Rapport. Kortlægning af støj fra Novozymes. Rekvirent: Miljøcenter Roskilde. We help ideas meet the real world. AV 1482/07 Side 1 af 15

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport. Kortlægning af støj fra Novozymes. Rekvirent: Miljøcenter Roskilde. We help ideas meet the real world. AV 1482/07 Side 1 af 15"

Transkript

1 We help ideas meet the real world Rapport Kortlægning af støj fra Novozymes Rekvirent: Miljøcenter Roskilde Side 1 af december 2007 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Venlighedsvej Hørsholm Danmark Tlf. (+45) Fax (+45) Rapporten må kun gengives i sin helhed. Gengivelse i uddrag kræver skriftlig accept fra DELTA.

2 Side 2 af 15 Titel Kortlægning af støj fra Novozymes Journal nr. Sagsnr. Vores ref. A CB/BP/ilk Rekvirent Miljøcenter Roskilde Ny Østergade Roskilde Rekvirentens ref. Anne Jensen Resumé DELTA har for Miljøcenter Roskilde udført beregninger af støjbelastningen fra Novozymes, Hillerødgade, København. Beregningerne skal anvendes til støjkortlægning efter retningslinierne i Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 4, 2006 Støjkortlægning og støjhandlingsplaner, der bl.a. angiver, hvordan EU-direktiv 2002/49/EF af 25. juni 2002 efterkommes. Beregningerne omfatter de fælles europæiske støjindikatorer L den og L night, og resultaterne leveres som kort over Novozymes og omegn med farvelagte arealer, der viser beliggenheden af L den i intervallerne 55-59, 60-64, 65-69, db(a) og over 75 db(a) samt L night i intervallerne 50-54, 55-59, 60-64, db(a) og over 70 db(a). Desuden angives antallet af belastede boliger og beboere i disse intervaller. DELTA, 31. december 2007 Claus Backalarz Akustik

3 Side 3 af 15 Indholdsfortegnelse 1. Indledning Metode Forudsætninger Bolig- og personoplysninger Beregningsresultater Støjkort Opgørelse af boliger og personer Referencer...15

4 Side 4 af Indledning For Miljøcenter Roskilde har DELTA Akustik udført en kortlægning af støjen fra Novozymes A/S, Hillerødgade 42, 2200 København N. Støjkortlægningen er sket efter retningslinier i Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 4, 2006: Støjkortlægning og støjhandlingsplaner [1]. Kortlægning af støj fra virksomheder kan if. Vejledning 4/2006 foretages som 1) indledende screening, 2) overslagsmæssig vurdering af støjforholdende eller 3) støjberegning. Hvilken metode, der skal anvendes, afhænger af antallet af boliger, der udsættes for L den og L night større end henh. 55 og 50 db(a). Målinger af støjimmissionen fra Novozymes senest fra 2000 [4] viser, at støjbidraget L Aeq i natperioden ved den nærmeste bolig er ca. 56 db(a). Hvis denne værdi tillige er gældende i dag- og aftenperioden svarer det til L den 63 db(a). Det betyder, at der skal foretages beregninger af støjbidraget if. [1]. Da der ikke foreligger en støjmodel af Novozymes på Hillerødgade er der foretaget målinger af de betydende kilders støjemission og opbygget en støjmodel af virksomheden i forbindelse med denne EU-støjkortlægning. Med denne støjmodel er støjindikatorerne L den og L night beregnet og antallet af berørte boliger og beboere fundet. Alle db-værdier i denne rapport, der beskriver lydtrykniveauer, er A-vægtede med enheden db re 20µPa. 2. Metode DELTA har den 22. november 2007 foretaget målinger på samtlige betydende støjkilder på virksomheden, herunder afkasttoppene på miljøskorstenen, forbrændingsskorstenen og skorstenen ved varmecentralen. Produktionen blev på måledagen beskrevet som fuld normal drift svarende til den mest støjende drift, der normalt forekommer. Målinger og analyser er foretaget med udstyr, der er sporbart kalibreret. Målingerne, der blev optaget på en harddiskoptager, er i DELTA s støjlaboratorium analyseret, og på dette grundlag er kildestyrken L WA for de målte kilder bestemt i de 8 heloktavbånd med centerfrekvenserne 63, 125, 250, 500, 1000, 2000, 4000 og 8000 Hz. På grundlag af fotos taget under målingerne, luftfotos og kortmateriale er der i programmet SoundPLAN 6.4 (dato ) opbygget en geometrisk-akustisk model af Novozymes og omgivelser, hvori de fundne kildestyrker er indlagt.

5 Side 5 af 15 Derefter er der foretaget beregninger af støjbidraget L den og L night i højden 1,5 og 4 m over terræn i et netværk af punkter med en indbyrdes afstand på 5 m. Målinger og beregninger er foretaget ifølge den nordiske beregningsmetode for ekstern industristøj beskrevet i Miljøstyrelsens vejledning 5/1993 [2] bortset fra a) referenceperioderne for dag, aften og nat er henh. kl , kl og kl , b) der regnes kun for hverdage, c) der gives ikke tillæg for eventuelle tydeligt hørbare toner eller impulser, d) hver kildes bidrag i hvert immissionspunkt (netværkspunkt) korrigeres med C met, der kompenserer for, at der ikke altid er gunstige lydudbredelsesforhold fra den aktuelle kilde til det aktuelle immissionspunkt, og e) der regnes i netværk af immissionspunkter i højden 1,5 og 4 m over terræn. Beregningerne foretages for dag-, aften- og natperioden og indikatoren L den findes af Efter beregningernes udførelse er resultatet i form af ca L den - og L night -værdier visualiseret i form af farvelagte arealer, der viser støjbidraget fra virksomheden L den i intervallerne 55-59, 60-64, 65-69, db(a) og over 75 db(a) samt L night i intervallerne 50-54, 55-59, 60-64, db(a) og over 70 db(a) i højden henh. 1,5 og 4 m over terræn. Kurverne er vist på kortblade fra [3]. Beregningerne viste, at det kun er Kirkens Korshærs Herberg beliggende umiddelbart vest for Novozymes, der er støjbelastet så meget, at en optælling af boliger og beboere skal foretages jf. forskrifterne i [1]. Derfor er der foretaget en manuel opgørelse af boliger og beboere på grundlag af samtaler med personalet på herberget. Opgørelsen er til brug for Miljøstyrelsen indtastet i en tekstfil efter anvisningerne i Tabel 7.6 i [1]. Beregningsresultaterne i de ca netværkspunkter er, ligeledes til brug for Miljøstyrelsen, eksporteret fra støjberegningsprogrammet og viderebehandlet i et regneark og endeligt eksporteret til semikolonseparerede filer efter anvisningerne i Tabel 7.4 i [1]. Novozymes på Hillerødgade ligger halvt i Københavns Kommune og halvt i Frederiksberg Kommune. Da alle støjbelastede boliger, der opfylder optællingskravene i [1], ligger i Københavns Kommune, er det denne kommune, der er angivet i alle filer (både ved navn og som kommunekode).

6 Side 6 af Forudsætninger Der er overalt regnet med en konstant terrænhøjde. Samtlige bygninger på Novozymes grund samt bygninger i nabolaget, der kan påvirke støjudbredelsen, er indsat i modellen. Højder af Novozymes bygninger er målt i forbindelse med støjmålingerne, nabobebyggelsernes højde er vurderet på grundlag af fotos fra støjmålingerne. Hovedbygninger på virksomheden er m høje, nabohusene nord for Novozymes er typisk på 5 etager (stue til 4. sal plus kvist) svarende til en samlet højde på ca. 18 m. Højbanen er beregningsmæssigt indsat som et hus med en konstant højde på 7 m. Terrænet er overalt regnet som akustisk hårdt (fx asfalt, grus, flade tagpaptage). Kilderne på virksomheden er som nævnt målt, dette gælder dog ikke kørsel med personog lastbiler, her er benyttet data fra DELTA s Støjdatabogen [5]. De stationære kilder (afkast på tage og facader, køletårne, skorstenstoppe) er målt i det omfang de var i drift på måledagen. Dog er der for de mange identiske afkast på tagene foretaget målinger på udvalgte eksemplarer, og disse er ved beregningerne antaget at være støjmæssigt identiske med de øvrige afkast. Samtlige potentielle støjkilder er i forbindelse med målingerne inspiceret. Kun åbenlyst ubetydelige kilder er ikke målt. Der er medregnet ca. 85 støjkilder, hvoraf de 3 er ruter med person- og lastbiler, de 3 er skorstenstoppe, de 6 er køletårne, og de resterende er afkast hovedsageligt på tagene. Der er medregnet kørsel på virksomheden svarende til 25 lastbiler og 135 personbiler pr. hverdagsdøgn. Disse er beregningsmæssigt fordelt i perioderne kl , kl og kl. 22 til 07 efter oplysninger om trafikken fra Novozymes. Tegninger af Novozymes og omgivelser fra støjberegningsprogrammet er vist på Figur 1 og 2.

7 Side 7 af 15 Figur 1 Novozymes med de medregnede støjkilder angivet. Ruter for kørsel med person- og lastbiler er angivet med røde linjer. Figur 2 Udtegning fra støjberegningsprogrammet med Novozymes og omgivelser set i perspektiv fra ca. sydsydvest. De medregnede støjkilder er angivet som lilla stjerner, ruter er angivet som lilla linjer. Ikke målfast.

8 Side 8 af Bolig- og personoplysninger Antallet af personer og boliger, der er belastet med mere end L den = 55 db(a) eller L night = 50 db(a), er begrænset, og det er derfor valgt at foretage en manuel optælling af boliger og personer. Oplysningerne er indhentet fra Kirkens Korshærs Herberg, Hillerødgade 64, der er den beboede bygning, der opfylder optællingskravet. Fra personalet på Herberget er det oplyst, at der er ca. 90 værelser på herberget (inkl. botilbuddet Nattergalevej 5, der er sammenbygget med herberget). Der bor én person i hvert værelse. 5. Beregningsresultater 5.1 Støjkort Der er udarbejdet følgende støjbelastningskort jf. kravene i [1]: G1: L den i højden 1,5 m over terræn (støjklasse G1 jf. Tabel 7.2 i [1]) G2: L den i højden 4,0 m over terræn (støjklasse G2 jf. Tabel 7.2 i [1]) G3: L night i højden 1,5 m over terræn (støjklasse G3 jf. Tabel 7.2 i [1]) G4: L night i højden 4,0 m over terræn (støjklasse G4 jf. Tabel 7.2 i [1]) Støjkortene er eksporterede i gridformat til tekstfiler efter anvisningerne i Tabel 7.6 i [1]. Filerne hedder henh. Grid_G1.csv, Grid_G2.csv, Grid_G3.csv og Grid_G4.csv.

9 Side 9 af 15 Støjbelastningskort G1. L den 1,5 m over terræn.

10 Side 10 af 15 Støjbelastningskort G2. L den 4,0 m over terræn.

11 Side 11 af 15 Støjbelastningskort G3. L night 1,5 m over terræn.

12 Side 12 af 15 Støjbelastningskort G4. L night 4,0 m over terræn.

13 Side 13 af Opgørelse af boliger og personer Herberget umiddelbart vest for Novozymes er den eneste beboelse, der opfylder betingelserne for optællingen af boliger og personer. Det er valgt at medregne alle herbergets 90 beboere, selvom en del af disse ikke har værelse og vinduer mod Novozymes, og dermed ikke nødvendigvis opfylder optællingskravet. Personalet på herberget oplyser, at der bor én person på hvert værelse. If. [1] afrundes antallet af boliger til nærmeste 10 og antallet af beboere til nærmeste 100. Det betyder, at mindre end 50 beboere afrundes til 0, hvilket forklarer, hvorfor der i visse støjintervaller i tabellerne herunder opgives støjbelastede boliger uden beboere. Støjinterval (db) Boliger L den 1,5m Personer 55,0-60, ,0-65, ,0-70, ,0-75,0 0 0 > 75,0 0 0 Tabel 3 Boliger og personer i Københavns Kommune opgjort i L den -støjintervaller 1,5 m over terræn. Støjinterval (db) Boliger L den 4,0m Personer 55,0-60, ,0-65, ,0-70, ,0-75,0 0 0 > 75,0 0 0 Tabel 4 Boliger og personer i Københavns Kommune opgjort i L den -støjintervaller 4,0 m over terræn.

14 Side 14 af 15 Støjinterval (db) Boliger L night 1,5m Personer 50,0-55, ,0-60, ,0-65, ,0-70,0 0 0 > 70,0 0 0 Tabel 5 Boliger og personer i Københavns Kommune opgjort i L night -støjintervaller 1,5 m over terræn. Støjinterval (db) Boliger L night 4,0m Personer 50,0-55, ,0-60, ,0-65, ,0-70,0 0 0 > 70,0 0 0 Tabel 6 Boliger og personer i Københavns Kommune opgjort i L night -støjintervaller 4,0 m over terræn. Opgørelsen er indtastet i en tekstfil efter anvisningerne i Tabel 7.4 i [1]. Filen hedder opgørelser.csv. Som nævnt ligger Novozymes på Hillerødgade i Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, men alle henvisninger i filerne til Miljøstyrelsen er til Københavns Kommune, da det udelukkende er i denne kommune opgørelsen gælder (ingen i Frederiksberg Kommune mod syd er støjbelastet med mere end L den = 55 db(a) eller L night = 50 db(a) fra Novozymes).

15 Side 15 af Referencer [1] Støjkortlægning og støjhandlingsplaner, Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 4, [2] Beregning af ekstern støj fra virksomheder. Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 5/1993. [3] Kortbog København-Frederiksberg. 4. udgave. Udgivet af Københavns Kommune, Stadskonduktørembedet. [4] Novo Nordisk A/S. Fuglebakken. Miljømåling ekstern støj. Maj Rapport om støjbelastningen fra anlægget på Fuglebakken/Hillerødgade fra Novo Nordisk Engineering A/S. [5] Støjdatabogen. Beskrivelse af industrielle støjkilder. Lydteknisk Institut, Kgs. Lyngby,

Rapport. Kortlægning af støj fra Orthana. Rekvirent: Miljøcenter Roskilde. We help ideas meet the real world. AV 1481/07 Side 1 af 15

Rapport. Kortlægning af støj fra Orthana. Rekvirent: Miljøcenter Roskilde. We help ideas meet the real world. AV 1481/07 Side 1 af 15 We help ideas meet the real world Rapport Kortlægning af støj fra Orthana Rekvirent: Miljøcenter Roskilde Side 1 af 15 31. december 2007 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm

Læs mere

Teknisk Notat. Skærbækværket Brændselsomlægning Fremtidigt driftsscenarie med spidsbelastningskedler november 2011. Udført for DONG Energy Power A/S

Teknisk Notat. Skærbækværket Brændselsomlægning Fremtidigt driftsscenarie med spidsbelastningskedler november 2011. Udført for DONG Energy Power A/S Teknisk Notat Skærbækværket Brændselsomlægning Fremtidigt driftsscenarie med spidsbelastningskedler november 2011 Udført for DONG Energy Power A/S AV 1239/11 Rev. 1 Sagsnr.: A581426-02 Side 1 af 10 4.

Læs mere

Rapport Arkil A/S Arkil Asfalt Støjkortlægning

Rapport Arkil A/S Arkil Asfalt Støjkortlægning Rapport Arkil A/S Arkil Asfalt Støjkortlægning Miljømåling - ekstern støj Maj '14 Rekvirent Arkil A/S Fiskerhusvej 24 4700 Næstved Dato 19. maj '14 Udført af Eurofins Miljø A/S Ørnebjergvej 1 2600 Glostrup

Læs mere

NY DAGLIGVAREBUTIK I ESBJERG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 2 2.1 Støjgrænser 2

NY DAGLIGVAREBUTIK I ESBJERG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 2 2.1 Støjgrænser 2 AMSTRUP & BAGGESEN ENTREPRISE A/S NY DAGLIGVAREBUTIK I ESBJERG STØJBEREGNING ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 21-12-2015 - Yderligere materiale vedlagt) MOF Alm.del Bilag 92 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 21-12-2015 - Yderligere materiale vedlagt) MOF Alm.del Bilag 92 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 21-12-2015 - Yderligere materiale vedlagt) MOF Alm.del Bilag 92 Offentligt DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Miljømåling ekstern støj Toner i støj fra vindmølle

Læs mere

Støjkortlægning 2011. Aalborg Portland A/S. C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx

Støjkortlægning 2011. Aalborg Portland A/S. C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx Støjkortlægning 2011 Aalborg Portland A/S C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx Titel: Støjkortlægning 2011 Aalborg Portland A/S Teknisk rapport nr.: 2012-24598-70-020

Læs mere

Berendsen. Textil Service A/S

Berendsen. Textil Service A/S Berendsen Textil Service A/S Miljømåling - ekstern støj Certifikat nr. 24057 Sag nr. 15649.A1 Rekvirent Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Att: Gert Porse Rådgiver BP Støjmåling Søndermarken 2 7400 Herning

Læs mere

Beregning af udendørs vejtrafikstøjniveau på Hovedgaden 73-79 og Vagtelvej 1 i Syddjurs kommune. Hovedgaden 73-79 og Vagtelvej 1, 8410 Rønde

Beregning af udendørs vejtrafikstøjniveau på Hovedgaden 73-79 og Vagtelvej 1 i Syddjurs kommune. Hovedgaden 73-79 og Vagtelvej 1, 8410 Rønde Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-180516. Sider inkl. denne: 7 Rapport titel Beregningssted Rekvirent Beregning af udendørs vejtrafikstøjniveau på Hovedgaden 73-79 og Vagtelvej 1 i Syddjurs

Læs mere

AVANCEREDE STØJKORTLÆGNINGER BASERET PÅ DIGITALE KORTOPLYSNINGER, BBR-OPLYSNINGER OG DEN FÆLLES NORDISKE STØJBEREGNINGSMODEL.

AVANCEREDE STØJKORTLÆGNINGER BASERET PÅ DIGITALE KORTOPLYSNINGER, BBR-OPLYSNINGER OG DEN FÆLLES NORDISKE STØJBEREGNINGSMODEL. AVANCEREDE STØJKORTLÆGNINGER BASERET PÅ DIGITALE KORTOPLYSNINGER, BBR-OPLYSNINGER OG DEN FÆLLES NORDISKE STØJBEREGNINGSMODEL. Karsten Sand Bloch ApS Badstuestræde 8, 3, 1209 København K Telefon 3311 4044.

Læs mere

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9.

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9. Teknisk Notat Casa Vita, virkning af støjskærm Udført for Roskilde Kommune TC-101003 Sagsnr.: I100897-01 Side 1 af 9 9. september 2016 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 40 00 Fax

Læs mere

Teknisk Notat. Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December Udført for DONG Energy Power A/S

Teknisk Notat. Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December Udført for DONG Energy Power A/S Teknisk Notat Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December 2013 Udført for DONG Energy Power A/S TC-100383 Sagsnr.: T204961 Side 1 af 10 7. januar 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing

Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing We help ideas meet the real world DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing Rekvirent: Skandek A/S Side 1 af 10 31. januar 2008

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS Usikkerhed på beregnede niveauer af ekstern støj fra virksomheder Orientering nr. 36 Jørgen Kragh/BP/CB/THP/lm/ilk 30. november 005 Rev.. juli 008 (Bilag 1-Eks.1) Flere

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS Valg af måle- og beregningspositioner Orientering nr. 43 PFi/CB/ilk 31. december 2010 Måle- og beregningspositioner skal nogle gange være i skel, nogle gange på opholdsarealer,

Læs mere

Metroselskabet I/S Del: Metroens Etape 1, 2B og 3 Tre overjordiske strækninger på i alt ca. km 10.3

Metroselskabet I/S Del: Metroens Etape 1, 2B og 3 Tre overjordiske strækninger på i alt ca. km 10.3 Støjhandlingsplan Jf. bekendtgørelse nr. 1309 af 23.12.2011 Metroselskabet I/S Del: Metroens Etape 1, 2B og 3 Tre overjordiske strækninger på i alt ca. km 10.3 21. marts 2013 MS-x-TRM-GEN-0112 Version

Læs mere

1 Indledning. 2 Introduktion til støj

1 Indledning. 2 Introduktion til støj AALBORG KOMMUNE EU-kortlægning af støj fra vejtrafik i Aalborg byområde STØJKORTLÆGNING JUNI 2012 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Støjberegningernes resultater er støjbelastningen på facaderne, samt støjkort dannet ved beregning af støjniveauet i et net af punkter.

Støjberegningernes resultater er støjbelastningen på facaderne, samt støjkort dannet ved beregning af støjniveauet i et net af punkter. NOTAT Projekt Støjnotat Lokalplanforslag for plejeboliger i Køge Nord Kunde Køge Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-07-14 Til Fra Eva Schønnemann, Køge Kommune Kristine Hillig, Jens Duch 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

Maileg ApS - Trehuse

Maileg ApS - Trehuse Jørgen Friis Poulsen a/s 31.10.2011 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af jek Maileg ApS - Trehuse Beregning af ekstern støj fra personbiler og lastbiler ved Maileg ApS beliggende Trehuse i Herning. NIRAS

Læs mere

Måling af støj fra to vindmøller af typen SWT-2.3-93 i Setting -5 db ved Søby, Tåsinge

Måling af støj fra to vindmøller af typen SWT-2.3-93 i Setting -5 db ved Søby, Tåsinge DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af støj fra to vindmøller af typen SWT-2.3-93 i Setting -5 db ved Søby, Tåsinge Udført for Wind1 ApS AV 106/10 Sagsnr.: A581343 Side 1 af 33 14 måleblade 7 bilag

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s. Udført for Miljøstyrelsen. TC-100531 Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15

Teknisk Notat. Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s. Udført for Miljøstyrelsen. TC-100531 Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15 Teknisk Notat Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s Udført for Miljøstyrelsen Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15 3. april 2014 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72

Læs mere

Seacon A/S. Indledning. Indhold. Færgestøj Orienterende støjberegninger. Projektnr.: 13.2089 08. april 2013 Rev. 30. april RAR

Seacon A/S. Indledning. Indhold. Færgestøj Orienterende støjberegninger. Projektnr.: 13.2089 08. april 2013 Rev. 30. april RAR Færgestøj Orienterende støjberegninger Projektnr.: 13.2089 08. april 2013 Rev. 30. april RAR Indledning Seacon A/S ved Stine Gro Jensen har bedt Viatrafik om at foretage støjberegninger ved etablering

Læs mere

Bridgewalking Lillebælt Teglgårdsparken 103 5500 Middelfart. E-post: knud.jeppesen@middelfart.dk

Bridgewalking Lillebælt Teglgårdsparken 103 5500 Middelfart. E-post: knud.jeppesen@middelfart.dk Bridgewalking Lillebælt Teglgårdsparken 103 5500 Middelfart E-post: knud.jeppesen@middelfart.dk 25-11-2015 Sags id.: 15/7433 Sagsbehandler: Henrik Jørgensen KS: Ellen V. Olesen Vurdering af støjbidrag

Læs mere

Regler om støj fra vindmøller

Regler om støj fra vindmøller Regler om støj fra vindmøller Jørgen Jakobsen, Miljøstyrelsen Vindmøller Biopix.dk: N Sloth Oversigt Andre slags støj Anmeldelse af ny vindmøller Er der plads? Hvad kan kommunen bestemme? Tilsyn og kontrol

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Støjhandlingsplan 2008-2013

TÅRNBY KOMMUNE Støjhandlingsplan 2008-2013 TÅRNBY KOMMUNE Støjhandlingsplan 2008-2013 marts 2011 Støjhandlingsplan 2008-2013 Tårnby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Resumé af støjhandlingsplanen 3 2. Det samlede byområde 3 3. De ansvarlige myndigheder

Læs mere

Trafikstøj ved Onsved Miljømåling trafikstøj Projektnr.: 15.2598 16. december 2015 RAR

Trafikstøj ved Onsved Miljømåling trafikstøj Projektnr.: 15.2598 16. december 2015 RAR Trafikstøj ved Onsved Miljømåling trafikstøj Projektnr.: 15.2598 16. december 2015 RAR Indledning Frederikssund Kommune ved Hans Riis Laursen har bedt Viatrafik om at foretage beregninger af trafikstøj

Læs mere

Teknisk notat N4.021.12. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. : Birgitte Koch, Arla Foods

Teknisk notat N4.021.12. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. : Birgitte Koch, Arla Foods Teknisk notat Danmark T +4 898 800 F +4 898 8 www.grontmij.dk CVR-nr. 48 N4.0. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. marts 0 Projekt:.4.0 Til Fra Vedlagt

Læs mere

HAC telefon testrapport

HAC telefon testrapport DELTA Acoustics & Vibration Technical Audiological Laboratory -TAL We help ideas meet the real world HAC telefon testrapport Akustiske og magnetiske målinger på output fra forskellige telefoner December

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt SpaceCover

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt SpaceCover DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt SpaceCover Udført for Fraster ApS DANAK 100/1873 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Vedr.: FAF/DLG Fabrik Svendborg Supplerende oplysninger

Vedr.: FAF/DLG Fabrik Svendborg Supplerende oplysninger Svendborg Kommune, Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Att.: Trine Thorup/Jacob Haass Svendsen Vor ref. HAP WH sag nr. 07060 Dato: Skanderborg, den 10. september 2012 Vedr.: FAF/DLG

Læs mere

Notat. Vejstøj i Ørstedbyen 20. november 2014. : Langeland Kommune. : Johnny Lund-Wendt, Acoustica 1 RESUMÉ

Notat. Vejstøj i Ørstedbyen 20. november 2014. : Langeland Kommune. : Johnny Lund-Wendt, Acoustica 1 RESUMÉ Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Vejstøj i Ørstedbyen 20. november 2014 Vores reference: 35.7087.01 Til Fra : Langeland Kommune

Læs mere

Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk

Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk Udført for Knudsen Kilen A/S AV 1166/11 Sagsnr. T200142 Side 1 af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beregning af støj fra havneaktiviteter. Fåborg havn. Teknisk notat

Indholdsfortegnelse. Beregning af støj fra havneaktiviteter. Fåborg havn. Teknisk notat COWI A/S Beregning af støj fra havneaktiviteter Fåborg havn Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Teknisk notat Indholdsfortegnelse 1 Indledning 2 2 Planforhold

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash Udført for Fraster ApS DANAK 100/1870 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler Udført for Fraster ApS DANAK 100/1871 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra Asnæs olieterminal Driftsscenarie med støjbidrag fra olieskibe oktober Udført for Inter Terminals AOT

Teknisk Notat. Støj fra Asnæs olieterminal Driftsscenarie med støjbidrag fra olieskibe oktober Udført for Inter Terminals AOT Teknisk Notat Støj fra Asnæs olieterminal Driftsscenarie med støjbidrag fra olieskibe oktober 2013 Udført for Inter Terminals AOT TC-100464 Sagsnr I100350 Side 1 af 13 16. oktober 2013 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS Miljømåling eller Orienterende støjmåling - hvad kan de bruges til, og hvad er forskellen? Orientering nr. 38 THP/Miljøstyrelsen/Referencelaboratoriets styringsgruppe/lm/ilk

Læs mere

FORORD 4 INDLEDNING 5 KORTLÆGNING 8 RESULTATER 12

FORORD 4 INDLEDNING 5 KORTLÆGNING 8 RESULTATER 12 Indhold FORORD 4 1 INDLEDNING 5 1.1 NY STØJINDIKATOR 5 1.2 NY STØJBEREGNINGSMETODE, NORD2000 6 1.3 METODEVALG 6 1.4 OM METODESKIFT OG BESKYTTELSESNIVEAU 7 2 KORTLÆGNING 8 2.1 INDSAMLING AF DATA FRA NYE

Læs mere

Måling af gadestøj i Helsingør

Måling af gadestøj i Helsingør Helsingør Kommune Morten Jepsen Center for Kultur, Idræt og Byudvikling Stengade 72 3000 Helsingør 19. juni 2015 xx/xx ERT/CB/ilk Ref. 15-0771-1 Måling af gadestøj i Helsingør Tilbud 15-0771-1 I henhold

Læs mere

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING Notat N5.027.14 Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 06. oktober 2014 Vores reference: 35.5676.01

Læs mere

BRIDGEWALKING PÅ DEN GAMLE LILLEBÆLTSBRO

BRIDGEWALKING PÅ DEN GAMLE LILLEBÆLTSBRO Til Fredericia Kommune Dokumenttype Rapport Dato September 2015 Miljømåling ekstern støj Kortlægning af støj fra Bridgewalking BRIDGEWALKING PÅ DEN GAMLE LILLEBÆLTSBRO MILJØMÅLING EKSTERN STØJ Miljømåling

Læs mere

STØJHANDLINGSPLAN FOR VIBORG KOMMUNE MAJ 2009. Støjhandlingsplan Viborg Kommune. Udgivelsesdato : 06. maj 2009

STØJHANDLINGSPLAN FOR VIBORG KOMMUNE MAJ 2009. Støjhandlingsplan Viborg Kommune. Udgivelsesdato : 06. maj 2009 Støjhandlingsplan Viborg Kommune STØJHANDLINGSPLAN FOR VIBORG KOMMUNE MAJ 2009 Udgivelsesdato : 06. maj 2009 Støjhandlingsplan Viborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDLEDNING 3 1 EN OVERSIGT OVER DE

Læs mere

Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 18, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter.

Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 18, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter. Forskrift for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsaktiviteter Baggrund og lovgivning Bygge- og anlægsarbejder giver ofte anledning til gener for de omkringboende i

Læs mere

Rapport. Beregning af støj fra skydebaner på SOF Academy. Udført for SOF Academy. We help ideas meet the real world

Rapport. Beregning af støj fra skydebaner på SOF Academy. Udført for SOF Academy. We help ideas meet the real world We help ideas meet the real world Rapport Beregning af støj fra skydebaner på SOF Academy Udført for SOF Academy AV 199/08 Sagsnr.: Side 1 af 19 inkl. 4 måleblade og 8 bilag 8. august 2008 DELTA Dansk

Læs mere

Teknisk Notat. Ringsted-Rødby: Vibrationsbelastede boliger i Vordingborg med forudsætning om ændret toghastighed. Udført for Banedanmark

Teknisk Notat. Ringsted-Rødby: Vibrationsbelastede boliger i Vordingborg med forudsætning om ændret toghastighed. Udført for Banedanmark Teknisk Notat Ringsted-Rødby: Vibrationsbelastede boliger i Vordingborg med forudsætning om ændret toghastighed Udført for Banedanmark TC-100724 Sagsnr.: I100628 Side 1 af 5 30. oktober 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Rapport. Ambercon A/S. Støjkortlægning. Miljømåling - ekstern støj. November '10

Rapport. Ambercon A/S. Støjkortlægning. Miljømåling - ekstern støj. November '10 -:; eurofins Sagsnumrrer 217180 C -151-161 Rapport Ambercon A/S Støjkortlægning Miljømåling - ekstern støj November '10 Rekvirent: Ambercon A/S Juelstrupparken 23 9530 Støvring Dato: Udført af: 18. november

Læs mere

Teknisk Notat. Analyser af eksplosioner på lydspor fra indslag i DR Horisont den 16. januar 2006. Rekvirent: Jyllands-Posten

Teknisk Notat. Analyser af eksplosioner på lydspor fra indslag i DR Horisont den 16. januar 2006. Rekvirent: Jyllands-Posten We help ideas meet the real world Teknisk Notat Analyser af eksplosioner på lydspor fra indslag i DR Horisont den 16. januar 2006 Rekvirent: Jyllands-Posten Side 1 af 7 30. august 2007 DELTA Dansk Elektronik,

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Tagelement med 20 mm mineraluld TF-20 og 18 mm perforeret ståltrapezplade

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Tagelement med 20 mm mineraluld TF-20 og 18 mm perforeret ståltrapezplade DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Tagelement med 20 mm mineraluld TF-20 og 18 mm perforeret ståltrapezplade Rekvirent: SkanDek Tagelementfabrik A/S AV 1182/09

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts We help ideas meet the real world Testrapport DANAK Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts Rekvirent: SkanDek A/S Side 1 af 8 23. april 2004 DELTA Dansk

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade 11 2300 København S Virksomheder J.nr. MST-1270-01430 Ref. tiska/gukha Den 9. marts 2015 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For: Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade

Læs mere

Notat. Ambercon Samlede støjbidrag i omgivelserne

Notat. Ambercon Samlede støjbidrag i omgivelserne Ambercon Juelstrupparken 23 9530 Støvring Att.: Peter Bugge Sørensen Eurofins Miljø Luft A/S Stensmosevej 24 2620 Albertslund Smedeskovvej 38 8464 Galten Telefon 7022 4266 miljo@eurofins.dk www.eurofins.dk

Læs mere

SYDBYEN OG REMA1000 VED LYNGBYGADE INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed og planforhold 2 2.2 Støjkilder 3

SYDBYEN OG REMA1000 VED LYNGBYGADE INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed og planforhold 2 2.2 Støjkilder 3 REITAN EJENDOMSUDVIKLING DANMARK A/S SYDBYEN OG REMA1000 VED LYNGBYGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk STØJREDEGØRELSE TEKNISK NOTAT INDHOLD

Læs mere

Teknisk Notat. Målt og beregnet lavfrekvent støj ved Avedøre Holme. Rekvirent: DONG Energy. We help ideas meet the real world. AV 1099/08 Side 1 af 18

Teknisk Notat. Målt og beregnet lavfrekvent støj ved Avedøre Holme. Rekvirent: DONG Energy. We help ideas meet the real world. AV 1099/08 Side 1 af 18 We help ideas meet the real world Teknisk Notat Målt og beregnet lavfrekvent støj ved Avedøre Holme Rekvirent: DONG Energy Side 1 af 18 30. april 2008 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Venlighedsvej

Læs mere

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup 1. juli 2019 Telefon: + 45 78 103 103 ref.: EAE QA.: REH Dok: 3146-1-a Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup Beregning af ekstern industristøj fra nedknuser position på Fåborgvej,

Læs mere

NYT ERHVERVSOMRÅDE VED KØGEVEJ

NYT ERHVERVSOMRÅDE VED KØGEVEJ Næstved Kommune Center for Plan og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Att.: Gregers Kiehn Dansk Akustik Rådgivning Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf.: 58 3 620 E-mail: post@d-a-r.dk Home: www.d-a-r.dk

Læs mere

Teknisk Notat. Supplerende databehandling af resultater af lydisolationsmålinger gennemført i projektet Lavfrekvent støj fra store vindmøller RL 20/08

Teknisk Notat. Supplerende databehandling af resultater af lydisolationsmålinger gennemført i projektet Lavfrekvent støj fra store vindmøller RL 20/08 Udøvende institution: DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Telefon: 72 19 40 00 Telefax: 72 19 00 01 www.delta.dk/reflab Teknisk Notat Supplerende databehandling af resultater

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8. Udført for InVentilate. TC Sagsnr.: T Side 1 af

Teknisk Notat. Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8. Udført for InVentilate. TC Sagsnr.: T Side 1 af Teknisk Notat Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8 Udført for InVentilate TC-1327 Sagsnr.: T23631 Side 1 af 8 19. februar 213 DELTA Venlighedsvej 4 297 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 4 Fax +45

Læs mere

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ Til Herlev Kommune Dokumenttype Rapport: Miljømåling-ekstern støj Dato Maj 2016 Støjberegning til ansøgning om udvidet åbningstid for Herlev Genbrugsstation HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN

Læs mere

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads. Ombygning

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads. Ombygning 7. april 2017 Telefon: + 45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok:SNT-24032017-2 Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads. Ombygning Ekstern støj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103 CVR nr.:

Læs mere

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads og Re Use.

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads og Re Use. 11. september 2017 Telefon: + 45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok:SNT-06092017-1 Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads og Re Use. Ekstern støj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103

Læs mere

Støjredegørelse vedr. støj fra virksomheden ASA-TOR i nyt lokalplanområde, lokalplanforslag 263.

Støjredegørelse vedr. støj fra virksomheden ASA-TOR i nyt lokalplanområde, lokalplanforslag 263. NOTAT Projekt Lokalplanforslag 263, Birkende Støjredegørelse vedr. støj fra eksisterende virksohed i nyt lokalplanoråde Kunde Kerteinde Koune Notat nr. 01 21-04-2015 Til Fra Kopi til Mikkel Aagaard Rasussen,

Læs mere

Støjkortlægning af større veje i Ishøj Kommune Resultater

Støjkortlægning af større veje i Ishøj Kommune Resultater Støjkortlægning af større veje i Ishøj Kommune Resultater... 1 Indledning Som følge af Miljøministeriets bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af støjhandlingsplaner (Bekendtgørelse

Læs mere

Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj. Tilkørsel sker fra Hølundvej mod nordøst.

Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj. Tilkørsel sker fra Hølundvej mod nordøst. Notat Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj 24. oktober 2016 Projekt nr. 226522 Dokument nr. 1221451565 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af PEH 1 INDLEDNING I forbindelse med

Læs mere

Thy Windpower Model TWP 6 KW Mølle, på 21 m gittermast

Thy Windpower Model TWP 6 KW Mølle, på 21 m gittermast Thy Windpower Model TWP 6 KW Mølle, på 21 m gittermast Certifikat nr. 24057 Målingerne er foretaget den 29. februar og 20. marts 2012 Sag nr. 154 Rekvirent Arbejdsmiljøcenter Midt-vest ApS Lyngbro 7 7900

Læs mere

Bestemmelse af lydeffekt fra Thy Windpower 6 kw mølle "Miljømåling ekstern støj"

Bestemmelse af lydeffekt fra Thy Windpower 6 kw mølle Miljømåling ekstern støj ARBEJDSMILJØCENTER MIDT-VEST APS THY WINDPOWER 6 KW MØLLE ASTRUPVEJ 29, 7760 HURUP Rekvirent Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest ApS att. Henning Beyer Lyngbro 7 7900 Nykøbing M DK Bestemmelse af lydeffekt fra

Læs mere

STØJHANDLINGSPLAN FOR SNOGHØJ LANDEVEJ / STRANDVEJEN

STØJHANDLINGSPLAN FOR SNOGHØJ LANDEVEJ / STRANDVEJEN STØJHANDLINGSPLAN FOR SNOGHØJ LANDEVEJ / STRANDVEJEN April / 2010 Støjhandlingsplan Fredericia Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDLEDNING 2 1 EN OVERSIGT OVER DE VÆSENTLIGSTE PUNKTER I STØJHANDLINGSPLANEN

Læs mere

MEMO. Ringsted Outlet parkeringshus, støjvurdering. Lars Find Larsen, COWI A Støjvurdering

MEMO. Ringsted Outlet parkeringshus, støjvurdering. Lars Find Larsen, COWI A Støjvurdering MEMO TITEL DATO 20. november 2018 TIL KOPI FRA PROJEKTNR parkeringshus, støjvurdering Lars Find Larsen, COWI A113225 ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner.

PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. Miljømåling Ekstern Støj: Bekendtgørelse nr. 1284 Måling af støj fra Osiris 10 vindmølle

Læs mere

Støjkortlægning i Natura 2000-områder. -Teknisk baggrundsnotat, Orehoved - Holeby. Femern Bælt danske jernbanelandanlæg

Støjkortlægning i Natura 2000-områder. -Teknisk baggrundsnotat, Orehoved - Holeby. Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Støjkortlægning i Natura 2000-områder -Teknisk baggrundsnotat, Orehoved - Holeby Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Februar 2011 ISBN 978-87-90682-50-7 Banedanmark

Læs mere

Rapport. Kapacitetstest af høreapparatbatterier type 675 til cochear implants. Udført for Københavns Amts Sygehus i Gentofte

Rapport. Kapacitetstest af høreapparatbatterier type 675 til cochear implants. Udført for Københavns Amts Sygehus i Gentofte We help ideas meet the real world Rapport Kapacitetstest af høreapparatbatterier type 675 til cochear implants Udført for Københavns Amts Sygehus i Gentofte AV 63/04 Sagsnr.: A90038 Side af 4 inkl. 8 måleblade

Læs mere

Vindmøller ved Lundsmark

Vindmøller ved Lundsmark Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller ved Lundsmark November 2015 Projektansøger: SE Blue Renewables og Wind1 Udarbejdet af: Arkitektfirma Mogens B. Leth Magnoliavej 16, 7700 Thisted Mail: mogens.leth@gmail.com

Læs mere

Aalborg Portland A/S Rørdalsvej 44 9220 Aalborg. Støjhandlingsplan for Aalborg Portland A/S

Aalborg Portland A/S Rørdalsvej 44 9220 Aalborg. Støjhandlingsplan for Aalborg Portland A/S Aalborg Portland A/S Rørdalsvej 44 9220 Aalborg Aarhus J.nr. MST-1272-00482 Ref. cllch/ulsee Den 6. juni 2013 Støjhandlingsplan for Aalborg Portland A/S 1. En oversigt over de vigtigste punkter i støjhandlingsplanen.

Læs mere

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD -14 PROJEKT Lokalplan Sneppevej i Løsning. Støj fra vejtrafik PROJEKTNUMMER 35.4936.02 UDFÆRDIGET AF LARS CHRISTIAN BJERREKÆR KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD DATO 2017-08-15 NR N4.057.17 1 INDLEDNING Hedensted

Læs mere

Bekendtgørelse om støj fra vindmøller

Bekendtgørelse om støj fra vindmøller Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del Bilag 36 Offentligt (Gældende) Udskriftsdato: 27. november 2014 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-5114-00070

Læs mere

Historik vedrørende behandling af klager over infralyd og lavfrekvent støj

Historik vedrørende behandling af klager over infralyd og lavfrekvent støj Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2007/03567 Dato: 04-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Notat om lavfrekvent støj Lars Aabo Frandsen Miljøkonsulent Lavfrekvent støj I dette notat

Læs mere

Rapport. Undersøgelse af Dantale DVD i forhold til CD. Udført for Erik Kjærbøl, Bispebjerg hospital og Jens Jørgen Rasmussen, Slagelse sygehus

Rapport. Undersøgelse af Dantale DVD i forhold til CD. Udført for Erik Kjærbøl, Bispebjerg hospital og Jens Jørgen Rasmussen, Slagelse sygehus Rapport Undersøgelse af Dantale DVD i forhold til CD Udført for Erik Kjærbøl, Bispebjerg hospital og Jens Jørgen Rasmussen, Slagelse sygehus 2003-08-19 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk

Læs mere

De Nova Jern & Metal Recycling ApS. Oktober DE NOVA, FREDERIKSVÆRK Ekstern støj Rev B

De Nova Jern & Metal Recycling ApS. Oktober DE NOVA, FREDERIKSVÆRK Ekstern støj Rev B Oktober 2012 DE NOVA, FREDERIKSVÆRK Ekstern støj Rev B PROJEKT De Nova, Frederiksværk Ekstern støj RESUME Projekt nr. 15.554.00-03 Dato: 2. December 2013 Udarbejdet af MABO Kontrolleret af CVI Godkendt

Læs mere

Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby

Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby Testrapport DANAK Reg. nr. 100 Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby Udført for BONUS Energy A/S Sagsnr.: A 100629 Side 1 af 18 inkl. 6 måleblade og 5 bilag 2003-05-12

Læs mere

Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering T: M: Postboks 615 F:

Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering T: M: Postboks 615 F: Notat Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering 22. maj 2015 Projekt nr. 220181 Dokument nr. 1215753860 Version 1 Udarbejdet af SHKR Kontrolleret af JEK (arkitekttegning

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 23. Boligformål, Nalmadebro

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 23. Boligformål, Nalmadebro Gråsten Kommune Lokalplan nr. 23 Boligformål, Nalmadebro Vedtaget: 13.12.1988 GRÅSTEN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 23 for et område til boligformål ved Nalmadebro. LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD Lokalplanen er

Læs mere

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn.

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Sag nr. 08.580.01 Ekstern virksomhedsstøj Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Juni 2009 NIRAS A/S Jesper Konnerup \\arhkfs01\data\sag\08\580.01\project

Læs mere

Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød

Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød Vejdirektoratet Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød Syd Støj og vibrationer i anlægsfasen Udkast Oktober 2012 Vejdirektoratet Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd

Læs mere

GRUNDLAG FOR DEN TEKNISKE ØKONOMISKE REDEGØRELSE

GRUNDLAG FOR DEN TEKNISKE ØKONOMISKE REDEGØRELSE Notat Vævervej 7 8800 Viborg Danmark T +45 8928 8100 F +45 8928 8111 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 N4.023.10 Danish Crown Rønne Støjreduktion Teknisk økonomisk redegørelse 23. juni 2010 Projekt:

Læs mere

JEM & FIX - DRONNINGLUND INDHOLD BILAG. 1 Indledning. 1 Indledning 2. 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed og planforhold 2 2.

JEM & FIX - DRONNINGLUND INDHOLD BILAG. 1 Indledning. 1 Indledning 2. 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed og planforhold 2 2. TK DEVELOPMENT A/S JEM & FIX - DRONNINGLUND TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed

Læs mere

FLYSTØJ FRA MINDRE PROPELFLY I DANMARK EN SAMMENLIGNING AF STØJEMISSION FRA ULTRALETTE OG MINDRE TRADITIONELLE MOTORFLY

FLYSTØJ FRA MINDRE PROPELFLY I DANMARK EN SAMMENLIGNING AF STØJEMISSION FRA ULTRALETTE OG MINDRE TRADITIONELLE MOTORFLY D A N S K U L T R A L E T F L Y V E U N I O N FLYSTØJ FRA MINDRE PROPELFLY I DANMARK EN SAMMENLIGNING AF STØJEMISSION FRA ULTRALETTE OG MINDRE TRADITIONELLE MOTORFLY 1. N O V E M B E R 2 0 1 3 RESUMÉ Støjemissionen

Læs mere

BORNHOLM HAVMØLLEPARK

BORNHOLM HAVMØLLEPARK Energinet.dk April 2015 BORNHOLM HAVMØLLEPARK VVM -redegørelse - baggrundsrapport Ekstern støj onshore PROJEKT VVM -redegørelse - baggrundsrapport Energinet.dk Projekt nr. 215170 Version 1 Dokument nr.

Læs mere

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell Notat Grontmij A/S Danmark T +45 4348 6060 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N2.136.14 Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads 28. oktober 2014 Projekt: 35.3566.04

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Notat 13. november 2014 JN/BM/støj fra skatebane.13.11.14 Sag nr. 14.132 Til Sag Emne : Frederiksberg Kommune : Nordens Plads Skatebane : Vurdering af støjdæmpning med skærm Antal sider: 7 1 Indledning

Læs mere

Ny vejledning om måling af støj fra vejtrafik

Ny vejledning om måling af støj fra vejtrafik Ny vejledning om måling af støj fra vejtrafik Lene Nøhr Michelsen Trafiksikkerhed og Miljø Niels Juels Gade 13 1059 København K lmi@vd.dk Hugo Lyse Nielsen Transportkontoret Strandgade 29 1410 København

Læs mere

VIRKSOMHEDENS PLACERING OG OMGIVELSER

VIRKSOMHEDENS PLACERING OG OMGIVELSER Notat Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N5.006.11 Torben Clausen A/S - Virksomhedsstøj 23. maj 2011 Projekt: 14.7815.03 Til Fra : Jens Østergaard

Læs mere

National kortlægning af boliger belastet af vejstøj i 2012. Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 5, 2013

National kortlægning af boliger belastet af vejstøj i 2012. Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 5, 2013 National kortlægning af boliger belastet af vejstøj i 2012 Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 5, 2013 Titel: National kortlægning af boliger belastet af vejstøj i 2012 Redaktion: Jakob Høj, Tetraplan

Læs mere

Tønder Kommune Vejledning til garage, carporte, udhuse

Tønder Kommune Vejledning til garage, carporte, udhuse Garage, carport, udhus og lignende bygninger, som ikke er beregnet til beboelse: Størrelse Under 50 m² Over 50 m² Hvor står kap. 1.5, stk. 5 Kap. 1.3.1, stk. 1, nr. 1 og 2 reglerne? Hvad skal du gøre?

Læs mere

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter. : Søren Klitskov, Damolin A/S

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter. : Søren Klitskov, Damolin A/S Notat Vævervej 7 8800 Viborg Danmark T +45 8928 8100 F +45 8928 8111 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter 23. april

Læs mere

BILAG 4 STØJBEREGNINGER. Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten

BILAG 4 STØJBEREGNINGER. Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten BILAG 4 STØJBEREGNINGER Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten Bilag til orienteringsmateriale om nye vindmøller på Køge Havn Adresse Støjniveau Brogade 22 34-40 db (nat)

Læs mere

Teknisk Notat. Udredning omkring miljøgodkendelse for A/S Dyrehavsbakken. Rekvirent: Gentofte Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune

Teknisk Notat. Udredning omkring miljøgodkendelse for A/S Dyrehavsbakken. Rekvirent: Gentofte Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune We help ideas meet the real world Teknisk Notat Udredning omkring miljøgodkendelse for A/S Dyrehavsbakken Rekvirent: Gentofte Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune Side 1 af 9 29. oktober 2007 DELTA Dansk

Læs mere

OML-BEREGNINGER. Dansk Miljørådgivning A/S DAMSBOVEJ 20, 5492 VISSENBJERG SAGSNR: 2016-0665 DANSK MILJØRÅDGIVNING A/S INDUSTRIVEJ 10A, 8680 RY

OML-BEREGNINGER. Dansk Miljørådgivning A/S DAMSBOVEJ 20, 5492 VISSENBJERG SAGSNR: 2016-0665 DANSK MILJØRÅDGIVNING A/S INDUSTRIVEJ 10A, 8680 RY OML-BEREGNINGER LOKALITET: DAMSBOVEJ 20, 5492 VISSENBJERG KOMMUNE: ASSENS KOMMUNE REKVIRENT: STENA RECYCLING A/S SAGSNR: 2016-0665 RÅDGIVER: DANSK MILJØRÅDGIVNING A/S INDUSTRIVEJ 10A, 8680 RY DATO: 31.

Læs mere

6620 Funder - Hårup Motorvej ved Silkeborg

6620 Funder - Hårup Motorvej ved Silkeborg 6620 Funder - Hårup Motorvej ved Silkeborg Støjhåndteringsplan Oktober 2013 Notat Støjhåndteringsplan Dato 30. oktober 2013 Udgiver Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 Postboks 529 8660 Skanderborg

Læs mere

Københavns Skyttecenter: Beregning af støjbelastningen

Københavns Skyttecenter: Beregning af støjbelastningen ÅF-Ingemansson Rathsacksvej 1, 1862 Frederiksberg C Telefon +45 3555 7017 Telefax +45 3555 7018 www.ingemansson.com Rapport Udført af et akkrediteret laboratorium Miljømåling ekstern støj Projekt: Københavns

Læs mere

Afstandsmærker på motorveje. april 2011

Afstandsmærker på motorveje. april 2011 Effekt efter 3 år Afstandsmærker på motorveje april 2011 Indhold Resumé 3 1. Introduktion 4 2. Analysestrækninger og dataindsamling 5 2.1 Analysestrækninger 5 2.2 Dataindsamling 5 2.3 Databehandling 6

Læs mere

Hej Gitte

Hej Gitte Page 1 of 1 05-09-2016 From: Sidsel Marie Nørholm (SINO) Sent: 22-07-2016 08:34:30 To: Gitte Østergaard Sørensen / Region Nordjylland CC: Carsten Villsen (CVI) Subject: Støjnotat om råstofindving på matrikel

Læs mere

Bilag 1. Status på mål for sundhedspolitik 2015-2018

Bilag 1. Status på mål for sundhedspolitik 2015-2018 Bilag 1. Status på mål for sundhedspolitik 2015-2018 April 2016 Denne statusopfølgning giver en status på de mål, der er sat i Frederiksberg Kommunes Sundhedspolitik 2015-2018. Notatet følger op på udviklingen

Læs mere