Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning,"

Transkript

1 tets hovedposter (netto-tal, -priser, kr.): Handicap, funktion 3. niveau Regnskab Specialpædagogisk bistand til voksne Daghøjskoler Andre Sundhedsudgifter Central refusionsordning Ældreboliger Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede Forebyggende indsats for ældre og handicappede Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Botilbud for personer med særlige sociale problemer Alkoholbehandling og behandlingshjem Behandling af stofmisbrugere Botilbud for længerevarende ophold Botilbud til midlertidigt ophold Kontaktperson- og ledsageordninger Beskyttet beskæftigelse Aktivitets- og samværstilbud Handicap i alt Driftsbemærkninger: Specialpædagogisk bistand til voksne Rammen til kompenserende specialundervisning på Minihøjskolen er fra overflyttet fra Serviceområde 17, Forsørgelse og Beskæftigelse til Serviceområde 13, Handicap og Psykiatri. På rammen ligger også budgettet til af kompenserende specialundervisning på regionale tilbud (objektiv finansiering) og af ydelser hos private tilbud i andre kommuner. tet er på 1,691 mio. kr Daghøjskoler Minihøjskolen er en daghøjskole for voksne med psykiske vanskeligheder, som tilbyder undervisning til ca. 70 elever. Minihøjskolen er en selvejende institution, som har samarbejdsaftale med Herning Kommune. Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning, daghøjskoler m.v. tet er på 1,256 mio. kr Andre sundhedsudgifter - Plejetakst for færdigbehandlede patienter (psykiatri) Kommunen skal betale for færdigbehandlede patienter, der venter på at komme ud fra sygehuset til et kommunalt tilbud. Der betales en takst på kr. pr. dag ( niveau).

2 Central refusionsordning Der er budgetteret med en samlet indtægt på -8,862 mio. kr. vedrørende refusion på særligt dyre enkeltsager. De seneste år har der været en stor nedgang i indtægterne, fordi der overordnet set visiteres til billigere tilbud end tidligere Ældreboliger tet vedrører udgifter og indtægter vedrørende driften af boliger bygget efter Lov om almene boliger. Huslejen er omkostningsbestemt. De budgetterede indtægter skyldes, at kapitalomkostningerne konteres på konto 7 og 8. Herudover udgifter til ydelsesstøtte samt eventuelt lejetab Ældreboliger Regnskab Ældreboliger - Østertoft 49, Aulum Ældreboliger - Rosenholm Ældreboliger - Mosaikken Ældreboliger - Lindegårdsvej Ældreboliger - Skovlyset Lejetab Ældreboliger Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede tet vedrører bofællesskaber/botilbud bygget efter 105, stk. 2 i Lov om almene boliger til personer med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, sindslidende samt hjemmevejledning og anden socialpædagogisk bistand. Nettobudgettet på funktionen er med følgende fordeling: Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede Regnskab Bofællesskabet Tietgensgade Bofællesskabet Thrigesvej - aspergere Bofællesskabet Solglimt Bofællesskaberne Rosenholm Bytoften Bo- og Aktivitetscenter Mosaikken Skovlyset Sandfeldgården- afd. Nyboder Ejendomme Områdeledelse Advokathjælp Køb af pladser Salg af pladser Pulje til velfærdsteknologi og udvikling Overhead - centrale adm. omkostninger Pleje og omsorg - i alt

3 Bofællesskabet Tietgensgade Bofællesskabet Tietgensgade er beliggende i en selvstændig bygning i 2 etager i et almindeligt boligkvarter. Der er 12 lige store 2-rumsboliger samt et fællesrum med stort køkken og opholdsstue på hver etage. Bofællesskabet er døgndækket. Bofællesskabet Thrigesvej Bofællesskabet på Thrigesvej har plads til 12 beboere, som alle har handicap indenfor området autismespektrumforstyrrelser. Bofællesskabet Thrigesvej har tidssvarende 2-rumsboliger med tilhørende fællesarealer. Bofællesskabet er døgndækket. Bofællesskabet Solglimt Solglimt er et bofællesskab under Kristelig Handicapforening med en driftsaftale med Herning Kommune. Bofællesskabet er for 14 beboere, heraf bor 10 i hovedbygningen og 4 i et andet hus. Herudover bor én bruger i egen bolig. Solglimt er døgndækket. Bofællesskaberne Hjemmevejledningen på 6 af kommunens bofællesskaber er samlet under et budget. Bofællesskaberne består af 53 boliger. Afdeling Sabroesvej Ved budgetforliget for er det vedtaget, at der opføres et nyt bofællesskab på Sabroesvej, som erstatningsbyggeri for Bofællesskabet Museumsgade. Beboerne i det nye bofællesskab er de 6 nuværende beboere fra bofællesskabet Museumsgade og de 6 nuværende beboere fra bofællesskabet Thrigesvej ældre. Det nye bofællesskab oprettes med 12 pladser + 9 lejligheder nærved til selvstændigt boende borgere. Afdeling Lyngen På Lyngen 5 er der plads til 4 beboere i tidssvarende 2-rums boliger. Målgruppen er år. Der er ikke døgndækning. I bofællesskabet er målet at udvikle og vedligeholde beboernes selvstændighed og evne til at tage del i almindelige dagligdags gøremål samt det sociale fællesskab. Afdeling Knuthenborgvej Bofællesskabet er et tilbud, som består af 20 boliger og er beliggende i 3 selvstændige bygninger. I den ene bygning er der en prøvelejlighed. Til bofællesskabet hører et fællesrum med fælles køkken og mulighed for fælles spisning. Derudover er der kontor/personalerum. Målgruppen er yngre personer mellem 18 år og 45 år med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, som har brug for samvær med andre og behov for støtte i hverdagen. Bofællesskabet er ikke døgndækket. Afdeling Sørvad Bofællesskabet er et tilbud, der har plads til 4 beboere. Bofællesskabet er beliggende i Sørvad i tilknytning til Sørvad plejehjem. Bofællesskabet består af 1-rumsboliger med eget badeværelse. Plejehjemmets nattevagt kan om nødvendigt anvendes i forhold til bofællesskabets beboere. Bofællesskabet er derfor ikke reelt døgndækket. Afdeling Østertoft Bofællesskabet er et tilbud til personer med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, der har behov for støtte i en struktureret hverdag. I bofællesskabet er der plads til 4 beboere. Hver beboer har en tidssvarende 2-rums lejlighed. Der er ingen servicearealer til personalet. Der er ikke døgndækning.

4 Afdeling Lindegårdsvej Bofællesskabet er et tilbud, der har plads til 9 beboere. Målgruppen er personer mellem 40 år og 68 år med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der har brug for samvær med andre og behov for støtte i hverdagen. Bofællesskabet er ikke døgndækket. Rosenholm Rosenholm er et tilbud bygget efter 105, stk. 2 i Lov om almene boliger til voksne med betydelig og varig nedsat psykisk og fysisk funktionsevne. Rosenholm består af 38 tidssvarende 2-rumsboliger med døgndækning. Rosenholm har også 16 dagpladser efter SEL 104. Bytoften Bo- og Aktivitetscenter Bytoften Bo- og Aktivitetscenter er en selvejende institution med driftsoverenskomst med Herning Kommune. Bytoften Bo- og Aktivitetscenter består af følgende afdelinger til personer med fysiske handicaps eller senhjerneskader: afdeling 1 med 11 døgnpladser til fysisk handicappede personer afdeling 2 med 11 døgnpladser til fysisk handicappede personer bo- og genoptræningsafdeling med 5 døgnpladser til personer med senhjerneskader Satellitten med 8 døgnpladser til personer med senhjerneskader Bofællesskab med 6 døgnpladser til yngre fysisk handicappede Bofællesskabet har til huse på 6. sal i Højhuset. I Højhuset er der yderligere 35 pladser, hvor hjælpen ydes af Hjemmeplejen. Herning Kommune har visitationsretten til alle 41 boliger i Højhuset. På Bytoften er der endvidere et aktivitets- og samværstilbud med i alt 43 fuldtidspladser fordelt på ca. 75 brugere. Mosaikken Mosaikken er et tilbud til voksne med autismespektrumforstyrrelser efter 105, stk. 2 i Lov om almene boliger. Mosaikken består af 18 moderne 2-rumsboliger med døgndækning. Mosaikken er beliggende ved Langvadbjerg i Snejbjerg. Skovlyset Skovlyset er en boform til voksne sindslidende, der har brug for et længerevarende ophold (almene boliglov 105). Målgruppen er svært sindslidende med et varigt behov for individuel støtte og hjælp på alle tider af døgnet. Her ydes individuel støtte og hjælp til den enkelte, således at denne kan bo i en selvstændig bolig. Skovlyset har en normering på 27 døgnpladser, 10 dagpladser, 1 gæsteseng samt 30 aktivitets- og samværspladser. Sandfeldgården, Nyboder Sandfeldgården, afdeling Nyboder, er den anden af kommunens institutioner til længerevarende ophold for sindslidende (almene boliglov 105). Sandfeldgården er en selvejende institution under Danske Diakonhjem. Normeringen er 11 døgnpladser.

5 Køb og af pladser Nedenstående skema viser fordelingen af og af pladser på henholdsvis aktivitet (helårspladser) og beløb : Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede Bofællesskabet Tietgensgade 12, Bofællesskabet Solglimt 5, Bofællesskaberne 38, Rosenholm 33, Bofællesskabet Thrigesvej 9, Mosaikken 7, Bytoften Bo- og Aktivitetscenter - døgn 9, Bytoften Bo- og Aktivitetscenter - Satelitten 3, Bytoften Bo- og Aktivitetscenter - Bofællesskab 6, Skovlyset 21, Sandfeldgården 5, Andre kommuner og regioner 130, Køb af pladser i alt 148, , Gennemsnitspris (kr.) Bofællesskabet Tietgensgade -12, ,0 Bofællesskabet Solglimt -5, , Bofællesskaberne -38, , Rosenholm - døgn -33, , Rosenholm - dag -15, ,0-226 Bofællesskabet Thrigesvej -9, , Mosaikken -7, , Bytoften Bo- og Aktivitetscenter - døgn -9, , Bytoften Bo- og Aktivitetscenter - Satelitten -3, , Bytoften Bo- og Aktivitetscenter - Bofællesskab -5, ,0-655 Bytoften Bo- og Aktivitetscenter - dag -24, , Bytoften Bo- og Aktivitetscenter - bostøtte -12, , Bytoften Bo- og Aktivitetscenter - Genoptræning -0, , Skovlyset - døgn -21, , Sandfeldgården -5, , Socialpsykiatrik center Stattilskud -348 Salg af pladser i alt -198, , Køb og af pladser - netto -50, , Gennemsnitsprisen på pladser, der es eksternt, er højere end interne pladser. Dette skyldes, at det i høj grad er meget specialiserede pladser, der es udenfor kommunen Forebyggende indsats for ældre og handicappede tet vedrører udgifter, der er afsat til forebyggende indsats for ældre og handicappede eller særlige sociale problemer. Beløbet anvendes til hjemmevejledning i eget hjem, omsorg eller støtte og hjælp til udvikling af færdigheder.

6 Forebyggende indsats for ældre og handicappede Regnskab Afløsning, aflastning og hjælp m.v. ( 84, 85, 102) Køb af pladser Salg af pladser Bostøtten Socialpsykiatrisk Center Herning Tandplejen Projekt den gode udskrivning Hjemløseteam Overhead - centrale adm. omkostninger Forebyggende indsats for ældre og handicappede - i alt Bostøtten Bostøtten varetager bostøtte- og samværstilbud til voksne handicappede over 18 år. Fællestræk for målgruppen er, at de bor i eget hjem, og at de har et fysisk eller psykisk handicap. Hjælpen består i bostøtte og hjemmevejledning. Bostøtten er normeret med 189 pladser. Socialpsykiatrisk Center Hernings Socialpsykiatrisk Center, Herning varetager bostøtte- og samværstilbud til voksne sindslidende over 18 år. Fællestræk for målgruppen er, at de bor i eget hjem, og at de som følge af en sindslidelse, som regel er kontaktsvage og ofte har mistet kontakten til deres oprindelige netværk. Hjælpen består i bostøtte, udvidet bostøtte og støtte- og kontaktpersonsordning til de mest socialt udsatte og isolerede sindslidende i Herning. Under Socialpsykiatrisk Center, Herning, henhører 19 pladser i opgangsbofællesskabet Nørregade 15a+c og værested Herninglund med forskellige aktiviteter i form af temagrupper i dagtimerne. Socialpsykiatrisk Center Herning er normeret med 340 pladser Skiftesporet - Horisont Skiftesporet består af et døgntilbud, et dagtilbud/cafe samt Horisont. Horisont er et tilbud efter Servicelovens 102. Det samlede driftsbudget til Skiftesporet føres på funktion , men og af pladser vedr. Horisont føres under funktion Horisont blev med virkning fra 1. september 2007 etableret som et psykosocialt forsøgsprojekt til selvskadende unge og personer med en spiseforstyrrelse. Projektet er pr. den 1. januar 2009 permanentgjort. Det ambulante behandlings sigte er, at bevare eller forbedre den unges fysiske, psykiske eller sociale funktioner på et tidspunkt, hvor den unges tilstand endnu ikke er så dårlig, at der er brug for et ungdomspsykiatrisk tilbud. Der er budgetteret med 16 dagpladser på Horisont. Køb og af pladser Nedenstående skema viser fordelingen af og af pladser på henholdsvis aktivitet (helårspladser) og beløb :

7 Forebyggende indsats for ældre og handicappede Bostøtten Bytoften bostøtte Socialpsykiatrisk Center Herning Horisont Andre kommuner, regioner og private 50, Køb af pladser i alt 512, , Bostøtten Socialpsykiatrisk Center Herning Salg af pladser i alt -487, , Rådgivning og rådgivningsinstitutioner tet vedrører kommunikationsområdet og udgifter til landsdækkende rådgivningsfunktioner og videnscentre. tet fordeler sig således: Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Regnskab Center for Kommunikation Køb af pladser (kun internt ) Salg af pladser Videnscentre Projekt erhvervet hjerneskade Projekt Åben dialog Overhead - centrale adm. omkostninger Rådgivning og rådgivningsinstitutioner i alt Center for Kommunikation Center for Kommunikation er et tilbud for personer med tale-, høre-, eller synsvanskeligheder, senhjerneskadede samt tilbud til personer med behov for et teknologisk hjælpemiddel til kommunikation. Centret sælger ydelser til andre kommuner gennem indgåelse af abonnementsordninger. Der er indgået abonnementsordninger med Ringing-Skjern, Ikast-Brande, Struer, Holstebro og Lemvig kommuner. Center for Kommunikation sælger desuden løss ydelser til andre kommuner. Der forventes følgende aktivitet (ydelser) for Center for Kommunikation: Aktivitet (antal ydelser) Herning Andre Kommune kommuner I alt Taleafdelingen Synsafdelingen Høreafdelingen Handicapteknologiafdelingen Hjerneskaderådgivning

8 Salg af pladser og betaling andre offentlige myndigheder Der er budgetteret med følgende af pladser og betaling fra andre kommuner for Center for Kommunikation: I Herning Andre off. Salg af pladser Kommune myndighed I alt Center for Kommunikation Botilbud til personer med særlige sociale problemer Botilbud til personer med særlige sociale problemer Regnskab Blå Kors Pensionat Blå Kors Varmestue Køb af pladser Salg af pladser Overhead - centrale adm. omkostninger Statsrefusion Botilbud til personer med særlige sociale problemer i alt Blå Kors Pensionat Blå Kors Pensionat er et botilbud efter Servicelovens 110. Midlertidige boformer til personer med særlige sociale problemer. Blå Kors Pensionat tilbyder bolig til mennesker med alkohol-, stof-, eller psykiske problemer. Efter endt ophold tilbydes der bolig i udslusningsboliger eller hjælp til at finde egen bolig. Pensionatet har en driftsoverenskomst med Herning Kommune. Pensionatet drives af Blå Kors Danmark, og der er overenskomst på 14 døgnpladser. Blå Kors Varmestue Blå Kors Varmestue er en social døgntjeneste efter Servicelovens 110. Varmestuen er et åbent værested med tilbud om samvær for personer med sociale eller psykiske vanskeligheder herunder misbrugsproblemer. Varmestuen tilbyder også Nødherberget, der er et akut overnatningstilbud for hjemløse.. Der er budgetteret med følgende normering for Blå Kors Varmestue: Aktivitet I alt Blå Kors Varmestuen 80 Blå Kors Herberg 7 Køb og af pladser I nedenstående skemaer fremgår fordelingen af og af pladser på henholdsvis beløb og aktivitet (helårspladser).

9 Fordeling beløb Intern Ekstern Total Køb af pladser - Blå Kors Pensionat Blå Kors Varmestue Andre kommuner, region og private leverandører Total - af pladser Salg af pladser - Blå Kors Pensionat Blå Kors Varmestue Total - af pladser Sum = Balance / af pladser Fordeling aktivitet (helårspladser) Intern Ekstern Total Køb af pladser - Blå Kors Pensionat 8,00 8,00 - Blå Kors Varmestue 85,00 85,00 - Andre kommuner, region og private leverandører 18,00 18,00 Total - af pladser 93,00 18,00 111,00 Salg af pladser - Blå Kors Pensionat -8,00-6,00-14,00 - Blå Kors Varmestue -85,00-2,00-87,00 Total - af pladser -93,00-8,00-101,00 Sum = Balance / af pladser 0,00 10,00 10,00 Der es en del pladser på andre 110 tilbud primært Forsorgshjemmet Skovvang i Holstebro og Vibohøj i Viborg. Statsrefusion Der er statsrefusion på alle udgifter til egne borgere med 50 % Alkoholbehandling og behandlingshjem for alkoholskadede I henhold til Sundhedslovens 141 registreres på denne funktion udgifter og indtægter vedrørende ambulant behandling, dag - og døgnbehandling. Dagbehandlingen varetages af Alkoholbehandlingen i Herning, og her sker behandling af alkoholmisbrugere og pårørende. Alkoholbehandling og behandlingshjem for alkoholskadede Regnskab Alkoholbehandlingen Projekt Familieorienteret alkoholbehandling Køb af pladser Salg af pladser Overhead - centrale adm. omkostninger Alkoholbehandling og behandlingshjem for alkoholskadede i alt

10 Alkoholbehandlingen I budgettet er det forventet, at Alkoholbehandlingen som udgangspunkt er et tilbud til Herning Kommunes egne borgere. Der er budgetteret med følgende aktivitet for Alkoholbehandlingen: Aktivitet (antal ydelser) I alt Individuelle samtaler til misbrugere Gruppebehandling 12 Åben rådgivning Pårørende kursus 8 Familietilbud 14 Luftskibet 20 Pårørende samtaler 120 Modtagelse og udredning 130 Voksen-/Familie-/parsamtaler 30 Akut behandling 80 Efterbehandlling 5 Dagbehandling 15 Voksne Børn af Misbrugere (VBM) Behandling af stofmisbrugere På denne funktion registreres udgifter og indtægter vedrørende behandling af stofmisbrugere under og over 18 år, jf. 101 i serviceloven og efter Sundhedslovens 142. Udgifterne omfatter såvel udgifter til døgnbehandling, hvor behandlingen foregår i boformer til midlertidigt ophold, jf. 107, stk. 2, nr. 2 i serviceloven, som udgifter til dagtilbud eller ambulant behandling. Behandling af stofmisbrugere Regnskab Stofbehandlingen Præventionsprojekt Køb af pladser Salg af pladser Overhead - centrale adm. omkostninger Behandling af stofmisbrugere i alt Stofbehandlingen Rådgivning, afklaring, dagbehandling og ambulant behandling herunder metadonudlevering varetages af Stofbehandlingen. I budgettet er det forventet, at Stofbehandlingen som udgangspunkt er et tilbud til Herning Kommunes egne borgere. Der er budgetteret med følgende aktivitet for Stofbehandlingen:

11 Aktivitet (antal personer) I alt Substitutionsbehandling med afhentning i amb. Inkl. Socialfagligbeh., støtte og omsorg. 70 Substitutionsbehandling med afhentning på apotek - inkl socialfagligbeh., støtte og omsorg 20 Adm. af anden medicin, substitution 20 Modtagelse og udredning 100 Gruppebehandling 25 Forbehandling og motivation 30 Ambulant indkøring 15 Primær behandling - ambulant 40 Primær behandling - døgn 8 Gravide og mødre 1 Pårørende tilbud 30 Familieorienteret indsats 8 Efterbehandling 10 Unge under 18 år 5 Aktivitetstilbud 150 NADA-behandling Botilbud for længerevarende ophold tet vedrører botilbud til længerevarende ophold, jf. Servicelovens 108. tet fordeler sig således: Botilbud for længerevarende ophold i alt Regnskab Køb af pladser Salg af pladser Lindely Overhead - centrale adm. omkostninger Botilbud for længereværende ophold i alt Lindely Lindely er etableret efter Servicelovens 108. Målgruppen er personer, der er tørlagte efter et mangeårigt misbrug. Fortrinsvis ældre ædru alkoholikere, som har brug for omfattende hjælp til at få et hverdagsliv til at fungere. Der ydes praktisk hjælp, pleje, omsorg og socialt samvær til beboerne. Tilbuddet er en del af Optagelseshjemmet Møltrup. Lindely drives på grundlag af en driftsaftale mellem Herning Kommune og Møltrup Optagelseshjem. Visitation til Lindely foregår i samarbejde mellem Optagelseshjemmet Møltrup og Herning Kommune eller eventuelt anden hjemkommune. Normeringen på Lindely er 10 døgnpladser. Køb og af pladser Nedenstående skema viser fordelingen af og af pladser på henholdsvis aktivitet (helårspladser) og beløb :

12 Botilbud til længerevarende ophold ( 108) Hedebocentret, Tjørringhus og Agerbo 12, Lindely 2,0 483 Andre kommuner og regioner 41, Botilbud til længerevarende ophold ( 108) - i alt 14, , Lindely -2, , Salg af pladser i alt -2, , Køb og af pladser - netto 12, , I er der budgetteret med af pladser på Hedebocentret, Tjørringhus og Agerbo tilbud til unge, der er fyldt 18 år og som venter på en plads i voksenregi Botilbud til midlertidigt ophold Døgntilbud oprettet efter Servicelovens 107 er tilbud, der er oprettet som en midlertidig boform til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der har behov for omfattende hjælp i almindelig daglige funktioner eller for pleje i en periode Botilbud til midlertidigt ophold ( 107) Regnskab Køb af pladser Salg af pladser Virkelyst aflastning Lindekollegiet Skiftesporet Overhead - centrale adm. omkostninger Botilbud til midlertidigt ophold ( 107) - i alt Virkelyst aflastning Aflastningen Virkelyst er et tilbud oprettet efter Servicelovens 107 til voksne med nedsat fysisk/psykisk funktionsevne. Aflastningen er normeret til gennemsnitligt 5,85 døgnpladser. Der tilbydes aflastning til 6 brugere på hverdage og 10 brugere i weekender samt ugerne 29, 30 og 31. Ligeledes tilbydes aflastning i eget hjem, såfremt det ikke er muligt at afvikle aflastningsophold på Virkelyst. Tilbuddet har døgndækning, dog skal visiterede brugere være tilknyttet et beskæftigelsestilbud i dagtimerne. Et døgnophold påbegyndes efter dagbeskæftigelse og afsluttes efterfølgende dag kl Fredag modtages brugerne fra kl eller efter endt arbejdsdag. Lindekollegiet Lindekollegiet er et midlertidigt botilbud efter SEL 107. Der er 24 døgnpladser til voksne med nedsat fysisk/psykisk funktionsevne. Lindekollegiet er en sammenlægning af Virkelyst Kollegiet og Knudmosekollegiet og består af 2 afdelinger, hvor der også er mulighed for indskrivning af unge under 18 år, jf. tilbud efter Servicelovens 66,4.

13 Skiftesporet Skiftesporet består af en boenhed, et dagtilbud/cafe samt Horisont, og er oprettet efter henholdsvis Servicelovens 107, 104 og 102. Skiftesporets boenhed er et intensivt midlertidigt døgntilbud til unge sindslidende fra 16 år med hovedvægten på unge i 20-års-alderen, der oplever psykoselignende tilstande og som er motiverede for at yde deres til at komme godt ind i livet. I forbindelse med spidsbelastning er det muligt at få enkelte overnatninger i en kriseseng. (Det er kendte i systemet). Krisesengen er "en sikkerhed" - en mulighed, men de sindslidende gør sjældent brug af den. Salg af pladser for Dagpladser/cafe føres på funktion og Horisont føres på funktion Der er budgetteret med 14 døgnpladser på Skiftesporet. Køb og af pladser Nedenstående skema viser fordelingen af og af pladser på henholdsvis aktivitet (helårspladser) og beløb : Botilbud til midlertidigt ophold ( 107) Virkelyst Aflastning 3, Bytoften Bo- og Aktivitetscenter 0, Lindekollegiet 19, Skiftesporet 4, Skovlyset gæsteseng 0,3 72 Skovlyset aflastning 0,5 492 Andre kommuner, regioner og private 35, Køb af pladser i alt 26, , Gennemsnitspris (kr.) Virkelyst Aflastning -3, , Lindekollegiet -20, , Skiftesporet - døgn -4, , Skiftesporet - dag -20, ,0-752 Skiftesporet - Horisont -13, ,0-373 Skiftesporet - bostøtte -0, ,3-55 Salg af pladser i alt -60, , Køb og af pladser - netto -33, , Kontaktperson- og ledsagerordninger tet vedrører udgifter og indtægter til 97 og 98 i Serviceloven Kontaktperson- og ledsageordninger Regnskab Kontaktperson for Alkohol og Stofmisbrug

14 Kontaktperson- og ledsageordning efter servicelovens 99. Misbrugscenter Herning yder kontakt- og støttepersonordning for stof- og alkoholmisbrugere og hjemløse efter servicelovens Beskyttet beskæftigelse Jfr. serviceloven skal kommunen tilbyde beskyttet beskæftigelse til personer under 65 år, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet Beskyttet beskæftigelse Regnskab Køb af pladser Salg af pladser Aktivitetshuset Park Allé Overhead - centrale adm. omkostninger Beskyttet beskæftigelse - i alt Tre Birke Tre Birke er et tilbud om beskyttet beskæftigelse samt et aktivitets- og samværstilbud jf. servicelovens 103 og 104 til borgere over 18 år. Hovedvægten af pladser er oprettet efter servicelovens 104, hvorfor det samlede tilbud konteres på funktion Tre Birke er normeret til 15 fuldtidspladser efter lovens 103. Aktivitetshuset Aktivitetshuset i Vildbjerg er et tilbud oprettet efter Servicelovens 103 og 104. Den støttede beskæftigelse er oprettet således, at arbejdsopgaverne er tilrettelagt ud fra de ressourcer, den enkelte borger har. Aktivitetshuset er normeret til 27 pladser. Målgruppen er voksne. Køb og af pladser Nedenstående skema viser fordelingen af og af pladser på henholdsvis aktivitet (helårspladser) og beløb : Beskyttet beskæftigelse CEB 7,0 582 Tre Birke - Værksted 12, Aktivitetshuset Park Allé 19,0 551 Andre kommuner og regioner 24, Køb af pladser i alt 38, , Gennemsnit Tre Birke - Værksted -12, ,0-259 Aktivitetshuset Park Allé Aktivitetshuset Park Allé , ,0-203 Salg af pladser i alt -31, ,0-825

15 Aktivitets- og samværstilbud tet vedrører udgifter og indtægter til aktivitets- og samværstilbud til personer med betydelig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Herning Kommune tilbyder denne aktivitet for at sikre, at personer kan opretholde eller forbedre personlige færdigheder eller livsvilkår Aktivitets- og sam væ rstilbud R egnskab B udget B udget K ø b af pladser S alg af pladser B irkelund, A ktivitetshuset T re B irke V irkelyst, D aghjem S olsikken Lyngblom sten D en B lå M ølle C entrale adm inistrationsom kostninger Aktivitets- og sam væ rstilbud - i alt Birkelund, Aktivitetshuset Aktivitetshuset på Birkelund er et tilbud til personer i alderen år. Tilbuddet er normeret til 20 pladser og er opdelt i 2 områder. Gruppe 1 beskæftiger primært velfungerende personer med autisme og andre beslægtede udviklingsforstyrrelser. Gruppe 2 beskæftiger unge/voksne normaltbegavede med Aspergers Syndrom, ADHD samt beslægtede kommunikations- og kontaktforstyrrelser. Tre Birke Tre Birke er et tilbud om beskyttet beskæftigelse 103 samt et aktivitets- og samværstilbud 104 til borgere over 18 år. Hovedvægten af pladser er oprettet efter servicelovens 104, hvorfor det samlede tilbud konteres på Tre Birke er normeret til 66,5 fuldtidspladser efter servicelovens 104 med mulighed for et tilbud enten på halv tid eller fuld tid.

16 Solsikken Støttecenter Solsikken er oprettet efter Servicelovens 104 med et budget på 0,475 mio. kr. Målgruppen er personer mellem 18 og 67 år med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der har behov for samvær med andre og behov for støtte i hverdagen. Der er maksimalt plads til brugere pr. åbningsdag. Rosenholm Rosenholm er et tilbud bygget efter 105, stk. 2 i Lov om almene boliger til voksne med betydelig og varig nedsat psykisk og fysisk funktionsevne. I 2012 er der bygget 16 pladser til dagtilbud efter SEL 104 i tilknytning til døgntilbuddet. Dagtilbuddet er konteret på funktion Skovlyset Skovlyset er en boform til voksne sindslidende, der har brug for et længerevarende ophold (almene boliglov 105). Målgruppen er svært sindslidende med et varigt behov for individuel støtte og hjælp på alle tider af døgnet. Her ydes individuel støtte og hjælp til den enkelte, således at denne kan bo i en selvstændig bolig. Skovlyset har udover døgnafdelingen en normering på 10 dagpladser og 30 aktivitets- og samværspladser. Dagtilbuddet er konteret på funktion Skiftesporet Skiftesporet består af et døgntilbud, et dagtilbud/cafe samt Horisont. Dagtilbuddet er efter Servicelovens 104, aktivitets- og samværstilbud. Det samlede budget til Skiftesporet føres på funktion Køb af pladser vedr. dagtilbud/cafe føres på funktion Dagtilbuddet er et aktivitets- og samværstilbud, og er for borgere (mellem år) med forskelligartede psykiske problemer. Det ambulante behandlingssigte er at bevare eller forbedre den unges fysiske, psykiske eller sociale funktioner på et tidspunkt, hvor den unges tilstand endnu ikke er så dårlig, at der er brug for et ungdomspsykiatrisk tilbud. Der er budgetteret med 27 dagpladser på Skiftesporet. Tilskud til selvejende aktivitets- og samværstilbud Der gives tilskud til Lyngblomsten i Gullestrup, på grundlag af en samarbejdsaftale med Kirkens Korshær, ligesom der gives tilskud til Den Blå Mølle i Kibæk på grundlag af en samarbejdsaftale med Blå Kors Danmark. Køb og af pladser Nedenstående skema viser fordelingen af og af pladser på henholdsvis aktivitet (helårspladser) og beløb :

17 Aktivitets- og samværstilbud Birkelund Aktivitetshuset 11, Tre Birke 43, Bytoften Bo- og Aktivitetscenter 24, Rosenholm daghjem 16, Aktivitetshuset Vildbjerg 822 Skiftesporet 16, Andre kommuner, regioner og private 108, Køb af pladser i alt 110, , Gennemsnitspris (kr.) Birkelund Aktivitetshuset -11, ,0-983 Tre Birke -53, , Salg af pladser i alt -64, , Køb og af pladser - netto 46, ,

Social- og Sundhedsudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, 1.000 kr.):

Social- og Sundhedsudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, 1.000 kr.): tets hovedposter (netto-tal, -priser, 1.000 kr.): Serviceområde 13 - Handicap og Psykiatri 00.25.18 Driftssikring af boligbyggeri 225 100 100 03.22.17 Specialpædagogisk bistand til voksne 1.094 1.708 1.708

Læs mere

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning,

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning, tets hovedposter (netto-tal, 2013-priser, 1.000 kr.): Handicap, funktion 3. niveau Regnskab 2012 2013 2014 03.22.17 Specialpædagogisk bistand til voksne 0 1.292 1.292 03.38.77 Daghøjskoler 362 361 1.245

Læs mere

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus efter 45a i Lov om folkeoplysning, daghøjskoler m.v. Budgettet er på 0,355 mio. kr.

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus efter 45a i Lov om folkeoplysning, daghøjskoler m.v. Budgettet er på 0,355 mio. kr. tets hovedposter (netto-tal, -priser, 1.000 kr.): Handicap, funktion 3. niveau Regnskab 03.38.77 Daghøjskoler 356 355 355 04.62.90 Andre Sundhedsudgifter 161 458 458 05.22.07 Central refusionsordning 0-12.568-8.568

Læs mere

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning, daghøjskoler m.v.

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning, daghøjskoler m.v. tets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 13 - Handicap og Psykiatri Regnskab 2014 2015 2016 03.22.17 Specialpædagogisk bistand til voksne 1.044 1.701 1.701 03.38.77 Daghøjskoler

Læs mere

MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER. Budget 2015. Social- og Sundhedsudvalget

MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER. Budget 2015. Social- og Sundhedsudvalget MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Budget 2015 Forsidebilleder: Liv i Søndre Anlæg Vildbjerg hal 2 Å-turisme Budget 2015 MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Indholdsfortegnelse INDSATSOMRÅDER OG BEMÆRKNINGER

Læs mere

Budget 2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER

Budget 2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER 2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Indholdsfortegnelse FOKUSOMRÅDER OG BEMÆRKNINGER Side... 5 13 Handicap og Psykiatri... 7 18 Sundhed og Ældre... 29 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET

Læs mere

Samlet er der omplaceret budget for 85,1 mio. kr. mellem serviceområderne:

Samlet er der omplaceret budget for 85,1 mio. kr. mellem serviceområderne: tets hovedposter (netto-tal, 2019-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 13 - Handicap og Psykiatri Regnskab 2018 2019 2020 00.25.18 Driftssikring af boligbyggeri 462 10 10 00.25.19 Ældreboliger -4.330-4.620-4.620

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, kr.): Driftsbemærkninger:

Social- og Sundhedsudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, kr.): Driftsbemærkninger: tets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 13 - Handicap og Psykiatri Regnskab 2016 2017 2018 00.25.11 Beboelse 0 0-157 00.25.18 Driftssikring af boligbyggeri 528 100 100 00.25.19

Læs mere

MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER. Budget 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET

MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER. Budget 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Budget 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Forsidebilleder: Herning Svømmehal Tjørring skole - læserum HerningCykler.dk Budget 2014 mål, oversigter og bemærkninger Indholdsfortegnelse

Læs mere

Budget 2018 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER

Budget 2018 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER 2018 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Indholdsfortegnelse MÅL OG BEMÆRKNINGER Side... 5 13 Handicap og Psykiatri... 7 18 Sundhed og Ældre... 33 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET

Læs mere

Budget 2019 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER

Budget 2019 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Indholdsfortegnelse MÅL OG BEMÆRKNINGER Side... 5 13 Handicap og Psykiatri... 7 18 Sundhed og Ældre... 33 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET s budget

Læs mere

Budget 2017 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER

Budget 2017 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER 2017 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER 1 2 Indholdsfortegnelse MÅL OG BEMÆRKNINGER Side... 5 13 Handicap og Psykiatri... 7 18 Sundhed og Ældre... 31 3 4 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET

Læs mere

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Psykiatrivirksomheden, Region Hovedstaden. Tilbuddets navn: I Helårspladser Rammeaftale

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Psykiatrivirksomheden, Region Hovedstaden. Tilbuddets navn: I Helårspladser Rammeaftale Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2007 Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. ovedstaden Kontaktperson: Katrine Nørtoft Magelund Tlf: 45112081

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Oprindeligt budget. Korrigeret budget incl. overførsler

Oprindeligt budget. Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Forbrug pr. -2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget pr. 31. august 2012 Omsorgsudvalget

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

8. HANDICAP- OG PSYKIATRI

8. HANDICAP- OG PSYKIATRI 8. HANDICAP- OG PSYKIATRI Politikområdet Handicap og Psykiatri omfatter tilbud som fx støtte i eget hjem, botilbud, beskyttet beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbud til voksne med betydelig nedsat

Læs mere

Tilbudsoversigt - Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED

Tilbudsoversigt - Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED soversigt - B Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED soversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Forord Det er Byrådets ønske, at alle borgere, der har en væsentlig og varig

Læs mere

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte soversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Forord Det er Horsens Kommunes ønske, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode, sunde og aktive liv som en del af fællesskabet. Denne tilbudsoversigt

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr bemærkninger - drift SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG

Politisk budgetopfølgning pr bemærkninger - drift SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG Politisk budgetopfølgning pr. 31.03.2016 bemærkninger - drift SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG Serviceområde 13 Handicap og Psykiatri Handicap og Psykiatri har i 2016 et korrigeret budget på 358,7 mio. kr. Resultatet

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2013 TIL Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2013 TIL Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag OVERFØRSEL FRA 213 TIL 214 Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag Regnskab 13 Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1. kr. 213-pl

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 4 5.32

Læs mere

Skibbyhøj 01.01.06 01.01.07 01.01.08 01.01.08 sindslidelse Dag 31.12.06 31.12.07 30.06.08 31.12.08

Skibbyhøj 01.01.06 01.01.07 01.01.08 01.01.08 sindslidelse Dag 31.12.06 31.12.07 30.06.08 31.12.08 Indledning Side 1. Skema sæt til oplysninger om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Katrine Nørtoft Magelund Tlf: 45112081 Mail: katrine.magelund@psv.regionh.dk

Læs mere

Side 1 af 13 50 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv tilbud med myndighedsbeføjelse tilbud, der også er en forvaltningsmyndighed Tilbud med myndighedsbeføjelse

Læs mere

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Målgruppe: Hovedvægt på 2007 2008 2009 2010 2011 2012

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Målgruppe: Hovedvægt på 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Kontaktperson: Henrik F. Søtorp Tlf. nr. 43 59 17 05 Mail: henriksoe@htk.dk Overskrifter på de enkelte ark. Opdeling

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo januar 2016 et mindreforbrug på 1,9 mio. kr. Heri

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

702 Socialpsykiatri, handicap og misbrug

702 Socialpsykiatri, handicap og misbrug OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse Borgerstyret personlig assistance Botilbud for personer med særlige sociale problemer Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede

Læs mere

Center For Job og Oplevelse 01.01.06 01.01.07 01.01.08 01.01.08 psykisk udviklingshæmning Dag 31.12.06 31.12.07 30.06.08 31.12.08

Center For Job og Oplevelse 01.01.06 01.01.07 01.01.08 01.01.08 psykisk udviklingshæmning Dag 31.12.06 31.12.07 30.06.08 31.12.08 Indledning Side 1. Skema sæt til kommunens oplysninger om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Elsa Undén Hende tlf. nr. 49283258 Mail: euh43@helsingor.dk

Læs mere

Handicap og udsatte voksne

Handicap og udsatte voksne Handicap og udsatte Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse

Læs mere

Indhold. 1. Rammer. Stk. 2. Optagelse i boformer efter stk. 1 kan ske ved egen henvendelse eller ved henvisning fra offentlige myndigheder.

Indhold. 1. Rammer. Stk. 2. Optagelse i boformer efter stk. 1 kan ske ved egen henvendelse eller ved henvisning fra offentlige myndigheder. Kvalitetsstandard Forsorgshjem, herberger og beskyttede pensionater Serviceloven 110 Udarbejdelse Januar 2016 Social og Handicap, Center Bøgely Godkendelse Udvalget for Social og Sundhed Revidering 2018

Læs mere

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 / Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 Social behandling af alkohol - og stofmisbrug Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens opbygning

Læs mere

Bevilling 32 Psykiatri og Handicap

Bevilling 32 Psykiatri og Handicap Bevilling 32 Psykiatri og Handicap Beskrivelse Bevilling Psykiatri og Handicap hører under Social- og Sundhedsudvalget. Bevillingen administreres af Center for Psykiatri og Handicap og omfatter tilbud

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets og samværstilbud

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets og samværstilbud Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets og samværstilbud 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune Fredensborg kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune Kontaktperson Martin Ishøy 72565138 Mail.: maki2fredensborg.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: ESBJERG KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo?

Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo? Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo? Autismecenter Nord-Bo Autismecenter Nord-Bo ligger i Nordjylland og har afdelinger placeret i Jammerbugt Kommune og Aalborg Kommune. Autismecenter Nord-Bo

Læs mere

Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder

Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Beskrivelse af det/de kommunale tilbud til voksne med sindslidelse. ÆH Handicapafdelingen

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalgets består af følgende serviceområder: Voksenhandicap Plejehjem, daghjem m.v. Hjemmehjælp og primærsygepleje Sociale formål og omsorgsarbejde Hjælpemidler

Læs mere

-&. GLETALý LDRE ýogý(andicapforvaltningen

-&. GLETALý LDRE ýogý(andicapforvaltningen Genoptræning Vedligeholdende aktivitet Forebyggende hjemme- Hjælpemidler og træning besøg Antal borgere 5.200*) 3.500 11.062**) 14.117 Antal ansatte 101 97 22***) 95 Nettodriftsudgif-ter til aktivitet

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt budget 14 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 284.159.300-10.400.300 273.759.000 01 Sundhed 284.159.300-10.400.300 273.759.000 04 Sundhedsområdet 219.360.900-526.700

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Voksen-Ældreområdet. Ringsted Kommune. Januar 2010

Voksen-Ældreområdet. Ringsted Kommune. Januar 2010 Voksen-Ældreområdet i Ringsted Kommune Januar 2010 2 af 13 Indholdsfortegnelse 1. Nøgletal for Voksenområdet...4 2. Nøgletal for Ældreområdet...4 3. Organisationen...4 3. 1. Myndighedsenheden...5 3. 2.

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: RANDERS KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.635 00 Serviceudgifter -3.286 55 Den centrale refusionsordning -576 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.498 10 Social Service/

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2012

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2012 Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2012 INTRODUKTION TIL SPØRGESKEMA Skemaet er udarbejdet med henblik på at få belyst hvilke planer og forventninger kommunerne har til afvigelser i udbud og efterspørgsel

Læs mere

Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede

Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand Kvalitetsstandard Serviceloven 85 Socialpædagogisk bistand Godkendt i Byrådet den 22. november 2011 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Midlertidigt botilbud Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget: Ældre

Social- og sundhedsudvalget: Ældre 1. Budgettildelings- og styringsprincipper Ingen bemærkninger 2. Demografiregulering Hjemmeplejen Hjemmeplejen demografireguleres på baggrund af de 67+ årige som er hjemmeplejens målgruppe. Det harmoniserede

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Tilbuddets navn: I Helårspladser Ramme- Målgruppe: Hovedvægt på 2007 2008 2009 2010 2011 2012

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Tilbuddets navn: I Helårspladser Ramme- Målgruppe: Hovedvægt på 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Bornholm Kontaktperson: Tlf. nr. Mail: Overskrifter på de enkelte ark. Opdeling i Kommunen som driftsherre for

Læs mere

Blanket 20 Oversigt over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, lovhjemmel og kontoplansnummer, version 2.0

Blanket 20 Oversigt over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, lovhjemmel og kontoplansnummer, version 2.0 Blanket 20 Oversigt over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, lovhjemmel og kontoplansnummer, version 2.0 Ydelse Ydelse - underbegreb Tilbud Lovhjemmel Nr. i kommunal kontoplan Bemærkninger Nr. INDSATSER

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Borgerens egne kompetencer og evner skal støttes. Derfor inddrager vi pårørende, netværk og civilsamfund i indsatsen.

Borgerens egne kompetencer og evner skal støttes. Derfor inddrager vi pårørende, netværk og civilsamfund i indsatsen. 10.2 Socialområdet Opgaver og målsætninger: I forbindelse med den politiske konstituering for valgperioden 2014-17 blev det besluttet, at psykiatri- og udsatte området skulle flyttes fra Udvalget for Social

Læs mere

Mål og serviceniveau Haderslev Kommunes tilbud om aflastning, bostøtte, dagtilbud og botilbud til borgere med betydelig nedsat funktionsevne som

Mål og serviceniveau Haderslev Kommunes tilbud om aflastning, bostøtte, dagtilbud og botilbud til borgere med betydelig nedsat funktionsevne som Mål og serviceniveau Haderslev Kommunes tilbud om aflastning, bostøtte, dagtilbud og botilbud til borgere med betydelig nedsat funktionsevne som følge af sindslidelse, særlige sociale problemer eller fysisk/psykisk

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning

Kvalitetsstandard for aflastning Kvalitetsstandard for aflastning 1 Kvalitetsstandard for aflastning Område Randers Kommune tilbyder aflastningsophold til nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne

Læs mere

Skrivelse med orientering om de væsentligste regler og lovgivningsmæssige forpligtelser på forsorgshjems- og krisecenterområderne m.m.

Skrivelse med orientering om de væsentligste regler og lovgivningsmæssige forpligtelser på forsorgshjems- og krisecenterområderne m.m. Til samtlige kommuner, regioner m.fl. Dato: Skrivelse med orientering om de væsentligste regler og lovgivningsmæssige forpligtelser på forsorgshjems- og krisecenterområderne m.m. Kommunerne har det fulde

Læs mere

Handicap og Psykiatri

Handicap og Psykiatri Udkast: Budgetbemærkninger 2015-2018 Handicap og Psykiatri Der er en stor tilgang af borgere til socialafdelingen, hvilket stiller store krav til tilbuddene og udnyttelsen af den økonomiske ramme. Det

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Præsentation af ældre- og socialområdet. Den 8. februar 2010

Præsentation af ældre- og socialområdet. Den 8. februar 2010 Præsentation af ældre- og socialområdet Den 8. februar 2010 ÆLDREOMRÅDET Målgrupper på ældreområdet Hjemmeplejen Borgere, der på grund af funktionstab og/eller sygdom har brug for hjemmehjælp og/eller

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013 2013 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

SERVICEDEKLARATION FLEXTILBUD HEDEBO (AKUTOPHOLD, AFLASTNING, AFKLARING)

SERVICEDEKLARATION FLEXTILBUD HEDEBO (AKUTOPHOLD, AFLASTNING, AFKLARING) SERVICEDEKLARATION FLEXTILBUD HEDEBO (AKUTOPHOLD, AFLASTNING, AFKLARING) Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 99455017 Mobil nr. 20724841 Afdelingsleder: Birgitte Maliki Christensen E-mail: birgitte.maliki.christensen@99454545.dk

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse

Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 25. november 2015 Servicelovens 103 Lovgrundlag Kommunen skal tilbyde beskyttet beskæftigelse til personer under

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Institutionsprofil for Rødbo / Taxhuset. Rødbo. Taxhuset

Institutionsprofil for Rødbo / Taxhuset. Rødbo. Taxhuset Institutionsprofil for Rødbo / Taxhuset Rødbo Taxhuset September 2005 Indholdsfortegnelse 0. Indledning...2 1. Beskrivelse af Rødbo / Taxhuset...4 2. Kapacitet og belægning...7 3. Personale og økonomi...8

Læs mere

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428. 05.32 Udgifter: 1.428.000 kr. Tilbud til ældre og handicappede Indtægter: 0 kr. 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.000 0 05.32.33 Forebyggende indsats

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2015 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune Københavns kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune Kontaktperson Camila Kejser Tlf. nr. 33 66 42 93 Mail.: camila@buf.kk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug

Læs mere

Generelt har Sundhed og Ældre budgetmæssige udsving, som primært skyldes to besparelsesrunder i perioden.

Generelt har Sundhed og Ældre budgetmæssige udsving, som primært skyldes to besparelsesrunder i perioden. tets hovedposter (netto-tal, -priser, 1.000 kr.): Serviceområde 18 - Sundhed og Ældre 00.25.18 Driftssikring af boligbyggeri 1.926 3.459 2.478 02.32.31 Busdrift 2.084 2.220 2.220 04.62.82 Kommunal genoptræning

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: 24 Psykiatri I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 44.890

Læs mere

SOCIALE YDELSER Budget Budgetbeskrivelse Sociale ydelser

SOCIALE YDELSER Budget Budgetbeskrivelse Sociale ydelser Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Sociale ydelser Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Sociale Ydelser hører under Udvalget for Ældre og Handicappede og har et samlet budget på 33,7 mio.

Læs mere

midlertidigt døgnophold servicedeklaration

midlertidigt døgnophold servicedeklaration midlertidigt døgnophold servicedeklaration 1 Midlertidigt døgnophold og rehabiliteringsophold i Guldborgsund Kommune Midlertidige døgnophold stilles til rådighed for ældre og handicappede, som på grund

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere