1. klasserne med Aladdin på flyvende tæpper

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. klasserne med Aladdin på flyvende tæpper"

Transkript

1 Kragetæer er året for H.C.Andersens 200 års fødselsdag. H. C. Andersen blev født d. 2. april I anledningen af hans fødselsdag har vi gjort hele uge 13 til H.C.Andersen uge. Årgang 2005 nr. 2 marts I hvert nummer: Kontorhylden Det skæve portræt Nyt fra biblioteket På biblioteket: Eventyrlæsning Filmfremvisning Papirklip Konkurrencer 1. klasserne med Aladdin på flyvende tæpper I dette nummer: Hop ombord i lyd 3 Fastelavn 7 Brev fra Indien 8 Vinterbilleder 10 Det skæve portræt 12 Program til 2. april 16 Jernalder 17

2 Kragetæer 2 af Peter Hyldebrandt Skolen har fået ny sekretær. Dorte Alkærsig begyndte som sekretær på skolens kontor tirsdag den 1. marts, og det har vi glædet os til, siden vi traf Dorte første gang til en ansættelsesamtale i januar måned. Den gang var vi ikke i tvivl om at vi gerne ville have Dorte som skolens nye sekretær, og nu hvor hun er begyndt i det nye job, kan vi godt se, at vi har valgt rigtigt. Dorte er kommet godt i gang, og vi ønsker hende velkommen til Kragsbjergskolen. HVORFOR ER DER INGEN BØRN DER OPFØRER SIG SOM DE HAR HJERNE TIL? Forældrene i klasse kan glæde sig til 1½ times lærerigt og underholdende foredrag. Årets foredragsholder Ann - Elisabeth Knudsen er lektor og cand. mag. i dansk og psykologi. Efter 14 års ansættelse som gymnasielærer har hun i de sidste 6 år arbejdet med neuropsykologi og hjerneforskning og har mange års erfaring som foredragsholder bl. a. i børnehaver og skoler. Ann - Elisabeth Knudsen fungerer også som konsulent i indskolingen, hvor hun hjælper lærerne og pædagogerne til at finde ud om børn har neurologiske problemer eller om der er tale om børn med almindelige psykisk betingede adfærdsproblemer. Vi kender Ann - Elisabeth Knudsen fra kurser, som nogle af vores lærere er kommet begejstrede hjem fra, og så har hun skrevet bogen "Pæne piger og dumme drenge - HVORFOR ER DER INGEN BØRN DER OPFØRER SIG SOM DE HAR HJERNE TIL"

3 Kragetæer 3 Allerede i børnehaveklassen lærer børnene bogstaverne at kende. Klassen har et stort skib i det ene hjørne af klassen. Der flytter dyr og lyde ind efterhånden som børnene lærer dem at kende. Udgangspunktet er, at klassen har et skib, som skal ud at sejle med en masse dyr. Dyrene dukker op enkeltvis, hilser på børnene med deres specielle dyrehilsen, fortæller dem en historie eller synger sammen med dem. Efterhånden som dyrene kommer, får de tildelt hver sin kahyt. Alle dyr, der repræsenterer vokaler, bor i bunden af skibet, hvor de danner et sangkor. Alle dyr, der repræsenterer konsonanterne, fylder kahytterne på resten af skibet. Kaptajn Karlsens skib Her kan alle hoppe ombord i lyd og ord. Dyrenes hilsen består af en lyd og en bevægelse. At få kroppen med i arbejdet med lydene er fantastisk givende. Især er det en stor hjælp for de elever, der har svært ved den sproglige forståelse. Det er tydeligt, at mange af børnene husker gennem kroppen, og man oplever, at eleverne bruger bevægelsen, når de skal genkalde sig et bogstav. I børnehaveklasse A lytter børnene interesseret til de forskellige lyde. Hvert bogstavdyr har både en lyd og en bevægelse. Ro-bot Ro-bert ta-ler kun ro-bot-sprog. Bør-ne-ne tryk-ker ham på ma-ven, når de af-le-ve-rer ord.

4 Kragetæer 4 I H.C Anderledes kan du læse om "Kejserens nye kluns", "Prinsessen på tærten" og rockerfjerkræet "Den grumme ælling" går gruelig meget ondt igennem. Kidde har spændt en række af H.C. Andersens eventyr fast i tommelskruer og vredet nogle herlige moderne eventyr ud af dem. Der kan fnises og klukkes ad dem, uanset tilhørernes eller læsernes aldersklasse, men det kræver et solidt forhåndskendskab til eventyrene og til alt muligt andet, hvis man skal have det fulde udbytte af dem. H.C Anderledes af Rune T Kidde Som i eventyret "Blæselampen", hvor en aspirant til det frivillige brandkorps kommer vandrende ud ad landevejen, indtil den lokale transvestit, kendt som Pulverheksen Palle, får sendt ham ned i en gammel skrotbunke for at hente en skumslukker i en af Tvind-skolernes gamle langfartsbusser og tage en gammel blæselampe med op til Pulverpalle. Kidde kan rable ord af sig, af og til så det bliver lidt for meget af det gode. I denne skrupskøre bog har han dog styret sig, tangenten får lov at passe sig selv, uden at han absolut skal ud ad den hver gang. Rune T. Kidde, født 1957, er populær hos både børn, unge og voksne. Han er tusindkunstner med næsten 70 bøger bag sig, der spænder fra poesi og eventyr til romaner og tegneserier. Han blev blind i 1990, og siden da har det været småt med tegneriet, til gengæld har han udvidet sit kunstneriske udtryk betydeligt: foruden bøger af alle slags har han lavet CDer og opera, han rejser land og rige rundt og fortæller historier med musikalsk akkompagnement.

5 Kragetæer 5 Her bringes et lille udpluk af Rune T Kiddes mange produktioner. Den høvlens hund og Ib H Det småkyniske såvel som lommefilosofiske gadekryds Hugo Hanibal Herman Hansemand Hagbard Hedspore Hund er en cocktail af to arketyper, nemlig Garfield og Storm P.'s vejrhund Grog. Og aldrig har en finurlig, fintfølende, filosofisk, flabet, fandenivoldsk, fladpandet hund sat så meget kulør på tilværelsen som Hugo H. H. H. H. H. Hund. Ækle Æventyr Her finder du alt fra Dolmer Didrik Dracula, Den Lilla Møghætte og pulven og Robertsen-Krudtso over Karl Klat og Karl Klods til Tossepose, Klaskepot og Snøfthvide. Hæsblæsende, herlig humor i sort særklasse og naturligvis i kompagniskab med Bedstemor Bob og stakkels lille Søde Sally Sukkertop og hendes sprængstof. Det er grimmere end Grimm og anderledes end Andersen. Den Øvrobæiske Onion Med denne vidunderlige guide til Den Øvrobæiske Onion i Deres ivrige hænder behøver De aldrig mere at være uvidende om noget som helst: Tyskland er et kejserdumme under mottoet Blut, Wurst und Ehre, og finnerne går og vasker deres elg, så den kan blive ren. Italienerne ledes af Cosa Moster, og derfor har de bygget Had Brians mur i England for at holde skotterne ude, de går nemlig i skørter og trutter i en sæk med et rør i enden. Altså af sækken. Striben om bankerotten er fra Rune T Kiddes serie Frygtelige frø

6 Kragetæer 6 Søndag den 7. Februar var det fastelavn, og allerede dagen efter slog eleverne på Kragsbjergskolen katten af tønden. delt op. I første ombæring var det de yngste, der Også i de helt små klasser kunne man finde indianere slog sig løs, efterfulgt af de lidt større elever. Kattekonge/dronning blev den elev, der først slog en tønde ned, og der blev virkeligt slået til! Små prinsesser og fe er gav virkelig tønderne smæk, for ikke at tale om de mange små spidermænd og actionmænd. Et sjældent set syn: Betty har fundet krigsmalingen frem og trykker den af på klaveret! Morgenen startede med at undertegnede mødte en indianer, en brunsvigerdame og Indiana Jones på gangen. Det var nogle af lærerne, der også var klædt ud, og var på vej ud i klasserne. Ikke alle eleverne kunne være i gymnastiksalen på samme tid, så derfor var festlighederne Der er over én milliard kinesere, og det må have givet idéen til dette kostume.

7 Kragetæer 7 Alle havde det sjovt, selvom der var laaang kø ved fastelavnstønderne. Til næste år vil eleverne helt sikkert vende tilbage, med ligeså fantasifulde udklædninger, og på Kragsbjergskolen vil vi helt sikkert se frem til den næste fastelavn. Måske har vi endda også fundet på et supergenialt kostume til den tid? I frikvarteret havde gårdvagterne nok at gøre med at holde øje med både Zorro, Batman, en af Drengene fra Angora og mange andre fantasifulde væsener. Efter tøndeslagningerne skulle eleverne bevæge sig lidt mere, så der blev sunget Augustin og danset boogie-woogie til den store guldmedalje. Da alle var danset af, stod menuen på fastelavnsboller og lidt sødt i klasserne. Strangers I et par år har Kragsbjergskolen haft besøg af elever fra Østfyns Produktions Højskole. Gæsterne har hvert år spillet rockmusik i en times tid. Repertoiret bestod bl.a. af Beatles, Stones, og den lidt nyere Nirvana og Anastacia. I det hele taget spillede 7-mandsorkesteret en god blandet koncert. Især med tanke på at bandet faktisk måtte undvære ligeså mange musikere, pga. sygdom. Højskolen giver alle unge mellem år, der ikke har afsluttet en ungdomsuddannelse, eller ikke har mulighed for at starte på en ordinær uddannelse, chancen for at beskæftige sig med forskellige forberedende faglige linjer. Fx musik, men også mad, landbrug, mekanik, design o.m.a. Strangers består af teenagere der går på Østfyns Produktions Højskole i Kerteminde. Her ses nogle af musikerne i øvelokalet. Bandet skulle også komme igen til næste år, og til den tid er hele besætningen udskiftet endnu engang.

8 Kragetæer 8 Kragsbjergskolens Decembermarked er med til at bidrage til, at de to indiske skolebørn Monima og Rajkumar får en Uddannelse, der første omgang svarer til en afgangsprøve fra Folkeskolen. På denne og den næste side kan du se de billeder, breve og tegninger, som de har sendt til skolen.

9 Kragetæer 9 Kære ven. Jeg begynder med at sende mine bedste hilsner og ønsker om en glædelig jul. Jeg håber at I alle har det godt. Det har vi. Mange tak for Jeres gode hjælp. Den halv-årlige prøve i IX-klassen er slut og jeg forbereder mig nu, på den årlige. I nyt tøj, nød vi de netop overståede festivaler Durgapuja, Kalipuja o.s.v., sammen med gode venner og bekendte. Det er nu forår her. Vejret er skønt på denne tid af året. Gamle blade falder af træerne og nye springer ud. Derfor ser det også ud som om naturen har fået nyt tøj. Ikke mere nyt herfra i denne omgang. Jeg håber i Guds navn, at I alle har det godt. Med venlig hilsen Monima.

10 Kragetæer 10 Foto: Ebba Abildgaard I dagene op til deadline på Kragetæer, blev vi alle sammen overrasket af et bette snevejr. Det var jo lige hvad vi havde manglet, så det var næsten umuligt at få alle med tilbage i klasselokalerne igen. Sne er altid velkommen! Abbas er klar til kamp og ligner da vist en gavtyv! Hvad enten man ville kaste lidt med sneen, eller man ville bygge snemænd alle hyggede sig i sneen.

11 Kragetæer 11 Er der måske noget bedre end en rigtig snemand? Det kunne ligne Snowhenge med cirklen af snekugler... Nogle mennesker kan altså bare ikke undvære hyggen. Det er der heldigvis også råd for, når det er snevejr et fyrfadslys tændes og hyggen kommer med det samme!

12 Kragetæer 12 e t I dette nummer af Kragetæer portrætterer vi vores viceskoleinspektør Birgitte Sonsby ikke fordi hun er ny her på skolen nærmest tværtimod. Hun tog læreruddannelsen i 1975 fra Odense Seminarium og har altså i år været på banen i 30 år. k r s æ v e p o t r æ t Som nyuddannet lærer blev Birgitte ansat på Korsløkkeskolen, og der blev hun indtil den lukkede i I den forbindelse blev hun overflyttet til Kragsbjergskolen, hvor hun sammen med en stor gruppe andre lærere fra Korsløkkeskolen udgjorde den berømte Korsløkkebande. I 12 år arbejdede hun som lærer på Kragsbjergskolen. Sideløbende med sit job på skolen var hun ansat i Odense Lærerforening som kasserer. I 1996 skulle Kragsbjergskolen have ny viceskoleinspektør og ved hjælp af dygtige spindoktorer blev hun kørt i stilling som Korsløkkebandens bud på en ny vicer. Som viceinspektør har Birgitte mange arbejdsopgaver. En af de mere muntre er at godkende fritidsbrugernes lån af lokaler, hvilket har afstedkommet mange glædelige stunder for hende. I flæng kan nævnes prøvesmagning af retterne i skolekøkkenet mandag og fredag aften, og rytmekontrol hos squaredanserne tirsdag aften. I sløjdlokalet har hun eftersyn af om vaterpassene nu også efterlades i vater, om onsdagen. Hvad vi ikke vidste om Birgitte: Skrivetræning 30 minutter dagligt Fakta Strygning hver søndag ca. to timer mens hun ser TV Hjemmeværnsøvelser to gange årligt i kommandogivning Styr på skolens finanser? Det kan I tro! Om torsdagen er det mest skolens egne forhold hun koncentrerer sig om. Da skifter hun batterier i samtlige lommeregnere på skolen, og sørger for at der er rigelige mængder af kaffe og te på lærerværelset. Der er nemlig orden i tingene på skolen. Weekenden er helliget familien og brevkurset i kalligrafi. Der er dog én ting Birgitte altid har tid til: Børn og voksne på Kragsbjergskolen! Skriftprøve fra BS marts 2005

13 Kragetæer 13 HCA-kalender 2005 Herunder er et uddrag af den mere alvorlige og udfordrende side af Birgittes dagligdag. Odense er naturligvis centrum i markeringen af H.C. Andersens 200-års fødselsdag med et væld af aktiviteter og kulturtilbud i hele byen. Nu er brochuren om H.C. Andersen arrangementer i Odense 2005 på gaden. Brochuren præsenterer en bred vifte af arrangementer og seværdigheder i Odense i året Odense er jo som bekendt det sted, hvor H.C. Andersen er født og opvokset. Derfor er byen festklædt og fuld af liv hele dette 200-år for Andersens fødsel. Brochuren indeholder et kalenderopslag for hver måned med mange af de aktiviteter, der kommer til at foregå i anledning af Andersens 200-års fødselsdag. Større arrangementer og seværdigheder er fremhævet i artikler, så det er let at danne sig et overblik over de mange muligheder, Odense byder på.

14 Kragetæer 14 Vi vil også være med til at fejre HCA s fødselsdag og har derfor gjort uge 13 til festuge. Kragsbjergskolen har gjort uge 13 til H.C. Andersen uge. Det betyder at, der foregår en masse spændende HCA aktiviteter på skolen. Skolens bibliotek har lavet en folder med både tilbud om aktiviteter på skolens bibliotek og ideer til undervisningen. Film: Der vises eventyrfilm kl Tirsdag: Klods Hans Onsdag: Fyrtøjet Torsdag: Den standhaf- Fredag: Tommelise tige tinsoldat Hans Christians Andersens liv på film Hver dag fra vises der 2 film.: Mit livs eventyr og HCA hos fotografen. Papirklip Hver dag i 5. og 6. time vil det være muligt at få læst et eventyr og deltage i papirklip. Klippene udstilles og det flotteste får en præmie. Gæt et eventyr Hver morgen kl læses der en bid af et eventyr op over højtaleren. Eleverne skal gætte eventyrets titel og hvem, oplæseren er De skal lægge en seddel med navn, klasse og løsning på biblioteket. Der uddeles præmier Eventyroplæsning på biblioteket Hver dag fra læses der eventyr højt på biblioteket. Det henvender sig til indskoling og mellemtrin. Her ses et lille udvalg af HCA s papirklip. Deltag i biblitekets papirklip timer og gør ham kunsten efter. God fornøjelse

15 Kragetæer 15 Fødselsdagsfesten for H.C. Andersen 2. april Odense BY Program for alle 8.00: Kransenedlæggelse ved Hasseriis' statue i Eventyrhaven : Blomsterarrangement i Eventyrhaven. 8.45: Gudstjeneste i Odense Domkirke v/johannes Møllehave : Fødselsdagsarrangement på Odense Centralbibliotek. Et uhøjtideligt arrangement med kage, eventyr, foredrag og korsang. Desuden får alle børn, der har fødselsdag denne dag en gave : Odense Fortællekreds laver fortællerazzia i Odenses Bybusser. Et hold fortællere kører rundt med bybusserne og fortæller H.C. Andersen eventyr : "Rejsekammeraten", fortælling, Odense Centralbibliotek : Stor koroptræden på Flakhaven med amatørkor fra Odense. Ca. 300 sangere synger "I Danmark er jeg født" : "H.C. Andersens Odense", foredrag, Odense Centralbibliotek : Amatørkor fra Odense optræder på centrale steder i byen : "H.C. Andersen i eventyrlige ord og toner", Odense Centralbibliotek. (Fri entré) : Odense Brandvæsen serverer brunsviger og kakao til byens borgere på Flakhaven : "Den standhaftige tinsoldat" opføres af gæstespillet Puppentheater am meininger Theater, Südthüringisches Staatstheater : Rundtur i Odenses nye HCA-skov. Adgang fra p-plads på Svendsagervej v/åsum, Odense NØ : Udendørs pop/rockkoncert på Amfiscenen. Urpremiere på nyt H.C. Andersen album med Nikolaj Nørlund i spidsen, hvor fremtrædende danske solister fortolker H.C. Andersen. Koncerten er gratis for alle : Uddeling af H.C. Andersens Legat til en flittig skoledreng i H.C. Andersens Hus. Efter kl er der i dagens anledning gratis adgang for alle i museet : Teatret Katakomben opfører "Et ægte Liv" - en forestilling om H.C. Andersens mor i Yurten i Møntergårdens Have, Overgade og 17.30: Sigurd Barrett og Odense Symfoniorkester i Odense Koncerthus. Dirigent Frank Strobel.

16 Kragetæer 16 I efteråret var elever fra Kragsbjergskolen atter engang på besøg i Jernalderlandsbyen i Næsby. Mette fra 5.a har skrevet om klassens besøg og deres oplevelser. Da vi var i Jernalderlandsbyen skulle vi vælge hvilket hold vi ville være på. Der var Madholdet, hvor de lavede brød af noget mel vi selv havde malet, og drikkelse som vi selv havde lavet af æbler. Der var et Armbåndshold, der skulle lave armbånd, men derudover også skulle kløve brænde og kværne mel. Armbåndene skulle laves af garn som vi også selv havde farvet. Der var også et smedehold, hvor man selv skulle smede sig en kniv. Man kunne også få lov til at tage en slåskamp med smeden. Besøg Jernalderlandsbyen På: www. ntus.dk/jernalder. htm Da vi havde valgt hold fik vi noget at vide om selve landsbyen. Det var spændende at høre om, og det var sjovt at se undervisernes tøj. Da vi var kommet ud i grupperne fik vi på madholdet en kofte på. Den skulle tages over hovedet og så skulle vi have et bælte lavet af snor, om livet. Hos smeden skulle de have en bluse på og et forklæde. Der var mørkt inde i husene, men da vi fik tændt bålet kom der lys og varme. Det var en meget spændende dag i Jernalderlandsbyen, så det kunne jeg godt tænke mig at prøve igen! Mette 5.a

17 Kragetæer 17 I de anderledes uger 5 og 6 læste 1. a-b-c og d Aladdin og den vidunderlige lampe. I klasserne skabte vi arabisk stemning med røgelse, vandpiber, arabisk musik og masser af fine ægte tæpper. Alt sammen ting vi havde lånt af børn og forældre i de fire klasser. Det blev også til en tur på et flyvende tæppe og instruktion i mavedans. Vi sluttede ugerne af med åbent hus for forældre og andre interesserede, her fik de kaffe, arabisk kage og der var saft til børnene. Der var også en stor gruppe børn, der underholdt med mavedans. Eleverne lavede små dukker i karton med figurerne fra eventyret om Aladdin. Foto: Kirsten Borg Man kan lave de mest fantastiske ting på et flyvende tæppe. Nogle laver ord med kulørte bogstaver og andre slapper af med en lille flyvetur.

18 Kragetæer 18 Forældrene var inviterede til at komme sammen med deres børn for at deltage i læseundervisningen. Formålet er at forældrene skal komme til at forstå og opleve børnene når de lærer de forskellige bogstavlyde. På den måde får man selv idéer og input til hvordan man kan hjælpe sine børn med læseundervisningen derhjemme. Betty Mygind og Berit Find fik sat forældrene i sving med både lyde og bevægelser. Børnene havde intet imod at være i skole til klokken 16 om eftermiddagen. Allerede klokken 15 løb de første rundt på gangene med deres pennalhus, og jublede over at de havde far og mor med i skole. Den slags sker jo ikke hver dag. Berit indledte med at hoppe ombord i lyden sammen med børnene. Senere blev det forældrenes tur. Derefter skulle de hjælpe eleverne med deres opgaver. Børn og forældre på skolebænken. Da berit var færdig med at undervise børnene i den nye lyd, gik forældrene rundt og var hjælpelærere.

19 Kragetæer 19 Pigerne fra 7. klasse arbejder med akrobatik i idræt. Kender man pigerne kunne teksten hér være: Morskab muskler og meninger!

20 Kragetæer 20 Kragsbjergskolen Rødegårdsvej Odense M Telefon: Fax: Redaktion: Dan Illum Susanne Jensen Bladets deadline Mandag d. 30. Maj 2005 Husk!! Mange mennesker har helt sikkert glemt det, og nogen har nok ikke været klar over det, men det er et faktum at H. C. Andersen har prydet forsiden af de danske pengesedler. I 1951 fik vi for femte gang en ny serie af pengesedler. Her er medtaget de tre mest almindelige, nemlig fem, ti og halvtredskronesedlen. Tikronesedlen havde på forsiden netop H. C. Andersen og en storkerede, der var meget almindelig dengang. På bagsiden er afbilledet Egeskov Mølle, som i dag er at finde i nyrenoveret tilstand. Her ses også fem og halvtredskronesedlerne fra den samme serie.

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

Juni 2008 NR. 3 Det var igen i år en REN

Juni 2008 NR. 3 Det var igen i år en REN Juni 2008 NR. 3 Det var igen i år en REN fornøjelse at se eleverne fra 9.a og 9.b fejre sidste skoledag. Efter fælles morgenmad samt de traditionelle karameller og barberskum, var der rigtig god underholdning

Læs mere

Kære elever, forældre og lærere på Munkevængets Skole!

Kære elever, forældre og lærere på Munkevængets Skole! KONTAKTEN SKOLEBLAD FOR MUNKEVÆNGETS SKOLE 4/APRIL 2009 MUNKEVÆNGETS SKOLE, MUNKEVÆNGET 2, 6000 KOLDING. TLF: 76333500 WWW.MUNKEVAENGETS-SKOLE.KOLDING.DK Kære elever, forældre og lærere på Munkevængets

Læs mere

Desuden skal jeg vurdere, om eleverne bliver forberedt til at leve i et samfund med frihed og folkestyre.

Desuden skal jeg vurdere, om eleverne bliver forberedt til at leve i et samfund med frihed og folkestyre. Tilsynserklæring vedrørende Tandslet Friskole for skoleåret 2013/2014 Skolekode 535007 Tilsynsførende Inger Keblovszki Bagergyden 1, Høruphav 6470 Sydals Tilsynserklæring april 2014 På Tandslet Friskole

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk www.østernykirke.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 18. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2012 Drømme kan blive til virkelighed Anders præsterede at komme på DGI s verdenshold for gymnaster, og fik derfor

Læs mere

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET Glædelig jul FRA FAMILIEN NEBEL I HOLSTEBRO BRYLLUP EN FANTASTISK DAG, AT TÆNKE TILBAGE PÅ NYT HUS ANNA ANCHERS VEJ 138 I HOLSTEBRO INGEN KRÆFT VI HAR MEGET AT TAKKE GUD FOR JULEKORTET Kære familie og

Læs mere

Center for Træning og Udvikling (CTU)

Center for Træning og Udvikling (CTU) Januar Februar Marts Center for Træning og Udvikling (CTU) Noget på Hjertet CTU Ådalen Lederen Skrevet af Henrik Skov Vinteren er over os, med korte dage, lange aftener og nætter. Det kan være temmelig

Læs mere

Juni - Juli - August 2010 8. årgang nr. 2

Juni - Juli - August 2010 8. årgang nr. 2 Juni - Juli - August 2010 8. årgang nr. 2 Grundlovstale ved Frank Hvam Grundlovsfest i vive læs artiklen side 12 - program på bagsiden! 1 Adresser Præsterne træffes på telefon 98 57 10 96 Du bliver stillet

Læs mere

Sådan kom vi igang S.12

Sådan kom vi igang S.12 ipad PÅ SKOLEN BYHAVEPROJEKT RECEPTION MELLEMTRIN Forsøg i gang med ipad S. 11 Sådan kom vi igang S.12 Karen fra Stenvad gik på efterløn S.15 Nyt fra mellemtrinnet S.21 Vi har også besøgt bedemanden Orla,

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

ROSENBLADET. internet dating. Ekspressionisme. juni 2015

ROSENBLADET. internet dating. Ekspressionisme. juni 2015 ROSENBLADET juni 2015 internet dating Den moderne verdens metode til at finde en kæreste er kommet under lup, når karen fortæller om, hvad denne jungle af digital dating har givet hende af erfaringer Ekspressionisme

Læs mere

Foto: Rasmus Mikkelsen.... i dit liv. Forkyndelse for unge med aktiviteter til hoved, hænder og fødder

Foto: Rasmus Mikkelsen.... i dit liv. Forkyndelse for unge med aktiviteter til hoved, hænder og fødder Foto: Rasmus Mikkelsen... i dit liv Forkyndelse for unge med aktiviteter til hoved, hænder og fødder Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Tema Tvivl i dit liv Aktiviteter til hovedet Tvivl på din viden

Læs mere

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole,

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Så gik der tid med det! Og hvad der så gik tid med, det kan I læse i dette årsskrift for skoleåret 2010/2011. God fornøjelse med læsningen

Læs mere

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net for Vrejlev-Hæstrup sogne 2 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net Vrejlev Kirke Hæstrup Kirke KALENDER FOR VREJLEV OG HÆSTRUP SOGNE Gudstjenester Juni Søndag den 3. Vrejlev kl. 10

Læs mere

STJÆR AVIS. Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005. Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD

STJÆR AVIS. Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005. Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD STJÆR AVIS Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005 Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD s.2 Udlejning af forsamlingshus s.3 Foredrag med Lars Muhl s.4 Jorden Dag/ pressemeddelelse s.5 Netcamp og

Læs mere

www.østernykirke.dk Foreningsbladet

www.østernykirke.dk Foreningsbladet www.østernykirke.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 18. årgang Nummer 2 Jun-Aug 2012 Sommer(tid) igen Foråret har budt på et succesfuldt eksperiment i Vonge med fastelavnsfest for voksne (side 38)

Læs mere

Landsgardeforeningen. November 2009 Nr. 4 Årgang 16. association of danish marching show bands. Sammenslutningen af danske bygarder

Landsgardeforeningen. November 2009 Nr. 4 Årgang 16. association of danish marching show bands. Sammenslutningen af danske bygarder Landsgardeforeningen Sammenslutningen af danske bygarder P r o t e k t o r Hans Excellence Ingolf, Greve af Rosenborg November 2009 Nr. 4 Årgang 16 association of danish marching show bands Indhold Landskontoret

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

Elevskrift Nr. 1-2008

Elevskrift Nr. 1-2008 IDRÆTSHØJSKOLEN I SØNDERBORG Elevskrift Nr. 1-2008 IDRÆTSHØJSKOLENS ELEVFORENING Efterårsopholdet 2007 Indholdsfortegnelse Formandsord forår 2008................................................................

Læs mere

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til Bilagshæfte til Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier Side 2 Side 6 Side 8 Side 9 Side 19 Side 28 Side 29 Side 47 Side 49 Side 50 Side 62 Side 71 Side 72 Side

Læs mere

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Parkposten Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia Årgang 5 Nr. 1 Marts 2015 Redaktionen Leder Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Bygge bro og netværk Beskæftigelse og udd. Aktivitetshus

Læs mere

HØJBONYT. Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 2

HØJBONYT. Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 2 Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 2 HØJBONYT Kunst på kontoret side 4 Talentfaktor 2012 side 5 Nyt ungdomsmiljø på Højboskolen side 6 Ti hurtige denne gang til Lotte side 7 Frivillig skolepatrulje

Læs mere

Esplanaden SOMMERKOLONI MED BØRNENES REJSEBUREAU ÅBENT HUS I BRØNDBY STRAND SIDE 13. se midtersiderne. Beboerbladet

Esplanaden SOMMERKOLONI MED BØRNENES REJSEBUREAU ÅBENT HUS I BRØNDBY STRAND SIDE 13. se midtersiderne. Beboerbladet Esplanaden Beboerbladet September 2010 Årgang 14 nr.7 SOMMERKOLONI MED BØRNENES REJSEBUREAU SIDE 13 ÅBENT HUS I BRØNDBY STRAND se midtersiderne side 3 side 8 side 9 Esplanadens Redaktion - en frivillig

Læs mere

Så skal vi gang igen!

Så skal vi gang igen! ildeskolenyt! Så skal vi gang igen! Velkommen tilbage fra Juleferie vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret. December blev en travl og begivenhedsrig måned med mange positive oplevelser ikke mindst

Læs mere

Indholdsplan Nørre Åby Efterskole

Indholdsplan Nørre Åby Efterskole Indholdsplan Nørre Åby Efterskole Indholdsplan 2012-13... 4 Nørre Åby Efterskoles værdigrundlag... 5 Skolens regler... 6 Turliste... 6 Artikler supplerende beskrivelse af værdigrundlag... 6 Mærk suset

Læs mere

bel Nu nærmer vi os slutningen på 2005 og vi kan endnu engang se tilbage på et år med stor aktivitet også på CI-området.

bel Nu nærmer vi os slutningen på 2005 og vi kan endnu engang se tilbage på et år med stor aktivitet også på CI-området. bel FAMILIEFORENINGEN FOR COCHLEAR IMPLANTEREDE BØRN NYHEDSBREV FOR bel ISSN: 1603-6425 December 2005 8. årgang Nr. 2 Indhold: Fra formanden 1 Forældreforum 2 Bestyrelsesweekend den 4.-5. november 2005

Læs mere