Siden sidst. Vil du have indflydelse? Så skriv til mig på: Kære tandlæger,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Siden sidst. Vil du have indflydelse? Så skriv til mig på: brugergruppe@a-data.dk. Kære tandlæger,"

Transkript

1 Siden sidst Kære tandlæger, Vinteren er over os, og hos A-data er vi så småt begyndt at se frem mod det nye år. Derfor er vi allerede i fuld gang med at sikre, at vi også i 2011 kan levere de bedste og nyeste produkter til vores kunder. Vi har store opgaver foran os, som vi ser frem til med begejstring. Vi er blandt andet i færd med at opgradere et af vores mere komplekse programmer til den nyeste teknologi, så vores programmel altid lever op til vores selvvalgte krav om hastighed, stabilitet og brugervenlighed. Det er rigtig spændende og bekræftende i dagligdagen, at se, hvordan nye installationer og opgraderingsprocedurer giver mulighed for hurtigt og dynamisk at opdatere vores programmel hos brugerne. For eksempel har implementering af rutiner til bl.a. automatisk indberetning af fejl og uhensigtsmæssigheder i programmet, været med til at sikre, at vores egenudviklede programmer hører til blandt de allerbedste i sundhedsvæsenet. Det er derfor heller ikke tilfældigt, at vi er Guldcertificerede hos Microsoft - en certificering som kun gives til de bedste af de bedste. Kravene for at opfylde denne certificering er netop blevet skærpet, og det er en fornøjelse at opleve, at vi igen opnåede en fornyelse af certificeringen uden det mindste besvær. Jeg er derfor sikker på, at alle vores brugere i den kommende tid vil kunne høste frugten af et års arbejde, med at optimere platformen på vores programmel. De nye programversioner er allerede på vej ud, og vil komme med en kvalitet og stabilitet, som kun de nyeste teknikker kan levere. Og med en bred vifte af programmer udviklet til sundhedsvæsenet bag os, kan vi med fordel genbruge moduler på tværs af specialerne, med bedre og billigere udvikling som resultat. Vi sætter styrkelsen af vores programmels brugervenlighed meget højt på dagsordenen. Til den opgave har vi behov for respons fra jer, vores brugere. Så hvis I har interesse i at være med i brugergruppens bestyrelse, eller hvis I har nogle gode forslag til hvordan vi kan gøre f.eks. brugerfladen bedre, så hører jeg meget gerne fra jer. Jeres mening betyder meget for os. Rigtig god vinter, Jørgen Granborg Direktør, læge Vil du have indflydelse? Så skriv til mig på:

2 Nyt fra datafronten A-data og Tandlægernes Data er igen blevet Microsoft Gold Certified partner Det er med stolthed at vi kan afsløre, at A-Data og Tandlægernes Data igen i år er blevet anerkendt som Gold Ceretified Partner hos Microsoft, endda efter de nye og skærpede regler som Microsoft i år har opstillet. Det at være Microsoft Gold Certified Partner betyder, at vi kan levere det højeste niveau indenfor teknisk ekspertise, strategisk tænkning og support. Det gør os i stand til at tilbyde vores kunder et bredt spektra af ekspertise og rådgivning, og vores hverdagssyn på tingene gør, at vi kan hjælpe Jer med at prioritere og effektivisere Jeres teknologiske løsninger. Øreafrunding ved kontant- og Dankortbetaling Modsat tidligere, er der nu blevet indført ørebetaling hos tandlæger. Det er derfor værd at huske på, at afskaffelsen af 25-øren har medført, at afrunding skal forekomme ved kontantbetaling. Ved Dankortbetaling er det stadig tilladt ikke at afrunde. Ifølge forbrugerombudsmanden, er der stadig mange der ikke har vænnet sig til at 25-øren er blevet afskaffet og derfor kan komme til at snyde deres kunder. Reglerne er derfor blevet skærpet på området, hvilket betyder, at I især skal huske at være opmærksomme på dette ved kontant betaling. I kan læse mere om reglerne og se eksempler på løsning heraf på vores hjemmeside, Er dit styresystem opdateret med servicepacks? Servicepakker er ikke kun til for at opdatere dit styresystem med nye skrifttyper og baggrundsfarver det er også med til at sikre din computer! Servicepakkerne indeholder de seneste opdateringer indenfor virus- og malwarebekæmpelse og især når det gælder Windows XP, er det vigtigt at være opdateret med den nyeste servicepack. Det anbefales at alle der kører med Windows XP helst skal være opdateret med Service Pack 3, og at alle der kører med ældre Windows-versioner, som minimum skal have Service Pack 2. Er din router sårbar? Adskillige tandlægeklinikker landet over kører med ældre routere, som ikke har en tidssvarende beskyttelse, i form af bl.a. Firewall. Hvis din klinik er en af dem, bør du derfor stærkt overveje at udskifte den, for bedre at sikre din klinik mod eventuelle virusangreb. Det kan f.eks. sikres ved at abonnere på vor nye A-Data VPN-router, som løbende bliver opdateret, når nye sårbarheder opdages, og derfor altid er bedst rustet mod angreb. Læs mere om router-abonnementet på vores hjemmeside.

3 Produkter der er relevante for din klinik Få en flot og funktionel hjemmeside Som patient er internettet et ideelt sted at søge efter information, hvis man vil vide mere om sin nuværende tandlæge eller måske er på udkig efter en ny. Internettet er derfor et oplagt sted for en klinik at fortælle og vise, hvem man er og hvad man kan. Med vores hjemmesideløsning er det nemt at oprette en flot side, og efterfølgende at vedligeholde og ændre i den. Vi har arbejdet efter at kunne tilbyde hjemmesider, der er nemme at gå til og med mulighed for personliggørelse. Find priser og flere eksempler på vores hjemmeside Er klinikken ordentligt sikret mod virus? Der sker løbende opdateringer af software og dette gælder naturligvis også for antivirus. Vi hører desværre af og til om kunder som kører med et forældet antivirusprogram, og som bliver angrebet, eller mister data på grund af virus. Det er derfor vigtigt, at klinikken har et opdateret antivirusprogram. Antivirusprogrammer, som f.eks. Norton, er privatprodukter og kun beregnet til hjemmebrug, hvilket skaber adskillige problemer, hvis de bruges i forbindelse med erhvervsprogrammer, og gør samtidig pc erne langsommere. Vælger klinikken at erhverve sig et antivirusprogram hos A-Data, bliver det Symantec Endpoint Protection (SEP), der er et program, som udelukkende er udviklet til forretningsbrug, og derfor medregner alle de forhindringer og angreb, der kan komme på erhvervsfronten. Med SEP installerer vi en centralovervåget løsning, hvilket sikrer klinikken optimalt, da vi løbende sørger for at den holdes opdateret. Der er desuden ingen udløb på produktet, da vi forestår automatisk forlængelse, ligesom vi sørger for opdatering af produktet løbende med nye versioner. Desuden håndterer vi support på SEP - på dansk, modsat en hyldevare, der typisk har en engelsk support og lange telefonkøer. Læs mere om vores antivirusprogrammel på eller få et prisforslag ved at sende en mail på

4 Gør noget ud af din klinik informér på en fladskærm Hvis din tandlægeklinik trænger til et løft og du gerne vil væk fra at have din reception overfyldt med brochurer og lignende, så er det måske en idé at få opsat en fladskærm i klinikkens reception, hvorpå alle nyttige informationer passende kan køre. Til det formål har vi hos A-data en super smart løsning, der undgår lange tykke kabler trukket fra den anden ende af lokalet. ION Nano II er en lille og smart mini-pc, der kan sidde bag på nyere fladskærme (TFTskærme m. VESA beslag) og fylder derfor stort set ingenting. Den lille computer er ekstremt støjsvag, bruger meget lidt strøm og er derfor også miljøvenlig. ION Nano II kommer i et smart og minimalistisk design, og kan erhverves til en ganske fornuftig pris. Vi kan naturligvis tilbyde en pakkeløsning med skærme og beslag, så du er sikker på at få det helt rigtige udstyr til din klinik. Mere materiale om produktet kan bestilles ved at skrive en mail til: Et ansigt på din leverandør Medarbejderprofil Mit navn er Daniel og jeg er ansat som kommunikationsmedarbejder hos A-Data. Jeg er et ganske nyt ansigt hos A-data, eftersom jeg kun har været ansat her i godt en måneds tid. Det er min opgave at varetage al markedsføring, og dermed også en stor del af kommunikationen fra virksomheden og ud til jer, vores kære kunder. Jeg er uddannet cand. mag. i Medieformidlet Kommunikation fra Aalborg Universitet, og har tidligere arbejdet som kommunikationsmedarbejder og tekstforfatter på et reklamebureau, og som selvstændig webkonsulent for flere mindre virksomheder. I min fritid skriver jeg lyrik og skønlitteratur, og nyder derudover at holde mig opdateret med den nyeste viden indenfor mit fagområde, kommunikation. Det jeg holder allermest af ved at arbejde hos A-data, er uden tvivl arbejdsmiljøet og de nye rare kollegaer jeg har fået mig. Hos A-data har vi en afslappet og venskabelig omgangstone, og vi forsøger i det store hele at have den samme gode omgangstone med vores kunder og samarbejdspartnere, hvilket er noget, der i høj grad tiltaler mig.

5 Har du husket? at det ifølge tandlægeoverenskomsten fra 2010, vil blive påkrævet, at alle tandlægeklinikker fra 2014 skal have elektroniske journaler? Dette er naturligvis noget I som kunder hos A-Data allerede er sikret, og når der kommer krav til nye funktioner, vil disse naturligvis også blive implementeret. at portoen stiger fra 1. april 2011 og at det kan medføre en betydelig stigning i udgifter i forbindelse med f.eks. indkaldelser til patienter? Det kan derfor være en god idé at overveje, at sende indkaldelserne elektronisk via mail i stedet. Husk blot at bede om jeres patienters mailadresse, og om lov til at de i stedet bliver indkaldt pr. mail i det nye år. at alle tandlæger får adgang til Det Fælles Medicinkort, FMK? Gennem udviklingen af FMK har A-Data været med i hele processen via vores lægesystem. De første tests af systemet har været succesfulde og systemet er klar til at blive implementeret, så snart der gives grønt lys af Digital Sundhed. at den nye tandlægeoverenskomst også har påvirkning på udeblivelseshonorarer? Ifølge overenskomsten skal alle tandlægeklinikker være opmærksomme på, at de nye regler for gebyrer mht. udeblivelse fra aftalt tid, gør, at man skal huske at oplyse patienten om gebyret. Dette gælder nu især ved større behandlinger, hvor der er afsat såkaldt stoletid på 30 minutter eller mere. Ved disse koster det et almindeligt udeblivelseshonerar plus yderligere op til to ekstra udeblivelseshonorarer. Det er desuden en forudsætning, at dette er meddelt skriftligt i et behandlingsoverslag eller tilbud til patienten. at tilmelde alle ansatte til vores elektroniske nyhedsbrev? Vores nyhedsbreve indeholder information, der kan være relevant for alle på klinikken. Vi håber derfor, at I sørger for at brevet sendes rundt, så alle kan se det. Skriv til og tilmeld jer elektronisk, eller klik ind på

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden.

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Siden sidst Intro af læge og direktør, Jørgen Granborg læs mere Nyt fra datafronten Større ændringer

Læs mere

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden.

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Siden sidst Intro af læge og direktør, Jørgen Granborg læs mere Nyt fra datafronten Generalforsamling

Læs mere

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden.

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Siden sidst Intro af læge og direktør, Jørgen Granborg læs mere Nyt fra datafronten Fælles Medicinkort

Læs mere

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden.

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Siden sidst Intro af læge og direktør, Jørgen Granborg læs mere Nyt fra datafronten Ny opdatering

Læs mere

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden.

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Siden sidst Intro af læge og direktør, Jørgen Granborg læs mere Nyt fra datafronten Nyt forum specielt

Læs mere

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr.

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. - Min tryghed Medlemstilbud Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. Alt det med småt Hos dukapc behandler vi folk pænt, og vi regner med, at vores kunder gør det samme. Derfor

Læs mere

Muligheder. XMO som klinikkens platform

Muligheder. XMO som klinikkens platform Muligheder XMO som klinikkens platform INDHOLDSFORTEGNELSE Besøglægen 4 XMO Go Fjernopkobling 5 Fælles Medicinkort 8 Hardware 9 Hardware totalaftale 10 Ankomstterminal 11 SMS-påmindelser 14 XMO App 15

Læs mere

Hvornår kan jeg komme igang med FMK?

Hvornår kan jeg komme igang med FMK? Som adviseret i seneste MedWin Nyt, bringes hermed en særudgave af MedWin Nyt, omhandlende den forestående implementering af Fælles Medicinkort (FMK) og digital signaturhåndtering hos MedWin kunder i primær

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

Skadelige computerprogrammer

Skadelige computerprogrammer Skadelige computerprogrammer (Revision 6 19 okt. 2013) OBS! Ang. antivirusprogrammer: Jeg anbefaler i slutningen af denne artikel brugen af Microsofts antivirusprogram, Microsoft Security Essentials. Bladr

Læs mere

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Indhold Skal vi chatte?...5 Den gode historie...6 Hvordan kommer jeg på nettet?...8 Sådan bladrer du på nettet...10 Hvordan finder jeg rundt?...13 Tips til søgning

Læs mere

Alt er muligt med XMO Oplevelser med XMO

Alt er muligt med XMO Oplevelser med XMO Alt er muligt med XMO Oplevelser med XMO INDHOLDSFORTEGNELSE XMO er det mest anvendte lægesystem i Danmark XMO lægesystem er din sikkerhed for en effektiv hverdag i praksis. XMO er det mest anvendte lægesystem

Læs mere

Trådløs på nettet, nemt og

Trådløs på nettet, nemt og HER ER ALLE DE TIPS DU HAR BRUG FOR: Trådløs på nettet, nemt og 0 DK9 C_TRAADLOES.indd 0 KOMPUTER FOR ALLE /006 9/06/06 ::5 Gå på opdagelse på nettet med den bærbare overalt i huset, på terrassen eller

Læs mere

Administrator - installation og brug i Windows

Administrator - installation og brug i Windows 1 Administrator - installation og brug i Windows Grundforfattet af Allan, OZ1DIS, redigeret/udgivet af Palle, OZ6YM Det her beskrevne er IKKE noget nyt, og har været gældende siden Windows NT og version

Læs mere

HELT SIKKER BÆRBAR. Derhjemme På rejsen Når du er fremme I det fri

HELT SIKKER BÆRBAR. Derhjemme På rejsen Når du er fremme I det fri HELT SIKKER BÆRBAR Pas godt på d Den bærbare er smart og kan bruges overalt i huset, men henkastet på et tilfældigt bord er den også et oplagt mål for en langfingret tyv, der ikke lige har tid til at skrue

Læs mere

Lundberg Nyt august 2015

Lundberg Nyt august 2015 Indhold: Lundberg Cloud Drive... side 1 Skibinge Skadedyrservice... side 2 WPA Mobile/Smartday... side 3 Status C5 Håndværk... side 4 Fjernbackup... side 5 Windows 10... side 6 Personale Nyt... side 7

Læs mere

fra 95 % af brugerne er meget tilfredse/tilfredse med brugervenligheden i DentalSuite

fra 95 % af brugerne er meget tilfredse/tilfredse med brugervenligheden i DentalSuite Forår 2013 NYT fra DentalSuite DIN professionelle værktøjskasse Brugerne om DentalSuite DentalSuite er mere end et journalsystem det er klinikkens livsnerve. Du indkalder, laver aftaler og finder dine

Læs mere

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Velkomstmappe ectrl Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Indholdsfortegnelse HVAD ER ECTRL?... 3 SUPPORT... 3 INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL ECTRL... 4 OPRETTELSE OG ADMINISTRATION

Læs mere

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden...

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden... Indholdsfortegnelse Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4 Skab overblik... 4 Fokuser på læseren... 6 Skil dig ud fra mængden... 6 Don t tell me show me... 7 Fokuser på, hvad læseren

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige 17 INDHOLD Elektronisk fakturering fra 1. februar 2005 3 Nye oplysninger på regningen Husk altid EAN-nummeret! 4 Elektroniske regninger

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering

Håndbog i elektronisk fakturering Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering giver svar på: Hvordan laver man en elektronisk regning? Hvilke nye oplysninger skal med på regningen?

Læs mere

Midtvejsprojekt. Udarbejdelse af portfolio 1. semester 2012. URL: http://webhotel.eamv.dk/mmd270850/portfolio/

Midtvejsprojekt. Udarbejdelse af portfolio 1. semester 2012. URL: http://webhotel.eamv.dk/mmd270850/portfolio/ Midtvejsprojekt Udarbejdelse af portfolio 1. semester 2012 URL: http://webhotel.eamv.dk/mmd270850/portfolio/ Malene Thomsen Erhversakademi Midtvest MMD 1.A 26. oktober 2012 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion...

Læs mere

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen 10 Typiske AdWords fejl - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på Af Jan P. Olsen Disclaimer Dette eksemplar af 10 Typiske AdWords Fejl er strengt personligt og giver kun dig ret til bogens indhold.

Læs mere

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød)

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Jeg er overordnet tilfreds, men mangler at man kan kontakte en der ved noget om kommende events. Er taget til efterretning

Læs mere

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Af BEC og FortConsult, januar 2005. Hvad kan du konkret gøre for at beskytte din pc? Målgruppe Denne vejledning er skrevet

Læs mere

Brugervejledning til Merkurs Netbank

Brugervejledning til Merkurs Netbank Brugervejledning til Merkurs Netbank 1. GENERELT OM MERKURS NETBANK... 2 2. ÅBNINGSTIDER... 2 3. BROWSERE... 2 4. ADGANG... 2 5. OPBYGNING AF NETBANK... 4 6. ANVENDELSE AF MERKURS NETBANK FRA FLERE COMPUTERE...

Læs mere

IT i folkeskolen Præsentation af IT-projekt - Hjordkær Skole. do IT simple. IT i folkeskolen - Do it a new way:

IT i folkeskolen Præsentation af IT-projekt - Hjordkær Skole. do IT simple. IT i folkeskolen - Do it a new way: IT i folkeskolen Præsentation af IT-projekt - Hjordkær Skole do IT simple IT i folkeskolen - Do it a new way: I dag lever vi i en verden, hvor teknologien udvikler sig hurtigere end nogen sinde før. Hermed

Læs mere

Kære antenneforeninger

Kære antenneforeninger ContentCo skal være dem, der sætter agendaen. Det vil være tv, der både nu og senere, er skabt af antenneforeningerne til antenneforeningerne. ContentCo vil være dem, som får det gamle BoxDanmark til at

Læs mere

magasinet gratis magasin

magasinet gratis magasin netsikker nu! magasinet surf trygt på nettet gratis magasin om sikkerhed på nettet Beskyt privatlivet på nettet sikker betaling i onlinebutikkerne sådan bliver koden supersikker Hold pc en fri for sygdomme

Læs mere

BRYD RAMMEN. Livet er for kort til kedelige præsentationer GRATIS PRØVE

BRYD RAMMEN. Livet er for kort til kedelige præsentationer GRATIS PRØVE BRYD RAMMEN GRATIS PRØVE Livet er for kort til kedelige præsentationer Bryd rammen livet er for kort til kedelige præsentationer! Claus Handberg & Visus Publishing 2012 1. udgave, 1. oplag Omslag og illustrationer:

Læs mere