Sergent Christian Krabbe. Sergent Frederik Læssøe. Rollekort. Rollekort. (Lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er sergent.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sergent Christian Krabbe. Sergent Frederik Læssøe. Rollekort. Rollekort. (Lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er sergent."

Transkript

1 Sergent Christian Krabbe (Lærer) Du er 20 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er sergent Du er ugift Du er den ældste af fem søskende, som kommer fra en officersslægt. Din onkel er General Oluf Krabbe, og din far er den berømte major Carl Frederik Krabbe, kommandør over den 9. linjebataljon, så det var klart, at du skulle gå ad militærvejen. Desværre er dine evner ret begrænsede, så du er stadig kun sergent og ikke på officersskole. Din far major Carl Frederik Krabbe deltager i slaget 6. juli 1849, hvor han bliver dødelig såret. Han dør fire dage senere på Billeshave Lazaret. Sergent Frederik Læssøe (Lærer) Du er 38 år gammel og kommer fra København Du er sergent (tidligere oberst) Du er ugift Dit fulde navn er Werner Hans Frederik Abrahamson Læssøe. Du har været stabschef (oberst)ved hærens overkommando og deltog i kampene ved Bov, Nybøl og Dybbøl. Efter nederlaget ved Egernførde 5. april 1949 blev du fjernet fra overkommandoen og er nu sergent igen. Du mener selv, at du er en fantastisk officer. Derfor finder du det passende at rådgive og belære dine overordnede. Falder i slaget på Isted Hede 25. juli 1850 som oberst.

2 Niels Ammindrup Du er 21 år gammel og kommer fra Tøstrup, Vestjylland. Du er husmand Fredrik Knudsen Du er 26 år gammel og kommer fra Sønder Bøel, Sydslesvig. Du er degn Du har et lille, fattigt husmandssted i Vestjylland, hvor du og din kone Line med nød og næppe kan bjærge føden. I har en lille søn Søren på 4 år. Du er meget stærk i troen på Gud. Du er soldat sammen med din svoger. Sammen med din kone Sophie har du tre børn, og du er degn ved kirken Bøel. Du ved, at menigheden vil hjælpe din familie med at klare sig, mens du er i hæren. Du har altid din bibel med dig og er altid klar til at læse en bøn. Din broder Peter Knudsen er også indkaldt. I har mødt hinanden i fæstningen Fredericia Falder d. 6. juli 1849 Hans navn findes i Krigergravens vestside, linje 3

3 Tønne Pedersen Du er 23 år gammel og kommer fra Indslev på Fyn. Du er gårdmand Du er gift med Marie Kirstine. I har ingen børn. Sammen har I en lille gård, som I har forpagtet fra herregården Karensminde ved Indslev på Fyn. Høsten har slået fejl de sidste par år, og det er ikke blevet bedre af at du er indkald. Du har lånt penge ved herremanden, og du skylder i forvejen at betale forpagtningsafgift til ham. Du bekymer dig derfor en hel del om dig økonomi. Lars Hansen Du er 20 år gammel og kommer fra Løvensted, Sydslesvig. Du er Karl på en gård Du er gift med Karen. Sammen bor i lille hus ved den store gård, hvor I begge to arbejder. Du ved, at Karen nok skal klare sig, men du glæder dig, til krigen er over, så du kan komme hjem. Du savner Karen rigtig meget. Karen og dig vil gerne have børn. Falder d. 6. juli 1849 Hans navn findes i Krigergravens vestside, linje 1

4 Mads Mikkelsen Du er 21 år gammel og kommer fra Houlbjerg, Østjylland. Du er skovarbejder Du er en stor og stærk mand, der er vant til at arbejde hårdt. Du har også været skytte på Rosenholm slot, så din holdning om krigen er, at sådan en smule Slesvigholstenere kan da ikke været noget problem at jage tilbage, hvor de kommer fra. Du regner ikke folk for noget, hvis de ikke er store, stærke og modige. Du er gift med Bertha, som du mødte på Rosenholm. Sammen har I drengen Adam på 4 år, og det er ifølge dig den sundeste og stærkeste dreng, der nogen sinde er blevet født. Du skal bare have klaret denne her krig så hurtig som muligt, så du kan komme hjem. Rasmus Hansen Du er 20 år gammel og kommer fra Eskildstrup, Falser. Du er karl Du er nygift. Du har haft mange forskelige job, men du er aldrig ret lang tid hver sted, for du kommer altid galt af sted, kommer til skade eller kommer til at ødelægge ting. Du er altid glad og ubekymret, så du snakker ikke så meget om din familie, men er mere på udkik efter, om der er nogen der vi spille kort eller lave et vædemål. Du vil gerne have et glas brændevin og hygge dig ved bålet sammen med dine soldaterkamerater. Falder d. 6. juli 1849 Hans navn findes i Krigergravens vestside, linje 2

5 Anders Larsen Du er 19 år gammel og kommer fra Kullerup, Vestfyn. Du er gårdmandsøn Hans Rasmussen Du er 19 år gammel og kommer fra Kaalsbæk på Lolland. Du er husmandssøn Du er 19 år og ugift, men dine forældre har lavet en aftale om, at du skal giftes med Katrine Jensdatter fra Ellested, når krigen er ovre. Sammen skal I overtage hendes forældres gård. Din ældre broder Jørgen er også indkaldt og er med General Ryes tropper. Du har ikke hørt fra ham i lang tid og er meget bekymret for ham. Du er netop blevet udnævnt til underkoporal, efter du har vist stort mod ved slagene ved Kolding og Gudsø. Du er 19 år og ugift. Du kommer fra Kaalsbæk på Lolland, hvor dine forældre har et lille husmandssted. Din bror Hans er også med i krigen. Han blev såret af tyskerne, fik benet sat af og døde ugen efter. Du ønsker at komme i kamp for at hævne din ham. Du er forlovet med Anne Petersen, og du længes efter hende. Hun er ude og tjene på en gård, hvor hun ikke bliver behandlet særligt godt.

6 Søren Sørensen Du er 21 år gammel og kommer fra Thisted, Thy. Du er karl på en gård. Jens Rasmussen Du er 25 år gammel og kommer fra Balle, Vejle. Du er gårdmandssøn Du er 21 år gammel og gift med Mathilde. I tjener begge på en stor herregård. Du er en modig mand, men du er også meget grundig og langsom. Du er ikke så stor og stærk som dine soldaterkammerater. Du er meget hjælpsom og vellidt af dine soldaterkammerater. Du er gift med Mathilde og sammen har I to drenge Mogens og Svend. Du savner dem derhjemme rigtig rigtig meget. Du er 25 år og gift med Margrete. I har en lille datter, Betty. Du er gårdmandssøn og kommer fra Balle ved Vejle. Du og din kone bor på gården, som I skal overtage, når de gamle går på aftægt. Du taler meget om gården og længes hjem til din kone. Din ven Rasmus Peder fra Folsrode er faldet i krigen. Du søger over tabet af din ven Peder. Du elsker at fortællen en god historie, og du overdriver altid lidt, når du fortæller. Dine kamerater holder meget af, når du underholder med dine historier.

7 Sofus Nimøller Du er 21 år gammel og kommer fra Stenlille på Sjælland. Du er husmand Du er gift med Petrine. I har en husmandssted i Stenlille på Sjælland. I har to børn på tre og syv år. Du er en flittig mand, som arbejder hårdt på sit husmandssted, som du har overtaget efter din mor og far. De bor stadigvæk på husmandsstedet, men er for gamle til at arbejde. Du har mistet to af dine brødre i slaget ved Bov 9. april Du ved, at krig er farlig, så du er forsigtig og tager ikke nogen chancer. Johan Levring Du er 22 år gammel og kommer fra Vig, Djursland. Du er gårdmand Du er gift med Sørine, der sad enke på gården med to halvstore børn. I har ikke fået børn sammen. Du mener, at det er din pligt at forsvare Danmark, og har mistet et par venner og kammerater, siden krigen startede i 48. Du er en sammenbidt mand, der hader tyskerne og mener, at de alle sammen skal have en gang prygl. Du brænder for at komme i kamp.

8 Niels Peter Johansen Du er 23 år gammel og kommer fra Skamstrup, Vestsjælland. Du er karl Frederik Hammer Du er 58 år gammel og kommer fra Asminderød, Nordsjælland. Du er inspektør Du er 23 år gammel og gift med Else. I tjener begge på en stor gård ved Skamstrup. I drømmer om at få jeres eget husmandssted. I har ingen børn. Du er en meget klog mand og ved, hvordan man skal begå sig. Du er dygtig til at skrive og læse, så du kunne godt bliver mere end bonde. Dit største problem er, at du altid har en frisk bemærkning, hvilket er ikke altid populært blandt officererne. Du har prøvet at få en krumslutning. Du er gift med Elisabeth Kirstine. I har fem børn: Otto Christian, som er søofficer og fire døtre, som alle er godt gift. Du er oplært smed, men er nu inspektør ved skovvæsenet i Nordsjælland med ansvar for Esrum Kanal. Du er krigshelt fra krigen i 1807, hvor du var mesterskytte, men nu kniber det lidt med synet. Du nyder stor repekt for din indsats, derfor bliver du også tildelt let arbejde.

9 Niels Peder Christian Holsøe Du er 23 år gammel og kommer fra København, Nordsjælland. Du er murer. Du er forlovet med Emilie Charlotte Klentz. Du går på Kunstakademiet i København, hvor du gerne vil uddanne dig til arkitekt. Du har meldt dig til krigen for at kæmpe for Danmark og er overbevist om, at I vinder krigen. Du er en stor og stærk soldat, som nok skal klare sig. Dine soldaterkamerater kan stole på dig. Marius Gad Du er 22 år gammel og kommer fra Kolding. Du er student Du er forlovet med Emilie Agnete Foss Du er en lidt doven mand. Du er meget grundig og derfor langsom. Du er en dygtig til det med tal og bøger og er i gang med at læse statsvidenskab. Det er lidt voldsom for dig at være kommet under åben himmel, langt væk fra den trygge læreranstalt. Du er ikke så hjælpsom og er heller ikke så stor og stærk som dine soldaterkammerater, men du er en god kammerat.

10 Frederik Dreier Du er 22 år gammel og kommer fra København Du er medicinstuderende Du er ugift Du kommer fra en velstillet familie. Din far er Advokat, men er for to år siden bleven indlagt med melankoli på sindssygeanstalten i Slesvig. Du er meget opsat på at hjælpe de svage og syge og taler altid deres sag. Det er en selvfølge, at du er i samarittertjenesten. Du bekymer dig en del om dine forældre: Din mor, som er alene med dine to yngre brødre i København, og din far som er i Slesvig, fjendens land. Du har altid en kvik bemærkning, og det er ikke altid lige heldigt i den danske hær. Hans Albretsen Du er 26 år gammel og kommer fra Næstved Du er karl Du er ugift Du er gårdmandssøn, men du er den yngste, så du er sendt tidligt ud og tjene. Du vil gerne til København og lære et håndværk, når krigen er ovre. Du er meget veltalende, og hvis der er en diskussion mellem dig og dine kamerater, er det dig, der vinder. Du tror fuldt og fast på, at Danmark vinder krigen. Det kan ikke gå galt: Gud vil støtte kongen og fædrelandet.

11 Christen Petersen Aaberg Du er 30 år gammel og kommer fra Vemb, Vestjylland. Du er gårdmandssøn Du er forlovet med Kristine Zilstorff, som er datter af en proprietær. Du er en stolt, stærk og stædig person. Der er gode egenskaber, når man er bondemand i Vestjylland, men ikke altid lige godt i den danske hær. Når krigen er ovre, skal du giftes, og I skal bo og arbejde på dine forældres gård, som du også skal overtage. Du er et meget troende menneske. Du ved at Gud holder hånden over dig og dansken. Du har altid din bibel med dig, og du læser gerne op fra den. Valdemar Mønster Du er 27 år gammel og kommer fra København. Du er soldat Du kommer fra Den Kongelige Militære Højskole, hvor du lige er startet. Du ved at, du skal have en militærkarriere. Der kommer ikke til at gå langt tid, før du bliver forfremmet, for du er en dygtig og pligtopfyldende soldat. Du har meget stor kampiver, og vil gerne i krig så hurtig som muligt. Du har ikke meget forståelse for dem, der ikke kan finde ud af tingene. Efter din mening skal alle mænd kunne håndtere et skydevåben, så de kan forsvare fædrelandet. Du er forlovet med Hansine Martine Spang, men brylluppet må vente, til Danmark har sejret.

12 Lars Lange Du er 24 år gammel og kommer fra Svendborg. Du er lærer/jernstøber Carl Bøgh Du er 22 år gammel og kommer fra København. Du er tegner Du er ugift Du er forlovet med Margrethe Marthea Quist. Du har arbejdet som huslærer hos en jernstøber i Nykøbing Falster. Ved siden af din lærergerning er du blevet uddannet i jernstøberfaget. Du har en meget stor tro på dig selv. Når krigen er ovre, vil du tilbage til Svendborg, hvor du vil starte dit eget jernstøberi, om Gud vil. Du nedstammer fra en hostensk bondeslægt, og du har stadigvæk slægtninge i Holsten, som måske også er med i krigen. Det tænker du meget over, for du skulle nødig skyde nogle slægtninge. Du er tegner ved en avis i København, men du følte det som din pligt at melde dig som frivillig. Du er en stille og rolig person, som altid tegner, når der er mulighed for det. Du har et godt øje til en pige i København, som hedder Anne Cathrine Sophie Henriette Møller. Hun er datter af en herredsfoged, så du er godt klar over, at hun ikke får lov til at gifte sig med en tegner. Når krigen er ovre, må du blive til noget, så du kan blive gift med Anne.

13 Carlo Dalgas Du er 24 år gammel og kommer fra Napoli/Købehavn. Du er kunstmaler Du er ugift. Du kommer fra en velstillet købmandsfamilie. Din far er italiensk og din mor dansk. Du er allerede en anerkendt dyremaler og tegner og har udstillet flere gange i København. Du er en god soldat og afholdt af dine kamerater. Du skal nok blive forfremmet en dag. Bliver hårdt såret d. 31. december 1850 under krigens sidste kamp ved Mysunde. Dør den 2. januar 1851 som premierløjtnant. Ernst von Voss Du er 23 år gammel og kommer fra Aalborg. Du er gårdmand Du er ugift. Du er af dansk adelsslægt, og din far er major Gustav Wilhelm Heinrich von Voss. Som 19-årig bliver du landbrugsuddannet og overtager gården Jomfrubakken ved Mariager. Du vil ikke blive ved med at være bonde, for du er både klog og opfindsom. Du skal også nok blive forfremmet, for din far har sørget for, at du kommer ind på Officersskolen snarest muligt. Selvom du kommer fra en fin familie, har du det godt med dine kammerater, også selv om du sommetider er doven og ikke får gjort det, du skal. Din far er jo major.

14 Jens Enslev Du er 25 år gammel og kommer fra Visserup på Fyn. Du er gårdmand Du er gift med Ane Catrine Mikkelsdatter. I har en lille datter Grethe på 5 år. Hende taler du meget om. Du savner Ane og Grethe frygtelig meget og længes hele tiden hjem. Det bedste, der kan ske, er når der kommer brev hjemmefra. I har overtaget Anes forældres gård. Du tænker og snakker tit om, hvordan de nu skal klare det derhjemme, hvis krigen ikke er færdig til høsten. Hvordan skal I så klare det? Det kan kun Gud vide. Rasmus Andersen Du er 21 år gammel og kommer fra Skærbæk, Midtjylland. Du er gårdmand Du er gift med Ellen Johanne Pedersdatter. Sammen har I 2 drenge: Peder på 2 år og Anton på 1 år. I har en lille forpagtningsgård Du er en stor, stærk bonde og en dygtig rytter, som gerne vil være dragon og have krigen overstået. Det er ikke så vigtig for dig, hvad krigen går ud på; du vil bare gerne hjem til høsten, for der er store problemer med at samle penge nok sammen til forpagtningsafgiften. Du håber, at Gud holder hånden over dig og din familie. Bliver skudt og dør i Rytterfægtningen 31. maj 1849 på Aarhus Mark som Dragon.

15 Peter Andersen Jenstrup Du er 24 år gammel og kommer fra Vallensved, ved Næstved Du er slagter Du er gift med Maren Andersen. I har ingen børn. I har en lille slagterforreting i Næstved, som I har overtaget efter Marens forældre. Maren passer forretningen, og du tager rundt til bønderne, hvor du slagter og køber kød til forretningen. Du har meldt dig, fordi flere af dine kunder bliver ved med at sige: Sådan en sund, rask og stærk mand, skal da kæmpe for Danmark Peter falder den 30. juni 1849 nord for Fredericia. Der er rejst en mindesten på stedet. Peter Hansen Du er 19 år gammel og kommer fra Ovtved, Vestsjælland. Du er karl Du er ugift. Du er stor og stærk og arbejder på gårdene rundt om Ovtved. Du er en dygtig og arbejdssom mand, så du mangler aldrig arbejde. Du og din store bror Carl Christian er blevet indkaldt. Carl Christian blev indkaldt sidste år, så han har været med i flere slag, og du er meget stolt af ham. Desværre faldt han den 7. maj i kampene ved Gudsø. Du er opsat på at hævne din broders død. Falder d. 6. juli Hans navn findes i Krigergravens vestside, linje 2. Der er rejst en mindesten over broren ved Gudsø.

Live-rollespil 3 Krig mellem brødre, Fredericia 1849

Live-rollespil 3 Krig mellem brødre, Fredericia 1849 Live-rollespil 3 Krig mellem brødre, Fredericia 1849 Temaer: Døden. Fædrelandet. Udfaldet fra Fredericia. Sejren og fornedrelsen Spiloplæg: Treårskrigen var en borgerkrig; en krig mellem brødre. I en almindelig

Læs mere

JURGEN BRAUN ANTON SCHMIDT GUSTAV MULLER FRIEDRICH MENDEL. Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Værnemagten

JURGEN BRAUN ANTON SCHMIDT GUSTAV MULLER FRIEDRICH MENDEL. Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Værnemagten BESÆTTELSEN ROLLER Værnemagten ANTON SCHMIDT Du er 27 år gammel, og det er dig, der bestemmer over den deling af soldater, som Værnemagten har sendt til Vimmerslev. Du er stolt af at være soldat i den

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Fokusgruppe B. M: Moderator. A: Bjarne. B: Bente. Fokusgruppen startes med en indledning fra moderator 00:00:00

Fokusgruppe B. M: Moderator. A: Bjarne. B: Bente. Fokusgruppen startes med en indledning fra moderator 00:00:00 Fokusgruppe B M: Moderator A: Bjarne B: Bente Fokusgruppen startes med en indledning fra moderator 00:00:00, men vi skal snakke lidt om, hvordan I oplever at være ledige, og hvis I vil starte lidt med

Læs mere

Live-rollespil: Konflikt og integration Fredericia 2008-1744. Spiloplæg til alle rollespil

Live-rollespil: Konflikt og integration Fredericia 2008-1744. Spiloplæg til alle rollespil Live-rollespil: Konflikt og integration Fredericia 2008-1744 Spiloplæg til alle rollespil Både IT-rollespillet og liverollespillet Konflikt og Integration drejer sig om forholdet mellem byens forskellige

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 OM DE VOKSNE, DER KAN HJÆLPE DIG 12 OM AT SIGE SIN MENING OG FÅ AT VIDE, HVAD DER SKAL

Læs mere

Christen Skræp. Livserindringer. Albjerg, september 1926

Christen Skræp. Livserindringer. Albjerg, september 1926 Christen Skræp Livserindringer Albjerg, september 1926 Christen Skræp Livserindringer Side 2 af 42 Indholdsfortegnelse. Forord 4 Min farfar Christen Hansen Skræp og hans slægt 5 Bedstefars skoletid og

Læs mere

ANDAGT. Bibelen - Guds ord. Læs. Aktivitet. Sang. Bøn. Tekst. puslinge/tumlinge november 2005

ANDAGT. Bibelen - Guds ord. Læs. Aktivitet. Sang. Bøn. Tekst. puslinge/tumlinge november 2005 Bibelen - Guds ord Joh.20.30-31. Jesus gjorde også mange andre tegn, som hans disciple så; dem er der ikke skrevet om i denne bog. Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn,

Læs mere

Nedskrevet (1960èrne) af Christen Johannes Christensen -murermester født i Torslunde den 06.12.1880 død i Torslunde den 15.08.1963.

Nedskrevet (1960èrne) af Christen Johannes Christensen -murermester født i Torslunde den 06.12.1880 død i Torslunde den 15.08.1963. Slægten: Nedskrevet (1960èrne) af Christen Johannes Christensen -murermester født i Torslunde den 06.12.1880 død i Torslunde den 15.08.1963. Renskrevet (1980èrne) af søn Jørgen Tage Nybro Christensen-murermester,

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Interview med. Johannes Regnar Moustgaard (f. 03-05-1904 d. 05/12/1997) og hustru. Anna Moustgaard. (f. 06-06-1915 d. 09-12-1994) i Filskov.

Interview med. Johannes Regnar Moustgaard (f. 03-05-1904 d. 05/12/1997) og hustru. Anna Moustgaard. (f. 06-06-1915 d. 09-12-1994) i Filskov. Interview med Johannes Regnar Moustgaard (f. 03-05-1904 d. 05/12/1997) og hustru Anna Moustgaard (f. 06-06-1915 d. 09-12-1994) i Filskov. I afskriften benævnt JM og AM. Optagelsen er foretaget af Jens

Læs mere

Marén fra Brande. af Niels Chr. Kjeldsen Pedersen

Marén fra Brande. af Niels Chr. Kjeldsen Pedersen Marén fra Brande Marén fra Brande af Niels Chr. Kjeldsen Pedersen Forord Egentlig var det min mening kun at fortælle om min moster, Maren Louise Nielsen, der er født den 24. august 1905 i Kærby, Uhre

Læs mere

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så Interview med barn 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Hej I: Hej igen, du kan sagtens høre mig ikke også? A: jeg kan sagtens høre dig, kan du også høre mig? I: Jeg kan godt høre dig, og det fungerede fint, øhm,

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Den eneste mor. De gode minder trænger sig først på

Den eneste mor. De gode minder trænger sig først på Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1994 Den eneste mor De gode minder trænger sig først på Af Marianne Frederiksen Susannes mor døde den 23. oktober 1993. Af sygdommen Amyotrofisk Lateral Sklerose. Bertha

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Den interviewede - Sabine. Okay Okay

Den interviewede - Sabine. Okay Okay Interviewer holde øje med hvordan det går med interviewet fordi det er en af de første gange vi laver et af de her interview, så de sidder lige og holder øje, okay? Yes Er vi klar til at starte? Observatør

Læs mere

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt.

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt. Ind-led-ning Det, du nu skal læ-se, er rig-tig sket. Det ske-te for mang-e år si-den. Den sør-ge-li-ge be-gi-ven-hed fandt sted i 1866. Hvor læng-e si-den mon det er? Det er så sør-ge-ligt det, der ske-te,

Læs mere

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra 1 2 Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra Nadia skal ikke bo hjemme mere. Hun skal flytte. Først til et børnehjem og så til en plejefamilie, som

Læs mere

Gudrun Bolette Kristine Holm-Pedersen Slægt og børn

Gudrun Bolette Kristine Holm-Pedersen Slægt og børn 2014 Gudrun Bolette Kristine Holm-Pedersen Finn Dalum-Larsen Ørslev, Vordingborg 02-02-2014 2 Lavet af Finn Dalum-Larsen, 2 udgave 2014, Ørslev, Vordingborg Eget Tryk 3 Gudrun Bolette Kristine Holm-Pedersen

Læs mere

1816-03-23 Dons, Ane F:Christiansdatter. Af L. Schrøder, Askov. En levnedstegning trykt i Højskolebladet. Snuppet 2010 fra www.fynhistorie.

1816-03-23 Dons, Ane F:Christiansdatter. Af L. Schrøder, Askov. En levnedstegning trykt i Højskolebladet. Snuppet 2010 fra www.fynhistorie. 1816-03-23 Dons, Ane F:Christiansdatter Af L. Schrøder, Askov. En levnedstegning trykt i Højskolebladet Snuppet 2010 fra www.fynhistorie.dk Ane Dons. f. 23. marts 1816, d. 24. februar 1885. Det var ved

Læs mere

Vejleder: Ulla Ambrosius Madsen 28/5 2015 Roskilde Universitet Hus 8.1

Vejleder: Ulla Ambrosius Madsen 28/5 2015 Roskilde Universitet Hus 8.1 Bilag OBS! Gennem alle transskriberingerne er interviewer benævnt som Int., og alle interviewpersoner er benævnt ved fornavn. Bilag 1 - Enkeltinterview med Teresa fra Lemvig 17 år gammel, en storebror

Læs mere

Forord om : Tre vigtige anledninger. 1. Kapitel: En dreng, født for at tjene. 2. - : En pige, født for at tjene

Forord om : Tre vigtige anledninger. 1. Kapitel: En dreng, født for at tjene. 2. - : En pige, født for at tjene Indholdsfortegnelse: Forord om : Tre vigtige anledninger 1. Kapitel: En dreng, født for at tjene 2. - : En pige, født for at tjene 3. - : Gensynet 4. - : Syv brogede år 5. - : Ingen tilfældigheder 6. -

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Bette Mands historie

Bette Mands historie Eget forlag Bette Mands historie Bette Mands historie 24 breve til Minner Mand Eget forlag Bette Mands historie 2 Eget forlag Bette Mands historie 3 Minner Mand Bette Mand De to drenge mødtes på kostskolen,

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

LOKALHISTORISK FORENING OG ARKIV

LOKALHISTORISK FORENING OG ARKIV LOKALHISTORISK FORENING OG ARKIV FOR GL. BJERGSTED KOMMUNE Nr. 2 Juni 2011 Årgang 31 Lokalhistorisk Forening og Arkiv Bjergsted ISSN 1902-567X99 Indhold: Siden sidst Anetavle for Christian Olsen, Bjergsted

Læs mere