Årsskrift Aalborg Søspejdere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsskrift 2014 - Aalborg Søspejdere"

Transkript

1 Årsskrift Aalborg Søspejdere Så gik der endnu et år hos søspejderne, på søsportsvej, vi har brugt året på en masse forskellige arrangementer, både for hele gruppen og for grenene, ikke kun på vores dejlige station, men også rundt om i landet. Selvom vi til tider har haft lidt svært ved at få lederkræfterne til at slå til, har vi prioriteret ture og daglige møder højt, og alle spejdere har haft både møder og ture fordelt over året. Minier og juniorer har været på sommerlejr på Mols, troppen var i Mariager Fjord og på østkysten, mens seniorerne igen i år tog på langtur til Thurø. I august måned holdt vi hyg og sejl for første gang, vi gentager succesen igen i år, med et program der bl.a. byder på forældredag med sejlads særligt for forældrene og naturligvis lagkage til alle til vores jubilæum d. 26/8. Særligt glædeligt er det at vi har fået flere nye spejdere i minigrenen, der er altid plads til flere glade spejdere på søsportsvej. I den forbindelse skal jeg huske at reklamere for mulighederne på stationen, hvis medlemmer ønsker at låne den, er der gode rammer for forskellige festlige lejligheder. Vi hjælper gerne med sejladsaktiviteter i forbindelse med børnefødselsdage m.m. Det kommende år bliver naturligvis præget af årets sølandslejr i Egå, hvor søspejdere fra hele landet mødes og holder lejr med en masse spændende aktiviteter og oplevelser. Troppen og klanen sejler derned og hjem igen, mens resten støder til dernede. Derudover er der naturligvis både ture og andre arrangementer for os selv i Aalborg, startende med gruppeturen i marts, hvor vi tager en god gammel kending op igen - den hemmelige tur! -det bliver fantastisk. Med Søspejderhilsen Martin - gruppeleder Aalborg Søspejdere Minierne Året startede med at vi havde 2 minier: Ellen og Bodil. Sidst på vinteren kom Camilla til. Første halvår af 2014 blev brugt på kreative aktiviteter med trykning og syning af pose til sit skaffegrej samt dekorering af sin egen søspejder t-shirt. Pigerne var vældig kreative og fik trykt efter skabeloner, men også malet i fri hånd. I foråret tog minierne mærket Klar dig selv. De øvede sig i førstehjælp og lavede mad, hvor pigerne først skulle blive enige om en opskrift, dernæst skulle de lave en indkøbsseddel og købe ind inden opskriften blev afprøvet i køkkenet. Det blev til lækre frikadeller med tilbehør. Som sædvanligt svømmede vi den første mandag i måneden. Svømmemødet i april var mødet hvor minierne skulle prøve at svømme i tøj og prøve hvordan redningsvesten virker i praksis. Endelig blev det maj og møderne indtil sommerferien kom til at handle om sejlads.

2 Årets sommerlejr gik til Knebel Bro på Mols sammen med juniorerne. Vi havde en fantastisk uge, hvor vi boede hos Mols Søspejderne, som har hus og grund på havnen. Der blev sejlet i optimistjoller og badet, sovet i telt og lavet mad over bål. Det blev også til en 2 dages hike, hvor spejderne tog 20 km mærket og overnatningen foregik hos en lokal landmand. Vi sov i hendes halmlade og fik nymalket mælk til morgenmad. Vi fik også set en nyfødt kalv og dens forsøg på at lære at stå på benene. Efter sommerferien holdt vi oprykning, hvor Ellen og Bodil rykkede op til juniorerne. Så var der kun Camilla tilbage. Men heldigvis fandt nogle nye børn vejen ned til os, så vi pludselig blev 6 minier. Camilla, Sofia, William, Magnus, Thomas og Nikolas. Vi sejlede selvfølgelig i august og september. Efter bådene kom på land har vi (næsten) taget knivbevis. Vi har også været i værkstedet i bådshallen og bygge skibe. Der blev savet, hamret og banket og resultaterne blev ret flotte. I oktober tog vi på tur til vores primitive hytte i Flamsted. Der er hverken strøm, indlagt vand eller træk-ogslip-toilet. Det blev til en enkelt overnatning, som alle klarede i flot stil. Om lørdagen kom nogen af miniernes forældre derud og hjalp med at plante træer, save brænde mm. Til jul lavede vi gipsfigurer. Det blev til mariehøns og forskellige slags muslinger og konkylier. Nogen med magneter i til køleskabet. Nogen af minierne designede også julekort, mens andre lavede jule-bountychokolade-slik i køkkenet. Det står stadig hen i det uvisse om det var bounty erne eller minierne, der endte med at have mest overtrækschokolade på sig.

3 Vi deltog også i gruppens fælles juleafslutning på skøjtebanen. Efter jul gik vi i gang med at ta trangia-madmærket. Minierne lærte hvordan man skal samle og bruge en trangia, hvilke sikkerhedsregler der er og der blev lavet popcorn. Den store prøve var da alle forældre og søskende blev inviteret på 2-retters menu tilberedt på trangia eller i hvert fald noget af maden. Vi var 23 personer til spisning, så komfuret i køkkenet blev taget i brug også de små trangia-gryder var ikke helt store nok til så mange mennesker. Menuen bestod af kylling i karry med ris og abemad til dessert. Minierne arbejdede alle i højeste gear på at få maden og borddækning klar til gæsterne. Super flot klaret Hilsen Miniledelsen: Mads, Sisse, Jonas og Heidi Årets gang 2014 hos juniorerne, Aalborg Søspejdere Vi har i 2014 haft to juniorpatruljer med tilsammen ca. 10 juniorer, lidt flere drenge end piger, hvilket også var tilfældet efter oprykningen lige efter sommerferien. Det er dejligt at se at faktisk alle juniorerne kommer hver gang og bliver ved med at komme. Juniorledelsen består af 5-6 ledere hvoraf halvdelen kommer fast næsten hver gang. Vi har det også godt. Sommermøderne går jo med sejlads, helst i patruljerne. Redningsveste på, over til bådene i havnen, sætte sejl på, slippe fortøjningerne og omvendt når vi kommer tilbage. Et sejlmøde går meget hurtigt. Her øver vi os i at sejle og alle der vil får efter tur lov til at styre båden. Sjovest er det når det blæser lidt, eller vi skal sejle rundt og samle noget op, eller når vi får lov til at lave vandkamp. Vejret har været fantastisk i år, med ingen landkrabbe dage grundet for meget vind. Vintermøderne er noget anderledes. Her leger vi først. Så er der rift om at få lov til at rulle fanen ud, inden vi har patruljevis aktiviteter i et par baser. Endelig sluttes mødet af med at vi sidder foran pejsen, måske er der tændt op eller et lys, måske får vi the eller en kage vi selv har bagt. Juniorerne elsker at synge Martha og de andre sange, og får måske en lille historie, inden fanen rulles ind igen og vi slutter af i rundkreds, mens vi synger Spejderbror.

4 Aktiviteterne på baserne har været delt mellem at lære at samarbejde i patruljen, øve nogle spejderfærdigheder eller bare lave noget sjovt. Noget at det vi har lavet er noget om at lytte til de andre, blive enige og gøre noget i fælleskab. I har lært noget om knob, kompas, lavet lidt pioner, kort, førstehjælp, klar dig selv, lappe en cykel. Vi har lavet bål og hugget brænde og bagt pandekager. I køkkenet er der bagt flere forskellige kager, hvoraf nogle var formet som bøjer, der helst skulle pyntes med de rigtige farver. Juniorerne er vandhunde, hvilket det månedlige svømmemøde i Haraldslund er bevis for. Her svømmer i baner indtil i har 7 elastikker, hvorefter der må hoppes fra vipperne og pjaskes rundt i det varme vand. Når man bliver overophedet kan man jo se om man tør dyppe sig i karet med meget koldt vand. Lige inden sejlsæsonen aflægger vi svømmeprøve, og prøver at svømme med redningsveste og med tøj på, hvilket er en meget speciel oplevelse. I årets løb har vi også været på turer og deltaget i divisionens Jens Bang Dyst, hvoraf vi lige vil fremhæve følgende: Gruppeturen til Øksedal I starten af februar var vi på Wild West gruppetur til Øksedalshytten. Her boede vi på et hotel, tjente spejderpenge ved at arbejde i skoven, køkkenet, hos opfinderen og andre steder. Penge som kunne bruges til at spille med og betale hotelregningen. Der var desværre kun tre juniorer med på denne tur. Lidt en skam fordi det er meget meget sjovere når vi er flere, men mange skulle på skiferie. Vi havde selvfølgeligt sjovt som altid. Eigil opfinder noget... Jens Bang Dysten Divisionen afholdt også i år Jens Bang Dysten, som er en femkamp for spejdere og juniorer i Aalborg. Vi mødes forskellige aftener i løbet af vinteren og dyster mod de andre spejdere i at løse forskellige opgaver. Det kan være at lave en mini kastemaskine, løse opgaver rundt i Svømmeland eller Nordkraft. Lave en tre retters menu på Gammeltorv og få den bedømt af Morten Kok.

5 En af opgaverne i dysten var at lave en tre rettes menu og få den bedømt af Morten Kok. Jens Bang Dysten blev afsluttet med en flerkamp ved Spejdergården. Sommertogt til Knebel Bro på Mols. Årets sommertogt gik til Knebel Bro på Mols. Her havde vi lånt 1. Mols Søspejderes grund lige ved havnen, med udsigt over Knebel vig, der er nær det perfekte sted at sejle. Vi var en halv snes minier og juniorer sammen med tre ledere med. Godt vi havde det store stjernetelt med for det beskyttede både mod regn og sol, og derfor lavede vi også et spisebord midt under dette. Dagen på en sådan lejr går let. Først skal man op og morgenbade i Kaptajn Klo s morgenbadeklub, og her må man kun skulke en enkelt gang. Så skal der laves morgenmad, vaskes op inden der holdes morgensamling. Her hørte vi nyt fra Viggo Vandrotte, vores udsendte reporter, inden dagens program gik i gang. Mest var der sejlads på programmet, hvilket forgik i de optimister og kanoer vi havde lånt. Midt på dagen var der frokost, og opvask igen igen, men også vores selvbestyrede slikbod var her åben. Hvem der skulle dele ud og regne gik på tur. Herefter var der lidt fritid inden vi igen skulle sejle. Hen på eftermiddagen skulle bådene op, der skulle laves bål, laves mad, bygges lidt videre på lejrarbejdet, lige bades en ekstra gang, spises og vaskes op igen igen. Pludselig er det aften, men selvom det blev sent skulle vi lige have en lille sang ved lejrbålet.

6 Midt på ugen var vi på gå hejk forbi Skødshoved, hvor vi badede og spiste is. Videre frem besøgte en mand, der viste alt om at lave ting af flintesten og som havde et helt museum. Ved Landborup overnattede vi i en lade med halm, lavede mad på Trangiaer, klappede en hund, ko og kat, så en helt nyfødt kalv, drak rigtig komælk, fik halm i soveposen og håret. Dagen var det varmt, støvet og vi gik meget langt inden vi endeligt nåede hjem til lejren igen, men så fik juniorerne også 15 km mærket. Hjemkomsten fejrede vi med is og en badetur i solnedgangen. Sidst på lejren havde vi kapsejlads i frisk vind. Teltene nåede vi at pakke ned, men så kom regnen, og vi måtte nedbryde lejren i regntøj og afslutte med forældrene i bådhuset. Men en rigtig fin sommerlejr. Lejren set fra vandsiden.

7 Kapsejlads rundt mellem udlagte bøjer. Og så spises der igen.

8 Kunsten er at tænde et bål med en tændstik. Badetur lige før solnedgang er bare herligt.

9 Vi vandrer og vandrer. Besøgte en kirke. Hos flintemanden.

10 Madlavning med tilskuere, der bedst kan lide græs. Overnatning på kæmpe halmballer. Juniortur til vores hytte i Flamsted I starten af november ændrede vi en gruppetur til en juniortur. Vi mødtes ved Volsted kirke og efter tur førte juniorerne kortet gennem skov og krat, forbi søer, høje og en kæmpe klatregran, hvilket selvfølgelig

11 måtte udnyttes. Det sidste stykke skulle i selv finde vej uden ledere og samle ting til aftensmaden. Fremme ved hytten skulle den selvfølgelig undersøges grundigt: Ingen strøm, ingen toilet og kun vand fra en vandpumpe... men det gør ikke noget. Maden var svinekød og grøntsager i foliebakker. Lukas konstaterede at det har jeg prøvet at lave på en anden tur - men det gør ikke noget for det smager rigtigt godt.! Efter maden måtte juniorerne ud i skoven for at finde Hans og Grethe. Dem fandt de ikke men både tømmermanden og heksen mødte de - noget uhyggeligt synes nogen. Så er det bedre at være i den meget varme hytte. Næste morgen kom forældrene og hjalp med at gøre hytten ren, men tømningen af lokumsspanden måtte juniorerne selv være med til. En tur er altid fyldt med oplevelser. Frokost på vejen mod hytten.

12 Morgenmad, hvor de sidste rester af pandekagerne blev spist. Farvel og tak for denne tur til vores hytte i Flamsted. Vinterens juniormøder Tre udfordringer: Først skulle der formes bøjer i brunkagedej. Dernæst skulle de pyntes med de rigtige farver. Endelig skulle de spises på julemødet. I klarede alle tre.

13 Julemødet var et fantastisk kaos møde. Først havde julemanden gemt en masse pakker på loftet som skulle flyttes uden at blive ramt af bolde fra den anden patrulje - vildt og sjovt. Så var der pakkeleg, men pakkerne indeholdt en opgave i at lave flest julehjerter. Endelig var der konkurrence i at puste lys ud og lave juledekoration, kun med en hånd. Slutteligt spiste vi brunkagebøjer og drak the. Gruppens juleafslutning afholdt vi på skøjtebanen på gammeltorv, mens forældrene holdt snakkemøde. Tak til alle der har været med til at gøre dette til et godt spejderår. Med spejderhilsen Magnus, Trine, Sofie, Mikkel, Troels, Kirsten og Christian. Troppens årsberetning I det forgangne år er der sket en større udskiftning af spejdere i Troppen. Der er blevet sagt farvel til de ældste tropsspejdere, der er rykket videre til Klanen eller på efterskole, hvorved Troppen har mistet en stor bunke erfaringer og traditioner. Heldigvis er nye friske tropsspejdere også kommet til - både de ældste fra Juniorerne og helt nye udefra, som kommer med stor energi og gå-på-mod. For at genfinde traditionerne i Troppen har vi brugt rigtig meget energi på at videregive spejderne den rigtige erfaring og ansvar. Desuden har vi lagt vægt på at genskabe rutinen, så spejderværdierne og kammeratskabet også finder godt indpas i den nye Trop. Der er blevet sejlet til hver eneste tirsdagsmøde og de dage uden vind, har vi øvet kap-roning i Aalborgjoller eller prøvet påhængsmotorerne, så spejderne også kan klare sig, når vinden ikke spiller med. Bådene er blevet brugt i stor stil både til arrangementer og i weekender, hvor tropsspejderne har kunnet tage på egne patruljeture. Udover en masse mindre arrangementer har tropsspejderne i løbet af året været på mange forskellige ture, heriblandt sejlende Trops- og Klantur ind i fjorden, hvor Troppen i én båd sejlede 50 sømil, det sejlende natløb kaldet Clo-Race arrangeret af Klanen, tropstur med Mols Søspejdere i Århusbugten, sommertogt ud ad fjorden og på Wasa-Wasa, der er et natløb i starten af februar.

14 Årets sommertogt gik ud ad fjorden mod øst og videre ned til Mariager Fjord, hvor Troppen sejlede afsted i svendborgjollen: Stormfuglen og i lederfartøjet: Concorden Chloé. På den måde fik alle oplevet både sejlads i større og mindre fartøjer. Sommertogtet var fyldt med alskens oplevelser; godt vejr, dårligt vejr, godt humør, mindre godt humør, rigtige vikingekampe med økser, sværd og skjold, tropsspejdernes 50L colakøb, smukke farvande og masser af badning og sjov. Vigtigst af alt var dog, at vi fik tilbragt to ugers sommertogt med de fantastiske tropsspejdere, der fik øvet en masse sejlads og fik en kæmpe stor oplevelse med hjem. Spejderne fik også mulighed for at tage på patruljetur fuldkommen på egne præmisser og uden ledere. Her sejlede de selv på eventyr, lagde anker i en lille vig og sov i telt på land. I løbet af efteråret har vi lagt stor vægt på, at møderne ikke skal gå op i kage- og te-møder, men i stedet forsøgt at indføre de gamle traditioner og mere spejderrelateret indhold på møderne. Resultaterne har allerede i løbet af vinteren kunnet ses ved en vægtning mellem patruljearbejde og hygge og har udmøntet sig i en masse fine aktiviteter såsom bygning af 10 forskellige slags bøjer, primimad, bålhygge og navigation. På ledersiden er der også sket en smule omvæltning. Jonas har valgt midlertidigt at stoppe grundet en stor opgave i uddannelsen til lærer - dog kan det være, han kommer tilbage. Samtidig har vi fået to nye tropsledere ind - Christian, der pt går på HTX og er gammel tropsspejder og Alexander, der studerer på Universitetet og er tidligere spejder og tropsleder i 1. Otterup Gruppe på Fyn er vi allerede godt i gang med. Troppen har været på Wasa Wasa, hvor tre friske tropsspejdere tog ud på natløb for at sætte landspejderne på plads i deres egen disciplin. Det gik ikke helt så godt som planlagt, men ikke desto mindre var det en spændende og sjov oplevelse - vi prøver bare igen næste år! I de sidste måneder af vintersæsonen skal vi på gruppetur, hvor spejderne skal prøve fede aktiviteter til vands, på land og i luften. Troppen skal igen på tur til Århusbugten i Kr. Himmelfartsferien, samt på sommertogt til Sø 15 (Søspejdernes Landslejr) i Egå, hvor vi følges med alle landets søspejdere hjemad i en stor armada-sejlads (ca både). Desuden skal bådene gøres klar til den kommende sejlsæson, så vi alle igen kan komme ud at sejle. Derfor vil vi gerne bede jer, forældre, bakke op om jeres børn og deres interesse og nej, I behøves ikke også på arbejde, selvom det ville være dejligt med en ekstra hånd, men det skal spejderne! For at man kan være søspejder og bruge de lyse måneder på at sejle, skal man jo have en båd. Og den båd skal sættes i stand og i vandet! Det er meget vigtigt at I bakker op og hjælper jeres børn med at prioritere, når det kommer til forårsarbejder, optagning og søsætning. Der er ikke noget værre for moralen, end når spejderne bliver væk, for at spille computer, sove længe, eller andet. Og efter denne opfordring vil vi bare fortælle, at vi glæder os rigtig meget til at tilbringe endnu et år med en flok friske søspejdere, der heldigvis altid er klar til lidt af hvert. På Tropsledelsens vegne Kristoffer

15 Årsskrift for klanen 2014 har været endnu et spændende år for seniorerne og det har budt på mange oplevelser. Som hvert år skulle Goblen gøres klar til endnu og sejlsæson, hvilket dog var en hyggelig opgave da tilgangen var at det ikke skulle være kedeligt, men gerne måtte kombineres med masser af sjov og hygge, så alt arbejdet gik noget lettere. Det største enkelte projekt på Goblen sidste vinter var at det gamle træloft skulle fjernes og der skulle sættes ny loftbeklædning på, men dette blev også nået sammen med alt det andet. Derudover var vi i klanen også langt omkring i det danske land for at besøge venner og bekendte fra andre spejdergrene, så alt i alt blev vintersæsonen en hyggelig tid, selvom vi dog så frem til sejlsæsonen. Sejlsæsonen bød på en masse hyggelige timer på fjorden og udover de ugentlige møder var vi også ofte på ture til de nærmeste havne, hvor vi 2014 især bød på mange gode ture til Nibe. Højdepunktet må dog være sommertogtet, der gik til Thurøbund hvor klanen deltog på seniorlejren og nød at være sammen med en masse andre seniorer. Derudover var det også en rigtig god sejltur hvor vi kom hele vejen rundt om Fyn og selvom vejret var meget forskelligt var det dog oftest rigtig dejligt at sejle rundt i landet. Inden afslutningen på sejlsæsonen var forbi skulle klanen også nå at arrangere det årlige natløb Clo Race for troppen og med stor opbakning fra hele gruppen lykkedes det at arrange et vellykket natløb med masser af udfordringer for de hårdt prøvede tropsspejdere, der lykkedes med at befri Kaptajn Clo og stoppe søuhyret Kraken. Efter endnu en god sejlsæson kom Goblen på land og vi har haft en roligt program med både vedligeholdelse af Goblen og bl.a. svømmemøder. Derudover har flere klanmedlemmer været involveret i at lave PLan-kurser for tropsspejdere hvilket også har givet meget nogle gode udfordringer og store oplevelser og i 2015 ser det ud til at endnu flere fra klanen vil mere med til dette. I 2014 er der kommet et par nye medlemmer i klanen, og selvom der også er sagt farvel til nogle er der generelt stor opbakning til klanen aktiviteter, og det har generelt givet mange gode timer og hyggelige stunder ved søspejderne. Vi ser frem til 2015, hvor der er mange ting nye udfordringer og oplevelser der venter. Herunder er sølandslejren en af de helt store ting, men vi har en masse spændende projekter, som fx PLan og derudover er det næste projekt på Goblen at det gamle el-system skal moderniseres.

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 14. 16. juni MUS-lejr, Thorup Hede Mikro, mini & junior 23. juni Sct. Hans på Volden i Klarup

Læs mere

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S Indhold: Side 3 Blå Sommer 4 Sjovt, vildt, skægt 5 Mikro-/Mini 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mærkedage mikro/mini 8 Juniorprogram 9 Junior Nyt 10 Trop 11 Raftekunst 11

Læs mere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Redaktion og trykning: Bodil, Merete, Ronald og familien Stubbe Indlæg og annoncer: Heidi

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv.

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Færdighed Mini Junior Trop Kniv Erhverve kniv sikkerhedsbevis. Knivens historie samt Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde

Læs mere

Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup.

Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. Referat af: Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. a) Valg af dirigent og referent Alex valgt til dirigent og Bettina valgt

Læs mere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Redaktion og trykning: Bodil, Merete, Ronald og familien Stubbe Indlæg og annoncer: Heidi

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Spejderne har en facebook-side DDS Klarup Gruppe hvor der deles billeder fra ture og nyttig information. Bestil et benzinkort til

Læs mere

Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010

Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010 Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010 Mød os på PARADISE... Egemose Centret - Det Danske Spejderkorps - Hvad er en SeniorCentersommerlejr? SeniorCentersommerlejren er kun for seniorer. Vi laver

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Den Frie Tænkebox April Juni 2015

Den Frie Tænkebox April Juni 2015 Den Frie Tænkebox April Juni 2015 I dette nummer: Lederen Pusling Tumling Sæsonafslutning Sommerlejr Billeder fra Kredsweekenden Pilt Væbner og seniorvæbner Senior Generalforsamling Kontaktoplysninger

Læs mere

De Blå spejdere i Vestbjerg

De Blå spejdere i Vestbjerg oktober 2011 - Nr. 3-1. årgang side 1 Siden sidst Siden sidste nyhedsbrev har Flire Klan fået et navn og været på 20 km hike. Gruppen har været på sommerlejr OG der har været den store gruppetur. Alt sammen

Læs mere

Årsberetning 2014. 3. Silkeborg Gruppe

Årsberetning 2014. 3. Silkeborg Gruppe Årsberetning 2014 3. Silkeborg Gruppe Fastelavnsfest og generalforsamling Dagsorden for generalforsamlingen Invitation til fastelavnsfest og generalforsamling Bestyrelsen i 3. Silkeborg vil gerne invitere

Læs mere

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015 PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015 Torsdag 08-jan Vi rytter op ude. Vi flytter resten af juletræerne væk fra græsset og tager stilladset ned. Vi starter på at øve knob og besnøringer. Torsdag

Læs mere

Hjortetakken. Hjortespring Gruppe Hareskov Division Det Danske Spejderkorps. Program for Juni 2015 September 2015

Hjortetakken. Hjortespring Gruppe Hareskov Division Det Danske Spejderkorps. Program for Juni 2015 September 2015 Hjortetakken Hjortespring Gruppe Hareskov Division Det Danske Spejderkorps Program for Juni 2015 September 2015 Hjortespring gruppe netop nu Så nærmer endnu et halvår sig sin afslutning, og vi kan se frem

Læs mere

Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15

Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15 Til Søsprøjt redaktionen go 1. maj: Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15 Kære Søledere Som nogen af jer måske ved, blev der på Søledermødet i Svendborg i marts, valg tre til at stå i spidsen for Sø 15. Det

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder.

TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder. Møderne starter med flaghejsning Møderne slutter med mikroråb, håndtryk og spejderbror Alle møder i uniform og tørklæde på møder og ture Sange: Flagsangen,

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Er det farligt at være spejder?

Er det farligt at være spejder? Er det farligt at være spejder? v/ aut. kloakmester, Jakob Broegaard Skårupørevej 9-11 5881 Skårup Tlf. 62 23 12 08 Fax. 62 23 19 04 NEJ - DET ER SJOVT!! Årgang 46 NR. 8 September 2006 Udgivet af KFUM-Spejderne

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Jeg håber, du har lyst til et PUF i år, for ellers kan det jo være du går glip af noget!

Jeg håber, du har lyst til et PUF i år, for ellers kan det jo være du går glip af noget! Hej spejder! Foto: Foto: Morten Gimm Kongsfelt, Morten Bjerrum Larsen, Morten Clausen og Henrik Weigelt Vi har lavet et helt nyt tilbud for dig og andre seje spejdere på mellem 11 og 12 år. Typisk de spejdere,

Læs mere

i de nordiske lande Frihed, naturoplevelser og spænding! Berndt Sundsten & Jan Jäger FØRSTE BOG OM Friluftsliv

i de nordiske lande Frihed, naturoplevelser og spænding! Berndt Sundsten & Jan Jäger FØRSTE BOG OM Friluftsliv Friluftsliv har altid fristet os mennesker. Vi kan tage på spændende ture overalt langt væk eller lige rundt om hjørnet. Vi kan tage på tur i flere uger, eller vi kan tage på tur en dag eller nogle timer.

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014

Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014 Billeder fra sommerlejren Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014 Emilie indvier vores indgangsportal på sommerlejren Farvel og tak for denne gang til de små

Læs mere

Lejrarmbånd. Her er vist hvordan knobet laves. Alle materialer udleveres på lejren.

Lejrarmbånd. Her er vist hvordan knobet laves. Alle materialer udleveres på lejren. Lejrarmbånd Foruden lejrbadges kan alle også lave et lejrarmbånd. Armbåndet laves af enten sort eller brun lædersnor, der lukkes med en lille smykkelås. På midten af armbåndet skal der laves et Josefineknob.

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54 SOMMERSJOV I VEST Aktiviteterne afholdes i den første uge af din sommerferie, uge 27 Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Der er sjov for både store og små, så skynd dig at melde dig til, så du kan

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 30. maj 2007, kl. 2020 i havnehytten.

Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 30. maj 2007, kl. 2020 i havnehytten. Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 30. maj 2007, kl. 2020 i havnehytten. Dagsorden Tilstede Rolf, Sune, Sten, Helle, Jens Holmboe, Karen, Ivan, Bjørn, Maria Lemming, Christian, Louise, Boff, Klaus

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde(generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 28. januar 2013 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup.

Referat af Grupperådsmøde(generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 28. januar 2013 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. Referat af Grupperådsmøde(generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 28. januar 2013 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. a. Valg af dirigent og referent Katrine er valgt som dirigent Bettina er

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Formanden Annette Heydenreich byder velkommen til grupperådsmødet, og til det efterfølgende fødselsdags arrangement, hvor Mjølners 35 års fødselsdag,

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Det Danske Spejderkorps III. Kolding Gruppe

Det Danske Spejderkorps III. Kolding Gruppe Det Danske Spejderkorps III. Kolding Gruppe Referat for Generalforsamling tirsdag den 25. februar 2015 Formanden startede med at byde velkommen og fortalte om aftenens program 1. Valg af dirigent & referent

Læs mere

DDS Hobro Gruppe OKT NOV DEC JAN 2015/16. Årgang 45 nr. 3. Gruppelederen skriver...

DDS Hobro Gruppe OKT NOV DEC JAN 2015/16. Årgang 45 nr. 3. Gruppelederen skriver... DDS Hobro Gruppe OKT NOV DEC JAN 2015/16 Årgang 45 nr. 3 Gruppelederen skriver... Der er sket store ting i Hobro Gruppe. Vi har nu familiespejd, og for første gang er der nu piger i gruppen. Rigtig hjertelig

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011 Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011 Kom i klub det er snart vinterferie! Før jul var der rigtige mange medlemmer i klub, så der er måske ikke noget at sige til, at du tager en slapper. Men, men,

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

Deltagerbrev. Mødetid & -sted og sluttid & -sted. Underskrift fra forældre

Deltagerbrev. Mødetid & -sted og sluttid & -sted. Underskrift fra forældre Deltagerbrev Tillykke! Zaxsez! I er blandt de 45 patruljer, der nåede gennem nåleøjet og dermed sikrede jer en plads på dette års Kære 1. Vi glæder os rigtig meget til at se jer i Sorø den 20.-22. februar!

Læs mere

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Dette lille hæfte indeholder alle de informationer, der er nødvendige for forberedelserne til at tage på sommerlejr. Skulle der stadig være nogle spørgsmål i

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

RAMMEN April - Maj 2014

RAMMEN April - Maj 2014 Alle møder afholdes i Islev Kirkes Ungdomscenter Slotsherrensvej 321 2610 Rødovre Spirerne: Islev Gruppe Piger fra 5-7 år Mandag kl. 18.30-20.00 Smutterne: Piger fra 7-10 år Mandag kl. 18.30-20.00 Årgang

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS.

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Torsdag d. 9. december inviterer vi alle Stjernehusets børn, forældre og søskende til Julehygge. Traditionen tro stiller vi an med små værksteder, hvor der kan

Læs mere

Kong Knud Division. Divisionsrådsmøde 12. april 2012. Torsdag d. 12. april 2011, kl. 19.00-21.30 Bolbro Skole, Stadionvej 50, Indgang F, Odense V

Kong Knud Division. Divisionsrådsmøde 12. april 2012. Torsdag d. 12. april 2011, kl. 19.00-21.30 Bolbro Skole, Stadionvej 50, Indgang F, Odense V Kong Knud Division Divisionsrådsmøde 12. april 2012 Torsdag d. 12. april 2011, kl. 19.00-21.30 Bolbro Skole, Stadionvej 50, Indgang F, Odense V Dagsorden Beretninger Side Dagsorden 1. Valg af dirigent

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma. Ugebrev 48 Indskoling mandag 26.nov-fredag d.30.nov Kære forældre i indskolingen: De første nisser har indfundet sig - vi gør ellers hvad vi kan for at holde dem hen til næste fredag, hvor vi holder bedsteforældredag.

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Stenalderen. Jægerstenalderen

Stenalderen. Jægerstenalderen Stenalderen Helt tilbage til år 12.000 f. kr. var der istid i Danmark. Hele landet var dækket af is med over en kilometer i tykkelse, så der var ikke meget liv. Langsomt begyndte isen at smelte, og istiden

Læs mere

Deltagerbrev til sommerlejren VÆBNER FOR LIVET. 5. - 11. juli 2014 KARLSLUNDE

Deltagerbrev til sommerlejren VÆBNER FOR LIVET. 5. - 11. juli 2014 KARLSLUNDE Deltagerbrev til sommerlejren VÆBNER FOR LIVET 5. - 11. juli 2014 KARLSLUNDE 1 Kære væbner! Vi glæder os til vi skal på sommerlejr sammen lige om lidt. Vi kalder lejren for Væbner for Livet, fordi vi er

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Konkurrence: SØ 15 Lejrsang. Ophalervogne søges

Konkurrence: SØ 15 Lejrsang. Ophalervogne søges Oktober 2014 Konkurrence: SØ 15 Lejrsang På Sø 15 skal vi selvfølgelig have en lækker lejrsang! Hvis du har en sangfugl i maven, så skriv til sang@soe15.dk og få tilsendt de vilde konkurrencebetingelserne!

Læs mere

FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08

FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08 S.20 FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08 Af Dorthe Kirkegaard Thomsen, mor til Alfred 1.c Vi samles i 1.c.s klasseværelse fredag morgen. Sasha har fødselsdag og har en kage med. Så vi ved, der er noget

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Nyhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her...

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Nyhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her... yhedsbrev December - Januar - Februar 2013 yhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her... FDF SÆSLV Kalender 25.-27. januar: Væbner- og seniorvæbnerweekend

Læs mere

Sortebrødre Gruppe Årsrapport 2014 Nr. 1. Indkaldelse til generalforsamling

Sortebrødre Gruppe Årsrapport 2014 Nr. 1. Indkaldelse til generalforsamling Sortebrødre Gruppe Årsrapport 2014 Nr. 1 Indkaldelse til generalforsamling Dagsorden Formandens beretning Ledernes beretning 2015 kalender Gruppens visioner Øjebliksbilleder Regnskab 2014 Lidt sjov Budget

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Hellerup Skoles Traditionsmappe

Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skole I løbet af et skoleår på Hellerup skole sker der en masse sjove og anderledes ting end lige undervisning og projekter. Vi har nogle traditioner, vi gerne

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Rikke Pedersen, ikke på valg. Nicolas Koppel, ikke på valg men ønsker at udtræde

Rikke Pedersen, ikke på valg. Nicolas Koppel, ikke på valg men ønsker at udtræde GRUPPERÅDSMØDE på Farmen v/klinteby Tonkawa-Stammen Søndag 23. februar 2014 kl. 10-12 (+ frokost kl. 12.30-13.30) (i forbindelse med gruppetur 22.-23.2. 2014 for alle spejderne) Dagsorden 1. Velkomst,

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. August - September - Oktober Nr. 4 2012

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. August - September - Oktober Nr. 4 2012 Fra sommerlejr på Spejdernes Lejr i Holstebro Gruppeblad - Pionererne 61. årg. August - September - Oktober Nr. 4 2012 Troppen EKKO Redaktionen Højsagervej 7, 5884 Gudme Tlf. 41 27 00 06 e-mail: ekko@pionererne.dk

Læs mere

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV SÆSON AVISEN 2012 VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV Artikler Jonas stopper Jonas stopper i morgen Og på mandag kommer Martin Jensen herover Og er fast hver dag. Mad uger Der er mad uger

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Nu er julen virkelig over os...

Nu er julen virkelig over os... Nu er julen virkelig over os... I skrivende stund (16. november) er alle lodsedler ude i hænderne på spejderne og er ved at blive solgt. Der er afregnet (altså solgt) for over halvdelen, og her må jeg

Læs mere

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud N t y d t å o r G Januar Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud Sidste måneds vinder af konkurrencen blev Tugba og Rikke 9.a tillykke! 2 Løsning: 1. Den

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Bladet. AugustAugust-Oktober 2011

Bladet. AugustAugust-Oktober 2011 Bladet HawerthiHawerthi-1. Rødovre AugustAugust-Oktober 2011-1- Indhold Side 2 Ny sæson starter! 3 Kasserer 5 Pakning af patruljekasser 5 Mikro-/Mini 5 Mærkedage mikro/mini 6 Mikro-/Miniprogram 7 Juniorprogram

Læs mere

Nr. 1 2015. Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige

Nr. 1 2015. Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige Nr. 1 2015 Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige Indholdsfortegnelse Informa on Formandens ord 3 Kontakt informa oner 4 Konkurrence 5 Madholdet Gistrup e erår 2014 6 Forårets

Læs mere

2015 VELKOMMEN KYLLINGELEJR

2015 VELKOMMEN KYLLINGELEJR Sommerlejr 2015 VELKOMMEN KYLLINGELEJR 20. 21. juni BØRNELEJR 27. 30. juni JUNIORLEJR 30. juni 4. juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Velkommen til sommerens lejre Arrangør: Luthersk Mission, LM Kids i Østjylland

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling

Barnets alsidige personlige udvikling Barnets alsidige personlige udvikling - Må opleve sig værdifuld og værdsat - Udvikler sig selvstændigt og initiativrigt - Kender sine forskellige følelser og kan udtrykke og afpasse dem efter situationen

Læs mere

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Efter en dejlig uge med solskin er vi nu nået til at kigge lidt tilbage på ugens løb og evaluere samt kigge lidt frem på næste undervisningsuge

Læs mere

Af Freja Gry Børsting

Af Freja Gry Børsting Af Freja Gry Børsting Flygtningelejren i Jonstrup Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2015 Flygtningelejren i Jonstrup Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

2 Blå Sommer Evaluering i stikord!

2 Blå Sommer Evaluering i stikord! Referat af bjørnemøde 29-08-2004 Aktivitetshomoer igen- Kristian & Michael Aben: camilla havde glemt at skrive en ny abe, men valgte at give den til Cathrine (indlæg) Tilstede: Kano, David, Signe, Kristian,

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere