Åse Clausen Bjerg. Af Livets Farvepalet. Bella Musik&Drama

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åse Clausen Bjerg. Af Livets Farvepalet. Bella Musik&Drama"

Transkript

1 1 Åse Clausen Bjerg Af Livets Farvepalet Bella Musik&Drama

2 Bella Musik&Drama December 2006 ISBN

3 3

4 4 1. SOFATANKER

5 5 Sofatanker * Livet er underligt, mennesker sære Én vil forhandle, én vil belære, én kværulerer er stram midt i masken, én kigger ofte for dybt ned i flasken. Én vil se ud som den smukkeste fé, en anden sig tilpasser ak - suk og ve til gængse, moderne og selvskabte plager og vælger de dyreste lækreste sager. Og i mit hoved det kører om kap med tanker om ditten og datten i jap: er det mon godt og ulejlighed værd at prøve og ligne og ej være sær? Men dybt i mit indre, der er der en tanke, og den bliver fan de me ved med at banke : Tilbage i sofaen trygt dig ny læn! Du gider alligevel ej være pæn.

6 6 Motiver fra Den grimme Ælling Svanen og de rigtige ænder er det mon godt og ulejlighed værd at prøve at ligne og ej være sær

7 7 Livskvalitet på kommando En uniform gør stor og stærk, ja her kan svage sjæle styrkes. Og den kan være Fandens værk, når her i den komplekser dyrkes. En uniform så hvid og ren, man må sig næste bøje i støvet for et sado gen sig helt og holdent føje. Og sorte, brune, grønne sejl, man bliver næsten bange. For tænk nu, hvis man gør en fejl, af uniformer ta s til fange. En flad fornemmelse, så sær at møde én, som går i takt. Den tanke ligger ganske nær er de i samme form mon bagt? For næsen sidder fast på en firkantet kasse, en papæske kan til deres ho der passe. Og følgende tanke kan ej gøres stum: at livskvalitet på recept, den er dum.

8 8 Jomfru, frøken, frue, miss Hvem har dog sagt, at vi skal gå i spænd i samme pagt. Og hvorfor er det næsten lov, at vi skal gå på jagt og jage op et andet jeg og være del af to, som om det gi r os bedre liv, i utryghed en ro. Måske du bli r prinsesse, hvis ej alt det går i kludder. Du bli r nok enten ét af to: madonna eller luder. hvis ellers du ej helt har lukket af for livets salt, og søde drømme for din egen bøddeløkse faldt. For ligegyldigt, hvad vi gør, så er der valgt og vraget. Det hele er afhængigt af, til hvem vort liv er draget. Ja, frue, frøken, jomfru eller lady eller miss, er lige fedt, når bare der for neden er en rids.

9 9 Demokratiets diktatur eller En sanglærers hovedbrud Fællesskab er som en sang, der mangler overtoners klang samt resonans på mange ord, som synges højt af taktfast kor. som ej de mindste vink forstår. Værst er stemmen - uh den skarpe - den, som tror, den er en harpe. Værre den, som vil besvære alle andre med at lære det, den ikke selv formår. Nogle stemmer sagte pipper, andre taktløst skråler. Slem er den, som - uden smag - ej større stemmer tåler. Skal enighed lykkes, må man fare med lempe og huske sin egen stemme at dæmpe. Og alle stemmer må hænge i, hvis livet skal hvile på harmoni.

10 10 Hurra for pjank * Nogle spiser ikke ost, andre de har hul på bagen. Nogle flyver på en kost, det er ikke lige sagen. Nogle synes det er sjovt, hvis de kan erobre magten. Nogle synes det er flovt, at de ikke holder takten. Nogle har en fix ide, andre de kan ikke læse. Nogle de kan ikke se over deres egen næse. Nogle har en flot figur, andre de har ingen tænder. Nogle tager sig en lur, andre deres kåbe vender Nogle har et godt humør, andre de går op i lakken. Nogle synes du er skør, hvis du ikke ser med nakken. Nogle synes det er flot, hvis de sluger sytten snapse. Nogle synes det er godt, hvis de kan en dame klapse... Længe leve pjank og sære vaner Alle lever livet. Prøv at tænk i andre nye baner alle har de ret på deres eget regnebræt.

11 11 Klæder skaber folk * En mand på gaden gik omkring. I hatten havde han en stjerne. I næsen var en gylden ring, - det er så godt at være moderne. En pige havde mamelukker samt på midten noget bart, og på næsen et par glukker, - det er så rart at være smart. Og flæsk og lår i lange baner løb med stram gamasch om kap, med huller skidt og skumbananer - det er så fedt at være rap. Og klæder skaber folk og fæ, de er til livets indgang koden. Så lad dig ej som fumling klæ Hvad Fanden sku vi så med moden?

12 12 To Alene kan man spise både pasta ris og mango. Der skal to personer til at danse tango. Alene kan du lave både skib og pram af siv. Der skal to personer til at skabe kiv. Alene kan du holde både skik og ret og lov. Der skal to personer til at trække tov. Alene kan du spille både poker og kadence. Der skal to personer til en sød romance

13 13 2. NATURFILOSOFI

14 14 Naturfilosofi * Noget det er sødt for én men bitter for en anden. Og kunsten er at blande det, som passer til hinanden. Naturen er et mesterværk af farver takt og toner. Hvis ej du skal gå helt bersærk, så vælg de rette zoner. For det, som i naturen står, det står der just fordi, at al naturens værk det har sin egen melodi.

15 15 Motiver fra Den grimme Ælling Den grimme ællings flugt hvis ej du skal gå helt bersærk, så vælg de rette zoner

16 16 Natur * Det er forunderligt, når solen skinner, også, når skyen begynder at regne. Træerne vokser og fugle føde finder, dyr i naturen de er deres egne. Ræv og ulv og bjørne passe på, intet ondskab deres unger nå. Det er så herligt når bølgen bruser, også når sneen den fyger over land. Stjernerne blinker, og vindene suser, mens i Sahara det fyger med sand. Tider skifter, året går på hæld. Månen lyser ganske af sig selv. Sole står op og sole går ned bag træer og have og bjerge udenlands. Efter et stormvejr bli r atter en soldag, skidt og kanel forenes i dans. Men sker synger ud om deres drøm, stjerner lyser ganske uden strøm, og medens fordomme ædes af møl så sidder vi med en hel kasse øl, og medens dydernes vagthunde gør, så sidder vi her i perlehumør. Alt i naturen er skabt til hinanden, og vi er alle på selv samme kost, hvis ellers vi ku la være for Fanden at lave rod i Vorherres kompost. Livets lov er fred og harmoni, hvis det ellers virker indeni.

17 17 Naturens øjeblikke * Solen skinner, blomster kigger op fra grøfters kant. Forårsdufte, forårsfarver, forårsstemnings luft, fylder mig med længsel efter det jeg aldrig fandt, drømmer det var mig, der havde del i lykkens pant. Mælkebøtten breder ud sin faldskærm, næsten hvide vinger får, gynger sagte nu i vinden, forbereder liv til næste år. Regnen falder sagte ned på vejens grus og støv, løber stille ned af kinden, næsten som i leg. Dråber falder fuld af tyngde ned fra træers løv. Ønsker lykken falder li sådan men knapt så sløv. Regnen plasker under skoens såler jeg får lyst at springe ud i naturens mange farvestråler, ud af livets triste bud. Mørket kommer duggen falder, blomster lukker i. Alle i naturen har nu dagens arbejd gjort. Fugle i min have de har fundet deres hi. Bare det var mig, der havde fundet lykkens sti. Aftenstemning giver ro i sjælen, ånder livet ind på ny. Natten kommer det er slut på dagen, sjælen søger nu et ly. Nattens stjerner blinker livet føles lyst og let. Inde i mit bryst der er et brus af englekor. Drømmer nu at jeg er fanget i et kæmpenet. Det er lykkens net, som strammer, det gør ikke spor. Øjeblikket lever hele tiden, giver sjælen liv og fred. Deler ud af livet giver siden løn, som kun naturen ved.

18 18 Livets efterår Røde æbler siger os, at sommeren er omme. Brune blade gi r besked om efterårets komme. Jorden smiler, luften ler, vil skov og marker finde, blade falder, vinden ser, at tiden er nu inde.

19 19 Livets efterår

20 20 Vintergæk Vintergæk bag en tjørnehæk lyser op, mens sommeren er væk. Is på vand, vindens skarpe tand kaster farver over mark og strand Klare lys, skarpe farvegys, æren er den klare morgengry s. Mærk naturens kræfter, se landskabets farvespil. Skøn er du vinter.

21 21 Rønnebærtræet * eller moden frugt. (eller måske mig selv) Jeg står for enden af en have. Mange men sker går forbi. Det kildrer næsten i min mave, hver gang lågen smækker i. Hele dagen må jeg høre støj og larm og råb fra vejen, men skers snak i al slags føre, sladderhanke bruge kajen Men en gammel røn som mig fuld af røde bær i toppen er med tiden blevet sej af en læderbark på kroppen. Ræven kommer midt i natten. Lusker rundt og kigger op. råber højlydt: "Åh for katten, de er sure rend og hop". Men en gammel røn som mig fuld af røde bær i toppen er med tiden blevet sej af en læderbark på kroppen.

22 22 Åen (Eller måske mig selv) Jeg slynger mig vildt gennem landskabets krat, i rislende fald jeg mig bøjer og standser en stund, men så falder jeg brat, og for kantede sten jeg mig føjer. Snart er jeg krumbøjet, snart er jeg rank snart er jeg ublu og farlig. Når både gik under og kæntred og sank, så lå jeg for had ganske snarlig. Jeg flyder så sagte igennem en dal, at ingen mig ænser - de glemmer min vildskab og kraft til at volde dem kval, så snart mine breder de klemmer. Og stille igennem en skov jeg nu flyder og tænker sporadisk og ser på træer og på dyr, som ved aft nen mig nyder og vederkvæges med mér. Jeg kommer fra jorden og går gennem storm og stilhed til verdens ende. Evindeligt har jeg den selvsamme form, i hvilken enhver mig kan kende.

23 23 3. TANKER til og fra mig selv

24 24 Konstatering Livet er for kort til at glemme alt fra før. Det giver grimme ar, hvis leve helt du tør. Livet er for kort til at læge alle sår. Du må leve med dem, som du får.

25 25 Sorgen livet er for kort til at glemme alt fra før

26 26 Angsten det gi r dig grimme ar, hvis leve helt du tør

27 27 Skuffelsen livet er for kort til at læge alle sår

28 28 Bitterheden du må leve med dem, som du får

29 29 Mentale tømmermænd eller fingerspidsfornemmelse Hvornår kan vi lære i tide at nære os for at mene, at vi alene formår at vide en andens kvide? Hvornår mon vi finder, de grænser, der binder et sinds labyrinter med dets skjulte finter, som ingen kender, før tilfældet hænder? For mellem mennesker er der en mur, og kan vi mon lære den kode, der dur til at bryde igennem, men uden den falder og selv være elsket til skels år og alder

30 30 Eget gravmæle (Eller måske smålig kritik?) Ubøjelig, stædig, hun gør, hvad hun vil, om muligt hun sætter al hyggen på spil. En torn midt i øjet på men sker for hvem, et sandhedens mod er en knytnæve slem. Og freden hun helst sætter helt over styr, forlader de andre som skamskudte dyr. Ja, stejl og besværlig og helt ud til bens for men sker, som tror, at vi alle er ens. Var hun da aldrig til nogens behag? Jovist, da først graven i hende fik tag. For sikkerheds skyld: Jeg håber ironien fremgår

31 31 Motiv fra den grimme Ælling Den grimme ælling ja stejl og besværlig og helt ud til bens, for men sker, der tror, at alle er ens

32 32 Husk det (til mig selv) Følgende opskrift gør verden så sund: (den får det så dejligt, når du holder mund) Frækhed og pjat og idioti trives bedst med din kæft lukket i. Husk det!

33 33 Elendighed eller pjat? Jeg spørger mig selv, hvorfor er det så surt, at intet kan gå af sig selv og som smurt, at livet skal være et sandt potpourri af sange forvrænget af idioti. Jeg pines og plages ved dag og ved nat, men er det mon ikke det reneste pjat? Mens verden den rammes af krigsgales hagl, så hold dog din mund med elendighedssavl! Sagt til mig selv!

34 34 Humør * Sur og gal jeg går i seng og tænker over alle ting. Hvordan kan det mon være, at alt er dumt, og intet sker, mens skvadderho der sig formér og andre gør sig sære, at overalt en vrissen klang får sjælefredens vingefang kolerisk til at baske, at alle tér sig dumt og frækt, så jeg, der arter mig korrekt, skal ha en vranten maske?

35 35 Filosoffens problemer Jo mere jeg prøver mit sind at forklare, de tanker, der i mit inderste vandre, jo mere vil lidt efter lidt jeg erfare, at langsomt men sikkert jeg glider fra andre. Eller er det de andre, der glider?

36 36 Motiv fra Den grimme Ælling Den grimme ællings forvandling Jo mere vil lidt efter lidt jeg erfare at langsomt men sikkert jeg glider fra andre

37 37 Kendt motiv i nye rammer Et tomrum udfyldes med en sang, mens jeg venter på, for - Gud ved hvilken gang, at dumhed sejrer og bruger sin magt til at støbe de kugler, som skæbnen har sagt.

38 38 At vælge Hvis du vil ha en skuffe fuld af sjov og højt humør af guld, så stå på egne ben og vælg din egen vej og vær dig selv Det er nu altså ikke hver gang, det virker.

39 39 Toner fra Jammersminde Vi vil ha, og vi har ret, og andre skal sgu nu forstå, at vi af samfund ka bli træt - i jammersminde ka forgå. Men posedamer, vagabonder, folk i livet uden held - deres dag er ikke munter. Hvis er det? De er sig selv.

40 40 4. AMORINER

41 41 Sengeheste Nogen finder kærlighed i sengehalmens dunst. Andre midt i tæt trafik uheldigt kom i brunst. Strømpebånd med søm og net gir mange energi. Andre har det mindre let - det bli r en parodi. Nogle de har lyst til dit, og andre elsker dat. Nogle gange bli r det dog til alt for meget vat. Én han har det skægt og sjovt, og andre går amok. Én hun synes det er flovt, og det bli r hurtigt nok. Men alt det har sin egen rod og alt sin egen sære ret. Og lykke var, hvis vi forstod at satse kun vort eget bræt. -

42 42 Sengeheste i sengehalm

43 43 Supermand Se nu supermande flid, hoftebøjningernes tid. Det er supermande bid, super super mande spid, ja super super sengetid. Hør nu elskovsklokken slå, sengen den er gul og blå. Der er meget vi skal nå, inden natten helt forgå, det kildrer i min storetå. Super, super, super, super mande.ah! Dette var et forsøg på ironi, hvis det ikke fremgår af sig selv.

44 44 Amoriner Tænk for nylig på min vej jeg mødte en, der ville slås med pil og bue, han var fej, og jeg ham ville byde trods. Straks jeg faldt i første slag, for denne pil var alt for sej. Første tanke næste dag var dig og dig og atter dig. Skidt og støv nu hobes op og træt jeg sidder her og glor på krus og krummer og en kop, som står og fylder på mit bord, mens mit stakkels hoved runger: er du ganske fra forstanden? Gid for pokker denne hunger snart kan høre op, for Fanden. Ak og ve! det hjælper ej, at hele verden får et fur, når kun jeg tænke kan på dig og sidde i mit jomfrubur. Uafbrudt mit hoved plages, og mit glas er fuld af Bols. Og min sjæl af dette nages: er jeg mon det største fjols?

45 45 Tosom To er bare nogle ud af mange og vi er vor egen hver især Vi er Gud og Satan mange gange, og vi har vor egen livsstil kær. Men nu min kærlighed jeg sender til den eneste jeg ved. Det er livets lys, som brænder. Det, ja det er kærlighed. At vi elsker det er fryd og gammen, men at være ene er en ret. Det er paradis at være sammen, til vi bliver af hinanden mæt. Men livets træghed det nu vender. Livet det er sødt og salt. Nu er det livets lys, jeg tænder. Det er livets søde malt. Sengen føles tom, når man er ene, men den bliver alt for hurtig trang. Lidt af hvert er godt, det sku jeg mene. Ellers bli r det nat for sytt ne gang. Det er som livet først begynder, nu, hvor livets lod er vendt. Livets melodi nu nynner toner, som ej før var kendt.

46 46 Nostalgi Jeg tænker på tiden, der gik, og alle de tanker jeg tænker har rod i guddommeligt nik, som evige minder mig skænker. Og kunne jeg se nu og høre, hvad skade og lykke os bragte, og kunne jeg tilmed berøre det tænkte og det sagte, og eje i evighed tiden, som fyldtes af dig og mig, skønt den os med begges viden sku lede os hver ad sin vej. Jeg tænker på tiden, der gik, skønt fortid og nu blot et minde, jeg siden i evighed fik, som gnist kun af lykke i sinde..

47 47 Kendt motiv Du er atter en af mange, som gik ind af hjertets gange, som fik blodet til at piske alle celler til at hviske: hør det runger inderst inde, livets klokker snart du finde. Denne melodi jeg kender, men når livets blad sig vender, synes æblet surt at bide, når du står på forrig side.

48 48 At passe til at passe En bund fra gammel kagedåse søgte sig en makker. Fandt et bolsjelåg så flot så ren og yndig, vakker. Og tændt af lykkens hede flamme glemte de forstanden. Og intet hjalp for ingen af dem passed til hinanden.

49 49 At passe til at passe

50 50 5. LIVETS FARVEPALET

51 51 Livets farvepalet * Jeg sidder midt i skoven, mens solen den går ned. Føler mig så doven med god samvittighed. Sidder med en kølig øl, det er sagen. På en eng der slår et føl op med bagen. Livet begynder li om lidt. Livet det er fedt. Jeg vandrer gennem by n blandt biler, støj og larm. Føler mig som ny, som blomsten i en karm. Går omkring og føler på livets nerve. Jeg vil ikke læng re stå som reserve. Livet det kommer nu så småt. Livet det er godt. Jeg ligger i min seng, og inde i min knold er en masse tanker om livets mange fold. Ligger på min seng og ser stjerner blinker. Månen, som er rund og ler, til mig vinker. Søvnen den kommer nu så tæt. Livet det er let.

52 52 Jeg drømmer om en sol på himlen klar og blå. Det er netop den, jeg gik og tænkte på. Drømmer om at livet er li så herligt uden jammer og besvær, noget særligt. Livet det drejer langsomt rundt. Livet det er sundt.

53 53 Ekko fra livets jammerdal * Åh, du forbarmende maskerne render, verden går under, og lokummet brænder, brevsprækkens hængsler er slidte. Gulvet det synker af regningers fylde, en tegnebog mølædt man ser på min hylde, mit pengeskab mangler en nitte. At leve i verden når strømmen er brudt og sidde i sengen fortabt uden krudt at porten til lykken ej hitte, får mangen en sjæl til at tænke sig om og finde en gangsti, der fører til Rom og opfange meningen i det.

54 54 Gulvet det synker af regningers fylde

55 55 Det er nu Jeg sidder på en gadebænk og hviler og undrer mig og tænker ofte på, hvorfor er der så få som virk lig smiler, og alt for mange ansigtstræk er grå, og alt for mange udtryksløse øjne fortæller om en tomhed indeni, en verden fuld af vore egne løgne, kulisser, som vi ikke selv ka li. Jeg sidder på en gadebænk og tænker, og ser en masse men sker uden krudt. Det er som om vi alle går i lænker. Det er som om at livet det er slut. Og én er træt og én er sur og vrissen, en anden hun har travlt og skælder ud. På gaden ser man trætte men skers trissen, og én han har en rød fordrukken tud. Det er nu at vi skal lave om på alt i vort liv, som vi ikke kan lide. Der er ingenting af det, som vi har valgt, som er for sent, men det er på tide.

56 56 Ode til livet Kold og varmrig og fattig- Vi næres af dine kontraster Et mærkeligt væsen med styrke og mod. Vor vilje den ligger pladask for din fod. Til glæde og sorg, ja men ofte til skade, når skæbnen den ønsker, man dig skal hade. Og masende, busende, ej til at standse, når først man forstår til din pibe at danse. Ja mægtig og stor, men det kniber at skimte de stunder af lykke, du kort lader glimte, hvor alt synes rolig i god harmoni, og tiden ej synes at glide forbi. Som morgenens lyse og fugtige skær så viger du bort, når mest du er nær.

57 57 Livets vilkår Mennesker mødes - farver forstærkes mennesker skilles - et ar, der kan mærkes. En lysende lykke - en flænge i sindet. En favnende hygge - til bage blot mindet. Mange verd ner bli r til og forgår, mens bestandigt vi søger et ly, som består

58 58 Det individuelle Mennesket er som naturens metal, bearbejdes og smeltes og blandes. Af hænder, ja mange i tusinde tal både blide og grove det dannes. Af tidens fortærende tand det er mærket, man kan det alligevel kende, når skabelsens kunstner ved livets ende smører sidste lakering på værket.

59 59 Livets fire aldre Når skabelsens kunstner ved livets ende smører sidste lakering på værket.

60 60 Den universelle kærlighed Det største i verden er kærlighedens magt, den farver dagen lysegrøn. Det er omsonst på den at gå på jagt, i sig selv den føles skøn. Kærlighed er i sjælen lagt, kærlighed er, når vore hjerter slår i takt med træer, med dyr, med hele naturen, ja alt forenet er i pagt, når vore hjerter slår i takt. Det bedste i verden er kærligheds magi, for den kan gøre sort til hvidt. Den kan fjerne det ondes tyranni, den er verdens største hit. Den kan fjerne det ondes magt, kærlighed er, når vore hjerter slår i takt med træer med dyr etc Og kærlighed det er paradiset selv, og det, som skaber fred på jord. Det er i den vi slipper al vor gæld, det er her at livet gror. Kærligheden holder om dig vagt kærlighed er når vore hjerter slår i takt med træer, med dyr, med hele naturen ja, alt forenet er i pagt, når vore hjerter slår i takt.

61 61 Den universelle kærlighed alt forenet er i pagt når vore hjerter slår i takt

62 62 Livs- selvglæde Her er en mand med en god forstand. I Ølsted bank er han første mand. Op af sengen klokken syv og morgenbad og morgenmad. Han har orden på det hele. Han kan sagtens være glad. Her er en mand med en sløv forstand. Han bor på et loft i sit eget land. Spiser morgenmad i sengen, hele dagen sover han. Dette ta r hans energi, så han næppe gabe kan. Her er en mand med en fuld forstand. For han har drukket me r end vand. Han kan ordne hele verden, kun balancen har det slemt. Han ser grønne elefanter og i ternet pels en panter. Sorg og kvide har han glemt. Men se nu her en kvinde sær! Ja hun har valgt sit eget værd. For hun har valgt sin egen vej, og derfor er hun stærk og sej. Og hun har noget at fortælle, meget me r end elle belle. Stemmen rækker helt til Skagen. Hun er guf - ja hun er sagen.

63 63 Motiver fra Den grimme Ælling Den grimme ællings erkendelse for hun har valgt sit eget værd og derfor er hun stærk og sej

64 64 Venlige venner Som en farvepalet jeg ser dine tanker, snart sorte, snart hvide, jeg ser, hvad der vanker. Uskyldig og barnlig, en venlig profil, den sender med ét dog en hurtig missil af bedrag, og forvandles på mærkelig måde, som om den af Fanden især lod sig råde. Midt under hyggen og roen og freden de giftigste, sårende pile du sender, og lader mig derpå i stikken med tvivl: gjorde jeg dumt i at tro, vi var venner?

65 65 Elvte bud (Det 11.bud=så tag dig dog sammen.) * Sorgen forsvinder, det bli r tyst, smerten letter i dit bryst. Kærligheden føles enkel, nu kommer livet, det bli r atter lyst. Kommet var da mørkets time, livets lys gik hastigt ud. Skyer sorte i en stime de sang mig nu det elvte bud: Sorgen forsvinder, det bli r tyst, smerten letter i dit bryst. Kærligheden føles enkel, nu kommer livet, det bli r atter lyst. Alt forsvandt, og det blev mørkt livet var forladt af Gud. Elendighedens klippegrund den sang mig nu det elvte bud: Sorgen forsvinder, det bliver tyst, smerten letter i dit bryst. Kærligheden føles enkel, nu kommer livet, det bli r atter lyst. Mørkets kræfter gik omkring i mit sind gik ind og ud. Djævle dansede i ring, med ét da sang det elvte bud: Sorgen forsvinder, det bliver tyst, smerten letter i dit bryst. Kærligheden føles enkel, nu kommer livet, det bli r atter lyst.

66 66 Min hat * Der er mange måder at være gal, så du er sikkert helt normal. Jeg sætter min hat, så den passer - for det er den til - med charme og fest, så det jazzer. Jeg sætter min hat, som jeg vil. Der er hatte med bånd og med skygge og hatte med højt humør. Og nogle hatte har hygge, og andre har tyl og slør. Der er bowler kasketter og basker og hatte med tangel og ting og huer, som hænger og sjasker og kyser med sirlige sting. Der er hatte med kirsbær i klaser og påfuglefjer og struds og blomster, ja næsten i vaser og ukrudt, man bli r næsten dus. Jeg sætter min hat, så den passer, - for det er den til - med charme og fest, så det jazzer. Jeg sætter min hat som jeg vil. Der er mange måder at være gal, ja det er faktisk helt normal.

67 67 Hver sin smag for sine penge Min hat har mere end tre buler

68 68 Ode til kunsten Dag og nat du hos mig er - og gi r mig mange tanker. Og jeg er helt af dig besat,- af livets vilde ranker, som fanger mig med klatretråde - vokser fast omkring min krop, så jeg må næsten be om nåde, holder denne rus ej op? Snart du suger al min kraft - og snart du gyder i mit blod en rus af livets stærke saft og giver mig et livsens mod.. Og hvem du end er, og hvorhen du end går, og hvilken besvær du mig volder, til dig i taknemlighedsgæld jeg dog står, til kunsten, som livet udfolder.

69 69 6. TAVSE OVERVEJELSER (Digte uden form)

70 70 Effektivitetens velsignelser Vi stuver grise sammen på snæver plads, de bliver aggressive og bider hinanden i halerne. Vi skærer halerne af. Kalve ligger så tæt, at de træder på hinandens haler. Halerne bli r betændte. Vi skærer halerne af. Grisene fortsætter med at bide hinanden. Vi rykker tænderne ud. Imens slås politikerne. De skaber større vækst, højere effektivitet. Skal vi skære tungerne af dem?

71 71 Den fornemme samvittighed En hvid genstand trækkes over isen af nogle mænd, mens en sælhund - urolig og ænstelig vrikker i hælene på dem, som med største selvfølge og helt uanfægtet efterlader sig blodspor i isen. En sælhundemor følger sin døde unge, der snart bliver til en pels, som beundres i en forretning og inden længe bliver til gave til fruen i en villa et sted på kortet, hvor sælhundeunger igen i sædvanlige store stimer eviggøres. i en flot pels, dyrt betalt af en sælunge med sit blod og en sælhundemor med smerte.

72 72 Ode til døden Jeg frygter dig ikke, langt mindre hader jeg dig. Jeg tror, du er min ven, skønt - jeg kender dig jo ikke. En dag står vi ansigt til ansigt. Da er det ikke længere mig, men andre, du lammer, som følge af dit omskiftelige væsens uberegnelige luner. Men kampen er slut. og jeg har tillid til, at du befrier mig og indsvøber mig i en velsignet hvid fred.

73 73 To sære personer Når jeg siger hvidt, siger du sort. Havde jeg sagt sort, så havde du helt sikkert sagt hvidt. På denne og utallige andre måder vandrer du omkring i mit sind, som du fylder med sort edder. Er du ikke klar over, at jeg selv kan bestemme, om jeg vil lade mig forgive? Måske har jeg også selv glemt det.

74 74 Evindelige gentagelser Jeg synes du er dejlig - dejligere end nogen anden, end alle de andre. Det er ikke så meget angsten for at miste dig, der plager mig, som angsten for de lidelser, der uvægerligt er forbundet med det, at jeg kender dig.

75 75 Lørdag aften Det er lørdag aften. Det vrimler på restauranter. Hjemmene domineres af tv-hygge. Fra alle værtshuse oser aggressionerne, mens erotikken rykker ind i forskellige senge. I en villa er der party, og en voldtægt forties i diskotekets larm og mørke. Det er lørdag aften med gråd og fest, lørdag med vold, hygge og spektakel. Og midt i virvaret på en bænk sidder Ensomheden ufortrødent ventende på, at det skal blive lyst.

76 76 Svaghed Der råbes, der protesteres. Det her skal der en anden ordning på, og vi lover - i fællesskabets navn - at stå sammen. Det spæde forsøg på forandring dør, protesterne smuldrer, alt går på mærkelig måde i opløsning. Det er ikke viljen, der mangler, men modet - og evnerne til at pakke protester ind i den rigtige emballage.

77 77 Retfærdighedens paradox Hævnen er vor hellige pligt, siger muslimen, og står med pegefingeren på nogle krøllede bogstaver og hvis nogen slår dig på den ene kind. så vend den anden til er der andre, der siger. Ude i verden er der et sted - for resten mange - - måske er det overalt - hvor retfærdigheden læner sig tilbage i magtens tronstol. Her kræver livet retfærdighed, mens retfærdigheden kræver liv. I solens første stråler skimtes omridset af dem, som troede på retfærdigheden, til spot for dem, der ofrede på retfærdighedens alter blev mordere i retfærdighedens navn. Nu begynder dagen at kræve sin ret og sin retfærdighed. Atter en dag, hvor retfærdigheden skaber uret i retfærdighedens navn.

78 78 Faldgrube Forventningerne er store, forventningernes krav ikke mindre. Og i den hellige lykkes navn passer vi på hinanden, for at vi ikke - uforvarent skal komme til at træde ved siden af. Og vi vogter over hinanden, for at vi en dag - helt af os selv - kan forblive i de roller, som vi har tildelt hinanden. Det lykkes måske en dag, hvis ikke forinden vi er gået hver sin vej i ulykkelig længsel efter os selv.

79 79 Velfærden Tiden går, og tid er liv, hvad enten vi ligger i sengen, rejser eller ser fjernsyn.... Mit indre runger af tidens pendul, besked om det, der svandt og aldrig kommer til bage, om det, der blot druknede i illusioner. Realiteter maser sig på, drømme blegner, og en ukuelig vilje gør mig træt, træt af kampen mellem at ville og at skulle. Tidens pendul runger, tiden går, atter et tomrum bag mig.

80 80 Livets træ Tiden er gået, og bladet vil vende, ringen er sluttet, et værk er til ende

81 81 Der er ingenting, der er for sent, men det kan være på tide. Her er det nok på tide!

82 82 En Gulvspands ballade 7. IRONI Hos overretssagfører Fup er jeg spand. Jeg tilhører rengøringsarbejdets stand. Min kæreste, gulvkluden, den er af fiber, og svampe og sæber af bedste kaliber mig hjælper med skidtet og møget at fjerne og døre, paneler og hjørner at værne mod alle slags uhumske nullermandsfnuller, når grimme bakterier rokker og ruller. De under kommoderne frækt går i skjul, men vi går til angreb med skrubber på hjul. Og vi rykker ud straks, når de rykker ind og fjerner alverdens mest ulækre spind. Når herren og fruen har brugt deres hænder så vasker vi håndtag og trappegelænder med hjælp af en støvsuger, moppe og sæbe med flydende Ajax og sang på vor læbe. Vi skurer og skrubber og jager fra måtter bakterier næsten så store som rotter. Og gulvskrubben elsker jo kræfter at bruge samt skoenes møg fra entreen at muge. Og moppen, som ej vil ha vand i sit hår, skal vrides så hårdt, og ej pjask den forstår. Til finere rengøring er den beregnet, og grovere optræden har den forklejnet. De lettere klude de farer forbi, de lider skam ikke af støvallergi. Men vandskræk - en svaghed, som er deres eneste

83 83 holder dem tørre, og de er de reneste. Modsat en svaber, for denne jo klarer de største bedrifter, - det manglede bare. Det værste det er, når man byder en spand et gulv som er sart, og som ej tåler vand. For finere gulv kender rengøring næppe så herskabet hopper fra tæppe til tæppe, og pletter og skidt som med tiden går ned i brædderne, værnes, for de hører med til nyeste smart arkitekttegnet planke i huse, hvor rengøringsspande er blanke, og skabe og skuffer er gammeldags pjat så støv er på mode og leger tag fat. Men støvsugerbanden, den ej kender nåde for legende støvfnug, der bliver for kåde. Så puder og bamser og dukker de får en ordentlig omgang af støvsugerhår. Det fineste er dog den tørreste klud, som smider de mindste bakterier ud, og støvkorn af milligrams klassen kan flytte og lægger dem hen på et sted, de gør nytte. et sted, hvor de ikke har været forinden forandringer fryder, især dog værtinden. Og her gør de nytte, - og det er et gode, - så støvklude aldrig går rigtig af mode. Renlighed, renlighed det er vort motto i fritiden også vi delta r i lotto, om skinnende flader, og hvem, der kan vaske med reneste vand, ja og uden at sjaske. Vort endemål det er at afskaffe skidtet, så alt det kan skinne, som om det var hvidtet, at skure så rent i den inderste krog, så at "skidt" ryddes ud af det nudanske sprog

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk. Her kan du

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

1. Kun når du er her

1. Kun når du er her SANGTEKSTER BMGP 2014 1. Kun når du er her (Lyngbjerghus USFH ) Vi reder og sætter hår! Vi gør os klar før vi går! Kun det fineste tøj! Så alle fyre si r nøjhhhh! Drenge: Vi kigger altså ik på tøj og sko!

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE

DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE 1. Ind I Flammerne Selvom jeg ved at der kun er mørke for enden af tunnelen kaster jeg mig hovedløst ind i flammerne der omgiver dig Du efterlader mig i et

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller Et nisseskuespil for børn i indskolingen Nis skal giftes Medvirkende: Nis Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller I skal bruge: To store puder

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2011

Tale til sommerafslutning 2011 Tale til sommerafslutning 2011 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen.

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen. Barndommens Gade Skrevet af Tove Ditlevsen I Det stormer derude - far hen, far hen, lad faldne de visnede blade, det stemmer så godt med mit sind i dag så længes mod barndommens gade. Når regnen siled,

Læs mere

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang Alle vores morgensamlinger starter med at alle børn og voksne holder i hænderne og synger goddag. Når morgensamlingen er slut, holder vi igen i hænderne og synger vores farvelsang. Når hver enkelt sang

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Indtil videre (samlede digte)

Indtil videre (samlede digte) pia juul Indtil videre (samlede digte) TIDERNE SKIFTER Tiderne_Pia Juul_digte_50.indd 3 23/04/12 16.43 Indtil videre Copyright 2012 Pia Juul/Tiderne Skifter Forlagsredaktion: Claus Clausen Sat med Palatino

Læs mere

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 5. november 2017 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Es 60,18-22; Åb 7,1-17; Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 568 * 571 * 566 * 784 I 1800-tallet skrev

Læs mere

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små Solstrålens sangbog sangbog - Sange for de helt små Lille Peter Edderkop Lille Peter edderkop kravlede op ad muren, så kom regnen og skyllede Peter ned. Så kom solen og tørrede Peters krop, lille Peter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG 5. April 2011 Fremtidens Plejehjem som levende laboratorium Njalsgade 106,2 5. april 2011.COM DK2300 Kbh. S info@copenhagenlivinglab.com +45 2023 2205

Læs mere

Eva Egeskjold Iliana og Belin

Eva Egeskjold Iliana og Belin Eva Egeskjold Iliana og Belin Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 5 Iliana og Belin Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 5 Illustration

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Guds fulde rustning BørneOase 2011

Guds fulde rustning BørneOase 2011 uds fulde rustning BørneOase 2011 1 Lad mig høre et kæmpe råb F C Lad mig høre et kæmpe råb! dm Bb Syng en sang om tro og håb! F C Klap nu alle drenge og piger, dm Bb mærk den glæde Jesus gi'r! Hjertet

Læs mere

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg Tidebøn Du kan bede disse tidebønner alene eller sammen med andre. Er I flere sammen, anbefaler vi, at I beder bønnerne vekselvist. Hvor det ikke er direkte angivet, er princippet, at lederen læser de

Læs mere

BIBEL SAFARI. Safari MELLEMSPIL D C G D. INTRO Jah! D G Hm A Safari Woho hooo D G Hm A

BIBEL SAFARI. Safari MELLEMSPIL D C G D. INTRO Jah! D G Hm A Safari Woho hooo D G Hm A SFRI Safari 1 2017 - T&M: Joachim ejslet Jah! Safari Woho hooo Vi kikker ned Vi åbner op Fantastiske ting der sker! Vi zoomer ind Vi zoomer ud et er bibelens ud vi ser! et er dybt - yeah et er højt - oh

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

Eva Egeskjold Kongens løgne

Eva Egeskjold Kongens løgne Eva Egeskjold Kongens løgne Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 4 Kongens løgne Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 4 Illustration

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne juni 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne juni 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne juni 2014. Vædderen: På hovedet. På hovedet. Retvendt. Lad impulserne fra dit indre, give dig svaret på hvad dit hjerte ønsker sig. Når du siger jamen tre gange, er der

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Vejens digte. Inger Jakobsen

Vejens digte. Inger Jakobsen Vejens digte Inger Jakobsen Caminoen i Spanien, maj 2011 EN LILLE VEJ En lille vej Hvid og lysende Med grønt græs i midten Og 1000 blomster oh -bare jeg skulle ned af den. Jeg kan næsten ikke dy mig VEJEN

Læs mere

Side 1. Dragen i søen. historien om sankt georg og dragen.

Side 1. Dragen i søen. historien om sankt georg og dragen. Side 1 Dragen i søen historien om sankt georg og dragen Side 2 Personer: Kongen Prinsesse Sila Georg Side 3 Dragen i søen historien om sankt georg og dragen 1 Dragen kommer 4 2 Fåret 6 3 Mørke skyer 8

Læs mere

Rita og Krokodille. Pindsvinet. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Pindsvinet. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Pindsvinet Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 EXT. FARMORS HAVE -DAY En lille overgroet have. Et lille hus med

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Onsdag d. 1. april 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder. Jesus Kristus!

Onsdag d. 1. april 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder. Jesus Kristus! Onsdag d. 1. april 2015 Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder Jesus Kristus! Du er midt iblandt os, og dagligdagen er gennemlyst af din kærlighed. Men du kender også vores svigt og vores forvirrede

Læs mere

Et bud på en soldatersalme

Et bud på en soldatersalme Et bud på en soldatersalme Af Holger Lissner Da Per Møller Henriksen skrev til mig og bad mig om at skrive en salme til soldaterne, både de udsendte og dem herhjemme, svarende til Soldatens bøn i salmebogen,

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt.

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt. 1. søndag efter påske Brændkjær 408-300 - 54-249 -236, v. 5-6 218 Vi ved som regel, når vi har dummet os, når vi har begået en fejl. Vi har vel prøvet det alle sammen. Har prøvet at sige det, der ikke

Læs mere

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig at et sort hul kan være til at overse et solsystem er først ude af balance når solen

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

Historien om Tankernes Hus

Historien om Tankernes Hus Historien om Tankernes Hus På en måde kan man godt sige, at tankerne bor inde i hovedet. Forestil dig, at tankerne bor i et hus med mange rum, hvor du kan bevæge dig rundt og opdage dem. Når du skal opdage

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Tekster. Velkommen til ordenes Univers

Tekster. Velkommen til ordenes Univers Tekster Velkommen til ordenes Univers Her kan du læse et lille udvalg af egne tekster: digte, salmer og sange Mit mål er, at det inden længe bliver muligt at lytte til nogle af mine salmer Jeg ønsker dig

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95  morten@mortenmusik. Smag for leg Tekster Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg!... s. 3 Friske Frede Fersken!... s. 4 Frugtsangen!...

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden På kælkebakken I morgen er det juleaften. Det bliver en rigtig hvid jul med sne, klar himmel og frostvejr. Lissom et billede jeg har set på forsiden af et af mors juleblade. Jeg er ude at kælke på den

Læs mere

Lanternefest Lys i mørket

Lanternefest Lys i mørket Lanternefest Lys i mørket Efterårets tiltagende mørke får os til at ønske at tænde lys. Børnene synger: Lanterne, lanterne, sol og måne og stjerne. Skinne højt mit lys, skinne højt mit lys, skinne højt

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Sanghæfte Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Mel.: Fra Arild s Tid drog ud paa farten. Vi Rosportsfolk er raske Gutter, vor Krop har Solens gyldne Lød, og vi af Kraft og Sundhed strutter,

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Side 1. Pilen og æblet. historien om wilhelm tell.

Side 1. Pilen og æblet. historien om wilhelm tell. Side 1 Pilen og æblet historien om wilhelm tell Side 2 Personer: Johan Wilhelm Gessler Side 3 Pilen og æblet historien om wilhelm tell 1 Stenen 4 2 Hatten 6 3 Et frit land 8 4 Fanget 10 5 Rotten 12 6 Wilhelm

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

Trøstet sorg som slebet glas!

Trøstet sorg som slebet glas! Trøstet sorg som slebet glas! Matt 5,1-12 kollekt: Lissner, s. 214 Salmer: 573-575-654-321-775 Vær fortsat ved vor side, når stormen stilner af. Vær hos os, når vi søger til vore kæres grav. Giv, at vi

Læs mere

Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse

Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Et land med sol, et land med dis, med kyst af sten og sand, som havets bølger slikker, med bakker skabt af

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede.

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede. Her er seks ord. bil sko hus bus bi ur Træk streg til det rigtige billede. Skriv de seks ord med en eller et foran. hus bus bi sko ur bil en eller et 1 Skriv en linje med hvert bogstav. b - i - l - s -

Læs mere

I al sin glans. Elevhæfte. Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse. Kolofon. Materialet er skrevet af

I al sin glans. Elevhæfte. Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse. Kolofon. Materialet er skrevet af Elevhæfte I al sin glans Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse Kolofon Materialet er skrevet af Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Thisted og Morsø Provstier Konsulent Svende Grøn t: 23432337

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Sangbog. Junglegruppens. Caroline gi r os mad. Askfelt Børnehave. Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go

Sangbog. Junglegruppens. Caroline gi r os mad. Askfelt Børnehave. Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go Junglegruppens Sangbog Caroline gi r os mad Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go Når vi spiser den med ro. Værsgo. Askfelt Børnehave Hej hop og velkommen Røde, grønne,

Læs mere