Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:30 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Jette Kirkeby og Vivi Jensen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Forslag om ny struktur på dagtilbudsområdet 3 2 Forslag om ændring af dagtilbudsområde Højene 9 3 Forslag om ændring af dagtilbudsområde Holmegård 11 4 Forslag om ændringer i dagtilbudsområde Tårs 13 5 Forslag om ændring af dagtilbudsområde Muldbjerg 15 6 Forslag om ændringer i dagtilbudsområde Hirtshals 17 7 Forslag om ændring af dagtilbudsområde Lundergård 19 8 Forslag om ændring af dagtilbudsområde Bagterp 21 9 Forslag om ændringer i dagtilbudsområde Vrå Forslag om ændringer i dagtilbudsområde Sindal Model 1 til ny struktur for skolevæsnet Forslag om etablering af ny overbygningsskole i Hjørring by - Model Forslag om nedlæggelse af Holmegård skole - Model Forslag om nedlæggelse af Muldbjerg skole - Model Forslag om nedlæggelse af Hjørring Ungdomscenter - Model Forslag om ændringer af skolestruktur i Højene skoledistrikt - Model Forslag om ændringer af skolestruktur i Tårs skoledistrikt - Model Forslag om ændringer af skolestruktur i Lundergård skoledistrikt - Model Forslag om ændringer af skolestruktur i Bagterp skoledistrikt - Model Forslag om ændringer af skolestruktur i Vrå skoledistrikt - Model Forslag om ændringer af skolestruktur i Hirtshals skoledistrikt - Model Forslag om ændringer af skolestruktur i Sindal skoledistrikt - Model Forslag om nedlæggelse af Kløverskolen - Model 1 og Forslag om etablering af ny specialskole fordelt på flere matrikler - Model 62 1 og 2 25 Model 2 til ny struktur for skolevæsenet 65

2 Pkt. Tekst Side 26 Forslag til nedlæggelse af Højene skole, Bagterpskolen, Lundergårdskolen, 71 Muldbjergskoeln og Holmegårdskolen - Model 2 27 Forslag om etablering af Nordvestskolen - Model Forslag om etablering af Sydøstskolen - Model Forslag om valg til skolebestyrelsen og forældrebestyrelsen samt revidering 77 af styrelsesvedtægter for folkeskoleområdet og dagtilbudsområ- det 30 Økonomirapport , Alle udvalg Garantiprovision - Hirtshals Havn Fremrykning og frigivelse af anlægsbevilling - Dobbelthal Frigivelse af rådighedsbeløb vedr. ombygning af Lynggården Frigivelse af SÆH-anlægsrammer Frigivelse af anlægspuljer 2015 på Børne-, Skole og Uddannelsesudvalgets 100 område 36 Frigivelse af anlægsbevilling til vandplaner Etablering af godsterminal, Hirtshals Anmodning om delegation af beslutningskompetence vedr. vedtagelse 109 af planer 39 Kystvejen, Lønstrup. Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for 113 offentlige formål (friplejehjem) 40 Socialtilsyn Nord - Kvartalsredegørelse, 3.kvartal Kvalitetsstandard for særlig kontaktperson til personer, der er døvblinde, 120 efter servicelovens Kvalitetsstandard genoptræning efter servicelovens 86 og Sundhedslovens Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) Vedtægter for foreningen Norddanmarks EU-kontor Ændring af mødekalender for Hjørring Boligselskab, afd. 17 Søholm, Tårs, helhedsprojekt for byggeskaderenovering 134 mv. (skema A) Hjørring Kommune Side 2.

3 Side A Forslag om ny struktur på dagtilbudsområdet Resumé Der fremlægges forslag til ny struktur for det samlede dagtilbudsområde. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Hermed fremlægges en sammenhængende oversigt over forslag til ny struktur for dagtilbudsområdet. Sagsfremstillingen skal ses i sammenhæng med de konsekvensbeskrivelser, der fremlægges i punkt 2-10 på dagsordenen til udvalgets møde d. 13. november Forslaget til struktur er lavet med baggrund i, at Byrådet har indgået en budgetaftale på byrådsmødet den 9. oktober Budgetaftalen forudsætter ændringer af strukturen på skole- og dagtilbudsområdet, som skal i høring før en endelig vedtagelse kan finde sted. Som følge af det faldende børnetal og kommunens budgetmæssige udfordringer er der behov for at gennemføre strukturændringer inden for skole- og dagtilbudsområdet. Der er for mange matrikler i anvendelse i forhold til dels det samlede børnetal og specifikt i forhold til børnetallet i kommunens delområder. Det er derfor vigtigt, at fremtidige skoledistrikter og dagtilbudsområder inddeles, så børnene kan samles for dermed at opnå faglige og økonomisk bæredygtige distrikter og områder. Principper og mål bag forslaget Forslaget til strukturændringer på skole- og dagtilbudsområdet er båret af følgende principper: Børnene skal mødes med høj faglig kvalitet og tværgående helhedsløsninger. Tilpasning af budgetter, aktiviteter og organisering sker med langsigtet fokus på kvalitet i kerneydelserne. Strukturelle, organisatoriske og ledelsesmæssige tilpasninger gennemføres i sammenhængende forløb og som robuste helhedsløsninger. Muligheder for prioritering og investering i (fortsat) kvalitetsudvikling inden for den samlede økonomiske ramme, der er fastlagt med budgetvedtagelsen.

4 Side 4. Samtidig skal forslaget til strukturændringer sikre de kommende års arbejde i retning af målene for Børne- Skole- og Uddannelsesudvalgets område: Alle børn bliver så dygtige, de kan, og kan mestre eget liv. Naturlig sammenhæng i børns liv og læring fra 0-18 år. Børns trivsel og læring er et fælles ansvar for alle, der arbejder med børnene. Tidlige og forebyggende indsatser er tæt koblet til almenområdet. Der er tværfagligt samarbejde i alle distrikter. Udsatte børn og børn med særlige behov får målrettede tilbud, så barnet får størst mulig stabilitet i opvæksten. 97 % af alle børn gennemfører folkeskolen i almenklasse. 95 % af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. Mindst 10 % efter 9. klasse og 30 % efter 10. klasse vælger en erhvervsuddannelse. Overordnede elementer i forslaget Forslaget til ny struktur på dagtilbudsområdet understøtter principper og mål og er baseret på følgende overordnede elementer. Undervisningssteder og daginstitutioner i områderne uden for Hjørring by tilpasses det faldende børnetal. Dagplejen samles i Hirtshals, Sindal, Vrå og Hjørring. Der etableres vuggestueafdelinger i aldersintegrerede institutioner, der sammen med kommunale dagplejere i de fire største byer udgør kommunens tilbud på 0-2 årsområdet. Ny struktur for dagtilbudsområdet Dagtilbudsområdet i Hjørring Kommune opdeles i dagtilbudsområder og anvisningsdistrikter. Et dagtilbudsområde består af én områdeinstitution med én områdeleder, ét budget og flere tilhørende børnehuse, som hver især har eget eget forældreråd. Dagtilbudsområdet har én fælles forældrebestyrelse, hvori alle børnehuse er repræsenteret. Et anvisingsdistrikt fastlægger den geografiske afgrænsning for anvisning af plader til de børn, der har bopæl indenfor anvisningsdistriktet., jf. bilag 1. Dagtilbud i Hjørring Kommune inddeles i tre dagtilbudsområder. Hvert område dækker to-tre skoledistrikter: Område Nord (Hirtshals og Højene) Område Sydøst (Sindal, Tårs og Bagterp) Område Sydvest (Vrå og Lundergård)

5 Hvert dagtilbudsområde opdeles i en række anvisningsdistrikter, således at der sikres nærhed som princip ved tildeling af plads. Forældrene har ret til at få deres barn i et børnehus i det anvisningsdistrikt, de bor i. Anvisningsdistrikterne udvides i det tilfælde, hvor et børnehus bliver lukket. De tre dagtilbudsområder omfatter hver især følgende anvisningsdistrikter: Distrikt Nord (Hjørring Nord, Hirtshals, Horne, Tornby, Astrup, Bjergby) Distrikt Øst (Hjørring Øst, Sindal, Bindslev, Lendum, Harken, Tårs) Distrikt Vest (Hjørring Vest, Vrå, Løkken, Hundelev) Hjørring Kommune Side 5. Lukning af tre daginstitutioner Det foreslås at lukke daginstitutionerne i Skallerup, Poulstrup og Tversted, da det er de tre mindste daginstitutioner i Hjørring Kommune. Børnehaver, der har under 40 børn, modtager på nuværende tidspunkt et ekstra driftstilskud, som er nødvendig for at hele åbningstiden kan personaledækkes. En plads i en lille daginstitution koster dermed mere end en plads i en større institution. Fælles udviklingshus i Tversted I forlængelse af forslaget om lukning af børnehaven i Tversted foreslås det, at der arbejdes videre med beskrivelse af ideen om at etablere et fælles pædagogisk udviklingshus for hele Hjørring Kommunes dagtilbud i Tversted Børnehaves bygninger. Driften forankres ledelsesmæssigt i Område Øst. Struktur for 0-2 års området - omlægning af dagplejen Det faldende børnetal, som først rammer blandt de 0-2 årige, giver store udfordringer. Dette gælder i særdeleshed i yderområderne, som i forvejen kan være sårbare som følge af et lille børnegrundlag, der giver små dagplejegrupper. Dette medfører økonomiske udfordringer i den daglige drift samt udfordringer i forhold til styrbarheden i yderområderne og i de mindre byer. Det foreslås derfor, at dagplejen i Hjørring by, Vrå by, Sindal by og Hirtshals by fastholdes. I alle øvrige distrikter afvikles dagplejen. Strukturforslaget skal understøtte styrbarheden på 0-2 års området med et stabilt antal dagplejere i de fire største byer og etablering af vuggestuepladser i de mindre byer. Det betyder, at det kommunale tilbud i de mindste byer og i yderområderne fremover vil være en vuggestueplads i anvisningsdistrikterne: Horne, Tornby, Astrup, Bjergby, Bindslev, Lendum, Harken, Tårs, Løkken, Hundelev. I anvisningsdistrikt Hjørring Øst, Hjørring Vest, Hjørring Nord, Hirtshals, Vrå og Sindal vil der fortsat kunne tilbydes både vuggestue og dagpleje.

6 Horne børnehave, Børnehaven Vejlund i Astrup og Børnehaven i Hundelev udvides med vuggestuepladser til aldersintegrerede institutioner, og der udvides med ekstra vuggestuepladser i Vestbakken i Tårs. (I bilag 3 beskrives den kommende dimensionering) Hjørring Kommune Side 6. Samlet beskrivelse af konsekvenser for hele dagtilbudsområdet Det samlede forslag til ny struktur på dagtilbudsområdet har dermed følgende konsekvenser: De ni nuværende områder nedlægges Der oprettes tre nye dagtilbudsområder: Nord, Vest og Øst Børnehuset i Skallerup lukkes Børnehuset Skovager i Poulstrup lukkes Børnehaven i Tversted lukkes Der etableres et fælles pædagogisk udviklingshus for hele Hjørring Kommune i Tversted børnehaves bygninger Dagplejen afvikles undtaget i Hjørring by, i Vrå by, i Sindal by og i Hirtshals by i takt med etablering af vuggestuepladser Der oprettes vuggestuegrupper ved børnehaverne i Astrup, Horne og Hundelev Der etableres flere vuggestuepladser i Vestbakken i Tårs Børnehuset Vestbakken i Tårs og Børnehaven Søholm i Tårs sammenlægges til én institution på to matrikler. Der etableres en aldersintegreret institution i Bindslev og driftsoverenskomsten med den selvejende institution Solsikken opsiges. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi Forslaget til ny struktur for dagtilbudsområdet, herunder ny områdeinddeling, medfører reduktioner i det samlede budget på området. En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 4. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser De dagplejere, der bliver ledige som følge af nedlæggelse af dagplejen, tages i betragtning når der ansættes personale i de nye vuggestuer. Antallet af ledere på begge niveauer, områdeledere og faglige ledere, tilpasses den nye struktur

7 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Hjørring Kommune Side 7. Bilag 1. Oversigt over forslag til dagtilbudsområder og anvisningsdistrikter 2. Fremtidig fordeling af børn på baggrund af børnetalsprognoser 3. Dimensionering af nye aldersintegrerede institutioner 4. Økonomiske konsekvenser ved modeller 5. Høringsbrev Direktionen indstiller, at forslag til struktur for dagtilbudsområdet sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar at det samlede forslag til dagtilbudsstruktur sendes til udtalelse i de berørte forældrebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne om udsendelse af materiale til høring tiltrædes. Tversted Børnehave som fælles hus tages med i høringsmaterialet. Høringsmaterialet drøftes igen d. 13. november 2014 med henblik på oversendelse til behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkender forslag til høringsbrev med bemærkning om at alternativ vedrørende Tornby Skole skal stå selvstændigt. Høringsbrevet indgår i behandlingen i Økonomiudvalget og Byrådet. (Høringsbrevet er vedlagt i bilagsoversigten). Bjarne Mølgaard og Svenning Christensen tilslutter sig, at materialet sendes i høring med den bemærkning, at materialet bygger på flertalsgruppens budgetaftale, som Venstre ikke er en del af.

8 Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Birthe Andersen og Vivi Jensen tilslutter sig, at materialet sendes i høring med den bemærkning, at materialet bygger på flertalsgruppens budgetaftale, som Venstre og Vivi Jensen ikke er en del af. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Hjørring Kommune Side 8. Beslutning Indstillingen blev godkendt. Venstres og Dansk Folkepartis grupper tilslutter sig indstillingen med den bemærkning, at materialet bygger på flertalsgruppens budgetaftale, som Venstre, Dansk Folkeparti og Vivi Jensen ikke er en del af. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

9 Side A Forslag om ændring af dagtilbudsområde Højene Resumé Der fremlægges forslag til ændring af dagtilbudsområde Højene. Børne-, Skoleog Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Som en del af en ny struktur på dagtilbudsområdet foreslås følgende ændringer i dagtilbudsområde Højene: Astrup børnehave udbygges til en integreret institution med etablering af vuggestuepladser i 2015 samt at distriktets geografiske udstrækning justeres som angivet i bilag 1. Bilag 1 indeholder derudover en uddybende beskrivelse af forslaget om ændringer af dagtilbudsstrukturen i Område Højene. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 4, dagsordenens punkt 1. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat med forslag om ændringer af dagtilbudsstrukturen i Område Højene.

10 Direktionen indstiller, at forslag til udbygning af Astrup Børnehave samt oprettelse af dagtilbudsområde Nord med seks anvisningsdistrikter, efter behandling d. 13. november 2014, sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar 2015 at forslag til udbygning af Astrup Børnehave samt oprettelse af dagtilbudsområde Nord med seks anvisningsdistrikter, efter behandling d. 13. november 2014, sendes til udtalelse i de berørte forældrebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Hjørring Kommune Side 10. Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen blev godkendt Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet,

11 Side A Forslag om ændring af dagtilbudsområde Holmegård Resumé Der fremlægges forslag til ændring af dagtilbudsområde Holmegård. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Som en del af en ny struktur på dagtilbudsområdet foreslås følgende ændringer i dagtilbudsområde Holmegård: Børnehuset i Skallerup nedlægges Distriktets geografiske udstrækning justeres som angivet i bilag 1. Bilag 1 indeholder derudover en uddybende beskrivelse af forslaget om ændringer af dagtilbudsstrukturen i Område Holmegård. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 4 dagsordenens pkt. 1. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat til forslag til ændring af dagtilbudsstruktur i Område Holmegård.

12 Direktionen indstiller, at forslag til nedlæggelse af Skallerup Børnehave samt oprettelse af dagtilbudsområde Vest med fire anvisningsdistrikter sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyudvalget, i Folkeoplysningsforbundet, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar 2015 at forslag til nedlæggelse af Skallerup Børnehave samt oprettelse af dagtilbudsområde Vest med fire anvisningsdistrikter sendes til udtalelse i de berørte forældrebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Hjørring Kommune Side 12. Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen blev godkendt Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet,

13 Side A Forslag om ændringer i dagtilbudsområde Tårs Resumé Der fremlægges forslag til ændring af dagtilbudsområde Tårs. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Som en del af en ny struktur på dagtilbudsområdet foreslås, at Børnehaven Skovager i Poulstrup nedlægges, at Børnehuset Vestbakken og Børnehaven Søholm sammenlægges til en enhed på to matrikler samt at distriktets geografiske udstrækning justeres som angivet i bilag 1. Bilag 1 indeholder en uddybende beskrivelse af forslaget om ændringer af strukturen i dagtilbudsområde Tårs. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 4, dagsordenens pkt. 1. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat til forslag til ændringer af dagtilbudsstrukturen i Område Tårs.

14 Direktionen indstiller, at forslag om nedlæggelse af Børnehaven Skovager i Poulstrup, sammenlægning af Børnehuset Vestbakken og Børnehaven Søholm til en enhed på to matrikler samt oprettelse af dagtilbudsområde Øst med fem anvisningsdistrikter sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar 2015 at forslag om nedlæggelse af Børnehaven Skovager i Poulstrup, sammenlægning af Børnehuset Vestbakken og Børnehaven Søholm til en enhed på to matrikler samt oprettelse af dagtilbudsområde Øst med fem anvisningsdistrikter sendes til udtalelse i de berørte forældrebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Hjørring Kommune Side 14. Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen blev godkendt. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

15 Side A Forslag om ændring af dagtilbudsområde Muldbjerg Resumé Der fremlægges forslag til ændring af dagtilbudsområde Muldbjerg. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Som en del af en ny struktur på dagtilbudsområdet foreslås, at Muldbjergdistriktets geografiske udstrækning justeres som angivet i bilag 1. Bilag 1 indeholder en uddybende beskrivelse af forslaget om ændringer af dagtilbudsstrukturen i Område Muldbjerg. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 4, dagsordenens pkt. 1. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat til forslag til ændring af dagtilbudsstruktur i Område Muldbjerg.

16 Side 16. Direktionen indstiller, at forslag om ændring af dagtilbudsområde Muldbjerg sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar 2015 at forslag om ændring af dagtilbudsområde Muldbjerg sendes til udtalelse i de berørte forældrebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen blev godkendt. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

17 Side A Forslag om ændringer i dagtilbudsområde Hirtshals Resumé Der fremlægges forslag til ændring af dagtilbudsstruktur i Område Hirtshals. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Som en del af en ny struktur på dagtilbudsområdet foreslås, at Horne Børnehave udbygges med vuggestuepladser til en integreret institution i 2015 samt at distriktets geografiske udstrækning justeres som angivet i bilag 1. Bilag 1 indeholder en uddybende beskrivelse af forslaget om ændringer af dagtilbudsstrukturen i Område Hirtshals. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 4, dagsordenens pkt. 1. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat om forslag til ændringer af dagtilbudsstruktur i Område Hirtshals

18 Direktionen indstiller, at forslag til udbygning af Horne Børnehave samt oprettelse af dagtilbudsområde Nord med seks anvisningsdistrikter sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar 2015 at forslag til udbygning af Horne Børnehave samt oprettelse af dagtilbudsområde Nord med seks anvisningsdistrikter sendes til udtalelse i de berørte forældrebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Hjørring Kommune Side 18. Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen blev godkendt. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

19 Side A Forslag om ændring af dagtilbudsområde Lundergård Resumé Der fremlægges forslag til ændring af dagtilbudsområde Lundergård. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Som en del af en ny struktur på dagtilbudsområdet foreslås, at Lundergårddistriktets geografiske udstrækning justeres som angivet i bilag 1. Bilag 1 indeholder en uddybende beskrivelse af forslaget om ændringer af dagtilbudsstrukturen i Område Lundergård. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 4, dagsordenens punkt 1. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag 1. Notat til forslag til ændring af dagtilbudsstruktur i Område Lundergård.

20 Side 20. Direktionen indstiller, at forslag om ændring af dagtilbudsområde Lundergård sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar 2015 at forslag om ændring af dagtilbudsområde Lundergård sendes til udtalelse i de berørte forældrebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen blev godkendt. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

21 Side A Forslag om ændring af dagtilbudsområde Bagterp Resumé Der fremlægges forslag til ændring af dagtilbudsområde Bagterp. Børne-, Skoleog Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Som en del af en ny struktur på dagtilbudsområdet foreslås, at distriktets geografiske udstrækning justeres som angivet i bilag 1. Bilag 1 indeholder en uddybende beskrivelse af forslaget om ændringer af dagtilbudsstrukturen i Område Bagterp. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 4, dagsordens punkt 1. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat til forslag til ændringer af dagtilbudsstrukturen i Område Bagterp.

22 Side 22. Direktionen indstiller, at forslag om ændring af dagtilbudsområde Bagterp sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar 2015 at forslag om ændring af dagtilbudsområde Bagterp sendes til udtalelse i de berørte forældrebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen blev godkendt. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

23 Side A Forslag om ændringer i dagtilbudsområde Vrå Resumé Der fremlægges forslag til ændring af dagtilbudsområde Vrå. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Som en del af en ny struktur på dagtilbudsområdet foreslås, at Børnehaven Regnbuen i Hundelev udbygges med vuggestuepladser til en integreret institution samt at distriktets geografiske udstrækning justeres som angivet i bilag 1. Bilag 1 indeholder en uddybende beskrivelse af forslaget om ændringer af strukturen i dagtilbudsområde Vrå. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 4 dagsordenens pkt. 1. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat til forslag til ændringer af dagtilbudsstrukturen for Område Vrå.

24 Direktionen indstiller, at forslag til udbygning af Hundelev Børnehave samt oprettelse af dagtilbudsområde Vest med fire anvisningsdistrikter sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar 2015 at forslag til udbygning af Hundelev Børnehave samt oprettelse af dagtilbudsområde Vest med fire anvisningsdistrikter sendes til udtalelse i de berørte forældrebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Hjørring Kommune Side 24. Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen blev godkendt. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

25 Side A Forslag om ændringer i dagtilbudsområde Sindal Resumé Der fremlægges forslag til ændring af dagtilbudsområde Sindal. Børne-, Skoleog Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Som en del af en ny struktur på dagtilbudsområdet foreslås, at den selvejende institution i Bindslev overgår til kommunal drift og udbygges til en integreret institution med både børnehave- og vuggestuepladser, at Tversted Børnehave lukkes samt at distriktets geografiske udstrækning justeres som angivet i bilag 1. Bilag 1 indeholder en uddybende beskrivelse af forslaget om ændringer af dagtilbudsstrukturen strukturen i Område Sindal. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 4 dagsordenens pkt. 1. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat til forslag til ændringer af dagtilbudsstruktur i Område Sindal.

26 Direktionen indstiller, at forslag til nedlæggelse af Tversted Børnehave og udbygning af Bindslev Børnehave til en integreret samt oprettelse af dagtilbudsområde Øst med fem anvisningsdistrikter sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MEDudvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar 2015 at forslag til nedlæggelse af Tversted Børnehave og udbygning af Bindslev Børnehave til en integreret samt oprettelse af dagtilbudsområde Øst med fem anvisningsdistrikter sendes til udtalelse i de berørte forældrebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Hjørring Kommune Side 26. Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen blev godkendt. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

27 Side A Model 1 til ny struktur for skolevæsnet Resumé Der fremlægges forslag til ny struktur for skolevæsnet - Model 1. Børne-, Skoleog Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Hermed fremlægges en sammenhængende oversigt over model 1 til ny skolestruktur. Sagsfremstillingen skal ses i sammenhæng med de konsekvensbeskrivelser, der fremlægges i punkt på dagsordenen til udvalgets møde d. 13. november Model 1 til ny struktur er lavet med baggrund i, at Byrådet har indgået en budgetaftale på byrådsmødet den 9. oktober Budgetaftalen forudsætter ændringer af strukturen på skole- og dagtilbudsområdet, som skal i høring før en endelig vedtagelse kan finde sted. Som følge af det faldende børnetal og kommunens budgetmæssige udfordringer er der behov for at gennemføre strukturændringer inden for skole- og dagtilbudsområdet. Der er for mange matrikler i anvendelse i forhold til dels det samlede børnetal og specifikt i forhold til børnetallet i kommunens delområder. Det er derfor vigtigt, at fremtidige skoledistrikter og dagtilbudsområder inddeles, så børnene kan samles for dermed at opnå faglige og økonomisk bæredygtige distrikter og områder. Principper og mål bag forslaget Forslaget til strukturændringer på skole- og dagtilbudsområdet er båret af følgende principper: Børnene skal mødes med høj faglig kvalitet og tværgående helhedsløsninger. Tilpasning af budgetter, aktiviteter og organisering sker med langsigtet fokus på kvalitet i kerneydelserne. Strukturelle, organisatoriske og ledelsesmæssige tilpasninger gennemføres i sammenhængende forløb og som robuste helhedsløsninger. Muligheder for prioritering og investering i (fortsat) kvalitetsudvikling indenfor den samlede økonomiske ramme, der er fastlagt med budgetvedtagelsen.

28 Side 28. Samtidig skal forslaget til strukturændringer sikre de kommende års arbejde i retning af målene for Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalgets område: Alle børn bliver så dygtige, de kan, og kan mestre eget liv. Naturlig sammenhæng i børns liv og læring fra 0-18 år. Børns trivsel og læring er et fælles ansvar for alle, der arbejder med børnene. Tidlige og forebyggende indsatser er tæt koblet til almenområdet. Der er tværfagligt samarbejde i alle distrikter. Udsatte børn og børn med særlige behov får målrettede tilbud, så barnet får størst mulig stabilitet i opvæksten. 97 % af alle børn gennemfører folkeskolen i almenklasse. 95 % af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. Mindst 10 % efter 9. klasse og 30 % efter 10. klasse vælger en erhvervsuddannelse. Overordnede elementer i forslaget Forslag 1 til ny struktur på skole- og dagtilbudsområdet understøtter principper og mål og er baseret på følgende overordnede elementer. Målsætninger for overbygningsskole i Hjørring Kommune: Elevernes motivation og trivsel øges gennem målrettede undervisningstilbud, et stærkt fagligt fokus og et styrket ungdomsmiljø. Udvidede muligheder for målrettede undervisningstilbud til elever med særlige talenter og for elever med særlige behov. Udvidede muligheder for etablering af linjer efter elevernes interesser og forudsætninger. Styrket samarbejde med ungdomsuddannelserne med bedre brobygning, forberedelse til det rigtige uddannelsesvalg og færre omvalg. Styrket faglighed og større fagfaglige miljøer. Et fagligt kraftcenter, der samarbejder med øvrige skoler med overbygning om udvikling af den faglige kvalitet af undervisningen. Overbygningsskolerne skal kunne noget forskelligt. Skolerne skal etablere et tæt samarbejde med det omliggende samfund erhverv, kultur, foreninger m.v. således at målene for den åbne skole virkeliggøres. Undervisningssteder og daginstitutioner i områderne uden for Hjørring by tilpasses det faldende børnetal. Dagplejen samles i Hirtshals, Sindal, Vrå og Hjørring. Der etableres vuggestueafdelinger i aldersintegrerede institutioner, der sammen med kommunale dagplejere i de fire største byer udgør kommunens tilbud på 0-2 årsområdet.

29 Ny skoledistriktsinddeling Inddelingen af skoledistrikter i model 1 foreslås baseret på følgende syv skoledistrikter: Hirtshals, Sindal, Vrå, Tårs, Lundergård, Højene og Bagterp, jf oversigtskortet i bilag 1 samt bilag 2 om elevflytninger som følge af ændringerne. Hjørring Kommune Side 29. Hvert skoledistrikt udgør én skole med ét eller flere undervisningssteder, én skoleledelse og én skolebestyrelse. Ny skolestruktur - Model 1 Model 1 for skolestruktur består af følgende elementer for Hirtshals, Sindal, Tårs og Vrå skoledistrikter: Lukning af fire undervisningssteder: Tornby, Tversted, Vrejlev-Hæstrup og Hundelev. Alternativet til nedlæggelse af Tornby undervisningssted er, at Hirtshals skole årligt gennemfører en optimering af klassesammensætningen med de nuværende tre undervisningssteder. Indskoling, mellemtrin og overbygning (0.-9. klasse) på fem undervisningssteder: Hirtshals, Sindal, Tårs, Vrå og Løkken. Indskoling og mellemtrin (0.-6. klasse) fastholdes på tre undervisningssteder: Horne, Bindslev og Lendum. De nuværende specialklasser på Sindal Skole nedlægges. Model 1 for skolestruktur består af følgende elementer for skoledistrikter i Hjørring by: Lukning af én skole: Hjørring Ungdomscenter. Lukning af et undervisningssted: Astrup. Indskoling og mellemtrin (0.-6. klasse) på fire undervisningssteder: Højene, Lundergård, Bagterp og Bjergby. Indskoling, mellemtrin og overbygning (0.-9. klasse) på ét undervisningssted: Holmegård. Grundskoledelen hører under Lundergård skoledistrikt, mens overbygningen hører under Overbygningsskolen Muldbjerg. Overbygning (7.-10 klasse) samt Ungdomsskole på én skole: Overbygningsskolen Muldbjerg. Det tilhørende skoledistrikt udgøres af Højene, Lundergård og Bagterp skoledistrikter for klassetrin og af hele kommunen for 10. klassetrin. Specialklasser på følgende tre undervisningssteder: Højene, Lundergård og Bagterp. Model 1 for ny skolestruktur fremgår af bilag 3. Overbygningsstruktur i Hjørring Kommune

30 Forslaget om en ny struktur for overbygningen i Hjørring Kommune hviler på en vision om, at eleverne lærer mest muligt, dannes til voksenlivet og styrker deres forudsætninger for at gennemføre en ungdomsuddannelse, jf. bilag 4. En skoledag med et højt fagligt niveau, hvor undervisningen målrettes efter alle elevers forudsætninger og motivation er en forudsætning for at lykkes med visionen. Hjørring Kommune Side 30. I Hjørring by er første skridt at samle overbygningen på to matrikler begge i tæt tilknytning til byens ungdomsuddannelser. Overbygningsskolen etableres, som beskrevet ovenfor i to forskellige modeller, pr. 1. august 2015 med én skoleledelse, én skolebestyrelse, ét budget og ét skoledistrikt. Overbygningen fortsætter på undervisningsstederne i Hirtshals, Sindal, Tårs, Vrå og Løkken. Målsætningerne for overbygningen i Hjørring Kommune er følgende: Elevernes motivation og trivsel øges gennem målrettede undervisningstilbud og et styrket ungdomsmiljø. Udvidede muligheder for målrettede undervisningstilbud til elever med særlige talenter og for elever med særlige behov. Udvidede muligheder for etablering af linjer efter elevernes interesser og forudsætninger. Overbygningsskolerne skal have et stærkt fagligt fokus. Styrket samarbejde med ungdomsuddannelserne med bedre brobygning, forberedelse til det rigtige uddannelsesvalg og færre omvalg. Styrket faglighed og større fagfaglige miljøer. Et fagligt kraftcenter, der samarbejder med skolerne i områdebyerne om udvikling af den faglige kvalitet af undervisningen. Etablering af faglige miljøer for faglærere på tværs af overbygningen i hele kommunen o Fælles uddannelsesforløb for lærere på overbygningsskoler. o Fælles temadage for alle elever i overbygningen i kommunen. o Fælles valgfag på tværs af skolerne. Overbygningsskolerne skal kunne noget forskelligt og være bevidste om, hvad de skal kunne/ville. Skolerne skal etablere et tæt samarbejde med det omliggende samfund erhverv, teater, foreninger m.v. således at målene for den åbne skole virkeliggøres. Specialskole og lukning af Kløverskolen Det foreslås at etablere én samlet specialskole med én skoleledelse, ét budget og én skolebestyrelse, men fordelt på undervisningsstederne for klasse i Hjørring. Specialklasserne fordeles så klassetyper, der vil kunne have gavn af et samarbejde placeres på samme undervisningssted. Specialskolen vil være leverandør af specialundervisning til alle elever med behov for specialundervisning i

31 kommunen. Ansvaret for visitation og budget i forhold til de enkelte elever ligger fortsat på distriktsskolerne. Hjørring Kommune Side 31. Det foreslås desuden at ændre på udbuddet af specialklasserækker ved: At lukke AKT-klassen på Sindal skole At lukke K2-tilbuddet på Højene skole og flytte de pågældende fire elever til G2- tilbuddet på Muldbjergskolen Det foreslås samtidig, at Kløverskolen nedlægges som et selvstændigt tilbud pr. 31. juli Øvrige konsekvenser af de samlede forslag til ny skolestruktur Elevprognose opdelt på skoledistrikter Model 1 for ny skolestruktur, herunder ny skoledistriktsinddeling medfører betydelige ændringer i elevprognoserne i de enkelte skoledistrikter. En oversigt over elevprognoserne fremgår af bilag 5. Trafiksikkerhed Forslagene til ny skolestruktur, herunder ny skoledistriktsinddeling medfører, at en del elever får en ny skolevej. I bilag 6 er en beskrivelse af opmærksomhedspunkter vedr. skoleveje i forhold til de fremsatte forslag. Lovgrundlag Folkeskoleloven. Lukningsbekendtgørelsen. Økonomi Model 1 for ny skolestruktur, herunder ny skoledistriktsinddeling medfører reduktioner i det samlede budget på området. En oversigt over de økonomiske konsekvenser af model 1 og 3 fremgår af bilag 7. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

32 Side 32. Bilag 1. Oversigtskort over skoledistrikter model 1 2. Notat om elevflytninger model 1 3. Oversigtskort over model 1 4. Notat om vision og mål for ny overbygningsstruktur 5. Elevtal og klassekvotienter bag model 1 6. Skoleveje med fokus på sikker trafik model 1 7. Økonomiske konsekvenser ved modeller 8. Høringsbrev Direktionen indstiller, at forslag til model 1 for ny skolestruktur for skolevæsnet, sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar at forslag til model 1 for ny skolestruktur for skolevæsnet sendes til udtalelse i de berørte skolebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget ønsker, at model 3b beskrives med mål, distriktsinddeling og principper for klassedeling. Model 3b indarbejdes, som en ny model 2 i høringsmaterialet, i forlængelse af Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalgets behandlinger d. 10/11 og 13/11, så modellen kan indgå som en færdig model ved Byrådets behandling af høringsmaterialet. Det endelige høringsmateriale udarbejdes, så model 1 og model 3b sendes i høring. Modellerne fremlægges i høringsmaterialet med en opsummering af forskelle og konsekvenser af modellerne for at give mulighed for at få bredde i høringssvarene. Høringsmaterialet skal beskrive fælles ledelse for Tårs og Bagterp i Model 1 og fælles ledelse mellem Tårs og Vrå i Model 3b (ny model 2). Høringsmaterialet drøftes igen d. 13. november 2014 med henblik på beslutning om eventuelle præciseringer i høringsmaterialet før oversendelse til behandling i Økonomiudvalg og Byråd.

33 Indstillingerne om udsendelse af materiale til høring tiltrædes. Bilag med beskrivelse af model 3b udleveret på mødet. (vedhæftet) Hjørring Kommune Side 33. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkender forslag til høringsbrev med bemærkning om at alternativ vedrørende Tornby Skole skal stå selvstændigt. Høringsbrevet indgår i behandlingen i Økonomiudvalget og Byrådet. (Høringsbrevet er vedlagt i bilagsoversigten). Bjarne Mølgaard og Svenning Christensen tilslutter sig, at materialet sendes i høring med den bemærkning, at materialet bygger på flertalsgruppens budgetaftale, som Venstre ikke er en del af. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Birthe Andersen og Vivi Jensen tilslutter sig, at materialet sendes i høring med den bemærkning, at materialet bygger på flertalsgruppens budgetaftale, som Venstre og Vivi Jensen ikke er en del af. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Louise B. Hvelplund stemte imod indstillingen, idet hun ønsker sagen sendt tilbage til Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget. For indstillingen stemte 28: Alle øvrige tilstedeværende. Indstillingen blev hermed godkendt. Venstres og Dansk Folkepartis grupper tilslutter sig indstillingen med den bemærkning, at materialet bygger på flertalsgruppens budgetaftale, som Venstre, Dansk Folkeparti og Vivi Jensen ikke er en del af. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

34 Side A Forslag om etablering af ny overbygningsskole i Hjørring by - Model 1 Resumé Der fremlægges forslag til ny etablering af en ny overbygningsskole i Hjørring by. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Med udgangspunkt i mål og visioner for overbygningsstrukturen i Hjørring Kommune (jf. pkt. 2 på dagsordenen) foreslås det i model 1, at er etableres en overbygningsskole i Hjørring by med virkning fra 1. august Overbygningsskolen foreslås at varetage følgende undervisnings- og vejledningsopgaver: Undervisning af elever i klasse med bopæl i Højene, Lundergård eller Bagterp skoledistrikt. Undervisning af elever i 10. klasse med bopæl i Hjørring Kommune Undervisning af elever i ungdomsskole med bopæl i Hjørring Kommune Ungdommens Uddannelsesvejledning på alle overbygningsskoler i Hjørring Kommune Etablering af en overbygningsskole i Hjørring By og konsekvenser heraf er beskrevet på distriktsniveau i Bilag 1 "Notat om forslag om overbygningsskole i Hjørring By". Lovgrundlag Folkeskoleloven. Økonomi Der henvises til beskrivelse af de økonomiske konsekvenser under dagsordenens pkt. 11 vedrørende forslag til ny struktur for skolevæsenet.

35 Side 35. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat om forslag om etablering af en overbygningsskole i Hjørring by. Direktionen indstiller, at forslag til etablering af en overbygningsskole i Hjørring by, sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar at forslag til etablering af en overbygningsskole i Hjørring by, sendes til udtalelse i de berørte skolebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes og forslaget om etablering af ny overbygningsskole indarbejdes i det endelige høringsmateriale. Fremstillingen i høringsmaterialet konsekvensrettes i forhold til beslutningerne på dagsordenens pkt. 2 om Forslag til ny struktur for skolevæsnet (version 1). Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet.

36 Beslutning Louise B. Hvelplund stemte imod indstillingen, idet hun ønsker sagen sendt tilbage til Børne- Skole- og Uddannelsesudvalget. Hjørring Kommune Side 36. For indstillingen stemte 28: Alle øvrige tilstedeværende. Indstillingen blev hermed godkendt. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

37 Side A Forslag om nedlæggelse af Holmegård skole - Model 1 Resumé Der fremlægges forslag til nedlæggelse af Holmegårdskolen. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget skal tage stilling til at forslaget sendes i høring efter behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Sagsfremstilling Som en del af Model 1 for en ny struktur på skoleområdet foreslås, at Holmegård skole nedlægges med virkning fra 31. juli Bilag 1 indeholder en uddybende beskrivelse af forslaget om nedlæggelse af Holmegård skole. Lovgrundlag LBK nr. 665 af 20/06/ Folkeskoleloven, 40, stk. 2 nr. 2 og 3. BEK nr. 700 af 23/06/ Bekendtgørelse om procedure for lukning af en folkeskole Økonomi En oversigt over de økonomiske konsekvenser af forslaget fremgår af bilag 7, dagsordenens pkt. 11. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat om forslag om nedlæggelse af Holmegård skole.

38 Direktionen indstiller, at forslag til nedlæggelse af Holmegårdskolen sendes i offentlig høring samt i høring i Handicaprådet, i Landsbyforum, i Folkeoplysningsudvalget, i lokale MED-udvalg og i berørte organisationer i perioden 28. november 2014 til 23. januar 2015, og at forslag til nedlæggelse af Holmegårdskolen sendes til udtalelse i de berørte skolebestyrelser i perioden 28. november 2014 til 23. januar Hjørring Kommune Side 38. Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 10. november 2014: Indstillingerne tiltrædes og forslaget om nedlæggelse af Holmegårdskolen indarbejdes i det endelige høringsmateriale. Fremstillingen i høringsmaterialet konsekvensrettes i forhold til beslutningerne på dagsordenens pkt. 2 om Forslag til ny struktur for skolevæsnet (version 1). Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 13. november 2014: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring uden ændringer. Økonomiudvalget , 19. november 2014: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen og Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Louise B. Hvelplund stemte imod indstillingen, idet hun ønsker sagen sendt tilbage til Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget. For indstillingen stemte 28: Alle øvrige tilstedeværende. Indstillingen blev hermed godkendt. Jette Kirkeby og Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Folkeskolereform i Hjørring Kommune

Folkeskolereform i Hjørring Kommune Folkeskolereform i Hjørring Kommune Børne- og Undervisningsudvalgets Temadag 1. oktober 2013 En attraktiv lærerig dag for alle børn En dag med muligheder for børn og voksne Dagens program 16.30 VELKOMST

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2.

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916 Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. april 2011 Helsingør Kommune er i gang med en kvalificering af

Læs mere

I høringssvarene er høringsparterne blevet bedt om at forholde sig til anbefalingerne i evalueringen, dvs.

I høringssvarene er høringsparterne blevet bedt om at forholde sig til anbefalingerne i evalueringen, dvs. Velfærdssekretariatet Sagsnr. 278329 Brevid. 2297599 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar 21. april 2016 Skole- og Børneudvalget besluttede 1. marts 2016

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget Omprioritering indenfor rammen Af budgetproceduren fremgår følgende: Fagudvalgene har mulighed for at omprioritere indenfor den udmeldte budgetramme med henblik på vedvarende at sikre optimering af de

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

Notat: Forslag til ny ledelsesstruktur for Holbæk Kommunes dagtilbud og skoler

Notat: Forslag til ny ledelsesstruktur for Holbæk Kommunes dagtilbud og skoler Fagcenter for Læring & Trivsel Dato: 22. oktober 2015 Notat: Forslag til ny ledelsesstruktur for Holbæk Kommunes dagtilbud og skoler Arbejdet med ny ledelsesstruktur er iværksat i forlængelse af, at Holbæk

Læs mere

Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget

Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Mio. kr. Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret budget Regnskab 2015 Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Heraf overføres til

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Stenstrup Skole sammenlægges med Kirkeby Skole med 0.- 9. klasse på Stenstrup Skole. Kirkeby Skole nedlægges

Stenstrup Skole sammenlægges med Kirkeby Skole med 0.- 9. klasse på Stenstrup Skole. Kirkeby Skole nedlægges En skole i Stenstrup/ Kirkeby MODEL G Stenstrup Skole sammenlægges med Kirkeby Skole med 0.- 9. klasse på Stenstrup Skole. Kirkeby Skole nedlægges Acadresag 10/21267 Revideret 11.8.2010 Konsekvenser det

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere.

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere. Virksomhedsplan Hillerød Vest Skolen 2011 / 2012 Hillerød Vest Skolen består af 2 matrikler: Alsønderup, med ca. 400 elever og Ålholm med ca. 590 elever. Begge matrikler har børn fra 0. til 9. klasse.

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Version 2013-08-01 Vedtægt for styrelsen af folkeskolen i Horsens Kommune. Som vedtaget af Horsens Byråd den 24. april 2007 med de ændringer, der følger

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Områdeinstitutioner med tre huse

Områdeinstitutioner med tre huse Styrelsesvedtægt Områdeinstitutioner med tre huse Klakring Stationsvej 5, Klakring 7130 Juelsminde T: 79755000 Styrelsesvedtægt for kommunale områdeinstitutioner med tre huse. I henhold til Dagtilbudsloven

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

OMORGANISERING. Daginstitutioner i Gl. Gudme og Skårup. Børnehuset Løkken (Hesselager) Gudme. børnehaveog. Eventyrhuset (Gudbjerg) Oure Børnehave

OMORGANISERING. Daginstitutioner i Gl. Gudme og Skårup. Børnehuset Løkken (Hesselager) Gudme. børnehaveog. Eventyrhuset (Gudbjerg) Oure Børnehave bilag til dagsordenstekst OMORGANISERING Børnehuset Løkken (Hesselager) Eventyrhuset (Gudbjerg) Gudme børnehave Oure Børnehave Kilen Børnehave Vejstrup Børnehave Bakkehuset (Skårup) Skårup børnehaveog

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 13. januar 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Arne Petersen, John Sørensen,

Læs mere

Tilsynsnotat Dagplejen

Tilsynsnotat Dagplejen Tilsynsnotat Dagplejen Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene og den måde,

Læs mere

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00.

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00. Notat Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015 Sags-id: 28.00.00-P05-1-15 Side 1 Indhold Sammenhæng... 3 Udlægning af støttemidler

Læs mere

Skriftlig opsamling på temamøde om ulighed i sundhed. januar 2016

Skriftlig opsamling på temamøde om ulighed i sundhed. januar 2016 Skriftlig opsamling på temamøde om ulighed i sundhed januar 2016 Indholdsfortegnelse Side 2 Introduktion Side 3 Baggrund om ulighed i sundhed Side 4 Politiske handlemuligheder Side 5 De vigtigste pointer

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

JOBPROFIL. Skoleleder Østskolen Faxe Kommune

JOBPROFIL. Skoleleder Østskolen Faxe Kommune JOBPROFIL Skoleleder Østskolen Faxe Kommune 1. Indledning Faxe Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Østskolen. Stillingen ønskes besat per 1. August 2014. Dette notat er udarbejdet af Genitor ApS

Læs mere

23. Strategi for Ungekontakten

23. Strategi for Ungekontakten Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mødet den side 1 af 5 23. Strategi for Ungekontakten 15.00.00-A00-6-15 Sagsfremstilling Ungekontakten Vejen til uddannelse! Byrådet besluttede i forbindelse med

Læs mere

Center for Dagtilbud og Skole. Kvalitetsrapport for Furesø Kommunes skolevæsen 2011-2012 Pixi udgave

Center for Dagtilbud og Skole. Kvalitetsrapport for Furesø Kommunes skolevæsen 2011-2012 Pixi udgave Center for Dagtilbud og Skole Kvalitetsrapport for Furesø Kommunes skolevæsen 2011-2012 Pixi udgave INDLEDNING Furesø Kommunes kvalitetsrapport skal være med til at synliggøre skolevæsnets faglige resultater

Læs mere

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger.

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken Pkt.nr. 2 Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken 549465 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Skole

Læs mere

Viborg Kommune. Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016. Hjernen&Hjertet

Viborg Kommune. Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016. Hjernen&Hjertet Viborg Kommune Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 Bæredygtige institutionsenheder 3 2 Flygtninge 4 3 Fokus på børnene 5 4 overgange mellem

Læs mere

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger Udviklingsplanen - Målsætninger 1 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

, Side 1.. Åbent punkt - Ny skolestruktur og tildelingsmodel - Sag nr. 11/25249

, Side 1.. Åbent punkt - Ny skolestruktur og tildelingsmodel - Sag nr. 11/25249 , Side 1. Åbent punkt - Ny skolestruktur og tildelingsmodel - Sag nr. 11/25249 Sagsprocedure Udvalget for Børn, Økonomiudvalget, Byrådet Hovedindstilling Direktør Kenn Thomsen indstiller, at: 1. Skoleområdet

Læs mere

Skoletjenesten version 2.0

Skoletjenesten version 2.0 Punkt 12. Skoletjenesten version 2.0 2015-064601 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at Skoletjenestens tilbud fremadrettet i endnu højere grad vil have fokus på energi, miljø, økologi,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940-2805 Jour. Nr.: AAK/2004/00333-30

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Bilag 59 Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG. På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen:

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG. På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen: Lb. Nr. UDD-OM-01 Lukning af SFO og Klubber Område: SFO II Funktion: 3.22.05 På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen: Klassetrin Alder Elever i egne SFO Type

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET OPGAVER OG ØKONOMI Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: daginstitutioner dagpleje folkeskoler inklusionscenter og specialundervisning skolefritidsordninger tilskud

Læs mere

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Vandhuset, Mødelokale 1 på 1. sal

Læs mere

Ansvar og kompetence beskrivelse for områdeledere og pædagogiske ledere

Ansvar og kompetence beskrivelse for områdeledere og pædagogiske ledere Ansvar og kompetence beskrivelse for områdee og pædagogiske e Nærværende skrivelse, er tænkt som et dynamisk dokument, der konstant vil være under forandring. Vi er e af en politisk styret organisation,

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Udvikling for Dagtilbud & Skole - partnerområder

Udvikling for Dagtilbud & Skole - partnerområder Faglig Ledelse Udvikling for Dagtilbud & Skole - partnerområder Indledning Projekt Faglig Ledelse handler om nye udfordringer og krav til ledelse af velfærdsinstitutioner. Ledelsesopgaven ændres fra primært

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

Skolebestyrelsen på Højelse Skole kan ikke anbefale forslaget om samling af de 16 skoledistrikter til 8.

Skolebestyrelsen på Højelse Skole kan ikke anbefale forslaget om samling af de 16 skoledistrikter til 8. Køge Kommune Børne- og Ungeforvaltningen Rådhuset Torvet 1 4600 Køge Højelse Skole Lille Skensved, 20. januar 2012 Vedr.: Høringssvar på Ny skolesturktur Resumé Kun en tåbe frygter ikke skolesammenlægninger

Læs mere

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Analyse marts 2010 09/67371 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Holbæk Kommune foretager pædagogisk tilsyn med de kommunale børnehuse og private pasningstilbud.

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Ledelsesgrundlag for fusion mellem Vuggestuen Bulderby og Børnehuset Søstjernen.

Ledelsesgrundlag for fusion mellem Vuggestuen Bulderby og Børnehuset Søstjernen. Historik: Vuggestuen Bulderby (BB) og børnehuset Søstjernen (SØS) har siden juni 2010 haft samme institutionsleder. Dette har betydet af institutionernes ledelse har bestået af 1 leder og 2 souschefer.

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Borup Skole. Kvalitetsrapport 2012 og Virksomhedsplan 2013

Borup Skole. Kvalitetsrapport 2012 og Virksomhedsplan 2013 Borup Skole Kvalitetsrapport 2012 og Virksomhedsplan 2013 INDHOLD Forord 3 Virksomhedens rammer 4 Opgaver 4 Organisation 4 Personale (budget 2013) 4 Sygefravær 4 Økonomi 5 elever i tal 5 Indsatsområder

Læs mere

Bornholms Regionskommune spørgsmål om hvornår valgt skolebestyrelse i forbindelse med en nyoprettet folkeskole kan træffe beslutninger

Bornholms Regionskommune spørgsmål om hvornår valgt skolebestyrelse i forbindelse med en nyoprettet folkeskole kan træffe beslutninger Bornholms Regionskommune spørgsmål om hvornår valgt skolebestyrelse i forbindelse med en nyoprettet folkeskole kan træffe beslutninger Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at en nyoprettet skole

Læs mere

Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavns Kommunes Ungdomsskole. J. nr.: 2015.0-1 Dato: 16.04.2015

Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavns Kommunes Ungdomsskole. J. nr.: 2015.0-1 Dato: 16.04.2015 Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavns Kommunes Ungdomsskole J. nr.: 2015.0-1 Dato: 16.04.2015 Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed og vedtægt for ungdomsskolens bestyrelse til ikrafttræden

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb 2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb og læringsaktiviteter mv., der ligger ud over undervisningen

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Styrelsesvedtægter. Center for Børn & Undervisning Undervisning

Styrelsesvedtægter. Center for Børn & Undervisning Undervisning Center for Børn & Undervisning Undervisning Dato 22-03-2016 j./sagsnr. 28.00.00-A21-1-16 Styrelsesvedtægter Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud, fritidshjem og klubber i Faxe Kommune.

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. NOTAT 20. februar 2015 Sagsbehandler: Oprettelse af 0. klasser 2015/16 Dok.nr.: 2015/0005268-1 Børne- og ungeområdet Skoleafdelingen Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det

Læs mere

Mødet var det første i en møderække på 3:

Mødet var det første i en møderække på 3: Opsamling på proces i Starup. Sag nr. 14-3758 Dok. nr. 62610 anbr Referat af møde den 5. maj 2014 i sparringgruppen vedrørende oplæg til mulige bud på håndteringen af driftssituationen m. faldende børnetal

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Ansøgningsskema om forpligtende samarbejde med Inklusionsudvikling om styrket inklusion i dagtilbud, skoler og fritidstilbud

Ansøgningsskema om forpligtende samarbejde med Inklusionsudvikling om styrket inklusion i dagtilbud, skoler og fritidstilbud Ansøgningsskema om forpligtende samarbejde med Inklusionsudvikling om styrket inklusion i dagtilbud, skoler og fritidstilbud Ansøgningsfrist fredag den 1. marts 2013 kl. 12. Ansøgningen bør have et omfang

Læs mere

Forslag til styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Randers

Forslag til styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Randers Forslag til styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Randers Dagtilbudsloven Det fremgår af dagtilbudsloven, at forældre med børn i en kommunal eller selvejende daginstitution eller i kommunal dagpleje

Læs mere

Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt. God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud

Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt. God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud Kommuneforlaget A/S KL 1. udgave, 1. oplag 2010 Pjecen er udarbejdet af KL Forlagsredaktion:

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af fastholdelse af den oprindelige løsningsmodel

Baggrund for forvaltningens anbefaling af fastholdelse af den oprindelige løsningsmodel Bilag 11 Fremtidens Fritidstilbud ved Sønderbro Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud anbefaler forvaltningen, at den oprindelige

Læs mere

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud 1. Baggrund De første år i et barns liv har stor indflydelse for barnets videre livsforløb. I Danmark går stort set alle børn

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen

Dialogbaseret aftale mellem. Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen Dialogbaseret aftale mellem Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen 2016 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand Kvalitetsstandard Serviceloven 85 Socialpædagogisk bistand Godkendt i Byrådet den 22. november 2011 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Indledning og baggrund for stillingen Daginstitutionen Albert er beliggende på adressen Albert Ginges vej 15 i Hjørring. Institutionen

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune Til udvalgsdrøftelse d. 9. december 2015: Notat til Børn og Unge-udvalget på baggrund af byrådsdrøftelse d. 2. december 2015 af indstilling om ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune Indstillingen

Læs mere

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel.

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel. Åben - Budgetoverførsler fra 2010 til 2011 Sagsnr: 10/26402 Sagsfremstilling I henhold til Faxe Kommunes principper for økonomistyring overføres mer- eller mindreforbrug mellem budgetårene efter reglerne

Læs mere

Den Sammenhængende Børne-, unge- og familiepolitik

Den Sammenhængende Børne-, unge- og familiepolitik Den Sammenhængende Børne-, unge- og familiepolitik Forord Kære Læser! Med Den sammenhængende børne, unge og familiepolitik sætter Thisted Kommune fokus på sammenhængen mellem normal og specialområdet.

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Det pædagogiske grundlag i Billund Kommune

Det pædagogiske grundlag i Billund Kommune Det pædagogiske grundlag i Billund Kommune Indledning: Mennesket er værdifuldt og unikt. Det er i stand til at indgå i sociale relationer og har potentiale for udvikling. Det er det menneskesyn, som det

Læs mere

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Teori og Metodecentret Juni 2012 Greve Kommune har sat sig som mål, at det almene læringsmiljø skal kunne inkludere flere børn og unge, som tidligere

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016 Model for tildeling af budget til modtageklasser og modtagehold Børne- og skoleudvalget blev i november

Læs mere

Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed

Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed Dato: 02.04.07 J. nr.: 2007.0-0 Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed Ikrafttræden august 2007 Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed Efter Bekendtgørelse af lov ungdomsskoler

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast)

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) skontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere