Beskrivelse af projekterne. 1. Ansøger: PrespaDK. Projekttitel: FK Prespa Ungdomsfodbold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af projekterne. 1. Ansøger: PrespaDK. Projekttitel: FK Prespa Ungdomsfodbold"

Transkript

1 Beskrivelse af projekterne 1. Ansøger: PrespaDK Projekttitel: FK Prespa Ungdomsfodbold Indstilling: kr. Til løn til projektleder/opsøgende medarbejder, løn til instruktører (max kr.), administration (max kr.), udstyr (max kr.) samt PR. minoritetsmedlemmer. Derudover opfylder projektet 3 stk. 2, 1. og 2. punkt, idet projektet fokuserer på inddragelse af forældre og er rettet mod piger under 25 år. Projektperiode: 1. august december kr kr. Egenfinansiering kr., deltagerbetaling kr. Pris pr. gavnet borger: Projektet, der indstilles til kr., vurderes at involvere 120 gavnet borger er 833 kr. Foreningens aktiviteter skal finde sted på Ryparkens idrætsanlæg på Østerbro. Målgruppen er primært etniske minoritetsbørn i alderen 6-7 år, sekundært etniske minoritetsbørn i andre aldersgrupper. Foreningen i dag: PrespaDK er en gammel forening med rødder i Makedonien. Foreningen har fodbold som deres primære aktivitet, men har også dans og andre kulturaktiviteter. Foreningen tæller ca. 400 medlemmer og frivillige. Mål: PrespaDK ønsker at genoplive deres ungdomsfodboldafdeling. Målet er at rekruttere 30 nye medlemmer, heraf 25 med etnisk minoritetsbaggrund og at fastholde 35 nuværende medlemmer, heraf 30 med etnisk minoritetsbaggrund. Det er desuden et mål at få engageret fem frivillige til at arbejde med rammerne for ungdomsafdelingen. Aktiviteter: Foreningen ønsker at tilbyde træning 1-2 gange ugentligt for målgruppen, herunder for piger, som der oprettes et særskilt hold for. Holdene skal tilmeldes KBUs turnering, således at de kan spille kamp. Forældrene, som foreningen har god erfaring med at inddrage fra deres dansehold, skal støtte op om børnene i foreningen, primært ved at deltage i foreningens sociale arrangementer. Yderligere skal der etableres netværk med andre klubber for at lære af deres erfaringer med ungdomsarbejde. Rekruttering: Rekruttering sker primært via egen medlemsdatabase, ForeningsGuiderne, netværk, samt via opsøgende arbejde og markedsføring i lokalområdet. Forankring: De frivillige i ungdomsafdelingen skal sikre rammerne for indsatsen, som forventes at løbe rundt økonomisk gennem kontingent og sponsorstøtte fra erhvervsdrivende tilknyttet foreningen.

2 2. Ansøger: B1908 Projekttitel: New Move it version 2 Indstilling: kr. Til løn til projektleder/opsøgende medarbejder samt til udstyr (max kr.). minoritetsmedlemmer. Derudover opfylder projektet 3 stk. 2, 1. og 3. punkt, idet projektet fokuserer på inddragelse af forældre og oprettelse af en følgeordning. Projektperiode: 1. marts december kr kr. Egenfinansiering kr., deltagerbetaling kr., ansøgt i andre puljer og fonde kr. (heraf bevilget kr. og forhåndsgodkendt kr. fra Udviklingspuljen), sponsorer kr. Pris pr. gavnet borger: Projektet, der indstilles til kr., vurderes at involvere 600 gavnet borger er 167 kr. Aktiviteterne finder sted på Østamager, primært ved Sundby Idrætsanlæg. Målgruppen er overvægtige børn i alderen 7-14 år, ligeligt fordelt mellem etnisk danske og etniske minoritetsbørn, fra bl.a. Store Krog, Urbanplanen og Hørgården. Foreningen i dag: B1908 har de seneste tre år haft integrationspartnerskab i samarbejde med Kulturog Fritidsforvaltningen. I løbet af projektet har de bl.a. fjernet deres ventelister, rekrutteret 76 drenge og syv piger med etnisk minoritetsbaggrund, samt indført forskellige tiltag for at kunne rumme mange forskellige børn og unge. Foreningen har i dag ca. 800 medlemmer, heraf ca. 500 børn og unge. Mål: Målet er at rekruttere 100 nye medlemmer med overvægtsproblemer, hvoraf 50 har etnisk minoritetsbaggrund og at fastholde 25 nuværende medlemmer, hvoraf 15 har etnisk minoritetsbaggrund. Det er også et mål at engagere 10 trænere med etnisk minoritetsbaggrund. Aktiviteter: Foreningen ønsker at tilbyde et større koncept for målgruppen. Aktiviteterne omfatter fodbold på egne hold, leg og motion igangsat af en aktivitetsmedarbejder i klubben, kostvejledning til hele familien samt introduktion til idrætsaktiviteter i andre foreninger. Besøg i andre foreninger foregår på cykler for at understrege vigtigheden af motion. Forældrene skal deltage i børnenes kostprogram og generelt støtte op om deres børn. Desuden ansættes der en ressourceperson, som kan støtte børnene og hente dem til træning, evt. ved egen dør, hvis det kniber med motivationen. Rekruttering: Rekruttering sker primært via samarbejde med lokale skoler, SFOer, Sundhedshuset og den boligsociale indsats Partnerskabet i Urbanplanen. Forældrene kontaktes personligt. Forankring: De børn, som har været gennem forløbet, forventes efterfølgende at indgå på klubbens egne hold eller hold i andre foreninger. Aktiviteterne for overvægtige børn skal integreres i B1908s normaldrift, hvor deltagerbetaling og sponsorer forventes at kunne dække omkostningerne.

3 3. Ansøger: Integrationsforeningen for kvinder i Grøndal Projekttitel: Udvidelse af integrationsarbejde Indstilling: kr. Til løn til projektleder, løn til instruktører (max kr.), administration (max kr.), udstyr samt PR (max ). minoritetsmedlemmer. Derudover opfylder projektet 3 stk. 2, 2. punkt, idet projektet er rettet mod piger og kvinder under 25 år. Projektperiode: 1. august august 2012 Pris pr. gavnet borger: kr kr. Egenfinansiering kr., deltagerbetaling kr. Projektet, der indstilles til kr., vurderes at involvere 70 medlemmer, frivillige, forældre, samarbejdspartnere mv., hvorved pris pr. gavnet borger er 457 kr. Indsatsen er målrettet etniske minoritetskvinder under 25 år fra hele København. Aktiviteterne finder sted flere steder, men tager udgangspunkt i foreningens lokaler på Godthåbsvej i Vanløse. Foreningen i dag: Integrationsforeningen for kvinder i Grøndal arrangerer svømning, ture, cykelkurser og andre aktiviteter for deres ca. 50 medlemmer. De fleste medlemmer er over 50 år, men foreningen ønsker at øge andelen af yngre medlemmer. Foreningen fik i 2008 bevilget midler i Brobygningspuljen til rekruttering af medlemmer under 25 år, hvor de fik 19 nye, yngre medlemmer. Mål: Foreningen ønsker at rekruttere 15 nye medlemmer under 25 år, heraf 10 med etnisk minoritetsbaggrund og alle kvinder. En del af foreningens medlemmer er meget isolerede. Aktiviteter: Foreningen ønsker at tilbyde svømning og gymnastik én gang ugentligt. Svømningen er til dels mor/dattersvømning, både for ældre kvinder med døtre i 20 erne og for kvinder i 30 erne med mindre børn. Svømningen foregår i Kirsebærhavens Skoles svømmehal. Gymnastik er som udgangspunkt blandet for alle aldersgrupper og finder sted på Hillerødgades Skole. Rekruttering: Rekruttering sker primært gennem eget netværk og gennem familieaftener, hvor mange unge deltager sammen med deres forældre. Yderligere laves PR-materiale. Forankring: Foreningen har haft problemer med at rekruttere frivillige. Med de nye medlemmer samt ved sammenlægning med en forening af ressourcestærke ældre i juni, forventes en bredere forankring af foreningens aktiviteter. Økonomisk sikres det, at ingen af de opstartede aktiviteter er dyrere, end at de kan videreføres for almindelig kontingentbetaling og folkeoplysningstilskud.

4 4. Ansøger: Joy of creation Projekttitel: Minority Report 2 Indstilling: kr. Til løn til projektleder/opsøgende medarbejder, løn til instruktører (max kr.), administration (max kr.), udstyr samt PR. minoritetsmedlemmer. Derudover opfylder projektet 3 stk. 2, 1. punkt, idet projektet fokuserer på inddragelse af forældre. Projektperiode: 20. maj december kr kr. Egenfinansiering kr., sponsorater kr. Pris pr. gavnet borger: Projektet, der indstilles til kr., vurderes at involvere 100 gavnet borger er kr. Indsatsen finder sted på Vesterbro samt i Valby. Målgruppen er primært etniske minoritetsbørn i alderen 6-25 år. Foreningen i dag: Joy of creation er en folkeoplysende forening, der udover deres folkeoplysende aktiviteter også rummer sociale og uddannelsesaktiviteter for både børn og voksne. Foreningen har 41 medlemmer, heraf 31 børn og unge. Foreningen holder til i Russisk Center på Vesterbro. Mål: Joy of creation ønsker at rekruttere 50 nye medlemmer under 25 år, heraf 40 med etnisk minoritetsbaggrund, samt at fastholde 35 eksisterende medlemmer, heraf 20 med etnisk minoritetsbaggrund. Yderligere er det er mål at rekruttere fire frivillige. Aktiviteter: Foreningen ønsker at tilbyde kreativ dans i Dansestudiet for børn og unge i alderen 6-17 år samt at opstarte et medieværksted for unge over 12 år. Dansestudiet underviser i forskellige former for dans og vil bl.a. samarbejde med foreningen Art-n-Me om at lave workshops med fokus på forskellige kunstneriske udtryk. Medieværkstedet tilbyder både teoretisk og praktisk undervisning i fx oprettelse og brug af blogs, videoer, podcasts mv. Yderligere skal foreningen rekruttere min. to af forældrene til bestyrelsesarbejde via forældrenes deltagelse i de workshops, som også afholdes som en del af projektet. Rekruttering: Den ansatte projektleder har ansvar for rekruttering af medlemmer, som bl.a. skal ske via samarbejde med fritidshjem i Valby, hvor en del af projektets workshops finder sted samt via den gruppe af forældre, som har deres gang i Russisk Center. Yderligere deltager danseholdet i en række arrangementer som Kulturhavn, International dag og Dansens festival. Rekruttering til medieholdet tager udgangspunkt i en gruppe unge fra et tidligere projekt. Forankring: Efter endt projektperiode forventes udgifter til aktiviteterne at kunne dækkes af deltagerbetaling.

5 5. Ansøger: Global Kidz Projekttitel: Dans med Global Kidz i 2 nye bydele Indstilling: kr. Til løn til projektleder/opsøgende medarbejder, løn til instruktører, administration (max kr.), udstyr og rekvisitter samt PR. minoritetsmedlemmer. Derudover opfylder projektet 3 stk. 2, 1. og 2. punkt, idet projektet fokuserer på inddragelse af forældre og er rettet mod piger under 25 år. Projektperiode: 1. august juli kr kr. Deltagerbetaling kr., ansøgt i lokaludvalg og kvarterløft kr. Pris pr. gavnet borger: Projektet, der indstilles til kr., vurderes at involvere 4000 gavnet borger er 44 kr. Foreningens aktiviteter skal finde sted på Amager Fælled Skole og på Ellebjerg Skole i Sydhavnen. Målgruppen er primært etniske minoritetsbørn fra udsatte boligområder på Amager og i Sydhavnen i alderen 6-15 år. Særligt piger tiltrækkes af foreningens aktiviteter. Foreningen i dag: Global Kidz startede som forening i 2009 med støtte fra bl.a. Brobygningspuljen. Foreningen har i dag 50 medlemmer på Nørrebro og har i alt ca. 15 frivillige tilknyttet. Foreningen underviser i dans fra alverdens lande, ofte relateret til børnenes kulturelle baggrunde. Mål: Foreningen ønsker at opstarte to satellithold på lokale folkeskoler i hhv. Sydhavnen og ved Sundholmskvarteret på Amager, hvor der er få foreningstilbud. Målet er at rekruttere 40 nye medlemmer, heraf 20 med etnisk minoritetsbaggrund og at fastholde 40 af de nuværende medlemmer, heraf 20 med etnisk minoritetsbaggrund. Det er desuden et mål at få engageret fire frivillige forældre på hvert hold. Aktiviteter: Projektlederen vil i løbet af sommer/efterår etablere de nødvendige samarbejder i lokalområderne mhp. rekruttering af medlemmer og mhp. optræden, således at de kan tilbyde danseundervisning på to aldersopdelte hold pr. bydel i efterårssæsonen. Udover danseundervisning deltager børnene i forskellige workshops og opvisninger på skolerne og ved arrangementer i byen. Forældrene engageres via deltagelse i børnenes workshops og i forbindelse med møder på skolen. Rekruttering: Rekruttering sker via projektlederens opsøgende arbejde i samarbejde med skolerne, børne- og ungdomsinstitutioner, boligforeninger samt ved deltagelse i FerieCamps, Foreningsdage, børnekulturfestivaler og Kulturhavn samt ved opsøgende arbejde og informationsmateriale. Forankring: De frivillige, som rekrutteres i forbindelse med projektet, og antallet af betalende medlemmer sikrer, at indsatsen kan fortsætte økonomisk efter projektets ophør.

6 6. Ansøger: Trampeland Projekttitel: Opstart af foreningen Trampeland Indstilling: kr. Til løn til projektleder/opsøgende medarbejder. minoritetsmedlemmer. Derudover opfylder projektet 3 stk. 2, 1. punkt, idet projektet fokuserer på inddragelse af forældre. Projektperiode: 1. juni maj kr kr. Egenfinansiering/deltagerbetaling kr. Medfinansiering ansøges i Udviklingspuljen, Integration & Fritid indgår i rådgivningen herom. Pris pr. gavnet borger: Projektet, der indstilles til kr., vurderes at involvere gavnet borger er 50 kr. Foreningens aktiviteter skal finde sted i Osramhuset på Ydre Nørrebro. Målgruppen er primært etniske minoritetsbørn og -unge i alderen 0-13 år fra Indre og Ydre Nørrebro. Foreningen i dag: Trampeland blev godkendt som folkeoplysende forening i marts De skal samle instruktører og deltagere fra fire løst tilknyttede hold i Osramhuset, der således samles under et fælles formål om at udbyde kulturelle og kreative aktiviteter til børn fra familier med få midler. Mål: De fire eksisterende hold ønskes fortsat i foreningens regi og dertil ønskes opstart af yderligere fem aktiviteter. Målet er at rekruttere 150 nye medlemmer, heraf 100 med etnisk minoritetsbaggrund. Derudover rekruttering af yderligere fem instruktører. Aktiviteter: De eksisterende aktiviteter (Skrot op! Kreativt byggeværksted, historiefortælling, rytmisk legestue og børneyoga) suppleres med billedkunst samt fire andre aktiviteter, hvis indhold afhænger af instruktørers kompetencer og interesser. Derudover arrangerer foreningen sommerfest og Halloweenfest i Osramhuset, og de deltager på en Kulturfestival. Forældre til børnene forventes at deltage i disse arrangementer, ligesom to af de eksisterende hold er for børn og deres forældre. Rekruttering: Det forventes, at de nuværende ca. 45 deltagere på de løse hold overgår som medlemmer af Trampeland. Derudover skal den opsøgende medarbejder sikre rekruttering af yderligere ca. 100 medlemmer ved deltagelse i FerieCamps, ovenstående arrangementer i Osramhuset samt ved uddeling af informationsmateriale, udvikling af hjemmeside mv. Yderligere samarbejdes med ForeningsGuiderne, ligesom Osramhuset som foreningshus giver synlighed til projektet. Forankring: Foreningen forventer at få 250 medlemmer i løbet af , hvilket vil skabe en stor del af den krævede økonomi. Foreningen er dog gjort opmærksom på udfordringerne ved deres forventninger til bl.a. høje instruktørlønninger. Efter projektets ophør forventes det, at lønninger, antal instruktører og udgifter til events og materialer finder et leje, der modsvarer indtægterne.

7 7. Ansøger: de Calle Projekttitel: FDC Indstilling: kr. Til løn til projektleder/opsøgende medarbejder, løn til instruktører, administration (max kr.), udstyr og rekvisitter samt PR. minoritetsmedlemmer. Derudover opfylder projektet 3 stk. 2, 1. og 3. punkt, idet der er fokus på forældreinddragelse og der oprettes en følgeordning Projektperiode: 1. august december kr kr. Ingen Pris pr. gavnet borger: Projektet, der indstilles til kr., vurderes at involvere 600 gavnet borger er 283 kr. Aktiviteterne arrangeres i lokalområderne Sydhavnen, Folehaven i Valby samt Gyldenrisparken på Amager. Målgruppen er primært etniske minoritetsdrenge som ellers er svære at skabe relationer til, sekundært unge i alderen år, der kan være rollemodeller. Foreningen i dag: de Calle er en non-profit forening, stiftet i Foreningens formål er at igangsætte socialt opsøgende integrationsarbejde med gadefodbold som metode. Foreningen har modtaget tilskud fra Brobygningspuljen til arbejde i andre bydele i 2008 og I 2008 rekrutterede foreningen 110 medlemmer til fodboldklubber. Projektet fra 2010 afsluttes med udgangen af Mål: de Calle ønsker at afholde lokale stævner for at engagere børn og unge i gadefodbold. Målet er at rekruttere 200 børn og unge til eksisterende folkeoplysende foreninger, heraf 195 med etniske minoritetsbaggrund. Derudover ønsker de Calle at uddanne 25 rollemodeller, som skal indgå som brobyggere til og evt. som trænere i de etablerede klubber. Aktiviteter: Der oprettes gadefodboldforløb med inddragelse af lokale rollemodeller og aktører i de udvalgte boligområder. Hvert forløb inddrager disse aktører og består af 7-9 stævner i lokalområdet. Som en del af den praktiske afvikling af stævnerne, samt ved deltagelse i en ungdomstræneruddannelse under DGI, uddannes unge brobyggere, der efter stævnerne skal skabe relationer til og fungere som bindeled mellem de foreningsløse drenge og etablerede fodboldklubber i bydelene. Rekruttering: Rekruttering til stævnerne sker i samarbejde med de lokale aktører, gennem fysisk informationsmateriale samt via Facebook, som er foreningens primære kommunikationskanal til målgruppen. Rekruttering til fodboldklubberne sker gennem samarbejde, som skabes via brobyggerne. Forankring: de Calle sikrer samarbejde med lokale fodboldklubber, som skal modtage de børn, som rollemodellerne følger. Hvor det er relevant indgår brobyggerne som trænere i klubberne.

8 8. Ansøger: CSR Nanok Projekttitel: Nanok Copenhagen Global Village Indstilling: kr. Til løn til projektleder/opsøgende medarbejder (max kr.), løn til instruktører (max kr.), administration (max kr.), udstyr samt PR (max kr.) samt til transport. Der bevilges ikke midler til sociale indsatser eller kostprojekt. minoritetsmedlemmer. Derudover opfylder projektet 3 stk. 2, 2. og 3. punkt, idet projektet er rettet mod piger under 25 år, og idet der oprettes en modtageordning i foreningen. Projektperiode: 30. juli september kr kr. Egenfinansiering kr., deltagerbetaling kr. Ansøgt i relevante lokaludvalg og Udviklingspuljen kr., sponsorater kr. Pris pr. gavnet borger: Projektet, der indstilles til kr., vurderes at involvere 3000 gavnet borger er 44 kr. Indsatsen finder sted omkring foreningens klubhus på Holmen, Christianshavn. Målgruppen er børn og unge i alderen 8-18 år, ligeligt fordelt mellem etnisk danske og etniske minoritetsbørn, også piger. Foreningen i dag: CSR Nanok rugbyklub blev startet i 1970 og har i dag eget klubhus og træningsfaciliteter på Holmen og et satellithold på Østerbro. Foreningen har ca. 150 aktive medlemmer, heraf ca. 50 børn og unge. Foreningen har en stærk social samhørighed og mange sociale aktiviteter udover rugby, fx lektiecafé og madlavning. Mange medlemmer er frivillige i foreningen. Mål: CSR Nanok ønsker at styrke deres ungdomsafdeling gennem rekruttering af 50 nye medlemmer, heraf 25 med etnisk minoritetsbaggrund, samt at fastholde 40 nuværende medlemmer, heraf syv med etnisk minoritetsbaggrund. Aktiviteter: Der undervises primært i rugby suppleret med andre idrætsgrene og bevægelseslege samt styrketræning for unge over 15 år. Derudover deltager foreningen bl.a. i en årlig rugbykoloni i skolernes sommerferie og ønsker at udvide med arrangementer i påske- og efterårsferierne. Foreningen vil, som en del af projektet, arbejde med måden hvorpå de tager imod nye børn og deres forældre, inspireret af ForeningsGuidernes arbejde. Forældre inddrages via forældremøder og andre arrangementer til at sikre opbakning af børnenes deltagelse samt til praktiske opgaver i foreningen. Rekruttering: Den opsøgende indsats i projektet er rettet mod skoler (skolerugbystævne) og videreudvikles til også at omfatte fritidsinstitutioner og FerieCamps. Yderligere samarbejdes med ForeningsGuiderne på Amager. Forankring: Det øgede antal medlemmer og frivillige forventes at være nok til, at indsatsen kan løbe rundt økonomisk efter projektets ophør.

Børn med særlige behov. KFUM Håndbold København har fået bevilget 74.300 kr. til projektet Inklusion af børn med ADHD i foreningslivet.

Børn med særlige behov. KFUM Håndbold København har fået bevilget 74.300 kr. til projektet Inklusion af børn med ADHD i foreningslivet. Administrative bevillinger 2014. Børn med særlige behov. KFUM Håndbold København har fået bevilget 74.300 kr. til projektet Inklusion af børn med ADHD i foreningslivet. Målgruppen er drenge og piger med

Læs mere

Bilag 3 Initiativer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets område

Bilag 3 Initiativer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets område Bilag 3 Initiativer på Sundheds og Omsorgsudvalgets område Indsatser der understøtter målet om at borgere med anden etnisk baggrund udnytter deres evner og mester eget liv på egne betingelser Initiativ

Læs mere

ForeningsGuiderne Østerbro. Årsrapport

ForeningsGuiderne Østerbro. Årsrapport ForeningsGuiderne Østerbro Årsrapport November 2012 Indholdsfortegnelse 1. Om ForeningsGuiderne Østerbro s. 3 2. Året der gik s. 4 3. Årssammenligning s. 5 4. Case s. 5 5. Anbefalinger s. 5 2 1. Om ForeningsGuiderne

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalgets høringssvar til bydelsplaner gældende for 2013 2016

Sundheds- og Omsorgsudvalgets høringssvar til bydelsplaner gældende for 2013 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsudvalget Borgmesteren Til Økonomiforvaltningen Att.: specialkonsulent Marc J. Jørgensen, Center for Byudvikling Sundheds- og Omsorgsudvalgets høringssvar til bydelsplaner

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/20150807t093338.353/20150807t093338.587/0f99e909-cb82-4...

file:///c:/adlib%20express/work/20150807t093338.353/20150807t093338.587/0f99e909-cb82-4... file:///c:/adlib%20express/work/20150807t093338.353/20150807t093338.587/0f99e909-cb82-4... Page 1 of 3 07-08-2015 From: Lone Frandsen Sent: 27-07-2015 14:21:37 To: Lone Frandsen Subject: Ny ans gning billedskole

Læs mere

Orientering om administrativt bevilgede midler op til kr. samt tilbagebetalinger for perioden 1. maj maj 2011

Orientering om administrativt bevilgede midler op til kr. samt tilbagebetalinger for perioden 1. maj maj 2011 Orientering om administrativt bevilgede midler op til 30.000 kr. samt tilbagebetalinger for perioden 1. maj 2010 1. maj 2011 Siden sidste orientering om Brobygningspuljen 1. maj 2010, er der givet to administrative

Læs mere

Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård.

Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård. Administrative bevillinger 2012. Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård. Projektperioden er 1. november 2012 30.

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE 18-PULJEN I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune Formål og mål Køge Kommune ønsker med formuleringen af en frivillighedspolitik, at styrke, synliggøre

Læs mere

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 KULTUR & FRITID Hvorfor talentstrategi? Formålet med talentstrategien er at skabe de optimale vilkår for den enkelte, så talentet stimuleres

Læs mere

UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune

UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...2 Legepladsernes grundlag...2 Samarbejdet med brugerne...4 Trivsel i hverdagen...5 Integration...6 Samarbejde

Læs mere

Puljens samlede bevilling er på 18 mio. kroner. Projektperioden er fra 1. kvartal 2013 til 31. december 2016.

Puljens samlede bevilling er på 18 mio. kroner. Projektperioden er fra 1. kvartal 2013 til 31. december 2016. UDMØNTNING AF SATSPULJEN Styrket indsats i svangreomsorgen for udsatte gravide indkalder hermed ansøgninger fra regionerne fødesteder og kommuner som i fællesskab ønsker at ansøge om tilskud fra puljen

Læs mere

Bilag 1: Status for monitorerede integrationsprojekter, 1. kvartal 2012

Bilag 1: Status for monitorerede integrationsprojekter, 1. kvartal 2012 KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen Kontor for Inklusion og Mangfoldighed NOTAT Bilag 1: Status for monitorerede integrationsprojekter, 1. kvartal 2012 1. Titel: Forankring

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011 Streetfodbold et organiseret tilbud til unge DBU København tillader sig hermed at ansøge Københavns

Læs mere

Bilag 1 - Bruttokatalog 2016 over initiativer for borgere med anden etnisk baggrund end dansk

Bilag 1 - Bruttokatalog 2016 over initiativer for borgere med anden etnisk baggrund end dansk Bilag 1 - Bruttokatalog 2016 over initiativer for borgere med anden etnisk baggrund end dansk Effektmål i Integrationspolitikken, som indsatsen bidrager til Finansiering At en større andel af borgere med

Læs mere

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.20.02-P22-1-14 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 19-04-2016 Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Indholdsoversigt Indholdsoversigt... 1 Talentudvikling

Læs mere

Foreningshuset Holmegaard Søndergade 82, 5591 Gelsted CVR nr. 36 27 36 15 Bank Totalbanken konto 6880 0001084523 E-mail Foreningshuset@gelsted.

Foreningshuset Holmegaard Søndergade 82, 5591 Gelsted CVR nr. 36 27 36 15 Bank Totalbanken konto 6880 0001084523 E-mail Foreningshuset@gelsted. Foreningshuset Holmegaard. Foreningen. Foreningens formål er primært at udleje og bruge ejendommen til at fremme, støtte og udvikle idrætsfritids- kultur- kreativ- og folkeoplysende aktiviteter samt øge

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Administrative bevillinger 2011 Bilag 4

Administrative bevillinger 2011 Bilag 4 Administrative bevillinger 2011 Bilag 4 SSB / Studenter Settlementets Boldklub har fået bevilget 59.000 kr. til projektet Skak i SSB. Efter projektperioden vil skak blive en fast aktivitet i SSB. Projektperioden

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Implementering af frivillighedspolitikken i Kulturog Fritidsforvaltningen

Implementering af frivillighedspolitikken i Kulturog Fritidsforvaltningen Kultur- & Fritidsforvaltningen Implementering af frivillighedspolitikken i Kulturog Fritidsforvaltningen Bilag 2 Københavns Kommunes frivillighedspolitik ligger i naturlig forlængelse af Kultur- og Fritidsforvaltningens

Læs mere

Skoletjenesten version 2.0

Skoletjenesten version 2.0 Punkt 12. Skoletjenesten version 2.0 2015-064601 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at Skoletjenestens tilbud fremadrettet i endnu højere grad vil have fokus på energi, miljø, økologi,

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

S. 04 S. 07 S. 08 S. 10 S. 11

S. 04 S. 07 S. 08 S. 10 S. 11 BARNETS VEN INDHOLD S. 04 S. 07 S. 08 S. 10 S. 11 BARNETS VEN ET PROJEKT MED UDGANGSPUNKT I DET ENKELTE BARN BØRN I BARNETS VEN VIL DU VÆRE FRIVILLIG? ER DU FORÆLDER? TIL SAMARBEJDSPARTNERE I BARNETS VEN

Læs mere

Resumé af ansøgninger til særlige integrationsmidler

Resumé af ansøgninger til særlige integrationsmidler Resumé af ansøgninger til særlige integrationsmidler Nørrebro Taekwondo Klub Aktivitet: Foreningens primære aktivitet er taekwondo. Derudover kan medlemmer benytte sig af tilbud om fitness, motion og meditation.

Læs mere

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION ANSØGNINGSSKEMA TIL PULJEN:. 1. Generelle oplysninger Ansøgers navn og institution (kommune, AF, virksomhed, forening mv.): SE-nummer/CVR/CPR: Adresse:

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

De største grupper af nydanskere i Svendborg, er nydanskere med tyrkisk, vietnamesisk, ex. Jugoslavisk og tamilske baggrund.

De største grupper af nydanskere i Svendborg, er nydanskere med tyrkisk, vietnamesisk, ex. Jugoslavisk og tamilske baggrund. Generelle oplysninger Ansøger: Sundhedsplejen i Svendborg Kommune Projektets titel: GO`start gennem fælles indsats Projekt start: 1/9-2011 Projekt slut: 1/9-2013 Resumé af projektet Formålet med projektet

Læs mere

VELKOMMEN 18 INFOMØDE. 1. 18 ansøgninger v. Berit Yding Sørensen. 2. Præsentation af høringsoplæg v. Anne Grete Pilgaard

VELKOMMEN 18 INFOMØDE. 1. 18 ansøgninger v. Berit Yding Sørensen. 2. Præsentation af høringsoplæg v. Anne Grete Pilgaard VELKOMMEN 18 INFOMØDE 1. 18 ansøgninger v. Berit Yding Sørensen Målgrupper og tildelingskriterier Udviklingspuljen Den gode ansøgning Ansøgningsskema Spørgsmål 2. Præsentation af høringsoplæg v. Anne Grete

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

Klage over afslag på 18-ansøgning

Klage over afslag på 18-ansøgning Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe / Mellemgade 15, 5600 Faaborg ATT.: Kommunalbestyrelsen Faaborg, den 29. april 2015 Børns Voksenvenner Faaborg-Midtfyn c/o Ungdomsskolen, Grønnegade 40.

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2016 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Københavns Kommune Amager Øst Lokaludvalg. Evalueringsskema for modtagere af puljemidler Fra Amager Øst Lokaludvalg

Københavns Kommune Amager Øst Lokaludvalg. Evalueringsskema for modtagere af puljemidler Fra Amager Øst Lokaludvalg Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe) Urbane muligheder i Amager Øst Mål og målgruppe: Supertanker vil afprøve nye metoder for at bringe mulighederne i oversete steder

Læs mere

Aalborg Festivals. Sundheds- og Kulturudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 09.04.2014. Punkt 5. 2014-9076.

Aalborg Festivals. Sundheds- og Kulturudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 09.04.2014. Punkt 5. 2014-9076. Punkt 5. Aalborg Festivals. 2014-9076. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at der arbejdes videre med at realisere Aalborg Festivals, at mål og handlingsplan

Læs mere

kultur og fritid folkeoplysningspolitik

kultur og fritid folkeoplysningspolitik kultur og fritid folkeoplysningspolitik Indhold Forord 3 Vision 4 Mål 4 Rammer for den folkeoplysende virksomhed 4 Samspil mellem den folkeoplysende virksomhed og selvorganiserede grupper og aktiviteter

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Videreførelse af Hjerneskadeteam 1. Resume Etablering og udviklingen af Hjerneskadeteamet

Læs mere

Årsregnskab 2013 - Girlz United

Årsregnskab 2013 - Girlz United Årsregnskab 2013 - Girlz United Driftsresultat 1. januar - 31. december 2013 Note Resultat Budget Afvigelse 1 Kontingent & deltagerbetaling: Pigekøkken 3650 22750-19100 2 Deltagerbetaling Amager Pigekøkken

Læs mere

Amager Øst Girlz United Ansøgninger til udviklingspuljen Ansøgning UVP_Kidz United åbner i Amager Øst_3-årigtprojekt.pdf

Amager Øst Girlz United Ansøgninger til udviklingspuljen Ansøgning UVP_Kidz United åbner i Amager Øst_3-årigtprojekt.pdf From: Lone Frandsen Sent: 17. november 2016 12:02 To: Lone Frandsen Subject: Amager Øst Girlz United Ansøgninger til udviklingspuljen Attachments: Ansøgning UVP_Kidz United åbner i Amager Øst_3-årigtprojekt.pdf

Læs mere

BILAG 1: Status for monitorerede integrationsprojekter, 4. kvartal 2011

BILAG 1: Status for monitorerede integrationsprojekter, 4. kvartal 2011 KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen Kontor for Inklusion og Mangfoldighed NOTAT BILAG 1: Status for monitorerede integrationsprojekter, 4. kvartal 2011 1. Titel: Bydelsmødre

Læs mere

Frivillig i LIK - Fællesskabet

Frivillig i LIK - Fællesskabet Frivillig i LIK - Fællesskabet - Langå Idrætsklub Klubben vi mødes i. Vil du også være en del af Frivillig i LIK fællesskabet? Få timers bidrag om året gør en KÆMPE forskel! Vil du også være en del af

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Talentstrategi 2016 2019

Talentstrategi 2016 2019 Kunst Kultur Sport Talentstrategi 2016 2019 KUNST KULTUR - SPORT Strategi for talentudvikling i Næstved Kommune 2016 2019 FORMÅL Strategiens formål er at styrke børn og unges muligheder for at udvikle

Læs mere

Ungdomsuddannelser og arbejdet med rygning

Ungdomsuddannelser og arbejdet med rygning Ungdomsuddannelser og arbejdet med rygning - Tilbud og materialer fra Kræftens Bekæmpelse Temadag om unge og tobak, København og Kolding, 19.-20. januar 2016 Lene Winther Ringgaard (lener@cancer.dk), Projektleder,

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1 Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET Side 1 Siden sidst... På baggrund af en fondsdonation fra Det Obelsk Familiefond har Aalborg Kommune oprettet to nye stillinger i Ungecenter Skuret i Nørresundby.

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

Maja Pilgaard Mobil: 29 21 70 36 E-mail: maja.pilgaard@idan.dk

Maja Pilgaard Mobil: 29 21 70 36 E-mail: maja.pilgaard@idan.dk Maja Pilgaard Mobil: 29 21 70 36 E-mail: maja.pilgaard@idan.dk Idræt og livsfaser 24. februar 2009 Mange voksne og rigtig mange børn dyrker sport eller motion regelmæssigt Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej

Læs mere

Talentpolitik i Greve Atletik

Talentpolitik i Greve Atletik Talentpolitik i Greve Atletik Forord fra Eliteudvalget. Velkommen til denne introduktion til Greve Atletiks Talentpolitik. Formålet med dette dokument er at give svar på nogle af de generelle spørgsmål,

Læs mere

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik UDKAST den 15. september 2014: Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik Afsæt Et markant kultur- og fritidsliv er med til at gøre en by attraktiv både overfor borgere, der gerne vil bo et sted med mange

Læs mere

Beretning for 2012 i Badmintonafdelingen v/formand Jette Bangshaab.

Beretning for 2012 i Badmintonafdelingen v/formand Jette Bangshaab. Beretning for 2012 i Badmintonafdelingen v/formand Jette Bangshaab. Indledning Så er et år igen gået med masser af god badminton og positiv aktivitet i vores afdeling, og der skal summeres lidt op og kigges

Læs mere

Fremtidens velfærd - Kulturudvalgets delfortælling

Fremtidens velfærd - Kulturudvalgets delfortælling Fremtidens velfærd - Kulturudvalgets delfortælling Vores velfærdssamfund er under forandring - jf. underskud på de offentlige budgetter, flere borgere på offentlig forsørgelse, flere ældre borgere med

Læs mere

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune Idrætspolitik for Esbjerg Kommune 2011-2014 Forord Esbjerg er en af de førende idrætskommuner, hvad angår talentudvikling, tilskudsordninger og gode fysiske faciliteter. Denne nye idrætspolitik præsenterer

Læs mere

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune Mini-projektbeskrivelse Cykling uden alder Holbæk Kommune 2014 1 Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 Formål... 3 Projektets ide og forventede forandring... 4 Cykling uden alder Konceptet... 4 Budget...

Læs mere

Ansøgningsskema. 5. Problemstilling/udfordring Beskriv kort, hvilket problem eller udfordring projektet/aktiviteten skal være med til at løse:

Ansøgningsskema. 5. Problemstilling/udfordring Beskriv kort, hvilket problem eller udfordring projektet/aktiviteten skal være med til at løse: Ansøgningsskema 1. Oplysninger om ansøger Ansøgers navn: Anders Riisager Forening/institution: Taastrup FC Adresse:Sydskellet 1 Postnummer:2630 Telefon:40208170 CVR-nummer:26456673 By:Taastrup Email:ar@kemi.dtu.dk

Læs mere

2. A Ansøgningsskema til Indenrigs- og Sundhedsministeriets Udviklings- og analysepulje 2007

2. A Ansøgningsskema til Indenrigs- og Sundhedsministeriets Udviklings- og analysepulje 2007 2. A Ansøgningsskema til Indenrigs- og Sundhedsministeriets Udviklings- og analysepulje 2007 2 eksemplarer sendes i papirform til Ansøgningsfrist 28. marts 2007 kl. 12.00 Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Læs mere

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen Til Silkeborg 25.11.2015 Folkeoplysningen Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Fra AOF Viborg Aftenskole AOF Midt, Ørnsøvej 5 8600 Silkeborg Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med

Læs mere

Medborgerskabspolitik

Medborgerskabspolitik l Medborgerskabspolitik 1 2 Forord Fredensborg Kommunes medborgerskabspolitik har til formål at sikre, at kommunens borgere oplever sig selv og hinanden som medborgere, der søger indflydelse og bidrager

Læs mere

Tak for udfyldelse af evalueringsskema for projektet "Kvalitetssikring af Girlz United", hvor I har fået bevilget 57000 kr. fra Brobygningspuljen.

Tak for udfyldelse af evalueringsskema for projektet Kvalitetssikring af Girlz United, hvor I har fået bevilget 57000 kr. fra Brobygningspuljen. Kære Girlz United Tak for udfyldelse af evalueringsskema for projektet "Kvalitetssikring af Girlz United", hvor I har fået bevilget 57000 kr. fra Brobygningspuljen. Når vi har modtaget kopi af alle bilag

Læs mere

Opsamling på workshops og dialogmøder. Frederik Giese og Morten Christensen Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet

Opsamling på workshops og dialogmøder. Frederik Giese og Morten Christensen Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Opsamling på workshops og dialogmøder Frederik Giese og Morten Christensen Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Formålet med dialogprocessen er at sikre: Inspiration til nye tilgange, perspektiver

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Planlagt forebyggende indsats i forhold til unge gravide, unge mødre og forældre med efterfødselsreaktioner fra Mødrerådgivningen m/k for 2017

Planlagt forebyggende indsats i forhold til unge gravide, unge mødre og forældre med efterfødselsreaktioner fra Mødrerådgivningen m/k for 2017 Planlagt forebyggende indsats i forhold til unge gravide, unge mødre og forældre med efterfødselsreaktioner fra Mødrerådgivningen m/k for 2017 Mål: Målet med den tidlige indsats er: - at forhindre udviklingsskader

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale

Udkast til Samarbejdsaftale Udkast til Samarbejdsaftale mellem INNOVATIONSFONDEN, ERHVERVSSTYRELSEN og REGION MIDTJYLLAND Innovationsfonden Østergade 26a 1100 København K og Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø og

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune

Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune Dannelse af ny forening En ny forening dannes ved at afholde en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Ansøgningsskema til pulje på 5 mio. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region:

Ansøgningsskema til pulje på 5 mio. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region: Ansøgningsskema til pulje på 5 mio. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region: 1 Ansøger Sund i Brøndby, Social- og Sundhedsforvaltningen, Brøndby Kommune 2 Kontaktperson/projektleder

Læs mere

Frivillighedspolitik for Assens Kommune

Frivillighedspolitik for Assens Kommune Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Definition på frivilligt socialt arbejde... 3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde... 4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...

Læs mere

Evaluering Udviklingspuljen

Evaluering Udviklingspuljen Evaluering Udviklingspuljen Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med din evaluering på et senere

Læs mere

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 Puljemidler kan søges af foreninger der er godkendt i Københavns kommune som frivillig

Læs mere

Socialcenter integration. Medarbejdergrupper Funktioner Strategi for udsatte grønlændere

Socialcenter integration. Medarbejdergrupper Funktioner Strategi for udsatte grønlændere Socialcenter integration Medarbejdergrupper Funktioner Strategi for udsatte grønlændere Socialcenter integration Medarbejdergrupper Socialrådgivere Administrativt personale (CentralUdbetaling, info, tolkebooking,

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses:

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses: NOTAT Til Socialudvalget Notat om udmøntning af SOF s andel af Ældrepuljen Københavns Kommune fik primo marts 2014 bevilget 60,8 mio. kr. årligt fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Københavns Kommune har modtaget Praksisudviklingsplan for almen praksis 2012-2015 i høring.

Københavns Kommune har modtaget Praksisudviklingsplan for almen praksis 2012-2015 i høring. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen UDKAST Samarbejdsudvalget vedr. almen praksis c/o Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød 27-09-2012 Sagsnr. 2012-141580 Dokumentnr. 2012-764049

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold

Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold Vi vil gøre opmærksom på at oplysningerne i dette brev vil blive revurderet i løbet af året dokumentet skal ses som en vejledning, så du som træner føler

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO 2 Baggrund Med ændring af folkeskoleloven af 26. maj 2008 er der nu krav om at skolefritidsordninger fremover skal udarbejde mål- og indholdsbeskrivelser. Ordningen

Læs mere

Vision. Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner:

Vision. Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner: Vision Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner: At frivillige i Ishøj har bedst mulige arbejdsbetingelser til at udføre deres arbejde At samarbejdet mellem frivillige

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College. Skejby trivsel i verdensklasse

Gør tanke til handling VIA University College. Skejby trivsel i verdensklasse Gør tanke til handling VIA University College Skejby trivsel i verdensklasse FORÅR 2016 VIA University College 3 Skejby Trivsel i verdensklasse Ambitionerne er høje, når vi taler om sundhed og trivsel

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Fritidspolitik Langeland Kommune

Fritidspolitik Langeland Kommune Fritidspolitik Langeland Kommune Langeland kom og vær med! Indledning og udarbejdelse af fritidspolitik Fritidspolitikken er en af de politikker, kommunalbestyrelsen besluttede at formulere i den nye Langeland

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 07. oktober 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ansøgningsskema Mærk Næstved

Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskemaet udfyldes og indsendes som e-mail til: Mærk Næstved, Center for Strategi og Innovation Mrk: Ansøgning Mærk Næstved Mail: maerk@naestved.dk Har du spørgsmål

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Kunstmuseum Regnskab 2006 3. Hjerl Hedes Frilandsmuseum Regnskab

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Unge kriminelle i udsatte boligområder HotSpotcentrets. Socialudvalget. Kopi til. Socialforvaltningen. Den 16.

Notat. Aarhus Kommune. Unge kriminelle i udsatte boligområder HotSpotcentrets. Socialudvalget. Kopi til. Socialforvaltningen. Den 16. Notat Emne Til Kopi til Unge kriminelle i udsatte boligområder HotSpotcentrets indsatser Socialudvalget Den 16. august 2013 Aarhus Kommune 1. Indledning Dette notat handler om unge, der vokser op i de

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

Aktivitets- og samværstilbud

Aktivitets- og samværstilbud Aktivitets- og samværstilbud Lovgrundlag/ Formål Aktivitets- og samværstilbud tilbydes i 104 efter Lov om social service. Formålet er at tilbyde borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse mulighed

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18 Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18 Randers Kommune c/o Frivilligværket, Stemannsgade 9 C, 8900 Randers C Tlf. 2916 1921/ 2916 1920 frivilligvaerket@frivilligvaerket.dk

Læs mere

Resultater fra Sundhedsprofilen 2013

Resultater fra Sundhedsprofilen 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København NOTAT Resultater fra Sundhedsprofilen Den 5. marts offentliggøres den nationale sundhedsprofil og den 6. marts en profil for

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Lars Prier (O), Merete Scheelsbeck (C), Ole Hyldahl (Ø), Omer Ayub (C), Sami

Læs mere

Projektskabelon. Projektansvarlig:

Projektskabelon. Projektansvarlig: Projektnavn: Projektansvarlig: Vores Sydhavn Sekretariatet i Kgs. Enghave Lokaludvalg ved Christine Hovgaard Jensen og Anne Christine Brøndum. Sekretariatet samarbejder med organisationen TAG DEL ved repræsentanterne

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud 1. Baggrund De første år i et barns liv har stor indflydelse for barnets videre livsforløb. I Danmark går stort set alle børn

Læs mere

HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER BEHANDLINGSTILBUD TIL UNGE OP TIL 30 ÅR

HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER BEHANDLINGSTILBUD TIL UNGE OP TIL 30 ÅR HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER BEHANDLINGSTILBUD TIL UNGE OP TIL 30 ÅR STOFRÅDGIVNINGEN TILBYDER BEHANDLINGSFORLØB TIL UNGE OP TIL 30 ÅR, DER HAR ET SKADELIGT FORBRUG AF ILLEGALE RUSMIDLER SOM HASH, KOKAIN

Læs mere

3. HANDLINGSPLAN 2013 for Team Copenhagen

3. HANDLINGSPLAN 2013 for Team Copenhagen 3. HANDLINGSPLAN 2013 for Team Copenhagen Handling Målsætning Kommentarer KONTINUERLIG UDVIKLING AF ELITEIDRÆTTEN I KØBENHAVN Styrkelse af eliteklubberne Uddannelse af ledere - Klub/bestyrelsesuddannelse

Læs mere

Viborg Kommune har før sommerferien godkendt, at der etableres et samlet hjerneskaderehabiliteringstilbud

Viborg Kommune har før sommerferien godkendt, at der etableres et samlet hjerneskaderehabiliteringstilbud Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: Slotholmsgade 10-12 1216 København K Att.: Lone Vicky Pedersen Job & Velfærd Ledelsessekretariatet St. Sct. Hans Gade 4 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax.: www.viborg.dk

Læs mere