MØD LEJRES LOKALE MADHÅNDVÆRKERE OG VISIT LEJRE TIL LEDREBORG LIVSSTILSDAGE - MAD OG OPLEVELSER I LEJRE FRA DEN MAJ 2015 PLEVELSER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MØD LEJRES LOKALE MADHÅNDVÆRKERE OG VISIT LEJRE TIL LEDREBORG LIVSSTILSDAGE - MAD OG OPLEVELSER I LEJRE FRA DEN 22. - 25. MAJ 2015 PLEVELSER"

Transkript

1 - MAD OG PLEVELSER MØD LEJRES LOKALE MADHÅNDVÆRKERE OG VISIT LEJRE TIL LEDREBORG LIVSSTILSDAGE - MAD OG OPLEVELSER I LEJRE FRA DEN MAJ 2015

2 MADHÅNDVÆRKSLEJREN 2015 SIDE 2 MAD MADHÅNDVÆRKERE & OPLÆGSHOLDERE Salgsboder KROGAGERGÅRD Vi sælger egne økologiske kødprodukter, såsom div. spegepølser, grillpølser, bøffer, og div. udskæringer af okse- og svinekød fra Krogagergårds eget opdræt af stude, grise og lam. Desuden producerer og sælger vi vores eget rapsolie. HORNBEER (oplæg fredag) Økologisk øl og cider brygget på det lokale Hornbeer bryggeri. Prøv den nye forfriskende Applehorn økologisk cider, med rigtig smag af æbler. Og Økologisk Summer, lys hvede øl med hyldeblomst. Hornbeeer, Årets bryggeri i 2009, 2010, 2011 og BAGER SOFUS Den økologiske bager i Hvalsø medbringer Hvalsøbrød og jordbærtærter. Desuden laver vi Skjoldungernes brød, som er et pandekagebrød med alt fra skovens bund og oldskorn fra Ravnshøjgård samt bolsher. HESSELBJERGGÅRD (oplæg/kun salg mandag) Vikingepølsen er rettet mod storkøkkener. Målet er, at pølsen skal gøre det lettere at omlægge til 60% økologi i den offentlige bespis ning. Opskriften kommer fra Madhistorikeren Bi Skårup, som har dokumentation for, hvad vikingerne faktisk brugte i deres madlavning. OLSENS (bryggeri samt oplæg mandag) Hos Olsens producerer vi dansk cider, inspireret af franske metoder, på æbler fra egen plantage. Som noget helt nyt brygger vi også øl og mjød. Vi sælger honning og bivokslys fra biavler Susanna Hansen samt smagsprøver på en lækker gazpacho suppe. ØSTERGÅRD/RAVNSHØJGÅRD (oplæg og salg fredag) Ravnshøjgård og Østagergård udgør tilsammen en social virksomhed, der dyrker og forarbejder økologiske landbrugsprodukter. Vi maler gamle sorter af mel og bager lækre brød af melet. Der er fokus på at skabe et meningsfuldt fællesskab for vores elever. Oplæg i Familiesalen LA ETIQUETA Vi præsenterer og sælger de bedste spanske økologiske vine og cavaer, catalansk olivenolie samt nogle perler indenfor dessertvinsgenren. Derudover sælger vi unikke vinpropper og tapasskåle i keramik lavet af kunstneren Nana Andersen. SVANHOLM (kun lørdag og søndag) På Svanholm deler vi drømmen om en anderledes livsstil, hvor vi tager hensyn til hinanden og vores omgivelser. Vi er et aktivt kollektiv med et økologisk landbrug, hvor vi giver plads til både at være en del af fællesskabet og til at være sig selv. MIKKEL FRIIS-HOLM (oplæg fredag) Mikkel Friis Holm fortæller om chokolade fra bønne til bar. Han giver en gennemgang af sin chokoladeproduktion og viser hvilke maskiner, som han bruger, når der laves chokolade. Der vil være smagsprøver af chokoladerne undervejs. MULD (oplæg mandag) Speciallandbruget Muld drives af Jens, der er kok og brænder for ordentlige råvarer og god mad. Og Ane der er frøsamler og optaget af den spiselige biodiversitet. Sammen producerer de stort set alt, der bliver tilberedt og serveret på gården.

3 D MADHÅNDVÆRKSLEJREN 2015 SIDE 3 Fælleskøkken - smagsprøver HVALSØ SPISEHUS Vi er et lille hyggeligt lokalt spisested i Hvalsø. Vi serverer god kaffe, sandwich, suppe og kage samt dagens ret. Økologi og bæredygtighed er en selvfølge for os. Vi bager selv vores brød og kager og laver al mad fra bunden af årstidens friske råvarer. EGEBJERGET Daginstitutionen Egebjerget vil igen i år byde på smagsprøver af vores dejlige børnemad. Kom og smag tomat-squashsuppe og vores lækre æble-tzatziki på hjemmebagt brød. KR. SAABY FORSAMLINGSHUS Vi byder på smagsprøver fra vores simple økologiske danske køkken, hvor råvarerne altid kommer først. En sprød salat af sommerkål og spidskommen. Glad øko-gris stegt med chili-mayonaise. Dessertgrød på danske gryn med sommerjordbær. HEGNSHOLT HØNSERI Hør om vores tre firmaer Featuring Mother Earth, Katja van M. og Hegnsholt Hønseri og om vores fælles initiativ Klub Hegnsholt. Vi vil vise forslag til spiselige haver, vertikale haver og brug af selvvandende (kapilær) kasser. Man vil også kunne se høns. Info, demonstration, smagsprøver HERTHADALEN Vi ønsker at bruge hele dyr, fra snude til hale, så man undgår spild. Menuen og udskæringen bestemmes af, hvilke dyr vi har, samt hvilke grøntsager der er sæson for, ligesom vi har vores egen urtehave. Vi leverer derfor et bæredygtigt produkt. LANDKØKKENET.DK Vi leverer smagfuld og farverig mad ud af huset til selskaber, møder, fester mv. Maden er primært af sæsonens økologiske råvarer. Raffineret, rustik og farverig mad. Mad over bål og grill, helstegt lam eller pattegris, farverige salater, brød af gamle kornsorter mv. VILDNIS (oplæg fredag) En introduktion til at bukke sig ned og plukke de velsmagende planter vi normalt træder rundt i. Hvordan kan vi bruge vilde urter i de lækreste sammensætninger? Der er smagsprøver på løgkarse, som man i stenalderen har brugt som krydderi. HAVENETVÆRKET Lejre Havenetværk er for alle haveejere i Lejre Kommune. Vi deler viden om bæredygtig havedyrkning og haveglæde ved at mødes og se haver, holde kurser, dele frø m.v. Vi er en del af Praktisk Økologi. Gratis haveblade og frøposer alle fire dage. ORGANIC BY NØRSKOV Organic by Nørskov er agent for stalde, udstyr og inventar, og står desuden bag Det Mobile Hønsehus. Det egner sig til mindre landbrug, skoler mv. som vil give deres høns gode forhold på græs. Æg fra høns på frisk grønt græs har en uovertruffen kvalitet. ØKOMÆLK FRA LEJRE Kom og smag den helt nye ØKOMÆLK FRA LEJRE, lavet af fire økologiske landmænd i Lejre kommune. Producenterne Sivertsen, Thomasen, Nielsen og Karlsen præsenterer selv mælken på hver sin dag kl , og fortæller om økologi og livet på gården. Der vil være smagsprøver og sjove hoppekøer.

4 MADHÅNDVÆRKSLEJREN 2015 SIDE 4 VISIT LEJRE VELKOMMEN TIL LEJRE Lejre er et overflødighedshorn af kulturelle, historiske og naturmæssige oplevelser - inkl. Sjællands første Nationalpark, Skjoldungernes Land, og på en tur gennem det smukke landskab finder du masser af økologiske fødevarer. Så kør ud og se den smukke natur, de spændende kulturhistoriske spor og smag på al den gode økologi. Og når du bliver træt, byder Lejre på overnatning i romantiske omgivelser på en gammel herregård eller på en af Lejres små, hyggelige kroer eller bed & breakfasts. Foretrækker du at sove i det fri, byder vi på smukt beliggende campingpladser og shelters. På messen kan du få en lille forsmag på, hvad der venter dig i Lejre. SAGNLANDET LEJRE På livstilsmessen kan I også møde vikingerne fra Sagnlandet Lejre. Find dem, når de går rundt mellem Børneland, Outdoor Playground og Madhåndværkslejren, hvor Sagnlandets museumsbutik holder til med et stort udvalg af legetøj og lækkerier. Alle dage byder de på smagsprøver af alt fra vildsvinespegepølser til müslibarer à la Tollundmanden. Som noget nyt i 2015 kan du få dobbelt op på oplevelser: Skal du på livstilsmesse og har du et gyldigt sæsonkort til Sagnlandet Lejre? Så sparer du knap en tredjedel når du køber billetten i døren! MARITIMT FORSØGSCENTER Drømmer du om at komme ud at sejle med et vikingeskib med vandet sprøjtende om kølen og vinden i de store sejl? Maritimt Forsøgscenter giver dig muligheden for en unik oplevelse med sejlture på Roskilde Fjord med afgang fra Lyndby Strand i Lejre Vig. På Livsstilsmessen kan du blandt andet opleve rebfletning og et 7 meter langt nykonstrueret vikingeskib. SONNERUPGAARD GODS Sonnerupgaard Gods ligger i naturskønne omgivelser på Midtsjælland, og fungerer som hotel og konferencecenter. Der er selskabslokaler til enhver smag og i alle størrelser, og er derfor det oplagte sted til bryllupper og andre fester. På Sonnerupgaard Gods lejer I et lokale, og står selv for resten. Omgivelserne lægger op til fysisk udfoldelse og andre former for teambuilding. Der er plads til 180 overnattende. SOLBAKKEN CAMPING Solbakken Camping er en naturistpark på ca. 7 ha, hvor du har de bedste muligheder for at nyde weekends og ferier som naturist. Pladsen ligger i Hornsherred ved Isefjorden kun en times kørsel fra København. Hos os finder du alle de muligheder og faciliteter, som du kender fra andre campingpladser rundt om i Danmark. Men derudover har du hos os den frihed at nyde livet og naturen uden en trævl på kroppen.

5 MADHÅNDVÆRKSLEJREN 2015 SIDE 5 NATIONALPARK SKJOLDUNGERNES LAND SKJOLDUNGERNES LAND Danmarks nye Nationalpark Skjoldungernes Land dækker 170 km2 og strækker sig fra midt i Roskilde Fjord til midten af Sjælland, og fra Elverdamsådalen til Roskildes middelalderby. En mosaik af fuglerigt fjordlandskab, østdanske løvskove, frodigt agerland, gamle herregårde og landsbyer. Det er intet mindre end en perfekt kombination af natur, landskab og kultur, vi finder her - og med en lokal opbakning, støtte og energi, vi sjældent har set mage til, sagde miljøministeren ved indvielsen. Der kommer dog til at gå en rum tid, inden nationalparken kan sætte sig varige spor i landskabet. Først fra 2017 kan der iværksættes konkrete naturprojekter m.v. Nationalparken finansieres af staten. I nationalparken gælder helt den samme lovgivning som udenfor parken. Find nationalparkens lille udstilling i Madhåndværkslejren lige øst for Slotsladen. Her kan du fredag og søndag kl møde bestyrelsesformanden, borgmesteren eller projektchefen og høre mere om parken. Vi afholder en gættekonkurrence, hvor du kan vinde lokale produkter. Kronprinsen til indvielsen af Nationalparken. Læs meget mere på: eller Avnsø i Bidstrupskovene er helt ren og bruges af lokal befolkningen til badning om sommeren. Roskilde fjord er med sine småøer, holme og omkransende skove, det vigtigste naturelement i nationalparken og en af de vigtigste fuglelokaliteter i landet. Den røde linie angiver Nationalparken.

6 I LE MADHÅNDVÆRKSLEJREN 2015 SIDE 6 FÆLLESKØKKEN KOM OG FÅ SMAGSPRØVER Program i det centrale køkken Pause/skifte Fredag den 22. maj Vildnis v/lene Ejlersen: Vilde urter Hegnsholt v/hanne Schimming Lørdag den 23. maj Olsens Egebjerget: Børnemad Søndag den 24. maj Herthadalen: Fra snude til hale Kr. Saaby forsamlingshus Mandag den 25. maj Landkøkkenet Hvalsø spisehus FAMILIESALEN Mandag og fredag kl er der oplæg i slottets familiesal. Lokale madhåndværkere og producenter vil fortælle om deres unikke produkter og give smagsprøver. Der er få pladser. WORKSHOPS Klub Hegnsholt udbyder tre forskellige workshops: Te-ceremoni: Her kan du høre om brugen af vilde urter (2 dage). Grøn coaching workshop: Vælg naturen til, og få en dybere kontakt og bedre naturoplevelser både ude eller hjemme. Det vil koste et mindre beløb. (Alle dage). Høns: Denne workshop er målrettet børn. De kan hver dag fodre og holde en høne, og lære hvordan man kan holde høns derhjemme. Det er gratis at deltage. Svanholm jonglørgruppe vil søndag vise sjove tricks og børnene får også lov til at prøve. Sagnlandet vil hver dag finde på nye sjove aktiviteter for børn og voksne. Olsens der driver egen æbleplantage, laver workshop om ciderfremstilling. Bager Sofus har bod i det store telt, hvor han og en kollega laver henholdsvis Skjoldungebrød og farvestrålende bolcher. FÆLLESBOD MED INFO OG SALG Der vil bl.a. være materiale fra LØFF og fra Assers Mølle (som holder oplæg mandag), salg af aroniasaft fra Vibevadgaard og salg af urter fra MULD mandag. Se tidspunkterne i skemaet på næste side.

7 JRE MADHÅNDVÆRKSLEJREN 2015 SIDE 7 AKTIVITETER Fredag den 22. maj Oplæg i familiesalen på slottet Olsens - Cider Degorgiering Hør om et hønseliv Bag Skjoldungebrød Te-ceremoni Smagsprøver på økologisk mælk Grøn Coaching Hør om Nationalparken Lørdag den 23. maj Sagnlandet inddrager børn i sjove aktiviteter Olsens - Cider Degorgiering Hør om et hønseliv Bag skjoldungebrød Smagsprøver på økologisk mælk Grøn Coaching Søndag den 24. maj Sagnlandet inddrager børn i sjove aktiviteter Hør om Nationalparken Olsens - Cider Degorgiering Gøgl fra Svanholm Hør om et hønseliv Bag skjoldungebrød Smagsprøver på økologisk mælk Grøn Coaching Mandag den 25. maj Oplæg i familiesalen Sagnlandet inddrager børn i sjove aktiviteter Olsens - Cider Degorgiering Hør om et hønseliv Te-ceremoni Bag skjoldungebrød Smagsprøver på økologisk mælk Grøn Coaching YDERLIGERE INFO VIL BLIVE SLÅET OP PÅ PÅ TAVLEN UDENFOR HOVEDTELTET HVER DAG.

8 EJRE VELKOMMEN TIL MADHÅNDVÆRKSLEJREN Lige ved slotsladen overfor slottet, finder du vores område med ét stort og flere små telte, der tilsammen udgør det, vi kalder for MadhåndværksLEJREn. Her er der mad, dufte og smagsoplevelser der udspringer af menneskene, fællesskabet og landskabet omkring Ledreborg. Men også lækkerier som stammer langvejs fra, og som er produceret af nogle af Lejres madhåndværkere. Gå på opdagelse og kom bag om historien om Lejres lokale madhåndværk. MadhåndværksLEJREn er både mad og oplevelser. Visit Lejre, Sagnlandet og den nye nationalpark Skjold ungernes Land er også repræsenteret i Lejren. Hver dag er her nye spændende aktiviteter og smagsprøver for både børn og voksne. Læs mere om aktørerne og tjek programmet i aktivitetskalenderen bagest i hæftet. Vi glæder os til at se jer. SALGSBODER Ravnshøjgaard Bager Sofus Svanholm Hornbeer La Etiqueta Krogagergaard Lejremælk Køkken Olsens Ikke MHV-Lejren Slotsladen Hønsegård Ikke MHV- Lejren Hegnsholt Havenetværket og fællesbod Sagnlandet Nationalparken VisitLejre Solbakken Sonnerupgaard m.fl. Mobilt hønsehus Organic by Nørskov Hesselbjerggaard Grønvirke.dk - MAD OG OPLEVELSER I LEJRE

Mette Touborg laver mad af lokale råvarer Mad med Mette. Johanne Schimming: Høns til alle. Tore Jørgensen: Bryggeren fra Herslev

Mette Touborg laver mad af lokale råvarer Mad med Mette. Johanne Schimming: Høns til alle. Tore Jørgensen: Bryggeren fra Herslev Nr. 3 april 2014 På rundtur i dit grønne bagland Johanne Schimming: Høns til alle Tore Jørgensen: Bryggeren fra Herslev Bofællesskabet Frikøbing: Fra lejlighed til dejlighed Mette Touborg laver mad af

Læs mere

PROGRAM DEM KAN DU SE, MØDE OG OPLEVE PÅ FOOD FESTIVAL 2013

PROGRAM DEM KAN DU SE, MØDE OG OPLEVE PÅ FOOD FESTIVAL 2013 PROGRAM DEM KAN DU SE, MØDE OG OPLEVE PÅ FOOD FESTIVAL 2013 Food Festival gentager succesen fra sidste år! For andet år i træk indtager Food Festival den smukke plads på Tangkrogen i Aarhus. Vi fylder

Læs mere

ØKOLOGI FELIX SMITH: for alle. laver grøn mad GUIDE TIL DEN ØKOLOGISKE UGE ADAM PRICE - MIN MAD SKAL HA DET GODT

ØKOLOGI FELIX SMITH: for alle. laver grøn mad GUIDE TIL DEN ØKOLOGISKE UGE ADAM PRICE - MIN MAD SKAL HA DET GODT ØKOLOGI for alle MAGASINET FOR DEN ØKOLOGISKE UGE AUGUST 2013 GUIDE TIL DEN ØKOLOGISKE UGE ADAM PRICE laver grøn mad FELIX SMITH: - MIN MAD SKAL HA DET GODT ANNONCE Gris under åben himmel - det er økologi

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Danmark dækker op! Terroirfestival 2014 17.-27. juli 2014

Danmark dækker op! Terroirfestival 2014 17.-27. juli 2014 Danmark dækker op! Terroirfestival 2014 17.-27. juli 2014 Følg med i festivalen få daglige updates gennem appen Find Gårdbutik, som du finder på Google Play og App Store. Fortæl om dine oplevelser på Facebook,.

Læs mere

Kurser & Inspirationsarrangementer Forår 2014. Københavns Madhus Bastbygningen www.kbhmadhus.dk

Kurser & Inspirationsarrangementer Forår 2014. Københavns Madhus Bastbygningen www.kbhmadhus.dk Kurser & Inspirationsarrangementer Forår 2014 Københavns Madhus Bastbygningen www.kbhmadhus.dk Kurser & inspirationsarrangementer forår 2014 Så er det tid til en ny kursussæson i Københavns Madhus. Velkommen

Læs mere

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer Ølsmagning En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer 2 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1 EN HELT SPECIEL OPLEVELSE!

Læs mere

Bilag 3: Faktaark. Adr Oddenvej 165, Birkemosegård, 4583 Sjællands Odde

Bilag 3: Faktaark. Adr Oddenvej 165, Birkemosegård, 4583 Sjællands Odde Bilag 3: Faktaark Birkemosegård Birkemosegård har været i familiens eje igennem fire generationer lige siden 1906. Allerede i 1968 overgik Birkemosegård til fuldt ud økologisk og biodynamisk landbrug.

Læs mere

Den gode smag fra gårdbutikkerne ved OdderKysten

Den gode smag fra gårdbutikkerne ved OdderKysten Den gode smag fra gårdbutikkerne ved OdderKysten Markens druer forædles til vin Grøntsagerne smager af dansk sommer Mølleriet maler markens korn De friskplukkede frugter er modnet på planterne www.visitodder.dk

Læs mere

MAD OG OPLEVELSER ARRANGEMENTSPROGRAM VERSION 2

MAD OG OPLEVELSER ARRANGEMENTSPROGRAM VERSION 2 MAD OG OPLEVELSER ARRANGEMENTSPROGRAM 2015 VERSION 2 MAD OG OPLEVELSER 2015 LØRDAG D. 7. MARTS KL. 10.30 HOP OM BORD PÅ DEN NYE SAMSØ FÆRGE LØRDAG D. 14. MARTS KL. 08.45 SAMSØFÆRGEN: KALUNDBORG BALLEN

Læs mere

Økologiske oplevelser

Økologiske oplevelser Økologiske oplevelser Inspiration til satsning på kulinarisk økologi, fødevarer og landbrug issue, date Resumé Denne rapport præsenterer konceptet bag økologiske oplevelser; hvordan man igennem oplevelser

Læs mere

i Ridehuset 17.-19. OKTOBER 2014 MIT AUTENTISKE DANMARK MØD 35 AF LANDETS DYGTIGSTE MADPRODUCENTER MAD-AARHUS.DK STANDPLAN, PROGRAM OG UDSTILLERLISTE

i Ridehuset 17.-19. OKTOBER 2014 MIT AUTENTISKE DANMARK MØD 35 AF LANDETS DYGTIGSTE MADPRODUCENTER MAD-AARHUS.DK STANDPLAN, PROGRAM OG UDSTILLERLISTE MAD i Ridehuset STANDPLAN, PROGRAM OG UDSTILLERLISTE TIP EN 9 ER OG VIND EN KOGEBOG ENDELAVE - EN BÆREDYGTIG Ø MØD MANDEN DER BLEV BIDT AF EN GAL BI TE-KENDER PÅ 10 MINUTTER STOR GUIDE: MORMORS LÆKRESTE

Læs mere

KUNST MED EN DUFT AF LAVENDEL BRÆND DIN EGEN SUPPESKÅL FISK OG FERIEMINDER SMAGEN AF STRANDKUNST OG MUSLINGER PÅ LINE KARTOFLER, KERAMIK OG KOGEKUNST

KUNST MED EN DUFT AF LAVENDEL BRÆND DIN EGEN SUPPESKÅL FISK OG FERIEMINDER SMAGEN AF STRANDKUNST OG MUSLINGER PÅ LINE KARTOFLER, KERAMIK OG KOGEKUNST 2011 KUNST MED EN DUFT AF LAVENDEL BRÆND DIN EGEN SUPPESKÅL FISK OG FERIEMINDER SMAGEN AF STRANDKUNST OG MUSLINGER PÅ LINE KARTOFLER, KERAMIK OG KOGEKUNST Skagen 1 10 Hirtshals 3 2+4 12 11 Hjørring 11

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

LEJRE LIVET. 18 bud på Lejre. for

LEJRE LIVET. 18 bud på Lejre. for LEJRE LIVET for 18 bud på Lejre LEJRE LIVET for Interviews produceret i fra august 2014 til april 2015 Redaktion og fotografi: Palle Bruselius 18 bud på Lejre Som en del af Lejre Kommunes kampagne LEJ-

Læs mere

Fritidsforeningen i Andkær ANDKÆR NYT

Fritidsforeningen i Andkær ANDKÆR NYT Fritidsforeningen i Andkær ANDKÆR NYT Program og aktiviteter 2015/2016 Andkær og skolen Andkær-Sellerup er et landsbysamfund på sydsiden af Vejle Fjord. Der bor omkring 1000 mennesker i området - størsteparten

Læs mere

FRA FISKEINDUSTRI TIL OPLEVELSESØKONOMI Æ SOM I ÆBLE OG FÆLLESKAB SANSECAFÉ MED KAGEDÅSER OG TE

FRA FISKEINDUSTRI TIL OPLEVELSESØKONOMI Æ SOM I ÆBLE OG FÆLLESKAB SANSECAFÉ MED KAGEDÅSER OG TE MADEN kvalitet fra fjord og jord til bord POUL PEDERSEN: NICHEPRODUKTION ER VEJEN FREM FRA FISKEINDUSTRI TIL OPLEVELSESØKONOMI Æ SOM I ÆBLE OG FÆLLESKAB SANSECAFÉ MED KAGEDÅSER OG TE 65 Solen skinner

Læs mere

Nordfeldvej 15, 4780 Stege, Møn charlottewiegand@gmail.com www.emilielunden.dk

Nordfeldvej 15, 4780 Stege, Møn charlottewiegand@gmail.com www.emilielunden.dk Emilielunden Kursuscenter v/ Charlotte Wiegand FORÅR SOMMER 2014 Nordfeldvej 15, 4780 Stege, Møn charlottewiegand@gmail.com www.emilielunden.dk Hvad På Emilielunden har vi fokus på det gode håndværk på

Læs mere

Jord under neglene Lersøparkens Skolehaver HVOR KOMMER MADEN FRA? Naturværkstedet Kløvermarken Naturen som spisekammer

Jord under neglene Lersøparkens Skolehaver HVOR KOMMER MADEN FRA? Naturværkstedet Kløvermarken Naturen som spisekammer WWW.KBHMADHUS.DK 2009 HVOR KOMMER MADEN FRA? Jord under neglene Lersøparkens Skolehaver Grøn mad i eventyrlige omgivelser Naturværkstedet Kløvermarken Naturen som spisekammer Kalvebod Naturskole Blomster

Læs mere

Appetit på Forandring Food Festival 2012 Aarhus

Appetit på Forandring Food Festival 2012 Aarhus Appetit på Forandring Food Festival 2012 Aarhus En bred kreds af partnere skaber i 2012 en festival for alle de mennesker, kokke, producenter, udviklere og avlere, der forbedrer og udvikler den danske

Læs mere

VESTJYSKE SMAGSOPLEVELSER

VESTJYSKE SMAGSOPLEVELSER VESTJYSKE SMAGSOPLEVELSER 2009-2011 Producenter VIFU Gårdbutikker Oversigt over producenter og produkter 1 Brøndum Nørgaard Natur-Ox Gårdbutik med oksekød, pålæg, æg og andet 2 Klithedens Bigård Producent

Læs mere

Velkommen til et hotel med sjæl

Velkommen til et hotel med sjæl Bag Hotel Sakskjøbing står Claus Meyer, Erwin Lauterbach og den daglige leder Carl Jones, der har givet hinanden håndslag på at få dette sted til at blomstre igen. Velkommen til et hotel med sjæl Hotel

Læs mere

til din FORÅR 2011 PIGERNE BESTEMMER: SIDE 6-9 JUBILÆUMSÅRET 2010: Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden

til din FORÅR 2011 PIGERNE BESTEMMER: SIDE 6-9 JUBILÆUMSÅRET 2010: Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden JUBILÆUMSÅRET 2010: JUBILÆUMSÅR FEJRET MED LIDT AF HVERT SIDE 4-5 FORÅR 2011 Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden til din PIGERNE BESTEMMER: 4 GENERATIONER

Læs mere

16. årgang Nr. 3 september 2012

16. årgang Nr. 3 september 2012 16. årgang Nr. 3 september 2012 Mad & Motion 2012 2 // Mad & Motion Nr. 3 september 2012 Saltvig Skovhuse Stokkemarke Abed Tjennemarke Keldernæs Blans Havlykke Sørup Rersnæs Nørreballe Pårup Østofte Erikstrup

Læs mere

økologi tema FORÅRET ER HER Sæson for skvalderkål, vandkarse og søl er skudt i gang.

økologi tema FORÅRET ER HER Sæson for skvalderkål, vandkarse og søl er skudt i gang. FAGBLADET FOR KANTINE OG KØKKEN NR. 2 APRIL 2015 tema økologi FOOD COORDINATOR Ny uddannelse skal hjælpe storkøkkener med madspild. FORÅRET ER HER Sæson for skvalderkål, vandkarse og søl er skudt i gang.

Læs mere

Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø

Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø Samsø Kommune/Trafikstyrelsen Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø Bilag Indholdsfortegnelse Årsag til positiv vurdering af Samsø som feriemål... 2 Sjælland og Jylland... 2 Årsag

Læs mere

Lokal Mad nu og i fremtiden

Lokal Mad nu og i fremtiden gro grønne regionale madoplevelser Lokal Mad nu og i fremtiden - en markedsundersøgelse med fokus på Region Sjælland GRO Grønne Regionale Madoplevelser og Center for oplevelsesforskning, Roskilde Universitet

Læs mere

FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN

FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN FREDENSBORG SLOTSMARKED I GÅGADEN Slotsmarked med liv og oplevelser i gågaden Fredensborg har så meget at byde på. Vi har kongeslottet. Vi har naturen i baghaven. Vi har et historisk bymiljø med mange

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere