Gennemgang af bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gennemgang af bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas"

Transkript

1 Gennemgang af bemærkninger Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas

2 Indhold Bemærkning 1 Museum Østjylland... 3 Bemærkning 2 Vejdirektoratet... 4 Bemærkning 3 Jette og Ole Riis... 5 Bemærkning 4 Hørning Menighedsråd... 6 Bemærkning 5 FDO Danske olieberedskabslagre... 7 Bemærkning 6 Gitte og Erik Jørgensen... 8 Bemærkning 7 Vibeke Welling Jensen... 9 Bemærkning 8 Lene og Lars Jørgensen Bemærkning 9 Borgere i Hørning og omegn Bemærkning 10 Naturstyrelsen... 14

3 Bemærkning 1 Museum Østjylland Stemannsgade Randers C På grund af tidligere fund er der mulighed for, at der på det udpegede område kan være hidtil uregistrerede fortidsminder. Museum Østjylland anbefaler derfor, at der forud for en eventuel byggefase, foretages arkæologiske sonderinger. Museum Østjylland gør endvidere opmærksom på, at anlæggelsen af et biogasanlæg meget let kan komme til at berøre et fredet markdige omfattet af museumslovens 29a. Udpegningen har karakter af en arealreservation på nuværende tidspunkt. De arkæologiske forhold og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM-redegørelse. Randers Kommune anbefaler at der bliver lavet prøvegravninger, forud for et eventuelt konkret anlæg.

4 Bemærkning 2 Vejdirektoratet Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Vejdirektoratet har fremsendt bemærkninger vedr. kommuneplantillægget i forhold til vejadgangen til Ebeltoftvej, overkørsler til statsvejen og intern vejadgang fra kommunevejen. Vejdirektoratet har derudover bemærkninger om at biogasanlæggets bygninger og bygningslignende anlæg aftrappes og får en moderat højde ud mod statsvejen. De påpeger også, at biogasanlægget i den videre planlægningsproces bør visualiseres på fotos eller lignende for at vise, hvorledes anlægget vil komme til at se ud fra statsvejen. Forvaltningen har telefonisk været i kontakt med Vejdirektoratet og de er indstillet på at acceptere arealudlægget til biogasanlæg. Anlægget skal afskærmes/aftrappes ud mod rute 21 og adgangsbetjenes via en kommunevej, som vist i kommuneplantillægget. Vejdirektoratet er enigt i, at konkrete forhold vedrørende vejadgang, landskabelig påvirkning og konkrete trafiksikkerhedsmæssige tiltag, er forhold der vil indgå i en eventuel VVM-proces og et kommuneplantillæg.

5 Bemærkning 3 Jette og Ole Riis Ebeltoftvej Randers SØ Er utilfreds med, at man kan finde på at placeres et biogasanlæg på et så naturskønt sted. Nævner, at der nærmest ikke findes svineproducenter eller egnede leverandører i miles omkreds. Den lange transport afstand vil give et negativt CO 2 regnskab. Ønsker at der etableres lokale biogasanlæg hos den enkelte producent, fremfor et stort samlet anlæg. Udpegning af arealer til fælles biogasanlæg er en lovbunden opgave. Randers Kommune kan ikke i forbindelse med verserende planlægning gå i dialog med Staten om alternativer til opnåelse af regeringens energipolitiske målsætning. Det skal hertil bemærkes, at Staten klart har formuleret, at et af formålene med etablering af fælles biogasanlæg er at skabe mulighed for afgasning af husdyrgødning fra gårdejere, der ikke selv vil investere i eller drive et anlæg. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. Randers Kommune har foretaget en analyse af husdyrpotentialet indenfor en radius på 10 km. Analysen viser, at der er tilstrækkelig basis for et biogasanlæg. I den forbindelse bemærkes, at mælkeproducenter, der leverer til Arla, og økologiske producenter gerne må modtage afgasset husdyrgødning, forudsat at produktet ikke indeholder slam fra rensningsanlæg mv. Økologiske producenter er dog begrænset af den mængde ikke-økologiske husdyrgødning, de må modtage (maks. 70 kg N/ha år).

6 Bemærkning 4 Hørning Menighedsråd Att. Kaj Nielsen Krogsagervej 3, Krogsager 8960 Randers SØ Menighedsrådet protesterer mod en placering nordøst for Hørning. Udtrykker bekymring for den skønne natur i området, og fremhæver, at der ikke er bebyggelse mellem den påtænkte placering og Hørning Kirke. De nævner risikoen for lugtgener, især ved barnedåb, bryllupper o. lign. Er bekymret for transporterne til og fra biogasanlægget gennem Hørning by og forbi kirke og kirkegård. Nævner at kirkegårdsdiget kun ligger 2 meter fra vejen og rystelser fra den tunge transport vil kunne gøre stor skade på kirkegårdsdiget. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet. Med hensyn til miljøpåvirkninger forventer Randers Kommune, at der ved overholdelse af de kriterier, Staten har opsat for planlægningen, ikke vil opstå væsentlige miljøpåvirkninger, hverken i forhold til lugt, transporter eller drivhusgasser/co 2 -balance. Der er således sikret mindst 500 meter til alle beboelser. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoft vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes nødvendigt.

7 Bemærkning 5 FDO Danske olieberedskabslagre Vestergade Fårup Nævner at to olieberedskabslagre snart skal nedlægges, og at installationerne muligvis kunne anvendes til biogasanlæg. Det ene anlæg er ved Asferg, den anden sydøst for Hørning. De to foreslåede lokaliteter vurderes desværre ikke egnede på grund af nærhed til beboelsesejendomme (< 500 meter). Lokaliteten ved Asferg ligger desuden i område med særlige drikkevandsinteresser.

8 Bemærkning 6 Gitte og Erik Jørgensen Præstedalsvej 9, Hørning 8960 Randers SØ Indsiger ejer en del af det udpegede område til biogasanlæg, og gør opmærksom på, at de ikke er interesseret i at sælge jorden. Udtrykker bekymring for den tunge trafik og trafiksikkerheden ved krydset Ebeltoftvej og Præstedalsvej. Finder det uacceptabelt at skæmme det smukke landskab med et sådant anlæg. Det forudsættes i Randers Kommunes planlægning, at etableringen af et eventuelt anlæg, vil basere sig på frivillige aftaler. Det vil være op til en eventuel projektudvikler at vurdere økonomi og muligheder for opkøb af jord til formålet. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoftvej vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes nødvendigt. Efter ombygning af krydset Ebeltoftvej/Præstedalsvej er det forvaltningens opfattelse, at det er forsvarligt at lede trafikken til og fra anlægget gennem krydset. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet.

9 Bemærkning 7 Vibeke Welling Jensen Sendt med mail. Forstår ikke hvorfor kommunen ikke foreslår regeringen og EU, at biogasanlæg etableres direkte på stedet hos producenterne. Dermed undgår man urentable, ildelugtende og skæmmende anlæg. Stiller sig kritisk overfor udmeldingen om, at nye højtteknologiske anlæg ikke lugter. Udtrykker bekymring for trafikbelastningen og sikkerheden, samt udledningen af CO 2 på grund af transport. Ønsker ikke store anlæg, men derimod tilskud små anlæg hos producenterne. Udpegning af arealer til fælles biogasanlæg er en lovbunden opgave. Randers Kommune kan ikke i forbindelse med verserende planlægning gå i dialog med Staten om alternativer til opnåelse af regeringens energipolitiske målsætning. Det skal hertil bemærkes, at Staten klart har formuleret, at et af formålene med etablering af fælles biogasanlæg er at skabe mulighed for afgasning af husdyrgødning fra de landbrug hvor der er gårdejere, der ikke selv vil investere i eller drive et anlæg. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoftvej vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes nødvendigt. Efter ombygning af krydset Ebeltoftvej/Præstedalsvej er det forvaltningens opfattelse, at det er forsvarligt at lede trafikken til og fra anlægget gennem krydset. Med hensyn til miljøpåvirkninger forventer Randers Kommune, at der ved overholdelse af de kriterier, Staten har opsat for planlægningen, ikke vil opstå væsentlige miljøpåvirkninger, hverken i forhold til lugt, transporter eller drivhusgasser/co 2 -balance. Der er således sikret mindst 500 meter til alle beboelser og nærhed til det overordnede vejnet. Herudover er der foretaget analyser, der viser, at der er husdyrpotentiale indenfor en afstand af 10 km.

10 Bemærkning 8 Lene og Lars Jørgensen Krogsagervej 1, Krogsager 8960 Randers SØ Indsiger ejer en del af det udpegede område til biogasanlæg, og gør opmærksom på, at de ikke er interesseret i at sælge jorden. De skal bruge deres jord, for at kunne opfylde deres miljøgodkendelse. Mener biogasanlægget vil virke meget skæmmende på landskabet. Udtrykker utilfredshed med kommunikationen fra kommunen. Stiller spørgsmål ved deres mulighed for at fortsætte med deres økologiske landbrug. Udtrykker bekymring for den tunge trafik og trafiksikkerheden ved krydset Ebeltoftvej og Præstedalsvej. Det forudsættes i Randers Kommunes planlægning, at etableringen af et eventuelt anlæg, vil basere sig på frivillige aftaler. Det vil være op til en eventuel projektudvikler at vurdere økonomi og muligheder for opkøb af jord til formålet, herunder en eventuel sælgers muligheder for fortsat at drive landbrug. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet. Der har i løbet af offentlighedsperioden været afholdt møder med de implicerede lodsejere og der har været afholdt et borgermøde i Hørning. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoftvej vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes

11 nødvendigt. Efter ombygning af krydset Ebeltoftvej/Præstedalsvej er det forvaltningens opfattelse, at det er forsvarligt at lede trafikken til og fra anlægget gennem krydset.

12 Bemærkning 9 Borgere i Hørning og omegn Att. Erik Engvang Præstedalsvej 5, Hørning 8960 Randers SØ Mener landskabet omkring Hørning bliver særligt belastet i forhold til de andre undersøgte placeringsmuligheder i Randers Kommune. Placering af et biogasanlæg vil ødelægge det unikke kulturlandskab, og nævner at området i dag er friholdt for tekniske anlæg. Nævner, at biogasanlægget vil dominere ankomsten til byen og især oplevelsen af Hørning kirke. Påpeger de arkæologiske interesser i området og tidligere vikingeboplads ved Moeskær. Kan ikke acceptere den tunge trafik gennem Hørning by. Mener ikke vejene i Hørning og opland har kapacitet til den tunge trafik. Mener transporten af gylle og andet affald vil medføre væsentlige lugtgener. Placeringen vil hindre kommunens egne udpegninger til fremtidig boligudvikling omkring Hørning. Efterlyser saglige argumenter for valget af en placering ved Hørning, fremfor 2-3 andre mere egnede placeringer. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige og arkæologiske påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Randers Kommune anbefaler at der bliver lavet prøvegravninger, forud for et eventuelt konkret anlæg. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoftvej vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med

13 politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes nødvendigt. Efter ombygning af krydset Ebeltoftvej/Præstedalsvej er det forvaltningens opfattelse, at det er forsvarligt at lede trafikken til og fra anlægget gennem krydset. Der er ikke i kommuneplan 2009 og forslaget til kommuneplan 2013, udlagt nye rammer til lokalplanlægningen eller arealer til fremtidig byvækst. Nybyggeri forventes at kunne etableres inden for den eksisterende landsbyramme, som huludfyldning eller bebyggelse af åbne arealer. Valget af placeringen ved Hørning i forholdt til de andre områder der har været i spil, er udtryk for en politisk prioritering. Der henvises til byrådets dagsorden for uddybning af valget.

14 Bemærkning 10 Naturstyrelsen Naturstyrelsen Haraldsgade København Ø Naturstyrelsen nedlægger veto mod kommuneplantillægget efter planlovens 29. Vetoet er fremsat på anmodning af Ministeriet for Ligestilling og Kirke, på vegne af Hørning menighedsråd. Vetoet er begrundet i at den planlagte placering af biogasanlægget i det åbne landskab vurderes, at ville påvirke ind- og udsynet til Hørning Kirke som et markant pejlemærke i naturen. En vedtagelse af kommuneplantillægget i byrådet forudsætter, at Naturstyrelsens veto trækkes tilbage. Forvaltningen er i dialog med Naturstyrelsen om dette og Naturstyrelsens endelige tilkendegivelse forventes at foreligge inden byrådets behandling. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er dog alligevel i forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet.

Gennemgang af bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas

Gennemgang af bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas Gennemgang af bemærkninger Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas Indhold 1. Bemærkning 1 Museum Østjylland... 3 2. Bemærkning 2 Vejdirektoratet... 4 3. Bemærkning 3 Jette og Ole Riis... 5 4. Bemærkning 4 Hørning

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) 2015-013222 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune

Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune K U L T U R O G U D V I K L I N G Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune for en bioethanolfabrik på Nordhavnen i Grenaa Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Læs mere

Fra: Ernst Stidsing Til:

Fra: Ernst Stidsing Til: Fra: Ernst Stidsing [es@museumoj.dk] Til: Plankontor [Plankontor@randers.dk] Sendt dato: 16-04-2013 10:37 Modtaget Dato: 16-04-2013 10:37 Vedrørende: Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas Vedhæftninger: image001.jpg

Læs mere

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Forslag. Vindmøller nordøst for Vemb. December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Forslag. Vindmøller nordøst for Vemb. December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 25 Kommuneplan 2009 Vindmøller nordøst for Vemb Forslag December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillægget Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Hørregårdsvej Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Startdato, Offentlighedsperiode Slutdato, Offentlighedsperiode PDF Forslag Kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Vindmøller nordøst for Vemb. Juni 2014 HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Vindmøller nordøst for Vemb. Juni 2014 HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 25 Kommuneplan 2009 Vindmøller nordøst for Vemb Juni 2014 HOLSTEBRO KOMMUNE Forord til kommuneplantillægget Med dette tillæg til kommuneplanen fastlægges retningslinjer og rammer for lokalplanlægningen,

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 84.T1 Teknisk område for varmeværk og solfangeranlæg ved Halkjærvej i Ørnhøj Fremlægges fra 28. januar 2016 til 24. marts 2016 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Miljøstyrelsen Virksomheder Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge - Næstved maj 2014 Titel: Sammenfattende redegørelse for VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge-Næstved

Læs mere

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge Resumé Et byudviklingsprojekt som Enghave Brygge skal gennemgå forskellige procedurer

Læs mere

Afslag på ansøgning om placering af solcelleanlæg på Drammelstrupvej 12, 8961 Allingåbro

Afslag på ansøgning om placering af solcelleanlæg på Drammelstrupvej 12, 8961 Allingåbro Solenergi Danmark Aps. Att.: Anders Ztorm Kultur og Udvikling Dato: 22.09.2014 Reference: Gerda Enevoldsen Direkte telefon: 8959 4053 E-mail: ge@norddjurs.dk Journalnr.: 14/9790 Afslag på ansøgning om

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Gindsted Att: Park og Vej Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Park & Vej har søgt om

Læs mere

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund Debatoplæg Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund LEGO parkeringshus Indkaldelse af forslag og idéer Oktober 2014 1 LEGO Koncernen har søgt Billund Kommune om tilladelse til at bygge et nyt parkeringshus

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Teknisk Forvaltning Fremlæggelse af forslag til tillæg 61 til Kommuneplan

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Vindmøller ved Nørre Økse Sø

Vindmøller ved Nørre Økse Sø Vindmøller ved Nørre Økse Sø Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Nørre Økse Sø. Det nye vindmølleområde forventes at bestå af 13 vindmøller

Læs mere

Kommuneplantillæg 13. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 13. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Øster Tørslev. Asferg Spentrup.

Kommuneplantillæg 13. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 13. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Øster Tørslev. Asferg Spentrup. Havndal Dalbyover Råby Udbyhøj Gassum Gjerlev Øster Tørslev Fårup Asferg Spentrup m Mellerup Mejlby Harridslev Tørslev Øster Bjerregrav RANDERS Uggelhuse Allingåbro Stevnstrup Assentoft Langå Værum Haslund

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Borgermøde. Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev. 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1

Borgermøde. Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev. 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1 Borgermøde Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1 Velkommen! Velkommen Information og dialog v/ Projektleder Christian Jensen 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk

Læs mere

Ønsker til revision af detailhandelsplanlægning

Ønsker til revision af detailhandelsplanlægning Ønsker til revision af detailhandelsplanlægning Baggrund Der er i løbet af det sidste års tid dukket en række ønsker og forslag til ændret detailhandelsplanlægning op. Disse er kort redegjort for i nedenstående,

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden Frederikssund Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse

Læs mere

19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk, Vejdirektoratet

19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk, Vejdirektoratet BORGERMØDER UDBYGNING AF RUTE 26 ÅRHUS-SØBYVAD HAMMEL 9. NOVEMBER 2010 OG SABRO 11. NOVEMBER 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk,

Læs mere

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra beboere på Korsholmsvej, Kirkegade og Østergaardsvej i Aulum Bemærkning fra FDF Aulum BILAG 1 BYP 25. januar 2016 Indsigelser/bemærkninger

Læs mere

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Erhvervsområde til pladskrævende varegrupper ved Havkærvej og Viborgvej i Tilst Miljørapporten er sammen med lokalplanen offentliggjort den 26. juni 2013 til og

Læs mere

Rikke Holm Sennels 2. december 2015

Rikke Holm Sennels 2. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Rikke Holm Sennels RHS@Billund.dk 2. december 2015 Udtalelse vedrørende udbringning af husdyrgødning fra Skovvej 55, 7260 Sdr. Omme på arealer i Ikast-Brande

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg JYSKE FINANS A/S Kastaniehøjvej 2 8600 Silkeborg DATO 26. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-21745 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til andet erhverv på

Læs mere

Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup

Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup Kommuneplantillæg Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup September 2010 Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige stoffer på lagerhotel i Vamdrup

Læs mere

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge Att. Anton Holm Madsen Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge jette.raal.stockholm@svendborg.dk

Læs mere

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 151 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Nederbyvej 107, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup Lene og Morten Toft Kulle Rådbjergvej 17 Rådbjerg 4450 Jyderup HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 15 / 64229 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Tilladelse til ny sø

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Brian Andersen Mejlbyvej 151, Skaarup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.15-P19-8-16 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

Udvidelse af Søby Havn INDKALDELSE TIL IDEER OG FORSLAG - DEBATOPLÆG

Udvidelse af Søby Havn INDKALDELSE TIL IDEER OG FORSLAG - DEBATOPLÆG Udvidelse af Søby Havn INDKALDELSE TIL IDEER OG FORSLAG - DEBATOPLÆG December 2015 ÆRØ KOMMUNE Ideer og forslag ønskes Søby Havn ønsker at udvide havnen ved fremrykning af yderværkerne, udvidelse af havnearealerne

Læs mere

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune LOKALPLAN NR. 18 i Herlev kommune Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 18 vedrører et areal ved Sandbyvejs nuværende udmunding i Herlevgårdsvej og fastlægger, at området kun må anvendes til beskyttede boliger

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag til Tillæg nr. 4 til Rammeområde 11.C28 Blandet bymæssige formål Vestergade-Fredensgade i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at nedrive eksisterende bolig og opføre en ny på ejendommen matr.nr. 10 Klinting, Ulkebøl, der ligger på Stenholt 10, Klinting,

Læs mere

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Statens Forsvarshistoriske Museum Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Tirsdag d. 19. juni, kl. 9.

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Statens Forsvarshistoriske Museum Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Tirsdag d. 19. juni, kl. 9. Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 210 Offentligt TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Statens Forsvarshistoriske Museum Åbent eller lukket: Åbent Dato og klokkeslæt: Tirsdag

Læs mere

Beskrivelse af overlap mellem positiv skovudpegning og øvrige arealreservationer med statslig interesse

Beskrivelse af overlap mellem positiv skovudpegning og øvrige arealreservationer med statslig interesse Beskrivelse af overlap mellem positiv skovudpegning og øvrige arealreservationer med statslig interesse Nedenfor gennemgås den reviderede udpegning af positive skovrejsningsområder i Herning Kommune i

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplan H 30 for Else-Mariehjemmet side 3 Baggrunden for lokalplanen side 3 Indholdet i lokalplanen side 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00378 ) Basis oplysninger

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét.

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 327 Offentligt Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AO DR kontant viste den 23. marts 2010 en udsendelse om en familie, der har købt et hus af Glostrup

Læs mere

Indstilling. Nye boliger langs Tåstrup Byvej

Indstilling. Nye boliger langs Tåstrup Byvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 8. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at udstykke fem grunde og til

Læs mere

VINDMØLLER. GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være. give gode muligheder for produktion af vedvarende

VINDMØLLER. GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være. give gode muligheder for produktion af vedvarende VINDMØLLER MÅRUP GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være CO 2-neutral i 2030. Derfor ønsker Byrådet at give gode muligheder for produktion af vedvarende energi. På den

Læs mere

Detailhandel i Horsens Midtby

Detailhandel i Horsens Midtby Detailhandel i Horsens Midtby Forslag til Kommuneplantillæg 10-2007 TEKNIK OG MILJØ 2 KOMMUNEPLANTILLÆG 10-2007 Offentliggørelse For at give borgerne i Horsens Kommune lejlighed til at sætte sig ind i

Læs mere

Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole

Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole Indhold Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens område og zonestatus

Læs mere

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark.

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark. Dato: 15-04-2016 Sagsnr.: 16/4435 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Per Aarsleff A/S Lokesvej 15 8230 Aabyhøj Sendt pr. mail til: sub@aarsleff.com Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Levering til biogas: - betydning for ejendommens miljøgodkendelse - langsigtede fordele

Levering til biogas: - betydning for ejendommens miljøgodkendelse - langsigtede fordele Levering til biogas: - betydning for ejendommens miljøgodkendelse - langsigtede fordele Miljørådgiver Peder Chr. Thomsen Jysk Landbrugsrådgivning Juni 2013 Levering til biogasanlæg betydning for godkendelser

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086 Screening efter VVM-reglerne: Rugtved Fælled Vandværk I/S VVM Myndighed Basis oplysninger Frederikshavn Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: n til Rugtved Fælled Vandværk I/S, 23.800 m3/år

Læs mere

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke den tidligere forstanderbolig fra ejendommen matr.nr. 99 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Gl. Kirkevej

Læs mere

Vindmøller ved Lundsmark

Vindmøller ved Lundsmark Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller ved Lundsmark November 2015 Projektansøger: SE Blue Renewables og Wind1 Udarbejdet af: Arkitektfirma Mogens B. Leth Magnoliavej 16, 7700 Thisted Mail: mogens.leth@gmail.com

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Vedrørende Novo Nordisk A/S i Hillerød Att. Susanne Bech, Novo Nordisk A/S, Global EHS, Krogshøjvej 44, 2880 Bagsværd. Virksomheder J.nr. MST-1274-00117 Ref. GUKHA/MAJLI Den 29. juli 2015 Afgørelse om

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Teknik & Miljø 15. marts 2016 Sags-ID: 16-1556 Sagsbehandler: Susanne Hansen Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf.

Læs mere

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 28. april 2005 via Magistraten J.nr. 148.04/1172.03 Den Ref.: Tlf.nr. hj/ar 8940 2519

Læs mere

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals 9. maj 2014 14/8380 Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere garage/lade på ejendommen matr.nr. 273 Skovby, Lysabild, der ligger på Kegnæsvej 13, 6470 Sydals

Læs mere

Så er det nu det gælder!!!

Så er det nu det gælder!!! Så er det nu det gælder!!! NYHEDSBREV 3 Vi vedlægger lovforslag nr. 204, nemlig forslag til en ny Kolonihavelov. Endvidere vedlægges bemærkningerne til 2-5 i Kolonihaveloven. Vi var i Folketinget i torsdags

Læs mere

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov + Returadresse: Køge Kommune, Plan Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. ALK-Abelló A/S Bøge Allé 1 2970 Hørsholm Virksomheder J.nr. MST-1270-01702 Ref. jeppj/sujuh Den 20. oktober 2015 Afgørelse om at etablering af køleanlæg hos ALK Abelló A/S ikke er VVM-pligtigt Miljøstyrelsen

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Oustrupvej 54, 9600 Aars,

Landzonetilladelse på ejendommen Oustrupvej 54, 9600 Aars, Boe Holger Jørgensen Oustrupvej 9600 Aars Sendt til: Boejoergensen@gmail.com Dato: 4. februar 2016 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-5055 Dokumentnr.: 820-2016-33098

Læs mere

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledende retningslinier

Læs mere

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM Myndighed Kolding Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering

Læs mere

Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011

Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011 Notat 5. december 2012 Sagsbeh: clja01 Dok.nr.: Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn Forsvarsministeriet v/forsvarets Bygningsog Etablissementstjeneste Att.: Projektleder, Byggedivisionens Projektteam Vest, Eva Hancock Sendt elektronisk til esh@mil.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 911, Boliger, erhverv og lokalt butikscenter i Vejlby Endelig. 1. Resume

Indstilling. Lokalplan 911, Boliger, erhverv og lokalt butikscenter i Vejlby Endelig. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. juni 2015 Lokalplan 911, Boliger, erhverv og lokalt butikscenter i Vejlby Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr.

Læs mere

Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger

Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger På baggrund af høringssvar

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015]

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse: Etablering af pumpestation Dania Midlertidig

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV. Aalborg Kommune. - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej.

Indholdsfortegnelse. Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV. Aalborg Kommune. - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej. Aalborg Kommune Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Tagmonteret solcelleanlæg. Solcelleanlægget etableres således, at det følger

Læs mere

Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2

Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Svar: Vi søger trygheden for cyklisterne. Vi vil hellere reducere på asfaltbredden end på rabatten. Vi bruger også den brede rabat til afvanding.

Svar: Vi søger trygheden for cyklisterne. Vi vil hellere reducere på asfaltbredden end på rabatten. Vi bruger også den brede rabat til afvanding. Aalborg Kommune Anlæg BLF By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 DK-9400 Nørresundby Att: Gitte Fogedgaard Gitte.fogedgaard@aalborg.dk Mette Halgaard Mette.halgaard@aalborg.dk Vodskov, 8. december

Læs mere

Tillæg nr. 5. Kommuneplan 2013. Forslag. Område til vindmøller sydvest for Hogager HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 5. Kommuneplan 2013. Forslag. Område til vindmøller sydvest for Hogager HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 5 Kommuneplan 2013 Område til vindmøller sydvest for Hogager Forslag HOLSTEBRO KOMMUNE Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er lagt frem i offentlig høring i 9 uger fra den

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V)

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V) Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 133 Offentligt J.nr. 001-08288 Den 10. januar 2013 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Høringssvar fra Lokalfora med forslag til arealer til brug for parkering for tung trafik indenfor byzone.

Høringssvar fra Lokalfora med forslag til arealer til brug for parkering for tung trafik indenfor byzone. Lokalforum Forslag fra Lokalforum Bemærkninger fra Lokalforum Gislinge Ingen bemærkninger modtaget Hagested 1. Asfalteret plads i sydlig vejside af Præstebrovej overfor Hagested Autoværksted, nr. 48C.

Læs mere

3. Påvirkning af landskabet VINDMØLLER VED DRÆBY - MILJØRAPPORT, JANUAR 2009

3. Påvirkning af landskabet VINDMØLLER VED DRÆBY - MILJØRAPPORT, JANUAR 2009 40 Fotostandpunkt N1 NABOER MOD NORDØST Møller Fotostandpunkt N 1:50.000 De 3 ejendomme på Vigerøvej nordøst for mølleområdet er nogle af de nærmeste naboer til de nye møller. Herfra er der enkelte steder

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. H og I stillet af stillet af Folketingets Retsudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. H og I stillet af stillet af Folketingets Retsudvalg Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 442 Offentligt J. nr. NST-101-01551 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. H og I stillet af stillet af Folketingets Retsudvalg Spørgsmål

Læs mere

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030 Pkt.nr. 21 Ændring af forslag Lokalplan 223 Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej erhvervs og offentlige formål 454030 Indsling: Teknisk Forvaltning indsler Teknik og Miljøudvalget at anbefale

Læs mere

Teknik & Miljø Byplan. Bilag 1 Sagsid 2009-9650, Lokalplan nr. 21-030-0001 Bramming Vestby, Boligområdet Vestparken.

Teknik & Miljø Byplan. Bilag 1 Sagsid 2009-9650, Lokalplan nr. 21-030-0001 Bramming Vestby, Boligområdet Vestparken. Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 2. maj 2011 Bilag 1 Sagsid 2009-9650, Lokalplan nr. 21-030-0001 Bramming Vestby, Boligområdet Vestparken. Notat af 2. maj 2011 fra Plan, Teknik og Miljø. Der er modtaget

Læs mere

Udbygning af Helsingørmotorvejen. Isterød og Øverødvej

Udbygning af Helsingørmotorvejen. Isterød og Øverødvej Udbygning af Helsingørmotorvejen mellem Isterød og Øverødvej Debatoplæg December 2006 Borgermøde Onsdag den 10. januar 2007 kl. 19.00 Mariehøj Centret, Blå indgang, Boldsalen Øverødvej 246 A i Holte Udbygning

Læs mere

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Ole Simonsen Hyllerødvej 8 8783 Hornsyld Leni Petersen Dir: +4579755688 Mob: e-mail: Leni.Petersen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-124-15 Zonetilladelse til opførelse

Læs mere

Landskabelig vurdering vedrørende ansøgning om opstilling af solcelleanlæg v/ Allingåbro.

Landskabelig vurdering vedrørende ansøgning om opstilling af solcelleanlæg v/ Allingåbro. NOTAT l Udviklingsforvaltningen Dato: 02.06.14 Reference: Rikke Kroier Direkte telefon: 89594036 E-mail: rk@norddjurs.dk Landskabelig vurdering vedrørende ansøgning om opstilling af solcelleanlæg v/ Allingåbro.

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Afgørelsesdato:

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A VVM Myndighed Herning Kommune Skema til brug for screening (VVM-pligt) Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Solfangeranlæg til brug for supplering

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Kystdirektoratet J.nr. 15/00170-30 Ref. Jeppe Bech Carlsen 13-11-2015 Tilladelse til etablering af gangbro i Lindholm Strandpark,

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for vidt angår punkt 1, og byrådet for så vidt angår punkterne 2-3.

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for vidt angår punkt 1, og byrådet for så vidt angår punkterne 2-3. Pkt. 171 Køb af ejendom Sagsnr. 231951 Byrådet Lukket punkt Resume Ejeren af Tornhøjgård, Spraglehøjvej 2, Jyllinge, tilbyder Roskilde Kommune at købe ejendommens jordtilliggende på omkring 95.000 m2 for

Læs mere

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Notat Bilag til Teknisk udvalg d. 27. januar 2016 Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Byrådet vedtog den 20. juni 2012 (sag nr. 6 Kommuneplan 2013 2025, behandling af alle indkomne ideer og forslag

Læs mere