L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke."

Transkript

1 Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt om dig selv og din uddannelse, og din position her på arbejdet. Per: Jeg er egentlig uddannet fra Århus handelshøjskole en cand. Merc. Jur. Det er halv økonomi og halv jura. Efter studiet flyttede jeg til København og blev ansat på VP, blev færdig med studiet i 2009, og har været her i 5 år. Og har været 3 forskellige steder i virksomheden, startede i operation forretningen og sidder nu med produktansvaret i en afdeling, så alle de produkter og services, der bliver lavet, dem har jeg ansvaret for. Både udvikling, nogle IT-resurser, der får udviklet nogle produkter, også opfølgning på om de bliver solgt, og de operationes om de bruger produkterne. L: Hvad hedder din stilling? Per: Product manager. Kata: Hvor lang var din uddannelse? Per: 5 År. L: Du bor på Frederiksberg? Og hvor gammel er du? Per: Ja, og jeg er 32. L: Vi er interesseret i, hvordan det fungerer hjemme ved jer, og tænker om du vil prøve at beskrive jeres hverdagsliv fra I står op og til I går i seng, og hvordan arbejdsopgaverne er fordelt. Per: Vi står op mellem halv 7 og 7, også gør jeg mig klar til at skal på arbejde, og før jeg tager af sted, så går min kæreste i bad og så smutter jeg af sted. Så jeg er der ikke, når min søn han skal have morgenmad, der er jeg typisk i hverdagen taget af sted. Også kommer jeg hjem på et tidspunkt her mellem Nok mest inden 17. Det varierer meget, det kan også være tidligere eller senere, det kommer lidt an på hvad jeg sidder og laver. Så får vi mad, også bliver han lagt i seng. L: Hvem laver maden? Per: Det vil jeg tro, det er halvt-halvt. L: også med indkøb? Per: Typisk er det min kæreste, der gør det. L: Hvordan kan det være? Er det på grund af arbejdstider?! 1!

2 Per: Nej, det er fordi hun er på barsel. Kata: Så hun er på barsel nu? Per: Ja, han er 8 måneder nu, så hun har ikke været på arbejde endnu, hun er stadig på barsel. L: Hvad prioriterer i højt i jeres hverdagsliv? Hvis vi ser væk fra de praktiske opgaver? Per: Nu er vi jo stadig i barselsperiode, så det er ikke fordi.. typisk skal man jo have noget pasning, og når han er så lille, så det jo vores forældre, der vil gøre det, og de bor i Nordjylland. Så meget af tiden, så er det, hvis man laver noget udover at være hjemme, så er det hver for sig. Så kan man være ude og spise, i byen, i biografen alt muligt, træning. L: Er der forskel på, hvad dig og din kæreste laver? Per: Jeg vil tro, at hun nok mest er sammen med veninder. L: Sørger I så for, at jeres barn bliver passet. Per: Nej, så sørger jeg for at være hjemme. Så vil jeg passe ham. For når jeg så har fri, så er det mere vennerne, ude og spise, også har jeg en sejlbåd. L: Ser du nogle forskelligheder i jeres måde at være forældre på? Opdragelse, måde at vise omsorg og aktiviteter. Per: Jeg vil sige, fordi hun er jo på barsel, så hun er jo til noget babysvømning, rytmik og sådan nogle ting. Og det gør jeg jo ikke, fordi jeg ikke er på barsel endnu. L: Ville du gøre det, hvis du var? Per: Det kunne jeg godt finde på et eller andet. For jeg skal jo finde på noget. L: Så babysvømning kunne du godt forestille dig. Per: Ja. Det kunne jeg godt. L: Hvad med opdragelse, har I forskellige måder der? Per: Nej, men det er nok, fordi han ikke er så gammel endnu, så det kommer nok. L: Hvad med omsorg? Kan du se nogle forskellige måder i viser omsorg overfor jeres barn? Per: Det ved jeg faktisk ikke. Prøv at uddybe det? L: Vi tænker sådan måske, om der er forskelle på, at tage jeres barn op, og være omsorgsfulde, eller om det er ligeligt fordelt.! 2!

3 Per: Det tror jeg ikke, men hvis han er ked af det, så tror jeg hellere hun vil gå ind og lægge sig sammen med ham. Og det tænker jeg, han må kommer over på et tidspunkt. K: Tænker du, at det er fordi han er så lille? Per: Ja, når man kun kan to ting enten spise eller skrige, så det tror jeg, at det ændrer sig. L: Så lige nu er det i højere grad din kæreste, der tager sig af det? Per: I løbet af dagen, men når jeg er hjemme, tror jeg at vi på samme måde tager ham op. Men hvis han er ked det en nat, så det nok hende, der vil lægge sig ind til ham, for ellers kommer jeg jo ikke op på arbejde dagen efter. Men så tror jeg måske, også hun bliver mere irritabel, for hun er jo sammen med ham hele døgnet, hvor jeg måske er 10 timer. L: Hvad tænker du, at der skal til, før i fungerer godt som familie? Hvordan skal dig og din kæreste fordele rollerne? Per: Det er nok, at der skal være plads til, at man kan gøre noget fra det gamle liv, hvor der også var plads til at gøre noget om aftenen, det er også, når han bliver ældre, have en fast babysitter, så man kan lave nogle ting sammen. Så det ikke kun bliver det her med, at du har et barn. Sådan siger vi begge to, at når han begynder at kunne blive passet, at så kan du købe en til at komme og hjælpe til med det, så du stadig har din frihed. L: Hvor mange timer arbejder du ca. om ugen? Per: Nu arbejder jeg meget tæt på de 37. Jeg er meget fleksibel i den stilling, jeg er i. Nogle gange kan jeg også arbejde mindre. L: Hvad betyder dit arbejde for dig? Per: Hvad tænker du på? L: Prioriterer du det højt? Er det noget, du glæder dig til at stå op til om morgenen? Per: Det er noget jeg prioriterer højt, men jeg prioriterer det ikke højere end jeg arbejder, de der 37 timer nu, også er det også det. Det kan godt ændrer sig, før kunne jeg også godt arbejde mere. Kata: Det er er vel også, derfor du er steget i rækkerne? Du har vel en slags lederstilling? Per: Jo, ikke lederstilling, men jeg har et ansvar. Jeg har ikke nogle mennesker under mig, men jeg har nogle teams, men jeg har ikke det formelle ledelses ansvar for dem. L: Kan du prøve at beskrive arbejdspladsen, hvor mange ansatte er der? Per: Der er 175. L: Hvilke type virksomhed er det?! 3!

4 Per: Det er en finansiel virksomhed. L: Hvilke tanker havde du om barsel i forhold til din arbejdsplads? Per: Vi har rigtig gode barselsvilkår, så jeg kunne få så meget som muligt. L: Hvad lyder vilkårene på? Per: Jeg har med de to uger, så har jeg 4 måneder betalt løn. L: Hvad hvis du ikke havde haft det? Per: Så havde jeg nok ikke taget 4 måneder, det kommer lidt an på, hvad jeg havde haft. L: Så det er fordi det er betalt? Per: Ja, man kan udvide forlængelses barsel med 8 eller 14 uger, hvor man så får dagpenge, der er spredt ud over ugerne. Og det har vi gjort med 8 uger, så min kæreste har stadig meget barsel, fordi vi har forlænget den. L: Hvordan kan det være i gjorde det? Per: Det fordi mine arbejdsgivere stadig giver mig fuld løn lige meget om, vi forlænger den, så økonomisk har de 2 uger måske kostet os L: Så hvis du ikke havde haft disse vilkår, vil det så sige, at det var en økonomisk grund du ikke tog barslen? Eller interessemæssigt. Per: Både og. L: Eller måske nogle forventninger fra arbejdsplads? Per: Nej det er ikke en forventning fra arbejdsgivere, men det er en af de lønvilkår. At ens barsel er noget, man har forhandlet sig til. Så hvis man ikke tog det, det ville jo være.. så skulle man arbejde for at arbejde. Lige som at sige nej til ferie. Ikke fordi barsel er ferie. Men det er jo en goder, du har. Som man jo ikke vil sige nej til. Kata: Tror du, hvis flere mænd havde samme vilkår som dig, at de så ville tage mere barsel. Per: Ja. Jeg kan se på de kammerater, jeg har, der ikke har betalt, de tager de uger, der er betalt. De vælger ikke at sige nej til 2 måneders løn også selvom, de måske har råd til det. Der ville de ikke gøre det. Så man kan godt sige, det har en økonomisk betydning, men tænk på at sige nej til for at holde to måneders ferie. Det kan godt være, du godt kan klare det i dit budget, men det skal også give noget værdi. Og det kan godt være, det også gør det med 2 måneder med sin søn, men jeg tror stadig., L: Men de fleste har jo en kæreste, der er på barsel, gælder der det samme, hvis hun skulle sige nej til 2 måneders betalt ferie?! 4!

5 Per: Jo. Men typisk har kvinder længere barsel med fuld løn. Mange steder er det 6 måneder med fuld løn, hvor det er sjældent, at mænd har mere end 8 uger. L: Hvorfor tror du, at der er flere kvinder end mænd, der tager barslen? Per: Fordi de får løn længere tid, og de første måneder er barnet afhængigt af hende. L: Hvis du skal prøve at ridse op hvem, der klarer en hylde der skal sættes op. Per: Den daglige rengøring og oprydning er vi nok fælles om. Når hun går hjemme er hun nok bedre til at gøre det lidt i løbet af dagen. Hvis det er hylder, så vil det typisk være mig, eller hvis vi har besøg af nogle forældre. L: Hvad synes du, i gør for at være gode forældre, både sammen og hver for sig. Per: Både sammen, vi prøver at bruge meget tid sammen med ham lige nu, sådan at jeg ikke kommer hjem kl 20 hver aften, så prøver at tage sig tid sammen, men også at man kan have noget frihed. L: Hvordan har jeres venner og omgangskreds fordelt barslen? Per: Typisk har mændene ikke så meget. Kata: Tager de, de to uger? Per: Ja de to uger, jeg kender ingen, der ikke har taget de 2 uger. Kata: Men det man kan dele, er der ikke så mange? Per: Nej det synes jeg ikke. Typisk de to uger, også kan det også være de tager en måned på et tidspunkt, men der er ingen der tager op til de 4 måneder, som jeg har taget. L: Har det haft betydning, men du var jo inde på, at det har noget med arbejdsvilkårene at gøre. Per: Jeg ved faktisk ikke, hvordan jeg havde taget den, hvis jeg kun havde haft tre måneder, så tror jeg ikke, jeg havde taget en måned ekstra. Det ender med, at to af månederne har vi holdt sammen, hvor de sidste to måneder i januar, februar, der holder jeg alene. Så kunne det være, man ikke havde holdt to måneder sammen, eller brugt noget ferie til holde sammen. Så i princippet kunne jeg godt holde mere, for jeg har noget ferie, jeg ikke lige har fået brugt, fordi jeg har så meget barsel. Det er også det, jeg ser hos min venner, så bruger de ferie til at holde barsel. L: Hvad er din holdning til øremærket barsel? Per: Det kommer an på, hvordan det foregår. For hvis det er øremærket, kan man jo ikke give det til partneren, så bliver du tvunget til at holde det. Så jeg tror faktisk det ville være fint, med en delt øremærket barsel, men hvor meget det ved jeg egentlig ikke. Her er det jo 12 uger, der er øremærket barsel på dagpenge, så kommer det jo op til virksomheden, om de vil betale fuld løn. Det er jo 2 forskellige ting.! 5!

6 L: Hvis vi tager begge scenarier? Per: Jeg tror, hvis det var sådan, men det er så overenskomster med fuld løn. Så tror jeg det ville være fint nok fordi, så giver det folk mulighed for at holde mere barsel. Men hvis det er øremærket til manden, og det er ham der tjener flest penge, og han så går ned på barsels dagpenge, det er jo ikke særlig mange penge. Så kan det være, at de af økonomiske grunde ikke kan holde det, også siger de jo nej til, at kvinden i forholdet kan holde den her barsel. L: Kunne du forestille dig, hvis man så bort fra det økonomiske grundlag, om man tager barsel eller ej, om det så ville være fint, rent interessemæssigt. Tror du det er ligelige fordelt, hvem der har lyst til at gå hjemme med jeres søn? Per: Nej det tror jeg ikke. Men jeg tror, at der er noget, hvis vi siger det skulle være 12 uger, der skal jo stadig være et x antal uger, hun også kan gå på barsel. Som reglerne er nu, så hvis jeg holder 12 uger de bliver jo taget fra den samlede pulje man kan holde, så hvis det resulterer i, at de kun kan gå 8 måneder og holde fri, at det ikke er muligt at holde længere, så kan jeg godt se en udfordring. L: Men du tror, du kunne have det lige så godt at gå der hjemme, som at være på arbejdet, hvis økonomien var fin. Per: Ja, men igen hvis man ikke fik fuld økonomi, jeg tror ikke det betyder meget, men at det betyder noget. De første to måneder tror jeg, jeg ville holde uanset, hvad det koster. Men der er forskel på at holde 2 og 4 måneder. L: Synes du der burde være fordeling mellem dig, og din kæreste i forhold til barsel? Per: Det er der da nu. Nu har da krav på 32 ugers barsel L: Hvis man øremærkede 50-50? Vil det være fint. Per: Nej for jeg tror, du får en udfordring, fordi det er to forskellige køn, at den første tid, at kvinden skal være hjemme og amme. Så af praktiske grunde tror jeg kvinden har mere brug for at holde barsel og være ved barsel. L: Hvordan ville barsel blive mere attraktiv for fædre? Per: Altså nu ved jeg ikke, hvordan det bliver når jeg skal være alene med ham derhjemme, men altså? Hvad fanden skal man lave i 2 måneder, det tror jeg er mange der vil sige, de keder sig. Så noget attraktivt vil være nogle specielt rettede ting til fædre på barsel, nu er der mødre grupper for mødre, det ved jeg ikke, om der er for fædre? Kata: Der findes en på Nørrebro. Per: Men det er ikke noget, der er skiltet med. L: Så det med at kvinder automatisk bliver tildelt en mødre gruppe?! 6!

7 Per: Det kunne godt være en ting. Kata: Jeg vil spørge lidt ind til øremærket barsel, synes du det er okay, at staten skal gå ind og regulerer, at man skal have barsel. Per: Nej det synes jeg ikke. Jo hvis det var dem de to uger, men det er jo staten, der finansierer det, eller det ved jeg ikke engang, om det er. Men jeg synes ikke, de har ret til bestemme det. Nej det synes jeg selv, man burde kunne finde ud af, for det kan jo være meget forskelligt. Det kan jo også være, at faren ville holde det hele. Jeg synes det er fint, at man selv kan dele, og det er den samme pulje, man tager fra. Men det er igen, om det er 1-3 måneder. Jeg tror ikke, det er noget issue hos nogle at fædre ikke får, det de vil have. L: Tak for det.!! 7!

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert Tryghed også hvis jobbet er usikkert Giv dig selv lidt mere tryghed i hverdagen DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. når

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT

TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT GIV DIG SELV LIDT MERE TRYGHED I HVERDAGEN DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. NÅR

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert. ikke for alle en fordel for foa-medlemmer. Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert. ikke for alle en fordel for foa-medlemmer. Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet ikke for alle en fordel for foa-medlemmer Kan man sætte en pris på tryghed? er et særligt tilbud til dig, der er medlem af både FOA og FOAs A-kasse,

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Interview med O, bilag 1

Interview med O, bilag 1 1 Interview med O, bilag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Øhm PP første spørgsmål er O: mmm hvor længe har du benyttet second life O: ja hvad var det PP det var ikke længe efter att at du kom og interviewede P eller

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Hvordan arbejder vi hen imod Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune? Denne guide er

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

PENGE- OG PENSIONSPANELET BEFOLKNINGSUNDERSØGELSE OM DANSKERNES HOLDNINGER I FORHOLD TIL BANKEN, PRIVATØKONOMI OG BANKFORHANDLINGER

PENGE- OG PENSIONSPANELET BEFOLKNINGSUNDERSØGELSE OM DANSKERNES HOLDNINGER I FORHOLD TIL BANKEN, PRIVATØKONOMI OG BANKFORHANDLINGER BAGGRUND PENGE- OG PENSIONSPANELET BEFOLKNINGSUNDERSØGELSE OM DANSKERNES HOLDNINGER I FORHOLD TIL BANKEN, PRIVATØKONOMI OG BANKFORHANDLINGER Data er indsamlet i november 2014 via et online spørgeskema,

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.)

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.) TILGIVELSE Kaffe? Nej... Jo. Bare en lille kop. Sæt dig ned. (Far tænder en pibe. Hælder kaffen op. Lytter.) Jeg savner hende. Det ved jeg. Det er som et sort hul indeni mig. Drik din kaffe. Jeg kan huske

Læs mere

Marts 2009 AKTIVERING

Marts 2009 AKTIVERING Marts 2009 AKTIVERING for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har mindst 2 års

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

denne fortællingernes

denne fortællingernes PRÆDIKEN SØNDAG DEN 3. JANUAR 2016 HTK VESTER AABY KL. 10.15, ØSTER HÆSINGE KL. 14. Tekster: Es. 60,1-6; 1.Joh. 2,7-11; Matth. 2,1-12 Salmer: 136,362,138,98,121 Hellig Tre Kongers søndag. Det er denne

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER. LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København

DET TALTE ORD GÆLDER. LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København DET TALTE ORD GÆLDER Hvad så Fælledparken? Har I det godt? Det ser sådan ud herfra. Hvorfor er vi her i dag? Det er, fordi vi tror på fællesskabet!

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere

Interviewudskrift passion Erik Jespersen:

Interviewudskrift passion Erik Jespersen: Interviewudskrift passion Erik Jespersen: Spørgsmål er i kursiv Svarene er med normal skrift Analyse af de enkelte spørgsmål og svar er med fed skrift Jeg vil gerne starte med at høre lidt om, hvem er

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere Pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Mogens Bech Madsen Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt,

Læs mere

Opgjort pr. fødsel udgjorde antallet af barselsdage afholdt af fædrene 31 dage, en stigning på to dage i forhold til 2009.

Opgjort pr. fødsel udgjorde antallet af barselsdage afholdt af fædrene 31 dage, en stigning på to dage i forhold til 2009. 24. august 2012 OJ/he HK s medlemmers afholdelse af barsel i forbindelse med fødsler i 2010 Notatet giver en beskrivelse af HK s medlemmers afholdelse af barsel i forbindelse med fødsler i 2010. Den registrerede

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 Rigsrevisionen Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 www.rigsrevisionen.dk rr@rigsrevisionen.dk Rigsrevisionen hvad er det? rigsrevisionen Rigsrevisionen hvad er

Læs mere

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger kun YouTube til at se videoer

Læs mere

Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen

Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen Borgercenter Handicap inviterer forældre til unge mellem 16 og 18 år til et orienteringsmøde om, hvilke forandringer og muligheder der opstår,

Læs mere

Bilag 1. Interview med Mads. Intro

Bilag 1. Interview med Mads. Intro Bilag 1 Interview med Mads Intro I: Vi er en gruppe på 5 piger, som studerer kommunikation på Roskilde Universitet. Og vi er i gang med at undersøge ufrivillig graviditet og især hos mænd ufrivillige fædre.

Læs mere

Seniorjobberen. 25 februar 2016

Seniorjobberen. 25 februar 2016 25 februar 2016 Nr. 2-25. februar 2016. Nr. 2 LIVSBILLEDER PÅ ET PLEJECENTER har været på besøg på plejecentret Møllehuset på Nørrebro og talt med seniorjobber Michael Rønsdorf. Af: Peter Martinussen Fotos:

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Jakob Sølvhøj Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt, når

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

ELEV. Notesbog til elever. Den lille hjælper. Forsikring og rabatter. Hjælp, rådgivning og bistand

ELEV. Notesbog til elever. Den lille hjælper. Forsikring og rabatter. Hjælp, rådgivning og bistand ELEV Notesbog til elever Den lille hjælper Forsikring og rabatter Hjælp, rådgivning og bistand Hvad er en overenskomst? Hvad er en AMR? Hvad er en TR? Redaktion: Elev- og ungdomsteamet Layout: Peter Vendrup

Læs mere

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46.

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Må man stjæle en andens småkager? Hun havde god tid, det var hendes fridag, og hun ville bruge den på at ose

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Bilag 1. Transskribering

Bilag 1. Transskribering Bilag 1 Transskribering Inden vores afvikling til Rebel Food markedet på Den Røde Plads d. 5-7 maj, havde vi været rundt i lokal områderne på Nørrebro og interviewe forskellige personer om deres kendskab

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter Bilag 1: Beskrivelse af Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk DFUNK Følgende redegørelse er baseret på skriftlig information fra DFUNK s sekretariat omkring deres ung-til-ung grupper, informationer fra organisationens

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre.

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre. FOLKEPENSIONIST Få folkepension samtidig med, at du arbejder Tjen 30.000 kr. ekstra Nu kan det bedre betale sig at arbejde samtidig med, at du modtager folkepension. Du kan nu tjene op til 30.000 kr. mere

Læs mere

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed.

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. april 2016 Kirkedag: 1.s.e.påske/B Tekst: Joh 21,15-19 Salmer: SK: 749 * 447 * 449 * 212 * 249 * 199,5 * 218 LL: 403 * 7 * 249 * 199,5 * 218 Der står

Læs mere

Bedre vilkår for at fastholde ældre medarbejdere og for at ansætte pensionister

Bedre vilkår for at fastholde ældre medarbejdere og for at ansætte pensionister Bedre vilkår for at fastholde ældre medarbejdere og for at ansætte pensionister Lettere at vælge arbejde frem for folkepension Et nyt sæt regler gør det lettere end tidligere for virksomheder at holde

Læs mere

Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser

Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser FOA Kampagne og Analyse 14.05.13 FOA har i perioden 22.03. 2013 08.04. 2013 gennemført en undersøgelse om udviklingen på FOA-faggruppernes

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Informant 3. Meningskondenseret og kategoriseret transskription I3.1. Obligatoriske aktiviteter/pligter

Informant 3. Meningskondenseret og kategoriseret transskription I3.1. Obligatoriske aktiviteter/pligter Informant 3 Meningskondenseret og kategoriseret transskription Obligatoriske aktiviteter/pligter I3.1 når jeg kigger tilbage på morgenerne var alt, hvad jeg gjorde af pligt i forhold til andre, jeg er

Læs mere

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 1. s. i fasten II 14. februar 2016 Toreby 9, Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 Bøn:

Læs mere

Bilag 5. Newell s projektøkologi. Opgaveafhængighed: Firstline 1: Firstline 2: Mellemleder 1:

Bilag 5. Newell s projektøkologi. Opgaveafhængighed: Firstline 1: Firstline 2: Mellemleder 1: Bilag 5 Newell s projektøkologi Opgaveafhængighed: Jeg tror det bunder lidt i, at de ikke prioriterer det højt, de prioriterer ikke, at de synes det er vigtigt og jeg tror også, at det skyldes at de ser

Læs mere

Transskribering af interview med Aya

Transskribering af interview med Aya Transskribering af interview med Aya [00:00:18.04] Interviewer 1: Så vi taler med mennesker, der har været anbragte og hvordan det er at være anbragt og den overgang der er og overgangen til eget liv og

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Fagforening - også noget for dig

Fagforening - også noget for dig Fagforening - også noget for dig LO - FAGBEVÆGELSEN I ÅRHUS AMT Kære ikke-medlem Af en eller anden grund har du indtil videre valgt ikke at være medlem af en fagforening. Det kan der være flere grunde

Læs mere

Økonomisk analyse. Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges

Økonomisk analyse. Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges Økonomisk analyse 3. januar 2013 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges Highlights: - I 2012 købte de fleste

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder)

SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Sisse Marie Welling (SF) SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Hvis denne tale var skrevet i april måned så havde den været kulsort. Dengang kastede Regeringens omprioriteringsbidrag

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Valby Kulturdage Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Undersøgelsen løb fra 16/10-17/11 127 besvarelser Delt på hjemmeside, i nyhedsbrev og på Facebook Hvem har svaret? Aldersspredning

Læs mere

Bilag 1 - Interview med Marie 20/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M

Bilag 1 - Interview med Marie 20/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M I1: Du optager nu? I2: Ja I1: Ja, stærkt I2: Jeg ved ikke om vi skal vise starte med at vise videoen eller om

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud

Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud Du er blevet opereret for hoftebrud. Det er afgørende for resultatet af operationen, at du hurtigt kommer i gang med genoptræningen, så du får en

Læs mere

Hyundai Privatleasing

Hyundai Privatleasing Hyundai Privatleasing Ren køreglæde og et bilbudget uden overraskelser www.hyundai.dk Hvorfor købe, når du ka Hyundai Privatleasing giver dig mulighed for at køre i en spritn og service. Du skal blot betale

Læs mere

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag Patientinformation om behandling med Xeplion I tiden mellem behandlingerne kan du bruge din frihed til at have mere fokus på det gode liv

Læs mere

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Så er vi kommet til dagens højdepunkt, som jeg ved, alle har glædet sig til. Ja, jeg joker, og faktisk også lidt med urette. For jeg ser de vedtægtsændringer, som

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring FOA Kampagne & Analyse 29. oktober 2009 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring Denne undersøgelse er gennemført på forbundets elektroniske medlemspanel i oktober måned

Læs mere

Bilag 2: Transskribering af interview 1

Bilag 2: Transskribering af interview 1 Bilag 2: Transskribering af interview 1 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Hvad er din stilling i Hummel og hvad laver du i dit job? Jeg arbejder som indkøber i skoafdelingen, hvor vi i alt er seks medarbejdere.

Læs mere

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Mini-udgave landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer har

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand KOST-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Gina Liisborg Formand, Kost- og Servicesektoren Nedslidning er et stort problem, hvis man f.eks. arbejder i et køkken eller med

Læs mere

Skåret ind til benet betyder det vel blot, at vi mennesker er afhængige af hinanden, ligegyldigt, hvor langt væk vi bor fra hinanden.

Skåret ind til benet betyder det vel blot, at vi mennesker er afhængige af hinanden, ligegyldigt, hvor langt væk vi bor fra hinanden. *OREDOLVHULQJVGHEDW 7DOH 0DULH/RXLVH.QXSSHUW /2 VRUGLQ UHNRQJUHVRNWREHU Dagsordenens punkt 6,QWURGXNWLRQWLOWHPDGHEDWRP'DQPDUNRJGHWJOREDOH DUEHMGVPDUNHG Alle taler om globaliseringen. Det er et spøgelse,

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand KOST-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Gina Liisborg Formand, Kost- og Servicesektoren Nedslidning er et stort problem, hvis man fx. arbejder i et køkken eller med rengøring

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder ELEV FOA støtter dig som elev Find fagligt fællesskab i elevklubben FOA kender dine rettigheder Velkommen i FOA Et fagligt og socialt fællesskab, der giver dig ballast VELKOMMEN I KLUBBEN FOA 3 Indhold

Læs mere

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6.

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6. Julespil Julespillet handler om Jesu fødsel. Manuskriptet er inspireret af Mattæusog Lukasevangeliet. Her kan man få yderligere ideer. Sprog og replikker er tilpasset, så børn fra 1. klasse og op kan lære

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE

LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE Velkommen til KS første lønstatistik for studerende Lønstatistikken giver dig svar på, hvad de gennemsnitlige timelønninger er, opgjort på baggrund af en række faktorer: er

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 8: Undersøgelse for brystkræft (mammografi) 8 Undersøgelse for brystkræft (mammografi) Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom.

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Bilag 10. Interview med Arda

Bilag 10. Interview med Arda Interview med Arda 5 10 15 20 25 30 Cecilia: Vil du ikke starte med at fortælle lidt om din motivation for at søge ind til Politiet? Arda: Min motivation for at søge ind til Politiet Der er rimelig mange.

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere