Sergent Christian Krabbe. Sergent Frederik Læssøe. Rollekort. Rollekort. (Lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er sergent.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sergent Christian Krabbe. Sergent Frederik Læssøe. Rollekort. Rollekort. (Lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er sergent."

Transkript

1 Sergent Christian Krabbe (Lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er sergent Du er ugift Du er den ældste af fem søskende, som kommer fra en officersslægt. Din onkel er General Oluf Krabbe, og din far er den berømte major Carl Frederik Krabbe, kommandør over den 9. linjebataljon, så det var klart, at du skulle gå ad militærvejen. Desværre er dine evner ret begrænsede, så du er stadig kun sergent og ikke på officersskole. Din far major Carl Frederik Krabbe deltager i slaget 6. juli 1849, hvor han bliver dødelig såret. Han dør fire dage senere på Billeshave Lazaret. Sergent Frederik Læssøe (Lærer) Du er 38 år gammel og kommer fra København Du er sergent (tidligere oberst) Du er ugift Dit fulde navn er Werner Hans Frederik Abrahamson Læssøe. Du har været stabschef (oberst)ved hærens overkommando og deltog i kampene ved Bov, Nybøl og Dybbøl. Efter nederlaget ved Egernførde 5. april 1949 blev du fjernet fra overkommandoen og er nu sergent igen. Du mener selv, at du er en fantastisk officer. Derfor finder du det passende at rådgive og belære dine overordnede. Falder i slaget på Isted Hede 25. juli 1850 som oberst.

2 Niels Ammindrup Du er 21 år gammel og kommer fra Tøstrup, Vestjylland. Du er husmand Fredrik Knudsen Du er 26 år gammel og kommer fra Sønder Bøel, Sydslesvig. Du er degn Du har et lille, fattigt husmandssted i Vestjylland, hvor du og din kone Line med nød og næppe kan bjærge føden. I har en lille søn Søren på 4 år. Du er meget stærk i troen på Gud. Du er soldat sammen med din svoger. Sammen med din kone Sophie har du tre børn, og du er degn ved kirken Bøel. Du ved, at menigheden vil hjælpe din familie med at klare sig, mens du er i hæren. Du har altid din bibel med dig og er altid klar til at læse en bøn. Din broder Peter Knudsen er også indkaldt. I har mødt hinanden i fæstningen Fredericia Falder d. 6. juli 1849 Hans navn findes i Krigergravens vestside, linje 3

3 Tønne Pedersen Du er 23 år gammel og kommer fra Indslev på Fyn. Du er gårdmand Du er gift med Marie Kirstine. I har ingen børn. Sammen har I en lille gård, som I har forpagtet fra herregården Karensminde ved Indslev på Fyn. Høsten har slået fejl de sidste par år, og det er ikke blevet bedre af at du er indkald. Du har lånt penge ved herremanden, og du skylder i forvejen at betale forpagtningsafgift til ham. Du bekymer dig derfor en hel del om dig økonomi. Lars Hansen Du er 20 år gammel og kommer fra Løvensted, Sydslesvig. Du er Karl på en gård Du er gift med Karen. Sammen bor i lille hus ved den store gård, hvor I begge to arbejder. Du ved, at Karen nok skal klare sig, men du glæder dig, til krigen er over, så du kan komme hjem. Du savner Karen rigtig meget. Karen og dig vil gerne have børn. Falder d. 6. juli 1849 Hans navn findes i Krigergravens vestside, linje 1

4 Mads Mikkelsen Du er 21 år gammel og kommer fra Houlbjerg, Østjylland. Du er skovarbejder Du er en stor og stærk mand, der er vant til at arbejde hårdt. Du har også været skytte på Rosenholm slot, så din holdning om krigen er, at sådan en smule Slesvigholstenere kan da ikke været noget problem at jage tilbage, hvor de kommer fra. Du regner ikke folk for noget, hvis de ikke er store, stærke og modige. Du er gift med Bertha, som du mødte på Rosenholm. Sammen har I drengen Adam på 4 år, og det er ifølge dig den sundeste og stærkeste dreng, der nogen sinde er blevet født. Du skal bare have klaret denne her krig så hurtig som muligt, så du kan komme hjem. Rasmus Hansen Du er 20 år gammel og kommer fra Eskildstrup, Falser. Du er karl Du er nygift. Du har haft mange forskelige job, men du er aldrig ret lang tid hver sted, for du kommer altid galt af sted, kommer til skade eller kommer til at ødelægge ting. Du er altid glad og ubekymret, så du snakker ikke så meget om din familie, men er mere på udkik efter, om der er nogen der vi spille kort eller lave et vædemål. Du vil gerne have et glas brændevin og hygge dig ved bålet sammen med dine soldaterkamerater. Falder d. 6. juli 1849 Hans navn findes i Krigergravens vestside, linje 2

5 Anders Larsen Du er 19 år gammel og kommer fra Kullerup, Vestfyn. Du er gårdmandsøn Hans Rasmussen Du er 19 år gammel og kommer fra Kaalsbæk på Lolland. Du er husmandssøn Du er 19 år og ugift, men dine forældre har lavet en aftale om, at du skal giftes med Katrine Jensdatter fra Ellested, når krigen er ovre. Sammen skal I overtage hendes forældres gård. Din ældre broder Jørgen er også indkaldt og er med General Ryes tropper. Du har ikke hørt fra ham i lang tid og er meget bekymret for ham. Du er netop blevet udnævnt til underkoporal, efter du har vist stort mod ved slagene ved Kolding og Gudsø. Du er 19 år og ugift. Du kommer fra Kaalsbæk på Lolland, hvor dine forældre har et lille husmandssted. Din bror Hans er også med i krigen. Han blev såret af tyskerne, fik benet sat af og døde ugen efter. Du ønsker at komme i kamp for at hævne din ham. Du er forlovet med Anne Petersen, og du længes efter hende. Hun er ude og tjene på en gård, hvor hun ikke bliver behandlet særligt godt.

6 Søren Sørensen Du er 21 år gammel og kommer fra Thisted, Thy. Du er karl på en gård. Jens Rasmussen Du er 25 år gammel og kommer fra Balle, Vejle. Du er gårdmandssøn Du er 21 år gammel og gift med Mathilde. I tjener begge på en stor herregård. Du er en modig mand, men du er også meget grundig og langsom. Du er ikke så stor og stærk som dine soldaterkammerater. Du er meget hjælpsom og vellidt af dine soldaterkammerater. Du er gift med Mathilde og sammen har I to drenge Mogens og Svend. Du savner dem derhjemme rigtig rigtig meget. Du er 25 år og gift med Margrete. I har en lille datter, Betty. Du er gårdmandssøn og kommer fra Balle ved Vejle. Du og din kone bor på gården, som I skal overtage, når de gamle går på aftægt. Du taler meget om gården og længes hjem til din kone. Din ven Rasmus Peder fra Folsrode er faldet i krigen. Du søger over tabet af din ven Peder. Du elsker at fortællen en god historie, og du overdriver altid lidt, når du fortæller. Dine kamerater holder meget af, når du underholder med dine historier.

7 Sofus Nimøller Du er 21 år gammel og kommer fra Stenlille på Sjælland. Du er husmand Du er gift med Petrine. I har en husmandssted i Stenlille på Sjælland. I har to børn på tre og syv år. Du er en flittig mand, som arbejder hårdt på sit husmandssted, som du har overtaget efter din mor og far. De bor stadigvæk på husmandsstedet, men er for gamle til at arbejde. Du har mistet to af dine brødre i slaget ved Bov 9. april Du ved, at krig er farlig, så du er forsigtig og tager ikke nogen chancer. Johan Levring Du er 22 år gammel og kommer fra Vig, Djursland. Du er gårdmand Du er gift med Sørine, der sad enke på gården med to halvstore børn. I har ikke fået børn sammen. Du mener, at det er din pligt at forsvare Danmark, og har mistet et par venner og kammerater, siden krigen startede i 48. Du er en sammenbidt mand, der hader tyskerne og mener, at de alle sammen skal have en gang prygl. Du brænder for at komme i kamp.

8 Niels Peter Johansen Du er 23 år gammel og kommer fra Skamstrup, Vestsjælland. Du er karl Frederik Hammer Du er 58 år gammel og kommer fra Asminderød, Nordsjælland. Du er inspektør Du er 23 år gammel og gift med Else. I tjener begge på en stor gård ved Skamstrup. I drømmer om at få jeres eget husmandssted. I har ingen børn. Du er en meget klog mand og ved, hvordan man skal begå sig. Du er dygtig til at skrive og læse, så du kunne godt bliver mere end bonde. Dit største problem er, at du altid har en frisk bemærkning, hvilket er ikke altid populært blandt officererne. Du har prøvet at få en krumslutning. Du er gift med Elisabeth Kirstine. I har fem børn: Otto Christian, som er søofficer og fire døtre, som alle er godt gift. Du er oplært smed, men er nu inspektør ved skovvæsenet i Nordsjælland med ansvar for Esrum Kanal. Du er krigshelt fra krigen i 1807, hvor du var mesterskytte, men nu kniber det lidt med synet. Du nyder stor repekt for din indsats, derfor bliver du også tildelt let arbejde.

9 Niels Peder Christian Holsøe Du er 23 år gammel og kommer fra København, Nordsjælland. Du er murer. Du er forlovet med Emilie Charlotte Klentz. Du går på Kunstakademiet i København, hvor du gerne vil uddanne dig til arkitekt. Du har meldt dig til krigen for at kæmpe for Danmark og er overbevist om, at I vinder krigen. Du er en stor og stærk soldat, som nok skal klare sig. Dine soldaterkamerater kan stole på dig. Marius Gad Du er 22 år gammel og kommer fra Kolding. Du er student Du er forlovet med Emilie Agnete Foss Du er en lidt doven mand. Du er meget grundig og derfor langsom. Du er en dygtig til det med tal og bøger og er i gang med at læse statsvidenskab. Det er lidt voldsom for dig at være kommet under åben himmel, langt væk fra den trygge læreranstalt. Du er ikke så hjælpsom og er heller ikke så stor og stærk som dine soldaterkammerater, men du er en god kammerat.

10 Frederik Dreier Du er 22 år gammel og kommer fra København Du er medicinstuderende Du er ugift Du kommer fra en velstillet familie. Din far er Advokat, men er for to år siden bleven indlagt med melankoli på sindssygeanstalten i Slesvig. Du er meget opsat på at hjælpe de svage og syge og taler altid deres sag. Det er en selvfølge, at du er i samarittertjenesten. Du bekymer dig en del om dine forældre: Din mor, som er alene med dine to yngre brødre i København, og din far som er i Slesvig, fjendens land. Du har altid en kvik bemærkning, og det er ikke altid lige heldigt i den danske hær. Hans Albretsen Du er 26 år gammel og kommer fra Næstved Du er karl Du er ugift Du er gårdmandssøn, men du er den yngste, så du er sendt tidligt ud og tjene. Du vil gerne til København og lære et håndværk, når krigen er ovre. Du er meget veltalende, og hvis der er en diskussion mellem dig og dine kamerater, er det dig, der vinder. Du tror fuldt og fast på, at Danmark vinder krigen. Det kan ikke gå galt: Gud vil støtte kongen og fædrelandet.

11 Christen Petersen Aaberg Du er 30 år gammel og kommer fra Vemb, Vestjylland. Du er gårdmandssøn Du er forlovet med Kristine Zilstorff, som er datter af en proprietær. Du er en stolt, stærk og stædig person. Der er gode egenskaber, når man er bondemand i Vestjylland, men ikke altid lige godt i den danske hær. Når krigen er ovre, skal du giftes, og I skal bo og arbejde på dine forældres gård, som du også skal overtage. Du er et meget troende menneske. Du ved at Gud holder hånden over dig og dansken. Du har altid din bibel med dig, og du læser gerne op fra den. Valdemar Mønster Du er 27 år gammel og kommer fra København. Du er soldat Du kommer fra Den Kongelige Militære Højskole, hvor du lige er startet. Du ved at, du skal have en militærkarriere. Der kommer ikke til at gå langt tid, før du bliver forfremmet, for du er en dygtig og pligtopfyldende soldat. Du har meget stor kampiver, og vil gerne i krig så hurtig som muligt. Du har ikke meget forståelse for dem, der ikke kan finde ud af tingene. Efter din mening skal alle mænd kunne håndtere et skydevåben, så de kan forsvare fædrelandet. Du er forlovet med Hansine Martine Spang, men brylluppet må vente, til Danmark har sejret.

12 Lars Lange Du er 24 år gammel og kommer fra Svendborg. Du er lærer/jernstøber Carl Bøgh Du er 22 år gammel og kommer fra København. Du er tegner Du er ugift Du er forlovet med Margrethe Marthea Quist. Du har arbejdet som huslærer hos en jernstøber i Nykøbing Falster. Ved siden af din lærergerning er du blevet uddannet i jernstøberfaget. Du har en meget stor tro på dig selv. Når krigen er ovre, vil du tilbage til Svendborg, hvor du vil starte dit eget jernstøberi, om Gud vil. Du nedstammer fra en hostensk bondeslægt, og du har stadigvæk slægtninge i Holsten, som måske også er med i krigen. Det tænker du meget over, for du skulle nødig skyde nogle slægtninge. Du er tegner ved en avis i København, men du følte det som din pligt at melde dig som frivillig. Du er en stille og rolig person, som altid tegner, når der er mulighed for det. Du har et godt øje til en pige i København, som hedder Anne Cathrine Sophie Henriette Møller. Hun er datter af en herredsfoged, så du er godt klar over, at hun ikke får lov til at gifte sig med en tegner. Når krigen er ovre, må du blive til noget, så du kan blive gift med Anne.

13 Carlo Dalgas Du er 24 år gammel og kommer fra Napoli/Købehavn. Du er kunstmaler Du er ugift. Du kommer fra en velstillet købmandsfamilie. Din far er italiensk og din mor dansk. Du er allerede en anerkendt dyremaler og tegner og har udstillet flere gange i København. Du er en god soldat og afholdt af dine kamerater. Du skal nok blive forfremmet en dag. Bliver hårdt såret d. 31. december 1850 under krigens sidste kamp ved Mysunde. Dør den 2. januar 1851 som premierløjtnant. Ernst von Voss Du er 23 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er gårdmand Du er ugift. Du er af dansk adelsslægt, og din far er major Gustav Wilhelm Heinrich von Voss. Som 19-årig bliver du landbrugsuddannet og overtager gården Jomfrubakken ved Mariager. Du vil ikke blive ved med at være bonde, for du er både klog og opfindsom. Du skal også nok blive forfremmet, for din far har sørget for, at du kommer ind på Officersskolen snarest muligt. Selvom du kommer fra en fin familie, har du det godt med dine kammerater, også selv om du sommetider er doven og ikke får gjort det, du skal. Din far er jo major.

14 Jens Enslev Du er 25 år gammel og kommer fra Visserup på Fyn. Du er gårdmand Du er gift med Ane Catrine Mikkelsdatter. I har en lille datter Grethe på 5 år. Hende taler du meget om. Du savner Ane og Grethe frygtelig meget og længes hele tiden hjem. Det bedste, der kan ske, er når der kommer brev hjemmefra. I har overtaget Anes forældres gård. Du tænker og snakker tit om, hvordan de nu skal klare det derhjemme, hvis krigen ikke er færdig til høsten. Hvordan skal I så klare det? Det kan kun Gud vide. Rasmus Andersen Du er 21 år gammel og kommer fra Skærbæk, Midtjylland. Du er gårdmand Du er gift med Ellen Johanne Pedersdatter. Sammen har I 2 drenge: Peder på 2 år og Anton på 1 år. I har en lille forpagtningsgård Du er en stor, stærk bonde og en dygtig rytter, som gerne vil være dragon og have krigen overstået. Det er ikke så vigtig for dig, hvad krigen går ud på; du vil bare gerne hjem til høsten, for der er store problemer med at samle penge nok sammen til forpagtningsafgiften. Du håber, at Gud holder hånden over dig og din familie. Bliver skudt og dør i Rytterfægtningen 31. maj 1849 på Aarhus Mark som Dragon.

15 Peter Andersen Jenstrup Du er 24 år gammel og kommer fra Vallensved, ved Næstved Du er slagter Du er gift med Maren Andersen. I har ingen børn. I har en lille slagterforreting i Næstved, som I har overtaget efter Marens forældre. Maren passer forretningen, og du tager rundt til bønderne, hvor du slagter og køber kød til forretningen. Du har meldt dig, fordi flere af dine kunder bliver ved med at sige: Sådan en sund, rask og stærk mand, skal da kæmpe for Danmark Peter falder den 30. juni 1849 nord for Fredericia. Der er rejst en mindesten på stedet. Peter Hansen Du er 19 år gammel og kommer fra Ovtved, Vestsjælland. Du er karl Du er ugift. Du er stor og stærk og arbejder på gårdene rundt om Ovtved. Du er en dygtig og arbejdssom mand, så du mangler aldrig arbejde. Du og din store bror Carl Christian er blevet indkaldt. Carl Christian blev indkaldt sidste år, så han har været med i flere slag, og du er meget stolt af ham. Desværre faldt han den 7. maj i kampene ved Gudsø. Du er opsat på at hævne din broders død. Falder d. 6. juli Hans navn findes i Krigergravens vestside, linje 2. Der er rejst en mindesten over broren ved Gudsø.

Rollekort. Sergent Christian Krabbe. (Lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er sergent. Du er ugift

Rollekort. Sergent Christian Krabbe. (Lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er sergent. Du er ugift Sergent Christian Krabbe (Lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg Du er sergent Du er ugift Du er den ældste af fem søskende og kommer fra en officersslægt. Din onkel er General Oluf Krabbe, og

Læs mere

Rollekort. Sergent Christian Krabbe. (Skal spilles af en lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er sergent.

Rollekort. Sergent Christian Krabbe. (Skal spilles af en lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er sergent. Sergent Christian Krabbe (Skal spilles af en lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg Du er sergent Du er ugift Du er den ældste af fem søskende og kommer fra en officersslægt. Din onkel er General

Læs mere

Grønholtvej 49, Vågemosegård

Grønholtvej 49, Vågemosegård Grønholtvej 49, Vågemosegård Matrikelnumre: Matr.nr. 6, nu 6 a og 8 Lønholt by, Grønholt sogn, som er på 19.6222 m2. Der er tale om en firlænget gård, hvor dele af bygningerne til landbrugsproduktion er

Læs mere

Pileagergård ligger på matr. 5 i den sydvestlige del af Årslev, og Stabjerggård i den østlige del af Årslev (Kort fra 1879) Se matrikelkort side 42.

Pileagergård ligger på matr. 5 i den sydvestlige del af Årslev, og Stabjerggård i den østlige del af Årslev (Kort fra 1879) Se matrikelkort side 42. Ane 4 og 5 Niels Hansen og Johanne Elisabeth Pedersen Niels Hansen var født 12 feb 1849 på Pileagergård i Årslev, Sorø amt, som ældst i en søskendeflok på 6, han var søn af gårdmand Hans Hansen (1819-1896)

Læs mere

Kongevejen 79. eksisterer ej længere. Matrikel nummer. Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b.

Kongevejen 79. eksisterer ej længere. Matrikel nummer. Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b. Kongevejen 79 eksisterer ej længere Matrikel nummer Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b. Er i dag lagt under Kildegården, Kongevejen 79, 3480 Fredensborg Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Landmand

Læs mere

No. 13 Mette Kirstine Pedersen

No. 13 Mette Kirstine Pedersen Mette Kirstine Pedersen Forældre: nr. 26 Søren Dahl Knudsen og nr. 27 Else Dahl Knudsen Børn: Else Pedersen, Niels Dahl Pedersen, nr. 6 Ove Pedersen, Aksel Pedersen og Ejnar Pedersen Navn Født Døbt Faddere

Læs mere

Optegnelse. på folketallet m.v. i Thurø Sogn under Sunds Herred (eller Birk) i Svendborg Amt, den 18. februar 1834.

Optegnelse. på folketallet m.v. i Thurø Sogn under Sunds Herred (eller Birk) i Svendborg Amt, den 18. februar 1834. Optegnelse på folketallet m.v. i Thurø Sogn under Sunds Herred (eller Birk) i Svendborg Amt, den 18. februar 1834. By eller sted med anførsel Næringsvej, af gårde, huse o. s. v. Navn Alder Ægtestand stilling

Læs mere

No. 67. : Else Jensdatter. Carl Blochs radering - Konen med Spurvene (Her En smuk gammel aftægtskone)

No. 67. : Else Jensdatter. Carl Blochs radering - Konen med Spurvene (Her En smuk gammel aftægtskone) Else Jensdatter Carl Blochs radering - Konen med Spurvene (Her En smuk gammel aftægtskone) Forældre Børn : nr. 134 Jens Christensen og nr. 135 Anna Nielsdatter. : Anna Andersdatter, Kjiersten Andersdatter,

Læs mere

Familiegrupperapport for Jens Jørgensen og Mette Rasmusdatter Mand Jens Jørgensen 1

Familiegrupperapport for Jens Jørgensen og Mette Rasmusdatter Mand Jens Jørgensen 1 Mand Jens Jørgensen 1 Født Før 19 Jan. 1744 Lumby, Lunde, Odense 2 Dåb 19 Jan. 1744 Lumby, Lunde, Odense 2 Død 27 Apr. 1803 Lumby, Lunde, Odense 3 Begravet 30 Apr. 1803 Lumby, Lunde, Odense 3 Far Jørgen

Læs mere

Sorten Vennekildegårdsæble nævnes omkring 1885, stammer fra Vennekildegård, Grønholtvej 31

Sorten Vennekildegårdsæble nævnes omkring 1885, stammer fra Vennekildegård, Grønholtvej 31 Grønholtvej 31 Vennekilde Matrikelnummer: Matr.nr. 6a Grønholt by, Grønholt sogn, arvefæstegård, som er på 189954 m2, heraf vej 8160 m2. Det var oprindelig gård nr. 5. Vennekilde har engang sammen med

Læs mere

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Ifølge matriklen i 1664 hørte gården til Jomfruens Egede, fæsteren var Niels Pedersen, gårdens hartkorn angives til 4 td 5 sk. Ifølge Matriklen i 1680 hørte

Læs mere

Odense Bispestols gods, skifter 1731-1835

Odense Bispestols gods, skifter 1731-1835 1 Odense Bispestols gods, skifter 1731-1835 Knud Jeppesen, Snestrup, Pårup, 13-09-1782, I-2 (5) i far Jeppe Olesens gård ~ Dorthe Andersdatter, lavværge skoleholder Christian Seidler, Snestrup Jeppe Knudsen

Læs mere

Grønholtvej 48 Kirkedal

Grønholtvej 48 Kirkedal Grønholtvej 48 Kirkedal Matrikelnummer Matr.nr. 29 Grønholt by, Grønholt sogn husplads med have. Ejendommen er på 1556 m2. Ejendommen er opført omkring 1900 i 2 plan med stråtag og siden moderniseret.

Læs mere

Aner til Maren Madsen

Aner til Maren Madsen 1. generation 1. Maren Madsen, datter af Gårdmand Mads Christensen og Mette Christensdatter, blev født den 1 Mar. 1851 i Dalbyover Sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 13 Mar. 1851 i Hjemmet, døde den

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Enghavegaard, Borup, matrikel 7

Enghavegaard, Borup, matrikel 7 https://www.slaegtogdata.dk/kilder/afskrevne-kilder/praestoeamt/enghavegaard-borup-matr-7 Enghavegaard, Borup, matrikel 7 Præstø amt, Fakse herred, Sønder Dalby sogn - kildeafskrift doneret af Arne Hansen,

Læs mere

Bøssehøjgård, arvefæstegård

Bøssehøjgård, arvefæstegård 82 Bøssehøjgård, arvefæstegård Matrikelnummer: Matr.nr. Oprindelig nr. 8, nu 7c og 8 a Lønholt by, Grønholt Matr.nr. 8a er på 12.702 m2, heraf vej 843 m2 matr.nr. 7c er på 46.313 m2, her af vej 792 m2

Læs mere

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen og hustru Karen Marie Jørgensen.

Læs mere

Anebog for Anders Liisbergs plejefar Jens Pedersen Bøge

Anebog for Anders Liisbergs plejefar Jens Pedersen Bøge Anebog for Anders Liisbergs plejefar Jens Pedersen Bøge Udført af Karsten Thorborg, 2009 http://kt.mono.net Introduktion 1 Anders Liisberg var resultat af et møde i Randers mellem dyrlægen Niels Peter

Læs mere

Efterkommere af Karen Marie Jørgensen og Hans Sørensen Afsnit 1. Afsnit 1. Marie, Anton og Hans

Efterkommere af Karen Marie Jørgensen og Hans Sørensen Afsnit 1. Afsnit 1. Marie, Anton og Hans Afsnit 1 Afsnit 1 Marie, Anton og Hans 9 Afsnit 1 10 Karen Marie Jørgensen, født 11. maj 1858 på Tindinge banke i Tjørnelunde, Holbæk amt, datter af husmand Jørgen Madsen (1825-1891) og hustru Juliane

Læs mere

Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård

Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård Matrikelnumre: Matrikel nr. 10 Lønholt by, Grønholt sogn, Nu 10a Lønholt By, Grønholt sogn, Det oprindelige nummer: 13. Matr.nr. 10a er

Læs mere

Aner til Husmand Poul Christian Kondrup Madsen

Aner til Husmand Poul Christian Kondrup Madsen 1. generation 1. Husmand Poul Christian Kondrup Madsen, søn af Husmand & Slagter Mads Christensen Greve og Marie Cathrine Hansdatter, blev født den 9 Apr. 1855 i Vindblæs Sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt

Læs mere

Grønholtvej 88. hus med grund og haveplads. Matrikelnummer:

Grønholtvej 88. hus med grund og haveplads. Matrikelnummer: Grønholtvej 88 hus med grund og haveplads Matrikelnummer: Matr.nr. 66 Lønholt by, Grønholt sogn, som er på 1458m2 og 3 e Lønholt by, Grønholt sogn, som er på 846m2. Ejendommen er et fritliggende enfamilieshus,

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Dette værk er downloadet fra Slægtsforskernes Bibliotek

Dette værk er downloadet fra Slægtsforskernes Bibliotek Dette værk er downloadet fra Slægtsforskernes Bibliotek Slægtsforskernes Bibliotek er en del af foreningen DIS-Danmark, Slægt & Data. Det er et special-bibliotek med værker, der er en del af vores fælles

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

Folketælling 1840 Over Tandslet

Folketælling 1840 Over Tandslet Folketælling 1840 Over Tandslet Præste- 1 Mathias Gundemann Bering 44 gift Præst bolig 2 Ingeborg Cathrine Margrethe Petersen 37 gift hans kone Nr.1 3 Christine Birgitte Bering f. Sabro 64 enke hans moder,

Læs mere

Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826

Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826 Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826 Stensgaard, under Brahesborg, skifteprotokol I-2, 1751-1777 Uddrag - Drejø skifter Peder Nielsen, gdm, Drejø, 984, 16.12.1763 ~ Maren Hansdatter,

Læs mere

Bodil Thomasdatter i Tyrsting for lejermål i Hørup i Hatting sogn, udlagde Søren Hansen 1748 12a Døbt

Bodil Thomasdatter i Tyrsting for lejermål i Hørup i Hatting sogn, udlagde Søren Hansen 1748 12a Døbt 1743 2a Døbt Laurids Sørensen Messing? Hyrde og Anne Hansdatter i Tyrsting - Sidsel nr 1 1743 2a Døbt Christen Nielsen og Birgitte Pedersdatter i Heftholm nu til huse hos Peder Sørensen Snedker i Tyrsting

Læs mere

I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter Mortensen.

I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter Mortensen. 15. februar 2014 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter & Peter Mortensen I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter

Læs mere

Folketælling Grene 1834

Folketælling Grene 1834 Billund Bye, 1. familie en gård Hans Jessen, 64, g, gårdmand Mette Christensdatter, 56, g, hans kone Hans Nielsen, 24, u, stedsøn, står for gårdens drift Maren Nielsdatter, 31, u, steddatter, forældrene

Læs mere

Generation IV Ane nr. 16/17. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Søren Pedersen og Maren Jespersdatter 6

Generation IV Ane nr. 16/17. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Søren Pedersen og Maren Jespersdatter 6 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Søren Pedersen og Maren Jespersdatter 6 Oversigt over kildemateriale 10 Kildemateriale 12 Peder Sørensen / Anne M. Pedersdatter Jesper Olsen & Maren

Læs mere

Anne Hansdatter: Født 16/ i Kirkerup sogn, Sorø amt. Død 2. maj 1910 i Aarslev sogn, Svendborg amt.

Anne Hansdatter: Født 16/ i Kirkerup sogn, Sorø amt. Død 2. maj 1910 i Aarslev sogn, Svendborg amt. Ane Hansdatter og Hans Christensen Anne Hansdatter: Født 16/4 1834 i Kirkerup sogn, Sorø amt. Død 2. maj 1910 i Aarslev sogn, Svendborg amt. Hans Christensen: Født i Boeslunde 9. januar 1836. Død 8. juli

Læs mere

Forstadsmuseet - Stamtræ

Forstadsmuseet - Stamtræ Page 1 of 24 Søren Nielsen Jydes Stamtræ Christopher 1682-??, Anne Sørensdatter 1683-??, ~Rasmus Olsen, Smørumovre Hans 1689-??, Lars 1690-??, Niels Madsen 1717-1789 Gift med Kirsten Christensdatter Ellen

Læs mere

Løjtved skifteprotokol 1744-1753

Løjtved skifteprotokol 1744-1753 1 Løjtved skifteprotokol 1744-1753 Anders Nielsen Møller, Stenstrup, 2, 31-08-1744 ~ Dorthe Jørgensdatter, lavværge broder Jens Jørgensen, Rødme Arvingerne er hans moder og søskende: Johanne Hansdatter

Læs mere

Sørupvej 48 Sørup, Fredensborg

Sørupvej 48 Sørup, Fredensborg Sørupvej 48 Sørup, Fredensborg Sørup Vaskeplads set mod Esrum Sø ved indkørslen til Sørupvej 62, 1918. Fotograf ubekendt. Matrikelnummer Matr.nr. 20 Sørup by, Grønholt sogn, som er på 606 m2. jordløst

Læs mere

90. Jens Rasmusen. Bryllup

90. Jens Rasmusen. Bryllup 90. Jens Rasmusen Blev født i 1759 i Espe sogn. Hans forældre var Rasmus Nielsen og Birthe Rasmusdatter. Han blev døbt Dom. past nativit X di (Søndag efter kristi fødsel = 30. december) 1759. Baaren af

Læs mere

Heden familietræ. 1) Heden familien. 2) Lars Jensens forældre

Heden familietræ. 1) Heden familien. 2) Lars Jensens forældre Heden familietræ 1) Heden familien Denne beskrivelse af Heden-slægten tager udgangspunkt i karetmager Lars Jensen, der i 1905 fik tilladelse til at anvende navnet Heden. Beskrivelsen omtaler Lars Jensens

Læs mere

Grønholtvej 60A Lollandsgården eller Laalandsgården

Grønholtvej 60A Lollandsgården eller Laalandsgården Grønholtvej 60A Lollandsgården eller Laalandsgården Matrikelnummer: Matr.nr. 8 a Grønholt by, Grønholt sogn, arvefæstegård. Matr.nr. 8g blev frasolgt i 1887. Matr.nr. 8a er på 311599 m2, heraf vej 6368

Læs mere

Grønholtvej 64. Matrikelnummer. Matr.nr. 7c og 8d Grønholt by, Grønholt sogn, en parcel fra Vansbækgården, Matr.nr. 7c er på , heraf vej 1460 m2

Grønholtvej 64. Matrikelnummer. Matr.nr. 7c og 8d Grønholt by, Grønholt sogn, en parcel fra Vansbækgården, Matr.nr. 7c er på , heraf vej 1460 m2 Grønholtvej 64 Matrikelnummer Matr.nr. 7c og 8d Grønholt by, Grønholt sogn, en parcel fra Vansbækgården, Matr.nr. 7c er på 4.3748, heraf vej 1460 m2 Matr.nr. 8d er på 1.2348 m2, heraf vej 595 m2 Fotos

Læs mere

Generation VII Ane nr. 140/141. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Knud Pedersen og Maren Rasmusdatter 4

Generation VII Ane nr. 140/141. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Knud Pedersen og Maren Rasmusdatter 4 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Knud Pedersen og Maren Rasmusdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Ane nr. Knud Pedersen & Maren Rasmusdatter Saaderup 140/141

Læs mere

1.4. Maren Olesdatter. Aner Maren Nielsdatter - Maren Olesdatter. Eva Kristensen Marts udgave MAREN OLESDATTER "1

1.4. Maren Olesdatter. Aner Maren Nielsdatter - Maren Olesdatter. Eva Kristensen Marts udgave MAREN OLESDATTER 1 Maren Olesdatter Aner Maren Nielsdatter - Maren Olesdatter Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave MAREN OLESDATTER "1 Maren Olesdatter *1789-1853 Maren Olesdatter blev født den 1. november 1789 i Lydum. Hun

Læs mere

Aner til Agathe Line Hansen

Aner til Agathe Line Hansen 1. generation 1. Agathe Line Hansen, datter af Daglejer Jørgen Hansen og Karen Dorthe Larsen, blev født den 21 Okt. 1870 i Ejby Sogn, Vends Herred, 1 blev døbt den 14 Dec. 1870 i Hjemmet, døde den 17 Sep.

Læs mere

gift 13/ Ærøskøbing Rasmus Lauritsen Nielsen Styrmand f.29/3 1837, Ærøskøbing omkring 1867, druknet

gift 13/ Ærøskøbing Rasmus Lauritsen Nielsen Styrmand f.29/3 1837, Ærøskøbing omkring 1867, druknet Er der tilgangslister for Ærøskøbing 1801-1827? 05a Rasmus Lauritsen Nielsens søskende Rasmus Nielsen (ældre) Smed * 16/8 døbt 18/10 1801Humble 30/4 1860 Ærøskøbing gift 13/2 1835 Ærøskøbing Johanne Christine

Læs mere

1674 søn Christen Mogensen Brøllund født i Brøllund i Nysogn i Ringkøbing Amt

1674 søn Christen Mogensen Brøllund født i Brøllund i Nysogn i Ringkøbing Amt Side 1 1670 søn Lars Mogensen Brøllund født 1671 1672 1673 1674 søn Christen Mogensen Brøllund født i Brøllund i Nysogn i Ringkøbing Amt 1675 1676 1677 1678 1679 1680 1681 1682 1683 1684 1685 1686 1687

Læs mere

Familiegrupperapport for Jens Pedersen og Karen Nielsdatter Mand Jens Pedersen 1

Familiegrupperapport for Jens Pedersen og Karen Nielsdatter Mand Jens Pedersen 1 Mand Jens Pedersen 1 Født Omkr 1781 2 Dåb 7 Jan. 1781 Søndersted, Merløse, Holbæk 3 Død 7 Okt. 1831 Kirke Eskilstrup, Merløse, Holbæk 2 Begravet 9 Okt. 1831 Kirke Eskilstrup, Merløse, Holbæk 2 Ægteskab

Læs mere

No. 53 Mette Kirstine Hansen Knudsen

No. 53 Mette Kirstine Hansen Knudsen Mette Kirstine Hansen Knudsen Forældre: Børn: nr. 106 Laust Adamsen og nr. 107 Hansine Kirstine Nicoline Adamsen, født Hoff. Hans Knudsen, Karen Knudsen, Lars Adam Knudsen, Jens Peter Knudsen, Karen Knudsen,

Læs mere

Søren Rasmussens hustru Karen Jensdatter og Niels Frandsens hustru Maren Christensdatter begge i Tyrsting for? Døbt

Søren Rasmussens hustru Karen Jensdatter og Niels Frandsens hustru Maren Christensdatter begge i Tyrsting for? Døbt 1723 2 Døbt Jens Jensen gårdmand og Anne Christensdatter i Tyrsting - Maren 1723 2 Døbt Niels Sørensen Frandsen husmand og Karen Sørensdatter i Tyrsting - Søren 1723 2 Begravet Rasmus Rasmussen soldat

Læs mere

Damgaard, Vandborgvej 45

Damgaard, Vandborgvej 45 , Vandborgvej 45 FT.1787 Peder Olufsen, 42 år, gift, madfader, fæstebonde. Magrethe Christensdatter, 36 år, madmoder. Poul Pedersen, 8 år, søn. Jens Gregersen, 44 år, tjenestekarl. Inger Christensdatter,

Læs mere

Søren Vejrup husmand 49 år Husmand Sinnet Christensdatter hans kone Ane Jensdatter enke af 1.ægteskab

Søren Vejrup husmand 49 år Husmand Sinnet Christensdatter hans kone Ane Jensdatter enke af 1.ægteskab Folketællingsliste 1787 Aike Niels Mathiesen husbond 46 år Bonde og gårdbeboer Gyde Christiansdatter madmoder 54 -- Mathias Nielsen deres søn 19 år Karen Nielsdatter -- datter 15 år Ane Pedersdatter 66

Læs mere

Grønholtvej 57, hus med jordlod og vang. Matrikelnummer:

Grønholtvej 57, hus med jordlod og vang. Matrikelnummer: Grønholtvej 57, hus med jordlod og vang Matrikelnummer: Det oprindelige matrikelnummer var matr.nr. 58, men det er nu opdelt i 58a og 58b Lønholt ny, Grønholt sogn. Det ser ud til at det sker omkring 1940.

Læs mere

Lønsømadevej 15 Greisbjerg boel nr. 64

Lønsømadevej 15 Greisbjerg boel nr. 64 Lønsømadevej 15 Greisbjerg boel nr. 64 Viet den 2. aug. 1754. Christen Petersen * 1725, søn af Peter Hansen og Anna Christensdatter Margrethe Hansdatter. 1. Jørgen Christensen * dec. 1754, død nov. 1755.

Læs mere

Christina Pedersen 2010-01 side - 1

Christina Pedersen 2010-01 side - 1 Christina Pedersen 2010-01 side - 1 Navn og anenummer: 162 1728/1730 Født Christian Sigfred Henricksen Lindberg Jeg ved ikke hvor han er født henne 20-7-1750 Han bliver gift 1. gang med Sara Marie Olsdatter

Læs mere

Matr.nr. 25 - Vest for smedjen

Matr.nr. 25 - Vest for smedjen Matr.nr. 25 - Vest for smedjen Matr.nr. (1808) Status (1808) Jordareal Bygninger (1859) Beliggenhed 25, Vester Egede by og sogn Fæstehus Ejer: Gisselfeld Kloster 1.880 kvadratalen = 733 m2 + jordlod syd

Læs mere

MATR. NR. 16A (1844) FOLKETÆLLINGER 1801-1930. 1801 Andersen Knudsdatter

MATR. NR. 16A (1844) FOLKETÆLLINGER 1801-1930. 1801 Andersen Knudsdatter MATR. NR. 16A (1844) FOLKETÆLLINGER 1801-1930. 1801 Andersen Knudsdatter Kristen Kirsten 64 år, Kristen Andersen, gift, husbonde, bonde og gårdbeboer. 77 år, Kirsten Knudsdatter, gift, hans kone 31 år,

Læs mere

JP Iver Pedersen, Kolding

JP Iver Pedersen, Kolding JP 30-1774 Iver Pedersen, Kolding Iver Pedersen født: ca 1774 KB Kolding (Brusk / Vejle) 1768 op 156 Iver Pedersen døbt MULIGHED KB Kolding (Brusk / Vejle) 1834 op 271 nr 14 Iver Pedersen død 26/12 Død:

Læs mere

Bjerget Havnevej 15. Errindlev Matr.19a.

Bjerget Havnevej 15. Errindlev Matr.19a. Bjerget Havnevej 15. Errindlev Matr.19a. (E-R) 1779 Søndag den 18 Juli KNUD døbt, Mads Ottesens liden Søn i Errindlev, båren af Mads Dues Hustru ibid: Faddere: Rasmus Marqvorsen i Errindlev, Hans Krog

Læs mere

No. 66. : Anders Nielsen (Smed). Tegning fra ca F. Larsen prospect.

No. 66. : Anders Nielsen (Smed). Tegning fra ca F. Larsen prospect. Anders Nielsen (Smed) Tegning fra ca. 1800 - F. Larsen prospect. Frihedsstøtten rejst i perioden 1792-1797 af Kong Frederik den 6. som monument til minde om stavnsbåndets ophævelse i 1788. Forældre Børn

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Grønholtvangen 27 Gammel Torp

Grønholtvangen 27 Gammel Torp Grønholtvangen 27 Gammel Torp Matrikelnummer Matr.nr. 6c og 6m Grønholt by, Grønholt sogn, arvefæste, parcel fra Vennekilde. Matr.nr. 6c er på 4.0407 m2 Matr.nr. 6m er på 4628m2 Ejendommen er vistnok nedbrændt

Læs mere

Hus - Nr Egedevej 124

Hus - Nr Egedevej 124 Hus - Nr. 11 - Egedevej 124 Ejendom Matr.nr. Parcelhus 11 og 3-c, Frenderup By Areal Matr.nr. 11 = 610 m 2 Matr.nr. 3-c = 682 m 2 Noter Indtil 1904 lejehus/fæstehus under Jomfruens Egede Gods Bygninger

Læs mere

Aner til Karen Jensen

Aner til Karen Jensen 1. generation 1. Karen Jensen, datter af Husmand Jens Jensen og Kirsten Olesen, blev født den 20 Nov. 1885 i Ø. Tørslev sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 2 Dec. 1885 i Hjemmet, og døde efter 1930.

Læs mere

Nørelykkevej 24 boel 69. På præstekort hus 8

Nørelykkevej 24 boel 69. På præstekort hus 8 Nørelykkevej 24 boel 69. På præstekort hus 8 Viet den 25.04.1750 Hans Christensen ca. 1713. Anna Sophie Christens datter *. Okt. 1727, datter af Christen Poulsen og Mette Petersdatter Lønsømadevej 44 Deres

Læs mere

Aner til Boelsmand Peder Kristian Pedersen

Aner til Boelsmand Peder Kristian Pedersen 1. generation 1. Boelsmand Peder Kristian Pedersen, søn af Indsidder Peder Pedersen og Mariane Michelsen, blev født den 5 Jun. 1883 i Gjerlev sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 10 Jun. 1883 i Hjemmet,

Læs mere

Kongevejen 100. Davrehøjshuus, arvefæste. Matrikelnummer. matr.nr. 46a Lønholt, Grønholt på m2. Fotos af ejendommen

Kongevejen 100. Davrehøjshuus, arvefæste. Matrikelnummer. matr.nr. 46a Lønholt, Grønholt på m2. Fotos af ejendommen Kongevejen 100 Davrehøjshuus, arvefæste Matrikelnummer matr.nr. 46a Lønholt, Grønholt på 12.792 m2. Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Skøde af 4.6.2012 til Agnete Devantier Vedsted-Jacobsen. 2.

Læs mere

Aner til Anders Peter Andersen

Aner til Anders Peter Andersen 1. generation 1. Anders Peter Andersen, søn af Arbejdsmand Karl Peter Andersson og Karen Marie Larsen, blev født den 29 Jul. 1876 i Gjerning sogn, Houlberg Herred, 1 blev døbt den 30 Jul. 1876 i Hjemmet,

Læs mere

Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse

Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse Jensine Cathrine Hansen (født Christensen) bliver født i Ommel ved Marstal på Ærø den 9. januar 1843. Hendes forældre er Matros Jens Christensen af Ommel

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

Kongevejen 41. Timesgård, arvefæstegård. Matrikelnummer:

Kongevejen 41. Timesgård, arvefæstegård. Matrikelnummer: Kongevejen 41 Timesgård, arvefæstegård Matrikelnummer: Matrikel nr. 18 Lønholt by, Grønholt sogn, nu matr. 18a Lønholt by, Grønholt sogn, som er på 11.498m2.. Afgav 15. april 1874 matr.nr. 18d Lønholt

Læs mere

Kærvej Nr.15. Errindlev. Matr.Nr.8a. (E-F)

Kærvej Nr.15. Errindlev. Matr.Nr.8a. (E-F) Kærvej Nr.15. Errindlev. Matr.Nr.8a. (E-F) (E-FA) Mads Olsen født 1730.. 1765 Tirsdagen den 19 Marts Trol: Land -Soldat Mads Olsen og Hans Fynbos Enke Kirsten Mikkelsdatter, begge af Sjælstofte. Sponsores:

Læs mere

115. Claus Ernst Belkin var på Drabæks mølle ved barnets fødsel f. død

115. Claus Ernst Belkin var på Drabæks mølle ved barnets fødsel f. død 24 5. Claus Ernst Belkin var på Drabæks mølle ved barnets fødsel (][) Cathrine Pedersdatter barn: Maria Sophia Belkin 29.5.1803 6. Andreas Jørgensen i Lunderskov Skovhus (][) Kirsten Pedersdatter børn:

Læs mere

Nielstrup skifteprotokol 1719-1759

Nielstrup skifteprotokol 1719-1759 Nielstrup skifteprotokol 1719-1759 Hans Hansen, Ollerup, 4, 13.01.1719 ~ Anne Pedersdatter, lavværge Rasmus Rasmussen i Toftegård Maren Hansdatter ~ Andreas (Grønning) Kirstine Hansdatter, 24 år, værge

Læs mere

Oldvejen 16. Oldenhuset, arvefæste. Matrikelnummer

Oldvejen 16. Oldenhuset, arvefæste. Matrikelnummer Oldvejen 16 Oldenhuset, arvefæste Matrikelnummer Matrikel nr. 25 Lønholt By, Grønholt sogn. Oprindelig matr.nr. 3d og 25 Lønholt by, Grønholt sogn, nu sammenlagt til matr.nr. 25 Lønholt by, Grønholt sogn.

Læs mere

De Slesvigske Krige og Fredericia

De Slesvigske Krige og Fredericia I 1848 bestod det danske rige ikke kun af Danmark, men også blandt andet af hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg, hvor den danske konge bestemte som hertug. Holsten og Lauenborg var også med i

Læs mere

Grønholtvej 21. Kollerisgård. Matrikelnummer

Grønholtvej 21. Kollerisgård. Matrikelnummer Grønholtvej 21 Kollerisgård Matrikelnummer Matr. Nr. 5a, og 31 Grønholt by, Grønholt sogn. Gården var oprindelig gård nr. 9. Matr.nr. 5 a er på 273.316 m2. Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Skøde

Læs mere

Efterslægt Jeppe Christensen Storgaard

Efterslægt Jeppe Christensen Storgaard Efterslægt Jeppe Christensen Storgaard Indholdsfortegnelse 1. generation 2. generation 3. generation 4. generation 5. generation Navneindeks 1 1 2 3 4 5 6 Udskrift fra Legacy 1. generation 1. Jeppe Christensen

Læs mere

Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a.

Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a. Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a. (E-E) Jens Jørgensen født 1750 og hustru Bodil Marcusdatter født 1752. 1783 Mandagen den 15 September Trol: By Smed i Errindlev, Jens Jørgensen til Pigen, Bodil Marcus

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen 1801-1851 KB Hagested (Holbæk) 1801 op 207 Jens Nielsen døbt 4/10 18. Sønd: efter Trin: den 4. Octobr havde huusmand i Gurede Niels Pedersen en Søn, som blev kaldet Jens, til Daaben i Hagested Kirke. Faderens

Læs mere

Carl Nielsens mor. AJHanne Christensen. i november 1854: Jørgine Caroline i juni 1856: Mathilde Sophie i oktober 1857: Karen Marie

Carl Nielsens mor. AJHanne Christensen. i november 1854: Jørgine Caroline i juni 1856: Mathilde Sophie i oktober 1857: Karen Marie Carl Nielsens mor AJHanne Christensen Carl Nielsens barndomshjem i Nr. Lyndelse er indrettet som et museum, hvor der især er samlet materiale fra komponistens unge år med relation til familien og hjemmet,

Læs mere

Live-rollespil 3 Krig mellem brødre, Fredericia 1849

Live-rollespil 3 Krig mellem brødre, Fredericia 1849 Live-rollespil 3 Krig mellem brødre, Fredericia 1849 Temaer: Døden. Fædrelandet. Udfaldet fra Fredericia. Sejren og fornedrelsen Spiloplæg: Treårskrigen var en borgerkrig; en krig mellem brødre. I en almindelig

Læs mere

Gislev 1801 Ryslinge , Tjenestepige paa Broholm 4 Mathias Halvorsen, Drammen,

Gislev 1801 Ryslinge , Tjenestepige paa Broholm 4 Mathias Halvorsen, Drammen, JÆVN FØRSELSREGISTER GUDME KIRKEBOG 1813 18 M 1 255 1 Matthias Clausen, Tvede, Forvalter paa Tvede 1795 Skaarup 1809 1819, 120-13 2 Mads Jensen Roulund, Marslef, smed paa Marslef 1795 Marslef 1809 1822,

Læs mere

Jens Peder Rasmussen

Jens Peder Rasmussen Jens Peder Rasmussen Maren Nielsdatter ældste søn Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave JENS PEDER RASMUSSEN "1 Jens Peder Rasmussen *1786-1834 Marens ældste søn Jens Peder Rasmussen blev født 21. marts

Læs mere

Grønholtvej 20. Matrikelnummer. Matr.nr. 34 Grønholt by, Grønholt sogn, hus med haveplads. ½ hus, som er på 2225m2. Fotos af ejendommen

Grønholtvej 20. Matrikelnummer. Matr.nr. 34 Grønholt by, Grønholt sogn, hus med haveplads. ½ hus, som er på 2225m2. Fotos af ejendommen Grønholtvej 20 Matrikelnummer Matr.nr. 34 Grønholt by, Grønholt sogn, hus med haveplads. ½ hus, som er på 2225m2. Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Kirsten Vestergaard Lykkeberg og Niels Lykkeberg

Læs mere

MOLKENBORG (GLORUP/ANHOF) GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL BIND IV

MOLKENBORG (GLORUP/ANHOF) GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL BIND IV MOLKENBORG (GLORUP/ANHOF) GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL 1830 1850 BIND IV Lars Andersen, Frørup, Ungkarl, 31.04.1830, 1 Anne Frederiksdatter, Svindinge, 08.03.1830, 1 ~ Husmand Hans Jørgensen (gamle)

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Folketælling 1787 for Handbjerg Sogn. Vinderup Kommune, Hjerm Herred, Ringkøbing Amt.

Folketælling 1787 for Handbjerg Sogn. Vinderup Kommune, Hjerm Herred, Ringkøbing Amt. Folketælling 1787 for Handbjerg Sogn Vinderup Kommune, Hjerm Herred, Ringkøbing Amt. Indtastet under KIP-projektet af Ejnar Buhrkal, Vindelevgard 79,. 7830 Vinderup, efter kopi af folketællingen i Vinderup

Læs mere

No : Lars Adamsen

No : Lars Adamsen No. 106 Lars Adamsen Døbefonden i Storvorde Kirke, hvor Lars Adamsen s og Hansine Kirstine Nicoline Hoff s børn er døbt Forældre Børn : nr. 212 (156) Adam Levin Sørensen og nr. 213 (157) Mette Laursdatter

Læs mere

1. familie Johan Frederik Schmidten 2. familie Johan Ludvigsen Møller 3. familie Jens Povelsen

1. familie Johan Frederik Schmidten 2. familie Johan Ludvigsen Møller 3. familie Jens Povelsen 1. familie Johan Frederik Schmidten Husbonde 26 år Gift 1. gang Herre af Williamsborg Christiana Elisabeth Harboe Madmoder 26 år Do Gotfred Schmidten Deres barn 4 år Charlotte Elisabeth Do 2 år Friderich

Læs mere

Grønholtvej 12 Skovfogeden hus

Grønholtvej 12 Skovfogeden hus Grønholtvej 12 Skovfogeden hus Matrikelnummer Matr.nr. 10 a, tidligere hus no 1, nr. 21, se Stendalhus, arvefæste. Ejendommen er på 11910m2. Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Skøde lyst den 30.8.1983

Læs mere

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen Mit navn er Karen Marie Sørensen, og jeg er 40 år gammel. Jeg har skænket min mand Peter Martin 8 raske børn: to sønner og seks døtre. Jeg er opvokset på landet, men efter vores bryllup besluttede Peter

Læs mere

STENSGAARD GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL

STENSGAARD GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL Peder Nielsen, Gaardmand, Drejø, 16.12.1763, 984 ~ Maren Hansdatter, Laugværge Fæstemand Henning Ibsen Niels Pedersen 6 Aar, Værge Morbroder Christopher Hansen Johanne Margrethe Pedersdatter 9 Aar, Værge

Læs mere

Grønholtvej 15, Bakkehuset

Grønholtvej 15, Bakkehuset Grønholtvej 15, Bakkehuset Matrikelnummer Matr.nr. 32 Grønholt by, Grønholt sogn hus ved den gamle indkørsel til Kollerisgården. Det gamle hus nr. 3. Ejendommen er på 1172m2. På Ejendommen er der i 1983

Læs mere

1.1.1.9 CLAUS JENSEN. Aner. Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen - Rasmus Jensen. Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CLAUS JENSEN "1

1.1.1.9 CLAUS JENSEN. Aner. Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen - Rasmus Jensen. Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CLAUS JENSEN 1 CLAUS JENSEN Aner Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen - Rasmus Jensen Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CLAUS JENSEN "1 1.1.1.9 Claus Jensen 3 1.1.1.9.1 Rasmus Jensen 7 1.1.1.9.1.1 Klaus August

Læs mere

Uddrag af 'Dagjournaler' for Vester Egede Skole

Uddrag af 'Dagjournaler' for Vester Egede Skole Uddrag af 'Dagjournaler' for Vester Egede Skole 1851-1878 Kilde: Dagjournaler for Vesteregede Skole (hos Landsarkivet for Sjælland) I skolen dagjournaler er indført forskellige oplysninger om skolens elever

Læs mere

Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG

Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG (A-A). Gård Nr.2 i Assenbølle fæstet af Rasmus Pedersen 1787.... (A-AA) 1787. Rasmus Pedersen husbond 41 år 1. ægteskab

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Efterkommere af Laust Bertelsen Ca efter 1690

Efterkommere af Laust Bertelsen Ca efter 1690 Efterkommere af Laust Bertelsen Ca. 1615 - efter 1690 Efterkommere af Laust Bertelsen 1. Generation 1. Laust Bertelsen 1, 2, 3 blev født cirka 1615 og døde efter 1690. Andre navne for Laust var Laurids

Læs mere

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006 Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup lørdag d. 29. juli 2006 Mit navn er Leif Bruhn Andersen. Jeg er barnebarn af Ane Marie s storebror, bedst kendt som Snedker Peter Andersen Postadresse: Krogshave

Læs mere

FOLKETÆLLING 1801 ELLESTED SOGN WINDING HERRED SVENDBORG AMT ALDER CIVIL- STAND STILLING

FOLKETÆLLING 1801 ELLESTED SOGN WINDING HERRED SVENDBORG AMT ALDER CIVIL- STAND STILLING FOLKETÆLLING 0 ELLESTED SOGN WINDING HERRED SVENDBORG AMT NAVN ALDER CIVIL- STAND STILLING Lychesholm Howedgaard ste Familie. Salomon Lindegaard Johanne Marie Colding Otto Lindegaard Elise Lindegaard Laurentze

Læs mere