1. klasserne med Aladdin på flyvende tæpper

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. klasserne med Aladdin på flyvende tæpper"

Transkript

1 Kragetæer er året for H.C.Andersens 200 års fødselsdag. H. C. Andersen blev født d. 2. april I anledningen af hans fødselsdag har vi gjort hele uge 13 til H.C.Andersen uge. Årgang 2005 nr. 2 marts I hvert nummer: Kontorhylden Det skæve portræt Nyt fra biblioteket På biblioteket: Eventyrlæsning Filmfremvisning Papirklip Konkurrencer 1. klasserne med Aladdin på flyvende tæpper I dette nummer: Hop ombord i lyd 3 Fastelavn 7 Brev fra Indien 8 Vinterbilleder 10 Det skæve portræt 12 Program til 2. april 16 Jernalder 17

2 Kragetæer 2 af Peter Hyldebrandt Skolen har fået ny sekretær. Dorte Alkærsig begyndte som sekretær på skolens kontor tirsdag den 1. marts, og det har vi glædet os til, siden vi traf Dorte første gang til en ansættelsesamtale i januar måned. Den gang var vi ikke i tvivl om at vi gerne ville have Dorte som skolens nye sekretær, og nu hvor hun er begyndt i det nye job, kan vi godt se, at vi har valgt rigtigt. Dorte er kommet godt i gang, og vi ønsker hende velkommen til Kragsbjergskolen. HVORFOR ER DER INGEN BØRN DER OPFØRER SIG SOM DE HAR HJERNE TIL? Forældrene i klasse kan glæde sig til 1½ times lærerigt og underholdende foredrag. Årets foredragsholder Ann - Elisabeth Knudsen er lektor og cand. mag. i dansk og psykologi. Efter 14 års ansættelse som gymnasielærer har hun i de sidste 6 år arbejdet med neuropsykologi og hjerneforskning og har mange års erfaring som foredragsholder bl. a. i børnehaver og skoler. Ann - Elisabeth Knudsen fungerer også som konsulent i indskolingen, hvor hun hjælper lærerne og pædagogerne til at finde ud om børn har neurologiske problemer eller om der er tale om børn med almindelige psykisk betingede adfærdsproblemer. Vi kender Ann - Elisabeth Knudsen fra kurser, som nogle af vores lærere er kommet begejstrede hjem fra, og så har hun skrevet bogen "Pæne piger og dumme drenge - HVORFOR ER DER INGEN BØRN DER OPFØRER SIG SOM DE HAR HJERNE TIL"

3 Kragetæer 3 Allerede i børnehaveklassen lærer børnene bogstaverne at kende. Klassen har et stort skib i det ene hjørne af klassen. Der flytter dyr og lyde ind efterhånden som børnene lærer dem at kende. Udgangspunktet er, at klassen har et skib, som skal ud at sejle med en masse dyr. Dyrene dukker op enkeltvis, hilser på børnene med deres specielle dyrehilsen, fortæller dem en historie eller synger sammen med dem. Efterhånden som dyrene kommer, får de tildelt hver sin kahyt. Alle dyr, der repræsenterer vokaler, bor i bunden af skibet, hvor de danner et sangkor. Alle dyr, der repræsenterer konsonanterne, fylder kahytterne på resten af skibet. Kaptajn Karlsens skib Her kan alle hoppe ombord i lyd og ord. Dyrenes hilsen består af en lyd og en bevægelse. At få kroppen med i arbejdet med lydene er fantastisk givende. Især er det en stor hjælp for de elever, der har svært ved den sproglige forståelse. Det er tydeligt, at mange af børnene husker gennem kroppen, og man oplever, at eleverne bruger bevægelsen, når de skal genkalde sig et bogstav. I børnehaveklasse A lytter børnene interesseret til de forskellige lyde. Hvert bogstavdyr har både en lyd og en bevægelse. Ro-bot Ro-bert ta-ler kun ro-bot-sprog. Bør-ne-ne tryk-ker ham på ma-ven, når de af-le-ve-rer ord.

4 Kragetæer 4 I H.C Anderledes kan du læse om "Kejserens nye kluns", "Prinsessen på tærten" og rockerfjerkræet "Den grumme ælling" går gruelig meget ondt igennem. Kidde har spændt en række af H.C. Andersens eventyr fast i tommelskruer og vredet nogle herlige moderne eventyr ud af dem. Der kan fnises og klukkes ad dem, uanset tilhørernes eller læsernes aldersklasse, men det kræver et solidt forhåndskendskab til eventyrene og til alt muligt andet, hvis man skal have det fulde udbytte af dem. H.C Anderledes af Rune T Kidde Som i eventyret "Blæselampen", hvor en aspirant til det frivillige brandkorps kommer vandrende ud ad landevejen, indtil den lokale transvestit, kendt som Pulverheksen Palle, får sendt ham ned i en gammel skrotbunke for at hente en skumslukker i en af Tvind-skolernes gamle langfartsbusser og tage en gammel blæselampe med op til Pulverpalle. Kidde kan rable ord af sig, af og til så det bliver lidt for meget af det gode. I denne skrupskøre bog har han dog styret sig, tangenten får lov at passe sig selv, uden at han absolut skal ud ad den hver gang. Rune T. Kidde, født 1957, er populær hos både børn, unge og voksne. Han er tusindkunstner med næsten 70 bøger bag sig, der spænder fra poesi og eventyr til romaner og tegneserier. Han blev blind i 1990, og siden da har det været småt med tegneriet, til gengæld har han udvidet sit kunstneriske udtryk betydeligt: foruden bøger af alle slags har han lavet CDer og opera, han rejser land og rige rundt og fortæller historier med musikalsk akkompagnement.

5 Kragetæer 5 Her bringes et lille udpluk af Rune T Kiddes mange produktioner. Den høvlens hund og Ib H Det småkyniske såvel som lommefilosofiske gadekryds Hugo Hanibal Herman Hansemand Hagbard Hedspore Hund er en cocktail af to arketyper, nemlig Garfield og Storm P.'s vejrhund Grog. Og aldrig har en finurlig, fintfølende, filosofisk, flabet, fandenivoldsk, fladpandet hund sat så meget kulør på tilværelsen som Hugo H. H. H. H. H. Hund. Ækle Æventyr Her finder du alt fra Dolmer Didrik Dracula, Den Lilla Møghætte og pulven og Robertsen-Krudtso over Karl Klat og Karl Klods til Tossepose, Klaskepot og Snøfthvide. Hæsblæsende, herlig humor i sort særklasse og naturligvis i kompagniskab med Bedstemor Bob og stakkels lille Søde Sally Sukkertop og hendes sprængstof. Det er grimmere end Grimm og anderledes end Andersen. Den Øvrobæiske Onion Med denne vidunderlige guide til Den Øvrobæiske Onion i Deres ivrige hænder behøver De aldrig mere at være uvidende om noget som helst: Tyskland er et kejserdumme under mottoet Blut, Wurst und Ehre, og finnerne går og vasker deres elg, så den kan blive ren. Italienerne ledes af Cosa Moster, og derfor har de bygget Had Brians mur i England for at holde skotterne ude, de går nemlig i skørter og trutter i en sæk med et rør i enden. Altså af sækken. Striben om bankerotten er fra Rune T Kiddes serie Frygtelige frø

6 Kragetæer 6 Søndag den 7. Februar var det fastelavn, og allerede dagen efter slog eleverne på Kragsbjergskolen katten af tønden. delt op. I første ombæring var det de yngste, der Også i de helt små klasser kunne man finde indianere slog sig løs, efterfulgt af de lidt større elever. Kattekonge/dronning blev den elev, der først slog en tønde ned, og der blev virkeligt slået til! Små prinsesser og fe er gav virkelig tønderne smæk, for ikke at tale om de mange små spidermænd og actionmænd. Et sjældent set syn: Betty har fundet krigsmalingen frem og trykker den af på klaveret! Morgenen startede med at undertegnede mødte en indianer, en brunsvigerdame og Indiana Jones på gangen. Det var nogle af lærerne, der også var klædt ud, og var på vej ud i klasserne. Ikke alle eleverne kunne være i gymnastiksalen på samme tid, så derfor var festlighederne Der er over én milliard kinesere, og det må have givet idéen til dette kostume.

7 Kragetæer 7 Alle havde det sjovt, selvom der var laaang kø ved fastelavnstønderne. Til næste år vil eleverne helt sikkert vende tilbage, med ligeså fantasifulde udklædninger, og på Kragsbjergskolen vil vi helt sikkert se frem til den næste fastelavn. Måske har vi endda også fundet på et supergenialt kostume til den tid? I frikvarteret havde gårdvagterne nok at gøre med at holde øje med både Zorro, Batman, en af Drengene fra Angora og mange andre fantasifulde væsener. Efter tøndeslagningerne skulle eleverne bevæge sig lidt mere, så der blev sunget Augustin og danset boogie-woogie til den store guldmedalje. Da alle var danset af, stod menuen på fastelavnsboller og lidt sødt i klasserne. Strangers I et par år har Kragsbjergskolen haft besøg af elever fra Østfyns Produktions Højskole. Gæsterne har hvert år spillet rockmusik i en times tid. Repertoiret bestod bl.a. af Beatles, Stones, og den lidt nyere Nirvana og Anastacia. I det hele taget spillede 7-mandsorkesteret en god blandet koncert. Især med tanke på at bandet faktisk måtte undvære ligeså mange musikere, pga. sygdom. Højskolen giver alle unge mellem år, der ikke har afsluttet en ungdomsuddannelse, eller ikke har mulighed for at starte på en ordinær uddannelse, chancen for at beskæftige sig med forskellige forberedende faglige linjer. Fx musik, men også mad, landbrug, mekanik, design o.m.a. Strangers består af teenagere der går på Østfyns Produktions Højskole i Kerteminde. Her ses nogle af musikerne i øvelokalet. Bandet skulle også komme igen til næste år, og til den tid er hele besætningen udskiftet endnu engang.

8 Kragetæer 8 Kragsbjergskolens Decembermarked er med til at bidrage til, at de to indiske skolebørn Monima og Rajkumar får en Uddannelse, der første omgang svarer til en afgangsprøve fra Folkeskolen. På denne og den næste side kan du se de billeder, breve og tegninger, som de har sendt til skolen.

9 Kragetæer 9 Kære ven. Jeg begynder med at sende mine bedste hilsner og ønsker om en glædelig jul. Jeg håber at I alle har det godt. Det har vi. Mange tak for Jeres gode hjælp. Den halv-årlige prøve i IX-klassen er slut og jeg forbereder mig nu, på den årlige. I nyt tøj, nød vi de netop overståede festivaler Durgapuja, Kalipuja o.s.v., sammen med gode venner og bekendte. Det er nu forår her. Vejret er skønt på denne tid af året. Gamle blade falder af træerne og nye springer ud. Derfor ser det også ud som om naturen har fået nyt tøj. Ikke mere nyt herfra i denne omgang. Jeg håber i Guds navn, at I alle har det godt. Med venlig hilsen Monima.

10 Kragetæer 10 Foto: Ebba Abildgaard I dagene op til deadline på Kragetæer, blev vi alle sammen overrasket af et bette snevejr. Det var jo lige hvad vi havde manglet, så det var næsten umuligt at få alle med tilbage i klasselokalerne igen. Sne er altid velkommen! Abbas er klar til kamp og ligner da vist en gavtyv! Hvad enten man ville kaste lidt med sneen, eller man ville bygge snemænd alle hyggede sig i sneen.

11 Kragetæer 11 Er der måske noget bedre end en rigtig snemand? Det kunne ligne Snowhenge med cirklen af snekugler... Nogle mennesker kan altså bare ikke undvære hyggen. Det er der heldigvis også råd for, når det er snevejr et fyrfadslys tændes og hyggen kommer med det samme!

12 Kragetæer 12 e t I dette nummer af Kragetæer portrætterer vi vores viceskoleinspektør Birgitte Sonsby ikke fordi hun er ny her på skolen nærmest tværtimod. Hun tog læreruddannelsen i 1975 fra Odense Seminarium og har altså i år været på banen i 30 år. k r s æ v e p o t r æ t Som nyuddannet lærer blev Birgitte ansat på Korsløkkeskolen, og der blev hun indtil den lukkede i I den forbindelse blev hun overflyttet til Kragsbjergskolen, hvor hun sammen med en stor gruppe andre lærere fra Korsløkkeskolen udgjorde den berømte Korsløkkebande. I 12 år arbejdede hun som lærer på Kragsbjergskolen. Sideløbende med sit job på skolen var hun ansat i Odense Lærerforening som kasserer. I 1996 skulle Kragsbjergskolen have ny viceskoleinspektør og ved hjælp af dygtige spindoktorer blev hun kørt i stilling som Korsløkkebandens bud på en ny vicer. Som viceinspektør har Birgitte mange arbejdsopgaver. En af de mere muntre er at godkende fritidsbrugernes lån af lokaler, hvilket har afstedkommet mange glædelige stunder for hende. I flæng kan nævnes prøvesmagning af retterne i skolekøkkenet mandag og fredag aften, og rytmekontrol hos squaredanserne tirsdag aften. I sløjdlokalet har hun eftersyn af om vaterpassene nu også efterlades i vater, om onsdagen. Hvad vi ikke vidste om Birgitte: Skrivetræning 30 minutter dagligt Fakta Strygning hver søndag ca. to timer mens hun ser TV Hjemmeværnsøvelser to gange årligt i kommandogivning Styr på skolens finanser? Det kan I tro! Om torsdagen er det mest skolens egne forhold hun koncentrerer sig om. Da skifter hun batterier i samtlige lommeregnere på skolen, og sørger for at der er rigelige mængder af kaffe og te på lærerværelset. Der er nemlig orden i tingene på skolen. Weekenden er helliget familien og brevkurset i kalligrafi. Der er dog én ting Birgitte altid har tid til: Børn og voksne på Kragsbjergskolen! Skriftprøve fra BS marts 2005

13 Kragetæer 13 HCA-kalender 2005 Herunder er et uddrag af den mere alvorlige og udfordrende side af Birgittes dagligdag. Odense er naturligvis centrum i markeringen af H.C. Andersens 200-års fødselsdag med et væld af aktiviteter og kulturtilbud i hele byen. Nu er brochuren om H.C. Andersen arrangementer i Odense 2005 på gaden. Brochuren præsenterer en bred vifte af arrangementer og seværdigheder i Odense i året Odense er jo som bekendt det sted, hvor H.C. Andersen er født og opvokset. Derfor er byen festklædt og fuld af liv hele dette 200-år for Andersens fødsel. Brochuren indeholder et kalenderopslag for hver måned med mange af de aktiviteter, der kommer til at foregå i anledning af Andersens 200-års fødselsdag. Større arrangementer og seværdigheder er fremhævet i artikler, så det er let at danne sig et overblik over de mange muligheder, Odense byder på.

14 Kragetæer 14 Vi vil også være med til at fejre HCA s fødselsdag og har derfor gjort uge 13 til festuge. Kragsbjergskolen har gjort uge 13 til H.C. Andersen uge. Det betyder at, der foregår en masse spændende HCA aktiviteter på skolen. Skolens bibliotek har lavet en folder med både tilbud om aktiviteter på skolens bibliotek og ideer til undervisningen. Film: Der vises eventyrfilm kl Tirsdag: Klods Hans Onsdag: Fyrtøjet Torsdag: Den standhaf- Fredag: Tommelise tige tinsoldat Hans Christians Andersens liv på film Hver dag fra vises der 2 film.: Mit livs eventyr og HCA hos fotografen. Papirklip Hver dag i 5. og 6. time vil det være muligt at få læst et eventyr og deltage i papirklip. Klippene udstilles og det flotteste får en præmie. Gæt et eventyr Hver morgen kl læses der en bid af et eventyr op over højtaleren. Eleverne skal gætte eventyrets titel og hvem, oplæseren er De skal lægge en seddel med navn, klasse og løsning på biblioteket. Der uddeles præmier Eventyroplæsning på biblioteket Hver dag fra læses der eventyr højt på biblioteket. Det henvender sig til indskoling og mellemtrin. Her ses et lille udvalg af HCA s papirklip. Deltag i biblitekets papirklip timer og gør ham kunsten efter. God fornøjelse

15 Kragetæer 15 Fødselsdagsfesten for H.C. Andersen 2. april Odense BY Program for alle 8.00: Kransenedlæggelse ved Hasseriis' statue i Eventyrhaven : Blomsterarrangement i Eventyrhaven. 8.45: Gudstjeneste i Odense Domkirke v/johannes Møllehave : Fødselsdagsarrangement på Odense Centralbibliotek. Et uhøjtideligt arrangement med kage, eventyr, foredrag og korsang. Desuden får alle børn, der har fødselsdag denne dag en gave : Odense Fortællekreds laver fortællerazzia i Odenses Bybusser. Et hold fortællere kører rundt med bybusserne og fortæller H.C. Andersen eventyr : "Rejsekammeraten", fortælling, Odense Centralbibliotek : Stor koroptræden på Flakhaven med amatørkor fra Odense. Ca. 300 sangere synger "I Danmark er jeg født" : "H.C. Andersens Odense", foredrag, Odense Centralbibliotek : Amatørkor fra Odense optræder på centrale steder i byen : "H.C. Andersen i eventyrlige ord og toner", Odense Centralbibliotek. (Fri entré) : Odense Brandvæsen serverer brunsviger og kakao til byens borgere på Flakhaven : "Den standhaftige tinsoldat" opføres af gæstespillet Puppentheater am meininger Theater, Südthüringisches Staatstheater : Rundtur i Odenses nye HCA-skov. Adgang fra p-plads på Svendsagervej v/åsum, Odense NØ : Udendørs pop/rockkoncert på Amfiscenen. Urpremiere på nyt H.C. Andersen album med Nikolaj Nørlund i spidsen, hvor fremtrædende danske solister fortolker H.C. Andersen. Koncerten er gratis for alle : Uddeling af H.C. Andersens Legat til en flittig skoledreng i H.C. Andersens Hus. Efter kl er der i dagens anledning gratis adgang for alle i museet : Teatret Katakomben opfører "Et ægte Liv" - en forestilling om H.C. Andersens mor i Yurten i Møntergårdens Have, Overgade og 17.30: Sigurd Barrett og Odense Symfoniorkester i Odense Koncerthus. Dirigent Frank Strobel.

16 Kragetæer 16 I efteråret var elever fra Kragsbjergskolen atter engang på besøg i Jernalderlandsbyen i Næsby. Mette fra 5.a har skrevet om klassens besøg og deres oplevelser. Da vi var i Jernalderlandsbyen skulle vi vælge hvilket hold vi ville være på. Der var Madholdet, hvor de lavede brød af noget mel vi selv havde malet, og drikkelse som vi selv havde lavet af æbler. Der var et Armbåndshold, der skulle lave armbånd, men derudover også skulle kløve brænde og kværne mel. Armbåndene skulle laves af garn som vi også selv havde farvet. Der var også et smedehold, hvor man selv skulle smede sig en kniv. Man kunne også få lov til at tage en slåskamp med smeden. Besøg Jernalderlandsbyen På: www. ntus.dk/jernalder. htm Da vi havde valgt hold fik vi noget at vide om selve landsbyen. Det var spændende at høre om, og det var sjovt at se undervisernes tøj. Da vi var kommet ud i grupperne fik vi på madholdet en kofte på. Den skulle tages over hovedet og så skulle vi have et bælte lavet af snor, om livet. Hos smeden skulle de have en bluse på og et forklæde. Der var mørkt inde i husene, men da vi fik tændt bålet kom der lys og varme. Det var en meget spændende dag i Jernalderlandsbyen, så det kunne jeg godt tænke mig at prøve igen! Mette 5.a

17 Kragetæer 17 I de anderledes uger 5 og 6 læste 1. a-b-c og d Aladdin og den vidunderlige lampe. I klasserne skabte vi arabisk stemning med røgelse, vandpiber, arabisk musik og masser af fine ægte tæpper. Alt sammen ting vi havde lånt af børn og forældre i de fire klasser. Det blev også til en tur på et flyvende tæppe og instruktion i mavedans. Vi sluttede ugerne af med åbent hus for forældre og andre interesserede, her fik de kaffe, arabisk kage og der var saft til børnene. Der var også en stor gruppe børn, der underholdt med mavedans. Eleverne lavede små dukker i karton med figurerne fra eventyret om Aladdin. Foto: Kirsten Borg Man kan lave de mest fantastiske ting på et flyvende tæppe. Nogle laver ord med kulørte bogstaver og andre slapper af med en lille flyvetur.

18 Kragetæer 18 Forældrene var inviterede til at komme sammen med deres børn for at deltage i læseundervisningen. Formålet er at forældrene skal komme til at forstå og opleve børnene når de lærer de forskellige bogstavlyde. På den måde får man selv idéer og input til hvordan man kan hjælpe sine børn med læseundervisningen derhjemme. Betty Mygind og Berit Find fik sat forældrene i sving med både lyde og bevægelser. Børnene havde intet imod at være i skole til klokken 16 om eftermiddagen. Allerede klokken 15 løb de første rundt på gangene med deres pennalhus, og jublede over at de havde far og mor med i skole. Den slags sker jo ikke hver dag. Berit indledte med at hoppe ombord i lyden sammen med børnene. Senere blev det forældrenes tur. Derefter skulle de hjælpe eleverne med deres opgaver. Børn og forældre på skolebænken. Da berit var færdig med at undervise børnene i den nye lyd, gik forældrene rundt og var hjælpelærere.

19 Kragetæer 19 Pigerne fra 7. klasse arbejder med akrobatik i idræt. Kender man pigerne kunne teksten hér være: Morskab muskler og meninger!

20 Kragetæer 20 Kragsbjergskolen Rødegårdsvej Odense M Telefon: Fax: Redaktion: Dan Illum Susanne Jensen Bladets deadline Mandag d. 30. Maj 2005 Husk!! Mange mennesker har helt sikkert glemt det, og nogen har nok ikke været klar over det, men det er et faktum at H. C. Andersen har prydet forsiden af de danske pengesedler. I 1951 fik vi for femte gang en ny serie af pengesedler. Her er medtaget de tre mest almindelige, nemlig fem, ti og halvtredskronesedlen. Tikronesedlen havde på forsiden netop H. C. Andersen og en storkerede, der var meget almindelig dengang. På bagsiden er afbilledet Egeskov Mølle, som i dag er at finde i nyrenoveret tilstand. Her ses også fem og halvtredskronesedlerne fra den samme serie.

Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012

Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012 Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012 Året 2012 begyndte med en undervisnings eftermiddag for lærere og pædagoger, hvor Atheas medarbejder underviste i benyttelse af vore nye interaktive

Læs mere

Det har gjort mig til den jeg er...

Det har gjort mig til den jeg er... . Da jeg var 3 år, flyttede vi til Thurø. I København havde vi ikke haft fjernsyn. Så det, at vi fik et lille et, var en MEGET stor ting. De første par dage på Rolf Krakes Vej brugte jeg foran fjernsynet.

Læs mere

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud N t y d t å o r G Januar Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud Sidste måneds vinder af konkurrencen blev Tugba og Rikke 9.a tillykke! 2 Løsning: 1. Den

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Ugebrev 10 Indskolingen 2015

Ugebrev 10 Indskolingen 2015 Ugebrev 10 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære forældre i indskolingen I denne uge i punktform! Læringsfestival: På tirsdag skal en del af skolens lærere på læringsfestival. I den forbindelse er der specielle

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L KONTAKT 12/13 nr. A P R I L Indhold: Aktuelt i april s. 2 Fritternyt s. 3 4.a syr slanger s. 3 Besøg af Vejen Musiksko le s. 4 8.årgang i Odense s. 4 A-dage i E 3 s. 5 Foredrag med forfatter s. 6 Skolefest

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Hellerup Skoles Traditionsmappe

Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skole I løbet af et skoleår på Hellerup skole sker der en masse sjove og anderledes ting end lige undervisning og projekter. Vi har nogle traditioner, vi gerne

Læs mere

Find gerne selv på flere!

Find gerne selv på flere! D. 31. marts 2012 kl. 20:30 går Earth Hour kloden rundt. Fra Sidney til Seoul og Brazil til Bangkok sætter kommuner, byer og virksomheder sammen fokus på klimakampen med én times mørke. Vi har samlet en

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole fredag d. 28. januar 2011

Fredagsbrev. Århus Friskole fredag d. 28. januar 2011 Fredagsbrev Århus Friskole fredag d. 28. januar 2011 Så fik endnu en uge ben at gå på. Ben at gå på, skulle man også have i SFO en i den forgangne uge. Her ses Århus Friskole børn i BLÅ, hvor der blev

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3 UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Vi er kommet godt i gang med skolen efter en dejlig lang juleferie. Der har godt nok været mange børn syge her i den første uge, så influenzaen

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Hvad skal du lave i sommerferien?

Hvad skal du lave i sommerferien? H.C. Andersen paraden Møntergården Fyns Kunstmuseum Hvad skal du lave i sommerferien? Få rabat på flere oplevelser Besøg flere af Odense Bys Museer og spar på entréen. Vis din billet købt til fuld pris

Læs mere

Danskdag lørdag den 6. maj 2006. Hvad hedder det nu på dansk?

Danskdag lørdag den 6. maj 2006. Hvad hedder det nu på dansk? Danskdag lørdag den 6. maj 2006 Hvad hedder det nu på dansk? Fokus Frihed autencitet - motivation Undervisningsstrategier Læs om det Skriv om det Lyt til det Se på det Tal om det Aktiviteter: Frilæsning

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til det 10 nummer af Heldagsnyt i år 2010.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til det 10 nummer af Heldagsnyt i år 2010. November 2010 Nyt fra Redaktionen Velkommen til det 10 nummer af Heldagsnyt i år 2010. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen.

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

Genreforløb Gentofte bibliotekerne

Genreforløb Gentofte bibliotekerne Genreforløb Gentofte bibliotekerne Eventyr: Vi læste Prinsessen på ærten og Pandekagen (remseeventyr) Eventyr kan opdeles i 2 grupper: Folke-eventyr og kunst-eventyr: Folkeeventyr har eksisteret i flere

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

uge 26 1. uge af sommerferien

uge 26 1. uge af sommerferien uge 26 1. uge af sommerferien Sommerferieaktiviteter for børn & unge 2010 1 Ud i naturen... Børnedyrskue Vis dit kæledyr frem. Børn kommer med deres kæledyr, vi laver et bål og varmer nogle pølser og brød,

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv E T E R OPGAVER TIL H.C. Andersens liv NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Hvad ved du om H.C. Andersen? Skriv stikord til de fire overskrifter i cirklen. Se eksemplet. P E R S O N E R T I N

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

En ny spændende måned!

En ny spændende måned! Kildeskolenyt! En ny spændende måned! I marts måned var der fastelavnsfest, en masse forældrekonsultationer og vi fik slået hul på den årlige fotografering af elever og lærere. I april fortsætter fotograferingen

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG

Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG 1 Materiale til forældreinddragelse: Se med forældrenes øjne Vil I gerne vide, hvad forældrene mener om deres barns dagtilbud? Vil I gerne høre om, de har

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Emneugen Se billederne fra arbejdet og fra udstillingen

Emneugen Se billederne fra arbejdet og fra udstillingen I dette nummer vil du kunne læse om: Et halloween indlæg fra skolens store græskarmand om efterår og kommunevalg Velkommen til Nyt Nuntius. Velkommen til et nyt layout og en ny måde at præsentere vores

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

En måned med mange aktiviteter!

En måned med mange aktiviteter! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: En måned med mange aktiviteter! Marts 2005 5. årgang nummer 3 Kildeskolen Høffdingsvej 14 2500 Valby Kontor: 38 79 01 40 Lærervær.:38 79 71 40 Indhold: * Skolekalender

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om:

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Nyt fra skolelederen Hilsen fra Bodil Nyt fra forældrebestyrelsen Skolekomedie Hold krudtet tørt Lucia 2011 Fyrværkeri råd Bagsiden

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREV nr. 46 uge 39 UGEBREV nr. 46 uge 39 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Vi havde en rigtig god arbejdslørdag, tusinde tak til alle fremmødte. Man kan virkelig se, at der blev lavet en masse. Vi er ved at have så meget

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Tema i storebørnsgruppen: Lave billeder

Tema i storebørnsgruppen: Lave billeder Uge: 2 Lave billeder Sted: Børnehavens fysioterapi-rum at male med fine bevægelser på småt papir at give sig tid til aktiviteter at udvikle de kreative evner En god oplevelse, hvor børnene var koncentreret

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5. Ollerup den 17. december 2009.

Nyhedsbrev nr. 5. Ollerup den 17. december 2009. Ollerup den 17. december 2009. Nyhedsbrev nr. 5. Julen står for døren. Snart vil der falde lidt ro på os. Det glæder vi os alle til. Juleferien begynder i morgen, fredag den 18. december kl. 10.45. Vi

Læs mere

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma. Ugebrev 48 Indskoling mandag 26.nov-fredag d.30.nov Kære forældre i indskolingen: De første nisser har indfundet sig - vi gør ellers hvad vi kan for at holde dem hen til næste fredag, hvor vi holder bedsteforældredag.

Læs mere

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Temauge Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby Kend din by Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Introduktion Vi har i uge 43 her på Kildeskolen beskæftiget os med vores

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Kære forældre, Først en stor tak til alle jer, som besvarede undersøgelsen i sidste nummer af Kildeskolenyt!

Kære forældre, Først en stor tak til alle jer, som besvarede undersøgelsen i sidste nummer af Kildeskolenyt! ildeskolenyt! Kære forældre, Først en stor tak til alle jer, som besvarede undersøgelsen i sidste nummer af Kildeskolenyt! Denne gang modtager I bladet med posten, så vi ved, at I får undersøgelsen vi

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Øster Jølby Friskole Søndervej 43 7950 Erslev Tlf. 97 74 12 36 fax. 97 74 22 36 e-mail. oejfriskole@mail.tele.dk http://www.østerjølbyfriskole.

Øster Jølby Friskole Søndervej 43 7950 Erslev Tlf. 97 74 12 36 fax. 97 74 22 36 e-mail. oejfriskole@mail.tele.dk http://www.østerjølbyfriskole. Øster Jølby Friskole Søndervej 43 7950 Erslev Tlf. 97 74 12 36 fax. 97 74 22 36 e-mail. oejfriskole@mail.tele.dk http://www.østerjølbyfriskole.dk/ Månedsbrev april 2015 Nyt fra kontoret I byggeudvalget

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

DET SKER. for børn. Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne

DET SKER. for børn. Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne DET SKER for børn Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne Sammen med landets børnebiblioteker, DR Ramasjang og DR Ultra, kan børn i Danmark igen i år hjælpe børn rundt i verden ved at gøre gode gerninger.

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2014/2015 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Ugebrev 12 Indskolingen 2015

Ugebrev 12 Indskolingen 2015 Ugebrev 12 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolings forældre. Det mærkes tydeligt, at foråret endnu engang er vendt tilbage og det virker faktisk lige nu temmelig stabilt. Det er så skønt og alle

Læs mere

Beskrivelse af skoledagens aktiviteter:

Beskrivelse af skoledagens aktiviteter: Kort beskrivelse af 1a s læringsmiljø: Undervisningen og skoledagen er inspireret af TEACCH. Således er klassen indrettet med fællesbord samt et arbejdsbord til hver elev, som er afskærmet for at opnå

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

UGEBREV nr. 02 uge 34

UGEBREV nr. 02 uge 34 UGEBREV nr. 02 uge 34 Kære børn og forældre Så er vi igennem den anden uge i det nye skoleår i dejligt vejr og en rar stemning på friskolen. Mon ikke vi også lærer en masse, når nu de andre betingelser

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Ugebrev 16 Indskolingen 2015

Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Det ser ud til at foråret endelig har fundet Odsherred herligt, herligt. Det betyder bl.a., at der skal skiftes lidt ud i garderoben.

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

Madpolitik i overbygningen.

Madpolitik i overbygningen. Hold Øje uge 41. Lyden af efterårsferie og et bolsje.. Sanne, Sanne, Sanne.. Kære Alle. Så er der efterårsferie. I ønskes alle en dejlig uge vi ses igen om en uge bl.a. til musicalperiode for OB. Hilsen

Læs mere

Dansk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold:

Dansk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 4 Casebaseret eksamen Dansk Niveau D Indhold: http://www.tivoli.dk Opgave 1 Tivoli plakaten 2004 side 2 Opgave 2 Et Tivoli Eventyr side 2 Opgave

Læs mere

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Formøde: Konsulenterne Skjold Fink og Frans van der Woude, der stod for personaleseminaret, besøgte alle 3 BSS biblioteker henholdsvis fredag

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 23. januar 2015 Fredagsbrev nr. 808 Næste uge: 26. januar 26.januar 29.januar 30.januar 31.januar Projektuge 6-7.kl. (hele ugen) Thomas Fri Musikaften kl.18.00-19.30 Tandpleje

Læs mere

Kære forældre. 6. december 2013

Kære forældre. 6. december 2013 6. december 2013 Kære forældre Om ikke så længe udrinder kalenderåret 2013; og derfor vil vi gerne indlede denne forældreskrivelse med at udtale en stor tak for jeres store samarbejde og gode involvering

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere