Aftenåbninger - nye oplevelser og nye målgrupper

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftenåbninger - nye oplevelser og nye målgrupper"

Transkript

1 Aftenåbninger - nye oplevelser og nye målgrupper Brugerundersøgelse på BRANDTS - september-december 2009

2 Lidt om undersøgelsen

3 Formål > Hvem er det, der kommer torsdag aften? > Hvad motiverer gæsterne til at komme torsdag aften? > Hvilken stemning karakteriserer aftenoplevelsen? > Hvordan adskiller aftenoplevelsen sig fra den almindelige oplevelse? > Hvordan kan man understøtte og udvikle aftenoplevelsen?

4 Metodisk setup og gennemførelse Første fase: Spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på > Spørgeskemaundersøgelsen tegner en demografisk karakteristik af publikum og afdækker de primære motiver for at komme hhv. torsdag aften og øvrig tid. > I alt 477 svar i perioden 28. september til 28. november Anden fase: 2x8 duointerviews > 8 duointerviews med inviterede gæster, som ikke tidligere har været på BRANDTs torsdag aften. Interviewene blev gennemført 29. oktober > 8 duointerviews, men denne gang rekrutteres gæsterne på museet torsdag aften. Interviewene blev gennemført 5. og 19. november Tredje fase: Opfølgende fokusgrupper > 2 fokusgrupper med 6 deltagere i hver, hvor den samlede museumsoplevelse diskuteres. > Fokusgrupperne blev gennemført 19. november 2009.

5 Hvem er det der kommer torsdag aften?

6 Demografi

7 Køn * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

8 Aldersfordeling * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

9 Uddannelse * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

10 Geografi * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

11 Kulturbrug inden for sidste måned * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

12 Besøgsadfærd

13 Besøg på Brandts i alt * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

14 Seneste besøg på Brandts * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

15 Hvem besøgte du Brandts med..? * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

16 Opsummering profil og adfærd for aftenbrugere Profil > Yngre > Flere mænd > Flere studerende > Flere lokale Det er jo oplagt at lægge vejen forbi BRANDTS torsdag aften, når vi alligevel er nede i byen Adfærd > Flere besøg på BRANDTS > Hyppigere besøg på BRANDTS > Mere ekstrovert tilgang til oplevelsen > Mere social tilgang til oplevelsen Jeg kunne aldrig finde på at tage på BRANDTS alene om aftenen. Tror man er i et mere social mode om aftenen * Citaterne ovenfor stammer fra de kvalitative interviews med gæster på BRANDTS, og supplerer således pointerne fra spørgeskemaundersøgelsen.

17 Hvad motiverer gæsterne til at komme torsdag aften?

18 Hvad var afgørende for dit besøg? * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

19 Hørt omtalt gennem...? * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

20 Hvad er fordelen ved det tidspunkt, du besøgte Brandts på? * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

21 Opsummering - motiv > Gratis adgang er et afgørende motiv for aftenbrugerne (især for unge og studerende) > Hverdagens struktur afgør adfærden arbejde og hverdagens gøremål er udgangspunktet for kulturbrugen. > Aftenåbningerne og den gratis adgang gør det nemt, at passe et besøg på BRANDTS ind i programmet. > Gratis adgang ændrer brugeradfærden: Kortere men hyppigere besøg

22 Opsummering - motiv > Mere uforpligtende tilgang selektiv oplevelse styrke at man ikke skal se hele huset > Tilgængelighed indgang for potentielle brugergrupper > Gratis understøtter aftenstemningen: Ro, hygge, social oplevelse, da der ikke er samme stress for at opleve hele museet. > Oplevelsen skifter karakter: Fra krævende (tid, økonomi, engagement, planlægning) til mere uforpligtende oplevelser (hygge, kortere besøg, til- og fravalg, man lægger lige vejen forbi).

23 Hvilken stemning karakteriserer aftenoplevelsen?

24 Umiddelbar oplevelse

25 Overordnet profil (både dag og aften)* Synligt Moderne Minimalistisk Små verdener Råt Stilrent Afvekslende Stemningsfuldt Historisk Rum til udfoldelse For alle Centralt Et samlet oplevelseshus Fulgt med tiden Afslappet Byliv * Ovenstående er baseret på en kvalitativ meningskondensering af to fokusgruppeinterviews og 16 duointerviews med gæster på BRANDTS. Jo større skrifttype, jo mere fylder ordet i brugernes beskrivelse af BRANDTS.

26 Forventninger

27 Forventninger til aftenoplevelsen > Mere modent publikum > Færre mennesker > Mere dedikerede brugere > Roligere > Mere tid til fordybelse > Hyggeligere > Anden stemning > Man skærper sanserne > Mere fokus på samvær og samtale om oplevelsen * Ovenstående er baseret på kvalitative interviews med gæster på BRANDTS forud for deres besøg. Deltagerne er således rekrutteret og adspurgt i samme øjeblik, de ankom til BRANDTS.

28 Oplevelse af BRANDTS om aftenen SAMME INDHOLDSMÆSSIGE OPLEVELSE ET GODT TILBUD EN SÆRLIG STEMNING EN SOCIAL OPLEVELSE * Ovenstående er baseret på en kvalitativ meningskondensering af de to fokusgruppeinterviews og 16 duointerviews med gæster på BRANDTS. Boblen i midten er et udtryk for, at EN SÆRLIG STEMNING er det, der fylder mest i brugernes beskrivelse af BRANDTS om aftenen. Pointerne uddybes på de næste sider.

29 En særlig stemning Man er afslappet og træt i kroppen Meditativt En særlig atmosfære EN SÆRLIG STEMNING Der er mere tid til at fordøje oplevelsen om aftenen Mørke og lys betyder jo noget for oplevelsen Jeg er simpelthen i et andet humør om aftenen Roligt God tid Fordybelse Om dagen er jeg forbruger, men om aftenen er jeg bruger Man er mere modtagelig overfor nye input og kreative ideer. Paraderne er ligesom sænket * Ovenstående er baseret på en kvalitativ meningskondensering af de to fokusgruppeinterviews og 16 duointerviews med gæster på BRANDTS. De uddybende beskrivelser og citaterne er således hentet fra fokusgrupper og interviews..

30 Samme indholdsmæssige oplevelse For mig at se, er det kun lyset, der er anderledes om aftenen. Måden de præsenterer tingene på, er jo den samme. SAMME INDHOLDSMÆSSIGE OPLEVELSE Det er bevidstheden om at det er aften og mørkt udenfor, der skaber en speciel stemning. Det er ikke det indholdsmæssige eller Brandts som museum. Kunstoplevelsen er den samme, men rammerne ændrer den samlede oplevelse BRANDTS kunne godt gøre noget for at gøre oplevelsen anderledes om aftenen det gør de ikke nu * Ovenstående er baseret på en kvalitativ meningskondensering af de to fokusgruppeinterviews og 16 duointerviews med gæster på BRANDTS. De uddybende beskrivelser og citaterne er således hentet fra fokusgrupper og interviews..

31 En social oplevelse Der er en form for fællesskab på BRANDTS torsdag aften. Man kommer meget nemmere i snak med folk En anledning til at samle folk Hyggeligt Det er jo fuldstændig oplagt at kombinere et aftenbesøg på BRANDTS med spisning før eller efter EN SOCIAL OPLEVELSE Et aftenbesøg er altid sammen med andre. Øvrig kultur En oplevelse i sammenhæng Byliv Fællesskab Vi sidder som regel og snakker om det vi har set bagefter. På en café eller noget * Ovenstående er baseret på en kvalitativ meningskondensering af de to fokusgruppeinterviews og 16 duointerviews med gæster på BRANDTS. De uddybende beskrivelser og citaterne er således hentet fra fokusgrupper og interviews..

32 Et godt tilbud Aftenåbningen er et godt tilbud, der forlænger dagen eller fungerer som optakt til weekenden Det betyder altså også noget, at det er hver torsdag, og ikke kun en gang imellem. Det giver en form for rutine man ved at BRANDTS er en mulighed Intet kendskab Et tilbagevendende tilbud ET GODT TILBUD Gode åbningstider Gratis Manglende eksponering Når det er gratis, bliver det dejligt uforpligtende. Man behøver jo ikke trampe sig igennem hele museet, men kan vælge en udstilling ud Det er et hemmeligt tilbud. Der er jo stort set ingen, der kender til muligheden. * Ovenstående er baseret på en kvalitativ meningskondensering af de to fokusgruppeinterviews og 16 duointerviews med gæster på BRANDTS. De uddybende beskrivelser og citaterne er således hentet fra fokusgrupper og interviews..

33 Hvordan adskiller aftenoplevelsen sig fra den almindelige oplevelse?

34 Opsummering - BRANDTS om aftenen er Mere tid Uforpligtende Socialt Hyggeligt En anden stemning Plads til fordybelse Impulsivt

35 Hvordan kan man understøtte og udvikle aftenoplevelsen?

36 Potentialer for yderligere besøg på Brandts * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

37 Barrierer for yderligere besøg på Brandts * Diagrammet er baseret på en spørgeskemaundersøgelse på BRANDTS og på De røde søjler er de brugere, som har angivet at deres seneste besøg på BRANDTS var torsdag aften, mens de grå søjler er de, som har angivet at seneste besøg på BRANDTS var på et andet tidspunkt.

38 Scenario 1 Overraskende torsdage Anderledes oplevelser på BRANDTS. Besøget suppleres af årstidens smagsprøver, standup i forhallen, mørke i udstillingen med udlevering af lommelygter osv. Til dig der sætter pris på at blive overrasket. Potentialer > Nye tanker ifht. formidling modtages positivt som fx tanken om at slukke lyset og udlevere lommelygter. > Alle snakker om, at den gode museums-og kulturoplevelse er dér, hvor man bliver overrasket. Barrierer > BRANDTS må ikke blive til et tivoli meroplevelserne skal være relevante ifht. museets profil og indhold. > Overraskelseselementet må ikke overskygge muligheden for selv at skabe egne oplevelser på museet. Jeg gider simpelthen ikke standup, når jeg er på museum. Det passer sgu ikke sammen * Den kursiverede scenario-beskrivelse er det diskussionsoplæg, som deltagerne i fokusgrupperne blev præsenteret for. Potentialerne og barriererne beskriver deres reaktioner på oplægget., mens citaterne underbygger pointerne.

39 Scenario 2 Fordybende torsdage Kunstnere og mediepersonligheder fortæller om deres værker og arbejde. Kunstfilm og film som kunstværker. Foredrag og debatter om kunst, foto eller medier. Indholdet er i centrum. Særlige omvisninger. Til dig, der ønsker fokus uden forstyrrende elementer. Potentialer > Foredrag og debatter er meget tiltalende, men må ikke blive for krævende. > Det giver en ekstra oplevelse med det faglige i centrum tilgængelig viden. Barrierer > Husk brugskonteksten mindre overskud til tungt fagligt indhold. > En af styrkerne ved torsdag aften er det uforpligtende element korte præcise indslag og-/eller mulighed for selv at vælge til og fra. Det må ikke fylde for meget, der skal stadig være plads til den personlige fordybelse * Den kursiverede scenario-beskrivelse er det diskussionsoplæg, som deltagerne i fokusgrupperne blev præsenteret for. Potentialerne og barriererne beskriver deres reaktioner på oplægget., mens citaterne underbygger pointerne.

40 Scenario 3 Festlige torsdage Rødvin, tapas og huspianist. Torsdagsferniseringer på BRANDTS. Koncerter og happenings. Til dig der ikke skal hjem i seng efter BRANDTS. Potentialer > Fint med ferniseringer, men ikke mere festligt end nu. > Bryd den andægtige stemning, som normalt hersker på et museum. > Ferniseringerne er et godt eksempel på, hvordan balancen skal være. Passer godt til torsdagsstemningen og bryder med det stive. Måske kan man lave festlige torsdage den 1. torsdag i måneden? Barrierer > Det må ikke kamme over. Fest og tapas findes lige uden for døren og skal ikke være på BRANDTS. > Men det er hyggeligt med elementer, der underbygger aftenstemningen. Det er for poppet! Så ryger fordybelsen. Det er ikke nødvendigt, og BRANDTS må ikke blive for bredt. * Den kursiverede scenario-beskrivelse er det diskussionsoplæg, som deltagerne i fokusgrupperne blev præsenteret for. Potentialerne og barriererne beskriver deres reaktioner på oplægget., mens citaterne underbygger pointerne.

41 Scenario 4 Rolige torsdage Rolig og afslappet atmosfære uden hverdagens forpligtelser og weekendens aktivitetsniveau. Museet giver rammerne uden forstyrrende elementer. Til dig der ønsker en oase sidst på ugen uden stress og hektisk aktivitet. Potentialer > Brugerne er glade for konceptet, som det fungerer i dag. > Let og gennemskueligt. Barrierer > Begrænset kendskab. > Mange besøgende står (muligvis) i modsætning til den rolige oplevelse, som brugerne fremhæver i dag. Det er jo præcis det samme koncept, som i dag. Der er mere ro på om aftenen. Ingen stress man skal jo ikke nå noget bagefter. Det giver mere rum til fordybelse * Den kursiverede scenario-beskrivelse er det diskussionsoplæg, som deltagerne i fokusgrupperne blev præsenteret for. Potentialerne og barriererne beskriver deres reaktioner på oplægget., mens citaterne underbygger pointerne.

42 Scenario 5 Involverende torsdage Nu er det slut med kun at betragte du skal være med. Redigér dit eget nyhedsdøgn, medbring dit bedste foto og få det vurderet af en professionel fotograf og analyser betydningen af det enkelte kunstværk. For dig der ønsker en aktiv og inddragende oplevelse. Potentialer > Intet potentiale ifht. torsdag aften. > Men godt til børnefamilierne. Barrierer > Det passer ikke sammen med den tilgang man har til torsdag aften. Tingene må ikke blive for omklamrende på en dårlig pædagogisk måde Det passer bedre til weekend med børn og bedsteforældre * Den kursiverede scenario-beskrivelse er det diskussionsoplæg, som deltagerne i fokusgrupperne blev præsenteret for. Potentialerne og barriererne beskriver deres reaktioner på oplægget., mens citaterne underbygger pointerne.

43 Udviklingsperspektiver > Stort potentiale i aftenarrangementer! > Men husk, at aftenen er en særoplevelse i sig selv med plads til fordybelse og egne oplevelser. > Udvikling med udgangspunkt i museets kerneaktiviteter > Forskellige målgrupper: Fx tøseaften, paraften m.m. > Ny formidling: Vi slukker lyset, sætter musik på museet osv. Ny formidling af samme indhold tilpasset aftenstemningen. > Tillægsoplevelser koblet til udstillingerne: Temaaften, foredrag om eller af kunstneren, filmfremvisning, særlige omvisninger, helt korte omvisninger m.m. Noget der skiller sig ud og man ser frem til. > Bearbejdning af oplevelsen: Adgang til café eller lignende, hvor oplevelsen kan bearbejdes. > Man skal ikke ødelægge den essentielle indholdsoplevelse

44 Øvrige betragtninger > Der mangler en overskuelig oversigt over stedet. Både generelt og på de enkelte etager. > Billetsystemet gør at man vælger ud. > Det skal synliggøres at det er gratis om torsdagen, det er de færreste der ved det. Det står fx ikke på nettet. Mangler at brandesig til unge mennesker. > Flere efterspørger information vil vide mere om udstillingerne og meningerne bag. Svar på deres undren. > Mangler fysisk rum til den sociale dimension.

45 Konklusioner Hvem er det, der kommer torsdag aften? > Brugergruppen torsdag aften har en yngre profil med mange studerende. > Aftenåbningerne torsdag aften trækker flere mænd til BRANDTS > Det er primært lokale, der gør brug af tilbuddet torsdag aften. > Brugerne har været på BRANDTS mange gange. > Brugerne kommer hyppigere på BRANDTS > Brugerne har en mere uforpligtende tilgang til BRANDTS. Hvad motiverer gæsterne til at komme torsdag aften? > Gratis adgang. > Det er nemmere for ikke-kulturkernebrugere at komme med på BRANDTS torsdag aften. > Den sociale dimension. > Mere ekstrovert tilgang til oplevelsen

46 Konklusioner Hvilken stemning karakteriserer aftenoplevelsen? > Roligt > God tid > Plads til fordybelse > Meditativt. > En særlig atmosfære/stemning > Fællesskab (både fysisk og parasocialt) Hvordan adskiller aftenoplevelsen sig fra den almindelige oplevelse? > Roligere, næsten privat stemning. > Mere tid > Uforpligtende og evt. impulsivt > Hyggeligere > Mere plads til fordybelse

47 Konklusioner Hvordan kan man understøtte og udvikle aftenoplevelsen? > Stort potentiale i fortsat udvikling af aftenåbningerne med fokus på både det generelt stemningsopbyggende og på udvikling af særarrangementer. > Skab endnu større forskelle mellem dag og aften (flere initiativer fra BRANDTS). > Brug ny formidling som virkemiddel. > Arbejd med forskellige målgrupper > Tillægsoplevelser koblet til udstillingerne eller huset i det hele taget. > Rum for bearbejdning af oplevelsen. > Udgangspunktet bør være museets kerneaktiviteter idet brugerne er meget skeptiske overfor aktiviteter, som er uden sammenhæng med museets profil. > Aftenåbningerne er en særoplevelse i sig selv, som ikke må ødelægges på bekostning af ovenstående.

48 Tak for opmærksomheden! Anex Analyse Rentemestervej København NV

Udvalgte findings, indledende fokusgrupper

Udvalgte findings, indledende fokusgrupper Udvalgte findings, indledende fokusgrupper Skovgaard Museets brugerundersøgelse 2012-13 Metodisk setup og gennemførelse Undersøgelsen gennemføres som to faser (før og efter udstillingen VIborgere), med

Læs mere

Effekten af en eventbaseret ungestrategi på BRANDTS

Effekten af en eventbaseret ungestrategi på BRANDTS Effekten af en eventbaseret ungestrategi på BRANDTS Brugerundersøgelse 2011 1 Projektoversigt > Brugerundersøgelsen Effekten af en eventbaseret ungestrategi på BRANDTS afrapporteres gennem nærværende hovedrapport,

Læs mere

Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn

Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn Brugerundersøgelse november 2013 Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn 1 Brugerundersøgelse november 2013

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Personaer, udviklet idm. Brugerundersøgelse. Januar 2013 analyse > proces > udvikling

Læs mere

Ny udstilling på Hirtshals Museum Forundersøgelse blandt Hirtshals indbyggere

Ny udstilling på Hirtshals Museum Forundersøgelse blandt Hirtshals indbyggere Brugerdialog Ny udstilling på Hirtshals Museum Forundersøgelse blandt Hirtshals indbyggere 1 analyser i oplevelsessamfundet Konklusioner 2 analyser i oplevelsessamfundet Konklusioner Oplevelse af lokalhistorie

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

GØR DET SELV -GUIDE til kvalitative brugerundersøgelser i museer I GÆSTERNES STED. To metoder To personer To dage

GØR DET SELV -GUIDE til kvalitative brugerundersøgelser i museer I GÆSTERNES STED. To metoder To personer To dage GØR DET SELV -GUIDE til kvalitative brugerundersøgelser i museer I GÆSTERNES STED To metoder To personer To dage DET KAN I FÅ SVAR PÅ HVOR GODT IMØDEKOMMER UDSTILLINGERNE VORES MÅL? HVAD GØR INDTRYK PÅ

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt Levuks medlemmer. Hovedresultater. Januar 2009

Tilfredshedsundersøgelse blandt Levuks medlemmer. Hovedresultater. Januar 2009 Tilfredshedsundersøgelse blandt Levuks medlemmer Januar 2009 Hovedresultater Generelt er der meget høj tilfredshed med Levuk blandt medlemmerne, og 94 % udtrykker at de er glade for at gå i Levuk, hvilket

Læs mere

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014 Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 01 Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Fokusgruppeinterview. Jeg har haft to fokusgruppeinterview

Læs mere

TÆT PÅ MAGIEN OFF ROAD FESTIVAL AARHUS % 45 % af publikum har gennemført enten en mellemlang eller lang videregående uddannelse

TÆT PÅ MAGIEN OFF ROAD FESTIVAL AARHUS % 45 % af publikum har gennemført enten en mellemlang eller lang videregående uddannelse TÆT PÅ MAGIEN OFF ROAD FESTIVAL AARHUS 2017 Publikumsundersøgelse PUBLIKUMS SAMLEDE VURDERING AF TÆT PÅ MAGIEN OFF ROAD FESTIVAL Delvist positiv 30% Meget positiv 65% Delvist negativ Neutral 3% Meget negativ

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på din efterskole. Det indeholder også nogle spørgsmål

Læs mere

DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE

DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE INDHOLD METODE TRE IKKE-LÆSER -SEGMENTER SEGMENTERNE PROFIL LÆSEADFÆRD BESLUTNINGSPROCES DRIVERS OG BARRIERER SEGMENTERNE FORDELT PÅ REGIONER METODE 1 Fokusgruppe 2 Segmenteringsstudie

Læs mere

Økonomisk kortlægning af koncerter i Aarhus

Økonomisk kortlægning af koncerter i Aarhus Økonomisk kortlægning af koncerter i Aarhus Tekst: Stefan Rasmussen Udgiver: Arrangørgruppen Aarhus / Promus Foto: Bertand Ønsker du yderligere oplysninger om undersøgelsen kontakt: info@promus.dk 1 0.

Læs mere

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET Pressemeddelelse FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET DINNER PARTY YOGA KONCERT ØVRIGE AKTIVITETER I festugen er der også fest på Kvindemuseet. På de følgende tre sider findes information om alle arrangementerne.

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Markedsanalyse af Randers Ugen 2015 I samarbejde med Eventsekretariatet Randers

Markedsanalyse af Randers Ugen 2015 I samarbejde med Eventsekretariatet Randers Markedsanalyse af Randers Ugen 2015 I samarbejde med Eventsekretariatet Randers 1 Indholdsfortegnelse Randers Ugen markedsanalyse... 3 Kvantitativ markedsanalyse... 3 Demografi... 3 Analyse af opstillede

Læs mere

Det åbne bibliotek i Lynge

Det åbne bibliotek i Lynge Allerød Kommune Det åbne bibliotek i Lynge Brugerundersøgelse Tekst og layout af Tine Schrøder Lunøe 1 Om undersøgelsen Antal udfyldte spørgeskemaer: 100 Derved svarer alle tal til %. I tolkningen af rapportens

Læs mere

Epinion og Pluss Leadership

Epinion og Pluss Leadership Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Kvantitativ: Spørgeskema til mere end 12.000 borgere 3.600 voksne (15 +) 1.500 børn (7-14

Læs mere

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Relations- og ressourceorienteret Pædagogik i ældreplejen - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Evalueringsrapporten er udarbejdet af: Katrine Copmann Abildgaard Center for evaluering i praksis,

Læs mere

Galleri-MD. Billedkunst. Firmaudstillinger - Kunst & Bolig. Billedkunstner Mette Danielsen. www.galleri-md.dk

Galleri-MD. Billedkunst. Firmaudstillinger - Kunst & Bolig. Billedkunstner Mette Danielsen. www.galleri-md.dk Firmaudstillinger - Kunst & Bolig Billedkunstner Mette Danielsen Billedkunst www.galleri-md.dk Specielarrangemnater for kunstforeninger Der arrangeres også private fremvisninger eller andre særlige arrangementer,

Læs mere

Bilag 3 til spritstrategien 2011-13

Bilag 3 til spritstrategien 2011-13 Bilag 3 til spritstrategien 2011-13 Forundersøgelsens resultater Arbejdsgruppen har indledningsvis holdt et strategiseminar, hvor Sociologerne Jakob Demant (Center for Rusmiddelforskning) og Lars Fynbo

Læs mere

Massiv interesse for psykisk arbejdsmiljø også uden for sikkerhedsorganisationen

Massiv interesse for psykisk arbejdsmiljø også uden for sikkerhedsorganisationen ønskes: overblik, praktiske værktøjer og konkrete eksempler sammenfatning af brugerundersøgelse for Videncenter for Arbejdsmiljø 2006 Operates brugerundersøgelse for Videncenter for Arbejdsmiljø viser,

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Børn på flugt. Projektbeskrivelse

Børn på flugt. Projektbeskrivelse Børn på flugt Et heldagsarrangement den 15. september 2013 i VerdensKulturCentret for børn, unge, deres familier og alle interesserede personer fra asylcentrene på Sjælland, fra Nørrebro og resten af København

Læs mere

øve os i gæstfrihed. En af de ting ved Jesus, som fik folk til at undre sig, dengang han gik rundt på jorden, var hans vilje til at

øve os i gæstfrihed. En af de ting ved Jesus, som fik folk til at undre sig, dengang han gik rundt på jorden, var hans vilje til at 33 JESUS-PLANEN - UDAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 5 33 Jesus-planen Introduktion til denne Ud-aften Denne ud-aften skal foregå hjemme hos en gæstfri sjæl i gruppen Husk at invitere til aftenen med god

Læs mere

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget.

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget. Formål med evaluering Evalueringens formål er at formidle hovedresultaterne af arrangementet. Derudover bliver erfaringerne fra frivilligteamet også inddraget. Evalueringen sker på baggrund af udsendt

Læs mere

Kvalitativ brugerundersøgelse H.C.Andersens hus & Fyrtøjet 2011. 1 analyser i oplevelsessamfundet

Kvalitativ brugerundersøgelse H.C.Andersens hus & Fyrtøjet 2011. 1 analyser i oplevelsessamfundet Kvalitativ brugerundersøgelse H.C.Andersens hus & Fyrtøjet 2011 1 Indhold 3 7 14 19 25 Lidt om undersøgelsen Analytisk opsummering Anbefalinger Metodisk setup Detailresultater 2 Lidt om undersøgelsen 3

Læs mere

Unges brug og ikke-brug af museer. Statens Museum for Kunst 2012 Center for Museologi, Aarhus Universitet Damvad A/S

Unges brug og ikke-brug af museer. Statens Museum for Kunst 2012 Center for Museologi, Aarhus Universitet Damvad A/S Unges brug og ikke-brug af museer Statens Museum for Kunst 2012 Center for Museologi, Aarhus Universitet Damvad A/S Hvorfor er der såmeget fokus i dansk kulturpolitik påden sværeste gruppe af museumsbrugere?

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Segmenter og landdistrikter

Segmenter og landdistrikter Segmenter og landdistrikter Analyse af segmenter med fokus på landdistrikter Herning Bibliotekerne den 26. maj 2015 1 Disposition 1. Målgruppebaseret biblioteksudvikling 2. Segmentfordeling i landdistrikter

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

TVM 7 Gruppe 8 Signe, Sanne, Rebekka, Karen og Mads. Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads

TVM 7 Gruppe 8 Signe, Sanne, Rebekka, Karen og Mads. Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads A) Find 2 forskellige eksempler på web- tv, hvor indslag er integreret i webkontekst og tekst (nyheder, tema, how to mv.) Beskriv

Læs mere

Fokus på det der virker

Fokus på det der virker Fokus på det der virker ICDP i praksis Online version på www.thisted.dk/dagpleje Forord: Gode relationer er altafgørende for et barns trivsel. Det er i det gode samvær barnet udvikler sig det er her vi

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning 1Unge sportudøveres prioritering og planlægning UNGE SPORTUDØVERES PRIORITERING OG PLANLÆGNING Oldengaard.dk har foretaget en spørgeskemaundersøgelse over nettet for at afdække unge sportudøveres prioriteringer

Læs mere

NYE RAMMER - NYE MULIGHEDER? BORGERES OPLEVELSE AF DEN FREMSKUDTE BESKÆFTIGELSESINDSATS I URBANPLANEN

NYE RAMMER - NYE MULIGHEDER? BORGERES OPLEVELSE AF DEN FREMSKUDTE BESKÆFTIGELSESINDSATS I URBANPLANEN NYE RAMMER - NYE MULIGHEDER? BORGERES OPLEVELSE AF DEN FREMSKUDTE BESKÆFTIGELSESINDSATS I URBANPLANEN INFORMATION OM PUBLIKATIONEN Udgivetdecember2012 ForfattetafSocialRespons: SofieBertoltWinther,EaHelthØgendahlogLotteKarlsgaardThost.

Læs mere

Spørgeskema nr.: Uge 49 2004 SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE AF DE DANSKE KUNSTMUSEER. Fakta (interviewerens noter) telefonnummer

Spørgeskema nr.: Uge 49 2004 SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE AF DE DANSKE KUNSTMUSEER. Fakta (interviewerens noter) telefonnummer SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE AF DE DANSKE KUNSTMUSEER Fakta (interviewerens noter) Museum telefonnummer Kontaktperson Henvist til anden kontaktperson (navn) Interviewer Antal opringninger (sæt x per opringning)

Læs mere

Find gerne selv på flere!

Find gerne selv på flere! D. 31. marts 2012 kl. 20:30 går Earth Hour kloden rundt. Fra Sidney til Seoul og Brazil til Bangkok sætter kommuner, byer og virksomheder sammen fokus på klimakampen med én times mørke. Vi har samlet en

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

Hvem er de unge og hvordan fastholder vi dem i foreningen?

Hvem er de unge og hvordan fastholder vi dem i foreningen? Hvem er de unge og hvordan fastholder vi dem i foreningen? Stille mus Indadrettet/usikker Har ikke mange venner Ser mere tv Bruger mere tid på at læse bøger og blade Hjælper til derhjemme Bruger internettet

Læs mere

Odder Kommunale Musikskole

Odder Kommunale Musikskole Odder Kommunale Musikskole Brugerundersøgelse 2006 Denne undersøgelse er sat i gang på initiativ af Odder Kommunale Musikskole. Formålet er at måle tilfredsheden med musikskolens ydelser og holdningen

Læs mere

Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium. 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator.

Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium. 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator. Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator.dk) Formål og program Formål med dagen Program for dagen At gøre kort status

Læs mere

Brugerstudier i Dansk Fitness

Brugerstudier i Dansk Fitness Brugerstudier i Dansk Fitness - Observationer og overvejelser om Mødesteder for ældre I april måned (2011) foretog jeg en række brugerstudier i Dansk Fitness med henblik på at undersøge betydningen af

Læs mere

Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag

Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag 1 Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag Er du god til at forklare din viden for andre? Synes du, det er sjovt at stå på en scene? Kan du gøre indtryk på publikum?

Læs mere

Kulturens Laboratorium. æstetiske læreprocesser i partnerskaber

Kulturens Laboratorium. æstetiske læreprocesser i partnerskaber INVITATION Kulturens Laboratorium æstetiske læreprocesser i partnerskaber Hvor: Magasinet/Kulturmaskinen, 5000 Odense Hvornår: 8. juni 2017 Arrangør: Kulturens Laboratorium, Kulturregion Fyn Pris: 625.-/725.-

Læs mere

Viborg Stiftsmuseum december 2010. Viborg Stiftsmuseum. Brugerundersøgelse oktober 2010. Sprogskolen. analyse > proces > udvikling

Viborg Stiftsmuseum december 2010. Viborg Stiftsmuseum. Brugerundersøgelse oktober 2010. Sprogskolen. analyse > proces > udvikling Viborg Stiftsmuseum Brugerundersøgelse oktober 2010 Sprogskolen Lidt om undersøgelsen Tre afrapporteringer Sprogskoleelever Specialklasseelever Metodiske erfaringer Projektets overordnede mål > Målet med

Læs mere

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Jeg savner omklædningsrummet eller rettere snakken, for det var her, erfaringerne

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Eksempel 6C: Sofie 1. PRAKTISKE OPLYSNINGER

Eksempel 6C: Sofie 1. PRAKTISKE OPLYSNINGER Eksempel 6C: Sofie Eksemplet består af tre LEA-beskrivelser, der fokuserer på et barns udvikling af social, kommunikativ og sproglig kompetence alene og i samspil med andre. Sofie er nu blevet ca. 6 år

Læs mere

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR LOUISIANA LEJRSKOLE EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR 19.8-23.8.2019 VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Frederik Højfeldt Nielsen Med Louisiana Lejrskole

Læs mere

Markedsanalyse. Rapport af Randers Ugen 2015

Markedsanalyse. Rapport af Randers Ugen 2015 Markedsanalyse Rapport af Randers Ugen 2015 1.0 Respondentfordeling Ud fra vores undersøgelse kan der ses, at respondenterne generelt er unge. 35% af respondenterne er mellem 18-25%, hvilket derfor skal

Læs mere

Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug

Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug ER MUSIK VIGTIGT? Vi har taget temperaturen på om forbrugeren er parat til at mærkevarer bruger musik som indholdsplatform: Hvad er

Læs mere

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG Efterskoler deltager på Frivillig Fredag FRIVILLIG FREDAG OG EFTERSKOLERNE Hvert år, den sidste fredag i september fejres Frivillig Fredag, Danmarks nationale Frivillighedsdag

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Farver i en grå tid En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Vi kender ikke fremtiden, og derfor må vi lære vores børn at kæmpe med det ukendte og at klare sig i hvilket som helst miljø i hele spektret

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

Mødestedet for patienter og pårørende på Hvidovre Hospital

Mødestedet for patienter og pårørende på Hvidovre Hospital Mødestedet for patienter og pårørende på Hvidovre Hospital Hensigten med Mødestedet er at give nogle rammer for at patienter kan mødes og snakke om tingene i mere rolige omgivelser end i en travl afdeling.

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 24.9 28.9.2018 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Louisiana Learning Louisiana

Læs mere

Content marketing-strategi VisitVestsjælland

Content marketing-strategi VisitVestsjælland Content marketing-strategi VisitVestsjælland 2 3 4 5 6 Traditionelle annoncer 2015 = 75% 7 Traditionelle annoncer 2020 = 50% 8 9 10 11 Turismestrategi Mål Overordnet: At få flere folk til at besøge Vestsjælland

Læs mere

1 www.regionshospitalet-horsens.dk

1 www.regionshospitalet-horsens.dk 1 www.regionshospitalet-horsens.dk Arkitektur & Lindring, PAVI 2014 Hvorfor er omgivelserne vigtige? Projektet finansieres af: Familien Hede Nielsens Fond, Hospitalsenheden Horsens og Dansk Sygeplejeråd

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X?

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Bilag 3 Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Eggert: Det var helt tilbage i 1997-1998 hvor der var en

Læs mere

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget.

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Mindfulness kursus en mere mindful hverdag - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Kære læser I materialet kan du læse om kurset i Gentofte

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek?

Vil du være en del af international ArtWeek? Vil du være en del af international ArtWeek? Picture this Det er sommer lune vinde lokker folket frem turisterne har indtaget byen og havnen er fuld af liv. Mennesker mødes omkring kulinariske oplevelser,

Læs mere

Bilag 4. Interview med Kasper

Bilag 4. Interview med Kasper Bilag 4 Interview med Kasper Intro I: Jamen jeg skal starte med at fortælle dig, at vi er en gruppe på fem piger, der studerer kommunikation og skriver det her projekt på baggrund af den aktuelle debat

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

BILAG 1 BILAG 1. Samtale med direktør for Museet for Samtidskunst Sanne Kofod Olsen. 5. april 2013. Medvirkende: S: Sanne Kofod Olsen L: Louise M: My

BILAG 1 BILAG 1. Samtale med direktør for Museet for Samtidskunst Sanne Kofod Olsen. 5. april 2013. Medvirkende: S: Sanne Kofod Olsen L: Louise M: My Samtale med direktør for Museet for Samtidskunst Sanne Kofod Olsen. 5. april 2013 Medvirkende: S: Sanne Kofod Olsen L: Louise M: My L: Vi tænker vi lige først vil lave et lille oplæg. S: Ja det er fint,

Læs mere

Frivillig støtte til småbørnsfamilier

Frivillig støtte til småbørnsfamilier Home-Start Familiekontakt Frivillig støtte til småbørnsfamilier Resumé af Epinions evaluering af Home-Start 2013 Home-Start Familiekontakt Danmark Home-Start Familiekontakt Danmark Landssekretariatet Vestergade

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

NonUsers ikke-brugere på Fyn 2012. Hovedresultater og segmenter af ikke-brugere Odense Centralbibliotek, den 21. juni 2012

NonUsers ikke-brugere på Fyn 2012. Hovedresultater og segmenter af ikke-brugere Odense Centralbibliotek, den 21. juni 2012 NonUsers ikke-brugere på Fyn 2012 Hovedresultater og segmenter af ikke-brugere Odense Centralbibliotek, den 21. juni 2012 Indhold 1. Undersøgelsens formål og gennemførelse 2. Fordeling af interviews på

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Viborg Stiftsmuseum februar Viborg Stiftsmuseum. Brugerundersøgelse februar Metodiske erfaringer. analyse > proces > udvikling

Viborg Stiftsmuseum februar Viborg Stiftsmuseum. Brugerundersøgelse februar Metodiske erfaringer. analyse > proces > udvikling Viborg Stiftsmuseum Brugerundersøgelse februar 2011 Metodiske erfaringer Lidt om undersøgelsen Tre afrapporteringer Sprogskole-elever Specialklasseelever Metodiske erfaringer Projektets overordnede mål

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013. v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS

Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013. v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013 v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS Formål og opdrag Evalueringen gennemført for FolkeFerieFonden Arbejdsmarkedets Feriefond støtter FolkeFerieFondens

Læs mere

børnekulturkonsulenten

børnekulturkonsulenten Bakkegården inviterer børnekulturkonsulenten En varm middagsstund fredag den 31. maj ankommer jeg til Bakkegården. (billedet dog taget ved vintertid). Her finder jeg frem til Christel som står ved sin

Læs mere

PUBLIKUMS- ANALYSE 2013

PUBLIKUMS- ANALYSE 2013 1 PUBLIKUMS- ANALYSE 2013 INTRODUKTION Mangfoldighedsfest Smag Verden Københavns Kommune har hvert år siden 2003 afholdt en event, der har til formål at sætte fokus på mangfoldighed og kulturel forskellighed.

Læs mere

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Teknik- og Kommune Miljøforvaltningen, Københavns Kommune November Oktober 2017 November 2017 TMF

Læs mere

Sanselighed og glæde. Ved psykologerne Bente Torp og Anny Haldrup

Sanselighed og glæde. Ved psykologerne Bente Torp og Anny Haldrup Sanselighed og glæde Ved psykologerne Bente Torp og Anny Haldrup I Specular arbejder vi med mennesker ramt af fx stress, depression og kriser. For tiden udvikler vi små vidensfoldere, som belyser de enkelte

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier

Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Med pædagogiske læreplaner sætter vi ord på alle de ting, vi gør i hverdagen for at gøre vores børn så parate som overhovedet muligt til livet udenfor børnehaven. Vi tydelig gør overfor os selv hvilken

Læs mere

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier.

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier. Kære lokalforeninger. Der er stadig mange danskere, som drikker alt for meget og som har brug for støtte til at komme ud af alkoholproblemet. Derfor er det vigtigt, at Lænken er synlig og meget mere kendt,

Læs mere

Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave. Bevægelse og lege

Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave. Bevægelse og lege Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave Bevægelse og lege Barnet er sin krop og har sin krop. Barnet er i verden gennem kroppen. Den udvikling og læring, som finder sted blandt børn i dagtilbud, er særlig

Læs mere

UNDERSØGELSE AF BORGERNES HOLDINGER TIL BORGERSERVICE OG DIGITAL SELVBETJENING

UNDERSØGELSE AF BORGERNES HOLDINGER TIL BORGERSERVICE OG DIGITAL SELVBETJENING UNDERSØGELSE AF BORGERNES HOLDINGER TIL BORGERSERVICE OG DIGITAL SELVBETJENING 12. marts 2013 BAGGRUND Der er i januar-februar 2013 gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse i forbindelse af etableringen

Læs mere

ADHD Konflikthåndtering

ADHD Konflikthåndtering ADHD 1 Stress: I dette område mistes evnen til at bruge sin viden, færdigheder og holdning jo længere op man kommer. Til sidst er der kun reaktioner. ADHD kontra Alm. Flow Stress 0% Flow Arbejdskapacitet

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

Kære medarbejdere. Fredag den 31. august indtager Mørkhøj filmens verden. I er alle inviteret med til en oplevelse ud over det sædvanlige

Kære medarbejdere. Fredag den 31. august indtager Mørkhøj filmens verden. I er alle inviteret med til en oplevelse ud over det sædvanlige Kære medarbejdere Fredag den 31. august indtager Mørkhøj filmens verden I er alle inviteret med til en oplevelse ud over det sædvanlige I løbet af en eftermiddag skal vi producere en stribe små film lige

Læs mere