Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti."

Transkript

1 FL 2012 Naalakkersuisut - Aktivitetsområde Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut bemyndiges i øvrigt til at foretage rokering af bevillinger mellem Naalakkersuisutområdernes administrative hovedkonti xx.xx.01, hovedkonto samt følgende administrative hovedkonti: Naalakkersuisut, Repræsentationen i Bruxelles, Grønlands Repræsentation, Husleje, Grønlands Selvstyres Lejligheder i København, Efteruddannelsespulje, Innovations- og projektopgaver, Selvstyrets centrale adm. bygninger, Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger, Styrelsen for Råd og Nævn, Bygningsmyndigheden, Landsplanlægning, Administrations og projektudgifter vedrørende anlægsområdet, Eksplosivstoffer, brand og beredskab, Bygherreadministration. Selvstyrets ejendomme og Tilsynsrådet for kommunerne. Nr. 3. Naalakkersuisut bemyndiges til at afholde udgifter, der foranlediges af tyveri, brand eller anden skade m.v. på bygninger, anlæg og løsøre, som ejes af Selvstyret eller som Selvstyret bærer ansvaret for. Nr. 4. Med henblik på den videre udmøntning af Den Regionale Udviklingsstrategi bemyndiges Naalakkersuisut til, med efterfølgende godkendelse af Finansudvalget, at foretage rokeringer mellem følgende hovedkonti: EDB i uddannelsessystemet, Kursusvirksomhed, Voksenuddannelser, Fiskeriudviklingspulje, Driftsaftaler, produktionsanlæg, Indhandlingstilskud, sælskind, Kompetenceudviklingskurser, Regional Udviklingsstrategi, Udviklingsstøtte til landbaserede erhverv og turisme, Mobilitetsfremmende ydelse, Piareersarfiit samt Ekstraordinær indsats for ledige. Nr. 5. Naalakkersuisut bemyndiges til at afgøre sager om afhændelse af aktiver tilhørende Grønlands Selvstyre til en værdi under 5 mio. kr. For så vidt angår afhændelse af aktiver til en værdi mellem 1 og 5 mio. kr. skal Inatsisartuts Finansudvalg orienteres.

2 Nr. 6. Naalakkersuisut bemyndiges til, indenfor den i finansloven angivne ramme, at afholde udgifter til forsikringspræmier ved tegning af forsikringer, gældende for finanslovsåret og budgetoverslagsårene, hos forsikringsselskaber i stedet for selvforsikring. Naalakkersuisut bemyndiges endvidere til at fastsætte niveau for selvrisiko samt indgå flerårige aftaler om forsikringsdækning og -rådgivning. Bemærkninger til Naalakkersuisut aktivitetsområde Tekstanmærkningen er en konsekvens af Inatsisartutlov nr. 26 af 18. november 2010 om Inatsisartut og Naalakkersuisut, 23. Her fastslås, at Formanden for Naalakkersuisut fordeler anliggender mellem medlemmerne af Naalakkersuisut. For at ressortændringer skal have praktisk betydning, kræver det, at bevillingerne kan flyttes, når der sker ressortændringer. Tekstanmærkningen gør det muligt at foretage administrative rokeringer og dermed opnå en bedre fordeling af de administrative ressourcer. Nr. 3. Tekstanmærkningen skal sikre, at uforudsete og uomgængelige udbedringer af skader m.v. kan igangsættes umiddelbart og uden at skulle afvente bevillingsmæssig hjemmel. Nr. 4. I FFL 2012 er der foreslået afsat en pulje til initiativer omkring den regionale udviklingsstrategi (RUS), der skal understøtte de politiske målsætninger bag strategien. Det vurderes herudover hensigtsmæssigt fortsat at have mulighed for hurtigt at flytte midler fra en hovedkonto til en anden for at understøtte indsatser inden for rammerne af den regionale udviklingsstrategi, idet udmøntningen af strategien i mange sammenhænge forudsætter en tværgående og helhedsorienteret indsats, der vil typisk udvikle sig hen over året. Det er derfor vanskeligt at forudsige omfanget af indsatsen på de forskellige RUS-relaterede konti i forbindelse med færdiggørelsen af FFL Tekstanmærkningen er optaget på trods af budgetlovens bestemmelser om uforudsigelighed.

3 Nr. 5. Bestemmelsen smidiggør Naalakkersuisuts løbende administration. Tekstanmærkningen blev i FL 2004 overført til aktivitetsområde fra formålskonto Særlige formål, idet afhændelse af aktiver kan forekomme på alle Naalakkeruisut-områder og navnlig forekommer på Naalakkersuisutområdet for Boliger, Infrastruktur og Miljø. Tekstanmærkningen flyttes igen, i det den tidligere placering ikke tog højde for, at Selvstyret også har aktiver, der benyttes indenfor aktivitetsområde 00. Tekstanmærkningen er videreført fra FL 2011 og flyttet fra Aktivitetsområde Nr. 6. Tekstanmærkningen er formuleret for at tydeliggøre Inatsisartuts beslutning om, at Selvstyret som udgangspunkt er selvforsikret, men at Naalakkersuisut bemyndiges til, ud fra en risikovurdering, at tegne forsikringer hos forsikringsselskaber. Det er nødvendigt med denne tekstanmærkning for at kunne indgå flerårige forsikringsaftaler. Tekstanmærkningen er videreført fra FL 2011 og flyttet fra hovedkonto Medlemmet af Naalakkersuisut for Finanser - Aktivitetsområde Til formålskonto Særlige formål Naalakkersuisut bemyndiges til at omlægge Selvstyrets likviditets- og gældsporteføljer samt i tilknytning hertil at indgå aftaler om finansielle produkter herunder rente- og valutaprodukter. Herudover bemyndiges Naalakkersuisut til at indgå professionelle porteføljemanagementaftaler. Formålet med disse bemyndigelser er at forvalte Selvstyrets porteføljer, så Selvstyret opnår den bedst mulige forrentning af sine likviditets- og gældsporteføljer. Naalakkersuisut bemyndiges til, med løbende orienteringer til Inatsisartuts Finansudvalg, at optage lån til imødegåelse af likviditetssvingninger m.v. i Selvstyret. I forbindelse med lånoptagelse kan Naalakkersuisut pantsætte aktiver under hensyntagen til de vilkår, der er aftalt i Selvstyrets låneaftaler. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere regler om adgang til lånoptagelse. Bemærkninger til formålskonto Særlige formål For at sikre den daglige forvaltning af Selvstyrets likviditet er det hensigtsmæssigt at Naalakkersuisut bemyndiges til at foretage en løbende servicering af formuen og gælden, herunder foretage nødvendige tilpasninger af betingelserne for de pågældende porteføljer som følge af den generelle markedsudvikling på de finansielle markeder.

4 Da udviklingen på de finansielle markeder sker hurtigt og da der regelmæssigt kommer nye produkter, bemyndiges Naalakkersuisut til at indgå aftaler med porteføljemanagere, dvs. firmaer der lever af at forvalte andres porteføljer. Til hovedkonto Nettorenter Naalakkersuisut bemyndiges til at give følgende trækningsrettigheder i Landskassen: Mittarfeqarfiit Nukissiorfiit KNR 100,00 mio. kr. 70,00 mio. kr. 15,00 mio. kr. Anvendelse af trækningsretten forrentes med 6 % p.a. Indestående forrentes med 1 % p.a. Renten beregnes på basis af det faktiske antal forløbne dage divideret med et år på 360 dage. Rente af henholdsvis træk eller indestående beregnes dag til dag og tilskrives kvartalsvis. Bemærkninger til hovedkonto Nettorenter På grund af likviditetsforskydninger i den daglige drift af Mittarfeqarfiit og Nukissiorfiit er der behov for en trækningsret i Landskassen, idet de nettostyrede virksomheder, ikke har mulighed for at optage lån på kommercielle vilkår. Renten på indestående fra de nettostyrede virksomheder er på 1 % p.a., hvilket er lidt lavere end det Selvstyret kan opnå ved at placere pengene i banken. KNR s trækningsret anvendes til betaling af køb af digitalt udstyr foretaget i Departementet for Finanser og KNR indgik i 2010 en aftale om, at trækningsretten er afviklet i KNR s trækningsret nedskrives derfor årligt Til hovedkonto Driftsreserven Naalakkersuisut bemyndiges til, at udmønte op til en halv million kroner som bidrag til internationale nødhjælpsorganisationer i forbindelse med naturkatastrofer. Bemærkninger til hovedkonto Driftsreserven Der kan i alt udmøntes en halv million kroner årligt i støtte til internationale nødhjælpsorganisationer i forbindelse med naturkatastrofer. For at sikre, at en donation kan gives hurtigt bemyndiges Naalakkersuisut til at udmønte midler fra denne reserve indenfor bevillingsforudsætningen uden forudgående godkendelse af Finansudvalget.

5 Til hovedkonto Bankforsyning Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler med eksterne samarbejdspartnere til løsning af opgaver der falder indenfor formålet med nærværende hovedkonto. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Naalakkersuisut bemyndiges til at opretholde en kautionserklæring for KNI A/S, der i forbindelse med varetagelse af pengeforsyningen i Grønland kan foretage overtræk i GrønlandsBanken A/S på indtil 7 mio. kr. Bemærkninger til hovedkonto Bankforsyning Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at indgå flerårige aftaler, der sikrer bank- og pengeforsyningen i de områder af landet, hvor dette ikke kan løses på kommerciel vis. KNI A/S varetager på baggrund af servicekontrakt med Grønlands Selvstyre pengeforsyningen i de byer og bygder, hvor der ikke er kommerciel bankvirksomhed. Til dette formål har Grønlands Selvstyre stillet 45 mio. kr. til rådighed for KNI A/S. I perioder kan det forekomme, at det disponible beløb ikke rækker til at sikre en tilstrækkelig pengeforsyning, og KNI A/S har derfor behov for at kunne foretage kortvarige overtræk. Grønlands Selvstyre kautionerer for overtræk på op til 7 mio. kr. der foretages med begrundelse i hensynet til pengeforsyningen. Tekstanmærkningen er videreført fra FL 2011 og flyttet fra Særlige formål. Til hovedkonto Økonomi og Personalestyrelsen, ASA, administration Naalakkersuisut bemyndiges til at gennemføre budgetneutrale rokeringer fra alle øvrige driftskonti til hovedkonto Økonomi og Personalestyrelsen, ASA, administration, i forbindelse med overdragelse af administrative opgaver. Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler vedr. køb af varer og tjenesteydelser. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene.

6 Nr. 3. Naalakkersuisut bemyndiges til at foretage rokeringer fra alle øvrige driftskonti i forbindelse med indgåelse af rammeaftaler, hvor der sker en centralisering af omkostningen. Bemærkninger til hovedkonto Økonomi og Personalestyrelsen, ASA, administration Tekstanmærkningerne har til formål at smidiggøre administrationen, idet Naalakkersuisut viderefører en sammenlægning af en række af Selvstyrets administrative funktioner. Sammenlægningen påbegyndtes i 2010 og fortsætter i årene fremover. Udover Selvstyrets centraladministration kan sammenlægningen også komme til at omfatte Selvstyrets institutioner indenfor eksempelvis uddannelses-, sundheds- og socialområdet. Tekstanmærkningerne er videreført fra FL 2011 i tilrettet form. Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af længerevarende kontrakter. Nr. 3. Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at rokere midler mellem departementer og styrelser og derved opnå besparelser ved indkøb af varer og tjenester. Her kan eksempelvis nævnes rammeaftaler på stillingsopslag, serviceaftaler på f.eks. kopimaskiner, indkøb af kopimaskiner mm. Til hovedkonto Innovations- og projektopgaver Nr.1. Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler med eksterne samarbejdspartnere til løsning af opgaver der falder indenfor formålet med nærværende hovedkonto. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Der kan maksimalt overføres 10 % af bevillingen i indeværende finansår.

7 Bemærkninger til hovedkonto Innovations- og projektopgaver Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af kontrakter med eksterne samarbejdspartnere om innovations- og projektopgaver. Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at overføre midler mellem finansår, for at sikre en bedre udnyttelse af bevillingen. Til hovedkonto Drift og vedligehold af Selvstyrets centrale it-maskinel og - programmel Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler med eksterne samarbejdspartnere til løsning af opgaver der falder indenfor formålet med nærværende hovedkonto. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Bemærkninger til hovedkonto Drift og vedligehold af Selvstyrets centrale it-maskinel og programmel Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indkøb af varer og tjenester. Til hovedkonto Midlertidig indkvartering Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler med offentlige eller private udlejere vedr. midlertidig indkvartering. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Naalakkersuisut bemyndiges til at opkræve delvis brugerbetaling til dækning af omkostninger ved tidsbegrænset indkvartering. Nr. 3. Ejendomsselskabet Illuut A/S kan eje, opføre, drive og administrere beboelsesejendomme opført som andelsboliger eller ejerboliger.

8 Ejendomsselskabet Illuut A/S kan indtræde i andelsboligforeningen som eneandelshaver. Paragraf 29, stk. 1 i landstingsforordningen nr. 2 af 16. maj 2008 om andelsboligforening finder tilsvarende anvendelse for Illuut A/S. Illuut A/S eller Andelsboligforeninger med Ejendomsselskabet Illuut A/S som eneandelshaver kan udleje andelsboligforeningesboliger, herunder ved udleje til Grønlands Selvstyre, til vakant indkvartering eller til videre udlejning (fremleje). Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå flerårige aftaler med Illuut A/S eller med en andelsboligforening med ejendomsselskabet Illuut A/S som eneandelshaver, om leje af boliger. Udlejer Illuut A/S eller en andelsboligforening foreningens boliger til personer sker det på vilkår som almindelig privat udlejningsbolig. Ved udleje til Grønlands Selvstyre eller andre, til videre udlejning til beboelse, aftales vilkår i erhvervslejekontrakt. Grønlands Selvstyre kan anvende boligerne til vakant indkvartering og anden midlertidig indkvartering af personale ligesom boligerne kan anvises som personalebolig til personer ansat med ret til anvist bolig. Ovenstående gælder tillige hvor Illuut A/S driver og administrerer ejerboliger. Illuut A/S s eller en andelsboligforenings boliger, hvor Illuut A/S er eneandelshaver, er at betragte som Selvstyrets ejendomme, såfremt de udlejes til Selvstyret. Huslejen i disse af Selvstyrets ejendomme sker på ud fra følgende principper: et administrationsbidrag på kr. per år, et kapitalafkast, der dækker bruttoydelsen på det lån, der er optaget til ejendommens opførelse eller overdragelse, samt et fast bidrag per kvadratmeter per år til drift, vedligeholdelse og henlæggelser. Illuut A/S kan ved udlejning af personalebolig direkte til lejer, opkræve husleje som fastsat af Illuut A/S ud fra følgende principper: et administrationsbidrag på kr. per år, et kapitalafkast, der dækker bruttoydelsen på det lån, der er optaget til ejendommens opførelse eller overdragelse, samt et fast bidrag per kvadratmeter per år til drift, vedligeholdelse og henlæggelser.

9 Nr. 4. Naalakkersuisut bemyndiges til at udstede en tabsgaranti til Illuut A/S eller til andelsboligforeninger, hvor Illuut A/S er eneandelshaver. Dette følger af, at Illuut A/S boliger udlejes som personaleboliger, og derfor skal Illuut A/S have dækket evt. tomgangstab m.m. Bemærkninger til hovedkonto Midlertidig indkvartering Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af kontrakter om midlertidig indkvartering og driften af disse boliger. Indgåelse af flerårige kontrakter er med til at sikre en stabil boligmasse til brug for tidsbegrænset indkvartering. Brugerbetalingen dækker delvis lejeudgift, forbrug på el, vand, og varme. Ligeledes dækker brugerbetalingen delvist selvstyrets udgifter ved leje af tårn 4, 5 og 6 på Tuapannguit, som er ejet af Illuut A/S. Til nr. 3. I forhold, hvor Illuut A/S udlejer boliger til Selvstyret eller Selvstyrets personale, er det underordnet, om der er tale om fremleje af andelsboliger, hvor Illuut A/S er eneandelshaveren, eller om der er tale om udleje af ejerboliger ejet af Illuut A/S. Til belysning af huslejens forventede størrelse, kan det oplyses at huslejen per m² per år på Tuapannguit er på 967 kr. fordelt med 692 kr. til kapitalomkostninger og 275 kr. til drift og vedligehold. Hertil kommer udgifter til administration af lejemål. Huslejen i Pingorsuaq er på 775 kr. per m² per år og udgøres af 290 kr. til drift og vedligehold, 35 kr. til administration og 450 kr. til kapitalomkostninger. Helt generelt må det forventes, at huslejen i de enkelte ejerboliger vil ligge imellem 775 kr. og kr. per m² per år, og beløbet er i væsentlig grad afhængigt af opførelsesomkostningerne for de enkelte bygninger. Tekstanmærkningen er ny. Nr. 4. Såfremt Naalakkersuisut beslutter at anvise Illuut A/S boliger som personaleboliger, er Selvstyret nærmest til at bære tabet såfremt der opstår huslejerestancer og tomgangstab. Tabsgarantien vil således omfatte afledte udgifter, såsom udgifter til udækkede udgifter til normalistandsættelse ved

10 lejerskifte, udgifter til pakning og opbevaring af bohave og genhusning i forbindelse med tvangsudsættelser, såfremt fogeden begærer Illuut A/S at sørge for genhusning. Tabet skal være opgjort, før det rejses overfor Selvstyret. Tekstanmærkningen er videreført fra FL 2011, hovedkonto Drift af udlejningsboliger, kapitalafkast. Til hovedkonto Selvstyrets centrale administrationsbygninger Naalakkersuisut bemyndiges til, med finansudvalgets godkendelse, at indgå flerårige aftaler om leje og drift af bygninger. Bemærkninger til hovedkonto Selvstyrets centrale adm. bygninger Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af kontrakter om langtidslejemål. Aftalerne kan også dække driftsområder, som eksempelvis kantinedrift, teknisk assistance og rengøring. Til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Der kan maksimalt overføres 10 % af bevillingen i finansåret. Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger Tekstanmærkningen giver bedre udnyttelse af bevillingen. Særligt i forbindelse med vedligehold af bygninger er det vigtigt, at kunne planlægge fleksibelt henover finansår. Medlemmet af Naalakkersuisut for Finanser - Aktivitetsområde 24 Til formålskonto Direkte skatter Udskrivningsprocenten for landsskat, jfr. Landstingslov nr. 12 af 2. november , stk. 2, fastsættes for 2012 til 11. Udskrivningsprocenten for særlig landsskat, jfr. Landstingslov nr. 12 af 2. november , stk. 2, fastsættes for 2012 til 26.

11 Nr. 3. Naalakkersuisut bemyndiges til med regeringen at aftale kompensationsbeløbet og afregningsbeløbet i henhold til den mellem regeringen og Landsstyret den 21. august 1990 og som ændret ved tillægsaftale af 31. august 1997 indgåede aftale til undgåelse af dobbeltbeskatning på pensionsbeskatningsområdet. Naalakkersuisut bemyndiges til at fastsætte det kommunale kompensationsbeløb og afregningstidspunkt, efter forhandling med De grønlandske kommuners Landsforening. Bemærkninger til formålskonto Direkte skatter Lov om indkomstskat er senest ændret ved Inatsisartutlov nr. 20 af 18. november Udskrivningsprocenten fastsættes hvert år i forbindelse med vedtagelse af finansloven, idet dette giver en høj grad af fleksibilitet i forbindelse med en eventuel finansiering af de ændringsforslag der behandles under finanslovens 2. og 3. behandling. Ved den foreslåede udskrivningsprocent på 11 forventes landsskatten at indbringe i alt 902,0 mio. kr. i Under forudsætning af uændrede skatteregler forventes ét udskrivningsprocentpoint at tilvejebringe et provenu på ca. 74,4 mio. kr. årligt. Som for landsskattens vedkommende fastsættes udskrivningsprocenten for den særlige landsskat i forbindelse med vedtagelse af finansloven. Særlig landsskat betales af skattepligtige, for hvem Skattestyrelsen anses for skattekommune, dvs. for områderne udenfor kommunal inddeling primært Pituffik. Ved den foreslåede udskrivningsprocent på 26 forventes den særlige landsskat at indbringe i alt 80,0 mio. kr. i Under forudsætning af uændrede skatteregler forventes ét udskrivningsprocentpoint at tilvejebringe et provenu på ca. 2,5 mio. kr. årligt. Nr. 3. Landsstyret og regeringen indgik den 21. august 1990 en tillægsaftale til dobbeltbeskatningsaftalen på pensionsbeskatningsområdet m.v. Tillægsaftalen medfører, at Grønland træder tilbage fra beskatning af løbende rentetilskrivninger til pensionsopsparingsordninger i danske pengeinstitutter, beskatning af arbejdsgiverens bidrag til pensionsordninger for offentligt ansatte, beskatning af visse

12 pensionsordninger, som ophæves i utide samt undlader at beskatte dagpenge og rejsegodtgørelser, der udbetales fra staten og danske kommuner i forbindelse med udførelsen af offentlige hverv. Til gengæld for denne tilbagetræden fra beskatning får Grønland udbetalt et kompensationsbeløb. Aftalen trådte i kraft 1. januar De danske skattemyndigheder har i forbindelse med de seneste forhandlinger om den dansk/grønlanske dobbeltbeskatningsaftale tilkendegivet, at de forventer at opsige tillægsaftalen til dobbeltbeskatningsaftalen på pensionsbeskatningsområdet med udgangen af Aftalen kan opsiges af en af parterne med mindst 6 måneders varsel før udgangen af et kalenderår. Til hovedkonto Afgifter, betalingsjagt og fiskeri. I henhold til Landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og jagt., 7. vedrørende betalingsjagt og Landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri, 8 stk. 3 og stk. 4 fastsættes følgende takster: Afgiften pr. licens fastsættes til: Moskusokser, pr. dyr. Rensdyr, pr. dyr. Tilladelse til jagt på mindre vildt, pr. dag. Tilladelse til jagt på mindre vildt, pr. uge. Fisketegn, pr. dag. Fisketegn, pr. uge. Fisketegn, pr. måned kr kr. 200 kr kr. 75 kr. 200 kr. 500 kr. Bemærkninger til hovedkonto Afgifter betalingsjagt og -fiskeri Tekstanmærkningen er en konsekvens af Landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og jagt., 7. vedrørende betalingsjagt og Landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri, 8 stk. 3 og stk. 4, hvor det er bestemt, at taksten skal fastsættes på finansloven.

13 Medlemmet af Naalakkersuisut for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling Aktivitetsområde 30 Til hovedkonto Departementet for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling, administration Naalakkersuisut bemyndiges til, med Inatsisartuts Finansudvalgets godkendelse, at indgå en aftale med KANUKOKA, om at det faglige personale i Grønlands Repræsentationen Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling bistår kommunerne til varetagelse af driftsopgaven. Bemærkninger til hovedkonto Departementet for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling, administration Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut kan indgå en driftsaftale med KANUKOKA om anbringelse, ophold og hjemtagelse fra ophold i Danmark af personer med vidtgående handicap i henhold til landstingsforordning nr. 7 af 3. november 1994, som senest ændret ved Inatsisartutforordning nr. 10 af 31. mej Driftsaftalen medfører, at Naalakkersuisut afholder udgifter til varetagelse af denne driftsopgave. Tekstanmærkningen er videreført fra FL2011 i tilrettet form. Til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger - Familieområdet Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger - Familieområdet Tekstanmærkningen giver bedre udnyttelse af bevillingen. Særligt i forbindelse med vedligehold af bygninger er det vigtigt, at kunne planlægge mere fleksibelt henover finansår. Kommunerne finansierer denne bevilling og derfor er det væsentligt, at hele bevillingen kan blive anvendt på området, enten i dette finansår eller i det kommende. Til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger Kirke og Kultur Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Der kan maksimalt overføres 10 % af bevillingen i finansåret. Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger Kirke og Kultur Tekstanmærkningen giver bedre udnyttelse af bevillingen. Særligt i forbindelse med vedligehold af bygninger er det vigtigt, at kunne planlægge mere fleksibelt henover finansår.

14 Tekstanmærkningen er videreført fra FL 2011 i tilrettet form, og er flyttet fra Til hovedkonto Børnetilskud I henhold til Inatsisartutlov nr. 9 af 7. december 2009, 3 fastsættes størrelsen af børnetilskud: Der fastlægges børnetilskud efter følgende indkomstgrænser: Skattepligtig indkomst mellem 0 kr. og kr. Skattepligtig indkomst mellem kr. og kr. Skattepligtig indkomst mellem kr. og kr kr kr kr. Børnetilskuddet bortfalder ved skattepligtig indkomst over kr. Bemærkninger til hovedkonto Børnetilskud Tekstanmærkningen er en konsekvens af Inatsisartutlov nr. 9 af 7. december 2009, hvor det er bestemt, at taksten skal fastsættes på finansloven. Til hovedkonto Underholdsbidrag og adoption samt bisidderbistand til børn og unge I henhold til Landstingsforordning nr. 2 af 3. marts 1994 om udbetaling af underholdsbidrag, m.v. til børn, samt adoptionstilskud som ændret ved Landstingsforordning nr. 3 af 12. juni 1995 fastsættes størrelsen af børnetilskud: Almindeligt løbende underholdsbidrag pr. barn pr. halvår Bidrag til moderens underhold 2 mdr. før og 1 mdr. efter fødsel pr. mdr. Bidrag til udgifter i forbindelse med fødslen, engangsbeløb. Bidrag til barnets dåb, engangsbeløb. Bidrag til barnets konfirmation eller anden tilsvarende anledning, engangsbeløb kr. 605 kr. 573 kr. 763 kr kr. Bemærkninger til hovedkonto Underholdsbidrag og adoption samt bisidderbistand til børn og unge Tekstanmærkningen er en konsekvens af Landstingsforordning nr. 3 af 12. juni 1995, hvor det er bestemt, at taksten skal fastsættes på finansloven. Til hovedkonto Landsdækkende døgninstitutioner for børn og unge Nr.1. Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår.

15 Nr.2 Naalakkersuisut bemyndiges til, at foretage op- og nednormeringer og dermed ændre på fordelingen af bevillingen til de døgninstitutioner, der er omfattet af nærværende hovedkonto. Bemærkninger til hovedkonto Landsdækkende døgninstitutioner for børn og unge Nr.1. Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at overføre midler mellem finansår, for at sikre en optimal udnyttelse af bevillingen. Området drives af Departementet for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling, men finansieres af kommunerne. Aftalen indgår som en del af bloktilskudsaftalen mellem Selvstyret og KANUKOKA. Bemyndigelsen skal effektivisere og forenkle administration og drift af døgninstitutionerne, således at Naalakkersuisut i løbet af et finansår er i stand til, at regulere institutionernes faglige aktiviteter samt omfanget af antal pladser på de enkelte institutioner. Tekstanmærkningen er ny. Til hovedkonto Fælles pulje til anbringelser i Danmark Naalakkersuisut bemyndiges til at administrere midlerne i nærværende centrale pulje. Bevillingen til puljen finansieres af kommunerne gennem fradrag i kommunernes bloktilskud. Naalakkersuisut bemyndiges til at regulere eventuelle forskelle mellem bevilling og forbrug, i forbindelse med bloktilskudsforhandlingerne med kommunerne, i det 2. finansår efter regnskabsåret. Bemærkninger til hovedkonto til hovedkonto Fælles pulje til anbringelser i Danmark Formålet med hovedkontoen er at etablere en fælles central pulje, hvorfra der i særligt definerede tilfælde kan ydes tilskud til personer med vidtgående handicap. Omfanget af tilskuddene fra denne pulje afgøres af det antal personer med vidtgående handicap, der visiteres til anbringelse på institution i Danmark. Selvstyret har ikke indflydelse på størrelsen af

16 udgiften til sådanne anbringelse, idet den type anbringelser reguleres efter den danske servicelov. Bevillingen i fælles puljen finansieres af kommunerne og administreres af Selvstyret. Kommunerne fastsætter i fællesskab reglerne for tilskud fra denne pulje. Midler fra puljen udbetales til kommunerne efter følgende kriterier og retningslinjer: 1. Der kan kun ydes støtte til kommunerne i forbindelse med anbringelser af handicappede i Danmark 2. Der ydes en støtte på 50 % af takstbetalingen, der overstiger 2,0 mio. kr. per anbringelse pr. år. 3. Støtten udbetales ved fremsendelse af refusionsanmodninger fra kommunerne til Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling. Til hovedkonto Handicapinstitutioner Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Naalakkersuisut bemyndiges til, at foretage op- og nednormeringer og dermed ændre på fordelingen af bevillingen til de døgninstitutioner, der er omfattet af nærværende hovedkonto. Bemærkninger til hovedkonto Handicapinstitutioner Tekstanmærkningen giver bedre udnyttelse af bevillingen. Særligt i forbindelse med driften af handicapinstitutioner er det vigtigt, at kunne planlægge mere fleksibelt henover finansår. Aftalen indgår som en del af bloktilskudsaftalen mellem Selvstyret og KANUKOKA. Bemyndigelsen skal effektivisere og forenkle administration og drift af døgninstitutionerne, således at Naalakkersuisut i løbet af et finansår er i stand til, at regulere institutionernes faglige aktiviteter samt omfanget af antal pladser på de enkelte institutioner. Tekstanmærkningen er ny.

17 Til hovedkonto Aftalebundne tilskud til kultur området Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå flerårige aftaler med eksterne samarbejdspartnere til løsning af opgaver der falder indenfor formålet med nærværende hovedkonto. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Bemærkninger til hovedkonto Aftalebundne tilskud til kultur området Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, give tilskud til kulturprojekter og indgå samarbejdsaftaler med andre lande. Tekstanmærkningen er ny. Til hovedkonto Tilskud fra Grønlands andel af tips- og lottoomsætningen i Danske Spil A/S Naalakkersuisut bemyndiges til ved finansårets afslutning at henlægge forskellen mellem indtægter fra hovedkonto Grønlands andel af tips- og lottoomsætningen i Danske Spil A/S og udgifterne fra nærværende hovedkonto til enten genopretning eller til anvendelse i det følgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Tilskud fra Grønlands andel af tips- og lottoomsætningen i Danske Spil A/S Tips- og Lottoloven fastsætter, at midlerne kun må benyttes til de i loven nævnte formål. Konsekvensen af tekstanmærkningen er, at for meget forbrugte henholdsvis ikke forbrugte midler i året henlægges til genopretning eller forbrug i det følgende år, således at andelene i omsætningen og udgifterne balancerer over en årrække. Til hovedkonto Grønlands andel af tips- og lottoomsætningen i Danske Spil A/S Naalakkersuisut bemyndiges til ved finansårets afslutning at henlægge forskellen mellem indtægter fra nærværende hovedkonto og udgifterne afholdt over hovedkonto Tilskud fra Grønlands andel af tips- og lottoomsætningen i Danske Spil A/S til enten genopretning eller til anvendelse i det følgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Grønlands andel af tips- og lottoomsætningen i Danske Spil A/S Tekstanmærkningen er optaget, fordi Tips- og Lottoloven stiller betingelser om, at midlerne kun må benyttes til de i loven nævnte formål. Konsekvensen af tekstanmærkningen er, at ikke forbrugte midler i finansåret henlægges til enten genopretning eller forbrug i det følgende finansår, således at der ikke skal søges genbevilling.

18 Til hovedkonto Fredningsaktiviteter Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Fredningsaktiviteter Tekstanmærkningen giver bedre udnyttelse af bevillingen. Særligt i forbindelse med aktiviteter der er afhængig af vejrlig og andre udefrakommende påvirkninger, er det vigtigt, at kunne planlægge mere fleksibelt henover finansår. Medlemmet af Naalakkersuisut for Sundhed Aktivitetsområde 34 Til aktivitetsområde 34 Departementet for Sundhed Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå flerårige aftaler med samarbejdspartnere inden for områder som patientbehandling, forskning, forebyggelse, apparatur, konsulentydelser, transport, varekøb og leje. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Bemærkninger til aktivitetsområde 34 Departementet for Sundhed Tekstanmærkningen er nødvendig fordi Sundhedsvæsenet løbende har behov for at planlægge køb af varer og tjenesteydelser. Indgåelsen af langsigtede bindende samarbejdsaftaler sikrer dels, at Sundhedsvæsenet kan planlægge langsigtet, sikrer ydelsers tilstedeværelse og dels reducerer udgiften til de respektive ydelser. Til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Der kan maksimalt overføres 10 % af bevillingen i finansåret. Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger Tekstanmærkningen giver bedre udnyttelse af bevillingen. Særligt i forbindelse med vedligehold af bygninger er det vigtigt, at kunne planlægge mere fleksibelt henover finansår. Til formålskonto Specialiseret behandling og undervisning Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Der kan maksimalt overføres 10 % af bevillingen i finansåret.

19 Bemærkninger til formålskonto Specialiseret behandling og undervisning Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at overføre midler mellem finansår, for at sikre en optimal udnyttelse af bevillingen. Til formålskonti Specialiseret behandling og undervisning, Sundhedsdistrikter, lægebetjening og Sundhedsdistrikterne, tandlægebetjening Naalakkersuisut bemyndiges til at foretage rokeringer af bevillinger mellem de følgende hovedkonti: Patientbehandling i udlandet, somatisk, Patientbehandling i udlandet, psykiatriske, Dronning Ingrids Hospital, Det Grønlandske Patienthjem, Alkoholbehandlingscentre, Eksperimentel behandling, Sundhedsdistrikter, lægebetjening, Udvikling og Projekter, Fællesudgifter, evalueringer m.v., Landsapotek og Sundhedsdistrikterne, tandlægebetjening. Bemærkninger til formålskonti Specialiseret behandling og undervisning, Sundhedsdistrikter, lægebetjening og Sundhedsdistrikterne, tandlægebetjening Tekstanmærkningen medtages, da forbruget på de enkelte hovedkonti kan variere en del fra år til år, afhængigt af bemandingen og den generelle udvikling. For at smidiggøre driften af sundhedsvæsenet, er det ofte nødvendigt at kunne flytte bevillinger mellem de enkelte hovedkonti. Medlemmet af Naalakkersuisut for Uddannelse og Forskning Aktivitetsområde 40 Til hovedkonto Uddannelses- og kollegieforvaltningen Der er fastsat følgende logiudgifter for beboere i Selvstyrets kollegier i 2011: Enkeltværelse pr. beboer: 850,00 kr. pr. måned. 2 el. flere rums lejligheder pr. beboer: 850,00 kr. pr. måned. Børn af en studerende eller af dennes samlever medregnes ikke i opgørelsen af beboerantallet, før det fyldte 18. år. Bemærkninger til hovedkonto Uddannelses- og kollegieforvaltningen Tekstanmærkningen fastsætter satserne for logiudgifter for uddannelsessøgende indlogeret i kollegiemassen.

20 Til hovedkonto Udlån og indfrielser af banklån I henhold til 14, stk. 3 i Inatsisartutlov nr. 12 af 22. november 2011 om uddannelsesstøtte fastsættes de maksimale studielånssatser således: I hvert støtteår kan der ydes studielån på kr. pr. låntager. Støtteåret går fra 1. august til 31. juli. Lånet ydes i to rater á kr., fordelt på efter- og forårssemesteret. En uddannelsessøgende kan én gang optage et engangslån på maksimalt kr. Der ydes kun yderligere engangslån efter dispensationsansøgning. Det maksimale antal rykkere der udsendes ved misligholdte lån er fastsat til 3. Bemærkninger til hovedkonto Udlån og indfrielser af banklån I henhold til gældende forordning fastsættes satser for studielån på finansloven. Til hovedkonto Stipendier og børnetillæg I henhold til 14, stk. 3, i Inatsisartutlov nr. 12 af 22. november 2011 om uddannelsesstøtte fastsættes det månedlige stipendium således: kr. til uddannelsessøgende, som er under 18 år eller kollegieelever i Grønland på studieforberedende uddannelser. Uddannelsessøgende under 18 år på kollegier i Grønland modtager fri kost og logi. I de tilfælde, hvor der ikke er mulighed for eller kun delvis mulighed for bespisning på kollegiet, modtager kollegieelever kosttillæg på henholdsvis kr eller kr. 900 pr. mdr kr. til elever på de grundlæggende erhvervsuddannelser, som ikke modtager løn fra arbejdsgiveren, dog således, at der for uddannelsessøgende, der i tilknytning til uddannelsen modtager fri kost og logi, fratrækkes et beløb hertil kr. til uddannelsessøgende på videregående uddannelser i Grønland, samt til uddannelsessøgende, som er over 18 år, på studieforberedende uddannelser dog således, at der for uddannelsessøgende, der i tilknytning til uddannelsen modtager fri kost og logi, fratrækkes et beløb hertil kr. til uddannelsessøgende på studieforberedende uddannelser og på videregående uddannelser i Danmark, dog således, at der for uddannelsessøgende, der i tilknytning til uddannelsen modtager fri kost og logi, fratrækkes et beløb hertil kr. til uddannelsessøgende på uddannelse uden for Grønland og Danmark. I henhold til 15, stk. 1, i Inatsisartutlov nr. 12 af 22. november 2011 om uddannelsesstøtte til arbejdsgivere, som tilskud til de lønudgifter arbejdsgiverne har ved ansættelse af lærlinge fastsættes den ydede uddannelsesstøtte således: Til lærlinge på uddannelsens første år kr

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. FL 2013 Naalakkersuisut - Aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut

Læs mere

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. FL 2015 Naalakkersuisut - Aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut

Læs mere

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. FL 2014 Naalakkersuisut - Aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut

Læs mere

Budgetopfølgning April 2013

Budgetopfølgning April 2013 Budgetopfølgning April 2013 Departementet for Finanser og Indenrigsanliggender 4. juli 2013 1. Indledning Nærværende budgetopfølgning indeholder en gennemgang af indtægter og udgifter ved udgangen af april

Læs mere

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. FL 2011 Naalakkersuisut - Aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut

Læs mere

Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger

Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger FL 2017 Inatsisartut - Aktivitetsområde 01 Til hovedkonto 01.11.02 Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger Ombudsmandsembedet bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på hovedkonto

Læs mere

Landsstyremedlemmet for Familie og Sundhed Aktivitetsområde 32

Landsstyremedlemmet for Familie og Sundhed Aktivitetsområde 32 TB 2008 Landsstyret - Aktivitetsområde 10-89 Nr. 6. Landsstyret bemyndiges til at opkræve afgift på forbrug af langdistancekommunikation på 3 mio. kr. af Tele Greenland A/S, j.f. 28 stk. 2 i Landstingsforordning

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2011

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2011 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2011 Bloktilskuddet til kommunerne i 2011 bliver på 741.037.000 kr. Bloktilskuddet bliver derved 48,3 mio. kr. mindre end i 2010. Det fremgår af bilag

Læs mere

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Budgetoverslagsår 2014 2015 2016 2017 Inatsisartuts Formandskab Mio.kr. --------

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Budgetoverslagsår 2014 2015 2016 2017 Inatsisartuts Formandskab Mio.kr. -------- Inatsisartuts Formandskab Mio.kr. -------- 83.748.000 83,4 83,4 83,4 01 Inatsisartuts Formandskab 83.748.000 83,4 83,4 83,4 01 01 Fællesudgifter 27.527.000 27,5 27,5 27,5 01 01 01 D Inatsisartuts Bureau

Læs mere

Budgetopfølgning April 2014

Budgetopfølgning April 2014 Budgetopfølgning April 2014 Departementet for Finanser 11. juni 2014 1. Indledning Nærværende budgetopfølgning indeholder en gennemgang af indtægter og udgifter ved udgangen af april 2014. Formålet med

Læs mere

D Grønlands Repræsentation i København,

D Grønlands Repræsentation i København, 10 01 01 D Formandens Departement, NSN, administr 22.936.000 2.228.000 11-07-2012 Ressortændring 10 01 01 D Formandens Departement, NSN, administr -237.000 24.927.000 12-07-2012 12-585 10 06 24 T Tilskud

Læs mere

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. FL 2010 Bilag 2, tekstanmærkninger samt bemærkninger til tekstanmærkninger Naalakkersuisut - Aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af

Læs mere

D Politisk arbejde /11-06 Landstinget

D Politisk arbejde /11-06 Landstinget 01 Landstingets Formandsskab 01 06 11 D Politisk arbejde 3.100.000 1.327.000 4.427.000 06/11-06 Landstinget 01 10 10 D Landstinget 37.446.000-1.327.000 36.119.000 06/11-06 Landstinget 01 10 13 T Vestnordisk

Læs mere

Budgetoversigt september 2017 Uddrag

Budgetoversigt september 2017 Uddrag Kalaallit Nunaanni Namminersorlutik Oqartussat Budgetoversigt Uddrag November 2017 1 Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. RESULTAT... 3 LIKVIDITET... 4 TILLÆGSBEVILLINGER... 5 3. SAMMENFATNING... 7 4. BEVILLINGER...

Læs mere

Forslag til LANDSTINGS- FINANSLOV for 2006

Forslag til LANDSTINGS- FINANSLOV for 2006 Forslag til LANDSTINGS- FINANSLOV for 2006 Grønlands Hjemmestyre Forslag til LandstingsFinanslov 2006 Udarbejdet af Grønlands Hjemmestyre side Forslag til Landstingsfinanslov for 2006 3-73 Bilag 1: Bevillingsoversigt

Læs mere

Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2011

Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2011 FM 2012/8 Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2011 Grønlands Selvstyre INDHOLD SIDE 1. Forslag til tillægsbevillingslov 2011 3 2. Bilag 1 Ændringer af Grønlands Selvstyres udgiftsog indtægtsbevillinger

Læs mere

Landsstyreformanden Aktivitetsområde10-19

Landsstyreformanden Aktivitetsområde10-19 FL 2003 Tekstanmærkninger Landsstyret - Aktivitetsområde 10-99 Landsstyret bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti, samt

Læs mere

Budgetopfølgning August 2013

Budgetopfølgning August 2013 Budgetopfølgning August 2013 Departementet for Finanser og Indenrigsanliggender 4. november 2013 1. Indledning Nærværende budgetopfølgning indeholder en gennemgang af indtægter og udgifter i de første

Læs mere

Det afsatte repræsentationsbeløb til oppositionens formand tilstilles formanden for det største parti i landstinget udenfor landsstyresamarbejdet.

Det afsatte repræsentationsbeløb til oppositionens formand tilstilles formanden for det største parti i landstinget udenfor landsstyresamarbejdet. Bilag 2 Side l TEKSTANMÆRKNINGER Landstingets formand - Aktivitetsområde 01-09. Til hovedkonto 01.01.10 (10.01). Det afsatte repræsentationsbeløb til oppositionens formand tilstilles formanden for det

Læs mere

25. februar 2016 FM 2016/25. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

25. februar 2016 FM 2016/25. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 25. februar 2016 FM 2016/25 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Dette forslag skal ses i sammenhæng med 18, stk. 3, nr. 4, i forslaget til Inatsisartutlov om kommunernes og

Læs mere

FL 2002 TEKSTANMÆRKNINGER. Landsstyret - Aktivitetsområde 10-99. Landsstyreformanden - Aktivitetsområde 10-19. Bilag 2 Side 1

FL 2002 TEKSTANMÆRKNINGER. Landsstyret - Aktivitetsområde 10-99. Landsstyreformanden - Aktivitetsområde 10-19. Bilag 2 Side 1 Side 1 FL 2002 TEKSTANMÆRKNINGER Landsstyret - Aktivitetsområde 10-99 Landsstyret bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti,

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2013

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2013 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2013 Bloktilskuddet til kommunerne i 2013 bliver på 1.130.373.000 kr. Det fremgår af bilag 1 hvordan aftalen ændrer bloktilskuddet i forhold til 2012.

Læs mere

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 10. august 2012 EM 2012/84 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Formålet med forslaget er at indsætte bestemmelse om gebyrer i fiskeriloven. Indføringen er reelt set ikke ny,

Læs mere

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Budgetoverslagsår 2013 2014 2015 2016 Inatsisartuts Formandskab Mio.kr. --------

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Budgetoverslagsår 2013 2014 2015 2016 Inatsisartuts Formandskab Mio.kr. -------- Inatsisartuts Formandskab Mio.kr. -------- 81.870.000 81,6 81,6 81,6 01 Inatsisartuts Formandskab 81.870.000 81,6 81,6 81,6 01 01 Fællesudgifter 26.949.000 26,9 26,9 26,9 01 01 01 D Inatsisartuts Bureau

Læs mere

D Formandens Departement, NSN, administr Naal. for Finan

D Formandens Departement, NSN, administr Naal. for Finan 10 01 01 D Formandens Departement, NSN, administr 28.413.000-383.000 28.030.000 20-12-2010 Naal. for Finan 10 06 21 T Hjælp til jordskælvsofre i Haiti 0 500.000 500.000 10-03-2010 10-462 10 12 10 D Udgifter

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 1. juli 2008 om tilskud til kurser på erhvervsuddannelsesområdet

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 1. juli 2008 om tilskud til kurser på erhvervsuddannelsesområdet Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 1. juli 2008 om tilskud til kurser på erhvervsuddannelsesområdet I medfør af 49 og 52, stk. 2, i landstingsforordning nr. 2 af 31. maj 1999 om erhvervsuddannelser

Læs mere

Landsstyremedlemmet for Finanser og Udenrigsanliggender - Aktivitetsområde 20-27

Landsstyremedlemmet for Finanser og Udenrigsanliggender - Aktivitetsområde 20-27 FL 2008 Bilag 2, tekstanmærkninger Landsstyret - Aktivitetsområde 10-89 Landsstyret bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Læs mere

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Landsstyrerok. Landstings- Godkendt af Bevilling Dato for 2007 Bilag 2 beslutning Finansudvalget herefter godk. Sagsnr.

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Landsstyrerok. Landstings- Godkendt af Bevilling Dato for 2007 Bilag 2 beslutning Finansudvalget herefter godk. Sagsnr. 01 Landstingets Formandsskab 01 01 01 D Landstingets Bureau 21.358.000 1.018.000 22.376.000 09-11-2007 Landstinget 01 10 10 D Landstinget 34.121.000-1.018.000 33.103.000 09-11-2007 Landstinget 10 Landsstyrets

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2012

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2012 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2012 Bloktilskuddet til kommunerne i 2012 bliver på 1.061.751.000 kr. Bloktilskuddet bliver derved 18,1 mio. kr. større end i 2011. Det fremgår af bilag

Læs mere

Medlemmet af Naalakkersuisut for Finanser Aktivitetsområde 20-24

Medlemmet af Naalakkersuisut for Finanser Aktivitetsområde 20-24 TB 2010 Naalakkersuisut aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til på Inatsisartuts vegne, at godkende anordning om ikrafttræden for Grønland af ændringer i lov om finansiel stabilitet, lov

Læs mere

Bemyndigelse i Selvstyret Sektion 1.4

Bemyndigelse i Selvstyret Sektion 1.4 Indledning I finansloven er der givet bevillinger. Dvs en bemyndigelse til hvert af medlemmerne af Naalakkersuisut til at handle efter nærmere fastsatte økonomiske retningslinjer. Herudover indeholder

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger Xx august 2016 Bemærkninger til lovforslaget EM 2016/xx Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartut vedtog i 1993 at oprette et boligselskab til at administrere Selvstyrets udlejningsboliger. En

Læs mere

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Landsstyrerok. Landstings- Godkendt af Bevilling Dato for 2016 Bilag 2 beslutning Finansudvalget herefter godk. Sagsnr.

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Landsstyrerok. Landstings- Godkendt af Bevilling Dato for 2016 Bilag 2 beslutning Finansudvalget herefter godk. Sagsnr. 10 Formanden for Naalakkersuisut 10 01 01 D Formandens Departement, NSN, administr 24.799.000 500.000 25.299.000 10-06-2016 16-722 10 10 10 D Naalakkersuisut 15.336.000 500.000 22-09-2016 16-732 10 10

Læs mere

Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2010

Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2010 FM 2011/8 Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2010 Grønlands Selvstyre INDHOLD SIDE 1. Forslag til tillægsbevillingslov 2010 3 2. Bilag 1 Ændringer af Grønlands Selvstyres udgiftsog indtægtsbevillinger

Læs mere

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger 30. april 2012 FM 2012/43 Bemærkninger til Lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre en strukturtilpasning for den del af den kystnære flådekomponent, som udøver

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal virksomheder og personer med kvoter, licenser eller

Læs mere

Landstingslov om vederlag m.v. til medlemmer af Inatsisartut og Naalakkersuisut m.v.

Landstingslov om vederlag m.v. til medlemmer af Inatsisartut og Naalakkersuisut m.v. Landstingslov om vederlag m.v. til medlemmer af Inatsisartut og Naalakkersuisut m.v. Marts 2015 Landstingslov nr. 22 af 18. december 2003 om vederlag m.v. til medlemmer af Landstinget og Landsstyret m.v.

Læs mere

EM 2017/95. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

EM 2017/95. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt 16-08-2017 EM 2017/95 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal virksomheder og personer

Læs mere

16. maj 2017 FM 2017/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

16. maj 2017 FM 2017/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 16. maj 2017 FM 2017/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget er udarbejdet som følge af det forslag til Inatsisartutbeslutning, som blev behandlet i og vedtaget af

Læs mere

11. oktober 2017 EM 2017/123. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

11. oktober 2017 EM 2017/123. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 11. oktober 2017 EM 2017/123 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Formandskabet har fundet behov for at udvide adgangen til familieledsagelse i forbindelse med Inatsisartut

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 30. marts 2012 om forskudsregistrering, selvangivelse og skatternes afregning. Kapitel 1

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 30. marts 2012 om forskudsregistrering, selvangivelse og skatternes afregning. Kapitel 1 Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 30. marts 2012 om forskudsregistrering, selvangivelse og skatternes afregning I henhold til 13, stk. 7 og 8, 14, stk. 1, 15, stk. 2, 17, stk. 1, 28, 42, stk. 2, 45,

Læs mere

3. juli 2014 EM 2014/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

3. juli 2014 EM 2014/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 3. juli 2014 EM 2014/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger til forslaget 1. Indledning Med vedtagelsen af landstingsforordning nr. 3 af 31. maj 2001 om boligsikring i lejeboliger har

Læs mere

Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om førtidspension

Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om førtidspension Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om førtidspension Sammenskrivningen er ikke retligt bindende. Sammenskrivningen skal samle og overskueliggøre

Læs mere

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt xx. februar 2017 EM 2017/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal der svares en

Læs mere

Bilag 2 Side 1 TB 2001 TEKSTANMÆRKNINGER. Landsstyreformanden - Aktivitetsområde 10-19

Bilag 2 Side 1 TB 2001 TEKSTANMÆRKNINGER. Landsstyreformanden - Aktivitetsområde 10-19 Side 1 TB 2001 TEKSTANMÆRKNINGER Landsstyreformanden - Aktivitetsområde 10-19 aktivitetsområde 50: Til hovedkonto 10.13.41 Erhvervsfremme og hovedkonto 10.13.43 Indfrielse af garantier for lån Landsstyret

Læs mere

Budgetopfølgning September 2014

Budgetopfølgning September 2014 Budgetopfølgning September 2014 Departementet for Finanser og Indenrigsanliggender 17. november 2014 1. Indledning Nærværende budgetopfølgning indeholder en gennemgang af indtægter og udgifter i de første

Læs mere

Bilag 1. Konto Kontotekst Finanslov Ordinære BO BO BO nummer 1999 ændringsforslag LANDSTINGETS FORMAND: AKTIVITETSOMR

Bilag 1. Konto Kontotekst Finanslov Ordinære BO BO BO nummer 1999 ændringsforslag LANDSTINGETS FORMAND: AKTIVITETSOMR Bilag 1 Konto Kontotekst Finanslov Ordinære BO BO BO nummer 1999 ændringsforslag 2000 2001 2002 LANDSTINGETS FORMAND: AKTIVITETSOMR 01 LANDSTINGETS BUREAU 01.10 Folkevalgte 01.10.10 Landstinget 22.343.000

Læs mere

FM 2011/8 Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2010

FM 2011/8 Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2010 FM 2011/8 Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2010 Grønlands Selvstyre INDHOLD SIDE 1. Forslag til tillægsbevillingslov 2010 x 2. Bilag 1 Ændringer af Grønlands Selvstyres udgiftsog indtægtsbevillinger

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Indledning I 2013 indledtes på forsøgsbasis makrelfiskeri i Grønland. Den samlede fangst udgjorde 51.337 tons i 2013. Med

Læs mere

Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2015

Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2015 FM 2016/8 Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2015 Grønlands Selvstyre INDHOLD SIDE 1. Forslag til tillægsbevillingslov 2015 3 2. Bilag 1 Ændringer af Grønlands Selvstyres udgiftsog indtægtsbevillinger

Læs mere

GRØNLANDS HJEMMESTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2008

GRØNLANDS HJEMMESTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2008 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2008 Parterne er enige om, at landsstyret i Forslag til Landstingsfinanslov for 2008 foreslår en bevilling til bloktilskud til kommuner i 2008 på 761.509.000

Læs mere

18. oktober 2011 EM2011/45

18. oktober 2011 EM2011/45 R E T T E L S E S B L A D Erstatter den danske version af udvalgets betænkning dateret 17. oktober 2011 (Rettelsesbladet korrigerer forslagsstillers titel) BETÆNKNING Afgivet af Kultur-, Uddannelse-, Forskning

Læs mere

20. maj 2015 EM 2015/XX. Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v.

20. maj 2015 EM 2015/XX. Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 20. maj 2015 EM 2015/XX Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx om alderspension Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 1. Pensionsalderen er 65 år, jf. dog stk. 2-4. Stk. 2. Pensionsalderen forhøjes

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Formål 1. Folkehøjskolerne tilbyder elever almendannende undervisning med sigte på folkelig oplysning af bred, almen og demokratisk karakter

Læs mere

Upernavik kommune, aktivitetshus - Landsstyret indstiller, Aningaasaqarn ermut ataatsiniititaliaq. Landstinget. Finansudvalget.

Upernavik kommune, aktivitetshus - Landsstyret indstiller, Aningaasaqarn ermut ataatsiniititaliaq. Landstinget. Finansudvalget. Inatsisartut Aningaasaqarn ermut ataatsiniititaliaq Landstinget Finansudvalget Ulloq/Dato: 25. juni 2004 Landsstyremedlemmet for Finanser og Udenrigsanliggender J.nr.: 01.31.06/04-00037 Orientering til

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 20 af 23. november 2015 0m alderspension Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 1. Pensionsalderen er 65 år, jf dog stk. 2-4. Stk. 2. Pensionsalderen forhøjes til 66 år fra den l. januar

Læs mere

30. januar 2015 FM 2015/98. Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v.

30. januar 2015 FM 2015/98. Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 30. januar 2015 FM 2015/98 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx 2015 om førtidspension Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 1. Retten til førtidspension er betinget af, at ansøgeren har dansk

Læs mere

Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om alderspension

Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om alderspension Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om alderspension Sammenskrivningen er ikke retligt bindende. Sammenskrivningen skal samle og overskueliggøre

Læs mere

Budgetoversigt marts 2018 Uddrag

Budgetoversigt marts 2018 Uddrag Kalaallit Nunaanni Namminersorlutik Oqartussat Budgetoversigt marts Uddrag 17. Maj Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. RESULTAT... 3 LIKVIDITET... 4 TILLÆGSBEVILLINGER... 5 3. SAMMENFATNING... 6 4. BEVILLINGER...

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx om tilskud til udvekslingsophold

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx om tilskud til udvekslingsophold Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx. 2019 om tilskud til udvekslingsophold I medfør af 20 a i Landstingslov nr. 13 af 5. december 2008 om efterskoler, som ændret ved Inatsisartutlov

Læs mere

FL 2001 TEKSTANMÆRKNINGER. Landsstyret - Aktivitetsområde Landsstyreformanden - Aktivitetsområde Bilag 2 Side 1

FL 2001 TEKSTANMÆRKNINGER. Landsstyret - Aktivitetsområde Landsstyreformanden - Aktivitetsområde Bilag 2 Side 1 Side 1 FL 2001 TEKSTANMÆRKNINGER Landsstyret - Aktivitetsområde 10-99 Landsstyret bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti,

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. x af x. xxxxxxxx 2013 om tilskud til udvekslingsophold

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. x af x. xxxxxxxx 2013 om tilskud til udvekslingsophold Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. x af x. xxxxxxxx 2013 om tilskud til udvekslingsophold I medfør af 20a, stk. 2 i landstingslov nr. 13 af 15. december 2008 om efterskoler som ændret ved Inatsisartutlov

Læs mere

EM 2018/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

EM 2018/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 18-06-2018 EM 2018/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartutlov om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber (budget- og regnskabsloven) trådte

Læs mere

Landstingets behandling af Forslag til Finanslov 2004

Landstingets behandling af Forslag til Finanslov 2004 Landstingets behandling af Forslag til Finanslov 2004 1. Landstingets behandling af Forslag til Finanslov 2004 a. Bilag 1 b. Bilag 2: Tekstanmærkninger for 2004 c. Bemærkninger til tekstanmærkningerne

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Landstingslov om økonomisk tilskud til politisk arbejde. Landstingslov nr. 1 af 31. maj 2001 om økonomisk tilskud til politisk arbejde

Landstingslov om økonomisk tilskud til politisk arbejde. Landstingslov nr. 1 af 31. maj 2001 om økonomisk tilskud til politisk arbejde Landstingslov om økonomisk tilskud til politisk arbejde September 2015 Landstingslov nr. 1 af 31. maj 2001 om økonomisk tilskud til politisk arbejde med de ændringer, som er en følge af Landstingslov nr.

Læs mere

Kapitel 1 Formål og definitioner

Kapitel 1 Formål og definitioner Landstingslov nr. 23 af 18. december 2003 om kommunernes mulighed for at bidrage til erhvervsudvikling gennem investering i erhvervsmæssig virksomhed m.v. Kapitel 1 Formål og definitioner 1. Formålet med

Læs mere

25. juli 2011 EM 2011/103. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

25. juli 2011 EM 2011/103. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 25. juli 2011 EM 2011/103 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Landsstyret nedsatte i 1993 Landbrugsrådet med det formål, at rådet skulle være rådgivende for Landsstyret

Læs mere

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Landsstyrerok. Landstings- Godkendt af Bevilling Dato for 2015 Bilag 2 beslutning Finansudvalget herefter godk. Sagsnr.

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Landsstyrerok. Landstings- Godkendt af Bevilling Dato for 2015 Bilag 2 beslutning Finansudvalget herefter godk. Sagsnr. 10 Formanden for Naalakkersuisut 10 01 01 D Formandens Departement, NSN, administr 26.329.000-20.000 21-10-2015 Naalakkersuisut 10 01 01 D Formandens Departement, NSN, administr 400.000 26.709.000 24-11-2015

Læs mere

09. november 2009 RETTELSESBLAD EM 2009/7

09. november 2009 RETTELSESBLAD EM 2009/7 09. november 2009 RETTELSESBLAD EM 2009/7 Forslag til Finanslov 2010 (Medlemmet af Naalakkersuisut for Finanser) Svarnotat 2. behandling Jeg vil gerne takke Finansudvalget for dets betænkning, som Naalakkersuisut

Læs mere

24. august 2012 EM 2012/79. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

24. august 2012 EM 2012/79. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 24. august 2012 EM 2012/79 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Naalakkersuisut har besluttet at foreslå en skatteomlægning. Omlægningen indebærer bl.a., at

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 20. september 2004 EM2004/29 Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger Den gældende landstingsforordning om hjælp til børn og unge er vedtaget på Forårssamlingen 2003. Anvendelsen

Læs mere

Landsstyreformanden Landsstyrets Sekretariat

Landsstyreformanden Landsstyrets Sekretariat Bilag 1 Tillægsbevillingslov 2003 Bevillingsoversigt Finanslov Landsstyrerok. FU's henvisning Godkendt af Bevilling Dato for FU Landsstyreformanden 10-14 10 Landsstyrets Sekretariat D 10.01.01 Landsstyrets

Læs mere

Landstingsforordning nr. 10 af 20. november 2006 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Historisk

Landstingsforordning nr. 10 af 20. november 2006 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Historisk Landstingsforordning nr. 10 af 20. november 2006 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Historisk I medfør af 1 i lov nr. 134 af 28. marts 1984 om støtte til erhverv i Grønland fastsættes: Kapitel 1 Formål

Læs mere

GRØNLANDS HJEMMESTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2007

GRØNLANDS HJEMMESTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2007 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2007 Parterne er enige om, at landsstyret i Forslag til Landstingsfinanslov for 2007 foreslår en bevilling til bloktilskud til kommuner i 2007 på 783.901.000

Læs mere

LANDSKASSENS REGNSKAB BILAG GRØNLANDS SELVSTYRE

LANDSKASSENS REGNSKAB BILAG GRØNLANDS SELVSTYRE LANDSKASSENS REGNSKAB 2014 BILAG GRØNLANDS SELVSTYRE INDHOLDSFORTEGNELSE Læsevejledning... 3 Oversigt over bevilling og regnskab for 2014... 4 Sammenstilling af regnskabsår 2012, 2013 og 2014... 12 01

Læs mere

Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2012

Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2012 FM 2013/8 Forslag til TILLÆGSBEVILLINGSLOV for 2012 Grønlands Selvstyre INDHOLD SIDE 1. Forslag til tillægsbevillingslov 2012 3 2. Bilag 1 Ændringer af Grønlands Selvstyres udgiftsog indtægtsbevillinger

Læs mere

Inatsisartuts efterårssamling 2017

Inatsisartuts efterårssamling 2017 Brødtekst klik her! Brødtekst klik her! Inatsisartuts efterårssamling 2017 Pressemøde Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen Fredag den 18. august 2017 Naalakkersuisuts punkter til Inatsisartuts efterårssamling

Læs mere

8. marts 2008 EM2008/XX

8. marts 2008 EM2008/XX 8. marts 2008 EM2008/XX Forslag til: Landstingsforordning nr. x af xx 2008 om ændring af landstingsforordning om leje af boliger (Øget tidsfrist for rettidig betaling. Mulighed for at indgå afdragsordning

Læs mere

13. august 2012 EM 2012/85. Forslag til: Inatsisartutlov nr. x af yy. måned 2012 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst. Kapitel 1 Anvendelsesområde

13. august 2012 EM 2012/85. Forslag til: Inatsisartutlov nr. x af yy. måned 2012 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst. Kapitel 1 Anvendelsesområde 13. august 2012 EM 2012/85 Forslag til: Inatsisartutlov nr. x af yy. måned 2012 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne inatsisartutlov har til formål at fremme et effektivt

Læs mere

Vejledning for udfyldelse af A 11

Vejledning for udfyldelse af A 11 INDKOMSTOPLYSNING for 20XX - A 11 Vejledning for udfyldelse af A 11 Bestemmelser i 30, 31 og 32 i landstingslov nr. 11 af 2. november 2006 om forvaltning af skatter 30 Til brug ved ligningen og skatteberegningen

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 40 af 9. december 2015 om førtidspension

Inatsisartutlov nr. 40 af 9. december 2015 om førtidspension Inatsisartutlov nr. 40 af 9. december 2015 om førtidspension Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 1. Retten til førtidspension er betinget af, at ansøgeren har dansk indfødsret. Stk. 2. Dette gælder

Læs mere

Kapitel 1 Definition og formål

Kapitel 1 Definition og formål Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx om efterskoler Kapitel 1 Definition og formål 1. En efterskole er en selvejende institution, der tilbyder undervisning og samvær, hvis hovedsigte er folkelig oplysning

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger Den xx. xxx 2017 EM 2017/XX Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre, at husstande hvor den ene ægtefælle eller samlever afgår ved døden, eller

Læs mere

Budgetoversigt september 2017

Budgetoversigt september 2017 Kalaallit Nunaanni Namminersorlutik Oqartussat Budgetoversigt september 2017 Januar 2018 1 Indhold FORORD... 4 RESUMÉ... 5 RESULTATER... 5 LIKVIDITET... 6 FORBRUG PÅ ANLÆG... 7 INDLEDNING... 8 1.1 DATA...

Læs mere

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Grønlands Selvstyre Skattestyrelsen Juni 2015 HUSK - at blive forskudsregistreret i både Danmark og Grønland * - at begære dig omfattet af artikel 18 i dobbeltbeskatningsaftalen

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter

Forslag til Lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter Kommunaludvalget 2010-11 KOU alm. del Bilag 4 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter (Renteforhøjelse) I lov om lån til betaling af ejendomsskatter, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Statistisk Årbog. Offentlige finanser. Offentlige finanser

Statistisk Årbog. Offentlige finanser. Offentlige finanser Statistisk Årbog Offentlige finanser Offentlige finanser Offentlige finanser Formålet med dette afsnit er at give et overblik over den offentlige sektors økonomi, herunder hvor store udgifterne er, hvordan

Læs mere

Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1

Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1 Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1 Indhold Bilag - Sådan investeres din pension - Hvis du har valgt garanti - Sådan kan du følge udviklingen af din pension - Når pensionen skal udbetales

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 12. april 2010 FM 2010/119 Bemærkninger til forordningsforslaget 1. Indledning Almindelige bemærkninger Dette forslag til Inatsisartutforordning fremlægges for at give førtidspensionister bedre økonomiske

Læs mere

FM 2017/141. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

FM 2017/141. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 14-03-2017 FM 2017/141 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Baggrunden for forslaget er, at Inatsisartut i efteråret 2016 vedtog beslutningsforslag om, at Naalakkersuisut

Læs mere

05. november 2015 EM 2015/21. Ændringsforslag. til

05. november 2015 EM 2015/21. Ændringsforslag. til 05. november 2015 Ændringsforslag til Forslag til: Inatsisartutlov nr. XX af XX. XXX 2015 om ændring af inatsisartutlov om afgift på hellefisk og makrel i det havgående fiskeri Fremsat af Naalakkersuisut

Læs mere

8. november 2017 EM 2017/38. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

8. november 2017 EM 2017/38. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger EM 2017/38 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Lovforslaget vedrører overordnet to forhold. Dels lægget lovforslaget op til justeringer af pensionsbeskatningsreglerne, som

Læs mere

Cirkulære om gældende sociale kontantydelser pr. 1. juli 2008

Cirkulære om gældende sociale kontantydelser pr. 1. juli 2008 Ilaqutariinnermut Peqqissutsimullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Familie og Sundhed Nr. 257 Cirkulære om gældende sociale kontantydelser pr. 1. juli 2008 Nærværende cirkulære opsummerer de satser,

Læs mere

20. september 2017 EM 2017/90. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

20. september 2017 EM 2017/90. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 20. september 2017 EM 2017/90 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget er udarbejdet som følge af den Inatsisartutbeslutning, som blev vedtaget som EM 2015/120 på efterårssamlingen

Læs mere

Departementet for Sociale Anliggenders administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om hjælp til personer med vidtgående handicap

Departementet for Sociale Anliggenders administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om hjælp til personer med vidtgående handicap Departementet for Sociale Anliggenders administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om hjælp til personer med vidtgående handicap Sammenskrivningen er ikke retlig bindende. Sammenskrivningen

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 25. september 2009 EM 2009/92 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Baggrunden for forordningsforslaget I forbindelse med Strukturudvalgets betænkning blev pædagogisk-psykologisk

Læs mere

Landstingslov om vederlag m.v. til medlemmer af Inatsisartut og Naalakkersuisut m.v.

Landstingslov om vederlag m.v. til medlemmer af Inatsisartut og Naalakkersuisut m.v. Landstingslov om vederlag m.v. til medlemmer af Inatsisartut og Naalakkersuisut m.v. Oktober 2016 Landstingslov nr. 22 af 18. december 2003 om vederlag m.v. til medlemmer af Landstinget og Landsstyret

Læs mere

Landsstyret - Aktivitetsområde 10-99

Landsstyret - Aktivitetsområde 10-99 Side 1 FL 2004 Tekstanmærkninger Landsstyret - Aktivitetsområde 10-99 Landsstyret bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti,

Læs mere

19. marts 2014 FM2014/128. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

19. marts 2014 FM2014/128. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 19. marts 2014 FM2014/128 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001 om udnyttelse af is og vand med henblik på eksport (isog vandeksportloven)

Læs mere