Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner."

Transkript

1 Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-1 år 250,00 DKK Til indlæring af korrekt udtale har websitet en lang række faciliteter og interaktive øvelser. Der er bl.a. en oversigt over alle lyde på moderne standardkinesisk med lyd og øvelser til indlæring og træning af udtale. I tilknytning til hver lektion indeholder websitet bl.a. flashcards med lyd til gloseindlæring og glosetræning. En speciel facilitet ved disse flashcards er, at man kan skifte mellem skrifttegn, pinyin transskription og dansk oversættelse. Desuden indeholder siden oplæsning ved indfødte kinesere af kinesiske tekster og dialoger. Endvidere omfatter sitet øvelser og spil, der fokuserer på forskellige indlæringsaspekter samt lytteøvelser, læseøvelser, tekstforståelse, grammatiske øvelser, visuelle øvelser m.v. Materialet på websitet supplerer bogen Kinesisk 1 og er særdeles velegnet til alle ungdomsuddannelser, til grundskolens overbygning og til selvstudium. Desuden er websitet anvendeligt til videregående uddannelser. Kinesisk 1 - CD 1. udgave, 2006 ISBN CD tilknyttet Kinesisk ,00 DKK Inkl. moms På CD erne er alle tekststykker fra Kinesisk 1 indtalt i to forskellige taletempi af indfødte kinesere: først et langsomt tempo, hvor lyde og toner udtales klart og tydeligt og dernæst et hurtigere og mere flydende tempo. Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk. Alle bogens gloser og deres danske oversættelse er også oplæst på CD erne. CD erne kan dermed også benyttes til gloseindlæring uden brug af tekstbogen, en facilitet som erfaringsmæssigt er meget befordrende for indlæring af sproget. Alle ekstra gloser og deres danske oversættelse er også læst op på CD erne og er markeret med et lydikon i tekstbogen. Kinesisk 1 er udgivet med støtte fra Undervisningsministeriet.

2 Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2006 ISBN Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere er et nyudviklet, dansk baseret undervisningsmateriale, der henvender sig til alle, der vil lære kinesisk. 475,00 DKK Inkl. moms Lærebogen er baseret på indlæring af transskriptionssystemet hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og øvelser. Tekstbogens mange illustrationer og fotos underbygger de enkelte tekststykkers indhold og vil kunne fungere som udgangspunkt for konversationsøvelser. Bogen tilsigter at give dig såvel et grundlag for at kunne føre en elementær mundtlig samtale på kinesisk som en basal viden om kinesisk kultur og levevis. Hvert kapitel indeholder tekststykker udformet som dialog, sproglige øvelser, gloser og grammatik. Kapitlerne er rigt forsynet med kulturelle informationer om såvel klassisk som moderne kinesisk levevis og kultur. Teksterne introducerer dig for basale og relevante kommunikative situationer og omhandler temaer og situationer, som man som rejsende i Kina typisk vil komme ud for. På CD erne, som skal indkøbes separat, er der oplæsninger af bogens tekster ved indfødte kinesere. På det selvstændige website, som ligeledes skal indkøbes separat, findes interaktive opgaver til træning af gloseindlæring og sprogfærdighed samt oplæsninger. Materialet er velegnet til både klasseundervisning og til selvstudium og henvender sig til både grundskolens overbygning, ungdomsuddannelserne og alle andre, der ønsker at lære kinesisk fra bunden. Desuden kan udgivelsen også bruges på videregående uddannelser. Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere er udgivet med støtte fra Thomas B. Thriges Fond, Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet. Nomineret til undervisningsmiddelprisen 2007.

3 Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2006 ISBN Kinesisk 1 Kinesisk sprog for begyndere er et nyudviklet, dansk baseret undervisningsmateriale, der henvender sig til alle, der vil lære kinesisk. Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere - 4 år 312,50 DKK Lærebogen er baseret på indlæring af transskriptionssystemet hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og øvelser. Tekstbogens mange illustrationer og fotos underbygger de enkelte tekststykkers indhold og vil kunne fungere som udgangspunkt for konversationsøvelser. Bogen tilsigter at give dig såvel et grundlag for at kunne føre en elementær mundtlig samtale på kinesisk som en basal viden om kinesisk kultur og levevis. Hvert kapitel indeholder tekststykker udformet som dialog, sproglige øvelser, gloser og grammatik. Kapitlerne er rigt forsynet med kulturelle informationer om såvel klassisk som moderne kinesisk levevis og kultur. Teksterne introducerer dig for basale og relevante kommunikative situationer og omhandler temaer og situationer, som man som rejsende i Kina typisk vil komme ud for. På CD erne, som skal indkøbes separat, er der oplæsninger af bogens tekster ved indfødte kinesere. På det selvstændige website, som ligeledes skal indkøbes separat, findes interaktive opgaver til træning af gloseindlæring og sprogfærdighed samt oplæsninger. Materialet er velegnet til både klasseundervisning og til selvstudium og henvender sig til både grundskolens overbygning, ungdomsuddannelserne og alle andre, der ønsker at lære kinesisk fra bunden. Desuden er ebogen også anvendelig på de videregående uddannelser. Kinesisk 1 Kinesisk sprog for begyndere er udgivet med støtte fra Thomas B. Thriges Fond, Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet. Nomineret til undervisningsmiddelprisen ebogen fylder 32 MB. Kinesisk 1 - tekstbog, øvebog og cd (sampak) 1. udgave, 2015 ISBN Hele pakken til Kinesisk ,00 DKK Inkl. moms Denne pakke består af: Kinesisk 1 Kinesisk 1 - øvebog Kinesisk 1 - cd

4 Kinesisk 1 - øvebog 1. udgave, 2007 ISBN Kinesisk 1 - Øvebog er et supplement til lærebogen Kinesisk 1 - Kinesisk Sprog for Begyndere og følger lærebogen lektion for lektion. 245,00 DKK Inkl. moms Kinesisk 1 - øvebog lægger vægt på at stimulere brugernes talefærdighed lige fra begyndelsen og er derfor særligt centreret omkring kommunikative øvelser. Kinesisk 1 - øvebog indeholder et bredt spektrum af både mundtlige og skriftlige øvelser, som varierer i udformning og sværhedsgrad. Til hver lektion findes udtaleøvelser, toneøvelser, gloseøvelser, kommunikationsøvelser og andre mere frie øvelsestyper. Øvelserne træner evnen til at tale, skrive, læse og forstå moderne standardkinesisk (mandarin). For at øge brugervenligheden er der fra og med andet oplag af øvebogen nummerering af samtlige øvelser i bogen, ligesom der er gjort ekstra plads til at løse de mange opgaver. Kinesisk 2 1. udgave, 2008 ISBN Websitet indeholder en lang række interaktive øvelser til indlæring og repetition af lærebogens temaer. Kinesisk 2-1 år 250,00 DKK Øvelserne på dette website træner evnen til at forstå kinesisk både mundtligt og skriftligt. Websitet er derfor opdelt i lytteøvelser, videoøvelser, øvelser i tekstforståelse m.v. På websitet finder man samtlige lærebogens gloser som flashcards, beregnet til både gloseindlæring og repetition. En speciel facilitet ved disse flashcards er, at man kan skifte mellem kinesiske skrifttegn, pinyin-transskription og dansk oversættelse. Alle flashcards er forsynet med lyd. Websitet, der løbende bliver opdateret og udvidet, indeholder desuden supplerende materiale, som f.eks. videointerviews samt løsningsforslag til opgaver i tekstbogen og links til relevante hjemmesider. Materialet på websitet supplerer bogen Kinesisk 2 - Kinesisk Sprog for Begyndere, men er tillige særdeles velegnet til selvstudium. Desuden er det også anvendeligt på videregående uddannelser.

5 Kinesisk 2 - CD 1. udgave, 2007 ISBN CD tilknyttet Kinesisk ,00 DKK Inkl. moms På CD'erne er alle tekststykker fra Kinesisk 2 indtalt i to forskellige taletempi af indfødte kinesere: først et langsomt tempo, hvor lyde og toner udtales klart og tydeligt og dernæst et hurtigere og mere flydende tempo. Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk. Alle bogens gloser og deres danske oversættelse er også oplæst på CD'erne. CD'erne kan dermed også benyttes til gloseindlæring uden brug af tekstbogen, en facilitet som erfaringsmæssigt er meget befordrende for indlæring af sproget. Kinesisk 2 er udgivet med støtte fra Undervisningsministeriet. Kinesisk 2 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2007 ISBN En grundlæggende introduktion til det kinesiske sprog, som henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd og en basal grammatikforståelse på kinesisk. 475,00 DKK Inkl. moms Kinesisk 2 - Kinesisk for begyndere giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af transskriptionssystemet Hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og gloser. Kinesisk 2 indfører dig i det kinesiske sprog og den kinesiske kultur på en levende måde. Bogen introducerer temaer som sport og fritid, det kinesiske køkken, uddannelse, kommunikation og underholdning. Hver lektion består af dialoger, gloser, grammatik, danske oversættelser af alle tekststykker og mange pædagogisk tilrettelagte øvelser samt opgaver til styrkelse af den kommunikative kompetence. Desuden indeholder Kinesisk 2 uddrag af kinesiske tekststykker. Kinesisk 2 har et stort billedmateriale og indeholder en righoldig introduktion af det moderne Kinas kultur og samfund. Bogen er en selvstændig del af et nyudviklet begyndersystem i kinesisk sprog. Bogen indeholder en udvidet gloseliste, der også medtager gloserne fra Kinesisk 1. Kinesisk 2 - Kinesisk for begyndere er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge underviser og forsker i kinesisk sprog og kultur. Begge forfattere har rejst og boet i Kina i længere perioder. CD er og adgang til til Kinesisk 2 website skal indkøbes separat. Kinesisk 2 er udgivet med støtte fra Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet.

6 Kinesisk 2 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2007 ISBN En grundlæggende introduktion til det kinesiske sprog, som henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd og en basal grammatikforståelse på kinesisk. Kinesisk 2 - Kinesisk sprog for begyndere - 4 år 312,50 DKK Kinesisk 2 Kinesisk for begyndere giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af transskriptionssystemet Hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og gloser. Kinesisk 2 indfører dig i det kinesiske sprog og den kinesiske kultur på en levende måde. Bogen introducerer temaer som sport og fritid, det kinesiske køkken, uddannelse, kommunikation og underholdning. Hver lektion består af dialoger, gloser, grammatik, danske oversættelser af alle tekststykker og mange pædagogisk tilrettelagte øvelser samt opgaver til styrkelse af den kommunikative kompetence. Desuden indeholder Kinesisk 2 uddrag af kinesiske tekststykker. Kinesisk 2 har et stort billedmateriale og indeholder en righoldig introduktion af det moderne Kinas kultur og samfund. Bogen er en selvstændig del af et nyudviklet begyndersystem i kinesisk sprog. Bogen indeholder en udvidet gloseliste, der også medtager gloserne fra Kinesisk 1. Kinesisk 2 Kinesisk for begyndere er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge underviser og forsker i kinesisk sprog og kultur. Begge forfattere har rejst og boet i Kina i længere perioder. CD er og adgang til til Kinesisk 2 website skal indkøbes separat. Kinesisk 2 er udgivet med støtte fra Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet. Kinesisk 2 - øvebog 1. udgave, 2008 ISBN Kinesisk 2 - Øvebog er et supplement til lærebogen Kinesisk 2 - Kinesisk Sprog for Begyndere og følger lærebogen lektion for lektion. 245,00 DKK Inkl. moms Kinesisk 2 - Øvebog lægger vægt på at stimulere brugernes talefærdighed og er derfor særligt centreret omkring kommunikative øvelser. Kinesisk 2 - Øvebog indeholder et bredt spektrum af både mundtlige og skriftlige øvelser, som varierer i udformning og sværhedsgrad. Til hver lektion findes toneøvelser, gloseøvelser, kommunikationsøvelser, interviews, rollespil, oversættelsesøvelser, korte ekstemporaltekster, samt andre mere frie øvelsestyper. Øvelserne træner evnen til at tale, skrive, læse og forstå moderne standardkinesisk. Kinesisk 2 - Øvebog anvender transskriptionssystemet Hanyu Pinyin, men indeholder tillige skrifttegn til samtlige gloseøvelser, ligesom alle nye gloser angives både med skrifttegn og med Hanyu Pinyin.

7 Kinesisk 3 - kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2010 ISBN Lær at kommunikere på moderne kinesisk med fokus på indlæring af kinesiske originaltekster. Kinesisk 3 - kinesisk sprog for begyndere - 4 år 312,50 DKK Denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere forudsætter et basalt kinesisk ordforråd. Kinesisk 3 henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd på kinesisk. Med denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere, vil du lære at læse og forstå lettere kinesiske originaltekster og derudfra øge evnen til at kunne kommunikere på kinesisk. Kinesisk 3 giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse og læsefærdighed. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af kinesiske skrifttegn, men indeholder tillige transskriptionssystemet Hanyu pinyin til alle tekster og gloser. Kinesisk 3 er opdelt i otte lektioner, hver bestående af en længere kinesisk originaltekst og to relevante dialoger. Originalteksterne er skrevet af kinesiske studerende fra Beijing og teksterne introducerer temaer som miljø, kunst og kultur, filosofi og religion, kinesiske mærkedage og forandringerne i det moderne Kina. Tilknyttet hver lektion er relevant kulturstof, som belyser og perspektiverer teksternes tematik, samt gloser, grammatik, sproglige og skriftlige øvelser mv. Kinesisk 3 er en selvstændig del af Systimes prisvindende begyndersystem i kinesisk sprog. Kinesisk 3 er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge i en lang årrække har forsket og undervist i kinesisk sprog og kultur. Kinesisk 3 udgives med støtte fra Laurits Andersens Fond og S.C. Van Fonden.

8 Kinesisk 3 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2010 ISBN Lær at kommunikere på moderne kinesisk med fokus på indlæring af kinesiske originaltekster. 475,00 DKK Inkl. moms Denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere forudsætter et basalt kinesisk ordforråd. Kinesisk 3 henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd på kinesisk. Med denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere, vil du lære at læse og forstå lettere kinesiske originaltekster og derudfra øge evnen til at kunne kommunikere på kinesisk. Kinesisk 3 giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse og læsefærdighed. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af kinesiske skrifttegn, men indeholder tillige transskriptionssystemet Hanyu pinyin til alle tekster og gloser. Kinesisk 3 er opdelt i otte lektioner, hver bestående af en længere kinesisk originaltekst og to relevante dialoger. Originalteksterne er skrevet af kinesiske studerende fra Beijing og teksterne introducerer temaer som miljø, kunst og kultur, filosofi og religion, kinesiske mærkedage og forandringerne i det moderne Kina. Tilknyttet hver lektion er relevant kulturstof, som belyser og perspektiverer teksternes tematik, samt gloser, grammatik, sproglige og skriftlige øvelser mv. Kinesisk 3 er en selvstændig del af Systimes prisvindende begyndersystem i kinesisk sprog. Kinesisk 3 er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge i en lang årrække har forsket og undervist i kinesisk sprog og kultur. Kinesisk 3 udgives med støtte fra Laurits Andersens Fond og S.C. Van Fonden. Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog 1. udgave, 2012 ISBN Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog træner evnen til at læse og skrive de kinesiske skrifttegn. 295,00 DKK Inkl. moms Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog indeholder et bredt spektrum af øvelser, som varierer i udformning og sværhedsgrad. Øvelserne træner skrifttegnsgenkendelse gennem skrivning, læsning og oversættelse. En række øvelser fokuserer på skrifttegnenes opbygning, med særlig vægt på de streger og komponenter, der udgør tegnene. Der er også øvelser, der træner forståelsen af skrifttegnenes form, udtale og betydning, og øvelser, der fokuserer på skrifttegnenes betydning i ord og sætninger. Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog er et supplement til lærebogen Kinesiske skrifttegn for begyndere og følger lærebogen lektion for lektion.

9 Kinesiske skrifttegn for begyndere lær at læse og skrive 300 basale kinesiske skrifttegn 1. udgave, 2011 ISBN Systematisk og pædagogisk introduktion til de kinesiske skrifttegn. Lær at læse og skrive 300 basale kinesiske skrifttegn. 475,00 DKK Inkl. moms Kinesiske skrifttegn for begyndere er en analytisk og systematisk introduktion til de kinesiske skrifttegn. Bogens bærende idé er at den mest holdbare og effektive måde at lære at skrive og læse tegnene er at forstå dem. Der er tusindvis af skrifttegn, men de er ikke tilfældigt skabt. Der ligger et logisk system bag deres design og at forstå dette system gør det betydeligt nemmere at lære tegnene og aktivt at kunne anvende dem. Kinesiske skrifttegn for begyndere er opdelt i to hovedafsnit. Første afsnit: Følger opbygningen af det kinesiske skriftsprog fra de basale streger til hele sætninger Præsenterer udviklingen fra de første primitive billedtegn til de skrifttegn, som anvendes i dag Introducerer de byggeklodser, som tegnene er sammensat af, reglerne for at skrive tegn og streger, den historiske udvikling af skrifttegn og skrifttyper, kinesisk kalligrafi og endelig kinesisk orddannelse Andet afsnit: Præsenterer 300 basale skrifttegn, fordelt på 15 lektioner med hver 20 nye skrifttegn og gloser, som indeholder de nye eller allerede indlærte skrifttegn Viser hvordan tegnene skrives streg for streg og angiver deres udtale og betydning Informerer om tegnets etymologiske oprindelse, dets traditionelle form, et diagram der illustrerer dets opbygning, antal streger der indgår i tegnet, hvilke komponenter der indgår i tegnet, og hvilken komponent (radikal) der skal anvendes til ordbogsopslag Giver eksempler på, hvordan tegnet indgår i ord og sætninger i det kinesiske sprog

10 Ni hao Zhongguo - Chinese Language and Culture for beginners. Module 1 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Christian Nielsen, Lene Sønderby Bech Pīnyīn text tool Interactive sound panel 140 videos 400 audio files 120 individual words in the glossary Explanation of words 45 assignments 240 interactive exercises 26 listening exercises 220 pages Ni hao Zhongguo - Chinese Language and Culture for beginners. Module 1-1 år Ni hao Zhongguo - Chinese Language and Culture for beginners. Module 1-4 år 295,00 DKK 495,00 DKK Nǐ hǎo Zhōngguó, module 1 is a beginners course in Chinese based on a communicative approach to learning the Chinese language. The intention is to give you the opportunity to apply actively what you have learned from the very beginning. Furthermore, this digital publication contains texts, illustrations, video recordings of native speakers enacting the dialogues, sound recordings, grammar and language theory, cultural notes, vocabulary lists and all kinds of interactive exercises and other exercises. Each of the six chapters is designed to gradually build your language skills with regard to: Reading comprehension Listening comprehension Language production Interaction Nǐ hǎo Zhōngguó, module 1 focuses on the language needed to introduce yourself to the Chinese. The vocabulary and language style are based on the present day language used in the People s Republic of China. All texts and exercises are written either in English or in Chinese using the Hànyǔ Pīnyīn transcription system. However, the texts are also available in versions with Chinese characters. Readings of all the texts are video recorded in China with native Chinese speakers. These recordings give you an authentic experience of the language and ensure that reading and oral skills supplement each other.

11 Ni hao Zhongguo - Kinesisk sprog og kultur for begyndere. Modul 1 1. udgave, 2014 ISBN Pīnyīn-tekstværktøj Interaktivt lydpanel 140 videoer 400 audiofiler 120 gloser og ordforklaringer 45 opgaver 240 interaktive øvelser 26 lytteøvelser 220 sider Ni hao Zhongguo - Kinesisk sprog og kultur for begyndere. Modul 1-1 år Ni hao Zhongguo - Kinesisk sprog og kultur for begyndere. Modul 1-4 år 295,00 DKK 495,00 DKK Nǐ hǎo Zhōngguó Kinesisk sprog og kultur for begyndere - ibog indeholder både video, lyd, tekster og interaktive øvelser samlet i et og samme materiale. Nǐ hǎo Zhōngguó Kinesisk sprog og kultur for begyndere - ibog tilbyder en basal indføring i moderne kinesisk sprog og kultur. Alle kapitler er centreret omkring temaer, som er relevante for at kunne begå sig i det moderne Kina. Indlæringen er baseret på transskriptionssystemet Hànyǔ Pīnyīn, men samtlige tekster findes også med kinesiske skrifttegn og i danske oversættelser. Alle udgivelsens tekster findes som videoer, optaget i Kina med indfødte kinesere. Teksterne suppleres af en stor mængde interaktive øvelser til træning af udtale, ordforråd, tekstforståelse og grammatiske regler, hvor man får direkte feedback på sine besvarelser. Hvert kapitel giver en gennemgang af den grammatik, som kapitlet indeholder og præsenterer de vigtigste kulturelle og samfundsmæssige temaer.

12 Ni hao Zhongguo - Kinesisk sprog og kultur for begyndere. Modul 2 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Christian Nielsen, Lene Sønderby Bech Udbygger og repeterer de færdigheder som blev lært i modul 1. Pīnyīn-tekstværktøj Interaktivt lydpanel 130 videoer 239 gloser og ordforklaringer 102 opgaver 236 interaktive øvelser 29 lytteøvelser. Ni hao Zhongguo - Kinesisk sprog og kultur for begyndere. Modul 2-1 år Ni hao Zhongguo - Kinesisk sprog og kultur for begyndere. Modul 2-4 år 295,00 DKK 495,00 DKK Nǐ hǎo Zhōngguó Kinesisk sprog og kultur for begyndere, modul 2, udbygger og repeterer de færdigheder som blev lært i modul 1. Modul 2 er fokuseret på indlæring af de kinesiske skrifttegn og introducerer relevante emner som: hobby sport rejse klokken undervisning skoleliv. Dette er emner som er relevante for at kunne begå sig i Kina og som giver et godt udgangspunkt til at lære mere om kinesisk sprog og kultur. Nǐ hǎo Zhōngguó Kinesisk sprog og kultur for begyndere ibog indeholder både video, lyd, tekster og interaktive øvelser samlet i et og samme materiale. Alle udgivelsens tekster findes som videoer, optaget i Kina med indfødte kinesere. Teksterne suppleres af en stor mængde interaktive øvelser til træning af udtale, ordforråd, tekstforståelse og grammatiske regler, hvor man får direkte feedback på sine besvarelser. Hvert kapitel giver en gennemgang af den grammatik, som kapitlet indeholder og præsenterer de vigtigste kulturelle og samfundsmæssige temaer. Nǐ hǎo Zhōngguó Kinesisk sprog og kultur for begyndere, modul 2, er andet modul i en serie på i alt fire moduler.

Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk.

Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk. Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761614155 Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-4

Læs mere

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner.

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761614155 Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-1

Læs mere

Grundskolen - Indskoling

Grundskolen - Indskoling Grundskolen - Indskoling Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Kort og anvendelsesorienteret ebog

Læs mere

Grundskolen - Mellemtrin

Grundskolen - Mellemtrin Grundskolen - Mellemtrin Flipped Classroom 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761670236 Forfatter(e) Henning Romme Lund Boost elevaktiviteten i klassen med Flipped Classroom. 11 eksempler 26 videoeksempler 8

Læs mere

Grundskolen - Udskoling

Grundskolen - Udskoling Grundskolen - Udskoling (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Grundskolen (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Grundskolen (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Kapitel 1 Niveau 1 Målsætning og indhold

Kapitel 1 Niveau 1 Målsætning og indhold Kapitel 1 Niveau 1 Målsætning og indhold 1.1 Målsætning Studerende, som befinder sig på ISUKS's niveau 1, er i stand til at forstå grundlæggende sproglige materialer, der relaterer sig til almindelige

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Grundskolen (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere

Læs mere

Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010

Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010 Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som alment

Læs mere

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no?

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? Cd A que no? - CD ISBN 13 9788761617682 Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? 200.00 DKK Inkl. moms CD'en

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet:

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet: Mein Sport Af Christian Falkesgaard Brendholdt Kompetencenområder: Mundtlig kommunikation og skriftlig kommunikation Færdigheds-vidensområder: Lytning (trin 1, fase 3) Læsning (trin 1, fase 3) Tekster

Læs mere

Hvad lærer børn når de fortæller?

Hvad lærer børn når de fortæller? Liv Gjems Hvad lærer børn når de fortæller? Børns læreprocesser gennem narrativ praksis Oversat af Ea Tryggvason Bay Indhold Dansk introduktion af Ole Løw 5 Forord 7 Kapitel 1 Indledning 9 Børns læring

Læs mere

Fagplan for tysk. Enghaveskolen Fagplan Tysk- side 1. Fagformål. Centrale kundskabs- og færdighedsområder

Fagplan for tysk. Enghaveskolen Fagplan Tysk- side 1. Fagformål. Centrale kundskabs- og færdighedsområder Fagplan for tysk Fagformål Eleverne skal i faget tysk udvikle kompetencer til at forstå og udtrykke sig på tysk både mundtligt og skriftligt i et forståeligt og sammenhængende sprog. Eleverne skal samtidig

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Grundforløb, efterår 2009 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Basisundervisning i modtageklasser Mette Pedersen, Dagmarskolen Ringsted

Basisundervisning i modtageklasser Mette Pedersen, Dagmarskolen Ringsted Basisundervisning i modtageklasser Mette Pedersen, Dagmarskolen Ringsted Mål for dagen: Målene for i dag er, at du: Får konkrete ideer til, hvordan du kan planlægge, udføre og evaluere et differentieret

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Social historier + Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Det er barnets / den unges opfattelse af en situation som bestemmer, hvordan

Læs mere

øger bevidsthed om indlæringsprocessen

øger bevidsthed om indlæringsprocessen Ditte Gadegaard og Lucas Ruiz, forfattere IT øger bevidsthed om indlæringsprocessen Ægteparret Ditte Gadegaard og Lucas Ruiz er forfattere på de spanske Systime-udgivelser Espacios og La Lengua de las

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

SPROGVURDERING OG AF 3-ÅRIGE

SPROGVURDERING OG AF 3-ÅRIGE SPROGVURDERING OG SPROGStimulering AF 3-ÅRIGE kort fortalt 2 KÆRE FORÆLDRE Sprog er et vigtigt redskab til at kunne sætte ord på sine følelser og meninger. Børns sproglige udvikling i de første leveår

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

KLASSE UNDERVISNINGSPLAN ENGELSK

KLASSE UNDERVISNINGSPLAN ENGELSK 2015-16 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN ENGELSK Lærer: Ivan Gaseb I engelsk i 5. klasse lægges vægt på kommunikative færdigheder, sprog og sprogbrug, sprogtilegnelse og de interkulturelle kompetencer. Elevernes

Læs mere

1. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK

1. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK 2015-16 Lærer: KC Forord til faget i klassen I den daglige undervisning vil vi skifte mundtligt og det skriftligt arbejde. Dette gør vi bl.a. gennem fællessnak på klassen og med hinanden og gennem forskellige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2010 HTX

Læs mere

Årsplan engelsk 1. klasse 2016/17

Årsplan engelsk 1. klasse 2016/17 Årsplan engelsk 1. klasse 2016/17 Hovedvægten i engelskundervisningen lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Undervisningen tilrettelægges således

Læs mere

Hvordan ser FFM ud i forhold til at implementere sprogbaseret undervisning? 6. SFLP Konference

Hvordan ser FFM ud i forhold til at implementere sprogbaseret undervisning? 6. SFLP Konference Hvordan ser FFM ud i forhold til at implementere sprogbaseret undervisning? Vi vil se på Forenklede fælles mål i fagene Sprog som tværgående emne Målstyret undervisning Sprogbaseret undervisning Forenklede

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Hanna Cohen s Holy Communion

Hanna Cohen s Holy Communion Hanna Cohen s Holy Communion Niveau 7. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i kortfilmen Hannah Cohen s Holy Communion. Filmen handler om den 7-årige jødiske pige, Hannah,

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi B 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

4. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN ENGELSK

4. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN ENGELSK 2015-16 Lærer: Ivan Gaseb Forord til faget i klassen I engelsk i 4. klasse lægges vægt på kommunikative færdigheder, sprog og sprogbrug, sprogtilegnelse og de interkulturelle kompetencer. Der vil dog stadigvæk

Læs mere

Uddannelsesplan for pæd. stud.

Uddannelsesplan for pæd. stud. Uddannelsesplan for pæd. stud. Med denne folder vil vi byde dig velkommen, som studerende på Boenheden Højtoftevej 50. Her kan du læse lidt om hvem vi er og hvad vi beskæftiger os med, samt forskellige

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014. Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494

Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014. Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014 Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Indholdsfortegnelse Censorvejledning engelsk B, hf... 1 Maj 2014... 1 Opgavesættet... 1 Bedømmelsen... 1 Opgaveinstruksens

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N E S I S K. September 1997

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N E S I S K. September 1997 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N E S I S K September 1997 Senest revideret maj 2007 Kapitel 1: Formål og faglig beskrivelse 1. Suppleringsuddannelsen

Læs mere

Flipped Classroom. Organiser din undervisning med Flipped Classroom

Flipped Classroom. Organiser din undervisning med Flipped Classroom Flipped Classroom Organiser din undervisning med Flipped Classroom Henning Romme Lund Lektor i samfundsfag og historie Pædaogisk IT-vejleder Forfatter til Flipped classroom kom godt i gang, Systime 2015.

Læs mere

Kinesisk B Valgfag. Vejledning / Råd og vink Ministeriet for Børn og Undervisning, Kontor for gymnasiale uddannelser 2012

Kinesisk B Valgfag. Vejledning / Råd og vink Ministeriet for Børn og Undervisning, Kontor for gymnasiale uddannelser 2012 Kinesisk B Valgfag Vejledning / Råd og vink Ministeriet for Børn og Undervisning, Kontor for gymnasiale uddannelser 2012 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Undervisningsplan for dansk Mellemafdelingen, 3., 4. og 5. klasse

Undervisningsplan for dansk Mellemafdelingen, 3., 4. og 5. klasse M E L L E M A F D. Undervisningsplan for dansk Mellemafdelingen, 3., 4. og 5. klasse Det følgende er faste elementer i undervisningen. Planlægningen og placeringen i årsplanen er med til at sætte rammen

Læs mere

SPROG PÅ AFTENSKOLE. Spansk Fransk. Kinesisk. Italiensk. Tysk Erhvervssprog

SPROG PÅ AFTENSKOLE. Spansk Fransk. Kinesisk. Italiensk. Tysk Erhvervssprog SPROG PÅ AFTENSKOLE Engelsk Dansk Kinesisk Italiensk Spansk Fransk Tysk Erhvervssprog 2016 Hvad er en ibog? En ibog er en interaktiv bog, som bruges via internettet. Den er the missing link mellem den

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag.

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Indhold: 1. Overordnet plan for grundforløbet Tema 1: Kulturelt område

Læs mere

Læseplan for valgfaget spansk

Læseplan for valgfaget spansk Læseplan for valgfaget spansk Indhold Indledning 3 Trinforløb 7./8./9. klasse 4 Kommunikation 4 Kultur og samfund 6 Spansk som flerårigt forløb 6 Indledning Faget spansk som valgfag er etårigt i Folkeskolen

Læs mere

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Gennemførelse Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

Reventlow Lille Skole

Reventlow Lille Skole 1 Reventlow Lille Skole - så kan du lære det! Engelsk 3.-4. Der vil mundtlig primært blive arbejdet ud fra clio portalen skriftligt arejder vi enten med pirana eller lets do it. Måned Uge nr. Forløb Antal

Læs mere

Efteruddannelse for trænere i kreds 3

Efteruddannelse for trænere i kreds 3 Juli 2016 Efteruddannelse for trænere i kreds 3 19. og 20. november 2016 Viborg Vandrerhjem, Vinkelvej 36, 8800 Viborg Det populære Viborg-kursus med masser af læring og inspiration. Vi har forsøgt at

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur Faglighed, test og evalueringskultur Joan Bentsen Søren Witzel Clausen Jens Peter Møller Birgitte Lund Nielsen Henrik Nørregaard Evaluering og test i geografi Indhold Forord 5 Test i geografi og skolens

Læs mere

Læsepolitik. for Billund Kommune

Læsepolitik. for Billund Kommune Læsepolitik for Billund Kommune Aug. 2009 Billund Kommune informerer Forord Børn i Billund Kommune skal blive endnu bedre læsere! Læsepolitik for Billund Kommune er den overordnede ramme, som er blevet

Læs mere

De nye prøveformer sprogsyn og meget mere. Dorte Fristrup Rektor, Århus Statsgymnasium

De nye prøveformer sprogsyn og meget mere. Dorte Fristrup Rektor, Århus Statsgymnasium De nye prøveformer sprogsyn og meget mere Dorte Fristrup Rektor, Århus Statsgymnasium Hvad vil vi egentlig med skriftlige prøver? Tjekke elevernes viden og kunnen ift læreplanernes faglige mål Individuelt

Læs mere

Årsplan for engelsk i 6. klasse Skoleåret 2016/2017

Årsplan for engelsk i 6. klasse Skoleåret 2016/2017 Årsplan for engelsk i 6. klasse Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er De forenklede fællesmål for faget engelsk. Arbejdsformer: Vi arbejder både i grupper, i par og enkeltvis. Desuden

Læs mere

Lektiehjælp i SFO. inspiration til den pædagogiske praksis. Rikke Nielsen

Lektiehjælp i SFO. inspiration til den pædagogiske praksis. Rikke Nielsen sfo-pædagogik Lektiehjælp i SFO inspiration til den pædagogiske praksis Rikke Nielsen Rikke Nielsen Lektiehjælp i SFO inspiration til den pædagogiske praksis 1. udgave, 1. oplag, 2011 2011 Dafolo Forlag

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Opgaveproduktion og kvalitetssikring af opgaver til de nationale test

Opgaveproduktion og kvalitetssikring af opgaver til de nationale test Afdeling for Almen Uddannelse og Tilsyn Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Opgaveproduktion og kvalitetssikring

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Undervisningen i AP har 42 timer til rådighed (= 26½ moduler), som i moduler fordeler sig således:

Undervisningen i AP har 42 timer til rådighed (= 26½ moduler), som i moduler fordeler sig således: Til undervisere i AP: Undervisningen i AP har 42 timer til rådighed (= 26½ moduler), som i moduler fordeler sig således: Screeningstest (½ modul), midtvejstest (½ modul) + afslutningstest (1 modul) Ordklasser:

Læs mere

Kulturforståelse B valgfag, juni 2010

Kulturforståelse B valgfag, juni 2010 Bilag 25 Kulturforståelse B valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kulturforståelse er et humanistisk fag, og faget har berøringsflader til den samfundsvidenskabelige faggruppe. Kulturforståelse

Læs mere

Sprog og læsning 2016

Sprog og læsning 2016 Sprog og læsning 2016 I Ørsted Børneby er målet at leve op til den kommunale handleplan for læsning, som sigter mod, at 90 % børnene skal være sikre læsere. Den sproglige udvikling er en vigtig del af

Læs mere

Specialisering i autisme

Specialisering i autisme Specialisering i autisme Specialiseringsuddannelse i autisme Specialiseringsuddannelse i autisme henvender sig til fagpersoner, der ønsker at øge og udvikle deres faglige kompetencer og kvalifikationer

Læs mere

Prøveform B Afgangsprøven i mundtlig dansk sommeren 2014

Prøveform B Afgangsprøven i mundtlig dansk sommeren 2014 Prøveform B Afgangsprøven i mundtlig dansk sommeren 2014 Tidsplanen: D. 6/3 Intro til forløbet D. 10/4 Lodtrækning blandt fordybelsesområderne. Tina på biblioteket kl. 14-15. D. 11/4-21/4 Ferie, læse tekstopgivelserne

Læs mere

Kontaktlærerordningen : Kontaktlærerrollen : Rammer for kontaktlærerfunktionen. Social- og sundhedsskolen Esbjerg Fastholdelsestiltag Jan.

Kontaktlærerordningen : Kontaktlærerrollen : Rammer for kontaktlærerfunktionen. Social- og sundhedsskolen Esbjerg Fastholdelsestiltag Jan. Kontaktlærerordningen : Formålet med kontaktlærerfunktionen er : at eleven modtager individuel støtte og vejledning i udviklingen og opnåelsen af de faglige og personlige kompetencer. at mindske frafald

Læs mere

Lærervejledning Freddy finder vej i flere tekster

Lærervejledning Freddy finder vej i flere tekster Materialet Freddys finder vej i flere tekster er et materiale til den eksplicitte undervisning i læseforståelsesstrategier i indskolingen. Materialet kan bruges i såvel klasse- som gruppeundervisningen

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

SIDEFAG I KINASTUDIER

SIDEFAG I KINASTUDIER Studieordning for SIDEFAG I KINASTUDIER DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET 2007 1 1. Rammebestemmelser Titel Udarbejdet af Sidefag i Kinastudier (China Studies) Studienævnet ved Institut for

Læs mere

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og senere barnets læse-og skrivefærdigheder. Faktorer der

Læs mere

Se bogen an! faktisk. faktisk. Opgaver Navn: Før jeg læser bogen

Se bogen an! faktisk. faktisk. Opgaver Navn: Før jeg læser bogen Før jeg læser bogen Se bogen an! Fabler er fyldt med dyr. De opfører sig som mennesker, og de vil lære os noget. I denne bog kan du læse om forskellige fabler. Du kan lære, hvad dyrene betyder, og hvad

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj/juni 2013 Institution Roskilde Handelsskole HHX

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj/juni 2013 Institution Roskilde Handelsskole HHX Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2013 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Kinesisk Områdestudium

Læs mere

LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE:

LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE: LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE: TRIN 1 1 Formål For at træne dig i at sætte fokus på din måde at lære på, at blive mere bevidst om hvad, og hvordan, du lærer noget nyt, og hvad dette så betyder

Læs mere

Nanna Flindt Kreiner lektor i retorik og engelsk Rysensteen Gymnasium. Indsigt i egen læring og formativ feedback

Nanna Flindt Kreiner lektor i retorik og engelsk Rysensteen Gymnasium. Indsigt i egen læring og formativ feedback Nanna Flindt Kreiner lektor i retorik og engelsk Rysensteen Gymnasium Indsigt i egen læring og formativ feedback Reformen om indsigt i egen læring hvordan eleverne kan udvikle deres evne til at reflektere

Læs mere

Køge Gymnasium Eksamen i almen studieforberedelse

Køge Gymnasium Eksamen i almen studieforberedelse Køge Gymnasium Eksamen i almen studieforberedelse 2015 Praktiske oplysninger og gode råd 1 Eksamen i almen studieforberedelse Den mundtlige eksamen i almen studieforberedelse afholdes i maj/juni og tager

Læs mere

Årsplan for dansk i 3.A, 3.B og 3.C 2016/2017

Årsplan for dansk i 3.A, 3.B og 3.C 2016/2017 Årsplan for dansk i 3.A, 3.B og 3.C 2016/2017 Undervisningen på Iqra Privatskole tager udgangspunkt i fælles mål for faget dansk, herunder trinmål efter 4. klassetrin og læseplanen for 3. 4.klasse. Der

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Anglo-American culture and literature + Mythbusters (grundforløb)

Anglo-American culture and literature + Mythbusters (grundforløb) Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015/16 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUC Vest HTX Engelsk B Else Simonsen (fælles grundforløb)

Læs mere

Alf og Alfabetet. - lær bogstaver, ord og begreber. Vejledning

Alf og Alfabetet. - lær bogstaver, ord og begreber. Vejledning Alf og Alfabetet - lær bogstaver, ord og begreber Vejledning Indholdsfortegnelse Forord 3 Sådan navigerer du rundt i Alf og Alfabetet 4 A - Lær bogstaverne 4 L - Stav ordet 5 F - Skriv ordet 5 E - Kombiner

Læs mere

SIV Tysk Kursusevaluering foråret 2014

SIV Tysk Kursusevaluering foråret 2014 SIV Tysk Kursusevaluering foråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 2. semester Hvilke kurser på 8. semester Tysk -

Læs mere

Læseplan for faget dansk som andetsprog supplerende. 10. klasse

Læseplan for faget dansk som andetsprog supplerende. 10. klasse Læseplan for faget dansk som andetsprog supplerende 10. klasse Indhold Indledning 3 Trinforløb for 10. klassetrin 4 Læsning 5 Lytning 6 Skrivning 7 Tale 8 It og medier 9 Innovation og entreprenørskab 10

Læs mere

Respektfuld og empatisk kommunikation. handlingsorienterede værdierv

Respektfuld og empatisk kommunikation. handlingsorienterede værdierv Respektfuld og empatisk kommunikation Et oplæg g om nærvn rværende rende og handlingsorienterede værdierv En grundsætning Jeg kan ikke ikke-kommunikere Du kan ikke ikke-kommunikere Gefion, 18. marts 2009

Læs mere

Årsplan 9. Klasse Engelsk Skoleåret 2015/16

Årsplan 9. Klasse Engelsk Skoleåret 2015/16 Hovedformål Årsplanen for 9. Klasse i Engelsk tager udgangspunkt i Forenklede Fællesmål. Eleverne skal arbejde med emner af personlig, kulturel og samfundsmæssig relevans. Sproget bruges fortsat som kommunikationsmiddel,

Læs mere

Universitetsuddannelser

Universitetsuddannelser Universitetsuddannelser 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark

Læs mere

Baggrund. Arbejdet med fagsproget gennem læsning og samtale Matematik, Fysik og Teknologi. Fokus på læsning af matematikfagtekster.

Baggrund. Arbejdet med fagsproget gennem læsning og samtale Matematik, Fysik og Teknologi. Fokus på læsning af matematikfagtekster. Arbejdet med fagsproget gennem læsning og samtale Matematik, Fysik og eknologi Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Stampe Hjorth og Hanne Nielsen Baggrund Fokus på læsning af matematikfagtekster. Chancelighed

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

SECRETS. Lærervejledning Arbejdsark vedlagt på cd-rom. Not everything is what it seems

SECRETS. Lærervejledning Arbejdsark vedlagt på cd-rom. Not everything is what it seems SECRETS Lærervejledning Arbejdsark vedlagt på cd-rom Not everything is what it seems SECRETS 1 2 www.mikrov.dk Indholdsfortegnelse Velkommen til SECRETS 4 Sådan kan du benytte SECRETS 5 Klare Mål 6 Engelsk

Læs mere

SPANSK. Spansk 1 - Kursusstart: 5. april

SPANSK. Spansk 1 - Kursusstart: 5. april Spansk 1 - Kursusstart: 5. april 11801 1 EV Roskilde Mandag 11.4. 17.00-18.40 1090 11802 1 AV København Tirsdag 5.4. 10.00-11.40 1090 980 * 11803 1 EV-MM København Tirsdag 5.4. 18.50-20.30 1090 11804 1

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning

Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning Dette er en hjælp til dig der gerne vil bringe mapop ind i din læringsmålstyrede undervisning. Vi tager udgangspunkt i Læringsmålstyret

Læs mere

Tilbudsbeskrivelse. Dysleksitilbuddet Vindinge Skole

Tilbudsbeskrivelse. Dysleksitilbuddet Vindinge Skole Tilbudsbeskrivelse Dysleksitilbuddet Vindinge Skole Formål: Det overordnede formål med dysleksitilbuddet på Vindinge Skole er at tilgodese behovet for et særligt tilbud til elever med dysleksi og svære

Læs mere

Over There Across Time

Over There Across Time Selvevaluering Engelsk 8.-9. klasse 2013-14 Over There Across Time Hvordan var det for vores forfædre at rejse ud i verden og bosætte sig i fremmede egne. Hvorfor gjorde de det? Hvad oplevede de? Og hvordan

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Når katastrofen rammer

Når katastrofen rammer Når katastrofen rammer Guy Calef/Red Barnet Undervisningsvejledning 0.-3. klasse Indhold 3 4 Til underviseren Hvad skal man være opmærksom på? 4 5 6 6 7 Information til forældre Målgruppe, tidsforbrug

Læs mere

Faglige mål Forløbet har særligt fokus på udtale af engelsk og de faldgruber, som danske elever typisk falder i, når de taler engelsk.

Faglige mål Forløbet har særligt fokus på udtale af engelsk og de faldgruber, som danske elever typisk falder i, når de taler engelsk. Perfect Pitch Forløbsvejledning Af Jætte Jørgensen Varighed 10 lektioner Om forløbet Selvom danske elever hører og anvender meget engelsk, er udtale et af de områder, som kan volde en del besvær. I forløbet

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere