Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 15. november 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 15. november 2012"

Transkript

1 Ørbækvej Odense SØ Tlf Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 15. november Deltagere: Anne Kryger, Brita Vibæk, Carl-Erik Olsen, Dagmar Andersen, Greta Nielsen, Hans Nielsen, Hanne Hansen, Johannes Hem, Kirsten Hansen, Kaj Stycke, Merete Helgens, Per Brockstedt, Per Jensen og Tove Bech. Afbud: Christine Greisen Sekretær: David Aarup Laustsen Referent: Charlotte Bækholm Samarbejde med frivillige og digital selvbetjening /v. koordinator Malene Rask Clausen og konsulent Ida Christensen: Malene og Ida præsenterer sig selv og fortæller kort om baggrunden for deres deltagelse på mødet. Oplægget starter med, at Malene og Ida viser en kort film. Idéoplægget var færdigt i maj Status: Lokaler: Afventer pt. besked fra By- og Kulturforvaltningen omkring lokaler i hhv. Dalum og Bolbro. Der er tilknyttet en arkitekt fra By- og Kulturforvaltningen. Samarbejder med Velfærdseksperimentarium fra Borgmesterforvaltningen. Opgaver og funktioner: Flow-charts og opgavebeskrivelser på samtlige eksisterende opgaver: - Nytænkning og varetagelse af prototypen - Udvikling af nye opgaver, råd og vejledning Digital selvbetjening: - Små hurtige bevilling af mad, post til døren og leverandørskift - Modelprojekt, skabelon for digitaliseringen.

2 Samarbejde med frivillige og civilsamfund: - Ramme og værdisæt for samarbejdet - Eks. på konkrete opgaver (udvikles i dialog) Show-room for velfærdsteknologi: - 3 løsningsmodeller til videre drøftelse. Digitalisering: Nem-Id (under løbende afklaring) Værdikæden (tanker bag løsning) Brugervenlighed (opmærksomhedspunkter) Eksempel på startside Input fra Ældreråd og Handicapråd Hvad er vigtigt for borgeren, når han / hun laver en digital ansøgning og modtager bevilling / afslag? Eksempel på Værdikæden: FØR bevilling af mad (hvem kan levere maden og hvad koster den?) UNDER bevilling af mad (hvordan bestiller jeg min mad?) EFTER bevilling af mad (er min ansøgning gået igennem og hvornår starter leveringen?) Brugervenlighed: Hvad kigger vi på, når vi laver digitale selvbetjeningsløsninger? Målgruppe (hvem henvender vi os til) Sprog (let forståeligt) Forløb (logisk og trinvist opdelt) Borgerdata (hentes automatisk) Design (let og overskueligt) Frivillighed: Rekruttering af egne frivillige Samarbejde med paraplyforening Samarbejde med enkeltstående foreninger Spørgsmål til Ældrerådet: Hvilke opgaver i relation til prototypen kan beriges ved samarbejde med frivillige? Hvad ser I af opmærksomhedspunkter, når vi samarbejder med frivillige? Øvrige input til samarbejde med frivillige? Ældrerådet havde en drøftelse af frivillighed. Det er vigtigt med synlighed i forhold til, hvilke opgaver de frivillige må / kan løse. Frivillig-arbejde er mange forskellige ting der er stor forskel på, om man er frivillig i en forening eller frivillig for Odense Kommune. Der er mange opfattelser af, hvad en frivillig er. Det er vigtigt at holde for øje, at frivillige kan komme og gå som de vil. Det er naivt at tro, at det bliver nemt at rekruttere frivillige det vil tværtimod blive svært. Det er vigtigt med dialog, så det digitale system / selvbetjeningsuniversitet anvender kendte begreber, design m.v. over hele kommunen. Det er vigtigt, at systemet er til at forstå for alle. Pr. 1/ skal al kommunikation med borgerne være elektronisk.

3 Nogle kommuner har oprettet hotline, hvor borgerne kan få hjælp i fht. digital selvbetjening Ældrerådet takkede Malene og Ida for et spændende oplæg. Revision af Odense Kommunes strategi for frivilligt socialt arbejde v. koordinator Pia Andersen: Pia udleverede en pjece for den overordnede strategi for Odense Kommune. Strategien skal revideres i 2013 sendes i høring i april Send jeres kommentarer til Pia Andersen piaa@odense.dk Godkendelse af dagsorden: Godkendt. 2. Godkendelse af referat fra den 25/ : Pkt. 3: Brugergruppen rettes til Produktgruppen. Pkt. 3: Kontaktudvalgsmøde på Havebæk tilføjes: Afventer analyse af madområdet. Pkt. 12: Artikel i Fyens Stiftstidende - Hanne Hansen har udarbejdet oplæg, er sendt til Merete Helgens. Hanne vil efterfølgende sende oplægget til kommentering i Ældrerådet. Herefter godkendt. 3. Meddelelser: Per Brochstedt: Gratis museumsbesøg: Per har stillet spørgsmål til forskellige museer i København vedrørende gratis entre, svarene er videresendt til Ældrerådet. Materialet er desuden sendt til rådmand Steen Møller, der bl.a. har svaret, at entreindtægterne på Odenses museer samlet set er en vigtig indtægtskilde for Odenses kulturliv. Forespørgsel vedrørende gratis entre er ikke forelagt By- og Kulturudvalget. Materialet er også sendt til By- og Kulturudvalget, afventer svar. David Laustsen bemærker, at kommunen er nødt til at have en anden model for et rådgivende råd som Ældrerådet. Ældrerådets fysiske placering er i Ældre- og Handicapforvaltningen og det er svært at få de andre forvaltninger i tale. Ældrerådet har desværre erfaring med, at der ikke svares på henvendelser fra øvrige forvaltninger. Der skal tænkes på Handicaprådet og Ældrerådet som en ressource for forvaltningerne. Ældrerådet giver Per Brochstedt fuldmagt til at handle på rådets vegne i sagen / forslaget om gratis museumsbesøg i Odense.

4 Dagmar Andersen: P-info-møderne: Arbejdsgruppen har nylig holdt møde. P-info-møderne skal fremover afholdes i Seniorhuset. Møderne arrangeres i et samarbejde mellem SAF, ÆHF, Seniorhuset og Ældrerådet. By-dækkende foreninger vil i samme forbindelse få stande, hvor de kan fortælle om aktuelle emner. I næste nummer af En Venlig Hilsen vil der komme oplysninger om mødet i januar Første møde efter nyt koncept er den kl Valg-udvalg: Dagmar er i kontakt med Søren Krøyer i fht. kommende valg. Deltagere fra Ældrerådet er Johannes Hem, Britta Vibæk og Dagmar Andersen. Der skal kigges på succeskriterier og midler til at nå dem, herunder hvem der skal involveres, hvad der er vigtigt at informere om osv. Et mål for valget er bl.a. højere valgdeltagelse og flere kandidater. Evt. forslag til vedtægtsændringer sendes til Dagmar inden udgangen af november. Lokalrådene og Ældrerådet kan komme med forslag til vedtægtsændringer for begge råd. Johannes Hem: Høringsvar / tilsynsbesøg: Johannes Hem, Greta Nielsen, Hanne Hansen og Merete Helgens har været til møde med Jan Lindegaard (chef for Virksom Støtte) omkring høringssvar / tilsynsbesøg. Ældrerådet vil fremover blive indkaldt ca. 1 gang hvert halve år til en samlet vurdering af rapporter og høringssvar. Høringssvarene sendes hermed ikke rutinemæssigt til Ældre- og Handicapudvalget. Høringssvar lægges på Ældrerådets hjemmeside. Merete Helgens: Studietur: Forretningsudvalget har været på studietur til Århus, en god tur med et omfattende program. Udvalget besøgte bl.a. Folkestedet, der er i stil med Seniorhuset (men i mindre målestok), Rådhuset og Borgerservice, hvor udvalget fik en orientering om digitalisering og Solbjerg, som er et nyrenoveret plejecenter. I Århus er brugerrådene folkevalgte på hvert plejecenter. Har fået invitation fra Danske Ældreråd - deltage i afslutningskonference for Aktiv Aldring. Invitation til Høring i Folketinget er udsendt, alle kan deltage. Den 10/ afholdes møde i arbejdsgruppen vedrørende velfærdsteknologi med afdelingen for Velfærdsteknologi og Digitalisering i ÆHF. 4. Nyt fra lokalrådene / orientering: 1) Greta Nielsen: Vaccinationsrunde er afsluttet. Den 14/ var der temadag på Hovedbiblioteket, mange deltagere. 2) Kirsten Hansen: Kirsten har været til møde med Susanne Korch og formanden for Dalum Idrætsforening, der ønsker at klubhuset bliver benyttet noget mere. Der er mange gode idéer til anvendelse af huset. Der er Gudstjeneste den 29/ og 32 er tilmeldt indtil videre.

5 3) Dagmar Andersen: Værkstedet på Eddavej og Korup Dagcenter vedligeholdende aktiviteter ophører. Kan det evt. drives videre med frivillige? Borgere der i dag benytter tilbuddet og som ikke selv kan komme af sted til andre aktiviteter, vil fremover få brug for hjælp. Der er afholdt temamøde i Bolbro med mange deltagere, dejligt at der er opbakning til arrangementerne. 5. Tilsynsrapporter / høring: Frikommuneforsøgene er sendt rundt. Høringssvarene kan ses på hjemmesiden. 6. Nyt fra Danske Ældreråd: Der har været møde i Danske Ældreråd og der er igen diskuteret udmeldelserne fra København og Frederiksberg. Der er foreslået ny dirigent til næste repræsentantskabsmøde. Vedtægterne omkring antal stemmeberettigede er diskussionspunktet. Valg af kandidater til Danske Ældreråds bestyrelse foregår i marts Den 15/ er der repræsentantskabsmøde og den 16/ afholdes konference. Bæredygtighedsprisen meld kandidater til Merete Helgens. 7. Fællesmøde for de 4 råd: Der skal afholdes fællesmøde i januar 2013 dato er ikke besluttet endnu. Forslag til dagsorden: - Valg-udvalg - Ekstern oplægsholder - Hvert råd fortæller om succesoplevelser 8. Nyt fra arbejdsgruppen: By- og Kulturforvaltningen: Arbejdsgruppen efterlyser idéer til dagsordenen, der er relevante for Ældrerådet. Snerydning ønsker en ordning, hvor man betaler efter forbrug. 9. En Venlig Hilsen: Brita Vibæk efterlyser indslag til bladet. 10. Mødeplan 2013: Møder afholdes på flg. datoer Eventuelt: I en konkret artikel i Fyens Stiftstidende ser det ud som om, Merete Helgens har udtalt sig på Ældrerådets vegne. Merete fortæller, at hun har bedt journalisten skrive, at hun udtaler sig som Merete Helgens, formand for Odense Ældreråd, men ikke på Ældrerådets vegne.

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 20 37 91 61 Email: dal@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012 Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Gæst: Rådmand Steen Møller,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Mandag den 21. januar 2013

Referat af møde i Ældrerådet Mandag den 21. januar 2013 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 20 37 91 61 Email: dal@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Mandag den 21. januar 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Fraværende: Carl-Erik Olsen og Anne Kryger. Sekretær: David Aarup Laustsen. Referent: Charlotte Bækholm

Fraværende: Carl-Erik Olsen og Anne Kryger. Sekretær: David Aarup Laustsen. Referent: Charlotte Bækholm Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 20 37 91 61 Email: dal@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 20. september 2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet, den 14. september 2011

Referat af møde i Ældrerådet, den 14. september 2011 Referat af møde i Ældrerådet, den 14. september 2011 15. september 2011 /eb Mødedeltagere Merete Helgens Johannes Hem Greta Nielsen Dagmar Andersen Nancy Hansen Kaj Stycke Kirsten Rosenkilde Hansen Per

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012.

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Bente Holm, Anne Quitzau, Twiggy Liljehult, Natacha Soelberg. Afbud fra: Referent: Twiggy

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet, den 17. marts 2011

Referat af møde i Ældrerådet, den 17. marts 2011 21. marts 2011 /eb Referat af møde i Ældrerådet, den 17. marts 2011 Mødedeltagere Hanne Hansen Merete Helgens Johannes Hem Greta Nielsen Molly Witved Dagmar Andersen Nancy Hansen Kaj Stycke Christine Greisen

Læs mere

Referat af møde nr. 2, 4. februar 2013. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 2, 4. februar 2013. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, 4. februar 2013. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 4. februar 2013 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Fælles Pipeline i Viborg Kommune

Fælles Pipeline i Viborg Kommune Referat fra bestyrelsesmøde i FOA Teknik og Servicesektoren Viborg. Mødet afholdt torsdag den 27-8-15. Deltagere: Henning Nygaard, Lars Christensen, Carsten Pedersen, Michael Magnussen. Afbud: John Christiansen,

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet, 01-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud:

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Handicaprådet Dagsorden Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Pkt 23. Birgitte Borg fra Myndighed kl. 16.05 Pkt 24. Gitte Lykke Clausen, VIA NOVA kl.16.25 Pkt. Tekst Side 23

Læs mere

Referat, Handicaprådets konstituerende møde. 6.-7. juni 2013.

Referat, Handicaprådets konstituerende møde. 6.-7. juni 2013. Referat, Handicaprådets konstituerende møde. 6.-7. juni 2013. Sted: Kommunalbestyrelsessalen, Rådhuset, Kommuneqarfik Sermersooq. Deltagere: Medlemmer: Karin Pedersen Thorsen, Nuuk; Helene Josefsen, Nuuk;

Læs mere

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer Notat Emne: Til: Kopi: til: Sundhed og Omsorgs serviceniveau/kvalitetsstandarder 2014 Byrådet Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Den 13. august 2014 Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet, den 15. juni 2012

Referat af møde i Ældrerådet, den 15. juni 2012 18. juni 2012 /eb Referat af møde i Ældrerådet, den 15. juni 2012 Mødedeltagere Merete Helgens Greta Nielsen Dagmar Andersen Kirsten Rosenkilde Hansen Hans Nielsen Brita Thrane Vibæk Hanne Hansen Per Brockstedt

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Generalforsamling 2016 Velkommen

Generalforsamling 2016 Velkommen Velkommen Aftenens program Kl. 19:00 19:45 Bjarne Ibsen: Samspillet mellem den frivillige og kommunale sektor i Odense Professor og institutleder fra SDU, Bjarne Ibsen fortæller om en stor aktuel undersøgelse

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt og forretningsorden for Ringsted Kommunes Folkeoplysningsråd. Dato: 09. april 2014 Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt 1 - Formål 1. Folkeoplysningsrådet rådgiver Kultur-

Læs mere

Referat. fra. Ældrerådets møde mandag den 17. august 2015 kl. 9.00 på Munkebo gamle Rådhus, mødelokale 2.

Referat. fra. Ældrerådets møde mandag den 17. august 2015 kl. 9.00 på Munkebo gamle Rådhus, mødelokale 2. 1 Deltagere: Ane Sofie Andersen Hjorth (AH) Karen Marie Lorentzen (KL) Jane Margrethe Yde Fonvig (JF) Erik Duerlund (ED) Harry Skjoldemose (HS) Allis Kristiansen (AK) Kurt Meilbye Poulsen (KP) Leif Madsen

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta

Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta Referat af Bestyrelsesmøde, lørdag den 4. oktober 2014 i dommerteltet på Mosede Fortet Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta Afbud: Jan

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 10. december 2015 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde torsdag den 17. december 2015 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Retningslinje om Frivilligt arbejde

Retningslinje om Frivilligt arbejde Inspirationsnotat nr. 21b til arbejdet i MED-Hovedudvalg 18. september 2013 Retningslinje om Frivilligt arbejde Retningslinjen indeholder de overordnede personalepolitiske principper for Hovedudvalgets

Læs mere

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75%

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Meld dig til en af årets 6 temadage - og bliv inspireret omkring eget køkkenbord! I anledning af kampagneåret for 75%

Læs mere

Hørsholm Kommune. Anmeldt tilsyn. Bofællesskabet Bolero. 2. maj 2011. Connector

Hørsholm Kommune. Anmeldt tilsyn. Bofællesskabet Bolero. 2. maj 2011. Connector Hørsholm Kommune Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Bolero 2. maj 2011 2 Referat Det anmeldte tilsyn foregik i mødelokale i Åstedet mandag den 2. maj 2011 kl. 13.00-15.00 Tilstede var: bofællesskabets leder

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Tid: 24. juni kl. 13.00 15.30 Sted: Danske Patienter,. Deltagere: Birthe Holm, Sjældne Diagnoser Jens Oluf Bruun Pedersen, Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Fejlagtig praksis for registrering af tidspunkt for indgivelse af ansøgninger om førtidspension er bragt til ophør Når selv simple ting

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

Aarhus byråd onsdag den 8. juni 2016. Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016

Aarhus byråd onsdag den 8. juni 2016. Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016 Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016 Og vi fortsætter på dagsordenen og går videre til sag nummer 14, som kommer fra Sundhed og Omsorg, Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016. Og jeg skal høre, om der

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

REFERAT FRA DIALOGMØDET D. 27.10.15

REFERAT FRA DIALOGMØDET D. 27.10.15 REFERAT FRA DIALOGMØDET D. 27.10.15 Muligheder og udfordringer i det generelle samarbejde mellem kommunen og det frivillige sociale arbejde Nedenstående temaer blev drøftet i grupper og herefter debatteret

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 17. november 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-18:00 Knud Jørgensen, Formand Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Gitte Krogh Pia Fonseca

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Medlemsnyt. Forårets arrangementer. Nyt fra kontoret til alle vores aktive medlemmer. Kommende arrangementer. Husk at betale dit kontingent

Medlemsnyt. Forårets arrangementer. Nyt fra kontoret til alle vores aktive medlemmer. Kommende arrangementer. Husk at betale dit kontingent Medlemsnyt fra Medlemsnyt Nyt fra kontoret til alle vores aktive medlemmer Juni 2015 Kommende arrangementer 19. juni Sommerfest i SEV 3. juli Fælles sommerferie afslutning med morgenmad i SEV 4. september

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Referat. Referat: Referatet fra mødet den 21. maj 2015 blev godkendt.

Referat. Referat: Referatet fra mødet den 21. maj 2015 blev godkendt. Referat Møde Fælles Rådgivende Organ Tid 10. september 2015 kl. 18-20 Sted Skoleforvaltningen, Godthåbsgade 8, Nørresundby Sekretariat, HR og Udvikling Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Læs mere

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen TEMA Stress Tekst indsættes Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod

Læs mere

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning for Døvblinde Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for, at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandard på området for ledsagerordning og kontaktperson

Læs mere

Anna Recinella, Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm, Britta Køster. Vi bruger max ½ time

Anna Recinella, Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm, Britta Køster. Vi bruger max ½ time Dagsorden / Referat ordinært møde Tisvilde Lokalråd. D.5 maj 2014 hos Anna Deltagere: Anna Recinella, Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm, Britta

Læs mere

Gældende fra maj 2016. Genoptræning. Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune. Ishøj Kommune

Gældende fra maj 2016. Genoptræning. Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune. Ishøj Kommune Gældende fra maj 2016 Genoptræning Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune Ishøj Kommune Vi er glade for at kunne præsentere Ishøj og Vallensbæk kommuners kvalitetsstandard

Læs mere

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os?

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? VI HAR ARBEJDSDAG Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? MANGE TAK FOR JERES TILBUD Det er meget værdsat, når forældre og andre brugere af Hillerød Kommunes ejendomme tilbyder deres hjælp til at vedligeholde

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN Referat Tirsdag den 19. juni 2012 kl. 18.30 21.00 Afdeling Ullerslev (i læreforberedelsen) Til stede: Lene Jørgensen, Helle Lorenzen, Michael Pedersen, Birgitte Bendt, Lene

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 3 FUNDRAISING JDE PR 2 ØKONOMI 4 EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Seniorrådet 2013

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Seniorrådet 2013 TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Seniorrådet 2013 Dato: 19.02.2013 Tidspunkt: Kl. 13.00 Sted: Lok. 214 Deltagere: Afbud: Fraværende: Knud Madsen, Hanne Bager, Kurt Wriedt, Winnie Hansen, Gert Clevin,, Michael

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 16-03-2015 Sted: Afd. i Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 16-03-2015 Sted: Afd. i Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagere Helle G. Lauridsen, Sabine Thiesen, Finn Møller Petersen, Jan Kleemann, Michael Hecky, Dieter Jessen, 1 Bemærkninger til referat fra sidste afholdte møde d.

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Miechael Stian Hansen () formand Jan Rasmussen () Jens Elender Nielsen () Jørn F. Rasmussen

Læs mere

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Omsorg og Udvikling Sundhed og Omsorg Søren Frichs Vej 36G 8230 Åbyhøj 1. Resume Antallet af ældre vil stige i de kommende

Læs mere

Kvindelige meningsdannere

Kvindelige meningsdannere 2016 Kvindelige meningsdannere - for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk - med særlig fokus på kommunikation i fagbevægelsens demokrati- og på kongres. Baggrund: Fagbevægelsen og samfundet mangler

Læs mere

BLIV EKSPERT I AT SAMARBEJDE MED FRIVILLIGE PÅ INTEGRATIONSOMRÅDET

BLIV EKSPERT I AT SAMARBEJDE MED FRIVILLIGE PÅ INTEGRATIONSOMRÅDET BLIV EKSPERT I AT SAMARBEJDE MED FRIVILLIGE PÅ INTEGRATIONSOMRÅDET I arbejdet med at integrere flygtninge oplever mange kommuner, at det er svært at få overblik over og skabe kontakt til det lokale civilsamfund.

Læs mere

Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018

Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018 Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018 Vallerødskolens skolebestyrelse Høringssvar, mediestrategi Vallerødskolens bestyrelse har med interesse læst forslaget til en ny mediestrategi

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 05-08-2014 19:00 Medborgerhuset, Silkeborg Afbud fra:, Heller ikke tilstede: Haris Adulovic; Aya Virginie; Audren Nakapizye Deltagere: Mia Schmidt; Jørgen Madsen;

Læs mere

Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017

Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017 Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017 For private institutioner kan der søges om støttemidler til børn. For alle institutioner kan der søges om

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Kost- og Service - Køkken

Kost- og Service - Køkken Faggruppelandsmøde Dato: 22.-23. april 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Fællesoplæg v. den centrale sektor 5. Fællesspor for alle

Læs mere

1. Status for projektet Orientering vedr. lokalplansarbejdet Orientering vedr. møde med Lokale- og anlægsfonden

1. Status for projektet Orientering vedr. lokalplansarbejdet Orientering vedr. møde med Lokale- og anlægsfonden Mødereferat 3 Projekt Udvikling Kulturcenter Mariehøj Møde: Byggeudvalgsmøde 3 Tid: Mandag den 6. juni 2011 kl. 13.30 15.30 Sted: Kulturcenter Mariehøj, Kulturs mødelokale Deltagere: Birgit Hoé Knudsen

Læs mere

Referat fra SL-senior udvalget, den 4. marts 2015.

Referat fra SL-senior udvalget, den 4. marts 2015. Referat fra SL-senior udvalget, den 4. marts 2015. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Beretning 4. Regnskab 5. Indkomne forslag 6. Fremtidigt arbejde 7. Budget 8. Valg: a) Formand b)

Læs mere

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag.

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag. Mødedato 16.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Birthe Spangsmose Annette Viberg Tina Kusk Tina Schack Boldt Lotte Møller Larsen Thomas

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Vælg din vejleder. Blev projektet udarbejdet i en gruppe eller individuelt? 1. Har omfanget af vejledningen været passende?

Vælg din vejleder. Blev projektet udarbejdet i en gruppe eller individuelt? 1. Har omfanget af vejledningen været passende? Vælg din vejleder Skriv navn 17 100,0% Vælg din vejleder - Skriv navn Anja Thomassen Charlotte Madsen Rasmus Lindgaard Anja Thomassen Frederik Hertel Jesper Engsig Anja O. Thomassen Charlotte Ø. Madsen

Læs mere

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00 Referat Mødeforum Handicaprådet Sagsnr. 2013-66612 Dokumentnr. 2014-97277 Mødedato 1.4.2014 Tid Kl. 16.00 Sted Mødelokale 3 i Rådmandshaven 20. (Indgang 3) Deltagere Tonny Ploug Pia Bakkegaard Bodil Klarskov

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Det fælles kirkekontor Frederikssundsvej 125 A 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 55 58 29.11.2012

Det fælles kirkekontor Frederikssundsvej 125 A 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 55 58 29.11.2012 Det fælles kirkekontor Frederikssundsvej 125 A 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 55 58 29.11.2012 Referat Konstituerende Menighedsrådsmøde Bellahøj-Utterslev menighedsråd Onsdag den 28. november 2012 kl. 19:00

Læs mere

Ældreområdet Tidsfrister for sagsbehandling og levering

Ældreområdet Tidsfrister for sagsbehandling og levering Ældreområdet Tidsfrister for sagsbehandling og levering Praktisk og personlig hjælp Hjælpemidler Træning Plejeorlov Boligansøgning: plejebolig og korttidsplads Omsorgstandpleje Handicapkørsel Oktober 2012

Læs mere

DAGSORDEN. Ældrerådet

DAGSORDEN. Ældrerådet Ældrerådet DAGSORDEN Møde nr. : 02/2009 Sted : Gæstekantinen, Rådhuset i Grenaa Dato : 25. februar 2009 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.00 hvor der serveres frokost Mødet genoptages kl. 13.00 kl. 15.00

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 12. november 2012, kl. 18.00 til 21.30 i klubrummet

Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 12. november 2012, kl. 18.00 til 21.30 i klubrummet Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 12. november 2012, kl. 18.00 til 21.30 i klubrummet Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Valg af referent 3. Godkendelse af referat fra sidste møde.

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Vedtægter for. International Medical Cooperation Committee Aarhus

Vedtægter for. International Medical Cooperation Committee Aarhus Vedtægter for International Medical Cooperation Committee Aarhus Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og relationer.... 3 1 Navn......... 3 2 Relationer.... 3 Kapitel 2: Vision og formål... 3 3 Vision...

Læs mere

PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIKKEN SAT I SPIL

PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIKKEN SAT I SPIL 114659_Manual_250x250 17/10/03 13:38 Side 1 Kunde & Co. Frederiksholms Kanal 6 1220 København K Tlf: 33 92 40 49 perst@perst.dk www.perst.dk Løngangstræde 25, 4. 1468 København K Tlf: 38 17 81 00 cfu@cfu-net.dk

Læs mere

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607.

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607. Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 5. maj 2014 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Indledning I august 2011 startede Tallerupskolens nye skolebestyrelse på arbejdet. Det var en bestyrelse, som bestod af en del nye medlemmer og så

Læs mere

Mentorordning. Farmakonomskolen. elev til elev-mentorordning

Mentorordning. Farmakonomskolen. elev til elev-mentorordning FARMAKONOM UDDANNELSEN Mentorordning Farmakonomskolen elev til elev-mentorordning September 2009 Indholdsfortegnelse Mentorordning på Farmakonomskolen... 4 Hvad er en mentor og en mentee?... 4 Formål

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet d. 27. marts 2013 Vi i bestyrelsen vil lige med denne skrivelse gøre opmærksom på at der er sket ændring i kontrakten mellem Kruså antenne forsyning og God tone. Lejere er ikke

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde den 18. januar 2012, kl. 16.00 KAB, Studiestræde 38, 3. sal

Organisationsbestyrelsesmøde den 18. januar 2012, kl. 16.00 KAB, Studiestræde 38, 3. sal Referat Udsendt den den 18. januar 2012, kl. 16.00 KAB, Studiestræde 38, 3. sal Til stede: Afbud: Gerd Karlsen, Anette Ågård Nielsen, Hans Laustsen, Thomas Jensen, Annelise Refshauge, gæst Vibeke Nath

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Høringssvar fra Arbejdsplads- MED Center for tilbud til børn, unge og familier vedrørende Indsats- og Anbringelsespolitik samt Indsatsstrategi.

Høringssvar fra Arbejdsplads- MED Center for tilbud til børn, unge og familier vedrørende Indsats- og Anbringelsespolitik samt Indsatsstrategi. 1 - Høringssvar Indsats- og Anbringelsespolitik. Lever Sag nr. 00.01.00-A00-10-15 Hjørring d. 20.04.16 Høringssvar fra Arbejdsplads- MED Center for tilbud til børn, unge og familier vedrørende Indsats-

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

Referat af erfamøde for brugerne af Elektronisk syn i EG Bolig den 28. oktober 2015 i Kolding

Referat af erfamøde for brugerne af Elektronisk syn i EG Bolig den 28. oktober 2015 i Kolding Referat af erfamøde for brugerne af Elektronisk syn i EG Bolig den 28. oktober 2015 i Kolding Dagsorden for det afholdte møde: 1. Velkomst og præsentation samt opfølgning på sidste møde 2. Udvikling i

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde 03-03-2016

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde 03-03-2016 Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 3. marts 2016 klokken 19:00 på beboerkontoret Kategorier for dagsordenspunkter Debat: Det primære i dette punkt er at skabe en debat. Orientering: Punktet er

Læs mere

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 Punkt 6. Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 2014-004209 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at budgetoverslagsårene i det vedtagne korrigeret budget 2015-2018 (drift og anlæg) som udgangspunkt

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Mentorordning Formål Med etableringen af mentorordninger har Social- og Sundhedsskolen Esbjerg til formål at flere elever med såvel dansk som anden etnisk oprindelse fuldfører

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere