KVÆGT YV, KRIGER, KONFLIKTLØSER. - En vej ud vold og fattigdom for unge i Karamoja

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KVÆGT YV, KRIGER, KONFLIKTLØSER. - En vej ud vold og fattigdom for unge i Karamoja"

Transkript

1 KVÆGT YV, KRIGER, KONFLIKTLØSER - En vej ud vold og fattigdom for unge i Karamoja

2 1 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk 2015 Resumé Formål At hjælpe marginaliserede unge i Karamoja med at komme på fode efter årtier hvor vold og fattigdom har bremset udviklingen i regionen og begrænsetfremtidsmulighederne for unge. Vejen derhen Mangel på uddannelses- og indtægtsmuligheder har fået mange unge i Karamoja til at ty til vold og tyveri af især kvæg for at skaffe penge og opnå social anderkendelse. Samtidig holder volden og usikkerheden befolkningen i fastlåst i fattigdom. Denne onde spiral vil vi bryde: For det første ved at øge de unges muligheder for at slippe ud af fattigdommen ved at opnå færdigheder til at skabe et livsgrundlag og forsørge sig selv. For det andet ved at styrke de unges evner til konfliktløsning og dialog. Når man formår konstruktivt at håndtere de vilkår, man lever under, styrker det troen på ens egne evner og positive fremtidsudsigter - og der er mindre risiko for at man vælger volden som overlevelsesstrategi. Photo: Dansk Flygtningehjælp Målet med indsatsen er, at de unge ved projektets afslutning 1. Har opnået en række færdigheder som giver dem et levegrundlag. 2. Kan løse konflikter gennem dialog. 3. Samarbejder med lokale myndigheder og politi om at skabe positive forandringer for unge. 4. Går forrest i kampen for at fremme løsning af konflikter uden brug af vold i regionen Målgruppe En gruppe unge, der i Karamoja kaldes Karachunas. På lokalsproget betyder Karachunas på én gang kriger og en, der er ung. Dansk organisation Dansk Flygtningehjælp Lokal partner Warrior Squad Foundation Varighed: 3 år (januar 2016 til december 2018) Projektets effekt og resultater Efter tre år vil 2500 udsatte unge mænd og kvinder være selvforsørgende og have varig adgang til bl.a. lån og investeringsmuligheder, bæredygtige indtægtskilder og en forbedret livssituation unge vil have styrkede færdigheder i konfliktløsning og deltage aktivt i at forebygge vold og eskalering af konflikt i regionen. Antallet af tilfælde af vold mod kvinder blandt projektets målgruppe vil være halveret. Mere end unge vil fungere som ambassadører for budskabet om forebyggelse af vold i direkte møder med lokale politikere og sikkerhedsstyrker, og de unges kampagne for en ikke-voldelig kultur i Karamoja vil have nået mere end lokale borgere. 50 % af alle deltagere i projektet vil være kvinder. Ved at inddrage unge mænd i de produktive aktiviteter vil projektet desuden biddrage til at ligheden mellem kønnene forbedres, da det ofte er kvinderne der forsørger hjemmet i Karamoja.

3 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk Baggrund Der bor syv forskellige etniske grupper i Karamoja, som alle traditionelt er nomader. Kvæg er for langt de fleste omdrejningspunktet for al økonomisk og social aktivitet. Kvægtyveri, cattle raids har historisk set udgjort en omfordeling af sociale ressourcer, hvor kvæg løbende har skiftet ejere alt efter styrkeforholdet mellem de forskellige klaner og etniske grupper. I slutningen af 1970 erne mistede Idi Amin regeringsmagten i Uganda. Hans soldater deserterede og efterlod alle deres våbenlagre i Karamoja. De traditionelle cattle raids blev derefter en dødbringende affære - eskalerede og kom helt ud af kontrol. Unge mænd i Karamoja, de såkaldte karachunas, begik plyndringer og voldelige overfald som aldrig før. De traditionelle plyndringer - der skete på baggrund af kollektive beslutninger - blev til en form for bandekriminalitet med karakter af borgerkrig. Mændene stod og står stadig i spidsen for plyndringerne, mens kvinderne spiller en central rolle bag scenen, ved at opfordre til raids og ved at skaffe forsyninger undervejs. Karamoja, Uganda, 2011 Photo: Dansk Flygtningehjælp/Anders Munk Andersen Karamoja [udtales Karamådja] Er et normade område hvis befolkning gennem generationer har levet med og af deres kvæg i grænseområdet mellem Uganda, Kenya og Sydsudan. Unge i Karamoja har gennem årtier været aktive i en væbnet konflikt, hvor regionens forskellige etniske grupper kæmper for at sikre deres overlevelse gennem kvægplyndringer (cattle raids). Karamoja er den fattigste og mest uudviklede region i Østafrika. Kun 6 % af alle kvinder har lært at læse. Landet er cirka halvt så stort som Danmark, men har i alt 1.5 kilometer asfaltvej. 70 % af befolkningen er unge under 30 år, og det er nu op til dem at sætte en stopper for konflikt og sikre en bedre fremtid for sig selv og deres region. Igennem de sidste 10 år har regeringen gennemført en omfattende afvæbning af Karamoja. Blandt andet har hæren haft til opgave at fjerne de hundredetusindvis af illegale våben, som de unge var i besiddelse af. Afvæbningen skete meget brutalt, med massive overtrædelser af menneskerettighederne, og har sat dybe spor i befolkningen i Karamoja. Der er stor skepsis overfor staten, hvilket i dag er en barriere for at de unge overhovedet er villige til at gå i dialog med politikerne. Efter Karamojas karachunas mistede deres våben var de lette ofre for cattle raids begået af grupper fra naboområderne, som ikke er blevet afvæbnet. I dag findes hovedparten af det kvæg, der engang var i Karamoja, hos stammerne i naboregionen Turkana. Befolkningen i Karamoja har altså mistet det meste af deres kvæg og dermed deres livsgrundlag.

4 3 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk 2015 De unge er overladt til sult, fattigdom og magtesløshed. De er verdensmestre i kvægavl, men har ikke længere noget at bruge det til. De har vænnet sig til, at der gennem årtier er blevet delt fødevarerationer ud, når sulten er allerværst. Idag har de fleste i Karamoja svært ved at se en udvej. I dette vakuum af mangel på muligheder vokser volden, konflikterne og kriminaliteten i landsbyerne, og mange drikker sig fulde i lokalbrygget hirse-øl fra morgen til aften for at glemme bekymringerne. Selvom de overordnede tendenser i regionen umiddelbart ser negative ud, forsøger flere lokale at gøre op med fortiden og magtesløsheden. Unge fremsynede kvinder og afvæbnede unge mænd går forrest i kampen for at finder nye måder at skabe indtægter og dyrke jorden. De hanker op i dem, som har svært ved at finde sig til rette under de nye levevilkår i Karamoja og giver dem et meningsfyldt fællesskab. En af disse grupper er Warrior Squad Foundation. De mobiliserer unge for at forhindre, at konflikter eskalerer til vold, og de træder til som mæglere, når det går galt. Disse handekraftige kvinder og mænd motiverer unge til at gå i dialog med beslutningstagere og militære myndigheder om, hvordan man kan sikre deres aktive deltagelse i at udvikle regionen og vigtigst af alt hvordan regeringen kan tage ansvar for at de unges fremtidsmuligheder forbedres. Det er lige præcis denne indsats, som projektet vil støtte i et samarbejde mellem Warrior Squad Foundation og Dansk Flygtningehjælp. Målgruppe Projektet retter sig mod unge i Karamoja, hvis tilværelse er præget af ekstrem fattigdom, og som er i stor risiko for at blive ofre for vold eller for at blive presset ud i kriminalitet for at klare sig. Disse unge skal finde en måde at klare sig på efter en væbnet konflikt, der startede før de blev født. De har brug for at skabe fremdrift i deres tilværelse, og for at regeringen lever op til sit ansvar for at skabe bedre muligheder, livsvilkår og sikkerhed i regionen. Volden og konflikterne i regionen skyldes desperation og mangel på muligheder. Det er derfor afgørende, at den unge generation får bedre livsvilkår, så freden kan opretholdes. Generelt er det svært for unge i Karamoja at få positiv politisk opmærksomhed på nationalt plan, da de fleste andre etniske grupper i Uganda foragter befolkningen i Karamoja på grund af deres voldelige historie med jævnlig plyndring af nabobefolkningerne. Projektets indsats vil modarbejde denne stigmatisering ved at mobilisere de unge og ruste dem til at gå i dialog med myndigheder og skabe gode rollemodeller.

5 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk Situationen, som de unge kæmper med er illustreret i dette diagram Klimaforandringer og regeringens restriktioner skaber hindringer for traditionelt kvægbrug. Mineselskaber har beslaglagt store landområder, der tidligere blev brugt til kvægbrug. Efter afvæbninger er meget af kvæget blevet stjålet of ført ud af Karamoja. Unge har traditionelt fungeret som krigere, der havde til opgave at beskytte kvæg og landsbyer. De traditionelle strukturer, der gennem tiden har reguleret og kontrolleret cattle raids er faldet fra hinanden. Befolkningen i Karamoja er marginaliseret og deres behov prioriteres ikke politisk. Befolkningen kan ikke længere overleve af kvægbrug, som de har gjort gennem generationer. Stigende fattigdom, sult og desperation. Unge bliver mødt med en social forventning om at overvinde krisesituationer med vold. Tidligere krigere risikerer at blive en del af kriminelle bander. Unge har ikke adgang til uddannelse, hospitaler, veje eller vandforsyning. Unge er fastlåst i fattigdom og marginalisering, og er i risiko for at blive ofre for, såvel som tage del i, vold og konflikt. Projektet vil ændre de unges situation på følgende måde: Unge i Karamoja er selvforsørgende, udnytter deres muligheder for at skabe en bedre fremtid og spiller en aktiv rolle i at forebygge vold og konflikt. Unge har en stabil indtægt fra alternative græsrods-kooperativer. Unge er i stand til at dække deres essentielle behov, har kontrol over deres livssituation og håb for fremtiden. Unge holdes ude af kriminelle aktiviteter. Unge løser og forebygger konflikter, før de fører til vold. Lokalbefolkningens behov bliver prioriteret højere af myndighederne. Unge uddannes til at kunne ernære sig på andre måder end traditionelt kvægbrug. Unge samarbejder i græsrods-kooperativer, og udnytter nye tillærte færdigheder til at finde nye måder at tjene penge på. Der opbygges social modstand mod brug af vold, med unge spiller en aktive medspillere og ambassadøre. Unge går i dialog med den lokale regering, myndigheder, politi og militær om at forbedre udvikling og sikkerhed i regionen.

6 5 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk 2015 Hovedaktiviteter Projektet har til formål at forbedre unges livsmuligheder og støtte dem i at redde Karamoja fra at falde tilbage i væbnet konflikt. Projektet vil gå til denne problemstilling gennem fire indsatser (1:uddannelse, 2: opstart indkomstgenererende projekter, 3: lifeskills og lederskab, 4: konfliktløsning og lederskab) der alle har ligestilling, uddannelse og fortalervirksomhed som omdrejningspunkt. I Karamoja er den største udfordring for ligestilling mellem kønnene, at forsørgelsen oftest hviler på kvinderne, og at vold mod kvinder forekommer alt for ofte. Derfor sigter projektet målrettet mod at gøre mændene mere ansvarlige for at bidrage til familiernes indkomst og livsgrundlag. Samtidig sætter projektet ind overfor den afmagt og manglende evne til håndtering af konflikter, som ofte får mændene til at begå vold mod kvinder. Det er kvinderne i Karamoja, der som regel har kendskab til alternative måder at tjene penge på, og de har stor indflydelse på, om mændene vælger at forsøge raids eller ej. Man kan derfor sige, at det kvinderne, der har nøglen til fred og udvikling. De spiller således en central rolle i projektet som deltagere og som ledere af regionens forandringsproces. Deres deltagelse er en ressource for projektet, og der vil i alle aktiviteter være mindst 50 % kvindelige deltagere. Projektet vil rumme fortalervirksomhed på tre måder. For det første vil projektets søge at ændre holdninger gennem rollemodeller og deres direkte interaktion med deres jævnladrende. For det andet vil projektet omfatte kampagner i landsbyerne for at flytte traditionelle holdninger om at vold er en acceptabel måde at skaffe ressourcer på. For det tredje vil projektet skabe nye fora og mødesteder, hvor unge får adgang til at fremme deres sag direkte overfor lokale og nationale beslutningstagere.

7 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk Uddannelse De unge skal have adgang til uddannelsessystemet for at få nye færdigheder, som gør det muligt at få et job eller selv at starte en lille forretning. Det støtter vi dem i, og træner dem i at opsøge brancher og udvikle nye måder og koncepter de kan tjene penge på. Vi samarbejder med eksisterende virksomheder for at skabe lærepladser, og giver samtidig alle deltagere en grundlæggende træning i landbrug, så de kan dyrke deres egne fødevarer. 3Life skills og lederskab Udover en formel uddannelse trænes de unge også i at reflektere over vigtige beslutninger, at lægge planer for, hvordan de kan realisere deres ambitioner og håndtere konflikter. De færdigheder, som de unge lærer her, vil forbedre indkomst-initiativerne succesrate, da de unge lærer at planlægge, tænke strategisk og samarbejde. 2Opstart af indkomstgenererende projekter Når de unge har gennemgået træningen opfordres de til at organisere sig i projektfællesskaber, som bliver omdrejningspunkt i projektets indsats for at skabe arbejde, samarbejde og græsrodsdemokrati. Projektet tilbyder desuden træning i, hvordan man holder styr på sine penge, sparer op og betaler af på lån. Når de unge har formuleret vilkårene for, hvordan de vil samarbejde og forpligte sig økonomisk overfor hinanden, vil de få vejledning i at lave investeringer, som de kan tjene penge på.i stedet for bare at give mikrolån direkte, støtter vi de unge i at blive godkendt til at optage lån i lokale sparekasser for derefter at følge og støtte dem gennem tre år. På denne måde sikres det, at de unge både kan få den kapital som de har brug for til at investere og tjene penge, men også at de bliver støttet i at investere pengene på bedst mulig vis. Desuden fungerer projektfællesskaberne som et socialt sikkerhedsnet, de unge kan gå til hvis de pludselig bliver syge og har brug for støtte til lægehjælp, eller hvis deres hjem brænder ned og de har brug for ekstra hænder til at genopbygge det*. Det er desuden gennem denne træning, at projektet giver de unge konfliktløsningsredskaber, som kan forebygge at konflikter fører til vold. Samtidig uddanner vi deltagerne som ung-til-ung formidlere, der kan støtte andre unge i at udvikle disse færdigheder. På den måde vil projektet gavne en langt større målgruppe, end vi ellers kan nå ud til. 4Konfliktløsning og fortalervirksomhed Unge er ofte de bedste til at overbevise andre unge og de er derfor særligt godt stillet til at præge andre unges holdninger til vold og våben - og til at indgyde dem en tro på, at der er en vej frem. * De fleste i målgruppen bor i lerklinede hytter hvor køkkenet har åben ild. Denne boligform resulterer ofte i at hytterne brænder ned med alt inventar.

8 7 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk 2015 Projektets: mål, fremgangsmåde, forudsætninger, effektmåling og bæredygtighed Uddannelse Indkomstskabelse Life skills og lederskabstræning Konfliktløsning og fortalerarbejde Det vil vi gøre: Give unge mænd og kvinder en teknisk uddannelse. Etablere demokratiske græsrods-kooperativer Uddanne unge i at holde styr på penge, spare op og betale af på lån. Skabe adgang til lokale låne- og sparekasser, og støtte de unge i at lave bæredygtige indkomstgenererende investeringer. Lave træningsforløb for unge i at: planlægge fremtiden, tage vigtige beslutninger og løser konflikter. Uddanne grupper af unge som lifeskills formidlere, som bliver vejledere i landsbyerne. Landsby kampagner for ikke-vold og konfliktløsning gennem dialog. Uddanne unge til konfliktmæglere. Månedlige dialogmøder mellem projektets målgruppe, den lokale regering, politi og militær. Fredsmøder mellem konfliktramte grupper. Forudsætninger for at gøre det At målgruppen kan blive optaget på erhvervsfaglige uddannelser. At der er vilje og interesse blandt unge for at engagere sig i alternativer til udelukkende at leve af kvægbrug*. Træningsforløb må skræddersys på en måde der tager højde for at kun ca. 8% af målgruppen kan læse og skrive. At de lokale myndigheder forpligter sig til at gå i kontinuerlig dialog med de unge**. Det vil vi opnå At 700 personer gennemfører en erhvervsuddannelse af seks måneders varighed. At 2400 personer aktivt tager del i græsrods-kooperativer, og øger deres indkomst og evne til at dække deres behov. At 10,000 unge mænd og kvinder efter seks uger, opnår styrkede færdigheder og bliver en del af støttende lokale ungdomsnetværk. 100,000 personer har været i kontakt med landsbykampagnen. Og alle landbyer i projektområdet har aktive konfliktmæglere og myndighederne opnår en stigende anerkendelse af de unges behov. Sådan måler vi effekten af indsatsen: Vi vil registrere, hvor mange eksamensbeviser erhvervsskolerne udsteder til projektets deltagere. Vi følger græsrods-kooperativernes overskud hver måned. Måler målgruppens indtægt og evne til at betale for essentielle behov som mad, skolegang, sundhed. Måler om de er i stand til at spare op. Ved at følge 10% af deltagerne før og efter træningsforløbet og undersøge om de oplever at have mere kontrol over deres liv og være bedre til at forebygge og løse konflikter. Før og efter projektet undersøger vi: Holdningen til vold, våben og konflikt blandt befolkningen i projektområdet, for at se om kampagnen har flyttet holdninger og handlinger! Hvordan konflikter typisk håndteres og ser, om de unge spiller en større rolle efter projekt implementeringen. om dialogmøderne har nedbrudt fjendebilleder og fremmet samarbejdet. Sådan føres projektet videre: De uddannede unge anvender deres kompetencer og lifeskills til at starte små virksomheder og indgå som i græsrods-kooperativerne. De der har fået erhvervsuddannelser bliver tekniske holdepunkter for kooperativernes virke. Målgruppen sørger for demokratiske ledelsesstrukturer og god forvaltning. Lokale låne- og sparekasser inddrages og indgår i projektets mål. Life skills formidlerne i hver landsby vil fortsætte med at stå til rådighed, når nogen ønsker råd og vejledning. Deltagerne i træningerne videreformidler færdighederne i lokalsamfundet og græsrods-kooperativerne fungerer som netværk og socialt sikkerhedsnet. De uddannede konfliktmæglere forbliver en ressource i deres lokalsamfund, og lokale partnere vil efter projektet afslutning fortsat støtte de unge i at arrangere dialogmøder. Mål for projektets bæredygtighed Deltagerne bliver selvforsørgende ved at anvende deres uddannelse. Græsrods-kooperativerne er en vedvarende indtægtskilde for deres medlemmer, og udvikler sig fortsat. At de unge har høj bevidsthed om deres fremtidsmuligheder og aktivt opsøger disse, mens de tager ansvar for at være rollemodeller for andre unge i Karamoja. De unge fortsætter med at engagere sig aktivt i at forebygge og løse konflikter, og bliver fortsat lyttet til af lokale myndigheder. *Forespørgsler blandt målgruppens medlemmer forud for dette projektforslag har vist, at der er stor interesse for at engagere sig i alternative måder at forsørge sig på. Dels fordi der efter mange cattle raids er for få kvæg til at leve af, og dels fordi denne livsform trues af stigende tørke pga. klimaforandringer. Disse svar bakkes op af større undersøgelser, bl.a. foretaget af Dansk Institut for Internationale Studier. ** Dansk Flygtningehjælps landeprogram i Uganda har etableret en samarbejdsaftale med lokale myndigheder samt militær og politistyrker i projektområdet, som alle har accepteret at deltage i månedlige dialogmøder i projektets tre-årige implementeringsperiode.

9 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk Risici 1Tørke Karamoja er i disse år hårdt berørt af klimaforandringer, med enormt uforudsigelige regntider, der kan føre til lange tørkeperioder eller pludselige oversvømmelser. Dette kan højne konfliktniveauet, fordi folks traditionelle levevej, kvægbrug, er yderst afhængig af at have adgang til drikkevand og græsningsarealer. Projektet tager højde for denne risiko ved at styrke mulighederne for at tjene penge på måder, der ikke er afhængige af regntiden. Derved bidrager vi til at befolkningen bliver mindre sårbar i tørkeperioder, og at klimaforandringer i mindre grad kan føre til, at sikkerhedssituationen kompromitteres. Karamoja, Uganda, 2011 Photo: Dansk Flygtningehjælp/Anders Munk Andersen 2Intensiverede spændinger i grænseområder Konflikter forekommer ofte mellem etniske grupper på tværs af grænserne til Karamoja-regionen. Afvæbningen i Uganda og tilstedeværelsen af statens sikkerhedsstyrker har kraftigt reduceret vold og konflikt, men der bør kalkuleres med en risiko for at intensiverede spændinger kan opstå - f.eks. som følge af en længerevarende tørke, der kan få en befolkningsgruppe til at migrere over grænsen. Projektet forholder sig til denne risiko på to måder. For det første ved at have et effektivt varslingssystem, så vi vil have information til at handle i tide, hvis sikkerhedssituationen i grænseområderne spidser til. For det andet arbejder vi aktivt for dialog mellem forskellige grupper, og for at spændinger ikke fører til sikkerhedsrisici. Dette kan for eksempel ske ved at bidrage til, at der bliver indgået aftaler om deling af græsningsarealer under en tørkekrise, hvilket der historisk er mange eksempler på kan lykkes. 3 Tilstrømning af illegale våben En af præmisserne for dette projekt er, at målgruppen er blevet afvæbnet, hvilket har skabt rum for udvikling. Hvis der i projektperioden kommer en øget tilstrømning af illegale våben fra nabolandene eller fra interne i Uganda, kan det påvirke denne præmis og skabe uro, hvor unge igen griber til våben. Dette scenarie er ikke særligt sandsynligt, men bør dog alligevel tages i betragtning. Projektet forholder sig til dette ved at forebygge, at befolkningen i Karamoja vil være modtagelig for at (gen)anskaffe våben. Denne forebyggelse vil ske gennem en storstilet landsbykampagne, som har til formål at få folk til at erkende, at våben kun avler mere vold og usikkerhed.

10 9 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk 2015 Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp er en privat humanitær organisation grundlagt i Dansk Flygtningehjælps mandat er at støtte og beskytte mennesker, der er fordrevet på grund af konflikt, og som lever med følgerne deraf. FN s principper for humanitært arbejde og menneskerettigheder er omdrejningspunkt for Dansk Flygtninge hjælps arbejde, hvis overordnede mål er at skabe varige løsninger for flygtninge og internt fordrevne i verdens brændpunkter. I Danmark arbejder Dansk Flygtningehjælp bl.a. med integration samt fortalerarbejde og støtte til asylansøgere. Dansk Flygtningehjælps arbejde med flygtninge spænder vidt fra nødhjælp til genopbygning og hjælp til flygtninge, der vender hjem. Desuden arbejder vi med landminerydning og med fredsopbygning gennem indsatser, der har til formål at reducere væbnet vold. Dansk flygtningehjælp administrerede i 2013, millioner kr. til projekter i 36 forskellige lande og er derfor ekspanderet til at være Danmarks største NGO. Dansk Flygtningehjælps landeprogram i Uganda blev stiftet i 1997 og er specialiseret i humanitære indsatser, herunder at genskabe indkomstmuligheder efter krisesituationer og at styrke konfliktløsning og fredsopbygning, reduktion af væbnet vold og landminerydning. Dansk Flygtningehjælp i Uganda har arbejdet i Karamoja siden 2010, er en af de mest markante og succesfulde organisationer, der arbejder med konfliktløsning i regionen og en af de mest centrale aktører i støtten til lokalsamfundene i Karamoja. De positive resultater er opnået ved at arbejde målrettet med at uddanne unge uden beskæftigelse i konfliktløsning, at træne landsby overhoveder i mægling, menneskerettigheder og kvinders rettigheder, at give politi, militær og civilt beredskab færdigheder i dialog og ikke-voldelig respons. Dansk Flygtningehjælp i Uganda ledes af et Senior Management Team, med en Country Director i spidsen, støttet af en Head of Finance and Administration, en Grants Manager, en Program Development and M&E Officer samt tre Program Managers, der er ansvarlig for implementering a projekter. Dansk Flygtningehjælp har 200 ansatte i Uganda hvoraf 40 medarbejdere arbejder i Karamoja og stort set alle er fra regionen på nær projektets programleder som er dansker. Juba,Sydsudan, 2012

11 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk Partnerorganisationen Den lokale organisation Warrior Squad Foundation blev i 2004 stiftet af tidligere krigere, der valgte at gå forrest i arbejdet for at skabe en vej ud af volden og kriminaliteten for unge. Warrior Squad Foundation henvender sig til børn og unge og kæmper for deres rettigheder i Karamoja. Organisationen er aktiv i kampen for god regeringsførelse og forbedring af unges livsvilkår og deltagelse i politiske processer. Organisationens medlemmer og ansatte fungerer som rollemodeller for den unge generation ved at vise, hvordan de unge kan arbejde sig ud af fattigdommen på en konstruktiv måde, på trods af den situation som årtiers vold og konflikt har skabt.

12 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk Ansvarsfordeling mellem partnerne Dansk Flygtningehjælps landeprogram i Uganda vil være overordnet ansvarlig for projektets implementering. Landeprogrammet vil stille systemer for økonomistyring og projektledelse til rådighed som lever op til internationale standarder. På kvartalsbasis vil Dansk Flygtningehjælp og Warrior Squad Foundation i fællesskab udarbejde financieringsplaner for det kommende år. Dansk Flygtningehjælps afdeling i Moroto i Karamoja vil i fællesskab med Warrior Squad Foundation stå for planlægning og koordineret implementering af projektets komponenter. Samtidig står det centralt at sikre styrkelse af Warrior Squad Foundations kapacitet og udvikling som organisation gennem projektperioden. Dansk Flygtningehjælps afdeling i Moroto vil arbejde tæt sammen med Warrior Squad Foundation og sikre at projektets forskellige aktiviteter nyder maksimal gavn af de to organisationers komplimentære erfaring og kompetencer. Budget for projekt perioden Budget Procent 1. Hovedaktiviteter % 1.1 Uddannelse kr. 14% 1.2 Opstart af forretningsintiativer kr. 25% 1.3 Life skills og lederskabstræning kr. 10% 1.4 Konfliktløsning og fortalerarbejde kr. 16% 2. Investeringer 2.1 Transportmidler, telefoner og tablets kr. 2% 3. Medarbejdere kr. 17% 3.1 Ledelse (bidrag) kr 1% 3.2 Implementerende medarbejdere kr. 16% 4. Lokal drift % 4.1 Administration kr. 3% 4.2 Logistik kr. 1% 4.3.Bogholderi kr. 2% 3. Evaluering og monitorering kr. 3% 4. Projektudgifter kr. 92% 5. Revision kr. 0,8% 6. Administration i Danmark kr. 7% Total kr. 100% Dansk Flygtningehjælp har det overordnede ansvar for, at projektet bliver implementeret som lovet og at alle finansielle og operationelle procedurer overholdes. Dansk Flygtningehjælp står for revision af projektudgifter og monitorering af målopfyldelse, begge dele på månedlig basis. På årlig basis vil Dansk Flygtningehjælp udføre monitoreringsbesøg, hvor der også vil blive foretaget en evaluering af projektets implementering. Dansk Flygtningehjælps eksperter indenfor konfliktløsning og fortalerarbejde vil løbende støtte og vejlede projektet, ligesom erfaringer der gøres fra lignende projekter i andre lande vil blive inddraget og bragt i spil til støtte for projektets mål og aktiviteter.

13 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk Kampagne idéer Det er svært at være ung i Karamoja, når fremtidsmulighederne er så begrænsede. Disse tre temaer forestiller vi os kunne være omdrejningspunkt for Operations Dagsværks kampagne. V irker vold mod våben? Den ugandiske stat slår ligesom mange andre stater hårdt ned på befolkningsgrupper, der er i besiddelse af illegale våben. Unge mænd stoppes på gaden, hele landsbyer bliver omringet og huse gennemsøgt. Ofte med brug af vold, trusler og brud på menneskerettighederne. Dette tema kan for eksempel tage udgangspunkt i disse spørgsmål: Er vold mod våben en farbar vej? Burde staten ikke i stedet tage ansvar for at bekæmpe den fattigdom og mangel på beskyttelse mod overfald og overgreb som våbnene er et udtryk for? Burde staten ikke tage ansvar for at stoppe illegal våbenhandel på tværs af ubevogtede grænser? I en situation, hvor en hel befolkningsgruppe er marginaliseret og staten intet har investeret i udvikling, men har brugt vold, sat militæret ind og overtrådt alle rettigheder og pligter hvordan skal de unge så forholde sig til staten? Hvordan kan de unge igen komme til at stole på regeringen? Hvordan forsoner man en stat og dens befolkning? Photo: Dansk Flygtningehjælp/ William Vest-Lillesøe

14 Projektforslag, Dansk Flygtningehjælp, Operation Dagsværk F ra våbenhøst til hirseplantning Efter årtier med væbnet konflikt er der behov for genopbygning af såvel mennesker som land og levebrød. Krig skaber færdigheder, som skal aflæres i fredstid, og krigens deltagere har brug for at blive klædt på til den nye virkelighed. I Karamoja har regeringen indsamlet våbnene. Men mange har brug for at lære, hvordan man i stedet skaber leveveje, som fx ved at plante hirse. Dette tema kan for eksempel tage udgangspunkt i disse spørgsmål: Når unge krigere er blevet afvæbnet, hvad skal de så leve af? Hvordan kan unge styrkes i at afstå fra vold og tyveri, når det tidligere har været ærefuldt at stjæle kvæg og bortføre piger og kvinder fra rivaliserende etniske grupper? Før i tiden opnåede unge mænd respekt proportionalt med hvor mange fjender de dræbte under et raid, og hvor meget kvæg de bragte med tilbage. Hvordan kan de i dag finde identitet og status uden vold og plyndring? Krig, kriger, kvinde I krig er kvinder særligt udsatte for at blive ofre for seksuelle overgreb, og de er ofte de første der sulter, når der er fødevaremangel. Men kvinders rolle i konflikter overses ofte, og dermed mistes det potentiale kvinder har til også at have indflydelse på fred. Photo: Dansk Flygtningehjælp/ William Vest-Lillesøe Kvinder er stærke aktører, som bør være i centrum for enhver indsats for at styrke fred og forsoning. Både fordi konflikter rammer dem utrolig hårdt, men også fordi de ofte deltager aktivt i krig. Dette tema kan for eksempel tage udgangspunkt i disse spørgsmål: Hvad skal der til, for at unge kvinder ikke står helt alene med ansvaret for at forsørge deres familier? Hvad kan få de unge kvinder til at sige fra overfor vold, og holde op med at opfordre deres mænd til at begå voldelige raids som løsning på fattigdom og sult? Hvordan skaber man håb og anerkendelse, når regeringen er imod den traditionelle levevej - kvægbrug - og forhindrer de bevægelser, som er nødvendige for at kvæget kan følge græsset gennem årstiderne? Og hvordan stopper man, at mænd i magtesløshed slår deres kærester? Hvordan finder man værdighed, når man er blevet frataget sit våben og skal finde nye måder at tjene til dagen og vejen på? Og hvem er man egentlig, hvis man ikke længere er kriger?

Uddannelse ud af konflikt

Uddannelse ud af konflikt UNGE UDEN VÅBEN Uddannelse ud af konflikt Projektidé Formål: At unge i Karamoja kan bygge en god tilværelse og forebygge, at regionen falder tilbage i væbnet konflikt Strategi: At uddanne unge, der står

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Integrationspolitik for Morsø Kommune

Integrationspolitik for Morsø Kommune S u n d h e d / I n t e g r a t i o n Integrationspolitik for Morsø Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning 1.1 Integrationspolitikkens målsætninger side 3 1.2. Integrationspolitikkens indsatsområder

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 2 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

- Vi er på vej offentlig innovation 2.0

- Vi er på vej offentlig innovation 2.0 Lav løbende scenarier og risikoanalyser. Netop fordi radikal innovation er uforudsigelig, er det afgørende at forstille sig, hvilke udfald de valgte projekter kan få, og hvilke vanskeligheder der kan opstå

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

principper for TILLID i Socialforvaltningen

principper for TILLID i Socialforvaltningen 5 principper for TILLID i Socialforvaltningen De fem principper for tillid i Socialforvaltningen I slutningen af 2012 skød vi gang i tillidsreformen i Socialforvaltningen. Det har affødt rigtig mange konstruktive

Læs mere

Forandringsteori for selvhjælpsgrupper

Forandringsteori for selvhjælpsgrupper Dokumentation af workshop den 9. maj 2007 om: Forandringsteori for selvhjælpsgrupper Formålet med dagens workshop var, at udvikle en forandringsteori for FriSe s selvhjælpsgrupper. I det følgende beskrives

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Når katastrofen rammer

Når katastrofen rammer Når katastrofen rammer Guy Calef/Red Barnet Undervisningsvejledning 0.-3. klasse Indhold 3 4 Til underviseren Hvad skal man være opmærksom på? 4 5 6 6 7 Information til forældre Målgruppe, tidsforbrug

Læs mere

Opholdssted NELTON ApS

Opholdssted NELTON ApS Opholdssted NELTON ApS Tel: 23 71 20 94 Afdeling Vestergårdsvej: Vi har eksisteret siden 2008 og har specialiseret os i arbejdet med unge med store udfordringer i livet. Vi har stor erfaring i at få de

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Ministerens tale ved samråd vedrørende mangel

Læs mere

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør?

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1. maj tale Samsø Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1.maj er arbejderbevægelsens vigtigste demonstrationsdag og festdag. 1. maj går arbejdere over det meste af verden i demonstration

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter Bilag 1: Beskrivelse af Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk DFUNK Følgende redegørelse er baseret på skriftlig information fra DFUNK s sekretariat omkring deres ung-til-ung grupper, informationer fra organisationens

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

De største grupper af nydanskere i Svendborg, er nydanskere med tyrkisk, vietnamesisk, ex. Jugoslavisk og tamilske baggrund.

De største grupper af nydanskere i Svendborg, er nydanskere med tyrkisk, vietnamesisk, ex. Jugoslavisk og tamilske baggrund. Generelle oplysninger Ansøger: Sundhedsplejen i Svendborg Kommune Projektets titel: GO`start gennem fælles indsats Projekt start: 1/9-2011 Projekt slut: 1/9-2013 Resumé af projektet Formålet med projektet

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Bilag 10. Interview med Arda

Bilag 10. Interview med Arda Interview med Arda 5 10 15 20 25 30 Cecilia: Vil du ikke starte med at fortælle lidt om din motivation for at søge ind til Politiet? Arda: Min motivation for at søge ind til Politiet Der er rimelig mange.

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING FRIVILLIG I KRÆFTENS BEKÆMPELSE

DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING FRIVILLIG I KRÆFTENS BEKÆMPELSE DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING 1 DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING ER UDGIVET AF 2013 GENOPTRYKT 2016 TAK TIL DE MANGE FRIVILLIGE, DER HAR GIVET INPUT OG KOMMENTARER

Læs mere

Beskæftigelsespolitik 2014-2017

Beskæftigelsespolitik 2014-2017 Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 9. juni 2009 j.nr. 08-633-2 Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 1. Anerkendelse 1. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af din nærmeste leder? 2. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af

Læs mere

Københavns Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik

Københavns Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Københavns Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik - Perspektiver på tværs af sektorer Indhold Forord Vores børn og unge er et fælles ansvar... 2 Indledning... 3 Børn og unge i centrum... 4 Børn

Læs mere

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Provas 2020 PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Vi er Provas Mission Vision Værdier Kunder Medarbejdere Ejer Samfund Strategiske pejlemærker 05 06 07 08 10 13 14 17 18

Læs mere

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune 2012-2022 VISIONER OG MÅL for den psykosocial indsats i Rudersdal Kommune 2012-2022 Indledning Rudersdal

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Hvordan kan forældrene

Hvordan kan forældrene Dialogkort Hvordan kan forældrene Vise interesse for fagene og skolearbejdet? Være aktive i skole-hjem-samarbejdet? Tale elever, klasse, lærere og skolen op? Tage ansvar for hele klassen alle elever? Åbne

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen STENOWAY STENOWAY I 1932 skabte vores grundlæggere Steno som et sted for optimal behandling af mennesker med diabetes. Formålet har altid været at forlænge og forbedre livet for mennesker med diabetes

Læs mere

brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD

brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD www.frivillignet.dk kolofon Rapporten er udgivet af Frivillignet, Dansk Flygtningehjælp. Rapporten

Læs mere

FREMGANG I UDDANNELSE: Første bevægelser i Integrationsbarometeret

FREMGANG I UDDANNELSE: Første bevægelser i Integrationsbarometeret FREMGANG I UDDANNELSE: Første bevægelser i Integrationsbarometeret Regeringen lancerede det nationale integrationsbarometer i november 2012 med det formål at synliggøre regeringens mål for integrationsindsatsen

Læs mere

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik Kalundborg kommune september 2008 Ældrepolitik Ældrepolitik i Kalundborg Kommune Introduktion Kalundborg Kommunes skal være et godt sted at bo gennem hele livet. Den vision danner udgangspunkt for kommunens

Læs mere

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld forening med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor

Læs mere

Indhold. Idégrundlag - hvad er det? Arbejdsmarkedsorganisation på et kristent grundlag. Værdighed. Fællesskab. Engagement og ansvar

Indhold. Idégrundlag - hvad er det? Arbejdsmarkedsorganisation på et kristent grundlag. Værdighed. Fællesskab. Engagement og ansvar Vores idégrundlag 3 Indhold Idégrundlag - hvad er det? Arbejdsmarkedsorganisation på et kristent grundlag Værdighed Fællesskab Engagement og ansvar Potentiale og begrænsninger 4 6 8 10 12 14 4 Idégrundlag

Læs mere

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt Succesfuld start på dine processer En e-bog om at åbne processer succesfuldt I denne e-bog får du fire øvelser, der kan bruges til at skabe kontakt, fælles forståelser og indblik. Øvelserne kan bruges

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Opsamling på workshops og dialogmøder. Frederik Giese og Morten Christensen Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet

Opsamling på workshops og dialogmøder. Frederik Giese og Morten Christensen Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Opsamling på workshops og dialogmøder Frederik Giese og Morten Christensen Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Formålet med dialogprocessen er at sikre: Inspiration til nye tilgange, perspektiver

Læs mere

Tema om forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes. Dok.nr. 14/01741-2/ RI

Tema om forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes. Dok.nr. 14/01741-2/ RI Tema om forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes Dok.nr. 14/01741-2/ RI 2/7 Hvad har temaet ført til? Forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes var tema for de tilsynsbesøg,

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL Operation Dagsværk har siden starten af 2010'erne ikke gennemgået den udvikling, man kunne have håbet, tværtimod. Indsamlingsresultatet har været faldende og det samme har

Læs mere

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF SKAB EN SUCCESFULD FORENING med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Som mange andre roklubber har vi medlemsnedgang og den udvikling skal vi vende! Vi er startet på udviklingsforløbet med DGI

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Solaris Værdigrundlag

Solaris Værdigrundlag Solaris Værdigrundlag Solaris En forening der giver inspiration og motivation til at fastholde og fremme spejderarbejdet. Solaris er en forening under Det Danske Spejderkorps. Dermed defineres Solaris

Læs mere

I N PUT TIL T E MADRØFTELSE

I N PUT TIL T E MADRØFTELSE I N PUT TIL T E MADRØFTELSE Socialområdet Investér før det sker Socialpolitikken lader sig ikke nemt afgrænse og i de senere år er der mange kommuner, som kobler det sociale arbejde meget tæt til de almene

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Principperne i denne erklæring angiver retningen for FOAs videre strukturelle og demokratiske udvikling.

Læs mere

Vi fornyer fællesskabet Koncernledelsens. Strategi 2015-2017

Vi fornyer fællesskabet Koncernledelsens. Strategi 2015-2017 Vi fornyer fællesskabet Koncernledelsens Strategi 2015-2017 Indledning Efter års hårdt arbejde, som har bragt os sikkert gennem kommunesammenlægningen i 2007 og en alvorlig økonomisk krise i 2010, står

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

Mentorordning. Farmakonomskolen. elev til elev-mentorordning

Mentorordning. Farmakonomskolen. elev til elev-mentorordning FARMAKONOM UDDANNELSEN Mentorordning Farmakonomskolen elev til elev-mentorordning September 2009 Indholdsfortegnelse Mentorordning på Farmakonomskolen... 4 Hvad er en mentor og en mentee?... 4 Formål

Læs mere

Integrationsstrategi. Det aktive medborgerskab

Integrationsstrategi. Det aktive medborgerskab Integrationsstrategi Det aktive medborgerskab Nyt politikkoncept Gennem fælles indsats vil vi øge vores livskvalitet og velstand væsentligt. Vi tænker større og bredere også internationalt. Vi udvikler

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN 0 SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN SVARPROCENT: 8% (/0) 0 INDHOLD Introduktion Information om undersøgelsen 8 Indsatsområder Job og organisering, Indflydelse,

Læs mere

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune Til udvalgsdrøftelse d. 9. december 2015: Notat til Børn og Unge-udvalget på baggrund af byrådsdrøftelse d. 2. december 2015 af indstilling om ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune Indstillingen

Læs mere

ledelsesgrundlag Københavns Kommunes Ungdomsskole Københavns Kommunes Ungdomsskole

ledelsesgrundlag Københavns Kommunes Ungdomsskole Københavns Kommunes Ungdomsskole ledelsesgrundlag 2 ledelsesgrundlag 2008 s ledelsesgrundlag Ungdomsskolens ledelsesgrundlag er et udtryk for de forventninger, du som medarbejder kan have til din leder. Det er udarbejdet i fællesskab

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

29.09.2010 Erik Schrøder

29.09.2010 Erik Schrøder 29.09.2010 Erik Schrøder Disposition Præsentation Baggrunden for reformerne Fraværsregler Ledelsens udfordringer Medarbejdernes udfordringer Forslag til konkrete handlinger Perspektiver for fremtidens

Læs mere

2. reviderede udgave af sundhedspolitik for Gribskov Kommune

2. reviderede udgave af sundhedspolitik for Gribskov Kommune 2. reviderede udgave af sundhedspolitik for Gribskov Kommune Sundhedspolitikken udgør rammen for Gribskov Kommunes arbejde med sundhed. Målgruppen er alle borgere i Gribskov Kommune, uanset alder, køn

Læs mere

Handicappolitik Silkeborg Kommune

Handicappolitik Silkeborg Kommune Handicappolitik Silkeborg Kommune Indhold: Forord...3 Handicapbegrebet...4 Mission...4 Vision...5 Menneskesyn...5 Samfundssyn...6 Værdigrundlag...6 Kompensationsprincippet...6 Solidaritetsprincippet...7

Læs mere

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Frederiks Skole Gældende fra den 1.-3.-2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Børnene på Frederiks Skole siger: Vi vil forebygge mobning på Frederiks Skole, og så vil

Læs mere

Sammen om sundhed mere af det der virker! Aarhus Kommunes sundhedspolitik 2015-2018. Udgiver: Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg, Rådhuspladsen 2,

Sammen om sundhed mere af det der virker! Aarhus Kommunes sundhedspolitik 2015-2018. Udgiver: Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg, Rådhuspladsen 2, 1 Sammen om sundhed mere af det der virker! Aarhus Kommunes sundhedspolitik 2015-2018. Udgiver: Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Kontakt: sundhedspolitik@mso.aarhus.dk

Læs mere

Job- og personprofil for medarbejder i daghjem i Assens Kommune

Job- og personprofil for medarbejder i daghjem i Assens Kommune Job- og personprofil for medarbejder i daghjem i Assens Kommune Medarbejder i daghjem, Assens Kommune Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

Strategigrundlag for handicapområdet i Randers Kommune 2016

Strategigrundlag for handicapområdet i Randers Kommune 2016 Strategigrundlag for handicapområdet i Randers Kommune 2016 Vi understøtter størst mulig mestring i eget liv og høj livskvalitet Vi vil være kendt for sammenhæng, udvikling og dialog Vores værdier er åbenhed,

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål i den her bog? Hvis ikke, så begår

Læs mere

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale University College Lillebælt Forebyggelsescentret Langeland Kommune Projekt Forløbspartner i Langeland og Svendborg kommune Det mobile sundhedscenter Faaborg Midtfyn Kommune Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011

Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011 Notat 5. december 2012 Sagsbeh: clja01 Dok.nr.: Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011

Læs mere

starten på rådgivningen

starten på rådgivningen p l a n f o r 2.1 starten på rådgivningen Ved det første møde bør der som minimum afsættes 40 minutter. Denne vejledning retter sig mod den første indledende del af dette møde. Her er målet at skabe en

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Udviklingen og byrådets vision Fortællingen om Aarhus kræver noget nyt af os. Med afsæt i Fortællingen om Aarhus har Fælles MED Udvalget i Aarhus Kommune beskrevet

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Skabelse, syndefald og pagt

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Skabelse, syndefald og pagt Denne første samling handler om det store billede: Guds mission. Hvad er Guds mission og plan med verden? Og hvordan passer integreret mission ind i denne frelsesplan? Luk 4,14-21 Hvilken slags forandring

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Et kærligt hjem til alle børn

Et kærligt hjem til alle børn SOS Børnebyerne programpolitik Et kærligt hjem til alle børn SOS Børnebyernes programpolitik 2 programpolitik SOS Børnebyerne Indhold 1. Den danske programpolitik... 3 2. Del af en international strategi...

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB September 2007 FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB Undersøgelse og anbefalinger vedr. den lokale indsats Pixiversion af rapport Præsentation af undersøgelsen Målsætningen for regeringens handicapstrategi er,

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere