokat (H) eh@lundelmersandager.dk

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl.

Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl. Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl. KL Dansk Formands Forening FOA Fag og Arbejde 40.32 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område...3 2. Generelle

Læs mere

December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune

December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 96 Behov der dækkes af ydelsen Hvad er formålet med ydelsen

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX 1. BESTYRELSENS FØRSTE MØDE Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER NOTAT KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER Selskabets nuværende vedtægter er sidst ændret i 2013. Bestyrelsen fremsætter forslag til nye vedtægter på selskabets ordinære

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen PM

Vedtægter for Andelsboligforeningen PM Vedtægter for Andelsboligforeningen PM Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Andelsboligforeningen PM Organisationen er organiseret i Brønderslev Kommune 2. Boligorganisationen

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert Tryghed også hvis jobbet er usikkert Giv dig selv lidt mere tryghed i hverdagen DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. når

Læs mere

Forhåndsaftale Lærere, børnehaveklasseledere m.fl.

Forhåndsaftale Lærere, børnehaveklasseledere m.fl. Forhåndsaftale Lærere, børnehaveklasseledere m.fl. Silkeborg Kommune og Silkeborg Lærerforening har indgået en lokal forhåndsaftale, der gælder for medarbejdere ved Silkeborg Kommune omfattet af overenskomsten

Læs mere

Notat om aflønning i den finansielle sektor

Notat om aflønning i den finansielle sektor Finanstilsynet 25. november 2015 J.nr. 500-0030 GOVN/MRE Notat om aflønning i den finansielle sektor 1. Indledende bemærkninger Finansielle virksomheder, finansielle holdingvirksomheder og forsikringsholdingvirksomheder

Læs mere

123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR. 26042232

123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER for Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Wirtek a/s. 1.2 Selskabets hjemsted er Aalborg kommune. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er at udvikle

Læs mere