Praktiserende Landinspektørers Forening. Fremtidens matrikulære sagsgang. minimaks og MIA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Praktiserende Landinspektørers Forening. Fremtidens matrikulære sagsgang. minimaks og MIA"

Transkript

1 Praktiserende Landinspektørers Forening Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA

2 02 Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA Om minimaks og MIA minimaks er Kort & Matrikelstyrelsens nye matrikulære ajourførings- og kvalitetssikringssystem. Systemet er et nødvendigt skridt for teknologisk at modernisere de hidtidige matrikulære systemer i styrelsen. Samtidig er det en vigtig brik i opbygningen af digital forvaltning i de matrikulære processer, hvor minimaks giver grundlaget for en fuld digital matrikulær sag. minimaks håndterer alle matrikulære data i én database og i én applikation. Med minimaks XML-standardiseres udveksling af matrikulære ajourføringsdata. minimaks understøtter, at såvel formel som teknisk sagsbehandling foretages af én og samme medarbejder. MIA er et system til udarbejdelse af matrikulære data hos praktiserende landinspektører. Ved hjælp af MIA og et CAD-program er det muligt i en interaktiv proces at udarbejde de centrale data i en sag og sende disse digitalt til kommunen og minimaks.

3 03 På forkant med fremtiden I december 2006 tager Kort & Matrikelstyrelsen minimaks i brug. Det nye matrikulære ajourførings- og kvalitetssikringssystem bygger på data fra MIA, og erstatter de eksisterende matrikulære systemer for kort og register i Kort & Matrikelstyrelsen. Sammen med Kort & Matrikelstyrelsen får landinspektørerne derfor muligheden for at komme med helt i front, nu når regeringens målsætning om digital forvaltning i den offentlige sektor skal realiseres. Det kræver dog omstillingsparathed at komme på forkant med udviklingen. Derfor må det også forventes, at overgangen vil stjæle ekstra tid, indtil de nye arbejdsgange er blevet indarbejdet. I samme anledning har Kort & Matrikelstyrelsen og Praktiserende Landinspektørers Forening i samarbejde udarbejdet denne folder. Den skal hjælpe landinspektørerne med at få indblik i, hvad minimaks og det nye MIA kommer til at betyde for det daglige arbejde.

4 04

5 Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA 05 Konsekvenser af minimaks Lanceringen af minimaks betyder, at MIA ændrer sig en del. Også måden hvorpå sagerne afleveres til Kort & Matrikelstyrelsen vil forandre sig. Til gengæld bliver den matrikulære sagsgang mere effektiv. Kort & Matrikelstyrelsen arbejder på at gøre ændringerne så let overskuelige som muligt. Matriklen omlægges fra System 34/45 til UTM/EUREF89 svarende til UTM/ETRS89 Der vil blive givet besked ved udtræk fra distributionsserveren, hvis en anden landinspektør allerede har udtrukket en af de ønskede ejendomme Konkrete ændringer Den formelle sagsdokumentation som for eksempel erklæringer og attester skal fremover sendes digitalt som PDF-filer sammen med MIA-sagerne. Det betyder, at landinspektørerne skal kunne skanne dokumenterne ind digitalt Alle sagsdokumenter skal indsendes digitalt dog undtaget skøder Sagerne skal sendes med en digital signatur Matrikelkortet skifter udseende, fordi alle kosmetiktekster placeres automatisk ved udtræk Der kommer nye definitioner for temaerne klitfredningslinier, strandbeskyttelseslinier, jordforurening og fredskov Der indføres nye kvalitetsklasser på skelpunkterne Der vil være behov for ændringer i CAD-opsætning

6 06 Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA Vigtige værktøjer For at kunne sende sagerne digitalt til Kort & Matrikelstyrelsen, er det nødvendigt at have en bredbåndsforbindelse på mindst én PC, hvor MIA er installeret. Med en upload-hastighed på 1 Mb/s kan sager, der fylder op til 38 MB indsendes på under 5 minutter. Normale sager forventes at fylde mellem 15 og 25 MB, når MIA har gjort sagspakken klar til indsendelse. Anbefalet minimumskrav til PC Hvis den nye version af MIA skal køre acceptabelt, anbefales det, at computeren har følgende minimumskrav: Pentium 4 processor 512 MB RAM Digital signatur Hvert firma skal selv sørge for at anskaffe medarbejdersignaturer for alle landinspektører med beskikkelse. Derudover skal alle medarbejdere, som skal kunne sende sager til Kort & Matrikelstyrelsen have medarbejdersignatur. Den digitale signatur er et lille program, som installeres på brugerens computer. I forbindelse med bestillingen af medarbejdersignaturer skal der for hvert firma udpeges en lokaladministrator, som kan tilføje og slette medarbejdere inden for firmaet. Bestillingen sker på TDCs hjemmeside ( Kort & Matrikelstyrelsen vil udarbejde en særskilt vejledning for installation og brug af medarbejdersignaturer. Krav til skanning Med minimaks indføres en fuldstændig digital sagspakke. Erklæringer fra landinspektør, parter, myndigheder m.m. skal derfor skannes i landinspektørfirmaet, inden sagen sendes til Kort & Matrikelstyrelsen. Dokumenter skal skannes med mindst 300 DPI og gemmes i PDFformat. Der ændres ikke på regler for skanning af måleblade.

7 07 Skiftet til System 2000 System 2000 er en fællesbetegnelse for: DVR90, som er et nyt dansk højdesystem UTM/ETRS89, som er et internationalt anvendeligt plant koordinatsystem Kp2000, som er et specielt dansk plant koordinatsystem I forbindelse med indførsel af minimaks omlægges matrikelkortet til koordinatsystemet UTM(32/33)/ETRS89. Den nye MIA-version vil arbejde i UTM/ETRS89 og MIA tilrettes i den forbindelse til at håndtere UTM s areal- og afstandskorrektioner. Kort & Matrikelstyrelsen og Praktiserende Landinspektørers Forening drøfter i øjeblikket den praktiske implementering af System 2000 i den matrikulære sagsudarbejdelse. Nærmere information om det følger. Regler for håndtering af fikspunkttilknytning og fikspunktetablering ændres samtidig med at minimaks tages i brug. Kort & Matrikelstyrelsen samarbejder med Praktiserende Landinspektørers Forening om udarbejdelse af vejledninger om dette i løbet af efteråret.

8 08 Nye arbejdsgange med minimaks Med minimaks etableres en automatisk kontrol, hvor en matrikulær sag kontrolleres for aktualitet, fejl og mangler i forbindelse med indsendelse til Kort & Matrikelstyrelsen. Den kontrol vil ikke være komplet fra start, hvorfor nogle kontroller vil blive udført af sagsbehandlerne. Dog vil matrikulære sager der indsendes med åbenlyse fejl, som for eksempel manglende erklæringer, automatisk blive afvist efter ibrugtagning af minimaks. Landinspektøren vil modtage en mail der oplyser, hvorfor sagen er blevet afvist. De sager, der kommer igennem kontrollen, vil Kort & Matrikelstyrelsen efterfølgende foretage en juridisk og teknisk gennemgang af. Når det nye MIA træder i kraft sammen med minimaks forudsætter Kort & Matrikelstyrelsen stadig en høj kvalitet i de matrikulære sager, hvor der er sammenhæng mellem de matrikulære ændringer og den formelle dokumentation. Indsendte matrikulære sager skal så vidt muligt være udarbejdet på opdateret grundlag, da det er landinspektørens data, der anvendes til opdatering af de matrikulære databaser.

9 Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA 09 Håndtering af sager på ikke-opdateret grundlag I første omgang vil der ikke blive ændret ved den nuværende praksis, hvor Kort & Matrikelstyrelsen opdaterer den matrikulære sag for landinspektøren, der hvor sagens grundlag er blevet ændret ved en mellemkommende sag. Dette vil kun være tilfældet, når det ikke har været muligt for landinspektøren at afvente Kort & Matrikelstyrelsens ekspedition og godkendelse af den sag, der ændrer det matrikulære grundlag for sag nr. 2. Hovedsageligt gælder det ved: Sager som i MIA er udarbejdet som sag-på-sag Parallelle sager på samme matr. nr. Parallelle sager på samme ejendom Store, langvarige sager herunder jordfordelinger og strækningsanlæg, hvor der benyttes løbenumre Jordfordelingssager m.m. For jordfordelingssager og strækningsanlægssager med løbenumre vil der ske ændringer i MIA, som gør det muligt at udarbejde sagerne i MIA. For ældre sager af nævnte typer, som ikke er udarbejdet i MIA, vil Kort & Matrikelstyrelsen og landinspektøren i hvert enkelt tilfælde aftale, hvordan sagen skal ekspederes. Forandringerne sker løbende Over de kommende år skal landinspektørerne forvente, at den nuværende praksis ændres gradvist, så landinspektøren vil få et større ansvar for at sager indsendes på opdateret grundlag. Værktøjerne til at gøre dette let for landinspektørerne vil blive udarbejdet i takt med denne udviklingspraksis. Praktiserende landinspektører vil i starten af december 2006 have et stort antal sager under udarbejdelse i den gamle MIA version. Disse data skal konverteres til ny MIA version for at kunne anvendes til minimaks. Kort & Matrikelstyrelsen udarbejder et konverteringsprogram, som bliver tilgængeligt i MIA, hvor landinspektøren skal konvertere til den ny MIA version. Dette vil ske næsten automatisk og uden væsentligt ekstraarbejde for landinspektøren.

10 10 Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA Information og vejledning Denne folder er starten på en længere kommunikationsproces frem til den forventede driftsstart af minimaks 4. december Der er planlagt gå-hjem-møder vedrørende minimaks og det nye MIA. På gå-hjem-møderne vil Kort & Matrikelstyrelsen præsentere de ændringer, som indføres i MIA og den servicesnitflade til minimaks, som landinspektørfirmaerne vil skulle kommunikere igennem. Gå-Hjem-Møder om minimaks og MIA 29. august i Ringsted, kl til august i Middelfart, kl til august i Viborg, kl til Informationsmøder i efteråret Kort & Matrikelstyrelsen vil tæt på ibrugtagningen af minimaks arrangere en række regionsvise informationsmøder, hvor de tekniske ændringer i MIA vil blive gennemgået på storskærm. Kort & Matrikelstyrelsen vil derudover udarbejde de vejledninger, som er nødvendige for at ændringerne kan håndteres i landinspektørfirmaerne. Meddelelsesbladet vil blive brugt til at bringe overordnet information. CAD-programmerne Kort & Matrikelstyrelsen har afholdt møde med CAD-leverandørerne for at orientere om, hvilke ændringer der bliver behov for i CAD-programmerne i forhold til ændringerne i MIA. Nogle landinspektørfirmaer vil løbende blive inddraget i test af den tilrettede MIA version og herunder test af integrationen til CAD-programmerne. Der vil blive udarbejdet særskilt vejledning for forberedelse af CAD til det nye MIA. Lukket for sagsbehandling I en periode på 3-4 uger op til driftsstart af det nye MIA og minimaks vil der være lukket for almindelig sagsbehandling. Det vil dog være muligt at ekspedere meget specielle og særligt hastende sager ved henvendelse til den relevante distriktsleder i Kort & Matrikelstyrelsen. Det skal understreges, at den nuværende distributionsserver vil være i drift helt frem til idriftsættelsen af minimaks, så landinspektørfirmaerne uændret vil kunne udarbejde sager. MIA hotline Kort & Matrikelstyrelsens hotlinie vil stadig være til rådighed. Er der et øget antal forespørgsler, vil der blive suppleret med personale.

11 11 Grafisk design & produktion: Mette Brix GD + Hr.Hansen cph Tekst: FreeStyla Foto: Mads Armgaard Tryk: Schultz Grafisk Oplag: 1.000

12 Kontakt Kort & Matrikelstyrelsen Udstykningschef, Søren Fauerholm Christensen Tlf.: Mail: Praktiserende Landinspektørers Forening Landinspektør, Sune Iversen Tlf.: Mail:

Kort & Matrikelstyrelsen skal anmode om, at eventuelle bemærkninger til udkastet er meddelt styrelsen senest den 16. november 2007.

Kort & Matrikelstyrelsen skal anmode om, at eventuelle bemærkninger til udkastet er meddelt styrelsen senest den 16. november 2007. Matrikel- og Juraområdet J.nr. KMS-200-00010 Ref. jes Den 26. oktober 2007 Høring om udkast til ny bekendtgørelse om matrikulære arbejder Hermed fremsendes udkast til ny bekendtgørelse om matrikulære arbejder,

Læs mere

Mini vejledning til. LIMAks LandInspektørens Matrikulære Administrations og KvalitetsStyringssystem

Mini vejledning til. LIMAks LandInspektørens Matrikulære Administrations og KvalitetsStyringssystem Mini vejledning til LIMAks LandInspektørens Matrikulære Administrations og KvalitetsStyringssystem Indledning LIMAks er efterfølgeren til LIMA som er tilpasset den ændrede datastruktur i MIA3 og minimaks.

Læs mere

Ændringer i opsætning af GeoCAD-tabeller ved indførelsen af MIA3 og minimaks

Ændringer i opsætning af GeoCAD-tabeller ved indførelsen af MIA3 og minimaks NOTE 2-2008 WWW.GeoCAD.dk Ændringer i opsætning af GeoCAD-tabeller ved indførelsen af MIA3 og minimaks Indførelsen af minimaks ved Kort- & Matrikelstyrelsen den 10. september 2008 vil medføre en række

Læs mere

Forsøg med udarbejdelse af matrikulære sager i System 2000

Forsøg med udarbejdelse af matrikulære sager i System 2000 Forsøg med udarbejdelse af matrikulære sager i System 2000 hos praktiserende landinspektører i Sønderjylland Den 31. maj 2006 Miljøministeriet Kort & Matrikelstyrelsen Rentemestervej 8 2400 København NV

Læs mere

Effektvurdering af MIA og minimaks

Effektvurdering af MIA og minimaks Effektvurdering af MIA og minimaks KORT & MATRIKELSTYRELSEN DECEMBER 2011 KORT & MATRIKELSTYRELSEN INTRODUKTION Rambøll har på vegne af Kort & Matrikelstyrelsen (KMS) i løbet af oktober-november 2011 gennemført

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem LANDSBYGGEFONDEN 22. april 2014 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer 1. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. PROCESDIAGRAM FOR REVISOR... 4 3. ADGANG

Læs mere

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Generelt Opdatér det gamle program til version 13.0 Tøm PocketMark Kode Denne vejledning beskriver, hvordan du installerer det nye Næsgaard Mark.NET

Læs mere

Faglig ajourføring Efteråret 2008

Faglig ajourføring Efteråret 2008 Undgå tab på retursager Minimer omkostningerne Betaling for udgifterne 5. Kreds Februar 2009 Forudsætning for betaling Enten formidlingsaftale efter regning + Udgifterne er nøje specificerede Eller Udgiften

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem LANDSBYGGEFONDEN 11. marts 2015 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer 2. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. PROCESDIAGRAM FOR REVISOR... 4 3. ADGANG

Læs mere

Skeltvister forebyggelse og løsning

Skeltvister forebyggelse og løsning Skeltvister forebyggelse og løsning Tanja L. Skovsgaard - landinspektør, tansk@land.aau.dk ErhvervsPhD stipendiat : Kort & Matrikelstyrelsen/Aalborg Universitet Torben Juulsager - landinspektør, tgj@geopartner.dk

Læs mere

Notat. Omstilling til edag - handlingsplan. Projektets formål og succeskriterier. edag arbejdsgruppen. IT-Kontoret. edag i Aalborg Kommune

Notat. Omstilling til edag - handlingsplan. Projektets formål og succeskriterier. edag arbejdsgruppen. IT-Kontoret. edag i Aalborg Kommune Notat Til: edag arbejdsgruppen Kopi til: Fra: IT- Dato: 28.04.2003 Vedr.: edag i Aalborg Kommune Mandag d. 1. september 2003 er fastsat som edag for alle offentlige myndigheder. edag er aftalt mellem regeringen,

Læs mere

Når et mastermatrikelnummer flyttes i MIA, skal der i SPXML tilføjes en 'ret' for denne flytning. Denne ændring er tilføjet til SPXML

Når et mastermatrikelnummer flyttes i MIA, skal der i SPXML tilføjes en 'ret' for denne flytning. Denne ændring er tilføjet til SPXML MIA version 3.0.37-2 - Releasenote Matrikel og Jura J.nr. KMS-212-00016 Ref. lahni@kms.dk Den 18. september 2012 1. XML til KMS...1 2. Sagsudarbejdelse i MIA...2 3. Kontroller og sagsindsendelse...4 4.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lovsekretariatet. Dato: December 2018 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.:

Indholdsfortegnelse. Lovsekretariatet. Dato: December 2018 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: Lovsekretariatet Dato: December 2018 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: 18-1322463 BBR-tilsynsrapport for Viborg Kommune 2018 Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Viborg Kommune 2018...

Læs mere

Byg og Miljø: En webbaseret selvbetjeningsløsning til borgere og virksomheder vedr. ansøgninger om bygge- og miljøtilladelser

Byg og Miljø: En webbaseret selvbetjeningsløsning til borgere og virksomheder vedr. ansøgninger om bygge- og miljøtilladelser Byg og Miljø: En webbaseret selvbetjeningsløsning til borgere og virksomheder vedr. ansøgninger om bygge- og miljøtilladelser Baggrund for projektet I 2011 fik KOMBIT i opdrag fra KL at etablere et ansøgningssystem

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

MIA. Matrikulært Informations- og Ajourføringssystem. 2010 Kort & Matrikelstyrelsen, Matrikel og Jura området

MIA. Matrikulært Informations- og Ajourføringssystem. 2010 Kort & Matrikelstyrelsen, Matrikel og Jura området MIA Matrikulært Informations- og Ajourføringssystem 2010 Kort & Matrikelstyrelsen, Matrikel og Jura området Dette dokument er dannet 28. maj 2010 Indhold Indholdsfortegnelse 1. Om Mia 7 1.1 MIA's...7

Læs mere

Fod på forureningen Jordforureningslovens Areal Register (JAR)

Fod på forureningen Jordforureningslovens Areal Register (JAR) Fod på forureningen Jordforureningslovens Areal Register (JAR) Ny Vejviser til forurenede grunde i Danmark Frem med fortidens synder Danmark er et foregangsland, når talen falder på bæredygtig håndtering

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi B 103 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi B 103 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi B 103 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Bilag 1 Vurdering af økonomiske konsekvenser af beslutningsforslag B 103 1. Indhold i beslutningsforslag B 103 Det overordnede

Læs mere

GeoCAD brugermøde ARoS,, fredag den 27. Februar 2009

GeoCAD brugermøde ARoS,, fredag den 27. Februar 2009 GeoCAD brugermøde ARoS,, fredag den 27. Februar 2009 ARoS Tegnet af Schmidt, Hammer & Lassen Opført i 2003/2004 Alle opmålings- og afsætningsdata beregnet og kontrolleret i GeoCAD Facts Over 17.000 m 2

Læs mere

Tinglysningsrettens brugerundersøgelse 2012: Opfølgning på indsatsområder

Tinglysningsrettens brugerundersøgelse 2012: Opfølgning på indsatsområder 16. april 2012 Tinglysningsrettens brugerundersøgelse 2012: Opfølgning på indsatsområder Resultatet af Tinglysningsrettens brugerundersøgelse 2012, som blev foretaget i de sidste 2 uger af januar, foreligger

Læs mere

Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger

Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger i matriklen Af specialkonsulent LARS BUHL, Kort & Matrikelstyrelsen I artiklen beskrives de nye registreringer i matriklen af strandbeskyttelses-

Læs mere

Materialebasen. Giv relevante elever adgang til digitale tekster. Version: August 2012

Materialebasen. Giv relevante elever adgang til digitale tekster. Version: August 2012 Materialebasen Giv relevante elever adgang til digitale tekster Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Materialebasen?...4 Hvad kan teksterne?...4 De formelle krav...5 Få adgang som lærer...5

Læs mere

Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning

Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygger- eller miljøansøgning

Læs mere

Ved sammenlægning tildeles der JordstykkeOpdat for de jordstykker, der indgår i sammenlægningen.

Ved sammenlægning tildeles der JordstykkeOpdat for de jordstykker, der indgår i sammenlægningen. KMS d. 2. november 2011 Releasenote til MIA 3.0.36 Oversigt over indholdet i releasenoten XML til KMS... 1 Sagsudarbejdelse... 3 Skematisk redegørelse... 4 Temaer... 5 Forurening og boligerklæring... 6

Læs mere

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste Fra DGOP til G-GOP Processen for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner Dette notat beskriver processerne for at gennemføre implementeringen af ny version kommunikationsstandard for

Læs mere

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen træder i kraft d. 1. januar 2015 Sundhedsfaglige

Læs mere

Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Eksempler på håndtering af strandbeskyttelseslinien i matrikulære sager. Til praktiserende landinspektører

Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Eksempler på håndtering af strandbeskyttelseslinien i matrikulære sager. Til praktiserende landinspektører Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T Til praktiserende landinspektører KORT & MATRIKELSTYRELSEN Juridisk Område Journalnr : 130-001/2002 Ref : trh Tlf : 35 87 55 44 Fax : 35 87 50 64 E-post : trh@kms.dk

Læs mere

Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere

Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere Departement for Boliger, Infrastruktur og Trafik Grønlands Selvstyre Asiaq Grønlands Forundersøgelser Version 2 - april 2010 Version 2 april 2010

Læs mere

Digital forvaltning i Indenrigs- og Socialministeriet

Digital forvaltning i Indenrigs- og Socialministeriet Digital forvaltning i har udskiftet departementets hidtidige ESDHløsning og i stedet indført cbrain F2. Målet har været at slippe papiret og overgå til en ren digital sagsgang. Med den nye løsning har

Læs mere

- Grøn erklæring erstattes -> ansøgning via ERPO. - Kommune godkender/kommenterer ligeledes via ERPO

- Grøn erklæring erstattes -> ansøgning via ERPO. - Kommune godkender/kommenterer ligeledes via ERPO DIGITALISERING AF UDSTYKNINGSKONTROLLEN MELLEM LANDINSPEKTØR OG KOMMUNE - Kommunal høring ved UdstykningsKontrolSkemaet (UKS) - Grøn erklæring erstattes -> ansøgning via ERPO - Kommune godkender/kommenterer

Læs mere

Releasenote MIA 3.0.31 alle ændringer og fejlrettelser

Releasenote MIA 3.0.31 alle ændringer og fejlrettelser KMS 02-02-2010 Releasenote MIA 3.0.31 alle ændringer og fejlrettelser Opdateringen medfører databaseopgradering! Læs nærmere i udsendt mail. Skematisk redegørelse CQ034 Ved ændring af skovnotering, kommer

Læs mere

Kort & Matrikelstyrelsen - infrastrukturvirksomhed for kort og geodata

Kort & Matrikelstyrelsen - infrastrukturvirksomhed for kort og geodata Kort & Matrikelstyrelsen - infrastrukturvirksomhed for kort og geodata Kort & Matrikelstyrelsens opgave er at gøre kort og geodata til et dagligdags redskab for den offentlige sektor, virksomheder og borgere.

Læs mere

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Sønderborg Kommune 2018

BBR-tilsynsrapport for Sønderborg Kommune 2018 Lovsekretariatet Dato: December 2018 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: 18-0971979 BBR-tilsynsrapport for Sønderborg Kommune 2018 Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Sønderborg Kommune

Læs mere

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10 ØSC Lønportalen 24. august 2015 ØSC Løn/MRH Forord Oversendelsen af lønordrer fra kunderne til ØSC Løn sker via en blanketløsning, hvor de forskellige blankettyper kan tilgås. Adgangen til blanketløsningen

Læs mere

Installations- og. Brugervejledning. Rambøll CAREArkiv - version feb Rambøll Informatik A/S. j.nr. LLP feb.

Installations- og. Brugervejledning. Rambøll CAREArkiv - version feb Rambøll Informatik A/S. j.nr. LLP feb. Rambøll CAREArkiv - version 8.00.06 feb. 2008 Installations- og Brugervejledning Rambøll Informatik A/S j.nr. LLP070004.2 feb. 2008 Installations- og Brugervejledning til Rambøll CAREArkiv v. 8.00.06 Indholdsfortegnelse

Læs mere

DK-Unit Point version 2.xx til PWE 37

DK-Unit Point version 2.xx til PWE 37 Beskrivelse af DK-Unit til Point Yomani og Xenta Dankort terminaler DK-Unit programmet er udviklet til at kunne benyttes sammen med forskellige applikationer, hvor man ønsker at kunne danne en Dankort

Læs mere

Digital Tinglysning. Ikke opdateret. Vejledning til opslag i Tingbog. Udgivet 9. september 2010 version 1.4

Digital Tinglysning. Ikke opdateret. Vejledning til opslag i Tingbog. Udgivet 9. september 2010 version 1.4 Digital Tinglysning Vejledning til opslag i Tingbog Udgivet 9. september 2010 version 1.4 Inden du starter Inden du går i gang med at søge i Tingbogen, kan du benytte følgende tjekliste for at sikre, at

Læs mere

Stedfæstelse af servitutter

Stedfæstelse af servitutter Stedfæstelse af servitutter v/ Peter Jensen Landinspektørfirmaet Vestergade 8 Århus C Lov nr. 539 af 08/06/2006 om ændring af lov om tinglysning mv. 10, stk. 5. desuden skal servituttens geografiske udstrækning

Læs mere

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER Ajourført okt. 2014 LOGIN SDBF er en webbaseret løsning, som du kan tilgå fra alle kendte browsere; Internet

Læs mere

Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault

Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault Karl Lausten Bright Ideas Tlf.:+45 98 62 28 37 Mejsevej 8 Email: klausten@bright-ideas.dk DK-9600 Aars www.bright-ideas.dk CVR 26 85 59 69 12.02.2014 Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0 MANUAL Præsentation af Temperaturloggerdata Version 2.0 Indholdsfortegnelse FORORD...3 INTRODUKTION...3 KRAV OG FORUDSÆTNINGER...3 INSTALLATION...4 OPSÆTNING...8 PROGRAMOVERBLIK...10 PROGRAMKØRSEL...11

Læs mere

Bilag 6. Referat M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Hans Jacobsen, Kortkontoret, Esbjerg Kommune Mogens Lang Nielsen, Landinspektørerne Syd I/S

Bilag 6. Referat M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Hans Jacobsen, Kortkontoret, Esbjerg Kommune Mogens Lang Nielsen, Landinspektørerne Syd I/S Bilag 6 Referat M I L J Ø M I N I S T E R I E T Hans Jacobsen, Kortkontoret, Esbjerg Kommune Mogens Lang Nielsen, Landinspektørerne Syd I/S Mette Kjærsgaard, Matrikel- og Juraområdet, KMS KORT & MATRIKELSTYRELSEN

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

MIA-måleblade i GeoCAD

MIA-måleblade i GeoCAD NOTE 1-2004 WWW.GeoCAD.dk MIA-måleblade i GeoCAD Udarbejdelse af måleblade til import fra MIA drejer sig primært om at få sat en tabel op til DSFLoversættelse, der benytter de af KMS definerede DSFL-koder.

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HORSENS

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HORSENS HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HORSENS Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1. Digitalisering af Danmarks Domstole (2014-2017) FOFÆ: Optimering

Læs mere

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Redigeret Marts 2009 DANSK RIDE FORBUND Stævnesystem 2 Installationsvejledning Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse: 1. Minimumskrav 3 2. Download

Læs mere

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10 ØSC Lønportalen 12. august 2015 ØSC Løn/MRH Forord Oversendelsen af lønordrer fra kunderne til ØSC Løn sker via en blanketløsning, hvor de forskellige blankettyper kan tilgås. Adgangen til blanketløsningen

Læs mere

Vejledning om avanceret afhentning. i Digital Post på Virk.dk.

Vejledning om avanceret afhentning. i Digital Post på Virk.dk. Vejledning om avanceret afhentning og sortering i Digital Post på Virk.dk. Denne vejledning beskriver, hvordan virksomheder, foreninger m.v. med et CVR-nummer kan modtage Digital Post, herunder hvordan

Læs mere

KENDELSE: Som bilag til brevet var vedlagt en redegørelse for sagsforløbet fra Jordfordelingskontoret ved fuldmægtig A. I redegørelsen står der bl.a.

KENDELSE: Som bilag til brevet var vedlagt en redegørelse for sagsforløbet fra Jordfordelingskontoret ved fuldmægtig A. I redegørelsen står der bl.a. Landinspektørnævnet fandt, at landinspektør L s ekspeditionstid i forbindelse med den matrikulære berigtigelse af en jordfordelingssag havde været uantagelig lang, ligesom det måtte anses for særdeles

Læs mere

Vejledning til SmartSignatur Proof Of Concept

Vejledning til SmartSignatur Proof Of Concept Vejledning til SmartSignatur Proof Of Concept Version 0.9.1 15. marts 2013 Indhold Vejledning til SmartSignatur Proof Of Concept... 1 Hvad er en medarbejdersignatur... 3 Juridiske aspekter ved brug af

Læs mere

NemRefusion den intelligente, digitale postkasse

NemRefusion den intelligente, digitale postkasse NemRefusion den intelligente, digitale postkasse I 2010 lancerer KOMBIT A/S i samarbejde med KL og Arbejdsmarkedsstyrelsen den nye syge- og barseldagpengeløsning, NemRefusion. Den nye løsning er en moderniseret

Læs mere

IT-Nyhedsbrev til jobcentre

IT-Nyhedsbrev til jobcentre IT-Nyhedsbrev til jobcentre 10. nyhedsbrev, december 2017 Release 2017-4 Fokus på at skabe bedre rammer for integrationen Med to- og trepartsaftalerne fra 2016 blev det besluttet, at der skal ske en tidlig

Læs mere

Samtidig foretages tilpasning til ændringer i anden lovgivning og redaktionelle ændringer.

Samtidig foretages tilpasning til ændringer i anden lovgivning og redaktionelle ændringer. Til høringsparterne Område Ejendomme og Jura Dato 1. februar 2018 J nr. 121-0090 / JSTEE Høring over 1) Udkast til bekendtgørelse om matrikulære arbejder. 2) Udkast til bekendtgørelse om udstykningskontrollen

Læs mere

WHITEPAPER DokumentBroker

WHITEPAPER DokumentBroker WHITEPAPER DokumentBroker Copyright 2013 DokumentBrokeren er en selvstændig arkitekturkomponent, som uafhængigt af forretningsapplikation og kontorpakke, genererer dokumenter af forskellige typer og formater,

Læs mere

Integration til Kundens Service Management System. Bilag 2a-2

Integration til Kundens Service Management System. Bilag 2a-2 Integration til Kundens Service Management System Bilag 2a-2 Vejledning til tilbudsgiver i forbindelse med udarbejdelse af tilbud Dette bilag indeholder Kundens krav til Integration til Kundens Service

Læs mere

OS2MO 2.0 Fugl Fønix

OS2MO 2.0 Fugl Fønix OS2MO 2.0 Fugl Fønix OS2MO 2.0 er genoplivet og rulles ud i 18 & 19......men inden produktet rulles ud, gøres brugergrænseflade og kommunikationslag klar (se illustration nedenfor). For at kunne levere

Læs mere

CAREArkiv. -Pligtaflevering af arkivdata fra RAMBØLL CARE.

CAREArkiv. -Pligtaflevering af arkivdata fra RAMBØLL CARE. -Pligtaflevering af arkivdata fra AMBØLL CAE. Pligtaflevering af CAE arkivdata hvorfor det? Da ambøll CAE er omfattet af lov om behandling af personoplysninger og endvidere opfylder kriterier for aflevering,

Læs mere

F remtidens Digital Post

F remtidens Digital Post F remtidens Digital Post Kommunale input til videreudvikling af Digital Post Anvendelse af Digital Post er en central del af udviklingen af den offentlige service. Derfor er det vigtigt, at kravene til

Læs mere

samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af

samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af fredskovsnoteringen I forbindelse med ændringen af skovloven

Læs mere

White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N

White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N White paper White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober 2018 Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen hrp@ims.dk IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N Tlf.: +45 31 74 00 09 Salg: salg@ims.dk Support: support@ims.dk

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Bilag 3 Vejledning til Den Kommunal Selvbetjening

Bilag 3 Vejledning til Den Kommunal Selvbetjening Bilag 3 Vejledning til Den Kommunal Selvbetjening Til Kommunerne 28. februar 2018 Ref.nr.: Vejledning Den Kommunale selvbetjening Den Kommunale Selvbetjening, der åbner den 27. marts 2018, findes på denne

Læs mere

Om forhaling af arealoverførselssag

Om forhaling af arealoverførselssag Om forhaling af arealoverførselssag Landinspektørnævnet fandt det kritisabelt, at der gik over 2½ måned fra landinspektøren modtog kommunens godkendelse indtil sagen blev sendt til registrering i matriklen,

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer LANDSBYGGEFONDEN 29. februar 2016 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1. Nyheder... 3 1.2 Generelt om regnskabsindberetningen...

Læs mere

Nye bestemmelser i ejerlejlighedsloven

Nye bestemmelser i ejerlejlighedsloven Regelstof EMNER: Bekendtgørelse om registrering af ejerlejligheder Nye bestemmelser i ejerlejlighedsloven GSTs rolle og formålet med reglerne Betingelserne for opdeling af en ejendom i ejerlejligheder

Læs mere

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge.

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Danmarks Statistik, Velfærd 22. januar 203 Børn og Unge, Udsatte børn Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Indhold Baggrund...2 2 Formål...2

Læs mere

Fordelingen af kommunale gevinster i business casen for initiativet Genbrug af adressedata

Fordelingen af kommunale gevinster i business casen for initiativet Genbrug af adressedata NOTAT MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTER Fordelingen af kommunale gevinster i business casen for initiativet Genbrug af adressedata 18. juli 2012 Sag: /mli-mbbl Baggrund Initiativet Genbrug af

Læs mere

Sager på tværs. MOX giver sammenhængende processer på tværs af it-systemer

Sager på tværs. MOX giver sammenhængende processer på tværs af it-systemer Sager på tværs MOX giver sammenhængende processer på tværs af it-systemer 2 Sager på tværs Vil I gerne gøre det nemmere at sende dokumenter på tværs af jeres kommune? Så er MOX noget for jer! En kommune

Læs mere

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v.

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Forslag til ny struktur - overblik

Forslag til ny struktur - overblik BESKRIVELSESVÆRKTØJ Forslag til ny struktur - overblik Den korte version Udarbejdet af Molio 2018-03-01 Høringsversion Molio 2018 1 Indledning og formål Molio ønsker at omlægge beskrivelsesværktøjets struktur.

Læs mere

Top 17 spørgsmål der stilles kommunerne

Top 17 spørgsmål der stilles kommunerne 1 Hvad er et Underretningsbrev UDP? 2 Medarbejderen er flyttet, hvilken kommune får indberetningen. Hver gang en indberetning (anmeldelse, sygefraværssamtale eller ny refusionsanmodning) signeres, udsendes

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 6. januar 2010. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 6. januar 2010. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 6. januar 2010 1. Resume Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Århus Kommunes nuværende fælles IT-løsning til elektronisk sags- og

Læs mere

Notat. Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018

Notat. Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018 Notat Område Ejendomme og Jura Dato 4. juni 2018 J nr. 121-0111 / MAENG/JSTEE Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018 Geodatastyrelsen har

Læs mere

Landinspektør L blev tildelt en irettesættelse

Landinspektør L blev tildelt en irettesættelse Om en landinspektørs utilstrækkelige grundlag for afgivelse af erklæring om vejret I en matrikulær sag om arealoverførsel og udvidelse af en privat fællesvej på kortet havde landinspektør L afgivet erklæring

Læs mere

Installationer og afinstallationer

Installationer og afinstallationer Installationer og afinstallationer Installation af cute.pdf Cute.pdf er en kunstig printer. Den printer ikke papir men filer. I praksis laver den alle mulige filer om til formatet: pdf (konverterer). 1:

Læs mere

Institut for Samfundsudvikling og Planlægning Aalborg Universitet Fibigerstræde Aalborg Øst

Institut for Samfundsudvikling og Planlægning Aalborg Universitet Fibigerstræde Aalborg Øst Titel: System 2000 i den matrikulære sagsudarbejdelse Projektperiode: 5. september 16. januar 2006 Projektgruppe: L9LM-praktik-09 Deltager: Thomas Brogård Vejleder: Bent Hulegaard Jensen Synopsis Nærværende

Læs mere

Startguide. den digitale signatur

Startguide. den digitale signatur Startguide den digitale signatur Generelt om digital signatur En medarbejdersignatur er en digital signatur, som kan identificere dig og din computer over for et givent websted eller e-mail-modtager. Du

Læs mere

1. Generelle oplysningspligter for landinspektører og landinspektørvirksomheder:

1. Generelle oplysningspligter for landinspektører og landinspektørvirksomheder: NOTAT Ajourføring - Ejendomme J.nr. KMS-300-00003 Ref. gitmb Den 17. oktober 2013 Landinspektørers og landinspektørvirksomheders oplysningspligter Formålet med dette notat er, at give et overblik over

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 141, 142 & 145 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 141, 142 & 145 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 141, 142 & 145 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Artikel om... Digital signatur. OpenOffice.org

Artikel om... Digital signatur. OpenOffice.org Artikel om... Digital signatur OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne, som er oplistet i afsnittet Forfattere. Du kan distribuere og/eller ændre det

Læs mere

Velkommen til. Brugerdag 2014

Velkommen til. Brugerdag 2014 Velkommen til Brugerdag 2014 Dagens program 09.00 09.15 Velkomst og opstart 09.15 09.45 Dynamics NAV & C5 v/thomas Halse, Microsoft - Produktstrategi & nyhederc5 2 NAV - 5 forslag til hvordan Dynamics

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0 BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ Version 2.0 Januar 2019 Indholdsfortegnelse OM DENNE VEJLEDNING... 3 SAGSBEHANDLERADGANG I BYG OG MILJØ... 3 Modtagelse af ansøgninger hos myndigheden... 3 Sag

Læs mere

Det europæiske erhvervspas Brugervejledning for professionelle

Det europæiske erhvervspas Brugervejledning for professionelle Det europæiske erhvervspas Brugervejledning for professionelle 28. september 2018 1. udgave Europa-Kommissionen GD GROW R2 Det europæiske erhvervspas BRUGERVEJLEDNING Det europæiske erhvervspas BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

BRUGERMANUAL. easyweather pc software

BRUGERMANUAL. easyweather pc software BRUGERMANUAL easyweather pc software 1.0 general information BRUGERMANUAL FOR EASYWEATHER PC-SOFTWARE 4.0 grundlæggende indstillinger for easyweather software Når EASYWEATHER.EXE programmet er startet

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 56 Offentlig

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 56 Offentlig Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 56 Offentlig Forslag til effektivisering og forenkling af kommunikationen mellem AF og a-kasserne Notat Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Tlf. 38 10

Læs mere

En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID

En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID Generelt om anskaffelse af NemID Foregår i to trin: Bestilling og aktivering på nemid.nu Du skal have gyldigt kørekort eller pas Efter bestilling

Læs mere

På Ringsted Lilleskole har vi en vision om, at IT anvendes som en selvfølge og i et større omfang end tidligere.

På Ringsted Lilleskole har vi en vision om, at IT anvendes som en selvfølge og i et større omfang end tidligere. Ringsted Lilleskole Fordi vores børn er vigtige IT-vision, strategi og forventninger 2019-2022. IT som en naturlig og uundværlig del af læringen På Ringsted Lilleskole har vi en vision om, at IT anvendes

Læs mere

Vejledning: Korrekte fakturadata i matrikulære sager - rigtig placering af flueben i MIA

Vejledning: Korrekte fakturadata i matrikulære sager - rigtig placering af flueben i MIA Vejledning: Korrekte fakturadata i matrikulære sager - rigtig placering af flueben i MIA Matrikel og Jura J.nr. Ref. jl/lahni Den 12. oktober 2012 Både landinspektørfirmaer og KMS bruger tid på fejlagtige

Læs mere

VDSL2 med frekvensplan 35b Vplus Supervectoring

VDSL2 med frekvensplan 35b Vplus Supervectoring VDSL2 med frekvensplan 35b Vplus Supervectoring 18. Januar 2016 1 Teknologisk videreudvikling af VDSL2 med vectoring I de kommende år anskaffer TDC et stort antal nye linjekort og vectoring processor kort

Læs mere

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at du kan logge ind i DPSD2.

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at du kan logge ind i DPSD2. DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at du kan logge ind i DPSD2. Denne guide henvender sig til brugere af DPSD2 og de brugeradministratorer der har ansvaret for at administrere brugere og rettigheder til DPSD2,

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur - Bilag C Processer

Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur - Bilag C Processer Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur

Læs mere

Landinspektørers og landinspektørvirksomheders oplysningspligter

Landinspektørers og landinspektørvirksomheders oplysningspligter Notat Matrikel og Jura J.nr. KMS-300-00003 Ref. gitmb Den 20. juni 2012 Landinspektørers og landinspektørvirksomheders oplysningspligter Formålet med dette notat er, at give et overblik over hvilke oplysninger

Læs mere

TDCs Signaturserver. 11/05 - Version 1.0 2005 TDC Erhverv Sikkerhed og certifikater

TDCs Signaturserver. 11/05 - Version 1.0 2005 TDC Erhverv Sikkerhed og certifikater TDCs Signaturserver Side 2 Indhold Indledning...3 Teknisk projekt... 3 Tekniske forudsætninger... 3 Installation af klienten... 4 Udstedelse af signatur... 4 Anvendelse af signaturen... 6 Eksport af signaturen...

Læs mere

Digital Kommuneplan. Hvad er en digital kommuneplan? Oplæg til fælles definition af begrebet. landinspektør Martin Høgh

Digital Kommuneplan. Hvad er en digital kommuneplan? Oplæg til fælles definition af begrebet. landinspektør Martin Høgh Digital Kommuneplan Hvad er en digital kommuneplan? Oplæg til fælles definition af begrebet landinspektør Martin Høgh Agenda 1. Hvad er en digital kommuneplan? - Hvilke datatyper indgår, forskellige ambitionsniveauer,

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO) i skoleåret

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO) i skoleåret Netprøver.dk Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO) i skoleåret 2016-2017 24. november 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk

Læs mere

Brugervejledning - kort version. En kort indføring i den elektroniske dødsattest Sundhedsstyrelsens elektroniske indberetningssystem (SEI)

Brugervejledning - kort version. En kort indføring i den elektroniske dødsattest Sundhedsstyrelsens elektroniske indberetningssystem (SEI) Brugervejledning - kort version En kort indføring i den elektroniske dødsattest Sundhedsstyrelsens elektroniske indberetningssystem (SEI) Version 1 Sundhedsstyrelsen, august 2007 Indhold Introduktion...

Læs mere