INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENT. VIA University College

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENT. VIA University College"

Transkript

1 VIA University College Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENT Sted: Campus Viborg Prinsens Allé Viborg Lokale B235 Mødedato: 23. juni 2015 kl Deltagere Inge Voldsgaard, Psykiatrisk Hospital Risskov, Lone Kolbæk, Hospitalsenhed Midt, Inger Bach Henriksen, Hospitalsenheden Vest, Birgit Søndergaard Riisberg, Regionshospitalet Randers, Marianne Wolf, Region Midtjylland, Bente Rubow og Lene Buur Meyer, Aarhus Kommune, Ilse Sørensen, Skive Kommune, Line Majse Møgelvang Kristensen, Norddjurs Kommune, Hanne Skovbo, Silkeborg Kommune, Susanne Pallesen, Syddjurs Kommune, Susanne Aas, Viborg Kommune, Else Sørensen, Lemvig Kommune, Solvejg Nielsen, Ikast- Brande Kommune, Bodil Mogensen, Struer Kommune, Hanne Christensen, Horsens Kommune, Bente Juulsgaard, Randers Kommune, Inge Berntsen Skanderborg Kommune, Linda Nebel, Silkeborg Kommune, Ellen Margrethe Dybdal, Morsø Kommune, Grethe Haglund, Ringkøbing-Skjern Kommune, Kirsten Skovgaard, Holstebro Kommune, Birgitte Foged, Fysioterapeutuddannelsen i Aarhus, Lisbeth Sørensen, Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro, Karen Søndergaard, Ernæring og Sundhed, Tanja W. Madsen, Hedensted Kommune, Jonna Frølich, VIA Sundhed, og Bodil Primsø, VIA Sundhed INDKALDELSE/ REFERAT Mødeleder: Bodil Primsø Dagsorden til Klinisk Dialogforum den 23. juni 2015 Referent: Lea Faurholt Olsen E: LEFO@VIA.DK T: Dato: 26. august 2015 Ref.: LEFO 1/9 Gæster: Gitte Nørgaard (Herning Kommune) og Tove Loftager (VIA/Herning Kommune) punkt 7 Referent Lea Faurholt Olsen Afbud Ida Gøtke, Sygeplejefaglig Direktør, Hospitalsenheden Vest, Inger Marie Jaillet, Regionshospitalet Randers, Kirsten Bruun Hermansen, Aarhus Universitetshospital, Anne Marie Lerche Pedersen, Region Midtjylland, Birgitte Hindsgaul, Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens og Silkeborg, Irene Winther, Favrskov Kommune, Bente Schleicher, Herning Kommune, Ole Svejstrup, Aarhus Kommune, Hedvig Hauge, Samsø Kommune; Louise Hofman Nyholm, Odder Kommune, Marlene Holmberg, Hospitalsenheden Horsens og Jonna Holm Pedersen, KKR.

2 Dagsorden fælles for alle uddannelser 2/9 1. Godkendelse af dagsorden og præsentationsrunde 2. Status i.f.t. reformen af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser 3. Besparelser i Region Midtjylland 4. Region Midtjyllands politik for grunduddannelser 5. Næste møde 6. Eventuelt Frokost kl Dagsorden særligt for sygeplejerskeuddannelsen 7. Fordeling af kliniske uddannelsespladser 8. Oplæg om klinisk vejledning i relation til kombinationsstilling 9. Orientering om ansøgning om opdimensionering i Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (10 min.) Bodil Primsø Sagsfremstilling Godkendelse af dagsorden Indstilling Det indstilles, at dagsorden godkendes. Referat Dagsordenen blev godkendt. Der var præsentationsrunde af medlemmerne af Klinisk Dialogforum. Punkt 2. Status i.f.t. reformen af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser (30 min.) Jonna Frølich Den iværksatte reform af alle de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser er godt i gang. Styregruppen har truffet beslutning om de overordnede juridiske rammer for de kommende uddannelsesbekendtgørelser, og de tværgående udviklingsgrupper har afsluttet deres arbejde med udformning af anbefalinger til de 8 udvalgte temaer.

3 På mødet vil Jonna Frølich sammen med uddannelseslederne orientere om de næste faser i reformarbejdet, ligesom der vil blive lejlighed til at drøfte perspektiver og udfordringer der er forbundet med udviklingsarbejdet. 3/9 Det indstilles, at medlemmerne drøfter relevante spørgsmål og udfordringer i.f.t. reformarbejdet. Uddannelseschef Jonnas Frølich gennemgik status for reformarbejdet. Power point sendes ud med referatet. Styregruppen er færdig med deres indledende arbejde, og juridiske rammer for udviklingen af uddannelserne er underskrevet. Det er besluttet, at der ikke længere skal være nationale studieordninger, men i stedet uddannelsesbekendtgørelser for alle uddannelserne. Uddannelserne skal fremadrettet være semesteropbygget, og der skal skabes mulighed for at arbejde mere på tværs mellem uddannelserne. Der har været nedsat tværgående udviklingsgrupper, som har afsluttet deres arbejde, og der er en proces i gang med udpegning ift. de professionsfaglige udviklingsgrupper, som skal levere input til dimittendprofil, formål med uddannelsen, beskrivelse af uddannelseselementer i uddannelsens første to år m.m.. Det er vigtigt at få mobiliseret og involveret repræsentanter fra alle parter i udviklingsarbejdet, så der skabes ejerskab i praksisfeltet. Kvalitet og relevans ift. uddannelsesreformen vil fremadrettet blive drøftet både i Uddannelsesudvalgene og i Klinisk Dialogforum. Bekendtgørelsen forventes sendt i høring i november I januar 2016 starter det lokale udviklingsarbejde af studieordninger. Punkt 3. Besparelser i Region Midtjylland (35 min.) Marianne Wolf Sagsfremstilling Region Midtjylland har i april måned udsendt et sparekatalog med forslag til ændringer og reduktioner på en række områder. VIA har i et notat til regionen givet udtryk for bekymring over b.la. nedlæggelse af diætiststillinger og flytning af neurorehabiliteringsenheden i den vestlige del af regionen.

4 Forslaget skal politisk behandles den juni /9 Det indstilles, at Klinisk Dialogforum drøfter orienteringen. Det er svært at sige hvilken indflydelse besparelserne får på uddannelsesområdet. Besparelserne indebærer blandt andet, at en række opgaver forventes flyttet fra Regionen til kommunerne. Regionen har i processen med beskrivelse af spareforslag bedt alle parter om samtidig at beskrive konsekvenser i.f.t. uddannelsesopgaven. Der skal indledes en dialog mellem Regionen og kommunerne vedr. sundhedsaftaler osv. Når man har overblik over konsekvenserne af besparelserne henvender Regionen sig til VIA for at drøfte den fremtidige løsning af uddannelsesopgaven. Materialet er lagt ud på hjemmesiden Ved yderligere spørgsmål er man velkommen til at kontakte Marianne Wolf, Region Midtjylland. Punkt 4. Region Midtjyllands politik for grunduddannelser (10 min.) Marianne Wolf Sagsfremstilling Marianne Wolf vil på mødet orientere om et igangsat arbejde med at formulere Region Midtjyllands politik for grunduddannelser. Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Der er behov for, at aftagerne kender deres uddannelsesopgave. Der har indtil nu været forskellige strategier og visioner for dette område, og derfor har Regionen besluttet, at der skal udformes en fælles politik for grunduddannelserne. Politikken har fokus på grunduddannelserne. Der er samlet et netværk og sat et arbejde i gang med at lave ambitioner på området. Der er flere kommuner, der har formuleret uddannelsesstrategi/-politik, og der kan høstes gode erfaringer fra dette arbejde. Regionens politik forventes besluttet i efteråret, og det vil være relevant at sætte på dagsordenen i Klinisk Dialogforum på et senere møde.

5 Punkt 5. Næste møde (10 min.) 5/9 Alle Næste møde i Klinisk Dialogforum afholdes den 27. oktober Det indstilles, at Klinisk Dialogforums medlemmer kommer med forslag til dagsordenen til næste møde. - Uddannelsesreformen - Politik for grunduddannelserne Præsentere politikken. - Silkeborg og Viborg Kommune - Præsentere deres strategier. - Besparelser for Region Midtjylland hvilket konsekvenser får det. Punkt 5. Eventuelt (10 min.) Alle Regions ID-kort til studerende: Der er at sket en procedureændring, så Regions ID-kort i Randers skal oprettes i starten af uddannelserne. Det skyldes at fotosystemet kører på Regions ID-kortet. Punkt 6. Fordeling af kliniske uddannelsespladser (60 min.) Bodil Primsø og Jonna Frølich Bilag Rapport vedr. fordeling af praktikpladser på Sygeplejerskeuddannelsen i perioden

6 En lille arbejdsgruppe bestående af Hanne Skovbo, Silkeborg Kommune, Anne- Marie Lerche, Region Midtjylland og Bodil Primsø, VIA Sundhed har med support fra Lea Faurholt Olsen og Mads Aleksander Daugaard Buhl udarbejdet et forslag til en opdateret rapport, som vil blive præsenteret på mødet. 6/9 Rapporten viser, at kommunernes andel af uddannelsesopgaven ikke er øget siden 2011 faktisk er andelen faldet fra 23 % i 2011 til 21 % i På det sidste møde i Klinisk Dialogforum var der enighed om at udarbejde et forslag til en ny fordeling, hvor kommunernes andel af uddannelsesopgaven øges med 10 %, så den i et fremadrettet perspektiv skal udgøre ca. 30 %. Modellen vil blive præsenteret på mødet. Forud for mødet er alle kontaktpersoner i kommunerne blevet bedt om at afklare egen kommunes indstilling til forslaget om en ny fordelingsmodel, hvor kommunernes andel øges fra 6090 praktikuger årligt til 8940 praktikuger årligt, og at de 8940 praktikuger derefter fordeles mellem kommunerne i forhold til befolkningstal. På mødet bliver det således muligt at præsentere en samlet oversigt over kommunernes tilbagemeldinger. På det seneste møde blev det ligeledes besluttet, at det ville være hensigtsmæssigt at udveksle gode erfaringer/ historier om at have studerende på alle moduler. Det indstilles at medlemmerne - drøfter forslaget til ny fordelingsmodel og resultatet af tilbagemeldingerne fra kommunerne. - at medlemmer af klinisk Dialogforum præsenterer gode erfaringer/historier i.f.t. studerende i kliniske moduler Aarhus Kommune påpegede, at der er fejl i datamaterialet i den udsendte rapport. Rapporten vil blive gennemgået for eventuelle fejl og mangler, så synlighed omkring tallene og grundlaget er helt klart. Formålet med den nye fordeling var oprindelig baseret på at aflaste Region Midtjylland, og det er derfor vigtigt, at det fremgå af rapporten, at det ligeledes handler om at sikre kliniske uddannelsespladser til en øget dimensionering i Sygplejerskeuddannelsen. Det er vigtigt at de 2 ting skilles af og påpeges i rapporten. Man vil gerne have praktikteksameter der følger de studerende, hvilket er et spørgsmål, der skal drøftes med KL. Der skal laves et godt fundament for en ny fordelingsramme, der kan rumme de studerende. Både Region Midtjylland og kommunerne ønsker garanti for,

7 at udbudte uddannelsespladser også benyttes, da de kliniske vejledere både skal uddannes og have funktionstillæg. 7/9 Aarhus Kommune kan ikke øge antallet af de pladser, som der udbydes med 10% point, men med udgangspunkt i tallene fra rapporten, kan Aarhus Kommune godt rumme en øgning på 10% point i det antal pladser de allerede udbyder. Alle de resterende kommuner har tilkendegivet, at de over de næste 4 år kan øge deres andel af praktikanter med 10 % ift. den samlede uddannelsesopgave (Se tilbagemeldinger fra kommunerne). Rapporten bliver opdateret og tilbagemeldingerne går videre til mødet i Samarbejdsforum torsdag den 25. juni Punkt 7. Oplæg om klinisk vejledning i relation til kombinationsstilling (35 min) Gitte Nørgaard og Tove Loftager Journalnr.: U Gitte Nørgaard og Tove Loftager vil præsentere erfaringer, fokusområder og udfordringer med kombinationsstillingen, som det har vist sig gennem 1. år. De vil desuden lægge på til en drøftelse af om/hvordan stillingen kan støtte kvalificeringen af den kliniske vejledning. Det indstilles at medlemmerne drøfter oplægget. Gitte Nørgaard fra Herning Kommune præsenterede de ideer og overvejelser der lå bag en kombinationsstilling med VIA. Ideen til at prøve en kombinationsstilling med VIA opstod i Det Faglige Ledelsesudvalg. I Herning Kommune er der behov for en person, der kan se hvilket behov der er for sygeplejersker i kommunen nu og fremadrettet. I Herning Kommune er det forholdsvis let at rekruttere sygeplejersker, men denne rekruttering skal sikres, så man også fremadrettet får de bedste sygeplejersker. Derfor er det vigtigt, at de studerende kommer ud i nogle gode praktikforløb. I Herning Kommune er midlerne til kombinationsstillingen med VIA taget direkte ud af driftsmidlerne. Tove Loftager er i en kombinationsstilling mellem Herning Kommune og Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro. Tove præsenterede sine foreløbige erfaringer med kombinationsstillingen. I kombinationsstillingen er der behov for en erfaren person med lektor-baggrund.

8 Der arbejdes på at få pladser til de studerende i Rehabiliteringsteamet og i Akutteamet i Herning Kommune. Her er der mulighed for at etablere et studieunit, da der også er terapeutstuderende tilknyttet. Et andet godt tiltag er, at der er oprettet Socialpsykiatripladser for modul 8 studerende i Herning Kommune. 8/9 Det har været en udfordring at opretholde en stabil vejledergruppe. I kombinationsstillingen er der behov for at bruge meget tid på sparring, især i forhold til nye medarbejdere i vejledergruppen. Det er en udfordring af få uddannelse til at være en kerneopgave i kommunerne. Det er en vedvarende opgave at få afsat penge til arbejdet og få skabt en ledelsesforankring. Punkt 8. Orientering om ansøgning om opdimensionering i Sygeplejerskeuddannelsen i VIA (10 min.) Bodil Primsø og Jonna Frølich Bilag Aftale om udmøntning af dimensionering underskreven af RM, KKR og VIA.pdf På det seneste møde i Klinisk Dialogforum blev der orienteret om VIAs ansøgning om opdimensionering af Sygeplejerskeuddannelsen. Ansøgningen blev sendt til Forsknings- og Uddannelsesministeriet i januar 2015 efter forudgående dialog med Region Midtjylland og KKR. I den forbindelse blev det besluttet at etablere et samarbejdsforum mellem Region Midtjylland, KKR Midtjylland og VIA University College, for at sikre et hensigtsmæssigt samarbejde om fordelingen af de nye uddannelsespladser. Region Midtjylland, KKR Midtjylland og VIA University College er hver repræsenteret med to deltagere. Én af de positive konsekvenser af, at vi får etableret dette forum er, at vi så har et formelt organ, som kan træffe beslutninger i.f.t. klinisk uddannelse, og som Klinisk Dialogforum kan rette henvendelser til. Via har i maj fået tilbagemelding fra ministeriet om, at dimensioneringen kan øges med 50 studerende årligt til 801 under forudsætning af, at der er indgået aftale om kliniske uddannelsespladser forud for optaget af de studerende. Med en øgning af kommunernes andel af uddannelsesopgaven med 10 % vil der samtidig være plads til en øget dimensionering på 50 studerende.

9 Der er aftalt møde i det nye samarbejdsforum den 25. juni 2015, hvor man skal drøfte opdimensionering fra efteråret /9 Det indstilles, at medlemmerne tager orienteringen til efterretning. Referat VIA hat fået en opdimensionering på 50 studerende i Sygeplejerskeuddannelsen. Udmøntningen af opdimensionering skal drøftes i det nyetablerede Samarbejdsforum torsdag den 25. juni. I den forbindelse er det glædeligt, at Hedensted Kommune fremover vil udbyde uddannelsespladser til VIA University, så der bliver mulighed for flere pladser i Horsens-området. Odder Kommune har også netop meddelt, at de kan udbyde pladser i både modul 4 og 6, og faktisk tilbyder flere pladser end forslaget til 10 % øgning tilsiger kommunen skal udbyde.

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College VIA University College Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale F280 Mødedato: 27. oktober 2015 kl. 10.00 14.00. Deltagere Inger Marie Jaillet, Regionshospitalet

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT. VIA University College VIA University College Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B 330 Mødedato: 17. marts 2015 kl. 10.00 14.00. Deltagere Lone Kolbæk, Hospitalsenhed Midt,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College VIA University College fra mødet i Fælles OSKU Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg lokale B 330 Mødedato: 11. juni 2014 kl. 10.00 14.00. Deltagere Tove Kristensen, Hospitalsenhed Midt, Marianne

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College VIA University College Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Godkendt Mødedato: 27. april 2016 kl. 10.00-14.00 Mødelokale B330 Deltagere Anne Marie Lerche

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 9. juni 2015 kl.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College GODKENDT

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College GODKENDT VIA University College fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENDT Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale F180 Mødedato: 15. december 2014 kl. 10.00 14.00. Deltagere Lone Kolbæk, Hospitalsenhed

Læs mere

DAGSORDEN. Klinisk Dialogforum

DAGSORDEN. Klinisk Dialogforum Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødelokale B330 Godkendt Mødedato: 2. juni 2016 kl. 10.00-14.00 Deltagere Anne Marie Lerche Pedersen (Region Midtjylland), Marianne Wolf

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

Overordnet Samarbejdsorgan vedrørende Klinisk Undervisning kommunalt/regionalt. Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, lokale se infoskærmen

Overordnet Samarbejdsorgan vedrørende Klinisk Undervisning kommunalt/regionalt. Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, lokale se infoskærmen Mødereferat GODKENDT Journalnr.: U0200-7-04-11-12 Ref.: LEFO Dato: 05-03-2014 Mødeforum: Overordnet Samarbejdsorgan vedrørende Klinisk Undervisning kommunalt/regionalt Dato: 17. februar 2014 Tid: Kl. 10-14

Læs mere

Mødedato: 9. oktober 2018 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet.

Mødedato: 9. oktober 2018 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet. Dagsorden til Koordinationsmødet Sted: VIA Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødet afholdes i auditoriet Mødedato: 9. oktober 2018 kl. 10.00-14.00 Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Klinisk Dialogforum

REFERAT/ DAGSORDEN. Klinisk Dialogforum Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødelokale F182 Mødedato: 27. september 2016 Kl. 10.00-14.00 Godkendt Deltagere Anne Marie Lerche Pedersen (Region Midtjylland), Marianne

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 30. marts 2015

Læs mere

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Silkeborg, Nattergalevej 1,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Godkendt

Læs mere

Mødedato: 24. maj 2017 Kl Med frokost

Mødedato: 24. maj 2017 Kl Med frokost fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENDT Sted: VIA University College Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødelokale F182 Mødedato: 24. maj 2017 Kl. 10.00-14.00 Med frokost Deltagere Anne Marie Lerche

Læs mere

REFERAT D. 6. MAJ 2014

REFERAT D. 6. MAJ 2014 REFERAT D. 6. MAJ 2014 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 12. januar 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Mødedato: Den 6. november 2018 Kl Sandwich serveres v mødets start.

Mødedato: Den 6. november 2018 Kl Sandwich serveres v mødets start. Dagsorden til Ledermødet for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødet afholdes i lokale F292 Mødedato: Den 6. november 2018 Kl. 12.30-15.00 Sandwich serveres v

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato:

Læs mere

Mødedato: Den 13. marts 2019 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet. Mødelokale: Kantiensalen

Mødedato: Den 13. marts 2019 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet. Mødelokale: Kantiensalen Dagsorden til Koordinationsmødet Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 13. marts 2019 kl. 10-14.00 Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Mødedato: Den 8. marts 2016 kl. 11.00-14.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. februar 2015

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B331 Mødedato: Den 4. marts 2015 kl. 11.00-17.00 GODKENDT

Læs mere

2013 jan-apr. Jobrotation Udvikling og resultater januar -april 2013

2013 jan-apr. Jobrotation Udvikling og resultater januar -april 2013 2013 jan-apr. Jobrotation Udvikling og resultater januar -april 2013 Udgivet juni 2013 Jobrotation i Midtjylland januar-april 2013 Status I løbet af de første fire måneder i 2013 har i alt 1.558 ledige

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.37 8200 Aarhus N Mødedato: Den 15. september 2014

Læs mere

Jobrotation i Midtjylland maj-august 2013

Jobrotation i Midtjylland maj-august 2013 Jobrotation i Midtjylland Status I perioden har i alt 2.171 ledige fra Midtjylland været ansat i jobrotationsvikariater: Heraf har 1.053 ledige været ansat som jobrotationsvikarer i private virksomheder.

Læs mere

Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. den 28. september 2015 kl. 15.00 18.00

Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. den 28. september 2015 kl. 15.00 18.00 Sygeplejerskeuddannelsen Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen den 28. september 2015 kl. 15.00 18.00 Mødested: Blangstedgaardvej, lokale D 1.06 Mødeleder: Judith Mølgaard

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.36 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. november 2014 kl. 10.00-15.00

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Sundhedsplejens Telefonvagt

Sundhedsplejens Telefonvagt Sundhedsplejens Telefonvagt i Region Midtjylland Årsrapport 2014 Telefon 7020 8018 Træffes hver dag kl. 17.00 til kl. 19.00 når du er i tvivl, og din egen sundhedsplejerske holder fri Grafisk Service 1228

Læs mere

Rapport Status over den aktuelle fordeling af studerende i sygeplejerskeuddannelsen i VIA i 2011 og 2012

Rapport Status over den aktuelle fordeling af studerende i sygeplejerskeuddannelsen i VIA i 2011 og 2012 Rapport Status over den aktuelle fordeling af studerende i sygeplejerskeuddannelsen i VIA i 2011 og 2012 Indledning: Baggrunden for denne rapport er drøftelser i de to Overordnede Samarbejdsorganer for

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 8. juni 2015 kl.

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. januar 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Dimensioneringen af de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser i 2008. til Regionsrådets møde den 2.

Bilag. Region Midtjylland. Dimensioneringen af de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser i 2008. til Regionsrådets møde den 2. Region Midtjylland Dimensioneringen af de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser i 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 22 Sagsnr.: 140.611.031 Dimensioneringsprocedure for

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. december 2014 kl. 12.00

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts

Læs mere

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Totale antal dag og døgn pladser Favrskov kommune 142 181 142 160 Hedensted kommune - 38 - - Herning Kommune 1.004 451 780 310 Holstebro kommune 756 464 736 402

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde 01.09.15 på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde 01.09.15 på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 01.09.15 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark Dagsorden: 1. Besparelser på Regionshospitalet Randers ved hospitalsledelsen 2.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: Campus Randers Jens Otto Krags Pl. 3, 8900 Randers C GODKENDT Mødedato: Den 19. oktober 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Til stede: Afbud fra: Referent: Herning Kommune: Bente Schleicher

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 15. september 2014 Mødetidspunkt: 13.00 16.00 Deltagere

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 26. november 2015

Det juridiske Fagstudienævn 26. november 2015 Referat af 8. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 2. november 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Fælles Pipeline i Viborg Kommune

Fælles Pipeline i Viborg Kommune Referat fra bestyrelsesmøde i FOA Teknik og Servicesektoren Viborg. Mødet afholdt torsdag den 27-8-15. Deltagere: Henning Nygaard, Lars Christensen, Carsten Pedersen, Michael Magnussen. Afbud: John Christiansen,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Holstebro Professionshøjskolen VIA Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Godkendt

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. januar 2015 kl. 10.00 15.00 Mødelokale:

Læs mere

Mødedato: 9. oktober 2018 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet.

Mødedato: 9. oktober 2018 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet. for Koordinationsmødet Sted: VIA Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødet afholdes i auditoriet GODKENDT Mødedato: 9. oktober 2018 kl. 10.00-14.00 Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg. Tidspunkt: Mandag den 15. marts 2010 kl. 12.00 14.00

Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg. Tidspunkt: Mandag den 15. marts 2010 kl. 12.00 14.00 LUU LOKALT UDDANNELSESUDVALGSMØDE Tidspunkt: Mandag den 15. marts 2010 kl. 12.00 14.00 Sted: Lokale 3 på, Skive afdeling Deltagere: Anne Stubberup Skive og Viborg Kommune Eva Pedersen Skive og Viborg Kommune

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, lokale A104

Møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, lokale A104 Referat Mødeforum: Møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Journalnr.: U0200-7-04-35-12 Ref.: LEFO Dato: 30-04-2013 Dato: 18-03-2014 Tid: Kl. 12-15 Sted: Mødeleder: Deltagere: Campus Silkeborg,

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 10.12. 2013, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 4,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 32.30 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. september 2014

Læs mere

Referat Dato 24. november 2011

Referat Dato 24. november 2011 Referat Dato Mødeforum: Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen og tilknyttede efter- og videreuddannelser Dato: 23. november Tid: 9:00-12:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Horsens,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. november 2015 kl. 10.00 14.00

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Til stede: Eva Pedersen Viborg Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00. Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale 403

Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00. Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale 403 Referat J.nr.: U0200-7-04-21-11 Ref: RESC Dato: 10-05-2012 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Uddannelse i Region Midtjylland

Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelse i Region Midtjylland - uddannelsespolitik som led i vækst og udvikling Pia Fabrin, 15. april 2015 www.regionmidtjylland.dk Uddannelse i Region Midtjylland I 2030 har alle borgere mulighed for

Læs mere

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd i Region Midtjylland Baggrund

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min) til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT Mødedato: 26. januar 2018 Kl.12.00-15.00 Deltagere Marianne Wolf (Region

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Åbent referat. af mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. januar 2009 kl. 09:30 i Regionshuset Viborg, lokale A6

Region Midtjylland Sundhed. Åbent referat. af mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. januar 2009 kl. 09:30 i Regionshuset Viborg, lokale A6 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. februar 2009 /METGRE Åbent referat af mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. januar 2009 kl. 09:30 i Regionshuset Viborg, lokale A6 Mødedeltagere: Region

Læs mere

Bilag til ansøgning om prækvalifikation. Dokumentation fra aftagere i Region Midtjylland

Bilag til ansøgning om prækvalifikation. Dokumentation fra aftagere i Region Midtjylland Bilag til ansøgning om prækvalifikation Dokumentation fra aftagere i Region Midtjylland Dette bilag indeholder dokumentation fra relevante aftagere i Region Midtjylland. Det bygger på mailkorrespondance

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

2013-2014. Halvårlige Nøgletal. Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer. Steffan Vinther Hansen Miriam Mogensen Koncernøkonomi, august 2014

2013-2014. Halvårlige Nøgletal. Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer. Steffan Vinther Hansen Miriam Mogensen Koncernøkonomi, august 2014 Halvårlige Nøgletal 2013-2014 Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer Steffan Vinther Hansen Miriam Mogensen Koncernøkonomi, august 2014 Side 1 af 59 Indhold Udvikling i KMF for hhv. ambulant og stationær

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26 Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-34-12 Ref.: LEFO Dato: 02-04-2014 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 10. april 2014 Tid: Kl. 14.00-17.00 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2,

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 17-09-2015. Referat. Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00. Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg

Bestyrelsesmøde den 17-09-2015. Referat. Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00. Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Referat Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00 Sted: Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Lokale: Mødelokale 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af 02-06-2015 2. Godkendelse af

Læs mere

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan?

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? F O T O : C O L O U R B O X. C O M A F T A G E R P A N E L E R A F T A G E R

Læs mere

Jane Gejl, Hanne Brygger, Lis Nielsen, Vivi Lauritsen, Klaus Birk Jensen, Poul Flack-Jensen, Marie Sonne, Mette Grostøl og Line Hansen

Jane Gejl, Hanne Brygger, Lis Nielsen, Vivi Lauritsen, Klaus Birk Jensen, Poul Flack-Jensen, Marie Sonne, Mette Grostøl og Line Hansen Ref. LH Dok.nr. 2745321 Sag.nr. 2015-SLCSFA-02027 Den 14. januar 2016 Fag & socialpolitik Referat af møde i Etisk Udvalg Dato: Onsdag den 2. december 2015 Tid: Kl. 10.00 16.00 Sted: SL, Brolæggerstræde

Læs mere

Referat fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen

Referat fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen Hospitalsenheden Vest Administrationen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen Deltagere: Hanne Birgit Falkesgaard, Tonny Hansen,

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Mødedato: Den 19. marts 2018 Kl Mødet afholdes i kantinesalen

Mødedato: Den 19. marts 2018 Kl Mødet afholdes i kantinesalen fra koordinationsmødet Sted: VIA Campus Silkeborg Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT Mødedato: Den 19. marts 2018 Kl. 9.30-14.30 Mødet afholdes i kantinesalen Deltagere Kommunerne

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Fredag den 11. marts 2016 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 31. august 2010 Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 Møde nr. 5 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Per Seerup Knudsen (A) Karin Helweg-Larsen

Læs mere

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag.

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag. Mødedato 16.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Birthe Spangsmose Annette Viberg Tina Kusk Tina Schack Boldt Lotte Møller Larsen Thomas

Læs mere

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud:

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud: REFERAT LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune fra kl. 12.30 Nina Jexen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Holstebro Godkendt Mødedato: Den 10. maj 2016 kl. 10.00 16.00 Mødelokale: A204 Deltagere

Læs mere

Dagsorden uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen

Dagsorden uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen Dagsorden uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen Mødedato: Tirsdag den 24. april 2013 Starttidspunkt: Sluttidspunkt: Mødested: Kl.14.00. Kl.16.00 Campus Roskilde Trekroner Forskerpark 4, 4000

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min) fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødelokale B128 GODKENDT Mødedato: 6. september 2016 Kl.12.00-15.00 Deltagere Marianne

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2016 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 08-02-2016 10:00 Sted: Scandic, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Lokale 44.33 kl. 10-12 og 44.31 kl. 12-16.

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden Få tankerne ned VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2015-02) Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Mødedato: Fredag den 27. marts 2015, kl. 12.30-15.30 Der serveres

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt N O T A T Til medlemmerne af Folketingets Uddannelsesudvalg Tirsdag den 24. november 2009 er der åbent samråd i uddannelsesudvalget om direkte

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 13. februar 2014 kl. 14-16 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Afbud: Sagsnr.: Hobrovej 85, Aalborg Lokale

Læs mere

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30.

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Irene Winther(IW), Ruth Skriver(RS), Anette Dippel Larsen(ADL), Susanne Pallesen(SP),

Læs mere

REFERAT Møde i Direktørforum (sundhedsaftale) Fredag d. 24. oktober 2014

REFERAT Møde i Direktørforum (sundhedsaftale) Fredag d. 24. oktober 2014 REFERAT Møde i Direktørforum (sundhedsaftale) Fredag d. 24. oktober 2014 Side 1 af 5 Deltagere: Sygeplejefaglig direktør Vibeke Krøll, Aarhus Universitetshospital Centerchef Eva Sejersdal Knudsen, Aarhus

Læs mere

Dagsorden Journalnr.: U Ref.: LEFO Dato:

Dagsorden Journalnr.: U Ref.: LEFO Dato: Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-36-12 Ref.: LEFO Dato: 04-03--2014 Mødeforum: Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Dato: 10. marts 2014 Tid: Kl. 13.45-15.45 Sted: Mødeleder: Deltagere: Øvrige deltagere:

Læs mere

Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen. Tomas Bech Madsen (TBM), tlf. 7248 1049, 1. Velkomst og orientering...

Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen. Tomas Bech Madsen (TBM), tlf. 7248 1049, 1. Velkomst og orientering... Dagsorden Mødedato: Onsdag den 24. november 2010 Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:30 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokalet på 2. sal Journalnummer:

Læs mere