HURUP SKOLE. VALGFAG FOR 8. og 9. KLASSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HURUP SKOLE. VALGFAG FOR 8. og 9. KLASSE"

Transkript

1 HURUP SKOLE SKOLEÅRET VALGFAG FOR 8. og 9. KLASSE HURUP SKOLE - UDSKOLINGSAFDELINGEN. Vi ønsker at være: En skole der udfordrer alle En skole der ikke er ens for alle En skole der er tydelig i sine forventninger til de unge og til forældrene En skole der samarbejder med ungdomsuddannelserne, med erhvervslivet og med lokalsamfundet. De fælles rammer: Der udbydes valgfag/retning i (7.), 8. og 9. klasse på Hurup Skole. I alt ca. 6 retninger. Alle klasser bliver i skoleåret helt nystartede, således at eleverne fra Bedsted, Vestervig, Ydby og Hurup starter fra Scratch altså som helt nydannede klasser. Eleverne går i klasser, hvor de har haft mulighed for at vælge 4, som de gerne vil i klasse med. Altså et samarbejde mellem skole og hjem. Undervisningen i alle klasser lever op til lovens krav. De elever som vælger de meget boglige fag får mere end lovens mindstekrav. I praksis betyder det, at de elever der vælger bestemte fag, tilbydes flere timer i bestemte fagområder. Undervisningen i disse fagområder vil opleves som en helhed. Omverdenen, ungdomsuddannelserne og lokalsamfundet vil blive inddraget i arbejdet. Forældrene vil blive involveret. 7. klasse har valgfag for sig selv i traditionel betydning, og kan vælge flere perioder for at snuse til forskellige retninger..

2 I dette hæfte kan du læse lidt om de forskellige fag, og bagerst er der en tilmelding, hvor du kan vælge, hvad du vil deltage i. 8. og 9. skal vælge for et helt år. 8. klasserne : Har du tysk, skal du vælge mindst ét valgfag. Har du ikke tysk, skal du vælge mindst to valgfag. Husk valgene er bindende, at der er almindelig mødepligt, når du er meldt til. Du skal prioritere mindst 3 ønsker med 1, 2, 3. hvor 1 er det fag, du helst vil have. Tilmeldingen afleveres til klasselæreren, eller sende mail til Lise B. Knudsen, afd. leder, som derefter koordinerer holdene. Hurup den 10. maj 2012 Susanna Lange, skoleleder

3 Valgfagene for 8. og 9. klasse International: Retningsfagene er: engelsk, tysk, spansk, fransk, latin Alle eleverne har i 8. klasse spansk. I 9. klasse har alle elever også flere sprogtimer i ovennævnte fag.. Der vil blive tilknyttet et samarbejdsgymnasium i Spanien, startende i 7. klasse og udveksling i 8. klasse. Der vil løbende være kontakt og kommunikation med andre unge på det fælles kommunikationssprog engelsk. Der vil på 8. klassetrin være udveksling med privat indkvartering i løbet af skoleåret. a) Spansk b) Tysk c) Engelsk d) Fransk e) Latin f) MALLORCA SPANSK ( obligatorisk for 8. kl.) Alle i 8. klasse skal vælge dette valgfag Mallorca Spansk, med henblik på udvekslingen i løbet af skoleåret, det er kun et ½ år, derfor må eleverne vælge et af de andre, som de vil få som valgfag i foråret. Valgfaget ligger i efteråret i begyndelsen af skoleåret, så eleverne kan lidt spansk inden de skal til Mallorca.

4 2. Kulturfaglig / musik / drama: Retningsfagene er dansk, samfundsfag, historie, kristendom. Der vil være flere dansk, samfundsfaglige og kulturelle timer. Eleverne vil evt. kunne møde forfattere, kunstnere eller andre krea-tive mennesker Musik og Drama vil være et kerneomdrejningspunkt. Der vil være ud af huset aktiviteter med fokus på kunst: a) 2. Verdenskrig. Der arbejdes skiftevis med tekster, Internet samt film. Vi skal arbejde med de forskellige dele af krigen bl.a.: - Hvorfor startede det hele? - Hvem er hvem? - Hvad skete der? - Hvilke virkninger havde krigen for eftertiden? b) Hamlet hvem er ham Hamlet? Teater og drama. Har du lyst til at optræde på en scene, synge eller spille musik, og tør du kaste dig ud i et langt forløb, hvor vi udforsker en klassiker, så meld dig på valgholdet HAM-LET hvem er ham Hamlet? Med udgangspunkt i Shakespeares skuespil Hamlet, som er skrevet på baggrund af et dansk sagn (Saxo skrev det til eftertiden!) fortolker vi temaet/temaerne i stykket, og med sang og musik laver vi vores egen nutidige udgave. Når det så er teater med musik, skal der også benyttes sminke, kostumer og kulisser. Derfor vil vi også arbejde med kreativ brug af disse virkemidler. Det skal ikke kun dreje sig om at spille skuespil, synge eller musik. Vi skal undersøge Hamlet på kryds og tværs; se film, læse eventyr, tegneserier og børnebøger. Kort sagt finde ud af, hvordan har man tidligere taget livtag med Hamlet og så griber vi fat i opgaven og prøver kræfter med at lave vores egen medrivende udgave af stykket.

5 c) Musik Valgfaget musik for klasse skal vi hovedsagligt arbejde med sammenspil i efteråret. Repertoiret bliver en blanding mellem gamle, nye, danske og udenlandske sange. Til foråret skal vi arbejde sideløbende med musical-valgholdet, og ender ud i at vi skal levere musikken til musicalen. Man skal have en interesse for at spille sammen med andre. Det ville klart være en fordel om man er lettere selvkørende på sit instrument. Der skal selvfølgelig også bruges nogle sangere på holdet. Desuden skal man være åben overfor i perioder, at spille på andre instrumenter, end sit hovedinstrument. Instrument/instrumenter skal oplyses ved tilmeldingen. d) Kor I valgfaget kor for klasse skal vi arbejde med flerstemmig sang. Der vil blive et forløb med nodekendskab, så grundlaget for resten af indholdet bliver lettere tilgængeligt. Repertoiret bliver nogle lettilgængelige sange, som er passende til årstiden vi går i møde. Sværhedsgraden bliver tilpasset den enkelte, så alle får passende udfordring. Man skal have interesse for at synge i et kor sammen med andre. Erfaring med at synge i kor er ikke påkrævet.

6 3.Praksis: Grundfag er dansk, matematik, engelsk og praktiske fag. Der vil være mulighed for at tilbringe en dag om ugen i en virksomhed lokalt Der vil være hjemmearbejde i begrænset omfang Lektiefri Hvis man her vælger tysk vil det have en praktisk og samtalerettet tilgang Der vil kunne arbejdes mere praksisorienteret Der vil i stort omfang være samarbejde med Ungdomsuddannelserne i Thisted og stor fokus på brobygning. a) YT bliver til nyt sy på dit affald Kunne du tænke dig, at pifte tøjet op med en `ny` taske, der lige passer i farven eller kreere dit eget billede, lave armbånd af cykelslanger o.s.v., så er dette kursus lige noget for dig. Det er et eksperimenterende kursus, hvor alt er tilladt og alt kan lade sig gøre. Hvem har f.eks. før syet i en æggebakke? Eller lavet en taske af brunt indpakningspapir, som bare ligner en million? Selv den bedste Guzzi taske vil blegne. Nedenfor er nogle ideer til, hvad du kan begynde at samle sammen: Stofrester - gerne glimmer, guld og andre rædsler, chiffon, tyl, satin, organza. Organza-palet dvs. små stykker i forskellige farver. Engangskarklude/filt Notesbog, så du kan gøre notater, om de eksperimenter du laver Billeder fra ugeblade, aviser eller egne fotos Forskellige typer papir, indpakningspapir, poser, akvarelpapir m.m. Foliebakker, tandpasta- og mayonnaisetuber (gerne rengjorte), poser fra frosne grøntsager, vinposer, kaffeposer, æggebakker m.m. Forklæde. Slikposer

7 b) Billedkunst Lær bl.a. at tegne eller at blive bedre til det. Vi afprøver forskellige teknikker og materialer inden for tegning, akvarel, kridt akryl-maling o.s.v. samt tredimensionelt (ler fedtsten o.l.). Derefter er der mulighed for fordybelse i de enkelte teknikker. Desuden ser vi på egne og andres kunst. Eneste forudsætning er interesse og gå - på - mod. c) Hjemkundskab Vi vil i fællesskab vælge nogle temaer at arbejde med, og under de forskellige temaer vil der blive arbejdet med følgende. Planlægning af måltidet - Tilberedning af måltidet. Smagning af måltidet - Vurdering af måltidet. Vi vil også se på kostens betydning, de enkelte fødevarer, miljø samt hygiejne. Af og til planlægger I selv fra start til slut, lige fra opskrifter, skrive indkøbslister til selv at købe ind, tilberede maden, dække et pænt bord, spise sammen og snakke om de relevante ting i forbindelse med måltidet. Andre gange planlægger vi sammen.

8 4.Sport: Vi kalder retningsfaget sport, idet det åbner mulighed for at inddrage nogle allerede kendte discipliner fra den almindelige idrætsundervisning samt kombinerer det med at præsentere eleverne for nogle nye, anderledes idrætsgrene i lokalområdet. Der vil indgå transport på egne cykler ind imellem, og timerne vil nogle af gangene blive samlet i større blokke for at give mulighed for fordybelse samt ture ud af huset. Der vil blive anvendt gæstelærere, som har spillet divisionsfodbold, samt volleyboldtrænere, som er halvprofessionelle. 5. Naturfaglig Retningsfagene er naturfagene: Matematik Fysik/kemi Geografi Biologi Der vil være flere naturfagstimer. Eleverne i 8. og 9. klasse vil møde elever fra Gymnasiet i Thisted Der vil være flere ud af huset aktiviteter med naturfaglig relevans.

9 6. Nationalpark Nationalparkretningen er for dig, der gerne vil udvide din horisont og være med til at udvikle tilbud for unge i Danmarks første nationalpark. Du vil få en lærer fra skolen som du kender, men denne lærer vil samarbejde med Thisted Kommunes naturvejleder, ungdomsuddannelserne og ikke mindst vil der være en del aktiviteter i naturparken med forskellige gæstelærere, med hver deres fagområde. De to sidste retninger kan evt. kobles sammen afhængig af antal tilmeldte elever. Nationalpark Thy har for nyligt været med i opløbet om at blive et af Verdens syv nye vidundere i fint selskab med steder som Amazonas og Grand Canyon. På linjen vil du deltage i varierende friluftsaktiviteter og oplevelsesture med spæn-dende guider og derigennem få indblik i de forskellige kvaliteter og muligheder, der er i Nationalpark Thy. Nedenfor finder du en liste over nogle af de aktiviteter, man kan lave på National-parklinjen, hvis du synes, det ser fedt ud, og selv har lyst til finde på flere ting til li-sten, er Nationalparklinjen lige noget for dig. Teambuilding ture i naturen Fællesskab, udfordringer og samar-bejde i Nationalpark Thy NatureRace bæredygtig challenge Geocaching Mad med nationalparkingredienser Rollespil om 2. Verdenskrig i Thy Fortidens spor i Nationalparken Jagt Hjortesafari Old School Chat langs kysten Mobilfoto Birdrace Skansebyggeri Nationalparkkunst Strandingshistorie Svampetur

10 TILMELDING Prioritering( 1,2,3 osv.) 1. International: a. Spansk b. Tysk c. Engelsk d. Fransk e. Latin f. Mallorca Spansk ( efterår, oblg. 8.kl.) 2. Kulturfagligt / musisk / drama: a. 2. Verdenskrig b. Hamlet hvem er --- c Musik d Kor 3. Praksis: a. YT bliver til nyt - b. Billedkunst c. Hjemkundskab 4. Sport 5. Naturfaglig 6. Nationalpark Elev navn klasse næste år ( ) forældreunderskrift Afleveres/maile senest onsdag den 16. maj 2012 til: Din klasselærer Sendes til: Hurup Skole Idrætsvej 11, 7760 Hurup Mail: Lise B. Knudsen, afd.leder,-

Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14

Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14 Forvandlende fællesskab Det er dit valg... Velkommen på efterskole Nu sidder du med hæftet Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14. Et hæfte,

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15

Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15 Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15 Det er dit valg... Velkommen på efterskole Nu sidder du med hæftet Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15. Et hæfte, som giver dig et overblik over alle de muligheder,

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

VOSTRUP EFTERSKOLE - SKOLE FOR MUSIK OG TEATER

VOSTRUP EFTERSKOLE - SKOLE FOR MUSIK OG TEATER Indholdsplan for Vostrup Efterskole Skoleåret 2014/2015 VOSTRUP EFTERSKOLE - SKOLE FOR MUSIK OG TEATER 1 15-08-2014 Skolens værdigrundlag Baggrund og formål Rammer og regler Elevgruppe og indmeldelsesprocedure

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE I 2015 2016 Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelserne

Læs mere

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00 Ølstykke 10. klasse Center Ølstykke 10. klasse Center blev indrettet i 2001 i den gamle Jørlunde Sogneskole. Her har der siden været en skole udelukkende for elever på 10. årgang. Den ligger ved hovedvejen

Læs mere

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT ELEMENT SKOLEÅRET 12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE Hvorfor vælge Det 10. Element? Det 10. Element er starten på din ungdomsuddannelse: - du bliver mere afklaret om din fremtid - du styrkes fagligt og

Læs mere

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør 10.kl. 2010/2011 Nordstrandskolen Dragør Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2014 2015 I Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2014 kan du læse om

Læs mere

Springbræt til. Fremtiden

Springbræt til. Fremtiden Springbræt til fremtiden S pri n g b r æ t ti l Fremtiden...FORDI 2011-2012 ...FORDI VESTERVANGSKOLEN Vester Gjesingvej 28 DK 6715 Esbjerg N Tlf.: +45 76165961 Fax: + 45 76165969 LINJE 10 Bakkevejens Skole

Læs mere

Undervisningsmaterialer udviklet til GRUNDSKOLEN

Undervisningsmaterialer udviklet til GRUNDSKOLEN Entreprenørskab er, når der bliver handlet på muligheder og gode ideer, og disse bliver omsat til værdi for andre. Værdien kan være af økonomisk, kulturel eller social art. Undervisningsmaterialer udviklet

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2013 2014 I Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2013 kan du læse om de mange muligheder,

Læs mere

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN ANDERLEDES SKOLEDAG En TEMAAVIS om FOLKESKOLEREFORMENS ELEMENTER - den nye skoledag med mere bevægelse og nye aktiviteter, nye samarbejdspartnere m.m. - og fortællinger

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2014-2015 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015

Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015 Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015 Stemning, samvær og atmosfære Velkommen til et spændende år med mange nye oplevelser, udfordringer og gode venner. Du ønsker dig et super godt år på efterskole.

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn 10. klasse FJORDSKOLEN CPR nr. Adresse Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2015-2016 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

til ungdomsskolen Brug din fritid aktivt sammen med kammerater og veninder på sjove og dygtiggørende aktiviteter i ungdomsskolen.

til ungdomsskolen Brug din fritid aktivt sammen med kammerater og veninder på sjove og dygtiggørende aktiviteter i ungdomsskolen. Program 2015/2016 1 VELKOMMEN til ungdomsskolen Brug din fritid aktivt sammen med kammerater og veninder på sjove og dygtiggørende aktiviteter i ungdomsskolen. Igen i år tilbyder vi i tusindvis af timer,

Læs mere

Valgfagskatalog. Fårvang Skole 2014-2015

Valgfagskatalog. Fårvang Skole 2014-2015 Valgfagskatalog Fårvang Skole 2014-2015 Kære elever i kommende 7. 9. årgang (og deres forældre) I dette katalog kan I læse om de valgfag, I kan vælge på Fårvang Skole. Valgfagene er ikke ordnet i nogen

Læs mere

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

Projektopgaven 9. klasse

Projektopgaven 9. klasse Projektopgaven 9. klasse http://www.emu.dk/elever7-10/projektarbejde/projektopgaven/ Projektopgaven i 9. klasse Projektopgaven er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder.

Læs mere

Spotlightdans fra projekt Lysleg

Spotlightdans fra projekt Lysleg Spotlightdans fra projekt Lysleg Der er to måder at være kreativ på. Man kan synge og danse, eller man kan skabe omgivelser, hvor sangere og dansere blomstrer. Warren G. Bennis Tusind tak til BUPL for

Læs mere

10. klasse. på Tingagerskolen. - et godt udgangspunkt! skolen 10. klasse

10. klasse. på Tingagerskolen. - et godt udgangspunkt! skolen 10. klasse 10. klasse på Tingagerskolen rbejde I sama msngdo u d e m skolen 10. klasse - et godt udgangspunkt! Er du klar til 10. klasse? Faglige udfordringer Kompetent uddannelsesvejledning Oplevelser for livet

Læs mere

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 2015/2016 STUDIERETNINGER - TEMAFAG - VALGFAG 10 CV STUDIERETNINGER De 6 studieretninger giver dig mulighed for at specialisere dig i den retning, du gerne vil alt efter

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

Kom længere. wwww.lamgkaer.dk. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk

Kom længere. wwww.lamgkaer.dk. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk Grafisk design: sandahls.net. Denne tryksag er trykt på FSC certificeret papir. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk facebook.com/langkaer Instagram:

Læs mere

Indholdsplan 2014-15

Indholdsplan 2014-15 Indholdsplan 2014-15 Indholdsplan for Faaborgegnens Efterskole 2014-15 Skolens historie side 3 Skolens elever 3 Skolens ansatte 3 Skolens pædagogiske manifest 4 FAAE etik 7 Efterskolelivet 8 - FAAEmiliegrupper

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere