Nr. 3 Oktober 2013 Årgang 7

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. 3 Oktober 2013 Årgang 7"

Transkript

1 Nr. 3 Oktober 2013 Årgang 7 De Konservative byrådskandidater er klar til valget tirsdag den 19. november Rundt om os er De konservative i fremgang. Tyskland og Norge har Angela Merkel og Erna Solberg. Får vi mon også et stærkt og moderne borgerligt flertal i Assens kommune efter valget?

2 Bestyrelsen: Formand ( ) Næstformand ( ) Poul-Erik Chortsen Peder Vester Henriksen Parkvej 66, 5492 Vissenbjerg Kildebjerggård 38, 5690 Tommerup tlf , mobil tlf , mobil Sekretær (2013) Ena Kidholm Nørgaard (2013) Erling G. Knudsen Dyrhaugegårde 39, 5610 Assens Hesselbjergvej 6, Bohøj, 5620 Glamsbjerg tlf mobil tlf , mobil Jørgen Strøjer ( ) Kent Nymark ( ) Å Strandvej 42, Sønderby Bjerge Industrivej 12, 5492 Vissenbjerg 5631 Ebberup tlf , mobil tlf , mobil Michael Størzer ( ) Charlotte Juul Thomsen (2013) Skolevej 11, 5620 Glamsbjerg Kildebjerggård 50, 5690 Tommerup Tlf , mobil tlf , mobil Helle Melgaard (2013) Spangevej 18, 5683 Haarby tlf , mobil Suppleant Hans Frederik Larsen Skovvangsvej 9, Barløse 5610 Assens tlf Byrådsgruppen ( ): Folketingskandidat: Gruppeformand Truels Schultz Ole Møller Michael Størzer Bjørnemosevej 12, 5631 Ebberup. Akkerupvej 88, 5683 Haarby. Skolevej 11, 5620 Glamsbjerg tlf , mobil tlf , mobil tlf , mobil Fyns storkreds: Poul-Erik Chortsen (formand) Anne Steenfeldt (sekretær) Ole Andersen (økonomiansvarlig) Parkvej 66, 5492 Vissenbjerg Mølleløkken 53, 5300 Kerteminde Tårnvej 3, 5800 Nyborg tlf , mobil tlf , mobil tlf arbejde Revisorer: Ole Lindberg Knud Hansen Søren Christian Bonde (revisorsuppleant) Jasminvænget 14, 5631 Ebberup Egevej 10, 5620 Glamsbjerg Bodebjergvej 49, 5620 Glamsbjerg tlf , mobil tlf tlf , mobil Webmaster: Hans-Peder Hauge Fuglebakken 32, 5560 Aarup mobil

3 Kommunalvalget 19. november er dette blads store tema. Den borgerlige fløj vejrer morgenluft forventningen til at vælte den røde blok i byrådet har aldrig været større. Det konservative Folkeparti har brug for din indsats. Bestyrelsen kan ikke klare det alene. Kom til plakatfest hos Strøjer, og skriv dig på som plakatophænger, brochureomdeler og partistiller. Se invitationen i bladet. Det er nu det gælder og god læselyst! Af Red. Michael Størzer Indholdsfortegnelse 1. Forside 2. Kontaktposter side 2 3. Redaktørens ord & Indholdsfortegnelse side 3 4. Formanden har ordet side 4 5. Invitation plakatfest på Strøjers teglværk side 5 6. Lars Barfoed kom forbi Odense (af Erling G. Knudsen) side 6 7. Ud at C Sommeren på Fyn side 7 8. Artikel Benedikte Kjær: Trygge børn i stærke familier side 8 9. Guide til regions- og kommunalvalget side Alle vil udvikling ingen vil forandring side Artikel Brian Mikkelsen: Skattevæsenet skal tilbage på ret kurs side Landsrådsmøde 2013 i København (af Michael Størzer) side 14 Udgives af: DET KONSERVATIVE FOLKEPARTI I ASSENS KOMMUNE Foreningens webside: Redaktion: Michael Størzer, Hans-Peder Hauge og Erling G. Knudsen. Ansvarshavende redaktør: Michael Størzer Deadline for næste nummer er fredag den 29. november Indlæg sendes til: - medsend gerne billeder! Indholdet i artikler bragt i bladet er ikke nødvendigvis udtryk for foreningens holdninger, men står alene for den enkelte forfatters egen regning. Forside illustration: Foto Erling Knudsen

4 Valget til Kommunalbestyrelsen & Regionsrådet er lige om hjørnet. Af Poul-Erik Chortsen, formand for den Konservative Vælgerforening i Assens. Det er lige om lidt... Vore kandidater til Byrådet og Regionsrådet er i fuld gang med at markere hvilken politik de vil følge efter valget den 19. november. De har udfærdiget valgfolder, sat annoncer i de lokale blade, deltager i møder, købt plakater og ligget vandret for at få så godt et fundament som muligt op til valget. Hermed en stor tak til vore kandidater og Peder V. Henriksen, som har været en stor del af drivkraften bag arbejdet. Valgforbund I løbet af sommeren har vælgerforeningen talt med en del af de små borgerlige partier. Efter forelæggelse for bestyrelsen blev det enstemmigt vedtaget, at indgå valgforbundsaftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Centerpartiet. Aftalen er alene en teknisk aftale og er ikke politisk bindende, men indbefatter at partierne mødes på valgaftenen og snakker sammen som det første, når valgresultatet foreligger. Plakatfest I år har vi købt plakater som er færdig trykt med påsat billede og borede huller. Vi skal således ikke lime m.m. Men vi har stadig brug for at samle, så mange af vore medlemmer, meget gerne med familie og venner, til den traditionelle plakatfest på Vedstaarup Teglværk, Bogyden 12, 5610 Assens. Arrangementet finder sted tirsdag den 8. oktober kl , hvor Karen & Jørgen Strøjer, som vanlig, serverer en pølse med tilhørende drikke. Udover at I kan mødes med både Regions- og byrådskandidater, har vi brug for jeres hjælp til følgende opgaver: Op- og nedtagning af valgplakater. Ophængningen må ske fra fredag den 25. oktober om aftenen, og nedtagningen skal ske senest 8 dage efter valget tirsdag den 19. november. Uddeling af valgfolder i folks postkasser i tidsrummet kort før valget. Tag en stak foldere med hjem fra arrangementet. Udfyldning af stillerliste. Kom og hjælp os med at få ro på det kommende arbejde og deltag i råhyggen. Valgfondskonto Et gammelt udtryk siger at det gør ondt uden penge. Det gør det også hos os. Vi har naturligvis afsat midler til valgkampen, men vil gerne gøre det lidt bedre. Vi har brug for små som store beløb til at kunne gøre det lidt bedre. Støt os ved at indsætte beløbene på vores konto i Vestfyns Bank på konto Jeg ønsker alle vore konservative kandidater et rigtig godt valg.

5 Bestyrelsen i Assens konservative vælgerforening inviterer i anledning af det kommende kommunalvalg til Plakatfest Tirsdag den 8. oktober kl Strøjers teglværk, Bogyden 12, Vedstaarup. Arrangementet finder sted på Strøjers teglværk og alle vælgerforeningens medlemmer er velkomne, samt familie og venner. Kom og få en snak med kandidaterne og andre konservative medlemmer, samt bliv orienteret om forløbet for partiets valgkamp. Vi har desuden brug for din hjælp til et par opgaver for kandidaterne. Der vil blive serveret en pølse med tilhørende drikke. Dette års plakatfest adskiller sig fra tidligere år ved at plakaterne ikke længere skal klistres på masonitplader. Disse er færdiglavet fra leverandøren. Der vil derfor ikke længere være tale om at møde op i arbejdstøj. Udover at medlemmer kan mødes med både Regions- og byrådskandidater, har partiet brug for hjælp til følgende opgaver; Op- og nedtagning af valgplakater. Ophængningen må ske fra fredag den 25. oktober om aftenen, og nedtagningen skal ske senest 8 dage efter valget tirsdag den 19. november. Uddeling af valgfolder i folks postkasser i tidsrummet kort før valget. Tag en stak foldere med hjem fra arrangementet. Udfyldning af stillerlister. Om man enten deltager i opgaven vedrørende valgplakater eller valgbrochure, vil der for begge opgaver foreligge instruktioner til arrangementet, hvor det er muligt at tegne sig for et bestemt område i kommunen, som gruppe eller individ. Valgplakater og strips vil ikke være klar til den 8. oktober, men bliver bragt ud til den ansvarliges hjemadresse. Vi glæder os til at se jer hos Strøjer.

6 Lars Barfoed kom forbi Mandag d. 9.september benyttede en del medlemmer sig af muligheden for, på et møde i Odense, arrangeret af storkredsen, at høre på og drøfte med Lars Barfoed. Det var et ganske kort møde på kun 2 timer. Partiformanden havde afleveret en 2020 plan til pressen, og havde stået for skud hele dagen, og måtte til sidst haste mod hovedstaden til endnu et interview. Han belyste en række punkter som: Ansvar tilbage til familierne Et stærkere Danmark Mindre stat Lavere skat Skolen og erhvervsuddannelserne EU, fælleskab med mindre indblanding Det er altid spændende at høre Lars Barfoed, og en del kommentarer fra den spørgelystne forsamling, blev taget ad notam. Vigtige punkter som de unges muligheder med uddannelse og lærepladser, voksenuddannelse, Storebælt kontra Øresund, rammevilkår, forbrugsafgift på brænde, og mindre skat. Odense KU stod for drikkevarer og kaffe. En god aften i forbindelse med den netop offentliggjorte 2020 plan. Som Barfoed sagde: De andre partier protesterer først højlydt, men efter en tid bliver vi alligevel nødt til at lave reglerne i retning af det, de konservative ansvarligt havde påpeget, - men så kan det være for sent. Lad os gå ud og sikre vor stilling ved kommunalog regionsvalget. Lad os forsøge at fastholde de konservative borgmestre. De har vist at drive deres kommuner vel.

7 UD at C - Sommeren på Fyn Af Erling G. Knudsen Denne sommer har været fantastisk. Det har mange aktiviteter udnyttet, og heldigvis fik mange glæde af kombinationen sommervejr og muligheder i vor kommune. Jeg var selv heldig med lidt flyvning i det fine vejr. Et lørdagsbesøg på Ernst samling i Assens blev det også til. Det er en fantastisk samling, og taknemmelige er vi for de engagerede rundvisere. Muligheden bød sig også for en gamle landkrabbe, at stifte bekendtskab med havkajak. Billedet viser Helnæs Camping og her havde pladsen i sommerugerne tilbud om diverse aktiviteter, også for udefra kommende. Således mødte en lille flok hver dag til et par timers sejlads på Helnæs Bugt, under kyndig instruktion af frivillige instruktører. Kajakkerne blev venligst udlånt af Glamsdalens Idrætsefterskole.

8 TRYGGE BØRN I STÆRKE FAMILIER Af Benedikte Kiær Mand som kvinde. Ung som gammel. Rig som fattig. Alle er vi en del af en familie, og uanset hvordan de indbyrdes relationer er, spiller familien en afgørende rolle i vores liv. Her samler vi kræfter, oplever sorger og glæder. Den danner rammen om vores hverdag. Det er her, børnene lærer de grundlæggende værdier og spilleregler. Lærer at vise omsorg og tage ansvar for andre. I det hele taget lærer af de ældre generationer. Men familien som det vigtigste fællesskab i vores liv er under pres. På flere områder er dens rolle udvisket, og samfundet har overtaget familiernes funktion som opdrager. Snigende har en stadigt voksende velfærdsstat finansieret af verdens højeste skattetryk lagt en bekvemmelighedsdyne ud over hele samfundet, så vi langt hen ad vejen forventer, at staten fikser tingene for os. Familien er det stærkeste og vigtigste naturlige fællesskab Forleden viste en undersøgelse, at andelen af borgere, der ser det som en værdi at klare sig selv frem for at være på offentlig ydelse, er hastigt faldende. Det er en helt forkert vej at gå. Vi skal derimod gøre op med forsørgersamfundet, generobre ansvaret for eget liv og væk fra tankegangen om, at det offentlige klarer skærene for os. At forsørge sig selv og sine og tage hånd om de, såvel unge som ældre, der måtte have et særligt behov, skal igen være en æressag. Gennem tiden har familien vist sig som det stærkeste og vigtigste naturlige fællesskab. Håndværkerfradraget skal forhøjes og udvides til ydelser i hjemmet Derfor vil vi styrke den enkeltes frihed og ansvar og samtidig udvide familiernes råderum. Vejen frem er at sænke skatten, fjerne regler og mindske den statslige indblanding. Hvordan deres hårdt tjente penge anvendes bedst i forhold til den tilværelse, de ønsker, ved familierne om nogen. Typisk er tid en mangelvare for familier med fuldtidsarbejde og børn. Derfor vil Det Konservative Folkeparti forhøje og udvide håndværkerfradraget efter svensk model, så det også kan anvendes til køb af ydelser som rengøring, vinduespudsning, indkøb og børnepasning. I det hele taget er fleksibilitet et nøgleord i bestræbelserne på at sikre flere stærke familier og dermed trygge børn, forældre og bedsteforældre mv.

9 II Forebyggelsesgaranti skal sikre børn af stof- og alkoholmisbrugere Og så skal vi blive langt bedre til at hjælpe udsatte familier og deres børn. Eksempelvis er godt danskere vokset op i en familie med alkoholproblemer af dem ender hver tredje selv i misbrugsproblemer. Skal vi undgå, at også deres børn oplever samme skæbne, bør hjælpen sættes ind langt tidligere. Derfor skal børn af stof- og alkoholmisbrugere sikres en forebyggelsesgaranti i lighed med behandlingsgarantien for alkoholmisbrugere. Og vi vil sikre, at der også fortsat er frit valg, når det gælder alkoholbehandling ligesom man skal kunne være anonym. Dertil er det væsentligt med ingen ventetid og højere kvalitetskrav, hvis vi skal gøre op med underbehandlingen inden for alkoholafhængighed. For i dag er kun godt 10 procent af de alkoholikere i behandling. Den frivillige indsats må befries for snærende bånd Ældre medborgere eller andre med manglende it-kundskaber skal kunne modtage hjælp her i form af personlig betjening fra personale på offentlige servicecentre og rådhuse. Digitalisering er en god og sund udvikling for et moderne samfund, hvis vi samtidig sikrer, at også it-svage borgere får den rette støtte og dermed en anstændig behandling af alle borgere. Med andre ord kræver en moderne og sund familiepolitik, at alle generationer tænkes ind. Og så skal vi sikre, at det frivillige Danmark ikke udnyttes af det offentlige. Styrken ved frivillighed er netop, at den er frivillig. Det må aldrig blive sådan, at eksempelvis en ældre borger bliver afhængig af frivillig hjemmehjælp Kort sagt skal vi være bedre til at hjælpe hinanden på tværs af arbejdsmarkedet og på tværs af generationer. Også den frivillige indsats er et vigtigt bidrag til fællesskabet. De snærende bånd, der i dag begrænser de frivillige kræfter skal væk, uden at det må ende som mål for kommunal spareiver.

10 Guide til regions- og kommunalvalget Af Michael Størzer Din stemme tæller! Ved kommunalvalget i 2009 fik Det konservative Folkeparti 2020 stemmer mod Dansk Folkepartis 2023 stemmer. Sølle 3 stemmer skilte partierne, hvilket betød at vi måtte aflevere vores mandat til dem. Denne gang spår prognoserne at blå blok får flertal. Og de konservative mandater vil med meget stor sandsynlighed få afgørende betydning. Men om det bliver med 1, 2 eller 3 mandater gør selvsagt en kæmpe forskel. For hvert mandat stiger forhandlingsevne og indflydelse på byrådets politikområder nærmest med det dobbelte. Du kan stemme nu! Husk at stemme tirsdag d. 19. november. Eller hvorfor ikke allerede nu? Det er muligt at brevstemme frem til lørdag d. 16. november på kommunens borgerservicecentre, ældrecentre og biblioteker. Medbring blot legitimation. Kom og hjælp til med det praktiske! Vores byråds- og regionskandidater er afhængig af din hjælp til det praktiske arbejde. Mød derfor op til plakatfesten hos Strøjer tirsdag d. 8. oktober, og skriv dig på til at hænge valgplakater op, uddele valgbrochurer, samt skrive dig på stillerlisten. Valgplakater og strips vil blive leveret til den adresse som du angiver. Ophængningen bør ske sent fredag aften d. 25. oktober. Gør man det senere er de gode pladser optaget af andre partier. Regler for ophængning findes her; Plakaterne skal være nedtaget igen senest onsdag d.27. november. Lav teams på 2-3 personer. Der skal bruges en trailer, en stige og en bidetang udover plakater og strips. Valgbrochurerne bør optimalt uddeles i folks postkasser kort før valget, helst i weekenden november. Giv partiet god omtale! Du kan yde endnu et vigtigt bidrag ved at give partiet god omtale. Vær ikke bange for at fortælle naboer, kollegaer og venner at du stemmer konservativt. For i al beskedenhed findes der ikke et mere helstøbt og fornuftigt parti. Andre partier forfølger en ultraliberal eller socialistisk utopi eller blot mere offentlig kontrol. Derimod er en konservativ stemme en garanti for, at Assens kommune vil arbejde mod en vision om at være den kommune, hvor borgerne oplever størst sammenhold og fællesskab. Og vi vil være den kommune, som virksomheder finder mest attraktiv i Danmark. Så kom og bak op om parti og kandidater. Vi har brug for dig, og din hjælp vil blive værdsat.

11 Alle vil udvikling ingen vil forandring. - Søren Kierkegaard Af Michael Størzer, Byrådskandidat Som byrådskandidat har jeg fulgt lokalpolitikernes arbejde i Assens kommune på tæt hold. Tre gange har jeg været indkaldt som suppleant til byrådsmøder for enten Ole Møller eller Truels Schultz. Det har været lærerigt, inspirerende, og til tider frustrerende, at se på demokratiets udfoldelse i praksis. Al respekt for det arbejde som Ole og Truels har udført. Det kræver indsigt, vilje og gode kommunikationsevner at gøre sine holdninger gældende. Især fordi det røde flertal samtidigt har kommunens bureaukrati i ryggen af jurister, eksperter og sagsbehandlere. Det kan minde om Don Quixotes kamp mod vindmøller. Apropos vindmøller har mange byrådssager haft karakter af at dele vandene på tværs af fløje og partier. De mest åbenlyse sager er, foruden vindmøller, debatten om flis på havnen, taxabevillinger og den berygtede skorsten. Kendetegnende for disse diskussioner har været udfoldelsen af store følelser. Men i virkeligheden bærer langt de fleste byrådssager præg af at være ekspeditionssager, hvor dagsordenen er tilrettelagt af kommunens administration efter først at have begravet politikerne i papir. Tilsammen udgør det en struktur som kvæler det selvstændige initiativ, og kun levner plads til et ja eller nej i byrådssalen. Derfor er det ikke nok for politikerne blot at have de rigtige meninger hvis man vil ændre på tingene. Det er også nødvendigt at besidde en dybere viden, initiativ og kampgejst for at få sine idéer gennemført, og undgå at drukne i bureaukrativældet. Vi nye kandidater medbringer selvfølgelig vores klassiske konservative holdninger. Styr på økonomien, kvalitet i beslutningerne, frihed og ansvar. Vores vision er at gøre Assens kommune til Danmarks mest attraktive kommune for virksomheder. Og vi vil samtidigt gøre kommunen til det sted hvor borgerne oplever størst sammenhold og fællesskab Men for at det skal lykkedes skal vi have mere end blot din stemme. Du skal også være den som vi lytter til når politikken berører dig. For kun i fællesskab kan vi skabe den nødvendige forandring.

12 Skattevæsenet skal tilbage på ret kurs Af Brian Mikkelsen Danmark har verdens højeste skattetryk og efterhånden også verdens mest aggressive skattevæsen. Eller snarere skatteuvæsen. Enhver skal naturligvis betale sin skat, men SKAT er ved at udvikle sig til en myndighed, der frem for at være til for borgerne synes at have som mål i sig selv at genere udvalgte skatteydere. Det kan ikke være rigtigt. SKAT s adgang til privat ejendom skal kræve dommerkendelse Derfor skal borgerne og virksomhederne styrkes i mødet med SKAT ved hjælp af en konkret 7-punktsplan, så der igen kommer retfærdighed, proportionalitet og ligeværdighed ind i systemet. I dag har SKAT på mange måder videre beføjelser end politiet. Det skal ændres, så SKAT ikke længere uden dommerkendelse eksempelvis kan gå ind i folks private haver eller indhente omfattende, personfølsomme oplysninger. Det bør kun ske i meget alvorlige og hastende sager. Skatteydere, som vinder over SKAT, skal have omkostningsdækning Tidligere kunne borgere, der vinder over SKAT, få dækket omkostningerne til sagkyndig bistand. Det blev med skattereformen i 2009 afskaffet for fonde og virksomheder. Ændringen har medført, at virksomheders omkostningsdækning er faldet med 34 mio. kr., mens skatteministeriet omvendt har brugt 7 mio. kr. mere på bistand hos Kammeradvokaten. Det udgør en skævvridning af styrkeforholdet mellem SKAT og skatteyderne, og omkostningsgodtgørelsen bør derfor genindføres. Forældelsesfrister og almindelige retsprincipper skal respekteres Desuden må forældelse af skattesager respekteres. Det skal præciseres, hvor lang tid tilbage SKAT kan forlange dokumentation.

13 - 2 - SKAT og skatteministeren har en opfattelse af, at oplysninger kan indhentes ti år tilbage, selvom den ordinære ligningsfrist er 3 år. Hjemmelen til denne adfærd er højst usikker. Det må præciseres, hvilke forældelsesfrister der skal gælde. Endvidere skal god forvaltningsskik reetableres eksempelvis ved, at der gives større mulighed for tildeling af ny sagsbehandler, når en sag kører af sporet. Det gælder sager som Mette Bachers, hvis forhold til medarbejdere i SKAT kom i vejen for et godt sagsforløb. Flere sager, herunder den om Kasi-Jesper, vidner om en kultur, hvor der pranges med borgerne og arbejdes ud fra ønsket om at styrke statskassen frem for at følge loven og almindelige retsprincipper. Sagen om Camilla Vest giver indtryk af en lemfældig omgang med praksis, hvor borgerne ikke nødvendigvis ender med at være lige for loven. Der er brug for klare retningslinjer for udlandsdanskere, og SKAT s retssikkerhedschefs arbejde skal styrkes. Det skal være slut med dummebøder Ifølge skattekontrolloven kan skatteborgere straffes for at give forkerte eller vildledende oplysninger til SKAT, hvis vildledningen sker bevidst eller groft uagtsomt, hvilket vil sige, at borgeren burde have vidst, at oplysningerne var forkerte. I de tilfælde, hvor fejlen kan tilskrives revisor, er det revisoren, der får bøden. Det er i orden. Men ifølge skatterådsformand Hanne Søgaard Hansen har SKAT brugt reglerne til at udskrive bøder for blot fodfejl til revisorerne, og dette må høre op. Det synspunkt bakkes op af formanden for Danske Revisorers skatteudvalg, John Bygholm, der har vurderet, at bøderne typisk varierer fra 5000 kr. og helt op til kr. Følg Assens konservative vælgerforening på facebook: https://www.facebook.com/groups/assenskonservative/ Vi er også på Det Konservative Folkepartis hjemmeside:

14 Landsrådsmøde 2013 i København Af Michael Størzer, Folketingskandidat Poul-Erik Chortsen og Michael Størzer til Landsråd Weekenden september var der konservativt landsråd i Tivolis nye pompøse kongrescenter. Formand Poul-Erik og undertegnede kørte som delegerede fra Assens vælgerforening derover lørdag morgen i strålende solskin. Vi havde planlagt at deltage debatten på første dagen, hvor der bl.a. skulle tages stilling til partiets holdning på væsentlige politikområder. Især vigtigt var præsentation og godkendelse af partiets EU-politik, som skal forsøge at samle tilhængere og kritikere indenfor partiet. Samme eftermiddag var der også valg af formand og næstformand. Dermed havde vi på forhånd fravalgt aftenens store middag og efterfølgende galla. Ej heller deltog vi i søndagens brunch og kandidatvalg til europaparlamentet. Både Poul-Erik og jeg kunne ikke afse en hel weekend til politik. Jeg selv havde forpligtet mig til at holde mine børn og hustru ved selskab om søndagen. Det var mit første landsråd. Og selvom vi havde fravalgt en del af arrangementet, fik vi absolut en god og udbytterig oplevelse. Efter at være blevet budt velkommen (Helge Adam Møller tog sig specielt af en ny delegeret som mig) trådte vi ind i den store sal med 1200 deltagere, hvor deltagerne fra Fyn var placeret sammen ved det ene langbord. Der var således rig lejlighed til at hilse på de konservative partifæller som jeg i mange tilfælde ellers kun har kommunikeret med via mails. Når jeg lod man blikket vandre ud over forsamlingen fik jeg hurtigt øje på en del konservative koryfæer. Henning Dyremose, Poul Schlüter, Per Stig Møller jo, alle de kendte var der også! Dagsordenen sat i gang. Men der var ikke afsat tid til at dvale ved persongalleriet særligt længe. Efter at have sunget I Danmark er jeg født, blev første punkt på dagsordenen, valg af formand, hurtigt sat i gang. Og kort efter brød dagens første akklamation løs da Lars Barfoed blev genvalgt. Michael Ziegler, borgmesteren fra Høje Tåstrup og

15 - 2 - kendt fra lærerkonflikten, samt Lars Henrik Hejlesen fra Nordjyllands Storkreds blev valgt som næstformænd. Så var det tid til et særligt indslag fra Det Konservative Folkepartis søsterpartier. Fra Norge kom der nogle venlige råd om hvordan det kræver tålmodighed og vælgerkontakt at vinde et valg. Personligt hæftede jeg mig ved tilstedeværelsen af formanden for Tanzanias største oppositionsparti, HAI. Tanzania er et land som er midt i en omstillingsproces til demokrati, og den ærværdige og ydmyge taler Hr. Freeman A. Mbowe, blev for blot 5 måneder siden var udsat for et attentatforsøg i sit hjemland involverende maskinpistoler og raketter. Flere gange havde han oplevet at blive arresteret og sat i fængsel, fordi den nuværende præsident havde glemt at landet nu var et demokrati. Politiske indstillinger. Der var ni politiske indstillinger sat til afstemning. Langt de fleste var der rørende enighed om. Jeg tænkte flere gange for mig selv, at jeg sjældent oplever at sidde i en forsamling hvor alle er så enige om vores holdninger i politik. Det var afslappende og behageligt at være omgivet af så fornuftige mennesker for en gangs skyld. Indstillinger var som følger; 1. Arveafgiften er urimelig og et bureaukratisk uvæsen. Staten tager allerede beskattede penge og ødelægger familievirksomheder og landbrug. Den skaber splittelse på bekostning af tryghed og sammenhold i familierne. Sverige har vist vejen. Væk med den. 2. Frit valg af velfærdsydelser bør være naturligt. Sådanne ydelser skal ikke være et offentligt monopol. Det er borgeren der er kunden, ikke politikerne. 3. Privatliv frem for registrering. Det skal være muligt at leve uforstyrret af statsmagten, som ikke må udvikle sig til et Big Brother samfund. SKATs beføjelser skal begrænses og bankhemmeligheder mv. bør kræve en dommerkendelse. 4. Nej til automatiske tilskud og fradrag baseret på civilstand og samlivsformer. Nytænkning er krævet, så offentlige myndigheder ikke skal involvere sig i hvordan individet har valgt at leve, og så det ikke længere er muligt at spekulere i kassetænkning når man vælger samlivsform. 5. Afskaf registreringsafgiften. Der forslås i stedet en vejfond baseret på brugerafgift, som alene skal dække vedligeholdelse og udvidelse af infrastrukturen. 6. Et forslag vil afskaffe 30 forskellige afgifter på dagligvarer for at stoppe butiksdød og grænsehandel. Forslaget blev modtaget positivt, men Vibeke Qvist, Chef for centerforeningen i Frederiksberg Centret, mente at man burde tænke større. For detailhandlen havde tabt store markedsandele til den udenlandske

16 nethandel, som ikke betalte dansk moms. Så alle bliver ramt af de rekordhøje afgifter i Danmark borgere, virksomheder og handel. 7. Fra Nordsjællands kredse ønskede man et lovgivningsloft. Et sympatisk forslag, som man bør have i baghovedet når ny lov vedtages. Mere lov gør tingene mere kompliceret og giver næring til maksimalstaten. Men ledelsen anså det ikke realistisk muligt at fjerne lov sten for sten i samme takt med vedtagelsen af ny. 8. Til gengæld kom folketingspolitikerne og ledelse i mindretal i sagen om den nye offentlighedslov. Her var kravet at fjerne de omdebatterede 22, 24 & 27 i loven. Disse paragraffer gør det muligt for en minister at skjule oplysninger for offentligheden. Sager som Mette Frederiksens skjulte dagpengetal og Farum-sagen var aldrig blevet opdaget hvis den nye lov havde været i kraft dengang. Til min glæde blev indstillingen vedtaget. Kritikere argumenterer, at partiet fremstår utroværdig ved at stå alene med den holdning inden lovens evaluering om 3 år. 9. Afskaffelse af SU. Et lånebaseret statsgaranteret SU system bør træde i stedet. Indstillingen blev ikke vedtaget trods mange positive effekter ved forslaget. Min egen holdning er at tiden ikke er moden endnu for forslaget. Det skal ses i lyset af, at danskere som det første i overgangen til at være selvstændige skal forgælde sig. Den dag hvor ungdommen kan flytte hjemmefra, tage en uddannelse og selv klare en husholdning uden at tvinges i gæld ser jeg gerne forslaget på bordet igen. EU program Et stærkt Danmark i et fælles Europa. Det sidste store punkt på lørdagens dagsorden var vedtagelsen af partiets EU politik. Umiddelbart en gotisk knude, selvom kun meget få i dag er ubetinget tilhængere af EU. Skulle det overhovedet vise sig muligt at binde tilhængere og modstandere sammen i en fælles erklæring? De fleste anerkender EU som et fredsskabende projekt. Ikke blot efter Anden verdenskrig, men også i nutidens Balkan etc. Flertallet er også positive overfor det indre marked. Men kritikken bliver langt mere udbredt når det gælder en fælles valuta og de mange direktiver, som opfattes som indblanding i indre anliggender. Man ønsker et mellemnationalt EU, - ikke et overnationalt EU. Derfor var tonen på kongressen et ja, men ikke et halleluja. Det lå dog hurtigt klart at partiets EU-program 2013 ville blive vedtaget, så både Poul-Erik og jeg sneg os ud i foyeren under talerækken, hvor vi hilste på nogle partifæller over en fadøl. Men da var det også blevet sidst på eftermiddagen, og kort efter kørte vi hjem mod Fyn. Et storslået arrangement i flotte rammer. Men vigtigst er partiet kommet et skridt videre. Der er skabt større enighed og fælles fodslaw for partiets politik, og viljen og troen på et godt kommunalvalg er absolut til stede. Nu er det vores tur til at tage dette udbytte med til Fyn. - 3

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal Valgudtalelse Valget er udskrevet det er nu det gælder! I den kommende tid skal vi gøre det helt klart for alle danske

Læs mere

Nr. 4 December 2012 Årgang 6

Nr. 4 December 2012 Årgang 6 Nr. 4 December 2012 Årgang 6 HUSK GENERALFORSAMLING 23. JANUAR 2013 Formand Næstformand Poul-Erik Chortsen Michael Pedersen Parkvej 66, 5492 Vissenbjerg Teglværksvej 18, Skalbjerg, 5492 Vissenbjerg tlf.

Læs mere

OBS! GENERAL- FORSAMLINGS- INDKALDELSE I DETTE NR. 26. JANUAR 2012. Foreningsblad for Det Konservative Folkeparti i Assens Kommune

OBS! GENERAL- FORSAMLINGS- INDKALDELSE I DETTE NR. 26. JANUAR 2012. Foreningsblad for Det Konservative Folkeparti i Assens Kommune s- nyt ynspunkt Det Konservative Folkeparti Foreningsblad for Det Konservative Folkeparti i Assens Kommune Assens - Glamsbjerg - Haarby - Vissenbjerg - Tommerup - Aarup Nr. 4 December 2011 Årgang 5 OBS!

Læs mere

Landsråd 2013. Kære landsrådsdeltagere. Dagsorden. Valg af dirigenter. Valg af partiformand. Valg af to næstformænd

Landsråd 2013. Kære landsrådsdeltagere. Dagsorden. Valg af dirigenter. Valg af partiformand. Valg af to næstformænd Landsråd 13 Velkomst Dagsorden Landsråd 13 Kære landsrådsdeltagere To spændende valgkampe står foran os. Vi har sammen et stort ansvar for at skabe den styrke, der sikrer Det Konservative Folkeparti fremgang

Læs mere

Indhold. C-Nyt. 2 Leder. 3 Helbredende arkitektur. Ansvarshavende redaktør. 6 Vores politik må være god nok. Redaktionssekretær.

Indhold. C-Nyt. 2 Leder. 3 Helbredende arkitektur. Ansvarshavende redaktør. 6 Vores politik må være god nok. Redaktionssekretær. Indhold C-Nyt Nr. 1 30. årgang 2011 Ansvarshavende redaktør Morten Weiss-Pedersen Redaktionssekretær Lis Gregersen I redaktionen Flemming Hansen C-Nyt s adresse Kåsvænget 11, Strib 5500 Middelfart Telefon

Læs mere

S-Posten. Her er Slagelses A-hold - byens allerbedste! Socialdemokraterne i Slagelse. Emine Koca. ALis Tribler. Mogens Knudsen.

S-Posten. Her er Slagelses A-hold - byens allerbedste! Socialdemokraterne i Slagelse. Emine Koca. ALis Tribler. Mogens Knudsen. S-Posten Socialdemokraterne i Slagelse Nr. 4-2009 30. årgang Her er Slagelses A-hold - byens allerbedste! ALis Tribler Helle Blak Ebbe Henriksen Emine Koca Bodil Knudsen Mogens Knudsen Claes Dudzinski

Læs mere

Storkredsen. www.storkredsen.dk Nr. 2 december 2012 årgang 6. Læs inde i bladet bl.a. Konservative København Frederiksberg Tårnby Dragør

Storkredsen. www.storkredsen.dk Nr. 2 december 2012 årgang 6. Læs inde i bladet bl.a. Konservative København Frederiksberg Tårnby Dragør Storkredsen Konservative København Frederiksberg Tårnby Dragør www.storkredsen.dk Nr. 2 december 2012 årgang 6 Lars Barfoed ønsker alle et godt Nytår! Fredriksberg 100.637 frederiksbergere med 73.446 stemmer

Læs mere

Medlemsblad fra Odense Lærerforening Nr. 6 November 2013. TEMANUMMER Byrådsvalget 2013

Medlemsblad fra Odense Lærerforening Nr. 6 November 2013. TEMANUMMER Byrådsvalget 2013 Medlemsblad fra Odense Lærerforening Nr. 6 November 2013 TEMANUMMER Byrådsvalget 2013 Et valg - også om prioriteringer Folkeskolen I Odense prioriteres folkeskolen lavt i forhold til, hvor meget politikerne

Læs mere

VI HAR BRAGT DANMARK TILBAGE PÅ SPORET

VI HAR BRAGT DANMARK TILBAGE PÅ SPORET 1 MAJ 2015 10 ÅR 10 ÅR MED THORNING-SCHMIDT VI HAR BRAGT DANMARK TILBAGE PÅ SPORET TAK FOR KAFFE OPVARMNING TIL VALG MED PEPTALK, KAFFE OG GADEKAMPAGNE LIGESTILLING STORT TEMA OM 100-ÅRET FOR KVINDERNES

Læs mere

sådan kan du hjælpe Passer på Danmark i EU GUD PÅ BORGEN ER KRISTENDOMMEN PÅ VEJ IND I POLITIK IGEN? TOVE & JOSEFINE MED KURS MOD EU BENDT BENDTSEN

sådan kan du hjælpe Passer på Danmark i EU GUD PÅ BORGEN ER KRISTENDOMMEN PÅ VEJ IND I POLITIK IGEN? TOVE & JOSEFINE MED KURS MOD EU BENDT BENDTSEN PH POLITISK HORISONT NR. 01 MARTS 2014 INTERVIEW/EP-FOKUS BENDT BENDTSEN Passer på Danmark i EU sådan kan du hjælpe TOVE & JOSEFINE MED KURS MOD EU TEMA GUD PÅ BORGEN ER KRISTENDOMMEN PÅ VEJ IND I POLITIK

Læs mere

Lindebladet Frederiksberg Konservative

Lindebladet Frederiksberg Konservative Lindebladet Frederiksberg Konservative Nr. 1 2011 17. årgang Efterår & vinter www.frederiksberg-konservative.dk Læs om Fremtiden er endnu konservativ Frederiksbergs vælgerforeningsformand Claus Wagenblast-Franck

Læs mere

Skat eller ikke skat

Skat eller ikke skat Nyhedsbrev nr. 17 April 2015 Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal Skat eller ikke skat Af Eva Møller, formand for Den Konservative Vælgerforening i Egedal Betal din skat med glæde, siges der

Læs mere

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN Tema Det nytter Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner i samarbejde med Behandlingscenter STIEN 2 STIENs Venner byder velkommen Velkommen til Stifinderen nr. 9, der denne gang behandler temaet det nytter.

Læs mere

Det første år. Frihed til dig. Demokratisk integration. Konservatisme. -frihed under ansvar. Med Lene på nettet Følg partiformanden online

Det første år. Frihed til dig. Demokratisk integration. Konservatisme. -frihed under ansvar. Med Lene på nettet Følg partiformanden online Politisk Vi sikrer fremtiden! Det første år Interview med Lene Espersen Frihed til dig Fokus på den konservative frihedsreform Demokratisk integration - en ny vej Konservatisme -frihed under ansvar af

Læs mere

Nordfyn. Nr. 1 april 2014 9. Årgang. Christel Schaldemose. Kandidat til EU parlamentet. Foto: Mew

Nordfyn. Nr. 1 april 2014 9. Årgang. Christel Schaldemose. Kandidat til EU parlamentet. Foto: Mew Christel Schaldemose. Kandidat til EU parlamentet. Foto: Mew Nr. 1 april 2014 9. Årgang Medlemsblad for socialdemokraterne på Nordfyn. Udgivet af partiforeningen. Nordfyn Medlemsblad for socialdemokraterne

Læs mere

Skrevet af Andreas Oxholm, redaktør på Liber

Skrevet af Andreas Oxholm, redaktør på Liber 03 Redaktørens klumme 04 Formanden har ordet 05 Succesfuld Summercamp en reportage 06 Tema: LIBER åbner 2020-pakkerne 11 Et Landsstævne i verdensklasse 12 Tema: Interview med Ellen Thrane Nørby 14 Duellen:

Læs mere

Nr. 2 november 2008 3. Årgang. Medlemsblad for socialdemokraterne på Nordfyn. Udgivet af partiforeningen. Nordfyn

Nr. 2 november 2008 3. Årgang. Medlemsblad for socialdemokraterne på Nordfyn. Udgivet af partiforeningen. Nordfyn Nr. 2 november 2008 3. Årgang Medlemsblad for socialdemokraterne på Nordfyn. Udgivet af partiforeningen. Nordfyn Medlemsblad for socialdemokraterne på Nordfyn Til læserne af Socialdemokraten Nordfyn Bestyrelsen

Læs mere

Odense Konservative Avis

Odense Konservative Avis Odense Konservative Avis Thomas B. Thriges Gade på vej under jorden - læs side 7 Byens store chance - læs mere side 8-9 Marts 2007 14. årgang nummer 1 Konservative i Odense Filosofhaven 42, 2. sal, 5000

Læs mere

FINANSLOV MED FOKUS PÅ JOB

FINANSLOV MED FOKUS PÅ JOB NR. 3 SEPTEMBER 23 Tema FINANSLOV MED FOKUS PÅ JOB LAVERE SKAT OG ØGET KONKURRENCE- EVNE Der er to retninger men kun én rigtig vej Aktuelt FOKUS PÅ KVALITET FREM FOR SKEMAER Ny rapport: Vi kan få mere

Læs mere

Radikal Dialog. Generalforsamling. Indkaldelse til. I dette nr.: Maj 2003. Den Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg

Radikal Dialog. Generalforsamling. Indkaldelse til. I dette nr.: Maj 2003. Den Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg 4 Maj 2003 Radikal Dialog Den Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg Indkaldelse til Generalforsamling I dette nr.: Indkaldelse til hovedgeneral-forsamling se side 5 Formandsberetning og

Læs mere

GNIST. Danmarks største solcelleanlæg. Økonomien er under pres. Tidlig indsats gør en forskel. Personaleblad for Skive Kommune nr.

GNIST. Danmarks største solcelleanlæg. Økonomien er under pres. Tidlig indsats gør en forskel. Personaleblad for Skive Kommune nr. GNIST Personaleblad for Skive Kommune nr. 4 september 2009 Danmarks største solcelleanlæg Økonomien er under pres Tidlig indsats gør en forskel medarbejder.skivekommune.dk 2 Gnist Leder Indhold 3: Tal

Læs mere

7. møde. Tirsdag den 26. oktober 2010 (D) 1

7. møde. Tirsdag den 26. oktober 2010 (D) 1 Tirsdag den 26. oktober 2010 (D) 1 7. møde Tirsdag den 26. oktober 2010 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 3: Forespørgsel til indenrigs- og sundhedsministeren om svangreomsorg.

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 18 Maj 2015

Nyhedsbrev nr. 18 Maj 2015 Nyhedsbrev nr. 18 Maj 2015 Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal Lyt til ungdommen! Af Eva Møller, formand for Den Konservative Vælgerforening i Egedal Ungdommen i vore dage er ikke, som da

Læs mere

STEM. BENDTSEN Danmarks mand i EU KONSERVATIVT VIND PUSTER LIV I DE UNGE STEMMER NYE MEDLEMMER ER GULD. - vejen til indflydelse i EU BENDT

STEM. BENDTSEN Danmarks mand i EU KONSERVATIVT VIND PUSTER LIV I DE UNGE STEMMER NYE MEDLEMMER ER GULD. - vejen til indflydelse i EU BENDT PH POLITISK HORISONT NR. 02 MAJ 2014 FOKUS STEM KONSERVATIVT - vejen til indflydelse i EU BENDT BENDTSEN Danmarks mand i EU VIND PUSTER LIV I DE UNGE STEMMER NYE MEDLEMMER ER GULD - tag godt imod dem Leder

Læs mere

bladet Oplev Solkysten nyt tilbud fra LEV Børnehave udvisker grænserne mellem special- og almenområdet

bladet Oplev Solkysten nyt tilbud fra LEV Børnehave udvisker grænserne mellem special- og almenområdet ISSN: 1903-7937 Udvikling for udviklingshæmmede. Nr. 2. April 2011 60. årgang bladet kommune nægter at lade ung kvinde selv vælge et ellers totalt egnet botilbud Oplev Solkysten nyt tilbud fra LEV Børnehave

Læs mere

Formanden Claus Normann bød velkommen.

Formanden Claus Normann bød velkommen. Referat af ordinær generalforsamling for Konservative i Hørsholm afholdt tirsdag den 27. januar 2015 kl 19:30 på Restaurant Skovhus, Stumpedyssevej 4, Hørsholm DAGSORDEN 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 16 Marts 2015. Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal. Andre folks penge

Nyhedsbrev nr. 16 Marts 2015. Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal. Andre folks penge Nyhedsbrev nr. 16 Marts 2015 Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal Andre folks penge Af Eva Møller, formand for Den Konservative Vælgerforening i Egedal Ja, det er et emne, der ofte vækker diskussion.

Læs mere

Forsikring. Tema. Landsmødet: Et kig fra talerstolen Tema side 4-18. Lars Bonde, Tryg: Fremtiden bliver mere ekstrem side 12

Forsikring. Tema. Landsmødet: Et kig fra talerstolen Tema side 4-18. Lars Bonde, Tryg: Fremtiden bliver mere ekstrem side 12 Nr. 4 - Juni 2012 Forsikring Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Tema Landsmøde 2012 Landsmødet: Et kig fra talerstolen Tema side 4-18 Lars Bonde, Tryg: Fremtiden bliver mere ekstrem

Læs mere

ontakt Lyngby-Taarbæk Konservative Forening Nr. 1 April 2010 Årgang 51 Formandens hjørne af Poul Erik Pedersen Side 3

ontakt Lyngby-Taarbæk Konservative Forening Nr. 1 April 2010 Årgang 51 Formandens hjørne af Poul Erik Pedersen Side 3 ontakt Lyngby-Taarbæk Konservative Forening Nr. 1 April 2010 Årgang 51 Formandens hjørne af Poul Erik Pedersen Side 3 Generalforsamlingen i 2010 Af Jesper Andersen-Rosendal Side 4 De tre musketerer Grundlovsmøde

Læs mere