Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/ Gennemskrivning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning"

Transkript

1 Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/ Gennemskrivning

2 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis ikke mere. Ved siden af hullet står Benjamin 8 år og leger med en bold. På jorden ligger der en stor bunke grene og blade. Er det ikke snart dybt nok? Jeg har slet ikke fundet noget endnu. Bare bliv ved med at grave! Vi skal helt ned til Kina. 2 INT. STUE. DAG 2 Eva 35 år lægger make-up foran et spejl samtidig med at hun snakker i telefon. Hun har fint tøj på. Alt på sminkebordet ligger meget sirligt og der står en lille beholder med piller og et glas vand. Hun ryster let, og gør underligt med hænderne. 3 INT. KONTORVÆRELSE. DAG 3 Inde på kontoret sidder Henrik 37 år foran sin computer og arbejder, han er dybt optaget af en telefonsamtale. Han er også iklædt fint tøj. 4 INT. STUE. DAG 4 Du kommer bare så hurtigt du kan, det er helt fint...nej vi venter bare lidt med at køre okay...det er godt så ses vi...farvel mor. Eva sluger to piller og drikker af glasset. Derefter åbner hun døren ud til haven og ringer med en klokke. 5 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 5 August hører lyden af klokken og stopper med at grave. August rækker hånden op til Benjamin der bliver stående. Gi mig lige en hånd. Benjamin giver irriteret hånden til August og hiver ham op. De går ind.

3 2. 6 INT. STUE. DAG 6 August kommer ind i rummet, han har jord på hænderne og bukserne. Lidt efter kommer Benjamin traskende han leger stadig med en bold. Sagde jeg ikke til dig at du ikke skulle gøre dit tøj beskidt! Gå ind og skift. August ser flov ud, Benjamin leger upåvirket med bolden, han kaster den over til August der taber den. Man må ikke lege med bolde indenfor! Det er sidste gang jeg siger det, og få så vasket de fingre! Man må ikke! man må ikke! man må ingenting! Benjamin kaster bolden hårdt over mod Eva, den rammer spejlet der splintres i hovedet på hende. Benjamin ser det og stikker straks af. August står fast frosset til jorden. Eva går i panik og skriger, hun har blod på hænderne. Henrik kommer løbende ind i rummet. Hvad er der sket?! Så svar mig dog dreng! Det var Benjamin der... Kan du aldrig sige andet! Se nu hvad du har gjort! Henrik løber ud af rummet og henter et håndklæde. August står stadig fast frosset mens Eva skriger. Henrik kommer ind i rummet igen og prøver at tage sig af Eva imens han ringer efter en ambulance. Jeg skal bruge en ambulance! Min kone har fået glasskår i øjnene. Baldersvej 8. Det haster!

4 FORTSÆTTELSE: 3. August står og kigger stift ned i jorden. Det hele gynger lidt for ham, han ser dårlig ud. Du skal blive her August, leg lidt med Benjamin okay, mormor kommer snart. Nu må du være stor. Henrik bærer Eva udenfor. August står stadig helt stiv. Vi hører lyden af ambulancen. Vi ser at hoveddøren bliver låst. Ambulancen kører og der bliver helt stille. 7 INT. STUE. DAG 7 August sidder på gulvet foran det knuste spejl. Vi hører lyden af en der løber ovenpå, kort efter kommer Benjamin ind i rummet. August svarer ikke. August ignorer ham. Hvad laver du? August kan ikke kaste, August kan ikke kaste, August er dum som en flaske. "Se nu hvad du har gjort August", "Det er din skyld...det hele er din skyld!" August bliver meget vred, han tager et stort stykke af spejlet og rejser sig op og går truende hen imod Benjamin. Du skulle ikke have kastet den bold! Benjamin løber ud af rummet og August løber efter ham med spejlstykket i hånden. 8 INT. GANG. DAG 8 Da August når ind i gangen er Benjamin væk. August kigger rundt efter ham. Døren til et værelse står på klem, på døren står der Lilli med lyserød skrift. Ved siden af den dør er der en anden dør med skiltet August & Benjamin.

5 FORTSÆTTELSE: 4. BENJAMIN (O.S): Nu er lille August nok sur hva? Du må ikke være på Lillis værelse! Det ved du også godt. August går langsomt over imod døren. Han skubber den stille op. Benjamin dukker op bag ved August. BENJAMIN (O.S): Det var dig der gjorde mor sur, du skulle bare være stille men det kunne du ikke. 9 INT. LILLIS VÆRELSE. DAG. FLASHBACK 9 Idet døren åbner sig ser vi moren side på en lille skammel ved Lillis seng. Hun græder voldsomt og holder om noget. Da hun ser August prøver hun at samle sig lidt. Hun tørrer øjnene, hendes stemme er grådkvalt. August jeg har brug for ro, kan du ikke lige gå ud og lege, jeg er lidt træt, jeg skal lige hvile mig lidt. Eva bryder sammen igen. Vi ser August reaktion på at han ser sin mor imens at vi hører sidste replik. August lad være, giv mig halskæden! August! 10 INT. GANG. DAG 10 Løgner! Du lyver altid! Det var DIG der tog halskæden! August går ledende rundt, pludselig hører han en lyd inde fra stuen, han løber derind. 11 INT. STUE. DAG 11 Benjamin dukker op bag August i stuen. August vender sig om mod ham.

6 FORTSÆTTELSE: 5. Mmm, nogen skulle jo sætte den HEKS på plads! Hun tænker kun på Lilli, aldrig på OS August, hun ville ønske vi var døde i stedet! Men jeg skal nok sørge for at hun aldrig kan græde mere. August knuger om spejlstykket og går truende hen i mod Benjamin, Benjamin går langsomt baglæns. Nej! Du skal ikke gøre min mor noget! Du skal bare holde dig væk fra MIN familie! DIN familie! Hun hader dig, Hun har aldrig holdt af dig, forstår du ikke det? Far kan ikke holde nogen af jer ud, det er derfor han aldrig er hjemme! Men det er slut nu! Jeg skal nok sørge for at de ikke overser dig længere! Bare vent! Når mor kommer hjem så skal hun få at se! NEJ! Det er DIG de hader! Men det er let at gemme sig ikke, det er altid let at løbe sin vej! Jeg er ikke bange mere, det er DIG der er bange! Benjamin dukker op lige ved siden af August. August gisper. Det er sjovt, det lyder ellers ikke sådan! August griber fat om kraven på Benjamin og maser ham op imod væggen. Han presser spejlstykket imod halsen på ham. Er lille August pludselig blevet modig?(hans stemme knækker) Kom nu pres til! Du tør ikke, du tør ikke være alene! MORMOR: August! August er du derinde? Det giver et sæt i August. Benjamin skynder sig at løbe ud af rummet. Mormoren træder ind i rummet.

7 FORTSÆTTELSE: 6. MORMOR: August er du okay? Hvad laver du? Benjamin... MORMOR: Hvad er der. Er i uvenner? Det er ellers så godt at du har Benjamin. Hvad er det du har i hånden, kom gi mig det, det kan være farligt lille skat. Mormoren krammer August MORMOR: Er du sulten? jeg laver lidt mad til dig ikke, så skal du se så kommer de snart hjem igen, det skal nok gå, hun skal nok snart blive rask. Jeg sætter også en tallerken til Benjamin hvis han skulle få lyst til at spise med. August og hans Mormor går ud mod køkkenet. 12 INT. ENTRÉ. DAG. 12 Mormoren går ud i køkkenet og begynder at lave mad. August står og kigger intenst på sig selv i spejlet i entréen, pludselig ser han i spejlet Benjamin løbe forbi bag sig. Hovedøren åbner sig af sig selv. August spæner efter Benjamin ud. 13 EXT. HAVEN. DAG 13 August løber efter Benjamin ud i haven. Benjamin står stille ovre ved hullet med ryggen til August. Et stykke fra Benjamin står en benzindunk. August sænker farten og går tøvende hen til ham. Hun er ond August! En ond heks, og hekse skal brændes på bålet! Hvad snakker du om?

8 FORTSÆTTELSE: 7. Nede i hullet ligger en dukke, Benjamin hælder benzin ud over den, derefter kaster han benzin dunken væk og smider en tændstik ned på dukken, den begynder at brænde. August stirrer måbende på dukken. Hvad laver du?! August kaster febrilsk jord ned på dukken får at slukke ilden. Kom, dæk hullet til med grenene, vi skal ordne fælden inden hun kommer hjem! August stirrer på ham uden at sige et ord. Skynd dig nu August! Vil du måske ikke gerne have den her? Benjamin holder en kæde i hånden hvorfra der hænger et lille hjerte med påskriften Lilli. Hvad gjorde du ved Lilli?! Benjamin smiler ondt. Jeg gjorde hende ikke noget! Selvom du ønskede det! Du ønskede hende død ikke! Men det var dig! Det var dig der blev usynlig! Løgner! August bliver meget vred og skubber flere gange til Benjamin, til sidst falder han ned i hullet. Så hjælp mig dog op herfra! August går ud af billedet. Kom tilbage August! Du kan ikke klare dig uden mig! Du er ikke stærk nok! Jeg er din ven August! Er det måske ikke mig der har hjulpet dig altid?! Du har kun mig!

9 FORTSÆTTELSE: 8. August står igen ved hullet, han har benzin og tændstikker med tilbage. Jeg har ikke brug for en ven som dig! August hælder benzin ud over Benjamin. Du kommer til at fortryde det her August! Lille bitte August! Det er DIG der er lille, du har brug for mig. Men det er slut nu! Du kan ikke skræmme mig længere. August og Benjamin kigger intenst på hinanden. August tænder en tændstik. Det kan du ikke mene August, August lad være! August smider tændstikken på Benjamin. Benjamin skriger højt. August står længe bare og kigger på Benjamin der brænder op. Så vender han sig om og går. Vi hører lyden af en bil. August løber indenfor. 14 INT. ENTRÉ. DAG. 14 August stiller sig i entréen og venter. Lidt efter træder Henrik ind, han hænger sin jakke. De står lidt og ser hinanden i øjnene. Så træder Henrik hen imod August. Han løfter August op og holder om ham. Er du okay? Mmm Det skal nok gå, det var et uheld. Var du bange? Hun skal nok få det godt igen okay. August knuger sig til sin far. Så kigger han ind i spejlet, og der er det Benjamin der kigger tilbage på ham, Benjamin smiler ondt.

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

ET GENSYN DEL 2: HÅB. af Marianne Hansen. 3. Udkast 6. januar 2014. Marianne Hansen 2013 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com

ET GENSYN DEL 2: HÅB. af Marianne Hansen. 3. Udkast 6. januar 2014. Marianne Hansen 2013 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com ET GENSYN DEL 2: HÅB af Marianne Hansen 3. Udkast 6. januar 2014 Marianne Hansen 2013 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com Lyden af service. KLIRR KLIRR. Dampen fra en espressomaskine. Baggrundsmusik. Sagte

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

KAPITEL 1 Forfølgeren

KAPITEL 1 Forfølgeren KAPITEL 1 Forfølgeren Jeg er på vej hen til de røde fodboldbaner på Vesterbro for at spille fodbold med min bedste ven, Tommy, og nogle drenge fra hans klasse på Oehlenschlægersgades Skole. Første skoledag

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch ONDSKABEN Jan Guillou ONDSKABEN Bearbejdet af Kirsten Kirch Special-pædagogisk forlag Ondskaben Bearbejdet af: Kirsten Kirch ISBN 87 7607 001 8 Lay-out af omslag: Torben Madsen Foto omslag: Fra filmen

Læs mere

doktor scient in Coleoptera: billeforsker

doktor scient in Coleoptera: billeforsker 1 5 10 15 20 25 30 35 Tekst 2.a Charlotte Weitze: Biller Teksten Biller er fra novellesamlingen Skifting, 1996. Charlotte Weitze (f. 1974), dansk forfatter. Denne tekst findes også på cd-rommen. Sidste

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

1: Observationer. Obs: Alt hvad der står i parentes er vores fortolkninger og kommentarer. 1:1: Observation (Rebecca) 1:2: Observation (Louise)

1: Observationer. Obs: Alt hvad der står i parentes er vores fortolkninger og kommentarer. 1:1: Observation (Rebecca) 1:2: Observation (Louise) 1 1 1 1 1 1 0 1 Bilag 1: Observationer 1:1: Observation (Rebecca) 1:: Observation (Louise) 1:: Observation (Dogan) : Interviews :1: Aden :: Andreas :: Efe :: Izel :: Jakub :: Karl Emil :: Kim :: Ozan ::

Læs mere

stille spørgsmål om Kroatien. Især har Tonny på fornemmelsen, at en af gæsterne har gennemskuet ham. Han ser på Tonny på en særlig måde og stiller lidt for nærgående spørgsmål. Så Tonny undgår ham. Han

Læs mere

- Svin... Det lyse gådyr (tjener) river det mørke (Fullerton) i siden med sin klo (fod) og et afbrudt skrig fylder baggårdskløften.

- Svin... Det lyse gådyr (tjener) river det mørke (Fullerton) i siden med sin klo (fod) og et afbrudt skrig fylder baggårdskløften. Takt 2 Mågerne Der sidder en måge højt højt over baggården. De runde øjne skiftes til at se ned i dybet. To gådyr (mennesker) står over for hinanden og basker med deres korte tynde vinger (arme). - Pikslikker.

Læs mere

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads Peter Durup Kidnappet Caroline og Mads Kidnappet 1. udgave. 2010 Forlaget DuuBooks Peter Durup, Solrød 2010 Omslagstegning: Peter Durup Redaktør: Hanne Svendsgaard Typografi: Garamond ISBN 978-87-992139-5-5

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

1. AKT SCENE 1: (NORA, LINDE) 1880

1. AKT SCENE 1: (NORA, LINDE) 1880 1 1. AKT SCENE 1: (NORA, LINDE) 1880 Nora og hendes to børn, kommer hjem med Linde, overlæsset af pakker og poser. Nora hjælper børnene og sig selv af med tøjet. Børnene sætter sig hen ved bordet i hjørnet

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Søren rykkede tættere på for bedre at kunne høre. Jeg tror ikke, de tager den, sagde Jimmy, da der lød et klik og en susen. Det lød som om nogen

Søren rykkede tættere på for bedre at kunne høre. Jeg tror ikke, de tager den, sagde Jimmy, da der lød et klik og en susen. Det lød som om nogen Telefonfis Ring igen, sagde Søren og lo. Jimmy lo med og fandt klasselisten frem igen. Han lod fingeren glide ned over navne og telefonnumre på eleverne i 6.B og standsede ud for Pernilles nummer. Søren

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere