Boliganvisningen. Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation. 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boliganvisningen. Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation. 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410"

Transkript

1 Boliganvisningen

2 Boliganvisningen 19. juni 2014 Boliganvisningen/ Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Leje tab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Konklusion 4. Baggrund 5. Lovgrundlaget 6. Anvisningsaftalen 7. Boliganvisningen Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation

3 1. Anvisninger i fordelt pr. boligorganisation. I Boligrapporten 2013 er indtægten for både tilflyttere og fraflyttere beregnet på samme grundlag (årsopgørelsen 2013). Det skal nævnes, at den beregnede gennemsnitlige husstandsindkomst på både tilflyttere og fraflyttere - som tidligere rapporter - er beregnet for familieboligerne alene (altså excl. ungdomsboliger, suppplementsrum og hybler). 3 Ved sammenligningen af husstandsindkomster mellem tilflyttere og fraflyttere skal man være opmærksom på, at beløbene også er påvirket af, at der i nogle tilfælde fraflytter 2 personer og kun 1 flytter ind, hvorved den samlede husstandsindkomst falder. Ligeledes kan der fraflytte 1 person og 2 flytter ind. Herved stiger husstandsindkomsten forholdsvis meget. AAB-Vejleåparken. Bebyggelsen består af 1309 lejligheder samt 42 ældreboliger (i tagetagen) og 359 ungdomsboliger (heraf 48 ungdomsboliger langs Ishøj Boulevard). Kommunen har anvist lejere til 252 boliger (113 familieboliger ungdomsboliger) i Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2013 var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,- svarende til en stigning på kr ,- pr. husstand eller 9,10 %. 6 familieboliger og 10 ungdomsboliger i alt 16 boliger er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Der er sendt 10 interne flytninger til kommunen til godkendelse, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. Der blev givet 2 afslag. Det Sociale Boligselskab, Vildtbanegård: Bebyggelsen består af 4 afdelinger med i alt 1892 lejligheder. Vildtbanegård I: Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2013 i afd. I var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,- svarende til er fald på kr ,- pr. husstand eller 13,61%. 5 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Vildtbanegård II: Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2013 i afd. II var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,- svarende til en stigning på kr ,- pr. husstand eller 0,39%. 5 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Vildtbanegård III:

4 4 Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2013 i afd. III var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,- svarende til en stigning på kr ,- pr. husstand eller 8,82%. 4 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Vildtbanegård IV: Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2013 i afd. IV var på kr ,-. Da der periodevis har været 25 tomme boliger i løbet af 2013, vil gennemsnitlig husstandsindkomst på fraflytterne først blive medtaget i boligrapporten for 2014, da det ellers vil give et misvisende billede. 0 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Hele bebyggelsen: I 2013 anviste kommunen 178 boliger (heraf 44 i afd. I, 67 i afd. II, 30 i afd. III og 37 i afd. IV). 14 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). 44 interne flytninger er sendt til godkendelse i kommunen, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. Der blev givet 5 afslag. BO-VEST, Gadekæret: Bebyggelsen består af 580 lejligheder og 70 supplementsrum. I 2013 anviste kommunen 104 boliger (88 familieboliger og 16 supplementsrum). Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2013 var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten på fraflytterne var på kr ,- svarende til en stigning på kr ,- pr. husstand eller 8,36 %. 1 intern flytning er sendt til godkendelse hos kommunen, fordi lejeren ønskede at flytte til en større/dyrere bolig. Der blev givet 1 afslag. 1 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borger). Ishøj Boligselskab / Stenbjerggård - Vejleåparken og Søvej Huse: Stenbjerggård - Vejleåparken (Østergården 1-31 og 2-26) består af 248 lejligheder og 87 ungdomshybler. Søvej Huse består af 42 lejligheder. I 2013 anviste kommunen 42 boliger (heraf 20 familieboliger og 22 hybler). Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2013 var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten på fraflytterne på kr ,- svarende til en stigning på kr ,- pr. husstand, eller 30,40%.

5 0 interne flytninger i Stenbjerggård og Søvej Huse er sendt til godkendelse i kommunen, det vil sige, at ingen lejere er flyttet til en større/dyrere bolig. 5 0 familieboliger og 1 hybel i alt 1 bolig er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borger). 2. Lejetab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter): AAB -Vejleåparken. Lejetab i AAB-Vejleåparken i 2013 er opgjort til kr ,-. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i 2013 er opgjort til kr ,-. Krav kr ,37 ( for 3 år - er fremsendt juni 2011 og umiddelbart afvist af kommunen). Sag verserer stadig - der forhandles om et tilbudt forlig. Det sociale Boligselskab, Vildtbanegård: Lejetab i Vildtbanegård i 2013 er opgjort til kr ,- (heraf udgør Vildtbanegård IV kr ,-). Efterfølgende er der fremsendt et yderligere leje tab i 2013 på i alt kr ,- (heraf udgør Vildtbanegård IV kr ,-). Dette beløb er først bogført i Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i 2013 er opgjort til kr ,-. BO-VEST, Gadekæret: Lejetab i Gadekæret i 2013 er opgjort til kr ,-. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i 2013 er opgjort til kr ,-. Ishøj Boligselskab / Stenbjerggård - Vejleåparken og Søvej Huse: Lejetab i Stenbjerggård - Vejleåparken i 2013 er opgjort til kr ,-. Lejetab i Søvej Huse i 2013 er opgjort til kr ,-. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i Stenbjerggård i 2013 er opgjort til kr ,-. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i Søvej Huse i 2013 er opgjort til kr ,-. Alle 4 boligområder: Det samlede lejetab har i 2013 udgjort kr ,- og de samlede udgifter til tab ved fraflytninger (istandsættelsesudgifter) har i 2013 udgjort kr ,-. Boliganvisningen har i 2013 modtaget i alt 622 boliger op til udlejning, og der er udlejet 576 boliger.

6 6 Lejetab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i de almene boligselskaber 2013: Det er også i 2013 lykkedes boliganvisningen at få udlejet mange af de store og dyre 4 og 5 rums boliger i Vejleåparken - og boligerne i Vildtbanegård IV. I 2012 oplevede boliganvisningen en stigning i fraflytning fra de store 4 og 5 rums familieboliger i Vejleåparken. I 2013 er antallet ikke stigende; men nogenlunde det samme som i Boligerne i Vildtbanegård IV er svære at leje ud blandt andet på grund af, at indskuddet ligger på ca ,- og huslejen er meget høj i forhold til de antal m2 man reelt har i boligen. Alle betaler husleje for 24 m2 mere brutto, end boligens netto m2 svarer til, og da en tilsvarende bolig i et af de andre boligselskaber netto pr. m2 er større og huslejen tilsvarende med Vildtbanegård IV, ønsker de ansøgere der har råd til huslejen i Vildtbanegård IV ofte, at søge en bolig i et af de andre boligselskaber, fordi de oplever at få mere for deres penge. Boliganvisningens lister med ressourcestærke ansøgere til boligerne i Vildtbanegård IV og de store og dyre boliger i Vejleåparken er ved at være udtømt; men der annonceres fortsat på Boligportalen med stor succes. Det Sociale Boligselskab, Vildtbanegård Ishøj Byråd har den 6. maj 2014 godkendt skema A-ansøgning vedrørende Helhedsplan og renovering af Vildtbanegård afd. III. Forventet opstart er ændret fra efteråret 2013 til ultimo 2014/ primo Ishøj Boligselskab Seniorboliger: Domea ønsker at opføre 46 seniorboliger og et fælleshus ved Vejleå Kirke, hvor målgruppen er +55 årige. Boligerne opføres som 2 og 3 rums lejligheder med forventet afleveringsdato den 1. januar Ishøj Byråd har den 1. oktober 2013 godkendt skema B-ansøgningen. Der er en udfordring med økonomien, så rammebeløbet ikke overstiges. Domea ønsker, at fælleshuset undlades, og at der i stedet opføres yderligere 2 lejligheder; men Ishøj Byråd ønsker ikke at godkende projektet uden opførelse af et fælleshus, hvorfor byggeriet er udsat til efteråret Gadekæret Renoveringssagen i Gadekæret med opstart i juni 2011 har været en lang og udfordrende proces for særligt beboerne i Gadekæret. Kommunen deltager i følgegruppe møder med Bo-Vest administrationen, afdelingsbestyrelsen og rådgivergruppen AI. Renoveringssagen er afsluttet ved årsskiftet 2013/14. Byggeregnskab afventes fremsendt. Lejerbo - Fasanparken og Fasanvangen (tidl. Tranehusene) Fasanparken: 62 familieboliger beliggende Industriskellet 22. De er opført som 2, 3 og 4 rums lejligheder med indflytning fra den 1. marts Boliganvisningen fik boligerne op til udlejning ultimo januar 2014 og den sidste bolig blev udlejet den 8. april Boligerne er meget efterspurgte, og boliganvisningen har stadig mange der henvender sig for at blive skrevet op til boligerne.

7 7 Fasanvangen:18 rækkehuse beliggende Industrivangen 23. De opføres som 4 rums rækkehuse på 110 m2. De forventes indflytningsklare den 15. marts Ishøj Byråd har den 1. april 2014 godkendt skema B-ansøgningen. Der er indgået samme anvisningsaftale med Lejerbo på Fasanparken og Fasanvangen som med de øvrige boligselskaber. KAB Fasanskellet (Trojaborg grund) og AlmenBolig+ Fasanskellet: 31 familieboliger på Industriskellet 20. Boligerne opføres som 2, 3 og 4 rums lejligheder. De forventes indflytningsklare februar Ishøj Byråd har den 3. september 2013 godkendt skema B-ansøgningen. AlmenBolig+: KAB ønsker at opføre ca. 33 boliger efter AlmenBolig+ konceptet ved Ishøj Strandvej/Fasanskellet. Grundtanken i AlmenBolig+ konceptet er, at etablere gode, energivenlige boliger til en fornuftig husleje. Beboerne får delvis selv lov til at indrette med valg af placering af skillevægge og dermed antal rum, ligesom visse elementer, bl.a. køkkener, skabe m.v. etableres af beboerne. I vedligeholdelsen og driften af boligerne, deltager beboerne også aktivt. Dette betyder et lavere huslejeniveau, og at der skabes et sammenhold og engagement omkring bebyggelsen som medvirker til, at fraflytningsprocenten er meget lavere end i andre almene bebyggelser. På den måde kan man tiltrække ressourcestærke familier, som selv er med til at drive afdelingen. Ishøj Byråd har den 4. marts 2014 godkendt skema A-ansøgningen. Byggeriet forventes afsluttet september/oktober Der indgås samme anvisningsaftale med KAB, som med de øvrige boligselskaber. 3. Konklusion: Det kan konkluderes, at anvisningsordningen fortsat virker efter hensigten, og at Boliganvisningen ligeledes i 2013 har udført den pålagte opgave fuldt ud tilfredsstillende. Det skal specielt pointeres, at: det er stort set lykkedes at udleje alle ledige lejligheder inden udgangen af stort set alle nye lejere opfylder kriterierne for at styrke beboersammensætningen. kommunen samtidig har løst sine boligsociale forpligtelser. alle anvisningsaftaler er forlænget og løber frem til udgangen af år Baggrund. Ishøj Kommune har siden d. 1. februar 2005 haft 100% anvisning til ledige boliger i de almene boligorganisationer i kommunen. Aftalerne er lige blevet genforhandlet

8 8 og løber indtil videre frem til udgangen af 2017 og gælder for alle boligorganisationer i Ishøj: Boligforeningen AAB, afd. 55 (del af Vejleåparken) Det sociale Boligselskab (Vildtbanegård I, II, III og IV) BO-VEST - Vridsløselille Andelsboligforening (Gadekæret, afd. 12). Ishøj Boligselskab Stenbjerggård (del af Vejleåparken). Ishøj Boligselskab, Søvej Huse, Ishøj Søvej (42 boliger). Formålet med ordningen er at beboersammensætningen i de enkelte boligafdelinger styrkes samt at få flere ressourcestærke familier til kommunen. 5. Lovgrundlaget. Aftalerne om 100% anvisning til kommunen følger almenlovens 59, stk. 2, hvor kommunalbestyrelsen og den almene boligorganisation kan indgå aftale om, at ledige familieboliger i en boligafdeling skal udlejes efter særlige kriterier. Kriterierne er aftalt og fastsat mellem kommunalbestyrelsen og boligorganisationen, og er offentliggjort af kommunalbestyrelsen. Kriterierne findes på kommunens hjemmeside under ansøgningsskema til bolig i Ishøj Kommune Styringsreformen for den almene sektor pr. 1. januar Styringsreformen er trådt i kraft den 1. januar 2010 og skal sikre, at boligorganisationerne lever op til styringsmålsætningerne, og årligt indsender en dokumentationspakke til kommunen. Disse møder er afholdt hvert år siden Styringsdialogmøde vedrørende 2013 er afholdt med boligorganisationerne i september/oktober Referaterne ligger tilgængelig på kommunens hjemmeside Styringsdialogmøde med boligorganisationerne for 2014 vil blive afholdt i august/september Der er indbudt til fællesmøde for alle boligorganisationerne torsdag den 2. oktober 2014 kl Evt. lovændringer i almenloven, som kan have betydning for aftalerne om 100% anvisning i aftalernes løbetid. Såfremt der sker ændringer i det ved aftalens indgåelse gældende lovgrundlag, og lovændringen vil betyde, at en af parterne bliver stillet ringere end forudsat ved aftalens indgåelse, drøftes aftalens indhold mellem parterne. Såfremt lovændringen vil medføre dokumenterbare økonomiske forandringer for den ene part, kan denne part forlange, at blive stillet som forventet ved aftalens indgåelse eller forlange, at aftalen bringes til ophør snarest muligt. Ved andre forandringer i lovgrundlaget ændres aftalens indhold, således at aftalen til enhver tid overholder det gældende lovgrundlag. Kommunens hæftelser.

9 9 Kommunens hæftelser følger de bestemmelser der fremgår af lov om almene boliger m.v. med tilhørende bekendtgørelser og vejledninger. Såfremt disse bestemmelser ændres, genforhandles aftalen om 100% anvisning. 6. Anvisningsaftalen. Anvisningsaftalen fortsætter med stor succes. Alle boligorganisationerne har underskrevet den nye samarbejdsaftale der indtil videre fortsætter frem til 31. december I den eksisterende samarbejdsaftale dækker Ishøj Kommune følgende: Husleje for en ledig lejlighed, dog først efter at lejligheden er fraflyttet og klar til indflytning. Det er en forudsætning for kommunens betaling af huslejetab, at Ishøj Kommune har haft mindst en måned til at udleje lejligheden. Både boligorganisationen og kommunen skal fremme genudlejningen mest muligt, således at fraflytter ikke belastes unødigt med leje i opsigelsesperioden og boligorganisationen risikerer tab ved fraflytning. Istandsættelsesudgift (tab ved fraflytning) for beboere anvist af Ishøj Kommune, såfremt dette ikke bliver betalt af fraflytter. Boligorganisationerne skal forfølge krav mod fraflyttere effektivt. Kommunen skal honorere boligorganisationens istandsættelsesudgift, når der foreligger insolvenserklæring i fogedretten eller kravet ved fraflytters død eller gældssanering er konstateret uerholdeligt. Kommunen kontaktes inden kravet sendes til advokat for en drøftelse af, om kravet skal forfølges, eller om kommunen ønsker af afregne uden yderligere forfølgelse af kravet. Boligorganisationen kontakter Ishøj Kommune umiddelbart efter synet af en fraflyttet lejlighed, såfremt beløbet vurderes at overstige indskuddet med kr ,-. Lejetab for uudlejede boliger afregnes månedsvis bagud. 7. Boliganvisningen. Boliganvisningens bemanding er på 3 fuldtidsstillinger, hvoraf ca. en fuldtidsstilling anvendes til det kommunale tilsyn med boligorganisationerne. Boliganvisningen er en del af direktionscenteret og beliggende på etage 3 på Rådhuset. I boliganvisningens opnoteringssystem (KMD boliganvisningssystem) BOLA er der i 2013 registreret 425 aktive ansøgere, 510 i bero (afventer - evt. efter eget ønske) og 554 passive ansøgere. Anders Hvid Jensen Kommunaldirektør Bettina Mailind Specialist

10 Gennemsnitlig husstandsindkomst pr. boligorganisation ABB Vildtbanegård Bo-Vest/ Gadekæret Ishøj Boligselskab Tilflyttere Fraflyttere Tilflyttere Fraflyttere ABB Vildtbanegård Bo-Vest/ Gadekæret Ishøj Boligselskab Gennemsnit for alle boligorganisationer

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015: 1 13. april 2016 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011 Boliganvisningen 15. august 2012 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2011 Dette er den 7. rapport. Rapporterne kan findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk

Læs mere

Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation

Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation 12. februar 2015 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Nybyggeri og helhedsplaner 4. Konklusion 5. Baggrund

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2012

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2012 Boliganvisningen 15. august 2013 Boliganvisningen/Liz/1 Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2012 Rapporterne for 2008-2011 findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk borgerservice

Læs mere

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2014 til 2016:

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2014 til 2016: 1 8. marts 2017 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund 7.

Læs mere

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2017:

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2017: 28. februar 2018 1. Baggrund og formål med boligrapporten 2. Aftalerne 3. Lovgrundlaget 4. Anvisningsaftalen 5. Ansøgere 6. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 7. Lejetab og Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter)

Læs mere

100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2009

100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2009 Boliganvisningen 10. januar 2011 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2009 Dette er den 5. rapport, og rapporten vil fremover fremkomme i en mere forenklet

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2015 til 2018:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2015 til 2018: 14. marts 2019 1. Baggrund og formål med boligrapporten 2. Aftalerne 3. Lovgrundlaget 4. Anvisningsaftalen 5. Ansøgere 6. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation særlige bemærkninger 7. Lejetab og Tab

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2010

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2010 Boliganvisningen 1. april 2011 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2010 Dette er den 6. rapport. Rapporterne for 2005-2006-2007-2008-2009 kan findes på kommunens

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Kommunens j.: 190-2014-13756 Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Furesø Boligselskab LBF-: 656 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1.

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2006

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2006 Byråds- og Ejendomscentret Boliganvisningen 6. marts 2007 Boliganvisningen/Liz 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2006 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2.

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2008

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2008 Boliganvisningen 15. juni 2010 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2008 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund....side 1 2. Lovgrundlaget.....side

Læs mere

Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning)

Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Gørlev Boligselskab LBF-: 0791 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.10.2014. Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

NOTAT. Notat om opførelse af 60 almene plejeboliger på Poppelvej den endelige anskaffelsessum, skema B. Allerød Kommune. Baggrund.

NOTAT. Notat om opførelse af 60 almene plejeboliger på Poppelvej den endelige anskaffelsessum, skema B. Allerød Kommune. Baggrund. NOTAT Allerød Kommune Sekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Notat om opførelse af 60 almene plejeboliger på Poppelvej den endelige anskaffelsessum,

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2005

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2005 Byråd og Kultur Boligkontoret 21. april 2006 Boligkontoret/Liz 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2005 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2. Lovgrundlaget.side

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2007

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2007 Byråd- og Ejendomscenter Boliganvisningen 1. september 2008 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2007 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund....side

Læs mere

Afdeling 3710, 11 & 12 Damgårdsarealet Gårdene

Afdeling 3710, 11 & 12 Damgårdsarealet Gårdene Afdeling 3710, 11 & 12 Damgårdsarealet Gårdene Albertslund Boligselskab Afdeling 3710 11 12, Kirsebær-, Blomme- og Troldnøddegården Gårdene Adresser Blommegården 1 44, Kirsebærgården 1 38 og Troldnøddegården

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde den 8. oktober 2014, kl. 17.00 Lyngbygårdsvej 135

Organisationsbestyrelsesmøde den 8. oktober 2014, kl. 17.00 Lyngbygårdsvej 135 Organisationsbestyrelsesmøde den 8. oktober 2014, kl. 17.00 Lyngbygårdsvej 135 Til stede Afbud fra Fra administrationen Indholdsfortegnelse Selskabet... 3 1. Protokol... 3 2. Revisionsprotokol... 3 Sager

Læs mere

2007-05-08. Herlev Kommune. Kommunal boliganvisning.

2007-05-08. Herlev Kommune. Kommunal boliganvisning. 2007-05-08. Herlev Kommune. Kommunal boliganvisning. Resumé: statsforvaltningen fandt, at det af Herlev Kommune opstillede kriterium - hvorefter personer, der er flyttet til Herlev Kommune med forudsigelige

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 13/1 2016

Referat fra bestyrelsesmøde den 13/1 2016 25. februar 2016 10 Torsdag den 25/2 2016 kl. 15.30 afholdt bestyrelsen ordinært møde på kontoret i henhold til den udsendte dagsorden. Følgende forelå og forhandledes. Sager til efterretning/orientering.

Læs mere

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen Udkast til SAMARBEJDSAFTALE mellem Skanderborg Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen om anvisning af almene boliger i Skanderborg Kommune Aftale Mellem Skanderborg Kommune på den ene side

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. APRIL 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. APRIL 2013 1 Deltagere Danske Funktionærs Boligforening Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Karsten Pedersen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 21-10-2015 Bilag til rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger,

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge

Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge Punkt 3. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge 2014-42050 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering opfølgning på handleplan

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

BoligBarometret. 1. august 2011-1. november 2011. Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 1. august 2011-1. november 2011. Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 1. august 211-1. november 211 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet seks almene boligorganisationer AAB,

Læs mere

Klage over afslag på 18-ansøgning

Klage over afslag på 18-ansøgning Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe / Mellemgade 15, 5600 Faaborg ATT.: Kommunalbestyrelsen Faaborg, den 29. april 2015 Børns Voksenvenner Faaborg-Midtfyn c/o Ungdomsskolen, Grønnegade 40.

Læs mere

HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen

HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen Denne folder kan du også finde på vores hjemmeside www.bovia.dk sammen med andre nyttige oplysninger. HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen ImageConsult Hvorfor

Læs mere

Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt

Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt Beretning for året 2012/2013 Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt den 10. maj 2012 til og med i dag. Generalforsamlingen var ikke særlig godt besøgt. Udlejningen

Læs mere

Generel boliganvisning i Frederikssund

Generel boliganvisning i Frederikssund Generel boliganvisning i Frederikssund Kommune Baggrund I forbindelse med kommunalt igangsat projekt vedrørende beskrivelse og analyse af Frederikssund Kommunes indsats for flygtninge i et fremadrettet

Læs mere

Himmerland Boligforening - afd. 61 (Odinsgade) - 136 almene ungdomsboliger og 49 almene familieboliger - endelig anskaffelsessum (skema C).

Himmerland Boligforening - afd. 61 (Odinsgade) - 136 almene ungdomsboliger og 49 almene familieboliger - endelig anskaffelsessum (skema C). Punkt 16. Himmerland Boligforening - afd. 61 (Odinsgade) - 136 almene ungdomsboliger og 49 almene familieboliger - endelig anskaffelsessum (skema C). 2014-148. By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus For regnskabsårene 2008/2009 og 2009/2010

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus For regnskabsårene 2008/2009 og 2009/2010 Dok. nr. 340-2012-185431 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus For regnskabsårene 2008/2009 og 2009/2010 Dato: Den 26. oktober 2012 Kl.: 09.00-13.00 Sted: Byrådssalen,

Læs mere

Boligselskabet Holstebro

Boligselskabet Holstebro Afdeling 10 Asa-/Jættegården Ansøgning om særlig driftsstøtte jf. lov om almene boliger m.v. Boligselskabet Holstebro Helhedsplan for afdeling 10, Asa-/Jættegården. NOVEMBER 2012 Helhedsplan for afd. 10

Læs mere

Boligselskabet Farumsødal. Lillevangspark Råderetskatalog. Administreret af

Boligselskabet Farumsødal. Lillevangspark Råderetskatalog. Administreret af Boligselskabet Farumsødal Lillevangspark Råderetskatalog Administreret af Indhold RÅDERETTEN Lejet men helt dit eget!... 3 Forbedringer og forandringer... 3 Udenfor eller indenfor boligen... 3 Hvidevarer

Læs mere

AlmenBolig+ - Beboermøde II. Balders Have

AlmenBolig+ - Beboermøde II. Balders Have AlmenBolig+ - Beboermøde II Balders Have Program for beboermøde d. 5. april 2016 1. Velkomst 2. Status på byggeriet 3. Hvad skal og må jeg gøre i boligen Vedligeholdelsesordning Godtgørelsesordning 4.

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

Dialogmøde 2013 Danske Funktionærers Boligselskab

Dialogmøde 2013 Danske Funktionærers Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Danske Funktionærers Boligselskab Dato: 20. november 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Regionskonsulent Michael

Læs mere

10. Årsregnskaber for almene boligselskaber

10. Årsregnskaber for almene boligselskaber 10. Årsregnskaber for almene boligselskaber J.nr.: 03.11.02.G00 Sagsnr.: 10/37831 BESLUTNING I ØKONOMIUDVALGET DEN 20-09-2010 Fraværende: Ingen. Centralforvaltningens indstilling anbefales til Kommunalbestyrelsen.

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. maj 2016 kl. 17.00. Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. maj 2016 kl. 17.00. Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 16.05 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. maj 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

AlmenBolig+ - Informationsmøde. Alberts Have 23. februar 2015

AlmenBolig+ - Informationsmøde. Alberts Have 23. februar 2015 AlmenBolig+ - Informationsmøde Alberts Have 23. februar 2015 Program for mødet i dag 1. Velkomst 2. Kort om AlmenBolig+ -konceptet 3. Nye afdelinger på vej 4. Afdeling Alberts Have Placering, plan, lejlighedstyper,

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Tilsynet med støttet byggeri. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Tilsynet med støttet byggeri. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Tilsynet med støttet byggeri. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 10. december 2003 via Magistraten J.nr. Ref.:Claus Michael Krogh Tlf.nr.

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Lov om byfornyelse Dialogbaseret sagsgang for Sundheds- og brandfarlige boliger Lovgrundlag: Formål: Lov om byfornyelse og udvikling af byer. 75. Kommunalbestyrelsen skal efter

Læs mere

Dette notat er udarbejdet som en hjælp til ANSA s medlemmer, når de påtænker at indgå en lejeaftale i Danmark.

Dette notat er udarbejdet som en hjælp til ANSA s medlemmer, når de påtænker at indgå en lejeaftale i Danmark. LIND Advokataktieselskab Ved Vesterport 6, 2. sal 1612 København V Telefon: +45 82 30 90 00 Fax +45 33 13 90 01 Mail: lind@lindlaw.dk www.lindlaw.dk CVR. 34 05 21 66 Bank: 6505 3053339793 Notat om lejeforhold

Læs mere

30-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

30-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 30-10-2015 Rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger, der

Læs mere

AlmenBolig+ - Informationsmøde. Balders Have - 8. oktober 2015

AlmenBolig+ - Informationsmøde. Balders Have - 8. oktober 2015 AlmenBolig+ - Informationsmøde Balders Have - 8. oktober 2015 Program for mødet i dag 1. Velkomst 2. Kort om AlmenBolig+ -konceptet 3. Nye afdelinger på vej 4. Afdeling Balders Have Placering, plan, lejlighedstyper,

Læs mere

Plejeboliger. Allerød Kommune

Plejeboliger. Allerød Kommune Januar 2016 Allerød Kommune Plejeboliger Allerød Kommune Ifølge lovgivningen kan borgere i Allerød søge plejebolig i såvel Allerød Kommune som i andre kommuner. Borgere fra andre kommuner kan ligeledes

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 4. APRIL 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 4. APRIL 2013 1 Deltagere Danske Funktionærs Boligforening Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Karsten Pedersen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

Lystoftegård -møde i brugergruppen den 12. april 2016

Lystoftegård -møde i brugergruppen den 12. april 2016 Lystoftegård -møde i brugergruppen den 12. april 2016 Dagsorden 1. Gennemgang og godkendelse af dagsorden 2. Valg af referent 3. Godkendelse af referat fra sidste møde 4. Andelsbolig økonomien i Lystoftegård

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE. Vedligeholdelsesreglement Model A med normalistandsættelsesbeløb (NI-beløb)

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE. Vedligeholdelsesreglement Model A med normalistandsættelsesbeløb (NI-beløb) ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Vedligeholdelsesreglement Model A med normalistandsættelsesbeløb (NI-beløb) A-ordningen - med NI-beløb kort fortalt Lejeren sørger i boperioden for boligens indvendige

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING

VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING Byggeri Center for Miljø og Energi Teknik og Miljø Aarhus Kommune 2016 Ejerdokumentation for byggeriets opførelse Afgives i forbindelse med

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14. 1 Deltagere Sporvejsfunktionærernes Boligforening v/ Advokatfirmaet Valdal Kresten Valdal (Advokatfirmaet Valdal) Susanne Kirk (Advokatfirmaet Valdal) Københavns Kommune Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

BoligBarometret. 2. udgave 2013. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 2. udgave 2013. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 2. udgave 213 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune.

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune. Byrådet Samarbejdsaftale Mellem Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj og Arbejdernes Andelsboligforening Afd. 55, Vejleåparken Svend Aukens Plads 9 2300 København S er der indgået følgende AFTALE

Læs mere

Lejeren er forpligtet til at vedligeholde så ofte, at boligen ikke forringes, bortset fra almindeligt slid og ælde.

Lejeren er forpligtet til at vedligeholde så ofte, at boligen ikke forringes, bortset fra almindeligt slid og ælde. Standard-vedligeholdelsesreglement udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening, november 1998, efter reglerne i lov om leje af almene boliger - lov nr. 968 af 17. december 1997, og bekendtgørelse om

Læs mere

Arbejdernes Boligforening afdeling 25 REMISEN Vedligeholdelsesreglement Model B med vedligeholdelseskonto

Arbejdernes Boligforening afdeling 25 REMISEN Vedligeholdelsesreglement Model B med vedligeholdelseskonto Arbejdernes Boligforening afdeling 25 REMISEN Vedligeholdelsesreglement Model B med vedligeholdelseskonto B-ordningen - kort fortalt Udlejeren sørger i boperioden for boligens indvendige vedligeholdelse

Læs mere

AlmenBolig+ - Beboermøde I. Langhusene

AlmenBolig+ - Beboermøde I. Langhusene AlmenBolig+ - Beboermøde I Langhusene Velkommen! - v/ Christian Thode, Boligselskabet Friheden Program for beboermøde d. 20. juni 2011 Velkomst v/ Christian Thode, formand for Boligselskabet Friheden Tildeling

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Bispevangen -brugergruppemøde tirsdag den 19. april 2016

Bispevangen -brugergruppemøde tirsdag den 19. april 2016 Bispevangen -brugergruppemøde tirsdag den 19. april 2016 Dagsorden 1. Gennemgang og godkendelse af dagsorden 2. Valg af referent 3. Godkendelse af referat 4. Aktivitets- og mødeplan for foråret 2016 v.

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT OPDATERET UDGAVE AF 5. MARTS 2015 Notatet er på enkelte punkter præciseret i forhold til tidligere udgave af 4. februar 2015, som blev forelagt ØU den 20. februar 2015 og byrådet den 26. februar

Læs mere

København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse

Læs mere

Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00.

Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Bilag 15 Offentligt Byråd og Kultur Boligkontoret Rådet til sikring af borgernes ukrænkelige rettigheder Stolpegårdsvej 14 B DK 2820 Gentofte Tlf. 3965 1643 mobil 4085

Læs mere

Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016

Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016 Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016 3. maj 2016 SPJrådgivning Lergravsvej 53, 2300 København S Telefon: +45 21 44 31 29 spj@spjraadgivning.dk www.spjraadgivning.dk CVR-nr. 32 60 26 81 Bank: Lån

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard

Plejebolig. Kvalitetsstandard Plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for plejebolig Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om plejebolig. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau,

Læs mere

Håndtering af bunkning

Håndtering af bunkning Håndtering af bunkning Maj 2010 Indhold 1 Formål 3 2 Hvorfor nye retningslinjer for håndtering af bunkning 4 3 Håndtering af bunkning 5 3.1 Hvad er princippet i de nye retningslinjer for håndtering bunkning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Dagsordenpunkt Bilag Indstilling Beslutning. Referatet fra hovedbestyrelsesmødet den 3. oktober 2011 er tidligere udsendt.

Dagsordenpunkt Bilag Indstilling Beslutning. Referatet fra hovedbestyrelsesmødet den 3. oktober 2011 er tidligere udsendt. Protokol 1 Godkendelse af referat fra hovedbestyrelsesmødet JA Referatet fra hovedbestyrelsesmødet den 3. oktober 2011 er tidligere udsendt. Referatet blev godkendt og underskrevet. Opfølgning på beslutninger

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Gram Boligforening. Vejledning

Gram Boligforening. Vejledning Gram Boligforening Vejledning I denne vejledning kan du læse om Gram Boligforening og ventelisten i foreningen, samt hvad det betyder, at boligforeningen er en almen boligorganisation. Du bør læse vejledningen

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne.

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne. REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet Alliken Dato: 4. juni 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Forretningsfører

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde

Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde Dato 13.03.2012 Dok.nr. 1.108.637 Sagsnr. 1.068.757 Ref. ehan Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde Deltagere fra

Læs mere

Bogense Boligforening. Lejemåls oversigt:

Bogense Boligforening. Lejemåls oversigt: Bogense Boligforening Lejemåls oversigt: Kontor: Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 Email: kijo@bdk.dk eller bbch@bdk.dk Hjemmeside: www.bogenseboligforening.dk Åbningstid kontor: Mandag 11-13

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 100 Nødvendige merudgifter Vedtaget af Byrådet, d. 16.5.2013 1 Lovgrundlag for Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med Lov om social

Læs mere

Himmerland Boligforening, afd. 74, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg - 61 almene ungdomsboliger (Skema A).

Himmerland Boligforening, afd. 74, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg - 61 almene ungdomsboliger (Skema A). Punkt 10. Himmerland Boligforening, afd. 74, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg - 61 almene ungdomsboliger (Skema A). 2012-46566. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at der gives

Læs mere

Notat. Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012

Notat. Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012 Notat Vedrørende: Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012 Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 25. januar 2016 til ordinært møde tirsdag 19. januar 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder,

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder, Pkt.nr. 17 Boligforeningen Hvidovrebo, afdeling 6, fysisk og økonomisk opretning. 301035 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at ansøgningen om fysisk

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 6. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Svend-Aage Berg

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Christian Høgsbro, Boligforeningen AAB Pia Skov, Boligforeningen AAB Helle Friis Nielsen, Boligforeningen AAB Michael Storgaard, Boligforeningen AAB Gorm Evers, Boligforeningen AAB Morten Boje,

Læs mere

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune Udlejningsaftale 2016-2019 Indgået mellem Rødovre Kommune og Fællesrepræsentationen af boligorganisationer i Rødovre Kommune (Fællesrepræsentationen) 1 Anvisning efter almenboliglovens 59 stk. 1 Boligorganisationerne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service 2007/2 LSF 63 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2007-2431 Fremsat den 30. januar 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal Kommunal medfinansiering og mellemkommunal udligning Træk af kommunernes andel af de ydelser, som Udbetaling Danmark udbetaler og udligning vedrørende boligstøtte og pension - udmøntning af opgavesplit

Læs mere