1. klasserne med Aladdin på flyvende tæpper

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. klasserne med Aladdin på flyvende tæpper"

Transkript

1 Kragetæer er året for H.C.Andersens 200 års fødselsdag. H. C. Andersen blev født d. 2. april I anledningen af hans fødselsdag har vi gjort hele uge 13 til H.C.Andersen uge. Årgang 2005 nr. 2 marts I hvert nummer: Kontorhylden Det skæve portræt Nyt fra biblioteket På biblioteket: Eventyrlæsning Filmfremvisning Papirklip Konkurrencer 1. klasserne med Aladdin på flyvende tæpper I dette nummer: Hop ombord i lyd 3 Fastelavn 7 Brev fra Indien 8 Vinterbilleder 10 Det skæve portræt 12 Program til 2. april 16 Jernalder 17

2 Kragetæer 2 af Peter Hyldebrandt Skolen har fået ny sekretær. Dorte Alkærsig begyndte som sekretær på skolens kontor tirsdag den 1. marts, og det har vi glædet os til, siden vi traf Dorte første gang til en ansættelsesamtale i januar måned. Den gang var vi ikke i tvivl om at vi gerne ville have Dorte som skolens nye sekretær, og nu hvor hun er begyndt i det nye job, kan vi godt se, at vi har valgt rigtigt. Dorte er kommet godt i gang, og vi ønsker hende velkommen til Kragsbjergskolen. HVORFOR ER DER INGEN BØRN DER OPFØRER SIG SOM DE HAR HJERNE TIL? Forældrene i klasse kan glæde sig til 1½ times lærerigt og underholdende foredrag. Årets foredragsholder Ann - Elisabeth Knudsen er lektor og cand. mag. i dansk og psykologi. Efter 14 års ansættelse som gymnasielærer har hun i de sidste 6 år arbejdet med neuropsykologi og hjerneforskning og har mange års erfaring som foredragsholder bl. a. i børnehaver og skoler. Ann - Elisabeth Knudsen fungerer også som konsulent i indskolingen, hvor hun hjælper lærerne og pædagogerne til at finde ud om børn har neurologiske problemer eller om der er tale om børn med almindelige psykisk betingede adfærdsproblemer. Vi kender Ann - Elisabeth Knudsen fra kurser, som nogle af vores lærere er kommet begejstrede hjem fra, og så har hun skrevet bogen "Pæne piger og dumme drenge - HVORFOR ER DER INGEN BØRN DER OPFØRER SIG SOM DE HAR HJERNE TIL"

3 Kragetæer 3 Allerede i børnehaveklassen lærer børnene bogstaverne at kende. Klassen har et stort skib i det ene hjørne af klassen. Der flytter dyr og lyde ind efterhånden som børnene lærer dem at kende. Udgangspunktet er, at klassen har et skib, som skal ud at sejle med en masse dyr. Dyrene dukker op enkeltvis, hilser på børnene med deres specielle dyrehilsen, fortæller dem en historie eller synger sammen med dem. Efterhånden som dyrene kommer, får de tildelt hver sin kahyt. Alle dyr, der repræsenterer vokaler, bor i bunden af skibet, hvor de danner et sangkor. Alle dyr, der repræsenterer konsonanterne, fylder kahytterne på resten af skibet. Kaptajn Karlsens skib Her kan alle hoppe ombord i lyd og ord. Dyrenes hilsen består af en lyd og en bevægelse. At få kroppen med i arbejdet med lydene er fantastisk givende. Især er det en stor hjælp for de elever, der har svært ved den sproglige forståelse. Det er tydeligt, at mange af børnene husker gennem kroppen, og man oplever, at eleverne bruger bevægelsen, når de skal genkalde sig et bogstav. I børnehaveklasse A lytter børnene interesseret til de forskellige lyde. Hvert bogstavdyr har både en lyd og en bevægelse. Ro-bot Ro-bert ta-ler kun ro-bot-sprog. Bør-ne-ne tryk-ker ham på ma-ven, når de af-le-ve-rer ord.

4 Kragetæer 4 I H.C Anderledes kan du læse om "Kejserens nye kluns", "Prinsessen på tærten" og rockerfjerkræet "Den grumme ælling" går gruelig meget ondt igennem. Kidde har spændt en række af H.C. Andersens eventyr fast i tommelskruer og vredet nogle herlige moderne eventyr ud af dem. Der kan fnises og klukkes ad dem, uanset tilhørernes eller læsernes aldersklasse, men det kræver et solidt forhåndskendskab til eventyrene og til alt muligt andet, hvis man skal have det fulde udbytte af dem. H.C Anderledes af Rune T Kidde Som i eventyret "Blæselampen", hvor en aspirant til det frivillige brandkorps kommer vandrende ud ad landevejen, indtil den lokale transvestit, kendt som Pulverheksen Palle, får sendt ham ned i en gammel skrotbunke for at hente en skumslukker i en af Tvind-skolernes gamle langfartsbusser og tage en gammel blæselampe med op til Pulverpalle. Kidde kan rable ord af sig, af og til så det bliver lidt for meget af det gode. I denne skrupskøre bog har han dog styret sig, tangenten får lov at passe sig selv, uden at han absolut skal ud ad den hver gang. Rune T. Kidde, født 1957, er populær hos både børn, unge og voksne. Han er tusindkunstner med næsten 70 bøger bag sig, der spænder fra poesi og eventyr til romaner og tegneserier. Han blev blind i 1990, og siden da har det været småt med tegneriet, til gengæld har han udvidet sit kunstneriske udtryk betydeligt: foruden bøger af alle slags har han lavet CDer og opera, han rejser land og rige rundt og fortæller historier med musikalsk akkompagnement.

5 Kragetæer 5 Her bringes et lille udpluk af Rune T Kiddes mange produktioner. Den høvlens hund og Ib H Det småkyniske såvel som lommefilosofiske gadekryds Hugo Hanibal Herman Hansemand Hagbard Hedspore Hund er en cocktail af to arketyper, nemlig Garfield og Storm P.'s vejrhund Grog. Og aldrig har en finurlig, fintfølende, filosofisk, flabet, fandenivoldsk, fladpandet hund sat så meget kulør på tilværelsen som Hugo H. H. H. H. H. Hund. Ækle Æventyr Her finder du alt fra Dolmer Didrik Dracula, Den Lilla Møghætte og pulven og Robertsen-Krudtso over Karl Klat og Karl Klods til Tossepose, Klaskepot og Snøfthvide. Hæsblæsende, herlig humor i sort særklasse og naturligvis i kompagniskab med Bedstemor Bob og stakkels lille Søde Sally Sukkertop og hendes sprængstof. Det er grimmere end Grimm og anderledes end Andersen. Den Øvrobæiske Onion Med denne vidunderlige guide til Den Øvrobæiske Onion i Deres ivrige hænder behøver De aldrig mere at være uvidende om noget som helst: Tyskland er et kejserdumme under mottoet Blut, Wurst und Ehre, og finnerne går og vasker deres elg, så den kan blive ren. Italienerne ledes af Cosa Moster, og derfor har de bygget Had Brians mur i England for at holde skotterne ude, de går nemlig i skørter og trutter i en sæk med et rør i enden. Altså af sækken. Striben om bankerotten er fra Rune T Kiddes serie Frygtelige frø

6 Kragetæer 6 Søndag den 7. Februar var det fastelavn, og allerede dagen efter slog eleverne på Kragsbjergskolen katten af tønden. delt op. I første ombæring var det de yngste, der Også i de helt små klasser kunne man finde indianere slog sig løs, efterfulgt af de lidt større elever. Kattekonge/dronning blev den elev, der først slog en tønde ned, og der blev virkeligt slået til! Små prinsesser og fe er gav virkelig tønderne smæk, for ikke at tale om de mange små spidermænd og actionmænd. Et sjældent set syn: Betty har fundet krigsmalingen frem og trykker den af på klaveret! Morgenen startede med at undertegnede mødte en indianer, en brunsvigerdame og Indiana Jones på gangen. Det var nogle af lærerne, der også var klædt ud, og var på vej ud i klasserne. Ikke alle eleverne kunne være i gymnastiksalen på samme tid, så derfor var festlighederne Der er over én milliard kinesere, og det må have givet idéen til dette kostume.

7 Kragetæer 7 Alle havde det sjovt, selvom der var laaang kø ved fastelavnstønderne. Til næste år vil eleverne helt sikkert vende tilbage, med ligeså fantasifulde udklædninger, og på Kragsbjergskolen vil vi helt sikkert se frem til den næste fastelavn. Måske har vi endda også fundet på et supergenialt kostume til den tid? I frikvarteret havde gårdvagterne nok at gøre med at holde øje med både Zorro, Batman, en af Drengene fra Angora og mange andre fantasifulde væsener. Efter tøndeslagningerne skulle eleverne bevæge sig lidt mere, så der blev sunget Augustin og danset boogie-woogie til den store guldmedalje. Da alle var danset af, stod menuen på fastelavnsboller og lidt sødt i klasserne. Strangers I et par år har Kragsbjergskolen haft besøg af elever fra Østfyns Produktions Højskole. Gæsterne har hvert år spillet rockmusik i en times tid. Repertoiret bestod bl.a. af Beatles, Stones, og den lidt nyere Nirvana og Anastacia. I det hele taget spillede 7-mandsorkesteret en god blandet koncert. Især med tanke på at bandet faktisk måtte undvære ligeså mange musikere, pga. sygdom. Højskolen giver alle unge mellem år, der ikke har afsluttet en ungdomsuddannelse, eller ikke har mulighed for at starte på en ordinær uddannelse, chancen for at beskæftige sig med forskellige forberedende faglige linjer. Fx musik, men også mad, landbrug, mekanik, design o.m.a. Strangers består af teenagere der går på Østfyns Produktions Højskole i Kerteminde. Her ses nogle af musikerne i øvelokalet. Bandet skulle også komme igen til næste år, og til den tid er hele besætningen udskiftet endnu engang.

8 Kragetæer 8 Kragsbjergskolens Decembermarked er med til at bidrage til, at de to indiske skolebørn Monima og Rajkumar får en Uddannelse, der første omgang svarer til en afgangsprøve fra Folkeskolen. På denne og den næste side kan du se de billeder, breve og tegninger, som de har sendt til skolen.

9 Kragetæer 9 Kære ven. Jeg begynder med at sende mine bedste hilsner og ønsker om en glædelig jul. Jeg håber at I alle har det godt. Det har vi. Mange tak for Jeres gode hjælp. Den halv-årlige prøve i IX-klassen er slut og jeg forbereder mig nu, på den årlige. I nyt tøj, nød vi de netop overståede festivaler Durgapuja, Kalipuja o.s.v., sammen med gode venner og bekendte. Det er nu forår her. Vejret er skønt på denne tid af året. Gamle blade falder af træerne og nye springer ud. Derfor ser det også ud som om naturen har fået nyt tøj. Ikke mere nyt herfra i denne omgang. Jeg håber i Guds navn, at I alle har det godt. Med venlig hilsen Monima.

10 Kragetæer 10 Foto: Ebba Abildgaard I dagene op til deadline på Kragetæer, blev vi alle sammen overrasket af et bette snevejr. Det var jo lige hvad vi havde manglet, så det var næsten umuligt at få alle med tilbage i klasselokalerne igen. Sne er altid velkommen! Abbas er klar til kamp og ligner da vist en gavtyv! Hvad enten man ville kaste lidt med sneen, eller man ville bygge snemænd alle hyggede sig i sneen.

11 Kragetæer 11 Er der måske noget bedre end en rigtig snemand? Det kunne ligne Snowhenge med cirklen af snekugler... Nogle mennesker kan altså bare ikke undvære hyggen. Det er der heldigvis også råd for, når det er snevejr et fyrfadslys tændes og hyggen kommer med det samme!

12 Kragetæer 12 e t I dette nummer af Kragetæer portrætterer vi vores viceskoleinspektør Birgitte Sonsby ikke fordi hun er ny her på skolen nærmest tværtimod. Hun tog læreruddannelsen i 1975 fra Odense Seminarium og har altså i år været på banen i 30 år. k r s æ v e p o t r æ t Som nyuddannet lærer blev Birgitte ansat på Korsløkkeskolen, og der blev hun indtil den lukkede i I den forbindelse blev hun overflyttet til Kragsbjergskolen, hvor hun sammen med en stor gruppe andre lærere fra Korsløkkeskolen udgjorde den berømte Korsløkkebande. I 12 år arbejdede hun som lærer på Kragsbjergskolen. Sideløbende med sit job på skolen var hun ansat i Odense Lærerforening som kasserer. I 1996 skulle Kragsbjergskolen have ny viceskoleinspektør og ved hjælp af dygtige spindoktorer blev hun kørt i stilling som Korsløkkebandens bud på en ny vicer. Som viceinspektør har Birgitte mange arbejdsopgaver. En af de mere muntre er at godkende fritidsbrugernes lån af lokaler, hvilket har afstedkommet mange glædelige stunder for hende. I flæng kan nævnes prøvesmagning af retterne i skolekøkkenet mandag og fredag aften, og rytmekontrol hos squaredanserne tirsdag aften. I sløjdlokalet har hun eftersyn af om vaterpassene nu også efterlades i vater, om onsdagen. Hvad vi ikke vidste om Birgitte: Skrivetræning 30 minutter dagligt Fakta Strygning hver søndag ca. to timer mens hun ser TV Hjemmeværnsøvelser to gange årligt i kommandogivning Styr på skolens finanser? Det kan I tro! Om torsdagen er det mest skolens egne forhold hun koncentrerer sig om. Da skifter hun batterier i samtlige lommeregnere på skolen, og sørger for at der er rigelige mængder af kaffe og te på lærerværelset. Der er nemlig orden i tingene på skolen. Weekenden er helliget familien og brevkurset i kalligrafi. Der er dog én ting Birgitte altid har tid til: Børn og voksne på Kragsbjergskolen! Skriftprøve fra BS marts 2005

13 Kragetæer 13 HCA-kalender 2005 Herunder er et uddrag af den mere alvorlige og udfordrende side af Birgittes dagligdag. Odense er naturligvis centrum i markeringen af H.C. Andersens 200-års fødselsdag med et væld af aktiviteter og kulturtilbud i hele byen. Nu er brochuren om H.C. Andersen arrangementer i Odense 2005 på gaden. Brochuren præsenterer en bred vifte af arrangementer og seværdigheder i Odense i året Odense er jo som bekendt det sted, hvor H.C. Andersen er født og opvokset. Derfor er byen festklædt og fuld af liv hele dette 200-år for Andersens fødsel. Brochuren indeholder et kalenderopslag for hver måned med mange af de aktiviteter, der kommer til at foregå i anledning af Andersens 200-års fødselsdag. Større arrangementer og seværdigheder er fremhævet i artikler, så det er let at danne sig et overblik over de mange muligheder, Odense byder på.

14 Kragetæer 14 Vi vil også være med til at fejre HCA s fødselsdag og har derfor gjort uge 13 til festuge. Kragsbjergskolen har gjort uge 13 til H.C. Andersen uge. Det betyder at, der foregår en masse spændende HCA aktiviteter på skolen. Skolens bibliotek har lavet en folder med både tilbud om aktiviteter på skolens bibliotek og ideer til undervisningen. Film: Der vises eventyrfilm kl Tirsdag: Klods Hans Onsdag: Fyrtøjet Torsdag: Den standhaf- Fredag: Tommelise tige tinsoldat Hans Christians Andersens liv på film Hver dag fra vises der 2 film.: Mit livs eventyr og HCA hos fotografen. Papirklip Hver dag i 5. og 6. time vil det være muligt at få læst et eventyr og deltage i papirklip. Klippene udstilles og det flotteste får en præmie. Gæt et eventyr Hver morgen kl læses der en bid af et eventyr op over højtaleren. Eleverne skal gætte eventyrets titel og hvem, oplæseren er De skal lægge en seddel med navn, klasse og løsning på biblioteket. Der uddeles præmier Eventyroplæsning på biblioteket Hver dag fra læses der eventyr højt på biblioteket. Det henvender sig til indskoling og mellemtrin. Her ses et lille udvalg af HCA s papirklip. Deltag i biblitekets papirklip timer og gør ham kunsten efter. God fornøjelse

15 Kragetæer 15 Fødselsdagsfesten for H.C. Andersen 2. april Odense BY Program for alle 8.00: Kransenedlæggelse ved Hasseriis' statue i Eventyrhaven : Blomsterarrangement i Eventyrhaven. 8.45: Gudstjeneste i Odense Domkirke v/johannes Møllehave : Fødselsdagsarrangement på Odense Centralbibliotek. Et uhøjtideligt arrangement med kage, eventyr, foredrag og korsang. Desuden får alle børn, der har fødselsdag denne dag en gave : Odense Fortællekreds laver fortællerazzia i Odenses Bybusser. Et hold fortællere kører rundt med bybusserne og fortæller H.C. Andersen eventyr : "Rejsekammeraten", fortælling, Odense Centralbibliotek : Stor koroptræden på Flakhaven med amatørkor fra Odense. Ca. 300 sangere synger "I Danmark er jeg født" : "H.C. Andersens Odense", foredrag, Odense Centralbibliotek : Amatørkor fra Odense optræder på centrale steder i byen : "H.C. Andersen i eventyrlige ord og toner", Odense Centralbibliotek. (Fri entré) : Odense Brandvæsen serverer brunsviger og kakao til byens borgere på Flakhaven : "Den standhaftige tinsoldat" opføres af gæstespillet Puppentheater am meininger Theater, Südthüringisches Staatstheater : Rundtur i Odenses nye HCA-skov. Adgang fra p-plads på Svendsagervej v/åsum, Odense NØ : Udendørs pop/rockkoncert på Amfiscenen. Urpremiere på nyt H.C. Andersen album med Nikolaj Nørlund i spidsen, hvor fremtrædende danske solister fortolker H.C. Andersen. Koncerten er gratis for alle : Uddeling af H.C. Andersens Legat til en flittig skoledreng i H.C. Andersens Hus. Efter kl er der i dagens anledning gratis adgang for alle i museet : Teatret Katakomben opfører "Et ægte Liv" - en forestilling om H.C. Andersens mor i Yurten i Møntergårdens Have, Overgade og 17.30: Sigurd Barrett og Odense Symfoniorkester i Odense Koncerthus. Dirigent Frank Strobel.

16 Kragetæer 16 I efteråret var elever fra Kragsbjergskolen atter engang på besøg i Jernalderlandsbyen i Næsby. Mette fra 5.a har skrevet om klassens besøg og deres oplevelser. Da vi var i Jernalderlandsbyen skulle vi vælge hvilket hold vi ville være på. Der var Madholdet, hvor de lavede brød af noget mel vi selv havde malet, og drikkelse som vi selv havde lavet af æbler. Der var et Armbåndshold, der skulle lave armbånd, men derudover også skulle kløve brænde og kværne mel. Armbåndene skulle laves af garn som vi også selv havde farvet. Der var også et smedehold, hvor man selv skulle smede sig en kniv. Man kunne også få lov til at tage en slåskamp med smeden. Besøg Jernalderlandsbyen På: www. ntus.dk/jernalder. htm Da vi havde valgt hold fik vi noget at vide om selve landsbyen. Det var spændende at høre om, og det var sjovt at se undervisernes tøj. Da vi var kommet ud i grupperne fik vi på madholdet en kofte på. Den skulle tages over hovedet og så skulle vi have et bælte lavet af snor, om livet. Hos smeden skulle de have en bluse på og et forklæde. Der var mørkt inde i husene, men da vi fik tændt bålet kom der lys og varme. Det var en meget spændende dag i Jernalderlandsbyen, så det kunne jeg godt tænke mig at prøve igen! Mette 5.a

17 Kragetæer 17 I de anderledes uger 5 og 6 læste 1. a-b-c og d Aladdin og den vidunderlige lampe. I klasserne skabte vi arabisk stemning med røgelse, vandpiber, arabisk musik og masser af fine ægte tæpper. Alt sammen ting vi havde lånt af børn og forældre i de fire klasser. Det blev også til en tur på et flyvende tæppe og instruktion i mavedans. Vi sluttede ugerne af med åbent hus for forældre og andre interesserede, her fik de kaffe, arabisk kage og der var saft til børnene. Der var også en stor gruppe børn, der underholdt med mavedans. Eleverne lavede små dukker i karton med figurerne fra eventyret om Aladdin. Foto: Kirsten Borg Man kan lave de mest fantastiske ting på et flyvende tæppe. Nogle laver ord med kulørte bogstaver og andre slapper af med en lille flyvetur.

18 Kragetæer 18 Forældrene var inviterede til at komme sammen med deres børn for at deltage i læseundervisningen. Formålet er at forældrene skal komme til at forstå og opleve børnene når de lærer de forskellige bogstavlyde. På den måde får man selv idéer og input til hvordan man kan hjælpe sine børn med læseundervisningen derhjemme. Betty Mygind og Berit Find fik sat forældrene i sving med både lyde og bevægelser. Børnene havde intet imod at være i skole til klokken 16 om eftermiddagen. Allerede klokken 15 løb de første rundt på gangene med deres pennalhus, og jublede over at de havde far og mor med i skole. Den slags sker jo ikke hver dag. Berit indledte med at hoppe ombord i lyden sammen med børnene. Senere blev det forældrenes tur. Derefter skulle de hjælpe eleverne med deres opgaver. Børn og forældre på skolebænken. Da berit var færdig med at undervise børnene i den nye lyd, gik forældrene rundt og var hjælpelærere.

19 Kragetæer 19 Pigerne fra 7. klasse arbejder med akrobatik i idræt. Kender man pigerne kunne teksten hér være: Morskab muskler og meninger!

20 Kragetæer 20 Kragsbjergskolen Rødegårdsvej Odense M Telefon: Fax: Redaktion: Dan Illum Susanne Jensen Bladets deadline Mandag d. 30. Maj 2005 Husk!! Mange mennesker har helt sikkert glemt det, og nogen har nok ikke været klar over det, men det er et faktum at H. C. Andersen har prydet forsiden af de danske pengesedler. I 1951 fik vi for femte gang en ny serie af pengesedler. Her er medtaget de tre mest almindelige, nemlig fem, ti og halvtredskronesedlen. Tikronesedlen havde på forsiden netop H. C. Andersen og en storkerede, der var meget almindelig dengang. På bagsiden er afbilledet Egeskov Mølle, som i dag er at finde i nyrenoveret tilstand. Her ses også fem og halvtredskronesedlerne fra den samme serie.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012

Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012 Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012 Året 2012 begyndte med en undervisnings eftermiddag for lærere og pædagoger, hvor Atheas medarbejder underviste i benyttelse af vore nye interaktive

Læs mere

Det har gjort mig til den jeg er...

Det har gjort mig til den jeg er... . Da jeg var 3 år, flyttede vi til Thurø. I København havde vi ikke haft fjernsyn. Så det, at vi fik et lille et, var en MEGET stor ting. De første par dage på Rolf Krakes Vej brugte jeg foran fjernsynet.

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014

SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014 SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014 FÆLLES Oliver, Valdemar og Victor sørger for vi kommer tørskoet ind Lukkedage i Allerød kommune 201 Den 14. + 15. + 16. april Den 1. maj: Vi har åbent 7.00 8.15, da skolen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 11: Dyr. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Dyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 11: Dyr. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Dyr side 1 Uge 11: Dyr Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Dyr side 1 HIPPY HippHopp uge_11_guidevejl_dyr.indd 1 06/07/10 11.09 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud N t y d t å o r G Januar Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud Sidste måneds vinder af konkurrencen blev Tugba og Rikke 9.a tillykke! 2 Løsning: 1. Den

Læs mere

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim.

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim. H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Checkliste: Kopiere Fyrtøjet Mælkekartoner Lim Limstifter Store stykker rødt papir Forskellige farver karton Stofrester til

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Efter en dejlig PMU- uge, hvor hele skolen summede af Storm P og alle hans fluer, fantasifulde opfindelser og finurlige figurer er den

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Hold øje uge 8. så er det tid at ønske god weekend. Hilsen Peter

Hold øje uge 8. så er det tid at ønske god weekend. Hilsen Peter Hold øje uge 8 Fastelavn J Sikke en dejlig dag at møde ind til efter en, forhåbentlig også for jer, god vinterferie. Som man kan se på billederne, var der dejlig stemning, jubel og glæde ved både tøndeslagning

Læs mere

UGEBREV nr. 23 uge 6. Årgang 3

UGEBREV nr. 23 uge 6. Årgang 3 UGEBREV nr. 23 uge 6 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Morgensamlingerne i denne uge har handlet om respekt på mange måder. Det er sådan, at alle lærerne skiftes til at stå for morgensamlingerne, og

Læs mere

Temauge og karakterer

Temauge og karakterer Kildeskolenyt! Temauge og karakterer I starten af november måned afholdt vi en temauge, der i år handlede om klodens klima. Ugen var fyldt med så mange opdagelser, at der blev skrevet en særudgave af Kildeskolenyt

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski!

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski! Januar Nytårsfest. I fritidsklubben markeres det nye års begyndelse med nytårs sjov og diskotek den første fredag i det nye år. Klubben byder på kransekage og saft, og der er festlige konkurrencer med

Læs mere

Hold Øje uge 12. God weekend herfra Hilsen Peter

Hold Øje uge 12. God weekend herfra Hilsen Peter Hold Øje uge 12-2015 Vi var klar med det rigtig udstyr og det hele. Vi havde Anders V og ørneklassen til at fortælle os på Projektfortælling (morgensamling) i morges, hvad vi kunne forvente og hvorfor!

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Denne avis er til: Februar 2007 1

Denne avis er til: Februar 2007 1 Denne avis er til: Februar 2007 1 Indhold Vuggestueplads???... 3 Rokketænderne... 4 Lukkedage i Paletten... 5 Hjemmesiden... 5 Fastelavn i børnehaven... 6 Hørt i vuggestuen... 9 Fastelavn i vuggestuen...

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 06/2017 Nyt fra Børnehuset. Fastelavn Nu er det snart fastelavn, og det vil sige fest og ballade-tid I uge 6+8 har vi emneuge Fastelavn, hvor vi vil lave fastelavnsris og andet fastelavnspynt.

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 15. maj 2014 sbrev nr. 781 Næste uge: 16. maj 19. maj 22. maj 23. maj St. Bededag Fri Majfestuge hele ugen Generalprøve kl. 11.00 Majfest kl. 18.30 Alle elever møder kl. 9.00

Læs mere

Maj står for døren. Og det betyder,

Maj står for døren. Og det betyder, Sidste skoledag for 9.klasserne er ons. d. 28.maj. Billdet her stammer fra 2013. Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Nr.6 Maj 2014 51. Årgang Maj står for døren. Og det betyder, at de ældste

Læs mere

Hvad ved jeg om H.C. Andersen?

Hvad ved jeg om H.C. Andersen? Før jeg læser bogen Hvad ved jeg om? Tænk dig godt om. Kig på mindmappet. Kig i bogen. Skriv eller tegn alt, hvad du ved om. Nina Sahl Gyldendal Hvor har du hørt om ham? Hvad lavede han? Hvad har du hørt

Læs mere

Hold øje uge 5. Tak for en helt fantastisk herlig Vinterfest. Klap en abeforælder på ryggen hvis du møder en J

Hold øje uge 5. Tak for en helt fantastisk herlig Vinterfest. Klap en abeforælder på ryggen hvis du møder en J Hold øje uge 5 Tak for en helt fantastisk herlig Vinterfest. Klap en abeforælder på ryggen hvis du møder en J Yes!..en herlig uge. Startende med et brag af en Vinterfest og fulgt op af en rigtig flot og

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17.

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17. Hold Øje uge 10 Foråret arbejder lige så stille på at bryde igennem. Temperaturen er ikke helt forårsagtig (eller er den) men der er mere lys og dermed forår i luften Det kan mærkes på ungerne på den gode

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 22. maj 2015 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 823 Næste uge: 26.maj 26. maj 27. maj 28. maj 29. maj 30. + 31. maj Lærermøde Fællesfoto (hele skolen) Lærermøde SFO-dyredag Skole-Hjem indskol.

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Henrik Weinkouff Skoleleder

Henrik Weinkouff Skoleleder Skolebladet Lucia Nyt skoleblad Som noget nyt vil Torslev Skoles skoleblad udkomme elektronisk. Og vi vil ligge os i selen for at få bladet til at udkomme hver måned, når eleverne er her. Der vil altid

Læs mere

Julebasar. Vi ønsker alle en rigtig dejlig julebasar! ------------------------

Julebasar. Vi ønsker alle en rigtig dejlig julebasar! ------------------------ [deadline mandag kl. 8.30] Julebasar Det summer af Julebasar-aktivitet alle steder, vi beder vejr-guderne om dejligt vintervejr på lørdag, håber at der er kager nok i Konditoriet, og så er der vist bare

Læs mere

Græsset graves af i weekenden i uge 44 og hertil er der ikke behov for yderligere hjælp.

Græsset graves af i weekenden i uge 44 og hertil er der ikke behov for yderligere hjælp. UGEBREV nr. 10 uge 43 Årgang 6 Teater På torsdag den 29. oktober kommer Syddjurs Egnsteater og spiller teater for os. De skal spille stykket "Det Blå Bjerg" i aulaen. Der kommer sandsynligvis også børn

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation Nyhedsbrev uge 09-2014 Side 1 Fastelavn Side 6 Fødseldagsinvitation Side 2 Nyt fra Troels Side 6-7 Bus Side 4 Forberedelser til fastelavn Side 8-12 Børnehaven Side 5 Fastelavn er mit navn.. Side 13 Kalender,

Læs mere

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H.C. Andersen er Odenses berømte bysbarn. Næsten alle mennesker i hele verden kender H. C. Andersens eventyr. I Odense ligger det hus, hvor han voksede op.

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Nu, nu er den der - hjemmesiden!

Nu, nu er den der - hjemmesiden! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Nu, nu er den der - hjemmesiden! I denne måned får I Kildeskolenyt! på papir igen, så I kan få at vide, at hjemmesiden endelig er åbnet. Adressen er www.kildeskolen.dk

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

En måned med mange aktiviteter!

En måned med mange aktiviteter! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: En måned med mange aktiviteter! Marts 2005 5. årgang nummer 3 Kildeskolen Høffdingsvej 14 2500 Valby Kontor: 38 79 01 40 Lærervær.:38 79 71 40 Indhold: * Skolekalender

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

Hellerup Skoles Traditionsmappe

Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skole I løbet af et skoleår på Hellerup skole sker der en masse sjove og anderledes ting end lige undervisning og projekter. Vi har nogle traditioner, vi gerne

Læs mere

Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen.

Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen. UGEBREV nr. 20 uge 2 Årgang 7 Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen. Temauge Vi holder temauge om Europa

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Februar 2015. Så er vi klar med den 2. udgave af skoleavisen Solsiderne skrevet af eleverne på Solhverv Privatskole.

Februar 2015. Så er vi klar med den 2. udgave af skoleavisen Solsiderne skrevet af eleverne på Solhverv Privatskole. Så er vi klar med den 2. udgave af skoleavisen Solsiderne skrevet af eleverne på Solhverv Privatskole. Siden sidst har vi haft en masse dejlige arrangementer på skolen, og sidst i november og hele december

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Velkommen tilbage! Der er meget at fortælle om i dette nummer af. Kildeskolenyt!

Velkommen tilbage! Der er meget at fortælle om i dette nummer af. Kildeskolenyt! Kildeskolenyt! Januar 2010 10. årgang nummer 1 Kildeskolen Høffdingsvej 14 2500 Valby Kontor: 38790140 Lærervær.: 38797140 Indhold: * Kalender * Tumlerummet med tegnekonkurrence * Redningsholdet * Fornemt

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 25. oktober 2013 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 756 Næste uger: 28. oktober 29. oktober 30. oktober 31. oktober 01. november 8. kl. til Berlin UU-besøg 9.kl. HK fri Skole-hjem 9.kl. Skole-hjem

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidshjemmet Dronen februar 2016

Nyhedsbrev Fritidshjemmet Dronen februar 2016 Nyhedsbrev Fritidshjemmet Dronen februar 2016 www.ib3.kk.dk Gammeltoftgade 19, opg. 27, 1355 København K Tlf.: 33 13 61 41 # 4 E-mail: nicoju@dronen.kk.dk 3.klasse på SMK En flok studerende fra Ålborg

Læs mere

Gunhilds dagpleje 2015. Kontakt oplysninger: Gunhild Rask Jensen Guldagervej 7 6670 Holsted Tlf. : 26 84 66 47

Gunhilds dagpleje 2015. Kontakt oplysninger: Gunhild Rask Jensen Guldagervej 7 6670 Holsted Tlf. : 26 84 66 47 Gunhild s dagpleje Gunhilds dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Gunhild Rask Jensen Guldagervej 7 6670 Holsted Tlf. : 26 84 66 47 Gunhild Rask Jensen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen

Læs mere

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den !

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den ! Maj 2016 INDHOLD I DETTE NUMMER Fastelavn på Steins Plads Cykeldagen 2016 Loppemarked den 05.6.2016 Havevandring den 12.06.2016 Adresseliste Kære Naboer, Så blev det efterhånden forår. Vi kan nu for alvor

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

BASARARBEJDSLØRDAGEN d. 2/11

BASARARBEJDSLØRDAGEN d. 2/11 [deadline mandag kl. 8.30] BASARARBEJDSLØRDAGEN d. 2/11 Mange morgenduelige forældre, elever og lærere havde i lørdags fundet vej til skolen for at planlægge og kreere. Nogle af folkene bag Sølvfadet fik

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 28 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge28_familie_arbejde.indd 1 06/07/10 11.44 Uge 28 l Familie og

Læs mere

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar Børnerådet Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

2 Velkommen til skoleåret 2012-13!

2 Velkommen til skoleåret 2012-13! NYT SKOLEBLAD Dette er 1. udgave af Møllevangsskolens avis - vi har meget at fortælle og vores elever er helt sikkert de bedste til at fortælle det! Derfor er denne avis på skift skrevet af skolens elever.

Læs mere

Ugebrev 10 Indskolingen 2015

Ugebrev 10 Indskolingen 2015 Ugebrev 10 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære forældre i indskolingen I denne uge i punktform! Læringsfestival: På tirsdag skal en del af skolens lærere på læringsfestival. I den forbindelse er der specielle

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Ugebrev 48 Indskolingen 2014

Ugebrev 48 Indskolingen 2014 Ugebrev 48 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre i indskolingen. Hermed et par praktiske oplysninger: Den 12. december går alle piger i indskolingen luciaoptog til morgensang. Mere info følger.

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 8

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 8 Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 75 39 20 99 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 8 KALENDER FOR MAJ: Fredag

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt. Februar 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen. Bladet

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. 6 F E B R U A R

KONTAKT 12/13 nr. 6 F E B R U A R KONTAKT 12/13 nr. 6 F E B R U A R Indhold: Aktuelt i s. 2 Nyt om forsikringer s. 2 Fritternyt s. 2 Fastelavn er mit navn s. 3 A dage i 6. årg. s. 4 Orla Prisen 2013 s. 5 Tekøkkenet.. s. 6 Computerbilleder

Læs mere

Snevejr er sjovt! Henrik Weinkouff Skoleleder

Snevejr er sjovt! Henrik Weinkouff Skoleleder Skolebladet Tomkat Snevejr er sjovt! Når skolen og omgivelserne er dækket af sne har rigtig mange elever stor glæde af at lege ude i sneen. Frisk luft, masser af grin, snemænd og sneboldkast, det er noget,

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse i Regnbuen omkring skovture:

Spørgeskemaundersøgelse i Regnbuen omkring skovture: Skoleintra: Vi vil nu i gang med at bruge skoleintra lidt mere. Derfor vil vi fra denne måned, begynde at lægge Solstråleavisen ud på skoleintra. I første omgang, vil I forældre også få avisen i papir

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.4/9 2015

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.4/9 2015 Nyt Høstival- tiltag giver sus i maven Svævebane er noget nyt til Høstival på Århus Friskole. Det er en del af en superhelteprøve Af Erik 6.klasse reportage (opgave i både 6. og 7. Klasse) Der er trængsel

Læs mere

Hvad skal du lave i sommerferien?

Hvad skal du lave i sommerferien? H.C. Andersen paraden Møntergården Fyns Kunstmuseum Hvad skal du lave i sommerferien? Få rabat på flere oplevelser Besøg flere af Odense Bys Museer og spar på entréen. Vis din billet købt til fuld pris

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge Fastelavn. Fredag den. 28. februar afviklede vi fastelavn i SFO. Det blev som vanligt en sjov, hektisk og hyggelig dag. Børnene er jo noget oppe og køre sådan en dag, men vi har fundet en god form (syntes

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Nyhedsbrev 1. Velkommen til vores Nyhedsbreve. Informationer. Forældreinformation skoleåret 14 15

Nyhedsbrev 1. Velkommen til vores Nyhedsbreve. Informationer. Forældreinformation skoleåret 14 15 September 2014 Nyhedsbrev 1 Informationer SKOLESTART S.1 NYT PÅ SKOLEN S.2 5 KALENDER S. 6 Forældreinformation skoleåret 14 15 Velkommen til vores Nyhedsbreve Du sidder lige nu med første nummer af Dybbøl

Læs mere

Hermed lidt praktiske oplysninger omkring jul og nytår!

Hermed lidt praktiske oplysninger omkring jul og nytår! [deadline mandag kl. 8.30] Hermed lidt praktiske oplysninger omkring jul og nytår! Tirsdag den 17. dec. Fredag den 20. dec. Juleafslutning i domkirken kl.18.00 Juleafslutning i klasserne og julespil i

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

Aktiviteter i vinterferien

Aktiviteter i vinterferien Aktiviteter i vinterferien 2015 1 2 Jubii, så er det snart vinterferie og dermed også tid til oplevelser. Glæd dig for i år er der mange sjove aktiviteter, hvor du kan deltage i din vinterferie. Du kan

Læs mere