SBS Radio A/S / Radio NOVA A/S Magstræde København K. Samt. FM6 A/S (Pop FM)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SBS Radio A/S / Radio NOVA A/S Magstræde 10 1204 København K. Samt. FM6 A/S (Pop FM)"

Transkript

1 SBS Radio A/S / Radio NOVA A/S Magstræde København K Samt FM6 A/S (Pop FM) RADIO- OG TV-NÆVNET Radio og TV 1. juli 2011 Sagsnr: Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand. jur. Direkte tlf.: Klage over radioreklamer for VictoriaMilan sendt på Pop FM, NOVA fm og The Voice Radio- og tv-nævnet har i løbet af januar 2011 modtaget 3 klager over radioreklamer for datingsitet VictoriaMilan. Klagerne er indgivet af Morten Black, Pia Hansen og Simon Thorup og vedrører radio-reklamer sendt på de landsdækkende radiokanaler NOVA fm, The Voice samt på Pop FM i januar Klagerne har blandt andet henvist til udsendelser den 15. januar 2011 kl. 16:41 på NOVA fm, den 15. januar kl. 13:31 på The Voice bl.a. samt 10. januar 2011 kl. 11 på Pop FM. Klagerne har anført følgende: Jeg ønsker at anmelde Nova for overtrædelse af lovgivningen på området der vedrører radio reklamer. Jeg har sendt nedenstående til Nova Fm på deres hjemmeside: Man burde mene, at reklamer i radioen er underlagt en form for cencur, moral og etik. Jeg er en mand på 40 år og der skal en del til at chokerer mig.. Men jeg er dybt rystet over, at Nova ikke har mere moral, end at sende en reklame der direkte OPFORDER til utroskab. ( ) Vil simpelthen ikke lytte til en radio, som kan accepterer, at unge mennesker og alle i ægteskab bare skal være utro, hvis der er noget der lige halter. Hvor er jeres moral..?! Alle ægteskaber får problemer. Men man løser dem. I sender reklamen samme dag, hvor i i jeres nyheder hele dagen fortæller om at 50% bliver skilt og 30% indenfor 3 år.. Skal i hjælpe til med at holde statistikken og gøre den anden halvdel til idiot ved at holde vedkommende for nar..?... (Morten Black) EAN: CVR:

2 - 2 - Opfordring til utroskab gennem en reklame for victoriamilan! Dybt amoralsk og smagsløst. Det kan simpelthen ikke være rigtigt at det må foregå i landsdækkende radio. (Pia Hansen) Victoriamilan.dk er et datingbureau for mennesker i parforhold og det udtrykkes tydeligt og klart at i reklamerne at der opfordres til utroskab og at det er en måde at leve livet mens man har det. At sende reklamer der direkte går efter at underminere bl.a. den mest socialt skabende institution - nemlig familien er et lavmål der ikke er set før i danske reklamer som henvender sig til den brede befolkning. Jeg bekymrer mig, når mine og andres børn skal mellem numrene af de seneste hits skal lægge øre til at det er i orden at have affærer. (Simon Thorup) Radio- og tv-nævnet har endvidere i maj og juni 2011 modtaget yderligere tre klager over reklamer for VictoriaMilan, sendt på de samme radiostationer. Beskrivelse FM6 A/S og SBS Radio A/S / Radio NOVA A/S har hver især som bilag til høringssvar af hhv. 3. februar 2011 og 2. februar 2011 fremsendt Radioog tv-nævnet en cd-rom med de tre versioner af radioreklamer for Victoria Milan, som er blevet sendt på Pop FM, The Voice og NOVA fm. Der er indsendt tre versioner af reklamerne, sendt i januar Reklamens første to versioner varer begge 25 sekunder. Speaken er indtalt af hhv. en mande- og kvindestemme i en fortrolig og tillidsvækkende tonefald. Under reklamen høres i baggrunden afslappende musik. Speaken lyder i begge versioner som følger: Er du i et forhold og har tabt gnisten? Er det længe siden, du har fået bekræftelse og opmærksomhed? Og savner du nærheden og tiltrækningen? Så prøv Victoria Milan. Det er et helt nyt dating site for dig, der er i et

3 - 3 - fast forhold, men som søger en diskret elsker. Gør livet levende. Ha en affære. Victoriamilan.dk. Reklamens tredje version varer 45 sekunder og består af et kvindeligt speak. I starten af reklamen høres kun stemmen, mens der senere underlægges rolig baggrundsmusik. Kvinden lyder glad og hendes tonefald er indbydende. Stemmen har som i de første to versioner en saglig og tillidsvækkende klang. Speaken lyder i denne versioner som følger: Vi kvinder har den opfattelse, at mænd er de eneste, som har en affære... for de har brug for spændingen, flirten, det ukendte og det usikre. Men de seneste studier viser faktisk, at vi kvinder er lige så flittige som mænd. Det skulle man ikke tro, vel? Vi er nok bedre til at planlægge og slette sporene... Selvom man er gift eller samlevende, kan man godt have brug for bekræftelse og for at genvinde troen på, at man er attraktiv og spændende. Opret en gratis og 100 procent anonym profil på victoriamilan.dk og mød én, der tænder gnisten i dig igen. - Måske udvikler det sig...? Gør livet levende Ha en affære. Victoriamilan.dk. Høringssvar FM6 A/S har i høringssvar af 3. februar 2011 anført følgende: "( ) Under henvisning til Nævnets brev af 20. januar 2011, fremsendes som ønsket I det modtagne høringsbrev vedlagt en kopi af en udtalelse fra annoncøren Victoria Milan dateret den 27. januar Endvidere vedlægges en udskrift af speaket til de versioner, som har været udsendt på Pop FM. Endelig vedlægges en cd indeholdende de forskellige versioner af reklamespottene.

4 - 4 - De nævnte reklamespots indeholder efter ingen overtrædelser af hverken reklamebekendtgørelsen eller markedsføringsloven. Spottene indeholder ingen opfordringer til ulovlige handlinger. FM6 har valgt ikke at udøve en censur overfor annoncører under forudsætning af, at indholdet af reklamespottene er lovlige. Denne procedure medfører i nogle tilfælde, at FM6 udsender reklamespots, der indeholder forskellige holdninger og synspunkter, som ikke er i overensstemmelse med hverken FM6 A/S holdninger eller synspunkter. ( ) SBS Radio A/S har i høringssvar af 2. februar 2011 anført følgende: ( ) Under henvisning til Nævnets brev af 20. januar 2011, skal jeg indledningsvis oplyse, at denne besvarelse vedrører både Radio NOVA A/S og SBS Radio A/S (The Voice). Jeg vedlægger en kopi af en udtalelse fra annoncøren Victoria Milan dateret den 27. januar Endvidere vedlægges en udskrift af speaket til de versioner, som har været udsendt på Nova FM og The Voice. Endelig vedlægges en cd indeholdende de forskellige versioner af reklamespottene. På vegne Radio Nova A/S og SBS Radio A/S skal jeg udtale følgende: De nævnte reklamespots indeholder efter ingen overtrædelser af hverken reklamebekendtgørelsen eller markedsføringsloven. Spottene indeholder ingen opfordringer til ulovlige handlinger. Radio Nova A/S og SBS Radio A/S har valgt ikke at udøve en censur overfor annoncører under forudsætning af, at indholdet af reklamespottene er lovlige. Denne procedure medfører i nogle tilfælde, at Radio Nova A/S og SBS Radio A/S udsender reklamespots, der indeholder forskellige holdninger og synspunkter, som ikke er i overensstemmelse med hverken Radio Nova A/S eller SBS Radio A/S holdninger eller synspunkter. ( ) Annoncøren VictoriaMilan har i et høringssvar af 27. januar 2011 anført følgende kommentarer: ( )

5 - 5 - Datingmarkedet i Danmark har eksplodert de seneste år. I takt med populariteten av sosialemedier som Facebook øker folks bruk av internet som møteplass og kommunikasjonsplatform. Det finnes flere titalls forskjellige datingtjenester på nett i Danmark som alle henvender seg til forskjellige publikum; dating for single, 40+, homoseksuelle, sexdating, bønder, dating for pene, dating for stygge med mer. Enmarkedsundersøkelse utført i Danmark 2010 viser at cirka 30-35% av aktive medlemmer på danske datingsider for single i realiteten er i gift eller har samboer men utgir seg for å være singel, og ødelegger dermed for single medlemmer som søker romantikk og en potensielllivspartner. VictoriaMilan.dk er skandinavias første datingtjeneste på internett for folk i et forhold som søker litt flørt og spenning i hverdagen. PåVictoriaMilan.dk kan de møte, kommunisere og flørte med likesinnede fra sitt eget hjem via en computer. Et alternativ til å flørte på byen. Merkevaren VictoriaMilan.dk eies og driftes av det norskregistrerte aksjeselskapet Digisec Media AS. VictoriaMilan.dk er en seriøs og profesjonell lovlig internettjeneste som opererer under og respekterer gjeldende lover og regler i Danmark. Adm.dir og styreleder i Digisec Media ASer Sigurd Vedal. I januar 2011 blev det avspilt en opplysningskampanje om VictoriaMilan.dk på SBSRadio DKi 3 uker. Digisec Media ASproduserte disse spots i samarbeid med Spraycph, hvilket er et produksjonsselskap SBSRadio anbefalte. Digisec Media ASer under den oppfatning at kampanjen blev gjennomført ihht til de gjeldende lover i Danmark. Radio- og tv-nævnets vurdering Radio- og tv-nævnet har i henhold til 44, stk. 1, nr. 2, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 477 af 6. maj 2010, som ændret ved lovbekendtgørelse 1360 af 8. december 2010, på sit møde den 21. juni 2011 behandlet sagen og skal udtale: Morten Black, Pia Hansen og Simon Thorup har henvendt sig til Radio- og tv-nævnet med klager over radioreklamer for datingsitet VictoriaMilan, sendt på radiostationerne Pop FM, The Voice samt Nova FM i januar 2011.

6 - 6 - Nævnet har endvidere i maj og juni 2011 modtaget yderligere tre klager over radioreklamer for VictoriaMilan, sendt på de samme radiostationer. Klagerne anfører bl.a., at reklamernes budskab er en opfordring til utroskab. Klagerne henviser blandt andet til, at denne opfordring er strid med kravet om, at reklamer i radio og tv skal være sømmelige og udformet med behørig social ansvarsfølelse. Klagerne giver navnlig udtryk for, at reklamerne virker stødende, idet utroskab bliver fremstillet som løsningen på manglende spænding i tilværelsen. Der udtrykkes endvidere bekymringer for børn, der hører reklamen i radioen. Endvidere henvises til, at reklamerne bliver sendt på landsdækkende radiokanaler, samt at reklamerne indirekte underminerer familien som social institution. I henhold til på udsendelsestidspunkt gældende 8, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 105 af 28. januar 2010, om reklame og sponsorering m.v. af programmer i radio, fjernsyn og on-demand audiovisuelle medietjenester samt indgåelse af partnerskaber, skal reklamer i radio og fjernsyn, som al anden reklame, være lovlig, sømmelig, hæderlig og sandfærdig og være udformet med behørig social ansvarsfølelse. Det fremgår endvidere af reklamebekendtgørelsens 20, at reklamer ikke må underminere sociale værdier, f.eks. ved at bibringe den opfattelse, at besiddelse, brug eller indtagelse af et produkt i sig selv vil give mindreårige fysiske, sociale eller andre psykologiske fordele frem for andre mindreårige, eller at det ikke at eje, bruge eller indtage et sådant produkt kan have den modsatte virkning. Der er tale om radioreklamer for en datingtjeneste på internettet, der henvender sig til voksne i parforhold eller ægteskab. Reklamebekendtgørelsens 20 hører til reglerne om beskyttelsen af mindreårige. Bestemmelsens anvendelsesområde omfatter kun reklamer henvendt til mindreårige, jf. bekendtgørelsens 17, stk. 1, 1. pkt. Uanset, at reklamen er sendt på tidspunkter, hvor det kan forventes, at mindreårige lytter til radio, kan reklamerne efter deres karakter og indhold ikke anses som henvendt til børn, og de er derfor ikke omfattet af denne bestemmelses anvendelsesområde. I henhold til annoncørens udtalelse lægger Radio- og tv-nævnet til grund, at den i reklamerne omhandlede internettjeneste VictoriaMilan er lovlig i henhold til gældende dansk ret. Nævnet skal bemærke, at affærer og utroskab ikke er ulovlige i Danmark, og at det som udgangspunkt derfor ikke er ulovligt at reklamere for en tjeneste af den foreliggende art.

7 - 7 - FM6 A/S og SBS Radio A/S / Radio NOVA A/S har i enslydende høringssvar af hhv. 2. og 3. februar 2011 anført, at stationerne har valgt ikke at udøve censur overfor annoncører under forudsætning af, at indholdet i indslagene er lovligt, samt at denne procedure i nogle tilfælde medfører, at der udsendes reklameindslag, som ikke er i overensstemmelse med stationernes holdninger eller synspunkter. I det følgende tages der således stilling til, hvorvidt reklamerne er sømmelige og udformet med behørig social ansvarsfølelse, jf. reklamebekendtgørelsens 8, stk. 1. I de første af de to indsendte versioner af reklamerne anføres: Er du i et forhold og har tabt gnisten? Er det længe siden, du har fået bekræftelse og opmærksomhed? Og savner du nærheden og tiltrækningen? I den anden version af reklamen indgår blandt andet teksten: Selvom man er gift eller samlevende, kan man godt have brug for bekræftelse og for at genvinde troen på, at man er attraktiv og spændende. Alle versioner af reklamen afsluttes med følgende tekst: Gør livet levende Ha en affære. Nævnet skal bemærke, at der ved de i 8 beskyttede hensyn vedrørende sømmelighed og behørig social ansvarsfølelse er tale om elastiske begreber, der bør anvendes med forsigtighed. Hertil kommer, at reklamer principielt anses som beskyttede af den kommercielle ytringsfrihed. Herunder hører udover adgangen til at reklamere også indholdet af reklamers udsagn. Radio- og tv-nævnet henviser til afgørelse af 24. marts 2003 om tv-reklamer for en pornomesse sendt på TV 2/Danmark. Nævnet udtalte her blandt andet, at reklamernes brug af letpåklædte eller nøgne kvinder i forbindelse med en fuldt lovlig messe ikke overskred grænserne for acceptabel anvendelse af erotik i reklamer, idet reklamens billeder var så utydelige, at den ikke kunne anses som usømmelig. Både speak og tekst fremstod tillige som ganske neutrale og indeholdt efter Nævnets opfattelse heller ikke usømmelige elementer. Der henvises endvidere til afgørelse af 19. marts 2007 om diverse reklameovertrædelser på TV23, hvor Nævnet blandt andet udtalte, at det for

8 - 8 - reklamer gælder generelt, at sømmelighedsvurderingen er mere restriktiv end for programindhold, således at reklamer, der sendes om natten mellem pornografiske film, ikke lovligt kan indeholde hardcore pornografi m.v., selvom de omkringliggende programmer lovligt indeholder den slags pornografi. I afgørelse af 18. juni 2011 om tv-reklamer for Sonofon ( Polle fra Snave ) sendt på TV 2 udtalte Nævnet, at Nævnet efter fast praksis accepterer humoristiske og karikerede reklamer, selv om de i visse tilfælde kan virke krænkende eller stødende på dele af seergruppen. De påklagede reklamer overskred imidlertid den kritiske grænse på to måder. Nævnet vurderede, at reklamerne dels kunne opfattes som en accept af mobning der er en socialt meget kritisabel adfærd og dels indeholdt indslag af voldspræget karakter. Nævnet fandt derfor, at reklamerne var i strid med dagældende 7, stk. 1 og 2, idet de ikke var udformede med behørig social ansvarsfølelse og kunne inspirere til voldshandlinger. Reklamerne i nærværende sag indeholder ingen verbale eller lydmæssige elementer og virkemidler, der kan betegnes som anstødelige i henhold til Nævnets ovenfor beskrevne praksis på området. Efter Nævnets vurdering kan reklamernes udsagn derimod betegnes som provokerende og utraditionelt. Nævnet anerkender tillige, at reklamernes indhold kan virke stødende på nogle lyttere. Reklamerne har endvidere ikke en humoristisk eller karikerende karakter, som mildner reklamernes udsagn og indhold. Nævnet finder imidlertid, at der i nærværende tilfælde er tale om moralske spørgsmål af personlig art. Nævnet vurderer endvidere, at reklamer skal være af en meget grov karakter for at overtræde grænsen til det usømmelige, og/eller for at føre til, at reklamen ikke kan anses at være udformet med behørig social ansvarsfølelse, når der er tale om indhold, der berører moralske eller andre holdningsmæssige spørgsmål. Nævnet finder ikke, at de foreliggende reklamer er af en sådan karakter, at denne grænse er overskredet. Efter en samlet vurdering finder Radio- og tv-nævnet ikke, at reklamerne for VictoriaMilan overskrider grænsen til det usømmelige i strid med reklamebekendtgørelsens 8, stk. 1. Nævnet finder endvidere ikke, at reklamerne strider mod bestemmelsens krav om at være udformet med behørig social ansvarsfølelse. Et medlem af Radio- og tv-nævnet finder imidlertid, at reklamerne overtræder reklamebekendtgørelsens 8, stk. 1, idet medlemmet finder, at der i bedømmelsen af reklamernes sømmelighed og social ansvarsfølelse bør

9 - 9 - indgå hensynet til de svage parter, der kan påvirkes af den type affærer, som reklamerne opfordrer til: De bedragede og ikke mindst eventuelle børn i forholdene. Medlemmet er således af den opfattelse, at reklamernes opfordringer til at opsøge hemmelige og dermed bedrageriske affærer ved siden af faste forhold overskrider grænsen for, hvad der kan anses som sømmeligt, og at reklamerne ikke kan anses at være udformet med behørig social ansvarsfølelse. På baggrund af ovenstående har Radio- og tv-nævnet på sit møde den 21. juni 2011 truffet følgende AFGØRELSE: Radio- og tv-nævnet finder, at radioreklamerne for datingsitet VictoriaMilan sendt på radiostationerne Pop FM, NOVA FM og The Voice NOVA FM, sendt bl.a. den 15. januar 2011 kl. 16:41 på NOVA FM, den 15. januar kl. 13:31 på The Voice bl.a. samt 10. januar 2011 kl. 11 på Pop FM, er ikke i strid med 8, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 105 af 28. januar 2010 om reklame og sponsorering m.v. af programmer i radio, fjernsyn og on-demand audiovisuelle medietjenester samt indgåelse af partnerskaber. Nævnets vurdering gælder tillige senere udsendte versioner af tilsvarende karakter af reklamer for VictoriaMilan. Christian Scherfig formand Ulrike Clade Christensen nævnssekretær Afgørelse / kopi sendt til: FM6 A/S (Pop FM) Klagere Morten Black, Pia Hansen og Simon Thorup, samt yderligere 3 klagere Annoncør VictoriaMilan (DigiSec Media A/S)

SBS Radio H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V. Att.: Anne Schyum. Klage over reklamer for 3F sendt på NOVA fm og på Radio 100

SBS Radio H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V. Att.: Anne Schyum. Klage over reklamer for 3F sendt på NOVA fm og på Radio 100 SBS Radio H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V Att.: Anne Schyum Radio- og tv-nævnet 21. marts 2013 Sagsnr: 2012-017748 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr: 2013-007734 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Danske Spil på DR s tekst-tv

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Danske Spil på DR s tekst-tv DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr.: 2013-013880 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand. jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklame for Zendium sendt på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklame for Zendium sendt på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 2. maj 2013 Sagsnr: 2012-007136 Kaspar D. Lindhardt Chefkonsulent kdl@kulturstyrelsen.dk Klage over reklame for Zendium

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET Radio og TV 7. december 2011 Sagsnr: 2011-010742 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

Foreningen TV København c/o advokat Jørgen Reipuert Christiansen Zolas Allé 7 2860 Søborg

Foreningen TV København c/o advokat Jørgen Reipuert Christiansen Zolas Allé 7 2860 Søborg Foreningen TV København c/o advokat Jørgen Reipuert Christiansen Zolas Allé 7 2860 Søborg RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 28. januar 2009 Sagsnr: 2008-0132 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur.

Læs mere

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 23. maj 2005

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 23. maj 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 23. maj 2005 Reklameafbrydelse i Reportagen sendt på TV Danmark A/S Niels Kjølhede har

Læs mere

19. juni 2015. Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov

19. juni 2015. Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov 19. juni 2015 Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Jørgen Ramskov

Læs mere

29. august 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

29. august 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 29. august 2014 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33 73 33 51 Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Klage over ny version af tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Klage over ny version af tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 6. februar 2012 Sagsnr. 2009-003987 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

28. maj 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen

28. maj 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen 28. maj 2015 TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Mikael Justesen Klage over den fortsatte

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007. Klage over ulovlig reklame på TV 2 News

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007. Klage over ulovlig reklame på TV 2 News RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007 Klage over ulovlig reklame på TV 2 News Hans-Peter Degn har ved mail af 19. januar 2007 indgivet en klage

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: Reklamejura. Klage over tv-reklame for Totempo "Appelsinkanon" vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: Reklamejura. Klage over tv-reklame for Totempo Appelsinkanon vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura Radio- og tv-nævnet 3. september 2008 Sagsnr:2008-0125 Birgitte Durhuus Nielsen Fuldmægtig bdn@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373

Læs mere

SBS TV A/S v. Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1 1570 København V

SBS TV A/S v. Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1 1570 København V SBS TV A/S v. Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1 1570 København V RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 30. april 2009 Sgsnr. 2009-005653 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Genoptagelse af klage over tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Genoptagelse af klage over tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 6. februar 2012 Sagsnr. 2009-004115 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer. København den 8. januar 2008

TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer. København den 8. januar 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer København den 8. januar 2008 Klage over ulovlig tv-reklame for Danske Spil A/S sendt på TV 2 Sport Henrik

Læs mere

15. oktober 2014. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

15. oktober 2014. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 15. oktober 2014 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg. København den 4. juni 2008

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg. København den 4. juni 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg København den 4. juni 2008 Klage over skjult reklame i radioprogrammet "Vinmagasinet" sendt på P1 Olav Willadsen

Læs mere

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 2. oktober 2006. Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 2. oktober 2006. Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup København den 2. oktober 2006 Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark Lise Broe har ved mail af 21. august 2006 indgivet

Læs mere

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 4. juli 2006

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 4. juli 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup København den 4. juli 2006 Klage over tv-reklamen Hovedpine for Interflora Danmark A/S udsendt på TV 2 DANMARK A/S Hanne Elgaard har ved

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 8. juni 2007

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 8. juni 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura København den 8. juni 2007 Klage over tv-reklame for EDC-Gruppen A/S Helium sendt på TV 2/DANMARK Dorthe K. Rasmussen

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr. 2013-014118 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV Danmark V/Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 21. oktober 2004

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV Danmark V/Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 21. oktober 2004 TV Danmark V/Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. RADIO- OG TV-NÆVNET København den 21. oktober 2004 Reklameafbrydelser og skjult reklame i Forunderlig forandring sendt på TV Danmark

Læs mere

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn BEK nr 1368 af 15/12/2005 (Gældende) I medfør af 77, 85 og 93, stk.

Læs mere

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 6. marts 2007 Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND Kirsten Sparre har ved mail af 14. september

Læs mere

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 4. november 2010 hedder det:

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 4. november 2010 hedder det: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 14. juli 2011 (J.nr. 2010-0023253)

Læs mere

Børn, unge og markedsføring. Forbrugerombudsmandens vejledning, juli 2006

Børn, unge og markedsføring. Forbrugerombudsmandens vejledning, juli 2006 Børn, unge og markedsføring Forbrugerombudsmandens vejledning, juli 2006 Børn, unge og markedsføring Forbrugerombudsmandens vejledning, juli 2006 Indhold: 1.0 Forord 2.0 Love og regler 2.1 Markedsføringsloven

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. Hanne Bolbjerg

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. Hanne Bolbjerg DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. Hanne Bolbjerg RADIO- OG TV-NÆVNET 20. oktober 2008 Sagsnr: 2008-0194 Lill-Jana Vandmose Larsen Fuldmægtig, cand. jur. lvl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Forbrugerombudsmandens vejledning om børn, unge og markedsføring af 1. juli 2014

Forbrugerombudsmandens vejledning om børn, unge og markedsføring af 1. juli 2014 Sag: FO-13/10905 Forbrugerombudsmandens vejledning om børn, unge og markedsføring af 1. juli 2014 Indhold 1. Indledning... 3 1.1. Baggrund... 3 1.2. Formål... 3 2. Lovgrundlaget... 4 2.1. Direktivet om

Læs mere

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 24. februar 2005

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 24. februar 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 24. februar 2005 Reklameafbrydelser i Drømmekvinden sendt på TV Danmark A/S den 6. januar

Læs mere