Undersøgelse af flagermusegnede træer på Sjælland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undersøgelse af flagermusegnede træer på Sjælland"

Transkript

1 Ringsted Femern Banen Projekteringsfasen, NIRAS + Rambøll Notat Dato RFB_03_03_04_Nr303_Registrerede flagermusegnede træer Ringsted - Vordingborg Undersøgelse af flagermusegnede træer på Sjælland 1 Undersøgelse af flagermusegnede træer Metode Resultat af feltundersøgelser Afværgeforanstaltninger Vurdering af påvirkning på flagermus... 7 Udført KRKR Kontrol JBN Godkendt KRKR Ringsted - Femern Banen Telefon Telefax Journalnr. Amerika Plads København Ø Direkte femern@bane.dk Notat Side 1(25)

2 1 Undersøgelse af flagermusegnede træer Anlægsarbejderne på Sjælland i forbindelse med Ringsted Femern Banen omfatter i alt 3 entrepriser (Bropakke 3, Bropakke 4 og Anlægspakke Sjælland). Nærværende notat omfatter en screening og efterfølgende registrering af flagermusegnede træer indenfor de udlagte arbejdsarealer langs banen mellem Ringsted og Vordingborg i forbindelse med Anlægspakke Sjælland. Registererede flagermusegnede træer i Bropakke 3 og 4 er afrapporteret særskilt. Formålet med undersøgelserne er at udpege potentielle flagermustræer, der defineres som træer der kan fungere som raste- eller overvintringssted for flagermus, eller som udgør potentielle ledelinjer for flagermus. Træer med hulheder er omfattet af artsfredningsbekendgørelsen og må kun fældes indenfor en begrænset periode af året, hvor der ikke forekommer ynglende eller dvalende flagermus i træerne (1. september oktober). 2 Metode Ud fra en gennemgang af luftfotos og arealplaner for anlægsarbejdet, er arealer, der påvirkes af projektet og hvor der findes potentielle flagermustræer, identificeret. Gennemgangen omfatter ikke de arealer, hvor der udelukkende skal fældes træer pga. eldriftservitut. De identificerede arealer fremgår af tabel 1. Syv af de identificerede arealer blev vurderet som potentielle flagermusloakliteter og blev besøgt d og d for kortlægning af træer samt d og for lytning efter flagermus på udvalgte lokaliter som supplement til VVM-kortlægningen. Lytning blev udført langs eksisterende banegrav nord for Glumsø, da projektet her har ændret sig i forhold til grundlaget for VVM-vurderingen samt i Østerskov, som vurderes at være en mulig værdifuld lokalitet for flagermus, men hvor der ikke blev registreret særlige arter ved VVM-kortlægningen. Følgende registreringer blev gjort ved feltarbejdet: Registrering af potentielle flagermustræer (stammediameter, højde, tilstedeværelse af hulheder e.l.) Kortlægning af træer med GPS og indtegning på kortmateriale Fotodokumentation Registrering af matrikelejer for alle registrerede træer (Staten eller anden grundejer). Lytning med ultralydsdetektorer (Pettersson optagebokse samt manuel optager) Data er sammenfattet i dette notat, hvor der findes en oversigt over lokaliteter med flagermusegnede træer samt en liste over træer, der er omfattet af artsfredningsbekendtgørelsen, og derfor kun må fældes indenfor den begrænsede periode. Feltskemaer samt feltkort med registrerede træer findes i bilag 1. Side 2(25)

3 Tabel 1 Oversigt over områder i Anlægspakke Sjælland, der ud fra luftfoto er medtaget i screening for flagermusegnede træer. St. Stednavn Kommune Potentiel flagermuslokalitet Bemærkning 66,600 Havrebjergvej Ringsted Nej Fredskov på BDK areal, mindre træer 69,2 Ørnemarksvej Ringsted Nej Mindre træer 70,20 Tyvelsesvej, nord for Næstved Nej Mindre træer 71,8-75 Spredte større træer Bolhave Skov Næstved Ja langs banen i st. 71,8; (Kurveudretning Glumsø) 75,0 72,756 Møllebækvej, kurveudretning Mindre træer, undersøgt Næstved Ja Glumsø som del af ledelinje 73,178 Møllebækken Næstved Nej Mindre træer 74,180 Spredte større træer på Åsø Bygade, kurveudretning Næstved Ja skråning i baneafgravning Glumsø 76,6 Østerskov Næstved Ja Større træer hele vejen I skovbryn langs banen 83,874 Skåremosegrøften Næstved Nej Mindre træer 86,91 Vasegrøften Næstved Ja Større træer på dæmning langs banen Syd for Sorøvej langs 87-88,2 Sorøvej Næstved Ja banen spredte større træer. 95,4 Grevensvænge Næstved Ja Gamle træer i allé langs vejen 104- Kurveudretning Ring Næstved Nej Mindre træer 3 Resultat af feltundersøgelser Ved feltbesigtigelsen af de i alt syv potentielle flagermus lokaliteter (se tabel 1), blev der registreret flagermusegnede træer som vist i tabel 3. Ved Vasegrøften, Sorøvej samt Grevensvænge påvirkes de registrerede flagermustræer ikke af projektet. I Banegraven nord for Glumsø (Fra Bolhave Skov til Åsø Bygade, omkring et udtørret vandhul i mark nord for Møllebækvej samt i Østerskov syd for Glumsø blev der registreret træer egnede for flagermus indenfor områder, der påvirkes af projektet. Disse lokaliteter er beskrevet neden for. Kortlægningen af treær er vedlagt som feltskemaer i bilag 1. Nord for Glumsø Langs den eksisterende banegrav nord for Glumsø vokser især i de dybeste afgravninger ved Bolhave Skov og Åsø Bygade store træer på skråningerne samt på toppen af skråningerne. Feltregistreringerne er vist i bilag 1/ Feltskema: Kurveudretning Glumsø. Ved Bolhave Skov findes store egetræer på toppen af skråningen ud mod dyrket mark på vestsiden af banen. Skråningerne er her domineret af mindre træer af ask uden værdi for flagermus. Ca. 30 m mod vest ligger et udtørret vandhul der er omgivet af tre store hule piletræer. Denne lokalitet nedlægges i forbindelse med sideflytning af banen. Side 3(25)

4 Ved Åsø Bygade findes de største aske-træer med døde grene og hulheder fortrinsvis for foden af skråningen ud til sporene, mens der på toppen af skråningen vokser mindre træer af ær og tjørn, men også eg af en vis størrelse. Som helhed vurderes strækningen at udgøre en egnet spredningskorridor for flagermus i mellem Bolhave Skov i nord og Glumsø/Østerskov i syd. Dette blev bekræftet ved lytning efter flagermus ved Bolhave Skov, Møllebækvej og Åsø Bygade, hvor der var relativ høj flagermusaktivitet. Registrerede arter er vist i tabel 2. Ved Bolhave Skov var der høj aktivitet af især sydflagermus, mens der på resten af strækningen var størst aktivitet af dværgflagermus. Tabel 2 Arter af flagermus registreret ved lytning i 2014 langs eksisterende banegrav nord for Glumsø og Østerskov syd for Glumsø. Flagermus art Bolhave Skov Møllebækvej Åsø Bygade Østerskov Brunflagermus X X Dværgflagermus X X X Syd-flagermus X X X X Vand-flagermus X X Østerskov Østerskov er en privat skov, der er fredet og præget af lang kontinuitet og en varieret flora. Langs banen findes et skovbryn bestående af store træer, heraf mange med døde grene og dødt ved og nogle med hulheder og spættehuller. Feltregistreringerne er vist i bilag 1/ Feltskema: Østerskov. Ved lytning efter flagermus blev der registreret fire arter, som vist i tabel 2. Af de registrerede arter kan vandflagermus bruge hule træer som sommerkvarter, mens brunflagermus og dværgflagermus bruger hule træer som både sommer- og vinterkvarter. Sydflagermus bor kun i bygninger. Ud over at der findes flere træer med hulheder, som kan være egnede yngle- og rasteder for flagermus, vurderes skovbrynet også at være en værdifuld fourageringslokalitet for flagermus, da de fleste registreringer blev gjort over det åbne område omkring banen. Flere store bøgetræer er væltet sidste vinter og har skabt nye lysninger og muligheder for dødt ved. Tabel 3 Resultat af feltbesigtigelse af lokaliteter i Anlægspakke Sjælland med potentielt flagermusegnede træer indenfor arbejdsområder. Antal træer er angivet for hhv. banes højre (BHS) og venstre side (BVS). St. 71, ,756 74,180 Stednavn Bolhave Skov, kurveudretning Glumsø Udtørret vandhul nord for Møllebækvej Møllebækvej, kurveudretning Glumsø Åsø Bygade, kurveudretning Glumsø Antal registrerede flagermusegnede træer BDK areal (BHS/BV S) Privat areal (BHS/BVS) Flager mus egnede træer i alt 0 21/ / /0 7 Bemærkning Flagermusegnede træer på toppen af skråning bevares og der genplantes, så spredningskorridoren bevares. Tre klynger af gamle piletræer i tracé for den nye bane. Flagermusegnede træer kan ikke bevares, men fremtidige flagermusegnede træer sikres ved at bevare træer på toppen af skråning. Side 4(25)

5 76,6 Østerskov 0 0/>34 >34 Træer på grænsen til statens areal eller i privat skov. Svært at afgøre ud fra kort, men fra gamle skelmarkeringer i felten synes de fleste træer at stå i privat skov. 86,91 Vasegrøften 1/0 0/1 2 Træer påvirkes ikke af projektet 87-88,2 Sorøvej ,4 Grevensvænge 0 0/59 59 Træer påvirkes ikke af projektet Kun en del af Grevensvænge udvides og træerne bevares, da de ligger nord for vejen. Vasegrøften og Sorøvej På banedæmningens skråning lige nord for Vasegrøftens underføring vokser store tæer af især ask. Et enkelt træ har en stammediameter over 50 cm og synlige hulheder i stammen. Feltregistreringerne er vist i bilag 1/ Feltskema: Vasegrøften Syd for Sorøvej vokser på vestsiden af banen spredte store træer både langs engområdet ned mod Susåen og i skovområdet på den lille forhøjning mellem banen og Susåen. Træerne har stammediameter over 50 cm, men ingen havde synlige hulheder i stammerne eller dødt ved. Feltregistreringerne er vist i bilag 1/ Feltskema: Syd for Sorøvej Grevensvænge Langs Grevensvænge vokser en række store gamle hestekastanie-træer på nordsiden. Træerne er gamle og mange har hulheder i stammen. Træerne står tæt på vejen og bevares ved at udvide veje til arbejdskørsel på den modsatte side. På kanten af skoven står endvidere gamle birk med begyndende døde grene og en ahorn med hulheder. Disse træer påvirkes ikke af projektet. 4 Afværgeforanstaltninger Der udføres afværgeforanstaltninger for flagermus for at kompensere for projektets påvirkning af træer, der er potentielt egnede som raste- eller ynglested for flagermus. Det drejer sig om strækningen langs den eksisterende banegrav nord for Glumsø (inkl. det udtørrede vandhul med gamle piletræer) samt i Østerskov. På de øvrige besigtigede lokaliteter påvirkes der ikke træer der er egnede for flagermus. Nord for Glumsø Nord for Glumsø, hvor den eksisterende banegrav planlægges at blive fyldt op med afgravet materiale fra den nye banegrav, udføres følgende afværgeforanstaltninger for at sikre den økologiske funktionalitet for flagermus og bevare potentielle yngle- og rastesteder samt spredningsvejen langs jernbanetracéet. Afværgeforanstaltningerne er også en kompensation for fældning af store gamle og hule piletræer omkring et udtørret vandhul der nedlægges hvor banen sideflyttes nord for Møllebækvej: Store træer på toppen af baneskråningerne bevares for at sikre potentielle yngle- og rastesteder for flagermus langs strækningen (Figur 1). Træer (især eg og ask) på toppen af skråningerne langs hele strækningen bevares for at sikre spredningsvejen langs tracéet og for at skabe mulighed for fremtidig udvikling af egnede yngle- og rastesteder for flagermus. Der plantes spredte træer på strækningen, hvor eksisterende træer ikke kan bevares, eller hvor der ikke findes træer i forvejen. Markerede træer med hulheder eller med diameter >50 cm må kun fældes indenfor den tilladte periode jf. Artsfredningsbekendtgørelsen (1. september oktober). Side 5(25)

6 Figur 1 Flagermusegnede træer langs banen ved Bolhave Skov, der skal bevares. Træerne står på toppen af skråningen i den eksisterende banegrav. Østerskov I Østerskov udføres følgende afværgeforanstaltninger for at sikre den økologiske funktionalitet for flagermus: Fældning af træer i skovbrynet er begrænset så meget som muligt ved at minimere udlæg af arbejdsvej og arbejdsområder i dette område. Det nye skovbryn langs banen eller et andet flagermusegnet område i skoven beskyttes mod fældning ved skriftlig aftale med skovejer. Afhængig af antallet af beskyttede træer samt træernes alder suppleres eventuelt med flagermuskasser. Der sigtes mod en 1:1 erstatning så et område svarende til det påvirkede med hensyn til areal/antal af træer på sigt kan udvikle sig til et nyt raste- og ynglesteder for flagermus. De markerede træer med hulheder eller med diameter >50 cm må kun fældes indenfor den tilladte periode jf. Artsfredningsbekendtgørelsen (1. september oktober). Flagermuskasser benyttes kun af flagermus i begrænset omfang, primært som mellemkvarter før og efter yngleperioden. Hannerne kan også bruge dem som parringskvarter eller som opholdssted, når hunnerne er i ynglekolonierne. Flagermuskasser kan derfor kun i begrænset omfang erstatte en god raste-ynglelokalitet, og suppleres så vidt muligt med en langsigtet sikring af hule træer i området for at opretholde den økologiske funktionalitet for flagermus. Side 6(25)

7 Figur 2 Flagermusegnede træer, der forventes fældet i Østerskov. 5 Vurdering af påvirkning på flagermus Alle danske arter af flagermus er listet på habitatdirektivets bilag IV og dermed omfattet af en streng beskyttelse. Beskyttelsen skal sikre, at yngle- og rastesteder ikke påvirkes negativt og at den økologiske funktionalitet for arterne opretholdes i området. I Anlægspakke Sjælland påvirkes to flagermusområder ved at træer fældes. På ingen af lokaliteterne er der registreret sjældne arter af flagermus. Nord for Glumsø sideflyttes banen mod vest og den eksisterende baneafgravning fyldes op med jord fra den nye afgravning. Det medfører, at træer på skråningerne fældes, mens træer på toppen af skråningerne kan bevares. Ved at sikre at gamle træer langs toppen af skråningen bevares, og at spredningsvejen langs hele tracéet mellem Bolhave Skov og Glumsø ikke forringes, vurderes det, at områdets økologiske funktionalitet for flagermus bevares. Med de planlagte afværgeforanstaltninger og flytning af banen vurderes det endvidere, at spredningsvejen forbedres, idet risikoen for trafikdrab af flagermus forsvinder fra området. Syd for Glumsø kurveudrettes banen og sporene flyttes mod øst. Banen ligger her på en høj dæmning og sideflytningen bevirker, at dæmningsfoden rykkes 20 m ind i Østerskov, hvor en række gamle træer ryddes. Da der stadig er en række gamle træer tilbage, som vil udgøre det nye skovbryn ud mod banen Side 7(25)

8 vurderes det, at den økologiske funktionalitet for flagermus i området kan opretholdes med de foreslåede afværgeforanstaltninger. Flagermuskasser kan på kort sigt kompensere for de fældede træer, mens beskyttelsen af træer i det nye skovbryn på lang sigt vil sikre områdets funktion for flagermus. Det vurderes hermed, at den økologiske funktionalitet kan opretholdes for flagermus i området i og omkring Østerskov. Side 8(25)

9 Feltskema: Kurveudretning Glumsø Lokalitet Dato Besigtiger Projekt Kurveudretning Glumsø (Bolhave Skov, Møllebækvej, Åsø Bygade) KRKR RFB anlægspakke Overordnet beskrivelse af lokalitet Langs den eksisterende baneafgravning fra Bolhave Skov til Glumsø vokser store gamle træer på dele af strækningen. Strækningen udgør en grøn korridor imellem Bolhave Skov og Glumsø/Østerskov, hvor landskabet er domineret af landbrug med få træer. Strækningen fungerer formodentlig som ledelinje for flagermus. Især i nærheden af Bolhave Skov samt nord for Åsø Bygade vokser store gamle træer, især eg med døde grene og begyndende hulheder. Ved Bolhave Skov står træerne fortrinsvis på toppen af baneskråningen og vurderes på baggrund af deres størrelse og omfang af døde grene at udgøre potentielle raste- og ynglesteder for flagermus. På selve skråningen findes især yngre ask med mindre stammediameter. Nord for Åsø Bygade vokser de store tæer fortrinsvis ved foden af dæmningen, mens mindre ær og tjørn er dominerende på selve skråningen og på toppen af dæmningen. Særlige hensyn til flagermus X Strukturer der øger lokalitetens værdi for flagermus Antal Løvtræer med diameter >50 cm (1,5 m over jorden) 21 Stående dødt ved (> 25 cm) 0 Spættehuller 0 Større hulheder og tveger (grene/stammer der deles) 0 Vedboende svampe (muligt tegn på indre råd) 0 Gode fødesøgningsmuligheder for flagermus f.eks. lysninger, varierede beplantninger, vand, veludviklede skovbryn Ja Gode ledelinjer, dvs. landskab med sammenbundne strukturer, hvor skove, søer osv. forbindes med vandløb og levende hegn Ja Andre potentielle rastesteder for flagermus ud over træer (gamle huse, broer, kældre etc.) Nej Flagermusegnede træer Nr (WP) Art Diam. Dødt ved Hulheder /løs bark BDK areal 122 Eg 60 Ja Nej Ja 123 Bøg 50 Ja Nej Ja Eg+ 124 Bøg 73/75 Ja Nej Ja 125 Ær 65 Ja Nej Ja 126 Ask 55 Ja Nej Ja Andet banen. I kanten af mark. banen. I kanten af mark. banen. I kanten af mark. banen. På toppen af skråning. banen. Halvvejs nede af skråning. Side 9(25)

10 Nr (WP) Art Diam. Dødt ved Hulheder /løs bark BDK areal 127 Eg 65 Ja Nej Ja 128 Eg 66 Ja Nej Ja 129 Ær 52 Nej Nej Ja Ær+ Ask+ 55/52/7 130 Ær 0 Ja Nej Ja Hvidpil 200 Ja Ja Ja Hvidpil 80 Ja Ja Ja Hvidpil 40 Ja Ja Ja 134 2Eg 50/65 Nej Nej Ja 135 2Eg 55/50 Ja Nej Ja 136 Eg 51 Ja Nej Ja 137 Eg 51 Nej Nej Ja 139 Eg 60 Ja Nej Ja 140 Eg 58 Ja Nej Ja 141 Eg 56 Ja Nej Ja 142 Eg 52 Ja Nej Ja 143 2Eg 45 Nej Nej Ja 144 Eg 50 Nej Nej Ja Andet banen. På kanten af mark. banen. På kanten af mark. banen. På skråning. banen. På skråning. Lokalitet 38, udtørret vandhul som krydses af nyt banetracé. Klynge af mange gamle halvdøde stammer. Lokalitet 38, udtørret vandhul som krydses af nyt banetracé. Lokalitet 38, udtørret vandhul som krydses af nyt banetracé.halvdøde træer. banen. På kanten af marken. banen. På kanten af marken. banen. Ca. 3 m fra marker lidt nede ad skråning. banen. Ca. 5 m nede ad skråningen. Nær Åsø Skov på vestside af banen. For foden ad dæmningen ved banen. Nær Åsø Skov på vestside af banen. For foden ad dæmningen. Nær Åsø Skov på vestside af banen. For foden ad dæmningen. Nær Åsø Skov på vestside af banen. Halvvejs nede ad dæmningen. Nær Åsø Skov på vestside ad banen. Mindre eg ca. 1 m nede ad dæmningen. Nær Åsø Skov på vestside af banen. Midt på dæmningen. Side 10(25)

11 Flagermusegnede træer ved Bolhave Skov Side 11(25)

12 Flagermusegnede træer ved Åsø Bygade Side 12(25)

13 Feltskema: Østerskov Dato Besigtiger Projekt Østerskov KRKR RFB anlægspakke Overordnet beskrivelse af lokalitet Alle træer på den høje baneskråning er fældet vinter For foden af dæmning er en lille grøft og langs med denne på skovsiden står mange store træer, nogle med hulheder. Skoven er fredet og med høj biologisk diversitet og dermed alt i alt et godt levested for flagermus. Særlige hensyn til flagermus X Træerne står på grænsen mellem statens areal og privat skov. De fleste træer står nok i privat skov (matrikel 49a) ud fra gamle skelpæle at dømme, men det er svært at afgøre. Strukturer der øger lokalitetens værdi for flagermus Antal Løvtræer med diameter >50 cm (1,5 m over jorden) >34 Stående dødt ved (> 25 cm) 6 Spættehuller 1 Større hulheder og tveger (grene/stammer der deles) 0 Vedboende svampe (muligt tegn på indre råd) 0 Gode fødesøgningsmuligheder for flagermus f.eks. lysninger, varierede beplantninger, vand, veludviklede skovbryn Ja Gode ledelinjer, dvs. landskab med sammenbundne strukturer, hvor skove, søer osv. forbindes med vandløb og levende hegn Ja Andre potentielle rastesteder for flagermus ud over træer (gamle huse, broer, kældre etc.) Nej Hulheder /løs bark BDK areal Andet Flagermusegnede træer Nr (WP) Art Diam. Dødt ved Rødeg 44 Ja Nej Nej Ca. 10 m fra dæmningsfod 2 Ved dæmningsfod, næsten helt Birk Ja Ja Ja døde, med spættehuller 58 Eg 69 Ja Nej Nej Rødel Ja Nej Nej Ved dæmningsfod 60 Bøg 57 Ja Nej Nej Ca. 20 m fra dæmningsfod 61 Ask 49 Ja Ja Nej Ved dæmningsfod, halvdød 62 Ask 63 Ja Ja Nej Ved dæmningsfod, halvdød 63 Eg 56 Ja Nej Ja Ved dæmningsfod Side 13(25)

14 Nr (WP) Art Diam. Dødt ved Hulheder /løs bark BDK areal Andet 64 Ask 48 Ja Ja Ja halvdød 65 Vintereg 56 Ja Nej Ja Ved dæmningsfod 66 Eg 48 Ja Nej Nej Ca. 15 m fra dæmningsfod, mange ege på denne størrelse spredt her omkring 67 Eg 60 Ja Nej Nej Ca. 10 m fra dæmningsfod 68 Bøg 50 - Nej Nej Ca. 15 m fra dæmningsfod 69 Eg 47 Ja Nej Nej Ved dæmningsfod 70 Bøg 46 Ja Nej Ja Ca. 10 m fra dæmningsfod 71 Birk 60 Ja Ja Nej Ca. 10 m fra dæmningsfod, halvdød 72 Bøg 47 - Nej Nej Ca. 10 m fra dæmningsfod Ca. 15 m fra dæmningsfod, her en 73 Bøg 68 Ja Nej Nej hel række af store bøg 74 Bøg 48 Ja Nej Ja Ca. 15 m fra dæmningsfod 75 Bøg 65 Ja Nej Nej Ca. 20 m fra dæmningsfod 76 Bøg 67 Ja Ja Nej Ca. 10 m fra dæmningsfod 77 Bøg 50 Ja Nej Nej Ca. 20 m fra dæmningsfod 78 Bøg 75 Ja Nej Nej Ca. 20 m fra dæmningsfod 79 Bøg 67 Ja Nej Ja Ca. 5 m fra dæmningsfod 80 Ask 54 Ja Ja Nej Ca. 10 m fra dæmningsfod, løs bark 81 Ask 57 Ja Nej Nej Ca. 5 m fra dæmningsfod 82 Ask 70 Ja Ja Nej Ca. 5 m fra dæmningsfod 83 Birk 46 Ja Ja Ja Ved dæmningsfod, halvdød 84 Eg 56 Ja Nej Nej Ca. 5 m fra dæmningsfod 85 Eg 65 Ja Nej Nej Ca. 10 m fra dæmningsfod 86 Eg 66 Ja Nej Nej Ca. 5 m fra dæmningsfod 87 Bøg 65 Ja Nej Nej Ca. 5 m fra dæmningsfod. Side 14(25)

15 Nr (WP) Art Diam. Dødt ved Hulheder /løs bark BDK areal Andet 88 Eg 56 Ja Nej Nej Ca. 5 m fra dæmningsfod Side 15(25)

16 Flagermustræer Østerskov Side 16(25)

17 Skovbryn med mange gamle træer i Østerskov for foden af banedæmning Træ nr. 57 Side 17(25)

18 Feltskema: Vasegrøften Dato Besigtiger Projekt Vasegrøften KRKR RFB anlægspakke Overordnet beskrivelse af lokalitet Træer på banedæmningen omkring Vasegrøften består hovedsageligt af mindre ask og ær. Et enkelt asketræ vest for banen har hulheder i stammen og døde grene. Øst for banen ved nyt regnvandsbassin (anlagt af VD) står gammel eg med begyndende døde grene. Særlige hensyn til flagermus Nej Strukturer der øger lokalitetens værdi for flagermus Antal Løvtræer med diameter >50 cm (1,5 m over jorden) 1 Stående dødt ved (> 25 cm) 0 Spættehuller 0 Større hulheder og tveger (grene/stammer der deles) 0 Vedboende svampe (muligt tegn på indre råd) 0 Gode fødesøgningsmuligheder for flagermus f.eks. lysninger, varierede beplantninger, vand, veludviklede skovbryn Ja Gode ledelinjer, dvs. landskab med sammenbundne strukturer, hvor skove, søer osv. forbindes med vandløb og levende hegn Ja Andre potentielle rastesteder for flagermus ud over træer (gamle huse, broer, kældre etc.) Nej Flagermusegnede træer Nr Hulheder BDK (WP) Art Diam. Højde Dødt ved /løs bark areal Andet 18 Ask Nej Ja Ja Mange ask og ær på dæmningsfoden. De fleste 19 Eg Nej Ja Nej (kom munen) mindre træer Gammel eg mellem VD s nye bassin og banen med døde grene og afskallende bark Side 18(25)

19 Flagermustræer syd for Sorøvej Side 19(25)

20 Feltskema: Syd for Sorøvej Dato Besigtiger Projekt Syd for Sorøvej KRKR RFB anlægspakke Overordnet beskrivelse af lokalitet Området på vestsiden af banen langs Suså er undersøgt. Der står flere store træer langs banen både enkeltstående og i mindre skove, som bør bevares, og som er omfattet af artsfredningsbekendtgørelsens fældningsbestemmelser. Særlige hensyn til flagermus X Strukturer der øger lokalitetens værdi for flagermus Antal Løvtræer med diameter >50 cm (1,5 m over jorden) 7 Stående dødt ved (> 25 cm) 0 Spættehuller 0 Større hulheder og tveger (grene/stammer der deles) 0 Vedboende svampe (muligt tegn på indre råd) 0 Gode fødesøgningsmuligheder for flagermus f.eks. lysninger, varierede beplantninger, vand, veludviklede skovbryn Ja Gode ledelinjer, dvs. landskab med sammenbundne strukturer, hvor skove, søer osv. forbindes med vandløb og levende hegn Ja Andre potentielle rastesteder for flagermus ud over træer (gamle huse, broer, kældre etc.) Ja Flagermusegnede træer Nr (WP) Art Diam. Højde Dødt ved 12 Eg og kirse bær Hulheder /løs bark BDK areal Andet 55/65 12 nej nej Ja For foden af banedæmning i græsområde, hvor vasegrøften møder Suså 13 2 Eg 60/70 10 nej nej Ja For foden af banedæmning i lille skovområde på bakke 14 Eg nej nej På grænsen Sidste store løvtræ langs banen på denne strækning. Herfra nåletræer Side 20(25)

21 Flagermustræer syd for Sorøvej Side 21(25)

22 2 flagermusegnede træer (WP12) langs banen syd for Sorøvej Side 22(25)

23 Feltskema: Grevensvænge Dato Besigtiger Projekt Grevensvænge KRKR RFB anlægspakke Overordnet beskrivelse af lokalitet Allé langs Grevensvænge med store gamle hestekastanie-træer, mange med hulheder i stammen. Træer står tæt på vejen og bør bevares. På kanten af skoven står endvidere gamle birk med begyndende døde grene og en ahorn med hulheder. Særlige hensyn til flagermus X Strukturer der øger lokalitetens værdi for flagermus Antal Løvtræer med diameter >50 cm (1,5 m over jorden) 50 Stående dødt ved (> 25 cm) 0 Spættehuller 0 Større hulheder og tveger (grene/stammer der deles) 20 Vedboende svampe (muligt tegn på indre råd) 10 Gode fødesøgningsmuligheder for flagermus f.eks. lysninger, varierede beplantninger, vand, veludviklede skovbryn Ja Gode ledelinjer, dvs. landskab med sammenbundne strukturer, hvor skove, søer osv. forbindes med vandløb og levende hegn Ja Andre potentielle rastesteder for flagermus ud over træer (gamle huse, broer, kældre etc.) Nej Flagermusegnede træer Nr (WP) Art Diam. Højde Dødt ved 1 Hestekastanie 2 Hestekastanie Hulheder /løs bark BDK areal Andet 55 Ja Ja Nej Allé af omkring 50 gamle hule kastanietræer mellem 55 Ja Ja Nej punkt 1 og 2. Velegnede yngle- og rastetræer for flagermus 3 Ahorn Ja Ja Nej 4 Ahorn Ja Ja Nej 5 Birk Nej Nej Nej 7 gamle og store birketræer langs vejen med begyndende døde grene Side 23(25)

24 Flagermusegnede træer ved Grevensvænge Side 24(25)

25 Grevensvænge gammel kastanie allé Side 25(25)

Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten

Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten By og Miljø Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2184 Fax 7232 3213 krso@hillerod.dk Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten Sag 219-2015-2430 22. januar 2015 Undertegnede

Læs mere

Notat om forekomsten af flagermus på strækningen RingRin sted-masnedø

Notat om forekomsten af flagermus på strækningen RingRin sted-masnedø Notat om forekomsten af flagermus på strækningen RingRin sted-masnedø Rekvirent Rådgiver Rambøll A/S (Bane-Danmark) Orbicon Leif Hansen Hannemanns Allé 53, DK-2300 København S +45 5161 1000 Ringstedvej

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 3.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. februar 2013 J.nr.: NMK-510-00302 Ref.: meh AFGØRELSE i sag om omlægning af Vasevej m.v. i Rudersdal Kommune Natur-

Læs mere

Præsteskoven ved Idyllendal

Præsteskoven ved Idyllendal Præsteskoven ved Idyllendal Plejeplan for fredning 2015-2022 Indhold Baggrund... 2 Fredningens formål... 2 Fredningsområdet... 3 Plejeplanens formål... 3 Nuværende naturtilstand... 4 Skoven... 4 Engene...

Læs mere

Anlægs- og driftsplan for grønne områder i Hjerting Vest

Anlægs- og driftsplan for grønne områder i Hjerting Vest Esbjerg Kommune Anlægs- og driftsplan for grønne områder i Hjerting Vest November 2004 Esbjerg Kommune Anlægs- og driftsplan for grønne områder i Hjerting November 2004 Dokument nr P-058202-C-101 Revision

Læs mere

ELF Development A/S Irma-grunden i Rødovre FLAGERMUS MULIGE YNGLE- OG EFTERÅRSRASTESTEDER

ELF Development A/S Irma-grunden i Rødovre FLAGERMUS MULIGE YNGLE- OG EFTERÅRSRASTESTEDER ELF Development A/S Irma-grunden i Rødovre FLAGERMUS MULIGE YNGLE- OG EFTERÅRSRASTESTEDER ELF Development A/S Irma-grunden i Rødovre FLAGERMUS MULIGE YNGLE- OG EFTERÅRSRASTESTEDER Rekvirent Rådgiver ELF-Development

Læs mere

Baggrund for notatet og tidligere undersøgelser

Baggrund for notatet og tidligere undersøgelser NOTAT Projekt Irma-grunden i Rødovre Projektnummer 3631400077-04 Kundenavn Emne Udarbejdelse Projektleder Kvalitetssikring ELF-Development A/S Flagermus revirsyngende skimmelflagermus Frederik Jensen og

Læs mere

Handlingsplan for bekæmpelse af invasive arter

Handlingsplan for bekæmpelse af invasive arter Handlingsplan for bekæmpelse af invasive arter Handlingsplan for bekæmpelse af Banedanmark invasive arter Teknisk Drift Vasbygade 10 2450 København SV www.banedanmark.dk Forfatter: Henriette Andersen Mail:

Læs mere

5. Midlertidig omlægning af Møllebækken på en ca. 20-25 meter strækning i forbindelse med etableringen af den midlertidige bro (øst for motorvejen).

5. Midlertidig omlægning af Møllebækken på en ca. 20-25 meter strækning i forbindelse med etableringen af den midlertidige bro (øst for motorvejen). Greve Kommune Teknik & Miljø Vejdirektoratet Gladsaxe Ringvej 51 2730 Herlev Att.: Michael Kenneth Quist vd@vd.dk, ptp@vd.dk; mq@vd.dk; umj@vd.dk; bjer@vd.dk; Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3

Læs mere

VÅDOMRÅDE VED BYGHOLM ENGE, STORE HANSTED Å TEKNISK - OG EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE

VÅDOMRÅDE VED BYGHOLM ENGE, STORE HANSTED Å TEKNISK - OG EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VED BYGHOLM ENGE, STORE HANSTED Å TEKNISK - OG EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE TEKNIK OG MILJØ HORSENS KOMMUNE VÅDOMRÅDE VED BYGHOLM ENGE, STORE HANSTED Å TEKNISK - OG EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE

Læs mere

TP20 - Entreprisens omfang

TP20 - Entreprisens omfang TP20 - Entreprisens omfang Godkendt dato: Godkendt af: Senest revideret dato: Senest revideret af: Banedanmark Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/københavn-ringsted

Læs mere

Tømmerby Kær (Areal nr. 74)

Tømmerby Kær (Areal nr. 74) Tømmerby Kær (Areal nr. 74) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Arealerne til Tømmerby Kær blev erhvervet i perioden 1945-1950. Plantagen har sin største udstrækning fra øst til vest og ligger for den største dels

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Sønderborg Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Sønderborg Kommune Redaktion: Søren Bagger og Magda Hammelsvang Pedersen Udgiver:

Læs mere

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej.

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. 8 GUG SKOLE Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. Figur 114. Skoleruter til Gug Skole. Vejene Sønder Tranders Vej, Solhøjsvej og Landlystvej

Læs mere

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund.

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter. NÅR REGNVAND

Læs mere

3. Påvirkning af landskabet VINDMØLLER VED DRÆBY - MILJØRAPPORT, JANUAR 2009

3. Påvirkning af landskabet VINDMØLLER VED DRÆBY - MILJØRAPPORT, JANUAR 2009 40 Fotostandpunkt N1 NABOER MOD NORDØST Møller Fotostandpunkt N 1:50.000 De 3 ejendomme på Vigerøvej nordøst for mølleområdet er nogle af de nærmeste naboer til de nye møller. Herfra er der enkelte steder

Læs mere

Da der viste sig at være stor interesse for projektet er projektet videreført i 2011,2012 og 2013.

Da der viste sig at være stor interesse for projektet er projektet videreført i 2011,2012 og 2013. DN Furesø. Projekt til registrering af flagermus: 2013 Projektet er et fælles projekt mellem Furesø Kommune og DN Furesø til registrering af flagermus. Projektet er inspireret af Københavns Kommunes projekt

Læs mere

Vandløbsreguleringsprojektet er en del af et større projekt med etablering af ny og forbedret natur på Benniksgaard Golfbane.

Vandløbsreguleringsprojektet er en del af et større projekt med etablering af ny og forbedret natur på Benniksgaard Golfbane. VVM-screening af: Benniksgaard Golf Cource Aps v/jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Vandløbsreguleringsprojektet er en del af et større projekt med etablering af ny og forbedret natur på Benniksgaard

Læs mere

Regulering af Storå i Holstebro.

Regulering af Storå i Holstebro. Regulering af Storå i Holstebro. Beskrivelse af projektets indvirkning på Storå - 2008. Principmodel af projektet omkring Storå, set fra Storebro mod Sønderbro. Denne projektbeskrivelse er udarbejdet med

Læs mere

Planernes navn. Kommuneplantillæg fakta: Lokalplan 591 fakta

Planernes navn. Kommuneplantillæg fakta: Lokalplan 591 fakta Planernes navn Tillæg 2013.12 til kommuneplan 20013 25 Lokalplanforlsag 591 for boligområde og lystbådehavn ved Gambøtvej, Thurø. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Kommuneplantillæg fakta: Rammeområde

Læs mere

Kolonisation af padder i erstatningsvandhuller for Kanalforbindelsen

Kolonisation af padder i erstatningsvandhuller for Kanalforbindelsen v/ Lars Briggs, Syddanske Forskerparker, Forskerparken 10, 5230 Odense M, SE nr.: 1669 3502, tlf: 6315 7143, fax: 6593 2309, mobil: 2161 0797, email: nd@amphi.dk Kolonisation af padder i erstatningsvandhuller

Læs mere

Notat om Habitatdirektivets art 6. stk. 4 i relation til Natura 2000 konsekvensvurderinger 1 INDLEDNING. af Ringsted Femern Banen.

Notat om Habitatdirektivets art 6. stk. 4 i relation til Natura 2000 konsekvensvurderinger 1 INDLEDNING. af Ringsted Femern Banen. Ringsted Femern Banen Notat om Habitatdirektivets art 6. stk. 4 i relation til Natura 2000 konsekvensvurderinger af Ringsted Femern Banen. 1 INDLEDNING Der er gennemført konsekvensvurderinger i henhold

Læs mere

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledende retningslinier

Læs mere

Ll. Valby, Slagelse Jorder nyt nr. Ll. Valby, Slagelse Jorder mark og fold,15f 1280kvm. Bilag 2, punkt 1d. undersøges

Ll. Valby, Slagelse Jorder nyt nr. Ll. Valby, Slagelse Jorder mark og fold,15f 1280kvm. Bilag 2, punkt 1d. undersøges Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Slagelse Nordskov (arbejdstitel) er et samarbejde mellem Slagelse Kommune og

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Afstandsmærker på motorveje. april 2011

Afstandsmærker på motorveje. april 2011 Effekt efter 3 år Afstandsmærker på motorveje april 2011 Indhold Resumé 3 1. Introduktion 4 2. Analysestrækninger og dataindsamling 5 2.1 Analysestrækninger 5 2.2 Dataindsamling 5 2.3 Databehandling 6

Læs mere

19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk, Vejdirektoratet

19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk, Vejdirektoratet BORGERMØDER UDBYGNING AF RUTE 26 ÅRHUS-SØBYVAD HAMMEL 9. NOVEMBER 2010 OG SABRO 11. NOVEMBER 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk,

Læs mere

Bilag 1: Visualiseringer af stationer

Bilag 1: Visualiseringer af stationer BILAG 1: VISUALISERINGER AF STATIONER 1 Bilag 1: Visualiseringer af stationer Indhold 1 Visualiseringer 2 1.1 Metode og forudsætninger 2 1.1.1 Beplantningsbælte 3 1.2 Valg af fotopunkter 3 1.2.1 Station

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

Vejdirektoratet Thomas Helstedsvej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen. Den21. december 2015. Dispensation til indgreb i beskyttet eng

Vejdirektoratet Thomas Helstedsvej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen. Den21. december 2015. Dispensation til indgreb i beskyttet eng Vejdirektoratet Thomas Helstedsvej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen Den21. december 2015 Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 12. november 2015 om dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Indhold. Albertslund Kommune Att: Mikkel Holmberg Stolz Roholmparken: Potentielle levesteder for flagermus

Indhold. Albertslund Kommune Att: Mikkel Holmberg Stolz Roholmparken: Potentielle levesteder for flagermus 13. juni 2019 Notat Albertslund Kommune Att: Mikkel Holmberg Stolz (mikkel.holmberg.stolz@albertslund.dk) Roholmparken: Potentielle levesteder for flagermus Projekt nr.: 10402932-002 Dokument nr.: Version

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Registrering af beskyttede naturtyper og Bilag IV-arter i Hvidovre kommune 2017

Registrering af beskyttede naturtyper og Bilag IV-arter i Hvidovre kommune 2017 Registrering af beskyttede naturtyper og Bilag IV-arter i Hvidovre kommune 2017 Indhold Metode... 3 Screening... 3 Feltarbejde... 3 Registrering af beskyttet natur... 3 Registrering af bilag IV-arter -

Læs mere

Beliggenhed og afgrænsning Herregården Mejlgård ligger i et stort kystnært skovområde mellem Fjellerup Strand og Bønnerup Strand.

Beliggenhed og afgrænsning Herregården Mejlgård ligger i et stort kystnært skovområde mellem Fjellerup Strand og Bønnerup Strand. Karakterområde 16 Mejlgård herregårdslandskab Nyere avlsbygninger ved Mejlgård Slot. Beliggenhed og afgrænsning Herregården Mejlgård ligger i et stort kystnært skovområde mellem Fjellerup Strand og Bønnerup

Læs mere

Biodiversitetsprojekt. Genskabt og øget våd natur i Silkeborg Sønderskov

Biodiversitetsprojekt. Genskabt og øget våd natur i Silkeborg Sønderskov Biodiversitetsprojekt. Genskabt og øget våd natur i Silkeborg Sønderskov Formål Formålet med projektet er med små midler at øge den del af biodiversiteten, der er knyttet til små vandhuller, lysninger

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation til at pleje en mindre sø, kaldet Christianshøj Grusgravsø, ved Kirke Værløsevej 101, matr.nr.13al Kirke Værløse By, Værløse. Furesø Kommune har besluttet

Læs mere

Plejeplan for markfirben ved Isterødvej/Kildevej

Plejeplan for markfirben ved Isterødvej/Kildevej Plejeplan for markfirben ved Isterødvej/Kildevej Markfirben-han, 2013. Foto: Peer Ravn Naturteamet, By og Miljø Hillerød Kommune, 2014 Plejeplan udformet af Amphi-Consult v. Peer Ravn Formål: Formålet

Læs mere

Rikke Holm Sennels 2. december 2015

Rikke Holm Sennels 2. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Rikke Holm Sennels RHS@Billund.dk 2. december 2015 Udtalelse vedrørende udbringning af husdyrgødning fra Skovvej 55, 7260 Sdr. Omme på arealer i Ikast-Brande

Læs mere

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 udarbejdet af Søren Kveiborg 25. januar 2016 Indledning Nærværende rapport samler resultaterne fra undersøgelser

Læs mere

Gravsteder vestre kirkegård

Gravsteder vestre kirkegård Gravsteder vestre kirkegård Kære pårørende Denne oversigt er udarbejdet til familien, som skal vælge gravsted på Vestre Kirkegård. Det er vigtigt at vælge rigtigt fra begyndelsen; I skal derfor ikke forhaste

Læs mere

Katalogets formål er, at fungere som et værktøj i arbejdet med at optimere og udvikle rum og rumoplevelser. Mie Dinesen

Katalogets formål er, at fungere som et værktøj i arbejdet med at optimere og udvikle rum og rumoplevelser. Mie Dinesen BEVÆGELSE I RUM BEVÆGELSE I RUM er et opslagskatalog, der er tænkt som et redskab til at få en bredere viden omkring bevægelse i rum. Bevægelsen i og igennem et rum er det, der definerer og beskriver

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Gindsted Att: Park og Vej Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Park & Vej har søgt om

Læs mere

Jordforureningsattest

Jordforureningsattest Jordforureningsattest Danmarks Miljøportal er under ombygning. Indholdet i denne attest er derfor ikke opdateret siden 28. december 2012. Danmarks Miljøportal anbefaler derfor at regionen og kommunen kontaktes

Læs mere

Tal om efterskolen august 2012

Tal om efterskolen august 2012 Tal om efterskolen august 2012 Efterskoleforeningen Vartov, Farvergade 27 H, 2. 1463 København K Tlf. 33 12 86 80 Fax 33 93 80 94 info@efterskoleforeningen.dk www.efterskole.dk www.efterskoleforeningen.dk

Læs mere

Manipulation af visuelle konsekvenszoner i VVM redegørelsen Nationalt testcenter for vindmøller ved Østerild

Manipulation af visuelle konsekvenszoner i VVM redegørelsen Nationalt testcenter for vindmøller ved Østerild Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 206 Bilag 14 Offentligt Manipulation af visuelle konsekvenszoner i VVM redegørelsen Nationalt testcenter for vindmøller ved Østerild Birk Nielsen manipulerer i

Læs mere

Registreringer af EU beskyttede dyrearter på Flyvestation Værløse

Registreringer af EU beskyttede dyrearter på Flyvestation Værløse Registreringer af EU beskyttede dyrearter på Flyvestation Værløse Rekvirent: Furesø Kommune Dato: 3. udgave 31. januar 2008 Feltarbejde: John Frisenvænge, Poul Evald Hansen, Peer Ravn Jacobsen. Tekst og

Læs mere

Registreringer af EU beskyttede dyrearter på Flyvestation Værløse

Registreringer af EU beskyttede dyrearter på Flyvestation Værløse Registreringer af EU beskyttede dyrearter på Flyvestation Værløse Rekvirent: Furesø Kommune Dato: 4. udgave23. juni 2008 revideret med undersøgelser forår 2008. Feltarbejde: John Frisenvænge, Poul Evald

Læs mere

Udvikling i gennemsnitlig indlæggelsestid blandt unge, voksne og ældre fra 2008 til 2013

Udvikling i gennemsnitlig indlæggelsestid blandt unge, voksne og ældre fra 2008 til 2013 A NALYSE Udvikling i gennemsnitlig indlæggelsestid blandt unge, voksne og ældre fra 2008 til 2013 Af Bodil Helbech Hansen I dette notat opgøres udviklingen i den gennemsnitlige indlæggelsestid fra 2008

Læs mere

NOTAT BILAG 1. 1. Jordhåndtering

NOTAT BILAG 1. 1. Jordhåndtering NOTAT BILAG 1 Projekt Kastbjerg Ådal Kunde Naturstyrelsen Aalborg Notat nr. 04 Dato 04. september 2012 Til Peter Noe Markmann, NST Fra Peter Bønløkke Adamsen, Mads Bøg Grue Kopi til [Name] 1. Jordhåndtering

Læs mere

Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger

Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger På baggrund af høringssvar

Læs mere

Tal om efterskolen august 2011

Tal om efterskolen august 2011 Tal om efterskolen august 2011 Efterskoleforeningen Vartov, Farvergade 27 H, 2. 1463 København K Tlf. 33 12 86 80 Fax 33 93 80 94 info@efterskoleforeningen.dk www.efterskole.dk www.efterskoleforeningen.dk

Læs mere

dyrenes strategier for tilpasning og optagelse af ilt

dyrenes strategier for tilpasning og optagelse af ilt Alle skal bruge ilt LÆRERINFO: dyrenes strategier for tilpasning og optagelse af ilt Relaterede fag: Natur/teknik, Biologi Klassetrin: 4.-7. klasse Tidsforbrug: 5-6 lektioner, en lektion inden, en dag

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Strynø Beboerforening v. Lone Anesen Mellemgade 3, Strynø 5900 Rudkøbing Pr. mail lone.anesen@skolekom.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01718-13 Ref. Thomas Larsen 18-05-2016 Tilladelse til flydeplatform ud

Læs mere

Selve beboelsesbygningerne på ejendommene er placeret imellem kote 7,2-9,5 m. Ejendommene har afløb til søen i den østlige side af Vasen.

Selve beboelsesbygningerne på ejendommene er placeret imellem kote 7,2-9,5 m. Ejendommene har afløb til søen i den østlige side af Vasen. Bilag 17 NOTAT Notat Projekt Vådområdeprojekt Alling Å Kunde Naturstyrelsen Kjeld Lundager Jørgensen Notat nr. 2 Dato 07-02-2012 Til Fra Kopi til Kjeld Lundager Jørgensen Mads Bøg Grue Peter Bønløkke Adamsen

Læs mere

Afslag på ansøgning om placering af solcelleanlæg på Drammelstrupvej 12, 8961 Allingåbro

Afslag på ansøgning om placering af solcelleanlæg på Drammelstrupvej 12, 8961 Allingåbro Solenergi Danmark Aps. Att.: Anders Ztorm Kultur og Udvikling Dato: 22.09.2014 Reference: Gerda Enevoldsen Direkte telefon: 8959 4053 E-mail: ge@norddjurs.dk Journalnr.: 14/9790 Afslag på ansøgning om

Læs mere

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007 Borgerservice Tilfredshedsundersøgelse 2007 December 2007 Indhold med undersøgelsen og anbefalinger Tilfredshed med Borgerservice Henvendelse i Borgerservice Færdigbehandling og Godt ved besøget og gode

Læs mere

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Hørregårdsvej Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Startdato, Offentlighedsperiode Slutdato, Offentlighedsperiode PDF Forslag Kommuneplantillæg

Læs mere

Udenrigsøkonomisk analyse: Globale handelsstrømme mod 2020. Udenrigsøkonomisk analyseenhed, Udenrigsministeriet, 24.

Udenrigsøkonomisk analyse: Globale handelsstrømme mod 2020. Udenrigsøkonomisk analyseenhed, Udenrigsministeriet, 24. Udenrigsøkonomisk analyse: Globale handelsstrømme mod 2020 Udenrigsøkonomisk analyseenhed, Udenrigsministeriet, 24. september 2015 Sammenfatning: Global vækst mod 2020: Det forventes, at den globale økonomiske

Læs mere

Godkendelse af regulering af vandløb i forbindelse med genoprettelse af den naturlige hydrologi i Horreby Lyng

Godkendelse af regulering af vandløb i forbindelse med genoprettelse af den naturlige hydrologi i Horreby Lyng Natur- og Miljø Parkvej 37 4800 Nykøbing Falster Att.: Frederik Cordes Godkendelse af regulering af vandløb i forbindelse med genoprettelse af den naturlige hydrologi i Horreby Lyng 27-05-2016 Natur- og

Læs mere

Bilag 1/26 Bilag 1 2 1 2/26 Bilag 2 3/26 Bilag 3 4/26 5/26 6/26 7/26 Bilag 4 8/26 Bilag 5 9/26 Bilag 6 10/26 Bilag 7 11/26 Bilag 8 12/26 Bilag 9 13/26 Bilag 10 14/26 Bilag 11 15/26 Bilag 12 Id. nr. Naturtype

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag til Tillæg nr. 4 til Rammeområde 11.C28 Blandet bymæssige formål Vestergade-Fredensgade i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Vedrørende Novo Nordisk A/S i Hillerød Att. Susanne Bech, Novo Nordisk A/S, Global EHS, Krogshøjvej 44, 2880 Bagsværd. Virksomheder J.nr. MST-1274-00117 Ref. GUKHA/MAJLI Den 29. juli 2015 Afgørelse om

Læs mere

Habitatdirektivet og miljøgodkendelser. Lars Rudfeld, Naturstyrelsen

Habitatdirektivet og miljøgodkendelser. Lars Rudfeld, Naturstyrelsen Habitatdirektivet og miljøgodkendelser Lars Rudfeld, Naturstyrelsen Principper i naturdirektiverne Naturdirektivernes 5 ben: at udpege Natura 2000-områder at beskytte udpegningsgrundlaget ( passiv beskyttelse

Læs mere

Område 35 Tysinge. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 35 Tysinge. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 3 Tysinge Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

Quickguide til anvendelse af kort i ODA

Quickguide til anvendelse af kort i ODA Quickguide til anvendelse af kort i ODA Jens Bøgestrand og Lars M. Svendsen, DCE. 17. september 2015. Fra og med ODA version 7 er der introduceret en facilitet, som gør det muligt at vælge observationssteder

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg JYSKE FINANS A/S Kastaniehøjvej 2 8600 Silkeborg DATO 26. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-21745 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til andet erhverv på

Læs mere

3 dispensation til at udskifte bro i Skallepanden Center for By, Miljø og Erhverv Åbningstider:

3 dispensation til at udskifte bro i Skallepanden Center for By, Miljø og Erhverv Åbningstider: Farum Kano og Kajakklub Skallepanden ved Furesøen V.M. Amdrupsvej 17 3520 Farum Att.: Bent Henriksen 3 dispensation til at udskifte bro i Skallepanden Furesø Kommune modtog den 1. juli 2013 din ansøgning

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00378 ) Basis oplysninger

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til terrænarbejde ved sø i Elverparken

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til terrænarbejde ved sø i Elverparken Herlev Kommune Center for Teknik og Miljø Herlev Bygade 90 2730 Herlev 18. august 2015 Journalnr. 163-2015-47871 CPR/CVR Att.: Kirsten Høi Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til terrænarbejde ved

Læs mere

Ratepensioner i Skat Nova 2015

Ratepensioner i Skat Nova 2015 Ratepensioner i Skat Nova 2015 18. maj 2016 Indhold 1 Beskrivelse felt 21 ratepension i Skat Nova 2015.8 og tidligere versioner... 2 1.1 Eksempel hvor den ene ægtefælle har virksomhed og herudover lønindkomst,

Læs mere

TEMAANALYSE DRÆBTE I TRAFIKKEN 2000-2009

TEMAANALYSE DRÆBTE I TRAFIKKEN 2000-2009 TEMAANALYSE DRÆBTE I TRAFIKKEN 2-29 DATO: December 211 FOTO: Modelfoto fra trafiksikkerhedskampagnen - Speed Event, Vejdirektoratet. ISBN NR: 97887766417 (netversion) COPYRIGHT: Vejdirektoratet, 211 2

Læs mere

Flagermus og Vindmøller

Flagermus og Vindmøller Flagermus og Vindmøller Baggrund: Habitatdirektivet Habitatdirektivet Rådets direktiv 92/43/EØF af 21. maj 1992 om bevaring af naturtyper samt vilde dyr og planter RÅDET FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER

Læs mere

Vand og Natur Lotte Rye Vind Telefon 7256 5941 LORV@fredensborg.dk. Til-Tops ApS Att. Line Keefe Sendt som e-post. Sagsnr. 15/33696 12.

Vand og Natur Lotte Rye Vind Telefon 7256 5941 LORV@fredensborg.dk. Til-Tops ApS Att. Line Keefe Sendt som e-post. Sagsnr. 15/33696 12. Til-Tops ApS Att. Line Keefe Sendt som e-post Vand og Natur Lotte Rye Vind Telefon 7256 5941 LORV@fredensborg.dk Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og 16 til etablering af 2 trætopklatrebaner,

Læs mere

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber 24. marts 2015 Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber Erhvervsstyrelsen har foretaget en undersøgelse af kønsfordelingen pr. 19. februar 2015 samt pr. 1. januar i de seneste 10

Læs mere

Visuelle forhold Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Visuelle forhold Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Visuelle forhold 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet September 2008 3 Visuelle forhold Forord Forord Dette fagnotat omhandler visuelle forhold for 5. sporsløsningen i forbindelse med et vendesporsanlæg

Læs mere

Faktaark: Iværksætteri i en krisetid

Faktaark: Iværksætteri i en krisetid Juni 2014 Faktaark: Iværksætteri i en krisetid Faktaarket bygger på data fra Danmarks Statistik, bearbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Djøf. I dette faktaark undersøges krisens effekt på iværksætterlysten

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Brian Andersen Mejlbyvej 151, Skaarup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.15-P19-8-16 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

Dokumentnr. Lokalisering af park/naturområde:

Dokumentnr. Lokalisering af park/naturområde: Damhusengen: Dokumentnr. Lokalisering af park/naturområde: 2010-580340 Damhusengen er beliggende i kommunens nordlige del, mellem Damhussøen og Krogebjergparken. Vestsiden af engen løber i skellet til

Læs mere

16-08-2010 Side 1 af 8. Kommentarer vedr. Forslag til plejeplan 2010-15 for Smør- og Fedtmosen (Marts 2010)

16-08-2010 Side 1 af 8. Kommentarer vedr. Forslag til plejeplan 2010-15 for Smør- og Fedtmosen (Marts 2010) 16-08-2010 Side 1 af 8 Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Vej- og Parkafdelingen Rosenkæret 39 2860 Søborg Med kopi til Herlev Kommune Teknisk Forvaltning Herlev Bygade 90 2730 Herlev Kommentarer

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 3. oktober 2012 Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen FOA har undersøgt medlemmernes oplevelse af mobning på arbejdspladsen i april og juni 2012. Dette notat belyser,

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV BILAG Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse BILAG A. VINTERVEJKLASSER, VEJTYPER, SERVICEMÅL OG METODER... 3 BILAG B. VINTERSTIKLASSER, STITYPER, SERVICEMÅL

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE AF ET ERHVERVSKVARTER - EN SAMLET INDSATS

OMRÅDEFORNYELSE AF ET ERHVERVSKVARTER - EN SAMLET INDSATS OMRÅDEFORNYELSE AF ET ERHVERVSKVARTER - EN SAMLET INDSATS Civilingeniør Grethe Jensen Afdelingsleder Jesper Raad Petersen Herlev Kommune Geolog Tine Sværdborg Akademiingeniør Inger Asp Fuglsang NIRAS A/S

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

Jordforureningsattest

Jordforureningsattest Jordforureningsattest Denne jordforureningsattest er baseret på de informationer, der er registreret i den fællesoffentlige landsdækkende database på jordforureningsområdet, DKjord. Attesten er baseret

Læs mere

Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere

Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere 11. november 2015 Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere De fleste danskere, der har været på boligjagt kender formentlig fornemmelsen af, at det til tider kan være svært at få alle boligønskerne

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

NY OVNLINJE 5 PÅ NORDFORBRÆNDING

NY OVNLINJE 5 PÅ NORDFORBRÆNDING FREMTIDENS NORDFORBRÆNDING NY OVNLINJE 5 PÅ NORDFORBRÆNDING I HØRSHOLM KOMMUNE Del 1 Kommuneplantillæg med miljøvurdering Del 2 Ikke teknisk resume Del 3 VVM-redegørelse Vurdering af levesteder og mulige

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Teknisk Forvaltning Fremlæggelse af forslag til tillæg 61 til Kommuneplan

Læs mere

Naturværdier i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 14. januar, Ringsted kommune

Naturværdier i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 14. januar, Ringsted kommune Naturværdier i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 14. januar, Ringsted kommune Antal Spørgeskema om naturværdier Respondenter 33 personer, 23 mænd,

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

FOR LIDT VAND OG FOR MEGET:

FOR LIDT VAND OG FOR MEGET: FOR LIDT VAND OG FOR MEGET: BELYSNING AF FAGLIGE PROBLEMSTILLINGER I RELATION TIL VANDLØBS- OG ÅDALSNATUREN. Annette Baattrup-Pedersen, Daniel Graeber og Dagmar Kappel Andersen UDVIKLINGEN I AFSTRØMNINGEN

Læs mere

Vindmøller ved Nørre Økse Sø

Vindmøller ved Nørre Økse Sø Vindmøller ved Nørre Økse Sø Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Nørre Økse Sø. Det nye vindmølleområde forventes at bestå af 13 vindmøller

Læs mere

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086 Screening efter VVM-reglerne: Rugtved Fælled Vandværk I/S VVM Myndighed Basis oplysninger Frederikshavn Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: n til Rugtved Fælled Vandværk I/S, 23.800 m3/år

Læs mere