Bestyrelsen delegerer bemyndigelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øvrige ledere til rektor.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsen delegerer bemyndigelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øvrige ledere til rektor."

Transkript

1 Resultatlønskontrakt for rektor for Ribe Katedralskole gældende skoleåret 2015/2016. Denne kontrakt er indgået i henhold til brev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning, hvorefter bestyrelsen bemyndiges til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og øvrige ledere, og i henhold til bestyrelsens beslutning om indsatsområder på mødet d. 3. juni Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen Den skal understøtte dialogen mellem bestyrelse og ledelse om fastsættelse og gennemførsel af væsentlige lang- og kortsigtede målsætninger Den skal skabe synlighed og gennemskuelighed omkring institutionens mål og resultater. Bestyrelsen delegerer bemyndigelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øvrige ledere til rektor. 2. Basisramme og ekstraramme Kontrakten indeholder en basisramme og en ekstraramme, der tilsammen svarer til den hidtidige maksimale økonomiske ramme. 2.1 Indsatsområder i basisrammen Indsatsområderne skal afspejle institutionens udfordringer og består i denne kontrakt af flg. områder som besluttet på bestyrelsesmøde d. 8. juni 2015 a) Skoleprojekt synlig læring Baggrund: Skolen har de sidste 2 år haft et skoleprojekt med en fælles pædagogisk målsætning. I 2013/14 var målet variation og elevaktivering. I 2014/15 hed projektet motivation. Erfaringerne fra disse projekter opfordrer til også i skoleåret 2015/16 at gennemføre et skoleprojekt. De sidste 2 års skoleprojekter har haft klassen og lærerteamet som omdrejningspunkt. I dette skoleårs projekt er fagene i centrum. Det har sammenhæng med, at Undervisningsministeriet har flyttet sin indsats i forhold til skolernes udviklingsarbejde fra de overordnede initiativer i Skoleudvikling i Praksis til det mere undervisningsnære og fagrettede Faggruppeudvikling i Praksis. Skolen vil følge det fokus på fagene, der nu er kommet også i forhold til

2 eksamensresultater og elevernes socioøkonomiske baggrund. Det er så fagene selv i dialog med ledelsen, der vælger deres projekt. Formål og forløb: Skolen vælger at benytte John Hatties begreb om Synlig læring som målsætning for det kommende skoleårs indsats. Synlig læring refererer til at gøre elevernes læring synlig for lærerne og til at sikre en identifikation af de kvaliteter, der gør en synlig forskel i elevernes læring. Det kræver fokus på målstyret læring, der består af to dele: 1) At være tydeligt med hensyn til, hvad der skal læres af lektionerne (læringsmål) 2) At have en metode til at vide, om den ønskede læring er opnået (kriterier for målopfyldelse) Udviklingen af målstyret læring foregår derfor bedst i mindre grupper med samme fag. Alt efter faggruppernes størrelse nedsættes et antal teams, der vælger nogle undervisningsforløb, hvor man arbejder med disse opgaver - dvs. en konkret eksplicitering af læringsmål og kriterier for deres opfyldelse. Målet er at opnå viden om, hvad der virker, således man kan se den synlige virkning disse kvaliteter har på læringen. Som optakt til projektet arrangeres et kursus i synlig læring med teoretisk oplæg og planlægning af forløbet en af de første dage af skoleåret. Målopfyldelsen vurderes ud fra den ledelsesmæssige indsats og ud fra de forløb, værktøjer og resultater, der samlet kommer ud af projektet. Punktet indgår med 40 % i basisrammen. b) Indførelse af O365/Sharepoint som undervisningsplatform og platform for lærersamarbejde og samarbejde i studievejledningen Baggrund: Ribe Katedralskole har valgt O365/Sharepoint som undervisningsplatform for at udnytte følgende faciliteter over de næste år. a) i undervisningen: Online adgang til Microsoft Office, hvilket medfører at Mac og PC-enheder kan samarbejde online i undervisningen og dele dokumenter. Etablering af fælles sites oprettet på baggrund af Lectios data for lærere, elever og hold, hvor man kan dele diverse tekster og produkter. Mulighed for at arbejde i fællesdokumenter og etablere fælles læringsprocesser i Word, One Note, PP og Excel samt diverse links og apps. Fælles adgang til den interaktive tavle / projektor for elever og lærere via O365, (uanset om de benytter PC eller Mac), dvs. eleverne kan skrive på tavlen fra deres pladser. Nem overførsel af dokumenter fra PC til Sharepoint, og mulighed for valg af synkronisering i One Note Notesbook eller Onedrive. Diskussion og chat på hold om undervisningen i de enkelte emner. Mulighed for samling af undervisningsmateriale, dokumenter, links, videoklip, undervisnings- og elevnoter for hvert forløb på de enkelte hold. b) i lærersamarbejdet: Sharepoint kan fungere som rum for chat, diskussion og vidensdeling mellem lærerne. Der kan oprettes de rum, skolen ønsker: Udvalg, projektgrupper, faggrupper, personaleforening osv. Her kan man have seriøse og mere løse diskussioner mellem lærerne i faggrupper eller udvalg. c) i studievejledningen:

3 I første omgang vil studievejledningen etablere et site og anvende det til løbende kommunikation og vidensopsamling i deres samarbejde. Mål og forløb: Målet er i løbet af året at begynde at udnytte de nye muligheder, som Office 365 giver. Det realiseres i et samarbejde med IT Center Fyn og lærerne og omfatter dialog med lærerne om opbygning samt efterfølgende kursus for lærerne. Målopfyldelsen vurderes ud fra den ledelsesmæssige indsats og ud fra etableringen og anvendelsen af de nye faciliteter. Punktet indgår med 20 % i basisrammen. c) Tysk som karrierevej Baggrund: Region Syddanmark har iværksat et projekt med det formål at styrke forståelsen for, at gode tysk-kompetencer fra gymnasiet er en klar fordel, når man efter endt uddannelse skal have et job. Projektet vil øge gymnasieelevernes motivation for at lære tysk. Ribe Katedralskole er en af de syv skoler der indgår i projektet. De øvrige er syv er: Tønder Gymnasium, Rybners Gymnasium, International Business College i Aabenraa, Kolding og Fredericia og Fredericia Gymnasium. Regionen har bevilliget i alt kr. til projektet frem til juni 2017, hvoraf Ribe Katedralskole har fået ca kr. Mål og forløb: Projektet vil fokusere på og undersøge, om en vej til øget motivation og rekruttering kunne være, at gymnasieeleverne på egen krop oplever og ser de øgede muligheder, de har i et fremtidigt karriereforløb, hvis de ud over den uddannelse, de måtte tage, kan tysk på et rimeligt niveau. Ribe Katedralskole planlægger følgende aktiviteter: 1. Etablering af netværk, der består af de deltagende skoler, og et antal virksomheder og offentlige institutioner i regionen. 2. Et til to årlige samarbejdsforløb med lokale virksomheder. Samarbejdsforløbene skal have fokus på de karrieremuligheder, der er i relation til tysk. 3. Udvidelse af partnerskoler med tysk som sprog. Ved partnerskoler menes skoler, hvor de unge er i kontakt med hinanden (udveksling eller virtuelt samarbejde). Målopfyldelsen vurderes ud fra de kontakter, der skabes i projektet og de delrapporter, skolen indsender til Regionen. Punktet indgår med 20 % i basisrammen. d) Robotter i de eksperimentelle naturvidenskabelige fag Baggrund: Som et resultat af at Ribe Katedralskole i foråret 2014 modtog Hempel-DTU-prisen har de naturvidenskabelige fag besluttet, at de gerne vil inddrage arbejdet med robotter i undervisningen. For halvdelen af Hempel-DTU-prisen blev der indkøbt en humanoid robot, NAO. Formål og forløb: Det overordnede mål er at give de naturvidenskabelige fag en robot-profil. Konkret er det første mål, at skolen tilbyder en robotstudiekreds med henblik på deltagelse i Robot- OL, og at skolens Lego-Mindstormsrobotter inddrages i fagene i forbindelse med dataopsamling. Herudover udarbejdes et idekatalog med forslag til forsøg, hvor robotterne kan inddrages.

4 Det er hensigten på sigt, at erfaringerne fra fysik og det udviklede materiale vil kunne tilpasses brug i de andre eksperimentelle naturvidenskabelige fag. Målopfyldelsen vurderes ud fra de aktiviteter, der finder sted for at etablere en robotprofil. Punktet indgår med 20 % i basisrammen. 2.2 Indsatsområder i ekstrarammen a) Reduktion af frafald i hf Baggrund: I skoleåret introduceredes et nyt tiltag for de to 1.hf-klasser med lærerhjælp i studietimerne, der var koordineret med elevernes kommende skriftlige opgaver. Det har været en succes for andelen af elever, der har afleveret under 85% af opgaverne, er faldet fra 22 % i 2013/14 til 13 % i 2014/15. Formål og forløb: Grundet den store succes med studietimerne i 1.hf, hvor eleverne kommer i gang med lektier og skriftligt arbejde, vil vi udvide det med studietimer i 2.hf næste år. Dermed kan vi forhåbentlig fortsætte den gode tendens med det lave procenttal for skriftligt fravær. 1.hf får som minimum to ugentlige studietimer som i år. Vi vil forsøge at øge antallet af studietimer og mindske antallet af timer til lektiecafé. Målet er videre, at det fysiske fravær nedbringes i 1. og 2.hf. Generelt har begge årgange haft et bedre fremmøde i (1.hf 12,86 %, 2.hf 18,42 %) end (1.hf 14,73 %, 2. hf 19,07 %), men der er stadig udviklingspotentiale. Det vil vi gøre ved at lægge endnu mere vægt på lærernes tutorsamtaler med hf-eleverne, så de får et realistisk billede af, hvordan det går. Derudover vil vi i højere grad lade elever være vinkeelever i de tilfælde, hvor vi finder det formålstjenligt. At være vinkeelev indebærer, at man går forbi kontoret og siger godmorgen, når man møder. Kommer man ikke forbi kontoret, ringer en sekretær eller uddannelsesleder til eleven. Vi vil således bygge videre på det, vi gør og samtidig vil kontor og uddannelsesleder følge endnu mere op. Målopfyldelsen vurderes ud fra den ledelsesmæssige indsats og de resultater, der nås eller fastholdes med hensyn til skriftligt arbejde og gennemførelse. Punktet indgår med 70 % i ekstrarammen. b) Opgørelse af lærernes tid sammen med eleverne til direkte læringsrettede aktiviteter Baggrund: Undervisningsministeriet vil følge udviklingen i lærernes tid sammen med eleverne til direkte læringsrettede aktiviteter. Derfor skal skolen opgøre dette for skoleåret 2014/15 og etablere procedurer, der muliggør, at man kan følge udviklingen i lærernes tidsanvendelse på dette punkt.

5 Mål og forløb: Målet er at levere det materiale, Undervisningsministeriet ønsker. Det er ligeledes målet at tilvejebringe et materiale, der sammen med andre data kan anvendes på skolen som styringsredskab for lærernes tidsanvendelse, så elevernes læring tilgodeses bedst muligt. Det sker ved opgørelse af 3 indikatorer: a) lærernes elevsamvær i henhold til reglerne om uddannelsestid b) lærernes andre former for elevsamvær med direkte læringsformål f.eks. vejledning c) en række data for lærernes arbejdstid Nogle af tallene kan hentes i administrative systemer, mens andre baseres på registreringer og skøn. Den første indberetning skal ske inden udgangen af oktober Målopfyldelsen vurderes ud fra opfyldelsen af Undervisningsministeriets krav til indberetningen og den indsigt, der opnås med hensyn til lærernes tidsanvendelse. Punktet indgår med 30 % i ekstrarammen. 3. Økonomisk ramme Det maksimale beløb, der kan udbetales efter denne kontrakt er kr. i basisrammen og kr. i ekstrarammen. Beløbet er indeholdt i skolens budget. 4. Øvrige vilkår 4.1 Offentliggørelse Følgende elementer af resultatlønskontrakter offentliggøres på skolens hjemmeside: Kontraktens indsatsområder, herunder mål Bestyrelsens vurdering af målopfyldelsen af de enkelte mål Den endelige udmøntning af resultatlønskontrakten udtrykt i procent 4.2 Resultatopfyldelse Efter endt periode drøftes det forgangne års resultatopfyldelse i bestyrelsen efter dialog med lederen. Den samlede bestyrelse træffer derpå uden lederens tilstedeværelse beslutning om størrelsen af den endelige udbetaling på baggrund af målopfyldelsen. Resultatlønnen udbetales i september Engangsvederlag Bestyrelsen kan udbetale engangsvederlag på maksimalt kr for eventuelt merarbejde/ en særlig indsats. Det er bestyrelsen, som tager stilling til omfanget og honoreringen af eventuelt merarbejde og særlig indsats. Engangsvederlag kan bruges til at belønne varetagelsen af uforudsete opgaver eller opnåelse af ekstraordinære resultater. Ribe d. 1. september 2015.

6 Kurt Jakobsen bestyrelsesformand Bent Karsdal rektor

Indsatsområder 2015/16

Indsatsområder 2015/16 Indsatsområder 2015/16 Formålet med indsatsområderne er fortsat at - styrke elevernes udbytte af undervisningen - og derigennem blandt andet at sikre høj gennemførelse 1) Skoleprojekt - Synlig læring Baggrund:

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast)

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) skontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2015 2016. Basisramme

Resultatlønskontrakt 2015 2016. Basisramme Resultatlønskontrakt 2015 2016 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

Bestyrelsen for Aarhus Katedralskole v/bestyrelsesformand universitetsdirektør Jan Halle

Bestyrelsen for Aarhus Katedralskole v/bestyrelsesformand universitetsdirektør Jan Halle RESULTATLØNSKONTRAKT 2008-09 Undertegnede parter Bestyrelsen for Aarhus Katedralskole v/bestyrelsesformand universitetsdirektør Jan Halle og Rektor Lars Scheibel indgår hermed følgende kontrakt om resultatløn:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole mandag den 8.6 kl. 14.00-16.00

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole mandag den 8.6 kl. 14.00-16.00 Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole mandag den 8.6 kl. 14.00-16.00 Tilstede fra bestyrelsen: Byrådsmedlem Kurt Jakobsen, biskop Elisabeth Dons Christensen, centerleder Jens Bo Holm- Nielsen,

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Opgørelse over resultatlønskontrakt for direktør Finn Karlsen 2014-2015

Opgørelse over resultatlønskontrakt for direktør Finn Karlsen 2014-2015 Opgørelse over resultatlønskontrakt for direktør Finn Karlsen 2014-2015 Hvert år indgår EUC Syds bestyrelse en resultatlønskontrakt med direktør, Finn Karlsen. Kontrakten løber for et år ad gangen. Det

Læs mere

Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning

Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning Dette er en hjælp til dig der gerne vil bringe mapop ind i din læringsmålstyrede undervisning. Vi tager udgangspunkt i Læringsmålstyret

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd.

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex om kvalitetsrapporten - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex.indd 1 19-04-2012 09:05:21 Introduktion " kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten er et redskab, der skal styrke kommunernes

Læs mere

Kvalitets og Tilsynsstyrelsen bemyndiger med dette brev bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder.

Kvalitets og Tilsynsstyrelsen bemyndiger med dette brev bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder. Til bestyrelserne på Institutioner for erhvervsrettet uddannelse Almene gymnasier Private gymnasieskoler, studenterkurser m.v. Voksenuddannelsescentre Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal

Læs mere

Vejledning til skabelon for resultatlønskontrakt

Vejledning til skabelon for resultatlønskontrakt GODT I GANG Vejledning til skabelon for resultatlønskontrakt Fase 4: Kontrakten udformes Formål Vejledningen giver svar på mange af de praktiske og juridiske spørgsmål, som bliver aktuelle i arbejdet med

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Talentudvikling Greve Kommune. Vinie Hansen Pædagogisk konsulent

Talentudvikling Greve Kommune. Vinie Hansen Pædagogisk konsulent Talentudvikling Greve Kommune Vinie Hansen Pædagogisk konsulent Oplæggets spørgsmål Hvordan kan en kommune leve op til folkeskolereformens mål om at alle børn skal blive så dygtige, som de kan? Hvordan

Læs mere

FAABORG GYMNASIUMs. Forældrehåndbog. www.faaborg-gym.dk. Vigtige datoer i dette skoleår. I dette skoleår frigives karaktererne på følgende datoer:

FAABORG GYMNASIUMs. Forældrehåndbog. www.faaborg-gym.dk. Vigtige datoer i dette skoleår. I dette skoleår frigives karaktererne på følgende datoer: Vigtige datoer i dette skoleår Ons d. 12. august Tors d. 13. august Fre d. 21. august Fre d. 4. september Ons d. 16. september Lør d. 10. oktober Ons d. 28. oktober Ons d. 4. november Tors d. 19. november

Læs mere

Fravær, frafald og faglighed på CG status og strategi

Fravær, frafald og faglighed på CG status og strategi Fravær, frafald og faglighed på CG status og strategi BAGGRUND Dette papir indeholder både en status og en strategi omkring frafald, fravær og faglighed på CG. På mange måder er der en sammenhæng mellem

Læs mere

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Generelt 1.1 Elevrådets navn er Næstved Gymnasium og HF s Elevråd, forkortet NGH s Elevråd. Herefter omtalt som Elevrådet. 1.2 Elevrådets tilhørssted

Læs mere

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT A f s lutningsnotat Den digitale skole Baggrund og formål I 2011 udgjorde bøger og øvrige traditionelle medier langt størstedelen af skolernes budgetter til læremidler. Samtidig færdedes mange børn og

Læs mere

Studie- ordensregler 2015/16- ændringer

Studie- ordensregler 2015/16- ændringer Studie- ordensregler 2015/16- ændringer Motivationen for at ændre studie- ordensreglerne har først og fremmest været ønsket om at fokusere vores indsatsområder: Skriftlighed og fravær. Der har i arbejdet

Læs mere

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO 2 Baggrund Med ændring af folkeskoleloven af 26. maj 2008 er der nu krav om at skolefritidsordninger fremover skal udarbejde mål- og indholdsbeskrivelser. Ordningen

Læs mere

Kompetencestrategi Social og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge kompetencestrategien

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt 2 kommet med pejlemærker for, hvordan midlerne bør anvendes, så de har størst mulig effekt på elevernes læring

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

FORSTÅ ELSESPÅPIR OM LÆRERNES/BØRNEHÅVEKLÅSSELEDERNES ÅRBEJDSTID I FOLKESKOLEN I SKIVE KOMMUNE

FORSTÅ ELSESPÅPIR OM LÆRERNES/BØRNEHÅVEKLÅSSELEDERNES ÅRBEJDSTID I FOLKESKOLEN I SKIVE KOMMUNE FORSTÅ ELSESPÅPIR OM LÆRERNES/BØRNEHÅVEKLÅSSELEDERNES ÅRBEJDSTID I FOLKESKOLEN I SKIVE KOMMUNE Forståelsespapiret indeholder parternes fælles forståelse af reglerne for lærernes og børnehaveklasseledernes

Læs mere

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v.

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v. BEK nr 619 af 09/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. august 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sag nr. 131.29F.031 Senere ændringer til forskriften BEK nr 220

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Indhold. Indledning og baggrund

Indhold. Indledning og baggrund 1 of 10 Indhold Indledning og baggrund... 1 Læringsmålstyret undervisning... 2 Matematik... 2 Dansk... 2 Undervisningsfag (Linjefag)... 3 Kompetenceudvikling i Håndværk og Design... 3 Kompetenceudvikling

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere.

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere. Virksomhedsplan Hillerød Vest Skolen 2011 / 2012 Hillerød Vest Skolen består af 2 matrikler: Alsønderup, med ca. 400 elever og Ålholm med ca. 590 elever. Begge matrikler har børn fra 0. til 9. klasse.

Læs mere

Nyhedsbrev. Sprog og verden. Dansk stx/hf. Indhold

Nyhedsbrev. Sprog og verden. Dansk stx/hf. Indhold Fagkonsulent Sune Weile #14 august 2013 Nyhedsbrev Dansk stx/hf Sprog og verden Velkommen tilbage fra en sommer, som udover varme bød på endnu en omgang i debatten om det danske sprog. I medierne blev

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Evalueringsplan for HHX

Evalueringsplan for HHX Evalueringsplan for HHX Evalueringsplanen beskriver, hvordan Handelsgymnasiet Ribe gennemfører både den løbende evaluering af den enkelte elev og en evaluering af planlægningen og gennemførslen af undervisningen

Læs mere

Fritidscentrenes rolle i Folkeskolereformen.

Fritidscentrenes rolle i Folkeskolereformen. Punkt 6. Fritidscentrenes rolle i Folkeskolereformen. 2014-8668. Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at skolerne og fritidscentrene indgår i et forpligtigende samarbejde omkring

Læs mere

Skoletjenesten version 2.0

Skoletjenesten version 2.0 Punkt 12. Skoletjenesten version 2.0 2015-064601 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at Skoletjenestens tilbud fremadrettet i endnu højere grad vil have fokus på energi, miljø, økologi,

Læs mere

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre Ansgarskolen skoleåret 2014/2015 -information til forældre Forord Når Ansgarskolen onsdag d. 13. august slår dørene op, venter der alle en helt ny skole. Dels er Ansgarskolen en helt ny skole, som er opstået

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt N O T A T Til medlemmerne af Folketingets Uddannelsesudvalg Tirsdag den 24. november 2009 er der åbent samråd i uddannelsesudvalget om direkte

Læs mere

Elevrådet har valgt Jonas Ravn, og ikke som tidligere annonceret Emil Christensen. Jonas blev budt velkommen af den samlede bestyrelse.

Elevrådet har valgt Jonas Ravn, og ikke som tidligere annonceret Emil Christensen. Jonas blev budt velkommen af den samlede bestyrelse. Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (formand) Claus Christensen, Broager skole (næstformand) Tage Petersen, Sønderborg Kommune Arne Bilberg, Syddansk Universitet

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

23. Strategi for Ungekontakten

23. Strategi for Ungekontakten Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mødet den side 1 af 5 23. Strategi for Ungekontakten 15.00.00-A00-6-15 Sagsfremstilling Ungekontakten Vejen til uddannelse! Byrådet besluttede i forbindelse med

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Indledning Denne aftale er indgået med hjemmel i 2 i Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne og knytter

Læs mere

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan

Læs mere

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger Udviklingsplanen - Målsætninger 1 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning

Læs mere

Direktionens strategiplan 2016-2017.

Direktionens strategiplan 2016-2017. Direktionens strategiplan 2016-2017. A. Indledning: Direktionens strategiplan for 2016 og 17 hviler på analyser af dels den generelle samfundsudvikling og dels den aktuelle udvikling i Vejen Kommune. Strategien

Læs mere

Vejledning om undervisningsplan i faget praktik

Vejledning om undervisningsplan i faget praktik Læreruddannelsen Vejledning om undervisningsplan i faget praktik University College Sjælland/Læreruddannelsen Side 1 Niveau 1 Den studerende skal i samarbejde med medstuderende planlægge, gennemføre, evaluere

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Skolebestyrelsens principper og politikker 2013-2014

Skolebestyrelsens principper og politikker 2013-2014 Skolebestyrelsens principper og politikker 2013-2014 Fag- og opgavefordeling MEDIEPOLITIK Fag- og opgavefordelingen foregår i ligeværdigt samarbejde mellem skolens medarbejdere og ledelse. Den samlede

Læs mere

Retningslinier for Forum for Specialpædagogik

Retningslinier for Forum for Specialpædagogik Retningslinier for Forum for Specialpædagogik Børn-og Ungeforvaltningen, Oktober 2006 2 Forord I Børn- og Ungepolitikken er en af målsætningerne, at folkeskolerne i Odense Kommune har et rummeligt, fagligt

Læs mere

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag.

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Indhold: 1. Overordnet plan for grundforløbet Tema 1: Kulturelt område

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale. uddannelser

Bekendtgørelse om kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale. uddannelser Bekendtgørelse om kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale 1 Bekendtgørelse om kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale 1 1: om systemet 1. En institution,

Læs mere

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring Nye veje for skolens ældste elever Motivation Engagement Læring Linjeklasser Frederiks Skole Skoleåret 2014-2015 SCIENCELINJEN Linjen er for dig der synes, naturvidenskab er spændende. der har lyst til

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole HERNINGSHOLM IT-CENTER [FIRMAADRESSE] Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole KVALITETSARBEJDET EN DEL AF SKOLENS HVERDAG Kvalitetsarbejdet er en

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

X-skolen. Kvalitetsaftale. for. Aftale om mål for kvalitetsudvikling af X-skolen i perioden 1. august 2014 31. juli 2016. Sagsnr. 17.01.

X-skolen. Kvalitetsaftale. for. Aftale om mål for kvalitetsudvikling af X-skolen i perioden 1. august 2014 31. juli 2016. Sagsnr. 17.01. Kvalitetsaftale for X-skolen Aftale om mål for kvalitetsudvikling af X-skolen i perioden 1. august 2014 31. juli 2016. Dato og underskrift Dato og underskrift Uddannelsesdirektør Kjeld Kristensen Skoleinspektør

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Kristian Bennike gældende for skoleåret 2016/2017

Resultatlønskontrakt for rektor Kristian Bennike gældende for skoleåret 2016/2017 Resultatlønskontrakt for rektor Kristian Bennike gældende for skoleåret 2016/2017 Denne kontrakt er indgået i henhold til brev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning, hvorefter bestyrelsen

Læs mere

Workshop: Målstyret læring. 11. November 2014. Inspirationsdage Den inkluderende efterskole Vejle - Mette Ginman mmg@ucc.dk

Workshop: Målstyret læring. 11. November 2014. Inspirationsdage Den inkluderende efterskole Vejle - Mette Ginman mmg@ucc.dk Workshop: Målstyret læring 11. November 2014. Inspirationsdage Den inkluderende efterskole Vejle - Mette Ginman mmg@ucc.dk Hvilke 4 af disse faktorer placerer sig i top 10 (1-138) som værende mest centrale

Læs mere

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2.

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916 Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. april 2011 Helsingør Kommune er i gang med en kvalificering af

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen

Dialogbaseret aftale mellem. Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen Dialogbaseret aftale mellem Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen 2016 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der

Læs mere

Kommissorium for matematikkommission for de gymnasiale uddannelser

Kommissorium for matematikkommission for de gymnasiale uddannelser Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Kommissorium for matematikkommission for de gymnasiale uddannelser 15. august 2016 Det indgår i aftale af 3. juni 2016 mellem regeringen, Socialdemokraterne,

Læs mere

It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune. Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it

It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune. Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it Præsentation Christina Harting, Projektleder, ansat i Center for Skoler, Institutioner

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Forløbet om helhedsorienteret undervisning tager sit teoretiske afsæt i et systemisk og anerkendende ressourcesyn, og det er denne tilgang, der ligger

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 IT-afsnittet SK Godthåbsgade 8 9931 4040 9400 Nørresundby Servicedesk-sk@aalborg.dk Indledning It og digitalisering er i dag

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

Elevfravær, karakterer og overgang til/status på ungdomsuddannelsen

Elevfravær, karakterer og overgang til/status på ungdomsuddannelsen Elevfravær, karakterer og overgang til/status på ungdomsuddannelsen Af Kontor for Analyse og Administration Elevernes fravær i 9. klasse har betydning for deres opnåede karakterer ved de bundne 9.- klasseprøver.

Læs mere

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb 2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb og læringsaktiviteter mv., der ligger ud over undervisningen

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Evalueringspolitikken implementeres fra september 2012, og den vil blive evalueret og evt. revideret ved studienævnsmødet i juni eller august 2013.

Evalueringspolitikken implementeres fra september 2012, og den vil blive evalueret og evt. revideret ved studienævnsmødet i juni eller august 2013. Undervisnings- og uddannelsesevaluering ved IÆK Studienævnet ved Institut for Æstetik og Kultur har besluttet følgende evalueringspolitik for alle BA og KA uddannelser ved instituttet. Papiret beskriver

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 11. september 2013 kl. 16.30 19.00 Til stede: Britta Magnussen, Per Lyngberg-Andersen, Lars Christian

Læs mere

Evalueringsstrategi og eksamensplan

Evalueringsstrategi og eksamensplan hhx-uddannelsen 2015-2016 Evalueringsstrategi og eksamensplan Indhold Intern evalueringsstrategi... 3 1. Evaluering af den enkelte elev... 3 Faglige kompetencer... 3 Almene og personlige kompetencer...

Læs mere

KULTURREGION STORSTRØM

KULTURREGION STORSTRØM Ideens navn Model 2 - Etablering af et tværkommunalt billedskolesamarbejde Arbejdsgruppens deltagere Dina Vester Feilberg, Leder Rønnebæksholm Mette Lima, Leder for CultHus, hvor Billedfabrikken hører

Læs mere

2011 1år Studieordning. STUDIEORDNING for det etårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg

2011 1år Studieordning. STUDIEORDNING for det etårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg 2011 1år Studieordning STUDIEORDNING for det etårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg Gældende fra februar 2011 1. Fællesbestemmelser. I henhold til bekendtgørelse nr. 1204 af

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Skolepolitik for Aalborg Kommunale Skolevæsen

Skolepolitik for Aalborg Kommunale Skolevæsen Skolepolitik for Aalborg Kommunale Skolevæsen Indledning Skolepolitikken for Aalborg Kommune er det fælles politisk vedtagne grundlag for skolevæsenets samlede virksomhed. Værdigrundlaget er det fundamentale

Læs mere

Udvidede karrieremuligheder for kaptajn(løjtnant)sgruppen og M322-gruppen.

Udvidede karrieremuligheder for kaptajn(løjtnant)sgruppen og M322-gruppen. Udvidede karrieremuligheder for kaptajn(løjtnant)sgruppen og M322-gruppen. Initiativet muliggør, at tjenestemandsansatte kaptajner/kaptajnløjtnanter kan udnævnes til major-/orlogskaptajnsniveauet på baggrund

Læs mere

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud 1. Baggrund De første år i et barns liv har stor indflydelse for barnets videre livsforløb. I Danmark går stort set alle børn

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion Aftale mellem DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland om fusion Bestyrelserne i DGI Midt- og Vestsjælland, De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland

Læs mere