Procedure og grundlag for godkendelse af kliniske undervisningssteder for Jordemoderuddannelsen, University College Nordjylland, UCN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Procedure og grundlag for godkendelse af kliniske undervisningssteder for Jordemoderuddannelsen, University College Nordjylland, UCN"

Transkript

1 Procedure og grundlag for godkendelse af kliniske undervisningssteder for Jordemoderuddannelsen, University College Nordjylland, UCN Proceduren er gældende fra 1. januar 2013.

2 Indhold Indledning Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Grundlaget for godkendelse af de kliniske undervisningssteder Bilag 1. Skabelon til brug ved praktikpladsgodkendelse

3 Indledning Efter bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i jordemoderkundskab, BEK nr. 43 af 26. januar 2009, 8, stk.3-4 samt tilhørende fælles del af studieordningen, bilag til bekendtgørelsen, skal University College Nordjylland, Jordemoderuddannelsen foretage godkendelse af kliniske undervisningssteder. Et klinisk undervisningssted er en ledelsesmæssigt afgrænset enhed indenfor sundhedsområdet med tilbud til gravide og fødende kvinder samt deres familier. Det kliniske undervisningssted er ansvarlig for at sikre rammer og vilkår, som et godkendt klinisk undervisningssted skal leve op til. Det kliniske undervisningssted er også ansvarlig for, at der foreligger en redegørelse for, hvordan de studerendes evalueringer af den kliniske undervisning indgår i en fortsat kvalitetsudvikling. For at et klinisk undervisningssted kan godkendes, skal der udarbejdes et grundlag for godkendelse af, at det tilbyder klinisk undervisning på konkrete moduler (se vedlagte bilag 1). De uddannelsesansvarlige jordemødre forestår og har ansvaret for den kontinuerlige daglige kliniske undervisning og vejledning af studerende på et godkendt klinisk undervisningssted i samarbejde med kontaktjordemødre og kliniske vejledere i sygeplejeledede afdelinger. Godkendelsesprocedure Godkendelse sker på baggrund af en beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Beskrivelsen tager afsæt i den generelle studieplan for modulet/modulerne, som man ønsker godkendelse til. Der anvendes en særlig skabelon til beskrivelse (bilag 1), som indeholder de krav, godkendelsen foretages ud fra. Skabelonen udfyldes i Word format. Der er tale om følgende former for godkendelse: a. Førstegangsgodkendelse efter 2009 bekendtgørelsen Ansøgningen bliver behandlet/vurderet umiddelbart efter modtagelse. Godkendelsen gælder for 3 år, medmindre der sker væsentlige ændringer i perioden. Ved ændringer med væsentlige konsekvenser for den kliniske undervisning indenfor den treårige godkendelsesperiode skal der rettes henvendelse til uddannelsesinstitutionen. b. Betinget godkendelse Betinget godkendelse betyder, at der fra uddannelsesinstitutionen er fastlagt en klausul om, at det kliniske undervisningssted inden for en afgrænset periode skal indfri de ikke-godkendte krav. Betinget godkendelse indebærer, at undervisningsstedet fremsender en plan, hvoraf det fremgår, hvordan der kompenseres for manglende opfyldelse af godkendelseskravene. c. Fornyet godkendelse af kliniske undervisningssteder Fornyet godkendelse sker hvert 3. år. Vurderingen baseres på fremsendt beskrivelse, som er justeret i forhold til diverse ændringer på det kliniske undervisningssted og under hensyntagen til de studerendes skriftlige evalueringer af undervisningsstedet.

4 Uddannelsesinstitutionen gør opmærksom på tid for fornyet godkendelse. Ansvar for indsendelse af beskrivelser ligger hos lederen af det kliniske uddannelsessted. d. Godkendelse af kliniske uddannelsessteder i forbindelse med særligt tilrettelagte undervisningsforløb Særligt tilrettelagte kliniske undervisningsforløb er de forløb, som finder sted i kliniske områder, der ikke allerede har en godkendelse fra Jordemoderuddannelsen, fx udvekslingsforløb, learning agreement eller valgfrie forløb. Det påhviler den studerende, at der foreligger formål, beskrivelse samt accept fra undervisningsstedet som basis for uddannelsesinstitutionens godkendelse. I de særligt tilrettelagte kliniske undervisningsforløb godkender uddannelsesinstitutionen 1. Studerendes skriftligt formulerede formål med det kliniske forløb, kort beskrivelse af forløbets indhold, læringsstrategier relateret til modulets foreskrevne læringsudbytte. 2. Det kliniske undervisningssteds skriftligt fremsendte accept af mulighederne for at honorere formålet og for at tilbyde kvalificerede vejledningsmuligheder i relation hertil. Godkendelse af undervisningssted foretages hvert tredje år. Sker der ændringer i den mellemliggende periode retter det kliniske uddannelsessted henvendelse til uddannelsesinstitutionen, som vil tage stilling til hvorvidt ændringerne vil få konsekvenser for den eksisterende godkendelse. Den enkelte afdeling på det kliniske undervisningssted udarbejder beskrivelse, som omfatter de afsnit, hvori klinisk undervisning forventeligt vil finde sted. Til udarbejdelsen anvendes skabelonen (bilag 1) sidst i dette dokument. Beskrivelsen sendes til studiekoordinator Pernille Mølholt Pedersen; mail prp@ucn.dk Det kliniske undervisningssted modtager Jordemoderuddannelsens godkendelse/betingede godkendelse. Jordemoderuddannelsen offentliggør på hjemmesiden en oversigt over alle de kliniske uddannelsessteder, som er godkendte til at varetage klinisk undervisning for jordemoderstuderende ved Jordemoderuddannelsen UCN tillige med den udfyldte skabelon.

5 Grundlaget for godkendelse af de kliniske undervisningssteder Grundlaget for godkendelse af de kliniske undervisningssteder/afdelinger skal indeholde en beskrivelse af følgende elementer: 1. Afdelingens organisatoriske indplacering, ledelsesopbygning og struktur 2. Afsatte ressourcer til den kliniske undervisning og vejledning 3. Afdelingens fagprofessionelle ramme (jordemoderfaglige, tværfaglige og tværsektorielle) 4. Afdelingens patientgrundlag 5. Afdelingens lærings- og studiemiljø, herunder undervisningsfaciliteter 6. Kontaktjordemødres og uddannelsesansvarlige jordemødres og jordemoderfaglige og pædagogiske kvalifikationer og kompetencer 7. Den uddannelsesansvarlige jordemoders funktion 8. Kontaktjordemoderens funktion 9. Uddannelsesansvarlige jordemødre og kontaktjordemødres samarbejdsformer og ressourcer indbyrdes og i forhold til den studerende 10. Jordemoderfaglige opgaver og metoder, der danner grundlag for at den studerende kan udvikle viden, færdigheder og kompetencer i forhold til relevante kliniske moduler 11. Studiemetoder og vilkår for den studerendes deltagelse i klinisk uddannelse, herunder undervisningens organisering og tilrettelæggelse 12. Procedurer for evaluering og kvalitetssikring af den kliniske undervisning, herunder af, hvordan de studerendes evalueringer af den kliniske undervisning indgår i en fortsat kvalitetsudvikling

6 BILAG 1 Skabelon til brug for godkendelse af klinisk undervisningssted. BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon Klinisk vejleder Dato 1. Afdelingens organisatoriske indplacering, ledelsesopbygning og struktur Præsentation af organisationsstrukturen, afdelingens placering og referencer samt organisering af opgaverne. (Kan præsenteres i organisationsdiagram) 2. Afsatte ressourcer til den kliniske undervisning og vejledning Præsentation af faglige og andre ressourcer, der anvendes til klinisk undervisning og vejledning. Ex. Planlægning af vejledningssamtaler/ afsat tid til undervisning/vejledning udenfor og i vagt/konsultation. 3. Afdelingens fagprofessionelle ramme (jordemoderfaglige, tværfaglige og tværsektorielle)

7 Præsentation afdelingens personalesammensætning og samarbejdspartnere. Ex. Hvilke kontakt- og samarbejdsflader har jordemødre i afdelingen til andre fagprofessionelle/-faggrupper i arbejdet med gravide/fødende/barslende? 4. Afdelingens patientgrundlag Præsentation af patientforløb, specialefunktioner (ex. Diabetes) og visitationskriterier. Hvilken slags hospital/afdeling er stedet? Visiteres der f.eks. kun forventeligt normalt fødende? Hvis der f.eks. ikke er tilknyttet neonatal-afdeling, vil visitationen ved truende for tidlig fødsel ske til et andet hospital. Er der f.eks. mange overvægtige i forhold til gennemsnittet? Socialt belastede? Rygere? 5. Afdelingens lærings- og studiemiljø, herunder undervisningsfaciliteter Præsentation af den studerendes studievilkår, muligheder og undervisningsfaciliteter i relation til modulernes foreskrevne kompetencer som understøtter den studerendes faglige og personlige læreprocesser. Ex. Er der adgang til PC? Boligforhold. Mulighed for vejledning, afholdelse af klinikdage, færdighedslab., deltagelse i temadage for jordemødre, socialt samvær med andre studerende. 6. Kontaktjordemødrenes og de klinisk uddannelsesansvarlige jordemødres jordemoderfaglige og pædagogiske kvalifikationer og kompetencer Præsentation af kontaktjordemødres formelle jordemoderfaglige og pædagogiske kompetence (svarende til Klinisk Vejlederuddannelse) og anden uddannelse samt uddannelsesansvarlige jordemødres formelle og jordemoderfaglige/pædagogiske kvalifikationer og kompetencer svarende til diplomuddannelse. Endvidere præsentation af strategiplan for pædagogisk kvalificering/kompetenceudvikling af kontaktjordemødre/uddannelsesansvarlige jordemødre. 7. Den uddannelsesansvarlige jordemoders funktion Præsentation af ansvarsfordeling i forbindelse med klinisk undervisning, vejledning og bedømmelse. Funktionsbeskrivelse kan vedlægges eller klippes ind.(ikke link)

8 8. Kontaktjordemoderens funktion Præsentation af de kliniske vejlederes funktion i forbindelse med klinisk undervisning, vejledning og bedømmelse. Funktionsbeskrivelse kan vedlægges.(ikke link) 9. Uddannelsesansvarlige jordemødres og kontaktjordemødres samarbejdsformer og ressourcer indbyrdes og i forhold til den studerende Præsentation af uddannelsesansvarlig jordemoders og kontaktjordemødres samspil samt planlagte tjenestetid i forhold til den studerende 10. Jordemoderfaglige opgaver og metoder, der danner grundlag for at den studerende kan udvikle viden, færdigheder og kompetencer i forhold til relevante kliniske moduler Præsentation af arbejdsopgaverne, som de studerende inddrages i for at opnå læringsudbytterne for de relevante kliniske moduler. Der kan henvises til klinisk studiehåndbog. Der kan henvises til klinisk studiehåndbog. Elementer specielt gældende for det enkelte studiested beskrives. 11. Studiemetoder og vilkår for den studerendes deltagelse i klinisk uddannelse, herunder undervisningens organisering og tilrettelæggelse Præsentation af organisering og tilrettelæggelse af klinisk undervisning i relation til den studerendes individuelle studieplan. Der kan henvises til klinisk studiehåndbog. Elementer specielt gældende for det enkelte studiested beskrives. F.eks. kendt jordemoderordning el. lign. 12. Procedurer for evaluering og kvalitetssikring af den kliniske undervisning, herunder hvordan de studerendes evalueringer af den kliniske undervisning indgår i en fortsat kvalitetsudvikling Præsentation af strategi for kvalitetssikring af den kliniske undervisning baseret på systematisk evaluering. Præsentationen skal vise, at kvalitetssikringen kan understøtte, at Jordemoderuddannelsen kan opfylde akkrediteringsbetingelserne for den kliniske undervisning, jf.

9 BEK nr. 684 af , om akkreditering og godkendelse af erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser mv., Kriterium 9 (Praktik) og 10 (Kvalitetssikring af praktik). 1 Det skal her beskrives, hvordan evalueringer tilrettelægges, indsamles, vurderes og ageres på. 1 Kriterium 9: Praktik: Jordemoderuddannelsen skal redegøre for og dokumentere, at praktikken tilrettelægges og gennemføres, så den studerendes læring styrkes i samspil mellem teori og praksis. Og: 1) at praktikken tilrettelægges og gennemføres hensigtsmæssigt, 2) at praktikken er en integreret del af det samlede udbud, så den studerendes videntilegnelse, erfaringsdannelse og læring på henholdsvis udbudssted og praktiksted er gensidigt supplerende. Kriterium 10 Kvalitetssikring af praktikken: Praktikken skal kvalitetssikres løbende.

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

Praktik (klinisk uddannelse) ved UC SYD. Samarbejdsaftale. Ergoterapeutuddannelsen. ucsyd.dk. Institut for sundhedsuddannelse

Praktik (klinisk uddannelse) ved UC SYD. Samarbejdsaftale. Ergoterapeutuddannelsen. ucsyd.dk. Institut for sundhedsuddannelse Praktik (klinisk uddannelse) ved UC SYD Samarbejdsaftale Ergoterapeutuddannelsen Et praktiksted er et ledelsesmæssigt afgrænset område, der er godkendt af UC SYD som uddannelsessted for 1. Indledning studerende

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

Temadag for ledere og kliniske undervisere

Temadag for ledere og kliniske undervisere UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Temadag for ledere og kliniske undervisere Godkendelse af kliniske undervisningssteder Forpligtende aftaler og samarbejde med kliniske undervisningssteder knyttet til Ergoterapeutuddannelsen

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutuddannelsen Ergoterapeutuddannelsen, University College Syddanmark Ergoterapeutuddannelsen Samarbejde mellem Ergoterapeutuddannelsen, UC Syddanmark og kliniske undervisningssteder Lokalt tillæg til studieordning 2011-08-30

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

Studieordning for uddannelse af praktikvejledere til Pædagoguddannelsen

Studieordning for uddannelse af praktikvejledere til Pædagoguddannelsen Studieordning for uddannelse af praktikvejledere til Pædagoguddannelsen Revideret 1.8.2009 Indhold 1. Indledning og bekendtgørelsesgrundlag...2 2. Uddannelsens formål...2 3. Læringsmål...2 4. Studieområder...3

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

1 Læreruddannelsen i Skive

1 Læreruddannelsen i Skive VIA University College Dato: 30. september 2014 1 Læreruddannelsen i Skive Procedure for undervisningsevaluering Indhold 1. Formål og anvendelsessigte med evaluering af undervisning/hvorfor evaluering?

Læs mere

Varighed: 8 uger. Bostøtte, team Kjellerup Bakkevænget 22 8620 Kjellerup Tlf. 21 29 46 24. Lupinvej 118 8600 silkeborg Tlf.

Varighed: 8 uger. Bostøtte, team Kjellerup Bakkevænget 22 8620 Kjellerup Tlf. 21 29 46 24. Lupinvej 118 8600 silkeborg Tlf. 1. Kliniske forløb Det kliniske undervisningssted kan opfylde kravene til klinisk undervisning i et eller flere af følgende moduler. Vi vil bede jer sætte kryds ved de forløb I mener at kunne dække som

Læs mere

Praktik i pædagoguddannelsen uddannelse, opgaver og ansvar

Praktik i pædagoguddannelsen uddannelse, opgaver og ansvar Praktik i pædagoguddannelsen uddannelse, opgaver og ansvar Temadag om praktikken Den 20. juni 2011 Trine Ankerstjerne Praktikkoordinator og lektor i pædagogik - UCC Uddannelsesplan og praktikstedsbeskrivelser

Læs mere

Via University College Ergoterapeutuddannelsen i Aarhus

Via University College Ergoterapeutuddannelsen i Aarhus Via University College Ergoterapeutuddannelsen i Aarhus Studieplan Klinisk undervisning Opdateret November 2013 PEH/TRHJ INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Anvendelse af studieplan for klinisk undervisning... 2 2.

Læs mere

11. Modulbeskrivelse Stråleterapeutisk studieretning

11. Modulbeskrivelse Stråleterapeutisk studieretning 11. Modulbeskrivelse Stråleterapeutisk studieretning Gældende pr. 1. februar 2009 Bo Mussmann og Camilla Brandt 2010 1 Forord Modulbeskrivelse er primært tænkt som et opslagsværk for radiografstuderende,

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

Procedure og grundlag for godkendelse af kliniske uddannelsessteder med tilknytning til Radiografuddannelsen UCL Odense

Procedure og grundlag for godkendelse af kliniske uddannelsessteder med tilknytning til Radiografuddannelsen UCL Odense Procedure og grundlag for godkendelse af kliniske uddannelsessteder med tilknytning til Radiografuddannelsen UCL Odense Proceduren indtræder med virkning fra 2010 og erstatter hermed tidligere procedure

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

Teori-kliniksamarbejde. Jordemoderuddannelsen i Esbjerg og tilhørende kliniske. Uddannelsessteder

Teori-kliniksamarbejde. Jordemoderuddannelsen i Esbjerg og tilhørende kliniske. Uddannelsessteder Teori-kliniksamarbejde Jordemoderuddannelsen i Esbjerg og tilhørende kliniske Med baggrund i: Uddannelsessteder Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i jordemoderkundskab, BEK nr. 700 af

Læs mere

Høringssvar fra Danske Regioner vedr. udkast til bekendtgørelse om. Danske Regioner modtog den 20. januar 2010 forslag til en ny bekendtgørelse

Høringssvar fra Danske Regioner vedr. udkast til bekendtgørelse om. Danske Regioner modtog den 20. januar 2010 forslag til en ny bekendtgørelse Fuldmægtig Maria Bjerre Undervisningsministeriet Afdelingen for videregående uddannelser og internationalt samarbejde Kontor for erhvervsrettede, videregående uddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Sygehus Sønderjylland (SHS) Klinisk undervisningssted Åbenrå Adresse Kresten Philipsens Vej 15 6200 Åbenrå Telefon Fødegangen Åbenrå: 7997 2210 Vivi Lautrup: 7997

Læs mere

Udkast til lokalt tillæg

Udkast til lokalt tillæg Udkast til lokalt tillæg 6. Internationalisering August 2010 Den Sundhedsfaglige Højskole VIA University College Side 1 af 5 Internationalisering i fysioterapeutuddannelsen i VIA UC Formålet med internationalisering

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 263: 79 18 27 84 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Øre Næse Hals ambulatorium

Læs mere

Målbeskrivelse for klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Holstebro Kommune Januar 2009

Målbeskrivelse for klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Holstebro Kommune Januar 2009 Målbeskrivelse for klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Holstebro Kommune Januar 2009 Klinisk undervisning Holstebro Kommune 1 1. Det kliniske undervisningssteds ergoterapeutiske grundlag

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Thava Imaging Middelfart

Praktikstedsbeskrivelse. Thava Imaging Middelfart Praktikstedsbeskrivelse Thava Imaging Middelfart Indhold Afdelingens organisatoriske indplacering og tilhørsforhold... 3 Afdelingens ledelsesopbygning og struktur... 4 Afdelingens fagprofessionelle ramme...

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED. Britt Egeris Jørgensen.

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED. Britt Egeris Jørgensen. BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Fælles Akut Modtagelse (FAM) Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35, 6700 Esbjerg Adresse Telefon Uddannelseskonsulent, HR-afdelingen 79 18

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Ældre- og Handicapafdelingen Fagcenter for Socialpsykiatri Botilbuddet Vestergade Vestergade

Læs mere

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: 1. GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE TIL KLINISKE UNDERVISNINGSSTEDER 1 Et klinisk

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed BEK nr 491 af 11/05/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 095.704.021 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent 1. Ikrafttrædelsesdato: Den 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for i henhold til bekendtgørelse nr. 292 af 28. marts 2015 om erhvervsuddannelsen til. 2.

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

NOTAT. Notat. Kvalitet i praktik. Baggrund. Elementerne i Kvalitet i praktik

NOTAT. Notat. Kvalitet i praktik. Baggrund. Elementerne i Kvalitet i praktik Notat Til: Kliniske samarbejdspartnere Cc: Samarbejdsforum Kvalitet i praktik Godkendelse af praktiksted/klinisk uddannelsessted Spørgeskema til kvalitetsvurdering Baggrund VIA Sundhed igangsatte i foråret

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Uddannelse til klinisk vejleder i melemlange videregående sundhedsuddannelser

Uddannelse til klinisk vejleder i melemlange videregående sundhedsuddannelser Studieordning/M odulbeskrivelse Klinisk Vejlederuddannelse Uddannelse til klinisk vejleder i melemlange videregående sundhedsuddannelser Uddannelsen har et samlet omfang på 9 ECTS point (1/6 årsværk).

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. Intern klinisk prøve Modul 12

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. Intern klinisk prøve Modul 12 SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG Intern klinisk prøve Modul 12 Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse 07/2016 Intern klinisk prøve modul 12 Titel: Intern klinisk prøve Fag: Sygepleje,

Læs mere

Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende?

Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende? Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende? Indholdsfortegnelse Indledning Rammer for den kliniske undervisers funktioner Den kliniske undervisers

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i jordemoderkundskab

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i jordemoderkundskab BEK nr 43 af 26/01/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 124.151.021 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt

Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt Akkreditering af nyt udbud af eksisterende uddannelse Journalnummer: 2008-508/MA DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af diplomuddannelse

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 14 Bachelorprojekt

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 14 Bachelorprojekt SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 14 Bachelorprojekt 04/2016 Modul 14 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 14 Bachelorprojekt... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige forhold:... 4 2.3 Tema: Sygeplejeprofession

Læs mere

Kompetencestrategi Social og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge kompetencestrategien

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi

Evaluering af Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi Evaluering af Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi På Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi blev der i efteråret 2009 udbudt undervisning på følgende fem moduler:,, Viden og dannelse i pædagogisk-filosofisk

Læs mere

Handlingsplaner/tidshorisont: Sundhedsplejen er en del af Norddjurs kommunes tilbud til borgerne.

Handlingsplaner/tidshorisont: Sundhedsplejen er en del af Norddjurs kommunes tilbud til borgerne. I Norddjurs kommune skal alle have lige og let adgang til sundhed uanset fysisk, psykisk social og kulturel forskellighed. Børn/unge i familier, hvor der er fysisk eller psykisk sygdom, sociale problemer

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse

Læs mere

Interne retningslinjer for prøve på Pædagoguddannelsen Gældende for 5. semester

Interne retningslinjer for prøve på Pædagoguddannelsen Gældende for 5. semester Afdeling/enhed Pædagoguddannelsen i Odense og Svendborg Senest redigeret 14-02-2013 Udarbejdet af LAUD Dokumentnavn Interne retningslinjer vedr. prøver på grunduddannelsen 5. semester Interne retningslinjer

Læs mere

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt om klinisk undervisning med Ergoterapeutuddannelsen ved University College Nordjylland (UCN). Målsætningen for klinisk

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

Studieordning 2014-2015 Læreruddannelsen UCC Blaagaard/KDAS, Bornholm og Zahle 30-08-2014. Bilag 3: Praktik

Studieordning 2014-2015 Læreruddannelsen UCC Blaagaard/KDAS, Bornholm og Zahle 30-08-2014. Bilag 3: Praktik Bilag 3: Praktik Modulbeskrivelser PRAKTIK... 2 PRAKTIKNIVEAU I... 2 PRAKTIKNIVEAU II... 3 PRAKTIKNIVEAU III... 5 OVERGANGSORDNING FOR STUDERENDE PÅ LÆRERUDDANNELSEN BORNHOLM. PRAKTIKNIVEAU III... 7 Tilrettelæggelse

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED. Britt Egeris Jørgensen. Esther Jensen Karina Holm Iversen Lene Secher

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED. Britt Egeris Jørgensen. Esther Jensen Karina Holm Iversen Lene Secher BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Fælles Akut Modtagelse (FAM) Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35, 6700 Esbjerg Adresse Telefon Uddannelseskonsulent, HR-afdelingen 79 18

Læs mere

Modulbeskrivelse for valgmodul Modul 13

Modulbeskrivelse for valgmodul Modul 13 Sygeplejerskeuddannelsen Modulbeskrivelse for valgmodul Modul 13 (jf. studieordningen for uddannelsen professionsbachelor i sygepleje) Sygepleje Praksis-, udviklings- og forskningsviden Forskningsmetoderne

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje 1)

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje 1) BEK nr 508 af 30/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 31. maj 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Forløbet om helhedsorienteret undervisning tager sit teoretiske afsæt i et systemisk og anerkendende ressourcesyn, og det er denne tilgang, der ligger

Læs mere

Praktikhåndbog 2.års praktik Pædagoguddannelsen Slagelse UCSJ

Praktikhåndbog 2.års praktik Pædagoguddannelsen Slagelse UCSJ Indhold Praktikdokument 2. års praktik... 2 Praktikdokumentet er opbygget på følgende måde:... 3 Praktikopgaver:... 3 Studiedage:... 4 Læringsmål ( 15 i uddannelsesbkg.nr 220 af 13/03/2007 )... 5 Foreløbige

Læs mere

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan

Læs mere

Individuel studieplan

Individuel studieplan 1 SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN Odense og Svendborg Individuel studieplan Forberedelse til udrejsende studerende i modul 6, 8, 11 og 12 Navn (studerende): Hold Tlf.nr. Email.add. Skype add. Navn (vejleder):

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale. uddannelser

Bekendtgørelse om kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale. uddannelser Bekendtgørelse om kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale 1 Bekendtgørelse om kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale 1 1: om systemet 1. En institution,

Læs mere

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne BEK nr 364 af 17/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets og samværstilbud

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets og samværstilbud Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets og samværstilbud 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

Særligt ansvar indenfor Sundheds-IT-systemer

Særligt ansvar indenfor Sundheds-IT-systemer Særligt ansvar indenfor Sundheds-IT-systemer Som særlig ansvarlig for Sundheds-IT-systemer varetagers en funktion for organisationen, som ikke umiddelbart kan overføres fra en medarbejder til en anden.

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af klinisk praktiksted.

Ansøgning om godkendelse af klinisk praktiksted. Ansøgning om godkendelse af klinisk praktiksted. BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon 63337430 / 63336703 Klinisk vejleder Dato Pleje- og Omsorgsafd. Nyborg

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Aalborg Kommune Ældre- og Handicapafdelingen Fagcenter for Socialpsykiatri Botilbuddet

Læs mere

Uddannelsesplan for de 3 praktikperioder Nørholm Kollegiet, Allingevej 6, 7400 Herning Afdeling A2

Uddannelsesplan for de 3 praktikperioder Nørholm Kollegiet, Allingevej 6, 7400 Herning Afdeling A2 Uddannelsesplan for de 3 praktikperioder Nørholm Kollegiet, Allingevej 6, 7400 Herning Afdeling A2 Praktikstedet skal jf. bekendtgørelsen 14.stk. 2 formulerer en uddannelsesplan for de 3 praktikperioder

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i jordemoderkundskab 1)

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i jordemoderkundskab 1) BEK nr 505 af 30/05/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 8. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for videregående Uddannelser,

Læs mere

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen 7. semester Oplysninger om semesteret Skole for Sociologi og Socialt Arbejde Studienævn for Socialrådgiveruddannelsen Studieordning Professionsbacheloruddannelsen

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved Erhvervsakademi Dania

Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved Erhvervsakademi Dania Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved Erhvervsakademi Dania Akkreditering af udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2009-0085/KJE DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved

Læs mere

Praktik. i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010. Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg

Praktik. i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010. Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg Praktik i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010 Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg 2 Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske

Læs mere

Klinisk studiehåndbog for jordemoderuddannelsen. Generel information

Klinisk studiehåndbog for jordemoderuddannelsen. Generel information Klinisk studiehåndbog for jordemoderuddannelsen Generel information Gælder for alle klinikperioder Rev. 14. august 2013 1 Indholdsfortegnelse: Jordemoderuddannelsens tilrettelæggelse... 3 Modul fordeling

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik. Kapitel 2 Varighed, struktur og tilrettelæggelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik. Kapitel 2 Varighed, struktur og tilrettelæggelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Psykiatrien i Region Syddanmark Psykiatrisk Afdeling P Det Børne- og Ungdomspsykiatriske Hus Odense Universitetshospital 1.

Psykiatrien i Region Syddanmark Psykiatrisk Afdeling P Det Børne- og Ungdomspsykiatriske Hus Odense Universitetshospital 1. , Odense Det Børne- og Ungdomspsykiatrisk Hus, Odense Lokal evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. 1. Baggrund og ramme for etablering af lokal evalueringspraksis: CVSU

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik

Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik På Kandidatuddannelsen i generel pædagogik blev der i efteråret 2009 udbudt undervisning på fem moduler:,,, Daginstitutions- og skolestartspædagogik

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 1147 af 23.

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Medicinsk Ambulatorium SVS Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Telefon Ellen Nielsen 79 18 35 37 eller Mobil: 51 18

Læs mere

For modul 14 - Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag og metoder

For modul 14 - Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag og metoder Modulbeskrivelse For modul 14 - Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag og metoder Modulbetegnelse, tema og kompetencer Modulet retter sig mod viden om sygepleje, systematiserede overvejelser, metoder

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted Lokalpsykiatri Esbjerg. Psykiatrien i Region Syddanmark Psykiatrisk afdeling Esbjerg Ribe

Beskrivelse af klinisk undervisningssted Lokalpsykiatri Esbjerg. Psykiatrien i Region Syddanmark Psykiatrisk afdeling Esbjerg Ribe Beskrivelse af klinisk undervisningssted Lokalpsykiatri Esbjerg Psykiatrien i Region Syddanmark Psykiatrisk afdeling Esbjerg Ribe Østergade 12, 6700 Esbjerg Tlf. 9944 7000 Udarbejdet af: Klinisk vejleder

Læs mere

Pædagogfaglige teorier og begreber

Pædagogfaglige teorier og begreber Vejledning for modulet Et modul fra PD i Pædagogisk arbejde August 2010-1 - 1. Indledning Vejledning for modulet på PD i Pædagogisk arbejde, bygger på følgende forudsætninger: At indholdet på modulet skal

Læs mere

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 [Bilag 17] Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske

Læs mere

Tema Inkluderer flg leverancer Produkt anvendes i Møde Ansvarlig Status Dimittendprofil Leverance 1 Møde 2+3.

Tema Inkluderer flg leverancer Produkt anvendes i Møde Ansvarlig Status Dimittendprofil Leverance 1 Møde 2+3. Dato 24.9.2015 30.9.2015 21.10. 2015 3.11.2015 17.11.2015 1.12.2015 Doodle sendes ud Klokken 17-20 15-19 16-19 15.30-19 17-20 16-19 Hos Judith i Hos Judith i Odense Hos Judith i VIA, Århus Hos Judith i

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Link til hjemmeside Leder af klinisk undervisningssted (fulde navn, titel, direkte telefon,

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole HERNINGSHOLM IT-CENTER [FIRMAADRESSE] Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole KVALITETSARBEJDET EN DEL AF SKOLENS HVERDAG Kvalitetsarbejdet er en

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til ortopædkirurgisk amb: 7918 2320 Telefon til Uddannelses og udviklingssygeplejerske: 7818 3537 Uddannelses

Læs mere

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur Faglighed, test og evalueringskultur Joan Bentsen Søren Witzel Clausen Jens Peter Møller Birgitte Lund Nielsen Henrik Nørregaard Evaluering og test i geografi Indhold Forord 5 Test i geografi og skolens

Læs mere

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra august 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk 04-06-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen... 3 1.1 Eksamensformer...

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Professionshøjskolen University College Nordjylland og Aalborg Universitet

Samarbejdsaftale mellem Professionshøjskolen University College Nordjylland og Aalborg Universitet November 2008 Samarbejdsaftale mellem Professionshøjskolen University College Nordjylland og Aalborg Universitet Denne aftale er indgået for en 5-årig periode fra 1. oktober 2008 til 30. september 2013.

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Thava Imaging Åbenrå

Praktikstedsbeskrivelse. Thava Imaging Åbenrå Praktikstedsbeskrivelse Thava Imaging Åbenrå Indhold Afdelingens organisatoriske indplacering og tilhørsforhold... 3 Afdelingens ledelsesopbygning og struktur... 3 Afdelingens fagprofessionelle ramme...

Læs mere

Landsudvalget for Specialuddannelsesråd vedr. Specialuddannelsen for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje

Landsudvalget for Specialuddannelsesråd vedr. Specialuddannelsen for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje Vurdering af udenlandsk erhvervet specialuddannelse i anæstesiologisk sygepleje med henblik på anerkendelse til funktion som anæstesisygeplejerske i Danmark Landsudvalget har udarbejdet nærværende vurderingskriterier

Læs mere

Jordemoderuddannelsen Rammer og kriterier for intern teoretisk prøve på modul 13

Jordemoderuddannelsen Rammer og kriterier for intern teoretisk prøve på modul 13 Jordemoderuddannelsen Rammer og kriterier for intern teoretisk prøve på modul 13 1 Rammer og kriterier for modul 13 prøve Dette dokument indeholder en beskrivelse af: Læringsudbytte for modul 13 s. 2 Forudsætninger

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.)

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Myndighedshuset Visitationen Støtte & Omsorg Lindholm Brygge 31 9400 Nørresundby Tlf:

Læs mere

Udbud af administrationsøkonomuddannelsen ved Køge Handelsskole

Udbud af administrationsøkonomuddannelsen ved Køge Handelsskole Udbud af administrationsøkonomuddannelsen ved Køge Handelsskole Akkreditering af nyt udbud af eksisterende uddannelse Journalnummer: 2008-587/AGI DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af administrationsøkonomuddannelsen

Læs mere

Evalueringsplan for HHX

Evalueringsplan for HHX Evalueringsplan for HHX Evalueringsplanen beskriver, hvordan Handelsgymnasiet Ribe gennemfører både den løbende evaluering af den enkelte elev og en evaluering af planlægningen og gennemførslen af undervisningen

Læs mere

Udbud af bygningskonstruktøruddannelsen med afstigning til byggetekniker ved EUC Vest

Udbud af bygningskonstruktøruddannelsen med afstigning til byggetekniker ved EUC Vest Udbud af bygningskonstruktøruddannelsen med afstigning til byggetekniker ved EUC Vest Akkreditering af nyt udbud af eksisterende uddannelse Journalnummer: 2008-547/HME DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere