IDÉKATALOG. Idéer fra 60 fynske engagerede deltagere. Krea4v workshop oktober 2012 Des4na4on Fyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IDÉKATALOG. Idéer fra 60 fynske engagerede deltagere. Krea4v workshop oktober 2012 Des4na4on Fyn"

Transkript

1 IDÉKATALOG Idéer fra 60 fynske engagerede deltagere Krea4v workshop oktober 2012 Des4na4on Fyn

2 IDÉKATALOG De$e idékatalog er udarbejdet på baggrund af de 1336 idéer, der blev udviklet på workshoppen den 9. oktober 2012 på Hotel ChrisDansminde i Svendborg. Idéerne er eherfølgende blevet sorteret, kategoriseret og koblet på forskellig vis. Idéerne er Dl fri ajeny$else for alle, som har interesse i at gøre Fyn og de omkringliggende øer Dl en eventyrlig feriedesdnadon. Formålet med idékataloget er at inspirere de netværksgrupper, der blev dannet på workshoppen Dl at videreudvikle idéerne, der er præsenteret her. Idéerne kan bruges som de er, der kan bygges videre på dem, eller man kan vælge at ændre dem og plukke de elementer ud, som kan bruges i andre sammenhænge. Alle idéerne skal ses som råstoffer Dl den videre udvikling, som eher bearbejdning og modning kan blive Dl eventyrlige oplevelseskoncepter.

3 IDÉKATALOG Sådan blev idéerne 4l 60 forskellige turismeaktører fra Fyn mødtes på workshoppen. I fællesskab udviklede de idéer Dl temadserede oplevelser inspireret af H.C. Andersens eventyr. Deltagerne arbejdede både med egne udviklingsprojekter og med at få helt nye og innovadve idéer. Hensigten var at hæve innovadonsoverliggeren, tænke ud af boksen og se helt nye muligheder i turismen på Fyn. EHer en forrygende dag med en fantasdsk energi og arbejdsiver blev de 1336 idéer indsamlet og fik overskriher. Deltagerne fik mulighed for at skabe kontakter Dl andre aktører og turismeinteressenter, og dagen endte med nedsæ$else af 7 netværksgrupper, som gik sammen om hvert sit tema.

4 IDÉKATALOG Målet med udviklingsarbejdet Målet med udviklingsarbejdet er, at udvalgte idéer skal tage form Dl egentlige bæredygdge koncepter, som skal formidles, koordineres og løhes i fællesskab af de fynske turistaktører. Hver idé eller koncept skal have en tydelig kobling Dl eventyret eller det eventyrlige, da eventyret bliver et vigdgt aspekt i den fremddige story telling og det fynske brand.

5 IDÉKATALOG Netværksgruppeoversigt Udvalgte temaer, der skal arbejdes videre med: Eventyrlige pakkerejser følg i H. C. Andersens fodspor Dl Fyns slo$e, museer og herregårde Gourmetoplevelser for de eventyrlystne Eventyrlige naturoplevelser Ø- havet Kunstrute Pakker Formidling

6 IDÉKATALOG Netværksgrupperne De 7 netværksgrupper skal nu udvælge én eller flere idéer fra de$e katalog, som de videreudvikler. Hver idé vil under arbejdet tage form og blive Dl et konkret oplevelseskoncept. Hver netværksgruppe har mulighed for at vælge, hvilke idéer de ønsker at arbejde videre med inden for deres tema. Nogle temaer er mere spot- on i forhold Dl idéerne end andre, hvilket giver en større eller mindre bru$otrup af idéer at vælge imellem for de respekdve grupper. Eksempel på idéer, der kan vælges af en netværksgruppe: Idé-5l-videre- konkre5sering:- Ø(havssafari) Netværksgruppe:- Ø/havet- Idé-5l-videre- konkre5sering:- Havfrue() weekend)

7 IDÉOVERSIGT Her følger en oversigt over deltagernes udvalgte idéer (fra top- 3- præsentadonen). Nogle af idéerne havde mange fællestræk og er derfor slået sammen Dl en fælles idékategori. Eventyrlige pakkerejser følg i H. C. Andersens fodspor Dl Fyns slo$e, museer og herregårde Gourmetoplevelser for de eventyrlystne Havfrueophold Eventyrlige naturoplevelser Øhavs- safari Tag hunden med på eventyr Eventyrlig kunstrute Klagen af Fyn Forfa$erkonkurrence Vind verdens mest eventyrlige bryllup Vente- eventyr Den magiske paraply Oplevelsesportal Eventyrlig overnatning Øvrige temaer og løse idéer

8 IDÉKATALOG Samlede idébeskrivelser Følgende idéer er deltagernes egne, der er sammensat og modnet. Det er nu de idéer, som deltagerne fremover kan lade sig inspirere af i den videre udvikling af eventyrlige oplevelseskoncepter.

9 EVENTYRLIG PAKKEREJSE

10 EVENTYRLIG PAKKEREJSE Eventyrlige pakkerejser følg i H. C. Andersens fodspor 4l Fyns sloye, museer og herregårde Konceptet henvender sig Dl børnefamilier, der har lyst Dl at dykke ned i H. C. Andersens finurlige og forunderlige verden, og lære mere om eventyrdigterens mange historier. Med et lærings- og oplevelsesfokus bliver hele familien klogere på vores store nadonaldigter. Ved hver seværdighed turisten besøger, bliver der udleveret en brik, som Dl sidst bliver Dl et helt eventyrpuslespil. Samles alle brikkerne, vinder man en eventyrlig præmie.

11 EVENTYRLIG PAKKEREJSE Mød personerne fra de kendte eventyr på Fyns slo$e og herregårde, og hør eventyret sådan som de oplevede det, fx Svinedrengen, Snedronningen, Prinsessen på ærten og Klods Hans. Konge- og dronningeskole med udklædning, ansigtsmaling, historiefortælling og teater. Forbudt for børn: Middag, underholdning og maskebal på slo$et. Store rober, parykker og laksko udlejes af slo$et. Ole Lukøje passer børnene, mens forældrene er Dl fest.

12 H.C.A GOURMET

13 H.C.A GOURMET Gourmetoplevelser for de eventyrlystne spis og drik som på H. C. Andersens 4d GourmeDdéen henvender sig Dl turister, som har lyst Dl at få en helt særlig kulinarisk oplevelse under deres ferie. De kan både være med Dl at fange, plukke, samle og Dlberede maden. Der tages udgangspunkt i årsdden, de fynske råvarer og de lokale producenter.

14 H.C.A GOURMET Kulinarisk Ddsmaskine. Hvad spiste man på HCA s Dd? Spis og drik som i gamle dage GourmeiesDval på HCAs fødselsdag Fiske eller fange maden selv Hvad finder jeg i mark og eng pluk selv svampe og urter, og Dlbered målddet på stranden eller i skoven Besøg de fynske vingårde, og vær med Dl at plukke druer og lave vin Ølsmagning og ølbrygning få din egen hjemmebryggede øl med hjem på specialdesignet flaske Alt godt fra det Fynske øhav. Menuer med udgangspunkt i HCAs eventyr Kulinarisk marked med lokale produkter fra Fyn Mørkerestaurant med servering af blinde Pluk selv kirsekær og lær at lave kirsebærsnaps Honning fra Fyn kend historien og lav mad med honning

15 HAVFRUEOPHOLD

16 HAVFRUEOPHOLD HAV det godt Idéen henvender sig Dl kvinder, der trænger Dl lidt ekstra luksus, forkælelse og sunde oplevelser enten sammen med deres partner eller deres veninder. Der tages udgangspunkt i wellnessakdviteter samt rekreadon, sdlhed og fordybelse ved vandet.

17 HAVFRUEOPHOLD Dampbad Mudderbad Hot tub / vildmarksbad under åben himmel med udsigt over øhavet Vinterbadning Salt scrub Tangmassage Sund og nærende hav- mad

18 EVENTYRLIG NATUROPLEVELSE

19 EVENTYRLIG NATUROPLEVELSE Konceptet henvender sig Dl turister, der kan lide at opleve og opholde sig i naturen. Naturen har mange eventyrlige og finurlige oplevelser at byde på, og turisten inviteres på akdviteter, der forener naturen og eventyret. Der kan opre$es eventyrlige cykelruter, magiske mørkedage med stjerneture og lysfest i vintermørket.

20 EVENTYRLIG NATUROPLEVELSE Na$eløb i mosen, skoven eller stranden med en eventyrfortællende guide. Turisterne møder personer og dyr fra eventyrene og sæ$es på forskellige opgaver og prøvelser Fugletur med guide hør den virkelige na$ergal Åkandesejlads i både formet som åkander Klods Hans- / mudderfesdval. Huse, tallerkner og krus er lavet af ler. Mudderrutsjebanen og gedebukkeræs. Der serveres stegte hanekyllinger. Det gælder om at blive så beskidt som muligt. Overnat i trækronerne, fx i træhy$ehoteller sov under stjernetæppet Sansetur i trylleskoven brug alle sanserne for at komme ud på den anden side af den forheksede skov Vandre- og cykelruter med historier og opgaver familien kun kan løse, hvis de har læst HCA eventyr

21 Ø HAVSSAFARI

22 Ø HAVSSAFARI Feriekonceptet henvender sig Dl turister, der ønsker sig en maridm oplevelse i særklasse. Alle fynske øer samarbejder om at skabe et helhedskoncept i øhavet, hvor turister, der har mod på eventyrlige oplevelser både under og over vandet, kan blive udfordret og underholdt.

23 Ø HAVSSAFARI Undervandsfotokonkurrence Flydende hotel Eventyrlig dykkerska$ejagt find ska$en uden at blive fanget af de fynske havmonstre Fang din egen fisk med stang eller harpun, og få den Dlberedt på 5- stjernet restaurant Piraterne kommer! Bliv pirat for en dag og overfald dine lystsejlerforældre i deres båd Mande- Robinson på øde ø Skulpturpark på havets bund dyk ned og oplev AtlanDs eller se den fra skibet med en bund af glas Havskole for børn krabbefiskeri, byg din egen tømmerflåde, fang, rens og grill din fisk, Robinson Crusoe akdviteter Ø- hop for lystsejlere bliv modtaget af guide i havnen og udforsk øernes mangfoldige oplevelser

24 TAG HUNDEN MED

25 TAG HUNDEN MED Feriekonceptet henvender sig Dl familier med hund og Dlbyder, at hundens behov sæ$es i centrum. Hele familien kan deltage i de sjove akdviteter, og Fido bliver den gladeste og mest velplejede hund i verden. Feriestedet er gearet Dl menneskets bedste ven, og hunde er velkomne i budkker og på restauranter.

26 TAG HUNDEN MED Sjove hundeopholdspladser udenfor forretningerne og grads hundekiks HundeluHer på hotellerne Menukort for hunde og hundemad i minibaren Hundeklub sjove akdviteter for hunde mens ejerne laver andre Dng Lån en cykeltrailer med hundekurv når Fido bliver træt af at løbe, kan han sidde i kurven og nyde livet Hundeskole undervisning ved professionelle hundetrænere, fx fra polidet Natløb med hund Fido snuser sig frem Sanseska$ejagt samarbejde mellem familie og hund DaDng for hundeejere Hundelegeplads og fri- for- snor- park med udfordrende agility baner for hunde i forskellige størrelser Ernæringseksperter underviser i sund kost Dl hunde Hundehvisker / hundeterapeuter behandler hunde med særlige behov

27 EVENTYRLIG KUNSTRUTE

28 EVENTYRLIG KUNSTRUTE Kunstruten henvender sig Dl kunstelskere og kunstkendere, som gerne vil kombinere en ferie på Fyn med at lære om kunst og fynske kunstnere, samddig med de selv har mulighed for at tegne og male. Kunstruten går både forbi højskoler, museer, gallerier og udøvende kunstnere i egne værksteder.

29 EVENTYRLIG KUNSTRUTE Besøg stedet som maleriet foresdller. Mange berømte malerier er blevet Dl på Fyn, og turisten inviteres ud for at opleve netop den plet i naturen, som har givet maleren inspiradon Dl kunstværket. En guide fortæller om de fynske kunstneres liv, om naturen og om det særlige lys. Besøg hos de arbejdende kunstnere i deres atelierer. Få indblik i kunstnerens arbejde, deres univers og inspiradonskilder. Kunstkurser på de fynske højskoler maleri, tegning, keramik, skulptur, papirklip, collage/decoupage, glaskunst, film og animadon.

30 KLANGEN AF FYN

31 KLANGEN AF FYN Klangen af Fyn henvender sig Dl musikelskere og musikinteresserede turister både børn og voksne. Konceptet er bygget op omkring musik, koncerter og fesdvaler, som skal foregå rundt omkring på Fyn og øerne. Musikken kobles med Fyn på en ny og anderledes måde, hvor den fynske natur, kultur, kunstnere, mad og specialiteter kan indgå i konceptet, fx smag på musikken, oplev skovens musik eller hør eventyrets lyd.

32 KLANGEN AF FYN Sang fra trækronerne Musisk madoplevelse musikken integreres i den kulinariske oplevelse Undervandskoncert Sangkonkurrence med kor fra hele verden Koncerter på udvalgte naturskønne steder. Musikken og naturen smelter sammen Dl en unik oplevelse Havfrueparty og koncert strandparty i badetøj. Der serveres havsnacks af havfruer og havmænd Musik og teater på vandet koncerter på flydende pontoner, sejlskibe, tømmerflåder eller kajakker Na$ergalefesDval eventyr fortolket som musikstykker

33 FORFATTERKONKURRENCE

34 FORFATTERKONKURRENCE Der udskrives en internadonal konkurrence om at skrive den bedste historie eller det bedste eventyr i H. C. Andersens ånd. Konkurrencen skal være en folkelig pendant Dl Hans ChrisDan Andersen Li$eraturprisen, som Isabel Allende netop har modtaget.

35 FORFATTERKONKURRENCE Forfa$er- /skrivekonkurrence på flere verdenssprog, så fx kinesere også vil deltage Præmien kan være eventyrlige oplevelser på Fyn Der laves en film om forfa$er- spirerne, som besøger H. C. Andersens fødeø og får inspiradon Dl deres historier.

36 EVENTYRLIG HONEYMOON

37 EVENTYRLIG HONEYMOON Fyn skal være kendt som et romandsk paradis for nyforelskede det oplagte sted at tage på bryllupsrejse. Igennem markedsføringen af konkurrencen brandes Fyn som det bedste sted at tage på Honey Moon.

38 EVENTYRLIG HONEYMOON Krydstogt på hvidt luksusskib i øhavet Undervandsbryllup vielsen foregår under vand med Kong Neptun som præst

39 VENTE- EVENTYR

40 VENTE- EVENTYR Ringer man Dl Fyn, hører man ikke kedelig musik i telefonen, mens man venter på at blive sdllet om, Dl den man skal tale med. I stedet for ventemusik fortælles der et eventyr. Historien skal være så spændende, at ventedden flyver af sted, og man ender med hellere at ville høre historien, end at tale med den person, man skal have fat i. Er man blevet grebet af historien, er det naturligvis muligt at blive hængene i røret eher samtalen og høre den færdig.

41 VENTE- EVENTYR Alle offentlige insdtudoner, turista$rakdoner og overnatningssteder skal have telefon- ventehistorier, når man ringer Dl dem. Den der ringer kan bestemme, hvilket sprog han eller hun vil høre historien på. Telefonopkaldet afslu$es med: Vi glæder os Dl, at du ringer Dlbage, så vi kan fortælle dig endnu et eventyr.

42 MAGISK PARAPLY

43 MAGISK PARAPLY Den magiske paraply fortæller eventyr. Idéen tager udgangspunkt i, at det ohe regner i Danmark det skal vi vende Dl noget posidvt. Med en historiefortællende paraply, som guider dig rundt i byen og fortæller spændende historier, gør det ikke noget, at det regner skomagerdrenge.

44 MAGISK PARAPLY Turistkontorerne og turista$rakdonerne med udendørs seværdigheder udlåner de magiske paraplyer Dl de besøgende. Hver paraply er Dlpasset den enkelte by eller a$rakdon. Der kan være forskellige paraplyer for hver dag i ugen, så der aldd er noget nyt at opleve.

45 FORMIDLINGS- OG OPLEVELSESPORTAL

46 FORMIDLINGS- OG OPLEVELSESPORTAL Turisten henvises Dl en fælles oplevelsesportal for Fyn og øerne. Her kan de få overblikket over oplevelser, akdviteter, fesdvaler og events. På portalen kan der bookes overnatninger på hele Fyn, ligesom man kan sammensæ$e sit eget eventyrlige program for sin ferie på Fyn. Det er også muligt at købe bille$er online, så man kan springe billetkøen ved a$rakdonerne over.

47 FORMIDLINGS- OG OPLEVELSESPORTAL Portalen giver eksempler på pakkerejser, som turisten kan lade sig inspirere af. Der vises små film med turister og deres eventyrlige oplevelser på Fyn, ligeledes Dl inspiradon for andre. Portalen skal fungere som hele Fyns samlede formidlings- og oplevelsesportal.

48 EVENTYRLIG OVERNATNING

49 EVENTYRLIG OVERNATNING Fyns kroer, hoteller, B & B, vandrehjem og andre overnatningssteder skal være kendte for deres eventyrlige overnatninger. Eventyret og det overraskende tænkes ind lige fra gæsten kører ind på parkeringspladsen, Dl han forlader overnatningsstedet igen.

50 EVENTYRLIG OVERNATNING HCA s samlede værker på natbordet på alle fynske overnatningssteder SDlhedskoncept med eventyrlig na$ero Værelserne indre$et eher forskellige eventyr Ole Lukøjes barnepige passer børnene, mens forældrene er ude Historielæsning i na$øj ved kaminens buldrende ild Drømmetydning ved morgenmaden Eventyrlige ska$e og gåder som skal løses under opholdet

51 LØSE IDÉER Kalender Dl overraskende oplevelser. Åben en låge på mobilen hver dag i sommerferien, eherårsferien eller juleferien, og få inspiradon Dl, hvad du kan opleve den pågældende dag. Bag hver låge findes en lille film om akdviteten, prakdske informadoner og koder/clues, som skal bruges for at løse en opgave eller deltage i en ska$ejagt. Bedsteforældrekoncept i uge 42 og uge 7-8. AkDviteter Dlre$et bedsteforældre og deres børnebørn. Eventyrlige bænke 100 fantasdske udsigter på Fyn. Find bænken med geocaching og en række eventyrlige ska$e. Scan koden på bænken, og få fortalt et eventyr. Hver bænk er sponsoreret af et fynsk firma. Konkurrence om at finde alle bænkene med eventyrlige præmier. Lejrskole. Eventyrlige oplevelser i undervisningsøjemed teambuilding, skolekøkken, na$eløb, overnat i skoven. God Dd Giv Dd. Keep- it- simple- akdviteter for børnefamilier. Pylonerne på Storebæltsbroen omdannes Dl megaskulpturer af personerne fra H. C. Andersens eventyr. Lilleputlandet. Land eller park indre$et i børnestørrelse med fx briotogbane og museridning.

52 OG DE LEVEDE LYKKELIGT Selv små og få idéer kan få eventyret Dl at flyve på Fyn. Ønsket er, at alle aktører i hele området finder de fantasdske og eventyrlige idéer så spændende, at de går i gang med små eller større Dltag i deres virksomhed, museum eller turistbureau pluk, stjæl og lad dig inspirere Dl at gøre Fyn Dl noget helt særligt. Nu er eventyret i gang

Afrapportering Storytelling-workshop den 10. januar 2013

Afrapportering Storytelling-workshop den 10. januar 2013 Afrapportering Storytelling-workshop den 10. januar 2013. 1 Indledning Torsdag den 10. januar 2013 mødtes 65 forskellige fynske turismeaktører

Læs mere

Nyhedsbrev F e b r u a r 2 0 1 2. Toppen af Danmark. - Formanden har ordet - Lysets Land - Markedsføring - Nyt fra Naturen+ - Nyheder fra området

Nyhedsbrev F e b r u a r 2 0 1 2. Toppen af Danmark. - Formanden har ordet - Lysets Land - Markedsføring - Nyt fra Naturen+ - Nyheder fra området Nyhedsbrev F e b r u a r 2 0 1 2 Toppen af Danmark - Formanden har ordet - Lysets Land - Markedsføring - Nyt fra Naturen+ - Nyheder fra området Formanden har ordet... Godt nytår Så har vi taget fat på

Læs mere

Syv Danmarksoplevelser. Inspiration til markedsføring

Syv Danmarksoplevelser. Inspiration til markedsføring Syv Danmarksoplevelser Inspiration til markedsføring Indhold Introduktion 1 Inspiration til markedsføringen 5 I ro og mag ved vandet 6 Naturens gratis glæder 12 Aktiv natur 17 Sjov i sommerlandet 22 Det

Læs mere

til din FORÅR 2011 PIGERNE BESTEMMER: SIDE 6-9 JUBILÆUMSÅRET 2010: Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden

til din FORÅR 2011 PIGERNE BESTEMMER: SIDE 6-9 JUBILÆUMSÅRET 2010: Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden JUBILÆUMSÅRET 2010: JUBILÆUMSÅR FEJRET MED LIDT AF HVERT SIDE 4-5 FORÅR 2011 Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden til din PIGERNE BESTEMMER: 4 GENERATIONER

Læs mere

Vores fælles rejse igennem Oplevelsesmaskinen Destination Fyn

Vores fælles rejse igennem Oplevelsesmaskinen Destination Fyn Vores fælles rejse igennem Oplevelsesmaskinen Destination Fyn. Indledning De#e er en opsamling på, hvad aktørerne i Oplevelsesmaskinen har bedrevet siden projektstart i maj 2012. Denne beskrivelse indeholder

Læs mere

xxxxx Naturen+ Idékatalog Inspiration til udvikling af helårsturisme og nye turismeprodukter

xxxxx Naturen+ Idékatalog Inspiration til udvikling af helårsturisme og nye turismeprodukter xxxxx Naturen Idékatalog Inspiration til udvikling af helårsturisme og nye turismeprodukter Idékataloget er udarbejdet som en del af helårsturismeprojektet Naturen. Redaktionen er afsluttet den 25. september

Læs mere

Økologiske oplevelser

Økologiske oplevelser Økologiske oplevelser Inspiration til satsning på kulinarisk økologi, fødevarer og landbrug issue, date Resumé Denne rapport præsenterer konceptet bag økologiske oplevelser; hvordan man igennem oplevelser

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Afrapportering. 1. workshop, Oplevelsesmaskinen 2 Svendborg den 25. september 2013

Afrapportering. 1. workshop, Oplevelsesmaskinen 2 Svendborg den 25. september 2013 Afrapportering 1. workshop, Oplevelsesmaskinen 2 Svendborg den 25. september 2013 1 Indledning Onsdag d. 25. september var 40 fynske turismeaktører mødt op til første workshop på Naturama i Svendborg i

Læs mere

Gammel Strandvej 1 9000 Aalborg Med støtte fra Tlf.: 22 46 08 85 / 61 14 13 23

Gammel Strandvej 1 9000 Aalborg Med støtte fra Tlf.: 22 46 08 85 / 61 14 13 23 Udarbejdet af Udarbejdet for Gammel Strandvej 1 9000 Aalborg Med støtte fra Tlf.: 22 46 08 85 / 61 14 13 23 1. Indledning... 1 2. Fremgangsmåde... 1 3. Målgruppe og turismetendenser... 2 3.1. Behovsdrevet

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

BYLIVSKALENDER 2015 S. 24

BYLIVSKALENDER 2015 S. 24 BYLIVSKALENDER 2015 S. 24 BYLIVSKALENDER 2015 Denne bylivskalender indbyder til oplevelser, ny viden, inspiration, dialog og overraskelser. En kalender til dig, der bor i eller besøger Køge. Tråden er

Læs mere

Bondegårdens læreplan Redigeret oktober 2014.

Bondegårdens læreplan Redigeret oktober 2014. Bondegårdens læreplan Redigeret oktober 2014. Børn gør det rigtigt, hvis de kan Forord Bondegården er en naturbørnehave, hvor børnene er ude det meste af dagen. Udendørs- og nærmiljøet er omdrejningspunktet

Læs mere

Analyse af turismen på Nordfyn

Analyse af turismen på Nordfyn Analyse af turismen på Nordfyn Denne analyse er udarbejdet for Nordfyns Kommune som en del af K-ANT -projektet. December 2013 Analyse af turismen på Nordfyn Udarbejdet af Seismonaut side 2 Turisme i skuldersæsonen

Læs mere

Leg med LYS OG HVAD KAN BOVBJERG FYR OG ANDRE KULTUR- OG TURISTAKTØRER I REGION MIDTJYLLAND LÆRE AF FYRFESTIVALEN PÅ BOVBJERG FYR?

Leg med LYS OG HVAD KAN BOVBJERG FYR OG ANDRE KULTUR- OG TURISTAKTØRER I REGION MIDTJYLLAND LÆRE AF FYRFESTIVALEN PÅ BOVBJERG FYR? Lige til kanten... IS MØRKE Leg med LYS OG HVAD KAN BOVBJERG FYR OG ANDRE KULTUR- OG TURISTAKTØRER I REGION MIDTJYLLAND LÆRE AF FYRFESTIVALEN PÅ BOVBJERG FYR? EVALUERINGSRAPPORT, UDVIKLET AF: Lige til

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Brugerindflydelse på dagsordenen. Et inspirationskatalog om brugerindflydelse i tilbud til mennesker med udviklingshæmning

Brugerindflydelse på dagsordenen. Et inspirationskatalog om brugerindflydelse i tilbud til mennesker med udviklingshæmning Brugerindflydelse på dagsordenen Et inspirationskatalog om brugerindflydelse i tilbud til mennesker med udviklingshæmning Hvad går det ud på? Kolding Kommune og Billund Kommune har i samarbejde med Socialt

Læs mere

Personaer - forstå din målgruppe

Personaer - forstå din målgruppe Personaer - forstå din målgruppe Indholdsfortegnelse Personaer - forstå din målgruppe s. 1 Foodies (Tyskland) s. 3 Foodies (Norge) s. 5 De selvbevidste (Tyskland) s. 7 De selvbevidste (Norge) s. 9 Surfere

Læs mere

MANUAL TIL FERIEKONCEPTET

MANUAL TIL FERIEKONCEPTET MANUAL TIL FERIEKONCEPTET Version 1 LIDT GODT HAR MAN DA LOV AT HA DET Kære aktør... Det er med stor fornøjelse, at vi byder din virksomhed velkommen i feriekonceptet Smag på Kongernes Nordsjælland. Med

Læs mere

Grundlæggende pædagogiske mål

Grundlæggende pædagogiske mål Grundlæggende pædagogiske mål Alsidig personlig udvikling I Spiren lægger vi op til at være et omsorgsfuldt og pædagogisk supplement til hjemmet. Vi vil skabe en tryg base for barnet, der kan være udgangspunkt

Læs mere

Flere, længere, igen og andre. Guide til flere oplevelser i området

Flere, længere, igen og andre. Guide til flere oplevelser i området Flere, længere, igen og andre Guide til flere oplevelser i området Denne publikation er støttet med midler fra Miljøministeriets Idestorm i forbindelse med udarbejdelse af en national friluftspolitik.

Læs mere

Scandic The Reef. Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter

Scandic The Reef. Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter Scandic The Reef Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter Indhold Velkommen til Scandic The Reef... 4 Inspirerende møder...5 Adventure Challenge Caribic...6 Spændende og udfordrende events...

Læs mere

Fortællinger sælger. - Sådan serverer vi Lønstrups fortællinger på sølvfade

Fortællinger sælger. - Sådan serverer vi Lønstrups fortællinger på sølvfade Fortællinger sælger - Sådan serverer vi Lønstrups fortællinger på sølvfade Forord Fortælling er et effektivt redskab i markedsføring og branding. De bedste fortællere har alle dagetiltrukket det største

Læs mere

PÆDAGOGISK UDVIKLINGSPLAN FOR BØRNEHUSET SKOVMOSEN.

PÆDAGOGISK UDVIKLINGSPLAN FOR BØRNEHUSET SKOVMOSEN. PÆDAGOGISK UDVIKLINGSPLAN FOR BØRNEHUSET SKOVMOSEN. 1. Indholdsfortegnelse 2. Indledning.... 3 3. Præsentation af dagtilbuddet... 3 3.1. Fakta om dagtilbuddet... 3 3.2. Evaluering af sidste års pædagogiske

Læs mere

Værktøjshæfte til fremtidens campingkoncepter

Værktøjshæfte til fremtidens campingkoncepter Værktøjshæfte til fremtidens campingkoncepter Værktøjshæfte til fremtidens campingkoncepter Konkurrencen om turisterne er hård. Danmark er en lille destination på det globale feriemarked. Samtidigt forandrer

Læs mere

Nyhedsbrev - maj 2011. Toppen af Danmark. Formanden har ordet. Nyt fra Naturen+ Lyset Land/Branding. Markedsføring. Nyheder fra området

Nyhedsbrev - maj 2011. Toppen af Danmark. Formanden har ordet. Nyt fra Naturen+ Lyset Land/Branding. Markedsføring. Nyheder fra området Nyhedsbrev - maj 2011 Toppen af Danmark Formanden har ordet Nyt fra Naturen+ Lyset Land/Branding Markedsføring Nyheder fra området Formanden har ordet... Efter en vinter og et forår hvor der har været

Læs mere

Langs Den Danske Riviera i

Langs Den Danske Riviera i MANUAL TIL FERIEKONCEPTET Version 1 RÅGELEJE VEJBY STRAND Langs Den Danske Riviera i GILLELEJE DRONNINGMØLLE HORNBÆK TISVILDELEJE HELSINGØR LISELEJE SNEKKERSTEN ESPERGÆRDE HUNDESTED HUMLEBÆK NIVÅ NÅR LIVET

Læs mere

Kommunikations- og formidlingsstrategi

Kommunikations- og formidlingsstrategi Kommunikations- og formidlingsstrategi For ferie- og mødekoncepter i Kongernes Nordsjælland Oktober 2012 Udgave 1, version 6 i planen Introduktion til strategien Interessenter Udfordringer i brandudviklingen

Læs mere

Inspiration til turismeaktiviteter og oplevelser

Inspiration til turismeaktiviteter og oplevelser Inspiration til turismeaktiviteter og oplevelser Idéer og koncepter udviklet i Naturen+ under indsatsområdet Temaferie 2012 1 Netværkets ideer Ideudvikling af udvalgte ideer o Kirkevandring i Vendsyssel

Læs mere

Børne- og ungekultur. i Odense. gal eller genial. & datid. børneteater. Kom til optagelsesprøve. skolen 200 år. vil med! dyreunger

Børne- og ungekultur. i Odense. gal eller genial. & datid. børneteater. Kom til optagelsesprøve. skolen 200 år. vil med! dyreunger Nyhedsbrev nr. 39 Maj - juni 2014 3 Kom til optagelsesprøve børneteater 2 Mærk historien... 4 Årskatalog kommer i maj 10 11 vild med dyreunger 5 gal eller genial Bedsteforældredag på havnen 13 tinsoldater

Læs mere