Marts udgave Man kan vist rolig sige, at vi har haft vinter en dejlig tid men efterhånden længes vi efter forår.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Marts 2013 8. udgave Man kan vist rolig sige, at vi har haft vinter en dejlig tid men efterhånden længes vi efter forår."

Transkript

1 Marts udgave Man kan vist rolig sige, at vi har haft vinter en dejlig tid men efterhånden længes vi efter forår. Krokus, erantis og vintergækker titter frem og forkølelsen slipper sit tag i os.

2 Guldklatten Foråret, solskinnet og Blækklatten er på vej, så alle glæder sig. I denne udgave kan du glæde dig til bl.a. at læse interview med de 2 studerende Trine og Sara, runde fødselsdage for Egon og Kim og generalforsamling i Aktivitetscenterklubben. Siden sidste udgave har vi desværre mistet Jørgen Vognstrup og Karl Erik Sørensen. Æret være deres minde. Ulven er løs i Midtjylland!!!

3 TILLYKKE MED DE 50 ÅR

4 Navnet er Trine Kaspersen. Hun er 22 år gammel, er født og opvokset i Herning. Trine er i gang med en uddannelse til pædagogisk assistent. Hun er startet i praktik på Bytoftens Boog Aktivitetscenter, hvor hun har været i AC siden 13. december Trine skal være her indtil juli 2013, hvorefter hun skal tilbage til Social- og Sundhedsskolen i Herning. Trine vil senere gerne fortsætte på Holstebro Seminarium (VIA) og blive uddannet pædagog. Trine har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper i børnehaven Klokkekilden i Gjellerup i et år. Før dette har hun taget en HG (Handelsskolernes Grunduddannelse), som tager 2 år. Det var på Herning Handelsskole. Fritiden går med familie, venner og kæreste. Trine bor i eget hus med kæresten, som har selv lavet huset i stand. Hun går i fitnesscenter. Trine løber ture på max 5 km og elsker billedkunst. Derudover deler hun hund (en yorkshire-terrier) med sin mor. Som en fodnote kan nævnes, at Trine har en svoger, der hedder Rasmus Pander. Han har spillet ishockey i Herning Blue Fox (Søren R spørger: Må jeg røre ved dig, Trine? )

5 Hvad kan du lide hos andre: At de er åbne og lyttende, og respekterer andre. Hvad vil du gerne have, at andre kan lide hos dig: At jeg er ærlig og åben, er udadvendt, tager opgaver af mig selv og gerne vil hjælpe andre. Hvad er din livret: Jeg elsker mad generelt og har mange livretter. Skal jeg nævne én, er det nok glasseret hamburgerryg og flødekartofler. Hvad kan du ikke lide at spise: Det må nok være forloren skildpadde og hestekød. (Trine har selv haft hest). Hvad er din yndlingsfilm: Jeg vil helst se spændingsfilm. Hvad er din yndlingsmusik: Det må være popmusik og måske også noget klassisk. Hvad er din yndlingsfarve og årstid: Blå og foråret. Alting blomstrer og bliver lysere og så bliver humøret bedre Mælken til fløden Mælken spurgte fløden: "Vil du gifte dig med mig?" Fløden: "Nej, for først er du sød, så bliver du sur og til sidst bliver du for gammel".

6 Kokostoppe til 12 - ca. 50 stykker 50 g smør 250 g kokosmel (ca. 7 dl) 250 g sukker (ca. 3 dl) korn af 1 vaniljestang 4 æggehvider (ca. 1¼ dl) Bagetid: Ca. 12 min. ved 200. Kom smør og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Rør blandingen godt sammen ved jævn varme i ca. 4 min. - eller til smørret er smeltet. Læg bagepapir på 2 plader. Sæt, med 2 små skeer, kokosblandingen på bagepapiret i små toppe (ca. 2 tsk. pr. top). Bag kokosmakronerne midt i ovnen. Tip: Bunden af kokosmakronerne kan pyntes med smeltet, mørk kogechokolade. Kilde : Karolines Køkken

7 Kommentar fra prøve smagerne RAFLEGRUPPEN: Kagerne er sprøde udenpå, og dejlig bløde indeni. De smager fantastisk. AVIS (KOKOS) GRUPPEN : De Smager af en mere Yderst lækkert, særligt hvis de er lune. SANSEGRUPPEN: De smager rigtig godt! Lave gerne flere af dem ET GODT RÅD FRA AVIS GRUPPEN DER BAGTE TOPPENE: Hvis det er svært at lave dem som toppe, kan man lave dem flade, og selv skære stykker af, når de er færdig bagte i ovnen Opskrift for blondiner 2 blondiner diskuterer en opskrift. - Hvad er der galt, spørger den ene. - Der står at jeg skal putte smør på panden, men det bliver ved med at løbe ned i øjnene på mig.

8 Generalforsamling for brugerrådet torsdag d. 31. januar Valg af dirigent Karin Juhl er valgt. 2. Valg af stemmetællere Trine, Lotte og Ulla tæller stemmer op. 3.Beretning Karin læste formandens (Claus B. S. s) beretning højt, som blev godkendt med applaus. Beretningen kan læses på Bytoftens hjemmeside. 4. Regnskab Jacob Bach Jensen fra administrationen gennemgik regnskabet for Dagcenterklubben. Regnskabsperioden er fra Regnskabet blev godkendt. Der har været en konto med kursusmidler (på 3003,79 kr.) beregnet for Brugerrådet. De har stået på kontoen i 10 år uden at blive brugt. De overgik i 2012 til Brugerrådet s hovedkonto, hvorefter kursuskontoen blev lukket.

9 Da der er overskud på regnskabet, indstiller Brugerrådet, at kontingentet bibeholdes på de 250 kr. pr. år. 5. Evt. indkomne forslag Ingen indkomne forslag. 6.Valg til brugerrådet toårig periode 46 har stemt. Claus BS (31 stemmer), Kirsten (16 stemmer) og Michael (15 stemmer) valgt ind i Brugerrådet. Leif (13 stemmer) er suppleant. Benny (7 stemmer) og Kent (5 stemmer). Gennemgang af valgprocedure Punktet var beregnet til, hvis nogen havde spørgsmål omkring valgprocedure. Eventuelt Centerrådet har valg d. 4. marts kl Claus BS opfordrer til, at man stiller op helst hurtigst muligt. Man skal gå til Bo, afdelingslederne eller Claus, hvis man vil stille op.

10 Interview i anledningen af Egons 60 år Egon er født i Bording Stationsby i Søndergade. Faderen var strikker. Egon flyttede på landet med hans forældre som 2 årig. Hvor hans far blev landmand. Da han blev ældre hjalp Egon med alt arbejdet på gården. Egon har fået Initivprisen 2012, da han er så ihærdig i Teknisk Afdeling. Han er altid pligtopfyldende og udfører sit arbejde til alles tilfredshed. Egon gik i folkeskole i Bording i både 9 og 10 klasse, herefter arbejdede han på en trikotage fabrik hvor han fx vendte trøjer. Senere kom han på Winge Møbler i Ikast, hvor han hjalp til med at pakke de færdige møbler ned i kasser. I 1975 var Egon på en Indre missionsk højskole i Rønde hvor de gik meget op i idræt og natur. I efterårsferien var de på tur i Tyskland, hvor de sejlede på Rhinen. Efter Egon havde færdiggjort højskolen flyttede han til Ikast på Færøvej. Mens han boede her, lærte han Inge Lise at kende (han var omkring 30 år) i humørklubben. Her spillede de boccia og til stævne 21. januar for 29 år siden mødte han Inge Lise. Han stod i døren, og her så Inge Lise ham

11 for første gang. Omkring kl. 14 i cafeteriet gav Inge Lise Egon en kop af sin egen kaffe. De udvekslede adresser. Senere kom der et brev til Egon fra Inge Lise det blev til flere brev-vekslinger og telefonsamtaler. Inge Lise flyttede til Bytoften i maj Straks hun var flyttet ind, ringede hun efter Egon. De besøgte hinanden fra 1984 og blev forlovet og derefter gift i En gang i disse år var Inge Lise på besøg hos Egon og Egon havde lavet mad. Efter maden drillede Inge Lise med, at hun ikke kunne komme ud i køkkenet med kørestolen og hjælpe med at vaske op. Straks bar Egon hende ud i køkkenet, satte hende på en stol - så kunne hun jo alligevel godt hjælpe med opvasken. Efter Egon flyttede til Bytoften i 1988 fik han arbejde hos en møbelfabrik i Tjørring i en måned. Derefter var han hos Kilsgaard Døre og Vinduer et par måneder. Så blev han ansat på Bytoften i en beskyttet stilling - i et samarbejde med fagforeningen, kommunen og Bytoften. På Bytoften laver han meget forskelligt. Om morgenen samler han affaldssække, vasketøj og papkasser på døgnafdelingen. Han rydder op, når der kommer varer hjem kører varerne ned i kælderen og stiller dem på plads på hylderne.

12 Om sommeren slår han græs og klipper hæk. Hver mandag (+ fredag om sommeren) er han med Teknisk Afdeling i Præstbjerg, hvor de passer og plejer området. Tirsdag er han med karleklubben, og torsdag er han med i sejlads-gruppen, hvor han fx hjælper til med at gøre bådene klar. Egon håber at vi til foråret for båden i Struer gjort klar. Tidligere hjalp han i montagen, men bla. pga. færre ordrer er han nu kun tilknyttet i Teknisk Afdeling. Når tingene ikke fungerer, som de skal fx hvis havetraktoren ikke vil starte bliver Egon træt af det. Hækklipning er heller ikke så interessant det kører man sur i, siger Egon. Fem ting du ikke vidste om Egon Egons livret er flæskesteg med hele svineriet dog undtagen brunede kartofler. Egons interesser er at se damehåndbold, ishockey og derefter fodbold. Tidligere spillede han meget boccia men der er ikke så stor tilslutning til det mere. Han spiller bowling hver mandag. Hans rekord er 145 point hvilket er godt klaret. Det bedste der er sket i Egons liv, var da han blev gift med Inge lise.

13 Brugerrådsmøde mandag d. 14. januar 2013 Fællesmødet formiddag er skrevet i kursiv. 1. Godkendelse af referat fra d. 10. december 2012 Godkendt af fællesmødet dog indstiller fællesmødet, at brugerrådet og fællesgavekassen skal sende hilsner hver for sig (se punkt 5). Evt. kan brugerrådet sende sammen med huset. Claus snakker med Inge om ovenstående. 2. Evaluere nytårskur 2013 Fællesmødet foreslår, vi bliver sammen hele modulet evt. synge sange. Forslag om at avisgruppen står for indsamling af nomineringer. Talerne af Kim og forstanderen må gerne fortsætte. Brugerrådet synes, det er en god ide, at avisgruppen står for indsamling af nomineringer. Vi spørger avisgruppen. 3. Generalforsamling for brugerrådet d. 31. januar Opstilling til brugerrådet (Claus, Benny og Leif er på valg og genopstiller): Der kan brevstemmes fra 24. til 31. januar evt. opstillere skal henvende sig til sin kontaktperson eller Claus senest mandag d. 21. januar. Karin laver billeder af evt. opstillere, så folk kan se, hvem de stemmer på.

14 4. Brugerrådets regnskab Der er omkring kr. på kontoen. Derfor foreslår Claus, kontingentet fortsætter på de 250 kr. Brugerrådet er med på dette. Der er ingen grund til, at overskuddet vokser yderligere. Claus vil spørge brugerne, om de har nogle ideer til, hvad man kan bruge nogle af pengene til. Vi mangler stadig at købe en spillekonsol. 5. Orientering om Centerrådet. Kim gør opmærksom på, der er valg til Centerrådet snarest. Der skulle være skrivelse ude om dette. Centerådet vil i fremtiden få en anden funktion - og evt. et andet navn - end i dag. Sammensætningen bliver anderledes. Der skal frivillige (fx pårørende) ind i rådet - disse kan så tage sig af det praktiske. Claus trækker sig helt ud af Centerrådet. Dog ser Kim en mulighed for, at Brugerrådet og Centerrådet kan samarbejde om visse tiltag. 6. Nyt til og fra ledelsen. Jakob S. er afd-leder for Bofællesskabet og B&G. Lissy er afd-leder for Satellitten og Døgn. Lederteamet består således af Jakob, Lissy, Kim og Bo. Bestyrelsen for Bytoften arbejder på en mere tidssvarende måde at sammensætte bestyrelsen på. Lannie (tek. afd.) fortsætter i 3 mdr. praktik. Kim har udvidet samarbejdet med tek. afdeling.

15 Bytoften 78 skal sandsynligvis sælges. Ledergruppen skal finde ud af, hvor aktiviteterne fra Bytoften 78 evt. kan være. Lejen af ledige lokaler (tidl. fys) er umiddelbart for dyr. Aktiviteterne i AC skal ned på skrift. Det skal fremgå mere tydeligt, hvad AC står for. Modul-udregningen for AC er ikke tidssvarende. Der er ikke indregnet spisehjælp, kørsel, m.m. Ledelsen skal på studiebesøg på andre institutioner, der ligner Bytoften. 7. Nyt til og fra brugere. Jørgen Vognstrup blev begravet mellem jul og nytår bårebuket er sendt af Brugerrådet. Mette Lind er flyttet ind på Bytoften starter i AC på halv tid snarest. 8. Personale nyt. Louise slutter sin praktik om 14 dage Sara starter i praktik 1. februar. Marianne er startet i job-afprøvning hos købmanden 2 timer omdagen. 9. Blomsterhilsner og gaver. Pia bliver 50 år + Ulla J. bliver 60 år begge i februar. Egon blev 60 år i går han fejres i morgen d Claus har købt gave fra Brugerrådet. 10. Næste møde. Mandag d

16 Sara Møller Hundebøll er den nye pædagogstuderende i Aktivitetscentret. Hun er i sin sidste praktik her, og skal efter planen være færdiguddannet som pædagog i januar Hun bor i Herning, er 39 år og gift med Carsten (som arbejder hos Bravo-Tours). Sara har en datter, Emilie, som er 9 år. Familien har 2 marsvin. Efter folkeskolen gik Sara på handelsskole i Viborg for at blive kontorassistent. Dette blev dog for kedeligt for hende. Derfor startede hun på guideskole, og blev guide i Nordspanien én sommer og Den Italienske Lido sommeren efter. Derefter mødte hun Carsten, og så var det slut med at være guide. Efter tiden som guide blev Sara uddannet eksportsælger på Teko-centret i Herning. Derefter arbejdede hun kort tid som sælger, men fandt ud af, at arbejdet i tekstilbranchen ikke var noget for hende. Derfor afprøvede hun forskellige jobs indenfor det sociale område, bl.a. Bakkehuset i Videbæk og kollegiet Virkelyst i Herning. I dag arbejder hun som vikar på Rosenholm her i Tjørring..

17 Tiden i Aktivitetscentret vil Sara gerne bruge til at udvide sit kendskab til fx senhjerneskadede. Derudover vil hun gerne have indblik i brugernes interesser og aktiviteter her i AC. Hvad kan du lide hos andre: At folk er spontane, har humor og er omsorgsfulde. Hvad vil du gerne have, at andre kan lide hos dig: At jeg er omsorgsfuld, er sjov, humoristisk og spontan. Hvad er din livret: Tapas (som er små specielle retter), kylling og mexicansk mad. Hvad kan du ikke lide at spise: Jeg kan ikke lide fisk (undtaget rejer, tun og fiskefilet), bananer og kaffe. Hvad er din yndlingsfilm: Cocktail og Top Gun med Tom Cruise. Desuden Pretty Woman med Julie Roberts og Richard Gere. Hvad er din yndlingsmusik: 80 er musik generelt bl.a. poprock som Def Leppard og Depeche Mode. Hvad er din yndlingsfarve og årstid: Farven Gul. Jeg elsker sommer og varme.

18 Interview med Bo Bertelsen Hvor og hvornår er du født? Jeg er født i Vesløs den 16. juni Det er en lille by på Hannæs - Hannæs er en halvø mellem Thy og Han Herred. Den gang jeg var barn, var der storke i byen, så jeg er sikker på, at det var storken, der kom med mig. Hvilken uddannelse har du? Uha... faktisk har jeg flere uddannelser. I 1990 blev jeg uddannet som landskabsarkitekt på Den kongelige Landbrugs og Veterinærhøjskole på Frederiksberg/København. Jeg har altid interesseret mig for og arbejdet med ledelse og organisationsudvikling. Derfor har jeg siden taget uddannelser som Merkonom i Organisation, HD i Organisation og en Master i Offentlig Ledelse Hvor har du boet og hvornår? Fra 1963 til 1984 boede jeg i mit fødehjem i Vesløs sammen med mine forældre og 4 søskende. Derefter flyttede jeg til Nørrebro i København. Her boede jeg på hjørnet af Åboulevarden og Blågårdsgade indtil 1994, hvor jeg fik arbejde i Herning og flyttede i lejlighed i Gullestrup. Vi var så glade for området, at vi senere købte et hus i Bøgens Kvarter i Gullestrup. Her bor jeg stadigvæk. Hvad er dit arbejde her og hvor længe har du arbejdet her? Jeg er konstitueret forstander på Bytoften Bo- og Aktivitetscenter. Mit arbejde er at lede og fordele arbejdet som det hedder. Som nævnt tidligere, så har jeg arbejdet med ledelse og herunder forandringsledelse og økonomistyring i mange år. Det faglige ved jeg ikke meget om men det gør alle vores

19 dygtige medarbejdere heldigvis. Min opgave er at få sat ny retning og rammer for Bytoftens fremtidige virke. Hvilke interesser har du? Ud over mit arbejde kan jeg godt lide at se kriminalfilm og læse bøger. Jeg går i svømmehallen hver morgen - det nyder jeg rigtig meget. Og så vinterbader jeg i Fuglsang Sø om vinteren. Er du gift og har du børn? Jeg er gift med Hanne. Hun er pædagog i en børnehave. Vi har Nana som læser til sygeplejerske, Emma som snart skal i gang med at læse medicin og teknologi på DTU i Lyngby og Mads som går i 1g på gymnasiet. Hvad gør dig glad? Puha. Det gør mig glad når jeg ser tingene lykkes og fungerer. Jeg kan godt lide at kaste mig ud i noget ukendt og gerne noget med udfordringer i. Så gør det mig glad, når jeg kan klare det eller medvirke til, at andre klarer det... Hvad frygter du mest? Jeg frygter mest frygten selv - altså det at være bange og utryg. Den følelse kan alle få - også selv om der ikke er nogen grund til det. Fremtiden er uvis for os alle og vi skal alle dø engang - men det skal man ikke gå at frygte. Tværtimod skal man nyde livet - selvom det til tider er letter sagt end gjort. Hvad er det bedste der er sket i dit liv? Det er nok at få børn og se dem vokse op Hvad er din livret? Fisk. Fx laks eller krabbeklør med et glas god hvidvin til!

20 FCM-stjerner giver en hånd til handicappede på Bytoften Tim Janssen og Jonas Lössl fra FC Midtjyllands superligahold er på eget initiativ blevet frivillige på Bytoften Bo- og Aktivitetscenter. Deres job er henholdsvis at score mål og forhindre modstanderne i at gøre det. Men nu har FCM-angriber Tim Janssen og målmand Jonas Lössl taget en anden opgave på sig. De har på eget initiativ opsøgt Bytoften Bo- og Aktivitetscenter for at være med til at gøre en frivillig forskel for centrets handicappede borgere. - Jeg er rigtig glad for, at to af FC Midtjyllands spillere vil bruge noget af deres tid sammen med os, siger Bo Ulrich Bertelsen, konstitueret forstander ved Bytoften Bo- og Akvititetscenter. - Vi vil få oplevelser ud over det sædvanlige, og sådan noget er ubetaleligt. At spillerne så gør det gratis, gør det kun endnu mere fantastisk. Bytoftens personale vil styrke kerneopgaverne med træning, støtte og pleje af borgerne. Det betyder, at centret vil søge alternative måder at give borgerne oplevelser og stjernestunder i hverdagene på. Derfor kom henvendelsen fra Jonas Lössl og Tim Janssen fra FC Midtjylland på et perfekt tidspunkt. I Holland, hvor Tim Janssen kommer fra, er der en lang tradition for, at professionelle fodboldspillere engagerer sig i arbejdet med borgere, som ikke har de samme muligheder som andre. Det vil han og Jonas Lössl nu forsøge at overføre til midtjyske forhold. - Vi synes begge, det er utroligt livsbekræftende at kunne give et bidrag til disse menneskers livskvalitet. Vi håber, at vi igennem vores lille arbejdsindsats med borgerne kan motivere andre frivillige til også at yde en indsats. Om ikke andet er det her en superoplevelse for os, siger Jonas Lössl og Tim Janssen.

21 Blandt de initiativer, der arbejdes med, er, at Bytoftens beboere kan besøge FCMs træningsanlæg og hjemmekampe. Men Tim Janssen og Jonas Lössl skal også besøge Bytoften og for eksempel arrangere turneringer i bordfodbold og hjælpe til ved centrets idrætsdage.

22 Det er tidligt lyst om morgenen og vores dage er blevet længere, man hører fuglenes fløjten og inden vi får set os om, er uret stillet frem og sommertiden er begyndt... Også her hos købmanden er foråret begyndt at spire. Som altid har vi lidt på programmet til ære for jer. Vi starter med efter påske at lukke dørene op til en dag både til hende og ham. Fra torsdag den 4. april og frem til den 8. april har Bjørn og Bjørn igen lagt vejen fordi os med smarte tasker, punge, tørklæder og handsker. Torsdag den 4. afholdes der også vinsmagning på udvalgte vine. VIGTIG! Salgsvognen der kører rundt i afdelingerne er denne dag aflyst. Vi har også valgt at pårørende dag også skal være en dag butikken holder åben, så lørdag den 20. april holder butikken åben fra Håber i kigger forbi og ser købmanden med morgenhår en lørdag morgen. Kassen er åben den dag så kom og køb. For at der ikke skal herske tvivl om åbningstiderne i påsken ja så kommer de lige med her i avisen. De 3 hverdage op til påsken er butikken åben som normalt Alle helligdage holder vi lukket. Så butikken er lukket fra og med den 28/3 til og med den 1/4.

23 Vi åbner op igen forhåbentlig til forår tirsdag den 2. april fra 7.30 til Man kan vel også ligeså godt benytte lejligheden nu man er kommet i avisen til at takke brugere og handlende i butikken for at i støtter os og fylder hverdagen med liv og smil. De varmeste forårshilsner fra købmanden

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013 KOLLEGIE NYT Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses på vores hjemmeside www.fredericiah.dk Ansvarshavende:

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Amitheswary. I Danmark er der respekt for alle

Amitheswary. I Danmark er der respekt for alle Amitheswary I Danmark er der respekt for alle Amitheswary er 46 år og kommer fra Sri Lanka. Hun har været i Danmark siden 1992 34 Livet i Sri Lanka I Sri Lanka boede jeg sammen med min familie. Jeg har

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Drømmen om at bo for sig selv

Drømmen om at bo for sig selv Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2001 Drømmen om at bo for sig selv Peter Bang Jensen er glad for, at han flyttede væk fra en institution og ud i egen lejlighed, men hverdagen kan være svær uden hjælpere Af

Læs mere

Forstander: Bo Bertelsen Afd. leder: Jakob Skovbakke Tlf.: 9628 4728 E-mail: kobjs@herning.dk

Forstander: Bo Bertelsen Afd. leder: Jakob Skovbakke Tlf.: 9628 4728 E-mail: kobjs@herning.dk Adresse: BYTOFTEN Bo og Aktivitetscenter Bo og Genoptræning Bytoften 75, 7400 Herning Tlf.: 9628 4700 Vagtstuen: 9628 4727 Fax: 9628 4710 Web: www.bytoften.dk Forstander: Bo Bertelsen Afd. leder: Jakob

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Fortællinger om hvad der sker, når man gør noget ved aften og nattelivet

Fortællinger om hvad der sker, når man gør noget ved aften og nattelivet Fortællinger om hvad der sker, når man gør noget ved aften og nattelivet Karin Naldahl, University College Nordjylland i samarbejde med personalet på... Udkast Marts 2009 Fortælling om Klara (Navnet er

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN. Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad

BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN. Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN 4 Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad Som led i den løbende kvalitetsudvikling af tandplejen gennemførte vi i Lemvig kommunale tandpleje i foråret 4 en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Julefrokost Menu. Stegte sild

Julefrokost Menu. Stegte sild Julefrokost Menu Stegte sild 8 ferske sildefileter (ca. 600 g) 2 spsk dijonsennep 4 spsk små dildkviste 1½ tsk groft salt friskkværnet peber 3 spsk rugmel 25 g smør Eddikelage ¼ liter lagereddike 150 g

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006 Glædelig jul Af Jan Ekstrøm Artikel i Beboer-Info December 2006 Snakkesnegle Dej 2 dl mælk 50 g gær 1 dl smør- & rapsolie 2 æg 1 2 tsk stødt kardemomme 2 spsk sukker 1 2 tsk groft salt 550 g hvedemel Fyld

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden?

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden? Før læsning: Introduktion til årtiet Gruppearbejde: Se på billederne i bogen side 3. Hvad kender I? Hvad tænker I? Hvad tror I kapitlet handler om? Hvad ved I om dette årti i jeres eget hjemland / verden

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG

Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG 1 Materiale til forældreinddragelse: Se med forældrenes øjne Vil I gerne vide, hvad forældrene mener om deres barns dagtilbud? Vil I gerne høre om, de har

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året Pige Kærlighed Målgruppe: Grønsmutter Årstid: Hele året Varighed: 3 trin + et engagement Kærlighed - niveau 2 - trin for trin En stor del af en piges hverdag og tanker handler om kærlighed. Det kan være

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFOYgdrassil, Vejle December 2013

Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFOYgdrassil, Vejle December 2013 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFOYgdrassil, Vejle December 2013 Læs, lyt eller se klip om: Besøg i kirken Stormen Bodil Kringsminde som i gamle dage! Find nissen i Yggdrasil Lego robotter

Læs mere

Hjælp Julemanden. Lærerark

Hjælp Julemanden. Lærerark Hjælp Julemanden Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 60 min. I bliver budt velkommen af Tivolis underviser, der viser jer til rette i julemandens stue. Eleverne får at vide,

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 26.11.2013 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning v/næstformand Per Nørgaard Torben? blev valgt

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014.

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014. CONTRA DANCE PARTNERS Referat af generalforsamling afholdt torsdag den 8. maj 2014 kl. 19.00 på Roskilde Kro, Albertslund Dagsorden ifølge vedtægterne: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Formandens

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Den søde tands venner

Den søde tands venner Den søde tands venner Ferskenkonfekt* ¾ dl mandler skoldes, smuttes og hakkes groft. 1 dl tørrede ferskner klippes i stykker, der blendes groft i en køkkenmaskine. 1 dl havregryn ristes på en tør stegepande

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Horsens Kajakklub Tirsdag d. 27. oktober 2009, kl. 19:00

Referat af Generalforsamling i Horsens Kajakklub Tirsdag d. 27. oktober 2009, kl. 19:00 Referat af Generalforsamling i Horsens Kajakklub Tirsdag d. 27. oktober 2009, kl. 19:00 36 medlemmer inkl. bestyrelsen deltog i generalforsamlingen. Bestyrelsesmedlemmer: Kenneth Bergenhagen, Pia Jørgensen,

Læs mere

Kære alle, Så er det påske, mærkeligt, når påsken falder så tidligt, så kan man slet ikke nå at følge med.

Kære alle, Så er det påske, mærkeligt, når påsken falder så tidligt, så kan man slet ikke nå at følge med. TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV APRIL 2015 Kære alle, Så er det påske, mærkeligt, når påsken falder så tidligt, så kan man slet ikke nå at følge med. I mit sommerland hvor jeg bor, så har

Læs mere

Brød og kager uden gluten, korn og mælk

Brød og kager uden gluten, korn og mælk Brød og kager uden gluten, korn og mælk Dette opskriftshæfte er blevet til på baggrund af det efterhånden store antal danskere, som udviser allergiske reaktioner fysisk som psykisk efter indtagelse af

Læs mere

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt.

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt. ÆBLESKIVER Ca. 40 stk. 6 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 ½ dl soja cuisine (mælkefri madlavningsfløde) 2 ½ dl soja- eller risdrik 30 g gær 400 g hvedemel 125 g margarine (mælkefri) Skal af 1 økologisk citron

Læs mere

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for Kost og logi Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk troet, at han havde fornemmet, hvor det bar hen. Jeg synes jo næsten, det lyste ud af mig. Men at dømme efter hans reaktion, havde han slet

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Sæsonprogram 2014/2015 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang ved skolegården) Kontingent Børn/junior: Voksne over 21 år: Støttemedlemmer:

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Velkommen til de to nye medlemmer der er valgt til medarbejderrådet: Claus, valgt i Skovhjælperne Rebecca, valgt i Cafeladen

Velkommen til de to nye medlemmer der er valgt til medarbejderrådet: Claus, valgt i Skovhjælperne Rebecca, valgt i Cafeladen Til: Viceværterne - Jim Køkken - Karina Montageværksted - Rene Maskinværksted - Tom Pakkehallen Mikael De Grønne Fingre Randi Skovhjælper Claus Grafisk - Søren Cafeladen - Rebecca Suppleant gæst: Toni

Læs mere

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDT I STENLILLE HALLENS SELSKABSLOKALE ONSDAG DEN 20. FEBRUAR 2008 Klokken 19.00 bød formand Carl-Henrik Nielsen

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds 2, d. 23.02.2015 Mødet startede med en præsentationsrunde, da mange af lokalforeningerne

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn på Jobkollegiet

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn på Jobkollegiet Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn på Jobkollegiet 7. oktober 2013 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Jobkollegiet Tilbudstype og form Privat botilbud,

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Klitmøller Lystfisker Forening Ørhagevej 156, Klitmøller, 7700 Thisted Telefon klubben: 97 97 56 91, CVR nr: 32 95 26 82

Klitmøller Lystfisker Forening Ørhagevej 156, Klitmøller, 7700 Thisted Telefon klubben: 97 97 56 91, CVR nr: 32 95 26 82 Fremmødt: 48 stemmeberettigede Pkt Forslag/Beslutning (Godkendelse af referater på næste møde) 1. Valg af dirigent Erik Odder blev foreslået som ordstyrer. Erik gennemgik at generalforsamlingen er indkaldt

Læs mere

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Rester Min gamle klassekammerat Thomas ringer og fortæller mig, at hans kone er død. Det er sket pludseligt og uden sygdom; han vågnede en morgen for ni uger

Læs mere

Apr Maj. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153

Apr Maj. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Apr Maj 2013 Jun Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 April 2013 4 Maduge Nicklas Projekt genbrugsdåser Maduge Morten Projekt Smykker m.m. 15 Maduge Louise Projekt Konfirmation sangskulere m.m.

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Husbestyrelsen. Mødedato: 9. november 2009. Mødetidspunkt: Kl. 15.00-17.00. Medborgerhuset Korskær. Emne for mødet: Formål med mødet:

Husbestyrelsen. Mødedato: 9. november 2009. Mødetidspunkt: Kl. 15.00-17.00. Medborgerhuset Korskær. Emne for mødet: Formål med mødet: Emne for mødet: Formål med mødet: Forbered inden mødet: Medbring: Til stede: Beboerrepræsentanter: Anne-Dorthe Tuemose (næstformand) Inga Pedersen Kajus Nielsen Personalerepræsentanter: Grethe Hansen Tina

Læs mere

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra 1 2 Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra Nadia skal ikke bo hjemme mere. Hun skal flytte. Først til et børnehjem og så til en plejefamilie, som

Læs mere

Forstander: Uwe Zink Afd. leder: Pernille Kloster Aalund E-mail: kobpa@herning.dk Tlf.nr. 9628 4727

Forstander: Uwe Zink Afd. leder: Pernille Kloster Aalund E-mail: kobpa@herning.dk Tlf.nr. 9628 4727 Adresse: BYTOFTEN Bo og Aktivitetscenter Bo og Genoptræning Bytoften 75, 7400 Herning Tlf.nr.: 9628 4700 Fax.nr.: 9628 4710 E-mail: kobbg@herning.dk www.bytoften.dk Forstander: Uwe Zink Afd. leder: Pernille

Læs mere

Pkt. 2: Valg af referent: Anita Askegaard Jensen og stemmetæller: Bitten Holm Hansen

Pkt. 2: Valg af referent: Anita Askegaard Jensen og stemmetæller: Bitten Holm Hansen Mødets art: Generalforsamling Frufølge FF Dato/tid Sted: Torsdag den 5. februar 2015, kl. 19.30 I gangen v/hallen på Holmebækskolen Fremmødte: Karina Pedersen, Conny Jung, Trine Søgård, Charlotte Egebak,

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår.

l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår. l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår. Her ligger TUMLETOFTEN, en almindelig dansk by. Den er ikke særlig stor, men den er heller ikke helt lille. Egentlig

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK!

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK! 12 TR PÅ DANSK! Robert er tillidsrepræsentant eller TR på en stor brødfabrik. Han repræsenterer dem, der arbejder i fabrikkens pakkeafdeling. Mange af dem kommer fra andre lande. Robert kommer selv fra

Læs mere

Til: Brugerpårørenderåd for Botilbudene JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen. Referat

Til: Brugerpårørenderåd for Botilbudene JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen. Referat Til: Brugerpårørenderåd for Botilbudene JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen Dato: 22. september 2009 Tlf. dir.: 4477 1836 Fax. dir.: 4477 2771 E-mail: pre@balk.dk Kontakt: Anne Precht Referat

Læs mere

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Forelæggelse af regnskab a. regnskabet

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression!

Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression! Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression! Vores datter Emma blev født i okt. 2003. Vi havde været gravide før men jeg aborterede i 7. uge af graviditeten. Graviditeten med Emma var præget af angst

Læs mere

Madpolitik i overbygningen.

Madpolitik i overbygningen. Hold Øje uge 41. Lyden af efterårsferie og et bolsje.. Sanne, Sanne, Sanne.. Kære Alle. Så er der efterårsferie. I ønskes alle en dejlig uge vi ses igen om en uge bl.a. til musicalperiode for OB. Hilsen

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere