Nr. 3 Oktober 2013 Årgang 7

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. 3 Oktober 2013 Årgang 7"

Transkript

1 Nr. 3 Oktober 2013 Årgang 7 De Konservative byrådskandidater er klar til valget tirsdag den 19. november Rundt om os er De konservative i fremgang. Tyskland og Norge har Angela Merkel og Erna Solberg. Får vi mon også et stærkt og moderne borgerligt flertal i Assens kommune efter valget?

2 Bestyrelsen: Formand ( ) Næstformand ( ) Poul-Erik Chortsen Peder Vester Henriksen Parkvej 66, 5492 Vissenbjerg Kildebjerggård 38, 5690 Tommerup tlf , mobil tlf , mobil Sekretær (2013) Ena Kidholm Nørgaard (2013) Erling G. Knudsen Dyrhaugegårde 39, 5610 Assens Hesselbjergvej 6, Bohøj, 5620 Glamsbjerg tlf mobil tlf , mobil Jørgen Strøjer ( ) Kent Nymark ( ) Å Strandvej 42, Sønderby Bjerge Industrivej 12, 5492 Vissenbjerg 5631 Ebberup tlf , mobil tlf , mobil Michael Størzer ( ) Charlotte Juul Thomsen (2013) Skolevej 11, 5620 Glamsbjerg Kildebjerggård 50, 5690 Tommerup Tlf , mobil tlf , mobil Helle Melgaard (2013) Spangevej 18, 5683 Haarby tlf , mobil Suppleant Hans Frederik Larsen Skovvangsvej 9, Barløse 5610 Assens tlf Byrådsgruppen ( ): Folketingskandidat: Gruppeformand Truels Schultz Ole Møller Michael Størzer Bjørnemosevej 12, 5631 Ebberup. Akkerupvej 88, 5683 Haarby. Skolevej 11, 5620 Glamsbjerg tlf , mobil tlf , mobil tlf , mobil Fyns storkreds: Poul-Erik Chortsen (formand) Anne Steenfeldt (sekretær) Ole Andersen (økonomiansvarlig) Parkvej 66, 5492 Vissenbjerg Mølleløkken 53, 5300 Kerteminde Tårnvej 3, 5800 Nyborg tlf , mobil tlf , mobil tlf arbejde Revisorer: Ole Lindberg Knud Hansen Søren Christian Bonde (revisorsuppleant) Jasminvænget 14, 5631 Ebberup Egevej 10, 5620 Glamsbjerg Bodebjergvej 49, 5620 Glamsbjerg tlf , mobil tlf tlf , mobil Webmaster: Hans-Peder Hauge Fuglebakken 32, 5560 Aarup mobil

3 Kommunalvalget 19. november er dette blads store tema. Den borgerlige fløj vejrer morgenluft forventningen til at vælte den røde blok i byrådet har aldrig været større. Det konservative Folkeparti har brug for din indsats. Bestyrelsen kan ikke klare det alene. Kom til plakatfest hos Strøjer, og skriv dig på som plakatophænger, brochureomdeler og partistiller. Se invitationen i bladet. Det er nu det gælder og god læselyst! Af Red. Michael Størzer Indholdsfortegnelse 1. Forside 2. Kontaktposter side 2 3. Redaktørens ord & Indholdsfortegnelse side 3 4. Formanden har ordet side 4 5. Invitation plakatfest på Strøjers teglværk side 5 6. Lars Barfoed kom forbi Odense (af Erling G. Knudsen) side 6 7. Ud at C Sommeren på Fyn side 7 8. Artikel Benedikte Kjær: Trygge børn i stærke familier side 8 9. Guide til regions- og kommunalvalget side Alle vil udvikling ingen vil forandring side Artikel Brian Mikkelsen: Skattevæsenet skal tilbage på ret kurs side Landsrådsmøde 2013 i København (af Michael Størzer) side 14 Udgives af: DET KONSERVATIVE FOLKEPARTI I ASSENS KOMMUNE Foreningens webside: Redaktion: Michael Størzer, Hans-Peder Hauge og Erling G. Knudsen. Ansvarshavende redaktør: Michael Størzer Deadline for næste nummer er fredag den 29. november Indlæg sendes til: - medsend gerne billeder! Indholdet i artikler bragt i bladet er ikke nødvendigvis udtryk for foreningens holdninger, men står alene for den enkelte forfatters egen regning. Forside illustration: Foto Erling Knudsen

4 Valget til Kommunalbestyrelsen & Regionsrådet er lige om hjørnet. Af Poul-Erik Chortsen, formand for den Konservative Vælgerforening i Assens. Det er lige om lidt... Vore kandidater til Byrådet og Regionsrådet er i fuld gang med at markere hvilken politik de vil følge efter valget den 19. november. De har udfærdiget valgfolder, sat annoncer i de lokale blade, deltager i møder, købt plakater og ligget vandret for at få så godt et fundament som muligt op til valget. Hermed en stor tak til vore kandidater og Peder V. Henriksen, som har været en stor del af drivkraften bag arbejdet. Valgforbund I løbet af sommeren har vælgerforeningen talt med en del af de små borgerlige partier. Efter forelæggelse for bestyrelsen blev det enstemmigt vedtaget, at indgå valgforbundsaftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Centerpartiet. Aftalen er alene en teknisk aftale og er ikke politisk bindende, men indbefatter at partierne mødes på valgaftenen og snakker sammen som det første, når valgresultatet foreligger. Plakatfest I år har vi købt plakater som er færdig trykt med påsat billede og borede huller. Vi skal således ikke lime m.m. Men vi har stadig brug for at samle, så mange af vore medlemmer, meget gerne med familie og venner, til den traditionelle plakatfest på Vedstaarup Teglværk, Bogyden 12, 5610 Assens. Arrangementet finder sted tirsdag den 8. oktober kl , hvor Karen & Jørgen Strøjer, som vanlig, serverer en pølse med tilhørende drikke. Udover at I kan mødes med både Regions- og byrådskandidater, har vi brug for jeres hjælp til følgende opgaver: Op- og nedtagning af valgplakater. Ophængningen må ske fra fredag den 25. oktober om aftenen, og nedtagningen skal ske senest 8 dage efter valget tirsdag den 19. november. Uddeling af valgfolder i folks postkasser i tidsrummet kort før valget. Tag en stak foldere med hjem fra arrangementet. Udfyldning af stillerliste. Kom og hjælp os med at få ro på det kommende arbejde og deltag i råhyggen. Valgfondskonto Et gammelt udtryk siger at det gør ondt uden penge. Det gør det også hos os. Vi har naturligvis afsat midler til valgkampen, men vil gerne gøre det lidt bedre. Vi har brug for små som store beløb til at kunne gøre det lidt bedre. Støt os ved at indsætte beløbene på vores konto i Vestfyns Bank på konto Jeg ønsker alle vore konservative kandidater et rigtig godt valg.

5 Bestyrelsen i Assens konservative vælgerforening inviterer i anledning af det kommende kommunalvalg til Plakatfest Tirsdag den 8. oktober kl Strøjers teglværk, Bogyden 12, Vedstaarup. Arrangementet finder sted på Strøjers teglværk og alle vælgerforeningens medlemmer er velkomne, samt familie og venner. Kom og få en snak med kandidaterne og andre konservative medlemmer, samt bliv orienteret om forløbet for partiets valgkamp. Vi har desuden brug for din hjælp til et par opgaver for kandidaterne. Der vil blive serveret en pølse med tilhørende drikke. Dette års plakatfest adskiller sig fra tidligere år ved at plakaterne ikke længere skal klistres på masonitplader. Disse er færdiglavet fra leverandøren. Der vil derfor ikke længere være tale om at møde op i arbejdstøj. Udover at medlemmer kan mødes med både Regions- og byrådskandidater, har partiet brug for hjælp til følgende opgaver; Op- og nedtagning af valgplakater. Ophængningen må ske fra fredag den 25. oktober om aftenen, og nedtagningen skal ske senest 8 dage efter valget tirsdag den 19. november. Uddeling af valgfolder i folks postkasser i tidsrummet kort før valget. Tag en stak foldere med hjem fra arrangementet. Udfyldning af stillerlister. Om man enten deltager i opgaven vedrørende valgplakater eller valgbrochure, vil der for begge opgaver foreligge instruktioner til arrangementet, hvor det er muligt at tegne sig for et bestemt område i kommunen, som gruppe eller individ. Valgplakater og strips vil ikke være klar til den 8. oktober, men bliver bragt ud til den ansvarliges hjemadresse. Vi glæder os til at se jer hos Strøjer.

6 Lars Barfoed kom forbi Mandag d. 9.september benyttede en del medlemmer sig af muligheden for, på et møde i Odense, arrangeret af storkredsen, at høre på og drøfte med Lars Barfoed. Det var et ganske kort møde på kun 2 timer. Partiformanden havde afleveret en 2020 plan til pressen, og havde stået for skud hele dagen, og måtte til sidst haste mod hovedstaden til endnu et interview. Han belyste en række punkter som: Ansvar tilbage til familierne Et stærkere Danmark Mindre stat Lavere skat Skolen og erhvervsuddannelserne EU, fælleskab med mindre indblanding Det er altid spændende at høre Lars Barfoed, og en del kommentarer fra den spørgelystne forsamling, blev taget ad notam. Vigtige punkter som de unges muligheder med uddannelse og lærepladser, voksenuddannelse, Storebælt kontra Øresund, rammevilkår, forbrugsafgift på brænde, og mindre skat. Odense KU stod for drikkevarer og kaffe. En god aften i forbindelse med den netop offentliggjorte 2020 plan. Som Barfoed sagde: De andre partier protesterer først højlydt, men efter en tid bliver vi alligevel nødt til at lave reglerne i retning af det, de konservative ansvarligt havde påpeget, - men så kan det være for sent. Lad os gå ud og sikre vor stilling ved kommunalog regionsvalget. Lad os forsøge at fastholde de konservative borgmestre. De har vist at drive deres kommuner vel.

7 UD at C - Sommeren på Fyn Af Erling G. Knudsen Denne sommer har været fantastisk. Det har mange aktiviteter udnyttet, og heldigvis fik mange glæde af kombinationen sommervejr og muligheder i vor kommune. Jeg var selv heldig med lidt flyvning i det fine vejr. Et lørdagsbesøg på Ernst samling i Assens blev det også til. Det er en fantastisk samling, og taknemmelige er vi for de engagerede rundvisere. Muligheden bød sig også for en gamle landkrabbe, at stifte bekendtskab med havkajak. Billedet viser Helnæs Camping og her havde pladsen i sommerugerne tilbud om diverse aktiviteter, også for udefra kommende. Således mødte en lille flok hver dag til et par timers sejlads på Helnæs Bugt, under kyndig instruktion af frivillige instruktører. Kajakkerne blev venligst udlånt af Glamsdalens Idrætsefterskole.

8 TRYGGE BØRN I STÆRKE FAMILIER Af Benedikte Kiær Mand som kvinde. Ung som gammel. Rig som fattig. Alle er vi en del af en familie, og uanset hvordan de indbyrdes relationer er, spiller familien en afgørende rolle i vores liv. Her samler vi kræfter, oplever sorger og glæder. Den danner rammen om vores hverdag. Det er her, børnene lærer de grundlæggende værdier og spilleregler. Lærer at vise omsorg og tage ansvar for andre. I det hele taget lærer af de ældre generationer. Men familien som det vigtigste fællesskab i vores liv er under pres. På flere områder er dens rolle udvisket, og samfundet har overtaget familiernes funktion som opdrager. Snigende har en stadigt voksende velfærdsstat finansieret af verdens højeste skattetryk lagt en bekvemmelighedsdyne ud over hele samfundet, så vi langt hen ad vejen forventer, at staten fikser tingene for os. Familien er det stærkeste og vigtigste naturlige fællesskab Forleden viste en undersøgelse, at andelen af borgere, der ser det som en værdi at klare sig selv frem for at være på offentlig ydelse, er hastigt faldende. Det er en helt forkert vej at gå. Vi skal derimod gøre op med forsørgersamfundet, generobre ansvaret for eget liv og væk fra tankegangen om, at det offentlige klarer skærene for os. At forsørge sig selv og sine og tage hånd om de, såvel unge som ældre, der måtte have et særligt behov, skal igen være en æressag. Gennem tiden har familien vist sig som det stærkeste og vigtigste naturlige fællesskab. Håndværkerfradraget skal forhøjes og udvides til ydelser i hjemmet Derfor vil vi styrke den enkeltes frihed og ansvar og samtidig udvide familiernes råderum. Vejen frem er at sænke skatten, fjerne regler og mindske den statslige indblanding. Hvordan deres hårdt tjente penge anvendes bedst i forhold til den tilværelse, de ønsker, ved familierne om nogen. Typisk er tid en mangelvare for familier med fuldtidsarbejde og børn. Derfor vil Det Konservative Folkeparti forhøje og udvide håndværkerfradraget efter svensk model, så det også kan anvendes til køb af ydelser som rengøring, vinduespudsning, indkøb og børnepasning. I det hele taget er fleksibilitet et nøgleord i bestræbelserne på at sikre flere stærke familier og dermed trygge børn, forældre og bedsteforældre mv.

9 II Forebyggelsesgaranti skal sikre børn af stof- og alkoholmisbrugere Og så skal vi blive langt bedre til at hjælpe udsatte familier og deres børn. Eksempelvis er godt danskere vokset op i en familie med alkoholproblemer af dem ender hver tredje selv i misbrugsproblemer. Skal vi undgå, at også deres børn oplever samme skæbne, bør hjælpen sættes ind langt tidligere. Derfor skal børn af stof- og alkoholmisbrugere sikres en forebyggelsesgaranti i lighed med behandlingsgarantien for alkoholmisbrugere. Og vi vil sikre, at der også fortsat er frit valg, når det gælder alkoholbehandling ligesom man skal kunne være anonym. Dertil er det væsentligt med ingen ventetid og højere kvalitetskrav, hvis vi skal gøre op med underbehandlingen inden for alkoholafhængighed. For i dag er kun godt 10 procent af de alkoholikere i behandling. Den frivillige indsats må befries for snærende bånd Ældre medborgere eller andre med manglende it-kundskaber skal kunne modtage hjælp her i form af personlig betjening fra personale på offentlige servicecentre og rådhuse. Digitalisering er en god og sund udvikling for et moderne samfund, hvis vi samtidig sikrer, at også it-svage borgere får den rette støtte og dermed en anstændig behandling af alle borgere. Med andre ord kræver en moderne og sund familiepolitik, at alle generationer tænkes ind. Og så skal vi sikre, at det frivillige Danmark ikke udnyttes af det offentlige. Styrken ved frivillighed er netop, at den er frivillig. Det må aldrig blive sådan, at eksempelvis en ældre borger bliver afhængig af frivillig hjemmehjælp Kort sagt skal vi være bedre til at hjælpe hinanden på tværs af arbejdsmarkedet og på tværs af generationer. Også den frivillige indsats er et vigtigt bidrag til fællesskabet. De snærende bånd, der i dag begrænser de frivillige kræfter skal væk, uden at det må ende som mål for kommunal spareiver.

10 Guide til regions- og kommunalvalget Af Michael Størzer Din stemme tæller! Ved kommunalvalget i 2009 fik Det konservative Folkeparti 2020 stemmer mod Dansk Folkepartis 2023 stemmer. Sølle 3 stemmer skilte partierne, hvilket betød at vi måtte aflevere vores mandat til dem. Denne gang spår prognoserne at blå blok får flertal. Og de konservative mandater vil med meget stor sandsynlighed få afgørende betydning. Men om det bliver med 1, 2 eller 3 mandater gør selvsagt en kæmpe forskel. For hvert mandat stiger forhandlingsevne og indflydelse på byrådets politikområder nærmest med det dobbelte. Du kan stemme nu! Husk at stemme tirsdag d. 19. november. Eller hvorfor ikke allerede nu? Det er muligt at brevstemme frem til lørdag d. 16. november på kommunens borgerservicecentre, ældrecentre og biblioteker. Medbring blot legitimation. Kom og hjælp til med det praktiske! Vores byråds- og regionskandidater er afhængig af din hjælp til det praktiske arbejde. Mød derfor op til plakatfesten hos Strøjer tirsdag d. 8. oktober, og skriv dig på til at hænge valgplakater op, uddele valgbrochurer, samt skrive dig på stillerlisten. Valgplakater og strips vil blive leveret til den adresse som du angiver. Ophængningen bør ske sent fredag aften d. 25. oktober. Gør man det senere er de gode pladser optaget af andre partier. Regler for ophængning findes her; Plakaterne skal være nedtaget igen senest onsdag d.27. november. Lav teams på 2-3 personer. Der skal bruges en trailer, en stige og en bidetang udover plakater og strips. Valgbrochurerne bør optimalt uddeles i folks postkasser kort før valget, helst i weekenden november. Giv partiet god omtale! Du kan yde endnu et vigtigt bidrag ved at give partiet god omtale. Vær ikke bange for at fortælle naboer, kollegaer og venner at du stemmer konservativt. For i al beskedenhed findes der ikke et mere helstøbt og fornuftigt parti. Andre partier forfølger en ultraliberal eller socialistisk utopi eller blot mere offentlig kontrol. Derimod er en konservativ stemme en garanti for, at Assens kommune vil arbejde mod en vision om at være den kommune, hvor borgerne oplever størst sammenhold og fællesskab. Og vi vil være den kommune, som virksomheder finder mest attraktiv i Danmark. Så kom og bak op om parti og kandidater. Vi har brug for dig, og din hjælp vil blive værdsat.

11 Alle vil udvikling ingen vil forandring. - Søren Kierkegaard Af Michael Størzer, Byrådskandidat Som byrådskandidat har jeg fulgt lokalpolitikernes arbejde i Assens kommune på tæt hold. Tre gange har jeg været indkaldt som suppleant til byrådsmøder for enten Ole Møller eller Truels Schultz. Det har været lærerigt, inspirerende, og til tider frustrerende, at se på demokratiets udfoldelse i praksis. Al respekt for det arbejde som Ole og Truels har udført. Det kræver indsigt, vilje og gode kommunikationsevner at gøre sine holdninger gældende. Især fordi det røde flertal samtidigt har kommunens bureaukrati i ryggen af jurister, eksperter og sagsbehandlere. Det kan minde om Don Quixotes kamp mod vindmøller. Apropos vindmøller har mange byrådssager haft karakter af at dele vandene på tværs af fløje og partier. De mest åbenlyse sager er, foruden vindmøller, debatten om flis på havnen, taxabevillinger og den berygtede skorsten. Kendetegnende for disse diskussioner har været udfoldelsen af store følelser. Men i virkeligheden bærer langt de fleste byrådssager præg af at være ekspeditionssager, hvor dagsordenen er tilrettelagt af kommunens administration efter først at have begravet politikerne i papir. Tilsammen udgør det en struktur som kvæler det selvstændige initiativ, og kun levner plads til et ja eller nej i byrådssalen. Derfor er det ikke nok for politikerne blot at have de rigtige meninger hvis man vil ændre på tingene. Det er også nødvendigt at besidde en dybere viden, initiativ og kampgejst for at få sine idéer gennemført, og undgå at drukne i bureaukrativældet. Vi nye kandidater medbringer selvfølgelig vores klassiske konservative holdninger. Styr på økonomien, kvalitet i beslutningerne, frihed og ansvar. Vores vision er at gøre Assens kommune til Danmarks mest attraktive kommune for virksomheder. Og vi vil samtidigt gøre kommunen til det sted hvor borgerne oplever størst sammenhold og fællesskab Men for at det skal lykkedes skal vi have mere end blot din stemme. Du skal også være den som vi lytter til når politikken berører dig. For kun i fællesskab kan vi skabe den nødvendige forandring.

12 Skattevæsenet skal tilbage på ret kurs Af Brian Mikkelsen Danmark har verdens højeste skattetryk og efterhånden også verdens mest aggressive skattevæsen. Eller snarere skatteuvæsen. Enhver skal naturligvis betale sin skat, men SKAT er ved at udvikle sig til en myndighed, der frem for at være til for borgerne synes at have som mål i sig selv at genere udvalgte skatteydere. Det kan ikke være rigtigt. SKAT s adgang til privat ejendom skal kræve dommerkendelse Derfor skal borgerne og virksomhederne styrkes i mødet med SKAT ved hjælp af en konkret 7-punktsplan, så der igen kommer retfærdighed, proportionalitet og ligeværdighed ind i systemet. I dag har SKAT på mange måder videre beføjelser end politiet. Det skal ændres, så SKAT ikke længere uden dommerkendelse eksempelvis kan gå ind i folks private haver eller indhente omfattende, personfølsomme oplysninger. Det bør kun ske i meget alvorlige og hastende sager. Skatteydere, som vinder over SKAT, skal have omkostningsdækning Tidligere kunne borgere, der vinder over SKAT, få dækket omkostningerne til sagkyndig bistand. Det blev med skattereformen i 2009 afskaffet for fonde og virksomheder. Ændringen har medført, at virksomheders omkostningsdækning er faldet med 34 mio. kr., mens skatteministeriet omvendt har brugt 7 mio. kr. mere på bistand hos Kammeradvokaten. Det udgør en skævvridning af styrkeforholdet mellem SKAT og skatteyderne, og omkostningsgodtgørelsen bør derfor genindføres. Forældelsesfrister og almindelige retsprincipper skal respekteres Desuden må forældelse af skattesager respekteres. Det skal præciseres, hvor lang tid tilbage SKAT kan forlange dokumentation.

13 - 2 - SKAT og skatteministeren har en opfattelse af, at oplysninger kan indhentes ti år tilbage, selvom den ordinære ligningsfrist er 3 år. Hjemmelen til denne adfærd er højst usikker. Det må præciseres, hvilke forældelsesfrister der skal gælde. Endvidere skal god forvaltningsskik reetableres eksempelvis ved, at der gives større mulighed for tildeling af ny sagsbehandler, når en sag kører af sporet. Det gælder sager som Mette Bachers, hvis forhold til medarbejdere i SKAT kom i vejen for et godt sagsforløb. Flere sager, herunder den om Kasi-Jesper, vidner om en kultur, hvor der pranges med borgerne og arbejdes ud fra ønsket om at styrke statskassen frem for at følge loven og almindelige retsprincipper. Sagen om Camilla Vest giver indtryk af en lemfældig omgang med praksis, hvor borgerne ikke nødvendigvis ender med at være lige for loven. Der er brug for klare retningslinjer for udlandsdanskere, og SKAT s retssikkerhedschefs arbejde skal styrkes. Det skal være slut med dummebøder Ifølge skattekontrolloven kan skatteborgere straffes for at give forkerte eller vildledende oplysninger til SKAT, hvis vildledningen sker bevidst eller groft uagtsomt, hvilket vil sige, at borgeren burde have vidst, at oplysningerne var forkerte. I de tilfælde, hvor fejlen kan tilskrives revisor, er det revisoren, der får bøden. Det er i orden. Men ifølge skatterådsformand Hanne Søgaard Hansen har SKAT brugt reglerne til at udskrive bøder for blot fodfejl til revisorerne, og dette må høre op. Det synspunkt bakkes op af formanden for Danske Revisorers skatteudvalg, John Bygholm, der har vurderet, at bøderne typisk varierer fra 5000 kr. og helt op til kr. Følg Assens konservative vælgerforening på facebook: https://www.facebook.com/groups/assenskonservative/ Vi er også på Det Konservative Folkepartis hjemmeside:

14 Landsrådsmøde 2013 i København Af Michael Størzer, Folketingskandidat Poul-Erik Chortsen og Michael Størzer til Landsråd Weekenden september var der konservativt landsråd i Tivolis nye pompøse kongrescenter. Formand Poul-Erik og undertegnede kørte som delegerede fra Assens vælgerforening derover lørdag morgen i strålende solskin. Vi havde planlagt at deltage debatten på første dagen, hvor der bl.a. skulle tages stilling til partiets holdning på væsentlige politikområder. Især vigtigt var præsentation og godkendelse af partiets EU-politik, som skal forsøge at samle tilhængere og kritikere indenfor partiet. Samme eftermiddag var der også valg af formand og næstformand. Dermed havde vi på forhånd fravalgt aftenens store middag og efterfølgende galla. Ej heller deltog vi i søndagens brunch og kandidatvalg til europaparlamentet. Både Poul-Erik og jeg kunne ikke afse en hel weekend til politik. Jeg selv havde forpligtet mig til at holde mine børn og hustru ved selskab om søndagen. Det var mit første landsråd. Og selvom vi havde fravalgt en del af arrangementet, fik vi absolut en god og udbytterig oplevelse. Efter at være blevet budt velkommen (Helge Adam Møller tog sig specielt af en ny delegeret som mig) trådte vi ind i den store sal med 1200 deltagere, hvor deltagerne fra Fyn var placeret sammen ved det ene langbord. Der var således rig lejlighed til at hilse på de konservative partifæller som jeg i mange tilfælde ellers kun har kommunikeret med via mails. Når jeg lod man blikket vandre ud over forsamlingen fik jeg hurtigt øje på en del konservative koryfæer. Henning Dyremose, Poul Schlüter, Per Stig Møller jo, alle de kendte var der også! Dagsordenen sat i gang. Men der var ikke afsat tid til at dvale ved persongalleriet særligt længe. Efter at have sunget I Danmark er jeg født, blev første punkt på dagsordenen, valg af formand, hurtigt sat i gang. Og kort efter brød dagens første akklamation løs da Lars Barfoed blev genvalgt. Michael Ziegler, borgmesteren fra Høje Tåstrup og

15 - 2 - kendt fra lærerkonflikten, samt Lars Henrik Hejlesen fra Nordjyllands Storkreds blev valgt som næstformænd. Så var det tid til et særligt indslag fra Det Konservative Folkepartis søsterpartier. Fra Norge kom der nogle venlige råd om hvordan det kræver tålmodighed og vælgerkontakt at vinde et valg. Personligt hæftede jeg mig ved tilstedeværelsen af formanden for Tanzanias største oppositionsparti, HAI. Tanzania er et land som er midt i en omstillingsproces til demokrati, og den ærværdige og ydmyge taler Hr. Freeman A. Mbowe, blev for blot 5 måneder siden var udsat for et attentatforsøg i sit hjemland involverende maskinpistoler og raketter. Flere gange havde han oplevet at blive arresteret og sat i fængsel, fordi den nuværende præsident havde glemt at landet nu var et demokrati. Politiske indstillinger. Der var ni politiske indstillinger sat til afstemning. Langt de fleste var der rørende enighed om. Jeg tænkte flere gange for mig selv, at jeg sjældent oplever at sidde i en forsamling hvor alle er så enige om vores holdninger i politik. Det var afslappende og behageligt at være omgivet af så fornuftige mennesker for en gangs skyld. Indstillinger var som følger; 1. Arveafgiften er urimelig og et bureaukratisk uvæsen. Staten tager allerede beskattede penge og ødelægger familievirksomheder og landbrug. Den skaber splittelse på bekostning af tryghed og sammenhold i familierne. Sverige har vist vejen. Væk med den. 2. Frit valg af velfærdsydelser bør være naturligt. Sådanne ydelser skal ikke være et offentligt monopol. Det er borgeren der er kunden, ikke politikerne. 3. Privatliv frem for registrering. Det skal være muligt at leve uforstyrret af statsmagten, som ikke må udvikle sig til et Big Brother samfund. SKATs beføjelser skal begrænses og bankhemmeligheder mv. bør kræve en dommerkendelse. 4. Nej til automatiske tilskud og fradrag baseret på civilstand og samlivsformer. Nytænkning er krævet, så offentlige myndigheder ikke skal involvere sig i hvordan individet har valgt at leve, og så det ikke længere er muligt at spekulere i kassetænkning når man vælger samlivsform. 5. Afskaf registreringsafgiften. Der forslås i stedet en vejfond baseret på brugerafgift, som alene skal dække vedligeholdelse og udvidelse af infrastrukturen. 6. Et forslag vil afskaffe 30 forskellige afgifter på dagligvarer for at stoppe butiksdød og grænsehandel. Forslaget blev modtaget positivt, men Vibeke Qvist, Chef for centerforeningen i Frederiksberg Centret, mente at man burde tænke større. For detailhandlen havde tabt store markedsandele til den udenlandske

16 nethandel, som ikke betalte dansk moms. Så alle bliver ramt af de rekordhøje afgifter i Danmark borgere, virksomheder og handel. 7. Fra Nordsjællands kredse ønskede man et lovgivningsloft. Et sympatisk forslag, som man bør have i baghovedet når ny lov vedtages. Mere lov gør tingene mere kompliceret og giver næring til maksimalstaten. Men ledelsen anså det ikke realistisk muligt at fjerne lov sten for sten i samme takt med vedtagelsen af ny. 8. Til gengæld kom folketingspolitikerne og ledelse i mindretal i sagen om den nye offentlighedslov. Her var kravet at fjerne de omdebatterede 22, 24 & 27 i loven. Disse paragraffer gør det muligt for en minister at skjule oplysninger for offentligheden. Sager som Mette Frederiksens skjulte dagpengetal og Farum-sagen var aldrig blevet opdaget hvis den nye lov havde været i kraft dengang. Til min glæde blev indstillingen vedtaget. Kritikere argumenterer, at partiet fremstår utroværdig ved at stå alene med den holdning inden lovens evaluering om 3 år. 9. Afskaffelse af SU. Et lånebaseret statsgaranteret SU system bør træde i stedet. Indstillingen blev ikke vedtaget trods mange positive effekter ved forslaget. Min egen holdning er at tiden ikke er moden endnu for forslaget. Det skal ses i lyset af, at danskere som det første i overgangen til at være selvstændige skal forgælde sig. Den dag hvor ungdommen kan flytte hjemmefra, tage en uddannelse og selv klare en husholdning uden at tvinges i gæld ser jeg gerne forslaget på bordet igen. EU program Et stærkt Danmark i et fælles Europa. Det sidste store punkt på lørdagens dagsorden var vedtagelsen af partiets EU politik. Umiddelbart en gotisk knude, selvom kun meget få i dag er ubetinget tilhængere af EU. Skulle det overhovedet vise sig muligt at binde tilhængere og modstandere sammen i en fælles erklæring? De fleste anerkender EU som et fredsskabende projekt. Ikke blot efter Anden verdenskrig, men også i nutidens Balkan etc. Flertallet er også positive overfor det indre marked. Men kritikken bliver langt mere udbredt når det gælder en fælles valuta og de mange direktiver, som opfattes som indblanding i indre anliggender. Man ønsker et mellemnationalt EU, - ikke et overnationalt EU. Derfor var tonen på kongressen et ja, men ikke et halleluja. Det lå dog hurtigt klart at partiets EU-program 2013 ville blive vedtaget, så både Poul-Erik og jeg sneg os ud i foyeren under talerækken, hvor vi hilste på nogle partifæller over en fadøl. Men da var det også blevet sidst på eftermiddagen, og kort efter kørte vi hjem mod Fyn. Et storslået arrangement i flotte rammer. Men vigtigst er partiet kommet et skridt videre. Der er skabt større enighed og fælles fodslaw for partiets politik, og viljen og troen på et godt kommunalvalg er absolut til stede. Nu er det vores tur til at tage dette udbytte med til Fyn. - 3

Nr. 4 December 2013 Årgang 7

Nr. 4 December 2013 Årgang 7 Nr. 4 December 2013 Årgang 7 Foreningen ønsker De konservative medlemmer en glædelig jul Bestyrelsen: Formand (2013-2014) Næstformand (2013-2014) Poul-Erik Chortsen Peder Vester Henriksen Parkvej 66, 5492

Læs mere

Ansvar og frihed tilbage til familierne Stærkere familier i friere rammer

Ansvar og frihed tilbage til familierne Stærkere familier i friere rammer Ansvar og frihed tilbage til familierne Stærkere familier i friere rammer Ansvar og frihed tilbage til familierne Stærkere familier i friere rammer Vi er alle en del af en familie. Og hvad enten vi har

Læs mere

C-Nyt Gladsaxe. Det handler om frihed!

C-Nyt Gladsaxe. Det handler om frihed! C-Nyt Gladsaxe Vi har for at beholde magten måtte give afkald på borgerlige kerneområder som den personlige frihed og lavere skatter. Blot for at se at Dansk Folkeparti årligt kræve deres pris for at støtte

Læs mere

Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening

Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Odense kommune, i daglig tale Odense Konservative Vælgerforening (OKV). Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis. Vælgerforeninger

STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis. Vælgerforeninger STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis Vælgerforeninger Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Ringkøbing-Skjern kommune, i daglig tale Konservative Ringkøbing Fjord. Herefter benævnt

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune Vedtægter VEDTÆGTER for Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune,

Læs mere

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Helsingør Kommune, i daglig tale Konservative i Helsingør. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Middelfart Kommune, i daglig tale Konservative i Middelfart. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og 1 af 5 05-02-2014 13:03 Kære Generalforsamling! I dag markerer vi endnu et Konservativt arbejdsår. Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Forår på vej. Nr. 1 Marts 2013 Årgang 7

Forår på vej. Nr. 1 Marts 2013 Årgang 7 Forår på vej Nr. 1 Marts 2013 Årgang 7 Bestyrelsen: Formand (2013-2014) Næstformand (2013-2014) Poul-Erik Chortsen Peder Vester Henriksen Parkvej 66, 5492 Vissenbjerg Kildebjerggård 38, 5690 Tommerup tlf.

Læs mere

Iktyosisforeningens 10 års jubilæum

Iktyosisforeningens 10 års jubilæum IKTYOSISFORENINGEN Iktyosis en gruppe af arvelige hudsygdomme Iktyosisforeningens 10 års jubilæum sommerarrangement 1.-2. juni 2013 på Hvidbjerg Strand Iktyosisforeningen har i år eksisteret i 10 år. Det

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed

Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed Mennesker først Respekten for det enkelte menneske og den personlige frihed er en konservativ grundholdning. Det samme er respekten for de værdier og fællesskaber,

Læs mere

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang TAK Af Kirsten Nielsen Tak for jeres hjælp ved kommunevalget. Tak til jer der hjalp med plakater og for hjælp til uddeling af foldere. Uden jeres hjælp ville det have været en næsten umulig opgave at få

Læs mere

Bestyrelsens forslag til dagsorden følger partiforeningens vedtægter og kan ses nedenfor.

Bestyrelsens forslag til dagsorden følger partiforeningens vedtægter og kan ses nedenfor. Vi indkalder hermed til generalforsamling i SF-Brønshøj/Husum mandag den 16. marts 2015 kl. 19.00 i beboerlokalerne, Frederikssundsvej 118A (på hjørnet). Kære medlemmer af SF-Brønshøj/Husum, Hermed indkaldes

Læs mere

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU ESBJERG KOMITÉEN Marts 2014 Fra vores telt 1. maj i Gryden Kom og mød Ole Nors fra 3F Aalborg Indhold: - Generalforsamlingen - Aktiviteter i 2014 se medsendte - Valgtræf i København

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Nr. 1 Marts - juni 2012 Årgang 6

Nr. 1 Marts - juni 2012 Årgang 6 Nr. 1 Marts - juni 2012 Årgang 6 Tegning af Birthe Knudsen Formand Næstformand Poul-Erik Chortsen Michael Pedersen Parkvej 66, 5492 Vissenbjerg Teglværksvej 18, Skalbjerg, 5492 Vissenbjerg Tlf. 6447 1311,

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år.

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. Af Villy Guldbrand Jensen Mange borgere har i tidens løb ringet

Læs mere

Vedtægter for Københavns Konservative Vælgerforening

Vedtægter for Københavns Konservative Vælgerforening Vedtægter for Københavns Konservative Vælgerforening 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Københavns kommune, i daglig tale Københavns Konservative Vælgerforening. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Så går vi tilbage til sag 1 på dagsordenen, som er et forslag fra Liberal Alliance: Ændring i Feriekalenderen. Og der skal jeg bede om indtegnet under Lotte Cederskjold,

Læs mere

SF-Gladsaxe Nyhedsbrev, April 2015

SF-Gladsaxe Nyhedsbrev, April 2015 SF-Gladsaxe Nyhedsbrev, April 2015 Partiforeningens mail: SF-Gladsaxe@live.dk Bestyrelsen: Formand: Poul Reher Jensen Høje Gladsaxe 25, 9. th. 2860 Søborg Poul.R.Jensen@gmail.com Tlf. 20 15 57 97 Kasserer:

Læs mere

Nr. 2 September 2012 Årgang 6

Nr. 2 September 2012 Årgang 6 Nr. 2 September 2012 Årgang 6 ORGANISATION Formand Poul-Erik Chortsen Næstformand Michael Pedersen Kasserer Anette Fløjborg Sekretær & kartoteksholder Erling G. Knudsen Bladudvalg (nyhedsbrev) Michael

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Telefon nr.: 50 42 83 82 Telefon nr.: 65 97 22 97 Mail: lone@lindberg-carstensen.dk Mail: mai.lan@mail.dk

Telefon nr.: 50 42 83 82 Telefon nr.: 65 97 22 97 Mail: lone@lindberg-carstensen.dk Mail: mai.lan@mail.dk Kære medlemmer af lokalafdeling Fyn Sjældent har adoption fyldt så meget i medierne som i de forløbne måneder, og bevågenheden har været stor også politisk. For en adoptivfamilie er denne bevågenhed både

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013 1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013 Det talte ord gælder Vi er samlet i dag for at fejre vores grundlov. Grundloven er rammen for den måde, vi i Danmark træffer beslutninger

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for?

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for? Vi satser på mennesker Hvad brænder du for? Pjece.indd 1 5/27/08 5:28:21 PM Vi brænder for lokalpolitik - kunne du? Pjece.indd 2 5/27/08 5:28:23 PM Fokus på lokalpolitik I samarbejde med partiforeningerne

Læs mere

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love.

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Midlertidig

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData Håndbog for vælgere Jens Baunsgaard SejsData 1. udgave 2012 EAN 9788789052007 ISBN-13 978-87-89052-00-7 E-mail sejsdata@hotmail.com 2 Indhold Indledning... 4 Oversigt over valgsystemet... 5 Valgkampen

Læs mere

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Siden sidst Torsdag den 19 januar var der foredrag i Friskolen hvor tidligere højskolelærer Per Sonne fortalte om Frithof Nansen der krydsede Grønlands indlandsis.

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

Byrådet 2014. Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen

Byrådet 2014. Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Byrådet 2014 Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 19.45 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie

Læs mere

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev april 2016

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev april 2016 Kære medlem Dette er tredje gang, vi udsender partiforeningens nyhedsbrev. Vi håber, at brevet kan være med til at styrke kontakten mellem medlemmerne og foreningen. På de næste sider kan du læse om, hvad

Læs mere

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre!

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! 1. december 2010 Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! Tak fordi I vil være med til at tage ansvar. Fordi I stoler. Også på udlændinge.

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 GRØNDALSVÆNGE NYT Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 Ekstraordinær generalforsamling onsdag den 4. februar 2015 Sammen med dette Grøndalsvænge nyt modtager

Læs mere

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia Intern evalueringsopsamling Opsamling - EKSAMEN X = hold 1, hold 2, hold. Alle hold samlet 1. Formen: I hvilken har du oplevet, at eksamensformen har svaret til undervisningen på studieforløbet? I høj

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Referat ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 18:30

Referat ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 18:30 Odense, den 13. marts 2014 Kære Forældre- og Skolekreds ved FCO Referat ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 18:30 Dagsorden:

Læs mere

Danmark i fremgang nye arbejdspladser

Danmark i fremgang nye arbejdspladser Se dette nyhedsbrev i en browser Danmark i fremgang nye arbejdspladser Kære medlem I dag offentliggør vi en ambitiøs plan "Danmark i fremgang nye arbejdspladser" for en styrket dansk konkurrenceevne og

Læs mere

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 1 Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 Vi skaber vores egen skæbne Da jeg var dreng besøgte vi ofte mine bedsteforældre i deres hus i Stubberup på Lolland. Der havde

Læs mere

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig.

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig. Grundlovstale Mike Legarth 5.juni 2014 165 år. Det er en gammel institution, vi fejrer i dag, og jeg bliver glad hvert år, når jeg dagen inden Grundlovsdag læser, hvad Grundloven egentlig har betydet for

Læs mere

Philip, 17 år. Om Philip. En ung mand. Jeg møder Philip på produktionsskolens tømrerværksted.

Philip, 17 år. Om Philip. En ung mand. Jeg møder Philip på produktionsskolens tømrerværksted. Philip, 17 år En ung mand Jeg møder Philip på produktionsskolens tømrerværksted. Det er hans lærer, der kalder på ham, og Philip kommer imod mig fra det fjerneste hjørne i værkstedet, hvor der står en

Læs mere

- Modul 5: Værdibaseret vækstledelse

- Modul 5: Værdibaseret vækstledelse Workshop til Vækst - Modul 5: Værdibaseret vækstledelse Indholdsfortegnelse Workshop til Vækst... 1 Værdibaseret vækstledelse... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 4 Indbydelse... 5 Program...

Læs mere

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Siden sidst. Onsdag d. 13. januar. Foredrag ved forfatter Vibeke Nørgård Nielsen om Johannes Larsen o g Island. Foredraget blev ledsaget af dejlige lysbilleder fra

Læs mere

Replique, 5. årgang Redaktion: Rasmus Pedersen (ansvh.), Anders Orris, Christian E. Skov, Mikael Brorson.

Replique, 5. årgang Redaktion: Rasmus Pedersen (ansvh.), Anders Orris, Christian E. Skov, Mikael Brorson. Replique, 5. årgang 2015 Redaktion: Rasmus Pedersen (ansvh.), Anders Orris, Christian E. Skov, Mikael Brorson. Tidsskriftet Replique udkommer hver måned med undtagelse af januar og august. Skriftet er

Læs mere

Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted

Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted Rejseplanen har indgået et samarbejde med KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet, der tilsammen udgør parterne bag kampagnen Tænk dig om

Læs mere

Ordinær generalforsamling torsdag den 30. januar 2014 kl. 19:30 i Bibliotekssalen, Ølstykke Bibliotek, Østervej 1A, 3650 Ølstykke

Ordinær generalforsamling torsdag den 30. januar 2014 kl. 19:30 i Bibliotekssalen, Ølstykke Bibliotek, Østervej 1A, 3650 Ølstykke Konservative i Egedal Ordinær generalforsamling torsdag den 30. januar 2014 kl. 19:30 i Bibliotekssalen, Ølstykke Bibliotek, Østervej 1A, 3650 Ølstykke Referat: 1. Valg af dirigent Søren Martinsen blev

Læs mere

Nytårshilsen fra formanden

Nytårshilsen fra formanden december 2014 Nytårshilsen fra formanden Kære socialdemokrater Vi forlader snart 2014, og jeg vil derfor gerne sige jer alle tak for et godt år. Det har været et år, hvor en desværre decimeret S- gruppe

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Tak for invitationen til at fejre denne dag sammen med jer her på Skansen.

Tak for invitationen til at fejre denne dag sammen med jer her på Skansen. 1 Tak for invitationen til at fejre denne dag sammen med jer her på Skansen. Det er i dag 162 år siden at Frederik den syvende underskrev Danmarks riges grundlov og lagde grundstenen til det samfund vi

Læs mere

Indhold: Aktivitet: Hejs flaget for de små i samfundet Aktivitet: Årets børneven i lokalområdet Aktivitet: Børnebyråd Aktivitet: Barn-dom-stolen

Indhold:  Aktivitet: Hejs flaget for de små i samfundet Aktivitet: Årets børneven i lokalområdet Aktivitet: Børnebyråd Aktivitet: Barn-dom-stolen Indhold: Aktivitet: Hejs flaget for de små i samfundet Aktivitet: Årets børneven i lokalområdet Aktivitet: Børnebyråd Aktivitet: Barn-dom-stolen Aktivitet: Børn bygger i sand Aktivitet: Udstilling af børnekunst

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig

Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig 9. oktober, 2012 Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig?aldrig siden anden verdenskrig har der været så store spændinger mellem Vesteuropas folk

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

OBS! GENERAL- FORSAMLINGS- INDKALDELSE I DETTE NR. 26. JANUAR 2012. Foreningsblad for Det Konservative Folkeparti i Assens Kommune

OBS! GENERAL- FORSAMLINGS- INDKALDELSE I DETTE NR. 26. JANUAR 2012. Foreningsblad for Det Konservative Folkeparti i Assens Kommune s- nyt ynspunkt Det Konservative Folkeparti Foreningsblad for Det Konservative Folkeparti i Assens Kommune Assens - Glamsbjerg - Haarby - Vissenbjerg - Tommerup - Aarup Nr. 4 December 2011 Årgang 5 OBS!

Læs mere

Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014

Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014 Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014 Søndag den 30. marts kl. 11:00 i selskabslokalerne Præstevangsvej 10A, 8210 Aarhus V 49 haver repræsenteret (60 personer) l. Valg af dirigent Anette, have

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014

Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014 Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014 Om undersøgelsen Artiklen er skrevet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse, som Enhedslisten har fået foretaget af analysebureauet &Tal. Ønsket er

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune

Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune 1. Formål Venstres mål er et liberalt samfund, der bygger på frihed, frisind og fællesskab: - Retten til at leve et liv

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Det gælder dansk landbrugs fremtid

Det gælder dansk landbrugs fremtid Kære medlem af Bæredygtigt Landbrug 2. november 2012 Uge 44 Det gælder dansk landbrugs fremtid Kvælstofnormerne og begrænsningerne i kvælstofanvendelsen har hængt som en mørk sky over landbruget i snart

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Nr. 2 Juni 2013 Årgang 7

Nr. 2 Juni 2013 Årgang 7 Nr. 2 Juni 2013 Årgang 7 Endelig sol, varme og lysegrøn natur - mon også partiet nyder fremgang? Bestyrelsen: Formand (2013-2014) Næstformand (2013-2014) Poul-Erik Chortsen Peder Vester Henriksen Parkvej

Læs mere

VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOR DANSK SAMLING Stiftet 1936

VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOR DANSK SAMLING Stiftet 1936 D VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOR DANSK SAMLING Stiftet 1936 ANSK SAMLING er en folkelig bevægelse, der vil samle og styrke det, som forener alle danske: fædreland og modersmål. I navnet Dansk Samling fastholdes

Læs mere

Værdighed i ældreplejen

Værdighed i ældreplejen SOCIAL-SUNDHED Værdighed i ældreplejen Sæt handling bag ordene Indhold Forord Værdighedspolitik i alle kommuner Snak om værdighed på arbejdspladsen Overvej om værdighedspolitik og ressourcer stemmer overens

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Tirsdag den 29. april, 2014 afholdtes ordinær generalforsamling i Asperup-Roerslev Lokaludvalg.

Tirsdag den 29. april, 2014 afholdtes ordinær generalforsamling i Asperup-Roerslev Lokaludvalg. Tirsdag den 29. april, 2014 afholdtes ordinær generalforsamling i Asperup-Roerslev Lokaludvalg. Generalforsamlingen foregik i biblioteket i Roerslev-Blankes Forsamlingshus, kl. 19.30 Dagsordenen var følgende:

Læs mere

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste.

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste. Formandens beretning Jeg skal nu holde en beretning som formand. Da jeg sammen med Mette (nuværende næstformand) hørte at klubben stod tæt for at stoppe var vi begge ærgerlige. På det tidspunkt gik Birte

Læs mere

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg Jeg ved, hvordan demokrati fungerer i praksis Jeg er samfundsengageret og følger med i det politiske liv Jeg diskuterer samfundets indretning med andre Jeg stemmer, når der er valg Jeg udvikler ideer til

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

Kære medlemmer. Lidt nyt fra partiforeningen SF Fredensborg-Hørsholm

Kære medlemmer. Lidt nyt fra partiforeningen SF Fredensborg-Hørsholm SF-Fredensborg og Hørsholm Nyhedsbrev januar 2015 Kære medlemmer Lidt nyt fra partiforeningen SF Fredensborg-Hørsholm fra Hanne Berg, byrådet i Fredensborg, fra Ole Bergmann om vores nye webside, og fra

Læs mere

Dansk Folkeparti kræver ny metode for mandatfordeling ved regional- og kommunalvalg

Dansk Folkeparti kræver ny metode for mandatfordeling ved regional- og kommunalvalg Dansk Folkeparti kræver ny metode for mandatfordeling ved regional- og kommunalvalg Christiansborg, den 2. marts 2005/kk Dansk Folkepartis kommunalordfører, Poul Nødgaard, formand for Folketingets Kommunalvalg

Læs mere

Ford V8 Nyt. Nr. 23 september 2012

Ford V8 Nyt. Nr. 23 september 2012 Kære Medlemmer i Dansk Ford V8 Klub. Som de fleste af jer sikkert har erfaret, så er klubbladet udeblevet. Dette skyldes at vores formand og redaktør, Hans Pedersen har valgt at trække sig helt ud af klubben

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

2013 var det første år med et sæt nye vedtægter for Det Konservative Folkeparti.

2013 var det første år med et sæt nye vedtægter for Det Konservative Folkeparti. Beretning 2013 for Konservative i Svendborg 2013 var det første år med et sæt nye vedtægter for Det Konservative Folkeparti. Noget er ændret, noget er ikke faldet helt på plads, nogle medlemmer har ikke

Læs mere

Dansk Selskab for Klassisk Homøopati

Dansk Selskab for Klassisk Homøopati Dansk Selskab for Klassisk Homøopati Nyhedsbrev Oktober 2010 Kære kolleger og medlemmer af DSKH, Vigtigt: Hahnegal udkommer ikke mere al kommunikation foregår via mail og den nye dynamiske hjemmeside.husk

Læs mere

Fakta om kampagnen. Uddybende om indsatserne:

Fakta om kampagnen. Uddybende om indsatserne: Fakta om kampagnen Målet med kampagnen er at skabe så stor interesse omkring kommunalvalget som muligt og dermed styrke valgdeltagelsen. Målgruppen er defineret som de borgere (ca. 20 procent), som stemmer

Læs mere

Christian Wedell-Neergaard Passer på Sjælland i EU

Christian Wedell-Neergaard Passer på Sjælland i EU Christian Wedell-Neergaard Passer på Sjælland i EU Jeg passer på Sjælland i EU Jeg er europæer, men jeg er først og fremmest sjællænder med base hjemme på Svenstrup ved Køge. Her har jeg gennem 25 år drevet

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Byggeri Fyn Fredag den 4. oktober 2013 På Comwell Kellers Park, Brejning

Generalforsamling i Dansk Byggeri Fyn Fredag den 4. oktober 2013 På Comwell Kellers Park, Brejning Generalforsamling i Dansk Byggeri Fyn Fredag den 4. oktober 2013 På Comwell Kellers Park, Brejning Sponsoreret af STARK Comwell Kellers Park John Engelbrecht Indkaldelse til generalforsamling og fest i

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent.

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent. Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Radikale Venstre Thy Mors Vi kæmper for kulturen, naturen og nærdemokratiet

Radikale Venstre Thy Mors Vi kæmper for kulturen, naturen og nærdemokratiet Referat fra Radikale Venstre Thy Mors generalforsamling onsdag d. 17. april 2013 kl. 19.30 i Plantagehuset 1. Valg af dirigent, sekretær og stemmetællere Henrik Bolt Jørgensen valgtes til dirigent og Peter

Læs mere

Medlemsbrev. Kære Radikale medlem. Tema: Herning Kommunes økonomi og Budget 2009

Medlemsbrev. Kære Radikale medlem. Tema: Herning Kommunes økonomi og Budget 2009 Medlemsbrev RADIKALE VENSTRE v/torben Ringsø Jensen Børglumvej 87 st. th. 7400 Herning Tlf.: 22 73 11 58 22. oktober 2008 Kære Radikale medlem Temamøde om Herning Kommunes økonomi Orientering og drøftelse

Læs mere

Beslutninger fra mødet

Beslutninger fra mødet Beslutninger fra mødet Mandag 29.10.2007 kl. 17.30 Ordinært møde Lukket møde Kommunalbestyrelsen KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Læs mere

Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013

Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013 Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013 Roger Buch Forskningschef, Ph.d., cand.scient.pol. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Kan det ikke være ligegyldigt? -

Læs mere

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Regnskabet er opdelt i 3. Den første er selve regnskabet, hvor udgifter og indtægter, bankkonto og saldo

Læs mere