7 TRIN TIL DEN EFFEKTIVE ARBEJDSDAG JOHN ANDERSSON EFFEKTIVISERINGS EKSPERT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "7 TRIN TIL DEN EFFEKTIVE ARBEJDSDAG JOHN ANDERSSON EFFEKTIVISERINGS EKSPERT"

Transkript

1 7 TRIN TIL DEN EFFEKTIVE ARBEJDSDAG JOHN ANDERSSON EFFEKTIVISERINGS EKSPERT

2 Den Effektive Arbejdsdag Tak fordi du har valgt at downloade E-bogen, Den effektive arbejdsdag. Jeg har som direktør i virksomheden UPGRADEIT gennem de seneste 15 år hjulpet utallige danske virksomheder med at effektivisere processer og arbejdsgange og har herigennem opnået et unikt indblik i, hvad det er der stjæler tiden i dagligdagen. Det kræver altid et 360 eftersyn, hvis du vil ind til kernen af din udfordring. Derfor ser jeg på både input, proces og output samt interne og eksterne faktorer, som påvirker dig og din effektivitet. Min tilgang er mere praktisk end teoretisk, da jeg oplever de fleste har svært ved for alvor at konvertere teoretiske modeller til praksis. I denne E-bog giver jeg dig 7 anbefalinger, der giver en mere effektiv og stressfri arbejdsdag. Jeg vil åbne dine øjne for, hvor tiden forsvinder hen og vise dig hvilke redskaber, du kan bruge til at tilbageerobre magten over din arbejdsdag. God fornøjelse John Andersson Ekspert i personlig effektivitet UPGRADE IT hjælper enkeltpersoner, teams, afdelinger og hele virksomheder med at udnytte deres potentiale og ressourcer optimalt på områder de ofte helt har overset.

3 TAG MAGTEN TILBAGE De fleste af de mange tusinde deltagere, jeg har haft på mine kurser, føler de har svært ved at sætte deres egen dagsorden. De føler sig pressede af deadlines, kolleger, chefer og kunder, der alle forventer at kunne trække på deres ressourcer, når de har brug for det. Du har det måske på samme måde og føler, det er svært at nå dine opgaver, når dét du havde bestemt dig for at udføre i dag, ikke er dét du har brugt din tid på, når dagen er omme. Nøgleordet er fokus samt evnen til at planlægge og sige fra. E-bogen er tænkt som et værktøj til at få dig til at reflektere over, hvordan du bruger din tid på jobbet. Brug et par minutter på de øvelser, der er en del af bogen, og du vil opdage, at det kun er dig, der kan ændre på tingenes tilstand. Det er ikke andres skyld, selvom man nemt kan finde forklaringer, der peger i den retning. Husk, hvis du lader andre styre din hverdag, stjæle dit fokus og sluge din opmærksomhed - så opnår du med sikkerhed ikke det, du har sat dig for. Og for nogle betyder dét, at de ikke kan nå deres opgaver, at de føler sig udbrændte og stressede. Stress er vor tids folkesygdom, og det har store konsekvenser - både for dem det går ud over, deres nærmeste og arbejdspladsen som helhed. Derfor er det meget vigtigt, at du tager kontrol over din egen situation og ikke lader andre diktere din arbejdsdag. Herunder giver jeg dig nogle gode råd til, hvordan du tager kontrollen tilbage og får fokus på det, der er vigtigt for dig.

4 1 SÆT MÅL Uden mål ingen retning. Uden retning ingen struktur og dermed er scenen sat for en arbejdsdag, der smuldrer mellem hænderne på dig. Hvornår har du senest sat dig ned og lavet rigtige mål? Rigtige mål skal være: Målbare Veldefinerede Realistiske Attraktive Motiverende Vigtigst af alt skal der være en deadline. Brug 5 minutter på at formulere dit næste mål. Skriv dit mål ned her Husk at hænge det op på opslagstavlen og fortæl det til dine omgivelser. Det gør det nemmere for dig at nå målet, og det giver opbakning og forståelse fra omgivelserne for, hvad det er, du vil opnå og hvorfor du prioriterer som du gør.

5 2 OMGIVELSERNES SKYLD? En stor del af din arbejdsdag er styret af omgivelserne. Hvis du ønsker en mere effektiv arbejdsdag, er det vigtigt, at du forholder dig til omgivelsernes påvirkning på dig. Du skal specielt være opmærksom på den kultur, du er en del af. Er der meget smalltalk, holder I mange møder, er der mange forstyrrelser, osv? Der kan forekomme masse af forstyrrelser i løbet af en dag. Tænk over følgende, og sæt X ved dem du oplever som medvirkende til, at du har svært ved at nå dine opgaver og dine mål. [ ] Ineffektive møder [ ] Small talk på gangen [ ] It problemer [ ] Ventetid [ ] Manglende ledelse [ ] Mange forskellige systemer [ ] Telefonsamtaler [ ] Administrative opgaver [ ] Støj på kontoret [ ] Den åbne dør-politik [ ] Spørgsmål fra kunder og kolleger Ved at være bevidst omkring ovenstående, har du mulighed for at minimere og måske helt eliminere nogle af dem. Prøv det, det har større effekt end du tror. Ofte oplever dine kolleger, at de ting du påpeger faktisk også er det, der forhindrer dem i at nå deres mål. Tænk bare på dem - måske dig selv inklusiv - der siger, at de når dobbelt så meget, når de arbejder hjemmefra. Det skyldes, at mange af ovenstående faktorer ikke er tilstede på samme måde som på kontoret. Ovenstående er den svære del at implementere, da det involverer og påvirker dine omgivelser. Prøv det alligevel og fortæl dine omgivelser, hvorfor du agerer, som du gør.

6 3 SELVINDSIGT Vi ved, at en stor del af det at være ineffektiv også handler om, hvordan du selv agerer. Det er ofte nemt at påpege, at det er andres skyld, at man ikke selv kommer i mål. Her kan det være sundt, at du betragter dig selv udefra. Med ærlighed kommer man længst, er der et ordsprog der hedder. Det gælder ikke mindst, når det kommer til at erkende egne svagheder. Der er mange forstyrrelser i løbet af en dag. Tænk over følgende og sæt X ved dem du oplever som medvirkende til, at du har svært ved at nå dine daglige opgaver: [ ] Manglende fokus [ ] Dårlig personlig organisering [ ] Perfektionisme [ ] Manglende prioritering [ ] Dårlig daglig planlægning [ ] Manglende evne til at sige fra [ ] Træthed [ ] Dårlig koncentration [ ] Manglende selvdisciplin [ ] Manglende uddelegering [ ] Multitasking [ ] Dårlig mail styring [ ] Overspringshandlinger [ ] Facebook / Andet privat Ovenstående er de nemmeste ændringer at implementere, da de ikke involverer andre end dig selv. Du skal altså ikke overbevise andre om, at det er en god idé. Hvis du arbejder målrettet med det, vil du efter ganske kort tid opleve en væsentlig forbedring i din produktivitet, som giver dig overskud. Det handler ikke om at løbe stærkere. Det handler om, at du løber mod målet uden for mange omveje.

7 4 PRIORITERING Dine prioriteringer er i høj grad medvirkende til, hvordan din arbejdsdag forløber. Where you start is where you stay! Oversat betyder det, at dér hvor du begynder din dag, hænger du ofte fast hele dagen. Starter du dagen uden at prioritere, planlægge og sætte din egen dagsorden, så er det også sådan, den kommer til at forløbe. Med det in mente - tænk så på hvordan du prioriterer og planlægger din dag, så det ikke er omgivelserne, der sætter din dagsorden. Du har lige taget hul på en ny arbejdsdag, og du skal i gang med den første opgave. Hvilken opgave starter du med? Sæt 2 X er. Jeg starter med 1. [ ] De sjove 2. [ ] De kedelige 3. [ ] Hurtigst overståede 4. [ ] Dem som tager længst 5. [ ] De lette opgaver 6. [ ] De svære opgaver 7. [ ] Opgaver jeg ved jeg kan 8. [ ] Opgaver der er vigtige 9. [ ] Opgaver andre har givet mig 10. [ ] Opgaver jeg selv har valgt 11. [ ] Opgaver der haster 12. [ ] Opgaver hvor jeg skal sætte mig ind i noget nyt De ulige er de typiske, det er nemlig dem der er hurtige, sjove, lette, haster osv. Vælger du det der haster, frem for det der er vigtigt og går du i gang med det andre har pålagt dig, i stedet for at holde dig til din egen dagsorden?

8 5 SIG TIL OG FRA Din planlægning er afgørende for, hvor effektiv du er. Selvom du har en plan for dagen, når du starter, ender det ofte med, at det ikke er det dagen er gået med, når den er omme. Det handler om at kunne sige til og fra og ikke lade sig styre af andres agendaer. Selvom dine kolleger og din chef synes, at du burde gøre både dette og hint, er du nødt til at gå op i helikopterperspektiv og se på det hele mere overordnet. Hvis du praktiserer dette, bliver du bedre til at se, hvordan det passer ind i den store sammenhæng. Husk at udfordre de opgaver du får. Alt for mange udfører blot det, de troede, de havde fået besked på. Manglende forventningsafstemning fører til masser af spildte kræfter og arbejdstimer. Problemet er, at der produceres masser af unødigt arbejde, fordi man ikke har afstemt modpartens forventninger. Gør dig selv en tjeneste - spørg, spørg, spørg. Det kan spare dig for masser af stress og unødigt arbejde. Tænk ud over andres dagsorden og sæt din egen. Det kan virke ukollegialt og grænseoverskridende. Tænk i stedet på det, som din måde at bidrage med mest mulig værdi til virksomheden. Hvis du til enhver tid kan argumentere for, hvorfor du prioriterer, som du gør, er det ikke så svært eller farligt, som det lyder. Husk at din chef og dine kolleger ikke kender din dagsorden, og de kan derfor heller ikke prioritere for dig. Det kan kun du.

9 6 DAGLIGE VÆRKTØJER Har du tænkt over, hvor effektiv du er i brugen af de værktøjer, du arbejder med til daglig? Jeg har gennem de seneste år oplevet at det redskab, som en medarbejder brugte mest tid på, faktisk også var det vedkommende var svagest til. Eksempel: Programmer til håndtering af mails, jeres ERP eller økonomi system bruger du sikkert meget tid på dagligt. Udnytter du de muligheder programmet tilbyder for at arbejde effektivt? Sikkert ikke. Paradokset er, at de basale IT programmer, du arbejder med dagligt, kan så meget mere end det, du har lært dig selv, set hos en kollega, googlet dig til eller set videoer om på YouTube. Kunsten er at vide, hvad du ikke ved og ikke kun at få hjælp der, hvor du løber panden mod muren. Når jeg spørger mine kursister, hvad det er, de gerne vil lære, er svarene ofte meget konkrete og handler om, hvor de oplever problemer. Når dagen er omme, kan de se, at det er på helt andre områder, de kan optimere og spare mest tid. Det viser sig ofte, at de er gået over åen efter vand, når de laver rutine opgaver. Kort sagt er det svært selv at se, at man kan spare oceaner af tid på daglige opgaver. Fordi du har arbejdet med et program i 10 år, er du ikke nødvendigvis specielt effektiv i det. Så tænk over, om du virkelig er skarp nok på dine basale færdigheder. Vidste du eksempelvis, at Outlook kan slette alle overflødige mails med et enkelt klik?

10 7 FRA INDBAKKE TIL OVERBLIK En af de helt store tidsrøvere og forstyrrende programmer er dit mail program. Tænk på, hvor meget det tager af din tid og påvirker din hverdag. 73% af en videns medarbejders tid, dagligt går med at arbejde i og omkring mailprogrammet. Derfor er det nødvendigt, at du begynder at forholde dig til, hvordan du anvender det. Første skridt er at lave en strategi for, hvor ofte du tjekker din mail, og når du behandler mails, hvordan du så griber det an. Der findes masser af værktøjer, som kan hjælpe dig med det. Problemet er, at de færreste ikke er kommet meget længere end at sætte flag ved det, de mangler at følge op på. Du lader indbakken være en parkeringsplads for mails, der ikke er læst, ikke er færdigbehandlede eller mails du ikke fik taget stilling til første gang, du læste dem. I stedet for at lade dig styre af de mails, du modtager, er du nødt til at tage skeen i den anden hånd og lave en klar strategi for, hvordan du prioriterer det, du modtager og hvornår/hvordan du behandler dem. En mulig strategi er de 4D er. Kort fortalt arbejder du ud fra følgende: 1. Do it (mails du kan håndtere hurtigt her og nu) 2. Defer it (sæt flag ved mailen og håndter den senere) 3. Delegate it (udliciter opgaven i mailen ved brug af opgavefunktionen) 4. Delete it (slet den hvis den ikke længere er relevant) Ved at anvende ovenstående, frigøres der masser af effektiv arbejdstid. For at mestre maildisciplinen, kræver det en klar strategi og intensiv brug af nogle af de mindre kendte funktioner såsom: Ryd op, hurtige trin, regler, hurtige dele og søgemapper.

11 NEXT STEP Jeg håber, at ovenstående har givet dig stof til eftertanke. Hvis du arbejder intensivt og målrettet på at effektivisere din arbejdsdag, vil du med sikkerhed opleve, at du genvinder kontrollen over din dag. Du opnår at producere væsentligt mere af det, der virkelig skaber værdi og har betydning for dig og din succes. Meget af det du har læst i denne e-bog er ikke raket videnskab, men mere en reminder om noget du måske godt vidste i forvejen. Det gør det ikke mindre aktuelt. Din succes ligger i det faktum, at du ved at downloade denne e-bog har vist dig selv, at du er bevidst om, at du kan gøre det bedre. Det er et kæmpe skridt på vejen mod en mere effektiv arbejdsdag. Med hjælp til den rette strategi og træning i de rigtige værktøjer, kan du ændre din arbejdsdag radikalt. Et ordsprog siger: Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner. Så lov dig selv at gå fra tanke til handling. Det man træner, bliver man god til. Jeg ønsker dig held og lykke på rejsen mod en mere effektiv og stressfri hverdag. Få flere tips og tricks ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev på: /John Andersson Har du spørgsmål, kommentarer eller ønsker at vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig til en mere effektiv hverdag, så tøv ikke med at kontakte mig direkte på john@upgradeit.dk eller besøg os på

3 FORSKELLIGE SLAGS FORSTYRRELSER OG HVORDAN DU HÅNDTERER DEM

3 FORSKELLIGE SLAGS FORSTYRRELSER OG HVORDAN DU HÅNDTERER DEM 3 FORSKELLIGE SLAGS FORSTYRRELSER OG HVORDAN DU HÅNDTERER DEM Indledning Tak fordi du har valg at downloade guiden 3 forskellige slags forstyrrelser og hvordan du håndterer dem. Jeg går ud fra, at du har

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Vil du have 15-20 minutter mere om dagen?

Vil du have 15-20 minutter mere om dagen? Vil du have 15-20 minutter mere om dagen? Af: Søren Dybdal, NYE Visioner & Niels Overgaard, No Communication Du kan få mere fra hånden på kortere tid, hvis du lærer at arbejde mere effektivt. Denne artikel

Læs mere

SKRU OP FOR EFFEKTIVITETEN!

SKRU OP FOR EFFEKTIVITETEN! SKRU OP FOR EFFEKTIVITETEN! STYR DIN TID SÅ DEN IKKE STYRER DIG! Vil du én gang for alle have styr på tiden? Er du også træt af aldrig at blive færdig? Vokser to-do-listen og indbakken støt, selv om du

Læs mere

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi 4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi Trin 1: Genskab energibalancen Stress opstår, når vi gennem længere tid har brugt mere energi, end vi har fyldt

Læs mere

Nå mere og arbejd mindre

Nå mere og arbejd mindre Nå mere og arbejd mindre Mark Mayland www.personligworkflow.com mm@personligworkflow.com 26 74 59 71 1 Hvem har gavn af Personlig Workflow? Vi har alle brug for mere overskud i hverdagen, til at udføre

Læs mere

Nå mere og arbejd mindre

Nå mere og arbejd mindre Nå mere og arbejd mindre Mark Mayland www.personligworkflow.com mm@personligworkflow.com 26 74 59 71 1 Hvem har gavn af Personlig Workflow? Vi har alle brug for mere overskud i hverdagen, til at udføre

Læs mere

Effektive og stressfrie arbejdsdage

Effektive og stressfrie arbejdsdage Sådan skaber du Effektive og stressfrie arbejdsdage En workbook af Dorthe Rindbo Denne workbook tilhører: INDHOLD Sådan skaber du effektive og stressfrie arbejdsdage Effektiv arbejdsdag Sådan!... 04 Trin

Læs mere

Mere overskud i hverdagen. Refleksionsskema GAF Årsmøde 2015

Mere overskud i hverdagen. Refleksionsskema GAF Årsmøde 2015 Refleksionsskema GAF Årsmøde 2015 Kære deltager Formålet med dette skema er at give dig anledning til at reflektere over dine egne arbejdsrutiner på en række områder med betydning for evnen til at levere

Læs mere

FÅ STYR PÅ DIN INDBAKKE I 5 NEMME TRIN

FÅ STYR PÅ DIN INDBAKKE I 5 NEMME TRIN FÅ STYR PÅ DIN INDBAKKE I 5 NEMME TRIN Indledning Tak fordi du har valg at downloade guiden Få styr på din indbakke i 5 nemme trin Jeg går ud fra, at du har downloadet denne guide, fordi du har et ønske

Læs mere

Personlig planlægning

Personlig planlægning for Blå Kors Medarbejderkonference 2017 Personlig planlægning Så en tanke, høst en handling Så en handling, høst en vane Så en vane, høst en karakter Så en karakter, høst en skæbne - engelsk talemåde Agenda

Læs mere

nemmere HVERDAG Mette Bundgaard Jean Hausgaard-Olesen

nemmere HVERDAG Mette Bundgaard Jean Hausgaard-Olesen EN nemmere HVERDAG & Mette Bundgaard Jean Hausgaard-Olesen EN nemmere HVERDAG EN NEMMERE HVERDAG Mette Bundgaard & Jean Hausgaard-Olesen, Time Consult 2017 Illustrationer: Niels Villum Petersen Gennemlæsning

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

SÅDAN OPBYGGER DU EN PRIORITERINGSKULTUR

SÅDAN OPBYGGER DU EN PRIORITERINGSKULTUR OPBYG EN PRIORITERINGSKULTUR Side1 1 SÅDAN OPBYGGER DU EN PRIORITERINGSKULTUR Det er muligt at reducere antallet af mennesker der bliver ramt af stress, som følge af at de arbejder mere end, der er godt

Læs mere

Outlook 2010 opsætning

Outlook 2010 opsætning Outlook 2010 opsætning Personlig Workflow Nå mere og arbejd mindre Personlig Workflow www.personligworkflow.com kontakt@personligworkflow.com Introduktion til Outlook 2010 guide Microsoft Outlook 2010

Læs mere

Om metoden Kuren mod Stress

Om metoden Kuren mod Stress Om metoden Kuren mod Stress Kuren mod Stress bygger på 4 unikke trin, der tilsammen danner nøglen til endegyldigt at fjerne stress. Metoden er udviklet på baggrund af mere end 5000 samtaler og mere end

Læs mere

Tjeklisten for bedre indtjening

Tjeklisten for bedre indtjening Tak fordi du har downloadet Den ultimative tjekliste for bedre indtjening. Manglende indtjening hænger ofte sammen med, at der er ting i dit workflow, du kan forbedre. En tjekliste er uvurderlig, for den

Læs mere

7 GRUNDREGLER FOR GOD MØDEFORBEREDELSE

7 GRUNDREGLER FOR GOD MØDEFORBEREDELSE 7 GRUNDREGLER FOR GOD MØDEFORBEREDELSE Indledning Tak fordi du har valg at downloade guiden De 7 grundregler for god mødeforberedelse. Jeg går ud fra, at du har downloadet denne guide, fordi du har et

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Planlægning og effektivitet

Planlægning og effektivitet Planlægning og effektivitet Planlæg bedre, og opnå større effektivitet Personlig effektivitet handler om at det er dig, der skal styre tiden og planlægning af opgaverne ikke omvendt. Er du presset af mange

Læs mere

Lean i Faaborg-Midtfyn kommune

Lean i Faaborg-Midtfyn kommune Lean i Faaborg-Midtfyn kommune Direktionen har vedtaget at igangsætte et pilotprojekt i Faaborg-Midtfyn kommune indenfor lean. Lean indføres for at sikre en ensartet værdiskabende og resultatskabende metode

Læs mere

hjælpepakke til mentorer

hjælpepakke til mentorer forventningsafstemning Ved kaffemøder: Mentee sørger for en agenda Hvor mødes vi? Hvor længe varer mødet? Hvad er ønskede udbytte af mødet? Ved længere forløb: Se hinanden an og lær hinanden lidt at kende.

Læs mere

1:1 Samtaler Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

1:1 Samtaler Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1:1 Samtaler 1:1 samtalerne er en af dine muligheder for at være en synlig leder og for at give dine medarbejdere kvalitetstid. Det er her, hvor I sætter jer ned sammen og hvor dine medarbejdere får din

Læs mere

Få din weekend tilbage med vores knivskarpe kursus i personlig planlægning, som giver dig styr på din tid og bedre workflow en gang for alle!

Få din weekend tilbage med vores knivskarpe kursus i personlig planlægning, som giver dig styr på din tid og bedre workflow en gang for alle! Få din weekend tilbage med vores knivskarpe kursus i personlig planlægning, som giver dig styr på din tid og bedre workflow en gang for alle! Det er helt utroligt, hvordan alle AROS undervisere formår

Læs mere

Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv

Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv 5S Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv 2013 Lean Akademiet - Danmark Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv. 2013 Lean Akademiet

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

Erik Eksempel. Extended DISC 360 Graders Værktøj. Casefactory 17.9.2003

Erik Eksempel. Extended DISC 360 Graders Værktøj. Casefactory 17.9.2003 Extended DISC 60 Graders Værktøj Organisation Dato 7.9.00 Denne rapport er baseret på de svar der er givet på Extended DISC 60 Graders Værktøj - Åben 60 spørgeskema. Resultaterne viser oplevelsen fra dem

Læs mere

GUIDE TIL MERE EFFEKTIVE ARBEJDSVANER

GUIDE TIL MERE EFFEKTIVE ARBEJDSVANER GUIDE TIL MERE EFFEKTIVE ARBEJDSVANER Indledning Tak fordi du har valg at downloade guiden til mere effektive arbejdsvaner. Jeg går ud fra, at du har downloadet denne guide, fordi du har et ønske om at

Læs mere

5 TRIN TIL FORBEDRING AF DIT FOKUS

5 TRIN TIL FORBEDRING AF DIT FOKUS 5 TRIN TIL FORBEDRING AF DIT FOKUS Indledning Tak fordi du har valg at downloade guiden 5 trin til forbedring af dit fokus. Jeg går ud fra, at du har downloadet denne guide, fordi du har et ønske om at

Læs mere

10 gode råd. til dig som arbejder sammen med en hjerneskadet kollega. HJERNESKADECENTRET BOMI

10 gode råd. til dig som arbejder sammen med en hjerneskadet kollega. HJERNESKADECENTRET BOMI 10 gode råd til dig som arbejder sammen med en hjerneskadet kollega. HJERNESKADECENTRET BOMI De nærmeste kolleger skal vide, hvad den hjerneskadede medarbejders begrænsninger betyder i hverdagen på arbejdspladsen.

Læs mere

Få det bedste ud af din INNOVATIONS- PRAKTIK

Få det bedste ud af din INNOVATIONS- PRAKTIK UGE 37 Få det bedste ud af din INNOVATIONS- PRAKTIK >>>>>>>> Innovationspraktik uge 37 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Innovationspraktikken er en ny og anderledes mulighed for at udveksle erfaringer mellem offentlige

Læs mere

Kursuskatalog "Læring er for vigtig til at blive overladt til tilfældigheder. Kurser med humor og holdning INDTJENING KRÆVER INDSIGT

Kursuskatalog Læring er for vigtig til at blive overladt til tilfældigheder. Kurser med humor og holdning INDTJENING KRÆVER INDSIGT Kursuskatalog 2019 "Læring er for vigtig til at blive overladt til tilfældigheder Kurser med humor og holdning UPGRADEIT Telefon 70 205 285 www.upgradeit.dk info@upgradeit.dk 1 af 20 Hvorfor UPGRADEIT

Læs mere

DET EFFEKTIVE MØDE E-BOG

DET EFFEKTIVE MØDE E-BOG DET EFFEKTIVE MØDE E-BOG 2 I Rezolto hjælper vi dig med at kortlægge din virksomheds udfordringer og giver dig værktøjerne til at skabe (den rette) forandring. INDLEDNING EFFEKTIVE MØDER Kedelige møder.

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Bilag 2 interview IP2

Bilag 2 interview IP2 Bilag 2 interview IP2 Projekttitel: Supervision & Flow - A Relation? Overvågning & Flow - En Sammenhæng? Gruppenr: 11 Hus: SAMBACH 20.1 Semester: 2 Årstal: 2016 Udarbejdet af: Jakob Aagaard Hansen - Studienr.:

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Sådan HÅNDTERER du forandringer

Sådan HÅNDTERER du forandringer Sådan HÅNDTERER du forandringer Værktøjskasse til forandringsledelse FOKUS: Simple værktøjer der understøttes af konkrete handlinger! Kort forklaring: GEVINSTDIAGRAM - metode Gevinstdiagrammet er et værktøj

Læs mere

Velfærdsledelsesværktøj 5

Velfærdsledelsesværktøj 5 Velfærdsledelsesværktøj 5 Brug hånd, mund og fod og få kvalitet og effektivitet Ledere og medarbejdere på de borgernære områder oplever i stigende grad, at der er stort fokus på effektivitet. Mange oplever,

Læs mere

PERSONLIG EFFEKTIVITET Et effektivt værktøj

PERSONLIG EFFEKTIVITET Et effektivt værktøj PERSONLIG EFFEKTIVITET Et effektivt værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til personlig effektivitet Bevidstgør dig om, hvilke eventuelle tidsrøvere, du har i din hverdag! Følg følgende faser:

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING ER VIRKSOMHEDENS MEDARBEJDERE KLÆDT PÅ TIL FREMTIDEN? SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING KOMPETENCEUDVIKLING = NY

Læs mere

Nyhedsbrev for september 2008

Nyhedsbrev for september 2008 Nyhedsbrev for september 2008 Indhold i denne udgave Coaching eller mentoring 1 Når vi arbejder med forandring 2 Er det rart at arbejde? 4 Gode kollegaer er vigtigere end god løn 4 Vi bliver konstant forstyrret

Læs mere

Foredrag 2015. Mindbooster. Foreningen hjernesund Færøvej 51 2800 Lyngby Telefon +45 4162 4887 E-mail: info@hjernesund.dk

Foredrag 2015. Mindbooster. Foreningen hjernesund Færøvej 51 2800 Lyngby Telefon +45 4162 4887 E-mail: info@hjernesund.dk Foredrag 2015 Mindbooster STYRK DET MODNE LIV - få inspiration og viden med foredrag fra Mindbooster Det bedste jeg kan gøre for mig selv, min familie og venner er at holde mig frisk og i live - Charlotte,

Læs mere

Bliv en bedre leder med 5 simple trin. Få mere trivsel, bedre performance og mindre stress

Bliv en bedre leder med 5 simple trin. Få mere trivsel, bedre performance og mindre stress Bliv en bedre leder med 5 simple trin Få mere trivsel, bedre performance og mindre stress Bliv en bedre leder INDHOLD Følg de 5 trin i denne guide og oplev straks, at dine medarbejdere vil være nysgerrrige,

Læs mere

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder!

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! 10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! Jacob Elton og Martin Bengaard Jensen og Jensen Marketing ApS People search for information - to find solutions. When they do and it fits their

Læs mere

STYR TIDSRØVERNE. 1 Styr tidsrøverne

STYR TIDSRØVERNE. 1 Styr tidsrøverne 1 Styr tidsrøverne 9 1 Styr tidsrøverne Hverdag i kontormiljøet Fred og ro! Det er nu du tager en større sag frem som vil kræve et par timers koncentreret arbejdsindsats. Måske en sag hvor du skal sætte

Læs mere

INNOVERSITY COPENHAGEN 2016 Få bedre sparring fra dit professionelle netværk side 1

INNOVERSITY COPENHAGEN 2016 Få bedre sparring fra dit professionelle netværk side 1 side 1 BLIV BEDRE TIL AT ANVENDE DIN INDERCIRKEL Metoden som beskrives i dette analyseværktøj er udviklet med inspiration fra mange års forskning og erfaring i netop styrkelsen af den vigtige indercirkel.

Læs mere

Læs først casebeskrivelsen på næste side. Det kan være en god ide at skimme spørgsmålene, som I skal besvare, inden casen læses.

Læs først casebeskrivelsen på næste side. Det kan være en god ide at skimme spørgsmålene, som I skal besvare, inden casen læses. I en kort artikel på næste side beretter vi om Elin, der er borgerkonsulent i Visitationen i Aarhus Kommune. Tidligere var Elins titel visitator. Artiklen beskriver på baggrund af interviews hvad forandringen

Læs mere

POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK

POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK KURSER gennemgang, eksempler og praktiske øvelser 1 KOMMUNERETTET KURSUS I BRUG AF POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK Få en gennemgang, lav eksempler og deltag i praktiske øvelser

Læs mere

Punkt 9 - bilag 3. Vejledning vedr. brug af Cisco Jabber

Punkt 9 - bilag 3. Vejledning vedr. brug af Cisco Jabber Punkt 9 - bilag 3 vedr. brug af Cisco Jabber Region Sjælland 2014 INDHOLD 1. Organisation & Ansvar 2. Juridiske aspekter 3. Generel brug af Cisco Jabber Tilgængelighed Chat Skærmdeling Videosamtale Virtuelle

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje 2005 Will-management er et halvårligt selvudviklingsforløb med fokus på anvendelse af den stærke, den gode og den intelligente vilje. I løbet af fire moduler

Læs mere

Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1

Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1 Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1 Principper for optimering af arbejdsgange I samtlige kommuner, hvor Rejseholdene har arbejdet med at beskrive og forbedre arbejdsgangen for udarbejdelse af husdyrgodkendelser,

Læs mere

09.50 Anerkendende tilgang til organisationsudvikling Teori og et par eksempler v/ Lotte Lüscher. 11.30 Metoder: Involverende udviklingsprocesser

09.50 Anerkendende tilgang til organisationsudvikling Teori og et par eksempler v/ Lotte Lüscher. 11.30 Metoder: Involverende udviklingsprocesser Anerkendende udviklingsprocesser Temadag den 18. maj, 2010 9.30 Ankomst, kaffe. v/ Lotte Lüscher 09.50 Anerkendende tilgang til organisationsudvikling Teori og et par eksempler v/ Lotte Lüscher 11.30 Metoder:

Læs mere

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn...

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn... Arbejdspapir Grib dagen livet venter ikke 2017 Navn... Din bedst mulige fremtid Livet er det, der sker, mens du har travlt med at lægge andre planer - John Lennon Tiden er nu, og det er tid til at sætte

Læs mere

Sådan løfter du fællesskabet og tager ansvaret på dig. - de 5 trin. Bliv en bedre hjælp for dem, der er omkring dig

Sådan løfter du fællesskabet og tager ansvaret på dig. - de 5 trin. Bliv en bedre hjælp for dem, der er omkring dig Sådan løfter du fællesskabet og tager ansvaret på dig - de 5 trin Bliv en bedre hjælp for dem, der er omkring dig Bliv bedre til at løfte fællesskabet INDHOLD Følg de 5 trin i denne guide og oplev straks,

Læs mere

Sådan finder du vejen til dit nye job

Sådan finder du vejen til dit nye job Sådan finder du vejen til dit nye job Mange mennesker går på arbejde dag ud og dag ind uden at have hjertet med sig, men fordi at de siger til sig selv at de skal tjene pengene til at betale regningerne

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

HK UNGDOM HOVEDSTADENS

HK UNGDOM HOVEDSTADENS HK UNGDOM HOVEDSTADENS KURSUSKATALOG 2016 * Tilmeld dig via www.mithk.dk * Er du over 30 år, skal du tilmelde dig via mail: ungdom.hovedstaden@hk.dk FAGPRØVEKURSUS 9. februar kl. 17.00-21.00 15. februar

Læs mere

Sådan hjælper du en kollega i stress* - 5 trin der hjælper

Sådan hjælper du en kollega i stress* - 5 trin der hjælper Sådan hjælper du en kollega i stress* - 5 trin der hjælper Bliv en bedre hjælp for dem, der er omkring dig * med stress mener vi en belastet kollega, der måske er på vej mod en alvorlig belastningsreaktion

Læs mere

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ Life2Save 360 Når vi siger 360 grader betyder det, at vi er med jer hele vejen rundt. Vores 360 cirkel er opbygget af moduler, der kan sammensættes og tilpasses, så det

Læs mere

Professionel kapital Grænseløsheder og Anerkendelse

Professionel kapital Grænseløsheder og Anerkendelse Professionel kapital Grænseløsheder og Anerkendelse Ved Ph.d., cand.psych.aut., post.doc og selvstændig organisationspsykolog Programmet 12.00-12.45 Frokost. 12.45-13.45 Grænsen mellem arbejde og privatliv

Læs mere

Planlæg bedre få mere tid

Planlæg bedre få mere tid Kirsten Andersen, Mariann Bach Nielsen og Claus Bekker Jensen Mnemosyne Kurser & Forlag 5 I Japans gamle kejserstad Kyoto er der mange templer og helligdomme. Her har japanerne gennem tiderne valfartet

Læs mere

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Vindere i salget har en plan tabere har en undskyldning I arbejdet med salg og forbedring af performance er det vigtigt, at man konstant træner og udfordrer sig selv

Læs mere

Guide til mindfulness

Guide til mindfulness Guide til mindfulness Mindfulness er en gammel buddistisk teknik, der blandt andet kan være en hjælp til at styre stress og leve i nuet. Af Elena Radef. Januar 2012 03 Mindfulness er bevidst nærvær 04

Læs mere

Teambuilding der virker -kunsten at gå efter guldet

Teambuilding der virker -kunsten at gå efter guldet Teambuilding der virker -kunsten at gå efter guldet Selvom det er sjovt, kan det godt være lærerigt. Guldminen suppleret med andre legende og lærende aktiviteter. Titlerne dækker over stærkt motiverende

Læs mere

PROCES MANUAL. Email: stressfonden@stressfonden.dk. Hjemmeside: www.stressfonden.dk

PROCES MANUAL. Email: stressfonden@stressfonden.dk. Hjemmeside: www.stressfonden.dk PROCES MANUAL Formålet med følgende proces er at opridse en metode til, at afklare konkrete forhold i afdelingen eller i et team, som har betydning for stress og trivsel. Trin 1 i processen: I har en ½

Læs mere

5 konkrete tips til helstøbt ledelse! Bliv en helstøbt leder og få det bedste! frem i dine medarbejdere

5 konkrete tips til helstøbt ledelse! Bliv en helstøbt leder og få det bedste! frem i dine medarbejdere 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Side 1 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Bliv en helstøbt leder og få det bedste frem i dine medarbejdere 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Side 2 Tip 1: Vær

Læs mere

Kunsten at få succes med CRM

Kunsten at få succes med CRM Kunsten at få succes med CRM Kunden i centrum Den succesfulde CRM-implementering 30 20 Den største fejl, virksomheder kan gøre, når de skal vælge CRMsystem, er at bruge al tiden på at evaluere leverandører

Læs mere

Lean i den offentlige sektor. Anvendelse af Lean Management i kommuner, regioner og stat

Lean i den offentlige sektor. Anvendelse af Lean Management i kommuner, regioner og stat Lean i den offentlige sektor Anvendelse af Lean Management i kommuner, regioner og stat Lean i den offentlige sektor Anvendelse af Lean Management i kommuner, regioner og stat Marts 2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sådan oversætter du centrale budskaber

Sådan oversætter du centrale budskaber Sådan oversætter du centrale budskaber Dette er et værktøj for dig, som Vil blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til dine medarbejdere, så de giver mening for dem Har brug for en simpel

Læs mere

Uddelegering? Du er dig eller din leder eller en anden leder

Uddelegering? Du er dig eller din leder eller en anden leder Uddelegering? Du er dig eller din leder eller en anden leder Arbejder du ofte med opgaver, som kun du kan udføre? Tør du uddelegere? Eller er du bange for at miste kontrollen? Har du ikke tid til at uddelegere?

Læs mere

PRESENTED BY LØBER DU OG DINE HOLDKAMMERATER MED TITLEN SOM DANMARKS BEDSTE TEAM

PRESENTED BY LØBER DU OG DINE HOLDKAMMERATER MED TITLEN SOM DANMARKS BEDSTE TEAM PRESENTED BY LØBER DU OG DINE HOLDKAMMERATER MED TITLEN SOM DANMARKS BEDSTE TEAM WWW.60DAGE.DK Med kampagnen blev jeg opmærksom På, at det er vigtigt at yde lidt hver dag, at rose andre og være taknemmelig

Læs mere

CUSTOM GROUP Freelance salg, salgsledelse eller salgstræning

CUSTOM GROUP Freelance salg, salgsledelse eller salgstræning CUSTOM GROUP Freelance salg, salgsledelse eller salgstræning Introduktion til en styrket og stigende omsætning i din virksomhed. Tak for din interesse for at møde os. Jeg har hermed fornøjelsen af at præsentere

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 19. 20. 21. maj 2015 Intensivt certificering-kursus / Max. 10 deltagere [Målgruppe] Motivation Factor Job & Education er for dig, der Arbejder med

Læs mere

God ledelse kræver god kommunikation. Retorisk Akademi er en uddannelse med individuel træning, ekspertoplæg og netværk.

God ledelse kræver god kommunikation. Retorisk Akademi er en uddannelse med individuel træning, ekspertoplæg og netværk. God ledelse kræver god kommunikation. Retorisk Akademi er en uddannelse med individuel træning, ekspertoplæg og netværk. Retorisk Akademi Du kan sikkert jeres strategier - men kan du kommunikere dem? Retorisk

Læs mere

INDFLYDELSE HVEM TROR DU STYRER DIT LIV?

INDFLYDELSE HVEM TROR DU STYRER DIT LIV? INDFLYDELSE Side1 1 LÆSETID: 6 MINUTTER INDFLYDELSE HVEM TROR DU STYRER DIT LIV? Dit liv følger lige nu nogle spor, du ikke selv har lagt. Du tror, at det er dig der bestemmer, hvordan dit liv skal udvikle

Læs mere

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Sådan får du anvendt dit kursus i praksis - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Introduktion Ifølge Robert Brinkerhoffs, studier om effekten af læring på kurser,

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 ENERGISTYRELSEN rapport Marts 2014 Antal besvarelser: Svarprocent: 28 88% INDHOLD 3 OM DENNE RAPPORT 4 OPBYGNINGEN AF RAPPORTEN 5 DEL 1: OVERORDNEDE RESULTATER 5 GENNEMSNIT, EMNEOMRÅDERNE

Læs mere

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING?

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? Kickstart jeres drømme og få mod til at tænke anderledes for jeres forening FORENINGS- UDVIKLING hvad er det? Har du drømme og ambitioner på din forenings vegne?

Læs mere

Step Up. Ole Bødtcher. Netværket Interne Auditorer

Step Up. Ole Bødtcher. Netværket Interne Auditorer Ole Bødtcher Jeg har arbejdet 20 år i den finansielle sektor med særligt fokus på salg, markedsføring og uddannelse af ledere og medarbejdere. Jeg har nu været i konsulentbranchen i 15 år, hvor jeg har

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål

Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål Kursus for kursusledere den 25. september 2013 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Få inspirationsmail på www.habitmanager.com 1 Værktøj:

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Vores st yringsredskab

Vores st yringsredskab It strategi 2014 Vores st yringsredskab Når Råbjerg Mile bevæger sig hen over toppen af Nordjylland med 15-30 meter om året ændres udviklingen på vejen. Vi kan ikke stoppe milen, ligesom vi ikke kan stoppe

Læs mere

DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS?

DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS? DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS? EN UNDERSØGELSE AF HVORDAN VI OPLEVER DIGITALISERING PÅ VORES ARBEJDSPLADSER 1 Det kan du blive klogere på: DIG OG DIGITALISERING Fortid, fremtidsønske eller skrækscenarie?

Læs mere

mortenmunster.com Sæson 2 IF SKADEFORSIKRING DROPPEDE BONUS- ORDNINGEN I ALLE SINE 4 LANDE HER ER, HVAD DER SKETE

mortenmunster.com Sæson 2 IF SKADEFORSIKRING DROPPEDE BONUS- ORDNINGEN I ALLE SINE 4 LANDE HER ER, HVAD DER SKETE IF SKADEFORSIKRING DROPPEDE BONUS- ORDNINGEN I ALLE SINE 4 LANDE HER ER, HVAD DER SKETE IF SKADEFORSIKRING DROPPEDE BONUSORDNINGEN I ALLE SINE 4 LANDE HER ER, HVAD DER SKETE I If fjernede man sin bonusordning

Læs mere

Digital læring i AMU

Digital læring i AMU Digital læring i AMU En undersøgelse af barrierer og holdninger Steen Grønbæk 1 stgr@mercantec.dk Kort om TUP-projekt Digital læring i AMU Formålet med projektet er at udvikle, afprøve og dokumentere læringsforløb,

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Hvordan effektiviserer I jeres processer

Hvordan effektiviserer I jeres processer Tryksag 541-643 Hvis I vil vide mere Kom godt i gang med standarder I er velkomne til at kontakte vores erfarne konsulenter inden for kvalitetsledelse og andre ledelsessystemer på telefon 39 96 61 01 eller

Læs mere

Indledning...1 Hvad er en konflikt?...1 I institutionen...1 Definition af konflikt:...2 Hvem har konflikter...2 Konfliktløsning...

Indledning...1 Hvad er en konflikt?...1 I institutionen...1 Definition af konflikt:...2 Hvem har konflikter...2 Konfliktløsning... Indledning...1 Hvad er en konflikt?...1 I institutionen...1 Definition af konflikt:...2 Hvem har konflikter...2 Konfliktløsning...3 Hanne Lind s køreplan...3 I Praksis...5 Konklusion...7 Indledning Konflikter

Læs mere