Årsskrift Aalborg Søspejdere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsskrift 2014 - Aalborg Søspejdere"

Transkript

1 Årsskrift Aalborg Søspejdere Så gik der endnu et år hos søspejderne, på søsportsvej, vi har brugt året på en masse forskellige arrangementer, både for hele gruppen og for grenene, ikke kun på vores dejlige station, men også rundt om i landet. Selvom vi til tider har haft lidt svært ved at få lederkræfterne til at slå til, har vi prioriteret ture og daglige møder højt, og alle spejdere har haft både møder og ture fordelt over året. Minier og juniorer har været på sommerlejr på Mols, troppen var i Mariager Fjord og på østkysten, mens seniorerne igen i år tog på langtur til Thurø. I august måned holdt vi hyg og sejl for første gang, vi gentager succesen igen i år, med et program der bl.a. byder på forældredag med sejlads særligt for forældrene og naturligvis lagkage til alle til vores jubilæum d. 26/8. Særligt glædeligt er det at vi har fået flere nye spejdere i minigrenen, der er altid plads til flere glade spejdere på søsportsvej. I den forbindelse skal jeg huske at reklamere for mulighederne på stationen, hvis medlemmer ønsker at låne den, er der gode rammer for forskellige festlige lejligheder. Vi hjælper gerne med sejladsaktiviteter i forbindelse med børnefødselsdage m.m. Det kommende år bliver naturligvis præget af årets sølandslejr i Egå, hvor søspejdere fra hele landet mødes og holder lejr med en masse spændende aktiviteter og oplevelser. Troppen og klanen sejler derned og hjem igen, mens resten støder til dernede. Derudover er der naturligvis både ture og andre arrangementer for os selv i Aalborg, startende med gruppeturen i marts, hvor vi tager en god gammel kending op igen - den hemmelige tur! -det bliver fantastisk. Med Søspejderhilsen Martin - gruppeleder Aalborg Søspejdere Minierne Året startede med at vi havde 2 minier: Ellen og Bodil. Sidst på vinteren kom Camilla til. Første halvår af 2014 blev brugt på kreative aktiviteter med trykning og syning af pose til sit skaffegrej samt dekorering af sin egen søspejder t-shirt. Pigerne var vældig kreative og fik trykt efter skabeloner, men også malet i fri hånd. I foråret tog minierne mærket Klar dig selv. De øvede sig i førstehjælp og lavede mad, hvor pigerne først skulle blive enige om en opskrift, dernæst skulle de lave en indkøbsseddel og købe ind inden opskriften blev afprøvet i køkkenet. Det blev til lækre frikadeller med tilbehør. Som sædvanligt svømmede vi den første mandag i måneden. Svømmemødet i april var mødet hvor minierne skulle prøve at svømme i tøj og prøve hvordan redningsvesten virker i praksis. Endelig blev det maj og møderne indtil sommerferien kom til at handle om sejlads.

2 Årets sommerlejr gik til Knebel Bro på Mols sammen med juniorerne. Vi havde en fantastisk uge, hvor vi boede hos Mols Søspejderne, som har hus og grund på havnen. Der blev sejlet i optimistjoller og badet, sovet i telt og lavet mad over bål. Det blev også til en 2 dages hike, hvor spejderne tog 20 km mærket og overnatningen foregik hos en lokal landmand. Vi sov i hendes halmlade og fik nymalket mælk til morgenmad. Vi fik også set en nyfødt kalv og dens forsøg på at lære at stå på benene. Efter sommerferien holdt vi oprykning, hvor Ellen og Bodil rykkede op til juniorerne. Så var der kun Camilla tilbage. Men heldigvis fandt nogle nye børn vejen ned til os, så vi pludselig blev 6 minier. Camilla, Sofia, William, Magnus, Thomas og Nikolas. Vi sejlede selvfølgelig i august og september. Efter bådene kom på land har vi (næsten) taget knivbevis. Vi har også været i værkstedet i bådshallen og bygge skibe. Der blev savet, hamret og banket og resultaterne blev ret flotte. I oktober tog vi på tur til vores primitive hytte i Flamsted. Der er hverken strøm, indlagt vand eller træk-ogslip-toilet. Det blev til en enkelt overnatning, som alle klarede i flot stil. Om lørdagen kom nogen af miniernes forældre derud og hjalp med at plante træer, save brænde mm. Til jul lavede vi gipsfigurer. Det blev til mariehøns og forskellige slags muslinger og konkylier. Nogen med magneter i til køleskabet. Nogen af minierne designede også julekort, mens andre lavede jule-bountychokolade-slik i køkkenet. Det står stadig hen i det uvisse om det var bounty erne eller minierne, der endte med at have mest overtrækschokolade på sig.

3 Vi deltog også i gruppens fælles juleafslutning på skøjtebanen. Efter jul gik vi i gang med at ta trangia-madmærket. Minierne lærte hvordan man skal samle og bruge en trangia, hvilke sikkerhedsregler der er og der blev lavet popcorn. Den store prøve var da alle forældre og søskende blev inviteret på 2-retters menu tilberedt på trangia eller i hvert fald noget af maden. Vi var 23 personer til spisning, så komfuret i køkkenet blev taget i brug også de små trangia-gryder var ikke helt store nok til så mange mennesker. Menuen bestod af kylling i karry med ris og abemad til dessert. Minierne arbejdede alle i højeste gear på at få maden og borddækning klar til gæsterne. Super flot klaret Hilsen Miniledelsen: Mads, Sisse, Jonas og Heidi Årets gang 2014 hos juniorerne, Aalborg Søspejdere Vi har i 2014 haft to juniorpatruljer med tilsammen ca. 10 juniorer, lidt flere drenge end piger, hvilket også var tilfældet efter oprykningen lige efter sommerferien. Det er dejligt at se at faktisk alle juniorerne kommer hver gang og bliver ved med at komme. Juniorledelsen består af 5-6 ledere hvoraf halvdelen kommer fast næsten hver gang. Vi har det også godt. Sommermøderne går jo med sejlads, helst i patruljerne. Redningsveste på, over til bådene i havnen, sætte sejl på, slippe fortøjningerne og omvendt når vi kommer tilbage. Et sejlmøde går meget hurtigt. Her øver vi os i at sejle og alle der vil får efter tur lov til at styre båden. Sjovest er det når det blæser lidt, eller vi skal sejle rundt og samle noget op, eller når vi får lov til at lave vandkamp. Vejret har været fantastisk i år, med ingen landkrabbe dage grundet for meget vind. Vintermøderne er noget anderledes. Her leger vi først. Så er der rift om at få lov til at rulle fanen ud, inden vi har patruljevis aktiviteter i et par baser. Endelig sluttes mødet af med at vi sidder foran pejsen, måske er der tændt op eller et lys, måske får vi the eller en kage vi selv har bagt. Juniorerne elsker at synge Martha og de andre sange, og får måske en lille historie, inden fanen rulles ind igen og vi slutter af i rundkreds, mens vi synger Spejderbror.

4 Aktiviteterne på baserne har været delt mellem at lære at samarbejde i patruljen, øve nogle spejderfærdigheder eller bare lave noget sjovt. Noget at det vi har lavet er noget om at lytte til de andre, blive enige og gøre noget i fælleskab. I har lært noget om knob, kompas, lavet lidt pioner, kort, førstehjælp, klar dig selv, lappe en cykel. Vi har lavet bål og hugget brænde og bagt pandekager. I køkkenet er der bagt flere forskellige kager, hvoraf nogle var formet som bøjer, der helst skulle pyntes med de rigtige farver. Juniorerne er vandhunde, hvilket det månedlige svømmemøde i Haraldslund er bevis for. Her svømmer i baner indtil i har 7 elastikker, hvorefter der må hoppes fra vipperne og pjaskes rundt i det varme vand. Når man bliver overophedet kan man jo se om man tør dyppe sig i karet med meget koldt vand. Lige inden sejlsæsonen aflægger vi svømmeprøve, og prøver at svømme med redningsveste og med tøj på, hvilket er en meget speciel oplevelse. I årets løb har vi også været på turer og deltaget i divisionens Jens Bang Dyst, hvoraf vi lige vil fremhæve følgende: Gruppeturen til Øksedal I starten af februar var vi på Wild West gruppetur til Øksedalshytten. Her boede vi på et hotel, tjente spejderpenge ved at arbejde i skoven, køkkenet, hos opfinderen og andre steder. Penge som kunne bruges til at spille med og betale hotelregningen. Der var desværre kun tre juniorer med på denne tur. Lidt en skam fordi det er meget meget sjovere når vi er flere, men mange skulle på skiferie. Vi havde selvfølgeligt sjovt som altid. Eigil opfinder noget... Jens Bang Dysten Divisionen afholdt også i år Jens Bang Dysten, som er en femkamp for spejdere og juniorer i Aalborg. Vi mødes forskellige aftener i løbet af vinteren og dyster mod de andre spejdere i at løse forskellige opgaver. Det kan være at lave en mini kastemaskine, løse opgaver rundt i Svømmeland eller Nordkraft. Lave en tre retters menu på Gammeltorv og få den bedømt af Morten Kok.

5 En af opgaverne i dysten var at lave en tre rettes menu og få den bedømt af Morten Kok. Jens Bang Dysten blev afsluttet med en flerkamp ved Spejdergården. Sommertogt til Knebel Bro på Mols. Årets sommertogt gik til Knebel Bro på Mols. Her havde vi lånt 1. Mols Søspejderes grund lige ved havnen, med udsigt over Knebel vig, der er nær det perfekte sted at sejle. Vi var en halv snes minier og juniorer sammen med tre ledere med. Godt vi havde det store stjernetelt med for det beskyttede både mod regn og sol, og derfor lavede vi også et spisebord midt under dette. Dagen på en sådan lejr går let. Først skal man op og morgenbade i Kaptajn Klo s morgenbadeklub, og her må man kun skulke en enkelt gang. Så skal der laves morgenmad, vaskes op inden der holdes morgensamling. Her hørte vi nyt fra Viggo Vandrotte, vores udsendte reporter, inden dagens program gik i gang. Mest var der sejlads på programmet, hvilket forgik i de optimister og kanoer vi havde lånt. Midt på dagen var der frokost, og opvask igen igen, men også vores selvbestyrede slikbod var her åben. Hvem der skulle dele ud og regne gik på tur. Herefter var der lidt fritid inden vi igen skulle sejle. Hen på eftermiddagen skulle bådene op, der skulle laves bål, laves mad, bygges lidt videre på lejrarbejdet, lige bades en ekstra gang, spises og vaskes op igen igen. Pludselig er det aften, men selvom det blev sent skulle vi lige have en lille sang ved lejrbålet.

6 Midt på ugen var vi på gå hejk forbi Skødshoved, hvor vi badede og spiste is. Videre frem besøgte en mand, der viste alt om at lave ting af flintesten og som havde et helt museum. Ved Landborup overnattede vi i en lade med halm, lavede mad på Trangiaer, klappede en hund, ko og kat, så en helt nyfødt kalv, drak rigtig komælk, fik halm i soveposen og håret. Dagen var det varmt, støvet og vi gik meget langt inden vi endeligt nåede hjem til lejren igen, men så fik juniorerne også 15 km mærket. Hjemkomsten fejrede vi med is og en badetur i solnedgangen. Sidst på lejren havde vi kapsejlads i frisk vind. Teltene nåede vi at pakke ned, men så kom regnen, og vi måtte nedbryde lejren i regntøj og afslutte med forældrene i bådhuset. Men en rigtig fin sommerlejr. Lejren set fra vandsiden.

7 Kapsejlads rundt mellem udlagte bøjer. Og så spises der igen.

8 Kunsten er at tænde et bål med en tændstik. Badetur lige før solnedgang er bare herligt.

9 Vi vandrer og vandrer. Besøgte en kirke. Hos flintemanden.

10 Madlavning med tilskuere, der bedst kan lide græs. Overnatning på kæmpe halmballer. Juniortur til vores hytte i Flamsted I starten af november ændrede vi en gruppetur til en juniortur. Vi mødtes ved Volsted kirke og efter tur førte juniorerne kortet gennem skov og krat, forbi søer, høje og en kæmpe klatregran, hvilket selvfølgelig

11 måtte udnyttes. Det sidste stykke skulle i selv finde vej uden ledere og samle ting til aftensmaden. Fremme ved hytten skulle den selvfølgelig undersøges grundigt: Ingen strøm, ingen toilet og kun vand fra en vandpumpe... men det gør ikke noget. Maden var svinekød og grøntsager i foliebakker. Lukas konstaterede at det har jeg prøvet at lave på en anden tur - men det gør ikke noget for det smager rigtigt godt.! Efter maden måtte juniorerne ud i skoven for at finde Hans og Grethe. Dem fandt de ikke men både tømmermanden og heksen mødte de - noget uhyggeligt synes nogen. Så er det bedre at være i den meget varme hytte. Næste morgen kom forældrene og hjalp med at gøre hytten ren, men tømningen af lokumsspanden måtte juniorerne selv være med til. En tur er altid fyldt med oplevelser. Frokost på vejen mod hytten.

12 Morgenmad, hvor de sidste rester af pandekagerne blev spist. Farvel og tak for denne tur til vores hytte i Flamsted. Vinterens juniormøder Tre udfordringer: Først skulle der formes bøjer i brunkagedej. Dernæst skulle de pyntes med de rigtige farver. Endelig skulle de spises på julemødet. I klarede alle tre.

13 Julemødet var et fantastisk kaos møde. Først havde julemanden gemt en masse pakker på loftet som skulle flyttes uden at blive ramt af bolde fra den anden patrulje - vildt og sjovt. Så var der pakkeleg, men pakkerne indeholdt en opgave i at lave flest julehjerter. Endelig var der konkurrence i at puste lys ud og lave juledekoration, kun med en hånd. Slutteligt spiste vi brunkagebøjer og drak the. Gruppens juleafslutning afholdt vi på skøjtebanen på gammeltorv, mens forældrene holdt snakkemøde. Tak til alle der har været med til at gøre dette til et godt spejderår. Med spejderhilsen Magnus, Trine, Sofie, Mikkel, Troels, Kirsten og Christian. Troppens årsberetning I det forgangne år er der sket en større udskiftning af spejdere i Troppen. Der er blevet sagt farvel til de ældste tropsspejdere, der er rykket videre til Klanen eller på efterskole, hvorved Troppen har mistet en stor bunke erfaringer og traditioner. Heldigvis er nye friske tropsspejdere også kommet til - både de ældste fra Juniorerne og helt nye udefra, som kommer med stor energi og gå-på-mod. For at genfinde traditionerne i Troppen har vi brugt rigtig meget energi på at videregive spejderne den rigtige erfaring og ansvar. Desuden har vi lagt vægt på at genskabe rutinen, så spejderværdierne og kammeratskabet også finder godt indpas i den nye Trop. Der er blevet sejlet til hver eneste tirsdagsmøde og de dage uden vind, har vi øvet kap-roning i Aalborgjoller eller prøvet påhængsmotorerne, så spejderne også kan klare sig, når vinden ikke spiller med. Bådene er blevet brugt i stor stil både til arrangementer og i weekender, hvor tropsspejderne har kunnet tage på egne patruljeture. Udover en masse mindre arrangementer har tropsspejderne i løbet af året været på mange forskellige ture, heriblandt sejlende Trops- og Klantur ind i fjorden, hvor Troppen i én båd sejlede 50 sømil, det sejlende natløb kaldet Clo-Race arrangeret af Klanen, tropstur med Mols Søspejdere i Århusbugten, sommertogt ud ad fjorden og på Wasa-Wasa, der er et natløb i starten af februar.

14 Årets sommertogt gik ud ad fjorden mod øst og videre ned til Mariager Fjord, hvor Troppen sejlede afsted i svendborgjollen: Stormfuglen og i lederfartøjet: Concorden Chloé. På den måde fik alle oplevet både sejlads i større og mindre fartøjer. Sommertogtet var fyldt med alskens oplevelser; godt vejr, dårligt vejr, godt humør, mindre godt humør, rigtige vikingekampe med økser, sværd og skjold, tropsspejdernes 50L colakøb, smukke farvande og masser af badning og sjov. Vigtigst af alt var dog, at vi fik tilbragt to ugers sommertogt med de fantastiske tropsspejdere, der fik øvet en masse sejlads og fik en kæmpe stor oplevelse med hjem. Spejderne fik også mulighed for at tage på patruljetur fuldkommen på egne præmisser og uden ledere. Her sejlede de selv på eventyr, lagde anker i en lille vig og sov i telt på land. I løbet af efteråret har vi lagt stor vægt på, at møderne ikke skal gå op i kage- og te-møder, men i stedet forsøgt at indføre de gamle traditioner og mere spejderrelateret indhold på møderne. Resultaterne har allerede i løbet af vinteren kunnet ses ved en vægtning mellem patruljearbejde og hygge og har udmøntet sig i en masse fine aktiviteter såsom bygning af 10 forskellige slags bøjer, primimad, bålhygge og navigation. På ledersiden er der også sket en smule omvæltning. Jonas har valgt midlertidigt at stoppe grundet en stor opgave i uddannelsen til lærer - dog kan det være, han kommer tilbage. Samtidig har vi fået to nye tropsledere ind - Christian, der pt går på HTX og er gammel tropsspejder og Alexander, der studerer på Universitetet og er tidligere spejder og tropsleder i 1. Otterup Gruppe på Fyn er vi allerede godt i gang med. Troppen har været på Wasa Wasa, hvor tre friske tropsspejdere tog ud på natløb for at sætte landspejderne på plads i deres egen disciplin. Det gik ikke helt så godt som planlagt, men ikke desto mindre var det en spændende og sjov oplevelse - vi prøver bare igen næste år! I de sidste måneder af vintersæsonen skal vi på gruppetur, hvor spejderne skal prøve fede aktiviteter til vands, på land og i luften. Troppen skal igen på tur til Århusbugten i Kr. Himmelfartsferien, samt på sommertogt til Sø 15 (Søspejdernes Landslejr) i Egå, hvor vi følges med alle landets søspejdere hjemad i en stor armada-sejlads (ca både). Desuden skal bådene gøres klar til den kommende sejlsæson, så vi alle igen kan komme ud at sejle. Derfor vil vi gerne bede jer, forældre, bakke op om jeres børn og deres interesse og nej, I behøves ikke også på arbejde, selvom det ville være dejligt med en ekstra hånd, men det skal spejderne! For at man kan være søspejder og bruge de lyse måneder på at sejle, skal man jo have en båd. Og den båd skal sættes i stand og i vandet! Det er meget vigtigt at I bakker op og hjælper jeres børn med at prioritere, når det kommer til forårsarbejder, optagning og søsætning. Der er ikke noget værre for moralen, end når spejderne bliver væk, for at spille computer, sove længe, eller andet. Og efter denne opfordring vil vi bare fortælle, at vi glæder os rigtig meget til at tilbringe endnu et år med en flok friske søspejdere, der heldigvis altid er klar til lidt af hvert. På Tropsledelsens vegne Kristoffer

15 Årsskrift for klanen 2014 har været endnu et spændende år for seniorerne og det har budt på mange oplevelser. Som hvert år skulle Goblen gøres klar til endnu og sejlsæson, hvilket dog var en hyggelig opgave da tilgangen var at det ikke skulle være kedeligt, men gerne måtte kombineres med masser af sjov og hygge, så alt arbejdet gik noget lettere. Det største enkelte projekt på Goblen sidste vinter var at det gamle træloft skulle fjernes og der skulle sættes ny loftbeklædning på, men dette blev også nået sammen med alt det andet. Derudover var vi i klanen også langt omkring i det danske land for at besøge venner og bekendte fra andre spejdergrene, så alt i alt blev vintersæsonen en hyggelig tid, selvom vi dog så frem til sejlsæsonen. Sejlsæsonen bød på en masse hyggelige timer på fjorden og udover de ugentlige møder var vi også ofte på ture til de nærmeste havne, hvor vi 2014 især bød på mange gode ture til Nibe. Højdepunktet må dog være sommertogtet, der gik til Thurøbund hvor klanen deltog på seniorlejren og nød at være sammen med en masse andre seniorer. Derudover var det også en rigtig god sejltur hvor vi kom hele vejen rundt om Fyn og selvom vejret var meget forskelligt var det dog oftest rigtig dejligt at sejle rundt i landet. Inden afslutningen på sejlsæsonen var forbi skulle klanen også nå at arrangere det årlige natløb Clo Race for troppen og med stor opbakning fra hele gruppen lykkedes det at arrange et vellykket natløb med masser af udfordringer for de hårdt prøvede tropsspejdere, der lykkedes med at befri Kaptajn Clo og stoppe søuhyret Kraken. Efter endnu en god sejlsæson kom Goblen på land og vi har haft en roligt program med både vedligeholdelse af Goblen og bl.a. svømmemøder. Derudover har flere klanmedlemmer været involveret i at lave PLan-kurser for tropsspejdere hvilket også har givet meget nogle gode udfordringer og store oplevelser og i 2015 ser det ud til at endnu flere fra klanen vil mere med til dette. I 2014 er der kommet et par nye medlemmer i klanen, og selvom der også er sagt farvel til nogle er der generelt stor opbakning til klanen aktiviteter, og det har generelt givet mange gode timer og hyggelige stunder ved søspejderne. Vi ser frem til 2015, hvor der er mange ting nye udfordringer og oplevelser der venter. Herunder er sølandslejren en af de helt store ting, men vi har en masse spændende projekter, som fx PLan og derudover er det næste projekt på Goblen at det gamle el-system skal moderniseres.

2015 Gruppeaften 2015 79. årgang

2015 Gruppeaften 2015 79. årgang 2015 Gruppeaften 2015 79. årgang Indhold: Kontaktinformation på side 2 Sæt X i kalenderen på side 3 Gruppeledernes klumme på side 4-11 Arrangementer i 1. Holte på side 12-13 Formandsberetningen på side

Læs mere

Efter en lang sommerferie som. De af jer der har været med på

Efter en lang sommerferie som. De af jer der har været med på KFUM-Spejderne i Vojens nr. 3 2007 Mødetider og -steder Fra gruppelederens pc Bæver Bhkl. 1. kl. Onsdag kl. 16:45-18:00 Overgårdsvej 1B Ulvene 2. kl. 3. kl. Mandag kl. 18:30-20:00 Overgårdsvej 1B Junior

Læs mere

Nr. 2 2. halvår 2014 Årgang 77. v e l k o m m e n

Nr. 2 2. halvår 2014 Årgang 77. v e l k o m m e n Nr. 2 2. halvår 2014 Årgang 77 v e l k o m m e n til et nyt spejderår, til en ny mikro-gren, til et nyt spejderblad - og velkommen hjem til 1. Klampenborgs superseje tropsspejdere, som har besteget bjerge,

Læs mere

Igen i år deltog vi i distriktsdagen, Det næste arrangement vi har i. Hvis I ikke har sat X i kalenderen

Igen i år deltog vi i distriktsdagen, Det næste arrangement vi har i. Hvis I ikke har sat X i kalenderen KFUM-Spejderne i Vojens nr. 3 2005 Mødetider og -steder Fra gruppelederens pc Bæver Bhkl. 1. kl. Onsdag kl. 16:45-18:00 Overgårdsvej 1B Ulvene 2. kl. 3. kl. Mandag kl. 18:30-20:00 Overgårdsvej 1B Junior

Læs mere

Som dirigent blev valgt Mads Agerholm og som referent blev valgt Susanne Hansen.

Som dirigent blev valgt Mads Agerholm og som referent blev valgt Susanne Hansen. GRUPPERÅDSMØDE THISTEDSPEJDERNE Søndag den 22. februar 2015 kl. 15.00 17.00. Afholdt i spejderhuset Knakken REFERAT a) Valg af dirigent og referent. Som dirigent blev valgt Mads Agerholm og som referent

Læs mere

Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Gul beretning

Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Gul beretning Dansk Spejderkorps Sydslesvig Gul beretning 2013 Indhold Forord... 3 Korpsets beretning... 4 Korpsbestyrelsens beretning... 9 Korpsets medlemmer...11 Angelbo Gruppe, Husby...12 Ansgar Gruppe, Flensborg...14

Læs mere

NR. 6 JUNI 2002 ÅRG. 68

NR. 6 JUNI 2002 ÅRG. 68 Hjælpere søges til PR-aktiviteter En spejdergruppe som Erik Menved er altid afhængig af, at vi konstant får nye spejdere. Specielt skal der nye spejdere til i de mindste aldersgrupper efterhånden som spejderne

Læs mere

Bhkl. 1. kl. Onsdag kl. 16:45-18:00 Overgårdsvej 1B. 2. kl. 3. kl. Mandag kl. 18:30-20:00 Overgårdsvej 1B

Bhkl. 1. kl. Onsdag kl. 16:45-18:00 Overgårdsvej 1B. 2. kl. 3. kl. Mandag kl. 18:30-20:00 Overgårdsvej 1B KFUM-Spejderne i Vojens nr. 2 2004 Mødetider og -steder Bæver Bhkl. 1. kl. Onsdag kl. 16:45-18:00 Overgårdsvej 1B Ulvene 2. kl. 3. kl. Mandag kl. 18:30-20:00 Overgårdsvej 1B Junior 4. kl. 5. kl. Tirsdag

Læs mere

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole,

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Så gik der tid med det! Og hvad der så gik tid med, det kan I læse i dette årsskrift for skoleåret 2010/2011. God fornøjelse med læsningen

Læs mere

SEPTEMBER, OKTOBER, NOVEMBER & DECEMBER 2012

SEPTEMBER, OKTOBER, NOVEMBER & DECEMBER 2012 SEPTEMBER, OKTOBER, NOVEMBER & DECEMBER 2012 Gruppelederens ord Hjælp Vi har behov for hjælp fra forældre til opstilling og nedtagning af telte og anden praktisk hjælp i forbindelse med grilaften, da spejderlederne

Læs mere

Kom. nger om. og fordeles. i 2014.

Kom. nger om. og fordeles. i 2014. 1. Ry Gruppe inviterer til en den årlige genera amforsamling fredag 14. marts kl. 18.00 20.000 på Spejdergården Lynghoved Kom og vær med til at tage beslutnin nger om udvidelsen af Lynghoved, den fremtidige

Læs mere

Holte Kollen Julemorgen kl. 06.00

Holte Kollen Julemorgen kl. 06.00 Indhold: Vigtigt! på side 3. Gruppelederen på side 4. Minier på side 5-8. Juniorer på side 9-10. Troppen på side 11-12. Klanen!! på side 13-14. Lederne i 1. Holte på side 17. Forældrepatruljen på side

Læs mere

Indhold. www.fuglphonix.dk

Indhold. www.fuglphonix.dk 2 Indhold En Gruppeleders Tanker... 4 Rådsklippen... 5 Fra Stammens Ældste... 6 Tropsrullen... 7 Invitation til Mohrondoløbet... 8 Juleafslutning... 9 Indkaldelse til Forældremøde... 10 Kalender... 11

Læs mere

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET Glædelig jul FRA FAMILIEN NEBEL I HOLSTEBRO BRYLLUP EN FANTASTISK DAG, AT TÆNKE TILBAGE PÅ NYT HUS ANNA ANCHERS VEJ 138 I HOLSTEBRO INGEN KRÆFT VI HAR MEGET AT TAKKE GUD FOR JULEKORTET Kære familie og

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

Grøn Gren. KFUM-Spejderne i Lystrup/Elsted/Elev Juni 2008 August 2008

Grøn Gren. KFUM-Spejderne i Lystrup/Elsted/Elev Juni 2008 August 2008 Grøn Gren KFUM-Spejderne i Lystrup/Elsted/Elev Juni 2008 August 2008 Grøn Gren Grøn Gren er medlemsblad for KFUM-Spejderne i Lystrup/Elsted/Elev Trykkeri Grøn Gren er trykt i 100 eksemplarer af prinfoaarhus

Læs mere

Rednyt. Juli 2006. Læs inden i bladet: Søspejdere afslørede miljø kommunaldirektør SP. Jørgensen

Rednyt. Juli 2006. Læs inden i bladet: Søspejdere afslørede miljø kommunaldirektør SP. Jørgensen Juli 2006 Læs inden i bladet: Søspejdere afslørede miljø kommunaldirektør SP. Jørgensen Sjælland rund 2006 Indbydelse til forældretur Nervepirrende beretning fra Grønland Rednyt Sommeren er over os, og

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

Erik Ejegod Juni Juli August 2007

Erik Ejegod Juni Juli August 2007 Erik Ejegod Juni Juli August 2007 Bestyrelsesformandens Klumme Så er sommeren så småt startet med lidt tilbagefald til koldt forårsvejr i perioder. Men det er ikke noget spejdere tager sig af og grunden

Læs mere

Koloni er det BEDSTE, siger 0. leopard. KOLONI, kan vi lide, siger 0. ørn. lege krig med vennerne, Marius. lave sandslotte med sten på, Marie-Louise

Koloni er det BEDSTE, siger 0. leopard. KOLONI, kan vi lide, siger 0. ørn. lege krig med vennerne, Marius. lave sandslotte med sten på, Marie-Louise Koloni er det BEDSTE, siger 0. leopard Klassen fortæller, at det var sjovt, at komme op i møllen, Frederikke A og Freya det var sjovt at være på koloni og se film, Anton lege med kammeraterne, Frederikke

Læs mere

Nyhedsbrev. Nr. 29. 10. årgang november 2012. Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen

Nyhedsbrev. Nr. 29. 10. årgang november 2012. Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen Nyhedsbrev Nr. 29. 10. årgang november 2012 Foto: Helle Christiansen Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen Her i november er det 10 år siden, vi holdt den stiftende generalforsamling i vores

Læs mere

Spejdernyt for 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark Januar - februar 2014

Spejdernyt for 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark Januar - februar 2014 Spejdernyt for 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark Januar - februar 2014 Stifindere og spejdere var på juletur sammen. En af fornøjelserne på turen var at spille OKNAB, hvor der kunne vindes

Læs mere

Spejdersport. September - Oktober - November 2013

Spejdersport. September - Oktober - November 2013 Spejdersport September - Oktober - November 2013 30. Årgang Fra Redaktøren Ja, så er sommeren slut, og en masse nye spændende aktiviteter går i gang igen hos De Gule Spejdere - og sikken en aktivitet.

Læs mere

Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 5 2010 POSTEN. Holdene

Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 5 2010 POSTEN. Holdene Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 5 2010 POSTEN Holdene Landslejr 2011 INDHOLD Læs i dette nummer: Kredslederen... 3 Bestyrelsen... 5 1. tumlinge... 7 2. tumlinge... 9 1. pilte... 11 2.

Læs mere

Spejdersport. September - Oktoberi - November 2009

Spejdersport. September - Oktoberi - November 2009 Spejdersport September - Oktoberi - November 2009 26. Årgang Fra Formanden Tak til alle som bidrog til at gøre Jubilæumslejren til en stor oplevelse og succes. Jeg tror, at vi alle vil huske denne lejr

Læs mere

MS-LEDER nyhedsbrev for ledere i MS uge 48, november 2011

MS-LEDER nyhedsbrev for ledere i MS uge 48, november 2011 MS-LEDER nyhedsbrev for ledere i MS uge 48, november 2011 Kort nyt fra korpset Mission Mange tak for jeres evaluering af Rumæniensåret. Det er en fryd at læse alt det I har lavet i grupperne. Hvis I ikke

Læs mere

BUNDPROPPEN. Medlemsblad for Horsens Roklub Efterår 2014 41. årgang

BUNDPROPPEN. Medlemsblad for Horsens Roklub Efterår 2014 41. årgang BUNDPROPPEN Medlemsblad for Horsens Roklub Efterår 2014 41. årgang Indhold Formandens klumme... 3 En kanin beretter: Min første langtur... 4 En garvet roer beretter: Min første ferielangtur... 5 3 roere

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

34. ÅRGANG SEPTEMBER 2006 NR. 2

34. ÅRGANG SEPTEMBER 2006 NR. 2 i Højene Gruppe www.spejdernet.dk/højene 34. ÅRGANG SEPTEMBER 2006 NR. 2 Trevæld Centerlejr INDHOLD: Loppemarked Vandretur i Sverige Familieweekend Hvidevarer - køb eller lej hos FREDERIKSHAVN, HJØRRINGVEJ

Læs mere

November 2013 - Nr. 2

November 2013 - Nr. 2 November 2013 - Nr. 2 Indhold Side Sophieholmen 17 4800 Nykøbing F. mail@balticdyk.dk - klubblad for Baltic: Redaktion: Luise Riber - Tlf.: 23 96 16 42 E-mail: blad@balticdyk.dk BESTYRELSEN: Formand: Michael

Læs mere