BECH-BRUUN. l. 1. Statsforvaltningen Byfornyelsesnaevnet Storetory Aabenraa. Sendt med sikker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BECH-BRUUN. l. 1. Statsforvaltningen Byfornyelsesnaevnet Storetory 10 6200 Aabenraa. Sendt med sikker e-mail (tilsynet@statsforvaltningen."

Transkript

1 Statsforvaltningen Byfornyelsesnaevnet Storetory Aabenraa Sendt med sikker Kgbenhavn ~ 28. januar 2015 Tine LundinJacobsen Advokat T tij@bechbruun.com Sagsnr ask/tlj/liz D o k, n r Byfornyeisesnaevnets sagsnr ejendommen Sdr. Boulevard Med henvisning til of 19. december 2014 fra Statsforvaltningen skal jeg hermed fremsende Lolland Kommunes bemaerkninger til klagen of 12. december Hermed vedlaegges desuden de for sagen relevante akter, med undtagelse of det allerede fremlagte ved klagen of 12. december Akterne vedlaegges som bilag A-G. Det bemaerkes, at klagens bilag 2 genfremlaegges som bilag D, da bilagene til det pagaeldende referat ikke var vedlagt klagen. Det er Lolland Kommunes opfattelse, at kommunen ikke er forpligtet til at genhuse lejerne i ejendommen i medf~r of byfornyelsesloven. 1. Sagens omstaendigheder forbindelse med en udskiftning of gulvbelaegning i en lejlighed i ejendommen, hvor Lolland Kommune er udlejer, opstod der mistanke om skimmelsvamp. Kommunen fik herefter foretaget en raekke undersragelser of hele ejendommen for at fa klarlagt omfanget of et eventuelt skimmelsvampeangreb. Resultatet of unders~gelserne fremgar of bilag 1, og fo~lgende konkluderes i den supplerende unders~gelse of 16. September 2013 (side 4) og i et sammenfattende notat of 25. September 2013 (side 1): 'Da der pd prr~veudtagningstidspunktet i aflejrede stov i boliger ikke bleu registreret skimmelsporer, der i nc~vnevc~rdig grad afviger fra det pa tidspunktet forventelige, vurderes det at der ikke var akut behov for evakuerrng og sanering of boligerne, da der ikke pa pr0veudtagningstidspunktet var paviselig forringet indeklima i boligerne." l. 1 "Det vurderes, med baggrund i registrerede forhold og indikationer i aflejret stay, ikke at were sundhedsmc~ssigt uforsvarligt at boliger bebos pa pr~veudtagningstidspunktet." Kobenhavn Aarhus Shanghai Langelinie A".e 35 Vxrkmestergzde 2 Sui[e', 8'~. g, 18/F i +q Acvokztfirrrz 2100 Kmberhavn Aarhus C No. 6 9 Narjirg West Road F +q CVR-nr Danmark Darmark Jing an Disvict, Shzrghai, E info@bechbruun,corr

2 2/5 Do k. n r If~lge unders~gelserne var det saledes ikke forbundet med sundhedsfare at benytte ejendommen til beboelse. Der var naturligvis behov for afhjaelpning of skimmelsvampproblemet, og Lolland Kommune overvejede derfor mulighederne for handtering of Bette. Under hensyn ogsa til ejendommens alder og generelle stand foretog Lolland Kommune i denne anledning en ~konomisk vurdering af, om Bet ville vaere mest hensigtsmaessigt at foretage en gennemgribende renovering of eller at foretage nedrivning of hele eller dele of ejendommen. Som Bet fremgar of klagens bilag 2, der er et referat of 0konomiudvalgets made den 16. april 2014, principgodkendte ~konomiudvalget den 23. januar 2014, 'at der ska! arbejdes hen mod nedrivning of boligerne Sdr. Boulevard 66-78". Pa mradet den 16. april 2014 besluttede 0konomiudvalget desuden, at lejerne skulle opsiges med 3 maneders varsel fra den endelige beslutning om nedrivning, samt at lejerne ved fraflytning kunne fa tilbagebetalt Bet fulde depositum samt et belv~b i flyttekompensation. Lokalplanen, der muligg~r nedrivningen of en del of ejendommen, bleu vedtaget den 11. december 2014, og efter 0konomiudvalgets indstilling besluttede Byradet den 18. december 2014 at godkende nedrivningen endeligt. 2. Karakteren of beslutningen om nedrivning Som ogsa anfmrt i brev of 3. September 2014 til advokat Morten Tarp (bilag 5), er beslutningen om nedrivning truffet of Lolland Kommune som ejer og udlejer of ejendommen. Som ejendomsejer har Lolland Kommune foretaget en primaert a~konomisk vurdering of ejendommens rentabilitet med vaegt pa, at der er tale om en ejendom, hvor boligerne er of aeldre dato, at udlejningen of boligerne grundl~ggende er forbundet med ringe rentabilitet, at Bet formentlig ikke er muligt at s~lge boligerne, og at Bet - ud over udbedring of skimmelsvampen - ville vaere pakraevet at foretage en gennemgribende modernisering of boligerne, i fald de skulle besta. Ud fra en samlet bed~mmelse er Bet herefter vurderet, at den for kommunen rakonomisk mest hensigtsmaessige I ~sning vil vaere, at ejendommen rives ned. Det bemaerkes, at konstateringen of skimmelsvamp i nogle of boligerne pa ejendommen ikke isoleret set er arsag til beslutningen om nedrivning og ej heller nradvendigg~r aktuelle tiltag med hensyn til ro~mning of boligerne mv., jf. naermere nedenfor. Men skimmelsvampen har givet anledning til i ~vrigt at vurdere ejendommens istandsaettelsesbehov og herunder, om Bet er omkostningerne vaerd at gennemfe~re en omfattende renovering of ejendommen, jf. Bet ovenfor beskrevne raesonnement.

3 3/5 Hjemlen til at traeffe beslutning om nedrivning er saledes kommunens - i kraft of sin egenskab of ejer of ejendommen - almindelige ejendomsretlige dispositionsret. Der er ikke tale om myndighedsud~velse, som fordrer en saerlig hjemmel. lejeloven i for- Lolland Kommune vil naturligvis som udlejer iagttage de g~ldende regler i bindelse med opsigelse of lejerne mv. 3. Forholdet til byfornyelsesloven Klagen of 12. december 2014 er overordnet set baseret pa lejernes anbringende om, at kommunens beslutning om nedrivning "burde vaere" en beslutning om kondemnering, uanset at kommunen har truffet beslutningen som ejer of ejendommen. Det bemaerkes i den forbindelse, at det forekommer uklart hvilken afgrarelse eller beslutning, der egentlig paklages til Byfornyelsesnaevnet, idet den endelige beslutning om nedrivning first er truffet den 18. december 2014, mens klagen allerede er indgivet den 12. december Under alle omstaendigheder gar Lolland Kommune gaeldende, at kommunen ikke er forpligtet til at genhuse lejerne som f~lge of beslutningen om den delvise nedrivning of ejendommen. Besiutningen om nedrivning er ikke en beslutning om kondemnering i byfornyelseslovens forstand. Kommunalbestyrelsen har i henhold til byfornyelseslovens 75 pligt til at fv~re tilsyn med, at boliger ikke ved deres beliggenhed eller indretning er sundhedsfarlige. Nar kommunen derfor bliver opmaerksom pa, at der er skimmelsvamp i en ejendom, skal kommunalbestyrelsen undersv~ge, om problemet udg~r en sundhedsfare for personer, som opholder sig i ejendommen. Denne forpligtelse har Lolland Kommune utvivlsomt opfyldt ved gennemf~relse of undersragelserne vedrr~rende omfang og skadelighed of den konstaterede skimmelsvamp i sommeren 2013, jf. bilag 1. De forpligtelser, som Lolland Kommune derefter har som myndighed i henhold til byfornyelsesloven, afhaenger of om skimmelsvampeangrebet efter kommunalbestyrelsens vurdering kan antages at udg~re en sundhedsfare, herunder en naerliggende sundhedsfare, eller om der er tale om et mindre svimmelsvampeangreb, som kan udgv~re en sundhedsmcessig risrko, uden at der er aktuelt behov for at nedlaegge forbud mod benyttelse of boligen eller opholdsrummene.

4 4/5 Lejerne laegger i klagen til grund, at der er tale om et skimmelsvampeangreb, der udgrar en sundhedsfare, men redegrar samtidig ikke naermere for denne opfattelse. Konstatering of et skimmelsvampeangreb er imidlertid ikke i sig sely ensbetydende med, at der skal traeffes en beslutning om kondemnering efter byfornyelsesloven. Dette kraever som naevnt en naermere vurdering of omfanget of angrebet. Pa baggrund of underso~gelserne i bilag 1 har Lolland Kommune i den konkrete sag konstateret, at "skimmelsvampen er sundhedsskadelig" - hvilket generelt gilder for skimmelsvamp -men derefter vurderet, at "omfanget endnu ikke er sa stort, at beboerne skal evakueres", jf. orienteringen til 0konomiudvalget den 16. april 2014 (bilag 2). Det bleu med andre ord vurderet, at der var tale om en sundhedsmaessig risiko, som ikke umiddelbart gav anledning til nedlaeggelse of forbud efter byfornyelsesloven, jf. ovenfor. Det fremh~ves i den forbindelse, at de tiltag, som det radgivende arkitektfirma i den supplerende underso~gelse of 16. september 2013, side 5 (bilag 1), anbefaler i anledning of den konstaterede skimmelsvamp, er afrensning, varmeisolering og ventilation mv. Derimod er fraflytning of boligerne eller kondemnering slet ikke pa tale. Som folge heraf er reglerne i byfornyelseslovens 76 om kondemnering mv, ikke relevante, og der indtraeder heller ikke nogen genhusningsforpligtelse i henhold til byfornyelseslovens 61. Lolland Kommune er enig med lejerne i, at byfornyelsesloven ikke skelner mellem privatejede og kommunalt ejede ejendomme. Uanset hvem ejendommen ejes af, skal der foretages en vurdering of skimmelsvampeangrebets skadelighed for at kunne vurdere, om der skal gribes ind med hjemmel i byfornyelseslovens 76. Men der er ikke hjemmel til kondemnering, hvis betingelserne ikke er til stede, og havde ejendommen vaeret privat ejet, ville ejeren kunne have truffet samme beslutning som Lolland Kommune. Det er derfor Lolland Kommunes opfattelse, at kommunen ikke er forpligtet til at genhuse lejerne i medf~r of byfornyelsesloven. Der kan i det hele henvises til Vejledning nr. 47 of 27. juni 2008 om kommunernes mulighed for at gribe ind over for fugt og skimmelsvamp i boliger og opholdsrum. Det bem~rkes i ~vrigt, at jeg ikke har behandlet lejernes bemaerkninger vedr~rende boligreguleringsloven, idet Byfornyelsesnaevnet ikke er klagemyndighed for sadanne afg0relser.

5 5/5 4. Bilag Bilag A: Brev of 29. august 2013 fra Syddan A/S til lejerne Bilag B: Brev of 25. september 2013 fra Syddan A/S til lejerne Bilag C: Brev of 24. februar 2014 fra Syddan A/S til lejerne Bilag D: Referat of made i 0konomiudvalgetden 16. april 2014, pkt. 21 inkl. bilag 1-7 Bilag E: Referat of made i 0konomiudvalgetden 21. august 2014, pkt. 9 Bilag F: Referat of made i 0konomiudvalget den 11. december 2014, pkt. 10 Bilag G: Referat of me~de i Byradet of 18. december 2014, pkt. 5 deg star naturligvis til radighed, safremt Byfornyelsesnaevnet har behov for yderligere oplysninger. Med venlig hilsen Ann ie K. Vilsba~ll i un n~acobsen

Att.: Kasserer, Freddy Andersen Andelsboligforeningen Ankermedet Lønningen 27, 9990 Skagen Sendt via:

Att.: Kasserer, Freddy Andersen Andelsboligforeningen Ankermedet Lønningen 27, 9990 Skagen Sendt via: Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Att.: Kasserer, Freddy Andersen Andelsboligforeningen Ankermedet Lønningen 27, 9990 Skagen Sendt via: sebas@skagennet.dk Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk

Læs mere

Planter - klage over afgerelse om aktindsigt i henhold til lov om aktindsigt i miljooplysninger

Planter - klage over afgerelse om aktindsigt i henhold til lov om aktindsigt i miljooplysninger Pr. e-mail F0devareministeriets Klagecenter Center for Jordbrug / Planter Sagsb.: Lishan J.nr.: 13-3380-000001 17.maj 2013 Planter - klage over afgerelse om aktindsigt i henhold til lov om aktindsigt i

Læs mere

VEJLEDNING TIL EJERE AF PRIVATE UDLEJNINGSEJENDOMME VEDRØRENDE FUGT OG SKIMMELSVAMP

VEJLEDNING TIL EJERE AF PRIVATE UDLEJNINGSEJENDOMME VEDRØRENDE FUGT OG SKIMMELSVAMP VEJLEDNING TIL EJERE AF PRIVATE UDLEJNINGSEJENDOMME VEDRØRENDE FUGT OG SKIMMELSVAMP August 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 1. Tegn på skimmelsvamp... 4 2. Lovgrundlag... 5 2.1. Lejeloven... 5

Læs mere

Boligudvalget (2. samling) BOU alm. del - Bilag 31 Offentligt. Socialministeriet Byfornyelse og lejelovgivning J.nr. 2007-1418 psh 25.

Boligudvalget (2. samling) BOU alm. del - Bilag 31 Offentligt. Socialministeriet Byfornyelse og lejelovgivning J.nr. 2007-1418 psh 25. Boligudvalget (2. samling) BOU alm. del - Bilag 31 Offentligt Socialministeriet Byfornyelse og lejelovgivning J.nr. 2007-1418 psh 25. september 2007 Udkast til Vejledning om kommunernes mulighed for at

Læs mere

1. Indledning. Boligudvalget (2. samling) BOU alm. del - Bilag 31 Offentligt

1. Indledning. Boligudvalget (2. samling) BOU alm. del - Bilag 31 Offentligt Boligudvalget (2. samling) BOU alm. del - Bilag 31 Offentligt Udkast 1110.07 til Vejledning til ejere af private udlejningsejendomme vedrørende fugt og skimmelsvamp Forord 1 1. Indledning 1 2. Lovgrundlag

Læs mere

Boligkommissionen. Ordinært møde. Dato 14. maj Tid 15:00. Sted ML Fasanvej 1 NB. Fraværende

Boligkommissionen. Ordinært møde. Dato 14. maj Tid 15:00. Sted ML Fasanvej 1 NB. Fraværende Referat Boligkommissionen Ordinært møde Dato 14. maj 2012 Tid 15:00 Sted ML Fasanvej 1 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Frode Thule Jensen, Erik Kyed Trolle, Bent H. Pedersen - Repr. for LLO (private

Læs mere

Vejledning til ejere af private udlejningsejendomme vedrørende fugt og skimmelsvamp

Vejledning til ejere af private udlejningsejendomme vedrørende fugt og skimmelsvamp VEJ nr 46 af 05/08/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 19. maj 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2007-1418 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

I/S Reno-Nord Markedsprismodellen

I/S Reno-Nord Markedsprismodellen Aarhus 2. februar 2015 Per Hemmer Partner T +45 72 27 35 50 phe@bechbruun.com Sagsnr. 036007-0007 phe/jhp I/S Reno-Nord Markedsprismodellen 1. Indledning Rebild Kommune består efter strukturreformen af

Læs mere

23.10.2012 besigtigede Varde Kommune ejendommen Grønnegade 9 (6870). matr.nr. 1 n, Ølgod By, Ølgod

23.10.2012 besigtigede Varde Kommune ejendommen Grønnegade 9 (6870). matr.nr. 1 n, Ølgod By, Ølgod Varde Kommune Plan og Byg Toften 2 6818 Årre Tlf. 79946800 Fax 79947478 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 29.04.2013 Lars Aabling Direkte tlf. 7994 7489 Byggesags nr. 12-1057 Dok. nr. Sags nr.

Læs mere

Udbygningsaftale. Mellem. Roskilde Kommune CVR-nr.: 29 18 94 04 Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde ( Roskilde Kommune eller Kommunen )

Udbygningsaftale. Mellem. Roskilde Kommune CVR-nr.: 29 18 94 04 Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde ( Roskilde Kommune eller Kommunen ) København Maj 2015 Sagsnr. 028156-0082 ham/liz Udbygningsaftale Mellem Roskilde Kommune CVR-nr.: 29 18 94 04 Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde ( Roskilde Kommune eller Kommunen ) og Rema Ejendom

Læs mere

Embedslægernes rådgivning til kommunerne om fugt og skimmelsvampe

Embedslægernes rådgivning til kommunerne om fugt og skimmelsvampe j.nr. 6-3-3/1/HLH Orientering fra : Embedslægernes rådgivning til kommunerne om fugt og skimmelsvampe. Islands Brygge 67 2300 København S Tlf. 72 22 74 00 Fax 72 22 74 11 E-post info@sst.dk Dir. tlf. 7222

Læs mere

Tilbageførsel af kommunalt ejede arealer til landzone og ophævelse af lokalplaner

Tilbageførsel af kommunalt ejede arealer til landzone og ophævelse af lokalplaner Hjørring Kommune Hjørring Kommune Team Administration Grundsalg Team Plan Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 28-05-2014

Læs mere

Besigtigelsesrapport. Besigtigelse tirsdag den 12. juni 2012. Ålsbovej 34, Ålsbo, 5560 Aarup Mat. nr. 28, Ålsbo by, Rørup. Den 28.

Besigtigelsesrapport. Besigtigelse tirsdag den 12. juni 2012. Ålsbovej 34, Ålsbo, 5560 Aarup Mat. nr. 28, Ålsbo by, Rørup. Den 28. Besigtigelsesrapport Besigtigelse tirsdag den 12. juni 2012 Ålsbovej 34, Ålsbo, 5560 Aarup Mat. nr. 28, Ålsbo by, Rørup Den 28. juni 2012 Udført for Assens Kommune A. Indledning - formål med besigtigelsen

Læs mere

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét.

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 327 Offentligt Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AO DR kontant viste den 23. marts 2010 en udsendelse om en familie, der har købt et hus af Glostrup

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. december 2013 J.nr.: NMK-33-01384 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse

Læs mere

Skråfoto. Facadefoto. Frederiksberg Kommune By og Miljøområdet Bygge, Plan- og Miljøafdelingen

Skråfoto. Facadefoto. Frederiksberg Kommune By og Miljøområdet Bygge, Plan- og Miljøafdelingen 44A 44 42C 42B 2 15 11 13 7 9 3 5 1 52 40 51 47 28m 28n 45 28o A 41 39 28q 37 35 28v 33B 33A 31 28b 29 38 27 81 45B 28x 40 32 33 31 30 28ai 30 28ef 28eh 1 29 26 24 28 28an 26 27 25 28az 28eb 28at 28aæ

Læs mere

Notat BECH-BRUUN. Planforhold for ejendommene Mørdrupvej 15-19, 3060 Espergærde. 1, Baggrund

Notat BECH-BRUUN. Planforhold for ejendommene Mørdrupvej 15-19, 3060 Espergærde. 1, Baggrund BECH-BRUUN København 23. januar 2017 Tine Lundin Jacobsen Advokat T +45 72 27 35 11 tlj@bechbruun.com Sagsnr. 021564-0039 tlj/isb Dok,nr. 1646S017.1 Notat Planforhold for ejendommene Mørdrupvej 15-19,

Læs mere

ER DER FUGT OG SKIMMELSVAMP I DIN LEJEBOLIG? INFORMATION TIL DIG, DER BOR I PRIVAT UDLEJNINGSBYGGERI

ER DER FUGT OG SKIMMELSVAMP I DIN LEJEBOLIG? INFORMATION TIL DIG, DER BOR I PRIVAT UDLEJNINGSBYGGERI ER DER FUGT OG SKIMMELSVAMP I DIN LEJEBOLIG? INFORMATION TIL DIG, DER BOR I PRIVAT UDLEJNINGSBYGGERI FUGT OG SKIMMELSVAMP UD AF DIN BOLIG DET ER VIGTIGT, AT DU LEVER I EN SUND BOLIG Der må ikke være fugt

Læs mere

Er der fugt og skimmelsvamp i din lejebolig? Information til dig, der bor i. privat udlejningsbyggeri

Er der fugt og skimmelsvamp i din lejebolig? Information til dig, der bor i. privat udlejningsbyggeri Er der fugt og skimmelsvamp i din lejebolig? Information til dig, der bor i privat udlejningsbyggeri Fugt og skimmelsvamp ud af din bolig Det er vigtigt, at du lever i en sund bolig Der må ikke være fugt

Læs mere

Dine henvendelser vedrørende Syddjurs Kommune

Dine henvendelser vedrørende Syddjurs Kommune Peter Stenz Egestad Ahlvej 20 8400 Ebeltoft Dine henvendelser vedrørende Syddjurs Kommune 15. marts 2018 Du har den 2. januar 2015 rettet henvendelse til Statsforvaltningen vedrørende Syddjurs Kommune

Læs mere

Vedrørende høring af bekendtgørelse om magtanvendelse overfor børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet

Vedrørende høring af bekendtgørelse om magtanvendelse overfor børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet Pr. e-mail: chvi@sm.dk og caw@sm.dk Social, Børne- og Integrationsministeriet Att.: Charlotte Avnsted Socialtilsyn Nord Sdr. Vråvej 9760 Vrå Telefon: 7233 6930 socialtilsynnord@hjoerring.dk. www.socialtilsynnord.hjoerring.dk

Læs mere

Er der Fugt og skimmelsvamp i din lejebolig? Information til dig, der bor i en

Er der Fugt og skimmelsvamp i din lejebolig? Information til dig, der bor i en Er der Fugt og skimmelsvamp i din lejebolig? Information til dig, der bor i en Almen bolig Fugt og skimmelsvamp ud af din bolig Det er vigtigt, at du lever i en sund bolig Der må ikke være fugt og skimmelsvamp

Læs mere

Forslag til bebyggelse pd Stolbergsvej 24 b og C

Forslag til bebyggelse pd Stolbergsvej 24 b og C Til adressater som vist pa vedlagte kort mi H0RSHOLM KOMMUNE Partshoring - Forslag til bebyggelse pd Stolbergsvej 24 b og C Tegnestuen Anders Lohse ApS har fremsendt vedhaeftede skitseprojekt vedr0rende

Læs mere

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015 - 1 Forældrekøb II. del. Fastsættelsen af lejen for boligen, der udlejes fra forældre til børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge blev omtalt de grundlæggende skattemæssige forhold

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014 AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype: AO Antal sider i opgavesættet

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

Høringssvar, lokalplan m.v. vedrørende opførelse af vindmøller på Bredeløkkevej 12, Stevns Kommunes journal nummer 14/3851

Høringssvar, lokalplan m.v. vedrørende opførelse af vindmøller på Bredeløkkevej 12, Stevns Kommunes journal nummer 14/3851 Stevns Kommune Postboks 83 4660 Store Heddinge Bredeløkke 6 april 2015. Sendt pr. e-mail til plan@stevns.dk og pr. post Høringssvar, lokalplan m.v. vedrørende opførelse af vindmøller på Bredeløkkevej 12,

Læs mere

JUSTITSMINISTERIET. Til parterne pa vedlagte h0ringsliste

JUSTITSMINISTERIET. Til parterne pa vedlagte h0ringsliste JUSTITSMINISTERIET Til parterne pa vedlagte h0ringsliste Civilafdelingen Date: 1 k DEC. 2012 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Moya-Louise Lindsay- Poulsen Sagsnr.: 2012-7004-0011 Dok.: 574452 H0ring

Læs mere

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole Statsforvaltningen Midtjylland Det kommunale tilsyn E-mail: midtjylland@statsforvaltning.dk 1. marts 2013 (UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle 17 2100 Kabenhavn ~S. MTG Ltd.s heringssvar vedrerende analyse om konkurrencen pa bredbandsmarkedet

Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle 17 2100 Kabenhavn ~S. MTG Ltd.s heringssvar vedrerende analyse om konkurrencen pa bredbandsmarkedet Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle 17 2100 Kabenhavn ~S Kmbenhavn 22.januar2015 Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg Managing partner T +45 72 27 33 53 seh@bechbruun.com Sagsnr. 011094-0405 seh/mamo/ilp MTG Ltd.s

Læs mere

Lov om kolonihaver og lov om ændring af lov om planlægning og jordkøbsloven

Lov om kolonihaver og lov om ændring af lov om planlægning og jordkøbsloven Side 1 af 5 Til kommunalbestyrelser og Hovedstadens Udviklingsråd samt til orientering til amtsråd DEPARTEMENTET LANDSPLANAFDELINGEN 6. Kontor J.nr. D 201-0003 Ref. Jo Den 20. juni 2001 Lov om kolonihaver

Læs mere

Boligkommissionen 03-12-2012. Dato 3. december 2012. Tid 15:00. Sted ML Fasanvej 1 NB. Fraværende

Boligkommissionen 03-12-2012. Dato 3. december 2012. Tid 15:00. Sted ML Fasanvej 1 NB. Fraværende Referat Boligkommissionen 03-12-2012 Dato 3. december 2012 Tid 15:00 Sted ML Fasanvej 1 NB. Fraværende Frode Thule Jensen, Erik Kyed Trolle, Kaj Bernth - Lægelig sagkyndig Stedfortræder Medlemmer Bruno

Læs mere

_L Aftalens baggrund S. 3. 2^ Aftalens genstand S. 3. 3. Udgiftsfordelingen S. 4. 4. Tidsplan S. 5. 5^ Foreningen S. 6. 6.. Aftalens godkendelse S.

_L Aftalens baggrund S. 3. 2^ Aftalens genstand S. 3. 3. Udgiftsfordelingen S. 4. 4. Tidsplan S. 5. 5^ Foreningen S. 6. 6.. Aftalens godkendelse S. AFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE; _L Aftalens baggrund S. 3 2^ Aftalens genstand S. 3 3. Udgiftsfordelingen S. 4 4. Tidsplan S. 5 5^ Foreningen S. 6 6.. Aftalens godkendelse S. 6 7. Betingelser S. 7 8. Omkostninger.....S.

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 27. marts 2009 til en borger

Statsforvaltningens brev af 27. marts 2009 til en borger Statsforvaltningens brev af 27. marts 2009 til en borger 27-03- 2009 Statsforvaltningen Syddanmark har modtaget din henvendelse af 16. juni 2008, hvor du klager over, at ældrerådet i Langeland Kommune

Læs mere

Sager på vejområdet: Hvem er part? v/ advokatfuldmægtig Sofia Bøtker Den offentlige uddannelsesdag 2014

Sager på vejområdet: Hvem er part? v/ advokatfuldmægtig Sofia Bøtker Den offentlige uddannelsesdag 2014 Sager på vejområdet: Hvem er part? v/ advokatfuldmægtig Sofia Bøtker Den offentlige uddannelsesdag 2014 2 Disposition Præsentation Er der parter og hvem er de? Sondring mellem afgørelsesbegrebet og faktisk

Læs mere

Påbud om installation af udluftningsanlæg, Børnehaven Y

Påbud om installation af udluftningsanlæg, Børnehaven Y xxxxx Påbud om installation af udluftningsanlæg, Børnehaven Y Du har i brev af 26. november 2009 på vegne af Børnehaven Y klaget over Morsø Kommunes påbud om installation af udluftningsanlæg i børnehaven.

Læs mere

Som besvarelse på Statsforvaltningens brev af 14. februar 2014 kan det oplyses, at sagen har været behandlet i Byrådet den 24. marts 2014.

Som besvarelse på Statsforvaltningens brev af 14. februar 2014 kan det oplyses, at sagen har været behandlet i Byrådet den 24. marts 2014. Modtag din post digitalt - Tilmeld dig via NemBorger på www.helsingorkommune.dk Statsforvaltningen Att.: Tilsynet Sendt pr. mail til tilsynet@statsforvaltningen.dk Stengade 59 3000 Helsingør Byrådet Tlf.

Læs mere

Vejledning til landmænd sag mod Naturstyrelsen vedrørende vandplanerne af 30. oktober 2014 - minimalstævning

Vejledning til landmænd sag mod Naturstyrelsen vedrørende vandplanerne af 30. oktober 2014 - minimalstævning København 17. marts 2015 Håkun Djurhuus Partner, advokat (H) T +45 72 27 33 44 djur@bechbruun.com Sagsnr. 052030-0046 djur/djur/gsc Vejledning til landmænd sag mod Naturstyrelsen vedrørende vandplanerne

Læs mere

Endelige afgørelse af klage over Lolland Kommunes afgørelse om istandsættelse og vedligeholdelse

Endelige afgørelse af klage over Lolland Kommunes afgørelse om istandsættelse og vedligeholdelse Dato 20. juni 2018 Sagsbehandler Julie Flagsø Mail juf@vd.dk Telefon +45 7244 3013 Dokument 18/05987-13 Side 1/5 Endelige afgørelse af klage over Lolland Kommunes afgørelse om istandsættelse og vedligeholdelse

Læs mere

Købsoptionsaftale [indsæt matrikel nr.] [indsæt byggefelt nr.]

Købsoptionsaftale [indsæt matrikel nr.] [indsæt byggefelt nr.] København September 2014 Sagsnr. 028156-0064 aa/cru/ssk UDKAST 21. september 2014 Købsoptionsaftale [indsæt matrikel nr.] [indsæt byggefelt nr.] Mellem Roskilde Kommune CVR-nr. 29 18 94 04 Rådhusbuen 1

Læs mere

Resume: Roskilde Kommunes anmodning har følgende ordlyd:

Resume: Roskilde Kommunes anmodning har følgende ordlyd: Resume: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at der gives forhåndssamtykke til mageskifte/salg af ejendomskomplekser uden offentligt udbud, under henvisning til formålet med salget, hvorfor det findes

Læs mere

Myndighedsroller i indeklimasager, og rækkevidden af de forskellige lovgivninger- De værste forureninger eller de dårligste huse?

Myndighedsroller i indeklimasager, og rækkevidden af de forskellige lovgivninger- De værste forureninger eller de dårligste huse? Myndighedsroller i indeklimasager, og rækkevidden af de forskellige lovgivninger- De værste forureninger eller de dårligste huse? Af Susanne Rinette Pedersen & Jacob Brandt Lovgivning og indeklimasager

Læs mere

BECH-BRUUN. Aarhus Kommune Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C. Sendt pr. e-mail (planlaegningogbyggeri@aarhus.dk)

BECH-BRUUN. Aarhus Kommune Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C. Sendt pr. e-mail (planlaegningogbyggeri@aarhus.dk) Aarhus Kommune Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Sendt pr. e-mail (planlaegningogbyggeri@aarhus.dk) København~28.juni2013 Tue Trier Bing Advokatfuldmægtig T +45 72 27 35 87 ttb@bechbruun.com Sagspr. 049201-0003

Læs mere

Søren Garde Rådgivning A/S

Søren Garde Rådgivning A/S Søren Garde Rådgivning A/S Teknisk og juridisk rådgivning om sundhedsfare, kondemnering og nedrivning m.v. Spørgsmål: Telefon 22 23 47 55 E-mail: sga@garderaad.dk Hovedredskabet: Redskaberne Byfornyelseslovens

Læs mere

Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat:

Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat: Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat: Statsforvaltningen Syddanmark har den 1. oktober 2010 modtaget din anmodning om genoptagelse af statsforvaltningens afgørelse af 28. september

Læs mere

Procedurer ved anmeldelse om dårlige boligforhold (fugt og skimmelsvamp)

Procedurer ved anmeldelse om dårlige boligforhold (fugt og skimmelsvamp) Procedurer ved anmeldelse om dårlige boligforhold (fugt og skimmelsvamp) Lolland Kommune oplever mange henvendelser om dårlige boligforhold. Kommunen foretager en konkret vurdering af hver enkelt henvendelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN KLOSTERGADE 28, 8100 ÅRHUS C TELEFON 86 19 64 00 TELEFAX 86 20 15 17 E-MAIL post@hoerlyck.com www.hoerlyck.com CVR-NR.: 26 82 27 42 DANSKE BANK KT. 3627 3627850034 H Ø R L Y C K & S T E F F E N S E N ADVOKATFIRMA

Læs mere

Skimmelsvamp i boligen

Skimmelsvamp i boligen Skimmelsvamp i boligen Hvad er skimmelsvamp? Skimmelsvampe er bittesmå svampe, som findes overalt og spredes gennem luften ved hjælp af sporer. Sporerne kan udvikle sig til skimmelsvampe på fugtige overflader

Læs mere

Boligministeriet. nye regler om ERSTATNINGS. boliger. ved byfornyelse N Y E L Y F O R S E. vejledning

Boligministeriet. nye regler om ERSTATNINGS. boliger. ved byfornyelse N Y E L Y F O R S E. vejledning Boligministeriet nye regler om RSTATNINGS ved byfornyelse boliger B Y F O R N Y L S vejledning Nye regler om erstatningsboliger ved byfornyelse vejledning er udgivet af Boligministeriet, Slotsholmsgade

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. maj 2007 til en kommune. Vedrørende Deres j.nr. 793680.

Statsforvaltningens brev af 16. maj 2007 til en kommune. Vedrørende Deres j.nr. 793680. Statsforvaltningens brev af 16. maj 2007 til en kommune. 16-05- 2007 Vedrørende Deres j.nr. 793680. Tønder Kommune har den 18. december 2006 anmodet om Statsamtet Sønderjyllands samtykke til undladelse

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstaden brev til Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk:

Statsforvaltningen Hovedstaden brev til Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk: Resume: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at der ikke er grundlag for at rejse en tilsynssag vedrørende kommunens salg af en ejendom, idet der ikke er grundlag for at antage, at kommunen ved salget

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17.00 Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Kristine

Læs mere

Hjørring Kommune. Juridisk notat vedr. afviklingen af Havbakken Sag nr A Side 1.

Hjørring Kommune. Juridisk notat vedr. afviklingen af Havbakken Sag nr A Side 1. Hjørring Kommune 27-02-2019 Sag nr. 27.42.00-A00-3-18Side 1. Juridisk notat vedr. afviklingen af Havbakken Ejerforhold og drift: Ældrecenter Havbakken ejes af Hjørring Kommune. Havbakken er opført efter

Læs mere

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme Dato11. juni 2015 Side 1 af 5 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Boliglovgivning Gammel Mønt 4 1117 København K Att.: Pia Scott Hansen Sendt pr. e-mail til mbbl@mbbl.dk og psh@mbbl.dk J.nr. 2015-338

Læs mere

Notat udbud af erhvervsudviklingsopgaver

Notat udbud af erhvervsudviklingsopgaver Aarhus December 2015 Anne Bergholt Sommer Specialistadvokat T +45 72 27 33 61 ase@bechbruun.com Sagsnr. 038345-0070 tbr/ase/dla Notat udbud af erhvervsudviklingsopgaver 1. Baggrund og opdrag Norddjurs

Læs mere

Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje.

Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje. Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje. 20. maj 2008 Det fremgik endvidere af akterne at der mens plejefamilien havde A boende

Læs mere

Ejendomsnr: 37639. Vejkode: 2948. Sagsnr: 14/3462

Ejendomsnr: 37639. Vejkode: 2948. Sagsnr: 14/3462 By & Erhverv Byggetilladelse Se vejledning på bagsiden Ansøgers navn og adresse Rambøll Danmark A/S, Fredericia Danmarksgade 2A 7000 Fredericia Ejendomsnr: 37639 Vejkode: 2948 Sagsnr: 14/3462 Bygningsnr:

Læs mere

Tilslutningspligt til fjernvarmeforsyning giv de rette pålæg. v/ advokat Agnete Nordentoft Den offentlige uddannelsesdag 2014

Tilslutningspligt til fjernvarmeforsyning giv de rette pålæg. v/ advokat Agnete Nordentoft Den offentlige uddannelsesdag 2014 Tilslutningspligt til fjernvarmeforsyning giv de rette pålæg v/ advokat Agnete Nordentoft Den offentlige uddannelsesdag 2014 2 Disposition Oversigt over regulering og myndigheder Definitioner, retsvirkninger

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR VATTENFALL VINDKRAFT KLIM P/S

V E D T Æ G T E R FOR VATTENFALL VINDKRAFT KLIM P/S BILAG 1 København Sagsnr. 908404-0037 jkr/tkr/hpj V E D T Æ G T E R FOR VATTENFALL VINDKRAFT KLIM P/S København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Danmark

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2014-213751 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 10-06- 2015 Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har den 17. og 19. september 2014 oplyst Region Hovedstaden ved Rigshospitalet om, at

Læs mere

Resultater fra spørgeskemaundersøgelse om skimmelsvamp

Resultater fra spørgeskemaundersøgelse om skimmelsvamp Boligudvalget BOU alm. del - Bilag 140 Offentligt 21. august 2007 Til Folketingets Boligudvalg Sag 07/04849 Resultater fra spørgeskemaundersøgelse om skimmelsvamp 1. Baggrund I den senere tids debat har

Læs mere

Afgørelse af klage over afvisning af at fordele anlægsudgifter til privat fællesvej - kommunens sagsnr G

Afgørelse af klage over afvisning af at fordele anlægsudgifter til privat fællesvej - kommunens sagsnr G Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/14281-11 Side 1/7 Afgørelse af klage over afvisning af at fordele anlægsudgifter til privat fællesvej

Læs mere

I brev af 24. november 2014 har kommunen fremsendt udkast til, hvordan udgiftsfordelingen kan udformes for vedligeholdelsen af de forskellige veje.

I brev af 24. november 2014 har kommunen fremsendt udkast til, hvordan udgiftsfordelingen kan udformes for vedligeholdelsen af de forskellige veje. Dato 1. juli 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 16/03024-11 Side 1/5 Vedligeholdelse af en række private fællesveje Jeres sagsnr.: H-860-41470 I brev

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 04. december 2013 Sekretariatet Eventuelt salg af kommunale ældreboliger

Læs mere

Advokat Marie-Louise Pind. Gåhjemmøde Ejendomsforeningen Danmark den 28. februar 2011. Lejeret og skimmelsvamp. Omkostninger i skimmelsager

Advokat Marie-Louise Pind. Gåhjemmøde Ejendomsforeningen Danmark den 28. februar 2011. Lejeret og skimmelsvamp. Omkostninger i skimmelsager Advokat Marie-Louise Pind Primære forretningsområder Gåhjemmøde Ejendomsforeningen Danmark den 28. februar 2011 Lejeret og skimmelsvamp Skimmelsvampesager Lejeret Køb og salg af fast ejendom Mangelsager

Læs mere

LEJELOVENS TILBUDSPLIGT UDVALGTE EMNER. Advokat, partner Jesper Bøge Pedersen, Bech-Bruun 28. maj 2013

LEJELOVENS TILBUDSPLIGT UDVALGTE EMNER. Advokat, partner Jesper Bøge Pedersen, Bech-Bruun 28. maj 2013 LEJELOVENS TILBUDSPLIGT UDVALGTE EMNER Advokat, partner Jesper Bøge Pedersen, Bech-Bruun 28. maj 2013 Disposition 1. Selskabsoverdragelse hvilke vilkår skal tilbydes lejerne? 2. Fredningsreglen i 103,

Læs mere

NOTAT. Side 1 / 5. Grundsætningerne for kommunalt grundsalg

NOTAT. Side 1 / 5. Grundsætningerne for kommunalt grundsalg NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Jura, udbud og forsikring Grundsætningerne for kommunalt grundsalg Når en kommune skal afhænde jord, fast ejendom eller grundarealer, så skal det gøres med øje

Læs mere

AFTALE. Ejerlejlighedsforeningen Kattegat Fasgangsvej 11, B0nnerup Strand 8585 Glesborg

AFTALE. Ejerlejlighedsforeningen Kattegat Fasgangsvej 11, B0nnerup Strand 8585 Glesborg AFTALE mellem og Ejerlejlighedsforeningen Kattegat Fasgangsvej 11, B0nnerup Strand 8585 Glesborg Feriecenter Kattegat ApS. CVR.nr. 19505634 Ortenvej 80 6800 Varde (som ejer af lejlighed nr. 147 og 149)

Læs mere

Afslag på ansøgning om byggetilladelse og nedrivningstilladelse på Nr. Allé 10, 7400 Herning

Afslag på ansøgning om byggetilladelse og nedrivningstilladelse på Nr. Allé 10, 7400 Herning Anette Kusk Advokat (H) LL.M., Partner ak@abel.dk Herning Kommune Byplanudvalget Torvet 5 7400 Herning Sekretær: Jane Kirk 89 31 90 42 jk@abel.dk Att.: Hans Eghøj bjghe@herning.dk Marius Reese bekmr@herning.dk

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg forenede Boligselskaber 3104-8/0051 Grønlandsgård,

Læs mere

Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug

Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug Saxo Advokater Advokat Bjarne Aarup Håndværkervej 1 7120 Vejle Ø Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug 13. januar 2010 De har som advokat for Finn Franzen, Jesper Hyldenbrandt,

Læs mere

Lone Mikkelsen fuldmægtig

Lone Mikkelsen fuldmægtig X 06-07- 2010 Henvendelse vedrørende håndtering af skimmelsvampeangreb X har ved brev af 14. juli 2009 på vegne Y rettet henvendelse til statsforvaltningen som tilsynsmyndighed vedrørende lovligheden af

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune redegør i udtalelse af 23. juni 2014 for indholdet af aftalen.

Lyngby-Taarbæk Kommune redegør i udtalelse af 23. juni 2014 for indholdet af aftalen. Dato 7. november 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/14172-2 Side 1/5 Lyngby-Taarbæk Kommunes serviceaftale vedrørende private fællesveje Statsforvaltningens

Læs mere

etablering af fleksible sale i forlaengelse af gaeldende bekendtg0relse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed.

etablering af fleksible sale i forlaengelse af gaeldende bekendtg0relse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed. Adalsparkvej 2 2970 Hprsholm Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa Dato: 17.11.2016 horsholm.dk Abningstider Mandag - fredag 9-13 Torsdag ogsa 15-17 H0rsholm Kommunes bemserkninger til Statsforvaltningen

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 29. august 2008 til en borger

Statsforvaltningens brev af 29. august 2008 til en borger Statsforvaltningens brev af 29. august 2008 til en borger 29-08- 2008 De har den 13. maj 2008 rettet henvendelse til statsforvaltningen vedrørende klage over Aabenraa Kommunes håndtering af salg af byggegrunde

Læs mere

Den 18. juli 2005 Århus Kommune

Den 18. juli 2005 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 2. Afdeling Den 18. juli 2005 Århus Kommune Ejendomsforvaltningen Magistratens 2. Afdeling Indsættelse af midlertidig administrator for Brabrand

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. august 2008 til en borger

Statsforvaltningens brev af 26. august 2008 til en borger Statsforvaltningens brev af 26. august 2008 til en borger 26-08- 2008 TILSYNET MED KOMMUNERNE I REGION SYDDANMARK STATSFORVALTNINGEN SYDDANMARK Statsforvaltningen har modtaget Deres henvendelse af 29.

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: [ ] Ledelsesnr.: [ ] Standard lejekontrakt Storemosevej 7, 9510 Arden mellem Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET

Læs mere

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet 2012-11 Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet En advokat klagede over, at Aarhus Kommune opkrævede et gebyr på 70 kr. pr. kopi af ejendomsskattebilletten med henvisning

Læs mere

Udbygningsaftale. Mellem. Roskilde Kommune CVR-nr.: Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde ( Roskilde Kommune eller Kommunen )

Udbygningsaftale. Mellem. Roskilde Kommune CVR-nr.: Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde ( Roskilde Kommune eller Kommunen ) Udbygningsaftale Mellem Roskilde Kommune CVR-nr.: 29 18 94 04 Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde ( Roskilde Kommune eller Kommunen ) og Rema Ejendom Danmark A/S CVR-nr.: 20 86 16 06 Hundige Strandvej

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 196 til opførelse af garage på Annelisevej 3, 9480 Løkken (Matr.nr 7æ Klitterne, Ingstrup) (planlovens 19)

Dispensation fra Lokalplan 196 til opførelse af garage på Annelisevej 3, 9480 Løkken (Matr.nr 7æ Klitterne, Ingstrup) (planlovens 19) Annie Spejlborg Valmuemarken 15 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Vedtægter for [MINI I/S]

Vedtægter for [MINI I/S] Mark-up i forhold til udkast af 123. januar 2015 Aarhus Februar 2015Februar 2015Januar 2015 Sagsnr. 037226-0005 phe/rfj/jhp Dok.nr. 13011227.113011227.113011227.1 Vedtægter for [MINI I/S] København Langelinie

Læs mere

1 S DEC INDGÅET STATSFORVALTNINGEN. Aabenraa Kommune. Skelbækvej Aabenraa. Vedr. oprettelse af et fælleskommunalt taxinævn

1 S DEC INDGÅET STATSFORVALTNINGEN. Aabenraa Kommune. Skelbækvej Aabenraa. Vedr. oprettelse af et fælleskommunalt taxinævn STATSFORVALTNINGEN Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 Aabenraa Kommune 1 S DEC. 2013 INDGÅET 18 12 2013 Tilsynet Vedr. oprettelse af et fælleskommunalt taxinævn Ved brev af 27. maj 2013 har Sønderborg og Aabenraa

Læs mere

Bygningsforbedringsudvalget

Bygningsforbedringsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 14. april 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Møde afsluttet: 18:15 Mødelokale: Kystagerparken, Høvedstensvej 45 Medlemmer: René Langhorn, Maria Staghøj Durhuus, Peter Lougart, Morten Høybye

Læs mere

Udtalelse til en advokat Henvendelse vedrørende Aarhus Kommune og udbygningsprojektet The Next Level

Udtalelse til en advokat Henvendelse vedrørende Aarhus Kommune og udbygningsprojektet The Next Level Udtalelse til en advokat 2015-41138 Dato: 11-10-2016 Henvendelse vedrørende Aarhus Kommune og udbygningsprojektet The Next Level Du har den 23. juni 2015 på vegne af Aarhus Kommune rettet henvendelse til

Læs mere

TastSelv Borger. TastSelv Erhverv BORGER VIRKSOMHED LOG PÅ. Log på med NemID Log på med TastSelv-kode Log på med autorisation.

TastSelv Borger. TastSelv Erhverv BORGER VIRKSOMHED LOG PÅ. Log på med NemID Log på med TastSelv-kode Log på med autorisation. BORGER VIRKSOMHED LOG PÅ TastSelv Borger Log på med NemID Log på med TastSelv-kode Log på med autorisation Bestil kode TastSelv Erhverv Log på med NemID eller medarbejdersignatur Log på med TastSelv-kode

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse i sagen: Henvendelse vedrørende Billund Kommune

Statsforvaltningens udtalelse i sagen: Henvendelse vedrørende Billund Kommune 2016-43793 Juridisk notat om retsvirkningerne af en tinglyst deklaration om forkøbsret undtaget fra retten til aktindsigt i medfør af offentlighedslovens 27, nr. 4. Statsforvaltningens udtalelse i sagen:

Læs mere

Statsforvaltningen har nu afsluttet behandlingen af sagen.

Statsforvaltningen har nu afsluttet behandlingen af sagen. Vedr. Deres klage over Skanderborg Kommune. De har ved brev af 11. februar 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland, som i medfør af 47 i lov om kommunernes styrelse (styrelsesloven lovbekendtgørelse

Læs mere

NOTAT 28. februar 2013

NOTAT 28. februar 2013 Kristian Raun Larsen Advokat Sagsnr. 043551-0006 djur/gsc T +45 72 27 33 27 krl@bechbruun.com NOTAT 28. februar 2013 Ophævelse af tilslutningspligt efter planloven 1. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

UMT 2010 den 30. august 2011 Sagsbehandler: Rikke Voss Hvelplund G /07965 PCB undersøgelser i Halsnæs Kommune

UMT 2010 den 30. august 2011 Sagsbehandler: Rikke Voss Hvelplund G /07965 PCB undersøgelser i Halsnæs Kommune 01.11.34G01 2011/07965 PCB undersøgelser i Halsnæs Kommune Sagens kerne Byrådet behandlede i maj 2011 en sag om PCB i kommunens egne bygninger. Byrådet besluttede, at sagen skulle genoptages, når der foreligger

Læs mere

Hedensted Kommunalbestyrelse Niels Espesvej 8 8722 Hedensted

Hedensted Kommunalbestyrelse Niels Espesvej 8 8722 Hedensted Hedensted Kommunalbestyrelse Niels Espesvej 8 8722 Hedensted 20-12- 2010 TILSYNET A rettede den 11. februar 2009 henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland, som ifølge styrelseslovens 1 kapitel VI

Læs mere

Det er herefter Statsforvaltningen opfattelse, at kommunens afgørelse af 24. september 2015 om aktindsigt i de pågældende oplysninger ikke

Det er herefter Statsforvaltningen opfattelse, at kommunens afgørelse af 24. september 2015 om aktindsigt i de pågældende oplysninger ikke Statsforvaltningens brev til et nyhedsmedie 2015-81755 Dato: 02-06-2016 Henvendelse vedrørende afgørelser om aktindsigt X har den 3. december 2015 klaget over Aarhus Kommunes to afgørelser om aktindsigt,

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo.

Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo. Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo. 07-08- 2008 De har rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Henvendelsen af 13. januar 2009 blev besvaret med e-mail af 16. januar 2009, hvori Finanstilsynet fastholdt afslaget på aktindsigt.

Henvendelsen af 13. januar 2009 blev besvaret med e-mail af 16. januar 2009, hvori Finanstilsynet fastholdt afslaget på aktindsigt. Kendelse af 19. juni 2009 (J.nr. 2009-0018724) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 og offentlighedslovens 14. (Anders Hjulmand, Suzanne Helsteen og Jan Uffe

Læs mere

Vedtaegter for Boldesager Beboerforening

Vedtaegter for Boldesager Beboerforening Vedtaegter for Boldesager Beboerforening 1. Foreningens navn Foreningens navn er "Boldesager Beboerforening". Foreningens hjemsted er Esbjerg Kommune. 2. Foreningens formal Foreningens formal er med Boldesager

Læs mere

Resume: Vedrørende Køge Kommunes j. nr. 2009-34804:

Resume: Vedrørende Køge Kommunes j. nr. 2009-34804: Resume: Statsforvaltningen udtaler, at Byrådet i Køge Kommune ikke har handlet i strid med lovgivningen ved kommunens køb af tribuner på Herfølge Stadion. «brevdato» TILSYNET Vedrørende Køge Kommunes j.

Læs mere

Afgørelse om påbud til Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse

Afgørelse om påbud til Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Herlufsvænge 14A 4700 4700 Næstved Afgørelse om påbud til Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse 10. maj 2019 Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet endelig

Læs mere

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej 205 2800 Kgs. Lyngby 10. februar 2015 Ref. hbj J.nr. 6072-0791 Påbud om ikke at kræve indsendelse af økonomioplysninger for lån, der er optaget inden

Læs mere