Referat og præsentation. Formandsmøde Næstved Provsti. 27. September 2012 Tyvelse Præstegård

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat og præsentation. Formandsmøde Næstved Provsti. 27. September 2012 Tyvelse Præstegård"

Transkript

1 Referat og præsentation Formandsmøde Næstved Provsti 27. September 2012 Tyvelse Præstegård

2 Gias film M&feature=em-share_video_user Se filmen om GIAS ved at klikke på ovennævnte link.

3 Sogn.dk Film om sogn.dk Husk at lægge gudstjenesterne ind på sogn.dk Der er en forhandling i gang med Kristeligt Dagblad der gør, at man kan nøjes at lægge gudstjenesterne i sogn.dk. Alle opfordres til at bruge sogn.dk og der gøres opmærksom på at der er en app på vej med gudstjenester, koncerter og andre aktiviteter.

4 Kirke-skole-samarbejde sognepræst Rikke Milan Nielsen, Skelby-Gunderslev Ansættelse i pastoratet: 49% Ansættelse til skole-kirke-samarbejde: 51% Provstiudvalget har afsat kr til projektet der bl.a. indebære ansættelse af en medarbejder der besidder såvel teologisk som skolepædagogisk kompetence Link:

5 Fremtidige syn 1. august træder nyt cirkulære om tjenestebolig for præster i kraft, cirkulære 55 d om tjenestebolig for folkekirkens præster: Menighedsrådets syn over præsteboliger Nu skal der kun holdes syn mindst hvert andet år. Synet skal afholdes inden 1. oktober I synet deltager kun op til 2 repræsentanter for menighedsrådet Der blev opfordret til at provsterne herefter holder provstesyn hvert 4. år.

6 Fremtidige syn Provstens syn over præsteboliger I synet deltager kun op til to repræsentanter for menighedsrådet/-ene. Synet foretages som hidtil mindst hvert 4. år. Det skal påses, at tidligere mangler er afhjulpet. Rekvirering af håndværkere Menighedsrådet kan nu fastsætte et beløb indenfor hvilket, præsten kan rekvirere håndværkere. Aftalen bør indgås skriftligt og kan tilføres enten menighedsrådsprotokollen eller synsprotokollen og bør fremlægges på provstesyn

7 Fremtidige syn Indretning af tjenesteboligen Det er nu nærmere beskrevet, hvilke hensyn menighedrådet skal overveje vedrørende boligens forhold og indretning. Endvidere slås det fast, at samtlige nøgler til præsteboligen skal overdrages til præsten. Vedligeholdelse af have, gårdsplads og lign. Ved indflytningssynet skal der nu indgås skriftlig aftale mellem menighedsrådet og præsten som vedligeholdelsespligten vedrørende evt. have, gårdsplads og lignende. Denne regel skal sammenholdes med reglen om, at præsterne er forpligtet til at holde haver under 1000 m2, medmindre andet aftales. Aftalen bør fremlægges på provstesynet.

8 Grøn Kirke Tjekliste til provstesyn med fokus på klima- og miljøengagement Baggrund Der er behov for at kirker tager miljø- og klimahensyn både for at passe på skaberværket, men også for at passe på kirkens ressourcer. At provstiet og provsten opfordrer kirkerne til at overveje energi og miljø i deres hverdag kan have en god afsmittende effekt og ofte også en gavnlig økonomisk gevinst, både for kirkerne og provstierne. Provstiet har en overordnet tilgang, og kan være med til at sætte fokus på klima og miljø i provstiets kirkers hverdag på en praktisk, koordineret og fokuseret facon. Der er ofte mange penge at spare i kirkerne ved at være mere opmærksom på f.eks. energiforbruget. Mange kirker er bevidste om dette, men mange skal også mindes om det. For provsten er det vigtigt at kende energibehovene og forbruget på provstiplan, således at der kan laves en prioriteret, målrettet og besparende indsats. Tjeklisten her er et hjælpemiddel til provsten ved provstesynet og kan danne baggrund for indsamling af relevante oplysninger til bl.a. prioritering af provstiets midler, samt sætte nogle tanker og adfærdsændringer i gang hos den lokale kirkes ansatte. Tjeklisten er et oplæg til samtale og overvejelse og kan frit bruges og bearbejdes som man ønsker det.

9 Kort orientering Fælles regnskabskontor El og anden energi, aftaler om forsyning IP Telefoni KirkeWeb Personalehåndbog

10 Regnskabskontor Fælles regnskabskontor etableret på Næstved Kirkegårde 1 vikaransat allerede Menighedsråd på vej med ønske om regnskabsføring Aftale mellem Menighedsråd og Næstved Kirkegårde skal etableres (skabelon under udformning) Annonce i medier inden kort tid

11 El og anden energi, aftaler om forsyning Fastprisaftaler. (El) Det er kun markeds-el-delen, resten er lovbestemt og pålagt afgifter. Besparelser skal generelt findes indenfor de 15-20% af elregningen. ( 5 15 øre pr. kwh) Har afholdt møde med SEAS-NVE for at vurdere en stor leverandør Tidspunktet er ikke optimalt for forhandlinger eller aftaler. Såfremt man ønsker at indgå aftaler skal dataindsamling hos de interesserede Menighedsråd begynde omkring december-januar. Olie aftaler Kan etableres på basis af pris og betingelser for leverancer. (f.eks. graddage). Kræver en forhandling med selskaberne, da prisen er parameteret. Provstiet kan være koordinator og samle en volumen til brug af en aftale. Det blev besluttet at provstikonsulenten udarbejder skema for indhentning af data til brug for prisforhandlinger. Data vil blive indhentet i december-januar. Uden data, vil udbyder ikke forhandle. Det er op til menighedsrådene om de vil være med i prisaftaler, hvis data ikke indsendes er det fordi menighedsrådene ikke ønsker at deltage.

12 IP telefoni Folkekirkens IT og TDC har indgået en ny aftale om telefoni og internet til den danske Folkekirke. Aftalen betyder, at alle folkekirkens institutioner, menighedsråd, provstiudvalg og stiftsråd, kan købe abonnementer til telefoni og internet til særdeles fordelagtige priser. Alle abonnementer bestilles direkte hos TDC, enten ved telefonisk henvendelse på eller via mail til Det er en meget fordelagtig aftale der er indgået med TDC, menighedsrådene bør tjekke at de er med i aftalen.

13 IP Telefoni, forts. Kirkekontorer og andre institutioner med omstillingsanlæg eller ønsker om denne form for funktionalitet, anbefales at se på mulighederne med produktet SCALE. SCALE kan anvendes både med fastnet IP-telefoner og mobiltelefoner, og kan tilpasses de fleste behov for omstilling og viderestilling af samtaler, velkomstsvar, kø ved optaget med mere. Aftalen erstatter den tidligere telefonrabatordning, og de abonnementer der ér tilmeldt den tidligere ordningen overføres automatisk til den nye aftale. Eksempler på de nye priser: Mobiltelefoni inkl. fri tale og SMS - 25,00 kr./md. Mobiltelefoni inkl. fri tale, SMS og data - 62,50 kr./md. Mobilt bredbånd 5/1 Mbit (12Gb data/md.) - 44,00 kr./md. Mobilt bredbånd 15/1 Mbit (20Gb data/md.) - 75,00 kr./md. Traditionel fastnettelefoni (PSTN) inkl. fri tale 110,00 kr./md. SCALE fastnettelefoni (IP-telefon) inkl. fri tale - 77,00 kr./md. SCALE mobiletelefoni inkl. fri tale, SMS og data - 142,00 kr./md.

14 KirkeWeb

15 KirkeWeb KirkeWeb samler alt dette i 1 indtastning: KultuNaut den elektroniske kulturkalender SMS notifikationer til personalet, samt andre mobilbrugere Udprint udskrifter fra kalenderen Provstiet samlet oversigt over aktivitet i provstiet Personalet påmindelser via SMS og Kalenderen samlet oversigt over både offentlige og interne begivenheder Nyhedsbreve kalenderindfletning i nyhedsbreve Facebook del begivenheder med kirkens side Sogn.dk Kirkeministeriets oversigt over gudstjenester og arrangementer Hjemmesiden vis de offentlige begivenheder på hjemmesiden

16 KirkeWeb En af flere løsninger Der skal laves produktsammenligninger med andre løsninger samt prisniveauer. Møde med KirkeWeb gennemført. Virker som en lettilgængelig løsning. Brugervenligt. Tema-dag kan overvejes så menighedsrådene selv kan danne sig et indtryk. Menighedsrådene skal overveje det konkrete behov Design Funktionalitet Lokal opdatering Behov for synlighed i omverdenen og i sognet/provstiet Vurdere den årlige pris for løsningen. Skt. Jørgens Kirke har p.t. købt KirkeWebs kalender m.m. Hvis MR overvejer at købe kalenderen, så kontakt evt. Skt. Jørgens Kirke og hør om deres erfaringer. Der er p.t. en del løsninger på vej, bl.a. på sogn.dk, så provstiet vil afvente de næste måneders tilbud inden man tager stilling til om provstiet skal indgå en aftale. Snesere er i gang med at teste Kirkeportal.dk der også tilbyder en kalenderløsning til planlægning af personalets fridage m.v. Der var forslag om etablering af en arbejdsgruppe, der undersøger markedet nærmere. Interesserede kan kontakte provstikontoret eller provstikonsulenten.

17 Personalehåndbog Forslag til personalehåndbog udarbejdet. Klar til at blive distribueret til alle Menighedsråd. Menighedsrådene kan og bør selv justere for egne forhold. Tekst kan tages ud og erstattes med andet. Individuel håndbog for de enkelte Menighedsråd Provstiudvalget forelægges personalehåndbogen til anbefaling på kommende PU møde den 02. oktober 2012 Personalehåndbogen lægges på provstiet hjemmeside, efter PU mødet d. 2. oktober 2012.

18 Evt. Der var spørgsmål på om provstiet vil lave en samlet liste med materiel der ikke bruges, men kan bruges andre steder. Kan man lave fælles indkøb ved større investeringer. På provstiet hjemmeside: indsættes et faneblad med Markedsplads. MR kan sende annoncer på materiel køb/salg. Der var ønske om at provstiet har en liste med organist afløsere på hjemmesiden, men provst Vagn Birk Jensen opfordrede i stedet til at menighedsrådene etablerer samarbejde mellem menighedsrådene. Kontakt evt. Steen hvis man har ekstra organist timer i overskud.

Budgetønsker til omprioriteringspulje 2012

Budgetønsker til omprioriteringspulje 2012 Budgetønsker til omprioriteringspulje 2012 Stift/institution/tilskudsmodtager Navn til forslag/ønske Kirkeministeriet Fælles visuel identitet for folkekirken Økonomiske konsekvenser 1.000 kr. - 2012 p/l

Læs mere

Fodby Menighedsråd. Dato d. 13.01.2010 V/ Palle Brushøj Toftegårdsvej 1, Fodby 4700 Næstved Mali.: pbfodby@hotmail.com

Fodby Menighedsråd. Dato d. 13.01.2010 V/ Palle Brushøj Toftegårdsvej 1, Fodby 4700 Næstved Mali.: pbfodby@hotmail.com Fodby Menighedsråd. Dato d. 13.01.2010 V/ Palle Brushøj Toftegårdsvej 1, Fodby 4700 Næstved Mali.: pbfodby@hotmail.com Beslutningsprotokol for Fodby menighedsrådsmøde nr. 1-2010. Sted: Sognegården, Fodbygade

Læs mere

Menighedsrådsmøde tirsdag d. 10. maj 2016 kl. 19.15 i Vedsted Sognegård

Menighedsrådsmøde tirsdag d. 10. maj 2016 kl. 19.15 i Vedsted Sognegård Vedsted sogns menighedsråd Møde 10. maj 2016 129 Menighedsrådsmøde tirsdag d. 10. maj 2016 kl. 19.15 i Vedsted Sognegård Dagsordenstekst: Fraværende: Afbud fra Majbrit Jensen Protokollat: Godkendelse af

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om begravelse og ligbrænding

Bekendtgørelse af lov om begravelse og ligbrænding LBK nr 906 af 25/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 62458/13 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd onsdag den 20.04.2016 kl. 19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg.

Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd onsdag den 20.04.2016 kl. 19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg. Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd onsdag den 20.04.2016 kl. 19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg. Til stede var: Anna Grete Toft Kirsten Engmark Arne D. Rasmussen Kirsten Hansen Valborg Slyk

Læs mere

Fraværende med afbud: Linda Lykke Steengaard og Helge Morre Pedersen

Fraværende med afbud: Linda Lykke Steengaard og Helge Morre Pedersen Referat for: Frederikshavn Provstiudvalg PU møde 17. juni 2014. Kl. 15.00 Mødested: Fladbjerg kapel Fraværende med afbud: Linda Lykke Steengaard og Helge Morre Pedersen Mødet afsluttet kl. 17.00 Vedr.

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Referat for: Aabenraa Provstiudvalg. PU møde 8. februar 2016. Kl. 16,30 Mødested: Provstikontoret. 1 Godkendelse af dagsorden Godkend

Referat for: Aabenraa Provstiudvalg. PU møde 8. februar 2016. Kl. 16,30 Mødested: Provstikontoret. 1 Godkendelse af dagsorden Godkend Referat for: Aabenraa Provstiudvalg PU møde 8. februar 2016. Kl. 16,30 Mødested: Provstikontoret Mødepunkt Beslutning 1 Godkendelse af dagsorden Godkend 2 Referat fra sidste møde Godkendt 3 Budget 2017

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Referat for: Middelfart Provstiudvalg. PU møde 8. juni 2016. Kl. 16.00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby

Referat for: Middelfart Provstiudvalg. PU møde 8. juni 2016. Kl. 16.00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby Referat for: Middelfart Provstiudvalg PU møde 8. juni 2016. Kl. 16.00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby Afbud fra Gerda Enevoldsen og Jes Rønn Hansen Mødepunkt Beslutning 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Bekendtgørelse om menighedsråds medvirken ved ansættelse i præste- og provstestillinger m.m.

Bekendtgørelse om menighedsråds medvirken ved ansættelse i præste- og provstestillinger m.m. BEK nr 1315 af 21/11/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 18. august 2016 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 120354/13 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Referat for: Middelfart Provstiudvalg. PU møde 17. maj 2016. Kl. 16:00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby. Afbud fra Bent Sørensen

Referat for: Middelfart Provstiudvalg. PU møde 17. maj 2016. Kl. 16:00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby. Afbud fra Bent Sørensen Referat for: Middelfart Provstiudvalg PU møde 17. maj 2016. Kl. 16:00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby Afbud fra Bent Sørensen Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt 2 Energimærkning

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Bestyrelsesmøde den 23-02-2016 på kontoret Temamøde vedr. grønne områder/sandkasser, og hvad der ellers hører under afd. 7 Til stede: Emma Schnedler,

Læs mere

Husk kalender. Gudum Menighedsråd Referat Åben møde torsdag den 3. jan. 2013 kl. 1900. i Gudum Præstegård

Husk kalender. Gudum Menighedsråd Referat Åben møde torsdag den 3. jan. 2013 kl. 1900. i Gudum Præstegård Gudum Menighedsråd Referat Åben møde torsdag den 3. jan. 2013 kl. 1900. i Gudum Præstegård Husk kalender Medlemmer: Anne Mærsk Kragelund, kontaktperson, Bente Tang Nielsen, sekretær og referent, Christian

Læs mere

Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 19. juni 2012. Kl. 14.00 Mødested: Skt. Jørgens Sognegård

Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 19. juni 2012. Kl. 14.00 Mødested: Skt. Jørgens Sognegård Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 19. juni 2012. Kl. 14.00 Mødested: Skt. Jørgens Sognegård Fraværende med anmeldt forfald: Ingen Tillægsdagsorden er indarbejdet i referatet. PU møde slut kl.

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. til Waoo Telefoni FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER VEJLEDNING. til Waoo Telefoni FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER VEJLEDNING til Waoo Telefoni FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Tilkobling af din telefon...4 Waoo Telefoni tjenester...5 STANDARDTJENESTER Skjul nummer...6 Spærring for anonyme opkald...7 TILLÆGSTJENESTER

Læs mere

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen)

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) DAGSORDEN Onsdag den 17. november 2010 Kl. 15.30 Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) Medlemmer: Flemming Pless (formand) Abbas Razvi Lene Kaspersen Lise Rask Per Roswall

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post 20. marts 2014 KUI/BIL KIK/Masoe Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post Særlig vejledningsforpligtelse ved offentlige myndigheders overgang

Læs mere

22. oktober 2012 FM 2013/xx. I Inatsisartutlov nr. 9 af 19. maj 2010 om Kirken foretages følgende ændringer:

22. oktober 2012 FM 2013/xx. I Inatsisartutlov nr. 9 af 19. maj 2010 om Kirken foretages følgende ændringer: 22. oktober 2012 FM 2013/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. XX af XX. XXX 2013 om ændring af Inatsisartutlov om Kirken (Ændring vedr. ansættelser inden for kirken, hjemmel til gebyr ved genudskrivning

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Vedtægter for Luthersk Mission Bylderup Bov

Vedtægter for Luthersk Mission Bylderup Bov Vedtægter for Luthersk Mission Bylderup Bov 1. Navn Menighedens navn er: Luthersk Mission Bylderup Bov (LM Bylderup Bov). LM Bylderup Bov er en frimenighed i henhold til den kirkelige lovgivning. Hjemmehørende

Læs mere

1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen?

1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen? 1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen? Præsentation TELE 2011, 16. marts 2011 Vicedirektør Finn Petersen IT- og Telestyrelsen Teleforliget - 8. september 1999 Grundlæggende

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for NEUROSEARCH A/S. (CVR nr. 12546106)

V E D T Æ G T E R. for NEUROSEARCH A/S. (CVR nr. 12546106) V E D T Æ G T E R for NEUROSEARCH A/S (CVR nr. 12546106) 1 SELSKABETS NAVN, HJEMSTED og FORMÅL Selskabets navn er NeuroSearch A/S. 1. 2. Selskabets formål er at drive investering, forskning, handel, fabrikation

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 17. august 2011. Kl. 15.00 Mødested: Stationsvej 4, Glumsø

Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 17. august 2011. Kl. 15.00 Mødested: Stationsvej 4, Glumsø Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 17. august 2011. Kl. 15.00 Mødested: Stationsvej 4, Glumsø Fraværende med anmeldt forfald: Jørn Dysted, Mogens Kessel. Mødepunkt 1 Endelig godkendelse af referat

Læs mere

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE Udgiver: Socialpædagogerne Østjylland, maj 2014 Oplag: Konsulent: Gra isk produktion: 1.500 stk. Steen Kabel, Inquiry Partners WERKs Gra iske Hus a s, Aarhus

Læs mere

Forslag 1 1. 14. 14 a. 14 b.

Forslag 1 1. 14. 14 a. 14 b. Forslag til Lov om ændring af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v. og lov om folkekirkens økonomi (Ændret procedure ved besættelse af provstestillinger, høringsret til provstiudvalget ved

Læs mere

Et forhandlingspapir omkring konfirmationsforberedelsen

Et forhandlingspapir omkring konfirmationsforberedelsen Bjerringbro den 18. januar 2015 Et forhandlingspapir omkring konfirmationsforberedelsen Da mange i de kommende måneder skal forhandle en ny aftale med deres lokale skole omkring konfirmationsforberedelsen

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere

Holdninger til Bestyrelsens Aktieejerskab Et Survey.

Holdninger til Bestyrelsens Aktieejerskab Et Survey. 12. maj 2014 ST Holdninger til Bestyrelsens Aktieejerskab Et Survey. I dette notat fremlægges resultater af en spørgeundersøgelse blandt medlemmer af Foreningen til Udvikling af Bestyrelsesarbejde i Danmark

Læs mere

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg)

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Februar 2016 (senest revideret august 2016) Indholdsfortegnelse 1. Tillægsaftalen... 1 2. Elektronisk kommunikation og gebyr for brevpost... 3 3.

Læs mere

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Generelt Rapporten skal udarbejdes i henhold til 43, stk. 1 i lov om spil, og skal redegøre for, om indehavere af tilladelse til at udbyde online væddemål og/eller

Læs mere

Jeg vil kort nævne 3 hovedpunkter som hver i sær har taget meget arbejdstid i forhandlingsudvalget i det forløbne år:

Jeg vil kort nævne 3 hovedpunkter som hver i sær har taget meget arbejdstid i forhandlingsudvalget i det forløbne år: Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer og hver især lade tankerne gå til de af vore kolleger, som er døde siden sidste generalforsamling, og for dem alle udtale et Æret være deres minde

Læs mere

Dine muligheder hos Brønderslev Antennelaug Hos os får du mere underholdning, end du kan drømme om. Til alle dine skærme.

Dine muligheder hos Brønderslev Antennelaug Hos os får du mere underholdning, end du kan drømme om. Til alle dine skærme. Dine muligheder hos Brønderslev Antennelaug Hos os får du mere underholdning, end du kan drømme om. Til alle dine skærme. Få din nye tv-pakke som du vil have den Hos Brønderslev Antennelaug er det helt

Læs mere

Læge i Region Hovedstaden

Læge i Region Hovedstaden Læge i Region December 2014 Lægeforeningen Se nyhedsarkiv Status på Sundhedsplatformen Spørgeskemaundersøgelse om IT-systemer på Region s hospitaler Herfra kan du også printe nyhedsbrevet Kalender for

Læs mere

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende:

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende: Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær Dato: 24. april 2012 Sted: Møgeltoft 20, Viborg Deltagere: Martin Kristensen (MK) Karina Zinck Kærsgaard (KK) Jeppe James Olsen (JJO)

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg. PU møde 26. november 2014. Kl. 16.30 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg

Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg. PU møde 26. november 2014. Kl. 16.30 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg PU møde 26. november 2014. Kl. 16.30 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg Provstiudvalgsformand Svend Aage Pedersen Provstiudvalgsnæstformand Anders Jensen Provstiudvalgsmedlem

Læs mere

ÅRSBUDGET 2015. Tryggevælde Provsti. Tryggevælde Provstiudvalg. Tryggevælde Provsti. Faxe, Stevns kommuner

ÅRSBUDGET 2015. Tryggevælde Provsti. Tryggevælde Provstiudvalg. Tryggevælde Provsti. Faxe, Stevns kommuner ÅRSBUDGET 1 for Tryggevælde Provsti under Tryggevælde Provstiudvalg i Tryggevælde Provsti i Faxe, Stevns kommuner Myndighedskode: CVR nummer: 18 Godkendt på menighedsrådsmøde afholdt: den / menighedsrådsformand

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Referat for: Næstved Provstiudvalg. PU møde 30. april 2014. Kl. 13.00 Mødested: Sct. Peders Sognegård

Referat for: Næstved Provstiudvalg. PU møde 30. april 2014. Kl. 13.00 Mødested: Sct. Peders Sognegård Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 30. april 2014. Kl. 13.00 Mødested: Sct. Peders Sognegård Fraværende med anmeldt forfald: Gunver Birgitte Nielsen (sygemeldt) Mødet sluttede kl. 17.45 Mødepunkt

Læs mere

ÅRSBUDGET 2016. for Herstedvester Sogns Menighedsr. i Glostrup Provsti. i Albertslund Kommune. Myndighedskode 7155. CVR-nr.

ÅRSBUDGET 2016. for Herstedvester Sogns Menighedsr. i Glostrup Provsti. i Albertslund Kommune. Myndighedskode 7155. CVR-nr. ÅRSBUDGET 1 for Herstedvester Sogns Menighedsr i Glostrup Provsti i Albertslund Kommune Myndighedskode 71 CVR-nr. 711 1 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende forklaringer

Læs mere

Dine muligheder hos Støvring Antenneforening Hos os får du mere underholdning, end du kan drømme om. Til alle dine skærme.

Dine muligheder hos Støvring Antenneforening Hos os får du mere underholdning, end du kan drømme om. Til alle dine skærme. Dine muligheder hos Støvring Antenneforening Hos os får du mere underholdning, end du kan drømme om. Til alle dine skærme. Få din tv-pakke som du vil have den Hos Støvring Antenneforening er det helt op

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Skriv firmaslogan her Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi i Daginstitution Stensballe Vi lægger vægt på et tæt samarbejde mellem institutionens personale

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010 Referat mandag den 10. maj 2010 Kl. 11:30 i Brandstationen, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge (V) (A) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Orientering...2 3. Beredskabsstyrelsens ønske

Læs mere

Samarbejde/sammenlægning Tryggevælde og Næstved provstier

Samarbejde/sammenlægning Tryggevælde og Næstved provstier Samarbejde/sammenlægning Tryggevælde og Næstved provstier 1 Program God kommunikation se sagen fra flere sider! Relationer hvordan skaber I et konstruktivt og givende samarbejde? Regler om: samarbejde

Læs mere

My Prospects. Ofte Stillede Spørgsmål PRODUKTINDEKS

My Prospects. Ofte Stillede Spørgsmål PRODUKTINDEKS My Prospects Ofte Stillede Spørgsmål PRODUKTINDEKS My Prospects - generelt 1. Hvad er My Prospects? 2. Hvor kan jeg finde My Prospects-appen, og hvordan downloader jeg den? 3. Hvilke anordninger kan jeg

Læs mere

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00.

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00. Til importører Meddelelse nr. 03/2015 tekstil og beklædning 10. december 2015 Orientering om regler for import af tekstil og beklædning i 2016 Hviderusland og Nordkorea EU fortsætter i 2016 de ensidige

Læs mere

Onsdag d. 2. marts 2016 kl. 17 i Mødestedet.

Onsdag d. 2. marts 2016 kl. 17 i Mødestedet. 23. februar 2016 Kære styregruppe hermed Referat af møde i Styregruppen Onsdag d. 2. marts 2016 kl. 17 i Mødestedet. Deltagere: styregruppen minus Finn Olsen Endvidere deltog Inger Nielsen, Karby Under

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING

VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING Byggeri Center for Miljø og Energi Teknik og Miljø Aarhus Kommune 2016 Ejerdokumentation for byggeriets opførelse Afgives i forbindelse med

Læs mere

INDHOLD. Forord. Formål

INDHOLD. Forord. Formål Indkøbspolitik INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper E-handel Udbud 3 4 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver en effektiv

Læs mere

Priser og vilkår. Priser. Mobildeal til kunder under Foreningsaftale. Mobildeal priser. Inkluderede services. Inkluderede MB

Priser og vilkår. Priser. Mobildeal til kunder under Foreningsaftale. Mobildeal priser. Inkluderede services. Inkluderede MB Priser Mobildeal priser Binding Minimumsbetaling pr. måned Inkluderede timer* Standard minuttakst** Inkluderede MB Mobildeal 99 12/24 mdr. 99,00 2 0,60 5 MB Mobildeal 199 12/24 mdr. 199,00 5 0,60 5 MB

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 11. april 2012. Kl. 14.00 Mødested: Sct. Mortens sognegård

Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 11. april 2012. Kl. 14.00 Mødested: Sct. Mortens sognegård Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 11. april 2012. Kl. 14.00 Mødested: Sct. Mortens sognegård Fraværende med anmeldt forfald: Ingen. Mødepunkt 1 Provstikonsulent Steen Otterstrøm orienterer Connie

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Strategi og arbejdsplan for Penge- og Pensionspanelet 2011

Strategi og arbejdsplan for Penge- og Pensionspanelet 2011 Strategi og arbejdsplan for Penge- og Pensionspanelet 2011 Panelets arbejde i 2010 Penge- og Pensionspanelet har til formål på en objektiv måde at fremme forbrugernes interesse for og viden om finansielle

Læs mere

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE Formålet med ordningen har været at undersøge, om en fast tilknyttet læge på et plejecenter kan skabe bedre kvalitet for den ældre. 1 Dokumenteret effekt af ordningen

Læs mere

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 2 2 UDFYLDELSE AF ESPD SOM TILBUDSGIVER... 2 2.1 START... 2 2.2 PROCEDURE... 4 2.3 UDELUKKELSE... 7 2.4 UDVÆLGELSE... 11 2.5 AFSLUT... 12 Side 1 af 14 1 Indledende

Læs mere

Det værdiskabende samarbejde mellem bestyrelse og ledelse. Flemming Vium

Det værdiskabende samarbejde mellem bestyrelse og ledelse. Flemming Vium Det værdiskabende samarbejde mellem bestyrelse og ledelse Flemming Vium Præsentation I bestyrelsen for Tommerup Efterskole siden 2008. Formand siden 2012. Bor i Ørum ved Viborg. Almen efterskole - fodbold,

Læs mere

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1.

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1. VEDTÆGT for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 11 medlemmer: 2 repræsentanter for kommunalbestyrelsen 3 repræsentanter

Læs mere

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for V E D T Æ G T E R for I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S / vedtægter af 25.september 2013 Navn og

Læs mere

Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 2. februar 2011. Kl. 15.00 Mødested: Stationsvej 4, Glumsø

Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 2. februar 2011. Kl. 15.00 Mødested: Stationsvej 4, Glumsø Referat for: Næstved Provstiudvalg PU møde 2. februar 2011. Kl. 15.00 Mødested: Stationsvej 4, Glumsø Fraværende med anmeldt forfald: Leif Hansen Mødepunkt 1 Endelig godkendelse af referat fra PU møde

Læs mere

Praktiske forhold for regionsrådet

Praktiske forhold for regionsrådet Område: Regionssekretariatet Udarbejdet af: Hanne Damm Afdeling: Regionssekretariatet E-mail: Hanne.Damm@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/17612 Telefon: 76631106 Dato: 22. april 2009 Notat Praktiske

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v.

Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v. LBK nr 864 af 25/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni 2016 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Min. for Ligestilling og Kirke, j.nr. 62456/13 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Den administrative styregruppe

Den administrative styregruppe Page 1 of 7 Referat Den administrative styregruppe Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 20. januar 2005 13:00 Sæby Rådhus, Kommunaldirektørens kontor Mødet starter med en let frokost. Kommunikationsgruppen

Læs mere

Beslutningsreferat for møde i Stiftsrådet den 26. maj 2016

Beslutningsreferat for møde i Stiftsrådet den 26. maj 2016 Dok.nr. 62249/16 Beslutningsreferat for møde i Stiftsrådet den 26. maj 2016 Sted Mødedeltagere Afbud Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde 3 A, Helsingør Biskop

Læs mere

Quickguide. Waoo! Web TV på ipad

Quickguide. Waoo! Web TV på ipad Quickguide Waoo! Web TV på ipad Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din ipad...4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ...10 Kontaktinformation... 14 Velkommen til Waoo! Web TV

Læs mere

Undersøgelsen viser på nordisk plan generelt de samme tendenser i de nordiske lande, men man ser også en række forskelle.

Undersøgelsen viser på nordisk plan generelt de samme tendenser i de nordiske lande, men man ser også en række forskelle. Fremtidens bank Undersøgelse af ønsker til den ideelle bank Internetbanken Nordnet har ved hjælp af Novus Opinion gennemført en undersøgelse af de nordiske forbrugeres ønsker til den ideelle bank i dag

Læs mere

Sundhedsplejersketelefonen

Sundhedsplejersketelefonen Sundhedsplejersketelefonen Årsberetning 2014 Kommunerne i Region Sjælland & Bornholm 22. november 2015 Udarbejdet af: Gitte W. Lund koordinator for Sundhedsplejersketelefonen SUNDHEDSPLEJERSKETELEFONEN

Læs mere

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Generelt 1.1 Elevrådets navn er Næstved Gymnasium og HF s Elevråd, forkortet NGH s Elevråd. Herefter omtalt som Elevrådet. 1.2 Elevrådets tilhørssted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LOKAL FORSIKRING G/S

VEDTÆGTER FOR LOKAL FORSIKRING G/S LOKAL FORSIKRING G/S CVR nr. 68 50 98 15 Holsted Park 15, 4700 Næstved VEDTÆGTER FOR LOKAL FORSIKRING G/S 1. Selskabets navn 1.1 Selskabets navn er Lokal Forsikring G/S. 1.2 Selskabet har følgende binavne

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

HIMMELEV SOGNS MENIGHEDSRÅD ÅBENT Menighedsrådsmøde tirsdag den 23. august 2016 kl 18:00. Referat - udkast

HIMMELEV SOGNS MENIGHEDSRÅD ÅBENT Menighedsrådsmøde tirsdag den 23. august 2016 kl 18:00. Referat - udkast Til menighedsrådets medlemmer, stedfortrædere samt medarbejderrepræsentanten. Kommende MR-medlemmer inviteres til dette møde og er velkommen til at deltage i spisning kl.18. Der afholdes åbent menighedsrådsmøde

Læs mere

Få nye frø til landbrugsdebatten og vær med til at give erhvervet et bedre image. Bliv ambassadør for Nordic Farming

Få nye frø til landbrugsdebatten og vær med til at give erhvervet et bedre image. Bliv ambassadør for Nordic Farming Få nye frø til landbrugsdebatten og vær med til at give erhvervet et bedre image Bliv ambassadør for Nordic Farming Landbrugsdebatten har brug for fakta om landbruget Det overordnede formål med Nordic

Læs mere

YouSee Mobil. Få det, som du vil

YouSee Mobil. Få det, som du vil YouSee Mobil Få det, som du vil Mobil til dem, der gerne vil have det hele Gode oplevelser skal ikke bare være noget, du får derhjemme. Derfor giver YouSee dig den bedste dækning og lynhurtig mobil internetforbindelse,

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Digital infrastruktur. Indsatsen i Holstebro Kommune Besøg fra Randers Kommune 15.01.2015

Digital infrastruktur. Indsatsen i Holstebro Kommune Besøg fra Randers Kommune 15.01.2015 Digital infrastruktur Indsatsen i Holstebro Kommune Besøg fra Randers Kommune 15.01.2015 Kort over Holstebro Kommune 15-01-2015 2 Billeder og fakta om Holstebro Fakta (pr. januar 2015) 57.500 indbyggere

Læs mere

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen)

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) K O N K L U S I O N E R Onsdag den 17. november 2010 Kl. 15.30 Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) Medlemmer: Flemming Pless (formand) Abbas Razvi Lene Kaspersen Lise

Læs mere

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Udbud Udlicitering Kontroltilbud EU-udbud OPP Koncern-HR Sekretariatet INDHOLD Økonomien sætter rammerne....side 4 Ordbog Begrænset udbud...side 6 EU-udbud...side

Læs mere

Tillykke med dit nye hjem. Værsgo! Du har adgang til Fuldpakken

Tillykke med dit nye hjem. Værsgo! Du har adgang til Fuldpakken Tillykke med dit nye hjem Værsgo! Du har adgang til Fuldpakken Du har nu fri adgang til Fuldpakken Velkommen til dit nye hjem. Du har nu adgang til vores største tv-pakke, Fuldpakken. Den kan du se kvit

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg.

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg. Advokataktieselskabet KNUDSEN & PARTNERE Klosterplads 11, 1. 5700 Svendborg Tlf. 62 21 24 64 Fax 62 20 13 22 J.nr. AM/7420. V E D T Æ G T E R for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG 1 Navn. Foreningens

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1) Lovforslag nr. L xx Folketinget 2012-13 Fremsat den 13. marts 2013 af klima-, energi- og bygningsministeren (Martin Lidegaard) Forslag til Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning,

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Quickguide. Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Quickguide. Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Quickguide Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din Android...4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ...10 Kontaktinformation...

Læs mere

INDKØBSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE INDKØBSPOLITIK I ALLERØD KOMMUNE 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indkøbspolitikkens formål og principper 2. Indkøbspolitik og udbudsstrategi 3. Hvem er omfattet 4. Organisering af indkøb i Allerød Kommune

Læs mere

Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015

Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015 Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015 7. juni 2016 Indhold 1 Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo... 2 1.1 Eksempel person 2 er afdød i året og person

Læs mere

Reagér på bivirkninger

Reagér på bivirkninger Reagér på bivirkninger - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 Indhold 1. Indledning 2. Introduktion til slides 3. Opfølgning på undervisning

Læs mere

Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af.

Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af. DIN VEJ TIL MÅLRETTET KOMPETENCEUDVIKLING INDLEDNING Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af. Kursets 3 dele: 1. Titlen

Læs mere

Troels Østergaard Serup

Troels Østergaard Serup Troels Østergaard Serup Fra: Kathrine Ahrenholt Sendt: 20. april 201608:07 Til: 'lars.kierkegaard@teracom.dk' Cc: Michael Honoré Emne: Høring i forbindelse med begrænset udbud af WAN

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 6. september 2011. Kl. 19.30 Mødested: Bøvling præstegård

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 6. september 2011. Kl. 19.30 Mødested: Bøvling præstegård Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 6. september 2011. Kl. 19.30 Mødested: Bøvling præstegård BUDGETSAMRÅD Mødepunkt 1 Redegørelse for de økonomiske forhold i provstiet. Provsten redegjorde for de

Læs mere