Tema og udviklingsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tema og udviklingsudvalget"

Transkript

1 Referat Tema og udviklingsudvalget kl. 14:00 mødelokale 83 Jammerbugt Kommune

2 Tema og udviklingsudvalget Punkter på åbent møde: 39. Forøgelse af bosætning/branding Budgetopfølgning pr. 31. august Punkter på lukket møde: Afbud:

3 Tema og udviklingsudvalget Forøgelse af bosætning/branding / Mogens Fransen Beslutningstema Stillingtagen til forslag om undersøgelse af nye og gamle borgeres motiver for at flytte til og blive boende i Jammerbugt Kommune. Sagsbeskrivelse På baggrund af Tema- og Udviklingsudvalgets tidligere behandling af spørgsmålet om branding af Jammerbugt kommune, har udviklingsafdelingen udarbejdet et forslag til, hvordan vi kan gennemføre en forudgående undersøgelse af nye og gamle borgeres motiver for at flytte til og blive boende i Jammerbugt Kommune. Undersøgelsen er et delprojekt i det overordnede projekt Branding af Jammerbugt Kommune. Den skal give os viden om, hvad der i tilflytternes og de gamle borgeres øjne gør Jammerbugt Kommune til en attraktiv bosætningskommune - viden, der skal sætte os i stand til at komme med bud på, hvordan vi brander Jammerbugt Kommune, så vi tiltrækker tilflyttere. Vi foreslår en undersøgelse, som består af følgende dele Fire fokusgruppeinterview med tilflyttere fra 4 forskellige steder i kommunen (kriterier for udvælgelse skal fastlægges nærmere) Fire fokusgruppeinterviews med gamle borgere fra de samme steder. En spørgeskemaundersøgelse, som har til formål at måle repræsentativiteten af de forudgående fokusgruppeinterviews En stile-konkurrence rettet med skolebørn fra klasse (emne Et godt sted at bo ). Bedømmes i 2 kategorier: klasse og klasse. Præmier: En ippod eller lign. eller måske et beløb eller en oplevelse til klassen? Bedømmelseskomité med repræsentation af politikere, Børne- og kulturforvaltningen (skoleområdet) og eleverne selv (evt. elevrådsformand). Stilene samles i hæfter, som gøres tilgængelige på bibliotekerne og evt. på hjemmesiden. En billedkonkurrence fra bh.kl. 5. kl.. tegning, collage, maleri. Tema: Et godt sted at bo. Billederne udstilles på Bratskov Analyse af interviews, spørgeskemaundersøgelse, stile og billeder. Afrapportering (skriftlig rapport) Med undersøgelsens formål for øje har vi valgt at bruge fokusgruppeinterviews som den centrale undersøgelsesmetode. Vi vurderer, at det er den dataindsamlingsmetode, der egner sig bedst til at undersøge tilflytteres motiver for at flytte til lige netop Jammerbugt Kommune. I forslaget til undersøgelse (bilag) begrunder vi denne vurdering.

4 Tema og udviklingsudvalget Udviklingsafdelingen foreslår, at afdelingen selv gennemfører undersøgelsen. Retsgrundlag Økonomi og finansiering I forbindelse med undersøgelsen vil der forekomme udgifter til: Forplejning i forbindelse med afholdelse af fokusgruppeinterviews Præmier i stile- og billedkonkurrencer for børn Fernisering af udstilling med børnebilleder Præmieoverrækkelse med deltagelse af bl.a. pressen Evt. porto i forbindelse med spørgeskemaundersøgelsen (hvis ikke alle respondenter har mulighed for at svare elektronisk) Vi anslår, at de samlede udgifter vil beløbe sig til kr ,- Dertil kommer personalemæssige ressourcer svarende til (anslået) 140 timer Høring/borger- og brugerinvolvering Den forslåede undersøgelse inddrager borgere gennem fokusgruppeinterviews, spørgeskemaundersøgelse og stile- og billedkonkurrence (børn). Indstilling Udviklingsafdelingen indstiller at Tema- og udviklingsudvalget godkender forslag til undersøgelse af nye og gamle borgeres motiver for at flytte til og blive boende i Jammerbugt Kommune at udviklingsafdelingen gennemfører undersøgelsen de anslåede udgifter til gennemførelse af undersøgelsen og det anslåede tidsforbrug Bilag: Forslag til indledende analyse - Branding af Jammerbugt Kommune.doc Tema og udviklingsudvalget, den Godkendt med enkelte justeringer. Udvalget bifalder direktionens beslutning om profilering via gode historier Fraværende: Tilbage til toppen

5 Tema og udviklingsudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august / Mogens Fransen Beslutningstema Opfølgning på udvalgets budget pr. 31. august Sagsbeskrivelse Tema- og Udviklingsudvalget har i 2007 et samlet budget på kr. Udvalget har tidligere besluttet at udlodde kr. til hvert af de 24 lokalsamfund til mindre projekter, administration og mødeafvikling svarende til kr. Herudover er der afholdt mødeudgifter m.v., og de kr. bevilget den 23. august er reserveret. Den 30. august er der udbetalt kr. til 17 af de 24 lokalsamfund. Det må dog formodes, at de sidste 7 lokalsamfund efterfølgende beder om beløbet. Følgende lokalsamfund har endnu ikke indleveret kontooplysninger, så beløbet har kunnet overføres: Thorup-Klim (her mangler p.t. en ansvarlig), Pandrup, Sdr. Saltum, V. Hjermitslev, Brovst, Halvrimmen og Hjortdal. Der er således pr. 31. august en rest på budgettet på ca kr., hvoraf de kr. er reserveret til de 7 lokalsamfund. Der er således netto kr. tilbage til bl.a. landdistriktsudvalgets disposition. Det foreslås, at udvalget vurderer om og i hvilket omfang, der skal reserveres en pulje til Tema- og Udviklingsudvalgets disposition eller hele det resterende beløb skal stilles til rådighed for Landdistriktsudvalget. Retsgrundlag Jammerbugt Kommunes bestemmelser om budgetopfølgning. Indstilling Vicekommunaldirektøren indstiller, at budgetopfølgningen tages til efterretning. Herudover indstilles, at Landdistriktsudvalget meddeles, at der foreløbigt er en pulje på 1,5 mill. kr. til udvalgets disposition, mens de resterende midler forbeholdes Tema- og Udviklingsudvalget til andre projekter m.v. Tema og udviklingsudvalget, den Godkendt.

6 Tema og udviklingsudvalget Fraværende: Tilbage til toppen

7 Tema og udviklingsudvalget Underskrifter Erik Holt (V) Helle Bak Andreasen (V) Henry Kronborg (V) Inge Pedersen (A) Karl Schrøder (A) Lars Jørgen Holt (V) Niels Chr. Hem (V)

8 Branding af Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen august 2007 Forslag til undersøgelse af Motiver for at flytte til og blive boende i Jammerbugt Kommune Formål: Undersøgelsen er et delprojekt i det overordnede projekt Branding af Jammerbugt Kommune. Den skal give os viden om, hvad, der i tilflytternes og de gamle borgeres øjne gør Jammerbugt Kommune til en attraktiv bosætningskommune - viden, der skal sætte os i stand til at komme med bud på, hvordan vi brander Jammerbugt Kommune, så vi tiltrækker tilflyttere Baggrund Hvorfor bo i Jammerbugt Kommune? I tema- og Udviklingsudvalgets behandling af emnet Forøgelse af bosætning branding af Jammerbugt Kommune (maj 2007) har diskussionen cirklet om spørgsmålet om, hvad der får folk til at flytte til Jammerbugt Kommune. Er det den korte afstand til Aalborg fra kommunens østlige del? Er det naturherlighederne? Er det roen? Er det fællesskaberne i de små samfund? Er det de billige boliger? Er det attraktive byggegrunde? Er det en god børnepasningspolitik? Eller noget helt andet? I kølvandet på denne diskussion er et andet spørgsmål dukket op: Hvad får folk til at blive boende folk, som i årevis pendler kortere eller længere afstande til andre kommuner for at arbejde? I branding-øjemed er spørgsmålene og ikke mindst svarene - relevante af flere årsager. For det første vil det helt åbenlyst være spildte kræfter at brande sig (i forhold til ønsket om øget bosætning) på ét område, hvis det overhovedet ingen betydning har for tilflytterne. For det andet ville et kendskab til svarene give os et billede af det image, Jammerbugt Kommune har blandt nye borgere og den opfattelse, som vores gamle borgere har af kommunen. Sidst, men ikke mindst, vil et kendskab til svarene give os en ide om, hvilke af vores værdier og hvilke sider af vores identitet, vi skal formidle i vores eksterne kommunikation. Er der et misforhold mellem på den ene side - den måde borgere og tilflyttere opfatter os på og på den anden side den identitet, det, vi ønsker at være kendte for, ja, så må vi forsøge at rette op på det bl.a. via det, vi kommunikerer - i ord og i handlinger. Sagt med andre ord: Med undersøgelsens resultater i hånden vil vi have forudsætningerne for at kunne harmonisere de tre komponenter, som tilsammen udgør vores brand: Vision (ønsket identitet), image (den eksterne målgruppes opfattelse af os) og kultur (vores gamle borgeres opfattelse af kommunen) (de tre komponenter forklares nærmere i næste afsnit). Dermed skaber vi troværdighed om vores brand. Se i øvrigt bilag 1 for et kort rids af tendenser i brandingen af danske kommuner. Identitet image kultur Nedenstående trekant kan hjælpe med at konkretisere og illustrere tankerne bag branding. Et brand er summen af alle figurens tre sider:

9 Branding af Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen august 2007 Vision (hvordan vil vi gerne være, hvad vil vi kendes for?) Image /omdømme (Hvad er vi kendte for, hvilke forventninger har omverdenen til os) Brand/ Identitet Kultur (hvordan er selvopfattelsen blandt vore egne borgere) Visionen reflekterer, hvordan vi gerne vil opfattes. Et godt brand kræver en strategisk og langsigtet vision, som kan danne udgangspunkt for en positiv udvikling af brandet. Image er målgruppens faktiske opfattelse af kommunen. Et steds image opstår fra dets geografi, historie, bekendtgørelser, kunst, musik, berømte indbyggere, aktiviteter og meget mere, og er således summen af opfattelser, ideer og indtryk, som omverdenen har af stedet. Et image hænger ofte ved i lange perioder og kan være meget svært at ændre. Men i og med at Jammerbugt Kommune er en ny konstruktion (med et nyt navn), har vi muligheden for at starte på en frisk. Viden om vores image er nyttig og nødvendig baggrundsinformation i arbejdet med at udvikle et brand. Det er blot vigtigt, at vi undgår at gå i fælden med at lade vores image blive vores identitet, for så er den jo styret udefra og dermed uden for vores kontrol. Kultur er vores værdier og adfærd som vores borgere, erhvervsliv m.fl. oplever dem. (I denne forbindelse hvor fokus er på øget bosætning begrænser vi gruppen til de gamle borgere) Et troværdigt brand kræver, at der er nogenlunde overensstemmelse mellem vision, kultur og image. Det kan vi påvirke gennem de elementer af vores identitet og værdier, som vi aktivt vælger at kommunikere til en målgruppe - f.eks. i et slogan eller gennem handlinger - og som adskiller os og positionerer os i forhold til vores konkurrenter, og på den måde viser vores eksistensberettigelse. Vigtigt er det dog, at vi undgår at gå i fælden med at tro, at brandet er lig med et slogan eller et logo. Undersøgelsen, som vi her skitserer, vil bl.a. give os et billede af vores image. Når vi samtidig som planlagt i løbet af efteråret reformulerer og (set fra en kommunikationsmæssig synsvinkel) forhåbentlig skærper kommunens vision, får vi det afsæt, vi har brug for, for nærmere at kunne tilrettelægge vores strategiske kommunikation (bl.a. i form af slogans) overfor målgruppen potentielle tilflyttere. Metode Design af undersøgelsen Vi foreslår en undersøgelse, som består af følgende dele Fire fokusgruppeinterview med tilflyttere fra 4 forskellige steder i kommunen (kriterier for udvælgelse skal fastlægges nærmere) Fire fokusgruppeinterviews med gamle borgere fra de samme steder. En spørgeskemaundersøgelse, som har til formål at måle repræsentativiteten af de forudgående fokusgruppeinterviews En stile-konkurrence rettet med skolebørn fra klasse (emne Et godt sted at bo ). Bedømmes i 2 kategorier: klasse og klasse. Præmier: En ippod eller lign. eller måske et beløb eller en oplevelse til klassen? Bedømmelseskomité med repræsentation af politikere, Børneog kulturforvaltningen (skoleområdet) og eleverne selv (evt. elevrådsformand). Stilene samles i

10 Branding af Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen august 2007 hæfter, som gøres tilgængelige på bibliotekerne og evt. på hjemmesiden. En billedkonkurrence fra bh.kl. 5. kl.. tegning, collage, maleri. Tema: Et godt sted at bo. Billederne udstilles på Bratskov Analyse af interviews, spørgeskemaundersøgelse, stile og billeder. Afrapportering (skriftlig rapport) Med undersøgelsens formål for øje har vi valgt at bruge fokusgruppeinterviews som den centrale undersøgelsesmetode. Vi vurderer, at det er den dataindsamlingsmetode, der egner sig bedst til at undersøge tilflytteres motiver for at flytte til lige netop Jammerbugt Kommune. Kvantitativ vs. kvalitativ metode Fokusgruppemetoden er kvalitativ. I modsætning til kvantitative undersøgelser bruges de kvalitative undersøgelser til at komme i dybden. I forhold til standardiserede spørgeskemaer, kommer man med de kvalitative undersøgelser bag ja/nej svarene og får baggrunden for de adspurgtes svar. Fra regeringens moderniseringsprogram på : Ved indsamling af data skelner man almindeligvis mellem kvantitative eller kvalitative metoder. Kvantitative metoder typisk brugerundersøgelser i form af spørgeskemaundersøgelser sigter mod at indsamle hårde data, der forholdsvis let kan gøres op, tælles og måles. Kvantitative metoder kan med fordel bruges til at beskrive omfang og hyppighed af udvalgte fænomener samt til at undersøge hypoteser om afgrænsede årsagssammenhænge (f.eks. antal personer, antal jobskift, benyttet offentlig service mv.). Kvantitative metoder kan behandle mange data på én gang og er således velegnet til at give overblik over svar på spørgsmål om faktuelle emner. Ved de kvalitative metoder som f.eks. individuelle interview og gruppeinterview får man bløde data. Kvalitative metoder kan med fordel bruges til at indsamle og beskrive f.eks. meninger, holdninger, oplevelser og erfaringer og på baggrund heraf få øje på sammenhænge og strukturer i forløb og processer. Kvalitative metoder er således gode til at afdække problemer og til at analysere komplicerede sammenhænge, processer og strukturer. En tommelfingerregel: Hvis forespørgslen drejer sig om hvor mange eller hvor hyppigt eller hvor almindeligt, skal man lave en kvantitativ undersøgelse. hvis forespørgslen derimod drejer sig om at forstå eller finde et bestemt mønster, skal man lave en kvalitativ undersøgelse (Jan Trost, Kvalitative interviews, 1996) Kort sagt bør man bruge kvantitative metoder, som f.eks. spørgeskemaundersøgelser, hvis man ønsker at få oplyst mængden af noget, og kvalitative undersøgelser som f.eks. fokusgrupper, hvis man ønsker at få oplyst karakteren af noget. I vores undersøgelse er den kvalitative metode brugbar, fordi vi ikke umiddelbart er ude efter generaliserbar viden, som ikke tager højde for nuancerne. Vi har i første omgang ikke til hensigt at undersøge, hvor mange, som har valgt at flytte til Jammerbugt pga. svarmulighed a, b eller c. I stedet søger vi at få de specielle forhold frem ved de personer (tilflyttere) og forhold (deres valg af Jammerbugt kommune), der undersøges. Vores formål er jo netop at afdække tilflytteres mange forskellige motiver for netop at flytte til Jammerbugt Kommune og disse motiver kan komme frem i dialogen mellem gruppedeltagerne. Repræsentativitet Hvis ønsket er at afprøve svarenes repræsentativitet, vil vi efterfølgende - gennem en spørgeskemaundersøgelse - kunne måle, om de tendenser, der er fremkommet via fokusgruppeinterviewene, er generelle for tilflytterne i Jammerbugt Kommune. Fokusgrupper Fokusgrupper er gruppesamtaler med typisk 8-12 deltagere, hvor samtalen ledes af en ordstyrer/ interviewer. Formålet med samtalen er, at deltagerne forholder sig til et givent emne. Det er ordstyrerens

11 Branding af Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen august 2007 opgave at sørge for, at deltagerne holder sig til emnet, og at dialogen bliver frugtbar - for at sikre dette, tager hun udgangspunkt i en spørgeguide (se foreløbig spørgeguide i bilag 3). Denne form for dataindsamling giver nuancerede holdninger om emner og spørgsmål, som egentlig er placeret lidt længere tilbage i bevidstheden, men som det kan være yderst relevant at få belyst. Metoden er dermed f.eks. velegnet til at afdække underliggende motiver. Brugen af fokusgrupper giver flere forskellige meninger og perspektiver på det samme emne, og det gør metoden ideel til at skaffe oplysninger om interessenternes kendskab og holdninger til kommunen, og om disse har spillet ind på valget af kommunen som bosted. Pointen med at samle en gruppe i stedet for at interviewe deltagerne enkeltvis er, at deltagerne forholder sig til hinandens meninger. Dialogen mellem ordstyreren og deltagerne giver mulighed for at følge de forberedte spørgsmål op med forklaringer og uddybende spørgsmål samt mulighed for at afprøve udsagn fra en deltager på de andre deltagere. Sammensætning af grupperne Vi forestiller os at sammensætte 4 grupper af tilflyttere og 4 grupper af gamle borgere. Deltagerne skal udvælges efter nærmere fastsatte kriterier.. Supplerende undersøgelse vi inddrager børnene Som supplement til fokusgrupperne vil vi søge at skaffe os et børneperspektiv på emnet Et godt sted at bo. Børn og unge er en gruppe borgere, som ofte bliver glemt i processer med borger- og brugerinddragelse. Med stile- og billedkonkurrencen inddrager vi børnene og de unge i undersøgelsen. (Som anbefalet af Børnerådet har vi søgt at finde frem til en alternativ inddragelsesform end dem, vi voksne er vant til). Dermed opnår vi flere fordele: Vi får viden om, hvad denne gruppe forbinder med et attraktivt sted at bo denne viden kan vi aktivt bruge i branding-øjemed (det er dokumenteret, at børn og unge har stor medindflydelse på familiens indkøb fra dagligvarer til bolig. Vi kan kun gisne om at medindflydelsen også gør sig gældende på valg sted/by) Ved at inddrage børn og unge giver vi dem oplevelsen af, at deres mening tæller, og stimulerer dermed deres lyst til at indgå aktivt i et demokratisk fællesskab Samtidig er denne meget håndgribelige del af undersøgelsen velegnet til at eksponere brandingprocessen overfor offentligheden. De indkomne billeder kan udstilles på f.eks. Bratskov med dertil hørende fernisering og fremmøde af politikere og embedsmænd på højt niveau og forhåbentlig presse. Stilene kan samles i hæfter, som gøres tilgængelige på kommunens og skolernes biblioteker og på hjemmesiden. Vinderstilen kan bringes i de fire lokalaviser. Vi forestiller os at vinderne offentliggøres med lidt ramasjang - eksempelvis ved at deltagerne inviteres (evt. med deres klasser) til et let traktement, borgmesteren og formanden for bedømmelsesudvalget holder tale, pressen er inviteret osv. Tidsplan September 2007: Oktober 2007: November 2007: Kriterier for at udvælge deltagere til fokusgrupper fastlægges Deltagere rekrutteres Stile- og billedkonkurrence planlægges, konkurrencemateriale udformes Ultimo september: Konkurrencerne annonceres Fokusgruppeinterviews gennemføres Analyse af interviews - rapport udformes Vinderne af konkurrencerne findes præmier overrækkes 6. december 2007: Det foreløbige undersøgelsesresultat præsenteres på Tema- og Udviklingsudvalgets møde sammen med forslag til spørgeskema (baseret på svarene fra undersøgelsen) og en forslag til tids- og handlingsplan for det videre forløb. Januar 2008: Spørgeskemaundersøgelse gennemføres

12 Branding af Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen august 2007 Primo februar 2008: Den endelige rapport inkl. resultater fra spørgeskemaundersøgelse er klar. Bilag 1 Tendenser i brandingen af danske kommune Tendenser er, at kommuner i Danmark brander sig med enslydende værdier og budskaber selvom formålet med branding er at fremhæve særkender. Værdier centreret omkring nærvær, familie og natur går igen. Kommunikationseksperter påpeger, at det er afgørende, at man som kommune følger brandet op af handlinger - ellers er man i overhængende fare for at ende med at sælge varm luft i stedet for indhold. Desværre ender branding af steder og kommuner ofte med at skabe ensretning i stedet for den ønskede differentiering, dels fordi der kun eksisterer et vist antal værdiladede ord, og dels fordi mange ender med at kopiere. Man bør kende disse tendenser, inden man beslutter at brande Jammerbugt Kommune på allerede brugte og måske endda slidte værdier som ro og natur værdier, som vi i øvrigt kun har begrænset indflydelse på, og som derved gør et brand sårbart. Det er måske rigtigt at slå på disse værdier overfor turister, men vores formål er at øge bosætningen, og målgruppen er dermed en anden. Det er ærgerligt at have brugt ressourcer på at markedsføre sig på ro og natur, når man ikke kan styre, hvorvidt nye tilflyttere skal stifte bekendtskab med naboens 15-årige, som drøner rundt på sin tunede knallert, eller flyvevåbnet, som holder øvelse, flokke af turister i hurtige biler eller landmænd som høster i døgndrift ligesom oplevelsen af naturen og den friske luft måske jævnligt bliver spoleret af naboen, som brænder affald af i en gammel tønde eller fyrer med urent brændsel i sin brændeovn. Det er værd at huske på, at branding udover kommunikation, værdier og strategier bør have fokus på udvikling, taktik og forretning. Alt kan ikke løses med kommunikation, og hvis et sted vil være mere attraktivt, så skal hele organisationen revurderes, og der skal ikke kun bruges ressourcer på markedsføring, men også på forbedring af virkeligheden. Det virker rimeligt at antage, at folk ikke vil flytte til et nyt sted, fordi det siges, at det er et bedre sted at bo, men fordi det er det.

13 Branding af Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen august 2007 Bilag 3 Foreløbig spørgeguide til fokusgrupper med tilflyttere: Værdier Hvad gør en kommune attraktiv for dig? Hvornår er en kommune ikke længere attraktiv for dig? Hvilke værdier forbinder du med Jammerbugt Kommune? Kendskab til Jammerbugt Kommune: Hvad kendte du Jammerbugt Kommune for, inden du flyttede hertil? Hvor stammer dit kendskab fra omtale i medier, annoncering,? Hvad kender du kommunen for nu? Forventninger Hvilke forventninger havde du om at flytte til kommunen? På hvilke områder og i hvilken grad er dine forventninger blevet indfriet? På hvilke områder er de ikke blevet indfriet? Valget af bosætningssted: Hvad fik dig til at flytte derhen, hvor du bor nu? Hvilke overvejelser gjorde du, inden du besluttede at flytte hertil? Hvilke andre steder overvejede du at flytte til? Hvad afgjorde dit valg? Hvordan adskiller Jammerbugt Kommune sig fra den kommune, du kommer fra? Indtryk Hvad er det gode ved at bo her? Hvad er det mindre gode ved at bo her? Hvis du skulle overtale en ven eller et familiemedlem til at flytte til kommunen, hvad ville du så fortælle? Hvad kunne få dig til at flytte fra kommunen? Hvis du skulle flytte, hvor ville du så overveje at flytte hen? Foreløbig spørgeguide til fokusgrupper med gamle borgere: Værdier Hvad gør en kommune attraktiv for dig? Hvornår er en kommune ikke længere attraktiv for dig? Hvilke værdier forbinder du med Jammerbugt Kommune? Kendskab til Jammerbugt Kommune: Hvad kender du Jammerbugt Kommune for? Hvor stammer dit kendskab fra personlige erfaringer, omtale i medier, andres erfaringer Hvordan omtaler du Jammerbugt Kommune overfor andre? Forventninger Hvilke forventninger har du til kommunen? På hvilke områder og i hvilken grad bliver dine forventninger indfriet? På hvilke områder bliver de ikke blevet indfriet? Indtryk Hvad er det gode ved at bo her? Hvad er det mindre gode ved at bo her? Hvis du skulle overtale en ven eller et familiemedlem til at flytte til kommunen, hvad ville du så fortælle?

14 Branding af Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen august 2007 Hvad kunne få dig til at flytte fra kommunen? Hvis du skulle flytte, hvor ville du så overveje at flytte hen?

Tema og udviklingsudvalget

Tema og udviklingsudvalget Referat Tema og udviklingsudvalget kl. 08:30 mødelokale 83 Jammerbugt Kommune Tema og udviklingsudvalget Punkter på åbent møde: 36. Årsberetning for landdistriktsarbejdet 1 37. Forslag om bevilling af

Læs mere

Ny drift. Opgaven forankres i HR & Innovation.

Ny drift. Opgaven forankres i HR & Innovation. Nummer 230 Det gode møde med borgerne Fagudvalg udvalget Funktion Ny drift Vores omdømme skabes blandt andet i vores møde med borgerne. Derfor er vores medarbejderes tilgang til deres opgaver og ikke mindst

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm. Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS

RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm. Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS HVAD TALER JEG OM? Kommunebranding definition og udbredelse Typiske udfordringer Brandingprocessen involvering og eksekvering

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 106. Kondemnering af ejendom... 2 107. Kondemnering af Ejendom... 3 Afbud: Aage Toftegaard

Læs mere

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune 76. Lukket punkt: Evt. salg af areal til Saltum Vandværk til opsætning af solcelleanlæg

Læs mere

DAGSORDEN REFERAT AF MØDE I TEMA/UDVIKLINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE. torsdag, den 9. marts 2006

DAGSORDEN REFERAT AF MØDE I TEMA/UDVIKLINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE. torsdag, den 9. marts 2006 DAGSORDEN REFERAT AF MØDE I TEMA/UDVIKLINGSUDVALGET FOR torsdag, den 9. marts 2006 Mødet afholdes i mødelokale 2, Pandrup Rådhus, kl. 15.00 INDHOLD Punkt nr. 7 - Mødekalender...3 Punkt nr. 8 - Opsamling

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 9. Budgettjek 2008 - behandling i fagudvalg 1 10. Ny chance for alle -

Læs mere

Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion Stab Fællessekretariatet Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk kommunikation)

Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion Stab Fællessekretariatet Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk kommunikation) Ny drift Nummer Borgertilfredshed Fagudvalg udvalget Funktion 06.45.51 Beskrives inden budgetseminar Løbende driftsudgifter 0 0 0 0 I alt 0 0 0 0 1 Side 1 Nummer Borgerbudgettering Fagudvalg udvalget Funktion

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Kommunalbestyrelsen 1 Punkter på lukket møde: 86. Salg af Hjortdalvej 147, Hjortdal, Fjerritslev... 2 87. Høring : Lægemiddelstyrelsens

Læs mere

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser BibDok En til at dokumentere effekt af bibliotekets er Guide til BibDok BibDok understøtter en systematisk refleksiv praksis. Det er derfor væsentligt, at I følger guiden trin for trin. 1. Sammenhæng mellem

Læs mere

Fokusområde UDKAST. Bosætningsstrategi Tiltrækning af unge voksne til vores byer. Handlingsplan for bosætningsstrategi

Fokusområde UDKAST. Bosætningsstrategi Tiltrækning af unge voksne til vores byer. Handlingsplan for bosætningsstrategi Fokusområde 2019-2020 Bosætningsstrategi 2019-2023 Tiltrækning af unge voksne til vores byer. Handlingsplan for bosætningsstrategi 2019-2023 UDKAST Tiltrækning af unge voksne til vores byer For at indfri

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 137. Kondemnering af ejendom... 2 138. Kondemnering af ejendom... 4 Afbud: Eva Rytter Andersen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 17:00 administrationsbygningen i Brovst, mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 33. Budget 2009 - "Sundhedsfremme forebyggelse

Læs mere

Region Hovedstaden. Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse

Region Hovedstaden. Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse 1 Dagens program Præsentation af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse (EEB) Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet Metoder til evaluering Opgave i grupper 2

Læs mere

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Referat tillægsdagsorden Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget kl. 08:30 Lokale 83 - Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent

Læs mere

Stresshåndtering på Mulernes Legatskole en trivselsundersøgelse.

Stresshåndtering på Mulernes Legatskole en trivselsundersøgelse. Mulernes Legatskole 15/6-2011 Stresshåndtering på Mulernes Legatskole en trivselsundersøgelse. På Mulernes Legatskole har der været meget få stressproblemer, og ingen der har ført til længerevarende sygemeldinger,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben Brandingstrategi Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011 Udarbejdet af: Udviklingsstaben Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

Tema og udviklingsudvalget

Tema og udviklingsudvalget Referat Tema og udviklingsudvalget kl. 16:00 Nordstjernen Jammerbugt Kommune Tema og udviklingsudvalget Punkter på åbent møde: 39. Budgetlægning 2009-2012 1 40. Status på forøgelse af bosætning/branding

Læs mere

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Relations- og ressourceorienteret Pædagogik i ældreplejen - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Evalueringsrapporten er udarbejdet af: Katrine Copmann Abildgaard Center for evaluering i praksis,

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00. Rådhuset Aabybro. Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim).

Referat. Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00. Rådhuset Aabybro. Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim). Referat Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim). Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 VÆKST OG UDVIKLING... 2 3 PLANSTRATEGI FOR

Læs mere

Anvendelse af interviews som instrument i trafikplanlægning

Anvendelse af interviews som instrument i trafikplanlægning Anvendelse af interviews som instrument i trafikplanlægning Projektleder Niels Melchior Jensen, COWI Trafikdage på Aalborg Universitet 2003 1 Indledning COWI har anvendt interviews i forbindelse med mange

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle Navn Adresse By E-mail Repræsenterer du et udvalg, forening, råd eller bestyrelse? Hvilket fagområde vil du indgive hørinssvar til? Høringssvar - skriv eller kopier dit/jeres høringssvar ind her Vi vil

Læs mere

Grundlæggende metode og videnskabsteori. 5. september 2011

Grundlæggende metode og videnskabsteori. 5. september 2011 Grundlæggende metode og videnskabsteori 5. september 2011 Dagsorden Metodiske overvejelser Kvantitativ >< Kvalitativ metode Kvalitet i kvantitative undersøgelser: Validitet og reliabilitet Dataindsamling

Læs mere

Bosætningspotentialet i Hedenstederne. Tilflytteranalyse 2016

Bosætningspotentialet i Hedenstederne. Tilflytteranalyse 2016 Bosætningspotentialet i Hedenstederne Tilflytteranalyse 2016 Spørgsmål Hvad hæfter I jer ved som de væsentligste resultater fra tilflytteranalysen i et bosætningsperspektiv? Har det betydning for vores

Læs mere

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 28. Lukket punkt: Indstilling om køb og nedrivning 01.11.38-G00-4-13/ Boe Pickering Beslutningstema Indstilling

Læs mere

Kendskab og holdning til Syddjurs Kommune Nulpunktsmåling maj 2016 analyse og konklusioner

Kendskab og holdning til Syddjurs Kommune Nulpunktsmåling maj 2016 analyse og konklusioner Side 1 af 10 Kendskab og holdning til Syddjurs Kommune Nulpunktsmåling maj 2016 analyse og konklusioner Metode Spørgeskemaundersøgelse blandt 510 respondenter som: - er bosiddende i Favrskov, Norddjurs,

Læs mere

1. Hvad er det for en problemstilling eller et fænomen, du vil undersøge? 2. Undersøg, hvad der allerede findes af teori og andre undersøgelser.

1. Hvad er det for en problemstilling eller et fænomen, du vil undersøge? 2. Undersøg, hvad der allerede findes af teori og andre undersøgelser. Psykologiske feltundersøgelser kap. 28 (Kilde: Psykologiens veje ibog, Systime Ole Schultz Larsen) Når du skal i gang med at lave en undersøgelse, er der mange ting at tage stilling til. Det er indlysende,

Læs mere

En kvantitativ undersøgelse Udarbejdet af Helle Willemoes Knøsgaard og Tobias Dam Christensen

En kvantitativ undersøgelse Udarbejdet af Helle Willemoes Knøsgaard og Tobias Dam Christensen Evaluering af MEDgrunduddannelsen En kvantitativ undersøgelse Udarbejdet af Helle Willemoes Knøsgaard og Tobias Dam Christensen Formål: Formålet med denne rapport er at evaluere MED-grunduddannelsen. MED

Læs mere

Kvalitativ undersøgelse af børns læsevaner 2017 Baggrundstekst om undersøgelsens informanter og metode

Kvalitativ undersøgelse af børns læsevaner 2017 Baggrundstekst om undersøgelsens informanter og metode Kvalitativ undersøgelse af børns læsevaner 2017 Baggrundstekst om undersøgelsens informanter og metode Undersøgelsens informanter I alt 28 børn i alderen 11-12 år deltog i undersøgelsen, 14 piger og 14

Læs mere

Livsstilsundersøgelse. 7 10 klasse samt ungdomsuddannelserne. Frederikshavn Kommune 2008

Livsstilsundersøgelse. 7 10 klasse samt ungdomsuddannelserne. Frederikshavn Kommune 2008 Livsstilsundersøgelse 7 10 klasse samt ungdomsuddannelserne Frederikshavn Kommune 2008 Indholdsfortegnelse: side Forord --------------------------------------------------------- 3 Undersøgelsens metode

Læs mere

Undervisnings på forskellige niveauer i grundfag efter reformen

Undervisnings på forskellige niveauer i grundfag efter reformen www.eva.dk Undervisnings på forskellige niveauer i grundfag efter reformen Sparringsmøder, oktober 2015 Program for dagen 10.00-10.15: Velkomst og gennemgang af dagens program/ v. EVA 10.15 12.00 Præsentation

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Inspiration til arbejdet med at følge jeres forandringer

Ny Nordisk Skole. Inspiration til arbejdet med at følge jeres forandringer Ny Nordisk Skole Inspiration til arbejdet med at følge jeres forandringer Hvorfor følge forandringerne i jeres pædagogiske praksis? 3 Undersøgelse af børns og unges perspektiver 4 Observationer af den

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Udvikling af den politiske struktur, 16-03-2015 Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 16. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 106. Godkendelse af visioner og mål for

Læs mere

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD I foråret 2015 besøgte CompanYoung tre af landets universiteters åbent hus-arrangementer. Formålet hermed var at give indblik i effekten af åbent hus og

Læs mere

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland I det følgende har jeg skrevet refleksioner, spørgsmål og tanker vedr. hvilke områder jeg ser i kan forbedre og måske bør se nærmere på. Tankerne er inddelt

Læs mere

BIBDOK Dag 2. Kursus i effekt og dokumentation

BIBDOK Dag 2. Kursus i effekt og dokumentation BIBDOK Dag 2 Kursus i effekt og dokumentation Baggrund Hvorfor Hvad Hvordan Program kl. 09:00-09:30: Kl. 09.30-11.00: Kl. 11.00-11.15: Kl. 11.15-11.45: Kl. 11.45-12.30: Kl. 12.30-13.15: Kl. 13.15-13.30:

Læs mere

Data og udvikling i Københavns daginstitutioner. Gitte Abildlund Brorsen, Fagligt Center, Børne- og Ungdomsforvaltningen 1.

Data og udvikling i Københavns daginstitutioner. Gitte Abildlund Brorsen, Fagligt Center, Børne- og Ungdomsforvaltningen 1. Data og udvikling i Københavns daginstitutioner Gitte Abildlund Brorsen, Fagligt Center, Børne- og Ungdomsforvaltningen 1. marts 2017 Jeg vil fortælle jer om: 1. Vores vision, muligheder og udfordringer

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Interviewguide strategisk kommunikation i danske kunstmuseer. Kommunikationsarbejde: Vision og mission:

Interviewguide strategisk kommunikation i danske kunstmuseer. Kommunikationsarbejde: Vision og mission: Interviewguide strategisk kommunikation i danske kunstmuseer Kommunikationsarbejde: Vision og mission: 1) Hvordan bruger du museets vision og mission/strategi i dit daglige arbejde? 2) Hvem er det relevant

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 Punkter på åbent møde: 58. Budget 2009 - Forslag til udmøntning af rammebesparelse

Læs mere

IVA København 24.November 2010

IVA København 24.November 2010 IVA København 24.November 2010 Hovedbiblioteket Aarhus Jannik Mulvad Overvejelser for brugerinddragelse Konkrete eksempler på metoder til brugerinddragelse og brugerdreven innovation Materialer og værktøjer

Læs mere

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Udkast til overordnet procesplan November 2014 Baggrund Det er af det forrige Byråd besluttet, at der skal iværksættes en evaluering af Skolestrukturen i

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 08.10.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 08.10.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 08.10.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 149. Salg af jord beliggende Lundfjordvej, Vust Holme, Fjerritslev... Fejl! Bogmærke er

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

FOKUSGRUPPER. Afrapportering. Branding / Faaborg-Midtfyn Kommune 28.4.2009. Bysted A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup

FOKUSGRUPPER. Afrapportering. Branding / Faaborg-Midtfyn Kommune 28.4.2009. Bysted A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup Branding / Faaborg-Midtfyn Kommune 28.4.2009 FOKUSGRUPPER Afrapportering Bysted A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup Tel +45 39 16 27 00 www.bysted.dk Kontaktperson Adm.dir. Bo Søby Kristensen bsk@bysted.dk

Læs mere

Udkast til. Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune

Udkast til. Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune Udkast til Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune POLITIK FOR DE SOCIALE MEDIER Der sker i disse år en skelsættende udvikling i mediebillet, hvor sociale medier spiller en stadig større

Læs mere

MODEL 4: POTENTIALEVALIDERING

MODEL 4: POTENTIALEVALIDERING MODELLER FOR STRATEGISK AKTIVERING AF INDUSTRIKULTURARV MODEL 4: POTENTIALEVALIDERING INDUSTRIKULTURENS GRØNSEL±SE KULTURARV I BYFORNYELSEN BYFORNYELSE MODELLER FOR STRATEGISK AKTIVERING AF INDUSTRIKULTURARV

Læs mere

Metoder og produktion af data

Metoder og produktion af data Metoder og produktion af data Kvalitative metoder Kvantitative metoder Ikke-empiriske metoder Data er fortolkninger og erfaringer indblik i behov og holdninger Feltundersøgelser Fokusgrupper Det kontrollerede

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 10. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 11. Plan for kurser og Temaforløb

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C Til Århus Byråd Den 10. juni 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 22 05 Jour. nr.: M0/2004/01784 Ref.: ac/- Fastlæggelse

Læs mere

Markedsføring af Selvejende Institutioner

Markedsføring af Selvejende Institutioner Indledning Selvejende Institutioner er noget særligt. En organisationsform der er udsprunget af folkelighed og frivillighed, og som er blevet et væsentligt element i velfærdsydelserne. Men de selvejende

Læs mere

ÅRSPLAN FOR SAMFUNDSFAG I 8. KLASSE - 2013/2014 -KENNETH HOLM

ÅRSPLAN FOR SAMFUNDSFAG I 8. KLASSE - 2013/2014 -KENNETH HOLM Uge 33 12-16 Hvad er samfundsfag? Dette forløb er et introduktionsforløb til samfundsfag. Eleverne skal stifte bekendtskab med, hvad samfundsfags indhold og metoder er. I samfundsfag skal eleverne blandt

Læs mere

En brugerrejser fastholder fokus på brugernes behov, og giver således et billede af brugernes oplevelse af kommunal service.

En brugerrejser fastholder fokus på brugernes behov, og giver således et billede af brugernes oplevelse af kommunal service. Tværkommunal genoptræning d. 11/3 2015 Opsamling brugerrejser metodedel Det er nu 3. gang, at der gennemføres brugerundersøgelser i det tværkommunale genoptræningssamarbejde imellem Albertslund, Brøndby

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Kommunikationsstrategi 2011-2014 UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Indledning UngSlagelse har længe haft et ønske om flere brugere. Èn af de udfordringer som UngSlagelses står overfor er, et

Læs mere

Spørgeskema. Undersøgelse af vaner og holdninger

Spørgeskema. Undersøgelse af vaner og holdninger Spørgeskema Undersøgelse af vaner og holdninger Målet med undersøgelsen er, at eleverne får indblik i andre personers trafikadfærd og de holdninger og vaner, der ligger til grund herfor. Med undersøgelsen

Læs mere

Formidling i de åbne og selvbetjente biblioteker 1. møde, 20. januar 2017

Formidling i de åbne og selvbetjente biblioteker 1. møde, 20. januar 2017 Formidling i de åbne og selvbetjente biblioteker 1. møde, 20. januar 2017 Program formiddag: Kl.09.00-09.45: Kl.09.45-10.45: Kl.10.45-11.00: Kl.11.00-11.45: Kl.11.45-12.30: Velkomst, check ind og introduktion

Læs mere

strategi drejer sig om at udvælge de midler, processer og de handlinger, der gør det muligt at nå det kommunikationsmæssige mål. 2

strategi drejer sig om at udvælge de midler, processer og de handlinger, der gør det muligt at nå det kommunikationsmæssige mål. 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGIENS TEORETISKE FUNDAMENT I den litteratur, jeg har haft adgang til under tilblivelsen af denne publikation, har jeg ikke fundet nogen entydig definition på, hvad en kommunikationsstrategi

Læs mere

Varighed 1/2-1 time afhængig af den specifikke opgave ekskl. forberedelse og afrapportering.

Varighed 1/2-1 time afhængig af den specifikke opgave ekskl. forberedelse og afrapportering. Shadowing Designerne observerer real life situationer gennem et stykke tid for at få indsigt i brugeroplevelsen på biblioteket ( Discover ). Herunder forstå, hvordan brugerne reagerer i en given kontekst.

Læs mere

Dokument til underskrift. Ansøgningsskema til puljer under Kultur og Fritid

Dokument til underskrift. Ansøgningsskema til puljer under Kultur og Fritid Vordingborg Kommune Postboks 1060 0900 København C Dokument til underskrift Ansøgningsskema til puljer under Kultur og Fritid Antal sider i dokumentet inklusiv denne forside: 7 Husk at denne forside skal

Læs mere

esultater fra pørgeskema ndersøgelse

esultater fra pørgeskema ndersøgelse irksomheders Resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen essedeltagelse esultater fra Undersøgelsen er foretaget blandt ansatte, der arbejder med deres virksomheds deltagelse i messer, og som modtog Faust

Læs mere

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Referat tillægsdagsorden Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget 09.06.2011 kl. 15:00 Lokale 83 - Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentege Punkter på tillægsdagsorden

Læs mere

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Bosætning Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Unges madkultur. Sammenfatning. Forfattet af. Rebekka Bille, Marie Djurhuus, Eline Franck, Louise Weber Madsen & Ben Posetti

Unges madkultur. Sammenfatning. Forfattet af. Rebekka Bille, Marie Djurhuus, Eline Franck, Louise Weber Madsen & Ben Posetti Unges madkultur Sammenfatning Forfattet af Rebekka Bille, Marie Djurhuus, Eline Franck, Louise Weber Madsen & Ben Posetti 2013 Introduktion Denne sammenfatning præsenterer de væsentligste fund fra en undersøgelse

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 10:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 86. Status

Læs mere

Studentervæksthus UCL. Kompasset

Studentervæksthus UCL. Kompasset Studentervæksthus UCL Introduktion I Studentervæksthus UCL Skaber du noget nyt med din profession Sætter du din faglighed i spil på nye måder Lærer du at handle på dine idéer Udfordrer du dit talent Udbygger

Læs mere

Imageanalyse Billund Kommune. Oktober 2018

Imageanalyse Billund Kommune. Oktober 2018 Imageanalyse Billund Kommune Oktober 2018 Sammendrag Undersøgelsen viser, at Billund Kommune har en tydelig og overvejende positiv identitet blandt de adspurgte danskere. Kommunen forbindes hovedsageligt

Læs mere

Redskab til beskrivelse af lokalområdets

Redskab til beskrivelse af lokalområdets Redskab til beskrivelse af lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Dette skema skal ikke anvendes, men kan anvendes. Skemaet kan anvendes

Læs mere

PRIVATKLIENTUNDERSØGELSE

PRIVATKLIENTUNDERSØGELSE Rapport - borgernes behov for og anvendelse af juridisk rådgivning ved køb og salg af bolig 11. april 2003 Notater INDHOLD Baggrund for undersøgelsen... 4 Undersøgelsens formål... 5 Målgruppe... 5 Metode...

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat tillægsdagsorden Beskæftigelsesudvalget 28.11.2012 kl. 15:15 Brovst Rådhus, Mødelokale 2 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 28.11.2012 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 72. UU Øst

Læs mere

Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune

Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune Lektor Karsten Pedersen, Center for Magt, Medier og Kommunikion, kape@ruc.dk RUC, oktober 2014 2 Resume De nye breve er lettere

Læs mere

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 November 2012 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Hovedindsatsområder 2011 2013 Markedsføringsgruppen arbejder med en overordnet plan for

Læs mere

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Dato: 22-11-16 Rettet af: AM Version: nov. Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projekt: Branding og bosætning Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder

Læs mere

Løbende evaluering i kommuner

Løbende evaluering i kommuner Angående Resultater af en spørgeskemaundersøgelse EVA har gennemført en spørgeskemaundersøgelse om løbende evaluering i større danske kommuner. Dette notat præsenterer hovedresultaterne af undersøgelsen.

Læs mere

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014 Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 01 Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Fokusgruppeinterview. Jeg har haft to fokusgruppeinterview

Læs mere

A) Opgaven: Et visionært strategiarbejde målrettet bosætning flere spillere på hjemmebanen

A) Opgaven: Et visionært strategiarbejde målrettet bosætning flere spillere på hjemmebanen Dato: 1. oktober 2015 Erhverv, Turisme, Plan og Udvikling Himmerlandsgade 27 9600 Aars Anna Oosterhof Mail: anoo@vesthimmerland.dk Prækvalifikation Konsulentydelser Nye spillere på hjemmebanen Vesthimmerlands

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Hold 1, 2014 LOGBOG. Denne logbog tilhører:

Hold 1, 2014 LOGBOG. Denne logbog tilhører: Ledelse af borger og patientforløb på tværs af sektorer Et lederudviklingsforløb for ledere i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune og ved Aarhus Universitetshospital Hold 1, 2014 LOGBOG Denne logbog tilhører:

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kommunikationsgrundlag for Sygehus Sønderjylland

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kommunikationsgrundlag for Sygehus Sønderjylland 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 BAGGRUND... 3 FORMÅL MED KOMMUNIKATIONSGRUNDLAGET... 3 AFSENDER-MODTAGERFORHOLD... 4 ANSVAR... 4 KOMMUNIKATIONSKANALER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 Kommunikationsgrundlag

Læs mere

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene Notat Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.16.00-P20-2-14 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Dato: 14-11-2014 Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene jeres penge, jeres sundhed, jeres beslutninger

Læs mere

Statusrapport brug af- og holdning til Leg på streg. Denne rapport er udarbejdet ved: Kræftens Bekæmpelse, Leg på Streg

Statusrapport brug af- og holdning til Leg på streg. Denne rapport er udarbejdet ved: Kræftens Bekæmpelse, Leg på Streg STATUSRAPPORT 2016 Statusrapport 2016 - brug af- og holdning til Leg på streg Denne rapport er udarbejdet ved: Kræftens Bekæmpelse, Leg på Streg Kræftens Bekæmpelse og NordeaFonden 2017 Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 1 UCL, Læreruddannelsen. Evaluering af undervisning. Orientering til studerende. Marts 2011 Orientering om evaluering af undervisning består af: 1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 2. Mål for

Læs mere

Sådan HÅNDTERER du forandringer

Sådan HÅNDTERER du forandringer Sådan HÅNDTERER du forandringer Værktøjskasse til forandringsledelse FOKUS: Simple værktøjer der understøttes af konkrete handlinger! Kort forklaring: GEVINSTDIAGRAM - metode Gevinstdiagrammet er et værktøj

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Automatisk Guitartuner. Der skal foretages desk research såvel som field research.

Automatisk Guitartuner. Der skal foretages desk research såvel som field research. Markedsundersøgelse Metode Der skal foretages desk research såvel som field research. o Hovedvægten vil blive lagt på desk research til at skaffe alle nødvendige oplysninger. o Det vil blive suppleret

Læs mere

Den 6. april 2006 Århus Kommune

Den 6. april 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 6. april 2006 Århus Kommune Ledelsessekretariat Borgmesterens Afdeling Initiativer der skal styrke forståelsen for respekt, dialog

Læs mere

Systematik og overblik

Systematik og overblik 104 Systematik og overblik Gode situationer god adfærd Beskrevet med input fra souschef Tina Nielsen og leder John Nielsen, Valhalla, Nyborg Kommune BAGGRUND Kort om metoden Gode situationer god adfærd

Læs mere

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 12. januar 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Udvalgsværelset Mødetidspunkt: Kl. 16:00-18:00

Læs mere

Strategi for læring Daginstitution Torsted

Strategi for læring Daginstitution Torsted 2016-2017 SMTTE Pædagogisk læreplan via 2016-17 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper Børn i dagtilbud opnår almen dannelse Inklusion: Fokus: Hjælpsomhed

Læs mere

FLEMMING EFTERSKOLE SELVEVALUERING HVORDAN SÅDAN. Indeholder forskellige evalueringsmetoder og modeller til selvevaluering

FLEMMING EFTERSKOLE SELVEVALUERING HVORDAN SÅDAN. Indeholder forskellige evalueringsmetoder og modeller til selvevaluering FLEMMING EFTERSKOLE SELVEVALUERING HVORDAN SÅDAN Indeholder forskellige evalueringsmetoder og modeller til selvevaluering INDHOLD Baggrund for selvevaluering Side 3 Værdigrundlag for Flemming Efterskole

Læs mere

TEKNOLOGISK INSTITUT. Metodisk note. Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse

TEKNOLOGISK INSTITUT. Metodisk note. Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse TEKNOLOGISK INSTITUT Metodisk note Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse Analyse og Erhvervsfremme Maj/2009 Indhold 1. INDLEDNING...3 2. UNDERSØGELSESDESIGN...3 3. KVANTITATIVT

Læs mere

Sådan oversætter du centrale budskaber

Sådan oversætter du centrale budskaber Sådan oversætter du centrale budskaber Dette er et værktøj for dig, som Vil blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til dine medarbejdere, så de giver mening for dem Har brug for en simpel

Læs mere