Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Michael Cholewa-Madsen (Fakultetsdirektør),

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Michael Cholewa-Madsen (Fakultetsdirektør),"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T F S U G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg ekstraordinært møde Møde afholdt: Fredag, den 14. januar 2011 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst FSU NJALSGADE KØBENHAVN S. TLF FAX Til stede: Sag: / A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Michael Cholewa-Madsen (Fakultetsdirektør), Hanne Møller (HR- og Personalechef), Jens Erik Mogensen (Institutleder, Institut for Engelsk Germansk og Romansk), Jan Pedersen (økonomichef) og Ulf Hedetoft (Institutleder, SAXO) Bedes oplyst ved henv. B-siden: Annemarie Jensen (TAP- HK-TR, institutsekretær, Institut for Engelsk Germansk og Romansk), Ragnhild F. Wangen (TAP, Institut for Engelsk Germansk og Romansk), Anders Granum Aagaard (projektleder, Læringsenheden, Dansk Metal, TAP), Karsten Fledelius (lektor, Medier, Erkendelse og Formidling, næstformand for FSU, fælles-tr for VIP, Erik Tang (gartner, Humanioras Bygningsdrift, TR 3F, TAP), Peter B. Andersen (lektor, Tværkulturelle og Regionale Studier), Henrik Prebensen (lektor, Engelsk, Germansk, Romansk) og Caroline Gjellerod (fuldmægtig, eksamensadministration, Tværkulturelle og Regionale Studier)

2 SIDE 2 AF 8 Afbud fra: Jette Kristiansen (fuldmægtig, Studiekontoret, TR-suppleant for adm.ansatte AC er) og Søren Fransén (fuldmægtig, Studiekontoret, TR for adm. ansatte AC er) Gæster: Mette Spliid fra HR- og personaleafdelingen, Frank Nielsen, Serviceforbundet og Steen Laugesen, Grafisk Forbund Fra FSU sekretariatet: Susanne Kirst Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra FSU-møde den 7. januar (bilag) 3. Opgørelse over afværgeforanstaltninger i forbindelse med afskedsrunde (bilag) Forhandlingerne er gennemført iht. Varslingslovens 5 4. Processen for mandag den 17. januar til tirsdag den 18. januar 5. Høring over udkast til ny adgangsbekendtgørelse (5 bilag) 6. Reorganisering af økonomistyringen (bilag) 7. Meddelelser 8. Eventuelt Referat Ad 1) Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen blev godkendt Karsten Fledelius tilføjede, at medarbejdersiden gerne ville præcisere at de stadig tager forbehold for nødvendigheden af, at fakultetet skal spare 15 mio. kr.. Kirsten Refsing tog denne tilføjelse til efterretning. Ad 2) Godkendelse af referat fra FSU-møde den 7. januar Referatet blev godkendt Ad 3) Opgørelse over afværgeforanstaltninger i forbindelse med opsigelsesrunde (Forhandlingerne er gennemført iht. varslingslovens 5) Jan Pedersen uddelte og gennemgik bilag til punktet opgørelse over konsekvenser af stillingsnedlæggelser, hvoraf det bl.a. fremgik, at 28 stillinger var

3 SIDE 3 AF 8 indgået i afværgeforanstaltningerne, heraf 12 TAP-stillinger i fakultetsservice, 12 TAP-stillinger på institutniveau og 4 VIP-stillinger. Der er indgået følgende senioraftaler: Senioraftaler for VIP i alt Heraf fratrædelse med genbesættelse 11 Heraf fratrædelse uden genbesættelse 1 Heraf nedsat tid 6 Senioraftaler for TAP i alt Heraf fratrædelse med genbesættelse 1 Heraf fratrædelse uden genbesættelse 8 Heraf nedsat tid 3 Når regnestykket opgøres kommer det til at dreje sig om sammenlagt 16 personer, som vil blive indstillet til opsigelse. Alle 16 opsigelser bliver på TAP området og fordeles med 9 i fakultetsservice og 7 på institutniveau. Som følge af de indgåede senioraftaler vil det være nødvendigt at genbesætte visse af disse stillinger, og de vil blive slået op på et senere tidspunkt. I fakultetsservice reduceres normen for studenterstudievejledere med 1 årsværk. Henrik Prebensen spurgte om ledelsen længe havde vidst, at VIP ikke ville blive ramt af afskedigelser, da mange VIP havde været skræmt i forbindelse med varslingen om afskedigelser, hvilket måske kunne have været undgået. Han spurgte også om fordelingen af afskedigelser var jævnt fordelt på institutterne. Jan Pedersen svarede, at ledelsen først kendte til dette faktum, at VIP ikke ville blive berørt af afskedigelser, den 11. januar om eftermiddagen. Vedr. fordelingen af afskedigelserne svarede Jan Pedersen, at dette først ville blive oplyst mandag den 17. januar til tillidsrepræsentanterne og Hanne Møller tilføjede, at de oplysninger, der bliver givet den 17. januar til tillidsrepræsentanterne, er underlagt tavshedspligt, indtil tallene er meldt ud af ledelsen til medarbejderne. Anders Granum Aagaard fandt det glædeligt, at der var fundet så stort et beløb ved afværgeforanstaltningerne og spurgte samtidig om senioraftalerne var udgiftsneutrale. Jan Pedersen bemærkede, at VIPere, som har indgået senioraftale, ligger i toppen af lønudgifterne og de stillinger der skal genbesættes vil muligvis blive erstattet af adjunkter, hvilket er lidt billigere, men det kan ikke udelukkes, at der også vil blive genbesat stillinger som lektorater og professorater.

4 SIDE 4 AF 8 Karsten Fledelius påpegede, at det har været gavnligt at vi har afsat den fornødne tid til afværgeforanstaltningerne. Han opfordrede til omhyggelighed i det videre forløb, hvor aftalerne implementeres. F.eks. kan timetallet have stor betydning for den enkelte medarbejder i forbindelse med retten til pension. Henrik Prebensen spurgte, hvornår fratrædelserne trådte i kraft og om ledelsen har overblik over stillingskategorierne. Hanne Møller svarede, at det er individuelt med hensyn til fratrædelsestidspunkt og Jan Pedersen svarede, at afværgeforanstaltningerne for VIP overvejende er indgået med lektorer. Caroline Gjellerod ville vide, om der er lagt en plan for de opgaver, som de 16 TAP afskedigelser efterlader og sagde samtidig, at AC-TAP gruppen gerne ville bede om en plan. Michael Cholewa-Madsen bekræftede, at ledelsen har lagt en foreløbig plan som der skal arbejdes videre med. Der skal pågå drøftelser i de enkelte enheder og SU med hensyn til de nødvendige overvejelser, inden planen meldes ud, men processen vil blive givet så stor transparens som muligt. Karsten Fledelius sagde, at medarbejdersiden i FSU gerne ville have gennemsigtighed og dermed mulighed for at følge alle stillingsopslag og være informeret om, hvad der sker med henblik på at forebygge et pludseligt antal nyansættelser. Michael Cholewa-Madsen svarede, at ledelsen godt kunne love at holde medarbejdersiden orienteret om nye stillinger. Han sagde også, at fakultetet, ved besættelse af ledige stillinger, skal forsøge at besætte dem med de medarbejdere, der bliver ramt af afskedigelse både internt på fakultetet og på de andre fakulteter. Hanne Møller supplerede med at sige, at KU har CV-databasen for afskedigede medarbejdere. Såfremt HUM har ledige stillinger, der skal besættes, vil denne CV-database blive anvendt, således at vi først kigger på vores egne afskedigede medarbejdere og dernæst afskedigede medarbejdere fra andre fakulteter. KU laver et match. Samtidig informerede Hanne Møller om, at der vil komme en del VIP-opslag og henviste til de 11 genbesættelser i forbindelse med indgåede senioraftaler for VIP. Anders Granum Aagaard spurgte, hvor mange årsværk det giver for de 44 personer, der er i spil (16 medarbejdere der er indstillet til afskedigelse og 28 stillinger, der indgår i afværgeforanstaltninger).

5 SIDE 5 AF 8 Jan Pedersen svarede, at de nedlagte stillingers kursværdi har været lavere end forventet. De ligger i gennemsnit på ca kr./årligt og ikke som forventet på kr./årligt. Anders Granum Aagaard spurgte om de medarbejdere der bliver tilbudt omplacering får samme varsel til at give et svar, som deres opsigelsesvarsel. Hanne Møller svarede, at de medarbejdere der tilbydes omplacering har betænkningstid i 48 timer, og at ledelsen håber på, at der kan opnås enighed om et passende tidspunkt for overgangen til den nye placering. Såfremt medarbejderen ikke ønsker at tage imod tilbuddet om omplacering, vil den pågældende blive indstillet til afsked. Peter Andersen sagde, at medarbejdersiden gerne ville udbede sig en statistisk oversigt over de fremtidige dispositioner med hensyn til opslag (jobindhold), afskedigelser, afværgeforanstaltninger og fastholdelse fra nu af og f.eks. frem til ultimo Kirsten Refsing svarede, at opslag kan ses på KUs jobportal på hjemmesiden. Alternativt kunne dagsordenen have et fast punkt med fratrådte og besatte stillinger. Ulf Hedetoft mente, at det forholder sig en anelse mere kompliceret end som så, da opslåede stillinger, som finansieres af eksterne midler vil stige i omfang. Michael Cholowa-Madsen mente, at det ville forhale ansættelsesproceduren, hvis opslag skulle forbi FSU og sagde, at der reelt ikke vil blive opslået mange stillinger, men at vi samtidig ikke kan sætte tingene i stå, såfremt vi mangler kompetencer til arbejdsopgaverne. Karsten Fledelius påpegede, at vi også skulle være opmærksom på vores afskedigede TAP, i forbindelse med stillinger finansieret af eksterne midler. Hanne Møller oplyste, at der nok skal opslås en del VIP stillinger næste år og sagde, at det i forvejen er en lang proces på ca. ½ år, når en VIP skal ansættes, og at der derfor ikke er plads til yderligere forsinkelser i processen. FSU drøftede forslaget med information om opslag og besluttede at alle opslag frem til ultimo 2012 sendes til næstformanden for FSU til orientering.

6 SIDE 6 AF 8 Ad 4) Processen for mandag den 17. januar til tirsdag den 18. januar: Hanne Møller oplyste, at mandag den 17. januar er planlagt til at forløbe således at der er afsat 2 timer om formiddagen, hvor lederne har mulighed for at drøfte processen med en psykolog. Der vil blive lagt vægt på dialog om, hvad man kan forvente ved en vanskelig samtale, og drøftet værktøjer. Om eftermiddagen er der planlagt et møde med tillidsrepræsentanterne og en psykolog, således at TR også skulle være klædt på med et mentalt beredskab. TR vil få udleveret en liste med navne på de personer, som er indstillet til afsked (og som de hver især er TR eller TR suppleant for) samt en plan over lokaler til efterfølgende møder. TR får ikke en liste over de personer, som bliver tilbudt en omplacering, da disse har krav på anonymitet, indtil de selv vælger at bryde den, og heller ingen liste over hinandens medlemmer, og TR skal være opmærksomme på, at nogle medarbejdere evt. vil frabede sig TRs assistance. HR- og personaleafdelingen udarbejder en plan over lokaler, hvor lederne kan afholde samtaler med de berørte medarbejdere. Det er hensigten, at alle samtaler er afholdt inden kl. 12. Med hensyn til det videre forløb, efter kl. 12, kan der være lokale varianter. Ledelsen skal også være opmærksom på, at der er tavshedspligt, således at de ikke må oplyse navnene på de afskedigede medarbejdere, medmindre medarbejderen selv har givet udtryk for at afskedigelsen må offentliggøres til kollegaerne. Henrik Prebensen spurgte, om disse regler kunne udsendes, så alle bliver informeret om, hvordan de skal forholde sig. Hanne Møller svarede, at HR- og personaleafdelingen vil tænke over, hvordan udmeldingen om tavshedspligt kan foregå. Jens Erik Mogensen spurgte, om lederne kunne udmelde omplaceringerne, hvortil Hanne Møller svarede, at antallet af omplaceringer kunne udmeldes, men ikke navnene på medarbejderne, der har fået besked på, at de er indstillet til omplacering. Peter Andersen mente, at det ville være psykisk godt for alle parter, såfremt der var villighed til at være åben. FSU drøftede herefter et udkast til orienteringsbrev til de personer, der indstilles til afskedigelse, og det blev aftalt at ændre ordlyden i et af afsnittene i brevudkastet. Hanne Møller sagde, at HR & Organisation i Nørregade udarbejder høringsbrevet, som opfølgning på brevet om indstilling til afskedigelse, der vil blive afsendt fra fakultetet den 18. januar eller dagen efter.

7 SIDE 7 AF 8 Erik Tang spurgte, om der var taget højde for, at ikke alle medarbejdere sidder ved en computer den 18. januar. Hanne Møller svarede, at de lokale ledere har taget højde for dette. Kirsten Refsing sagde tak for besøget til mødets gæster: Frank Nielsen, Serviceforbundet og Steen Laugesen, Grafisk Forbund. Ad 5) Høring over udkast til ny adgangsbekendtgørelse Kirsten Refsing sagde, at punktet egentlig ikke var til drøftelse i FSU, men nu har alle udvalgsmedlemmerne bilagene til orientering og evt. lokal drøftelse. Ad 6) Reorganisering af økonomistyringen Jan Pedersen redegjorde for reorganiseringen af økonomisøjlen/styringen. De 6 kompetencegruppers arbejde er altovervejende færdiggjort, men de kan samles ad hoc til informationsmøder, Workshops mv. Kompetencegrupperne har udarbejdet arbejdsgangsbeskrivelser (best practice) og færdigudviklet værktøjer til at forbedre og ensarte håndteringen af lønbudgettering, studieøkonomi, budgetter mm. Der har været udfordringer i forbindelse med oprettelse af centrene, pga. forholdet med delt ledelse en leder i centeret og en på institut. Modellen virkede godt på tegnebrættet, men medarbejderne har ikke ønsket at referere til 2 ledere. Michael Cholewa-Madsen sagde, at der er 2 parametre, som gør at vi skal være opmærksomme i forbindelse med vores økonomistyring; er det en bedre beslutning med et økonomicenter i stedet for 9 steder fakultetsservice og 8 institutter og kan vi levere den optimale kvalitet? Peter Andersen sagde, at centraliseringen af økonomistyringen kan give bekymringer om, hvorvidt de enkelte institutter mister overblikket og han anbefalede, at FSU blev informeret, når der var nyt i sagen. Michael Cholewa-Madsen sagde, at der kan være fordele og ulemper ved begge modeller og at det ikke kun var et spørgsmål om fakultetsservice og institutterne, men også Nørregade.

8 SIDE 8 AF 8 Annemarie Jensen spurgte, om der kom en udmelding efter den 24. januar, hvor Michael Cholewa-Madsen skulle mødes med Jørgen Honoré. De medarbejdere der sidder med økonomi har brug for en tilbagemelding, så de ved, hvad der skal ske på deres arbejdsområde. Michael Cholewa-Madsen sagde, at det bliver interessant, hvor markant en udmelding fakultetet får fra Nørregade samt at det gode arbejde i kompetencegrupperne skal fortsætte og evt. intensiveres og han foreslog en status evt. 1 gang pr. måned. Der skal udarbejdes nøgletal og foretages en kortlægning af TAP ressourcer mm. Henrik Prebensen pointerede, at FSU gerne vil følge med i den langsigtede strategi. Kirsten Refsing svarede, at det er helt naturligt at FSU er løbende orienteret. Ad 7) Meddelelser Kirsten Refsing meddelte følgende: KU sætter fokus på den gode uddannelse, hvor kvaliteten skal være afgørende i uddannelserne. Ændring af Universitetsloven: Forslag ny lov: F.eks. kan Ministeriet ensidigt sætte mål for KU? Alle mål bør forhandles. Karsten Fledelius bemærkede, at vi skal understrege at vi principielt har selvstyre og at ministeriet ikke skal diktere, hvad der skal stå i kontrakten 2011 Strategiproces Destination 2012 skal revideres. Nye ting skal tilføjes og noget skal tages ud af strategiprocessen. Drøftelserne skal også foregå i SUregi. KUUR: Ændring af regelsættet. Prorektor er pt. født formand, dette skal ændres til at rektor udpeger formanden. KUBIS skal midtvejsevalueres. Byggeområdet: Vi får besøg fra byggecheferne på DTU, Ålborg- og Syddansk Universitet som vil fortælle om, hvordan de organiserer deres bygningsdrift. Ad 8) Eventuelt Intet til dette punkt Mødet sluttede kl. 12

Fakultetets Samarbejdsudvalg ekstraordinært møde

Fakultetets Samarbejdsudvalg ekstraordinært møde DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 7. JANUAR 2011 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg ekstraordinært møde TLF 35 32 88 11 DIR 35 32 80 41 Møde afholdt: Fredag, den 3.

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 12. juni 2009 kl. 10-12. Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 12. juni 2009 kl. 10-12. Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 12. juni 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 22. januar 2010 kl. 10-12. Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 22. januar 2010 kl. 10-12. Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFE RAT 26. JANUR 2010 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 22. januar 2010 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent:

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst.

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl. 9-10 Sted: Lokale 19.1.1 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

Til stede: A-siden: Kim Brinckmann (fakultetsdirektør), Hanne Møller (HR- og personalechef) og Stig Andersen (driftschef)

Til stede: A-siden: Kim Brinckmann (fakultetsdirektør), Hanne Møller (HR- og personalechef) og Stig Andersen (driftschef) KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU EKSTRAORDINÆRT MØDE I FSU/LSU-DRIFTSCENTRET GODKENDT MØDEREFERAT 5. DECEMBER 2008 Forum: Ekstraordinært møde i FSU FSU og LSU/Driftsafdelingen Møde

Læs mere

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Hanne Møller (HR- og personalechef)

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Hanne Møller (HR- og personalechef) KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober 2008 Sted: 10.1.30 Til stede: A-siden: Kirsten Refsing

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 8. oktober 2010 kl Sted: Referent: Peter Wedel Bay

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 8. oktober 2010 kl Sted: Referent: Peter Wedel Bay KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 8. oktober 2010 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg ekstraordinært møde

Fakultetets Samarbejdsudvalg ekstraordinært møde KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg ekstraordinært møde FSU Møde afholdt: Fredag, den 26. november 2010 kl. 10-12 Sted: Lokale

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 9. december 2011 kl Sted: Lokale Referent: Ole Krarup Jensen

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 9. december 2011 kl Sted: Lokale Referent: Ole Krarup Jensen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 9. december 2011 kl. 10-12 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Ole Krarup

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Ekstraordinært møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Ekstraordinært møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET Fakultetets SamarbejdsUdvalg MØDEREFERAT 11. DECEMBER 2015 Forum Ekstraordinært møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN Møde afholdt: Torsdag den 10. december

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 12. april 2013 kl. 10-12. Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 12. april 2013 kl. 10-12. Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 12. april

Læs mere

CSU HR OG ORGANISATION

CSU HR OG ORGANISATION K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T CSU MØDEREFERAT GODKENDT 21. DECEMBER 2009 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 18. december 2009 kl. 10:00 12:00 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede:

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 27. november 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 27. november 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT 9. DECEMBER 2009 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 27. november 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 11. juni 2010 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 11. juni 2010 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 11. juni 2010 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 4. september 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 4. september 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 4. september 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 5. oktober 2012 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 5. oktober 2012 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 5. oktober 2012 kl. 10-12 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 15. maj 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 15. maj 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 15. maj 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. APRIL 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 10. april 2015

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 24. august 2012 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 24. august 2012 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 24. august 2012 kl. 10-12 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 12. juni 2012, kl. 13-15. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine M. Svensson. Referent:

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 12. juni 2012, kl. 13-15. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine M. Svensson. Referent: I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 28. JUNI 2012 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 18. maj Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 18. maj Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 25. MAJ 2018 Forum Møde i FSU HRSC Møde afholdt Fredag den 18.

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 15. august 2008, kl Sted:

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 15. august 2008, kl Sted: KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 9. SEPTEMBER 2008 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 15. august 2008, kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Til

Læs mere

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T F S U

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T F S U K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T F S U G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 12.

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 11. april 2008, kl Sted:

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 11. april 2008, kl Sted: KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 30. MAJ 2008 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: 11. april 2008, kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Til stede: A-siden:

Læs mere

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2013 Forum: FSU o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u msted: 15B.0.07 Referent: Susanne Kirst Karen Blixens Vej

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. JUNI 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 12. juni 2015

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 5. december Sted:

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 5. december Sted: KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 9. JANUAR 2009 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 5. december 2008 Sted: 10.1.30 Til stede: A-siden:

Læs mere

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober Mikado House lokale Montecristo. Sted: Susanne Kirst. Referent:

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober Mikado House lokale Montecristo. Sted: Susanne Kirst. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 4. NOVEMBER 2014 Forum FSU JOURNALNR. 015-0003/14-4000 Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober 2014 Sted: Referent: Mikado House lokale

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Torsdag, den 27. marts Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Torsdag, den 27. marts Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Torsdag, den 27. marts 2009 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst NJALSGADE

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 15. NOVEMBER 2011 FSU NJALSGADE KØBENHAVN S.

KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 15. NOVEMBER 2011 FSU NJALSGADE KØBENHAVN S. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg (fællesmøde med FAMU) Møde afholdt: Fredag, den 11. november 2011 kl. 10-12 Sted: Lokale 10.1.30

Læs mere

Godkendt referat af FSU-seminar.

Godkendt referat af FSU-seminar. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-seminar. Dato: Fredag den 28. oktober 2005

Læs mere

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 15B.0.07. Sted: Susanne Kirst. Referent:

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 15B.0.07. Sted: Susanne Kirst. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. JANUAR 2014 Forum FSU JOURNALNR. 015-0002/14-4000 Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 Sted: Referent: 15B.0.07 Susanne Kirst

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

Afbud fra: B-siden: Rutt Mikkelsen (institutsekretær, Saxo-Instituttet, RT-suppleant for TAP).

Afbud fra: B-siden: Rutt Mikkelsen (institutsekretær, Saxo-Instituttet, RT-suppleant for TAP). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T F S U G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: 7. marts 2008,

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg - eksternatmøde. Møde afholdt: Fredag den 2. november 2007 kl. 9-14. Udvalgsværelse 3, Nørregade

Fakultetets Samarbejdsudvalg - eksternatmøde. Møde afholdt: Fredag den 2. november 2007 kl. 9-14. Udvalgsværelse 3, Nørregade KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 17. DECEMBER 2007 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg - eksternatmøde FSU Møde afholdt: Fredag den 2. november 2007 kl. 9-14. Sted:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 19. januar Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 19. januar Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 25. JANUAR 2018 Forum Møde i FSU HRSC Møde afholdt Fredag den 19.

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 16. juni 2011, kl. 15 16.30. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine Marie Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 16. juni 2011, kl. 15 16.30. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine Marie Svensson. INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 22. JUNI 2011 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 16. juni

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 24. november Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 24. november Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2017 Forum Møde i FSU HRSC Møde afholdt Fredag den

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Afbud fra: Mette Thunø (prodekan for forskning), Anders Granum Aagaard (repr. Metal).

Afbud fra: Mette Thunø (prodekan for forskning), Anders Granum Aagaard (repr. Metal). KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTETS SAMARBEJDSUDVALG (FSU) GODKENDT MØDEREFERAT Forum: FSU møde FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt: 17. november 2006 kl. 10.30. Sted: 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag den 7. maj 2010, kl. 10 til 12. Sted:

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag den 7. maj 2010, kl. 10 til 12. Sted: KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 11. JUNI 2010 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg HR- & PERSONALEAFDELINGEN DET HUMANISTISKE FAKULTET Møde afholdt: Fredag den

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 15. april 2011, fra 10 til 12 Sted: Referent: Hanne Møller

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 15. april 2011, fra 10 til 12 Sted: Referent: Hanne Møller KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 15. april 2011, fra 10 til 12 Sted: 19.1.1 Referent: Hanne Møller

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 15. juni 2012 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 15. juni 2012 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 15. juni 2012 kl. 10-12 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

Referat fra lokaludvalgsmøde 14. januar 2016

Referat fra lokaludvalgsmøde 14. januar 2016 ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier 21. januar 2016 Referat fra lokaludvalgsmøde 14. januar 2016 Tid: Torsdag den 14.1 2016 kl. 10.00-12.00 Sted: Mødelokale

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 14. august 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 14. august 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T F S U FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 4. SEPTEMBER009 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt:

Læs mere

PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE M.V.

PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE M.V. AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.06.3 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE

Læs mere

Beskrivelse af tilbud til opsagte medarbejdere i forbindelse med reorganiseringer og omstruktureringer

Beskrivelse af tilbud til opsagte medarbejdere i forbindelse med reorganiseringer og omstruktureringer Beskrivelse af tilbud til opsagte medarbejdere i forbindelse med reorganiseringer og omstruktureringer Januar 2012 Oversigt over tilbud til personale i partshørings- og i opsigelsesperioden i forbindelse

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. FSU-møde. Forum. Møde afholdt Fredag den 8. marts Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. FSU-møde. Forum. Møde afholdt Fredag den 8. marts Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 12. MARTS 2019 Forum FSU-møde HRSC Møde afholdt Fredag den 8. marts

Læs mere

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Mette Thunø (prodekan for forskning).

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Mette Thunø (prodekan for forskning). KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 15. JANUAR 2008 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: 14. december 2007 kl. 10.00-12.00. Sted: 10.1.30 Til stede:

Læs mere

Den administrative styregruppe

Den administrative styregruppe Page 1 of 7 Referat Den administrative styregruppe Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 20. januar 2005 13:00 Sæby Rådhus, Kommunaldirektørens kontor Mødet starter med en let frokost. Kommunikationsgruppen

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 27. august 2010 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 27. august 2010 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 27. august 2010 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

Formålet er dialog, og om muligt at få tilkendegivet længden og omfanget af sygefraværet.

Formålet er dialog, og om muligt at få tilkendegivet længden og omfanget af sygefraværet. Aktiviteter mellem 0-120 sygedage Hvem skal gøre hvad? Formål Hvad kan Center for personale og HR hjælpe med 1. sygefraværsdag Den ansatte skal sygemelde sig telefonisk ved arbejdstids begyndelse til nærmeste

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 50 Grundtilskud til Vesthimmerlands Daghøjskole

Læs mere

Til stede: A-siden: Niels Damgaard Hansen, Marianne Aarø-Hansen, Steen Dan Christiansen,

Til stede: A-siden: Niels Damgaard Hansen, Marianne Aarø-Hansen, Steen Dan Christiansen, Møde den: 9. december 2014 Bygning 1521, lokale 220 Møde i Interim SU på Administrationscenter ST Referat Til stede: A-siden: Niels Damgaard Hansen, Marianne Aarø-Hansen, Steen Dan Christiansen, Dorthe

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Møde afholdt: Mandag den 17. november 2008

Møde afholdt: Mandag den 17. november 2008 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT GODKENDT 24. NOVEMBER 2008 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Mandag den 17. november 2008 Referent: Jakob

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 3. februar 2012 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 3. februar 2012 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 3. februar 2012 kl. 10-12 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Susanne

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Ministerens tale ved samråd vedrørende mangel

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU)

FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU) KØBENHAVNS UNIVERSITET FSU MØDEREFERAT 14. OKTOBER 2013 Forum FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU) Møde afholdt: Fredag den 11. oktober 2013 Sted: Referent: 15-B-007 Peter Wedel Bay Til stede: A-siden:

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Mikado House Montecristo

Mikado House Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 1. DECEMBER 2015 Forum FSU møde Møde afholdt: Fredag den 27. november

Læs mere

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 2 2/FORHANDLINGSRET

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 10. december 2009

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 10. december 2009 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 10. december 2009 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

Fælles Pipeline i Viborg Kommune

Fælles Pipeline i Viborg Kommune Referat fra bestyrelsesmøde i FOA Teknik og Servicesektoren Viborg. Mødet afholdt torsdag den 27-8-15. Deltagere: Henning Nygaard, Lars Christensen, Carsten Pedersen, Michael Magnussen. Afbud: John Christiansen,

Læs mere

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet.

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 036-12 Revideret økonomiprotokollat for Overenskomst om psykologhjælp

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 20. maj 2014 15B.0.07. Sted: Susanne Kirst. Referent:

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 20. maj 2014 15B.0.07. Sted: Susanne Kirst. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 26. MAJ 2014 Forum FSU JOURNALNR. 015-0002/14-4000 Møde afholdt: Tirsdag den 20. maj 2014 Sted: Referent: 15B.0.07 Susanne Kirst Til stede:

Læs mere

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent 7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent Udvalget for fremtidens sygehuse 2068433 Brevid: Resume På mødet den 5. marts 2013 drøftede Udvalget for fremtidens sygehuse belægning

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.-6. maj 2015 Tirsdag den 5. maj 2015 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.20 Jan Rod Jensen byder velkommen. 2. Valg af mødeleder og referent kl. 10.20 10.25 Faggruppeformanden

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER PROGRAM Hvornår må arbejdsgiver kontakte medarbejdere? Tilkaldevikarer Lov om tidsbegrænset ansættelse, herunder retten til fastansættelse Begivenhedsansættelser Kørsel i egen bil Fra deltid til fuldtid,

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Principperne i denne erklæring angiver retningen for FOAs videre strukturelle og demokratiske udvikling.

Læs mere