CSR rapport 2014 for RGS 90 A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CSR rapport 2014 for RGS 90 A/S"

Transkript

1 R G S 9 0 A / S 1 CSR rapport 2014 for RGS 90 A/S Forord Side 2 Vision mission - værdier Side 3 Overordnede mål Side 4 CSR Politik 2014 Side 5 Miljøpolitik 2014 Side 7 CSR Strategi 2014 Side 8 Miljø: Forretningsudvikling Side 9 God forretningsskik: Samfundsmæssigt ansvar i værdikæden Side 10 Forbrugerforhold: Klagehåndtering Side 11 God forretningsskik: Antikorruption Side 12 Organisationsledelse: Kommunikation Side 13

2 R G S 9 0 A / S 2 Forord Det er vigtigt for os, at CSR-arbejdet er forankret i organisationen og i forretningen, og at den dertil knyttede rapport er enkel og overskuelig. Bliver rapporten for omfangsrig er der risiko for, at arbejdet slet ikke bliver udført, og at der derfor ikke kommer et fortsat fokus på løbende forbedringer inden for de forskellige områder, der vedrører RGS 90s samfundsansvar. CSR-arbejdets organisering For at sikre forankring i hele organisationen på tværs af afdelingerne og forretningsområder er der etableret en styregruppe. Denne består af forskellige medarbejdere på tværs af organisationen. Disse grupper har arbejdet med de 5 emner, som vi har sat politikker, mål og handlingsplaner for. CSR-arbejdet i RGS 90 foregår således decentralt i de afdelinger, som har ansvaret for hvert enkelt område. I driften arbejdes der fx med nedbringelse af elforbruget, dieselforbrug og arbejdsulykker, mens HR har ansvaret for de løbende forbedringer af medarbejdertrivslen og så fremdeles. CSR-rapporten færdiggøres af den certificeringsansvarlige i samarbejde med væsentlige medarbejdere i virksomheden.

3 R G S 9 0 A / S 3 Vision Mission -Værdier Vision Mission RGS 90 vil gøre en forskel og bidrage til et sundt miljø og sikre sparsomme ressourcer til kommende generationer. RGS 90 vil være den bedste og mest respekterede miljøvirksomhed i Danmark inden for nyttiggørelse og behandling af jord og affald. RGS 90 vil være frontløber i arbejdet med at skabe miljørigtige og økonomisk rentable løsninger indenfor vores kompetenceområder. Vi vil sikre, at affaldets ressourcer udnyttes bedst muligt og løbende tilpasse os samfundets skiftende behov for bæredygtige miljøløsninger. Værdier Værdierne for RGS 90 er: Ærlighed Ansvarlighed Tilgængelighed Arbejdsomhed Ærlighed og ansvarlighed er de grundholdninger, hos både medarbejdere og ledelse, der styrer vores adfærd, når de daglige opgaver løses. Vi vil være tilstede lokalt, lette at komme i kontakt med og have åbningstider, der dækker kundernes behov. Vi vil bygge vores succes på kompetence og udvikling, og til stadighed arbejde på at levere den bedste rådgivning og samfundsmæssige mest optimale løsning for kunden.

4 R G S 9 0 A / S 4 Overordnede mål Målet for CSR hos RGS 90 A/S er at: Skabe værdi for kunder, medarbejdere og øvrige interessenter Være ansvarlige overfor mennesker og miljø Vi vil styrke vores position som en af de største og bedste miljøvirksomheder i Danmark - samtidig med at vi tilbyder effektive og konkurrencedygtige totalløsninger. Gennem kontinuerlig udbygning af vores certificeringer, miljø-, kvalitets- og ledelsessystemer, vil vi sikre gennemsigtighed og troværdighed. Vi vil, gennem vores tilstedeværelse i debatten nær beslutningstagerne, gå forrest i udviklingen af miljørigtige og økonomisk rentable løsninger for håndtering af affald. Løsninger, der både dækker samfundets skiftende behov og skaber værdi for kunderne. Det var vigtigt for RGS 90 A/S, at disse ovennævnte statements var på plads, før vi kunne fortsætte arbejdet med at fastlægge politikker, mål og handlingsplaner for de enkelte emner. De overordnede værdier for hele virksomheden afstikker retningslinjer for, hvor vi vil hen med resten af vores CSR arbejde.

5 R G S 9 0 A / S 5 CSR Politik RGS 90 A/S vedkender sig sin position i det danske samfund som værende frontløber i arbejdet med at skabe miljørigtige og økonomisk rentable løsninger indenfor vores forretningsområder. Navnet brandet forpligter, og RGS 90 A/S ønsker på enhver måde at udvise en ansvarlig adfærd og bidrage til samfundet. Det gælder over for RGS 90 s kunder, medarbejdere og øvrige interessenter. RGS 90 A/S forpligter sig til at overholde relevant lovgivning. RGS 90 s CSR-politik er derfor tredelt og forholder sig til: kunder medarbejdere øvrige interessenter. Kunder RGS 90 A/S ønsker et nært og personligt forhold til kunderne, hvor der, med fokus på bæredygtige miljøløsninger, er et gensidigt profitabelt forhold mellem kunde og virksomhed. Kunderne skal behandles imødekommende og kompetent med respekt for den enkelte og lokalsamfundet. RGS 90 A/S vil arbejde for at bevare en høj kundetilfredshed sikre en fælles forståelse i forhold til bæredygtige miljøløsninger sikre, at kunderne får korrekte oplysninger om produkter, priser og betingelser sikre, at kunderne har let adgang til vore ydelser fastlægge og overholde etiske retningslinjer for rådgivning og kundeforhold generelt Medarbejdere RGS 90 ønsker et sundt psykisk og fysisk arbejdsmiljø. Sikkerheden for kunder og medarbejdere har højeste prioritet. Der følges løbende op på området i Arbejdsmiljøorganisationen, APV og gennem medarbejdertilfredshedsundersøgelse. RGS 90 gør en stor indsats for at informere vores medarbejdere og løbende sikre oplæring og videreuddannelse. RGS 90 ønsker at være en rummelig arbejdsplads uden diskrimination. Medarbejdersammensætningen i RGS 90 skal afspejle befolkningens sammensætning i samfundet generelt, da RGS 90 s kunder kommer fra alle dele af samfundet. RGS 90 tilstræber diversitet på den måde, at kønsfordelingen og aldersfordelingen ikke skal have markant slagside, og vi ansætter gerne medarbejdere med en anden etnisk baggrund end dansk. RGS 90 vil dog altid vælge de mest kvalificerede medarbejdere og aldrig rekruttere specifikt på baggrund af køn, tro, alder, etnisk baggrund eller seksualitet.

6 R G S 9 0 A / S 6 Øvrige interessenter Myndigheder (lovgivende + tilsynsførende) NGO er Leverandører Aktionærer/DSV Miljø Naboer Medier Faglige og interesseorganisationer RGS 90 A/S Konkurrenter Forsikringsselskaber Rådgivere Samarbejds- partnere Fagforeninger Bank, leasing RGS 90 ønsker at have et godt forhold til alle vores interessenter. Kommunikation med ovennævnte interessenter indgår som en del af RGS 90 s nye kommunikationsplan. Vores væsentlige interessenter er identificeret som at være medarbejdere, konkurrenter, aktionærer, naboer, myndigheder, rådgivere og kunder. Disse vil vi løbende involvere i vores CSR arbejde, hvor vi arbejder med vores CSR emner.

7 R G S 9 0 A / S 7 Miljøpolitik 2014 RGS 90 A/S er en af Skandinaviens største miljøvirksomheder og markedsledende indenfor behandling af forurenet jord, oparbejdning af bygge- og anlægsaffald samt forbrændingsslagger. Markedspositionen forpligter, og RGS 90 A/S har derfor som erklæret miljøpolitik at gøre indflydelse gældende i forhold til kunder, samarbejdspartnere og den lovgivning der regulerer vores miljøadfærd nu og i fremtiden: vi skal have kapacitet og kompetencer til indgå i miljørigtige løsninger med vores kunder såvel som samarbejdspartnere. vi skal gennem repræsentation i de vigtigste brancheforeninger sikre, at vi vores erfaringer fra den praktiske dagligdag i miljøbranchen tænkes med ind i fortolkningen af nuværende lovgivning og udarbejdelsen af fremtidig lovgivning på miljøområdet. Ud over at gøre indflydelse gældende eksternt, ønsker RGS 90 A/S at sikre en kontinuerlig optimering af miljøpåvirkningerne fra egne aktiviteter ved løbende at vedligeholde og forbedre vores miljøledelsessystem, således at: det bidrager til en løbende reduktion af miljøpåvirkningen fra egne aktiviteter det understøtter samtlige af virksomhedens forretningsområder. det til stadighed og effektivt sikrer at lovgivningsmæssige krav er overholdt, i en tid hvor rammebetingelserne er i konstant bevægelse.

8 R G S 9 0 A / S 8 CSR Strategi 2014 RGS 90 A/S har arbejdet med Corporate Social Responsibility (CSR) gennem flere år; det sidste år mere målrettet med henblik på en certificering vha. DS Der er nedsat 5 styregrupper, som har arbejdet videre inden for de 5 emner, som vi gennem en screening af vores virksomhed samt interviews med interessenter har fastlagt som de vigtige emner for vores virksomhed. Vores CSR strategi er udarbejdet med respekt for FN s Global Compact 10 grundlæggende principper, som rammen for at drive vores virksomhed på en ansvarlig måde. Gennem workshops samt interviews med interessenter har vi arbejdet os ned fra antallet af emner til nu at omfatte følgende 5 emner: Organisationsledelse: Kommunikation, intern og ekstern Forbrugerforhold: Klagehåndtering CSR emner Miljø: Forretningsudvikling God forretningsskik: Antikorruption God forretningsskik: Samfundsmæssigt ansvar i værdikæden

9 R G S 9 0 A / S 9 Miljø - Forretningsudvikling Politik RGS 90 skal arbejde for at bevare status som ledende på markedet for jord og oparbejdning af affald. Dette skal ske ved at afsøge nye muligheder for nyttiggørelse, genanvendelse og disponering samt ved fokus på arbejdsprocesser, rutiner og de eksisterende teknologier. RGS 90 skal udbyde effektive og konkurrencedygtige totalløsninger, der gennem en helhedsorienteret indsats skaber værdi for selskabets kunder og resulterer i stor sikkerhed, mindst muligt ressourceforbrug og mindst mulig miljøbelastning. RGS90 skal excellere ikke bare på nyttiggørelse, genanvendelse og disponering men også på miljøområdet. Vi vil gennem lobby arbejde være med til at sætte den politiskes dagsorden. Præge den fremtidige lovgivning. Vi skal skabe nye markeder/ rammebetingelser. Vi vil være åbne og sikre gennemskuelighed omkring de beslutninger og aktiviteter der påvirker samfundet og miljøet. Vi vil altid udvise respekt for menneskerettighederne. Vi vil gennem ledelsessystemet sikre løbende forbedringerne inden for områderne Kommunikation, Klagehåndtering, Miljøpåvirkning, Antikorruption og bestikkelse. Mål Vi vil styrke vores position som en af de største og bedste miljøvirksomheder i Danmark - samtidig med at vi tilbyder effektive og konkurrencedygtige totalløsninger. Strøm/dieselforbrug er en af hovedårsagerne til det globale problem med CO 2 - udledning derfor gør vi vores for at mindske det relative forbrug. Samfundsansvar handler for os også om finansiel stabilitet og lønsomhed. Vi balancerer derfor den kortsigtede forretningsinteresse med langsigtede løsninger, der gavner vores kunder og investorer.

10 R G S 9 0 A / S 10 God forretningsskik Fremme af samfundsmæssigt ansvar i værdikæden Politik RGS 90 skal fremstå som en troværdig og professionel miljøvirksomhed over for RGS 90 s interessenter såvel internt som eksternt, hvor mest muligt af bygge- og anlægsaffaldet skal oparbejdedes og anvendes som naturlig og direkte erstatning for jomfruelige materialer. Mål At sikre en høj og reel genanvendelse med rette sammenhæng mellem miljøkvalitet og anvendelse. At der er relevante lovgivning og bestemmelser og at den kan følges i praksis og at det er muligt at følge op og kontrollere overholdelse. At sikre en høj miljøkvalitet af de genbrugsmaterialer, som RGS 90 videredisponerer og at mest muligt kan disponeres til nyttiggørelse frem for deponi. At sikre at RGS 90 har den rette viden om behandling og disponering af de affaldsfraktioner som RGS 90 håndterer og videreformidle denne viden til relevante interessenter (inden for myndigheder, bygherrer, rådgivere og entreprenører). Medvirke til, at der er relevante lovgivning/bestemmelser for at kunne sikre mest mulig fri anvendelse af de oparbejdede materialer.

11 R G S 9 0 A / S 11 Forbrugerforhold: Klagehåndtering Politik At sikre professionel og ensartet behandling af klager fra samtlige RGS 90 interessenter. Mål Procedurer og gennemsigtighed skal sikre forventningsafstemning i hele klageforløbet. At etablere en professionel klage og reklamations håndteringsproces. Rettidig og ensrettet indsats og et højt serviceniveau.

12 R G S 9 0 A / S 12 God forretningsskik: Antikorruption Politik RGS 90 er stærk tilhænger af fri og lige konkurrence på åbne og gennemskuelige vilkår. Vi accepterer ikke, at forretningsaftaler indgås på et uetisk eller ulovligt grundlag, hverken i det tilfælde, hvor RGS 90 A/S leverer varer eller tjenesteydelser til andre, eller hvor andre leverer varer eller tjenesteydelser til RGS 90. Vi accepterer ikke - at politiske eller regul-+atoriske beslutninger om rammevilkår, der direkte eller indirekte påvirker RGS 90 A/S forretning, søges opnået eller påvirket ved brug af uetiske eller ulovlige metoder. - korruption i nogen form. - at koncernen eller dens ansatte tilbyder eller modtager nogen form for bestikkelse. RGS 90 A/S og RGS 90-ansatte kan kun give eller modtage gaver, måltider eller andre erkendtligheder, der ligger inden for et rimeligt niveau og som har et præcist og legitimt forretningsmæssigt formål jf. kodeks herfor. RGS 90 A/S yder ikke direkte økonomisk støtte til politiske partier eller kandidater. RGS 90 A/S accepterer dog, at erhvervsorganisationer, som RGS 90 A/S er medlem af, kan yde økonomisk støtte til politiske formål på den pågældende organisations vegne. RGS 90 A/S foretager heller ikke donationer til andre formål med urimelige forretningsfordele for øje. RGS 90 A/S forpligter sig hermed til at følge FN s Anti-korruptions konvention (The Merida Convention on anticorruption). Yderligere har RGS 90 A/S interne etiske regler og personale politiker, som også vedrører anti-korruption. Mål Gennem udarbejdelsen af et adfærdskodeks fastlægge principperne som medarbejderne skal overholde for at respektere og fremme etisk adfærd ift. gaver, arrangementer, lobbyarbejde, nepotisme og meddelagtighed. At informere og træne virksomhedens personale således, at disse har det fornødne kendskab til virksomhedens politikker og kan optræde som ambassadører for etiske forretningsadfærd. At informere virksomhedens eksterne interessenter om virksomhedens politikker og adfærdskodeks, med fokus på virksomhedens forventninger til eksterne samarbejdspartnerne.

13 Organisationsledelse: Kommunikation, intern og ekstern R G S 9 0 A / S 13 Politik (retningslinjer for kommunikation i virksomheden) Alle i virksomheden skal være bekendt med kommunikationspolitikkerne for RGS 90 og DSVM Group. Dette skaber helhed i vores kommunikation, internt såvel som eksternt. Vores kommunikation skal være tydelig, relevant, troværdig og transparent samt bidrage til øget faglig viden og engagement hos vores medarbejdere. Ovenstående er grundlaget, der skaber og sikrer langsigtede relationer med myndigheder, kunder og NGO er samt øvrige interessenter. Vores værdier skal altid afspejles i vores kommunikation. Pressekontakt ligger altid hos den administrerende direktør. I forbindelse med løsning af kommunikationsopgaver, konsulteres og følges virksomhedens Kommunikationsplan. Mål Hos RGS 90 skal der altid være overensstemmelse mellem vores værdier og handlinger, derfor er det vigtigt med en strategi for kommunikation. RGS 90 s mål for intern kommunikation er delt i to: Den kortsigtede kommunikation, som består i at formidle relevante nyheder om fx resultater, personale, afdelingsnyheder, lovgivning mm. Den langsigtede kommunikation (som også indbygges i måden hvorpå vi kommunikerer kortsigtet) hvor vi er bevidste om og sikrer os, at vores værdier kommer til udtryk, så vi internt kommunikerer og arbejder mod en fælles forståelse for RGS 90 s værdier. RGS 90 s mål for den eksterne kommunikation er ligeledes delt i en kortsigtet og langsigtet målsætning: Den kortsigtede kommunikation er typisk nyhedskommunikation, det kan være specielle tilbud til kunder eller informationer til kunder om ny lovgivning og konsekvenser heraf Den langsigtede, hvor vi sikrer os, at vores værdier gennemsyrer al kommunikation, så det vi kommunikerer altid er vejet op imod vores værdier. Dermed kan vi skabe det billede af os selv som virksomhed, som vi ønsker at omverdenen skal se.

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct)

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Ringkjøbing Landbobank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke er række regler og retningslinjer til bankens medarbejdere

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Alm. Brand 2015. En finansiel koncern

Alm. Brand 2015. En finansiel koncern Alm. Brand 2015 En finansiel koncern Kort om Alm. Brand Alm. Brand er en dansk, finansiel koncern. Vi driver virksomhed inden for bank, forsikring og pension. Vi tager hånd om vores kunder Visionen at

Læs mere

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Provas 2020 PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Vi er Provas Mission Vision Værdier Kunder Medarbejdere Ejer Samfund Strategiske pejlemærker 05 06 07 08 10 13 14 17 18

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Principperne i denne erklæring angiver retningen for FOAs videre strukturelle og demokratiske udvikling.

Læs mere

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen STENOWAY STENOWAY I 1932 skabte vores grundlæggere Steno som et sted for optimal behandling af mennesker med diabetes. Formålet har altid været at forlænge og forbedre livet for mennesker med diabetes

Læs mere

Corporate Social Responsibility 2013

Corporate Social Responsibility 2013 Corporate Social Responsibility 2013 Vores tilgang til socialt ansvar Vores tilgang til social ansvarlighed er baseret på de principper, politikker og processer, der gør, at vi opfylder vores grundlæggers

Læs mere

Vision, Mission, Strategi og Værdier

Vision, Mission, Strategi og Værdier Vision, Mission, Strategi og Værdier Vores vision At være verdensledende coatingssvirksomhed ved løbende at levere innovative og bæredygtige løsninger af høj kvalitet, som vores kunder har tillid til vil

Læs mere

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 IT-afsnittet SK Godthåbsgade 8 9931 4040 9400 Nørresundby Servicedesk-sk@aalborg.dk Indledning It og digitalisering er i dag

Læs mere

Samarbejdsplan 2015. Politi og kommuner i Nordsjælland

Samarbejdsplan 2015. Politi og kommuner i Nordsjælland Samarbejdsplan 2015 Politi og kommuner i Nordsjælland 1 Indledning Nordsjællands politi ønsker at udvikle et nært og gensidigt samarbejde med lokalsamfundene. Behovet herfor er indlysende, da en række

Læs mere

Handicappolitik Silkeborg Kommune

Handicappolitik Silkeborg Kommune Handicappolitik Silkeborg Kommune Indhold: Forord...3 Handicapbegrebet...4 Mission...4 Vision...5 Menneskesyn...5 Samfundssyn...6 Værdigrundlag...6 Kompensationsprincippet...6 Solidaritetsprincippet...7

Læs mere

Integrationspolitik for Morsø Kommune

Integrationspolitik for Morsø Kommune S u n d h e d / I n t e g r a t i o n Integrationspolitik for Morsø Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning 1.1 Integrationspolitikkens målsætninger side 3 1.2. Integrationspolitikkens indsatsområder

Læs mere

Job- og personprofil for medarbejder i daghjem i Assens Kommune

Job- og personprofil for medarbejder i daghjem i Assens Kommune Job- og personprofil for medarbejder i daghjem i Assens Kommune Medarbejder i daghjem, Assens Kommune Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

Erhvervs- og Turistpolitik

Erhvervs- og Turistpolitik Erhvervs- og Turistpolitik SUND VÆKST Sundt erhvervsliv DET BEDSTE STED AT LEVE OG DRIVE VIRKSOMHED Indhold Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Målene for Brønderslev Byråd...

Læs mere

Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune

Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune Cumuli.net Ramme, styringsmodel, forventninger, lederroller. Desuden Slagelse Kommunes værdigrundlag og målsætninger. ledelses Grundlag_12p_a.indd 3 8/10/09 10:44

Læs mere

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Indhold 1. Formål...1 2. Organisation...2 3. Gyldighedsområde...3 4. Målsætninger...3 5. Godkendelse...4 1. Formål Den Fællesregionale Informationssikkerhedspolitik

Læs mere

Job- og personprofil for leder i plejebolig i Assens Kommune

Job- og personprofil for leder i plejebolig i Assens Kommune Job- og personprofil for leder i plejebolig i Assens Kommune Leder i Assens Kommune Som leder i Assens Kommune er du forpligtet på at efterleve kommunens ledelsesgrundlag samt de personalepolitiske værdier

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Danske Hospitalsklovnes Strategi 2015-2020

Danske Hospitalsklovnes Strategi 2015-2020 Danske Hospitalsklovnes Strategi 2015-2020 Fakta om Danske Hospitalsklovne Her er vi i 2015 11 år med kompetent klovnetrup Klovnebesøg på alle landets 22 børneafdelinger Velgørende forening med over 5.500

Læs mere

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter:

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter: Interessentpolitik 1. Formål Danske Bank har en lang række interessenter, som er vigtige for vores succes. Vi betragter en tæt dialog med vores interessenter som værende en integreret og naturlig del af

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for fonden Den Almennyttige Erhvervsdrivende Fond DGI Huset Vejle Hvad kan skemaet

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

INDHOLD. Forord. Formål

INDHOLD. Forord. Formål Indkøbspolitik INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper E-handel Udbud 3 4 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver en effektiv

Læs mere

FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse. Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015.

FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse. Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015. FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015. Ref. ANBEFALING FØLG ELLER FORKLAR 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB alm. del Bilag 59 Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB alm. del Bilag 59 Offentligt RESSOURCE Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB alm. del Bilag 59 Offentligt AFFALD RESSO Store udfordringer kræver handling 2 En betydelig sektor Affaldsbranchen er én af de største sektorer

Læs mere

ledelsesgrundlag Københavns Kommunes Ungdomsskole Københavns Kommunes Ungdomsskole

ledelsesgrundlag Københavns Kommunes Ungdomsskole Københavns Kommunes Ungdomsskole ledelsesgrundlag 2 ledelsesgrundlag 2008 s ledelsesgrundlag Ungdomsskolens ledelsesgrundlag er et udtryk for de forventninger, du som medarbejder kan have til din leder. Det er udarbejdet i fællesskab

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Informationer fra styrelsen er altid relevante og af høj kvalitet. Det grafiske udtryk er ensartet, fx gennem fælles skabeloner.

Informationer fra styrelsen er altid relevante og af høj kvalitet. Det grafiske udtryk er ensartet, fx gennem fælles skabeloner. NOTAT 22. april 2010 Pensionsstyrelsens kommunikationsstrategi Indledning Pensionsstyrelsens kommunikationsstrategi skal bidrage til gennemførelsen af styrelsens forretningsstrategi. Styrelsens kommunikation

Læs mere

Strategigrundlag for handicapområdet i Randers Kommune 2016

Strategigrundlag for handicapområdet i Randers Kommune 2016 Strategigrundlag for handicapområdet i Randers Kommune 2016 Vi understøtter størst mulig mestring i eget liv og høj livskvalitet Vi vil være kendt for sammenhæng, udvikling og dialog Vores værdier er åbenhed,

Læs mere

Vision. Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner:

Vision. Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner: Vision Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner: At frivillige i Ishøj har bedst mulige arbejdsbetingelser til at udføre deres arbejde At samarbejdet mellem frivillige

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. oktober 2012 Sagsbehandler Kenneth L. Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 E-mail keno@esbjergkommune.dk Kommunikationsstrategi

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service Strategiplan 2017-2020 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 25.04.2016 Sagsnr.: 2016-0072017 Dok.nr.: 2016-007207-11 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Direktionens strategiplan 2016-2017.

Direktionens strategiplan 2016-2017. Direktionens strategiplan 2016-2017. A. Indledning: Direktionens strategiplan for 2016 og 17 hviler på analyser af dels den generelle samfundsudvikling og dels den aktuelle udvikling i Vejen Kommune. Strategien

Læs mere

Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg

Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg I Region Nordjyllands mission indgår det som et centralt element, at det nordjyske sundhedsvæsen drives og udvikles,

Læs mere

Sammenhængen mellem virksomhedens størrelse og CSR-aktiviteter. 40% 28% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80%

Sammenhængen mellem virksomhedens størrelse og CSR-aktiviteter. 40% 28% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% Virksomhedens størrelse: antal ansatte Når din virksomhed vokser, vil CSR få større betydning for måden, du driver forretning. Dette skyldes, at virksomhedens samfundsmæssige engag e- ment i stigende grad

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN Sorø Kommune Byrådet Sorø Kommune - Politik for mødet med borgeren. Indledning og formålsbeskrivelse God servicering af borgerne handler om Mødet med borgeren

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk 20152018 Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation 2014 2017 Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Kommunikations- og formidlingsstrategi 2016-2020

Kommunikations- og formidlingsstrategi 2016-2020 Kommunikations- og formidlingsstrategi 2016-2020 Kommunikations- og formidlingsstrategi 2016 2020 Kommunikations- og formidlingsstrategi 2016-2020 Udgivet af Danmarks Statistik April 2016 Foto: Colourbox

Læs mere

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 KULTUR & FRITID Hvorfor talentstrategi? Formålet med talentstrategien er at skabe de optimale vilkår for den enkelte, så talentet stimuleres

Læs mere

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi 2016 2020 Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi Forord Nordfyns Kommune har gennem mange år prioriteret indsatsen

Læs mere

Vestas kommunikationsstrategi

Vestas kommunikationsstrategi Vestas kommunikationsstrategi 1. Vestas kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi Vestas kommunikationsstrategi er til for at understøtte koncernens vision, mission og strategi. At blive den ubestridte

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningens ledelseskæde

Ældre- og Handicapforvaltningens ledelseskæde Ældre- og Handicapforvaltningens ledelseskæde God ledelse i Ældre- og Handicapforvaltningen bygger på forvaltningens tre værdier Nærvær, Ansvarlighed og Respekt. Desuden er Frihedsbrevet og ledernes evne

Læs mere

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje Forord til ældrepolitikken en værdig ældrepleje Vision: Et god og aktivt liv Ældrepolitikken blev vedtaget 1. gang i september 2013, og blev til i et godt samarbejde med

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 INDHOLD Mission, vision og værdier 8 Strategi 16 Fokusområder 18 3 Psykiatrien i Region Syddanmark ER TIL FOR PATIENTER & PÅRØRENDE 4 I ARBEJDET MED AT

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Politik & Jura Kræftens Bekæmpelse. Etiske Retningslinjer

Politik & Jura Kræftens Bekæmpelse. Etiske Retningslinjer Politik & Jura Kræftens Bekæmpelse Etiske Retningslinjer 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 a. Bærende værdier... 3 b. National og international lovgivning mv.... 3 c. Tobaksindustri og medicinalindustri...

Læs mere

Job- og personprofil. Jobcenterchef Greve Kommune

Job- og personprofil. Jobcenterchef Greve Kommune Job- og personprofil Jobcenterchef Greve Kommune Indledning Greve Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny Jobcenterchef. Job- og personprofilen er udarbejdet

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND Hjælp til selvhjælp Visionen

Læs mere

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service Strategiplan 2017-2020 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 09.02.2016 Sagsnr.: 2016-0072017 Dok.nr.: 2016-007207-1 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Udviklingen og byrådets vision Fortællingen om Aarhus kræver noget nyt af os. Med afsæt i Fortællingen om Aarhus har Fælles MED Udvalget i Aarhus Kommune beskrevet

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

VOLD, MOBNING OG CHIKANE

VOLD, MOBNING OG CHIKANE VOLD, MOBNING OG CHIKANE Retningslinjer om vold, mobning og chikane ved Esbjerg Kommune Ifølge aftale om trivsel og sundhed på arbejdspladserne mellem KL og KTO, skal der aftales retningslinjer for arbejdspladsens

Læs mere

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune Idrætspolitik for Esbjerg Kommune 2011-2014 Forord Esbjerg er en af de førende idrætskommuner, hvad angår talentudvikling, tilskudsordninger og gode fysiske faciliteter. Denne nye idrætspolitik præsenterer

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

Bilag - Undersøgelse af sagen vedr. charter for flere kvinder i ledelse

Bilag - Undersøgelse af sagen vedr. charter for flere kvinder i ledelse Bilag - Undersøgelse af sagen vedr. charter for flere kvinder i ledelse Formålet med Charter for flere kvinder i ledelse er: At sikre, at kvinder og mænd har lige muligheder for at gøre lederkarriere.

Læs mere

Compass Groups etiske regelsæt

Compass Groups etiske regelsæt Compass Groups etiske regelsæt Udgave 1.2 Compass Groups etiske regelsæt & FN's Global Compact Som en verdensleder på vores felt har vi sat de allerhøjeste standarder for kvaliteten af de tjenesteydelser,

Læs mere

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd i Region Midtjylland Baggrund

Læs mere

Ansvar og kompetence beskrivelse for områdeledere og pædagogiske ledere

Ansvar og kompetence beskrivelse for områdeledere og pædagogiske ledere Ansvar og kompetence beskrivelse for områdee og pædagogiske e Nærværende skrivelse, er tænkt som et dynamisk dokument, der konstant vil være under forandring. Vi er e af en politisk styret organisation,

Læs mere

Kommunikation i Assens Kommune

Kommunikation i Assens Kommune Kommunikation i Assens Kommune 2 Indhold Forord............................................................3 Hvorfor en Kommunikationspolitik?..................................4 Værdier i Kommunikationspolitikken.................................4

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

CSR hvor svært kan det være? - Ansvarlighed i Coop set fra tre forskellige kulturperspektiver

CSR hvor svært kan det være? - Ansvarlighed i Coop set fra tre forskellige kulturperspektiver CSR hvor svært kan det være? - Ansvarlighed i Coop set fra tre forskellige kulturperspektiver Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark, d.11 juni 2014. Af Maja Rosenstock Rådgivning og analyser

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

CSR Politik for Intervare A/S

CSR Politik for Intervare A/S CSR Politik for Intervare A/S 1 Indhold Indledning... 3 FN Global Compact... 3 Menneskerettigheder... 3 Arbejdstagerrettigheder... 4 Miljø... 4 Antikorruption... 4 Forhold til samarbejdspartnere... 4 Afslutning...

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016-18

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016-18 VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016-18 2 Baggrund 3 Sammen om værdighed 4 Livskvalitet 6 Selvbestemmelse 7 Kvalitet, kommunikation, tværfaglighed og sammenhæng i plejen 9 Mad, måltider og ernæring 10 En værdig død

Læs mere

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Udbud Udlicitering Kontroltilbud EU-udbud OPP Koncern-HR Sekretariatet INDHOLD Økonomien sætter rammerne....side 4 Ordbog Begrænset udbud...side 6 EU-udbud...side

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Integrationsstrategi. Det aktive medborgerskab

Integrationsstrategi. Det aktive medborgerskab Integrationsstrategi Det aktive medborgerskab Nyt politikkoncept Gennem fælles indsats vil vi øge vores livskvalitet og velstand væsentligt. Vi tænker større og bredere også internationalt. Vi udvikler

Læs mere

INDKØBSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE INDKØBSPOLITIK I ALLERØD KOMMUNE 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indkøbspolitikkens formål og principper 2. Indkøbspolitik og udbudsstrategi 3. Hvem er omfattet 4. Organisering af indkøb i Allerød Kommune

Læs mere

hr-strategi 2012-15 1

hr-strategi 2012-15 1 hr-strategi 2012-15 1 indhold nøglen til gode forandringer... 3 den attraktive arbejdsplads... 3 hr-indsatsen - taktikken... 4 prioriterede hr-indsatser 2012-15... 5 Ledelse... 5 Omdømme... 5 Høj faglighed

Læs mere

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct Code of Conduct 3 Introduktion 4 Interne anliggender Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder Tillid og respekt Sikkerhed 5 Eksterne anliggender Konkurrence Åbenhed og fortrolighed Anti-korruption og

Læs mere

Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017

Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017 Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017 BORGERSERVICE Politisk pejlemærke: Kvalitet og effektivitet i borgerservice Kommunens borgere skal i stigende grad

Læs mere

Job- og personprofil for to ledere til Tværgående Enhed for Læring, Horsens Kommune

Job- og personprofil for to ledere til Tværgående Enhed for Læring, Horsens Kommune Job- og personprofil for to ledere til Tværgående Enhed for Læring, Horsens Kommune Tværgående Enhed for Læring (TEfL) i Horsens Kommune TEfL er en pædagogisk stab der understøtter såvel den almenpædagogiske

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

ArbejdsPladsVurdering 2009

ArbejdsPladsVurdering 2009 ArbejdsPladsVurdering 2009 Undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø på Aarhus Universitet 2009 præsen TATION ArbejdsPladsVurdering 2009 Arbejdspladsvurderingen (APV) på Aarhus Universitet består af: Fysisk-ergonomisk

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

8. januar 2007. Sagsnr.: 06/862

8. januar 2007. Sagsnr.: 06/862 8. januar 2007 Indkøbspolitik Region Syddanmark Sagsnr.: 06/862 Indkøbspolitik Region Syddanmark Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle 76631000 INDKØBSPOLITIK REGION SYDDANMARK...1 1. INDLEDNING...2

Læs mere

Sammen om sundhed mere af det der virker! Aarhus Kommunes sundhedspolitik 2015-2018. Udgiver: Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg, Rådhuspladsen 2,

Sammen om sundhed mere af det der virker! Aarhus Kommunes sundhedspolitik 2015-2018. Udgiver: Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg, Rådhuspladsen 2, 1 Sammen om sundhed mere af det der virker! Aarhus Kommunes sundhedspolitik 2015-2018. Udgiver: Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Kontakt: sundhedspolitik@mso.aarhus.dk

Læs mere

Miljømærker som vækstmotor

Miljømærker som vækstmotor Miljømærker som vækstmotor NBE Netværksmøde den 18. september 2013 Charlotte Vincentz Fischer Miljømærkning Danmark Globale og nationale tendenser Befolkningen prioriterer i stadig større udstrækning miljø,

Læs mere

Kommunikationsplan for SAPA-projektet:

Kommunikationsplan for SAPA-projektet: Kommunikationsplan for SAPA-projektet: 1. BAGGRUND Beskriv kort: Hvad er der sket? Hvorfor skal der kommunikeres? Er der lig i lasten? Sker der andet, som kan forplumre billedet netop nu? Som et element

Læs mere

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Hvordan arbejder vi hen imod Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune? Denne guide er

Læs mere

Job- og personprofil. Dagtilbudschef Børn og Unge i Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Dagtilbudschef Børn og Unge i Holstebro Kommune Job- og personprofil Dagtilbudschef Børn og Unge i Holstebro Kommune 1 Job- og personprofil for den nye Dagtilbudschef til Holstebro Kommune Indledning Vores Dagtilbudschef gennem 6 år har søgt nye udfordringer.

Læs mere

Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital

Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital Vedtaget 3. marts 2015 Ledelsesstrukturen på hospitalerne i Region Hovedstaden. I det overordnede ledelsesregulativ for Region Hovedstaden fremgår

Læs mere

Værdighedspolitik. Bilag til Velfærdspolitikken på Voksen og ældreområdet - 2016

Værdighedspolitik. Bilag til Velfærdspolitikken på Voksen og ældreområdet - 2016 Værdighedspolitik Bilag til Velfærdspolitikken på Voksen og ældreområdet - 2016 Revideret den 23.2.2016 Dokument nr. 480-2016-140850 Sags nr. 480-2015-107141 Indhold Baggrund... 2 Indledning... 3 Tema...

Læs mere

Fokus på elevernes uddannelse indenfor detail & kontor. Overgang fra grundforløb til hovedforløb og skolepraktik

Fokus på elevernes uddannelse indenfor detail & kontor. Overgang fra grundforløb til hovedforløb og skolepraktik Fagcenter Djursland Handlingsplan 2016 To gange om året gennemfører vi tilfredshedsundersøgelser blandt vores studerende i skolepraktikken. Med afsæt i resultaterne derfra og andre tilbagemeldinger fra

Læs mere

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune 2012-2022 VISIONER OG MÅL for den psykosocial indsats i Rudersdal Kommune 2012-2022 Indledning Rudersdal

Læs mere

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED Frivilligpolitik - Social og Sundhed 2016 /2 Ollerup Plejecenter Vi vil Frivillighed i Svendborg Kommune Den første frivilligpolitik udkom i 2009. Her blev grundstenen til det

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere