HF & VUC FYN Ringens arbejde med Strategi , vedtaget på bestyrelsesmøde 27. marts 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HF & VUC FYN Ringens arbejde med Strategi 2012 15, vedtaget på bestyrelsesmøde 27. marts 2012"

Transkript

1 Denne skrivelse har til formål at afdække, hvordan afdelingerne i Ringen arbejder med Strategi , vedtaget i bestyrelsen i marts Det drejer sig om strategier vedr. kommunikation, gennemførelse og pædagogisk IT. Afdelingsledere har sammen med pædagogiske koordinatorer redegjort for, hvilke tiltag der er gjort ift. strategierne, samt hvordan man påtænker at arbejde videre hermed frem mod Indledningsvis opridses Ringens fælles arbejde med strategierne. Ringen I Ringen er der planlagt et LMIO-døgn i september 2012, hvor Ringen skal arbejde overordnet med skolens strategi. Målet er, at vi ud fra de handlinger, der er beskrevet i dette notat, vil konkretisere flere handlingsorienterede mål samt opstille krav til arbejdsprocessen på de enkelte undervisningssteder, så der opnås synergi på tværs med opstilling af konkrete handlinger og tidsplaner. Notatet har det formål, at vi får et overblik samt giver et grundlag for optimering af læringen på tværs af undervisningsstederne, så vi optimerer og sikrer et større udbytte. Notatet er derfor en del af en arbejdsproces, hvor vi får et fælles billede af, hvordan vi kan samarbejde omkring de læringsprocesser, der sikrer, at vi når de beskrevne mål i SIO Notatet fremlægges i sin endelige form på LMIO-mødet i december 2012, hvor handlingerne er konkretiseret og indført i en tidsplan. Gennemførelsesstrategi Næste skoleår planlægges to temadage om inkluderende pædagogik/arbejde. Der nedsættes temagrupper på tværs af afdelingerne om lektieintegrerede forløb. HF&VUC FYNs psykolog har afholdt temadage på alle afdelinger (primært omhandlende inklusion af forskellige diagnoser og non-diagnoser ). Fra næste skoleår vil der være Studieforberedende forløb på alle afdelinger. Lærerne samles for en lærings- og inspirationsdag. Der vil ske en omlægning af kursisternes skriftlige arbejde, så mere af dette foregå i et samarbejde mellem kursist og lærer. I Ringen har vi besluttet, at dansk A, engelsk B, matematik C og matematik C-B hver får omlagt 6 timers skriftlighed. Den præcise tilrettelæggelse udformes på det enkelte undervisningssted. Vi vil i det tidligere efterår planlægge en ½-dags efteruddannelse om emnet. Lærerens pædagogiske værktøjskasse udbygges for at sikre grundlaget og mulighederne for reel differentieret undervisning over for vores forskellige grupper af kurister. Værktøjskassen kan eksempelvis være skab-let, Clio eller andre pædagogiske handlinger eller værktøjer, som løbende vil blive stillet til rådighed for lærerne. Fortsat udvikling af morgenmadsprojektet, der har som formål at forene sund mad og måltider med pædagogik og dannelse.

2 Pilotforsøg med praksisorienteret undervisningsforløb på hvert undervisningssted på baggrund af rapport om inkluderende pædagogik. Pædagogisk IT-strategi: Der bliver gennemført kursus i fjernundervisningsmateriale Der afholdes kurser i Clio: Undervisningsportal, der benyttes til avu-undervisning. De næste år undersøges en lignende portal med relevans for hf. Der etableres pilotforsøg på hvert undervisningssted med Clio. Der udbydes 6 mini-kurser pr skoleår over en 3 årige periode til lærerne. Disse skal omhandle konkrete IT-pædagogiske værktøjer. Kurserne udbydes i samarbejde med Svendborg. Ved MUS-samtaler belyses lærernes behov for uddannelse ud fra skolens fælles IT-kompetencehjul.

3 Afdeling: Nyborg Gennemførelsesstrategi Tidlig inkluderende indsats: - Alle hf-kursister FVU-testes i læsning inden for de første uger af skoleåret. Der bliver oprettet FVU-hold med to lektioner om ugen som supplement til danskundervisningen til de, der vurderes at have behov. Tiltaget har fungeret siden 2010 med succes. - Der er etableret to-læreraftale i Historie B grundet holdstørrelsen. I de kommende år vil der fortsat være fokus på holdstørrelserne og mulighed for to-læreraftaler eller deling af hold. - Der er igangsat studieforberedende forløb. Skolemor er involveret i dette. HF-ordblindehold oprettes fra skoleår 12/13. Supplerende undervisning ved faglærere med ordblindeuddannelse. Udvidet samarbejde: - I Nyborg har man ansat en coach/ skolemor, der har et tæt samarbejde med studievejledningen. - - På hf er der igangsat en mentorordning, hvor udvalgte frivillige kursister fungerer som mentorer for med-kursister. I de kommende år skal der evalueres og udbygges på denne ordning. - Der er udarbejdet en procedure for løbende optag, der sikrer, at samarbejdet mellem aktørerne (tutor, studievejledning og skolemor) fungerer i den sammenhæng. Undervisningsmiljø: CL-begreberne Schoolbuilding, Classbuilding og Teambuilding suppleret med kursistbuilding er gennemgående og grundlæggende for at tænke miljøarbejdet ind på flere niveauer i skolen; hos kursister, lærere og ledelse. Skolen prioriterer et velfungerende kursistråd, der oplever at have medindflydelse. Lektieintegreret undervisning: - På avu er undervisningen tilrettelagt lektiefrit. I 2014 planlægges det at forsøge med en lektiefri klasse på hf. - På avu har man nu 1,5 temauge, fra næste skoleår planlægges med 2 temauger på avu og 3 temadage på hf. - På avu og hf afholdes skriveværksted, hvor en gruppe af faglærere er til stede og støtter/vejleder kursisterne. Niveau-teams: avu-lærerne mødes ugentligt og diskuterer kursister. Det er planen at en lignende model skal udvikles og realiseres på hf senest Pædagogisk IT-strategi WEB 2-kursus: Gennemført for avu-lærere. Planlægges for hf i 12/13 og obu/fvu i 13/14. CLIO Online: Der er gennemført kurser. De næste år undersøges en lignende portal med relevans for hf.

4 Kommunikationsstrategi: Kommunikationspolitik: Der er udarbejdet en kommunikationspolitik, der har til formål at sikre, at alle medarbejdere har adgang til nødvendig information samt rum/rammer for horisontal og vertikal kommunikation på skolen. Administrativ og lign. kommunikation holdes så vidt muligt ude af niveau- og husmøder, så der gives plads til en pædagogisk debat. Videoklip: Der planlægges forsøg med videoklip på forskellige platforme (fx Fronter). Det kan omhandle instruktioner fra leder til lærere, lærere imellem, eller fra lærer til kursist. Folder, der beskriver fagudbud mm. husstandsomdeles i august.

5 Afdeling: Glamsbjerg Gennemførelsesstrategi Tidlig inkluderende indsats: - Der er etableret to-læreraftale i den naturfaglige faggruppe (hf). Fra næste skoleår planlægges også to-lærer system i idrætsundervisningen (hf). - Introdagene revideres, og fra næste skoleår lægges aktiviteterne i højere grad ud på holdene og niveauerne, for at opnå større tryghed for kursisterne i de første uger. - Fra det kommende skoleår tilmeldes avu-kursister ikke niveau fra start, men testes fagligt (samt ordblinde- og FVU- og testes) og holdplaceres ud fra dette grundlag. Formålet er at undgå fejlplaceringer og dermed faglige nederlag eller manglende udfordringer for den enkelte kursist. Faglige test er ved at blive udviklet og man vil gøre brug af erfaringerne med disse i Odense. Udvidet samarbejde: - En socialpædagog har været ansat siden januar 12. Hun fungerer i mange sammenhænge i huset med stor succes og tilfredshed fra kursisterne. Hun samarbejder med lærere, vejledere, tutorer og leder om kursisternes problemstillinger og er med i undervisningen. - VUC s psykolog inddrages jævnligt, når kursister har psykiske problemer, der kræver psykologhjælp. Socialpædagog og psykolog har et tæt samarbejde i de tilfælde. Omlagt vejledning: - På avu benyttes gruppevejledninger, hvor socialpædagogen medvirker. Brobygning: - Der arbejdes med intern brobygning, hvor obu-, FVU- og avu-kursister introduceres til andre niveauer på skolen. - Brobygning ift. erhvervsskoler er påbegyndt: Kursisterne følger undervisningen på erhvervsskole (socialpædagogen er med her). Der arbejdes videre med dette i de kommende år. Lektieintegreret undervisning: - På avu er undervisningen tilrettelagt delvist lektiefrit. - Fra skoleår 12/13 lægges der timer til lektiehjælp samt FVU- og ordblindeundervisning i yderkanten af skemaet som hjælp til de avu-kursister, der har behov herfor. 4 undervisere kobles på disse hold. - Der udgives et årsskrift, med tekster forfattet af kursister på alle niveauer på skolen. Teksterne er en del af kursisternes afleveringsarbejde og der samarbejdes om dem (delvist i undervisningstiden). Undomspædagogik: - der arbejdes bredt med ungdomspædagogik-begrebet for at imødekomme en ændret kursistgruppe: Der er afholdt pædagogiske dage om emnet, og der planlægges videre arbejde hermed, bl.a. på pædagogisk weekend i august. I den nærmeste fremtid skal dette arbejde munde ud i formuleringen af nogle leveregler, der er forenelige med VUC s HARE-værdier. Der laves et visitkort med værdier og leveregler, bl.a. til nyansatte lærere. Åbenhed ift. konflikter: Når en kursist mistrives i en undervisningssammenhæng og/el. ift. en lærer prioriteres en åben og grundig drøftelse, Så både lærere og kursister bliver anerkendt.

6 Anvendelsesorienteret undervisning: På alle niveauer er der et større krav om anvendelsesorienteret undervisning, hvilket lærerne imødekommer i tilrettelæggelsen af undervisningen i emnevalg, tilrettelæggelsesformer, ekskursioner mv. Pædagogisk IT-strategi WEB 2-kursus er gennemført for de flestes vedkommende. Der arbejdes på, at stadigt mere undervisningsmateriale tilkøbes elektronisk, og man diskuterer en økonomisk prioritetsændring ift. køb af fx klasse-bog-sæt. Man prioriterer elektroniske undervisningsprogrammer og lærere på alle niveauer videndeler omkring anvendelsen af dem. Fronter: Undervisningsmaterialer mm. lægges i høj grad på Fronter. Kommunikationsstrategi: Internt: - Der er etableret en god mail-kultur mellem ledelse og lærere. - Man arbejder med en mere effektiv informations-levering til kursister: I det kommende år udsendes et nyhedsbrev med korte informationer og et grafisk attraktivt udtryk pr. mail til kursister. Hyppigheden kan veksle. Eksternt prioriteres: - Pressemeddelelser til lokalpressen. - Samarbejde med lokale skoler. - Et velfungerende virksomhedsnetværk i lokalområdet.

7 Afdeling: Fåborg Gennemførelsesstrategi Tidlig inkluderende indsats: - På introdagene kommer alle kursister til en tutorsamtale. Der er udarbejdet en interviewguide til det formål, således at svar er sammenlignelige, og der kan evalueres herpå i et bredt perspektiv. Kursisten skriver under på de aftaler, der bliver indgået. Det sikrer samtidigt en skriftlig dokumentation, som kan danne grundlag for fremtidige samtaler og evalueringer med kursisten. - Fagsamtaler: Alle faglærere har faglige samtaler (inden uge 42) med hver enkelt kursist. Det skaber et tættere forhold mellem lærer og kursist og sikrer, at kursisten ikke kan gemme sig, men oplever at blive set og anerkendt. Læreren får også en større føling med kursisten og overtager dermed en del af den rolle vejlederen spiller. - Alle kursister på avu og hf tildeles en tutor. Udvidet samarbejde og omlagt vejledning: - Der er nedsat et pædagogisk udvalg (leder, hf - og avu-repræsentanter), der arbejder med pædagogiske spørgsmål ift. inklusion. Udvalget har ofte et oplæg ved lærerforsamlinger/niveaumøder og lign., og man oplever, det giver en større kvalitet i arbejdet med forskellige pædagogiske spørgsmål. - Der afholdes Klassens time 4 gange årligt på hvert niveau (avu, 1. samt 2. års-hf). En repræsentant for de forskellige lærerteams tilknyttet hvert niveau er ansvarlig for afholdelse. I dette forum kan trivselsproblemer og andre problemstillinger og forslag ud over det faglige diskuteres, og emnerne tages med på husmøder efterfølgende. - Der gøres hyppigt brug af VUC s psykolog til kursistsamtaler med stor gavn og tilfredshed for kursisterne. - Man planlægger at ansætte en coach/ skolemor i den nærmeste fremtid. - Fra næste år planlægges studieforberedende forløb, hvor vejledere deltager ugentligt. - Ved kursistsamtaler prioriterer man, at det er den person, der kender kursistens problemstilling bedst, der foretager samtalen, hvorfor det både kan være faglærer og vejleder. - Der er i de forskellige lærerteams lagt en struktur for koordinering af de skriftlige arbejder, så de bliver balanceret i årets løb. Dette er et vægtigt kursist-ønske. - Man er i gang med en debat om studieaktivitetsbegrebet, så man får formuleret en fælles holdning hertil. Inkluderende pædagogik: - På den kommende pædagogiske weekend, skal man arbejde med nye kursisttyper som emne, og er i det hele taget i gang med debatten om inkluderende pædagogik i forhold hertil. Lektieintegreret undervisning: - På avu og i nogle hf-fag er undervisningen tilrettelagt delvist lektiefrit. Der er nedsat et udvalg, der samler erfaringer og evaluerer på den lektiereducerede undervisning for at skabe en holdbar model for de kommende år. - Der er planlagt to fagopdelte skrivedage på hf i efteråret 12.

8 Pædagogisk IT-strategi WEB 2-kursus er i gang, opdelt i fagområder. To seminarer om one-note i efteråret 12. Et udvalg arrangerer to halve dage. Fronter: Undervisningsmaterialer mm. lægges i høj grad på Fronter. Det forventes, at alle hf-kursister medbringer egen PC. Film/medie inddrages i meget undervisning, bl.a. for at tilgodese en visuel læringsstil. Kommunikationsstrategi: Internt: - Det pædagogiske udvalg sikrer en effektiv kommunikation mellem leder og medarbejdere. - Man prioriterer, at årets forløb/kalender planlægges inden skoleårets start og tydeliggøres for medarbejdere og kursister på opslagstavler, Fronter mv. - Der er ophængt tavle/oversigt, hvor nøglepersoner anfører, hvornår de er til stede på skolen og hvornår samt i hvilken anledning, de er ude af huset. Eksternt: - Målrettet kommunikationsstrategi ift. Jobcentre. - Foldere - Radiospots - Facebook-profil på Fim-medie HF.

9 Afdeling: Middelfart Gennemførelsesstrategi Tidlig inkluderende indsats: - Tidlige sociale arrangementer, hurtig opfølgning og hurtig vejledning - Fra skoleår 12/13 splittes C-B hold i to adskilte hold/niveauer, så forløbet ikke er så komprimeret. Udvidet samarbejde og omlagt vejledning: - Der afholdes arrangementer for alle faggrupper på skolen, hvor foredragsholdere med viden om fastholdelse og anerkendende pædagogik holder oplæg, som udgangspunkt for en diskussion af emnet i personalegruppen. - Man planlægger at ansætte en skolemor /coach fra 12/13 - Der er fokus på en ændret kursistgruppe: Tiltag, pædagogiske overvejelser og fremgangsmåder diskuteres løbende. Lektieintegreret undervisning: - Gennem de sidste to skoleår er undervisningen tilrettelagt lektiefrit på forskellige udvalgte fag, primært på hf. Der evalueres årligt. - Der arbejdes i nogle fag med Problembaseret Læring, hvor arbejdet primært foregår i undervisningstiden og i grupper. Dette imødekommer samtidigt et krav om en anvendelsesorienteret undervisning. - Der er fokus på differentieret undervisning, som man oplever et stærkt stigende behov for i en ændret kursistgruppe. I den forbindelse benyttes i stor udstrækning fjernundervisningsmateriale (SKAB LET), der giver mulighed for at differentiere undervisningen på fremmøde-hold. Der er meget gode erfaringer med fjernundervisningsmaterialet. Anerkendende pædagogik og faglighed: - Der arbejdes som udgangspunkt og til stadighed med anerkendende pædagogik og inkluderende klasserumsledelse. Samtidigt lægges der vægt på at undervisningen er fagligt udfordrende og anvendelsesorienteret. Man oplever, at kursistgruppen i stigende grad er fokuseret på at få et anvendelsesorienteret fagligt udbytte af undervisningen. Pædagogisk IT-strategi WEB 2-kursus er i gang. Det prioriteres, at medarbejdere, der ønsker uddannelse/opkvalificering inden for IT-området, efterkommes i det ønske. En overvejende del af undervisningen foreligger elektronisk, Fronter og Ludus Web benyttes. Alle hf -kurister har egen PC. Man forventer, at den kommende rolle som fjernundervisningscenter vil udbrede nogle af de varierede tilrettelæggelsesformer til tilstedeværelsesundervisningen. Man er allerede i gang med denne udvikling, og gør brug af fjernundervisningsmaterialet i mange fag. Der køres ipad-forsøg på obu-heldagsskolerne, man evaluerer på dette i næste skoleår.

10 Kommunikationsstrategi: Internt: - Man arbejder på at etablere en god mailkultur med et bevidst afsender-ansvar, for at reducere i informationsmængden. Eksternt: - Personlig kontakt til 10. klassecenter, produktionsskole og jobcenter prioriteres højt og fungerer godt.

Strategi for fastholdelse af kursister ved Nordvestsjællands HF og VUC.

Strategi for fastholdelse af kursister ved Nordvestsjællands HF og VUC. Strategi for fastholdelse af kursister ved Nordvestsjællands HF og VUC. Nordvestsjællands HF og VUC er i den samme situation som en række andre uddannelsesinstitutioner, nemlig at tilmeldingstallene ser

Læs mere

HF & VUC FYN: Innovation og fleksibel organisering af undervisningen i teams på HF&VUC Fyn Svendborg med særligt fokus på HF-SØFART og KREATIV HF

HF & VUC FYN: Innovation og fleksibel organisering af undervisningen i teams på HF&VUC Fyn Svendborg med særligt fokus på HF-SØFART og KREATIV HF HF & VUC FYN: Innovation og fleksibel organisering af undervisningen i teams på HF&VUC Fyn Svendborg med særligt fokus på HF-SØFART og KREATIV HF (Tekst sat med rødt, er tilføjelser i forhold til den oprindelige

Læs mere

FVU tilbud til medarbejdere på virksomheder

FVU tilbud til medarbejdere på virksomheder FVU tilbud til medarbejdere på virksomheder Eksempel på Rammeaftale mellem [virksomhed] og [uddannelsesinstitution] om almen opkvalificering af medarbejdere 1. Indledning Ud fra tidligere erfaringer i

Læs mere

De almene kompetencer

De almene kompetencer De almene kompetencer Kurser for voksne, der ønsker at blive bedre til at læse, skrive eller regne. Også mulighed for at lære engelsk eller blive bedre til at bruge it. www.aof.dk AOF tilbyder kurser,

Læs mere

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at Fælles fokus på læring HF & VUC FYN bygger bro til en fremtid med mere uddannelse bedre job og højere livskvalitet Strategi 2016 2019 Med udgangspunkt i denne vision uddanner vi unge og voksne i et miljø,

Læs mere

Strategi 2012 15, vedtaget på bestyrelsesmøde 27. marts 2012

Strategi 2012 15, vedtaget på bestyrelsesmøde 27. marts 2012 Marts 2012 Strategi 2012 15, vedtaget på bestyrelsesmøde 27. marts 2012 Kommunikationsstrategi 2012-15 Kommunikationsstrategien i HF & VUC FYN retter sig indadtil mod medarbejdere, kursister og bestyrelse

Læs mere

HF og VUC Fredericia arbejder sammen med UU Lillebælt med det formål at få flere unge i gang med og igennem en uddannelse.

HF og VUC Fredericia arbejder sammen med UU Lillebælt med det formål at få flere unge i gang med og igennem en uddannelse. Maj 2017 1. Formål og mål med strategien Formålet med formulering og implementering af nærværende strategi er, at: Alle medarbejdere og ledere på HF og VUC Fredericia bliver bevidste om, hvordan de kan

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Årsmål 2012-2013 Status:

Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Årsmål 2012-2013 Status: Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Alle lærere har arbejdet med Læsning i alle fag på et dagkursus og på fællesmøder. Kurset var både teoretisk og med ideer til konkrete værktøjer. Efterfølgende

Læs mere

Fastholdelsesstrategi for VUC Hvidovre-Amager

Fastholdelsesstrategi for VUC Hvidovre-Amager Fastholdelsesstrategi for VUC Hvidovre-Amager Vedtaget på bestyrelsesmøde d. 26.marts 2012. 1 1. Indledning Uddannelse spiller en helt central rolle i den politiske debat om indretningen af fremtidens

Læs mere

Opfølgningsplan. Baggrund: Problemstilling: Mål: 3-års erfaring med HF Uddannelsesfremmede unge. Dette bekræftes af xxx

Opfølgningsplan. Baggrund: Problemstilling: Mål: 3-års erfaring med HF Uddannelsesfremmede unge. Dette bekræftes af xxx Opfølgningsplan Baggrund: Uddannelse spiller en helt central rolle i den politiske debat om indretningen af fremtidens velfærdssamfund. Der er i disse år et meget stort fokus på uddannelsessystemet og

Læs mere

FVU-plan, Kolding HF & VUC 2015

FVU-plan, Kolding HF & VUC 2015 FVU-plan, HF & 2015 1. Evaluering af indsatsen 2014. HF & har i 2014 fortsat sit arbejde i samarbejde med driftoverenskomsthaverne med at udvikle, tilrettelægge og gennemføre særligt tilrettelagte uddannelses-

Læs mere

Strategi 2012 15. Vedtaget på bestyrelsesmødet d. 27. marts 2012. Justeret på bestyrelsesmødet d. 25. marts 2014.

Strategi 2012 15. Vedtaget på bestyrelsesmødet d. 27. marts 2012. Justeret på bestyrelsesmødet d. 25. marts 2014. Strategi 2012 15. Vedtaget på bestyrelsesmødet d. 27. marts 2012. Justeret på bestyrelsesmødet d. 25. marts 2014. Kommunikationsstrategi 2012-15 Kommunikationsstrategien i HF & VUC FYN retter sig indadtil

Læs mere

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er Indsatsområde: IT-udvikling It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det udviklingsarbejde 2012-15 Nærværende IT strategi er dynamisk og justeres hvert år i oktober-november, enkelte mere

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Efterår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse

Læs mere

Studieplan. HF2 2015-16.

Studieplan. HF2 2015-16. Studieplan. HF2 2015-16. Studieplanen på HF2 udgør en fælles ramme for undervisningen på skolens 2-årige HF forløb Studieplanens indhold Værksted HF-vejledning/Studievalg Tutor August Velkomstdag mandag

Læs mere

1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde

1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde FVU- plan 1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde 1.1 Kvantitativ evaluering: Tabel 1: Sidste års mål for FVU- indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-

Læs mere

Studieplan. HF enkeltfag og fagpakker 15-16, første år, fælles version

Studieplan. HF enkeltfag og fagpakker 15-16, første år, fælles version Studieplan. HF enkeltfag og fagpakker 15-16, første år, fælles version Studieplanen på HF-e udgør en fælles ramme for undervisningen på 1. årsholdene og valgfagsholdene, herunder fagpakker Studieplanens

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Region Midtjylland. Gårdhavens lokale tilføjelser til retningslinje for kompetenceudvikling

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Region Midtjylland. Gårdhavens lokale tilføjelser til retningslinje for kompetenceudvikling Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Region Midtjylland. Kompetenceudvikling Gårdhavens lokale tilføjelser til retningslinje for Udarbejdet af: Conny Feddern, Sonja Jepsen, Rie Firlings Godkendt

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves -

Læs mere

Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering

Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering Side 1 af 5 Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering Skolens navn: Næsby Skole Skoleår: 08/09 Ledelsens samlede kvalitetsvurdering Vurdering Evt. kommentarer Interne kvalitetssikringssystemer Næsby Skole

Læs mere

Fastholdelsesstrategi for VUC Skive-Viborg Ver. 1.1

Fastholdelsesstrategi for VUC Skive-Viborg Ver. 1.1 Fastholdelsesstrategi for VUC Skive-Viborg Ver. 1.1 1 1. Indledning De uddannelsespolitiske målsætninger om uddannelse til flere (95- og 60-procent-målsætningerne) stiller uddannelsesinstitutionerne over

Læs mere

1. Synlig læring og læringsledelse

1. Synlig læring og læringsledelse På Roskilde Katedralskole arbejder vi med fem overskrifter for vores strategiske indsatsområder: Synlig læring og læringsledelse Organisering af samarbejdet omkring læring og trivsel Overgange i uddannelsessystemet,

Læs mere

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling Holmstrupgård Retningslinje for kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse Formål...3 Holmstrupgårds definition af kvalifikationer og kompetencer...3 Hvad er kompetenceudvikling?...3 Hvorledes foregår kompetenceudvikling

Læs mere

Aftale om arbejdstilrettelæggelse mv. i skoleårene 2011-13 på Uddannelsesforbundets

Aftale om arbejdstilrettelæggelse mv. i skoleårene 2011-13 på Uddannelsesforbundets Aftale om arbejdstilrettelæggelse mv. i skoleårene 2011-13 på Uddannelsesforbundets område ved Kolding HF & VUC Overalt i aftalen er der regnet med timer á 60 minutter. Individuel tid (375 timers puljen)

Læs mere

Situation Mål Handlingsplaner Evaluering

Situation Mål Handlingsplaner Evaluering AVU 2010 side 1 Mission Vision AVU/FVU/ordblindeundervisning tilbyder kortuddannede voksne borgere undervisning i almene fag med henblik på at - forberede adgang til fortsat uddannelse - opkvalificere

Læs mere

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister.

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister. FVU-plan På baggrund af Region Syddanmarks oplæg til indhold og form til FVU-planerne, og den efterfølgende drøftelse heraf med voksenuddannelsescentrene og deres uddannelsesudvalg den 27. november 2007,

Læs mere

Strategi for HF & VUC Klar,

Strategi for HF & VUC Klar, Strategi for HF & VUC Klar, 2019 2022 Vision HF & VUC Klar er førstevalget for alle, der ønsker en voksenuddannelse. Med kombinationen af kompetencegivende uddannelse og blik for den enkeltes udvikling

Læs mere

Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus

Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus Revideret udgave, oktober 2015 Indhold Formål... 2 Kriterier... 2 Proces... 3 Tidsplan... 4 Bilag... 5 Bilag 1: Spørgsmål... 5 Bilag 2: Samtalen med holdet...

Læs mere

Ta en 2-årig HF og kom videre

Ta en 2-årig HF og kom videre 2-årig HF 1 Ta en 2-årig HF og kom videre Få adgang til din drømmeuddannelse Med en HF-eksamen kan du få adgang til den videregående uddannelse du drømmer om. Du kan få adgang til: Korte videregående uddannelser

Læs mere

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister.

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister. FVU-plan På baggrund af Region Syddanmarks oplæg til indhold og form til FVU-planerne, og den efterfølgende drøftelse heraf med voksenuddannelsescentrene og deres uddannelsesudvalg den 27. november 2007,

Læs mere

Strategi for Vestegnen HF & VUC

Strategi for Vestegnen HF & VUC 1 Strategi for Vestegnen HF & VUC 2015-2018 Strategien er vedtaget i bestyrelsen den 17. juni 2015. Strategien er resultatet af en grundig dialog mellem medarbejdere, kursistråd og bestyrelse. Tegningen

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere

Fastholdelsesstrategi

Fastholdelsesstrategi Fastholdelsesstrategi HF-afdelingen 2015-2016 Indholdsfortegnelse Indhold Støtte og fastholdelse... 3 Studiecentret... 3 Støtteforanstaltninger... 3 Læreren... 3 Studieaktivitet et element i fastholdelsesarbejdet...

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats 2016

Handlingsplan for læseindsats 2016 Handlingsplan for læseindsats 2016 Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2015... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

Integration på Enghøjskolen 2011/12

Integration på Enghøjskolen 2011/12 1 Mål 2 Baggrund 3 Handleplan 4 Måling Hvad vil vi? Hvorfor vil vi det? Hvordan vil vi gøre det? Hvordan kan det måles/vises, at målet nås? Lektiecafe Målet med lektiecafeen er, at give eleverne mulighed

Læs mere

IT-Strategi 2012-15, revision 28. maj 2013

IT-Strategi 2012-15, revision 28. maj 2013 Indsatsområde: IT-udvikling opfølgning og tilføjelser med rødt, den 29.juni 2013 It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det effektiv del af det udviklingsarbejde 2012-15 arbejde således

Læs mere

UNDERVISNINGSEVALUERING GLAMSBJERG EFTERSKOLE 2014/2015

UNDERVISNINGSEVALUERING GLAMSBJERG EFTERSKOLE 2014/2015 UNDERVISNINGSEVALUERING GLAMSBJERG EFTERSKOLE 2014/2015 Gitte Jørgensen Indhold: Krav til evaluering Rammer for evaluering Evalueringsplan Opfølgningsplan Evaluering af danskundervisningen Konklusion Krav

Læs mere

Strategi 2012-15, vedtaget af bestyrelsen, nov. 2013, Randers HF & VUC

Strategi 2012-15, vedtaget af bestyrelsen, nov. 2013, Randers HF & VUC Indsatsområde: IT-udvikling It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det udviklingsarbejde 2012-15 Nærværende IT strategi er dynamisk og justeres hvert år i oktober-november, enkelte mere

Læs mere

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune Inklusion i Dagtilbud Hedensted Kommune Januar 2012 Denne pjece er en introduktion til, hvordan vi i Dagtilbud i Hedensted Kommune arbejder inkluderende. I Pjecen har vi fokus på 5 vigtige temaer. Hvert

Læs mere

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt om klinisk undervisning med Ergoterapeutuddannelsen ved University College Nordjylland (UCN). Målsætningen for klinisk

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan:

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1 Evalueringsplan for Landsbyskolen 1/6 Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1. Med denne evalueringsplan redegøres for en samlet plan over, hvordan vi arbejder med evaluering. Planen skal dels

Læs mere

EVALUERING Resultatkontrakt for rektor Dorthe Jensen Lundqvist for perioden 1. August 2014-31. juli 2015

EVALUERING Resultatkontrakt for rektor Dorthe Jensen Lundqvist for perioden 1. August 2014-31. juli 2015 EVALUERING Resultatkontrakt for rektor Dorthe Jensen Lundqvist for perioden 1. August 2014-31. juli 2015 Resultatkontrakten er udarbejdet efter Bemyndigelse til at indgå resultatkontrakt fra Ministeriet

Læs mere

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler Statusanalysen Syvstjerneskolen 2011 DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler 1. Svaroversigt Skole 1 Lærer 43 Forældre 48 Elev 185 1 2. Elevernes svar 9a: Jeg er glad for at gå i skole

Læs mere

PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG.

PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG. PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG. Ansættelse Ved ansættelsen modtager den nyansatte et ansættelsesbrev indeholdende lokalaftale og et bilag med en fortegnelse over arbejdsopgaver, der

Læs mere

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen.

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen. Evaluering af skolens samlede undervisning for Ringe Kost- og Realskole, Afdeling Kostskolen. Baggrund: I henhold til Lov om frie grundskoler 1 b. stk. 3, skal frie grundskoler regelmæssigt foretage en

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre

Læs mere

KORTE KURSER VUC HOLSTEBRO-LEMVIG-STRUER

KORTE KURSER VUC HOLSTEBRO-LEMVIG-STRUER Holstebro-Lemvig-Struer KORTE KURSER VUC HOLSTEBRO-LEMVIG-STRUER VALDEMAR POULSENS VEJ 8 7500 HOLSTEBRO T 96 27 58 00 VUC@HOLSTEBRO-VUC.DK WWW.HOLSTEBRO-VUC.DK VUC HOLSTEBRO-LEMVIG STRUER HVAD ER VUC?

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre. Kompetencestrategien på TH. LANGS HF & VUC

TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre. Kompetencestrategien på TH. LANGS HF & VUC Kompetencestrategien på TH. LANGS HF & VUC Kompetencestrategien er foldet ud gennem drøftelser af, hvilke kompetencer den enkelte medarbejder skal bestride på THL. THL har defineret nogle nøglekompetencer,

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre 29 Skole - med rapport

Læs mere

SKOLENS EVALUERING AF DEN SAMLEDE UNDERVISNING

SKOLENS EVALUERING AF DEN SAMLEDE UNDERVISNING 1. Evaluering af trinmål Vi forventer, at Roser Skolens elever til enhver tid har mulighed for at opnå kundskaber og færdigheder, der gør dem i stand til uden problemer at kunne fortsætte i folkeskolen.

Læs mere

Årsrapport 2010 om FVU og Ordblinde til VUC Fyn fra AOF Center Fyn

Årsrapport 2010 om FVU og Ordblinde til VUC Fyn fra AOF Center Fyn Årsrapport 2010 om FVU og Ordblinde til VUC Fyn fra AOF Center Fyn Indholdsfortegnelse: 1 Indledning Side 3 2 Antal kursister på FVU Side 3 3 Antal årskursister på FVU Side 3 4 Antal kursister på ordblinde

Læs mere

UMV Sådan! Kursisttrivselsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering for. Horsens HF & VUC

UMV Sådan! Kursisttrivselsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering for. Horsens HF & VUC UMV Sådan! Kursisttrivselsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering for Dato:_December 2013 Horsens HF & VUC Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til:_december 2016_ UMV en indeholder

Læs mere

Evaluering af Avu-didaktik og pædagogisk. Projektbeskrivelse fra EVA, maj 2015

Evaluering af Avu-didaktik og pædagogisk. Projektbeskrivelse fra EVA, maj 2015 Evaluering af Avu-didaktik og pædagogisk ledelse' Projektbeskrivelse fra EVA, maj 2015 Projektbeskrivelse Dette er Danmarks Evalueringsinstituts (EVA s) projektbeskrivelse for evaluering af et kompetenceudviklingsforløb

Læs mere

AVU Almen Voksenuddannelse

AVU Almen Voksenuddannelse AVU Almen Voksenuddannelse campusvejle AVU er et tilbud til voksne over 18 år, som ønsker at forbedre deres kundskaber i et eller flere fag Fag på : Dansk Samfundsfag Dansk som andetsprog Tysk Engelsk

Læs mere

Strategiprojekter. Oversigt over strategiprojekter Foråret 2015

Strategiprojekter. Oversigt over strategiprojekter Foråret 2015 Strategiprojekter Oversigt over strategiprojekter Foråret 2015 Faglighed Udvikling Samarbejde Flex E-Didaktisk og pædagogiskudvikling Kompetenceudvikling af undervisere i e-læringspædagogik Tilrettelæggelseaf

Læs mere

Kapitel 2: Evaluering af elevernes udbytte af undervisningen

Kapitel 2: Evaluering af elevernes udbytte af undervisningen Kapitel 2: Evaluering af elevernes udbytte af undervisningen På Hindholm Privatskole er evaluering en naturlig del af undervisningen. Den foregår dels løbende og i forskellig form - dels på fastlagte tidspunkter

Læs mere

Kvalitetsplan 2010 Høng Gymnasium og HF

Kvalitetsplan 2010 Høng Gymnasium og HF Kvalitetsplan 2010 Høng Gymnasium og HF Denne kvalitetsplan er udarbejdet i foråret 2010 og træder i kraft pr. 1. august 2010. Indsatsområder: At udvikle kvaliteten af skolens arbejde er selvfølgelig vigtigt

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG DANSK SOM ANDETSPROG

SPECIALUNDERVISNING OG DANSK SOM ANDETSPROG SPECIALUNDERVISNING OG DANSK SOM ANDETSPROG Skolens praksis Skolens støttecenter varetages af skolens leder, viceskoleleder og afdelingsleder for støttecenteret. Der er tilknyttet et antal lærere til varetagelse

Læs mere

FASTHOLDELSES- POLITIK

FASTHOLDELSES- POLITIK FASTHOLDELSES- POLITIK 2017-2018 INDHOLD Indledning... 1 Formål og mål... 1 Resultatmål og evaluering for fastholdelse... 1 Skolemiljø... 2 Undervisning... 2 Vejledning... 3 Procedure ved manglende studieaktivitet...

Læs mere

UDKAST TIL TILSYNSVEJLEDNING. December 2016

UDKAST TIL TILSYNSVEJLEDNING. December 2016 Re UDKAST TIL TILSYNSVEJLEDNING December 2016 Indhold 1. Indledning... 2 2. Regelgrundlag for tilsynet... 2 3. Tilsynets formål... 2 4. Tilsynets tilrettelæggelse... 3 5. Forslag til temaer for tilsyn...

Læs mere

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Udviklingsplan Kirkeby Skole Maj. 2007. Sammenhæng. Kirkeby Skole er en skole fra 0. til 7. klassetrin

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Espergærdeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Skole - med rapport 1 Forældre 17 Lærer 22 Elev 85 1 2.

Læs mere

Evalueringsstrategi. Pædagogisk Udvikling

Evalueringsstrategi. Pædagogisk Udvikling Evalueringsstrategi Pædagogisk Udvikling Formål Formålet med denne evalueringsstrategi er at sikre at PU evaluerer og dokumenter sit arbejde med henblik på at kvalificere og synliggøre det. Det vil sige

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Pedersborg Skole 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Pedersborg Skole 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Pedersborg Skole 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Skole - med rapport 1 Lærer 43 Forældre 94 Elev 280 1 2. Elevernes svar Jeg

Læs mere

AVU FVU OBU. Almen voksenuddannelse. voksenundervisning

AVU FVU OBU. Almen voksenuddannelse. voksenundervisning AVU FVU OBU Almen voksenuddannelse Forberedende Ordblindeundervisning voksenundervisning I dette program kan du læse om: AVU - Almen Voksenuddannelse Svarer i niveau til 9. og 10. klasse Læs mere på side

Læs mere

Opgørelse af resultatkontrakt for skoleåret 2016/17,

Opgørelse af resultatkontrakt for skoleåret 2016/17, Opgørelse af resultatkontrakt for skoleåret 2016/17, vedtaget på bestyrelsesmøde 12. juni 2017. Læringsmiljø, IT Horsens, 12. juni 2017 IT-hardware fungerer med kun meget få problemer. Antallet af henvendelser

Læs mere

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01 lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk 1 Velkommen til Børnehaven Neptun Børnehaven Neptun er en almindelig børnehave som efter mange års erfaring også varetager

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats

Handlingsplan for læseindsats Handlingsplan for læseindsats 2015 under før efter ude inde inde kan ikke kan næsten kan selv Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2015-16 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kvalitetssikringssystem. Kvalitetssikringssystem. Sønderborg Statsskole. Aug. 2013

Kvalitetssikringssystem. Kvalitetssikringssystem. Sønderborg Statsskole. Aug. 2013 Kvalitetssikringssystem Sønderborg Statsskole Aug. 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sønderborg Statsskole - profil... 3 2.1 Organisering af skolen...4 3. Skoleevaluering...5 3.1. Gennemgående

Læs mere

Opfølgningsplan 2015 for AVU, FVU og OBU på HF & VUC Nordsjælland

Opfølgningsplan 2015 for AVU, FVU og OBU på HF & VUC Nordsjælland Opfølgningsplan 2015 for AVU, FVU og OBU på HF & VUC Nordsjælland Fælles overordnede indsatsområder Med udgangspunkt i vil vi kursisternes gennemførelse kursisternes læring kursisternes trivsel medarbejdernes

Læs mere

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplanen er udarbejdet foråret 2014. Den er resultatet af det kontinuerlige arbejde, der foregår på skolen med henblik på optimering og udvikling af væsentlige

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

FVU plan fra VUC FYN & FYNS HF-Kursus

FVU plan fra VUC FYN & FYNS HF-Kursus FVU plan fra VUC FYN & FYNS HF-Kursus 1. Evaluering af indsatsen Der ønskes en kvalitativ og kvantitativ evaluering. 1.1 Kvantitativ evaluering: Tabel 1 skal anvendes til at vise konkret, hvor langt det

Læs mere

Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16

Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16 Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16 1. Indledning Denne strategi er udtryk for en status, nogle retningslinjer og en plan for den fortsatte udvikling på it området. Målet er at styrke integrationen af

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for. Aalborg Produktionsskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for. Aalborg Produktionsskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31. UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Aalborg Produktionsskole Dato: 24. januar 2013 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31. december 2015 UMV en indeholder de fire faser,

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Forår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Vejledning til lov og bekendtgørelse Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Gymnasie- og Tilsynskontoret

Læs mere

FASTHOLDELSES- POLITIK

FASTHOLDELSES- POLITIK FASTHOLDELSES- POLITIK 2018-2019 INDHOLD Indledning... 1 Formål og mål... 1 Resultatmål og evaluering for fastholdelse... 1 Skolemiljø... 2 Undervisning... 2 Vejledning... 3 Procedure ved manglende studieaktivitet...

Læs mere

Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl , VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP.

Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl , VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP. Dato: 25/01/2016 Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl. 10.00-12.00, VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP. Deltagere Christian Bock, Henrik Mehlsen, Jens Egon Jørgensen,

Læs mere

Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12

Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12 Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12 Indhold 1. Evalueringsformer der benyttes på skolen 2. Evaluering af den samlede undervisning i skoleåret 3. Plan for opfølgning på evalueringen

Læs mere

Aktiv sygemelding. Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver. Lyngby-Taarbæk

Aktiv sygemelding. Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver. Lyngby-Taarbæk Lyngby-Taarbæk Aktiv sygemelding Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver Lyngby-Taarbæk Informationspjece om ændringerne i sygedagpengeloven af 12. juni 2009 Sygefraværssamtale / Mulighedserklæring

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen Resultatlønskontrakt 2016 2017 for rektor Erik Ernø-Kjølhede Kontrakten dækker perioden 1/8 2016 31/7 2017. Udmålingen af kontraktsummen skal senest være indberettet til Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet

Læs mere

Fastholdelsesstrategi

Fastholdelsesstrategi Fastholdelsesstrategi 1. Indledning Uddannelse spiller en afgørende rolle i den politiske debat om fremtidens velfærdssamfund. Der er i disse år fokus på uddannelsessystemet og på værdien af uddannelse

Læs mere

Overordnet studieplan og kompetencekatalog for HF - ASF på Aabenraa Statsskole

Overordnet studieplan og kompetencekatalog for HF - ASF på Aabenraa Statsskole Overordnet studieplan og kompetencekatalog for HF - ASF på Aabenraa Statsskole Før skolestart Aktivitet: Der afholdes møde med kommende elever og deres forældre. Formål: At introducere programmet for 1.

Læs mere

Ordblindeundervisning. Forberedende Voksenundervisning. Velkommen til Thy-Mors HF & VUC

Ordblindeundervisning. Forberedende Voksenundervisning. Velkommen til Thy-Mors HF & VUC 2-årigt hf Hf-enkeltfag Gymnasial Supplering FLEX- og Fjernundervisning Undervisning for ordblinde Forberedende Voksenundervisning Undervisning på 8.-10. klasse + D-niveau Læs mere på www.vuctm.dk Uddannelse

Læs mere

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister (holdkursister)

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister (holdkursister) FVU-plan På baggrund af Region Syddanmarks oplæg til indhold og form til FVU-planerne, og den efterfølgende drøftelse heraf med voksenuddannelsescentrene og deres uddannelsesudvalg den 27. november 2007,

Læs mere

Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015

Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015 Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015 Formål Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets Bemyndigelse

Læs mere

Kommunikation og ledelse, E12

Kommunikation og ledelse, E12 Kommunikation og ledelse, E12 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan

Læs mere

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010 Uddannelse til alle unge Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 Forord Den foreliggende uddannelsesstrategi for Lolland-Falster har fundet sin udformning gennem det fælleskommunale

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2013 2014 Mål for 2013 Evaluering af mål A: Implementering af den narrative teori og metode Personalegruppen i DSI NETTET I og II er gennem tre år

Læs mere

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen Resultatlønskontrakt: - og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse 1. Undervisning 1.1 Lektieintegreret HF Basisrammen Formålet med udviklingsarbejdet er at styrke læringen i HF-uddannelsen

Læs mere

Resultat af holdevaluering 2012 på VUC Lyngby

Resultat af holdevaluering 2012 på VUC Lyngby Resultat af holdevaluering 2012 på VUC Lyngby 2 Er det første gang du skal evaluere undervisningen på dit hold elektronisk? Abs. Pct. Ja, det er første gang 904 37% Nej, jeg har allerede evalueret på et

Læs mere