Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. maj 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. maj 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B"

Transkript

1 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. maj 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Kurt Madsen, Ole Lundberg Larsen, Per Skødt Hansen og Carl Jesper Hermansen DSA: Ole V. Jørgensen og Poul Meldgaard Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri: Søren Jacobsen Marine Ingredients Denmark: Anne-Mette Bæk Jespersen Pelagisk PO: Esben Sverdrup-Jensen NaturErhvervstyrelsen: Anders Munk Jensen, Bjørn Wirlander, Mik Jensen, Bent Pallisgaard, Ulf Bjerre, Ulla Wiborg, Martin Andersen og Søren Palle Jensen Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Udvikling i fiskerierne og evt. regeljusteringer. Følgende fiskerier forventes drøftet: a. Kvotebytter b. Uddeling fra Fiskefonden c. Løbende regulering for FKA-rationsfiskerierne d. Løbende regulering for Mindre Aktive Fartøjer e. Løbende kw-dage regulering 3. Status for tobisfiskeriet 4. Drøftelse af udkast til rapport om kvoteudnyttelse i dansk fiskeri (udkast fremsendes inden mødet) 5. Drøftelse af vilkår for fiskeri af brisling i Limfjorden 6. Gensidig orientering om kontrolspørgsmål i. Opfølgning vedrørende de forhøjede bødestørrelser på hygiejneområdet 7. Eventuelt NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 DK 1780 København V Tlf mail@naturerhverv.dk

2 Dagsordenspunkt 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen, og spurgte til om dagsordenen kunne godkendes, og om der var nogen yderligere punkter til denne. DSA ønskede nyt punkt om sildebifangster som tages under pkt. 2. Danmarks Fiskeriforening PO ønskede status for overbookning - tages under pkt. 2.b. Marine Ingredients Denmark ønskede status for vandfradrag tages under evt. Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri ønskede en status på kvotebytter, og om disse kan blive permanente tages under pkt. 2a. Endvidere ønskede FSK, at manglen på bt og kw blev drøftet tages under pkt. 2.e. Dagsordenspunkt 2. Udvikling i fiskerierne og evt. regeljusteringer. Følgende fiskerier forventes drøftet: a. Kvotebytter b. Uddeling fra Fiskefonden c. Løbende regulering for FKA-rationsfiskerierne d. Løbende regulering for Mindre Aktive Fartøjer e. Løbende kw-dage regulering Ad punkt 2: DSA udtrykte bekymring for, at store sildebifangster i industrifiskeriet vil påvirke konsumkvoten og pegede på nødvendigheden af at begrænse bifangsterne mindst muligt. DFPO og MID understregede, at sildebifangstkvoten intet har at gøre med konsumsildekvoten, men tjener som formål at holde industrifiskeriet i gang. Danmarks Fiskeriforening PO, Marine Ingredients Denmark og Danmarks Pelagiske PO udtrykte ønske om, at der snarligt findes en ny model til administration af sildebifangst i industrifiskeriet. Formanden orienterede om, at Ministeriet er ved at udarbejde en ny model for administration af sildebifangst i industrifiskeriet og at der er drøftelser med ministeren herom. Formanden understregede nødvendigheden af, at der holdes hus med bifangstkvoten og pegede på, at udnyttelsen de seneste år har været meget lav. Ad a: NaturErhvervstyrelsen oplyste, at der ikke var udarbejdet en oversigt over kvotebytter. Der er gennemført 60 bytter i år, og som noget helt nyt er der nu også bytter i Marokkansk farvand. Der har været et godt fiskeri af havtaske i norsk zone, og vi er lige nu ved at få et bytte på 50 tons hjem. Samtidig har vi svært ved at få mørksej. DFPO spurgte om det var muligt at bytte tyskerne ud af Kattegat med tunge, hvilket Naer mente var svært. FSK spurgte om der var mulighed for mere døx torsk. NAER oplyste, at der er byttet med 4 lande, og at der nok kun er Finland tilbage, der evt. vil bytte med brisling. DFPO mente at det kunne være godt at bytte med brisling. FSK udtrykte bekymring over torske-tunge bytterne i Nordsøen, da de var bange for at disse bytter kan blive permanente. NAER oplyste, at disse bilag 6 bytter kun er for et år af gangen, og at de ikke bliver permanente. Det er fiskernes egne årsmængder og kun efter eget ønske.

3 Ad b: NaturErhvervstyrelsen oplyste, at opdateringen af bilag A afventer kvotebytte oversigten. Nyeste version af bilag A er fra 21. april hvor der sidst blev uddelt fisk fra fonden. DFPO vil gerne have uddelt havtaske i norsk zone, da der er gang i fiskeriet i øjeblikket. NaturErhvervstyrelsen har endnu ikke uddelt overbookningen, da opdateringen af bilag A udestår, ligesom vi mangler forordningen om kvoteflex. NAER vil gerne uddele så snart så muligt, men afventer en afklaring fra Kommissionen på bl.a. torsk i vestlige Østersø, østlige Østersø, laks, brisling i 3a, hestemakrel og sild i 3a. DFPO mente, at overbookningen skulle have fundet sted allerede i januar og var medvirkende til at de frafaldt anmodningen om kvoteflex på fartøjsniveau. Det burde være muligt at uddele overbookningen nu, da dette ikke er afhængigt af kvoteflex. NaturErhvervstyrelsen beklagede at det endnu ikke var sket. Oplyste, at det er jo ikke er en del af regelsættet, men indført for at få en højere kvoteudnyttelse. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at vi vil undersøge tidsperspektivet, for at se om vi kan uddele det hele af en gang, eller om det skal ske i flere ombæringer. DFPO ønskede en arbejdsgruppe til at se på individuelt år til år flex på fartøjsniveau. Pelagisk PO ønskede at vide, om kvoteflexen på brisling i Østersøen kun var på 5 pct. Mente den burde være på 10 pct. NaturErhvervstyrelsen var ikke sikker på at det er 5 pct. Kyststatsforhandlingerne begynder først til efteråret, men ville undersøge det nærmere. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at man var skeptisk overfor nedsættelse af en arbejdsgruppe om kvoteflex pga. arbejdspres. Bliver i hvert fald først efter sommerferien, men vi kan tage det op på august mødet. DFPO mente det var nødvendigt, da det vil hjælpe fiskerne i forbindelse med discard forbuddet. Ad c: NaturErhvervstyrelsen orienterede om FKA-rationsfiskeriet. Tunge lukket efter 4 mdr. Øvrige FKA-rationsfiskerier er ikke kritiske. NaturErhvervstyrelsen foreslog at fortsætte med den nuværende regulering. Udvalget accepterede dette. Ad d: NaturErhvervstyrelsen orienterede om MAF-rationsfiskeriet. Mørksej lukket efter 4 mdr. Ikke noget nyt enkelte lejer ind. Tunge, torsk og rødspætte ikke kritiske. NaturErhvervstyrelsen foreslog at fortsætte med den nuværende regulering. DFPO bemærkede, at de som udgangspunkt så det samme, vil dog lige overveje et par dage. Ad e: NaturErhvervstyrelsen orienterede om KW-dage forbruget. Ingen bemærkninger fra udvalget. FSK udtrykte bekymring over at større fartøjer er ved at opkøbe alt disponibelt kapacitet, skal vi gøre noget ved det? NaturErhvervstyrelsen oplyste, at det er noget som man allerede var ved at se på som en del af servicetjekket, men hvad det ender med kunne man ikke sige noget om endnu.

4 Pelagisk PO bemærkede, at det er noget, der også bliver drøftet i resten af Europa. Også store fartøjer kan være i bekneb for kapacitet. Man ville gerne i dialog med styrelsen om sagen. Handler tit om sikkerhed og ikke fangstkapacitet. DFPO forespurgte om det var muligt at lave en historisk analyse af hvad kapaciteten er blevet anvendt til. NaturErhvervstyrelsen kunne ikke love en decideret historisk analyse, men opfordrede erhvervet til at komme med forslag til hvordan vi skaffer os fri bt. Det er en del af fiskeripakken, så det er nu forslag modtages. Dagsordenspunkt 3. Status for tobisfiskeriet NaturErhvervstyrelsen uddelte en oversigt over kvoteudnyttelsen i tobisfiskeriet. Der er lukket i område 2. Der er lidt tilbage, som måske kan genåbnes senere. I område 3 er fiskeriet gået i stå. Kvoten reduceres med tons, som afskrives i område 3. De 8000 tons var allerede reserveret. I område 4 er der næsten ikke fisket noget. Ser ud som skrabetogtet passer til RTM fiskeriet. DFPO mener ikke det er rigtigt at skrabetogtet passede med RTM fiskeriet. RTM fiskeriet giver ikke et billede af bestanden i Nordsøen, det siger kun noget om den konkrete revle der er fisket på i år, hvor der normalt bliver fanget 2-årige tobis. NaturErhvervstyrelsen beklagede at vi fik sagt at skrabetogtet passer med fangsten. Der er landet i alt tons tobis. MID bemærkede, at tons jo ikke er noget med de fangstrater der har været. Det er de største man har set i mange år. Hvis industrien skal overleve, skal man gøre noget ved kvoterne og forvaltningsmodellen. DFPO bemærkede, at der er masser af tobisyngel lige nu. De er store nok til at blive fanget om 3 uger. Dagsordenspunkt 4. Drøftelse af udkast til rapport om kvoteudnyttelse i dansk fiskeri (udkast fremsendt inden mødet) NaturErhvervstyrelsen oplyste, at et udkast af rapporten blev drøftet med de af organisationerne, som var blevet interviewet til rapporten. Innovation gennemgik selve rapportens opbygning. Rapporten var i starten bygget op omkring industrifiskeriet, men midt i processen kom også konsumarterne med i analysen. Ideerne til bedre kvoteudnyttelse er resultatet af interview med erhvervet og ikke NaturErhvervstyrelsens ideer. Forslagene er dog kommenteret af NaturErhvervstyrelsen i forhold til realisme. Kan ses som et idekatalog, man kan overveje. DFPO mente at rapporten giver et godt overblik. Det er vigtigt at adskille industrifiskeri og konsumfiskeri i teksten, ligesom det er vigtig at adskille pelagisk fiskeri og demersalt fiskeri. Dog mangler der lidt forklaringer hist og pist. Det er vigtig at nævne, at man nogle gange må prioritere hvilke arter man skal fiske. MID kvitterede for en god rapport, som jo for industrifiskeriets vedkommende var iværksat på foranledning af MIDs ønske om bedre kvoteudnyttelse. Vi forventer, at der kommer en opfølgning med nogle konkrete løsningsforslag.

5 FSK oplyste, at de havde brug for lidt mere tid til at læse rapporten. De mente dog at der er problemer med høje lejepriser, selvom puljebestyreren bestrider det. DFPO bemærkede, at høje lejepriser kan være et problem i forhold til den enkelte fisker, men ikke i forhold til den samlede kvoteudnyttelse. Selv på de kvoter hvor der er høje priser, er udnyttelsen god. Pelagisk PO enig. God rapport. Vi ser frem til at drøfte rapportens anbefalinger. Vigtigt at der ses på fartøjers risikoprofiler i forhold til bifangst og point. Gælder især for store fartøjer. NaturErhvervstyrelsen anmodede om udvalgets bemærkninger og eventuelle ændringer. Nyt udkast sendes ud. NaturErhvervstyrelsen vil nedsætte en arbejdsgruppe i regi af Erhvervsfiskeriudvalget, og håber der kan afholdes et møde inden sommerferien. Fokus på 4 udvalgte arter og generelle ting til kvoteudnyttelsen. Efter afholdelsen af møderne, skal resultatet muligvis behandles politisk. MID bemærkede, at tobis også bør drøftes som en art med lav kvoteudnyttelse. Dagsordenspunkt 5. Drøftelse af vilkår for fiskeri af brisling i Limfjorden NaturErhvervstyrelsen henviste til en henvendelse vedrørende fiskeri af brisling i Limfjorden. Der var tidligere behov for at beskytte fiskere i Limfjorden i forhold til fiskeri af brislinger, hvorfor der blev oprettet en adgangsliste, med de fartøjer der historisk havde fisket brisling (før 2007). Nu er situationen, at der snart ikke er flere tilbage på listen. Nu er der en ung mand som har fået FKA-FE lånefisk (brisling) og vil ind i fiskeriet. Han har tilknytning til Limfjorden (østers og andre arter) men har ikke fisket der før 2007 og fået afslag. Nu tager vi det op i udvalget for at høre udvalget om der skal lempes. DFPO oplyste at de var positive overfor at lempe på adgangen til Limfjorden. DSA, MID og Pelagisk PO var enige i dette. Dagsordenspunkt 6. Gensidig orientering om kontrolspørgsmål i. Opfølgning vedrørende de forhøjede bødestørrelser på hygiejneområdet Ingen kommentarer. Dagsordenspunkt 7. Eventuelt Status vedrørende fiskeri af fladfisk i tysk zone i Østersøen NaturErhvervstyrelsen gav en status for sagen. Har været i Bonn for at tale med forbundsmyndighederne. De var positive overfor en løsning, hvor der i et målrettet rødspættefiskeri, må være bifangster af andre fladfisk. Da Länderne ikke var repræsenteret på mødet, er det uklart hvad de mener.

6 DFPO udtrykte tilfredshed med at mødet var blevet afholdt, og håber på en snarlig løsning. MID vandfradrag MID oplevede en skævvridning i forbindelse med landinger i Norge. EU, Norge og Færøerne har aftalt at vandfradraget for landinger til mel og olie fastsættes til nul. DK har implementeret dette, mens det endnu ikke er sket i Norge. Det skævvrider situationen og giver en unfair konkurrencesituation. MID anmodede om at få dette spørgsmål taget op med de norske myndigheder hurtigst muligt. PÅ den længere bane er det desuden skævt og konkurrenceforvridende, at vandfradraget er 0 ved landinger til mel/olie og 2 pct. ved landinger til konsum. Det bør være samme fradrag enten nul eller 2 prt. for alle industrier. Ser vi gerne dansk fokus på i efterårets forhandlinger. NaturErhvervstyrelsen oplyste, at dette aktuelle spørgsmål har været drøftet med vore norske kolleger i Bergen, som henviser til at sagen ligger i departementet i Oslo. Vi følger op på sagen i forhold til vores departement. Pelagisk PO er enige med MID. Vi vil gerne holde et møde om sagen inden i taler med nordmændene. NaturErhvervstyrelsen oplyste, at der er aftalt et møde med nordmændene primo september. Emner, der ønskes drøftet på mødet, sendes ind til Naer i god tid inden mødet. DFPO oplevede problemer med norsk kontrol og pighvarfiskeri. Næste møde: 1. juli kl

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 1. juli 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, K-514

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 1. juli 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, K-514 Referat Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 15. august 2016 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 1. juli 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, K-514 Deltagere: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. august 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. august 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen 18. september 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. august 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: Danske Fiskeauktioner: Pelagisk

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. marts 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. marts 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. marts 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Jan Hansen, Allan

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. august 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. august 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. august 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisation: DSA: Foreningen af Fiskeauktioner og

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Allan Buch,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00192 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Kurt Madsen, Ole Lundberg Larsen,

Læs mere

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. november 2014

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. november 2014 Den 19. januar 2015 J.nr.: 14-7131-000006 Ref. CFF/bpa Referat fra Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. november 2014 Deltagere: Danmarks Fiskeriforening PO: DSA: Danish Marine Ingredients: Danmarks Pelagiske

Læs mere

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, 2a

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, 2a Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, 2a Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 14. september 2016 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00025 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Danish Marine Ingredients: Pelagisk PO: DTU Aqua: NaturErhvervstyrelsen:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Kurt Madsen,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.:

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.: EU-og Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. MAAN Den 31. januar 2017 Referat af møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget den 27. januar 2017 kl. 12.30 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale K-514. Deltagelse:

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000001 18. marts 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen 26. marts 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Referat Ref. SPJ Den 11. november 2016 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. oktober 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, 2a Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Danish Marine Ingredients: PO er: NaturErhvervstyrelsen:

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 30. maj 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. SPJ Den 4. juli 2017 Deltagelse:

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. MAAN Den 15. november 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalget den 24. oktober 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. Deltagelse:

Læs mere

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. oktober 2014

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. oktober 2014 Den 7. november 2014 J.nr.: 14-7131-000006 Ref. CFF/lisnie Referat fra Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. oktober 2014 Deltagere: Danmarks Fiskeriforening PO: DSA: DTU Aqua: Danish Marine Ingredients:

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 12-7121-000001 Ref: MAAN/LISNIE 19. november 2012 Referat

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: DFPO: Pelagisk PO: NaturErhvervstyrelsen: Svend-Erik Andersen, Niels

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. maj 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. maj 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen 1. juni 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. maj 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association (DSA):

Læs mere

Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl til i Eigtveds Pakhus sal IV

Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl til i Eigtveds Pakhus sal IV Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl. 10.00 til 12.00 i Eigtveds Pakhus sal IV Deltagere: Udenrigsministeriets departement (UM): Fiskeristyrelsen (FST): Danmarks

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Referat EU & Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 2. februar 2017 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 12. januar 2017 kl. 14.00 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale 2 B. Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. SPJ Den 10. oktober 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 22. august 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. Deltagelse:

Læs mere

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. maj 2013 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. maj 2013 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000004 13. juni 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. maj 2013 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse:

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00210 30. oktober 2012 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 3. oktober 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse:

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 3. afdeling, 3. kontor

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 3. afdeling, 3. kontor Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 3. afdeling, 3. kontor TAC/Kvoter 2003 20. december 2002 Endelig f:\3_afd\3_kt\11-cfp\tac\regneark\2003\dk-kvote03-endelig TAC'er, EU-rådighedsmængder og

Læs mere

TALEPUNKT til samråd CV-CW om marsvin (Miljø- og Planlægningsudvalget 19. maj 2011)

TALEPUNKT til samråd CV-CW om marsvin (Miljø- og Planlægningsudvalget 19. maj 2011) Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 726 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Sagsnr.: 9622/241679 Den 19. maj 2011 TALEPUNKT til samråd

Læs mere

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. august 2013 i NaturErhvervstyrelsen. Juul Larsen og Ole Lundberg Larsen

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. august 2013 i NaturErhvervstyrelsen. Juul Larsen og Ole Lundberg Larsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000004 4. oktober 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. august 2013 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 29. maj 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 29. maj 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00207 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 29. maj 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening:

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 28. marts 2017 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale 2 A. EU & Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 19. april 2017 Deltagelse: Danmarks

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Ministerens tale ved samråd vedrørende mangel

Læs mere

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Fødevareministeriet 3. november 2005 Aftale om Ny Regulering af dansk fiskeri Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00146 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Læs mere

EU's rådigheds- Danmarks mængde TAC. kvote

EU's rådigheds- Danmarks mængde TAC. kvote FISKERI I TAL 216 TAC OG KVOTER 216 De endelige kvoter, der gives til dansk fiskeri, er nu på plads for 216. I oversigten kan du se hvilke mængder der er for de enkelte fiskearter for 215 og 216. Mængderne

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl

Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl. 10.00 12.00 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opfølgning fra sidste møde a. Opgørelse af sælskader

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Beretning. opfølgning på beretning om bestilling af tilstandsrapporter og bygningssagkyndiges uvildighed

Beretning. opfølgning på beretning om bestilling af tilstandsrapporter og bygningssagkyndiges uvildighed 2014/1 BR 11 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beretning afgivet af By- og Boligudvalget den 30. april 2015 Beretning om opfølgning på beretning om bestilling

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 17-4400-000001 Fiskeripolitisk kontor 26. februar 2018

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 udarbejdet af Søren Kveiborg 25. januar 2016 Indledning Nærværende rapport samler resultaterne fra undersøgelser

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første.

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første. Retsudvalget 2011-12 L 55, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Strafferetskontoret Dato: 7. februar 2012 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Esben Haugland Sagsnr.: 2011-731-0012 Dok.: 336117 UDKAST

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

EU-Norge resultaterne af forhandlinger om fiskermuligheder for 2017 (efter 2. runde i Bergen, Norge den 28. november-2.

EU-Norge resultaterne af forhandlinger om fiskermuligheder for 2017 (efter 2. runde i Bergen, Norge den 28. november-2. Den 2. december 2016/ EU-Norge resultaterne af forhandlinger om fiskermuligheder for 2017 (efter 2. runde i Bergen, Norge den 28. november-2. december 2016) Danske kvoter med forbehold fastsættes på møde

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del Bilag 96 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del Bilag 96 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del Bilag 96 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 28. september 2015 Sagsnummer: 2015-7673 Dato: 28. september 2015 Klik her for

Læs mere

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0%

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0% Vælg din vejleder Skriv navn 13 100,0% Vælg din vejleder - Skriv navn Lars Ditrichson Lars dietrichson Lars Grubbe Dietrichson lars dietrichson Lars Dietrictson Lars Grubbe Ditrichson Blev projektet udarbejdet

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00145 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fiskeri@lfst.dk spj@lfst.dk machmo@lfst.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 3. maj 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 6. april 2017 kl. 10.00 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale 1. Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 17. august 2007

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 17. august 2007 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 5-2007 i Langhårsklubben Fredag den 19. oktober 2007 kl.: 18:00 på Hotel Hedegården i Vejle Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Svend Due, SD Henning

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Deltagere: Danmarks Fiskeriforening. Lundberg Larsen. Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK):

Deltagere: Danmarks Fiskeriforening. Lundberg Larsen. Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK): Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg torsdag d. 9. maj 2019 fra klokken 09.00 til 12.00 i Eigtveds Pakhus Sal IV, Udenrigsministeriet. Deltagere: Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation

Læs mere

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen 26 Medlemmerne og ministrene taler fra Folketingets talerstol eller efter formandens bestemmelse fra deres pladser i salen. Det er

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2017-44086 / 2954541 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 23-01-2018

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud. Hirtshals 14. september 2012

Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud. Hirtshals 14. september 2012 Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud Hirtshals 14. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og baggrund 2. Status vigtige emner 3. Debat om forslaget 4. Tekniske regler 5. Hvad Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Ændring Forventede fangstværdier Forventede fangstværdier II

Ændring Forventede fangstværdier Forventede fangstværdier II Miljø- og Fødevareministeriet NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Den 21. december 2015 TAC og kvoter for 2016 (FORELØBIG OVERSIGT - baseret på konsolideret version af 21. december) Kvoter for Østersøen

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: NaturErhvervstyrelsen Enhed/initialer: Center for Fiskeri/ ANBO Sagsnr.: 13-7400-000040 Dato: 17. september 2013 Referat af møde i Muslingeudvalget

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Fejlagtig praksis for registrering af tidspunkt for indgivelse af ansøgninger om førtidspension er bragt til ophør Når selv simple ting

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. januar 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. januar 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen 10. februar 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. januar 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Svend-Erik Andersen, Kurt

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 513 Offentligt J.nr. BLS-401-00804 Den 28. april 2010 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Læs mere

Dagsorden til møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 5. marts 2019 i Eigtveds Pakhus Sal IV fra til 12.00

Dagsorden til møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 5. marts 2019 i Eigtveds Pakhus Sal IV fra til 12.00 Dagsorden til møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 5. marts 2019 i Eigtveds Pakhus Sal IV fra 10.00 til 12.00 DELTAGERE Udenrigsministeriets departement (UM): Fiskeristyrelsen (FST): Danmarks

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010.

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010. Lovtidende A 2010 15. december 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d -10 j, 22, 30, 34-36, 37, stk. 1, 38,

Læs mere

Realkredittens udlån er godt sikret

Realkredittens udlån er godt sikret NR. 3 MAJ 2016 Realkredittens udlån er godt sikret Over 99 pct. af realkredittens udlån er dækket ind af pant i låntagernes ejendomme. Den sidste procent skyldes udlån med pant i ejendomme, som er faldet

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2015

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2015 BERETNING 2015 Indledning Året 2015 er gået og det er tid for en ny beretning. Beretningen beskriver, hvordan året 2015 er gået for vores forening og butik. Helt naturligt tager beretningen udgangspunkt

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs forvaltning af og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs forvaltning af og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs forvaltning af og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat Juni 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer (Energibesparelser i bygninger) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA (XXX)

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Dekanens dialogforum med studerende

Dekanens dialogforum med studerende DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT 29. NOVEMBER 2011 Forum Dekanens dialogforum med studerende LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL. DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation

TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL. DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation 2018 TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation TAC OG KVOTER 2018 KATTEGAT, SKAGERRAK, NORDSØEN, DE VESTLIGE FARVANDE SAMT

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

TALE. Jeg vil selvfølgelig gerne svare på disse spørgsmål, men allerførst vil jeg sige til udvalget, at jeg glæder mig utrolig meget

TALE. Jeg vil selvfølgelig gerne svare på disse spørgsmål, men allerførst vil jeg sige til udvalget, at jeg glæder mig utrolig meget Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 18 Offentligt TALE Arrangement: Samråd med Folketingets Kulturudvalg Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Den 25. oktober kl. 14.00 Sted: Folketinget, Christiansborg

Læs mere

Brisling Østersøen (EU-farvand), IIIbcd ,0% -11,0%

Brisling Østersøen (EU-farvand), IIIbcd ,0% -11,0% Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Den 16. december 2014 TAC og kvoter for 2015 (foreløbig oversigt) Forslag til endelige TAC er fastsat efter afslutning

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 4. APRIL 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 4. APRIL 2013 1 Deltagere Danske Funktionærs Boligforening Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Karsten Pedersen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Referat. Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer

Referat. Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer Referat Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer Tid: 29. september 2012 kl. 11.00 Sted: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus Dagsorden:

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere