Beskrivelse af jobområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af jobområdet"

Transkript

1 Side 1 af 7 Nummer: 2754 Titel: Montage af lettere industriprodukter Kort titel: Montage Status: GOD Godkendelsesperiode: og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter operatørers opgaver ved automatisk montage og montagemedarbejderes opgaver ved manuel montage/demontage i forbindelse med fremstilling, reparation og renovering af lettere industriprodukter. Montage af lettere industriprodukter er karakteriseret ved montage af komponenter i elektriske apparater, i mindre elektriske og mekaniske maskiner samt i elektrisk og mekanisk udstyr. De komponenttyper, der monteres, er elektriske, mekaniske og elektromekaniske komponenter. Ved den automatiske montage består operatørens arbejde i selvstændigt at betjene og overvåge automatiske montageanlæg samt forestå den daglige vedligeholdelse af produktionsudstyret. Operatøren skal sikre, at produktionsprocessen forløber korrekt og at montagen af produktet er udført efter gældende kvalitetskrav. Fejlfinding, justering og udskiftning af komponenter på produktionsudstyret, under vejledning fra relevante fagspecialister, indgår også i operatørens arbejdsopgaver. Opgaver for montagemedarbejderen ved manuel montage er samling af komponenter til et færdigt produkt samt montage- og demontageopgaver ved reparation og service på eksisterende produkter. Reparation og service foregår på baggrund af afprøvning af produktet i testopstillinger under anvendelse af forskellige former for elektrisk og mekanisk måleudstyr. Vedligeholdelse af udstyr og værktøjer, der anvendes til manuel montage, indgår også i montagemedarbejderens opgaver. Udviklingen inden for jobområdet går i retning af en stadig højere grad af automatisering i forbindelse med montage af lettere industriprodukter. Manuelle montageopgaver vil tilsvarende blive reduceret. Opgaver med renovering, reparation og service på dyre apparater, maskiner og udstyr vil dog også i fremtiden indeholde manuelle montageopgaver. Typiske arbejdspladser inden for jobområdet Arbejdspladserne inden for jobområdet findes både i store produktionsvirksomheder, mellemstore virksomheder og små virksomheder. Arbejdspladser med automatisk montage findes typisk på store og mellemstore produktionsvirksomheder i forbindelse med fremstilling af produkter og apparater i store serier. I små virksomheder er arbejdet inden for jobområdet domineret af manuelle montageopgaver både i forbindelse med fremstilling af små serier og ved renovering og reparation af produkter. Mange små virksomheder arbejder med specialiserede service- og reparationsopgaver samt renovering inden for det elektromekaniske område.

2 Side 2 af 7 Medarbejderne på arbejdspladserne inden for jobområdet Operatører og montagemedarbejdere inden for jobområdet er ufaglærte medarbejdere. Operatørerne har faglig viden og færdigheder inden for de montagerutiner, som det automatiske anlæg udfører, og kan på denne baggrund betjene anlægget. Nogle montagemedarbejdere og operatører udfører montageopgaver, der ikke kræver viden om produkternes opbygning og funktion. Andre montagemedarbejdere kan selvstændigt renovere og reparere produkter f.eks. elmotorer og gear på baggrund af faglig viden. Arbejdsorganisering på arbejdspladserne inden for jobområdet På arbejdspladser med automatisk montage organiseres arbejdet typisk i produktionsgrupper. Mindre manuelle montageopgaver kan være organiseret som en traditionel samlebåndsproduktion. Derudover kan specialiserede manuelle montageopgaver udføres fuldt ud af en enkelt montagemedarbejder f.eks. i forbindelse med renoveringsopgaver i mindre virksomheder. Både operatører og montagemedarbejdere arbejder sammen med fagspecialister, f.eks. faglærte automatik- og elektromekanikere.

3 Side 3 af 7 Automatisk montage Kompetencen omfatter operatørens varetagelse af opgaver i forbindelse med drift af automatiske montageanlæg til montage af elektriske apparater og elektrisk udstyr, mekaniske maskiner og mekanisk udstyr samt elektromekaniske maskiner. Operatøren skal løbende kunne foretage selvstændige vurderinger af kvaliteten af det automatiske anlægs montage. Dette kræver en bred viden om komponenter, materialer, sammenføjningsmetoder samt montageteknikker, der anvendes i montageindustrien. Betjeningen af automatiske montageanlæg bygger på, at operatøren har viden om typiske betjeningspaneler og deres indretning, forskellige sensorers funktion på anlægget samt forskellige montageanlægs fødesystemer. I forbindelse med den daglige drift og vedligeholdelse af automatiske montageanlæg skal operatøren under vejledning kunne foretage omstilling af montageanlægget, udføre fejlfinding, justering og udskiftning af komponenter. Dette forudsætter, at operatøren har viden om pneumatik, el-pneumatik og hydraulik samt de tilsvarende komponenter, der indgår i montageanlæg. I forbindelse med montagearbejdet er det nødvendigt, at operatøren kan læse og forstå arbejdstegninger og el-diagrammer samt teknisk dokumentation for lettere industriprodukter herunder datablade for komponenter. Automatisk montage bygger på anvendelse af flere forskellige former for avanceret montageteknologi. Pneumatiske og hydrauliske enheder indgår typisk i samspil med elektriske styringer i automatiske montageanlæg. Overvågning af montageprocessen foregår typisk ved hjælp af computere. Det automatiske montagearbejde organiseres ofte igennem teams eller produktionsgrupper. Kompetencen er udbredt på mellemstore og store montagevirksomheder.

4 Side 4 af 7 Kvalitetskontrol af mekaniske og elektriske apparater og maskiner Kompetencen omfatter montagemedarbejderes og operatørers opgaver i forbindelse med kvalitetskontrol af apparater, maskiner og udstyr. I kvalitetskontrollen indgår både visuel kontrol og funktionstest under anvendelse af testopstillinger og prøvebænke samt forskellige mekaniske og elektriske måleinstrumenter. Montagemedarbejdere og operatører skal på baggrund af kvalitetskontrollen selvstændigt kunne gennemføre enkle fejlfindingsforløb og udføre en ukompliceret fejlretning. Kompliceret fejlfinding og fejlretning gennemføres under vejledning fra fagspecialister. Under arbejdet med kvalitetskontrol skal montagemedarbejdere og operatører kunne anvende en større mængde dokumentation over de produkter, der kontrolleres. Der kan være tale om instruktioner i forbindelse med procedurer for funktionskontrol, diagrammer, koblingsskemaer o.l. Ved selvstændigt arbejde med kontrolmålinger og isolationstest af stærkstrømsapparater i overensstemmelse med stærkstrømsreglementet skal montagemedarbejdere og operatører kunne anvende en grundlæggende viden om sikkerhed under arbejdet med stærkstrømsapparater. Kvalitetskontrol af mekaniske og elektriske apparater og maskiner kan både foregå ved hjælp af meget enkle testopstillinger og komplekse computerstyrede prøvebænke. Måleudstyr kan være enkle og letbetjente universalinstrumenter, men også mere komplicerede måleinstrumenter som f.eks. oscilloscoper anvendes. Kvalitetskontrol foregår normalt integreret med montagearbejdet i teams i mellemstore og store virksomheder. I små virksomheder organiseres kvalitetskontrollen ofte ud fra de konkrete arbejdsopgavers karakter. Operatører og montagemedarbejdere samarbejder med fagspecialister i forbindelse med vedligeholdelse, drift og kontrol af testudstyret. Kompetencen er udbredt på alle størrelser af montagevirksomheder.

5 Side 5 af 7 Manuel elektrisk montage Montagemedarbejderens opgaver inden for manuel elektrisk montage omfatter montage og demontage af elektriske komponenter i forbindelse med opbygning, service samt reparation af elektriske apparater, maskiner og udstyr. Montage af elektriske apparater udføres af montagemedarbejderen ud fra kendskab til internationale standarder og specifikationskrav til apparatbygning. I manuel elektrisk montage indgår også den elektriske montagedel af elektromekaniske maskiner f.eks. el-motorer og manuel elektrisk montage af forskellige former for elektromekanisk udstyr og komponenter. Montagemedarbejderen udfører montagen med udgangspunkt i diagrammer, styklister og anden teknisk dokumentation for elektriske produkter og komponenter. Montagemedarbejderen skal kunne udføre lodning og andre montageteknikker i forbindelse med montage af typiske elektriske komponenter som f.eks. transformatorer, spoler, modstande, kondensatorer m.m. Elektrisk montage på el-motorer, vikling af spoler og transformatorer indgår også i manuel elektrisk montage. I kompetencen indgår korrekt brug og vedligeholdelse af håndværktøjer og loddestationer samt andet udstyr til manuel elektrisk montage. Manuel elektrisk montage foregår typisk ved hjælp af håndværktøj og forskellige former for manuelt betjent loddeudstyr. Montagemedarbejderen arbejder almindeligvis i teams i mellemstore og store virksomheder. I små virksomheder organiseres arbejdet ad hoc ud fra de konkrete arbejdsopgavers karakter. Montagemedarbejdere samarbejder ofte med fagspecialister i forbindelse med elektrisk montage. Kompetencen er udbredt på alle størrelser af montagevirksomheder, der fremstiller elektriske produkter.

6 Side 6 af 7 Manuel mekanisk montage Kompetencen omfatter montagemedarbejderens opgaver i forbindelse med montage og demontage af mekaniske komponenter ved opbygning, service samt reparation af mekaniske maskiner og udstyr. I manuel mekanisk montage indgår også operatørens opgaver i forbindelse med den mekaniske montagedel af elektriske apparater, elektriske maskiner og forskellige former for elektromekanisk udstyr. Under montagearbejdet skal montagemedarbejderen kunne anvende arbejdstegninger, styklister og anden teknisk dokumentation for mekaniske produkter og komponenter. Montagemedarbejderen skal kunne udføre den manuelle mekaniske montage på baggrund af viden om typiske mekaniske komponenter f.eks. lejer og pakninger samt de montageteknikker og sammenføjningsmetoder, der knytter sig til montage af mekaniske komponenter generelt. I manuel mekanisk montage og demontage indgår også korrekt brug og vedligeholdelse af håndværktøjer, herunder el- og luftdrevne værktøjer. Manuel mekanisk montage foregår ved hjælp af håndværktøj og undertiden også ved hjælp af luftog eldrevne værktøjer. Montagemedarbejderen arbejder ofte i teams i mellemstore og store virksomheder. I små virksomheder organiseres arbejdet ofte ad hoc ud fra de konkrete arbejdsopgavers karakter. Montagemedarbejdere samarbejder ofte med fagspecialister om manuelle mekaniske montageopgaver. Kompetencen er udbredt på alle størrelser af montagevirksomheder.

7 Side 7 af 7 Aktuelt tilkoblede mål Niveau kan angives ved enkeltfag. Nummer, niveau og titel EUU Varighed Tilknyttet i perioden i dage Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I AP 10, og fremefter Vedligeholdelseseftersyn af automatiske porte AA 1, og fremefter Faglig regning og matematik AP 5, og fremefter Faglig læsning og skrivning AP 5, og fremefter Introduktion til førstehjælp på jobbet AP 0, og fremefter Praktik for F/I AP 48, og fremefter Montage af mekaniske komponenter AA 3, og fremefter Montage af elektriske apparater AA 5, og fremefter Montage af Lejer og tætninger AA 2, og fremefter Montage af pneumatiske komponenter AA 2, og fremefter Fremstilling af en vekselstrømsmotor AA 5, og fremefter Montage af el-pneumatiske komponenter AA 1, og fremefter Vikling og montage af spoler og transformatorer AA 5, og fremefter Elektrisk kontrolmåling for operatører AA 5, og fremefter Automatisk montage for operatører AA 5, og fremefter Pers. sikkerhed v arbejde med epoxy og isocyanater AA 2, og fremefter Jobrelateret brug af styresystemer på pc AD 2, og fremefter Medarbejderen som deltager i forandringsprocesser AD 2, og fremefter Effektiv internetsøgning på jobbet AD 2, og fremefter Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd AD 5, og fremefter IT og produktionsstyring for medarbejdere AA 5, og fremefter Personlig udvikling til arbejde og uddannelse AA 5, og fremefter Kunde/leverandørforhold for operatører AA 1, og fremefter Etablering af selvstyrende grupper AA 2, og fremefter Teambuilding for selvstyrende grupper AA 2, og fremefter Kommunikation i teams AA 3, og fremefter Uddannelsesplanlægning for medarbejdere AA 4, og fremefter Værdibaserede arbejdspladser AA 2, og fremefter Videndeling og læring for medarbejdere AA 3, og fremefter Kvalitetsbevidsthed ved industriel produktion AA 3, og fremefter Kvalitetsstyring i virksomheden AA 3, og fremefter Håndtering af ensidigt gentaget arbejde AA 3, og fremefter Håndtering af data i virksomhedens it-systemer AD 2, og fremefter Brug af pc på arbejdspladsen AD 3, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, basis AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau AP 40, og fremefter

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2751 Titel: Produktion af køle- og klimaanlæg Kort titel: Køleteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2759 Titel: Metalindustriel bearbejdning Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2606 Titel: Guld- og sølvsmedeområdet Kort titel: Guldsmed Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2749 Titel: Betjening af travers-, portalkran og riggerudstyr Kort titel: Kran Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2244 Titel: Maskin- og værktøjsområdet Kort titel: Maskin Status: GOD Godkendelsesperiode: 21-12-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet er centreret

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2686 Titel: Forsynings- og distributionssektorerne Kort titel: Forsyning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2757 Titel: Plastsvejsning Kort titel: Plast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Plastsvejsning indebærer sammenføjning

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2761 Titel: Opbygning og drift af offshore installationer Kort titel: offshore inst. Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2781 Titel: Bolig- og autointeriørmontering Kort titel: Interiørmontage Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Boligmonteringsområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2610 Titel: Smedeteknisk område Kort titel: Smed Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter de arbejdsprocesser,

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2626 Titel: Elektronik- og svagstrømsteknisk område: Kort titel: Elektr Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2787 Titel: Spåntagende metalindustri Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 02-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2707 Titel: Køleteknisk område Kort titel: Køl Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle de

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2690 Titel: Blikkenslagerarbejde Kort titel: - Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter opgaver

Læs mere

1565 Lager og terminaluddannelsen

1565 Lager og terminaluddannelsen Side 1 af 6 Fag fælles for hovedforløb 4665 Edb-lagerstyring - introduktion Begynder Område-/specialefag B 1,0 / 01-07-2011 og fremefter 4672 Oplagring og forsendelse af farligt gods Rutineret Område-/specialefag

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2636 Titel: Ejendomsservice Kort titel: Ejendomsservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet ejendomsservice

Læs mere

EUC Syd Praktikvejledning Automatikmontør og automatiktekniker

EUC Syd Praktikvejledning Automatikmontør og automatiktekniker Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for 1. skoleperiode. Praktik i virksomheden Praktikvejledning bruges som redskab til at sikre, at eleven opnår de praktikmål, som er beskrevet for uddannelsen

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2782 Titel: Operatøropgaver i el-forsyning Kort titel: forsyning oper. Status: GOD Godkendelsesperiode: 30-06-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2698 Titel: Tandteknik Kort titel: Tandteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Tandteknik er fremstilling

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til elektronikoperatør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til elektronikoperatør BEK nr 556 af 28/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.96T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 240 af

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2687 Titel: Vagtservice Kort titel: Vagtservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet vagtservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2660 Titel: Pleje af hår, hud og negle Kort titel: Hår, hud, negle Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

1 af 10. Region. Skole (AMU) Antal kursister Bilag 5.3 AO kursusaktivitet fordelt på regioner og hovedskoler. 2011 2012 2013 Total Hovedstaden

1 af 10. Region. Skole (AMU) Antal kursister Bilag 5.3 AO kursusaktivitet fordelt på regioner og hovedskoler. 2011 2012 2013 Total Hovedstaden Region Skole (AMU) Antal kursister Bilag 5.3 AO kursusaktivitet fordelt på regioner og hovedskoler 2011 2012 2013 Total Hovedstaden Anvendelse af 5-S modellen for operatører 256 294 93 643 Forretningsforståelse

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Køkken-Hotel-Restaurant-Bager-Konditor-Kødbranchen 2257 Mad til grupper med varierede behov for ernæring Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40423 Praktikvejledning af ernæringsassistenter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2698 Titel: Tandteknik Kort titel: Tandteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Tandteknik er fremstilling

Læs mere

Beståelsesprocent 2. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocent 2. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest CØSA formål 2100 2100 2100 Betegnelse IV, salg af kurser og konferencer IV, salg af kurser og konferencer IV, salg af kurser og konferencer UVM fag UVM fag betegnelse 42595 44349 44993 40003 40015 40020

Læs mere

Beståelsesprocent 3. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocent 3. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest Beståelsesprocent 3. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest CØSA formål Betegnelse UVM fag UVM fag betegnelse Antal elever Gennemførelsesprocent Beståelsesprocent Udstedt kursusbevis 40392 Ergonomi inden for

Læs mere

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 Nummer Titel EUU Varighed dage 40000 Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5,00 40041 Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 40133 Formidling til brugere og beboere, ejendomsservice

Læs mere

Aktuelle udbudsgodkendelser

Aktuelle udbudsgodkendelser Side 1 af 5 681401 AMU Hoverdal Kompetencebeskrivelse: EUU: Periode: Godkendelsestype: 2636 Ejendomsservice AE 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2708 Klimateknisk område AB 01-01-2010 og fremefter

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE

UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE GVU-UDDANNELSE SPECIALE Personvognsmekaniker/Montør Personvognsmekaniker NAVN CPR-NUMMER ADRESSE TELEFON EMAIL GVU-VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER PÅ BAGGRUND

Læs mere

Invitation til møde i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri. Torsdag den 16. juni 2016 kl. 10.00-14.00 På AMU Nordjylland, Sofievej 61, 9000 Aalborg

Invitation til møde i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri. Torsdag den 16. juni 2016 kl. 10.00-14.00 På AMU Nordjylland, Sofievej 61, 9000 Aalborg Invitation til møde i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri Torsdag den 16. juni 2016 kl. 10.00-14.00 På AMU Nordjylland, Sofievej 61, 9000 Aalborg Udviklingsudvalgets medlemmer: Medlemmer udpeget af

Læs mere

Lastvognsmekaniker (udkast 3)

Lastvognsmekaniker (udkast 3) Bilag 5 Lastvognsmekaniker (udkast 3) 1. Uddannelsens formål og opdeling 1.1. Uddannelsen til lastvognsmekaniker har som overordnet formål, at eleven gennem skoleundervisning og praktikuddannelse opnår

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Uddannelsesordning for lager og terminaluddannelsen

Uddannelsesordning for lager og terminaluddannelsen Uddannelsesordning for lager og terminaluddannelsen Udstedelsesdato: 1. juli 2010. Udstedt af det faglige udvalg for Lager og terminal-uddannelserne i henhold til bekendtgørelse nr. 1199 af 09/12/2009

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2627 Titel: Data- og kommunikationsteknisk område Kort titel: Data Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2708 Titel: Klimateknisk område Kort titel: Klima Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle

Læs mere

Driftoperatør. Procesautomatik

Driftoperatør. Procesautomatik Uddannelses Udvalget for Ufaglærte 3 U Et uddannelsesudvalg mellem DDFF og KAD, SiD og Lager- og Handel 3U Pakkeriuddannelse 2006 Driftoperatør Procesautomatik Se mere om vores uddannelser på vores nye

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2650 Titel: Svejsning og termisk skæring i metal Kort titel: Svejsning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Inden

Læs mere

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2603: Automatik- og procesteknisk område

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2603: Automatik- og procesteknisk område Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2603: Automatik- og procesteknisk område Udbudspolitik 2012 Denne udbudspolitik skal ses i forlængelse af skolens generelle udbudspolitik, som er offentliggjort på skolens

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 11 Nummer: 2745 Titel: Arbejde i den rustfrie stålindustri Kort titel: Rustfrit Status: GOD Godkendelsesperiode: 30-01-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til vindmølleoperatør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til vindmølleoperatør BEK nr 475 af 17/4/215 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 216 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 7.8T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice Marts 2015 AMU Statistik For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: - AMU Hoverdal - AMU Nordjylland - Københavns Tekniske

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2237 Titel: Administration i sundhedssektoren Kort titel: admsundhed Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Administration

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service April 2013 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

HVEM udbyder hvad i 2016? - sæt X eller dato

HVEM udbyder hvad i 2016? - sæt X eller dato HVEM udbyder hvad i 2016? - sæt X eller dato 40041 Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2 09-09-2014 og fremefter X X X 40073 Teleskoplæsser med gafler - betjening AF 5 01-01-2010 og fremefter X X

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Februar 2012 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland EUC Midt Bornholms

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2733 Titel: Mobilkraner med ballast Kort titel: M.kran ballast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Langt de fleste

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service September 2014 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

EUC Syd 304 188 30 522 Københavns Tekniske Skole 37 16 52 105 Learnmark Horsens 309 17 52 378 Mercantec 44 47 119 210 Tradium 175 180 237 592

EUC Syd 304 188 30 522 Københavns Tekniske Skole 37 16 52 105 Learnmark Horsens 309 17 52 378 Mercantec 44 47 119 210 Tradium 175 180 237 592 (AMU) Antal kursister og Tid - Kalenderår og Afholdende institution og AMU EUU - Fag (AMU) Antal kursister Bilag 5.2 AO kursusaktivitet fordelt på hovedskoler 2011 2012 2013 Total AMU Nordjylland 122 254

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Januar 2013 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland EUC Midt Bornholms

Læs mere

Industritekniker-maskin HF1 og HF2 Læringsaktivitet Automation, Rutine Varighed (timer, dage eller uger samt

Industritekniker-maskin HF1 og HF2 Læringsaktivitet Automation, Rutine Varighed (timer, dage eller uger samt Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Teknikfamilien Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale Industritekniker-maskin

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til cykel- og motorcykelmekaniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til cykel- og motorcykelmekaniker BEK nr 214 af 08/03/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service December 2014 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

1 af8. Bilag 5.1 AO bruttoliste over alle skoler numerisk sorteret på aktivitet

1 af8. Bilag 5.1 AO bruttoliste over alle skoler numerisk sorteret på aktivitet (AMU) Antal kursister og Tid - Kalenderår og Afholdende institution og AMU EUU - Fag Bilag 5.1 AO bruttoliste over alle skoler numerisk sorteret på aktivitet 2011 2012 2013 Total Anvendelse af 5-S modellen

Læs mere

1565 Lager- og terminaluddannelsen (version 6)

1565 Lager- og terminaluddannelsen (version 6) Side 1 af 6 Fag fælles for hovedforløb 4665 Edb-lagerstyring - introduktion Begynder Område-/specialefag B 1,0 01-02-2010 og fremefter 4672 Oplagring og forsendelse af farligt gods Rutineret Område-/specialefag

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til produktør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til produktør BEK nr 436 af 13/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.38T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 255 af

Læs mere

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2652: Elektrisk automation på automatiske maskiner og anlæg

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2652: Elektrisk automation på automatiske maskiner og anlæg Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2652: Elektrisk automation på automatiske maskiner og anlæg Udbudspolitik 2012 Denne udbudspolitik skal ses i forlængelse af skolens generelle udbudspolitik, som er offentliggjort

Læs mere

UVM_fag_kort_ betegnelse UVM_fag_betegnelse

UVM_fag_kort_ betegnelse UVM_fag_betegnelse CØSA formål Betegnelse UVM-fag Niveau UVM_fag_kort_ betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelsesp rocent 2100 IV, salg af kurser og konferencer 6 - Service Service 93,8 2100 IV, salg af kurser og konferencer

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2780 Titel: Produktion af møbler, orgler, døre, vinduer mv. Kort titel: Træ-Møbel-Orgel Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

2. hovedforløb Kølemontøruddannelsen. Af planerne skal følgende fremgå: Formål, mål, indhold og evaluering

2. hovedforløb Kølemontøruddannelsen. Af planerne skal følgende fremgå: Formål, mål, indhold og evaluering Af planerne skal følgende fremgå: Formål, mål, indhold og evaluering 2. skoleperiode i hovedforløb kølemontør Formål med skoleperioden er at udbygge lærlingens viden fra begynderniveauet vedr. viden om

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2780 Titel: Produktion af møbler, orgler, døre, vinduer mv. Kort titel: Træ-Møbel-Orgel Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

KRAVSPECIFIKATIONER: ARBEJDSMILJØKRAV TIL MASKINER OG TEKNISKE HJÆLPEMIDLER

KRAVSPECIFIKATIONER: ARBEJDSMILJØKRAV TIL MASKINER OG TEKNISKE HJÆLPEMIDLER Maskine: Fabrikat: Type: Udfyldt af: Dato: Lovkrav angivet Andre krav angivet Støj se også under brugsanvisning Acceptværdier Følgende A-vægtede lydtrykniveauer må ikke overskrides, når maskinen er i drift

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2693 Titel: Installation og service af klima og ventilation Kort titel: ventilation Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

Introduktion til kurset:

Introduktion til kurset: Introduktion til kurset: Du opnår kendskab til udskiftning af defekte El-komponenter i styretavler, samt funktionstest af anlæg. Du vil få kendskab til, hvordan man ændre El-diagrammet så det passer til

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice Juni 2016 AMU Statistik For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: - AMU Hoverdal - AMU Nordjylland - Next Uddannelse København

Læs mere

KOMPETENCEBEVIS OG UDDANNELSESPLAN TIL EUD (EFTER IKV)

KOMPETENCEBEVIS OG UDDANNELSESPLAN TIL EUD (EFTER IKV) KOMPETENCEEVIS OG UDDNNELSESPLN TIL EUD (EFTER IKV) UDDNNELSESRETNING Smed SPECILE NVN CPR-NUMMER DRESSE TELEFON EMIL VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER PÅ GGRUND F DOKUMENTTION, UDTLELSER FR NUVÆRENDE OG

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 10 Nummer: Titel: Kort titel: Status: Godkendelsesperiode: 2756 Fremstilling af produkter i plast Plast GOD 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Dette temahæfte indeholder en række uddannelsestilbud til medarbejdere beskæftiget med at installere, reparere og vedligeholde automatiske maskiner

Dette temahæfte indeholder en række uddannelsestilbud til medarbejdere beskæftiget med at installere, reparere og vedligeholde automatiske maskiner Dette temahæfte indeholder en række uddannelsestilbud til medarbejdere beskæftiget med at installere, reparere og vedligeholde automatiske maskiner og procesanlæg, samt til medarbejdere med ansvaret for

Læs mere

2013-09-04 SESAM Seminar Erfaring med opbygning af produktionslinjer og fordelene ved standardisering af grænseflader til maskiner og udstyr

2013-09-04 SESAM Seminar Erfaring med opbygning af produktionslinjer og fordelene ved standardisering af grænseflader til maskiner og udstyr 2013-09-04 SESAM Seminar Erfaring med opbygning af produktionslinjer og fordelene ved standardisering af grænseflader til maskiner og udstyr PJD A/S har 23 års erfaring med Automation og Industriel IT

Læs mere

Intro - Std.Arb. Version: 2014-12-11

Intro - Std.Arb. Version: 2014-12-11 Noterne til værktøjet indeholder de supplerende informationer og emner, som underviser kan anvende til at opnå en dybere indsigt i værktøjet. Noterne bør erstattes af undervisers egne erfaringer og oplevelser

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2687 Titel: Vagtservice Kort titel: Vagtservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet vagtservice

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på kernemål i FKB en og på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på kernemål i FKB en og på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service April 2017 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på kernemål i FKB en og på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Automatik og procesuddannelsen

Uddannelsesordning for uddannelsen til Automatik og procesuddannelsen Uddannelsesordning for uddannelsen til Automatik og procesuddannelsen Udstedelsesdato: 1. juli 2011 Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 607 af 04/06/2010 om uddannelserne

Læs mere

Kursusguide 2011 2012 Kompetenceløft - fra ord til handling

Kursusguide 2011 2012 Kompetenceløft - fra ord til handling Kursusguide 2011 2012 Kompetenceløft - fra ord til handling forord TRIVSEL VÆKST OG UDVIKLING Kompetente veluddannede medarbejdere er afgørende for trivsel, vækst og udvikling i enhver virksomhed og organisation.

Læs mere

Bekendtgørelse om automatik og procesuddannelsen

Bekendtgørelse om automatik og procesuddannelsen BEK nr 489 af 21/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 14. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 008.16T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 215 af

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice AMU Statistik Januar 2012 For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal AMU Nordjylland AMU Syd CPH West Erhvervsskolen

Læs mere

ICF-CY kapitler på området for børn og unge med handicap

ICF-CY kapitler på området for børn og unge med handicap kapitler på området for børn og unge med handicap www.aarhus.dk/effekt EFFEKTVURDERING kapitler Faktor 1: Udvikling og adfærd -kapitler under undertemaet: Følelses- og adfærdsmæssige og identitetsforhold

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktør

Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktør Udstedelsesdato: Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktør Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 438 af 03/06/2009 om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang

Læs mere

BILAG 1 og 2 UU Metalindustriel bearbejdning og køleteknik 22juni2011

BILAG 1 og 2 UU Metalindustriel bearbejdning og køleteknik 22juni2011 BILAG og UU Metalindustriel bearbejdning og køleteknik juni0 BILAG Diskussionsoplæg om montage-området. Montørarbejde i metalindustrien i dag Montørens opgave er at samle det endelige produkt (eller et

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 6 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2275 Administration GOD 25000 RKV før erhvervsuddannelse for voksne AP 01-01-2017 og fremefter 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Juni 2016 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 5 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice Januar 2013 AMU Statistik For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal AMU Nordjylland Københavns Tekniske Skole

Læs mere

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2016 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien 2 Kursuspakkerne i denne folder består af op til seks ugers jobrettet uddannelse. De er for dig, der er ledig, men gerne vil arbejde

Læs mere

Bekendtgørelse om manuel håndtering af byrder i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1)

Bekendtgørelse om manuel håndtering af byrder i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1) BEK nr 846 af 29/06/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j. nr. 20159000059 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

LUU forslag til uddannelsespakker set i relation til uddannelsesmål, tid og godkendte skoler

LUU forslag til uddannelsespakker set i relation til uddannelsesmål, tid og godkendte skoler Bilag 4.3.a. LUU forslag til uddannelsespakker set i relation til uddannelsesmål, tid og godkendte skoler JH/marts 2012 I nedenstående Bilag 4.3.a. er LUU s samlede forslag til uddannelsespakker dissikeret

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2010 HTX

Læs mere

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet:

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet: Mein Sport Af Christian Falkesgaard Brendholdt Kompetencenområder: Mundtlig kommunikation og skriftlig kommunikation Færdigheds-vidensområder: Lytning (trin 1, fase 3) Læsning (trin 1, fase 3) Tekster

Læs mere

Industri- og proceskurser

Industri- og proceskurser B e tj e n i n g a f p r o c e s a n l æ g Pa k k e r i o g m o n ta g e p lc g r u n d l æ g g e n d e s t y r i n g s t e k n i k Industri- og proceskurser A r b e j d s m a r k e d s u d da n n e l

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

GVU-PLAN FOR INDUSTRIOPERATØRER

GVU-PLAN FOR INDUSTRIOPERATØRER GVU-PLAN FOR INDUSTRIOPERATØRER GVU-UDDANNELSE SPECIALE NAVN CPR-NUMMER ADRESSE TELEFON EMAIL GVU-VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER PÅ BAGGRUND AF DOKUMENTATION, UDTALELSER FRA NUVÆRENDE OG TIDLIGERE ARBEJDSGIVERE

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2648 Titel: Laboratorieservice Kort titel: Laboratorie Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2636 Titel: Ejendomsservice Kort titel: Ejendomsservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet ejendomsservice

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 2 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

DIGITALT SERVICETJEK. Otte virksomheder

DIGITALT SERVICETJEK. Otte virksomheder DIGITALT SERVICETJEK I foråret 2017 har Industriens Uddannelser foretaget et digitalt servicetjek på en række danske produktionsvirksomheder inden for industriens område. Gennem interviews og virksomhedsbesøg

Læs mere