Miljømæssig vurdering af ansøgning fra Næstved Hallerne vedr. støj fra arrangementer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljømæssig vurdering af ansøgning fra Næstved Hallerne vedr. støj fra arrangementer."

Transkript

1 Sagsnr K Cpr. Nr. Dato Navn Sagsbehandler Gregers Kiehn Miljømæssig vurdering af ansøgning fra Næstved Hallerne vedr. støj fra. Det ansøgte: Næstved Kommune har i forbindelse med udarbejdelsen af et regulativ for støjende kultur og musik i Næstved Kommune anmodet Næstved Hallerne om at fremsende en ansøgning til det antal som de forventer/planlægger at afholde. Næstved Hallerne har fremsendt nedenstående oversigt: type Gæster Start kl. Slut kl. Antal gange pr. år Min. Koncerter Musical, Standup, show :00 01: Karakter med højt lydtryk 100 DAD, Rasmus Seebach, Elton John, Leonard Cohen :00 23: med moderat lydtryk 85 Ørkenens sønner, Linje 3, Abba the Show Store sports Små sports Udstillinger, messer og udstillinger Kongresser, konferencer Andre :00 22: :00 22: :00 17: :00 17: :00 22: med moderat lydtryk 75 TFN basketball, WM håndbold, Danish open badminton er med lavt lydtryk 65 Lokalt håndbold, SM i kunstrulleskøjter, Speedskating Næstved messe, hundeudstillinger, mande messe Kristlig fagforening konference, Socialdemokratiet kongres er uden væsentligt lydtryk 40 Træning, alm. Kampafvikling og skoletimer. Det maksimale antal gange for hver kategori er udtryk for hvor mange der kan holdes i hallen for at sikre den mest optimale drift. Det minimale antal gange er udtryk for hvor mange der minimum skal afholdes for at Næstved Hallerne har en fornuftig drift. Side 1 af 10

2 Støjberegninger: Der er udført støjberegninger for koncerter i Næstved Hallen hal 3, på baggrund af et lydtryk på 105 db(a). Dette lydtryk giver anledning til 55 db(a) ved de mest støjbelastede naboer når ubestemtheden på beregningerne lægges til beregningsresultatet. Det betyder at der med 95% sikkerhed er mindre end 55 db(a) ved de mest støjbelastede naboer under livekoncerter i hal 3. Næstved Hallen har vurderet hvad det vil indebære at foretage yderligere støjdæmpning af Hallen. Her har fokus været på en mere støjtæt tagkonstruktion. Undersøgelserne har vist at en mere støjtæt tagkonstruktion, vil blive tungere og kræve en kraftigere konstruktion, som ikke økonomisk kan indeholdes i projektet. Der er også foretaget beregninger af støjudbredelsen ved ind og udgang fra Hal 3. Beregningerne er foretaget på baggrund af et publikums antal på 4500 og en antagelse af at gæsterne kommer over en time og går i løbet af en halv time. Beregningerne viser at støjniveauet ved ind og udgang med 95 % sandsynlighed er mindre end 67 db(a). Næstved Hallerne har overvejet at opsætte støjafskærmning ved indgangspartiet til Hal 3. Der er set på forskellige løsninger, men der er pt. ikke økonomi i projektet til at opsætte støjafskærmningen. Næstved Hallerne er indforstået i, at der kan komme et krav om at der efterfølgende skal opsætte støjafskærmning ved indgangspartiet til Hal 3, hvis det vurderes nødvendigt. Næstved Hallerne ligger derfor op til dialog med naboerne og Næstved Kommune om omsætningen af støjafskærmning ved indgangspartiet. Hvad tillader andre - generelt og på særlige arealer: Generelt når der laves regulativer eller forskrifter for støjende rundt om i landet, er der tale om udendørs koncerter. De tilladte støjniveauer er mellem 70 og 90 db(a). De 70 db(a) er en generel støjgrænse som gælder for udendørs af kulturel betydning for lokalsamfundet. De 90 db(a) bruges ofte i forbindelse med større koncertpladser. Det er sjældent at der stilles vilkår om antallet af som kan holde sig under 70 db(a), men ne skal generelt slutte kl søndag til torsdag og kl fredag og lørdag. Hvis støjgrænsen sættes til 90 db(a) er der som regel et maksimum for antallet af. Dette maksimum ligger mellem 10 og koncerter pr år. Generelt sættes sluttidspunkterne til kl søndag til torsdag og kl fredag og lørdag. Grænsen for hvornår koncerterne skal slutte er som regel, både, sat ud fra en tanke om, at der skal være en vis symbiose med det øvrige natteliv i byen, som det forhold at man vil beskytte de nærmeste naboer mod støjgener. 70 db(a) svarer ca. til en støvsuger i 1 meters afstand. 90 db(a) svarer til en høj hjemmesterio eller et propelfly som starter i 30 meters afstand. Se støjbarometeret.

3 Vejledende støjgrænser: Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser i området er følgende: Tidsrum Mandag - fredag kl lørdag kl Boligområder for åben og lav boligbebyggelse Mandag - fredag kl lørdag kl søn- og helligdag kl Alle dage kl Det betyder at der forventes en overskridelse af de vejledende støjgrænser i natperioden efter kl ved koncerter på indtil 20 db(a). Ligeledes vil koncerterne give anledning til en overskridelse på db(a) i aftenperioden fra kl til kl Musical, Stand-up, og Show forventes af kunne overholde de vejledende støjgrænser i aftenperioden og kun give anledning til 5 db(a) overskridelse af de vejledende støjgrænser i natperioden. Det forventes at der vil være overskridelser af de vejledende støjgrænser ved koncerter, Musical, Stand-up, Show og Store sports i forbindelse med ind og udgang. Hvor stor overskridelsen af de vejledende støjgrænser vil være, er lidt svær at vurdere, da der kun er foretaget beregninger i den mest støjbelastede situation ved koncerter, og korrelationen mellem antallet af publikum og støjniveauet er ukendt. Overskridelserne af de vejledende støjgrænser vil være indtil 32 db(a) i natperioden ved udgang fra koncerter med 4500 gæster. Vurdering af det ansøgte: Ved vurderingen af hvad der kan tillades, skal der lægges vægt på om de generede naboer er sikret 8 timers ugeneret søvn. Ved de som slutter kl vil der først være ro omkring kl , hvis det tager en halv time at tømme Hal 3. Det vil sige, at de berørte naboer først kan forvente at være udhvilede kl om morgenen. Selv om de længerevarende som udgangspunkt kun foregår op til eller i weekenden fredag og lørdag er der en del mennesker som fortsat skal på arbejde eller har andre gøremål tidligt i weekenden. Samtidigt mister midtbyen symbiose effekter hvis ne stopper meget sent, da publikum i højere grad vil være tilbøjelige til at søge hjem end til at søge videre i byen. Af hensyn til naboerne og de kumulative effekter ved et aktivt koncertliv i Næstved, bør der derfor ikke tillades som afsluttes senere end kl Overskridelserne af de vejledende støjgrænser under selve ne vurderes ikke at være afgørende for antallet af som bør tillades. Det er støjniveauet ved ind og udgang som vurderes at være afgørende. Der er derfor arbejdet videre med udgangspunkt i at det maksimale antal som der er ansøgt om skal kunne tillades, men at der sker en regulering i forhold til sluttidspunkt, ugedage samt ind- og udgang. Ved støjberegningerne for ind og udgang er der ikke medtaget nogen form for støjdæmpende tiltag. Det vil være muligt at foretage nogen støjdæmpning ved opsætning af støjskærme ved skel mellem Hal 3 og naboerne. Støjskærmene kan udføres i glas så indkigget på hallen bevares. Der kan foreslås andre billigere løsninger, såsom vækstvægge beklædt med Efeu eller lignende. Den slags løsninger vil skærme/ændre hallens arkitektoniske fremtoning. Endeligt kan

4 der stilles krav om, at gæsterne går ud igennem Hal 1 eller Hal 2 efter koncerterne eller andre sene. Der er ansøgt om op til i alt 47 hvor der forventes støjgener i forbindelse med ind og udgang. 12 vil bidrage med det maksimale støjniveau ifølge støjberegningerne. De øvrige 35 vil medføre mindre støjgener, men støje mere end de vejledende støjgrænser ved ind- og udgang. En del af ne må forventes at foregå i løbet af ugen søndag til torsdag. Det er således ikke så meget karakteren af det enkelte arrangement men start og sluttidspunktet som er afgørende for hvordan generne vil blive oplevet af naboerne. Med det udgangspunkt er det oplagt at foreslå en anden opdeling af ne i forhold til det ansøgte.

5 Forslag 0: Intet regulativ med særregler for Næstved hallerne Næstved hallerne kan holde de de vil, men skal overholde den generelle støjgrænse på 70 db(a) midlet over de mest støjbelastede 2 timer. Afslutningen af skal ske hhv. kl søndag til torsdag og kl fredag og lørdag. type Alle typer af Gæster Afsluttes senest Søndag til torsdag Afsluttes senest Fredag eller lørdag :00 23:00 Dette forslag vil umiddelbart sikre at Næstved Hallerne kan afholde alle de som de ønsker, men det vil være en stor begrænsning at specielt koncert ne skal slutte forholdsvist tidligt fredag og lørdag endnu tidligere hvis de ligger i løbet af ugen. Naboerne vil være sikret godt i forhold til støjgener idet sluttidspunktet altid vil være forholdsvist tidligt.

6 Forslag 1: Regulering af sluttidspunkt for koncerter, som ansøgt Næstved hallerne kan holde de de har ansøgt om, men skal overholde den generelle støjgrænse på 70 db(a) midlet over de mest støjbelastede 2 timer. Afslutningen af skal ske senest kl type Koncerter Musical, Standup, show Store sports Små sports Gæster Start kl. Slut kl. Antal :00 24: :00 23: :00 22: :00 22: Karakter med højt lydtryk 100 DAD, Rasmus Seebach, Elton John, Leonard Cohen med moderat lydtryk 85 Ørkenens sønner, Linje 3, Abba the Show med moderat lydtryk 75 TFN basketball, WM håndbold, Danish open badminton er med lavt lydtryk 65 Lokalt håndbold, SM i kunstrulleskøjter, Speedskating Udstillinger, messer og udstillinger :00 17:00 Næstved messe, hundeudstillinger, mande messe Kongresser, konferencer Andre :00 17: :00 22: Kristlig fagforening konference, Socialdemokratiet kongres er uden væsentligt lydtryk 40 Træning, alm. Kampafvikling og skoletimer. Her reguleres sluttidspunktet for koncerter af hensyn til naboerne og symbioseeffekten med det øvrige natteliv. Naboerne vil kunne se frem til at der kan afholdes en eller anden form for arrangement næsten hver weekend, hvor de vil blive støjgeneret i forbindelse med ind- og udgang.

7 Forslag 2: Regulering af sluttidspunkt for koncerter, kan fordeles over ugen Næstved hallerne kan holde de de har ansøgt om, men skal overholde den generelle støjgrænse på 70 db(a) midlet over de mest støjbelastede 2 timer. Afslutningen af skal ske senest kl og ne kan fordeles over ugen. type Koncerter Gæster Start kl. Slut kl :00 24:00 Søndag til torsdag Op til 4 Fredag eller lørdag Op til i alt Karakter med højt lydtryk 100 DAD, Rasmus Seebach, Elton John, Leonard Cohen Musical, Standup, show :00 23:00 Op til 4 Op til i alt med moderat lydtryk 85 Ørkenens sønner, Linje 3, Abba the Show Store sports Små sports :00 22: :00 22:00 25 med moderat lydtryk 75 TFN basketball, WM håndbold, Danish open badminton er med lavt lydtryk 65 Lokalt håndbold, SM i kunstrulleskøjter, Speedskating Udstillinger, messer og udstillinger :00 17:00 Næstved messe, hundeudstillinger, mande messe Kongresser, konferencer Andre :00 17: :00 22: Kristlig fagforening konference, Socialdemokratiet kongres er uden væsentligt lydtryk 40 Træning, alm. Kampafvikling og skoletimer. Her reguleres sluttidspunktet for koncerter af hensyn til naboerne og symbioseeffekten med det øvrige natteliv, samtidigt kan de 22 mest støjende fordeles over ugen. Denne opdeling af ne vurderes at tage et fornuftigt hensyn til naboerne og sikre en tilpas fordeling af de støjende aktiviteter over ugen.

8 Forslag 3: Regulering af sluttidspunkt for koncerter i løbet af ugen, kan fordeles over ugen Næstved hallerne kan holde de de har ansøgt om, men skal overholde den generelle støjgrænse på 70 db(a) midlet over de mest støjbelastede 2 timer. erne kan fordeles over ugen og afslutningen skal ske senest kl søndag til torsdag og kl fredag og lørdag. type Koncerter Gæster Start kl :00 Slut kl. 24:00 01:00 Søndag til torsdag Op til 4 Fredag eller lørdag Op til i alt Karakter med højt lydtryk 100 DAD, Rasmus Seebach, Elton John, Leonard Cohen Musical, Standup, show :00 23:00 Op til 4 Op til i alt med moderat lydtryk 85 Ørkenens sønner, Linje 3, Abba the Show Store sports Små sports :00 22: :00 22:00 25 med moderat lydtryk 75 TFN basketball, WM håndbold, Danish open badminton er med lavt lydtryk 65 Lokalt håndbold, SM i kunstrulleskøjter, Speedskating Udstillinger, messer og udstillinger :00 17:00 Næstved messe, hundeudstillinger, mande messe Kongresser, konferencer Andre :00 17: :00 22: Kristlig fagforening konference, Socialdemokratiet kongres er uden væsentligt lydtryk 40 Træning, alm. Kampafvikling og skoletimer. Dette sikre ikke en ordentlig symbiose effekt i forhold til det øvrige natteliv, og vil påføre naboerne noget større gener i op til 12 weekender om året. Denne model kan i lighed med de øvrige forslag kombineres med at udgangen efter koncerter skal foregå igennem Hal 1 eller Hal 2, eventuelt betinget af om der opsættes støjskærm ved indgangspartiet til Hal 3.

9 Forslag 4: Der meddeles tilladelse til det ansøgte Næstved hallerne får tilladelse til at afholde som ansøgt om. De skal overholde den generelle støjgrænse på 70 db(a) midlet over de mest støjbelastede 2 timer. erne er ikke fordelt over ugen og afslutningen af koncerter kan ske kl alle dage. type Gæster Start kl. Slut kl. Antal Koncerter :00 01:00 12 Musical, Standup, show Store sports Små sports :00 23: :00 22: :00 22: Karakter med højt lydtryk 100 DAD, Rasmus Seebach, Elton John, Leonard Cohen med moderat lydtryk 85 Ørkenens sønner, Linje 3, Abba the Show med moderat lydtryk 75 TFN basketball, WM håndbold, Danish open badminton er med lavt lydtryk 65 Lokalt håndbold, SM i kunstrulleskøjter, Speedskating Udstillinger, messer og udstillinger :00 17:00 Næstved messe, hundeudstillinger, mande messe Kongresser, konferencer Andre :00 17: :00 22: Kristlig fagforening konference, Socialdemokratiet kongres er uden væsentligt lydtryk 40 Træning, alm. Kampafvikling og skoletimer. Dette forslag sikre ikke en ordentlig symbiose effekt i forhold til det øvrige natteliv, og vil påføre naboerne noget større gener ved koncertafholdelsen. Denne model kan i lighed med de øvrige forslag kombineres med at udgangen efter koncerter skal foregå igennem Hal 1 eller Hal 2, eventuelt betinget af om der opsættes støjskærm ved indgangspartiet til Hal 3.

10 Støjbarometer Lydtrykniveau db(a) Rekordhøjt barneskrig, 1 m Høj hjemmestereo Hårtørrer, 0,3 m Støvsuger, 1 m Håndmixer, max hastighed, 1 m Emhætte, 0,5 m Normal tale, 1 m Opvaskemaskine, 1 m Vaskemaskine, vask, 1 m Hvisken, 0,3 m Laptop computer, 1 m Køleskab, 1 m Stille Soveværelse Smertetærskel Luftværnssirene, 30 m Høj diskoteksmusik Udendørs rockkoncert (ved tilhørende) Symfoniorkester (max ved tilhørende) Start af propelpassagerfly, 30 m Støjgrænse på arbejdspladser 85 db(a), (8 timer) Lastbil, forbikørsel 10 m (max niveau) Personbil, forbikørsel 10 m (max niveau) Støj i personbil, 80 km/t Vindstøj i træer i skov, vindhastighed 8 m/s Åben plan kontor (tale og anden støj) Baggrundsstøj i koncertsal med publikum Baggrundsstøj i villakvarter langt fra store veje Ventilationsstøj i kontor Stille enmandskontor med PC Stille skov, vindhastighed 1 m/s 10 Høretærskel 0

Regulativ for støjende kultur- og musikaktiviteter i Næstved

Regulativ for støjende kultur- og musikaktiviteter i Næstved Regulativ for støjende kultur- og musikaktiviteter i Næstved Regulativ for støjende kultur- og musikaktiviteter i Næstved PKT. 1. INDLEDNING 3 PKT. 2. REGULATIVETS ANVENDELSESOMRÅDE 4 PKT. 3. DEN ANSVARLIGE

Læs mere

Bridgewalking Lillebælt Teglgårdsparken 103 5500 Middelfart. E-post: knud.jeppesen@middelfart.dk

Bridgewalking Lillebælt Teglgårdsparken 103 5500 Middelfart. E-post: knud.jeppesen@middelfart.dk Bridgewalking Lillebælt Teglgårdsparken 103 5500 Middelfart E-post: knud.jeppesen@middelfart.dk 25-11-2015 Sags id.: 15/7433 Sagsbehandler: Henrik Jørgensen KS: Ellen V. Olesen Vurdering af støjbidrag

Læs mere

Regler om støj fra vindmøller

Regler om støj fra vindmøller Regler om støj fra vindmøller Jørgen Jakobsen, Miljøstyrelsen Vindmøller Biopix.dk: N Sloth Oversigt Andre slags støj Anmeldelse af ny vindmøller Er der plads? Hvad kan kommunen bestemme? Tilsyn og kontrol

Læs mere

NY DAGLIGVAREBUTIK I ESBJERG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 2 2.1 Støjgrænser 2

NY DAGLIGVAREBUTIK I ESBJERG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 2 2.1 Støjgrænser 2 AMSTRUP & BAGGESEN ENTREPRISE A/S NY DAGLIGVAREBUTIK I ESBJERG STØJBEREGNING ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Forskrift for udendørs støjende kultur- og musikaktiviteter i Esbjerg og Fanø Kommuner

Forskrift for udendørs støjende kultur- og musikaktiviteter i Esbjerg og Fanø Kommuner 19. februar 2016 Forskrift for udendørs støjende kultur- og musikaktiviteter i Esbjerg og Fanø Kommuner Indledning Forskriftens formål er at fastsætte generelle retningslinjer for afholdelse af støjende

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder.

Vejledning for fjerkræhold i boligområder. Vækst og Bæredygtighed Dato: 21/10/2015 Vejledning for fjerkræhold i boligområder. For yderligere information kontakt Holbæk Kommune ved: Landbrugsteamet Telefon: 72362505 Mail: landbrug@holb.dk 0 Indhold:

Læs mere

Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 18, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter.

Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 18, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter. Forskrift for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsaktiviteter Baggrund og lovgivning Bygge- og anlægsarbejder giver ofte anledning til gener for de omkringboende i

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder

Vejledning for fjerkræhold i boligområder Vejledning for fjerkræhold i boligområder Indhold: FØR DU ANSKAFFER DIG FJERKRÆ 3 EN HØNE BLEV TIL FEM KLAGER 3 REGLER OG RETNINGSLINJER 4 ROTTER 4 GØDNING 5 HØNS 5 DUER 6 ANDET FJERKRÆ 6 FUGLEINFLUENZA

Læs mere

STØJSKÆRM VED. visualisering/foto

STØJSKÆRM VED. visualisering/foto STØJSKÆRM VED SKOVDIGEBROEN i bagsværd visualisering/foto Visualisering af støjskærmen ved Skovdigebroen UDGIVET AF Vejdirektoratet, april 2013 VISUALISERINGER Bjarrum Arkitekter Tryk & LAYOUT Vejdirektoratet,

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

hønsehold i Halsnæs Kommune

hønsehold i Halsnæs Kommune Regulativ for ikkeerhvervsmæssigt fugle- og hønsehold i Halsnæs Kommune Januar 2015 Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Regulativ for ikke-erhvervsmæssigt fugle- og hønsehold i Halsnæs Kommune... 2

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Industri Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 133/H01-0014 Ref.: OD/BKR/9 Den Miljøstyrelsens afgørelse af klage over miljøgodkendelse

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Folkesundhed Aarhus Dit Liv - Din Sundhed

Folkesundhed Aarhus Dit Liv - Din Sundhed Side 1 1. CPR-nummer - 2. Angiv din alder år 3. Dato for udfyldelse af skemaet - - 2 0 De følgende spørgsmål handler om rygning 4. Ryger du? (dette gælder også e-cigaretter og vandpibe), hver dag, mindst

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM Myndighed Kolding Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade 11 2300 København S Virksomheder J.nr. MST-1270-01430 Ref. tiska/gukha Den 9. marts 2015 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For: Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635. VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3.

Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635. VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3. Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635 VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3. marts 2016 Koldingvej 2, Billund A/S (CVR 16632635) har d. 26. november 2015 ansøgt

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Notat - Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger Oversigt

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Støjgener. Side 1 af 6. Bolius Fakta nr. 1203. Den 29 aug. 2007

Støjgener. Side 1 af 6. Bolius Fakta nr. 1203. Den 29 aug. 2007 Bolius Fakta nr. 1203. Den 29 aug. 2007 Støjgener der kommer udefra: Generende støj fra trafik og virksomheder kan bekæmpes med støjskærme, og selve huset kan tætnes med lydisolerende vinduer. INDHOLD

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Natura. 2000-områder. Vejle. Hedensted. også vurderes, hvad der skal gøres for at fjerne eventuelle skader.

Natura. 2000-områder. Vejle. Hedensted. også vurderes, hvad der skal gøres for at fjerne eventuelle skader. Hedensted Bredal Daugård Assendrup Vejle Stouby Vejle Fjord Natura 2000områder Andkær Brejning Linjeføring fra forundersøgelse Natura 2000-områder Fredninger Børkop Natura 2000 er et internationalt netværk

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg JYSKE FINANS A/S Kastaniehøjvej 2 8600 Silkeborg DATO 26. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-21745 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til andet erhverv på

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Omlægning af ledning på delstrækningen Benediktsgade og Benedikts Plads, 5000 Odense C i perioden 4. januar 1. august 2016. CVR-nr.

Omlægning af ledning på delstrækningen Benediktsgade og Benedikts Plads, 5000 Odense C i perioden 4. januar 1. august 2016. CVR-nr. Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C FJERNVARME FYN A/S Billedskærervej 7 5230 Odense M Att.: Birgitte L. Nielsen By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Byggesag Nørregade 36 5000 Odense

Læs mere

Pkt. 1. Indledning. Pkt. 2. Forskriftens anvendelsesområde. Sagsnr. 09.11.00-K08-11-13 Cpr. Nr. Dato 21-11-2014 Navn Sagsbehandler Gregers Kiehn

Pkt. 1. Indledning. Pkt. 2. Forskriftens anvendelsesområde. Sagsnr. 09.11.00-K08-11-13 Cpr. Nr. Dato 21-11-2014 Navn Sagsbehandler Gregers Kiehn Sagsnr. 09.11.00-K08-11-13 Cpr. Nr. Dato 21-11-2014 Navn Sagsbehandler Gregers Kiehn Regulativ for støjende kultur og musik aktiviteter i Næstved - Udkast Pkt. 1. Indledning Miljøministerens bekendtgørelse

Læs mere

Teknisk Notat. Skærbækværket Brændselsomlægning Fremtidigt driftsscenarie med spidsbelastningskedler november 2011. Udført for DONG Energy Power A/S

Teknisk Notat. Skærbækværket Brændselsomlægning Fremtidigt driftsscenarie med spidsbelastningskedler november 2011. Udført for DONG Energy Power A/S Teknisk Notat Skærbækværket Brændselsomlægning Fremtidigt driftsscenarie med spidsbelastningskedler november 2011 Udført for DONG Energy Power A/S AV 1239/11 Rev. 1 Sagsnr.: A581426-02 Side 1 af 10 4.

Læs mere

Afd. 122 Kløverholm 1-4, 16-38, 41-43, 45, 47, 49, 51A, 51B, 53A, 53B Kløverholm 40-78 og Kløverlykke 1-29. Råderetten

Afd. 122 Kløverholm 1-4, 16-38, 41-43, 45, 47, 49, 51A, 51B, 53A, 53B Kløverholm 40-78 og Kløverlykke 1-29. Råderetten Afd. 122 Kløverholm 1-4, 16-38, 41-43, 45, 47, 49, 51A, 51B, 53A, 53B Kløverholm 40-78 og Kløverlykke 1-29 Råderetten Den 1. juli 2005 blev der vedtaget en lov om råderet i den almene boligsektor. Boligindretning

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. NOTAT 20. februar 2015 Sagsbehandler: Oprettelse af 0. klasser 2015/16 Dok.nr.: 2015/0005268-1 Børne- og ungeområdet Skoleafdelingen Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer

Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer PROBUS ApS Timianvej 23 8800 Viborg Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-69-15 07-06-2016 Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

havstrygerne.dk Vi har derfor fundet det passende, at tilbyde træning som sikrer, at disse grupper er i den nødvendige gode form til deres løb.

havstrygerne.dk Vi har derfor fundet det passende, at tilbyde træning som sikrer, at disse grupper er i den nødvendige gode form til deres løb. havstrygerne.dk 18-ugers træningsprogram 10 km, ½- og helmarathon coast2coast Introduktion til programmet Igen i år har mange et af klubbens medlemmer ½-marathon som mål. I år er jeg bekendt med, at det

Læs mere

Torsdag. Ryg og skuldre. Bent over barbell rows. 4 sæt x 8 gentagelser. Pull ups. 4 sæt x 8 gentagelser. Cable rows 4 sæt x 10 gentagelser

Torsdag. Ryg og skuldre. Bent over barbell rows. 4 sæt x 8 gentagelser. Pull ups. 4 sæt x 8 gentagelser. Cable rows 4 sæt x 10 gentagelser Introduktion Dette 5-dages begynderprogram er baseret på noget der ligner Layne Nortons PHAT-program, men er stadigvæk holdt relativt simpelt uden alt for mange overflødige øvelser. Det er dog fordelagtigt

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED STORE LØGTVEDGÅRD

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED STORE LØGTVEDGÅRD ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED STORE LØGTVEDGÅRD Kalundborg Kommune har den 11. juli 2012 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 9 samt lokalplan nr. 543 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Følgende forskrift har til formål at begrænse gener i form af støj, støv og vibrationer i forbindelse med midlertidige bygge-

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKEBØLLE STRAND. Høring om små vindmøller i sommerhusområdet Bakkebølle

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKEBØLLE STRAND. Høring om små vindmøller i sommerhusområdet Bakkebølle GRUNDEJERFORENINGEN BAKKEBØLLE STRAND Vordingborg, den 29. februar 2016 Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Att.: Dorit Mahler Jensen, Plan og Byg Høring om små vindmøller i sommerhusområdet

Læs mere

Vindmøller ved Lundsmark

Vindmøller ved Lundsmark Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller ved Lundsmark November 2015 Projektansøger: SE Blue Renewables og Wind1 Udarbejdet af: Arkitektfirma Mogens B. Leth Magnoliavej 16, 7700 Thisted Mail: mogens.leth@gmail.com

Læs mere

Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg

Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Dato: November 2014 Oplag: 150 stk. Redaktion, tekst, layout og tryk: Vejdirektoratet Copyright: Vejdirektoratet, 2014 2 Støjskærm

Læs mere

Center for Social og Sundhed Træning og hjælp i dit hjem

Center for Social og Sundhed Træning og hjælp i dit hjem Center for Social og Sundhed Træning og hjælp i dit hjem Få hjælp til at bevare en aktiv og selvstændig hverdag! I denne pjece kan du læse om dine muligheder for at få hjælp i dit hjem, hvis det af fysiske,

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund Debatoplæg Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund LEGO parkeringshus Indkaldelse af forslag og idéer Oktober 2014 1 LEGO Koncernen har søgt Billund Kommune om tilladelse til at bygge et nyt parkeringshus

Læs mere

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE Vi vil anbefale deltagerne på 10-kæmperne at træne tre gange om ugen, hvilket vil sige, at det vil være godt, hvis du træner yderligere én gang om ugen

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES 1/6 bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. BEGYNDER GUIDE - team bepeaked www.bepeaked.dk

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 14. september 2010 til Billund Kommune. Vedrørende kommunens j.nr. 09/8343

Statsforvaltningens brev af 14. september 2010 til Billund Kommune. Vedrørende kommunens j.nr. 09/8343 Statsforvaltningens brev af 14. september 2010 til Billund Kommune Vedrørende kommunens j.nr. 09/8343 Den 4. november 2009 udtalte statsforvaltningen, at det ikke havde været i overensstemmelse med lovgivningen

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Træning og hjælp i dit hjem

Træning og hjælp i dit hjem Kontakt Visitationen Ring på tlf. 7235 5630: Mandag-fredag kl. 10-12, torsdag kl. 10-14. Mail til: visitationen@furesoe.dk. Center for Social og Sundhed Træning og hjælp i dit hjem Få personlig og praktisk

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Forslag til løsning af Opgaver til ligningsløsning (side172)

Forslag til løsning af Opgaver til ligningsløsning (side172) Forslag til løsning af Opgaver til ligningsløsning (side17) Opgave 1 Hvis sønnens alder er x år, så er faderens alder x år. Der går x år, før sønnen når op på x år. Om x år har faderen en alder på: x x

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Teknik & Miljø 15. marts 2016 Sags-ID: 16-1556 Sagsbehandler: Susanne Hansen Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf.

Læs mere

Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem

Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem Få støtte til at bevare en aktiv og selvstændig hverdag! - om rehabiliterende og kompenserende hjælp KÆRE BORGER Her kan du få mere at vide om

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

Vedr.: FAF/DLG Fabrik Svendborg Supplerende oplysninger

Vedr.: FAF/DLG Fabrik Svendborg Supplerende oplysninger Svendborg Kommune, Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Att.: Trine Thorup/Jacob Haass Svendsen Vor ref. HAP WH sag nr. 07060 Dato: Skanderborg, den 10. september 2012 Vedr.: FAF/DLG

Læs mere

Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark.

Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark. By- og Kulturforvaltningen Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark. Indholdsfortegnelse Følgende lokaler udlånes af Fritid og Eliteidræt... 2

Læs mere

Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere

Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere 11. november 2015 Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere De fleste danskere, der har været på boligjagt kender formentlig fornemmelsen af, at det til tider kan være svært at få alle boligønskerne

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn Forsvarsministeriet v/forsvarets Bygningsog Etablissementstjeneste Att.: Projektleder, Byggedivisionens Projektteam Vest, Eva Hancock Sendt elektronisk til esh@mil.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Bestyrelsesmøde den 23-02-2016 på kontoret Temamøde vedr. grønne områder/sandkasser, og hvad der ellers hører under afd. 7 Til stede: Emma Schnedler,

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

PAROC Stenuld et stensikkert valg

PAROC Stenuld et stensikkert valg PAROC Stenuld et stensikkert valg Hvorfor sige nej til tryghed, når det nu ikke koster ekstra? Én ting er stensikker I dag er der vist ikke mange, der tvivler på, at den vigtigste årsag til den truende

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

BILAG 4 STØJBEREGNINGER. Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten

BILAG 4 STØJBEREGNINGER. Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten BILAG 4 STØJBEREGNINGER Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten Bilag til orienteringsmateriale om nye vindmøller på Køge Havn Adresse Støjniveau Brogade 22 34-40 db (nat)

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr. 125 Juni 1977 J.nr. 1103-1/77 AFSKRIFT UDBETALING AF VISSE SÆRLIGE YDELSER TIL PERSONER MED ANSÆTTELSE PÅ FUNKTIONÆRVILKÅR

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af hundehold

Afgørelse om godkendelse af hundehold Leon Østrup Nielsen 02-07-2014 Fremsendt per mail Afgørelse om godkendelse af hundehold Syddjurs Kommune modtog den 27.5.2014 en anmeldelse af etablering af et hundehold bestående af 10 voksne hunde på

Læs mere

OVERSIGT OVER SAGSBEHANDLINGSTIDER I STRUER KOMMUNE TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

OVERSIGT OVER SAGSBEHANDLINGSTIDER I STRUER KOMMUNE TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR OVERSIGT OVER SAGSBEHANDLINGSTIDER I STRUER KOMMUNE TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR 1 MÅL FOR SAGSBEHANDLING Generelle mål for behandling af henvendelser Henvendelser fra borgere besvarer administrationen

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund.

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter. NÅR REGNVAND

Læs mere

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledende retningslinier

Læs mere

TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT

TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT GIV DIG SELV LIDT MERE TRYGHED I HVERDAGEN DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. NÅR

Læs mere

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41)

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) #BREVFLE Strandvejen 191 Hou 9370 Hals 17. december 2015 Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) Aalborg

Læs mere

Hver fjerde unge ledig står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet

Hver fjerde unge ledig står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet 17. december 2013 ANALYSE Af Erik E. Simonsen Hver fjerde unge ledig står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet Hver fjerde af alle ledige under 30 år står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet. Det samme

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert. ikke for alle en fordel for foa-medlemmer. Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert. ikke for alle en fordel for foa-medlemmer. Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet ikke for alle en fordel for foa-medlemmer Kan man sætte en pris på tryghed? er et særligt tilbud til dig, der er medlem af både FOA og FOAs A-kasse,

Læs mere