Turbeskrivelser. Alsace-Lorraine, 1 uge. Sydfyn, 1 uge. Silkeborgsøerne, 3 dage. DSR-Rungsted, weekendtur. Sydfyn, 3 dage. Flensborg Fjord, 3-4 dage

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Turbeskrivelser. Alsace-Lorraine, 1 uge. Sydfyn, 1 uge. Silkeborgsøerne, 3 dage. DSR-Rungsted, weekendtur. Sydfyn, 3 dage. Flensborg Fjord, 3-4 dage"

Transkript

1 Turbeskrivelser I dette afsnit har vi samlet nogle få praktiske informationer om ture vi tidligere har gennemført. Informationerne er tænkt som en hjælp til andre der ønsker at arrangere en tur i det samme område. Hvis du selv har gennemført en langtur, og er interesseret i at dele dine erfaringer med andre, så send en kort beskrivelse af turen til Alsace-Lorraine, 1 uge Sydfyn, 1 uge Silkeborgsøerne, 3 dage DSR-Rungsted, weekendtur Sydfyn, 3 dage Flensborg Fjord, 3-4 dage Slien, 3-4 dage Dalslands Kanalen, Sverige, 1 uge

2 Alsace-Lorraine, 1 uge Start i Gondrexange (50 km vest for Strassbourg) og slut i Toul. Roning på kanalen Le canal de la Marne au Rhin. Der findes mange sluser på denne kanal. Sluserne er automatiske, så man kommer hurtigt igennem. Der kræves slusekort og tilladelse til at ro på kanalerne. Bådelevatoren ved Arziller og efterfølgende tunnel må ikke benyttes af robåde. Siderne på kanalen kan være høje, så nogle steder kan det være vanskeligt at få bådene på land. Der er meget begrænsede indkøbsmuligheder i de små byer, man kommer igennem, men i de større byer længere inde i landet findes store supermarkeder. Detaljerede kort over kanalen findes i bogen Waterways Guide no. 4. Se opså september 1999-udgaven af DSR-bladet for en beskrivelse af turen. Et spændende og flot roområde. To-åres inrigger + 1 kajak. Robåde var stillet til rådighed af den efterfølgende landstur v. Ulla Fischer. På camping og roklubben i Toul. Kurt Jacobsen, tlf.: , Peter Viuf, tlf.:

3 Sydfyn, 1 uge (kajaktur) Start Svendborg og slut Ærøskøbing. Tur ud fra Svendborg rundt om Thurø og langs kysten af Tåsinge. Færge til Ærø. Roning langs nordkysten mellem Søby i vest og Marstal i øst. Strandene er let fremkommelige med kajak og generelt er farvandet lavvandet. Ærøskøbing er et godt udgangspunkt for at se både øst og vest for Ærøs nordkyst. Se også DSR-bladet nr. 7, Søkort til hele roturen findes i DSR. K-1 er og lån af K-2 er i Svendborg kajakklub. Svendborg kajakklub, privat og campingplads i Ærøskøbing. Jeanette Lund, tlf.:

4 Silkeborgsøerne, 3 dage Turen gik fra Ry til Skanderborg og retur, samt mod Silkeborg og retur mod Ry. Silkeborgsøerne er en blanding af søer og åer. Landskabet er meget varieret. På Ry-Skanderborgstrækningen er der to overbæringssteder. Den ene i Ry og den anden ved Fuldbro, hvor en vej skal krydses. Mellem Skanderborg og Ry går tog. Bådene blev lagt op i Skanderborg roklub en nat, hvorefter vi tog toget til Ry for at overnatte og retur til Skanderborg næste morgen. Togturen tager ca. 10 min., og begge roklubber ligger tæt på stationerne. Kort over Silkeborgsøerne skal skaffes specielt, men turistforeningen i Silkeborg har udmærkede kort til kanoroere. To-åres og fire-åres inriggere, som var lejet i Ry roklub. Ry roklub. Yvon Lindschouw tlf.:

5 DSR-Rungsted, weekendtur Rofarvandet er Øresund med udgangspunkt i DSR fredag sidst på eftermiddagen, hvor man pakker bådene og ror til Rungsted. Eneste bemærkning til strækningen er Nivåbugten, som er fyldt med sten. Derfor anbefales det at ro fra Vedbæk Havn med direkte sigte på Nivå Havn. Bugten er 6 km lang. Lørdag kan man alt afhængigt af vejret ro til Humlebæk eller Snekkersten og spise frokost, bade m.v. Sidst på dagen ros tilbage til Rungsted. Søndag går turen tilbage til DSR. Al mad m.v. til weekenden er indkøbt, inden turen starter. Formålet med turen er at give kaninerne et lille indblik i og lyst til at tage på langture. Seks to-åres inriggere, DSR s egne. Begge overnatninger foregår i Rungsted roklub, som er en nyere roklub med gode faciliteter. Yvon Lindschouw tlf.: Ellen Odsbjerg, tlf.:

6 Sydfyn, 3 dage Roning fra Fåborg til Drejø, og fra Drejø til Svendborg. Søkort findes i DSR. Fra Drejø til Svendborg skal man være opmærksom på strømforholdene. Strømretningen i Svendborgsund aflæses i strømtabeller, der fås hos havnefogeden. Seks to-åres inriggere og fem kajakker. Både og kajakker var DSR s egne. Fåborg roklub (kr. 25,-/person) og naturlejrpladsen ved den nye havn på Drejø. Der er ingen faciliteter på naturlejrpladsen, men toiletfaciliteter og affaldscontainere findes på havnen 100 m fra pladsen. Havnefogeden valgte dog at opkræve et gebyr (kr. 10,- /person). Lene Christensen tlf.:

7 Flensborg Fjord, 3-4 dage DSR har i de seneste år haft vellykkede ture på Flensborg Fjord. Området egner sig til en langtur på 3-4 dages varighed, fx en af de lange helligdagsweekender i maj/juni. Blandt andet har vi haft tur til Flensborg i Kr. Himmelfartsweekenden, hvor der er den såkaldte Rom-regatta i Flensborg, hvor fjorden er fyldt med gamle træskibe, der mødes til træf. Hvis du vil lave en tur ned til området, så vær ude i god tid, da der er mange klubber, der laver ture til Flensborg, så du kan risikere, at der er optaget. Flensborg Roklub ligger i den nordlige ende af byen. Adresse: Flensborg Roklub, Am Ostseebad 35, Flensburg Nord, D Flensburg. Tlf.: På fire dage kan man ro strækningen: Flensborg-Gråsten-Sønderborg og retur. På en tredagestur kan der den ene vej ros hele vejen fra Flensborg til Sønderborg, en strækning på ca. 45 km. Det kan dog være ret hårdt at komme over Vemmingbund (det sidste stykke inden Sønderborg), hvis der er blæst. Seværdigheder: Gråsten Slot (hvor der er offentlig adgang til haven), Sønderborg Slot, Dybbøl Mølle, Lyksborg Slot uden for Flensborg og ikke mindst Flensborg selv, der har en mængde gamle, restaurerede huse. Gråsten Roklub: Havnegade, Havnen, 6300 Gråsten. Tlf.: Rochef: Carl Johan Johansen, tlf.: , mobil: Sønderborg Roklub: Verdens Ende, Sønderborg. Tlf.: Rochef: Claus Jensen, tlf.: Der er gode muligheder for lån af både i Flensborg Roklub, der er den danske roklub i Flensborg. Man betaler ikke for lån af både, men en beskeden sum, vistnok kr. 10,- pr. hoved pr. dag. Det er også muligt at overnatte i Flensborg Roklub og i roklubberne i de nævnte byer. Lars Bundesen tlf.:

8 Slien, 3-4 dage Til en langtur på Slien er det naturlige udgangspunkt Slesvig Roklub, den danske roklub i Slesvig. Du skal være ude i god tid, da der er mange klubber, der laver ture til Slesvig, så du kan risikere, at der er optaget. Til en lang weekendtur kan man fx ro fra Slesvig til Mysunde. Man kan også ro hele vejen til Kappel, ca. 40 km, men det er en lang tur med en lastet båd. En mulighed er at have base i Slesvig Roklubs sommerhus i Mysunde og derfra ro til Kappel (eller helt til udmundingen af Slien) og retur på en dag. Seværdigheder: Slesvig Domkirke, den gamle fiskerbydel Holm, Vikingemuseet lige uden for byen, Dannevirke, der ligger nogle få km fra Slesvig. Slesvig Roklub: Am Luisenbad 6, D Slesvig. Tlf.: Formand: Birger Køhl, tlf.: , fax: Man kan låne både i roklubben. Da DFfR har en båd udstationeret i Slesvig, lånes denne båd først. Husk at ansøge om leje af denne båd hos DFfR, og at der skal betales et beløb for at bruge den. Slesvig Roklub har et dejligt, stort sommerhus i Mysunde, ca.12 km fra Slesvig. Huset har et fint køkken og ca. 14 sovepladser. Mange flere kan sove på gulvet, hvis det skal være. I Kappel ved Sliens udmunding, ligger en roklub (tysk), hvor man kan overnatte. Slesvig Roklub vil gerne være behjælpelig med kontakt. Lars Bundesen tlf.:

9 Dalslands Kanalen, Sverige, 1 uge Dalslands kanalsystem er i dag udelukkende i brug som rekreativt område for turbåde, lystfartøjer og kanoer. Der er derfor gjort meget for at gøre området så attraktivt som muligt, også for robåde. Hele kanalsystemet er ca. 250 km langt, så på en uge kan man nå en ganske god del af det. Den vestlige del ind mod Norge er generelt mere øde, mens der i den østlige del både er mere trafik, kortere mellem byerne og mange sluser. Det er et nemt farvand at ro i, for man kan (undtagen hvis det er ren norden- eller søndenvind) som regel finde læ. Og strøm er der ikke meget af. Vores tur startede i Ed i det sydvestlige hjørne. Gik derpå nordpå i Stora Le og rundt ved Lennartsfors ned i Lelängen. Herfra roede vi igennem slusen ved Gustafsfors ind i Västra Silen. Vores tur sluttede ved Laxsjöns Friluftsgård lidt syd for Billingsfors. Man betaler SEK 30,- pr. båd pr. slusetrin, man skal igennem, så hvis man starter helt ude i Vänern, skal man være klar over, at det løber temmelig meget op. Der findes os bekendt ikke rigtigt nogen roklubber i området, så man må medbringe både selv. Vi delte transportudgifterne for seks inriggere med Københavnskredsen, der brugte dem i 1. uge og vi i 2. uge. Alt efter temperament kan man planlægge sin tur, så man udelukkende overnatter på veludstyrede campingpladser, på de lidt mere primitive kanocentraler eller på de helt primitive naturlejrpladser. I sidstnævnte tilfælde skal man være opmærksom på, at det ikke alle steder er muligt at få en inrigger i land, og at der kan være optaget af kanoister, når man ankommer. Man betaler et symbolsk beløb på SEK 10,- pr. person pr. nat for at overnatte på naturcampingpladser og ca. SEK 100,- pr. telt pr. nat for at overnatte på rigtige campingpladser. Det anbefales at købe et kanokort (fås på alle kanocentre, på turistkontorer eller på campingpladser), der har aftegnet samtlige overnatningsmuligheder med symboler for, hvilke faciliteter der findes. Se i øvrigt langtursberetningen fra turen under Langtursberetninger. Niels Jørgensen tlf.: Jens Reimer tlf.:

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. April 2013

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. April 2013 RONYT Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing April 2013 RR - april 2013 Årets gåtur Lørdag den 16 februar 2013 var vi 15 fra Rudkøbing og 3 fra Svendborg, der mødtes i Roklubben

Læs mere

ROKLUBBEN ØRESUND - KASTRUP

ROKLUBBEN ØRESUND - KASTRUP Nummer 1. Januar 2013 Generalforsamling, tirsdag d. 5. februar 2013 GODT NYTÅR Standerhejsning d. 23. marts 2013 ROKLUBBEN ØRESUND - KASTRUP Side 1 Indhold 03 Generalforsamling. 04 Nyt fra Bestyrelsen.

Læs mere

Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg

Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg Geert Cederkvist, august 2014 Optakten Før dette års sommerferie havde Mette og jeg snakket om at bruge noget af ferien på at ro havkajak ved Fyn, men

Læs mere

Nr. 3 August 2007. Aabenraa Roklub Strandvej 5-6200 Aabenraa www.aabenraaroklub.dk

Nr. 3 August 2007. Aabenraa Roklub Strandvej 5-6200 Aabenraa www.aabenraaroklub.dk Nr. 3 August 2007 Aabenraa Roklub Strandvej 5-6200 Aabenraa www.aabenraaroklub.dk AABENRAA ROKLUB Strandvej 5 6200 Aabenraa Klubtelefon 7462 9448 E-Mail: post@aabenraaroklub.dk Bank: 9740 0001518836 Hjemmeside:

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Kajaksæsonen starter torsdag 2. maj, kl. 18.00. Herefter trænes tirsdage og torsdage frem til sæsonudløbet, 1. oktober. Klokkeslettet kan rykkes afhængigt af lysforholdene. Kontingent

Læs mere

Af Irena og Per Sloth Carlsen VED MARIAGER:

Af Irena og Per Sloth Carlsen VED MARIAGER: Vore rofarvande udover Mariager fjord: SEJLBARE ÅER OG SØER I JYLLAND, SOM VI KENDER DEM FRA 80 ERNE OG FØRST I 90 ERNE, SAMT NOGLE OMRÅDER VI HAR ROET I UDEN FOR DANMARK Af Irena og Per Sloth Carlsen

Læs mere

Foto: Henrik Rasmussen. NR. 2 Juni 2015-47. ÅRGANG

Foto: Henrik Rasmussen. NR. 2 Juni 2015-47. ÅRGANG ROKLUBBEN FURESØ Medlem af Dansk Forening for Rosport under Danmarks Idrætsforbund Adresse: Furesøbad, Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse Klubtelefon: 4495 0157 Bankkonto: reg.1551 nr. 6550509 http://www.roklubbenfureso.dk

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Standerstrygning. Kontingent 2013. Oktober 2013. Frederikshavn Roklub

Standerstrygning. Kontingent 2013. Oktober 2013. Frederikshavn Roklub «Virksomhedsnavn» «Fornavn» «Efternavn» «Adresse» «Postnr» «Bynavn» Frederikshavn Roklub Frederikshavn Roklub UNDER DANSK FORENING FOR ROSPORT, STIFTET 13. MAJ 1943 Ndr. Strandvej 58 Standerstrygning Oktober

Læs mere

Roskilde roeren. Maj 2007 63. årgang, nr. 2

Roskilde roeren. Maj 2007 63. årgang, nr. 2 Roskilde roeren Maj 2007 63. årgang, nr. 2 Roskilde Roklub Havnevej 47 B 4000 Roskilde Telefon 46 35 09 28 www.roskilderoklub.dk Kontoret: Åbent tirsdage kl. 18.00-19.00. Telefon i kontortiden...................46

Læs mere

er til landlig hygge, tur- eller kapsejlads, vil det være en rigtig god ide at reservere denne weekend allerede nu, for der bliver helt sikkert noget

er til landlig hygge, tur- eller kapsejlads, vil det være en rigtig god ide at reservere denne weekend allerede nu, for der bliver helt sikkert noget Formanden har ordet Først vil jeg gerne ønske alle FD Nyt s læsere og annoncører et rigtig godt nytår! Siden sidst har vi i FD afholdt generalforsamling. Generalforsamlingen gav et nyt pust til bestyrelsen.

Læs mere

Medlemsblad for Vordingborg Ro- og Kajakklub. 49. ÅRGANG - NR. 5 november 2014

Medlemsblad for Vordingborg Ro- og Kajakklub. 49. ÅRGANG - NR. 5 november 2014 Medlemsblad for Vordingborg Ro- og Kajakklub 49. ÅRGANG - NR. 5 november 2014 VORDINGBORG RO- og KAJAKKLUB NORDHAVNSVEJ 56, 4760 VORDINGBORG Tlf. 5537 3209 Web-adresse: www.vo-roklub.dk E-Mail: vo-roklub@vo-roklub.dk

Læs mere

Juli 2010 60. årgang SØSPORT

Juli 2010 60. årgang SØSPORT 5 Juli 2010 60. årgang SØSPORT Næstved Kajak- og Canoklub Næstved Roklub Næstved Sejlklub Tlf. 5537 0413 Bil 2145 6358 DiBa er Danmarks ældste bank! Vi skal nok passe godt på dine penge... bank bolig forsikring

Læs mere

LIMNYT Nr. 2 - Juni 2012

LIMNYT Nr. 2 - Juni 2012 LIMNYT Nr. 2 - Juni 2012 I dette nummer: Fotokonkurrencen Portræt af Mai en begynder fra hold 1 Hvor går roturen hen? En beskrivelse af vores rovand Miniguide til klubbens turbåde Stævneresultater fra

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Nyhedsarkiv 2013. Endnu en fondsgave

Nyhedsarkiv 2013. Endnu en fondsgave Nyhedsarkiv 2013 Endnu en fondsgave Trygfonden har tildelt os 30 stk. oppustelige redningsveste. Det var da en god julegave. Alle ønskes hermed en glædelig jul og et godt nytår fra bestyrelsen i Middelfart

Læs mere

TRÆSEJLET. 31. årgang Nr. 4 maj 2015 SKANDERBORG ROKLUB

TRÆSEJLET. 31. årgang Nr. 4 maj 2015 SKANDERBORG ROKLUB TRÆSEJLET 31. årgang Nr. 4 maj 2015 SKANDERBORG ROKLUB Skanderborg Roklubs ledelse Bestyrelsen Formand: Erik Jensen Eskebækparken 50 Tlf. 8652 4424 Næstformand: Tommy Haubjerg Madsen Vrold Tværvej 13 Tlf.

Læs mere

STROKEN NR. 4 JUNI 2015. Lagkageroning den 16. juni Sankt Hans: Husk tilmelding senest den 17. juni

STROKEN NR. 4 JUNI 2015. Lagkageroning den 16. juni Sankt Hans: Husk tilmelding senest den 17. juni MEDLEMSBLAD FOR ROKLUBBEN ØRESUND STROKEN NR. 4 JUNI 2015 Grill på Stranden tirsdag den 9. juni Lagkageroning den 16. juni Sankt Hans: Husk tilmelding senest den 17. juni Nyttige informationer: Bestyrelse:

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

December-januar 2005/06

December-januar 2005/06 Nr.4 December-januar 2005/06 Aabenraa Roklub Strandvej 5 - www.aabenraaroklub.dk AABENRAA ROKLUB Strandvej 5 Klubtelefon 7462 9448 E-Mail: post@aabenraaroklub.dk Giro: 1551 527-4575 Hjemmeside: http://www.aabenraaroklub.dk

Læs mere

TRÆSEJLET 20. ÅRGANG. NR.

TRÆSEJLET 20. ÅRGANG. NR. TRÆSEJLET 20. ÅRGANG. NR. 3 April. 2004 Svømmeprøve den 16. juni SKANDERBORG ROKLUB Skanderborg Roklubs ledelse Bestyrelsen Formand Erik Jensen Eskebækparken 50 86 52 44 24 Sekretær/næstfmd. Hugo Stigsen

Læs mere

TRÆSEJLET. 28. årgang Nr. 1 Januar 2012 SKANDERBORG ROKLUB

TRÆSEJLET. 28. årgang Nr. 1 Januar 2012 SKANDERBORG ROKLUB TRÆSEJLET 28. årgang Nr. 1 Januar 2012 SKANDERBORG ROKLUB Bestyrelsen Formand: Erik Jensen Eskebækparken 50 Tlf. 8652 4424 Næstformand/ Aktivitetschef: Lars Elkjær Vroldvej 54 Tlf. 8651 0591 Kasserer:

Læs mere

LIMNYT Nr. 7 September 2013

LIMNYT Nr. 7 September 2013 LIMNYT Nr. 7 September 2013 Nr. 7 September 2013 I dette nummer: Hvad er det for en klub vi ønsker os? Roregler om vinteren Nyt fra havkajakudvalget Beretning fra en begynder Elitestævner: EM maraton,

Læs mere

Camping uden vandskræk

Camping uden vandskræk Camping uden vandskræk Ikke spor vandkringlende at skifte hjulene ud med en køl. Ole Kofoed-Olsen beretter om sin franske flirt. Flodsejlads ad de franske floder og kanaler, i hvert fald sådan som vi oplevede

Læs mere

PADLEN. 480 - oktober 2009. Stormøde Vinterræs på Amager Banko Julefrokost Tur til Gudenå Vinteraktiviteter i LK De gode gamle dage...

PADLEN. 480 - oktober 2009. Stormøde Vinterræs på Amager Banko Julefrokost Tur til Gudenå Vinteraktiviteter i LK De gode gamle dage... PADLEN Medlemsblad for Lyngby Kanoklub 480 - oktober 2009 Stormøde Vinterræs på Amager Banko Julefrokost Tur til Gudenå Vinteraktiviteter i LK De gode gamle dage... og meget mere Bestyrelse Formand Thomas

Læs mere

Portugal med Motocadia Tekst og foto: Gunnar Skrydstrup

Portugal med Motocadia Tekst og foto: Gunnar Skrydstrup Portugal med Motocadia Tekst og foto: Gunnar Skrydstrup Der er langt ned til Europas sydvestlige hjørne, men med fly kombineret med en organiseret tur eller leje-mc fra firmaet Motocadia kan det på en

Læs mere

Kalundborg Roklubnyt Årsoversigt 2009. www.kalundborgroklub.dk

Kalundborg Roklubnyt Årsoversigt 2009. www.kalundborgroklub.dk Kalundborg Roklubnyt Årsoversigt 2009 www.kalundborgroklub.dk Guldæbler for klubben Kalundborg Roklub var i efteråret ude og hjælpe i æbleavlerens plantage med at få høsten i hus. Det blev nogle rigtigt

Læs mere

Stroken. Nr. 7 November/December 2009. Det er norsk tekst

Stroken. Nr. 7 November/December 2009. Det er norsk tekst Stroken Nr. 7 November/December 2009 Det er norsk tekst Medlemsmøde i november Kim Westphall overtager hvervet som web-redaktør, og Wickie Gjesing (nu Nielsen) overtager hvervet som medredaktør af Stroken,

Læs mere

Nexø Kajakklub. Starten. Klubhuset

Nexø Kajakklub. Starten. Klubhuset Nexø Kajakklub Et historisk tilbageblik i anlednings af klubbens 20 års jubilæum d. 4. juli 2010 af Hans Ketil Starten Lørdag den 4. juli 1990 blev der afholdt stiftende generalforsamling for Nexø Kajakklub.

Læs mere

Blad nr. 138 30. Årgang Nr. 3 Juli 2011

Blad nr. 138 30. Årgang Nr. 3 Juli 2011 Kajak tidende Blad nr. 138 30. Årgang Nr. 3 Juli 2011 K o l d i n g K a j a k K l u b HAvkajaktur for begyndere s. 8 Husk Girokort bag i bladet Sommerfest s. 7 Der ryddes op i åen. indhold Blad nr. 138

Læs mere