Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling"

Transkript

1 Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Til Boformen Gaia Præstevænget 3 A 9320 Hjallerup Leder Dorthe Gjerløv Tilsynsrapport af den 28. november 2013, vedrørende anmeldt tilsyn på Gaia, Brønderslev Kommune, fra kl Tilsynet er udført af Socialfaglig konsulent Birgit Jensen. Tilsynets formål Tilsynet er et led i den samlede vurdering af hvorvidt stedet lever op til godkendelsesgrundlaget. Tilsynet er endvidere et led i det fortløbende tilsyn, hvorfor nærværende rapport skal ses i dette sammenhæng. Tilsynets metode Tilsynet er anmeldt og det sidste ud af 4 tilsyn i Der er sendt en dagsorden, som der i afviklingen af tilsynet tages udgangspunkt i. Indledningsvis dialog med ledelsen og efterfølgende dialog med medarbejdere omkring den aktuelle status i forhold til beboerne og medarbejdernes forhold. Tilsynet har endvidere talt individuelt med et par af beboerne og deltaget i fællesskabet sammen med de øvrige beboere og medarbejdere. Der er afslutningsvis givet en tilbagemelding til ledelsen på resultaterne af tilsynet, og samarbejdet igennem året er evalueret og vil indgå sidst i rapporten under aftaler. Særligt fokus/opfølgning fra forrige tilsyn Got`s særlige fokus i 2013 på den skriftlige dokumentation og administration af beboer midler, er beskrevet i tidligere rapporter og berøres kun sporadisk. De fysiske rammer Tilbuddets indretning understøtter beboerens ret til privatliv og respekterer deres integritet. Desuden kan tilsynet konstatere, at de fysiske rammer afspejler, at tilbuddet er beboerens hjem.

2 De fysiske rammer og faciliteter imødekommer beboernes behov og understøtter udvikling og trivsel konstaterer tilsynet på baggrund af iagttagelser i fællesskabet og dialogen med ledelse, medarbejderne og beboere. Beboerne tilkendegiver tilfredshed med deres lejligheder og med at bo på Gaia. Man er i gang med at pynte til jul og gøre klar til pårørende juledag på søndag. Det gælder såvel fællesarealerne som beboernes lejligheder. Målgruppen Her er ikke sket udskiftning i beboergruppen. Målgruppen er beskrevet i tidligere rapporter. Her bor aktuelt 10 mennesker inden for målgruppen. Målgruppen er delt i 2 grupper med to forskellige funktionsniveauer og dermed med forskellige behov for støtte og omsorg. Beboerne profiterer af den samlede indsats og omsorg. Beboerne har relationer med hinanden og indgår i fællesskabet med hinanden. Det medvirker til, at understøtte beboernes sociale kompetencer og svarer til tilbuddets formål og målsætning. Pædagogik, omsorg og behandling På Gaia tilbydes beboerne støtte og omsorg med henblik på, at gøre beboerne så selvstændige og selvhjulpne som mulig. Der ydes støtte til, at styrke selvværd, opleve harmoni og glæde med henblik på, at kunne udnytte egne ressourcer og handlemuligheder i sociale sammenhænge. Den pædagogiske metode tager udgangspunkt i den enkeltes unges udfordringer og målrettet fokuseret hjælp fremadrettet. Der tages udgangspunkt i en anerkendende tilgang og værdibaseret pædagogisk støtte og vejledning. Der arbejdes med en kontinuerlig og struktureret dagsstruktur og ugeplan, hvor tryghed og omsorg danner grobund for den personlige udvikling. Strukturen er individuel tilrettelagt og ses gennem piktogrammer og dags- og uge strukturer tilpasset den enkeltes beboeres forhold. Beboerne medinddrages i, at sætte deres personlige tavle sådan, at dagen er genkendelig og overskuelig i forhold til aktiviteter, arbejde, praktik og fritidsforhold. Beboerne profiterer af strukturen, hvilket også betyder, at det for flere af beboere kan være en udfordring med højtider eller når strukturen brydes. Husmøder afvikles forsat som et led i, at beboerne tager ansvar og får medindflydelse på beslutninger vedrørende tilrettelæggelsen og udnyttelse på et kollektivt niveau samt på egen hverdag i Gaia. Man er allerede nu i gang med, at høre beboernes ønske til sommerferie blandt andet. Tilsynet kan desuden konstatere, at Gaia forsat understøtter beboernes forhold således, at den fysiske og mentale sundhed fremmes, dels gennem Gaia`s kost og motions politik. Dels gennem

3 fokus på, at fremme sundhedstilstanden gennem relevante sundhedsydelser og godt samarbejde med læger, fysioterapeuter, tandlæger og sundhedssektoren blandt andet. Det vidner om en helhedsorienteret indsats og omsorg. Gaia har fokus på, at støtte beboerne i deres relationer med familie og netværk. Beboerne støttes i at bevare, opretholde og udvikle stabile relationer til familien. Beboerne får blandt andet hjælp til gave indkøb til fødselsdage og jul. Gaia har gode traditioner med, at invitere pårørende når der afvikles højtider. Beboerne udtrykker glæde og tilfredshed med dette, og ser frem til at få gæster ved det kommende julearrangement. Medarbejderne er ansvarlige for, at hjælpe og støtte beboerne med, at styre deres økonomi i form af lommepenge. Der er klare og faste aftaler omkring dette forhold, som ligeledes indgår i den pædagogiske handleplan. Det er i overensstemmelse med gældende retningslinjer internt og med Got`s retningslinjer. Det fremgår ligeledes af tidligere tilsyn i Et par af beboerne viser glad og tilfreds deres lejligheder frem. De udtrykker glæde ved at bo på Gaia, kender deres kontaktpersoner og giver indtryk af tryghed med måden strukturen er sammensat på. Her er iagttages og opleves en god stemning og atmosfære hen over formiddagen. Her er en god og åben kommunikation og omsorg for og med hinanden som under familiære forhold og alligevel professionel tilgang. Det er tilsynets vurdering, at beboerne får den hjælp, støtte og omsorg de har brug for og, at det foregår på en betryggende måde og i overensstemmelse med Gaias målsætning og værdigrundlag samt godkendelse. Den skriftlige dokumentation Her er netop fokus på betydningen og vigtigheden af, at dokumentationen følges op og evalueres fra både ledelsen og medarbejderne. Det medvirker til, at sikre en ensartet indsats og sammenhænge såvel i forhold til den daglige praksis og de pædagogiske handleplaner og journalnotater. Der er ved de tidligere tilsyn tidligere gennemgået handleplaner, samværsplaner, dagstrukturer, smitte-gas model m.m. og fundet i overensstemmelse med Gaias værdier, pædagogisk praksis og lovgivningen.

4 Som et nyt tiltag arbejdes der med at afdække den enkeltes beboeres historik i form af livshistorie. Det kan medvirke til, at give forståelse og indblik i beboernes individuelle forhold og kan bruges i og under lægefaglige omstændigheder samt den pædagogiske praksis. Den skriftlige dokumentation vurderes fyldestgørende og fagligt funderet. Tilsynet har gennemgået 3 pædagogiske handleplaner og tilhørende strukturbeskrivelser. Der kan fremvises resultater i de individuelle målsætninger og handleplaner. Der vil fremadrettet komme mere fokus på en endnu mere specifik og målrettet plan for og med den enkelte beboer, hvilket er i overensstemmelse med kravene i kvalitetsmodellen. Medarbejderforhold Her er ikke sket udskiftning i personalegruppen. Der er overensstemmelse med den indsendte oversigt over medarbejdere. Det er kendte og erfarne medarbejdere der varetager opgavefordelingen og kontaktpersons opgaverne. Det medvirker til tryghed for beboerne og understøtter beboernes udvikling og skaber kontinuitet. Her er afviklet et par dage med personaletræning, hvor der er fokus på gruppeprocesser og gruppepsykologi. Der er fokus på den assertive kommunikationsform og feedbackprocessen. Der følges op på personalemøderne med henblik på at fastholde det indlærte. Medarbejderne tilkendegiver tilfredshed og glæde ved afvikling af træningsdagene. Desuden tilkendegiver medarbejderne tilfredshed med det ansvar og kompetenceområde de har. Det medvirker til ejerskab og motivation for tilbuddet og målgruppen. Ledelsen har ligeledes fokus på, at højne det faglige perspektiv på personalemøderne, således at de medarbejdere der har specifikke ansvarsområder fremlægger og deler viden på møderne fx noget om borderline og gennem Gaias værdipiloter. For at fastholde og udvikle værdierne har Gaia to medarbejderne med denne funktion, hvilket medvirker til, at sikre retning og vi kultur oplyser medarbejderne. Det gælder også de sidst ankomne medarbejdere. Ledelsen har en klar strategi for fremtiden og fokus på, at organisationen styres professionelt og hensigtsmæssig. Her er netop justeret i vagtplanerne med henblik på, at kunne modtage en studerende i det nye år. Strategien fremlægges på et af de første møder i det nye år og medvirker til, at sikre tilbuddets udvikling og sætter således rammerne som en forudsætning for kvaliteten i tilbuddet vurderer tilsynet. Medarbejderne tilkendegiver tilfredshed med deres forhold, og med samarbejdet internt i gruppen, samt i forhold til ledelsens støtte og anerkendelse.

5 Det er tilsynets vurdering at medarbejderne og ledelsen samlet set har relevant uddannelse, viden og erfaring med målgruppen og tilbuddets metoder. Medarbejdernes adfærd og relationer til beboerne afspejler tilbuddets værdigrundlag. Medarbejderne og ledelsen er engagerede og motiveret for arbejdet med målgruppen hvilket bidrager til kvalitet i tilbuddet. Magtanvendelse Her har ikke været magtanvendelse siden forrige tilsyn. Her er netop fokus på, at forebygge magtanvendelse gennem den pædagogiske praksis og strukturen. Medicinhåndtering Der er fulgt op på håndtering af medicinhåndtering på et uanmeldt tilsyn på Gaias dagtilbud, det ses i denne rapport fra 14. oktober Der er fortsat fokus på at følge reglerne. Adspurgt til hvordan utilsigtede hændelser håndteres, kan tilsynet oplyse, at der skal foregå indberetning på Dansk Patient-sikkerheds-database og at Brønderslev kommune har en kontaktperson på området jonna.christensen@ dk. Det er fortsat med fokus på læringsperspektivet. Fokus ved kommende tilsyn Kommende tilsyn i 2014 overgår til Socialtilsyn Nord Aftaler I henhold til Gaia`s akkreditering har tilsynet og Gaia evalueret på forhold som Gaia skal opfylde i forhold til at fastholde akkrediteringen. Tilsynet har igennem hele året oplevet, at blive taget godt imod på såvel anmeldte og uanmeldte tilsyn, og af både ledelse og medarbejdere. Her har været en god og åben dialog mellem tilsyn og medarbejdere, beboere og ledelsen, samt vilje og motivation for, at deltage i tilsynet. Tilsynet oplever en god tilgængelighed i forhold til det skriftlige materiale som indgår i afviklingen på tilsynene. Der opleves en god kontakt og skriftlig kommunikation mellem tilsyn og ledelsen. De aftaler der laves er overholdt. Det medvirker tilsammen til, at tilsynene er afviklet i en god atmosfære til mindst mulig gene for beboerne. Tilsynet oplever i høj grad overensstemmelse mellem det man siger og det man gør.

6 Sammenfatning/vurdering Tilsynet kan konstatere, at de fysiske rammer afspejler, at tilbuddet er beboerens hjem. De fysiske rammer og faciliteter imødekommer beboernes behov og understøtter udvikling og trivsel konstaterer tilsynet på baggrund af iagttagelser i fællesskabet og dialogen med ledelsen. Målgruppen er beskrevet i tidligere rapporter. Her bor aktuelt 10 mennesker inden for målgruppen. Målgruppen er delt i 2 grupper med to forskellige funktionsniveauer og dermed med forskellige behov for støtte og omsorg. Beboerne profiterer af den samlede indsats og omsorg. Det er tilsynets vurdering, at beboerne får den hjælp, støtte og omsorg de har brug for og, at det foregår på en betryggende måde og i overensstemmelse med Gaias målsætning og værdigrundlag samt godkendelse. Den skriftlige dokumentation vurderes fyldestgørende og fagligt funderet. Tilsynet har gennemgået 3 pædagogiske handleplaner og tilhørende strukturbeskrivelser. Der kan fremvises resultater i de individuelle målsætninger og handleplaner. Det er tilsynets vurdering at medarbejderne og ledelsen samlet set har relevant uddannelse, viden og erfaring med målgruppen og tilbuddets metoder. Medarbejdernes adfærd og relationer til beboerne afspejler tilbuddets værdigrundlag. Medarbejderne og ledelsen er engagerede og motiveret for arbejdet med målgruppen hvilket bidrager til kvalitet i tilbuddet. Der er overensstemmelse med det som medarbejdere og ledelsen siger og det man gør i hverdagen, det er i overensstemmelse med godkendelsesgrundlaget. Med Venlig Hilsen Birgit Jensen Socialfaglig Konsulent Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsafdeling Hjørring Kommune Sdr. Vråvej Vrå birgit.jensen@hjorring.dk tlf

7

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Det socialpædagogiske kollektiv Møllehuset Nordens Allé 35 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Tilsynsrapport

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Smørhullet Vestergade 104 A 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Og Inger Marie Haukrogh. Tilsynsrapport

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Fredericia Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ulleruphus. Generelt er

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Virklund Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 20. juni 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Virklund Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 20. juni 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Virklund Plejecenter, Silkeborg Kommune Mandag den 20. juni 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Virklund Plejecenter.

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Møllebo Markedsgade 120 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Afd.leder Britta Magnussen Tilsynsrapport af

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Vestbo - Bromsmae, Middelfart Kommune. Torsdag den 9. maj 2013 fra kl. 11.00 (Kr. Himmelfartsdag)

Uanmeldt tilsyn på Vestbo - Bromsmae, Middelfart Kommune. Torsdag den 9. maj 2013 fra kl. 11.00 (Kr. Himmelfartsdag) TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Vestbo - Bromsmae, Middelfart Kommune Torsdag den 9. maj 2013 fra kl. 11.00 (Kr. Himmelfartsdag) Indledning Vi har på vegne af Middelfart Kommune aflagt tilsynsbesøg på

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal planlægge

Læs mere

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje Forord til ældrepolitikken en værdig ældrepleje Vision: Et god og aktivt liv Ældrepolitikken blev vedtaget 1. gang i september 2013, og blev til i et godt samarbejde med

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Stop Ung Agertoften 8 Flauenskjold 9330 Dronninglund Leder Pernille Hesthaven Og Kirsten Hesthaven. Tilsynsrapport

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bihuset, Roeskovvej 127, 5299 Odense V.

Uanmeldt tilsyn på Bihuset, Roeskovvej 127, 5299 Odense V. Område: Det sociale område Udarbejdet af: Lone Christensen Afdeling: Handicap- og socialpsykiatriafdelingen E-mail: Lone.Christensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631067 Dato: 4. juni 2008

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Opholdssted NELTON ApS

Opholdssted NELTON ApS Opholdssted NELTON ApS Tel: 23 71 20 94 Afdeling Vestergårdsvej: Vi har eksisteret siden 2008 og har specialiseret os i arbejdet med unge med store udfordringer i livet. Vi har stor erfaring i at få de

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Bofællesskabet Lundagervej Lundagervej 40-42 9330 Dronninglund Leder Rita A Nielsen Tilsynsrapport af 22. oktober

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Vestereng, Svendborg Kommune. Onsdag den 28. april 2010 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Vestereng, Svendborg Kommune. Onsdag den 28. april 2010 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Vestereng, Svendborg Kommune Onsdag den 28. april 2010 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Vestereng. Formålet med tilsynet

Læs mere

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik Kalundborg kommune september 2008 Ældrepolitik Ældrepolitik i Kalundborg Kommune Introduktion Kalundborg Kommunes skal være et godt sted at bo gennem hele livet. Den vision danner udgangspunkt for kommunens

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter

Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013 Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter Data vedrørende plejecentret ses på Kolding Kommunes hjemmeside

Læs mere

Bakkegård distrikt Værdibaseret program. At bygge er den ny. skole, bedste. lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE

Bakkegård distrikt Værdibaseret program. At bygge er den ny. skole, bedste. lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE Bakkegård distrikt Værdibaseret program At bygge er den ny bedste skole, lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE overblik Gentofte Kommunes Skoleudviklings- Formål og udbygningsprojekt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.8.30

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.8.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.8.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Nordlys. Formålet med tilsynet

Læs mere

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er.

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Værdighedspolitikken 2016 Forord- Værdighed Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Vi har alle forskellige opfattelser af, hvad der er vigtigt, når vi taler

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

1 of 6. Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Godkendt af byrådet d.

1 of 6. Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg Godkendt af byrådet d. 1 of 6 2 of 6 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem - En

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Dagskolen Nordjylland Aktivitets og samværstilbud Knivholtvej 24 9900 Frederikshavn Afdelingsleder Karen Henriksen

Læs mere

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune 2012-2022 VISIONER OG MÅL for den psykosocial indsats i Rudersdal Kommune 2012-2022 Indledning Rudersdal

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK dialogmøde med Ældreråd og Handicapråd d. 14.3.2016

VÆRDIGHEDSPOLITIK dialogmøde med Ældreråd og Handicapråd d. 14.3.2016 VÆRDIGHEDSPOLITIK dialogmøde med Ældreråd og Handicapråd d. 14.3.2016 Citater fra inspirationsmøde Værdier Målsætninger Indsatser Økonomisk prioritering Ligeværdig dialog med ægte interesse Individuelt

Læs mere

Retningslinjer for den kommunale dagpleje TILSYN TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Retningslinjer for den kommunale dagpleje TILSYN TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Retningslinjer for den kommunale dagpleje TILSYN TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Tilsyn i den kommunale dagpleje ved Struer Kommune Lovgivningen Tilsynet sker i henhold til Dagtilbudslovens 5: Kommunalbestyrelsen

Læs mere

dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret

dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret Dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens målsætninger > Alle børn trives og udvikler sig > Leg og læring går nye veje > Dagtilbuddet mestrer engagement, mod og handlekraft

Læs mere

Formålet: at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet: at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 26. januar 2015 Socialpsykiatrisk Center, Herning Leder Susanne Østergård Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014 Tilsynets berigtigelse:

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Opholdsstedet Firkløveren Mølholtvej 68 9330 Dronninglund (Frederikshavn kommune) Att. Leder Charlotte Grønning

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Århus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 13. januar 2011. Oplysninger om tilbudet Tilbudets navn Lokalpsykiatri Vest, bofællesskabet Bymosevej Tilbudstype

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand Kvalitetsstandard Serviceloven 85 Socialpædagogisk bistand Godkendt i Byrådet den 22. november 2011 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Aktivitets- og samværstilbuddet Mølledag Markedsgade 120 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Tilsynsrapport

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 15 Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg 2016 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politiske besluttede serviceniveau

Læs mere

Uddannelsesplan for pæd. stud.

Uddannelsesplan for pæd. stud. Uddannelsesplan for pæd. stud. Med denne folder vil vi byde dig velkommen, som studerende på Boenheden Højtoftevej 50. Her kan du læse lidt om hvem vi er og hvad vi beskæftiger os med, samt forskellige

Læs mere

FORÆLDRESAMARBEJDE DER VIRKER. Cand. Psych. Suzanne Krogh sk@life-lab.dk www.life-lab.dk

FORÆLDRESAMARBEJDE DER VIRKER. Cand. Psych. Suzanne Krogh sk@life-lab.dk www.life-lab.dk FORÆLDRESAMARBEJDE DER VIRKER Cand. Psych. Suzanne Krogh sk@life-lab.dk www.life-lab.dk Forskningsdesign Kvalitativ undersøgelse Best practice, institutioner udvalgt på positive kriterier 3 deltagende

Læs mere

Den landsdækkende beboerundersøgelse på regionale socialpsykiatriske botilbud

Den landsdækkende beboerundersøgelse på regionale socialpsykiatriske botilbud Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Beboerne har ordet Regionsrapport for Region Nordjylland Den landsdækkende beboerundersøgelse på regionale socialpsykiatriske

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapport

Anmeldt tilsyn Rapport Anmeldt tilsyn Rapport Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede

Læs mere

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune Til udvalgsdrøftelse d. 9. december 2015: Notat til Børn og Unge-udvalget på baggrund af byrådsdrøftelse d. 2. december 2015 af indstilling om ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune Indstillingen

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.2 brugerinddragelse

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.2 brugerinddragelse Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.2 brugerinddragelse 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.2 brugerinddragelse

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Børneinstitution Hunderup

Børneinstitution Hunderup Børneinstitution Hunderup Munke Mose Børnehus 1 Første udkast til Pædagogisk Grundlag for børnehuset Munke Mose juni 2013 Denne folder er udarbejdet i juni måned 2013 og beskriver forskellige forhold,

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Villa Kokkedal, Behandlingshjem, Københavns Kommune. Mandag den 29. august 2011 fra kl. 10.00

Anmeldt tilsyn på Villa Kokkedal, Behandlingshjem, Københavns Kommune. Mandag den 29. august 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Villa Kokkedal, Behandlingshjem, Københavns Kommune Mandag den 29. august 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Villa

Læs mere

PÅRØRENDESTATEMENTS. Hvornår er pædagogikken bedst hvad skal sigtet være? Gøre borgerne mere voksne og modne de er ikke mere teenagere.

PÅRØRENDESTATEMENTS. Hvornår er pædagogikken bedst hvad skal sigtet være? Gøre borgerne mere voksne og modne de er ikke mere teenagere. PÅRØRENDESTATEMENTS Hvornår er pædagogikken bedst hvad skal sigtet være? Gøre borgerne mere voksne og modne de er ikke mere teenagere. Pårørendeoplevelse er, at de kan se, at deres familiemedlem kan en

Læs mere

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013 Ågården Plejecenter Tilsynsrapport udarbejdet af Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Velfærdsstaben 2 Indhold Tilsynets Konklusion... 3 1. Hvad skal kommunale

Læs mere

Spørgeskema vedrørende Herning kommunes værdighedspolitik.

Spørgeskema vedrørende Herning kommunes værdighedspolitik. Spørgeskema vedrørende Herning kommunes værdighedspolitik. I 2016 er der udarbejdet en værdighedspolitik indenfor ældreområdet I Herning Kommune. Vi er som Danske Diakonhjem og dermed samarbejdspartner

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET HEDELUNDSGADE

SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET HEDELUNDSGADE SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET HEDELUNDSGADE Hedelundsgade 12-14 9700 Brønderslev Afdelingsleder: Rikke Jæger Pedersen E-mail: rikke.j.pedersen@99454545.dk Mobil: 4173 6723 Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Anmeldt tilsyn på CSV Kollegierne, Svendborg Kommune. Bykollegierne i Jernbanegade og Vestergade i Svendborg & Carlsminde Kollegiet i Nyborg

Anmeldt tilsyn på CSV Kollegierne, Svendborg Kommune. Bykollegierne i Jernbanegade og Vestergade i Svendborg & Carlsminde Kollegiet i Nyborg TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på CSV Kollegierne, Svendborg Kommune Bykollegierne i Jernbanegade og Vestergade i Svendborg & Carlsminde Kollegiet i Nyborg Mandag den 7. november 2011 fra kl. 13.00 Indledning

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Tilsyn Anmeldt tilsyn d.21.8 2013. Prærien Østergade 13 Aulum Leder: Henrik Thaftgaard

Tilsyn Anmeldt tilsyn d.21.8 2013. Prærien Østergade 13 Aulum Leder: Henrik Thaftgaard Tilsyn Anmeldt tilsyn d.21.8 2013 Prærien Østergade 13 Aulum Leder: Henrik Thaftgaard Tilsynsførende : Joan Dahl Nørgaard Tilsynsførende : Else Hansen Manual Tilbuddets navn og adresse Tilbuddets målgruppe

Læs mere

Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune

Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune Cumuli.net Ramme, styringsmodel, forventninger, lederroller. Desuden Slagelse Kommunes værdigrundlag og målsætninger. ledelses Grundlag_12p_a.indd 3 8/10/09 10:44

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Vi forventer at det ca. vil tage 15 minutter at udfylde spørgeskemaet. Spørgeskemaet omhandler din vurdering

Læs mere

Et værdigt liv med demens

Et værdigt liv med demens Handleplan for Tønder Kommunes demenspolitik i Psykiatri og handicap Gældende for 2016 og 2017 Et værdigt liv med demens Udarbejdet efterår 2015 Indsats Handlinger Ansvarlig Tidlig opsporing og koordineret

Læs mere

STU Middelfart Afdeling Skrillinge

STU Middelfart Afdeling Skrillinge STU Middelfart Afdeling Skrillinge STU - Middelfart, afdeling Skrillinge - Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Middelfart, afdeling Skrillinge Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse er rettet mod

Læs mere

Ydelseskatalog for socialpædagogisk vejledning efter 85 i Serviceloven:

Ydelseskatalog for socialpædagogisk vejledning efter 85 i Serviceloven: Ydelseskatalog for socialpædagogisk vejledning efter 85 i Serviceloven: Indledning: I dette ydelseskatalog beskrives de ydelser, Ishøj Kommune tilbyder inden for rammerne af Servicelovens (SEL) 85. Ydelseskataloget

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 9. december 2011. Januar 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Othello, Fredericia Kommune. Tirsdag den 8. november 2011 fra kl.9.00

Uanmeldt tilsyn på Othello, Fredericia Kommune. Tirsdag den 8. november 2011 fra kl.9.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Othello, Fredericia Kommune Tirsdag den 8. november 2011 fra kl.9.00 Indledning Vi har på vegne af Fredericia Kommune aflagt tilsynsbesøg på Othello. Generelt er formålet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ortved Plejecenter.

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Børn og Unge sekretariatet 2013 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Formål med tilsyn: Baggrund for tilsyn med dagtilbud Holbæk Kommune har pligt til at sikre, at dagtilbuddene lever op til lovgivningen

Læs mere

Hvor langt vil vi gå i dokumentationsindsatsen?

Hvor langt vil vi gå i dokumentationsindsatsen? God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud Politisk seminar P2 Hvor langt vil vi gå i dokumentationsindsatsen? Kirsten Rasmussen Formand for Børn og Skoleudvalget I Tønder Kommune arbejder vi med udgangspunkt

Læs mere

LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE:

LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE: LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE: TRIN 1 1 Formål For at træne dig i at sætte fokus på din måde at lære på, at blive mere bevidst om hvad, og hvordan, du lærer noget nyt, og hvad dette så betyder

Læs mere

Børnehuset Molevittens formål;

Børnehuset Molevittens formål; Den 4.9.2012 Børnehuset Molevittens formål; Institutionens formål er at skabe et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer børnenes trivsel, sundhed, udvikling og læring. Vi vil sikre barnets

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO 2 Baggrund Med ændring af folkeskoleloven af 26. maj 2008 er der nu krav om at skolefritidsordninger fremover skal udarbejde mål- og indholdsbeskrivelser. Ordningen

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune. torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00

Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune. torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune, sammen med en repræsentant her fra, aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Bakkely

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Bakkely Uanmeldt kommunalt tilsyn Bakkely 2. december 2008 1 INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning 3 1.1 formål med det uanmeldte besøg 3 1.2 tilsynets fremgangsmåde 3 2. Interview med 2 beboere 4 3. Interview

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Ældre- og værdighedspolitikken retter sig både mod borgere over 65 år og borgere med pleje og behandlingsbehov. Eksempelvis alvorligt syge i alle aldre, der har behov

Læs mere

Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg

Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg Side 1 af 8 1. Sammendrag har været inde i en god udvikling. Der er sat fokus på pædagogisk udvikling, den enkelte medarbejders kompetencer og hvordan disse bliver

Læs mere

Indsatskatalog, bostøtte

Indsatskatalog, bostøtte Administration Ydelsen tildeles borgere, der på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer har behov for hjælp og støtte. Det er kendetegnende for borgere,

Læs mere

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Hvidovregade tilsyn 16.november 2015 Afgørelse: Godkendt Samlet vurdering

Hvidovregade tilsyn 16.november 2015 Afgørelse: Godkendt Samlet vurdering Oversigt over vurdering og opmærksomhedspunkter fra tilsyn 2015 på bofællesskabsområdet i Hvidovre (Punkterne er de samme som fremgår i Samlet vurdering samt opmærksomhedspunkter i Socialtilsynets rapporter).

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

ledelsesgrundlag Københavns Kommunes Ungdomsskole Københavns Kommunes Ungdomsskole

ledelsesgrundlag Københavns Kommunes Ungdomsskole Københavns Kommunes Ungdomsskole ledelsesgrundlag 2 ledelsesgrundlag 2008 s ledelsesgrundlag Ungdomsskolens ledelsesgrundlag er et udtryk for de forventninger, du som medarbejder kan have til din leder. Det er udarbejdet i fællesskab

Læs mere

UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune

UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...2 Legepladsernes grundlag...2 Samarbejdet med brugerne...4 Trivsel i hverdagen...5 Integration...6 Samarbejde

Læs mere

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Analyse marts 2010 09/67371 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Holbæk Kommune foretager pædagogisk tilsyn med de kommunale børnehuse og private pasningstilbud.

Læs mere

Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier

Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier Skolens vision er høj trivsel samt en høj grad af læring for alle. Skolens målsætning er at gøre værdierne synlige i skolens fysiske rammer i den daglige

Læs mere

Handleplan fra Dagtilbud Højvangen oktober 2015

Handleplan fra Dagtilbud Højvangen oktober 2015 Handleplan fra Dagtilbud Højvangen oktober 2015 Læringsgrundlag Forskning (jvf. bl.a. Ole Henrik Hansen) viser at en struktureret tilgang til at arbejde med læring har en gavnlig effekt. 3 forhold der

Læs mere

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune Idrætspolitik for Esbjerg Kommune 2011-2014 Forord Esbjerg er en af de førende idrætskommuner, hvad angår talentudvikling, tilskudsordninger og gode fysiske faciliteter. Denne nye idrætspolitik præsenterer

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Opholdsstedet Semaiskolen Kalumvej 58 9700 Brønderslev Att. Leder Berit Buch og Afdelingsleder Inge Gorm Andersen,

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale University College Lillebælt Forebyggelsescentret Langeland Kommune Projekt Forløbspartner i Langeland og Svendborg kommune Det mobile sundhedscenter Faaborg Midtfyn Kommune Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011.

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011. Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011. Opholdsstedets navn: Familiecentret Ll. Nørremark Dato for tilsynet: 20. september 2011. Kl. 14-17 Opholdsstedet repræsenteret ved: Leder Vibeke Monnick, medicinansvarlig

Læs mere

Handicappolitik Silkeborg Kommune

Handicappolitik Silkeborg Kommune Handicappolitik Silkeborg Kommune Indhold: Forord...3 Handicapbegrebet...4 Mission...4 Vision...5 Menneskesyn...5 Samfundssyn...6 Værdigrundlag...6 Kompensationsprincippet...6 Solidaritetsprincippet...7

Læs mere

- en beskrivelse af målgruppen for de døgninstitutions/opholdsstedspladser, der er omfattet af udbuddet.

- en beskrivelse af målgruppen for de døgninstitutions/opholdsstedspladser, der er omfattet af udbuddet. Kravspecifikation, udbud af pladser på opholdssteder/døgninstitutioner til børn og unge Dette dokument indeholder: - en beskrivelse af målgruppen for de døgninstitutions/opholdsstedspladser, der er omfattet

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere