Årsskrift Aalborg Søspejdere

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsskrift 2014 - Aalborg Søspejdere"

Transkript

1 Årsskrift Aalborg Søspejdere Så gik der endnu et år hos søspejderne, på søsportsvej, vi har brugt året på en masse forskellige arrangementer, både for hele gruppen og for grenene, ikke kun på vores dejlige station, men også rundt om i landet. Selvom vi til tider har haft lidt svært ved at få lederkræfterne til at slå til, har vi prioriteret ture og daglige møder højt, og alle spejdere har haft både møder og ture fordelt over året. Minier og juniorer har været på sommerlejr på Mols, troppen var i Mariager Fjord og på østkysten, mens seniorerne igen i år tog på langtur til Thurø. I august måned holdt vi hyg og sejl for første gang, vi gentager succesen igen i år, med et program der bl.a. byder på forældredag med sejlads særligt for forældrene og naturligvis lagkage til alle til vores jubilæum d. 26/8. Særligt glædeligt er det at vi har fået flere nye spejdere i minigrenen, der er altid plads til flere glade spejdere på søsportsvej. I den forbindelse skal jeg huske at reklamere for mulighederne på stationen, hvis medlemmer ønsker at låne den, er der gode rammer for forskellige festlige lejligheder. Vi hjælper gerne med sejladsaktiviteter i forbindelse med børnefødselsdage m.m. Det kommende år bliver naturligvis præget af årets sølandslejr i Egå, hvor søspejdere fra hele landet mødes og holder lejr med en masse spændende aktiviteter og oplevelser. Troppen og klanen sejler derned og hjem igen, mens resten støder til dernede. Derudover er der naturligvis både ture og andre arrangementer for os selv i Aalborg, startende med gruppeturen i marts, hvor vi tager en god gammel kending op igen - den hemmelige tur! -det bliver fantastisk. Med Søspejderhilsen Martin - gruppeleder Aalborg Søspejdere Minierne Året startede med at vi havde 2 minier: Ellen og Bodil. Sidst på vinteren kom Camilla til. Første halvår af 2014 blev brugt på kreative aktiviteter med trykning og syning af pose til sit skaffegrej samt dekorering af sin egen søspejder t-shirt. Pigerne var vældig kreative og fik trykt efter skabeloner, men også malet i fri hånd. I foråret tog minierne mærket Klar dig selv. De øvede sig i førstehjælp og lavede mad, hvor pigerne først skulle blive enige om en opskrift, dernæst skulle de lave en indkøbsseddel og købe ind inden opskriften blev afprøvet i køkkenet. Det blev til lækre frikadeller med tilbehør. Som sædvanligt svømmede vi den første mandag i måneden. Svømmemødet i april var mødet hvor minierne skulle prøve at svømme i tøj og prøve hvordan redningsvesten virker i praksis. Endelig blev det maj og møderne indtil sommerferien kom til at handle om sejlads.

2 Årets sommerlejr gik til Knebel Bro på Mols sammen med juniorerne. Vi havde en fantastisk uge, hvor vi boede hos Mols Søspejderne, som har hus og grund på havnen. Der blev sejlet i optimistjoller og badet, sovet i telt og lavet mad over bål. Det blev også til en 2 dages hike, hvor spejderne tog 20 km mærket og overnatningen foregik hos en lokal landmand. Vi sov i hendes halmlade og fik nymalket mælk til morgenmad. Vi fik også set en nyfødt kalv og dens forsøg på at lære at stå på benene. Efter sommerferien holdt vi oprykning, hvor Ellen og Bodil rykkede op til juniorerne. Så var der kun Camilla tilbage. Men heldigvis fandt nogle nye børn vejen ned til os, så vi pludselig blev 6 minier. Camilla, Sofia, William, Magnus, Thomas og Nikolas. Vi sejlede selvfølgelig i august og september. Efter bådene kom på land har vi (næsten) taget knivbevis. Vi har også været i værkstedet i bådshallen og bygge skibe. Der blev savet, hamret og banket og resultaterne blev ret flotte. I oktober tog vi på tur til vores primitive hytte i Flamsted. Der er hverken strøm, indlagt vand eller træk-ogslip-toilet. Det blev til en enkelt overnatning, som alle klarede i flot stil. Om lørdagen kom nogen af miniernes forældre derud og hjalp med at plante træer, save brænde mm. Til jul lavede vi gipsfigurer. Det blev til mariehøns og forskellige slags muslinger og konkylier. Nogen med magneter i til køleskabet. Nogen af minierne designede også julekort, mens andre lavede jule-bountychokolade-slik i køkkenet. Det står stadig hen i det uvisse om det var bounty erne eller minierne, der endte med at have mest overtrækschokolade på sig.

3 Vi deltog også i gruppens fælles juleafslutning på skøjtebanen. Efter jul gik vi i gang med at ta trangia-madmærket. Minierne lærte hvordan man skal samle og bruge en trangia, hvilke sikkerhedsregler der er og der blev lavet popcorn. Den store prøve var da alle forældre og søskende blev inviteret på 2-retters menu tilberedt på trangia eller i hvert fald noget af maden. Vi var 23 personer til spisning, så komfuret i køkkenet blev taget i brug også de små trangia-gryder var ikke helt store nok til så mange mennesker. Menuen bestod af kylling i karry med ris og abemad til dessert. Minierne arbejdede alle i højeste gear på at få maden og borddækning klar til gæsterne. Super flot klaret Hilsen Miniledelsen: Mads, Sisse, Jonas og Heidi Årets gang 2014 hos juniorerne, Aalborg Søspejdere Vi har i 2014 haft to juniorpatruljer med tilsammen ca. 10 juniorer, lidt flere drenge end piger, hvilket også var tilfældet efter oprykningen lige efter sommerferien. Det er dejligt at se at faktisk alle juniorerne kommer hver gang og bliver ved med at komme. Juniorledelsen består af 5-6 ledere hvoraf halvdelen kommer fast næsten hver gang. Vi har det også godt. Sommermøderne går jo med sejlads, helst i patruljerne. Redningsveste på, over til bådene i havnen, sætte sejl på, slippe fortøjningerne og omvendt når vi kommer tilbage. Et sejlmøde går meget hurtigt. Her øver vi os i at sejle og alle der vil får efter tur lov til at styre båden. Sjovest er det når det blæser lidt, eller vi skal sejle rundt og samle noget op, eller når vi får lov til at lave vandkamp. Vejret har været fantastisk i år, med ingen landkrabbe dage grundet for meget vind. Vintermøderne er noget anderledes. Her leger vi først. Så er der rift om at få lov til at rulle fanen ud, inden vi har patruljevis aktiviteter i et par baser. Endelig sluttes mødet af med at vi sidder foran pejsen, måske er der tændt op eller et lys, måske får vi the eller en kage vi selv har bagt. Juniorerne elsker at synge Martha og de andre sange, og får måske en lille historie, inden fanen rulles ind igen og vi slutter af i rundkreds, mens vi synger Spejderbror.

4 Aktiviteterne på baserne har været delt mellem at lære at samarbejde i patruljen, øve nogle spejderfærdigheder eller bare lave noget sjovt. Noget at det vi har lavet er noget om at lytte til de andre, blive enige og gøre noget i fælleskab. I har lært noget om knob, kompas, lavet lidt pioner, kort, førstehjælp, klar dig selv, lappe en cykel. Vi har lavet bål og hugget brænde og bagt pandekager. I køkkenet er der bagt flere forskellige kager, hvoraf nogle var formet som bøjer, der helst skulle pyntes med de rigtige farver. Juniorerne er vandhunde, hvilket det månedlige svømmemøde i Haraldslund er bevis for. Her svømmer i baner indtil i har 7 elastikker, hvorefter der må hoppes fra vipperne og pjaskes rundt i det varme vand. Når man bliver overophedet kan man jo se om man tør dyppe sig i karet med meget koldt vand. Lige inden sejlsæsonen aflægger vi svømmeprøve, og prøver at svømme med redningsveste og med tøj på, hvilket er en meget speciel oplevelse. I årets løb har vi også været på turer og deltaget i divisionens Jens Bang Dyst, hvoraf vi lige vil fremhæve følgende: Gruppeturen til Øksedal I starten af februar var vi på Wild West gruppetur til Øksedalshytten. Her boede vi på et hotel, tjente spejderpenge ved at arbejde i skoven, køkkenet, hos opfinderen og andre steder. Penge som kunne bruges til at spille med og betale hotelregningen. Der var desværre kun tre juniorer med på denne tur. Lidt en skam fordi det er meget meget sjovere når vi er flere, men mange skulle på skiferie. Vi havde selvfølgeligt sjovt som altid. Eigil opfinder noget... Jens Bang Dysten Divisionen afholdt også i år Jens Bang Dysten, som er en femkamp for spejdere og juniorer i Aalborg. Vi mødes forskellige aftener i løbet af vinteren og dyster mod de andre spejdere i at løse forskellige opgaver. Det kan være at lave en mini kastemaskine, løse opgaver rundt i Svømmeland eller Nordkraft. Lave en tre retters menu på Gammeltorv og få den bedømt af Morten Kok.

5 En af opgaverne i dysten var at lave en tre rettes menu og få den bedømt af Morten Kok. Jens Bang Dysten blev afsluttet med en flerkamp ved Spejdergården. Sommertogt til Knebel Bro på Mols. Årets sommertogt gik til Knebel Bro på Mols. Her havde vi lånt 1. Mols Søspejderes grund lige ved havnen, med udsigt over Knebel vig, der er nær det perfekte sted at sejle. Vi var en halv snes minier og juniorer sammen med tre ledere med. Godt vi havde det store stjernetelt med for det beskyttede både mod regn og sol, og derfor lavede vi også et spisebord midt under dette. Dagen på en sådan lejr går let. Først skal man op og morgenbade i Kaptajn Klo s morgenbadeklub, og her må man kun skulke en enkelt gang. Så skal der laves morgenmad, vaskes op inden der holdes morgensamling. Her hørte vi nyt fra Viggo Vandrotte, vores udsendte reporter, inden dagens program gik i gang. Mest var der sejlads på programmet, hvilket forgik i de optimister og kanoer vi havde lånt. Midt på dagen var der frokost, og opvask igen igen, men også vores selvbestyrede slikbod var her åben. Hvem der skulle dele ud og regne gik på tur. Herefter var der lidt fritid inden vi igen skulle sejle. Hen på eftermiddagen skulle bådene op, der skulle laves bål, laves mad, bygges lidt videre på lejrarbejdet, lige bades en ekstra gang, spises og vaskes op igen igen. Pludselig er det aften, men selvom det blev sent skulle vi lige have en lille sang ved lejrbålet.

6 Midt på ugen var vi på gå hejk forbi Skødshoved, hvor vi badede og spiste is. Videre frem besøgte en mand, der viste alt om at lave ting af flintesten og som havde et helt museum. Ved Landborup overnattede vi i en lade med halm, lavede mad på Trangiaer, klappede en hund, ko og kat, så en helt nyfødt kalv, drak rigtig komælk, fik halm i soveposen og håret. Dagen var det varmt, støvet og vi gik meget langt inden vi endeligt nåede hjem til lejren igen, men så fik juniorerne også 15 km mærket. Hjemkomsten fejrede vi med is og en badetur i solnedgangen. Sidst på lejren havde vi kapsejlads i frisk vind. Teltene nåede vi at pakke ned, men så kom regnen, og vi måtte nedbryde lejren i regntøj og afslutte med forældrene i bådhuset. Men en rigtig fin sommerlejr. Lejren set fra vandsiden.

7 Kapsejlads rundt mellem udlagte bøjer. Og så spises der igen.

8 Kunsten er at tænde et bål med en tændstik. Badetur lige før solnedgang er bare herligt.

9 Vi vandrer og vandrer. Besøgte en kirke. Hos flintemanden.

10 Madlavning med tilskuere, der bedst kan lide græs. Overnatning på kæmpe halmballer. Juniortur til vores hytte i Flamsted I starten af november ændrede vi en gruppetur til en juniortur. Vi mødtes ved Volsted kirke og efter tur førte juniorerne kortet gennem skov og krat, forbi søer, høje og en kæmpe klatregran, hvilket selvfølgelig

11 måtte udnyttes. Det sidste stykke skulle i selv finde vej uden ledere og samle ting til aftensmaden. Fremme ved hytten skulle den selvfølgelig undersøges grundigt: Ingen strøm, ingen toilet og kun vand fra en vandpumpe... men det gør ikke noget. Maden var svinekød og grøntsager i foliebakker. Lukas konstaterede at det har jeg prøvet at lave på en anden tur - men det gør ikke noget for det smager rigtigt godt.! Efter maden måtte juniorerne ud i skoven for at finde Hans og Grethe. Dem fandt de ikke men både tømmermanden og heksen mødte de - noget uhyggeligt synes nogen. Så er det bedre at være i den meget varme hytte. Næste morgen kom forældrene og hjalp med at gøre hytten ren, men tømningen af lokumsspanden måtte juniorerne selv være med til. En tur er altid fyldt med oplevelser. Frokost på vejen mod hytten.

12 Morgenmad, hvor de sidste rester af pandekagerne blev spist. Farvel og tak for denne tur til vores hytte i Flamsted. Vinterens juniormøder Tre udfordringer: Først skulle der formes bøjer i brunkagedej. Dernæst skulle de pyntes med de rigtige farver. Endelig skulle de spises på julemødet. I klarede alle tre.

13 Julemødet var et fantastisk kaos møde. Først havde julemanden gemt en masse pakker på loftet som skulle flyttes uden at blive ramt af bolde fra den anden patrulje - vildt og sjovt. Så var der pakkeleg, men pakkerne indeholdt en opgave i at lave flest julehjerter. Endelig var der konkurrence i at puste lys ud og lave juledekoration, kun med en hånd. Slutteligt spiste vi brunkagebøjer og drak the. Gruppens juleafslutning afholdt vi på skøjtebanen på gammeltorv, mens forældrene holdt snakkemøde. Tak til alle der har været med til at gøre dette til et godt spejderår. Med spejderhilsen Magnus, Trine, Sofie, Mikkel, Troels, Kirsten og Christian. Troppens årsberetning I det forgangne år er der sket en større udskiftning af spejdere i Troppen. Der er blevet sagt farvel til de ældste tropsspejdere, der er rykket videre til Klanen eller på efterskole, hvorved Troppen har mistet en stor bunke erfaringer og traditioner. Heldigvis er nye friske tropsspejdere også kommet til - både de ældste fra Juniorerne og helt nye udefra, som kommer med stor energi og gå-på-mod. For at genfinde traditionerne i Troppen har vi brugt rigtig meget energi på at videregive spejderne den rigtige erfaring og ansvar. Desuden har vi lagt vægt på at genskabe rutinen, så spejderværdierne og kammeratskabet også finder godt indpas i den nye Trop. Der er blevet sejlet til hver eneste tirsdagsmøde og de dage uden vind, har vi øvet kap-roning i Aalborgjoller eller prøvet påhængsmotorerne, så spejderne også kan klare sig, når vinden ikke spiller med. Bådene er blevet brugt i stor stil både til arrangementer og i weekender, hvor tropsspejderne har kunnet tage på egne patruljeture. Udover en masse mindre arrangementer har tropsspejderne i løbet af året været på mange forskellige ture, heriblandt sejlende Trops- og Klantur ind i fjorden, hvor Troppen i én båd sejlede 50 sømil, det sejlende natløb kaldet Clo-Race arrangeret af Klanen, tropstur med Mols Søspejdere i Århusbugten, sommertogt ud ad fjorden og på Wasa-Wasa, der er et natløb i starten af februar.

14 Årets sommertogt gik ud ad fjorden mod øst og videre ned til Mariager Fjord, hvor Troppen sejlede afsted i svendborgjollen: Stormfuglen og i lederfartøjet: Concorden Chloé. På den måde fik alle oplevet både sejlads i større og mindre fartøjer. Sommertogtet var fyldt med alskens oplevelser; godt vejr, dårligt vejr, godt humør, mindre godt humør, rigtige vikingekampe med økser, sværd og skjold, tropsspejdernes 50L colakøb, smukke farvande og masser af badning og sjov. Vigtigst af alt var dog, at vi fik tilbragt to ugers sommertogt med de fantastiske tropsspejdere, der fik øvet en masse sejlads og fik en kæmpe stor oplevelse med hjem. Spejderne fik også mulighed for at tage på patruljetur fuldkommen på egne præmisser og uden ledere. Her sejlede de selv på eventyr, lagde anker i en lille vig og sov i telt på land. I løbet af efteråret har vi lagt stor vægt på, at møderne ikke skal gå op i kage- og te-møder, men i stedet forsøgt at indføre de gamle traditioner og mere spejderrelateret indhold på møderne. Resultaterne har allerede i løbet af vinteren kunnet ses ved en vægtning mellem patruljearbejde og hygge og har udmøntet sig i en masse fine aktiviteter såsom bygning af 10 forskellige slags bøjer, primimad, bålhygge og navigation. På ledersiden er der også sket en smule omvæltning. Jonas har valgt midlertidigt at stoppe grundet en stor opgave i uddannelsen til lærer - dog kan det være, han kommer tilbage. Samtidig har vi fået to nye tropsledere ind - Christian, der pt går på HTX og er gammel tropsspejder og Alexander, der studerer på Universitetet og er tidligere spejder og tropsleder i 1. Otterup Gruppe på Fyn er vi allerede godt i gang med. Troppen har været på Wasa Wasa, hvor tre friske tropsspejdere tog ud på natløb for at sætte landspejderne på plads i deres egen disciplin. Det gik ikke helt så godt som planlagt, men ikke desto mindre var det en spændende og sjov oplevelse - vi prøver bare igen næste år! I de sidste måneder af vintersæsonen skal vi på gruppetur, hvor spejderne skal prøve fede aktiviteter til vands, på land og i luften. Troppen skal igen på tur til Århusbugten i Kr. Himmelfartsferien, samt på sommertogt til Sø 15 (Søspejdernes Landslejr) i Egå, hvor vi følges med alle landets søspejdere hjemad i en stor armada-sejlads (ca både). Desuden skal bådene gøres klar til den kommende sejlsæson, så vi alle igen kan komme ud at sejle. Derfor vil vi gerne bede jer, forældre, bakke op om jeres børn og deres interesse og nej, I behøves ikke også på arbejde, selvom det ville være dejligt med en ekstra hånd, men det skal spejderne! For at man kan være søspejder og bruge de lyse måneder på at sejle, skal man jo have en båd. Og den båd skal sættes i stand og i vandet! Det er meget vigtigt at I bakker op og hjælper jeres børn med at prioritere, når det kommer til forårsarbejder, optagning og søsætning. Der er ikke noget værre for moralen, end når spejderne bliver væk, for at spille computer, sove længe, eller andet. Og efter denne opfordring vil vi bare fortælle, at vi glæder os rigtig meget til at tilbringe endnu et år med en flok friske søspejdere, der heldigvis altid er klar til lidt af hvert. På Tropsledelsens vegne Kristoffer

15 Årsskrift for klanen 2014 har været endnu et spændende år for seniorerne og det har budt på mange oplevelser. Som hvert år skulle Goblen gøres klar til endnu og sejlsæson, hvilket dog var en hyggelig opgave da tilgangen var at det ikke skulle være kedeligt, men gerne måtte kombineres med masser af sjov og hygge, så alt arbejdet gik noget lettere. Det største enkelte projekt på Goblen sidste vinter var at det gamle træloft skulle fjernes og der skulle sættes ny loftbeklædning på, men dette blev også nået sammen med alt det andet. Derudover var vi i klanen også langt omkring i det danske land for at besøge venner og bekendte fra andre spejdergrene, så alt i alt blev vintersæsonen en hyggelig tid, selvom vi dog så frem til sejlsæsonen. Sejlsæsonen bød på en masse hyggelige timer på fjorden og udover de ugentlige møder var vi også ofte på ture til de nærmeste havne, hvor vi 2014 især bød på mange gode ture til Nibe. Højdepunktet må dog være sommertogtet, der gik til Thurøbund hvor klanen deltog på seniorlejren og nød at være sammen med en masse andre seniorer. Derudover var det også en rigtig god sejltur hvor vi kom hele vejen rundt om Fyn og selvom vejret var meget forskelligt var det dog oftest rigtig dejligt at sejle rundt i landet. Inden afslutningen på sejlsæsonen var forbi skulle klanen også nå at arrangere det årlige natløb Clo Race for troppen og med stor opbakning fra hele gruppen lykkedes det at arrange et vellykket natløb med masser af udfordringer for de hårdt prøvede tropsspejdere, der lykkedes med at befri Kaptajn Clo og stoppe søuhyret Kraken. Efter endnu en god sejlsæson kom Goblen på land og vi har haft en roligt program med både vedligeholdelse af Goblen og bl.a. svømmemøder. Derudover har flere klanmedlemmer været involveret i at lave PLan-kurser for tropsspejdere hvilket også har givet meget nogle gode udfordringer og store oplevelser og i 2015 ser det ud til at endnu flere fra klanen vil mere med til dette. I 2014 er der kommet et par nye medlemmer i klanen, og selvom der også er sagt farvel til nogle er der generelt stor opbakning til klanen aktiviteter, og det har generelt givet mange gode timer og hyggelige stunder ved søspejderne. Vi ser frem til 2015, hvor der er mange ting nye udfordringer og oplevelser der venter. Herunder er sølandslejren en af de helt store ting, men vi har en masse spændende projekter, som fx PLan og derudover er det næste projekt på Goblen at det gamle el-system skal moderniseres.

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

Nyhedsbrev fra Aalborg Søspejdere November 2013

Nyhedsbrev fra Aalborg Søspejdere November 2013 Gruppen generelt Hen over efteråret har gruppen haft en større lederrokade. I den forbindelse har Mads overladt gruppelederposten til Martin. Hvilke ledere, der nu er i de forskellige grene, kan I læse

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

Det Danske Spejderkorps

Det Danske Spejderkorps Gruppens årsberetning Året 2015 i Aalborg Søspejdere er gået, og hvilket år. På lederfronten har vi oplevet en række udskiftninger, blandt andet måtte vi sige farvel til vores tidligere Gruppeleder Martin

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 5. februar Grupperådsmøde Forældre 28. februar 1. marts Gruppetur Alle Mikro Aller først vil

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Sommerlejrene Så er vi hjemme igen fra årets sommerlejre. Alle har

Læs mere

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers.

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers. SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe September 2012 Årgang. 02 NR. 07 www.spejdernet.dk/esb Spejdernes Lejr 2012 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte

Læs mere

Gruppen siden sidst. I skrivende stund er karneval netop vel overstået. Heldigvis var forældre-opbakningen

Gruppen siden sidst. I skrivende stund er karneval netop vel overstået. Heldigvis var forældre-opbakningen Gruppen siden sidst Så kom den længe ventede sejlsæson atter engang. At få bådene i vandet og komme ud på Fjorden har givet de fleste vintertrætte søspejdere fornyet energi. Inden vi er kommet så langt,

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 14. 16. juni MUS-lejr, Thorup Hede Mikro, mini & junior 23. juni Sct. Hans på Volden i Klarup

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING UNIVERSET 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING OPRYKNING SOMMERLEjR ÅBENT HUS GRUPPEN Kære spejdere og forældre! Velkommen tilbage efter sommerferien. I år var vi jo alle på

Læs mere

Velkommen som søspejder i Kong Volmer Søtrop!

Velkommen som søspejder i Kong Volmer Søtrop! Velkommen som søspejder i Kong Volmer Søtrop! Når du står med denne folder er det sikkert fordi du lige er blevet søspejder i Kong Volmer Søtrop. Vi har samlet lidt nyttig information til dig om hvad vi

Læs mere

Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet.

Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet. RY SKOVMUS Hej Skovmus og forældre Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet. Vi skal have gjort klar til vores

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS Forår 2013 1 Redaktion DET DANSKE SPEJDERKORPS Klarup Gruppe - Klarup Skolevej 17. Hjemmeside: klarup.gruppe.dds.dk Deadline for næste nummer: 10. april 2013

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Spejderne har en facebook-side DDS Klarup Gruppe hvor der deles billeder fra ture og nyttig information. Bestil et benzinkort til

Læs mere

Megalipperne KFUM Spejderne i Hillerød Sommerlejr 2006 29.juli - 5. august

Megalipperne KFUM Spejderne i Hillerød Sommerlejr 2006 29.juli - 5. august Megalipperne KFUM Spejderne i Hillerød Sommerlejr 2006 29.juli - 5. august Thurøbund Hytten, DDS Grastenvej 204 C 5700 Svendborg www.thurobund.dk 1 Vi mødtes alle på Frydenborg lørdag den 29. juli 2006

Læs mere

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Pernille Justesen 86981777 23460010 per-pernille@postkasse.com Ga Alex Weinreich 86428424 61616498 alexweinreich@mail.dk Ga Christine Weinreich 86428424 25383022

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE Beretning fra formanden Det var så 2015 for spejderne, lederne og os forældre og jeg syntes året er gået stærkt. Vi har ikke været ramt af mangel på ledere i 2015,

Læs mere

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S Indhold: Side 3 Blå Sommer 4 Sjovt, vildt, skægt 5 Mikro-/Mini 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mærkedage mikro/mini 8 Juniorprogram 9 Junior Nyt 10 Trop 11 Raftekunst 11

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Redaktion og trykning: Bodil, Merete, Ronald og familien Stubbe Indlæg og annoncer: Heidi

Læs mere

kongvolmer.spejder.dk

kongvolmer.spejder.dk Nr. 2 august 2015 65. ÅRGANG Velkommer tilbage efter sommerferien til efterårets aktiviteter. Til jer der var på sommerlejr på Møn kan i se videoklip og billeder på divisionens hjemmeside sgdspejder.dk

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sommerlejre Velkommen tilbage efter sommerlejrene!

Læs mere

Divisions-sommerlejr 2015

Divisions-sommerlejr 2015 Divisions-sommerlejr 2015 Evaluering: Gruppenavn: Erik Harefod Afleveres ved morgenmadsafhentning lørdag, felter der ikke er relevant for gruppen efterlades blanke. De bedste tre ting på lejren var: -

Læs mere

Floknyt. Rednyt. Juni 2012

Floknyt. Rednyt. Juni 2012 Juni 2012 Rednyt Næste deadline er sat til den 31 august. Alle indlæg og billeder er velkommende på flaskep@gmail.com. Hvis der er nogle der syntes det kunne være sjovt at være redaktør af flaskeposten

Læs mere

Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010

Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010 Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010 Mød os på PARADISE... Egemose Centret - Det Danske Spejderkorps - Hvad er en SeniorCentersommerlejr? SeniorCentersommerlejren er kun for seniorer. Vi laver

Læs mere

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012 KNUDEN august 2012 KNUDEN August 2012 1 Sikken en grisefest! Sommerferien og Spejdernes Lejr er nu veloverstået og Broager Drenge trækker igen i arbejdstøjet klar til en spændende efterårssæson. Grisefesten

Læs mere

EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015

EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015 EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015 Kong Svend er stadig en stor spejdergruppe, og vi er også blevet lidt flere i løbet af 2015. Vi startede året med at være 163

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. januar 2008. Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex.

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. januar 2008. Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex. Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Lene Carlsen (for tiden) Ga Alex Weinreich 86428424 Ga Christine Weinreich86428424 Ga Thomas Krogh 75920330 Ga Søren Krogh Mikro Lene Carlsen Birte Sonne 29802193

Læs mere

Divisionschefernes beretning

Divisionschefernes beretning Divisionschefernes beretning DIV ledelsen Det lykkedes jo at få valgt en kvindelig DC, Malene. Det kneb lidt med en kasserer, så Nopper tilbød at fortsætte indtil vi fandt en anden, mange tak for det.

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Familiespejder: Spejderhilsen. Anders Hooge

Familiespejder: Spejderhilsen. Anders Hooge Familiespejder: 2015 har været et fantastisk år hos de mindste spejdere i Thorolf, og vi er blevet rigtig mange. Vi startede året med 5 familier og ved udgangen af året var vi 17, så der er virkelig sket

Læs mere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Redaktion og trykning: Bodil, Merete, Ronald og familien Stubbe Indlæg og annoncer: Heidi

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Generelt Året 2014 i n Fastelavnstur 1. -2. februar Årsberetningen er udformet således, at den forhåbentligt giver et indtryk af det arbejde, der sker såvel blandt spejderne som

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DOBBELTHAGEN http://2hag.dk/ Morgensamlig på InterSpejd Nr. 3 2014 AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Side Indlæg sendes til : Leif Toft Jakobsen E-mail: leif@toftjakobsen.dk Velkommen

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Forår er lig med bål, snobrød, leg, løb og andre udendørsaktiviteter. varme op til sommerlejren! Maj - Juni - Juli 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Forår er lig med bål, snobrød, leg, løb og andre udendørsaktiviteter. varme op til sommerlejren! Maj - Juni - Juli 2012 yhedsbrev Maj - Juni - Juli 2012 Forår er lig med bål, snobrød, leg, løb og andre udendørsaktiviteter - og så er vi ved at varme op til sommerlejren! FDF SÆSLV Foto + forsidefoto: Heidi ielsen Indhold

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Program for Minierne - Kong Skjold Gruppe. Vinter/forå r 2015

Program for Minierne - Kong Skjold Gruppe. Vinter/forå r 2015 Program for Minierne - Kong Skjold Gruppe Vinter/forå r 2015 Dage Aktivitet Bemærkning el. mærke: 5. januar 17-18.30 Koder knob spejderloven/kammeratskab Kommunikation + pioner Vi slutter kl. 18.30, da

Læs mere

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne. Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.dk Ledere Amalie (junior) og Gitte (familie-spejd)

Læs mere

Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup.

Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. Referat af: Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. a) Valg af dirigent og referent Alex valgt til dirigent og Bettina valgt

Læs mere

Årsberetning 2011 Øresund Division

Årsberetning 2011 Øresund Division Årsberetning 2011 Øresund Division Divisionsledelsen Det har været et spændende år i Øresund Division. Med ny DC og flere nye medlemmer i divisionsledelsen. Vi har fastholdt gamle traditioner og nye idéer

Læs mere

Deadline næste Blad 15. oktober 2008 Redaktøren

Deadline næste Blad 15. oktober 2008 Redaktøren Indhold: Side 3 Rockfest i Rødovre, Næstved og Ringsted 4 Korpslejr/Blå Sommer 2009 5 Mikro-/Miniprogram 6 Mikrogrenen 7 Minigrenen 8 Nyt fra Styrelsen 9 Juniorsommerlejr på Bornholm 10 Juniorprogram 11

Læs mere

STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE. Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge

STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE. Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge Mødeprogram for Mowgli s brødre og søstre Maj: Onsdag d. 4. Ulvemøde. Lør- Søndag d. 7.-8. Weekend tur. Onsdag d. 11.

Læs mere

Ridderlejr April 2012

Ridderlejr April 2012 Kastrup Gruppe nyt Ridderlejr April 2012 Lige efter påske afholdt vi vores Ridderlejr. Lejren var en stor succces. Børnene havde en rigtig god tid sammen, hvor der blev leget masser af fælles lege på tværs

Læs mere

HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502

HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 19 August 2013 Lathyrushaven Indhold: Sankt Hans Aften - Sommerfest endnu en gang 15 års jubilæum Bolddag med

Læs mere

KNUDEN januar 2009. Indkaldelse til grupperådsmøde. Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten. Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager

KNUDEN januar 2009. Indkaldelse til grupperådsmøde. Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten. Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN januar 2009 Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager KNUDEN Indkaldelse til grupperådsmøde Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten Tilmelding

Læs mere

KLØVERNYT - Juni 2015. www.pigespejder.dk/slagelse

KLØVERNYT - Juni 2015. www.pigespejder.dk/slagelse KLØVERNYT - Juni 2015 www.pigespejder.dk/slagelse GRØNSMUTTERNE Piger fra 0 kl. til og med 3.kl. Møder: mandage fra 16.30 18.00 FLOKWEEKEND: Flokken mødtes til årets anden Flokweekend lørdag den 6. juni.

Læs mere

MariagerSpejderne. SpejderSpot - Med Louise Kilian. VoksenSpejd - Vil du være med? Familiespejderdag

MariagerSpejderne. SpejderSpot - Med Louise Kilian. VoksenSpejd - Vil du være med? Familiespejderdag MariagerSpejderne SpejderSpot - Med Louise Kilian VoksenSpejd - Vil du være med? Familiespejderdag Nr. 3 Juni 2011 Kære spejdere og forældre Sommeren har for alvor indtaget Danmark og sommerferien står

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013 Nyhedsbrev Hammerum, den 11. april 2013 Det er ved at være længe siden, I sidst har modtaget et nyhedsbrev, og derfor bliver dette i høj grad en opsummering af nogle af de aktiviteter, der har fundet sted

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 -

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 - Bladet HawerthiHawerthi-1. Rødovre JanJan-marts 2011-1- Indhold Side 3 Grupperådsmøde 4 Mikro-/Mini, 4 Mærkedage mikro/mini 5 Mikro-/Miniprogram 6 Datoer til dine forældres planlægning 7 Juniorprogram

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv.

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Færdighed Mini Junior Trop Kniv Erhverve kniv sikkerhedsbevis. Knivens historie samt Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

3 udgave; 45. Årgang August, September, Oktober 2009

3 udgave; 45. Årgang August, September, Oktober 2009 3 udgave; 45. Årgang August, September, Oktober 2009 Oplag 25. Udgives af KFUM og K Spejderne Stevns-Nord 1 Indhold Side Indhold + Fra redaktøren 2 Fra kasseren 3 Sommerlejren 4 Sommerlejren 5 Sommerlejren

Læs mere

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54 SOMMERSJOV I VEST Aktiviteterne afholdes i den første uge af din sommerferie, uge 27 Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Der er sjov for både store og små, så skynd dig at melde dig til, så du kan

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kammeratskab Ansvar Friluftsliv Sjov Udfordrende Forældre: når jeres barn kommer fra spejdermøde,

Læs mere

Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15

Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15 Til Søsprøjt redaktionen go 1. maj: Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15 Kære Søledere Som nogen af jer måske ved, blev der på Søledermødet i Svendborg i marts, valg tre til at stå i spidsen for Sø 15. Det

Læs mere

SKOVTOURS TURKATALOG BAGSIDEINFORMATION. Anden halvdel af 2012. Plads til begejstring. www.skovtours.com

SKOVTOURS TURKATALOG BAGSIDEINFORMATION. Anden halvdel af 2012. Plads til begejstring. www.skovtours.com BAGSIDEINFORMATION Jeg vil rigtig gerne have jeres ønsker inden torsdag d. 21 juni, så har i en endelig booking i postkassen tirsdag d. 26 juni. I kan enten sende jeres ønsker med posten eller sende en

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Øster Åby friskoles børnehaveklasse holder for tiden til i Vejstrupdalen Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Bålhytten i Vejstrup Å-dal er et populært samlingssted, især når man

Læs mere

SFO NYT DECEMBER 2011

SFO NYT DECEMBER 2011 SFO NYT DECEMBER 2011 FÆLLES Spilledagen mod Ravn á Rock Endelig kom dagen, hvor dysten skulle stå mod Ravn á Rock. Deltagerne i alle 4 discipliner (skak, backgammon, bordfodbold og bordtennis) var spændte,

Læs mere

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 Torsdag 07 jan Vi rytter op ude. Vi flytter resten af juletræerne ned til raftestatviet. Torsdag 14 jan Vi rytter op ude. Vi pakker stilladset væk. Valg af PL/PA.

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø december Juleaften

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø december Juleaften Arrangementskalender Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk 24. december Juleaften Generalforsamling 2012 22. februar 2012 12 3-2011 Indhold i Kratluskeren Langesø Spejdernes

Læs mere

I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder:

I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder: Divisionschefernes beretning 2013 I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder: Styrke patruljearbejdet og børn leder børn Styrke ledertræningen i divisionen Gøre samarbejdet i divisionsledelsen

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015 PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015 Torsdag 08-jan Vi rytter op ude. Vi flytter resten af juletræerne væk fra græsset og tager stilladset ned. Vi starter på at øve knob og besnøringer. Torsdag

Læs mere

Ulvsborg Tidsrejse til en befæstet stormandsgård i 1100tallets Danmark

Ulvsborg Tidsrejse til en befæstet stormandsgård i 1100tallets Danmark Ulvsborg Tidsrejse til en befæstet stormandsgård i 1100tallets Danmark Ulvsborg Historisk Værksted er landets eneste oplevelsescenter, der prøver at rekonstruere og levendegøre brydningstiden i Danmark

Læs mere

Julehilsen fra gruppelederen

Julehilsen fra gruppelederen News Rådsklippen Julehilsen fra gruppelederen Så er året 2011 ved at være gået. Dog er spejderåret kun 4 måneder gammelt. Vi kan snart begynde at glæde os til den helt store spejderoplevelse, nemlig den

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

DE BLÅ. GØRLEV GRUPPE

DE BLÅ. GØRLEV GRUPPE DE BLÅ GØRLEV GRUPPE http://goerlev.gruppe.dds.dk Nr. 1 Jan. 2014 DE BLÅ er et gruppeblad for Gørlev Gruppe, Det Danske Spejderkops. DE BLÅ udkommer 4 gange årligt efterårsferie,jul,påske og sommerferie.

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

Det Blå Blad. Pilteweekend og vandretur Tumlingene laver lakridsknob og mini-pionering. (Gen)brug låget med FDF Brabrand. FDF Brabrands Kredsblad

Det Blå Blad. Pilteweekend og vandretur Tumlingene laver lakridsknob og mini-pionering. (Gen)brug låget med FDF Brabrand. FDF Brabrands Kredsblad Det Blå Blad FDF Brabrands Kredsblad Pilteweekend og vandretur Tumlingene laver lakridsknob og mini-pionering (Gen)brug låget med FDF Brabrand Årgang 2014, nr. 4 Kontaktliste Puslingeledere Jesper Meinby

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Tempel Tidende. Lejravis for Sommerlejr Bornholm 2007 Nr. 4. Venskaber skabes!

Tempel Tidende. Lejravis for Sommerlejr Bornholm 2007 Nr. 4. Venskaber skabes! Tempel Tidende Lejravis for Sommerlejr Bornholm 2007 Nr. 4 Venskaber skabes! Emma og Stine (10 ½ år) Hvor længe har I været spejder? Emma 4 år og Stine 1 ½ år i Bragernes Gruppe Hvad synes I om lejren?

Læs mere

En dag på sommerlejr med Polyfemos!

En dag på sommerlejr med Polyfemos! En dag på sommerlejr med Polyfemos! Vi bliver vækket præcis kl. 7:00 - undtagen dagen efter natdyk, hvor vi får lov til at sove længe - til kl. 8:00. Så skal vi være friske og ned og morgenbade. Efter

Læs mere

Den Frie Tænkebox April Juni 2015

Den Frie Tænkebox April Juni 2015 Den Frie Tænkebox April Juni 2015 I dette nummer: Lederen Pusling Tumling Sæsonafslutning Sommerlejr Billeder fra Kredsweekenden Pilt Væbner og seniorvæbner Senior Generalforsamling Kontaktoplysninger

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO august 2013

Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Kære forældre Velkommen til et nyt spændende år i SFO og en særlig velkomst til de nye på 0. årgang. Husk at skrive navn i jeres barns tøj og fodtøj. Det gør det letter at

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år.

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år. Sommercamp 2015 Årets Sommercamp for unge sejlere fik en rigtig fin optakt. Tilmeldingerne strømmede ind tidligt i år og da vi startede op var der 23 tilmeldte sejlere fra Sejlklubberne KDY, Nappedam,

Læs mere

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk 2-2011

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk 2-2011 Arrangementskalender Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk Efterårslejr 19. - 22. oktober Julehygge 21. november Fredslys 23. november Juletur til Troldhøj 2. - 4. december 24.

Læs mere

Aktiviteter box og drop in

Aktiviteter box og drop in Aktiviteter box og drop in Vi har delt aktiviteter op i aktivitetsbox og drop in aktiviteter. I lejragendaen kan I se, at der er plads til 9 stempler, der udløser 3 lejrmærker til uniformen. I skal i løbet

Læs mere

FEBRUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 28. januar 2013

FEBRUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 28. januar 2013 FEBRUAR 2013 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 28. januar 2013 Wellness og fyldte maver på Tumlinge-Pilte weekenden Du finder Skærven sammen med en masse anden information på vores hjemmeside

Læs mere

Lejravisen. 4 Juli Store badedag. Dagens Menu Skinke m. kartofler og grøntsager. Har du ideer, sketches eller andet indslag til lejrbål?

Lejravisen. 4 Juli Store badedag. Dagens Menu Skinke m. kartofler og grøntsager. Har du ideer, sketches eller andet indslag til lejrbål? Lejravisen 4 Juli 1954 Store badedag Dagens Menu Skinke m. kartofler og grøntsager Sommerlejr på Odden 29 Juni - 6 Juli 2013 Har du ideer, sketches eller andet indslag til lejrbål? - Kontakt da arrangør

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Sjølund Koks. nr. 103 19. årgang Januar 2013. www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK...

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Sjølund Koks. nr. 103 19. årgang Januar 2013. www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK... 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 103 19. årgang Januar 2013 www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK... 2 9 Indholdsfortegnelse Forside Indhold og deadline Fælles program

Læs mere

Afdelingsledere i DUS-Vodskov. DUS-Leder. Dus C

Afdelingsledere i DUS-Vodskov. DUS-Leder. Dus C JUNI / JULI 2012 Afdelingsledere i DUS-Vodskov Lene Boll (99384534) & Lene Birk (99384532) DUS-Leder Lasse Andreasen Tlf. 99384523 Dus B Dus A Begonievej 2 9310 Vodskov Kirkevej 49 9310 Vodskov Tlf: 99384530

Læs mere

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN Januar 2016 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet 2015 har været præget af en usikker start på året, hvor det var vanskeligt at finde en ny formand.

Læs mere