Indberetningsskema Region Nordjylland, januar 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indberetningsskema Region Nordjylland, januar 2011"

Transkript

1 Indberetningsskema Region Nordjylland, januar 2011 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid ( ) og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode Operation Kemoterapi pakkebeskrivelse 1 (efterbehandling) Strålebehandling (efterbehandling) Hoved-halskræft (1hverdage) (5-7 hverdage) (5 hverdage) (ikke relevant) (ikke relevant) Kommenter kort i de tilfælde, hvor der er sket ændringer i forhold til sidste indberetning (herunder hvad der gøres for at løse eventuelle problemer) Aalborg Sygehus forløbstid forløbstid ( ) forløbstid Forløbstider til hhv. henvisning og operation overholdes for > 90 % af patienterne. Forløbstid til udredning overholdes for > 75 % af patienterne. For den resterende del af patienterne overholdes forløbstid til udredning. Brystkræft (3 hverdage) (6 hverdage) (9 hverdage) (15-20 hverdage) 2 (15-20 hverdage) Aalborg Sygehus Sygehus Vendsyssel Tyk- og (6 hverdage) (14-31 hverdage) 3 (7 hverdage) (15-20 hverdage) (ikke relevant) endetarmskræft Aalborg Sygehus Sygehus Vendsyssel Sygehus Thy-Mors Varetager kun tyktarmskræft. Varetager kun tyktarmskræft 1 En angivelse af, hvor lang tid, der som minimum er nødvendig for at gennemføre det fagligt optimale forløb under forudsætning af, at alt nødvendigt personale, apparatur m.v. er til rådighed hverdage til efterbehandling i form af kemo- og strålebehandling det typiske at afsætte til sårheling, afklaring af histologisk diagnose m.v. efter operation gældende for de fleste kræftsygdomme. 3 Den fagligt begrundede forløbstid for udredning er 14 hverdage. Hvis tumor ikke findes ved sigmoideoskopi forlænges udredningsforløbet med yderlige 17 hverdag.

2 Lungekræft 4 (3 hverdage) (17 hverdage) (10 hverdage ) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) Aalborg Sygehus foløbstider (med få dages ) foløbstider ( ) Sygehus Vendsyssel Sygehus Thy-Mors Gynækologiske (3 hverdage) (7-16 hverdage) 5 (6 hverdage) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) kræftformer Aalborg Sygehus med få dages Sygehus Vendsyssel Sygehus Thy-Mors Hæmatologiske (1-3 hverdage) 6 (2-16 hverdage) 7 (ikke relevant) 8 (ikke relevant) (ikke relevant) kræftformer Aalborg Sygehus Kræft i blære og nyre (3 hverdage) (17-18 hverdage) (7-10 hverdage) 9 (ca. 4 uger - (ca. 4 uger - blærekræft) blærekræft) (ikke relevant (ikke relevant nyrekræft) nyrekræft) Aalborg Sygehus forløbstid forløbstid forløbstid. Sygehus Vendsyssel Ikke relevant for blærekræft. Ikke relevant for blærekræft. Sygehus Thy-Mors forløbstid forløbstid forløbstid Varetager kun nogen (kirurgisk) behandling af blærekræft 4 De nye for lungekræft er ikke fastlagt, hvorfor de gamle tider anvendes. 5 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken gynækologisk kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede forløbstid for kræft i æggestokken er således 7 hverdage, for livmoderkræft 11 hverdage, for livmoderhalskræft 15 hverdage, og for kræft i vulva er den fagligt begrundede forløbstid 16 hverdage (tiden består bl.a. af gynækologiske undersøgelser, analyse af biopsi og billeddiagnostiske undersøgelser og blodprøve ved mistanke om kræft i æggestokkene). 6 Forløbstiden for henvisning differentierer alt efter, hvilken hæmatologisk kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede forløbstid for akut leukæmi er således 1 hverdag, for kronisk myeloid sygdom, lymfekræft og myelomatose er forløbstiden 3 hverdage. 7 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken hæmatologisk kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede forløbstid for akut leukæmi er således 2 hverdage, for kronisk myeloid sygdom 11 hverdage, for myelomatose 14 hverdage og for lymfekræft er den fagligt begrundede forløbstid 16 hverdage (består bl.a. af anamnese, objektiv undersøgelse, knoglemarvsprøve og billeddiagnostik). 8 Hæmatologiske kræftpatienter behandles ikke med operation men med kemo- eller stråleterapi. 9 Forløbstiden for operation differentierer alt efter, hvilken urologisk kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede forløbstid for nyrekræft er således 7 hverdage og for blærekræft 10 hverdage (består bl.a. af forundersøgelse og evt. billeddiagnostik).

3 ( Modermærkekræft (3 hverdage) 10 hverdage) (8-19 hverdage) Ikke relevant Ikke relevant Aalborg Sygehus med få dages med få dages Hjernekræft (3 hverdage) (7 hverdage) (7 hverdage) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) Aalborg Sygehus forløbstid forløbstid forløbstid forløbstid Kræft i prostata, penis og testikel Aalborg Sygehus forløbstid (3-5 hverdage) 10 (8-23 hverdage) 11 (7 hverdage) (15-20 hverdage testikelkræft) (ikke relevant penis- og prostatakræft) forløbstid i forhold til kræft i testikel og penis. ikke forløbstid i forhold til kræft i prostata forløbstid forløbstid i forhold til kræft i penis og testikel. ikke forløbstid i forhold til kræft i prostata. forløbstid. (15-20 hverdage testikelkræft) (ikke relevant penis- og prostatakræft) forløbstid. Det er fortsat en udfordring at leve op til den fastsatte forløbstid, når det omhandler prostatectomi, hvilket skyldes kapacitetsproblemer. Men der er dog en markant nedgang i ventetiden i forhold til prostatectomi, hvilket skyldes, at det er muligt at operere flere patienter end tidligere. Sygehus Vendsyssel for de indgreb der foretages i s regi* Sygehus Thy-Mors forløbstid ( ) forløbstid ( ) for de indgreb der foretages i s regi* * Udfører alene kirurgisk behandling af testikelkræft. Ved indikation for kirurgisk behandling af prostatakræft henvises patienterne til Aalborg * Udfører alene kirurgisk behandling af testikelkræft. Ved indikation for kirurgisk behandling af prostatakræft henvises patienterne til Aalborg 10 Forløbstiden for henvisning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom i de mandlige kønsorganer, der er tale om. Den fagligt begrundede forløbstid for testikelkræft og peniskræft er således 3 hverdage og for prostatakræft er forløbstiden 5 hverdage (for prostatakræft afsættes 2 hverdage til pausering med AK behandling, da der skal tages biopsi). 11 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom i de mandlige kønsorganer, der er tale om. Den fagligt begrundede forløbstid for testikelkræft (for såvel udredning og behandling fjernelse af testikel) er således 8 hverdage, for peniskræft 15 hverdage og for prostatakræft er forløbstiden 23 hverdage (består bl.a. af klinisk undersøgelse, analyse af biopsi og scanning).

4 Kræft i øvre (3 hverdage) (19-22 hverdage) 12 (7 hverdage) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) mavetarm Aalborg Sygehus Varetages i Århus. Sygehus Vendsyssel Sygehus Thy-Mors forløbstid forløbstid Kræft hos børn (1 hverdag) (individuelt) 13 (individuelt) (individuelt) (individuelt) Aalborg Sygehus Sarkomer (5 hverdage) (9-18 hverdage) 14 (10 hverdage) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) Periodisk kan der være forlænget udrednings- og behandlingstid som følger af manglende operationsleje kapacitet og mangel på speciallæger. Varetager kun indledende udredning af primær leverkræft Region Nordjylland Region Nordjylland varetager kun filterfunktion i forhold til pakkeforløb for sarkomer Kolorektale (5 hverdage) (7 hverdage) (7 hverdage) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) levermetastaser Aalborg Sygehus Sygehus Thy-Mors forløbstid forløbstid Efter konference med leverteamet i Aalborg Kræft i øjne og øjenomgivelser Region Nordjylland (Aalborg Sygehus) (1-3 hverdage) 15 (4-8 hverdage) 16 (individuelt) 17 (individuelt) (individuelt) Region Nordjylland varetager kun filterfunktion i forhold til pakkeforløb for kræft i øjne 12 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom i øvre mavetarm, der er tale om. Den fagligt begrundede forløbstid for kræft i galdegangen og bugspytkirtlen er således 19 hverdage, for kræft i spiserøret, mavemunden og mavesækken 21 hverdage og for kræft i leveren er forløbstiden 22 hverdage (består bl.a. i klinisk undersøgelse, ultralyd og scanning). 13 Udredning og behandling af kræft hos børn tilrettelægges hurtigst muligt og er individuel og afhængig af kræftform, barnets almen tilstand og behov. 14 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede forløbstid for bløddelstumorer er således 9 hverdage og for knoglesarkomer 18 hverdage (består bl.a. af forundersøgelse, EKG, blodprøver og analyse af biopsi). 15 Forløbstiden for henvisning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede forløbstid for retinoblastom er således 1 hverdag og for malignt melanom i choroidea og kræft i øjenhulen er forløbstiden 3 hverdage. 16 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede forløbstid for retinoblastom er således 4 hverdage og for malignt melanom i choroidea og kræft i øjenhulen er forløbstiden 8 hverdage (består bl.a. af klinisk undersøgelse, ultralyd og scanning). 17 Den tidsmæssige tilrettelæggelse af behandlingen vil være en individuel vurdering afhængig af stadie, almen tilstand og forældre/barnets ønske.

5 og øjenomgivelser Tabel 2: Spørgsmål vedr. klar besked til patienterne, tværgående samarbejde og registrering (fri skriftlig form) Spørgsmål Status (vurdér først status samlet på regionsniveau. Er status ikke ens på tværs af sygehuse og pakkeforløb, udspecificer da nærmere for hvert enkelt sygehus pr. pakkeforløb) Er pakkeforløbene fortsat implementeret i Status for hele regionen er, at pakkeforløbene på organisationen i henhold til de sundhedsfaglige alle sygehusene er implementeret i henhold til retningslinjer (kliniske undersøgelser, retningslinierne. behandlingsformer) m.m.? Uddyb i de tilfælde, hvor der er sket ændringer i forhold til sidste indberetning (herunder hvad der gøres for at løse eventuelle problemer) Er der kapacitetsmæssige udfordringer ved nogle af pakkeforløbene; nævn hvilke pakkeområder det gælder for? Beskriv de kapacitetsmæssige udfordringer herunder bl.a.: 1. Personalemangel, 2. Fysiske rammer 3. Apparatur 4. m.m. Hvilke tiltag iværksættes for at løse de kapacitetsmæssige udfordringer, og inden for hvilken tidshorisont forventes de enkelte udfordringer løst? Der kan generelt forekomme kapacitetsmæssige udfordringer periodevis for alle pakkeforløb, da det afhænger af pakke-patienttilstrømningen og muligheden for at ombooke planlagte patienter. Der er dog fortsat en særlig problematik omkring operativ behandling af prostatakræft. Det skyldes primært et stort pres på den kirurgiske robot, der foretrækkes af patienterne frem for almindelig åben kirurgi. Derfor vælger nogle patienter også at vente, selvom de har fået tilbud om åben kirurgi indenfor forløbstiden. Flere tiltag er i spil for at lette situationen, men der er ingen umiddelbar tidshorisont for løsning. For tyk- og endetarmskræft og øvre mavetarmkræft er der til tider manglende bufferkapacitet. Der kan således mangle speciallægekapacitet med de nødvendige For Sygehus Thy-Mors er en bedring i speciallægesituationen på det urologiske område medvirkende årsag til, at man i højere grad opfylder forløbstiden i forhold til tidligere status.

6 (kirurgiske) kompetencer, hvilket søges løst gennem merarbejdsaftale. Ligeledes kan der, særligt i forbindelse med højtider og længerevarende nedlukningsperioder (sommerferie), være manglende bufferkapacitet i form af nødvendige lejer. Dette søges løst ved udvisitering af flere mindre indgreb til andre sygehuse. Derudover håndteres der løbende udfordringer som f.eks. at skabe tider til pakkepatienter i CTscannere ved at ombooke planlagte patienter, og revurdere personalebehovet ift. antallet af pakkepatienter. Beskriv udfordringer, der er særligt svære at løse Der består fortsat en problemstilling omkring, at henvisninger fra praktiserende læger kommer som almene henvisninger, dvs. ikke er mærket med pakkeforløb eller akut kræft. Det øger risikoen for, at en patient relevant for pakkeforløb, kan overses i s visitation, og derved opleve længere forløbstid. Da sygehusene i stor udstrækning selv spotter patienterne, der skal i pakkeforløb, kan det forvirre patienten, at han/hun indkaldes hurtigt pr. telefon, da denne ikke er orienteret herom på forhånd. Den manglende angivelse af pakkeforløb på henvisningen gør visitationen på sygehusene mere tidskrævende. Der pågår en proces, hvor praksiskonsulent er involveret, og der søges ad den vej at gøre opmærksom på reglerne ved henvisning til pakkeforløb overfor de praktiserende læger. Implementeres metastase-pakken som planlagt, og er der særlige udfordringer hertil? Metastasepakken er implementeret. Filterfunktionen håndteres i diagnostiske centre, der er etableret pr. 1/ Det har været vanskeligt at vurdere, hvilken patienttilstrømning, der vil vise sig. Det er således endnu for tidligt at

7 tale om udfordringer og erfaringer. Er der sikret en løbende forløbskoordinationsfunktion herunder når patienten bevæger sig mellem sygehuse? Hvor mange personer har funktion som forløbskoordinator i alt på regionens sygehuse? Der ligger i den regionale beskrivelse af forløbskoordinatorfunktionen, at denne også omfatter patienter, der bevæger sig mellem sygehuse. Selvom patienten således overdrages mellem sygehusene, lykkes det ikke altid at medgive tid til nyt fremmøde. I Region Nordjylland er der pt. udpeget 33 forløbskoordinatorer. Er der sikret etablering af multidisciplinære teams og konferencer, der inddrager alle relevante specialer jf. pakkebeskrivelsernes anvisninger? Beskriv de positive erfaringer med pakkeforløbene f.eks. organisatorisk, fagligt og i forhold til patienterne Generelt for regionen gælder det, at der er etableret multidisciplinære teams, og at der, enten med fast kadence eller efter behov, afholdes multidisciplinære team-konferencer på sygehusene med inddragelse af relevante specialer. Sygehusene har nævnt følgende erfaringer: - Tilfredshed hos patienter, pårørende og personale - Ensartede, hurtigere og sammenhængende forløb. - Forenkling af og mere hensigtsmæssige arbejdsgange - Multidisciplinær team-funktion giver mulighed for gennemtænkte løsninger på komplekse patienter. - Bedre og hurtigere information til patienterne. - Øget fokus på risikopatienter og hurtigere afklaring af mistanken. - Øget faglighed såvel internt som i samarbejdet med primær sektor. - Øget sikkerhed i overleveringsforretningen mellem forskellige afdelinger. - Øget medejerskabsfornemmelse af patientforløb

8

Indberetningsskema Region Sjælland, januar 2011

Indberetningsskema Region Sjælland, januar 2011 Indberetningsskema Region Sjælland, januar 2011 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid ( ) og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Indberetningsskema Region Hovedstaden, januar 2011

Indberetningsskema Region Hovedstaden, januar 2011 Indberetningsskema Region Hovedstaden, januar 2011 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Indberetningsskema Region Syddanmark, januar 2011

Indberetningsskema Region Syddanmark, januar 2011 Indberetningsskema Region Syddanmark, januar 2011 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: Opfylder er, opfylder og opfylder ikke ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode Operation

Læs mere

Indberetningsskema Region Nordjylland, marts 2009

Indberetningsskema Region Nordjylland, marts 2009 Indberetningsskema Region Nordjylland, marts 2009 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. Baggrund Hvert kvartal offentliggør Statens Serum Institut forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering af pakkeforløb for kræft er indtil videre

Læs mere

Monitorering af kræftområdet - udvikling i antal behandlede kræftpatienter og tid fra henvisning modtaget på sygehus til behandling begynder

Monitorering af kræftområdet - udvikling i antal behandlede kræftpatienter og tid fra henvisning modtaget på sygehus til behandling begynder 1. juli 2012 Metodebeskrivelse Monitorering af kræftområdet - udvikling i antal behandlede kræftpatienter og tid fra henvisning modtaget på sygehus til behandling begynder Baggrund I 2007 indgik Regeringen

Læs mere

Monitorering af forløbstider på kræftområdet

Monitorering af forløbstider på kræftområdet Monitorering af forløbstider på kræftområdet OPGØRELSE FOR 1. KVARTAL 2016 2016 Monitorering af forløbstider på kræftområdet Opgørelse for 1. kvartal 2016 Sundhedsstyrelsen, 2016. Publikationen kan frit

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kommentarer til den nationale monitorering af forløbstider på kræftområdet for 4. kvartal 2012 og 1.

Sundhedsstyrelsens kommentarer til den nationale monitorering af forløbstider på kræftområdet for 4. kvartal 2012 og 1. N O T A T Sundhedsstyrelsens kommentarer til den nationale monitorering af forløbstider på kræftområdet for 4. kvartal 2012 og 1. kvartal 2013 Resumé I forbindelsen med Statens Serum Instituts første offentliggørelse

Læs mere

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET NOVEMBER, 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Opgørelse for 3. kvartal 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Opgørelse for 3. kvartal 2015 Sundhedsstyrelsen, 2015 Du kan frit

Læs mere

Indberetningsskema Region Sjælland, april 2009

Indberetningsskema Region Sjælland, april 2009 Indberetningsskema Region Sjælland, april 2009 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: er, opfylder ( ) og opfylder ikke ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode Operation Kemoterapi

Læs mere

Indberetningsskema Region Syddanmark, april 2010

Indberetningsskema Region Syddanmark, april 2010 Indberetningsskema Region Syddanmark, april 2010 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET MAJ, 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Opgørelse for 1. kvartal 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Opgørelse for 1. kvartal 2015 Sundhedsstyrelsen, 2014 Du kan frit referere

Læs mere

Indberetningsskema Region Midtjylland, marts 2009

Indberetningsskema Region Midtjylland, marts 2009 Indberetningsskema Region Midtjylland, marts 2009 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid (med og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Indberetningsskema Region Sjælland, april 2010

Indberetningsskema Region Sjælland, april 2010 Indberetningsskema Region Sjælland, april 2010 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: Opfylder, forløbstid (med få dages og ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Indberetningsskema Region Midtjylland, april 2010

Indberetningsskema Region Midtjylland, april 2010 Indberetningsskema Region Midtjylland, april 2010 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: er, opfylder forløbstid ( ) og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Indberetningsskema Region Hovedstaden, marts 2009

Indberetningsskema Region Hovedstaden, marts 2009 Indberetningsskema Region Hovedstaden, marts 2009 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: Opfylder er, opfylder overskridelse) og opfylder ikke ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Indberetningsskema Region Nordjylland, april 2010

Indberetningsskema Region Nordjylland, april 2010 Indberetningsskema Region Nordjylland, april 2010 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid (med få dages overskridelse) og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om livmoderkræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om livmoderkræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om livmoderkræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Status for implementering af pakkeforløb på kræftområdet december

Status for implementering af pakkeforløb på kræftområdet december Status for implementering af pakkeforløb på kræftområdet december 2008 Der udarbejdes løbende en samlet status for implementering af pakkeforløbene på kræftområdet. Statusopgørelserne udarbejdes på baggrund

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i ydre kvindelige kønsorganer

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i ydre kvindelige kønsorganer Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i ydre kvindelige kønsorganer PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om lungekræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om lungekræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om lungekræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i øjnene

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i øjnene Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i øjnene PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

MONITORERING AF KRÆFTOMRÅDET 1. HALVÅR 2006-1. HALVÅR 2011

MONITORERING AF KRÆFTOMRÅDET 1. HALVÅR 2006-1. HALVÅR 2011 878964649 8946 49841 64 684 645 6 4964 946 49 64 64 94 649 654 66546 649494 996 12 9502 67 23 4987 987 87896464 6 4964 94 649494 9 878964649 8946 49841 64 684 6 4964 946 49 64 64 94 649 654 649494 996

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i leveren

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i leveren Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i leveren PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING

Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING 2014 Årsrapport 2013: Second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i galdegangene

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i galdegangene Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i galdegangene PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i knogler og bløddele

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i knogler og bløddele Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i knogler og bløddele PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den

Læs mere

Danske Regioners syvpunktsplan på kræftområdet Implementeringsplan

Danske Regioners syvpunktsplan på kræftområdet Implementeringsplan Område: Sundhedsstaben Udarbejdet af: PKH / MJA Afdeling: Planlægning og udvikling E-mail: Journal nr.: 07/783 Telefon: Dato: 23. august 2007 Version 3 Notat Danske Regioners syvpunktsplan på kræftområdet

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2015 2016 Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Årsrapport 2015 Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Indberetningsskema Region Nordjylland, december 2008

Indberetningsskema Region Nordjylland, december 2008 Indberetningsskema Region Nordjylland, december 2008 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder (med overskridelse) og opfylder ikke ) Forløbstider ifølge pakkebeskrivelse 1 Henvisningsperiode

Læs mere

Status for Kræftpakker 1. halvår 2012

Status for Kræftpakker 1. halvår 2012 Regionsrådet 24. oktober 2012 Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0007 www.regionmidtjylland.dk Status for Kræftpakker 1. halvår 2012 I det følgende

Læs mere

Regionerne svar er indsamlet i perioden 25. januar til 16. februar 2010.

Regionerne svar er indsamlet i perioden 25. januar til 16. februar 2010. Status for pakkeforløb på hjerteområdet marts 2010 Danske Regioner har nu udarbejdet den første samlede status for implementering af pakkeforløbene på hjerteområdet. Statusopgørelsen viser helt overordnet,

Læs mere

årsrapport 2010: eksperimentel behandling

årsrapport 2010: eksperimentel behandling årsrapport 2010: eksperimentel behandling 2011 Årsrapport 2010: Eksperimentel behandling Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S URL: http://www.sst.dk Emneord: Eksperimentel behandling; Kræftbehandling;

Læs mere

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Region Hovedstaden Med henblik på en samlet og opdateret status i forbindelse med implementeringen af pakkeforløbene er det i regi

Læs mere

Indberetningsskema Region Sjælland, december 2008

Indberetningsskema Region Sjælland, december 2008 Indberetningsskema Region Sjælland, december 2008 Tabel 1: Forløbstid (anvend kategorierne:, opfylder og opfylder ikke ) Forløbstid ifølge pakkebeskrivelse 1 Henvisningsperiode Udredningsperiode Operation

Læs mere

Der udarbejdes for hvert pakkeforløb detaljerede forløbstider. Dette notat oplister standardforløbstider for de enkelte elementer.

Der udarbejdes for hvert pakkeforløb detaljerede forløbstider. Dette notat oplister standardforløbstider for de enkelte elementer. NOTAT Forløbstid i pakkeforløb Baggrund I oktober 2007 indgik Danske Regioner og Regeringen en aftale om udarbejdelse af pakkeforløb for alle kræftformer. I aftalen står blandt andet, at: Forløbene skal

Læs mere

ÅRSOPGØRELSE. Monitorering af kræftområdet

ÅRSOPGØRELSE. Monitorering af kræftområdet Afdelingen for Sundhedsanalyser og Lægemiddelstatistik 3. maj 2016 ÅRSOPGØRELSE 2015 Monitorering af kræftområdet Offentliggørelse 13. maj 2016 Datagrundlag: Data fra Landspatientregisteret 1. januar 2015

Læs mere

Nedenfor beskrives status for implementering og drift af pakkeforløbene i de enkelte regioner.

Nedenfor beskrives status for implementering og drift af pakkeforløbene i de enkelte regioner. Bilag: Lokal regional status for pakkeforløb på kræftområdet januar /februar 2011 Nedenfor beskrives status for implementering og drift af pakkeforløbene i de enkelte regioner. Region Syddanmark I Region

Læs mere

Status for Kræftpakker, oktober 2012-marts 2013

Status for Kræftpakker, oktober 2012-marts 2013 Regionsrådet Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0007 www.regionmidtjylland.dk Status for Kræftpakker, oktober 2012-marts 2013 I det følgende kommenteres

Læs mere

Monitorering af forløbstider på kræftområdet

Monitorering af forløbstider på kræftområdet Monitorering af forløbstider på kræftområdet ÅRSOPGØRELSEN FOR 2015 2016 SIDE 1/36 Monitorering af forløbstider på kræftområdet Sundhedsstyrelsen, 2016. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 519 Offentligt

Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 519 Offentligt Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 519 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 19. september 2008 Kontor: Sundhedsdriftskontoret J.nr.: 2008-12102-526 Sagsbeh.:

Læs mere

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. Baggrund Hvert kvartal offentliggør Statens Serum Institut forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering af pakkeforløb for kræft er indtil videre

Læs mere

Nøgletal for kræft april 2009

Nøgletal for kræft april 2009 Kontor for Sundhedsstatistik Nøgletal for kræft april 2009 1. Fortsat stigende aktivitet på kræftområdet Der har siden 2001 været en kraftig vækst i aktiviteten på kræftområdet - og væksten forsætter i

Læs mere

Status for pakkeforløb på kræftområdet april 2009

Status for pakkeforløb på kræftområdet april 2009 Status for pakkeforløb på kræftområdet april 2009 Danske Regioner udarbejder løbende en samlet status for implementering af pakkeforløbene på kræftområdet. Statusopgørelserne udarbejdes på baggrund af

Læs mere

Status for Kræftpakker 2. halvår 2011

Status for Kræftpakker 2. halvår 2011 Regionsrådet 21. marts 2012 Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0007 www.regionmidtjylland.dk Status for Kræftpakker 2. halvår 2011 I det følgende rapporteres

Læs mere

Indberetningsskema Region Hovedstaden, april 2010

Indberetningsskema Region Hovedstaden, april 2010 Indberetningsskema Region Hovedstaden, april 2010 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: er, opfylder (med og opfylder ikke ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode Operation Kemoterapi

Læs mere

Bilag: Forløbstider (august 2008)

Bilag: Forløbstider (august 2008) Bilag: Forer (august 2008) For ifølge Region Hoved- Region Sjæl- Region Syd- Region Midtjyl- Region Nordjyl- pakkebeskrivelse 1 staden land danmark land land Hoved-halskræft Henvisningsperiode Rigshospita:

Læs mere

Til mødet i regionsrådet 24. august 2011. Notat vedr. NIP-lungecancer. Supplement til orienteringspunktet om NIP-resultater for lungecancer 2010

Til mødet i regionsrådet 24. august 2011. Notat vedr. NIP-lungecancer. Supplement til orienteringspunktet om NIP-resultater for lungecancer 2010 Til mødet i regionsrådet 24. august 2011 Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 4841 www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. NIP-lungecancer Supplement til

Læs mere

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet gynækologi og obstetrik under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere

Læs mere

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Maj 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Årsopgørelse for 2014 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Årsopgørelse for 2014 Sundhedsstyrelsen, 2014 Du kan frit referere teksten i publikationen,

Læs mere

Nedenstående følger en oversigt over og kort beskrivelse af igangværende pilotprojekter

Nedenstående følger en oversigt over og kort beskrivelse af igangværende pilotprojekter Bilag Nedenstående følger en oversigt over og kort beskrivelse af igangværende pilotprojekter i regionerne. Region Hovedstaden I Region Hovedstaden er der igangsat i alt tre pilotprojekter på følgende

Læs mere

Patientinformation om frit valg og Region Syddanmarks ventetidsrettigheder

Patientinformation om frit valg og Region Syddanmarks ventetidsrettigheder Patientinformation om frit valg og Region Syddanmarks ventetidsrettigheder www.regionsyddanmark.dk Frit sygehusvalg og Region Syddanmarks ventetidsrettigheder Du har som borger i Danmark frit sygehusvalg.

Læs mere

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark www.sygehuslillebaelt.dk Rygcenter Syddanmark Rygcenter Syddanmark

Læs mere

Målepunkter vedr. undersøgelse på mistanke om kræft i mavetarmkanalen for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder

Målepunkter vedr. undersøgelse på mistanke om kræft i mavetarmkanalen for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder Målepunkter vedr. undersøgelse på mistanke om kræft i mavetarmkanalen for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder 6. maj 2014 1. Endoskopi 1.1 Journal: Det blev ved gennemgang af et antal

Læs mere

Specialevejledning for klinisk onkologi

Specialevejledning for klinisk onkologi j.nr. 7-203-01-90/40 Specialevejledning for klinisk onkologi Specialebeskrivelse Klinisk onkologi omfatter forebyggelse diagnostik, ikke-kirurgisk behandling, palliation og rehabilitering af patienter

Læs mere

Kvartalsopgørelse. 4. kvartal 2012. Monitorering af kræftområdet. Offentliggørelse 31. maj 2013

Kvartalsopgørelse. 4. kvartal 2012. Monitorering af kræftområdet. Offentliggørelse 31. maj 2013 Sektor for National Sundhedsdokumentation og Forskning Sundhedsanalyser Sagsnr. 14/15285 5. maj 2014 Kvartalsopgørelse 4. kvartal 2012 Monitorering af kræftområdet Offentliggørelse 31. maj 2013 Datagrundlag:

Læs mere

Specialevejledning for klinisk onkologi

Specialevejledning for klinisk onkologi j.nr. 7-203-01-90/40 Specialevejledning for klinisk onkologi Specialevejledningen indeholder en kort beskrivelse af hovedopgaverne i specialet samt den faglige og organisatoriske tilrettelæggelse af specialet.

Læs mere

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Region Syddanmark Med henblik på en samlet og opdateret status i forbindelse med implementeringen af pakkeforløbene er det i regi

Læs mere

Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen

Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen Dato: 25. august 2015 Brevid: 2579762 Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemmeside, hvor faktabokse og links

Læs mere

Notat. Principper for kræftbehandling og henvisningsmuligheder til udlandet

Notat. Principper for kræftbehandling og henvisningsmuligheder til udlandet Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 09/11384 Dato: 20. november 2009 1. Baggrund Notat Principper for kræftbehandling og henvisningsmuligheder til udlandet Der har i

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

Genetisk rådgivning for arvelig bryst- og æggestokkræft,

Genetisk rådgivning for arvelig bryst- og æggestokkræft, Til patienter og pårørende OUH Stræber efter kvalitet i alt Supplement til genetisk rådgivning Introduktion Dette supplement omhandler genetisk udredning og rådgivning samt testning for arvelig bryst-

Læs mere

ÅRSOPGØRELSE. Monitorering af kræftområdet

ÅRSOPGØRELSE. Monitorering af kræftområdet Sektor for National Sundhedsdokumentation og Forskning Sundhedsanalyser Sagsnr. 14/15284 5. maj 2015 ÅRSOPGØRELSE 2014 Monitorering af kræftområdet Offentliggørelse 13. maj 2015 Datagrundlag: Data fra

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Således inddeles gruppeundersøgelser i:

Således inddeles gruppeundersøgelser i: Gruppeundersøgelser Indledning En gruppeundersøgelse kan iværksættes med udgangspunkt i en patient, undersøgt på Arbejdsmedicinsk klinik, hvor man erfarer, at der er et generelt arbejdsmiljøproblem på

Læs mere

Rehabilitering og kræft et skridt videre. Hvordan får vi styrket henvisningen af kræftpatienter til kommunal rehabilitering?

Rehabilitering og kræft et skridt videre. Hvordan får vi styrket henvisningen af kræftpatienter til kommunal rehabilitering? Rehabilitering og kræft et skridt videre Hvordan får vi styrket henvisningen af kræftpatienter til kommunal rehabilitering? Dorte Gilså Hansen Lektor, centerleder, læge, ph.d. Nationalt Forskningscenter

Læs mere

Sammenhæng i indsatsen på tværs af sektorer. Forskningsoverlæge ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden, Psykiatrisk Center København

Sammenhæng i indsatsen på tværs af sektorer. Forskningsoverlæge ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden, Psykiatrisk Center København Sammenhæng i indsatsen på tværs af sektorer Forskningsoverlæge ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden, Psykiatrisk Center København Indsatsen Målet med indsatsen At give mennesker med sindslidelser

Læs mere

Årsopgørelse. Monitorering af kræftområdet

Årsopgørelse. Monitorering af kræftområdet Sektor for National Sundhedsdokumentation og Forskning Sundhedsanalyser Sagsnr. 14/15284 15. maj 2014 Årsopgørelse 2013 Monitorering af kræftområdet Offentliggørelse 15. maj 2014 Datagrundlag: Data fra

Læs mere

Diagnostisk Center Vejle Sygehus - en del af Sygehus Lillebælt. Ledende Overlæge Ejler Ejlersen Medicinsk afd.

Diagnostisk Center Vejle Sygehus - en del af Sygehus Lillebælt. Ledende Overlæge Ejler Ejlersen Medicinsk afd. Diagnostisk Center Vejle Sygehus - en del af Sygehus Lillebælt Ledende Overlæge Ejler Ejlersen Medicinsk afd. Medicinsk afd. Vejle Sygehus. Specialistsygehus -med særlig fokus på kræft. Hæmatotologi Bred

Læs mere

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 / Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 Social behandling af alkohol - og stofmisbrug Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens opbygning

Læs mere

1. Region Midtjyllands monitorering af kræftpakker

1. Region Midtjyllands monitorering af kræftpakker OrOrientering om arbejdet med kræftpakker Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0007 www.regionmidtjylland.dk 1. Region Midtjyllands monitorering af kræftpakker

Læs mere

De danske pakkeforløb for kræft set fra nationalt niveau Lund 19.03.14

De danske pakkeforløb for kræft set fra nationalt niveau Lund 19.03.14 De danske pakkeforløb for kræft set fra nationalt niveau Lund 19.03.14 Ole Andersen, overlæge Disposition Baggrund og tanker for indførsel af pakkeforløb i 2007 Organisering af arbejdet med at udvikle

Læs mere

Udredningsretten og differentieret ret til behandling. Fakta, beslutninger og definitioner

Udredningsretten og differentieret ret til behandling. Fakta, beslutninger og definitioner Udredningsretten og differentieret ret til behandling Fakta, beslutninger og definitioner Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Redigeret 11. november 2013 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål...3

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Ambulatorium Denne rapport er udarbejdet for ambulante patienter på Demensklinikken Neurologisk Afdeling F Århus Sygehus Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Kvalitetsmål 2007/2008

Kvalitetsmål 2007/2008 Politisk godkendt d. 9. november 2006 Kvalitetsmål 2007/2008 på sygehusområdet i Region Syddanmark www.regionsyddanmark.dk Den patientoplevede kvalitet Kvalitetsmål 1 Patientoplevet kvalitet, ambulatorier

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

- Set fra patienternes perspektiv.

- Set fra patienternes perspektiv. Specialeplanlægning - Set fra patienternes perspektiv. Kræftpatienters præferencer Høj professionel standard Velinformerede og empatiske sundhedsprofessionelle Nem og hurtig adgang Respekt for behov og

Læs mere

Høringssvar fra Specialerådet i Urologi vedrørende rapport om Fremtidens sygehuse fra plan til virkelighed

Høringssvar fra Specialerådet i Urologi vedrørende rapport om Fremtidens sygehuse fra plan til virkelighed Region Syddanmark Urologisk specialeråd Kontakt: Ulla Geertsen Det såkaldte grænseoverskridende samarbejde mellem Sygehus Sønderjyllland og De Nordtyske Sygehuse synes at blive mere sammentømret end tidligere

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER

Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER Indledning Albertslund, Brøndby og Glostrup kommuner har siden 2007 haft et samarbejde om udførelse af opgaven:

Læs mere

Tværgående rapport. Hospitalsenheden Vest - indlagte - 2006 - på afsnitsniveau

Tværgående rapport. Hospitalsenheden Vest - indlagte - 2006 - på afsnitsniveau Tværgående rapport - indlagte - 2006 - på afsnitsniveau Tværgående rapport - indlagte - 2006 - på afsnitsniveau Læsevejledning Oversigten viser resultatet af patienttilfredshedsundersøgelsen på sengeafdelinger

Læs mere

bl.a. de overordnede linjer for beslutninger om samling af funktioner og udvikling af stærke faglige miljøer i Region Midtjylland.

bl.a. de overordnede linjer for beslutninger om samling af funktioner og udvikling af stærke faglige miljøer i Region Midtjylland. !!" # $ # %& '$ Jf. hospitalsplanen for Region Midtjylland modtages der nefrologiske patienter på fem hospitaler i regionen. Det nefrologiske speciale er således repræsenteret på følgende matrikler: Regionshospitalet

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse, Dokumentation & Kvalitet 30. november 2017

Kræftens Bekæmpelse, Dokumentation & Kvalitet 30. november 2017 MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 3. KVARTAL 1. Baggrund Hvert kvartal offentliggør Sundhedsdatastyrelsen forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering af pakkeforløb for kræft er

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse, Dokumentation & Kvalitet 31. august 2017

Kræftens Bekæmpelse, Dokumentation & Kvalitet 31. august 2017 MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 2. KVARTAL 2017 1. Baggrund Hvert kvartal offentliggør Sundhedsdatastyrelsen forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering af pakkeforløb for kræft

Læs mere

Patient. Faglig Fra DGMA Under udarbejdelse Ernæring Mobilisering under

Patient. Faglig Fra DGMA Under udarbejdelse Ernæring Mobilisering under Matrix Ringkjøbing Amt, inkl. servicemål samt indikatorområder /VK 05.08.02 side 1 Kriterier, Standarder og Indikatorområder Patient Hvor intet andet er anført kommer indikatoren fra den landsdækkende

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. KVARTAL 2015

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. KVARTAL 2015 MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. KVARTAL 2015 1. Baggrund Hvert kvartal offentliggør Statens Serum Institut forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering af pakkeforløb for kræft

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Rammer for Midlertidig fælles Akutmodtagelse i Svendborg

Rammer for Midlertidig fælles Akutmodtagelse i Svendborg Afdeling: Økonomi- og Planlægningsstaben Udarbejdet af: Anja Klinge Søndergaard Journal nr.: 2-52-00076-2008 E-mail: anja.soendergaard@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 8. juli 2009 Telefon: 6541 2053 Notat

Læs mere

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 INDHOLD Mission, vision og værdier 8 Strategi 16 Fokusområder 18 3 Psykiatrien i Region Syddanmark ER TIL FOR PATIENTER & PÅRØRENDE 4 I ARBEJDET MED AT

Læs mere

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation Præsentation af hovedresultater af survey blandt 1720 patienter maj 2011 Eva Draborg, Mickael Bech,

Læs mere

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE Formålet med ordningen har været at undersøge, om en fast tilknyttet læge på et plejecenter kan skabe bedre kvalitet for den ældre. 1 Dokumenteret effekt af ordningen

Læs mere

Monitorering af pakkeforløb for kræft 4. kvartal 2017

Monitorering af pakkeforløb for kræft 4. kvartal 2017 Monitorering af pakkeforløb for kræft 4. Udvalgte resultater og opgørelser fra Sundhedsdatastyrelsens sopgørelse for monitorering på kræftområdet Kræftens Bekæmpelse, Dokumentation & Kvalitet, 28. februar

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 Kommentarsamling for ambulante patienter på Medicinsk Ambulatorium Herning Hospitalsenheden Vest Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

Udkast til projektplan for tidlig opsporing af kræft i Region Sjælland

Udkast til projektplan for tidlig opsporing af kræft i Region Sjælland Til: Danske Regioner Udkast til projektplan for tidlig opsporing af kræft i Region Sjælland I udmøntningsplanen for kræftinitiativer en del af regeringens sundhedsstrategi Jo før jo bedre handler spor

Læs mere

N O T A T. 22. november 2007 j.nr. 7-203-05-116/1/KRSB

N O T A T. 22. november 2007 j.nr. 7-203-05-116/1/KRSB N O T A T Forslag til fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Region Syddanmark har den 6. november 2007 sendt Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark forslag til ny sygehusstruktur i høring. Forslag til

Læs mere

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen. Cancerregisteret 2001-2002 (foreløbig opgørelse) 2004:3

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen. Cancerregisteret 2001-2002 (foreløbig opgørelse) 2004:3 kl Nye tal fra Sundhedsstyrelsen Cancerregisteret 2001-2002 (foreløbig opgørelse) 2004:3 Redaktion: Sundhedsstyrelsen Sundhedsstatistik Islands Brygge 67 Postboks 1881 2300 København S. Telefon: 7222 7400

Læs mere