Havmøllepark ved Rødsand VVM-redegørelse Baggrundsraport nr 10

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Havmøllepark ved Rødsand VVM-redegørelse Baggrundsraport nr 10"

Transkript

1 Havmøllepark ved Rødsand VVM-redegørelse Baggrundsraport nr 10 Juli 2000

2 Notat Miljø Industri & Marine IT & Telekommunikation Management Byggeri Anlæg Energi Landbrug Rødsand Havmøllepark, sammenfatning af VVM-und. Miljøvurdering af indgående materialer til fundamenter 31. maj 2000 Projekt: Til Fra : Helge Gravesen : Marina Snowman Møller og Erik Strunge Vedlagt : Kopi til : 1 FORMÅL Carl Bro Energi & Miljø, er anmodet om at udarbejde et notat, der kan danne grundlag for valg af belægning af stålkomponenter og tilsætningsmaterialer til beton udfra miljøhensyn. Oplysninger omkring projektet er givet i notat 002, foreløbig udkast 2 af 23. maj Der blev udleveret/indhentet datablade for følgende produkter: Produkt Type Forhandler MI-FORM Formslip middel til beton støbning Castrol EMULFIX LL Formslip middel til beton støbning Castrol EMULCUR 27 Membranhærder, beton støbning Castrol HEBAUNAL Retarder, betonstøbning Comoco Epoxy Overfladebehandling stål Ikke valgt PERAMIN F Vandreducerende middel Perstorp AB CONPLAST 212 Vandreducerende middel Fosroc CONPLAST 316 Luftindblandings middel Fosroc Miljø, Vand & Energi Rådgivere og planlæggere Granskoven 8 Telefon: Telefon direkte: me-mwm Glostrup Telefax: ErS@carlbro.dk ErS/MwM CVR-nr.: Telefax direkte: Web:

3 Side 2 2 EVALUERING Alle produkterne, bortset fra epoxy-overfladebehandlingen, er tilsætningsmidler ved betonstøbning. De to første produkter, formslipmidlerne påsmøres fundaments forskalling for at forskallingen er nem at fjerne efter endt støbning. Membranhærderen (curing) modvirker sprækkedannelse i betonen. Retarderen forsinker hærdningsprocessen, igen for at undgå revnedannelse. De tre sidste midler er tilsætningsmidler ved betonstøbningen, som reducerer vand forbrug og luft indhold i betonen og dermed øger styrken og frostsikkerheden. Der er ikke foreskrevet hvilken type overfladebehandling der skal anvendes. Bygherre har dog foreskrevet at belægningen skal have korrosionsklasse 4 med tykkelsen 3*500µm. I indeværende notat er datablade for materialerne sammenholdt og evalueret. Evalueringen fokusere alene på arbejdsmiljøet ved støbning af vindmølle fundamentet samt langtids påvirkninger for miljøet under og efter støbning, her især havet. Der indgår således ikke en miljøvurdering af fremstilling af de enkelte materialer samt en vurdering af miljøfremmede stoffer. Nedenstående er materialerne gennemgået. Ved evaluering af arbejdsmiljøet er produkternes MAL kode anvendt. Stigende tal før bindestregen i MALkoden angiver et stigende behov for ventilation og brug af åndedrætsværn, og tallet efter bindestregen angiver de personlige værnemidler, der skal benyttes ved direkte kontakt med stoffet. Formolie Der er foreslået anvendt to forskellige formolier MI-FORM og EMULFIX LL. Begge har MAL kode Tallet før bindestregen, dobbelt nul er den laveste klasse og dermed den klasse med mindst risiko ved indånding. Tallet efter bindestregen, ét, er den næst laveste klasse med skadevirkning ved indånding af sprøjte tåge, støv m.m. I kapitel 3 er anført hvilke værne midler der skal anvendes afhængig af MAL-koden. EMULFIX LL er vandbaseret og MI-FORM er baseret på mineralolie (paraffiner). Det forventes, at efter støbning af fundament vil formolierne udvaskes til det omkringliggende havmiljø. Iht. databladet forventes EMULFIX LL ikke at være bioakkumulerende eller økotoksisk, og er biologisk nedbrydeligt. MI- FORM forventes ikke at være økotoksisk. Iht. databladet er bioakkumuleringen og nedbrydeligheden ikke fastlagt, men forventes at være som for mineralolier og fedtsyrer. Dvs. udfra miljøhensyn må EMULFIX LL foretrækkes. Der eksistere andre produkter, f.eks. Relax Multi fra Deitermann eller WABI- CON SQ fra Comoco, med stort set samme miljømæssige egenskaber. Hvorfor der ikke er grund til at substituere den foreslåede formolie. Curing Der er foreslået at anvende EMULCUR 27 som ikke indeholder organiske opløsningsmidler. Der er ikke angivet MAL kode for produktet. Produktet kan medføre en ringe irritation ved hud og øjen kontakt og kan forårsage kvalme, opkast ved oralt indtagelse. Ved normale temperaturer er der ingen risiko ved indånding.

4 Side 3 Iht. datablad er produktet biologisk nedbrydeligt og forventes ikke at være økotoksisk. Der eksistere andre curing produkter, nogle med indhold af voks og opløsningsmidler, andre er dog også vandbaserede. Eks. Antisol-27 fra Sika og Hebaunal NB 01-W fra Comoco, men disse har ikke væsentlige bedre miljømæssige egenskaber fremfor det valgte produkt. Hvorfor der ikke er grund til at substituere, det foreslåede curing produkt, EMULCUR 27. Retarder-frilægningsvæske Der er foreslået at anvende HEBAUNAL RSE WS som ikke indeholder organiske opløsningsmidler. MAL kode for produktet er Iht. databladet er produktets biologisk nedbrydelighed ikke oplyst og det forventes ikke at være økotoksisk. Det anføres i databladet, at det ikke bør udledes til overfladevand eller kloaksystem, da det virker svagt forurenende. Det oplyses fra Comoco at formuleringen skyldes indhold af citronsyre i produktet. Citronsyre hører til gruppen af hydroxysyrer og kan som sådan indvirke på ph ved udledning til vand. Der eksistere andre retardere, nogle med indhold af opløsningsmidler, andre er dog også vandbaserede. F.eks. Retarment Pasta fra NBK som er saccaharid baseret. Men denne har ikke væsentlige bedre miljømæssige egenskaber fremfor det valgte produkt. Hvorfor der ikke er grund til at substituere den foreslåede retardere. Derfor, udfra miljøhensyn må HEBAUNA RSE WS foretrækkes. Epoxy overfladebehandling af udragende jern Der er ikke noget forslag til hvilket produkt der skal anvendes, men dog skal produktet have korrosionsklasse 4 og pålægges i en tykkelse af 3*500 µm. Tykkelsen af laget er sat så højt fordi ikke alene er stålemnerne placeret i splash -zonen, men de færdigbehandlede emner skal også være modstandsdygtige overfor både isbrud og skibsstød. Hempel har kun ét special produkt som lever op til disse foreskrifter. Produktet er HIGH PROTECT med MAL koden 0-5 med brug af hærderen CURING AGENT som har MAL kode 0-4. Den færdige blanding har MAL-kode 0-5. Blandingen påsprøjtes. Efter undtagelse i ændring af bekendtgørelse om epoxyharpikser og isocyanater m.v. (Bek. nr. 779 af 15/10/1999) er det tilladt at påføre ved sprøjtning på store konstruktioner beregnet til offshore, for hvilke der stilles krav om stor korrosionsbeskyttelse.( 6 stk 4 nr. 5). Ifølge ATmeddelelse nr Juni 1988, er det kun personer som har gennemgået en særlig uddannelse, som må arbejde med epoxyharpikser. En sådan uddannelse fås på specialarbejder skolerne. Epoxy er allergi og kræftfremkaldende. Produktets bionedbrydelighed og økotoksikologi er ikke undersøgt, hvorfor produkternes langtids indvirkning på miljøet ikke kan evalueres.

5 Side 4 Der eksistere andre epoxy produkter, men ikke med væsentlige bedre miljømæssige egenskaber fremfor det ovenfor nævnte produkt. Der eksistere ikke på nuværende tidspunkt andre materialer med tilsvarende egenskaber som epoxy som kan substituere epoxy belægninger. Hvorfor det ikke er teknisk muligt at substituere den foreslåede epoxy belægning. Vandreducerende plastificeringsmiddel Der er foreslået anvendt to forskellige vand reducerende plastificeringsmidler CONPLAST 212 og det superplastificerende (reducere vandindhold mere end 10%) PERAMIN F. CONPLAST 212 består af lignosulfonater og PERA- MIN F har indhold af formaldehyd. Andre plastificeringsmidler indeholder enten calsiumlignosulfonater ligesom CONPLAST 212 eller natriumlignosulfonater. MAL koden er 00-1 men der er ingen miljøoplysninger. Der er således ikke er grund til at substituere den foreslåede CONPLAST 212. Superplastificeringsmidlet PERAMIN F har i ren form MAL koden 5-3 men vil ved normale byggeplads forhold først blive opløst i vand (<2 % opløsning) hvorved MAL koden bliver 00-1, før arbejderne eksponeres for stoffet. Der forefindes ikke oplysninger om bionedbrydelighed og økotoksitet, det oplyses dog i databladet at produktet ikke er klassificeret som miljøfarligt. Formaldehyd er med på listen over uønskede stoffer, da det er kræftfremkaldende. Et andet produkt med vand reducerende superplastificerings egenskaber er CONPLAST SP500 eller STRUCTURO 250, som ikke har indhold af aldehyder men af polycarboxylater. Vejledende MAL kode er 00-1, produkterne er langsomt biologisk nedbrydeligt og forventes ikke at være giftigt for vandlevende organismer. Udfra miljø- og arbejdsmiljø-mæssige hensyn anbefales det at substituere PERAMIN F med CONPLAST SP500 eller STRUCTURO 250 fra samme forhandler. Da oplysninger omkring bionedbrydelighed og økotoksitet er meget sparsomme kan eventuelle forskelle i produkternes langtids indvirkning på miljøet ikke evalueres. Luftindblandingsmiddel Der er foreslået anvendt CONPLAST 316 som luftindblandingsmiddel. MAL koden er 00-3 men der er ingen miljøoplysninger. CONPLAST 316 indeholder tensider. Andre tilgængelige luftindblandningsmidler indeholder formaldehyd. Der er således ikke er grund til at substituere den foreslåede CON- PLAST VÆRNEMIDLER Nedenfor er produkterne sorteret efter MAL-kode og foreskrifter omkring brug af værnemidler ved brug af disse produkter er kort listet.

6 Side 5 MAL Produkt Personlige værnemidler kode 00-1 EMULFIX LL MI-FORM CONPLAST 212 CONPLAST SP500 Spatel, pensel ell lign: Handsker Sprøjte: Helmaske med kombi filter, overtræksdragt, handsker og hætte STRUCTURO 250 PERAMIN F -opløst <2% HEBAUNAL RSE WS 00-3 CONPLAST 316 Spatel, pensel ell lign: Handsker Sprøjte: Luftforsynet helmaske, overtræksdragt, handsker og hætte ingen EMULCUR 27 Ved gentagen eller overdreven hudkontakt bør der anvendes beskyttelseshandsker 0-5 HIGH PROTECT CURING AGENT KONKLUSION Spatel, pensel ell lign: Handsker, heldragt og ansigtsskærm. I stillestående luft, dårligt ventilerede rum, nicher o.lign. skal der bruges åndedrætsværn og BST skal kontaktes Sprøjte: Luftforsynet helmaske, overtræksdragt, handsker og hætte 5-3 PERAMIN F -rent produkt Ved uheld og spild og omgang i øvrigt med rent produkt: luftforsynet helmaske og handsker, samt overtræksdragt og hætte ved sprøjtning med produktet. Nedenfor er listet de produkter, der ved projekt opstart er forslået anvendt. Efter at have sammenholdt og evalueret datablade for materialerne er der forslag om at substituere to produkter, MI-FORM og PERAMIN F. Evalueringen er fokuseret på arbejdsmiljøet ved støbning af vindmølle fundamentet samt langtids påvirkninger for miljøet, her især havet. Dog da oplysninger omkring bionedbrydelighed og økotoksitet er meget sparsomme kan eventuelle forskelle i produkternes langtids indvirkning på miljøet ikke evalueres fyldestgørende. Forslået Produkt Anbefalet produkt EMULFIX LL EMULFIX LL MI-FORM EMULFIX LL EMULCUR 27 EMULCUR 27 CONPLAST 316 CONPLAST 316 CONPLAST 212 CONPLAST 212 PERAMIN F CONPLAST SP500 STRUCTURO 250 HEBAUNAL RSE WS HEBAUNAL RSE WS Epoxy HIGH PROTECT CURING AGENT 97350

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt 1. Identifikation af stof/kemisk produkt og af selskab/virksomhed Varenavn: Borup Møbel- og Træbeskytter+ Reg. Nr.: 179-82 Leverandør: Tanaco Danmark A/S, Glentevej 11 DK 6705 Esbjerg Ø, Tlf.: 75 144800

Læs mere

Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nr.: 938737 BRO-CURE RTU Anvendelse: Anvendes til overfladebehandling af beton. Leverandør: HauCon A/S,

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Line-X Danmark ApS Dalager 4

Sikkerhedsdatablad. Line-X Danmark ApS Dalager 4 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Leverandør: Udarbejdet den: 04-05-2009 / MPE Line-X Danmark ApS Dalager 4 Anvendelse: Overfladebehandling.

Læs mere

KODENUMRE & værnemidler

KODENUMRE & værnemidler 4 KODENUMRE & værnemidler Sikkerhed i arbejdet med farlige produkter Byggeriets Arbejdsmiljøcenter 1 I denne kodenummer-guide finder du de mest anvendte kodenumre og arbejsmetoder med tilhørende værnemidler.

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad)

Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad) Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad) 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PR-nummer: - Udarbejdet den: 02-11-2005 / GPS Anvendelse: Rengøringsmiddel Leverandør: Tana-Chemie

Læs mere

Arbejdspladsbrugsanvisning

Arbejdspladsbrugsanvisning Klæbestoffer, rød farefarve Leverandør: Au2parts Agerøvej 49, Tilst 8100 Århus C Tlf.: 87 45 44 44 Mail: au2parts@au2parts.dk IDENTIFIKATION AF STOF/MATERIALE KATEGORI: au2parts leverer et bredt udvalg

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. 2. Sammensætning/ oplysning om indholdsstoffer Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note

Sikkerhedsdatablad. 2. Sammensætning/ oplysning om indholdsstoffer Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PRnummer: Ikke anmeldelsespligtig Revideret den: 02062003 / JR Erstatter den: 28052002 Anvendelse: Rensning og rengøring af overflader

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD MÆLKESYRE 80% E 270

SIKKERHEDSDATABLAD MÆLKESYRE 80% E 270 da 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN: Produktnavn: Leverandør: Aps Platinvej 21 6000 Kolding Telefon: +45 76 34 84 00 Telefax: +45 75 50 43 70 Ansvarlig for sikkerhedsdatablad:

Læs mere

6. Stoffer og materialer

6. Stoffer og materialer Undgå rygning og brug af åben ild (svejsning mv.). Sørg for effektiv ventilation. Brug egnet åndedrætsværn, hvis det ikke på anden måde er muligt at undgå indånding af dampene. Stå ikke lænet ind over

Læs mere

De vigtigste regler om, hvordan arbejdsgiveren skal forebygge, at ansatte får hudlidelser af at arbejde med kemiske stoffer og materialer.

De vigtigste regler om, hvordan arbejdsgiveren skal forebygge, at ansatte får hudlidelser af at arbejde med kemiske stoffer og materialer. Hud og kemi De vigtigste regler om, hvordan arbejdsgiveren skal forebygge, at ansatte får hudlidelser af at arbejde med kemiske stoffer og materialer. Vejledningen handler om de vigtigste krav til forebyggelse

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 16-04-2008 Revision: 16-04-2008 / HBN Erstatter den:

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning. Einecs nr.: CAS-nr.: w/w%: Komponenter: Klassificering:

Leverandørbrugsanvisning. Einecs nr.: CAS-nr.: w/w%: Komponenter: Klassificering: 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren Varenavn: A-TOX + Reg. Nr.: 179-75 Leverandør: Tanaco Danmark A/S, Glentevej 11 DK 6705 Esbjerg ø, Tlf.: 75 144800 Fax: 75 143184 Anvendelse: Til

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Astrals ph Plus (0020) 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden.

Sikkerhedsdatablad. Astrals ph Plus (0020) 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: 2146493 Leverandør: Udarbejdet den: 11-05-2009 / TKO Astral Scandinavia Kometvej 28 Anvendelse:

Læs mere

Arbejdspladsbrugsanvisninger

Arbejdspladsbrugsanvisninger Program APB/SDS Instruktion Unges arbejde Uddannelse Substitution Gifttilladelser Værnemidler Afprøvning af nye kemikalier Omhældning Hygiejne Affaldshåndtering Arbejdspladsbrugsanvisninger Lovgivning

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Produktet skal ikke klassificeres som farligt efter Miljøministeriets regler for klassificering og mærkning.

Sikkerhedsdatablad. Produktet skal ikke klassificeres som farligt efter Miljøministeriets regler for klassificering og mærkning. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 22-03-2006 Revision: 14-11-2007 / HBN Erstatter den:

Læs mere

VEUD ekstraopgave Opgave nr. 64-60

VEUD ekstraopgave Opgave nr. 64-60 Opgavens art: Opgaveformulering: Fagområde: Opgavens varighed: Spørgsmål vedr. sikkerhed, arbejdsmiljø, materialer og proces Giv en skriftlig besvarelse på en række teoretiske spørgsmål Hærdeplast 4 lektioner

Læs mere

LEVERANDØRBRUGSANVISNING

LEVERANDØRBRUGSANVISNING 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/PRÆPARATET OG AF VIRKSOMHEDEN HANDELSNAVN ANVENDELSESOMRÅDE DB Castor oil Smøremiddel National importør Virksomhed Cycle Service Nordic ApS Adresse Datavej 12 Postnr. / sted

Læs mere

TRÆ-NORD A/S 1/5 Esbjergvej 18 B 6000 Kolding Tlf. 75 50 82 11 AQUA-GRUND 763-G. Leverandørbrugsanvisning Revisionsdato: juni 2006. Sikkerhedsdatablad

TRÆ-NORD A/S 1/5 Esbjergvej 18 B 6000 Kolding Tlf. 75 50 82 11 AQUA-GRUND 763-G. Leverandørbrugsanvisning Revisionsdato: juni 2006. Sikkerhedsdatablad TRÆ-NORD A/S 1/5 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN: Produktnavn Godkendelsesnr. Leverandør Nødtelefon 617-1 TRÆ-NORD A/S Fax. 75 50 82 12 Lægen kan rette henvendelse til Giftinformationscentralen

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad)

Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad) Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad) 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PR-nummer: Udarbejdet den: 10-11-2005 / GPS Anvendelse: Rengøringsmiddel Leverandør: Tana-Chemie GmbH

Læs mere

Vitagro professionel drivhusgødning

Vitagro professionel drivhusgødning Revisionsdato: 14. februar 2012 1. Udgave. Side 1 af 5 1. Navnet på produktet og virksomheden Produktnavn: Produkttype: Vitagro professionel drivhusgødning Gødning. Leverandør: Bayer A/S Bayer Environmental

Læs mere

Arbejdspladsbrugsanvisning

Arbejdspladsbrugsanvisning Tætning og fugning, rød farefarve Leverandør: Au2parts Agerøvej 49, Tilst 8100 Århus C Tlf.: 87 45 44 44 Mail: au2parts@au2parts.dk IDENTIFIKATION AF STOF/MATERIALE KATEGORI: au2parts leverer et bredt

Læs mere

LEVERANDØRBRUGSANVISNING

LEVERANDØRBRUGSANVISNING Produktnavn: IPS Polyester Cleaner 100x Side: 1 / 5 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN Produktnavn: IPS Polyester Cleaner 100x Emballage: (liter) 25 og 200 l Leverandør: IPS-Group

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Tæpperens

Sikkerhedsdatablad. Tæpperens Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/ materialet og leverandøren. Leverandør: Cab-Dan ApS Mådevej 80 6705 Esbjerg Ø Telefon: 75 45 48 28 Fax.: 76 11 50 80 E-mail: info@cabdan.com Produktnavn:

Læs mere

LEVERANDØRBRUGSANVISNING

LEVERANDØRBRUGSANVISNING 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/PRÆPARATET OG AF VIRKSOMHEDEN HANDELSNAVN. ANVENDELSESOMRÅDE Smøremiddel National importør Virksomhed Cycle Service Nordic ApS Adresse Datavej 12 Postnr. / sted 5220 Odense

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Anvend de samme værnemidler som nævnt under punkt 8. Spild tørres op med klud, der bortskaffes efter forskrifterne i punkt 13.

Sikkerhedsdatablad. Anvend de samme værnemidler som nævnt under punkt 8. Spild tørres op med klud, der bortskaffes efter forskrifterne i punkt 13. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Udarbejdet den: 14-01-2008 / ABB Anvendelse: Som lugtfjerner i airconditionsanlæg. 2. Fareidentifikation

Læs mere

Oprettet: 28. juni 2012 Revideret: - Erstatter: - Datablad nr.: Version nr.: 1.0 Printet d. 28. juni Spa Pipe Clean

Oprettet: 28. juni 2012 Revideret: - Erstatter: - Datablad nr.: Version nr.: 1.0 Printet d. 28. juni Spa Pipe Clean Spa Pipe Clean dk 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN: Produktnavn: Spa Pipe Clean NØDTELEFON: Leverandør: Forholdsregler ved Uheld/ Copenhagen Chemicals ApS forgiftning:

Læs mere

1 Identifikation af produktet og af producent og leverandør

1 Identifikation af produktet og af producent og leverandør 1 Identifikation af produktet og af producent og leverandør Produktnavn: Uldvask Anvendelse: Til tøjvask. 2 Fareidentifikation Vare nr. 1960 Leverandør: Sodasan Wash- und Reinigungsmittel GmbH Rudolf-Diesel-Str.

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Hud Fjern forurenet tøj.. Såfremt fedt under højt tryk er kommet ind under huden, kontaktes læge omgående.

Sikkerhedsdatablad. Hud Fjern forurenet tøj.. Såfremt fedt under højt tryk er kommet ind under huden, kontaktes læge omgående. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PRnummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdet den: 08072004 / HBN Erstatter den: Anvendelse: Til anvendelse på store tandkranse

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning Micopox S Harpiks

Leverandørbrugsanvisning Micopox S Harpiks Leverandørbrugsanvisning Micopox S Harpiks 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/PRÆPARATET OG AF VIRKSOMHEDEN Handelsnavn Micopox S Harpiks Anvendelse Leverandør Hovedsagelig til spartling beton-apoteket aps Stamholmen

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 30-04-2008 Revision: 30-04-2008 / HBN Erstatter den:

Læs mere

SNEHOLT & NILSEN A/S

SNEHOLT & NILSEN A/S SIKKERHEDSDATABLAD Udarbejdet efter Beskæftigelsesministeriets bekendtgørelse nr. 559 af 4. juli 2002 1. Identifikation af stoffet/materialet: Produktnavn: Produktregisternummer: Anvendelse: AUTOSOL POLERPASTA

Læs mere

EU-SIKKERHEDSDATABLAD I henhold til forordning (EF) nr. 1907/2006 og forordning (EU) Nr. 453/2010 (REACH) Elektrolyt E-AL

EU-SIKKERHEDSDATABLAD I henhold til forordning (EF) nr. 1907/2006 og forordning (EU) Nr. 453/2010 (REACH) Elektrolyt E-AL Version 2 / Side 1 af 5 Identifikation af stoffet eller præparatet Handelsnavn: 1. Identifikation af stoffet / præparatet og af selskabet / virksomheden Anvendelse af stoffet / præparatet Generel anvendelse:

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Polyfilla Plastisk Træ - Eg/Natur 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden

Sikkerhedsdatablad. Polyfilla Plastisk Træ - Eg/Natur 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Leverandør: Udarbejdet den: 19-02-2010 / HSV Borup Kemi I/S Bækgårdsvej 67 Anvendelse: Fugemasse.

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/DET KEMISKE PRODUKT OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN. Ikke krævet Anvendelse:

SIKKERHEDSDATABLAD 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/DET KEMISKE PRODUKT OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN. Ikke krævet Anvendelse: 1/5 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/DET KEMISKE PRODUKT OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN PR-nr. Ikke krævet Anvendelse: Acrylbaseret emulsion, der blandes med cement i forholdet 1:1 og påføres gulv og væg som

Læs mere

LEVERANDØRBRUGSANVISNING

LEVERANDØRBRUGSANVISNING 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/PRÆPARATET OG AF VIRKSOMHEDEN HANDELSNAVN ANVENDELSESOMRÅDE Maxima SG-920 fedt Smøremiddel National importør Virksomhed Cycle Service Nordic ApS Adresse Datavej 12 Postnr.

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. Kræves ikke Anvendelse: 310 ml Leverandør:

SIKKERHEDSDATABLAD. Kræves ikke Anvendelse: 310 ml Leverandør: 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN 1/5 PR-nr. Kræves ikke Anvendelse: Tætningsmasse til karrosseri Emballage: 310 ml Leverandør: Henkel Norden AB, Copenhagen Division Loctite Hørskætten

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Udarbejdet efter REACH forordning (EF) nr. 1907/2006

Sikkerhedsdatablad. Udarbejdet efter REACH forordning (EF) nr. 1907/2006 Sikkerhedsdatablad Udarbejdet efter REACH forordning (EF) nr. 1907/2006 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden Produktnavn: Anvendelse: 163801 VIDEOJET CLEANING SOLUTION

Læs mere

1. IDENTIFIKATION AF SAMMENSÆTNING OG PRODUCENT/LEVERANDØR. : +45 82 12 12 12 (Giftlinien i Danmark, Bispebjerg hospital døgn åbent)

1. IDENTIFIKATION AF SAMMENSÆTNING OG PRODUCENT/LEVERANDØR. : +45 82 12 12 12 (Giftlinien i Danmark, Bispebjerg hospital døgn åbent) 1. IDENTIFIKATION AF SAMMENSÆTNING OG PRODUCENT/LEVERANDØR Handelsnavn Anvendelsesområde : : Til overfladebehandling af både. Vare nr. : Leverandør Adresse : Nautica Marine : Næsvej 9 5610 Assens Telefonnummer

Læs mere

RENS TIL KAFFEMASKINE

RENS TIL KAFFEMASKINE da 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN: Produktnavn: Leverandør: ITW ApS Platinvej 21 6000 Kolding Telefon: +45 76 34 84 00 Telefax: +45 75 50 43 70 Ansvarlig for sikkerhedsdatablad:

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD ØKOREN MASKINOPVASKEPULVER

SIKKERHEDSDATABLAD ØKOREN MASKINOPVASKEPULVER da 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN: Produktnavn: Varetype: Leverandør: ApS Platinvej 21 6000 Kolding Telefon: +45 76 34 84 00 Telefax: +45 75 50 43 70 Ansvarlig for

Læs mere

1. IDENTIFIKATION AF SAMMENSÆTNING OG PRODUCENT/LEVERANDØR. : +45 82 12 12 12 (Giftlinien i Danmark, Bispebjerg hospital døgn åbent)

1. IDENTIFIKATION AF SAMMENSÆTNING OG PRODUCENT/LEVERANDØR. : +45 82 12 12 12 (Giftlinien i Danmark, Bispebjerg hospital døgn åbent) 1. IDENTIFIKATION AF SAMMENSÆTNING OG PRODUCENT/LEVERANDØR Handelsnavn Anvendelsesområde : : Til overfladebehandling af både. Vare nr. : Leverandør Adresse : Nautica Marine : Næsvej 9 5610 Assens Telefonnummer

Læs mere

At-VEJLEDNING. Arbejde med formolier

At-VEJLEDNING. Arbejde med formolier At-VEJLEDNING STOFFER OG MATERIALER C.0.17 Arbejde med formolier Maj 2006 Erstatter At-meddelelse nr. 3.01.2 af oktober 1984 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. Ikke omfattet Anvendelse: 8 kg plastiktønde Leverandør:

SIKKERHEDSDATABLAD. Ikke omfattet Anvendelse: 8 kg plastiktønde Leverandør: 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN 1/5 PR-nr. Ikke omfattet Anvendelse: Insekticid Emballage: 8 kg plastiktønde Leverandør: Schering-Plough Animal Health Hvedemarken 12 3520 Farum

Læs mere

Clopico 650-129 5 liter

Clopico 650-129 5 liter AGROS APS Buen 5, 6000 Kolding Tlf 30 13 23 27 E-mail: to@agros.dk Web: www.agros.dk 1. Identifikation af stoffet/materialet Produktnavn: Importør: 5 liter Agros Aps, Buen 5, 6000 Kolding Tel.: 30 13 23

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Vindues rens. 1. Identifikation af stoffet/præparatet og af virksomheden.

Sikkerhedsdatablad. Vindues rens. 1. Identifikation af stoffet/præparatet og af virksomheden. 1. Identifikation af stoffet/præparatet og af virksomheden. Handelsnavn Leverandør Vindues rens Nymann Kemi A/S Nyhåbsvej 2 8560 Kolind Tlf.: 86 39 18 00 Fax.: 86 39 15 74 2. Fareidentifikationer. Sundhed/miljø

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD Revideret: 20.10.2011 Version: 03 Erstatter: Version 02 NOROTEC MANGAN

SIKKERHEDSDATABLAD Revideret: 20.10.2011 Version: 03 Erstatter: Version 02 NOROTEC MANGAN 1. Navn på præparat og firma Handelsnavn Gruppenavn Anvendelsesområde NoroTec Mangan Næringsmiddel baseret på mangan Næringsmiddel mod manganmangel til jord- og landbrug Forhandler/Importør HC Handelscenter

Læs mere

AT Skyllevoks SIKKERHEDSDATABLAD. Produktnavn: AT Skyllevoks. PR-nr.: Nødtelefon:

AT Skyllevoks SIKKERHEDSDATABLAD. Produktnavn: AT Skyllevoks. PR-nr.: Nødtelefon: 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN: Produktnavn: Leverandør: ARMA-TUBE A/S Taksvej 10 B 7400 Herning Telefon: 97 12 72 66 Telefax: 97 21 21 03 Ansvarlig for sikkerhedsdatablad:

Læs mere

Arbejdspladsbrugsanvisning Vibe Lugtfjerner

Arbejdspladsbrugsanvisning Vibe Lugtfjerner Identifikation af stoffet/materialet PRnummer: Udarbejdet den: 230620 / JST Arbejdspladsbrugsanvisning Internt navn: Leverandør: Vibe Autokemi ApS, Torslundevej 58, 4520 Svinninge, Tlf: 59265706, Fax:

Læs mere

LEVERANDØRBRUGSANVISNING

LEVERANDØRBRUGSANVISNING 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/PRÆPARATET OG AF VIRKSOMHEDEN HANDELSNAVN ANVENDELSESOMRÅDE Internt vare-nr. K3005 Betegnelse Lim National producent/importør Virksomhed Scania CV AB Postnr. / sted 151 87

Læs mere

Sikkerhedsdatablad (Leverandørbrugsanvisning)

Sikkerhedsdatablad (Leverandørbrugsanvisning) Sikkerhedsdatablad (Leverandørbrugsanvisning) 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Leverandør: Udarbejdelsesdato: 26-09-2008 Ide-Ren. ApS Revision: 23-06-2010

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note 215-125-8 232-151-5 232-151-5

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note 215-125-8 232-151-5 232-151-5 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Udarbejdelsesdato: 30-04-2008 Revision: 30-04-2008 / HBN Erstatter den: Anvendelse: Universal

Læs mere

LEVERANDØRBRUGSANVISNING Prefere 6223

LEVERANDØRBRUGSANVISNING Prefere 6223 LEVERANDØRBRUGSANVISNING Prefere 6223 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF FREMSTILLER Produkt navn Prefere 6223 Varetype Anvendelse Fremstiller Kontakt person Polyvinylacetat dispersionslim Lim

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Dankemi Bilplejemidler, Kolding ApS Erstatter den: 05-09-2007. Jernet 35

Sikkerhedsdatablad. Dankemi Bilplejemidler, Kolding ApS Erstatter den: 05-09-2007. Jernet 35 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Leverandør: Udarbejdet den: 22-04-2008 / LBN Dankemi Bilplejemidler, Kolding ApS Jernet 35 Anvendelse:

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD 91/155/EEC

SIKKERHEDSDATABLAD 91/155/EEC 1. Identifikation af produktet og virksomheden HANDELSNAVN: HYLOGLUE sekundklæbere Type 310 vare nr. 16124 METHYL - baserede Type M vare nr. 16142 Anvendelse: Hurtigtvirkende en-komponent klæbestoffer

Læs mere

R-sætninger (Risikoangivelser) 1

R-sætninger (Risikoangivelser) 1 R-sætninger (Risikoangivelser) 1 De R-sætninger, der i medfør af 13, nr. 7, litra b, skal påføres etiketten, skal anføres med det nedenfor nævnte ordvalg. Kombineres flere sætninger skal det ske på den

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Indtagelse Skyl munden grundigt og drik meget vand. Søg læge ved vedvarende ubehag og vis dette sikkerhedsdatablad.

Sikkerhedsdatablad. Indtagelse Skyl munden grundigt og drik meget vand. Søg læge ved vedvarende ubehag og vis dette sikkerhedsdatablad. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Revideret den: 02-06-2003 / JR Anvendelse: Privat husholdning. Leverandør: Borup Kemi I/S Bækgårdsvej

Læs mere

S & F BINDER/LIM PVA

S & F BINDER/LIM PVA Udstedelsesdato: 29.08.2007 Revisionsdato: 29.04.2012 1. Identifikation af stoffet/blandingen og selskabet/virksomheden: Produktidentifikator: S & F Binder/lim PVA PR-nr.: Ikke anmeldepligtig Relevante

Læs mere

At-VEJLEDNING STOFFER OG MATERIALER C Arbejde med formolier

At-VEJLEDNING STOFFER OG MATERIALER C Arbejde med formolier At-VEJLEDNING STOFFER OG MATERIALER C.0.17-1 Arbejde med formolier Maj 2006 Opdateret august 2019 Erstatter At-meddelelse nr. 3.01.2 af oktober 1984 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder

Læs mere

Identifikation af stoffet/materialet PR-nummer: 478910 Udarbejdet den: 25-01-2013 / HSV. Oplysninger om regulering. Fareidentifikation

Identifikation af stoffet/materialet PR-nummer: 478910 Udarbejdet den: 25-01-2013 / HSV. Oplysninger om regulering. Fareidentifikation Identifikation af stoffet/materialet PRnummer: 478910 Udarbejdet den: 250120 / HSV Arbejdspladsbrugsanvisning LIP Fugemasse Hvid, LIP Fugemasse Manhattan, LIP Fugemasse Perlehvid, LIP Fugemasse Grå, LIP

Læs mere

LEVERANDØRBRUGSANVISNING

LEVERANDØRBRUGSANVISNING 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/PRÆPARATET OG AF VIRKSOMHEDEN HANDELSNAVN ANVENDELSESOMRÅDE Kædesmøring National importør Virksomhed Cycle Service Nordic ApS Adresse Datavej 12 Postnr. / sted 5220 Odense

Læs mere

LEVERANDØRBRUGSANVISNING

LEVERANDØRBRUGSANVISNING 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/PRÆPARATET OG AF VIRKSOMHEDEN HANDELSNAVN ANVENDELSESOMRÅDE Varenummer 561200 Internt vare-nr. K3010 Betegnelse Låsvätskor National producent/importør Virksomhed Scania CV

Læs mere

Sanitet. Meget høj rengøringsevne og behagelig duft. Fjerner fedt, snavs og lettere kalkbelægninger. Efterlader overfladerne blanke og smudsafvisende.

Sanitet. Meget høj rengøringsevne og behagelig duft. Fjerner fedt, snavs og lettere kalkbelægninger. Efterlader overfladerne blanke og smudsafvisende. Sanitet Type: Alkalisk sanitetsrengøringsmiddel Anvendelse / Egenskaber Alkalisk sanitetsrengøringsmiddel til daglig rengøring af vægge, gulve, håndvaske, badekar, toiletkummer samt forkromede og rustfri

Læs mere

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt 1. Identifikation af stof/kemisk produkt og af selskab/virksomhed Varenavn: K-Othrine Insektpudder Reg. Nr.: 18-421 Leverandør: Tanaco Danmark A/S, Glentevej 11 DK 6705 Esbjerg Ø, Tlf.: 75 144800 Fax:

Læs mere

HYOFER H2O FE / TRL 200 L

HYOFER H2O FE / TRL 200 L 1.IDENTIFIKATION AF STOFFET/DET KEMISKE PRODUKT OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN Produkt information Handelsnavn : Produkt kode : 2111055 Anvendelse : foderadditiv Leverandør : Brenntag Nordic A/S Borupvang

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD KØLERVÆSKE. ethylenglycol Xn R22 1. Generelt: Medbring dette sikkerhedsdatablad ved henvendelse til læge/skadestue.

SIKKERHEDSDATABLAD KØLERVÆSKE. ethylenglycol Xn R22 1. Generelt: Medbring dette sikkerhedsdatablad ved henvendelse til læge/skadestue. da 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN: Produktnavn: Leverandør: ITW ApS Platinvej 21 6000 Kolding Telefon: +45 76 34 84 00 Telefax: +45 75 50 43 70 Ansvarlig for sikkerhedsdatablad:

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD D-coll 7761

SIKKERHEDSDATABLAD D-coll 7761 SIKKERHEDSDATABLAD D-coll 7761 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF FREMSTILLER Produkt navn D-coll 7761 Varetype Anvendelse Producent Udarbejdet af Polyvinylacetat/Ethen dispersionslim Lim til

Læs mere

Checkliste til bedømmelse af sikkerhedsdatablad

Checkliste til bedømmelse af sikkerhedsdatablad Kunsten at læse et sikkerhedsdatablad Et hjælpemiddel for dig, som skal vurdere sikkerhedsdatablade for kemiske produkter. Checklisten er udarbejdet af Plast- & Kemiföretagen, Sverige. Checkliste til bedømmelse

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 26-11-2007 Revision: 26-11-2007 / HBN Erstatter den:

Læs mere

God vedhæftning til stål overflader. Anvendes som mellem eller toplak i epoxy og polyuretan systemer, som udsættes for kraftig forvitring og stænk.

God vedhæftning til stål overflader. Anvendes som mellem eller toplak i epoxy og polyuretan systemer, som udsættes for kraftig forvitring og stænk. BESKRIVELSE En 2-komponent, polyamid hærdet epoxymaling pigmenteret med glimmerholdigt jern oxid. PRODUKTEGENSKABER Danner en meget stærk og holdbar film grundet jernglimmeret God vedhæftning til stål

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning. Einecs nr.: CAS-nr.: w/w%: Komponenter: Klassificering:

Leverandørbrugsanvisning. Einecs nr.: CAS-nr.: w/w%: Komponenter: Klassificering: 1. Identifikation af Stoffet/materialet og leverandøren Varenavn: S-TOX Reg. Nr.: 179-76 Leverandør: Tanaco Danmark A/S, Glentevej 11 DK 6705 Esbjerg ø, Tlf.: 75 144800 Fax: 75 143184 Anvendelse: Til behandling

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PRnummer: Udarbejdelsesdato: 30042008 Revision: 30042008 / HBN Erstatter den: Anvendelse: Flammesprøjtepulver

Læs mere

Arbejdspladsbrugsanvisning

Arbejdspladsbrugsanvisning Rensemidler, rød farefarve Leverandør: Au2parts Agerøvej 49, Tilst 8100 Århus C Tlf.: 87 45 44 44 Mail: au2parts@au2parts.dk IDENTIFIKATION AF STOF/MATERIALE KATEGORI: au2parts leverer industrielle rensemidler

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING i henhold til arbejdsministeriets bkg. nr. 540/485 og EU-direktiverne 91/155 og

BRUGERVEJLEDNING i henhold til arbejdsministeriets bkg. nr. 540/485 og EU-direktiverne 91/155 og Produkt navn: Lectra flussmiddel, 201 80 09. 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN Produktnavn: Lectra flussmiddel. Anvendelse: Loddepasta. Emballage: 250 g dåse. Leverandør: Brdr. A

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note a Se punkt 16 for ordlyd af R-sætninger

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note a Se punkt 16 for ordlyd af R-sætninger Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Udarbejdelsesdato: 30-04-2008 Revision: 30-04-2008 / HBN Erstatter den: Anvendelse: Flussmiddel

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. AdeKema Facade- og trævask 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden.

Sikkerhedsdatablad. AdeKema Facade- og trævask 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: 2107080 Leverandør: Udarbejdet den: 01-09-2009 / IRE DAY-system a/s Erhvervsvej 25 Anvendelse:

Læs mere

Bøgeskovvej 7 3490 Kvistgård

Bøgeskovvej 7 3490 Kvistgård SIKKERHEDSDATABLAD 4514 Enviro Sulfaminsyre 1. Identifikation af stoffet/ materialet og leverandøren. Leverandør: SAMSON-ENVIRO ApS Bøgeskovvej 7 3490 Kvistgård CVR.Nr: 31327164 Telefon: 49 13 97 00 Fax.:

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. Gleerustol 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/BLANDINGEN OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN. Anvendelse. Polermiddel

SIKKERHEDSDATABLAD. Gleerustol 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/BLANDINGEN OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN. Anvendelse. Polermiddel SIKKERHEDSDATABLAD 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/BLANDINGEN OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN Produktidentifikator Anvendelse Polermiddel Nærmere oplysning om leverandøren af sikkerhedsdatabladet Nordcoll A/S

Læs mere

AZ 70. Multifunktionelt rengøringsmiddel

AZ 70. Multifunktionelt rengøringsmiddel Multifunktionelt rengøringsmiddel Sammensætning: indeholder under 5 % anioniske tensider, ikke-ioniske tensider, duftstof. Øvrige ingredienser: kompleksdanner, ammoniak, farvestof. ph-værdi ca. 11. Effekt:

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN. Kræves ikke Anvendelse: - Leverandør:

SIKKERHEDSDATABLAD 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN. Kræves ikke Anvendelse: - Leverandør: 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN 1/5 PR-nr. Kræves ikke Anvendelse: Antikondensmaling Emballage: - Leverandør: TM Coating DK ApS Mineralvej 6-8 DK - 9220 Aalborg Ø Tel: +45 86 34

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Øjne Skyl straks med vand (helst fra øjenskyller) i mindst 5 min. Spil øjet godt op. Fjern eventuelle kontaktlinser. Søg læge.

Sikkerhedsdatablad. Øjne Skyl straks med vand (helst fra øjenskyller) i mindst 5 min. Spil øjet godt op. Fjern eventuelle kontaktlinser. Søg læge. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: 1776370 Leverandør: Revision: 26-10-2007 / MBM Gel-top a-s Storhaven 10 Mølholm Anvendelse: Støbemasse.

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad)

Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad) Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad) 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 01-06-2005 Udarbejdet den: 14-10-2005 / HBN Anvendelse:

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad)

Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad) Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad) 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 27-01-2005 Revideret den: 27-01-2005 / HBN Anvendelse:

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Tværvej 6

Sikkerhedsdatablad. Tværvej 6 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Leverandør: Udarbejdet den: 17-09-2009 / LFH WoodCare Denmark A/S Tværvej 6 Anvendelse: Overfladebehandling

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN

SIKKERHEDSDATABLAD 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN Produktnavn: ivarit Unico Side: 1 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN Produktnavn: Unico Anvendelse: Vådrumsplade Leverandør: ivarsson & Co A/S Tlf.: 73 66 19 99 2. SAMMENSÆTNING/OPLYSNING

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Lubcon Turmowoodoil HPM. 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden. 2. Fareidentifikation

Sikkerhedsdatablad. Lubcon Turmowoodoil HPM. 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden. 2. Fareidentifikation Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 27-02-2008 Revision: 27-02-2008 / HBN Erstatter den:

Læs mere

Sikkerhedsdatablad/Leverandørbrugsanvisning P3-cosa CIP 90

Sikkerhedsdatablad/Leverandørbrugsanvisning P3-cosa CIP 90 Sikkerhedsdatablad/Leverandørbrugsanvisning P3cosa CIP 90 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren Handelsnavn: P3cosa CIP 90 PRnr.: 947115 Anvendelse: Rengøringsmiddel til industriel brug

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD i henhold til EU-direktiv 1907/2006. Diamond White. Side 1 af Identifikation af stoffet/blandingen og selskabet/virksomheden:

SIKKERHEDSDATABLAD i henhold til EU-direktiv 1907/2006. Diamond White. Side 1 af Identifikation af stoffet/blandingen og selskabet/virksomheden: Udstedelsesdato: 24.11.2005 Revisionsdato: 28.07.2011 1. Identifikation af stoffet/blandingen og selskabet/virksomheden: Produktidentifikator: PR-nr.: - Relevante identificerede anvendelser for produktet

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Lubcon Turmosynth VG 2,10,15,32,46,68,100,150,220,460,680,1000,1500

Sikkerhedsdatablad. Lubcon Turmosynth VG 2,10,15,32,46,68,100,150,220,460,680,1000,1500 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 14-05-2009 Revision: 14-05-2009 / HBN Erstatter den:

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD NOVACLEAN

SIKKERHEDSDATABLAD NOVACLEAN 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN: Produktnavn: Leverandør: ITW ApS Platinvej 21 6000 Kolding Telefon: +45 76 34 84 00 Telefax: +45 75 50 43 70 Ansvarlig for sikkerhedsdatablad:

Læs mere

LINOLIEBASERET VÆGMALING, udendørs

LINOLIEBASERET VÆGMALING, udendørs Udstedelsesdato: 31.07.2009 Revisionsdato: 23.08.2010 1. Identifikation af stoffet/blandingen og selskabet/virksomheden: Produktidentifikator: Linoliebaseret vægmaling, udendørs PR-nr.: Ikke anmeldepligtig

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. I henhold til 2001/58/EF

Sikkerhedsdatablad. I henhold til 2001/58/EF 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PR-nummer: Revideret den: 13-06-2002/ JRØ Anvendelse: Anvendes til pudsning af fundamenter, kælderhalse og trapper m.v., som lægnings- og fugemørtel

Læs mere

3.2. Blandinger: Indeholder jf. producenten/leverandøren ingen klassificerede stoffer i henhold til gældende EU-direktiver

3.2. Blandinger: Indeholder jf. producenten/leverandøren ingen klassificerede stoffer i henhold til gældende EU-direktiver 1 Sikkerhedsdatablad Bivokslasurmaling BIVOKSLASURMALING Revideret: 2017.10.04 PUNKT 1: IDENTIFIKATION AF STOFFET/BLANDINGEN OG PRODUCENTEN 1.1. Produktidentifikator: Handelsnavn: Bivokslasurmaling 1.2.

Læs mere

CRYSTAL WATER 3 WC KUMMEBLOK

CRYSTAL WATER 3 WC KUMMEBLOK SIKKERHEDSDATABLAD 1. Identifikation af stoffet/materialet: Produktnavn: CRYSTAL WATER 3 WC KUMMEBLOK Produktkode: 2062 Produktregisternummer: Anvendelse: Duftblok til toilet. Dato: 25.07.2007 Kontaktdata:

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. Kræves ikke Anvendelse: Sprøjtetåger kan medføre irritation af åndedrætsorganerne. Kan irritere øjnene og huden.

SIKKERHEDSDATABLAD. Kræves ikke Anvendelse: Sprøjtetåger kan medføre irritation af åndedrætsorganerne. Kan irritere øjnene og huden. 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN 1/5 PR-nr. Kræves ikke Anvendelse: Brandhæmmende produkt Emballage: Leverandør: TA Consult A/S Niels Andersens Vej 25 2900 hellerup 2. SAMMENSÆTNING/OPLYSNING

Læs mere

CARE LINE Plex ANVENDELSE EGENSKABER KARAKTERISTIK BRUGSANVISNING OG DOSERING

CARE LINE Plex ANVENDELSE EGENSKABER KARAKTERISTIK BRUGSANVISNING OG DOSERING Side 1/1 Databladsnr.: Printdato: 25. aug 2009. ANVENDELSE EGENSKABER KARAKTERISTIK BRUGSANVISNING OG DOSERING er et kombineret vaske/plejemiddel uden voks med meget stor rengøringsog plejeeffekt. er velegnet

Læs mere

CITRONSYRE MONOHYDRAT E330 BBCA/SK 25

CITRONSYRE MONOHYDRAT E330 BBCA/SK 25 1.IDENTIFIKATION AF STOF/KEMISK PRODUKT OG AF SELSKAB/VIRKSOMHED Produkt information Handelsnavn : Brug : Rensevæske, fødevareprodukt, Klæbemiddel Leverandør : Brenntag Nordic A/S Strandvejen 104 A DK

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD 4 FIRE UV 6 - ILDSLUKKER

SIKKERHEDSDATABLAD 4 FIRE UV 6 - ILDSLUKKER 4 FIRE UV 6 Side 1 af 5 SIKKERHEDSDATABLAD 4 FIRE UV 6 - ILDSLUKKER SDS i overensstemmelse med EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1907/2006 om registrering, vurdering og godkendelse af samt

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Olie til Gulvafslibning

Sikkerhedsdatablad. Olie til Gulvafslibning Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PR-nummer: Revideret den: 02-06-2003 / JR Anvendelse: Anvendes som "kølemiddel" ved gulvafslibning. Leverandør: Borup Kemi I/S

Læs mere

1 Identifikation af produktet og af producent og leverandør

1 Identifikation af produktet og af producent og leverandør 1 Identifikation af produktet og af producent og leverandør Produktnavn: Planteolie sæbe. Anvendelse: Til hånd og kropsvask. Vare nr. 3958 Leverandør: Sodasan Wash- und Reinigungsmittel GmbH Rudolf-Diesel-Str.

Læs mere