28 grader i skyggen. Elefantmarch i sommerlandet... BBC Porte. Læs i avisen WEEKEND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "28 grader i skyggen. Elefantmarch i sommerlandet... BBC Porte. Læs i avisen WEEKEND"

Transkript

1 Uge 28 Lørdag 12. juli årgang WEEKEND Læs i avisen næstved værtsby til håndbold-vm side 2 Topscorere i vm-dyst side 7 Deal-vinderpar ser frem til forkælelse side 15 Fem læsere kan vinde The Fith estate på DvD side 4 28 grader i skyggen Foto: Dorte Rye Silbo Elefantmarch i sommerlandet... Vinder af U19 junior, Simon Andreassen, havde tid til lidt show hen over et af de farligste hop ved MTB-race i Fruens Plantage ved Næstved. Side 6 Cirkus Arena er på vej til Sydsjælland, og tirsdag er elefanterne på gåtur i Karrebæksminde. Side 8-9 Foto: Jan Jensen Nordic College of Chinese Medicine ApS KINESISK AKUPUNKTUR Vi har stor succes med behandling af blandt andet: Migræne, astma, allergi, høfeber, iskias, forhøjet blodtryk, depression, smerter, problemer med at blive gravid samt rygestop. TILBUD: Hver søndag kun 200,- kr. Akupunktur udføres af akupumkturstuderende VI FLYTTER TIL Østergade nr. 9, den 21. juli 2014 Østergade Næstved Telefon Klinikken ejes af Dr. Med. Donghui Chen Larsen VASK BIL I NÆSTVED SYD! Køb en værdinøgle og få fri adgang til vaskehallen alle ugens dage! NU OGSÅ STØVSUGER Pas på dine værdier! Luk garagen med en kvalitets port fra Novoferm 10 års fabriksgaranti! BBC Porte GRATIS OPMÅLING Isoleret ledhejseport med automatik v/bjarne B. Christensen Axelsvej 3 Menstrup 4700 Næstved

2 2 Uge 28 Lørdag 12. juli 2014 Oplag ekspl. Omdeles med Post Danmark fredag/lørdag Åbningstid hverdage: kl Ringstedgade Næstved Telefon Fax Bladchef Per Skov Silbo Ansvarshavende Annoncer Anne Marie B. Frederiksen Næstved værtsby til håndbold-vm Den nye superarena i Næstved er blandt spillestederne, når Danmark i 2015 er vært for Verdensmesterskaberne i kvindehåndbold. Af Jesper Hallgren HÅNDBOLD: Næstved - og Sydsjælland generelt - er meget sjældent i håndboldens rampelys, men det bliver der for en stund lavet om på i forbindelse med Verdensmester- Vivi Johansen Jørgen Cleven Jensen Kontor Mette Kristiansen Rubrikannoncer Redaktion Jan Jensen Redaktør Dorte Rye Silbo Journalist Jesper Hallgren Journalist DTP Jan Holmgren Jensen Grafiker Poul Nielsen Grafiker Henrik Lund Grafiker Oplag: Al tekst bedes kopieret ind i - evt. foto som vedhæftet fil. PDF-filer skal være udarbejdet efter Branchestandard for digitalt annoncemateriale (december 2000 DDPFF/DDF-DRB). Udebliver avisen mail: eller ring til: Tlf Tryk: Provins-Trykkeriet, 4760 Vordingborg Medlem af Provinsens Distriktsblade. Erhvervsmæssig udnyttelse af tekst, annoncer, fotos mv. er ej tilladt. Bladet påtager sig intet ansvar som følge af eventuelle fejl i annoncer og tekst. De danske håndboldkvinder er én gang tidligere (i 1997) strøget helt til tops ved Verdensmesterskaberne, hvor de rødhvide senest opnåede bronze. Foto: DHF Bryllups reception I anledningen af, at vi har valgt at blive smedet sammen i lyst og nød, vil det glæde os meget, at se naboer, kolleger, netværk og andre gode relationer - til et glas og en lille godbid :-) LØRDAG D. 19/7 FRA KL Tiden bedes overholdt af hensyn til det aldrende brudepar :-) Dagens sensation: Søren sabler en bryllupskage! Charlotte & Søren Holmegaard Bed and Breakfast Skal du sælge dit hus? Få tilstandsrapport, el-eftersyn og energimærke udarbejdet af byggesagkyndig og energikonsulent Anders Lydehøj ApS Ronesbanke 22, 4720 Præstø Tlf El-eftersyn/energimærke/tilstandsrapp. Pakketilbud: Fra kr incl. moms Byggeriet til Næstveds nye multiarena til godt 68 millioner kroner begynder snart og skal stå færdig omkring 1. oktober Tegning: CEBRA skaberne i kvindehåndbold i december Her er Danmark værtsnation, og i samarbejde mellem det Internationale Håndbold Forbund, IHF, og Dansk Håndbold Forbund (DHF) er Næstved blandt de bare fire udvalgte spillebyer. Tre jyske byer - Herning, Kolding og Frederikshavn - skal sammen med den kommende superarena i Næstved udpeget som spillested for de i alt 24 lande, der skal dyste om den største titel, kvindehåndbolden har at byde på. Øget håndboldinteresse - Vi er umådeligt glade og stolte over, at vi får VM i kvindehåndbold til Næstved. Her på Sydsjælland har vi hidtil fokuseret mest på fodbold og basketball, så dette VM er en perfekt anledning til at højne interessen for håndbold også hos de unge, fastslår Næstved-borgmesteren Carsten Rasmussen. Også hos Dansk Håndbold Forbund er der stor glæde over, at valget af værtsbyer blandt andet faldt på lige netop Næstved, hvor Smålandshavet i Karrebæksminde bliver den faste base for spillere Hypnosebehandleren.dk Når alt andet er forsøgt! Cand.pæd.pæd.psyk. Dorte Brodka, tlf Omøvej 9, Næstved Overvægt Afhængighed Jalousi Angst Stress Fobi, m.v. Voksne og børn fra 6 år. Medlem af Psykologfagligt Selskab for Klinisk hypnose. FRISKOLEN 2008 Differentieret undervisning Lav klassekvotient Grundig indlæring Fokus på trivsel Friskolen af 2008 Morsøvej Næstved tlf og ledere fra de seks lande, der skal spille i den sydsjællandske arena. - I Dansk Håndbold Forbund er vi ekstraordinært glade for, at vi ved VM 2015 får mulighed for at bringe dette enestående arrangement ud til hele landet især til Næstved, hvor vi aldrig har været tidligere, siger DHF s formand, Per Bertelsen. - Med VM, tilføjer han, håber vi, at kunne lægge grundstenen til et frugtbart samarbejde til stor glæde for alle parter, ligesom vi håber, at slutrunden vil øge håndboldinteressen på Sydsjælland. Sætter overliggeren højt Per Bertelsen forsikrer, at DHF både arrangementsmæssigt og sportsligt sætter overliggeren lige så højt, som ved Europamesterskaberne i herrehåndbold for et halvt år siden. - Vi skal sammen med værtsbyerne og spillestederne gøre vores ypperste for at rammerne bliver fyldt optimalt ud, og i DHF er vi sikker på, at Næstved Kommune og Næstved Hallerne er de perfekte medspillere, siger Per Bertelsen. Næstved er tildelt samtlige kampe i den ene af de fire indledende grupper samt en ottendedelsfinale, og der skal således spilles i alt 16 VMopgør i den nye sydsjællandske arena, der forventes at stå klar oktober næste år, hvor VM fløjtes i gang 5. december. Selvom Danmark får Herning som hjemmebane, er der udsigt til håndboldfeber i Næstved, der er eneste østdanske værtsby til VM i kvindehåndbold. Foto: DHF Fakta om VM i kvindehåndbold - 24 hold - inddelt i fire gruppe á seks - deltager ved VMslutrunden i Danmark i 2015, der bliver den 22. i rækken siden starten i Fem hold er allerede kvalificeret: Brasilien (som forsvarende mester) og Danmark (som værter) samt følgende tre afrikanske lande: Tunesien, Congo og Angola. - Det ligger på forhånd fast, at Danmark skal spille sine kampe i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor der er plads til tilskuere. - Først ved VM-lodtrækningen bliver det afgjort, hvilke hold, der havner i den indledende gruppe, der skal spille i Næstved, hvor der i den kommende arena bliver en kapacitet på tilskuere. - Der har én gang før været spillet VM i kvindehåndbold i Danmark. I 1999 havde DHF værtsskabet sammen med Norge, hvor de fleste og alle de afgørende kampe blev spillet. Kolding var således eneste værtsby i Danmark. - Danmark har én gang tidligere vundet VM i kvindehåndbold. Det var ved slutrunden i Tyskland i 1997, hvor danskerne besejrede Norge i Ulrik Wilbeks sidste kamp som dansk kvindelandstræner. - Seneste VM i kvindehåndbold blev afviklet i Serbien i december Brasilien blev Verdensmester ved at besejre Serbien i finalen. Danmark blev nr. 3 efter sejr over Polen i kampen om bronze.

3 Fensmark Næstvedvej Holmegaard Tlf Slagter Se den aktuelle tilbudsavis på superbrugsen.dk eller scan denne qr kode med din smartphone eller ipad: NYETIDER NYE ÅBNINGSTIDER MANDAG-FREDAG LØRDAG SØNDAG BAGER ALLE DAGE ÅBENT KL TILBUDENE GÆLDER FRA FREDAG 11/7 TIL MANDAG 14/7 XL-bøffer af højrebsfilet. 2 stk. vægt ca. 600 g Roastbeef af okseinderlår. Pr. 1/2 kg Helt vildt! 4-DAGES TILBUD FREDAG 11/7 LØRDAG 12/7 SØNDAG 13/7 MANDAG 14/7 Okseculotte Tysk. Pr. 1/2 kg 4-DAGES TILBUD FREDAG 11/7 LØRDAG 12/7 SØNDAG 13/7 MANDAG 14/7 Canaja eller Donna Y Så længe lager haves 4-DAGES TILBUD FREDAG 11/7 LØRDAG 12/7 SØNDAG 13/7 MANDAG 14/7 Barolo Villa Aurora 2009 Piemonte, Italien 14,5% 4-DAGES TILBUD FREDAG 11/7 LØRDAG 12/7 SØNDAG 13/7 MANDAG 14/7 30 kasser Restparti 50 kasser 110 kasser Pr. pk dages tilbud Kanonpris! Pr. 1/2 kg kg-pris 89,90 4-dages tilbud Canaja IGT Villa Annaberta Canaja IGT kommer fra Veneto - hjemsted for Ripasso og Amarone, og den er hovedsaglig fremstillet på Corvina og Rondi-nella. Man har anvendt appassimento metoden, dvs. druerne har tørret inden presning. God til krydrede, stegte kødretter og til fyldige pastaretter og oste. Frit valg 6 fl Spar op til 415,00 Top kvalitet God årgang Pr. flaske Spar 50,00 4-DAGES TILBUD FREDAG 11/7 LØRDAG 12/7 SØNDAG 13/7 MANDAG 14/7 Oksecuvettestege Tysk. 1/2 kg 4-DAGES TILBUD FREDAG 11/7 LØRDAG 12/7 SØNDAG 13/7 MANDAG 14/7 Pr. 1/2 kg kg-pris 69,90 4-dages tilbud Helt vildt! Pr. 1/2 kg kg-pris 47,90 4-dages tilbud Stort betjent grillboks Fredag kl Lørdag kl Vælg mellem: Spareribs g Svinekotelet g Nakkekotelet g Skovhugger g Hk. bøf m/bacon 150 g Oksesteaks 110 g Kyllingebryst 120 g Pølser m/bacon 120 g Mør bøf 80 g Lige til grillen KUN fredag-lørdag Ta 10 stk kr. pr. stk. Tilbudene gælder fra fredag den 11. juli og så længe lager haves til og med mandag den 14. juli, hvor intet andet er anført. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Bemærk! Enkelte tilbud kan gælde specifikke dage.

4 4 Uge 28 Lørdag 12. juli 2014 Skænderier på rejsen dækker forsikringen ikke FORSIKRINGSSAGER: Det er aldrig sjovt at blive skuffet, og lidt for høje forventninger til ferien kan ofte skabe problemer. Det mærker man ind imellem blandt andet i forsikringsbranchen. Når sommerferien nærmer sig, bliver rejseforsikringen oftere brugt af danskerne, men det er ikke alle, som helt har forstået, hvordan den fungerer. PEJSELAND tlf Finlandsgade Haslev Man. - Fre Lør. LUKKET Søn Nogle danskerne tror tilsyneladende, at de kan få stort set alt dækket på rejseforsikringen og søger hvert eneste år erstatninger for nogle ret overraskende ting. Her er fem sager, der ikke blev dækket Gør Computeren Vrøvl? RÅD TIL OG OM TÆNDER 25% rabat ved første service 125,- pr. halve time + kørsel HUSK - NemID ophører til Windows XP pr. 15. Juli og alle borgere skal have Digital Postkasse pr. 1. November Ring for hjælp og vejledning - Venlig hilsen ITLarsen.dk Tlf: mail: BØRNETØJ 0-14 ÅR Mød ospå Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring har samlet en håndfuld af de mere alternative skadeanmeldelser, der nok kan anledning til et lille smil hos de fleste. 1) Et par ville have erstatningsrejse, fordi vejret var for varmt. 2) Et par søger feriekompensation, fordi de andre gæster på hotellet var irriterende. 3) Et brudepar ville have en erstatningsrejse, fordi kvinden fik menstruation på bryllupsrejsen. 4) En fisker ville have erstatning, fordi han ikke fangede nogen fisk. 5) Et par kom op at skændes, så manden ville skilles. Han kontaktede SOS-alarmcentralen for en akut hjemrejse. AXELTORV NÆSTVED TLF Når tandproteser giver besvær, er der i reglen også andre muligheder end blot at få nye. Det er så let, men også dyrt bare at kassere og købe nyt. Vi sætter en ære i at renovere og bevare alt bevaringsværdigt også tandproteser. Kom og få råd. SKRIFTLIG TILFREDSHEDSGARANTI: FULD TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE Banegårdspladsen 1, 1. Næstved Tlf Behandlinger finansieres. Små afdrag over op til 5 år. Besøg vores webshop Film baseret på virkelige hændelser Thrilleren The Fifth Estate kan fem læsere vinde på dvd. KONKURRENCE: I 2010, udløste et website, oprettet for at beskytte whistleblowers - personer, der afslører ulovligheder eller magtmisbrug inden for private og officielle organisationer - en lavine af officielle amerikanske dokumenter, hvilket i realiteten fremprovokerede en helt ny verdensorden. Nu afslører thrilleren The Fifth Estate, der er baseret på de virkelige begivenheder, de hændelser, der ledte til afsløringen af den massive magtkorruption og officielle vildledninger, der har gjort WikiLeaks internet afsløringer til nogle af det 21. århundredes mest omtalte medie begivenheder og organisationen til en af de mest debatterede og forhadte i magtens globale korridorer. En online platform Historien begynder, da Wiki- Leaks grundlægger, Julian Assange (Benedict Cumberbatch), og hans kollega, Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl), beslutter sig for at blive offentlighedens vagthunde imod verdens privilegerede magthavere. Til trods for et minimalt budget skaber de en online platform, hvorigennem alverdens whistleblowers anonymt kan lække hemmelige data og kaste lys over de mørke gerninger, der finder sted bag regerings- og globale firmaers ellers hermetisk lukkede døre. Og inden længe afslører de flere hemmeligheder end selv verdens mest respekterede medieorganisationer. Men da Assange og Berg får adgang til verdenshistoriens største mængde hemmelige amerikanske dokumenter, står de over for et af tidens mest definerende spørgsmål; hvem skal have lov til at skjule hemmeligheder for offentligheden, hvem kan offentliggøre dem, men også, hvad prisen kan blive for at afsløre dem? Filmen, der kan vindes på dvd af fem læsere, er tilladt for børn over 11 år. WEEKEND Vind dvd en The Fifth Estate Udfyld kuponen med de rigtige svar, send ind, og du er med i lodtrækningen. Bemærk: Kun én kupon pr. husstand. Hvad er The Fifth Estate baseret på? Hvad hedder WikiLeaks grundlægger? Hvad får Assange og Berg adgang til? Navn: Adresse: Postnr./by: For at deltage i konkurrencen, skal du mærke kuverten The Fifth Estate. Kuponen sendes eller afleveres på Næstved-Bladet, Ringstedgade 11, 4700 Næstved, så vi har den senest 16. juli kl. 9. Der er adgang til vores postkasse på 1.sal hver dag kl. 6-20, dog weekend kun kl Vindernavnene offentliggøres i Næstved-Bladet Weekend 19. juli. Gevinster hentes på avisen mod forevisning af sygesikringsbevis senest 1. august kl KLIP UD OG DELTAG

5 SOMMERFEST HVOR PRISER OG UDVALG ER I ORDEN NU KUN SPAR Bounty Dorset Havemøbelsæt Bord 100x180/240 cm med butterflyplade + 4 stk. 5 pos. armstole. Alt i massiv teaktræ. Vejl NU KUN SPAR Rosenborg Havesæt Klassisk havesæt bestående af 2 stole, 3 pers. bænk og bord 80x65 cm. Alt i hvidlakeret massiv mahogni. Vejl. 5097,- NU KUN SPAR Ios Havesæt Superflot sæt i hvid polyrattan med bord 105 cm Ø med nonwoodbordplade og 4 kraftige lænestole. Vejl. 4395,- Der kan forekomme små ridser på bordben NU SPAR Manila Virginia Havemøbelsæt Kæmpe bord 95x200/250 cm med tillægsplade samt 6 Virginia pumpe lænestole. Vejl NU SPAR Denver Taiz Havesæt Bord 90x200 cm med flot non-wood plade og alu stel samt 6 stk. Taiz lænestole. Stolene er i alu med kraftig polyrattan, Vejl NU SPAR KUN Sunset hjørnesofa med bord/puf Superflot 5 personers sofa i polyrattan, komplet med hynder og bord/puf 60x60 cm. Vejl NU KUN SPAR Nice Sec. Havesæt Kombiner selv dine møbler - 3 størrelser borde med forskellige stole til! Vejl BALKON Ø Nu DAVAO Ø Nu CALAPAN Ø Nu NU SPAR LUZON 300x400 Før Nu... NU CEBU Ø Nu CEBU 300x Nu Taiz Explor Havesæt Explor bord 95x200/250 cm med butterfly-plade i teak og alu stel samt 4 stk. Taiz lænestole. Vejl. 7195,- NU SPAR Luksus Parasoller Alle med solid stok og kraftig dug med læderforstærkninger. Assorterede farver. Kæmpe udvalg af bænke SPAR PERS. NU KUN Teak Bananbænk 3 pers. model. Vejl pers. model.vejl. 1299,- NU Fås også i natur til Hængeparasol 3 meter i diameter med hejs som gør det nemt at stille parasollen op. Incl. metalfod til havefliser. Farve gul. Vejl Vi leverer også til hoteller, caféer, restauranter m.m. Indhent tilbud på: NU SPAR Parasolfod Vælg mellem alm. rund eller firkantet lux med hjul og håndtag. 35 kg. Vejl NU Altanparasol Smart 1/2 parasol til altanen. Fas i beige og natur. Vejl NU Tilhørende granitfod på 23 kg TA HELE SÆTTET KUN Forbehold for trykfejl og udsolgt varer.

6 6 Uge 28 Lørdag 12. juli 2014 MTB-race i Fruens bør fortsætte Mountainbikere mener, at Næstved har landets bedste bane. Derfor bør der holdes et race igen til næste år. En naturlig opfølger på weekendens succesfulde UCI-løb. Tekst og foto: Jan Jensen MOUNTAINBIKE: Den er farlig, sjov og ufattelig krævende. Særligt når solen skinner, og temperaturen viser 28 grader i skyggen. Rytterne er væk og støvet fra blandt andre verdensmesteren Annika Langvad har lagt sig efter søndagens internationale mountainbike-race i Fruens Plantage ved Næstved. De frivillige kræfter bag Pingel MTB Race & Fun puster ud og holder ferie. Det var en stor opgave at holde næsten 400 ryttere kørende, men der er glæde i baglandet. Alt klappede og gik lige efter formandens store drejebog. Ros fra kommissær - Vi er meget tilfredse. Vi har fået ros fra UCI-kommissær (International Cycling Union, red.) Hubert Emans. Han har 24 års erfaring, og han kalder det for et af de bedste UCIdebutant-løb, han har oplevet, siger Frank Møller Nielsen. Efter sidste års DM-afdeling var den internationale satsning den næsten ultimative udfordring. Ryttere fra Sverige, Norge og England var med, og selvom svenskere nogle gange kan være svære at forstå, så taler smil med jord i mundvigen og tommelfingeren sit tydelige sprog. Race der forpligter - En rytter sagde til mig, at vi har Danmarks bedste rute. Der er flere, der mener, at det forpligter os til at afvikle løb i Fruens. Efter sommerferien skal vi evaluere, og så må vi se, hvor det bringer os hen, siger Frank Møller Nielsen. - Der er trukket store ressourcer på alle i år, og jeg vil være sikker på, at der er opbakning til at gøre det igen, påpeger han og bemærker, at det kun er fire år, siden Pingel MTB Race & Fun arrangerede det første motions-race i Fruens Plantage. I mellemtiden er Fruens Plantage ikke alene godkendt til mountainbike-race, men der er også et godt samarbejde med Næstved Kommune, der har givet tilladelse til, at markere den rute, der på en omgang giver 200 højdemeter. Benjamin Justesen, elite herrer, havde et snit på sine syv omgange på 14:36, mens motionsklassen til sammenligning kørte tre omgange på en time. Men både børn, piger, drenge, kvinder og mænd fik en stor oplevelse på bakker og drabelige nedkørsler, som alle have en alternativ rute til de mindst modige. Blomster før start Den nykårede verdensmester, Annika Langvad, viste storform, da hun samlede et par lette OL-point ind. Inden start blev hun hyldet med blomster og kindkys fra den store lokale motionist, Claus Møller. Måske var det årsagen til, at hun gav alle andre i feltet baghjul. Hun nåede seks omgange på 1:25:37. Nordmanden Henriette Elvrum Handal blev toer Hun var suveræn og overlegent den bedste - her er den nye verdensmester, Annika Langvad, i kurven efter rockgarden. Mænd og store drenge i bedste klasse blæser af sted på Rønnebæk Skoles stadion, inden de kører ind i Fruens Plantage. i tiden 1:42:05. Danske, norske og engelske rivaler fik baghjul af nr. 1 i eliteklassen, Klaus Nielsen, og den lokale Pingel-rytter, Anders Hagemann, fik store klapsalver og opmærksomhed, når han rundede rockgarden i den varme gryde ved Jagthytten. Han råbte på vand, og havde i situationen svært ved at nyde musik og Lars Jørgensens stemme fra højttalerne. Hagemann kom i mål som nr. 18 i H40. Annika Langvad fik blomster og kindkys af Claus Møller, Pingel MTB Race & Fun, inden start. Efterfølgende kørte Danmarks nye verdensmester fremragende. Der var grimme styrt i den mørke skov. Rumble In The Jungle bød på stor dramatik. Heldigvis kom ingen alvorligt til skade. Lokale MTB'ere havde familien med til det store UCI-cykelløb i søndags. Pingel MTB FAKTA: Alle har mulighed for at prøve kræfter med ruten i Fruens Plantage. Det kræver erfaring at tage de store hop, og det anbefales altid at køre sammen med andre, når cyklen og fysikken skal testes. Pingel MTB Race & Fun begyndte for godt otte år siden som et frit cykelforum, hvor man blot mødtes hver søndag kl. 10 i Pingels gård for at køre en tur sammen. Det gør man stadig. Nu flere gange om ugen, og meget tyder på, at et årligt race er kommet for at blive. Frank Møller Nielsen oplyser, at MTB-entusiasterne gerne ser samarbejde med andre for at fremme interessen for Næstved som en mountainbike-by.

7 Uge 28 Lørdag 12. juli Topscorere i VM-dyst Af Jesper Hallgren KONKURRENCE: VM-slutrunden i Brasilien lakker mod enden, og dermed er der også snart en afgørelse i Næstved- Bladets VM-konkurrence, hvor 1. præmien er en miniferie på The Cottage i Nysted på Lolland, mens 2. præmien er et sæsonkort til Næstved Boldklubs hjemmekampe. Det gjaldt om at tippe de to lande, der gik videre fra de otte indledende grupper samt den endelige placering blandt de sidste fire, der i weekenden dyster om VM-medaljer. Herunder ses en oversigt over de bedste (og heldigste) tippere før weekendens to medaljekampe, hvor det også fremgår, hvem de enkelte deltagere har tippet til de fire bedste pladser. Otte havde forudsagt 11 af de i alt 16, der gik videre fra de indledende grupper, og deler 1. pladsen med 11 point, mens 12 personer havde en enkelt færre og dermed er noteret for 10 point. Trods en placering på nedenstående topscorerliste har flere deltagere dog allerede udspillet sin rolle inden de to sidste VM-kampe, fordi lørdagens bronzekamp mellem Brasilien og Holland samt finalen søndag mellem Argentina og Tyskland består af de forkerte lande. 11 point/rigtige Guld Sølv Bronze Nr. 4 Boye Hansen, Næstved (1) Argentina Spanien Rusland Tyskland Jimmy Frausig, Glumsø (1) Brasilien Argentina Tyskland Frankrig Jørgen Frederiksen, Næstved (1) Holland Spanien Brasilien Argentina Jørgen Petersen, Næstved (2) Argentina Spanien Tyskland Brasilien Morten Steno Hansen, Næstved (3) Argentina Tyskland Brasilien Spanien Poul Sandberg, Næstved (3) Argentina Tyskland Brasilien Spanien Signe Greve Jensen, København (0) Spanien Brasilien Frankrig Uruguay Susanne Larsen, Næstved (2) Brasilien Tyskland Holland Frankrig Udsalg Spar op til 60% Kom ned i butikken og se alle de gode tilbud hvor du kan spare op til 60% - du får også markedets bedste tilbud med 2+2 års garanti. Kom ind og hør nærmere 10 point/rigtige Ali Borgi Andersen, Næstved (2) Argentina Brasilien Holland Belgien Annelise Johansen, Næstved (1) Brasilien Tyskland Argentina Spanien Birgit Wittrup, Karrebæksminde (0) Brasilien Spanien Italien England Bruno Petersen, Næstved (0) Brasilien Frankrig Spanien Belgien Carl Kongshaug, Næstved (1) Brasilien Argentina Tyskland Uruguay Claus M. Leonhard, Herlufmagle (1) Argentina Brasilien Italien Tyskland Gitte Vesten Renier, Næstved (3) Argentina Spanien Brasilien Holland Henning Hansen, Karrebæksminde (0) Spanien Brasilien Mexico Argentina Kåre Schelke, Næstved (1) Brasilien Argentina Tyskland Spanien Mia Greve, København (1) Brasilien Tyskland Argentina Spanien Ole Amundsen, Næstved (0) Brasilien Holland Spanien Italien Per Gottfredsen, Næstved (3) Argentina Tyskland Brasilien Uruguay Personerne er anført alfabetisk. Parentesen efter de enkelte angiver, hvor mange point, vedkommende kan opnå i de to sidste VM-kampe. Står flere tippere lige i kampen om præmierne foretages lodtrækning. Vinderne offentliggøres i Næstved-Bladet weekend 19. juli Udfordringer for voksne og børn Feriens største overraskelse ALLE STØVSUGERE 25% NU EKSTRA NEDSAT -25% 2000 Watt med extra parketmundstykke og Car-Kitsæt. Normalpris til bilen eller andre steder hvor pladsen er stram. Passer til næsten alle støvsugere. ALLE INDBYGNINGSOVNE OG PLADER 50% Lev. incl. Adidas VM fodbold. Stærk støvsuger på 2000 Watt med stort tilbehør. Incl. car-kitsæt. Normalpris 1749, NU EKSTRA NEDSAT -25% til bilen eller andre steder hvor pladsen er stram. Passer til næsten alle støvsugere. Hovvejen Kalvehave tlf: Scandomestic Cool Cube køleskab Retro design rød med hvid skrift. H53xB48xD54 cm. Før pris / spar NU KUN KR ,- Spar 1601,- ALLE MICROOVNE 50% * % * Gælder kun vore udstillings- og lagerførte varer. Rabatten fratrækkes også allerede nedsatte varer.

8 8 Uge 28 Lørdag 12. juli 2014 Regionens fagmænd Er du fagmand og gerne være med på denne side - ring til Mette Kristiansen på Næstved-Bladet på tlf Arenas unge kronprins debuterer med elefanter UDLEJNING AF LIFTE M.M. Affugtere - varmekanoner Stilladser Jordbor - fræsere Toilet - skurvogne Pladevibrator - fliseklippere m.m. Marineland Entreprenørland FABRIKSVEJ 58 NÆSTVED TLF Se mere på Alt VVS arbejde udføres - Ring for et uforbindende tilbud Bårse Næstved Rønnede Holmegaard Tlf Tlf Tlf Tlf Aut. VVS Installatør P. E. LARSEN A/S Vi udfører alt inden for murer-, tømrer-, malerarbejde og reparationer. Ring og få en uforpligtende snak om din opgave. Profilbuen Næstved Tlf Den 22-årige elefanttræner, Cirkus Arenas kronprins Patrick Berdino, skal tirsdag 15. juli kl. 10 føre sine elefanter over Græshoppebroen i Karrebæksminde, hvor han kl er at finde i manegen. Foto: Christian Warrer 22-årige Patrick Berdino er blevet oplært som elefanttræner og præsenterer for første gang de store dyr i manegen. CIRKUS: Cirkusdirektør, Benny Berdinos barnebarn, Patrick Berdino er som 22-årig blevet oplært som elefanttræner, og i år kan man for første gang opleve ham fremføre Cirkus Arenas egne afrikanske elefanter i manegen. Det får cirkusglade sydsjællændere en oplagt mulighed for at gøre i den kommende uge, hvor Cirkus Arena tirsdag og onsdag - begge dage kl giver opvisning i henholdsvis Karrebæksminde og Næstved. Natten til tirsdag 15. juli kører den store cirkusdelegation fra Nykøbing Falster til Karrebæksminde, hvor der om aftenen er forestilling på Stejlepladsen. Vognen med de afrikanske elefanter kan dog ikke komme over Græshoppebroen, så de store dyr må selv gå over broen, hvor stranden - og en tur i vandet - venter elefanterne, der ifølge Patrick Berdino er tre gigantiske personligheder. De spanske cirkusklovne, Rampin clowns, giver deres egen og yderst morsomme version af blomsten og bien. Foto: Christian Warrer Naaby Kano og Camping Æblehaven Sommer i Køge Svømmeland En kanotur på Susåen - er en enestående naturoplevelse... Denne annonce kan blive din... for KUN pr. indrykning, ekskl. moms ved mindst 4 indrykninger. Tlf Udlejning af kanoer på time- eller dagsbasis. Besøg også vores naturskønne lejrplads Æblehaven med bad og toilet. Naaby Kano og Camping Æblehaven Nåbyvej 8, 4160 Herlufmagle Tlf SOMMER ÅBNINGSTIDER Juni, Juli og August Mandag til Fredag Lørdag Søndag Billetsalget lukker 1 time før Læs mere på Køge Svømmeland Ølby Center Køge Følg os på svoemmeland

9 Trods sine blot 22 år er Patrick Berdino erfaren i både den forretningsmæssige og praktiske del af cirkuslivet, og han ved, han en dag skal overtage arven efter sin farfar og far. Det er en stor arv at løfte, men det skræmmer ham ikke. Han elsker store udfordringer, og i år har han trænet hårdt på at kunne præsentere Arenas elefanter. Handler om tillid - Jeg er opvokset med elefanterne, og jeg glæder mig til at vise publikum alt det, vi har trænet på hele vinteren, siger Patrick Berdino og fortsætter: - Vi benytter øvelser, som elefanterne benytter i naturen, når de skal have fat på mad. Men det kræver tid og tillid, og det kan lade sig gøre, hvis elefanterne stoler 100 procent på mig, forklarer han. Cirkus er meget mere end nogle få minutter i manegen, og Patrick Berdino er godt i gang med at blive sat ind i rollen som cirkusdirektør. Ud over at være artist har han derfor mere ansvar og flere pligter. - Der er mange facetter af hele logistikken omkring cirkus. Det er mit ansvar, at staldene er på plads, og så står jeg i spidsen for mandskabet under selve forestillingen, fortæller Patrick Berdino. - Derudover skal vi, tilføjer han, hele tiden finde på noget nyt, og det er en spændende udfordring. I cirkus er det den ægte vare, lige her og nu. Derfor glæder jeg mig til at fremvise vores elefanter. Cirkus Arenas kronprins har allerede har fået flere hædersbevisninger for sit engagement og talent i manegen. I 2012 opnåede han guld ved juniorfestivallen i Monte-Carlo og i 2013 fik han guld ved cirkusfestivallen i franske Massy. jhal Uge 28 Lørdag 12. juli Meget andet end elefanter Elefanterne er - bogstavelig talt - et stort trækplaster for Cirkus Arena, som dog naturligvis har meget andet at byde på i årets forestillinger. Der er blandt andet spanske superakrobater, et magisk trylleshow, livsfarlig luftakrobatik, vidunderlige klovnerier og en af verdens hurtigste jonglører. Det kan man ved selvsyn opleve i Karrebæksminde tirsdag 15. juli eller i Næstved onsdag 16. juli. I slutningen af august gæster Cirkus Arena flere af nabokommunerne og giver opvisning i både Sorø, Ringsted, Faxe, Vordingborg og Haslev. jhal Lad de små fisk gøre dine fødder sommerklar... Spar 40% kr. 150,- Værdi 250,- Foto: Dorte Rye Silbo En elefant kom marcherende Det er ikke kun i en kendt børnesang, at elefanter kommer marcherende. Det sker hvert år også, når Cirkus Arena gæster Karrebæksminde. Vognen med de store afrikanske elefanter kan nemlig ikke komme over Græshoppebroen, og så må de selv - her med cirkusdirektør Benny Berdino i spidsen - spadsere det stykke af vejen. Den traditionsrige elefantmarch, som hvert år tiltrækker ekstra mange til sommerlandet, er i år tirsdag 15. juli kl. 10. jhal Du kan nu få 1 times fodbehandling med doktorfisk hos Feet and Body Wellness. Tag din kæreste, bedste ven eller din mor med, og få en sjov oplevelse, samtidig med dine fødder bliver lækre bløde og sommerklar Køb tilbuddet på deal.dk Fra 11. juli til og med 13. juli 2014 I samarbejde med: En vild særudstilling! DEN FØRSTE DINOSAUR! ENESTÅENDE UDVIDELSE PÅ GEOCENTER MØNS KLINT I det øde Østgrønland har vi selv udgravet fossilerne fra den allerførste dinosaur - Plateosauren. Den og en masse andre dinosaurer, fortidsøgler og planter vækkes til live gennem 3D-animationer, augmented reality og video. Nye oplevelser nok til mindst en hel dag! Waauuw! Se den fantastisk flotte særudstilling Basecamp Forstenet fodspor Udgravning på Grønland Flytning af fossil 1 billet = sæsonkort Stengårdsvej 8 DK-4791 Borre Tel. (+45) Hjemtransport

10 Lækker Italiensk mad på 1. række med sol, strand og vand FRO KO S T - A L A C ARTE - M ÅN E D S M E N U Over broen - på Enø HUSK at bestille BORD på Tlf Besøg os - og få en TIL GRILL SLAGTEREN v/thomas Kyhn Madsen TL SOMIM ER Lækker italiensk mad i flotte og moderne omgivelser med fantastisk udsigt over havnen og hele Næstved Hvedevænget 2 Næstved Tlf t: en Åb Lokalt kød hos slagteren Køb det bedste til grillen Pølser, ny skåret bøffer, steaks, koteletter HUSK at bestille BORD på Tlf eller via vores hjemmeside - tir sd ag Åbent ALLE ugens dage Mandag - Fredag kl. 11:30-22:00 Lør., søn. helligdage kl. 10:30-22:00 -to rs d ag g a d r ø Fredag L Femøvej 3, 4. sal, ved Næstved Havn 1 VWYHG %RUGEHVWLOOLQJ RESTAURANT HONG KONG Frokost tilbud kr. kl Ta selv Buffet Alle dage fra kl Varme retter og fri salatbar. Månedsmenu med 6 retter HUSK VI SERVERER BYENS BEDSTE STEAK SAMT MAD UD AF HUSET Åben alle dage kl ,- 108,kr. 118,kr. Ringstedgade Næstved Åbent ALLE ugens dage Kl ZIVJSV WXEXMSR QIH XSK FYW XE\E *EVMQEKWZIN 2 WXZIH SZIV JSV &ERIKoVHIR Lækker italiensk mad i romantisk, hyggelig og italiensk stmosfære FROKOST - A LA C ARTE - MÅNEDS MENU HUSK at bestille BORD på Tlf eller via vores hjemmeside

11 KARINS Hjemmelavet Bor dbestilli ng nødvendi g BEMÆRK hver fredag hele sommeren: 3 retters & levende musik Pr. pers. 6WRUW XGYDOJ L IHUVNH ÀVN ALTID friske fisk og røgvarer fra egen ovn Lige før broen til venstre 165,- - ÅBENT HVER DAG - 6P UUHEU G 6DQGZLFK 'DJHQV UHW $ OD FDUWH %UXQFK PHQXHU XG DI KXVHW ±BENT -ANDAG TORSDAG KL s &REDAG L RDAG KL 3 NDAG KUN ÌBENT FOR BESTILLING -,,%'!$%! s. 346%$ 4,& Ditlevsens Fiskehus Nyd maden og en kold fadøl ved kajen i det idylliske havnemiljø, eller ta med hjem. ) HNV ÀVNHGHOLNDtesser, hjemmelavet VDODWHU ÀVNHDQUHWninger, indbagte UHMHU ÀVNHVDQGZLFK UHMHFRFNWDLO ÀVNHÀOHW ÀVNHIULNDGHOOHU med pommes frites, ÀVNHWDOOHUNHQ VWMHUneskud m.m. KARREBÆKSMINDE - LIGE FØR BROEN TIL VENSTRE Tlf god madoplevelse Tlf *ERNBANEGADE s. STVED 4LF s INFO NOERS LIVSSTIL DK Café med hjemlig hygge og skøn atmosfære. Inspireret af årstiden og lavet af lækre råvarer. Tapas to go, delikatesser, chokolade, vin & øl, blomster, brugskunst og skønne gavekurve. - Hyggelig familierestaurant - Dansk/Fransk køkken - Mad lavet med kærlighed fra bunden - Sct. Jørgens Park 34 Næstved LOCANDA RISTORANTE IL GUSTO ÆGTE MIDDELHAVSKØKKEN JULI MENUTILBUD JULI MENUTILBUD JULI MENU DE LUX L E (min. 2 couverter) (min. 2 couverter) FORRET: GAMBERONI REALI R FORRET: FORRET: TORTELL R ONI RIPIENI TAP APAS ALLA LOCANDA PETTO RIPIENO Hjemmelavet pasta med fyld af skaldyr i San Marzano tomatsauce HOVEDRET: Marinerede kongerejer i hvidløg/ cherry-tomater på salat HOVEDRET: Kyllingebryst med fyld af Locandas egen tomatpesto, viklet i Parmaskinke hertil hvidvinsauce DESSERT: VITELLO DI BOSCO TORTA R DI MELE GELATO FRUTTOSO Lækker æbletærte med mascarpone-creme 3 retters ægte hjemmelavet italiensk mad 169,- Nye åbningstider 3IT^MÅTM\ UML [WZ\ \Z NNMT[I]KM samt tilbehør DESSERT: Blandet italiensk is med hjemmelavet frugtsauce 3 retters ægte hjemmelavet italiensk mad 199,,- Locandas spændende variation af italienske specialiteter HOVEDRET: CINGHIALE BAVA B ARESE Super lækker egnsret fra den italienske LMT IN <azwt >QTL[^QVÅTM\ ^QSTM\ Q bacon med øl- og honningsauce DESSERT: COLLONNELLO Frisk italiensk sorbetis badet i vodka 3 retters ægte hjemmelavet italiensk mad 270,,- Traditionelle norditalienske og sydspanske retter 3-retters MENU Besøg vores Facebook: Ristorante il Gusto Italiano Kindhestegade Næstved Bordbestilling / QGDJ 7RUVGDJ )UHGDJ / UGDJ Sammensæt din egen menu, ved at vælge en af følgende: )255(7 %UXFKHWWD Hvidløgsbrød med ost, tomat og oregano *DPEHUHWWL DOO DJOLR Varme rejer med hvidløgsolie i dampet hvidvin HOVEDRET.DOYHILOHW Serveret med let krydrede kartofler og grøntsager Vælg mellem 2 forskellige slags sauce: 1. Gorgonzolasauce 2. Madagascar pebersauce DESSERT &KRNRODGHNDJH Med frisk frugt 3ULV %DQDQVSOLW Med tre kugler is 188,-

12 12 Uge 28 Lørdag 12. juli 2014 RUBRIK Beskæftigelse NIF Fodbold søger træner til serie 3 NIF Fodbold søger ny træner til klubbens 3. hold (serie 3) med opstart omkring d. 1. august Vores klare sportslige mål er at holde os i serie 3 med mulighed for oprykning til serie 2. Holdet og trænerteamet har en tæt dialog, sparring og spillerrotationsordning med klubbens 2. hold, der spiller i DS. 1., 2. holdet og U19-1 er organiseret i Næstved Boldklub. U19-2 er organiseret i NIF. Med tilgang af U19 spillere og muligvis også andre, så er det klubbens klare mål at tilbyde spillere som ikke kommer på 2. holdet, et tilbud om at spille kampe. NIF Fodbold er inde i en meget positiv udvikling omkring ungdomsfodbold og vores talentcenter, som gerne skulle give afkast til senior fodbold, når de når den alder. NIF/NB har i tankerne at lave et træningsmiljø, hvor DS og Serie 3 træner sammen, hvilket vi håber på giver ekstra højt fremmøde til træning. Profil: Vi søger en trænerprofil, som brænder for glæden ved fodbolden, glæden ved at træne en flok dygtige spillere samt i tæt samarbejde med det øvrige trænerteam at løfte niveauet til nye højder. Trænererfaring fra ungdomsfodbold eller seniorfodbold med dokumenteret resultater vægtes højt. Relevante DBU trænerkurser er også en fordel men ikke et must. De vigtigste forudsætninger er lysten til at træne, udvikle holdet og den enkelte spiller, at kunne sætte sig i respekt når det gælder, og gode menneskelige egenskaber. Arbejdsbeskrivelse: - Overordnet træningsansvarlig for klubbens spillere på 3. holdet (serie 3). - Udarbejdelse af træningsoplæg til klubbens 3. hold (to træningspas om ugen) i samarbejde med DS træner. - Taktisk ansvarlig for klubbens 3. hold i forbindelse med kampafvikling. - Generelt ønsker vi en træner, som kan sætte et stærkt taktisk præg på både træning og kamp - Ansvarlig for planlægning af opstartsprogram forud for efterårs- og forårssæson for klubbens 3. hold, evt. stævner. - Indgå i et tæt samarbejde med både DS, U19-1 og U19-2 holdet, hvad angår træning og mandskabsbehandling. NIF Fodbold tilbyder: - Kompensation målt op på trænerkvalifikationer. - Mulighed for DBU trænerkurser. - Træningstøj. - Et springbræt til at kick-starte en trænerkarriere i seniorregi. - Gode træningsforhold (kunstgræs i opstarten og frem til 1. april samt kunstgræs fra starten af oktober i efteråret). - En stærk og udviklingsorienteret organisation drevet af medlemmerne. - En social klub med plads til alle. Hvis ovenstående har din interesse, vil vi meget gerne høre fra dig senest den 25. juli Send en (kort) motiveret ansøgning samt relevante dokumenter/cv til Hvis du har spørgsmål til trænerjobbet, så ring til Seniorformand Jørn Jønne Carstensen på mobil Bekendtgørelse KONKURRENCEVINDERE De rigtige svar i sidste uges konkurrence er: 1) Hotel Njord ligger i Hahnenklee/Harzen. 2) Formuleringen de tit hører i Tyskland er Ordnung muss sein. 3) Ja, der er lift i baghaven ved Hotel Njord. Vinderen af weekendophold til Harzen blev: Søren Pedersen Enebærvej 5, 4690 Haslev Vinderen kan hente sin gevinst - mod forevisning af sygesikringsbevis - hos Næstved-Bladet, Ringstedgade 11, Næstved, senest den 25. juli 2014 kl Forskelligt SKAL DU HAVE SKREVET SKØDE? SKAL DU SÆLGE? FAST SALÆR INKL. FREMVISNING FAST PRIS KUN SR-BOLIG Tlf.: Musik Musiker Finn Hansen Tlf mobil Alle ugens dage - også om dagen Køb/salg SØLV & GULD købes, også korpus, bestik, fade osv. T&J Design I/S / Guldborgris Kalbyrisvej Næstved Tlf naestved-bladet.dk Tappernøje Lægehus holder sommerferie i uge Ved AKUT sygdom kan Lundby Lægehus kontaktes på tlf Venlig hilsen Tappernøje Lægehus naestved-bladet.dk BRÆNDE SOMMERTILBUD 10 Skrm. Bøg/Eg kr. 4500,- Tørt brænde haves. Alle priser er incl. moms og lev. SKOV & TRÆ ApS Tlf Se mere på Butikslokale Butikslokale til leje Jernbanegade 42A i Haslev. Butikslokale på 182 m 2 inkl. baglokale og lager til leje på byens bedste beliggenhed, lige overfor torvet og tæt på parkeringspladser. Henv. tlf Bolig 4 vær. lejlighed på 1. sal med have i centrum af Næstved udlejes Lejlighed på 92 m 2, indeh. entre, toilet/bad, køkken, 2 stuer, 2 værelser udlejes for 2 år. Derudover er der have, kælderrum på ca. 16 m 2 + fælles vaskerum. Ingen husdyr. Lejen udgør kr. pr. måned + forbrug på kr. Indskud: 3 mdr. depositum + 3 mdr. leje. Tlf P-plads P P-PLADS I CENTRUM Slip for besvær med P-skive og bøder. Lej egen P-plads midt i byen. Henv. efter kl Se elektronisk udgave på naestved-bladet.dk Hjælp Har solgt mit hus på rekordtid! Derfor søges snarest lejebolig med udgang til terrasse el. lille have, evt. rækkehus 2-3 v. i Næstved el. Karrebæk. Er en rolig, enlig dame m. fast arbejde - ingen husdyr. Tlf Villa til leje Nyistandsat villa på 160 m 2 udlejes i Dalby. Tlf naestved-bladet.dk Klinik Mindfulness, meditation og selvudvikling v/ Cand. Psych. Anne Hvidberg Forløbet løber over 6 tirsdage, max. 8 på holdet med start den 12. august. Tilmelding på tlf: Forløbet foregår hos Psykologgruppen Næstved, Jernbanegade 14A, st. th., 4700 Næstved Revisorer Aktieindkomst - assistance til avanceberegning og indberetning. MASTER I SKAT (LLM) Registreret revisor UFFE BERG Offentlig godkendt revisionsvirksomhed Se nærmere på eller ring WEEKEND -KONTAKTEN Sådan skriver du til Weekend -Kontakten - skriv med blokbogstaver hvad du søger og eventuelt lidt om dig selv. Send dit indlæg samt kr. 125 til Næstved-Bladet, og mærk venligst kuverten Weekend -Kontakten. Frimærker modtages ikke. Alle indlæg sættes under GW-nummer. Det vil sige, at dit navn og adresse ikke forekommer i avisen. Der står kun et nummer som underskrift. OBS: Indlægget må være på 100 ord. Sidste frist er onsdag kl Der er adgang til vores postkasse på 1. sal hver dag kl , dog weekend kun kl Sådan svarer du på Weekend -Kontakten Skriv det GW-nummer på kuverten, som står under det indlæg, du ønsker kontakt med,og send det til: Næstved-Bladet,Ringstedgade 11, 4700 Næstved - sendes til rette vedkommende hver fredag kl Vi modtager også tekst på mail. Send til som oplyser om betaling via netbank

13 RUBRIK Uge 28 Lørdag 12. juli Hip hip HURRA Gik du i SFO hos Dorte Jespersen Hansen? Vil du hilse på hende igen og alle de andre tidligere og nuværende pædagoger, lærere og andre ansatte, skolekammerater, venner og bekendte? Tag en ven under armen og kom og hils på. Se nærmere i avisen i de kommende uger Hip hip HURRA Sig tillykke for kr. 50 Sæt et tillykke i Næstved-Bladet Weekend eller Næstved-Bladet Tirsdag. Udfyld nedenstående kupon med hvem du vil fejre og send eller aflevér den til Næstved-Bladet, Ringstedgade 11, 4700 Næstved, mærk venligst kuverten HIP HIP HURRA. Kr. 50 vedlagt i (sæt kryds): check kontant (kun ved aflevering). Frimærker modtages ikke som betaling. Hilsner til Næstved-Bladet Weekend, skal være os i hænde senest onsdag kl Hilsner til Næstved-Bladet Tirsdag, skal være os i hænde senest fredag kl Fulde navn på den du vil fejre (bringes ikke i avisen): Navn: Indsendt af (bringes ikke i avisen): Navn: Adresse: By: Tlf.: Jeg ønsker min hilsen optaget i (sæt kryds): Næstved-Bladet Tirsdag kr. 50 Næstved-Bladet Weekend kr. 50 Sæt kryds her, hvis foto er vedlagt Sæt kryds her, hvis frankeret svarkuvert er vedlagt Der er adgang til vores postkasse på 1. sal hver dag kl , dog weekend kun kl Vi modtager også foto og tekst på mail. Send til som oplyser om betaling via netbank Weekendkontakten Hej du ukendte Skriv til mig da jeg savner en god veninde at dele den kommende sommer med. Er du til god mad, hygge og et glas vin. En tur ud i det blå med kaffen evt. en dans eller hvad vi kan blive enige om. Jeg er 164 cm høj, 64 kg, sidst i 70 erne, bor i Næstved, har en lille bil, et godt helbred og er ikke-ryger. Hej, jeg håber at høre fra dig. GW 2801 FællesMARKED Husdyr Schæferhvalpe med DKK stambog og sundhedsbog. De har et dejligt nysgerrigt væsen, og er meget kontaktsøgende/selvsikre. Vant til børn og katte. 8 uger gl. d. 18/7. Er chippet, vaccineret og har fået 3 x ormekur. Tlf Transport Fra Corolla: Nyt reservehjul 155x13 kr. 400,-. Nyt batteri 12V 45Ah kr. 200,-. Panasonic radio m/cd kr. 250,-. 2 tagspoilere kr. 200,-. Donkraft og værktøj kr. 200,-. 7 stk. skabsdøre,2 m/spejl, samlet kr. 500,-. Damecykel, 3 gear kr. 650,-. Tlf VW Polo årg. 99. Sortmetal. Nysynet. Nye dæk, tandrem m.m. kr ,-. Tlf Nissan Almera 1,6 GX, årg dørs, km. Elruder. Servo. Træk. Ny kobling. Alufælge. Næste syn M/plader kr. 8000,-. Tlf Nissan Almera 1,6 GX, årg km. 3-dørs, st. car. Servo. El-ruder. Træk. Nysynet kr ,-. Tlf Fiat Punto, årgang 1997, nysynet, med plader, kr , km Tlf Diverse Ven søges Måske lykkes det på denne måde, at finde manden jeg savner at dele oplevelser og evt. fælles interesser med. Vi kunne gå i teater, til udstillinger, køre en tur eller hvad man ellers kunne blive enige om. Så er du ham, der også savner en at dele oplevelser og nærhed med og er en ædruelig ikke-ryger mellem år så skriv til mig. Jeg er en almindelig slank og naturlig kvinde, der venter at høre fra dig. Diskretion er en selvfølge. GW 2802 Længsler Kærlighedens længsel efter at møde den igen, er det vore drømme er bygget af. Når du og jeg handler på vores drøm, kan vi være sammen, hvor der er bedst at være, nemlig sammen du og jeg. Der er oplevelser, som ord er for fattige til at beskrive, skal ha været der selv, mærket, hørt, set og tænkt. Den mulighed har du nu ved at svare her. Maskulin mand søger feminin kvinde. Meget romantisk, , god mening med at vi er født som mand og kvinde. Mænd vil begære - kvinder vil begæres. Personlighed vigtigere end udseende. GW 2803 Købes Mønter, sedler og medaljer, danske, udenlandske, frodekasser osv. Købes af samler også frimærker (postfriske) har interesse. Uforpligtende henvendelse Stort loppemarked. Vi gentager succesen fra sidste år. Der er alt mellem himmel og jord: Nips, glas, skåle, køkkenting, legetøj m.m. Lørdag den 19. juli kl Karrebækvej 741, 4736 Karrebæksminde Stort loppemarked. Lørdag den 12. juli fra kl , Grevensvængevej 3, Rønnebæk. 3 husstande med bl.a. Yamaha orgel, el-guitar, møbler samt en masse andre effekter. Kom og gør et godt køb Købes: Alt i flytterester, cykler, plæneklipper, haveredskaber, teak/palisander møbler helst antikke, havemøbler, belysning osv. Gammelt som nyt, også restparti Tlf Kræmmermarked, så slår vi teltene op igen den 12/7-13/7 kl , Kirkevænget 5, Holme-Olstrup Folkekirkens Nødhjælp MØBELGENBRUG Blegdammen 11, Næstved Tlf moebelgenbrug.dk 450 m 2 med møbler, glas, porcelæn, køkkengrej, lamper, bøger, billeder, nips, byggematerialer m.m. Man. - fre. kl & lør. - søn. kl Giver du møbler, så hjælper det os at hjælpe Vi henter gerne. Møbler afhentes Dødsboer og varepartier opkøbes Blå Kors Genbrug Industrivej 9B, 4700 Næstved Tlf Åbent ons -lør gamle ting købes Antikviteter, møbler, malerier, sølv, ure, kgl. porcelæn og andre småting Næsten alt har interesse Dødsboer købes/ryddes Kommer overalt også weekend/aften allan nielsen Tlf Købes Gamle møbler, mahogni, palisander, teak og malede samt andre sjove gamle ting. Også guld og sølv. NB! Sølvpris 3-tårnet kr. 1,75 pr. gram. Toksværd Antik Landevejen Holme-Olstrup Tlf telefontid ml. kl Købes! Møbler i teak og palisander, også designmøbler, kaffe-/spisestel i Kgl. & B&G samt figurer, Holmegaard glas og glasting. Tlf / v/ole Petersen Kirkens Genbrug Jernbanegade 4 Næstved Stor genbrugsbutik Ma-fre kl Lørdag kl Frivillige sælger pænt dametøj og herretøj, nips, ting og sager, store og små møbler. Afhentning i stor bil, ring for særlig aftale: Butikken tlf Fællesmarked 25 ord for kr. 30 Sådan annoncerer du i Fællesmarkedet: Udfyld nedenstående kupon med blokbogstaver med annoncens tekst. Overskydende ord kan betales med kr. 1 pr. ord over 25. Send eller indlever kuponen til: Næstved-Bladet, Ringstedgade 11, 4700 Næstved. Kuponen til Næstved-Bladet Weekend skal være os i hænde senest onsdag kl og til Næstved-Bladet Tirsdag senest fredag kl Tlf.: (Følgende bringes ikke i annoncen) Navn: Adresse: By: Tlf.: Jeg ønsker min annonce i (sæt kryds): Næstved-Bladet Tirsdag (kr. 30) Næstved-Bladet Weekend (kr. 30) Samme annonce (begge aviser) (kr. 50) Frimærker modtages ikke Jeg ønsker min annonce under (sæt kryds): Boligen inde Børneartikler Sport/fritid Boligen ude El-artikler Transport Beklædning Husdyr Diverse Husk: Vedlæg beløbet i check/kontant eller indlever kuponen til Næstved-Bladet, Ringstedgade 11, 1. sal, Næstved. Der er adgang til vores postkasse på 1. sal hver dag kl , dog weekend kun kl NB! Kuponen skal udfyldes med navn og adresse for at blive optaget. Bemærk: I Fællesmarkedet optages kun private annoncer omhandlende køb, salg eller bytte. Såfremt momsregistrerede firmaer ønsker at annoncere i Fællesmarkedet, er prisen kr. 60 pr. indrykning. 2 indrykninger (tirsdag og weekend) kr. 110

14 Rønnebæksholm udstiller grusomt porcelæn Ved første øjenkast ser Louise Hindsgavls skulpturer ud som de fine, små porcelænsfigurer, man finder på mahogniborde i pæne stuer, men på udstillingen POWER. PORCELÆN. POESI. ulmer porcelænsfigurerne af grusomme og hemmelige fortællinger og på Rønnebæksholm er pænheden ryddet af vejen. Der er et uforløst potentiale i porcelænsfigurernes fortælling. De beskæftiger sig normalt med det søde, fine, utopiske og er på den måde lidt som dameblade, der fortæller os, hvordan vi skal være. Men det er vigtigt, at der også er nogen, der påpeger, at vi bare er mennesker, der kan være mørke, uklædelige og uciviliserede, siger kunstner Louise Hindsgavl. Og netop det gør Louise Hindsgavls værker, der med grusomme historier fortæller om magtforhold i både personlige og samfundsmæssige relationer. Eksempelvis er værket All your qualities, 2014, ikke, som ti- tlen kunne antyde, en uselvisk og anerkendende hyldest af et andet menneske, tværtimod. For i værket er en person ved at tage organer ud af en andens krop. Værket er en samfundskritisk kommentar til det skæve magtforhold, som handel med organer er et udtryk for, og samtidig handler værket også om hvordan mellemmenneskelige relationer bliver ødelagt, når alt bliver Gratis sommerkoncerter på gårdspladsen Der er både elektronisk leg og afrikanske rytmer til sommerkoncert den 13. og 27. juli kl. 14 gjort op i profit, og vi betragter hinanden som varer. Louise Hindsgavls værker udstiller menneskesindets kringelkroge såvel som samfundsmæssigt hykleri. Hun bringer den klassiske porcelænsfigur uanede steder hen og åbner nye veje for den fortællende keramik. Derfor er Louise Hindsgavl (f. 1973) en Louise Hindsgavl, All your qualities, 2014, Erik Veistrups samling af de mest anerkendte kunstnere indenfor sit felt. Siden Med iscenesættelsen blæser rier, vi helst vender ryggen til. hun i 1999 blev uddannet fra POWER. PORCELÆN. POESI. Men det kan man ikke på udstillingen Designskolen i Kolding, har porcelænsfigurernes fortættede POWER. PORCELÆN. hun haft adskillige udstillinger historier og stemninger POESI., fordi hele rummet er over hele verden, og udstillingen op i enorm skala. inddraget. Det bliver meget POWER. PORCELÆN. Scenografien skal dramatisk og voldsomt, men POESI. er hendes hidtil største understøtte værkerne og helt i tråd med værkerne bliver soloudstilling. intensivere vores oplevelse udstillingen også smuk og I samarbejde med af dem, siger Leder af Rønnebæksholm, poetisk. scenografen Maja Ziska har kunsthistor- Til udstillingen vil Louise Hindsgavl gennemarbejdet iker Dina Vester Feilberg, og der endvidere være mulighed hvert enkelt rum på fortsætter: for at se de tre porcelænsfigiker Rønnebæksholm, og de udstil-lede Det er jo ret hårrejsende urer som Næstved by gav i værker er iscenesat i fortællinger Louise Hindsgavl gave til regentparret, da de otte forskellige scenografier, præsenterer os for figurer besøgte byen i Disse tre der udspringer af tematikker der undertrykker og maltrakterer værker er også skabt af Louise i værkerne. Et rum er totalt hinanden det er histo- Hindsgavl og lavet hos Kähler. mørklagt og afslører selvlysende porcelænsfigurer i forbudte Lær mere om Louise Hindsgavls stærke og poetiske univers scener, og i et andet når der er offentlige omvisninger den 26, juli samt den 15. rum skjules dystre historier og 31. august. Omvisningerne er gratis for Rønnebæksholms bag lyddæmpning og røgslør. gæster.power. PORCELÆN. POESI. Louise Hindsgavl vises på Rønnebæksholm fra den 22. juni - 7. september Søndag den 13. juli kl. 14 inviterer Rønnebæksholm til den første af to gratis sommerkoncerter på gårdspladsen. Det bliver en festlig eftermiddag, hvor både jazz, elektronika, funk, reggae og afrobeat sættes i spil. Niclas Knudsen, der er bror til skuespilleren Sidse Babett Knudsen, udgør sammen med trommeslager Emil de Waal en elektronisk duo med masser af energi og leg. Den anden af de gratis sommerkoncerter finder sted på Rønnebækhsolm søndag den 27. juli kl. 14. Her er trommer, rytmer, livsglæde, sang, dans og historiefortælling, med afrikanske Sylvester Agbedoglo, som er uddannet Master Drummer i Togo i Vestafrika. Som Master Drummer har Sylvester Agbedoglo lært alle de traditionelle og rituelle sange, danse og rytmer. Musikken vækker både livsglæden og kroppens puls, så det bliver svært at sidde stille. Sylvester Agbedoglo I kalenderen på Rønnebæksholm 13. juli kl. 14:00-15:00 Gratis sommerkoncert på gårdspladsen: Oplev guitarist Niclas Knudsen med trommeslager Emil de Waal. 26. juli kl. 14:00-14:45 Offentlig omvisning i udstillingen POWER. PORCELÆN. POESI. Omvisningen er gratis for Rønnebæksholms gæster. 27. juli kl. 14:00-15:00 Gratis sommerkoncert på gårdspladsen: Oplev den afrikanske Master Drummer Sylvester Agbedoglo. 15. august kl. 14:00-14:45 Offentlig omvisning i udstillingen POWER. PORCELÆN. POESI. Omvisningen er gratis for Rønnebæksholms gæster. 31. august kl. 14:00-14:45 Offentlig omvisning i udstillingen POWER. PORCELÆN. POESI. Omvisningen er gratis for Rønnebæksholms gæster. 7. september kl. 15:30-22:00 Grundtvigs fødselsdag fejres med koncert af den tyske violinist Florian Meierott. Billetter sættes snarest til salg på Kl. 20 er der gratis korevent i parken, hvor lokale kor går sammen om at synge Grundtvigs salmer. Kunst og Kultur i Næstved og omegn Grafik Galleriet Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved FYNS GRAFISKE VÆRKSTED 12. juli august 2014 Åbent tors-søn Næstved Kunstforening Sct. Peders Kirkeplads 14, 4700 Næstved JENS GALSCHIØT 28. juni august 2014 Åbent tors og fre samt lør og søn Gallerie Dragehøj Kalkerupvej 15, Fensmark, 4684 Holmegaard KUNSTNERGRUPPEN KRAP Henny Grodal, Sonny Schneider, Jens Boas Barslund 6. juli august 2014 Åbent tors-søn Næstved Museum, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved KÄHLER OG HOLMEGÅRD Åbent tirs-lør 10-14, søn Mediesponsor - Næstved-Bladet Lørdag

15 juli 2014 Redaktion: Dorte Rye Silbo Arrangører er velkomne til at indsende programmer til: Næstved-Bladet Weekend Ringstedgade 11, 4700 Næstved Mærk I byen Til 6/7 Three Brushes - Kristian Devantier, Lars Holbroe og Henrik Bruun har blandet deres tre tegnestile i to serier i GrafikGalleriet, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstved. Åbent: Tor-søn kl Til 31/8 Fyns grafikere udstiller i GrafikGalleriet, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstved. Åbent: Tor-søn kl Til 31/10 Kunstoplevelse v/stine Florians portrætter af egnens folk i Faxe Kommunes Arkiver, Drosselvej 1, Rønnede. Åbent: Man-tir kl Til 24/8 Udstilling med syv tekstilkunstnere i Køng Museum, Bygaden 27, Køng, Lundby. Åbent: Lørsøn og helligdage kl Til 7/9 Louise Hindsgavl - Repowered porcelænspoesi på Rønnebæksholm, Næstved. Åbent: Torssøn og helligdage kl Til 29/7 Solvigs sommerudstilling, Alleen 24, Karrebæksminde. Åbent: ons, lør og søn kl Til 31/8 Udstilling med Jens Galshiøts skulpturer i Næstved Kunstforening, Sct. Peders Kirkeplads 14, Næstved. Åbent: Tirs-fre kl & lør-søn kl Til 31/8 Stensgruppen Krap udstiller i Gallerie Dragehøj, Kalkerupvej 15, Fensmark. Åbent: Tor-søn kl samt helligdage. Musik Hvad sker der i Næstved og Faxe Kommuner Udstillinger 12/7 kl. 11 Jazzmusik med Tanja, Curie og Dines ved cafeer ved Sct. Mortens kirke, Næstved. Arr: Næstved Cityforening. 12/7 kl. 11 Street Jam med MacK & Co rundt i Næstved citys gader. Arr: Næstved Cityforening. 18/7 kl. 17 Bandet Danmark ved Underhuset, Axeltorv, Næstved. Arr: Underhuset. 19/7 kl. 11 Street jam med Phil Nice, Kasper Krebs og Martin Wehle rundt i Næstved citys gader. Arr: Næstved Cityforening. Sport og fritid 1/7-31/7 40 års jubliæum fejres med speciel sommergolf for golfere og ikke golfere i Sydsjællands Golfklub, Mogenstrup. 15/7 kl. 10 Tur Svinø. Vandretur: Ca. 8 km. Fra: Rådmandshavens P- plads, Næstved. Arr: Dagdriverbanden, Næstved. 16/7 kl. 10 Tur Feddet. Vandretur: Ca. 10 km. Fra: Rådmandshavens P-plads, Næstved. Arr: Dagdriverbanden, Næstved. Blå Flag Center - Fjordhuset, Enø Kystvej 57, Karrebæksminde. Åbent: Uge alle dage kl Aktiviteter: Mandag: På Stranden, tirsdag: Ø-bolcher, onsdag: Krabbeleg, torsdag: Fjordsafari, fredag: Sørøver Karls skat og lørdagsøndag: Forskellige selvbetjeningsaktiviteter samt udlejning af kajak og kano. Øvrige arrangementer 17/7 kl. 11 Den lille billedkunster på Axeltorv, Næstved. Arr: Aktive Feriedage og Næstved Cityforening. 20/7 kl. 11 Fedlejr, Feddet 21, Faxe fra Teestrup Kirke, Haslev. Hver lørdag: 3/5-30/8 kl Markedsdage på Alléen 23 i Karrebæksminde. BonBon-Land, Gartnervej 4, Holme-Olstrup. Åben: 1/7-13/7, 16/8-17/8 & 23/8-24/8 kl , 14/7-31/7 & 1/8-10/8 kl /8-15/8 kl & 30/8-31/8 kl Dansk Cykel & Knallert museum, Sorøvej 8, Glumsø. Åbent: 1/5-1/9 lør, søn og helligdage kl og efter aftale. Det lille kunstnerhjem Vindheimar, Næsbyvej 47, Næsby, Glumsø. Åbent: Efter aftale. Det Blå Marked, Lysholm Alle 86, Haslev. Åbent: Lør-søn kl Faxe Ladeplads Minipark, Havnevej 11, Faxe Ladeplads. Åbent: I weekenden kl og i skoleferien indtil 31/8 kl Gavnø Slot og Park, Gavnø 2, Næstved tulipanfestival. Åbent: 1/5-31/5 kl Geomuseum Faxe, Kulturhuset Kanten, Østervej 2, Faxe. Åbent: Juli- august alle dage kl I skolernes sommerferie: Hver dag kl. 11 og 14 Fossiljagt. Haldager Radiomuseum, Fuglebjerglundvej 26, Fuglebjerg. Åbent: Efter aftale. Haslev Museum, Frederiksgade 6, Haslev. Åbent: maj-okt.- tir-tor & søn kl Køng Museum, Bygaden 27, Køng, Lundby. Åbent: 24/3-20/10 & 1/12-15/12 lør, søn & helligdage kl Medicinsk-Historisk Museum, Ringstedgade 61, Næstved. Åbent: Hver tirsdag kl /6-16/8 lør kl med rundvisning i museum og urtehave. Næstved Kram og Møbelcenter, Smedevænget 11, Stenstrup, Næstved. Åbent: Lør-søn kl Næstved Legeland, Transportbuen 6, Næstved. Åbent: Tor-fre kl & lør-søn kl Næstved Museum, Ringstedgade 4, Næstved. Udstillinger: Helligåndshuset og Boderne. Åbent:Tirs- lør kl , søn kl Torsdagscafé: Kl Åben café i Kræftrådgivningen, Ringstedgade 71, Næstved. Arr: Netværksgruppen og Kræftrådgivningen i Næstved. Torvedag på Axeltorv, Næstved city. Hver onsdag og lørdag kl Biograf Se program på: Bio, Næstved: naestved-bio.dk BioCity, Næstved: biocitynaestved.dk Biografen Kanten, Faxe: biografenkanten.dk Haslev Bio: haslevbio.dk Glumsø Biograf: glumsoe-bio.dk VANDDYST: Der er udsigt til stemning og fest til den traditionsrige kapsejlads i Karrebæksminde, der finder sted søndag 13. juli, der også byder Nigri: 2 laks + 2 rejer Uramaki: 4 alska + 4 california Tilbehør: wasabi, ingefær, soja, spisepinde I alt 12 stk. sushi KUN kr. 98,- I BYEN Deal-vinderpar ser frem til forkælelse Par fra Køge stak af med et slotsophold i Tyskland i Deal.dk s konkurrence. DEAL.DK-VINDER: Parret Winnie og Kim Holm fra Køge er netop kommet hjem fra sommerferie, men skal nok snart af sted igen på en lille ekstra-ferie. De har nemlig vundet et weekendophold på slottet Schloss Basthorst i Nordtyskland i en konkurrence gennem deal.dk, som Sjællandske Medier er en del af. - Det er ikke så dårligt at komme hjem til sådan en gevinst og nu glæder vi os bare til at komme ned og blive forkælet i en hel weekend, Juli special take away menu fra kl BOX 1 BOX 2 Nigri: 4 laks + 2 tun + 2 rejer Uramaki: 4 california, 4 spicy laks, 4 spicy tun, 4 tempura rejer Hosomaki: 8 avocado Tilbehør: wasabi, ingefær, soja, spisepinde I alt 30 stk. sushi på blandt andet tovtrækning kl To store flåder bliver fastgjort i kanalen ud for Grundlovspladsen, og her skal otte KUN kr. 180,- Slagelsevej Næstved Tlf Åbningstider: Tirsdag-fredag Lørdag-søndag Mandag lukket siger Winnie Holm med et smil. Hun fortæller også, at gevinsten faktisk faldt på hendes mands fødselsdag. Han havde egentlig ikke rigtig ønsket sig noget, men et afslappende kurophold kan man jo altid bruge, som han bemærker med tilfreds mine. Køge-parret havde skrevet sig op til at modtage lokale tilbud på mail via hvor man altså kan være heldig at få en ekstra gevinst oven i hatten. Det kan man stadigvæk. Tilmelder man sig tilbudsmailen på deal.dk/sjælland eller deal.dk/hovedstadsområdet deltager man således i lodtrækningen om en miniferie for to personer på fire-stjernet hotel i Berlin. Stor overdækket terrasse Eksotisk stor buffet Alle dage fra kl FORRET: Suppe 24 FORSKELLIGE KINESISKE RETTER MONGOLSK BARBECUE BLANDET SUSHI BAR DESSERT: Fri isbar, frisk frugt og kaffe Spis alt hvad du kan Børn under 12 år halv pris Tirsdag, onsdag og torsdag 128,- Fredag, lørdag og søndag 148,- Take away menu 1 (Min. 2 personer) Pekingsuppe eller hønsekødsuppe Forårsrulle med soja og chilisauce Indbagt kyllingebryst med sur-sødsauce Indbagte kongerejer med sur-sødsauce Oksekød med barbecuesauce Svinekød med grøntsager Ris, rejechip Afhentningspris (ved min. 2 pers.) KUN PR. PERS. 98,- KARREBÆKSMINDE STEJLEPLADSEN TIRSDAG 15. JULI KL NÆSTVED DYRSKUEPLADSEN ONSDAG 16. JULI KL Uge 28 Lørdag 12. juli Winnie og Kim Holm fra Køge glæder sig til et weekendophold på det tyske slot Schloss Basthorst. Tovtrækning og kapsejlads Fiskerne Søren Henriksen (tv) og Thomas Ditlevsen er klar til at tage kampen op med de syv andre hold, så Karrebæksminde Fiskeriforening kunne få sit navn øverst på pokalen. Foto: Finn John Carlsson, karrebaeksminde.dk hold á fem mand kæmpe om Karrebæksminde-pokalen. Børge Jacobsen, HRJ-Service, Enø Camping, SPAR Karrebæksminde, Fiskeriforeningen, Cheers Næstved og P.K. Jepsen samt et hold af turister får muligheden for at vinde den flotte pokal. Selve kapsejladsen tager som reglen sin begyndelse ved 12-tiden og de vejrkyndige i Karrebæksminde Fiskeriforening forventer, at den i år vil finde sted ude på Smålandshavet. Men stemning og fest skal der nok blive hele dagen og noget af natten.

16 FARVEMESSEN GULVE Sjællands største udvalg VI ER SPECIALISTER I VINYL - TÆPPER OG MÅTTELØSNINGER LIGE NU: Se mange nyheder SPAR 50,- pr. m 2 på lagerruller fra Tarkett KÆMPE UDVALG I VINYL Se stort udvalg på lager at vælge i mellem Restpartier m 2 pr. parti SPAR 50% Tæpper og vinyl Flere store rester og restruller - skal væk fra lager nu ca m 2 (enkelte afhentnings tilbud) FØRST TIL MØLLE SPAR 50-70% Farvemessen GULVE Farvemessen Gulve MALING Nordsjö Farver Erantisvej 41 Næstved Tlf Åben Lørdag Erantisvej 47 Næstved Tlf Åben Lørdag Ring efter Gadinbussen: GARDINER Næstved Gardiner Østergade 16 Næstved Tlf Man. - tors Fre Lør

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Sportsuge program 2016

Sportsuge program 2016 Sportsuge program 2016 Onsdag d. 8. juni 2016 19.00 Banko i Lyne Hallen Fredag d. 10. juni 2016 17.00 Teltet/baren åbner 18.00 Nem og billig aftensmad * 18.30 Fodbold serie 1 19.00 Tour de Lyne* 21.00

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

KULTURKALENDER. Det sker i Brøndby. Esplanadeparken, Brøndby Strand

KULTURKALENDER. Det sker i Brøndby. Esplanadeparken, Brøndby Strand KULTURKALENDER JUNI 2014 Det sker i Brøndby Fredag den 13. juni til og med søndag den 15. juni, KulturWeekend 2014 Esplanadeparken, Brøndby Strand Kulturkalender juni 2014 Det sker i Brønd KULTURKALENDER

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN november 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. november 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere

SPIL. Bordtennis. - Verdens hurtigste boldspil. Trænings oversigt 2015 2016. Holme-Olstrup Bordtennis klub

SPIL. Bordtennis. - Verdens hurtigste boldspil. Trænings oversigt 2015 2016. Holme-Olstrup Bordtennis klub SPIL Bordtennis - Verdens hurtigste boldspil Trænings oversigt 2015 2016 Om Holme-Olstrup BTK Årets idrætsklub i Næstved kommune 2014 Vi er en rummelig klub, hvor der er plads til alle der har lyst til

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den !

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den ! Maj 2016 INDHOLD I DETTE NUMMER Fastelavn på Steins Plads Cykeldagen 2016 Loppemarked den 05.6.2016 Havevandring den 12.06.2016 Adresseliste Kære Naboer, Så blev det efterhånden forår. Vi kan nu for alvor

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne

Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne 1. Valg af dirigent. Søren Opstiller Søren Valgt 28 stemmeberettige er til stede til denne generalforsamling Afbud fra 8 medlemmer

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Sommerfest. Lørdag aften Jubilæumsfest med spisning, musik og dans for de voksne. 8. og 9. august 2014 som tiden går. Jubilæums Olympiade

Sommerfest. Lørdag aften Jubilæumsfest med spisning, musik og dans for de voksne. 8. og 9. august 2014 som tiden går. Jubilæums Olympiade SVIFs Jubilæums Sommerfest 8. og 9. august 2014 som tiden går 1964 1964 Jubilæums Olympiade Lørdag aften Jubilæumsfest med spisning, musik og dans for de voksne Lørdag kl. 13.00 arrangeret af SVIFs udvalg

Læs mere

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!!

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!! Ny formand NYHEDSARKIV 2003 På generalforsamligen fik Middelfart Roklub ny formand. Flemming Buhl Rasmussen blev valgt til formand efter Bjarne Jacobsen som havde været formand i 11 år. Mange tak til Bjarne

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej For pokker, hvor er det rart når solen skinner. Vinteren har været lang og kold og det er som at alle er gået i dvale. Men nu er der forår på vej,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jan Hockey-turnering To

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Detaljeret program for Snedsted Festuge

Detaljeret program for Snedsted Festuge Detaljeret program for Snedsted Festuge Lørdag den 3. august Aktivitet: DM i Adventure Race (Thy til lands, til vands og i luften). Beskrivelse: Danmarksmesterskaberne i Adventurerace "Thy til lands til

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

FREDAG DEN 13.06.2014 KL.18.00-19.00

FREDAG DEN 13.06.2014 KL.18.00-19.00 TOUR DE HØJEN FREDAG DEN 13.06.2014 KL.18.00-19.00 STØT ET GODT FORMÅL! Vi gentager successen fra tidligere år og indtager landevejene omkring Højen for at køre penge ind til Støtteforening Venner for

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Månedsblad for Værkstederne ved Rude Skov april 2014

Månedsblad for Værkstederne ved Rude Skov april 2014 Månedsblad for Værkstederne ved Rude Skov april 2014 3 5 6 9 12 13 15 18 20 21 24 25 26 27 29 30 31 32 En af de sidste dage i 2014 besøgte vi Aboretet i Hørsholm. Christian, Jacob og Katrine er meget opmærksomme

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Januar 2012 Siden sidst. Som tidligere nævnt, så har eleverne fra 4. 9. klasse svaret på et spørgeskema, som har dannet grundlag for vores undervisningsmiljøvurdering. Resultatet

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Alle dage til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

I dag fredag er det sidste skoledag for tigerne Yes. I fodbold blev det som vanligt en sejr til lærerne (så vidt jeg lige kunne tælle sammen )

I dag fredag er det sidste skoledag for tigerne Yes. I fodbold blev det som vanligt en sejr til lærerne (så vidt jeg lige kunne tælle sammen ) Hold Øje Uge 22. Kort uge og et kort Hold Øje. I dag fredag er det sidste skoledag for tigerne Yes. I fodbold blev det som vanligt en sejr til lærerne (så vidt jeg lige kunne tælle sammen ) Vi er så småt

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

DGI Vingsted Skovvej 1 7182 Bredsten Tlf. 7940 4040 CVR: 4001 1218 info@dgi.dk www.dgi.dk

DGI Vingsted Skovvej 1 7182 Bredsten Tlf. 7940 4040 CVR: 4001 1218 info@dgi.dk www.dgi.dk DGI Vingsted Skovvej 1 7182 Bredsten Tlf. 7940 4040 CVR: 4001 1218 info@dgi.dk www.dgi.dk Velkommen til landsmesterskab hos DGI I har kvalificeret jer til at deltage i landsmesterskab i DGI. Tillykke med

Læs mere

DHF PARTNERINFO VM 2015. - mesterskab med mange medspillere. December 2015 VM - NYE DØRE ÅBNER UNDER EN SLUTRUNDE SIDE 2

DHF PARTNERINFO VM 2015. - mesterskab med mange medspillere. December 2015 VM - NYE DØRE ÅBNER UNDER EN SLUTRUNDE SIDE 2 DHF PARTNERINFO December 2015 # 1 VM 2015 - mesterskab med mange medspillere VM - NYE DØRE ÅBNER UNDER EN SLUTRUNDE SIDE 2 DANMARKS VM-KAMPE PÅ TV SIDE 4 SELECT FORLÆNGER MED FEM ÅR SIDE 5 KOMMENDE KAMPE

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016 Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne Sæby Januar 2016 Fredag 1. januar kl. 13.30: Hvert år mødes familie og venner til den traditionelle Hjertemarch på Hjertestien. Turen er enten ca. 3 km eller ca.

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE December 2013 Fars Videokogebog er i luften Endelig blev den klar til de dejlige fædre og børn ude i det ganske land Fars Videokogebog er gået luften og er nu online på

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole d. 8. januar 2010. Velkommen tilbage i skole!

Fredagsbrev. Århus Friskole d. 8. januar 2010. Velkommen tilbage i skole! Fredagsbrev Århus Friskole d. 8. januar 2010 Så kom vi i gang igen. Velkommen tilbage i skole! Mandag mødte alle børn og voksne ind til en dejlig sne-fyldt dag med kammeraterne på Århus Friskole. Vi mødtes

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding Se dette nyhedsbrev i en browser Sommeren 2011 Tirsdag 07. juni Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 Lørdag - Søndag 18.-19. juni Meditaionsweekend v/karen Lund Andersen Husk

Læs mere

MARKEDSBOGEN NYHEDSBREV NR. 1 - MARTS 2010. 1. Nakskov Kræmmermarked

MARKEDSBOGEN NYHEDSBREV NR. 1 - MARTS 2010. 1. Nakskov Kræmmermarked MARKEDSBOGEN NYHEDSBREV NR. 1 - MARTS 2010 kahrius.dk Industrivej 12 8653 Them Tlf. 40 55 70 22 Fax 86 84 75 35 e-mail: forlaget@kahrius.dk Du har nu modtaget årets første nyhedsbrev fra MARKEDSBOGEN.

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

Torsdag den 30. august 2007

Torsdag den 30. august 2007 TORSDAGS-NYT Torsdag den 30. august 2007 REJSEGILDE OG 30 ÅRS FØDSELSDAG Den 5. september fylder skolen år. I år er det en ekstra festlig dag, da vi runder med en 30 års fødselsdag. Vi plejer at festligholde

Læs mere

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski!

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski! Januar Nytårsfest. I fritidsklubben markeres det nye års begyndelse med nytårs sjov og diskotek den første fredag i det nye år. Klubben byder på kransekage og saft, og der er festlige konkurrencer med

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1 Kort byfestprogram Borbjerg - løbet Pladespil Bilorienteringsløb Friluftsgudstjeneste Familiedag Kæledyrsudstilling flagkonkurrence Gadedysten Fodboldkampe Stjerne for

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt. Februar 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen. Bladet

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Agdrup Posten. Kolonihaveforeningen Agdrupparken. Blad nr. 1 April 2014

Agdrup Posten. Kolonihaveforeningen Agdrupparken. Blad nr. 1 April 2014 Agdrup Posten Kolonihaveforeningen Agdrupparken Blad nr. 1 April 2014 OBS! Der tages Agdrup forbehold Posten for trykfejl! Oplag 100 stk. Kontorets åbningstid Se aktivitetskalenderen Hjemmeside www.agdrupparken.dk

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d. 8/4 2015

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d. 8/4 2015 Hyldest til Anne Cordero En lettere jet-lag inficeret Anne Cordero, netop hjemvendt fra en familietur til Florida blev i mandags hyldet af børnene fra grøn og alle lærerne og pædagogerne anledning? Anne

Læs mere

Morud Fodbold IF. Information og oplæg til et samarbejde. Dansk Boldspil-Union

Morud Fodbold IF. Information og oplæg til et samarbejde. Dansk Boldspil-Union Morud Fodbold IF Information og oplæg til et samarbejde Danmark s bedste Fodboldskole 2014 Morud den 4. 8. august (uge 32) DBU s første fodboldskole i Morud Assistent Trænere Træner Teamet VVS Fyn Arena

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 7/2016 Pontus Kjerrman Tine Hecht-Pedersen 24. september - 30. oktober 2016 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Pontus Kjerrman

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 13. sept. 2013 Rød alene hjemme

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 13. sept. 2013 Rød alene hjemme Rød alene hjemme En flot, prikket tekande i keramik, skabt af Anna fra 1. kl., præsenteredes stolt på kontoret i mandags. Den strålede i stedet for solen, der havde gemt sig bag et dagsregnvejr. Oles og

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

FOA Sydsjælland ønsker alle medlemmer og deres familier en dejlig sommer og god ferie

FOA Sydsjælland ønsker alle medlemmer og deres familier en dejlig sommer og god ferie 16. årgang juni 2015 nr. 6 I dette nummer: Formanden har ordet Sommerferie lukning på områdekontorerne Lokalkontorerne i Faxe og Stege skifter adresse Nyt fra Pædagogisk sektor FOA Ungdom fejrede 100 året

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2012 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring

Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring Søndag den 18 Maj 2008 Der deltog 86 skytter og 5 Jæger her ved geværterrænskydningen i Hevring, Vejret var fint med sol og tørvejr hele dagen

Læs mere

Næste orientering udkommer først i det nye skoleår 2013/ 2014

Næste orientering udkommer først i det nye skoleår 2013/ 2014 Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Nr.5 Juni 2013 Årgang 50 Nyt fra ledelsen: Sommerferien er lige ved om hjørnet. Fredag den 28. juni afslutter vi kl. 12.00 i gården, hvis vejret holder

Læs mere

MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER

MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER Jeg vil gerne pege på tre meget betydelige kunstudstillinger på det seneste. Først naturligvis den flotte udstilling BLACK AND BLACK

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

endnu Gør sommerferien sjovere! Find 5 fejl og vind en fed sportstaske Snup ekstra ruter og tjen gode lommepenge Tillykke til de 10 heldige vindere

endnu Gør sommerferien sjovere! Find 5 fejl og vind en fed sportstaske Snup ekstra ruter og tjen gode lommepenge Tillykke til de 10 heldige vindere Tillykke til de 10 heldige vindere af en playstation 3 Nr. 20 - juni 2011 Find 5 fejl og vind en fed sportstaske fra hummel Gør sommerferien sjovere! endnu Snup ekstra ruter og tjen gode lommepenge Alle

Læs mere

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b Kære Alle, Så er udendørssæsonen kommet godt i gang, og vi har afholdt et vellykket åbent hus arrangement, som også har givet anledning til nogle nye ansigter i klubben. Det er også den tid på året, hvor

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Jacobshavn 5 21, 4700 Næstved

Jacobshavn 5 21, 4700 Næstved Jacobshavn 5 21, 4700 Næstved 9 spændende og attraktive boliger - Boliger med god udsigt på 118 206 m² - Lige ud til den gamle Suså - Med egn bådplads og stort grønt område - Mulighed for individuel indretning

Læs mere

Flot hæder til Gunnar Lund

Flot hæder til Gunnar Lund Garder 4NR. 2004 OKT KVARTAL NytGarderforeningen for Fredericia og Omegn Flot hæder til Gunnar Lund På repræsentantskabsmødet i Kolding fik Gunnar overrakt De Danske Garderforeningern s Hæderstegn. Tillykke

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole torsdag d. 3. maj 2012. Kom maj, du søde milde

Fredagsbrev Århus Friskole torsdag d. 3. maj 2012. Kom maj, du søde milde Kom maj, du søde milde 1 Solcreme Når nu solen og varmen for alvor har fundet os, vil vi minde om brugen af solcreme. Det ville være super cool hvis alle børn var smurt godt hjemmefra. I SFO-tiden supplerer

Læs mere