ADGANG TIL EGEN SAG ADGANG TIL EGEN SAG. Integration til Borger.dk baseret på fælleskommunal infrastruktur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ADGANG TIL EGEN SAG ADGANG TIL EGEN SAG. Integration til Borger.dk baseret på fælleskommunal infrastruktur"

Transkript

1 ADGANG TIL EGEN SAG ADGANG TIL EGEN SAG Integration til Borger.dk baseret på fælleskommunal infrastruktur

2 Tema Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse Formål...3 Muligheder for at udstille data...3 SAPA og den fælleskommunale infrastruktur...3 Fælleskommunal infrastruktur...3 Beskrivelse af komponenterne...4 Muligheder for Borger.dk...5 Adgangsstyring...6 Eksempel på integration og ansvarsdeling...6

3 Tema Side 3 af 7 Formål Formålet med dette notat er at beskrive, hvordan Borger.dk kan drage nytte af den fælleskommunale infrastruktur, som KOMBIT er ved at udvikle. Oven på infrastrukturen er KOMBIT også i gang med at udvikle SAPA, en portalløsning, som udstiller sagsdata fra de kommunale kildesystemer. Infrastrukturen kan derfor også benyttes til at give borgerne adgang til egne sagsdata fra de kommunale kildesystemer, herunder: Oversigt over åbne sager. Kommunikation mellem borger og kommune. Dokumenter tilknyttet sager. Ydelsesoversigt. Journalnotater ifm. aktindsigt. Den fælleskommunale infrastruktur består af en række komponenter, som beskrives nærmere i nærværende notat. Muligheder for at udstille data Der er generelt to muligheder for at udstille data på Borger.dk: 1) Benytte en option i SAPA så udstilling af sagsdata løses af KOMBIT i regi af SAPA-projektet. 2) Kommunerne laver deres egen løsning baseret på den fælleskommunale infrastruktur. Ved at udvikle en glasplade, som udstilles i Borger.dk, opnås også mulighed for at pakke denne glasplade ind på andre platforme og udstille på andre kanaler, fx mobilkanal. SAPA og den fælleskommunale infrastruktur SAPA bygger på den fælleskommunale infrastruktur. SAPA er en portal, der giver et overblik over data om borgere og virksomheder og deres sager hos kommunen. SAPA indeholder ikke i sig selv data om en borger eller forretningslogik til at behandle disse data. Der kan derfor ikke laves sagsbehandling i portalen. Dens formål er udelukkende at vise data på en overskuelig og brugervenlig måde baseret på forskellige kilder, der udstilles på en standardiseret måde via den fælleskommunale infrastruktur. Netop fordi portalen ikke er sagsbærende og blottet for forretningslogik, kan kravene til Borger.dk ses som en delmængde af det SAPA tilbyder sagsbehandlerne, men tilpasset borgernes behov. Da SAPA har behov for at kunne styre rettigheder på kommune og individniveau samt afgrænse på klassifikationer, fx KLE-numre, er dette allerede del af infrastrukturen. Der er også tilknyttet administrationsmoduler med brugergrænseflader til at definere rettigheder og dataafgrænsninger. Fælleskommunal infrastruktur KOMBIT er ansvarlig for at udvikle en række komponenter i den fælleskommunale infrastruktur, hvor Støttesystemerne er en central komponent, der bl.a. giver adgang til overblik over borgerens sager og ydelser. En logisk arkitekturtegning er vist her:

4 Tema Side 4 af 7 De grønne komponenter er de dele af den fælleskommunale infrastruktur, som KOMBIT er ansvarlig for. De grå komponenter er eksterne integrationer, services og portaler, mens de blå er kommunens egne systemer, som de også selv har ansvaret for at få integreret til resten af infrastrukturen. Beskrivelse af komponenterne I den følgende tabel beskrives kort formålet med de enkelte komponenter: Portaler SAPA En portal der giver et overblik over borgere og virksomheders sager og ydelser. Forretningsfunktioner Ydelsesindeks Sag og dokumentindeks Organisation Klassifikation Advis Indeks over data om Kommunens Bevilgede og effektuerede ydelser til en borger fra de Fagsystemer, som har indgået aftale om at aflevere. Indeks med data om Partens Sager og Dokumenter fra de sagsbærende Dokumentindeks ESDH-/fagsystemer, som har indgået aftale om at aflevere data til indekset. Indeholder den kommunale organisation og organisering i henhold til den kommunale opgaveforvaltning samt andre ønskede organisationer. Indeholder alle kommunalt relaterede klassifikationer som fx KLE, FORM, STORM og kan rumme og forvalte alle former for taksonomier i øvrigt. Består af en brugergrænseflade hvor der kan opsættes abonnementer på beskeder. En besked kan være en hændelse, fx en ny sag, en ny ydelse, en flytning osv. Infrastruktur Serviceplatformen En integrationsplatform der udstiller data og funktionalitet fra forskellige Kilde- og Støttesystemer som services til brug for Kommunernes it løsninger.

5 Tema Side 5 af 7 Beskedfordeler Fordelingskomponent Adgangsstyring Distribuerer beskeder om hændelser til alle relevante interessenter. En komponent på Serviceplatformen til at mediere og styre processen med udveksling af journalnotater mellem systemet og kildesystemer. Varetager autentifikation og autorisation for de fælleskommunale støttesystemer og infrastruktur og styrer dermed, hvilke brugere og it-systemer der har adgang til hvilke it-systemer, herunder de fælleskommunale støttesystemer og infrastrukturen. Støttesystemerne Støttesystemerne består af komponenterne Adgangsstyring, Beskedfordeler, Klassifikation, Organisation, Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks. Deres formål er at fungere som fælles infrastruktur for kommuner og ATP/Udbetaling Danmark. De understøtter alle implementeringen af principperne i den fælleskommunale rammearkitektur. Muligheder for Borger.dk Ved at benytte de fælleskommunale infrastrukturkomponenter kan der på en nem og standardiseret måde opnås adgang til de borgerdata, der kan laves dataafgræsning, og der opnås en række fordele i forbindelse med drift og vedligehold. Via indekserne Sag og Dokument samt Ydelsesindekset kan der opnås adgang til: Borgerens åbne sager. Borgerens kommunikation mellem borger og kommune samt dokumenter. Borgerens ydelsesoversigt. Indekserne understøtter bitemporalitet efter OIO-standarden, dvs. fuld historik og virkning. Det er vigtigt at bemærke, at indekserne er en database og ikke en applikation eller portal. Databasen indeholder metadata og om fortrinsvis historiske og aktuelle forhold. Borgeren kan derfor fx ikke se fremtidige planlagte aktiviteter på sagen eller hvornår en sag forventes afgjort. Ydelsesindekset kan som det eneste via effektueringsplanerne fortælle, hvor ofte og hvor længe en ydelse udbetales man skal dog overveje om det forretningsmæssigt er en fordel af oplyse om fremtidige udbetalinger, som kan nå at ændre sig inden udbetalingstidspunktet. Indekserne indeholder kun metadata om sager og dokumenter men med referencer til kildesystemerne, hvor de fulde sagsdata og dokumenter kan tilgås. Dataafgrænsning Adgangsstyring stiller en grafisk brugergrænseflade til rådighed, hvor det er muligt for kommunen at opsætte: Hvilke sider borgerne skal have adgang til. Hvilke sagstyper der skal være adgang til, fx baseret på KLE-numre, som administreres i Klassifikationskomponenten.

6 Tema Side 6 af 7 Hvilke kolonner af data der skal vises. Drift og vedligehold Ved at benytte den fælleskommunale infrastruktur opnås desuden: Logning af handlinger. Fuld driftsovervågning af infrastrukturen. Opdatering af snitflader og eksterne integrationer, når der sker ændringer. Serviceplatformen vil løbende udstille flere services i takt med, at de udvikles. Adgangsstyring Sikkerheden og adgangsstyringen bygger på korrekt opmærkning af sager og dokumenter. Støttesystemerne stiller allerede en lang række muligheder til rådighed for at opmærke sager og dokumenter, men den bagvedliggende arkitektur er fleksibel og tilbyder bl.a. muligheden for at tilføje nye roller med et vilkårligt udfaldsrum. Vi forestiller os, at der er behov for at tilføje følgende dataafgrænsninger: 1. Markere om en sag eller et dokument skal vises eller ikke vises. 2. Om der skal være et link til yderligere information samt den url, som skal benyttes for at vise denne yderligere information. Nedenfor gives eksempler på, hvorledes denne opmærkning af sager og dokumenter kunne gøres i Støttesystemet Sags- og dokumentindeks. Markering af om en sag eller et dokument skal vises, kunne fx håndteres ved at indføre en sags-/dokumentklasse med en ny rolle, fx Webadgang, der angiver, om en sag eller et dokument skal være tilgængelig på portalen, om det er tilgængelig for alle parter eller kun for den primære part. En URL til yderligere informationer kunne fx angives ved at tilføje en it-systemrelation med rollen Webarkiv til sagen eller dokumentet. Dermed kan URL en til den yderligere information om sagen eller dokumentet hentes som en adresseinformation om det pågældende IT-system i Støttesystemet Organisation. Hvis ovenstående muligheder via særlig klassifikation af en sag eller et dokument ikke er tilstrækkelige, er det muligt at anvende de lokaludvidelsesmuligheder, der ligger i begge indekser i Støttesystemerne. Der er således ingen begrænsninger for, hvilke metadata der kan tilføjes en sag eller et dokument - tilføjelserne af lokaludvidelser kan kræve ændringer til Støttesystemerne og evt. relaterede systemer, som deler informationsmodellen. Når kravene til borger.dk er kendt, afklares det præcis, hvordan en teknisk løsning kan understøtte kravene. Eksempel på integration og ansvarsdeling Der er fire forskellige metoder til at integrere til Borger.dk, hvoraf de to ikke længere anbefales. Af de to resterende er det kun den ene, der tilbyder interaktion med brugeren. Nedenstående eksempel gør brug af link-integration, som er anbefalet af Borger.dk:

7 Tema Side 7 af 7 1. En bruger logger på Mine sider under Borger.dk. 2. Her klikkes på et link til SAPA, som evt. kan være splittet i flere links, der peger på fx sagsliste, dokumentliste og ydelsesoversigt. Der klikkes på Sagsliste. 3. Brugeren omdirigeres til en særlig Borger.dk-side på SAPA. Siderne er opbygget i en skabelon, der sikrer, at designstandarder for Borger.dk overholdes. Da brugeren nu befinder sig på SAPA og ikke længere på Borger.dk, skal der være links tilbage til Borger.dk, såfremt konteksten til Mine Sider skal bevares. 4. Sagslisten genereres af SAPA ved at hente brugerens data fra støttesystemerne. Resultatet er en liste af metadata for sagerne med tilhørende dokumentreferencer, som vises for brugeren. 5. Hvis brugeren ønsker at se indholdet af et dokument, så slås kildesystemet op i Organisation og herefter kan dokumentet tilgås i kildesystemet, som kan være et kommunalt Fag- eller ESDH-system.

Notat vedr. brug af OIO standard for KOMBIT

Notat vedr. brug af OIO standard for KOMBIT Notat vedr. brug af OIO standard for KOMBIT Beskrivelse af KOMBITs brug af OIO standarden for sag og dokumentområdet KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk

Læs mere

SPOR 2. Opgaveoverblik på Støttesystemerne

SPOR 2. Opgaveoverblik på Støttesystemerne SPOR 2 Opgaveoverblik på Støttesystemerne Det kommunale systemlandskab Det kommunale systemlandskab Adgangsstyring for brugere i forhold til, og SAPA SAPA Bruger Log på Kommune Bruger + Job funktions roller

Læs mere

Støttesystemerne. Det er tid til

Støttesystemerne. Det er tid til 1 Det er tid til Støttesystemerne 2 Kombit Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, hvor bedre borgerservice med færre ressourcer er i centrum. Kommunernes mål er at bevare

Læs mere

Generelt om støttesystemerne

Generelt om støttesystemerne Generelt om støttesystemerne Dette afsnit giver et overblik over de enkelte støttesystemer der indgår i Rammearkitekturen. For yderligere information henvises til de udarbejdede kravspecifikationer. Støttesystemerne

Læs mere

Vilkår for integration til SAPA Dialogintegration

Vilkår for integration til SAPA Dialogintegration Vilkår for integration til SAPA Dialogintegration KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/5 Dokumenthistorik Dato Version Ansvarlig

Læs mere

Læsevejledning til review af støttesystemer, marts 2013

Læsevejledning til review af støttesystemer, marts 2013 Læsevejledning til review af støttesystemer, marts 2013 Kommunerne ønsker en fælleskommunal rammearkitektur, der kan understøtte digitaliseringen og åbne for konkurrence på det kommunale it-marked. Rammearkitekturen

Læs mere

MONOPOLBRUD OG IT-INFRASTRUKTUR

MONOPOLBRUD OG IT-INFRASTRUKTUR MONOPOLBRUD OG IT-INFRASTRUKTUR - HVEM GØR HVAD? Projektleder Kenneth Møller Johansen Kommunedage januar 2016 Første halvdel Hvad er Rammearkitektur? Hvad indkøber KOMBIT? Hvad er LoRa (Lokal Rammearkitektur)?

Læs mere

SNITFLADER TIL INDEKSER. Præsentation af de fælleskommunale støttesystemernes snitflader til indekser

SNITFLADER TIL INDEKSER. Præsentation af de fælleskommunale støttesystemernes snitflader til indekser SNITFLADER TIL INDEKSER Præsentation af de fælleskommunale støttesystemernes snitflader til indekser Introduktion Fokus At give et overblik over: Integration til indekserne Forudsætninger for integration

Læs mere

SAGS- OG DOKUMENTINDEKS, YDELSESINDEKS TO AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0

SAGS- OG DOKUMENTINDEKS, YDELSESINDEKS TO AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0 SAGS- OG DOKUMENTINDEKS, YDELSESINDEKS TO AF DE OTTE STØTTESYSTEMER Version 2.0 Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante

Læs mere

Kommunikationsplan for SAPA-projektet:

Kommunikationsplan for SAPA-projektet: Kommunikationsplan for SAPA-projektet: 1. BAGGRUND Beskriv kort: Hvad er der sket? Hvorfor skal der kommunikeres? Er der lig i lasten? Sker der andet, som kan forplumre billedet netop nu? Som et element

Læs mere

Feedback seminarer Høring af kravspecifikation Køge, Vejle og Aalborg

Feedback seminarer Høring af kravspecifikation Køge, Vejle og Aalborg SAPA Feedback seminarer Høring af kravspecifikation Køge, Vejle og Aalborg KMJ, 16. Maj 2013 Emner i Plenum: Opklaring af uklarheder sapp SHOP Arkitektur & Sikkerhed Begrebsmodel & Partskontakt Opsamling

Læs mere

Støttesystemet Organisation. Organisation. Et af de otte Støttesystemer

Støttesystemet Organisation. Organisation. Et af de otte Støttesystemer 1 Organisation Et af de otte Støttesystemer 2 Kombit Støttesystemet Organisation Hvad er Støttesystemet Organisation? Stamdatasystem til registrering af organisatoriske data Støttesystemet Organisation

Læs mere

Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale Støttesystemer

Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale Støttesystemer Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale Støttesystemer KOMBIT udarbejder i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin Drejebog, der vejleder kommunerne i det

Læs mere

Vilkår vedrørende brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Vilkår vedrørende brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks Klik her for at angive tekst. Vilkår vedrørende brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side

Læs mere

Klik her for at angive tekst.

Klik her for at angive tekst. 30. april 2013 Klik her for at angive tekst. NOTAT Klik her for at angive tekst. Bilag 16: Anvenderkrav til Støttesystemet Ydelsesindeks version 1.0 (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav

Læs mere

TEST MED SP. En kort intro

TEST MED SP. En kort intro TEST MED SP En kort intro Test med SP Kogebog, hvorfor det? Idet STS endnu ikke er klar til en integration back-end såvel som på brugergrænsefalde, kan der ikke opnås et fuldstændigt flow på brugergrænsefladen.

Læs mere

SAPA OG STØTTESYSTEMERNE. V/ projektleder Kenneth Møller Johansen

SAPA OG STØTTESYSTEMERNE. V/ projektleder Kenneth Møller Johansen SAPA OG STØTTESYSTEMERNE V/ projektleder Kenneth Møller Johansen I dag 1. KMD Sag: Konkurrence hvordan? 2. Kort om SAPA og om Støttesystemerne 3. Samspil med kommunernes sagsbærende løsninger 4. Hvad gør

Læs mere

Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks

Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks 1 Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks To af de otte Støttesystemer 2 Kombit Støttesystemerne Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks Hvad er

Læs mere

ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA. IT-Arkitekturrådet, 2. maj 2016

ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA. IT-Arkitekturrådet, 2. maj 2016 ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA IT-Arkitekturrådet, 2. maj 2016 Baggrund Udstilling af kommunens udvalgte sagsdata på borger.dk (Borger.dk-option i udviklingskontrakten for

Læs mere

FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTURPROJEKTER: SERVICEPLATFORMEN & STØTTESYSTEMERNE. Michel Sassene, projektleder

FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTURPROJEKTER: SERVICEPLATFORMEN & STØTTESYSTEMERNE. Michel Sassene, projektleder FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTURPROJEKTER: SERVICEPLATFORMEN & STØTTESYSTEMERNE Michel Sassene, projektleder Program 1. Hvorfor fælleskommunal infrastruktur - og hvad kan man med den? 2. Serviceplatformen

Læs mere

Introduktion til Støttesystem Ydelsesindeks

Introduktion til Støttesystem Ydelsesindeks Introduktion til Støttesystem 1. Om dokumentet Dette dokument formidler et overblik over støttesystemet i den fælleskommunale infrastruktur. Formålet er at give læseren en forståelse af hvilke komponenter,

Læs mere

SAPA S BETYDNING FOR ESDH. IMPULS 2015, 17. september 2015 Kenneth Møller Johansen

SAPA S BETYDNING FOR ESDH. IMPULS 2015, 17. september 2015 Kenneth Møller Johansen SAPA S BETYDNING FOR ESDH IMPULS 2015, 17. september 2015 Kenneth Møller Johansen I dag 1. Kort om KOMBIT 2. KMD Sag: Monopolbrud hvordan? 3. Samspil med ESDH-systemer 4. Hvad gør kommunerne nu? 5. Etablering

Læs mere

SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration. SAPAs behov for Dialogintegration. Fordele ved brug af dialogintegration i SAPA

SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration. SAPAs behov for Dialogintegration. Fordele ved brug af dialogintegration i SAPA 26. marts 2014 NOTAT SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration Dette notat beskriver SAPAs specifikke forretningsmæssige behov i forhold til integration med relevante ESDH-/fagsystemer,

Læs mere

RAMMEARKITEKTUR, STØTTESYSTEMER OG SAPA. IMPULS 13. September 2018 Peter Hauge Jensen og Iver Winther

RAMMEARKITEKTUR, STØTTESYSTEMER OG SAPA. IMPULS 13. September 2018 Peter Hauge Jensen og Iver Winther RAMMEARKITEKTUR, STØTTESYSTEMER OG SAPA IMPULS 13. September 2018 Peter Hauge Jensen og Iver Winther Agenda Intro - hovedbudskaber Kort om rammearkitektur Status for Støttesystemer, Serviceplatform m.v.

Læs mere

KLASSIFIKATION OG ORGANISATION SPOR Netværksdage Støttesystemer og

KLASSIFIKATION OG ORGANISATION SPOR Netværksdage Støttesystemer og KLASSIFIKATION OG ORGANISATION SPOR Netværksdage Støttesystemer 11-03-15 og 12-03-15 Hvem er jeg? Denny Christensen Chefkonsulent og IT Arkitekt i KOMBIT Har været teamlead og skribent på bla. kravspecifikationerne

Læs mere

Acadre-integration til SAPA

Acadre-integration til SAPA Løsningsbeskrivelse Leverandør: Formpipe Software A/S Borupvang 5D DK-2750 Ballerup CVR nr. 29177015 Indholdsfortegnelse 1.0 Acadre-integration til SAPA... 1 1.1 Overordnet beskrivelse... 1 1.2 Detaljeret

Læs mere

MØDE OM JOBCENTER- RELATEREDE SNITFLADER

MØDE OM JOBCENTER- RELATEREDE SNITFLADER MØDE OM JOBCENTER- RELATEREDE SNITFLADER 20. og 21. maj 2014 Dagsorden 1. Præsentation af deltagerne Jesper Bo Seidler 2. Formaliteter omkring indgåelse af aftaler Iver Winther 3. Præsentation af Jobcenter

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

SAPA Kommunenetværk Øst & Vest. KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart

SAPA Kommunenetværk Øst & Vest. KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart SAPA Kommunenetværk Øst & Vest KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart P R O J E K T S T A T U S 1. Kravspecifikation A. Kommuner B. Leverandører 2. Faglige afklaringer i workshops 3.

Læs mere

Bilag 3A.6 Integrationer

Bilag 3A.6 Integrationer Bilag 3A.6 Integrationer Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 INDLEDNING... 4 2.1 BILAGETS FORMÅL OG OPBYGNING... 4 2.2 RELATION TIL ØVRIGT MATERIALE... 4 3 INTEGRATIONSBESKRIVELSER...

Læs mere

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer UdbudsVejledning Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer KOMBIT udarbejder i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin Drejebog,

Læs mere

Introduktion til Støttesystem Sags- og Dokumentindeks

Introduktion til Støttesystem Sags- og Dokumentindeks Introduktion til Støttesystem Sags- og Dokumentindeks 1. Om dokumentet Dette dokument formidler et overblik over støttesystemet Sags- og Dokumentindeks i den fælleskommunale infrastruktur. Formålet er

Læs mere

Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel. Marts 2014

Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel. Marts 2014 Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel Marts 2014 1 Indledning Denne præsentation beskriver, på et overordnet plan, følgende områder i forhold til en fremtidig fordelingsmekanisme,

Læs mere

IndFak Kontrakt manual

IndFak Kontrakt manual IndFak Kontrakt manual 1. Kontraktadministratorens arbejdsopgaver... 3 1.1 Login... 3 1.2 Personlige forside... 4 1.2.1 Hurtig menu... 4 1.3 Personlige indstillinger... 5 1.3.1 Opsætning... 5 1.3.2 Automatisk

Læs mere

Oprettet 12 / 2015 Projekt: 9738, FarmtalOnline Side 1 af 6

Oprettet 12 / 2015 Projekt: 9738, FarmtalOnline Side 1 af 6 Notat Programdel til at administrere metadata for tabellerne i FarmtalOnline SEGES P/S Økonomi & Virksomhedsledelse Ansvarlig NIB/BJD Oprettet 12 / 2015 Projekt: 9738, FarmtalOnline Side 1 af 6 Programdel

Læs mere

Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunal støttesystemer

Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunal støttesystemer 3. september 2013 Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunal støttesystemer KOMBIT udarbejder i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin Drejebog, der vejleder

Læs mere

Møde med leverandører om vejledning til anvendelse af kommende fælleskommunale støttesystemer. KL-huset, tirsdag d. 4. juni 2013

Møde med leverandører om vejledning til anvendelse af kommende fælleskommunale støttesystemer. KL-huset, tirsdag d. 4. juni 2013 Møde med leverandører om vejledning til anvendelse af kommende fælleskommunale støttesystemer KL-huset, tirsdag d. 4. juni 2013 Agenda 1.Mødets formål 2.Der er forskel på leverandører 3.Fælleskommunale

Læs mere

NR. 66 VER. 2, LUDUS WEB

NR. 66 VER. 2, LUDUS WEB NR. 66 VER. 2, LUDUS WEB DEN 15. DECEMBER 2011 INDHOLD Undervisningsbeskrivelser og studieplaner Grundbegreber Forskellige arbejdsgange Forløb først Forløb sidst Arbejde via skemabrikker (parallelle forløb)

Læs mere

Vejledning om dybe links i Digital Post. Februar 2016

Vejledning om dybe links i Digital Post. Februar 2016 Vejledning om dybe links i Digital Post Februar 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil indsætte et link til myndighedens postkasse i Digital Post som kontaktoplysning

Læs mere

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse:

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Side 2: Nyheder valg til personligt nyhedsbrev, Mine Nyheder og visning på enkeltsider Side 3: Funktionen

Læs mere

Kort beskrivelse af barnets baggrund. Til at kopiere ind. Til at. Side 1 af 5. Genogram over barnets vigtigste netværk

Kort beskrivelse af barnets baggrund. Til at kopiere ind. Til at. Side 1 af 5. Genogram over barnets vigtigste netværk Genogram over barnets vigtigste netværk (kan udarbejdes i elektronisk form nedenfor eller vedlægges sagen som håndtegnet skema) Kort beskrivelse af barnets baggrund For at give et hurtigt overblik over

Læs mere

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Indhold 1. Formål...1 2. Organisation...2 3. Gyldighedsområde...3 4. Målsætninger...3 5. Godkendelse...4 1. Formål Den Fællesregionale Informationssikkerhedspolitik

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND Hjælp til selvhjælp Visionen

Læs mere

Arkitekturrapport: Kommunernes Ydelsessystem (KY) Arkitekturrapport: Kommunernes Ydelsessystem

Arkitekturrapport: Kommunernes Ydelsessystem (KY) Arkitekturrapport: Kommunernes Ydelsessystem Arkitekturrapport: Kommunernes Ydelsessystem 1 Indholdsfortegnelse Baggrund for projekt... 3 Resultat af gennemført arkitekturanalyse... 5 Anvendelse af forretningsservices... 9 Baggrund for projekt Baggrund

Læs mere

Introduktion til Klassifikation

Introduktion til Klassifikation Introduktion til Klassifikation 1. Om dokumentet Dette dokument formidler et overblik over støttesystemet Klassifikation i den fælleskommunale infrastruktur. Formålet er at give læseren en forståelse af

Læs mere

10. sept 2013 NOTAT. Integrationsmodel støttesystemer

10. sept 2013 NOTAT. Integrationsmodel støttesystemer 10. sept 2013 NOTAT Integrationsmodel støttesystemer KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/13 1. Indledning... 3 2. Arkitekturens

Læs mere

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering 2012 AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering Version 2.3 Aarhus Universitet 23-02-2012 Velkommen til AU-HR sharepoint site Databasen Medarbejder indplacering skal anvendes til at sikre, at

Læs mere

Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks 23. maj 2013 HHK/KMJ NOTAT Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. december 2015 Version 1.0 JobManager supporten 7244 7422

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. december 2015 Version 1.0 JobManager supporten 7244 7422 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2015 Version 1.0 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7422 STEDFORTRÆDER FOR 2. GODKENDER Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Statusrapport 2015. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag.

Statusrapport 2015. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. Statusrapport 2015 Kontrolgruppen Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord s. 3 2. Sammenfatning s. 3 Kontroltrin 3 3. Indsatser i 2015 s. 5 Kontroltrin

Læs mere

SAPA KRAVSPECIFIKATION v. 0.8. Overordnede reviewkommentarer fra Kommuneprojektgruppen, ATP, Københavns Kommunes Koncernservice og KL

SAPA KRAVSPECIFIKATION v. 0.8. Overordnede reviewkommentarer fra Kommuneprojektgruppen, ATP, Københavns Kommunes Koncernservice og KL SAPA KRAVSPECIFIKATION v. 0.8 Overordnede reviewkommentarer fra Kommuneprojektgruppen, ATP, Københavns Kommunes Koncernservice og KL Sags- og partsoverblikket Vise adresser der har adressebeskyttelse Adressen

Læs mere

Login til den digitale ansøgningsportal

Login til den digitale ansøgningsportal Login til den digitale ansøgningsportal Vejledning om login til den digitale ansøgningsportal for kandidatansøgninger Login til den digitale ansøgningsportal sker via WAYF (Where Are You From), som er

Læs mere

Bilag 2: Kravspecifikation

Bilag 2: Kravspecifikation Side 1 af 142. Dokumentets versioner (revisionshistorie) Version Dato Ansvarlig Beskrivelse 0.7 Følgende opdatering er gjort i kravspecifikationen på baggrund af intern review: Kapitel 1 Indledning og

Læs mere

01 Introduktion. Yderligere informationer kontakt bim@protecvinduer.com

01 Introduktion. Yderligere informationer kontakt bim@protecvinduer.com 01 Introduktion Dette dokument indeholder informationer om Pro Tec vinduer BIM objekter. Der er vejledninger til at bruge disse objekter, opsætning af objekterne samt links til Pro Tec s hjemmeside der

Læs mere

Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation

Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation 1. Indledning og vejledning Nærværende vejledning beskriver, hvordan Anvendersystemer afsender og/eller modtager objekter til/fra

Læs mere

Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3

Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3 NOTAT Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3 12. december 2007 J.nr. 05-80-74 7.kontor/EHo AMS har tidligere sendt orienteringer ud om, hvordan

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

SPOR 2: STØTTESYSTEMER

SPOR 2: STØTTESYSTEMER SPOR 2: STØTTESYSTEMER Organisering, opgaver og kompetencer V/ Peter Hansen KOMBIT Kommunedage 1.-3. juni 2015 Indhold i sporet I dette spor ser vi nærmere på kommunernes organisering af støttesystemerne,

Læs mere

Introduktion til Støttesystem Organisation

Introduktion til Støttesystem Organisation Introduktion til Støttesystem Organisation 1. Om dokumentet Dette dokument formidler et overblik over Støttesystemet Organisation i den fælleskommunale infrastruktur. Formålet er at give læseren en forståelse

Læs mere

Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks Version 1.0 Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/10 1. Indledning og

Læs mere

STØTTESYSTEMERNE I RAMMEARKITEKTUREN OG SAPA. V/ Kenneth Møller Johansen og Michel Sassene

STØTTESYSTEMERNE I RAMMEARKITEKTUREN OG SAPA. V/ Kenneth Møller Johansen og Michel Sassene STØTTESYSTEMERNE I RAMMEARKITEKTUREN OG SAPA V/ Kenneth Møller Johansen og Michel Sassene Agenda 1. Monopolbrud 2. Samspil med andre it-løsninger 3. Implementeringen er i gang 4. Hvornår sker der noget?

Læs mere

Dansk Ride Forbunds Stævnesystem Netværksopsætning

Dansk Ride Forbunds Stævnesystem Netværksopsætning Dansk Ride Forbunds Stævnesystem Netværksopsætning Redigeret april 2009 Stævnesystemet kan bruges i netværksopsætning med flere stævnesystemer der benytter en fælles database. På denne måde kan man arbejde

Læs mere

FAQ Værd at vide om nyt ForældreIntra

FAQ Værd at vide om nyt ForældreIntra FAQ Værd at vide om nyt ForældreIntra En række af funktionerne i Classic findes ikke i det nye ForældreIntra. Vi har lavet en FAQ med forklaringer og forslag til, hvilke andre muligheder der findes for

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ Januar 2016 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Midlertidig ændring til oplysning om tilflyttere... 2 Nye

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Axapoint Reviewkommentar til MOX-specifikation Version 0.76 - udarbejdet af It-arkitekturrådets arbejdsgruppe

Axapoint Reviewkommentar til MOX-specifikation Version 0.76 - udarbejdet af It-arkitekturrådets arbejdsgruppe Axapoint ApS Brunhøjvej 8, st. tv DK-8680 Ry Tel. +45 23 10 83 44 CVR nr. 32 15 37 98 info@axapoint.com www.axapoint.com Bank: Danske Bank. www.axapoint.com MOX-review Axapoint Reviewkommentar til MOX-specifikation

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Baggrund og løsningsbeskrivelse

Baggrund og løsningsbeskrivelse Udfasning af ESR og nyt Ejendomsskat- og Ejendomsbidragssystem 04. juni 2015 BILAG 1 Baggrund og løsningsbeskrivelse Indholdsfortegnelse: 1. Baggrunden for projektet... 2 2. Udfasningen af Ejendomsstamregistret

Læs mere

Det Nationale Patientindeks (NPI) Oplæg på repræsentantskabet for MiBA September 2012

Det Nationale Patientindeks (NPI) Oplæg på repræsentantskabet for MiBA September 2012 Det Nationale Patientindeks (NPI) Oplæg på repræsentantskabet for MiBA September 2012 Hovedpunkter Hvem er han og hvor kommer han fra? National infrastruktur hvorfor det? NPI hvad er det? i historisk perspektiv

Læs mere

EPOS REKRUTTERING BRUGERVEJLEDNING TIL JOBAGENT

EPOS REKRUTTERING BRUGERVEJLEDNING TIL JOBAGENT EPOS REKRUTTERING BRUGERVEJLEDNING TIL JOBAGENT APRIL 2012 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Generelt om jobagent... 2 3 Administration af jobagent... 2 3.1 Jobagenter oprettelse og redigering...

Læs mere

Indledning Dokumentet indeholder et oplæg til fastlæggelse af scope for realisering af forretningsservicen Partskontakt.

Indledning Dokumentet indeholder et oplæg til fastlæggelse af scope for realisering af forretningsservicen Partskontakt. 8. april 2013 19-Partskontakt => Kontaktdata Indledning Dokumentet indeholder et oplæg til fastlæggelse af scope for realisering af forretningsservicen Partskontakt. I de oprindelige oplæg med visionen

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

BESKEDFORDELER -ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0

BESKEDFORDELER -ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0 BESKEDFORDELER -ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER Version 2.0 Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante data. Et støttesystem

Læs mere

KONCEPTBESKRIVELSE - INTEGRATION MELLEM GEOENVIRON BYGGESAG OG DIGITAL POSTKASSE

KONCEPTBESKRIVELSE - INTEGRATION MELLEM GEOENVIRON BYGGESAG OG DIGITAL POSTKASSE INDLEDNING Konceptbeskrivelsen er udarbejdet på foranledning af Odense Kommune og skal betragtes som et oplæg til, hvordan integrationen mellem GE Byggesag og Digital Postkasse kan etableres i forbindelse

Læs mere

Dubletkontrol af kontaktpersoner

Dubletkontrol af kontaktpersoner Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Dubletkontrol af kontaktpersoner En meget vigtig opgave i ethvert CRM system er at sikre at der er fokus på datakvaliteten i databasen over kunder

Læs mere

Bilag 1: Arkitekturrapport, EDS Hjælpemidler

Bilag 1: Arkitekturrapport, EDS Hjælpemidler Bilag 1: Arkitekturrapport, EDS Hjælpemidler (Bilag til dagsordenspunkt 2, Arkitekturrapporter fra Effektiv Digital Selvbetjening) Denne orienteringsrapport udarbejdes for it-projekter i henhold til brug

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Februar 2016

Introduktion til Digital Post. Februar 2016 Introduktion til Digital Post Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital Post og hvad der skal

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2016 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE

Læs mere

Vedrørende Naturstyrelsens udbud af ny samlet webbutik af 15-08-2016, er der indkommet følgende spørgsmål og svar:

Vedrørende Naturstyrelsens udbud af ny samlet webbutik af 15-08-2016, er der indkommet følgende spørgsmål og svar: og svar og svar Vedrørende Naturstyrelsens udbud af ny samlet webbutik af 15-08-2016, er der indkommet følgende spørgsmål og svar: 1 om et tilbud der kun berører dagjagter vil komme i betragtning? Naturstyrelsens

Læs mere

Klik her for at angive tekst. Anvenderkrav til Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Klik her for at angive tekst. Anvenderkrav til Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks 30. april 2013 NOTAT Klik her for at angive tekst. Anvenderkrav til Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks Indhold: 1. Indledning og vejledning... 3 2. Krav vedr. Systemets anvendelse af Støttesystemet

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2016 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2007 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE KRAV SIDE

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01 Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Konceptet... 4 Oprettelse af konto... 5 Via sms1919.dk... 5 E-mailinterface... 5 Redigering

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAg. (Jobnet for virksomheder)

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAg. (Jobnet for virksomheder) Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAg (Jobnet for virksomheder) Version: 1.1 Oprettet den 12. juli 2016 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 1.1 PILOTPROJEKT... 3 2. ADGANG TIL JOBAG... 3 2.1 LOGIN MED BRUGERKODER...

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du bliver i tvivl om, hvordan du bruger de nye funktioner. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du bliver i tvivl om, hvordan du bruger de nye funktioner. Vi glæder os til at hjælpe dig. - Hele vejen rundt Svendborg d. 1. februar 2016 Kom godt i gang med brugen af Aktivitetskalendere i UDDATA+ I denne vejledning bliver du guidet til, hvordan aktivitetskalendere i UDDATA+ administreres

Læs mere

Digital post. AMU-nr. 47774

Digital post. AMU-nr. 47774 Digital post AMU-nr. 47774 Undervisningsministeriet. Oktober 2013 Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse i samarbejde med Ann-Vibeke Mose,

Læs mere

SAPAs kravspecifikation Læsevejledning. KMJ, 19. marts 2013

SAPAs kravspecifikation Læsevejledning. KMJ, 19. marts 2013 SAPAs kravspecifikation Læsevejledning KMJ, 19. marts 2013 Udbudsmaterialets kontrakter og bilag Øvrige bilag A.Ordliste B.Begrebs- og Informationsmodel C.Snitflader (STS og SP) D.Udrulningsbistand E.Overgangsløninger

Læs mere

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse Den 4. marts 2010 Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse I har ønsket en vurdering af mulighederne for at anvende uddannelsesklausuler som sociale klausuler i forbindelse med offentlige

Læs mere

Kravspecifikationen er udformet med vekslende tekstuel beskrivelse af behov og krav og de relevante behov og krav.

Kravspecifikationen er udformet med vekslende tekstuel beskrivelse af behov og krav og de relevante behov og krav. 18. marts 2013 KMJ NOTAT SAPA Udbudsbilag Til brug for SAPA udbudsforretning udarbejdes følgende bilag: Bilag 0 Definitioner I dette bilag vil de definitioner som benyttes i kontrakten og på tværs af bilagene

Læs mere

FAGCHEFSEMINAR OKTOBER Gruppearbejde - Monopolbrud

FAGCHEFSEMINAR OKTOBER Gruppearbejde - Monopolbrud FAGCHEFSEMINAR OKTOBER 2017 Gruppearbejde - Monopolbrud 11-10-2017 GRUPPEARBEJDE Formål og output: Sikre at fagcheferne får overblik over projektaktiviteterne herunder KOMBIT versus DIGIT (STS, SAPA, KY,

Læs mere

Nyvurdering af administrativ organisation

Nyvurdering af administrativ organisation Nyvurdering af administrativ organisation Fra kommissoriet Målet har været at sikre en administration, der fremstår maksimalt trimmet, og som på den ene side kan levere effektiv betjening af borgerne

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

NemRolle. KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik. Beskrivelse af funktioner og anvendelse

NemRolle. KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik. Beskrivelse af funktioner og anvendelse NemRolle KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik Beskrivelse af funktioner og anvendelse NemRolle KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik NemRolle er en samlet, komplet løsning til administration

Læs mere

1 Om brugervejledningen... 2. 2 Autorisation... 3. 3 Logon og navigation... 4. 3.1 Adgang til Selvbooking Rapporter (SBR)... 4

1 Om brugervejledningen... 2. 2 Autorisation... 3. 3 Logon og navigation... 4. 3.1 Adgang til Selvbooking Rapporter (SBR)... 4 Brugervejledning Selvbooking Rapport (SBR) Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Seneste Opdatering: 18-01-2016 Indholdsfortegnelse 1 Om brugervejledningen... 2 2 Autorisation... 3 3 Logon og navigation...

Læs mere

Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo

Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo Indhold: A. Oprettelse af profil på Endomondo B. Oprettelse af selve ruten C. Redigering af oprettet rute D. Oprettelse af interessepunkter

Læs mere

Ordregiver skal kunne foretage tilkøb af låsesystemerne samt de adgangsgivende enheder i løbet af kontraktperioden.

Ordregiver skal kunne foretage tilkøb af låsesystemerne samt de adgangsgivende enheder i løbet af kontraktperioden. 4. Kravspecifikation Med nærværende udbudsforretning ønsker ordregiver at udskifte låsesystemerne i 3 af ordregivers 8 plejedistrikter 4. Ordregiver ønsker som option, muligheden for at foretage en udskiftning

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

NETVÆRKSDAGE MARTS 2015. Michel Sassene

NETVÆRKSDAGE MARTS 2015. Michel Sassene NETVÆRKSDAGE MARTS 2015 Michel Sassene Emner Baggrund Ibrugtagning af Støttesystemerne Hvorfor dette initiativ? Dialog og opfølgning Status på udviklingsprojektet BAGGRUND Lidt historie I forbindelse med

Læs mere