Vejledninger til itunes U

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledninger til itunes U"

Transkript

1 Indhold Overblik 1 Introduktion 2 Kursusindstillinger 3 Redigering og opstilling af indhold 5 Tilføjelse af opslag, opgaver og materialer 6 Administrer og samarbejd 8 Administration af tilmelding 9 De bedste fremgangsmåder 10 Overblik itunes U-kurser giver dig mulighed for at tilpasse læringsoplevelsen til hvert enkelt fag. Med itunes U-appen er det let at oprette dine egne brugertilpassede kurser til ipad og anvende dem i undervisningen. Med itunes U-kurser har du alle de nødvendige materialer til kurset på et enkelt sted. Eleverne kan afspille video- eller lydlektioner, læse bøger, se præsentationer og deltage i diskussioner direkte i appen. De kan også se en liste over kursusopgaver og derefter krydse dem af, når de er færdige. Og når du laver et nyt indlæg, modtager eleverne en push-meddelelse. Kurser kan indeholde en læseplan, materiale til uddeling, opgaver og andre elementer. Du kan også medtage indhold fra ibooks Store og App Store samt weblinks. Og du kan linke til materialer fra over læringsressourcer i itunes U, herunder lyd- og videoindhold fra verdens førende uddannelsesinstitutioner. Når dit kursus er klar, er det nemt at dele det med dine elever eller publicere det på din institutions itunes U-side.

2 2 Introduktion Hent den gratis itunes U-app for at komme i gang. Tryk på +, og vælg derefter Opret et kursus for at lave et nyt kursus. Derefter vil du blive bedt om at lave en underviserprofil, herunder din biografi og din primære institution. Du kan tage et billede med kameraet eller vælge et billede fra fotobibliotek. Undervisersiden i dine kurser vil blive udfyldt med disse profiloplysninger. Alle de kurser, du opretter, vil henvise til din profil, som du kan redigere når som helst. Når du har gemt din profil, vises skærmbilledet Kursusindstillinger, hvor du skal indtaste oplysninger om dit kursus. Som standard er alle de kurser, der oprettes i itunes U, private.

3 3 Kursusindstillinger Indtast kursets navn, korte navn og din afdeling. Tilføj en beskrivelse her har du mulighed for at fortælle dine elever om dit indhold og for at fastsætte forventningerne til kurset. Du kan f.eks. inkludere et resumé af kursets struktur eller måske forventninger og mål. Tryk på Næste. Tilføj din institution. Vælg et niveau og sprog samt en kategori og underkategori. Tryk på Tilbage for at vende tilbage til skærmen Indstillinger. Vælg, om det skal være et onlinekursus eller et kursus, man kan tage i sit eget tempo. Vælg Eget tempo, hvis eleverne skal følge kurset i eget tempo. Du kan inkludere kursets forventede varighed, og du kan når som helst lave opdateringer. Vælg Online-kursus, hvis du ønsker, at eleverne følger med, mens du underviser. Online-kurser arrangeres ud fra en kalender og indeholder en start- og stopdato samt frister for aflevering af opgaver. Vælg, om der skal bruges diskussioner. Med diskussioner kan eleverne starte samtaler med dig eller andre elever, som er tilmeldt kurset. Alle elever i kurset kan deltage i diskussionerne og du kan som lærer overvåge og også deltage i dem. I kan vælge at deaktivere diskussioner for jeres kursus, og hvis I gør dit kursus offentligt, er diskussionerne fjernet. Vælg en licens til dit indhold. Der findes en række muligheder, herunder standardmulighederne med Creative Commons. Licensen fortæller andre om, hvordan de kan bruge dit indhold i deres egne kurser. Tryk på Næste

4 4 7 Tilføj et flot kursusbillede, som vil blive anvendt i bogreolen i itunes U. Du kan tage et billede med kameraet eller vælge et billede fra dit fotobibliotek. Billedet kan tilføjes under opsætningen af kurset, eller du kan tilføje det senere. Brug et billede på mindst 600 x 600 pixels og med en filstørrelse på højst 10 MB. 7 Når du har tilføjet dit kursusbillede, skal du trykke på Næste for at komme hen til fanen Mine kurser. Alle de kurser, du opretter eller bidrager til, bliver vist på denne fane. Du kan få et hurtigt overblik over hvert kursus. Det er nemt at opretter et kursus med itunes U. Nu hvor du har oprettet dit kursus, kan du tilføje mere indhold.

5 5 Redigering og opstilling af indhold Opbyg dit eget kursus med siderne Oversigt, Underviser og Kursusplan. Siden Kursusplan indeholder de oplysninger, du allerede har tilføjet fra dine kursusindstillinger, herunder kursusbeskrivelsen, din institution, niveau osv. Du kan når som helst redigere oplysningerne om dit kursus. Undervisersiden indeholder dine profiloplysninger. Du kan til enhver tid redigere disse. På siden Kursusplan kan du angive kursets læseplan. Alle dine opslag og opgaver bliver forbundet med emnerne i kursusplanen. Du kan indtaste din kursusplan direkte i itunes U og inkludere op til to underniveauer, eller du kan indsætte tekst på denne side.

6 6 Hvis du har emner, der ikke er plads til under siderne Oversigt og Underviser, kan du tilføje nye sider. Nogle eksempler på nye sider kunne være kursuspolitikker, forudsætninger, undervisningsresultater eller hvad som helst, der kan være nyttigt for eleverne, der tager kurset. Tilføjelse af opslag, opgaver og materialer Brug opslag, opgaver og materialer til at give dit kursus indhold og kontekst. Kommuniker direkte med eleverne ved at lave opslag vedrørende dine emner i kursusplanen. Et opslag kan f.eks. være instruktioner, forklaringer eller et resumé af en lektion. For at slå et opslag op skal du vælge et emne fra din kursusplan, give opslaget en titel og derefter skrive opslagets budskab. Ved kurser i eget tempo kan du ændre rækkefølgen af opslag ved at trykke på Rediger og derefter trække et valgt opslag hen til det nye sted med håndtaget til omplacering. Opslag til online-kurser arrangeres efter den dato, de blev slået op. Du kan oprette en opgave på ethvert opslag. En opgave er lektier eller noget andet, eleverne skal lave. Du kan angive så mange opgaver, du ønsker, for hvert opslag, og du kan omarrangere en opgave ved at trække den til et nyt sted i et opslag. Ved onlinekurser kan du vælge en frist for hver opgave.

7 7 Opgaverne kan omfatte mange typer materialer, der er en del af kurset, som f.eks. videoer, lydfiler, weblinks, apps, bøger, dokumenter og præsentationer. Du kan tilføje dine egne originale billeder, videoer og dokumenter og administrere dem i Mine materialer.

8 8 Find og tilføj utrolige apps, bøger, itunes U-ressourcer, podcasts m.m. med Søg i butik. Administrer og samarbejd Dubler dit kursus. Du kan lave en kopi af dit kursus fra fanen Mine kurser ved at swipe til venstre og derefter trykke på Mere og dernæst Dubler. Du kan redigere kopien af dit kursus, lige som du vil, f.eks. ændre det fra et online-kursus til et kursus i eget tempo. Send en kopi. Du kan nu sende en fuldstændig kopi af dit kursus (herunder kursusplan, opslag, opgaver og materialer) til en anden underviser. Denne underviser kan begynde at bruge kurset med det samme med sine egne elever eller redigere kurset som ønsket.

9 9 Overfør til en anden underviser. Når du ejer et kursus, kan du overføre ejerskabet af kurset til en anden underviser, mens elevlisten bevares, og uden at forstyrre eleverne, der tager kurset. Fra Mine kurser skal du swipe til venstre på det kursus, du ønsker at overføre, og derefter trykke på Mere og vælge Overfør. Bemærk: Når du som tilknyttet underviser vil overføre ejerskabet af et kursus, skal du og den underviser, som kurset overføres til, begge være tilknyttet den samme institution. Tilføj i offentligt katalog. Hvis du er tilknyttet en institution, der har en offentlig itunes U-side, kan du anmode om, at dit kursus bliver publiceret i itunes U-kataloget verdens største digitale katalog med gratis undervisningsindhold. Under Mine kurser skal du trykke på Rediger og derefter afkrydse det relevante kursus. Tryk på knappen Del, og tilføj til et offentligt katalog. Inviter bidragsydere til kurset. Du kan invitere op til fem bidragsydere til dit kursus. Bidragsydere kan bidrage til dit kursus ved at tilføje opslag, opgaver og materialer. De kan også administrere tilmeldinger. Tilføj bidragsydere på siden Underviser under administratorfanen. Administration af tilmelding Når du er klar til at invitere elever, skal du trykke på siden Tilmelding på administratorfanen for at sende tilmeldingskoden eller linket til eleverne. Når en elev indtaster til meldingskoden i itunes U-appen eller trykker på linket fra en ipad, iphone eller ipod touch, modtager du en anmodning om tilmelding og kan enten godkende eller blokere den. Du kan vælge at slå Automatisk godkendelse til, så alle personer, der anmoder om tilmelding, godkendes automatisk. Hvis du ikke er tilknyttet en institution, der har en itunes U-side, kan du have op til 12 kurser med 50 elever i hvert, og 20 GB lagerplads til dit originale indhold. Disse begrænsninger gælder ikke for tilknyttede undervisere.

10 10 De bedste fremgangsmåder Beskrivelse. Inkluder en liste over undervisningsmål i din kursusbeskrivelse. På denne måde kan eleverne hurtigt fastslå, om kurset opfylder deres læringsbehov, især i forbindelse med offentlige kurser. Visningstitler. Brug korte titler til opslag og opgaver, så eleverne kan få et hurtigt overblik over de vigtigste oplysninger. Opslag. Brug meddelelser i opslag til at tilføje mening og kontekst til undervisningsmaterialer. Forbind de aktuelle aktiviteter til det, eleverne allerede har lært, og vis, hvordan dette nye indhold bliver vigtigt i fremtidige enheder. Opgaver. Start dine opgaver med udsagnsord. Opgaverne vil udgøre en liste over ting, eleverne skal gøre. Diskussioner. Inddrag dine elever, og få en bedre interaktion ved at opfordre til diskussioner. Diskussioner kan føjes til specifikke opslag eller være generelle kursusdiskussioner. Forskellige undervisningsmaterialer. Du kan føje undervisningsmaterialer til dit kursus fra fanen Opslag eller fanen Materialer. Brug materialer, der understøtter forskellige undervisningsmetoder. Forsøg at få en god blanding af tekst, video, apps, bøger osv. App Store indeholder over 100.f undervisningsapps, der dækker en lang række emner til ethvert klassetrin og læringsmønster. ibooks har et stort udvalg af bøger til dine kurser, bl.a. biografier, referencevejledninger og ibooks-lærebøger fra store uddannelsesforlag. Og itunes U-kataloget med undervisningsindhold er fuld af utallige undervisningsressourcer som lektioner og videoer, der kan bruges i dine kurser. Mit materialebibliotek. Du kan også tilføje materialer med funktionen Mit materialebibliotek. Brug listen Mine materialer til at tilføje materialer, hvis du underviser i flere kurser, der bruger de samme materialer. Du kan også bruge den til at føre en ønskeliste over ting, du vil bruge i fremtidige kurser. Dybe links. Lav links til et bestemt start- og stoppunkt i en video eller til et bestemt kapitel i en bog, så eleverne kan gå direkte hen til det tildelte indhold. Overfør originale materialer. Du kan tilføje originale materialer, som f.eks. præsentationer, arbejdsark, videoer og bøger, så alt, eleverne skal bruge for at gennemføre kurset, kun er et klik væk. Du kan f.eks. bruge det indbyggede kamera til at optage en introduktionsvideo til kurset. Alt det, du kan gemme i fotobibliotek, kan føjes til kursusmaterialerne. Du kan lave indhold i Pages, Numbers, Keynote eller andre apps og tilføje materialet direkte i itunes U ved at trykke på delesymbolet og vælge Åbn i itunes U. Udnyt noteskrivning. Brug tekst i epub- eller ibooks Author-formatet, når det er muligt. På denne måde kan dine elever tage noter i bogen og indsætte dem i fanen Noter i kurset. Overvej at konvertere dine PDF-, Word- eller Pages-dokumenter til epub- eller ibooks Author-format.

11 11 Udnyt mobiliteten og de indbyggede værktøjer. Udtænk aktiviteter, der udnytter den mobile platform. Indsaml data eller skab indhold uden for klasselokalet, på din skole, på udflugter eller i dit lokalsamfund. Benyt dig af kameraet, mikrofonen og videooptageren, der er indbyggede i ipad, til at skabe nye typer aktiviteter. Meddelelser. Hvis du underviser i et online-kursus, kan du sende meddelelser til dine elever når som helst. Disse meddelelser er ikke forbundet til et emne i din kursusplan. Meddelelserne kan muligvis være administrative beskeder til eleverne, som f.eks. en aflyst time eller en ændret prøvedato. Inkludering af RSS-feeds. Hvis du vil, kan du tilføje lyd- og videomaterialer i dit kursus, fra et system med RSS-feeds eller optagelse af lektioner. Når du tilføjer en feed som materiale, importerer itunes U de understøttede materialer i dit kursus. Når der føjes nye materialer til feeden, ser itunes efter opdateringer og føjer de nye materialer til dit kursus. Tilknyt din konto. Hvis din uddannelsesinstitution har en offentlig itunes U-side, kan du tilknytte din itunes U-konto med din institution. Dette fjerner begrænsningerne af din overførselsplads, antallet af kurser, du kan oprette, og antallet af elever, der kan tilmeldes hvert kursus. Dette giver også mulighed for at sende dit kursus til administratoren for dit offentlige website, så det kan publiceres på din itunes U-side, hvor det kan nå ud til elever i hele verden. Hvis din institution ønsker at anmode om en offentlig itunes U-side, kan I gå ind på eduapp.apple.com for at finde ud af, hvordan I tilmelder jer. Du kan få yderligere hjælp og vejledning samt mulighed for at gennemse itunes U-fællesskabet på supportsiden for itunes U Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, ibooks, ipad, iphone, ipod, ipod touch, itunes U, Keynote, Numbers og Pages er varemærker tilhørende Apple Inc. og registreret i USA og andre lande. App Store og ibooks Store er servicemærker tilhørende Apple Inc. Andre nævnte produkt- og firmanavne kan være varemærker tilhørende deres respektive ejere. Juli 2014

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....4 Oprettelse af brugere.....6 Organisationer og personer.....9 Aktiviteter... 11 E-mails... 14 Tilbud salgspipeline... 16 Enkle tilpasninger... 18

Læs mere

ElevIntra og ForældreIntra - hvordan kommer jeg i gang? Kursusnoter

ElevIntra og ForældreIntra - hvordan kommer jeg i gang? Kursusnoter ElevIntra og ForældreIntra Kursusnoter 2 ElevIntra og ForældreIntra ElevIntra og ForældreIntra august 2009 Materialet er i vid udstrækning en videreudvikling af den SkoleIntra dokumentation, der er skrevet

Læs mere

ipod Oversigt over funktioner

ipod Oversigt over funktioner ipod Oversigt over funktioner 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 4 ipod i grundtræk 5 Kast et blik på ipod 5 Bruge betjeningspanelet til ipod 7 Slå betjeningspanelet på ipod fra 8 Bruge menuerne på ipod 9

Læs mere

Kom godt i gang med det grundlæggende

Kom godt i gang med det grundlæggende Kom godt i gang med det grundlæggende Kom godt i gang Tobii Communicator Kom godt i gang med det grundlæggende Gælder for Tobii Communicator Version 4.6 og nyere. Ret til ændring af indholdet uden forudgående

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Bliv effektiv med TODOIST

Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten anbefaler: Bliv effektiv med TODOIST og få tingene ud af hovedet! Mie Münster-Swendsen 0Strukturkonsulent Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten 2015 1. udgave 2015 ISBN: 978-87-998188-0-8

Læs mere

Webredaktør. Vejledning

Webredaktør. Vejledning Webredaktør Vejledning Version 4.0 opdateret september 2012 2 Velkommen som webredaktør... 3 Jeg vil gerne... 4 Redigere... 4 Gemme det jeg har lavet... 4 Ændre afdelingens navn og logo... 5 Ændre hjemmesidens

Læs mere

Alt det du kan med din iphone. Bogen. Kim Krarup Andersen. Skrevet til ios 5

Alt det du kan med din iphone. Bogen. Kim Krarup Andersen. Skrevet til ios 5 Alt det du kan med din iphone Kim Krarup Andersen iphone 3GS iphone 4 iphone 4s Bogen Skrevet til ios 5 iphone Bogen alt det du kan med din iphone Kim Krarup Andersen iphone Bogen alt det du kan med din

Læs mere

Intro til Fronter for studerende

Intro til Fronter for studerende Intro til Fronter for studerende I denne manual vil vi gennemgå: - Login i Fronter - Fronters brugerflade - Dagens (Fronters forside) - Navigation i rum og læsning/upload af dokumenter - Hvordan man opdaterer

Læs mere

PETER JENSEN. itunes. itunes VERSION 10 VERSION 10

PETER JENSEN. itunes. itunes VERSION 10 VERSION 10 itunes VERSION 10 PETER JENSEN itunes VERSION 10 Alt om Apples populære program Til pc, Mac, ipod, ipad og iphone Musik, videoer, bøger og meget mere PETER JENSEN itunes VERSION 10 itunes version 10 1.

Læs mere

Velkommen. Twinspace vejledning. Denne vejledning er lavet til brug for Læreradministratorer, som er ny i TwinSpace. Den vil hjælpe dig til at:

Velkommen. Twinspace vejledning. Denne vejledning er lavet til brug for Læreradministratorer, som er ny i TwinSpace. Den vil hjælpe dig til at: Velkommen Twinspace vejledning Denne vejledning er lavet til brug for Læreradministratorer, som er ny i TwinSpace. Den vil hjælpe dig til at: - Få adgang til TwinSpace - Redigere din profil - Oprette projektaktiviteter

Læs mere

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden NIS Kvikguide Kom godt i gang Velkommen til NIS EG Kommuneinformations webbaserede lovinformationssystem. Denne kvikguide giver dig en kort introduktion til arbejdet med NIS, så du kan gå i gang med det

Læs mere

Fronter for elever - Første undervisning

Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning 1 Kom godt i gang 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 0) Nulstille unilogin i UMS - (Elev) 4 1) Logge på Fronter

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

Guide til PlaNet v1.0. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.0. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.0 Original skrevet af: Sidst opdateret 20-11-2014 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5 Min

Læs mere

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL Lister kan i Excel anvendes til forskellige formål. Her skal vi se på et af disse, nemlig anvendelsen af lister til "databaselignende" funktioner. For at kunne anvende de

Læs mere

TomTom Navigation app for iphone/ipad Referencevejledning

TomTom Navigation app for iphone/ipad Referencevejledning TomTom Navigation app for iphone/ipad Referencevejledning Indhold Sådan kommer du i gang 6 Start TomTom Navigation app for iphone/ipad... 6 Opdatering af din TomTom Navigation app for iphone/ipad... 6

Læs mere

sådan gør du... [opret dit CV]

sådan gør du... [opret dit CV] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV] og jobønsker Opret CV og Jobønsker på jobnet Når du skal oprette et CV på Jobnet.dk, skal du være oprettet som bruger på Jobnet med Min side. 1. Er du allerede

Læs mere

Lectio. Spørgeskema. 1. udgave august 2007 OD

Lectio. Spørgeskema. 1. udgave august 2007 OD Lectio Spørgeskema 1. udgave august 2007 OD Indledning Lectio kan anvendes til mere end notering af fravær, studieplan, studierapport og undervisningsbeskrivelse. Det kan også bruges til at lave spørgeskemaundersøgelser

Læs mere

Sådan kommer du i gang med Socrative en praktisk guide

Sådan kommer du i gang med Socrative en praktisk guide Sådan kommer du i gang med Socrative en praktisk guide Indhold Hvad er Socrative?... 1 Hvordan kommer man i gang?... 1 Sådan laver du en quiz... 3 Oprettelse af Multiple Choice-spørgsmål... 5 Oprettelse

Læs mere

Introduktion... 3 Nye funktioner i 3.2... 3

Introduktion... 3 Nye funktioner i 3.2... 3 Nyheder i 3.2 1 Introduktion... 3 Nye funktioner i 3.2... 3 Ny teksteditor... 3 Praktiske funktioner i editoren... 4 Beskeder... 5 Handlinger... 6 Beskedfiltre... 7 Mappen Kladder... 7 Foretrukne... 8

Læs mere

Manualen til O-service

Manualen til O-service Manualen til O-service En vejledning for alle brugere og administratorer Af Flemming Aa. Bruun Farum Orienteringsklub Indholdsfortegnelse 1.Introduktion...3 2.De gængse funktioner...4 Logge på og af O-service

Læs mere

1. Installation Installation 1 2 3 4 2

1. Installation Installation 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Installation Installation 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Æskens indhold Æskens indhold a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -holder c Biloplader d RDS-TMC-trafikmodtager*

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere

Gruppér dine Facebook-venner... 2. Kontrollér dine venners adgangsniveau til din profil... 2. Bestem hvem der har adgang til dine fotos...

Gruppér dine Facebook-venner... 2. Kontrollér dine venners adgangsniveau til din profil... 2. Bestem hvem der har adgang til dine fotos... Styr dit privatliv på Facebook Hvorfor skal alle mine venner have en nyhed om, at jeg lige er gået fra kæresten? Hvorfor kan jeg lige pludselig optræde i en annonce for Anders Foghs fanside? Hvordan har

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere

Lectio. Lectio administratorvejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. Lectio administratorvejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio Lectio administratorvejledning 1992-2009 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Forord

Læs mere

Midlertidig vejledning til tolkebooking.dk

Midlertidig vejledning til tolkebooking.dk Midlertidig vejledning til tolkebooking.dk På www.tolkebooking.dk kan du booke tolk på nettet. Er du allerede kunde hos CFD Vi lukker langsomt op, så I starten er det kun kunder der har modtaget et brugernavn

Læs mere

Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen

Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen Til lærere og pædagoger Indhold 4 ALDERSGRÆNSER 8 TÆNK OGSÅ I ALTERNATIVER 4 ANSVAR FOR HINANDEN 9 SOCIALE MEDIER FORSTYRRER MÅSKE 5 PRIVATLIV 9 SAMARBEJDE

Læs mere