Marts udgave Man kan vist rolig sige, at vi har haft vinter en dejlig tid men efterhånden længes vi efter forår.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Marts 2013 8. udgave Man kan vist rolig sige, at vi har haft vinter en dejlig tid men efterhånden længes vi efter forår."

Transkript

1 Marts udgave Man kan vist rolig sige, at vi har haft vinter en dejlig tid men efterhånden længes vi efter forår. Krokus, erantis og vintergækker titter frem og forkølelsen slipper sit tag i os.

2 Guldklatten Foråret, solskinnet og Blækklatten er på vej, så alle glæder sig. I denne udgave kan du glæde dig til bl.a. at læse interview med de 2 studerende Trine og Sara, runde fødselsdage for Egon og Kim og generalforsamling i Aktivitetscenterklubben. Siden sidste udgave har vi desværre mistet Jørgen Vognstrup og Karl Erik Sørensen. Æret være deres minde. Ulven er løs i Midtjylland!!!

3 TILLYKKE MED DE 50 ÅR

4 Navnet er Trine Kaspersen. Hun er 22 år gammel, er født og opvokset i Herning. Trine er i gang med en uddannelse til pædagogisk assistent. Hun er startet i praktik på Bytoftens Boog Aktivitetscenter, hvor hun har været i AC siden 13. december Trine skal være her indtil juli 2013, hvorefter hun skal tilbage til Social- og Sundhedsskolen i Herning. Trine vil senere gerne fortsætte på Holstebro Seminarium (VIA) og blive uddannet pædagog. Trine har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper i børnehaven Klokkekilden i Gjellerup i et år. Før dette har hun taget en HG (Handelsskolernes Grunduddannelse), som tager 2 år. Det var på Herning Handelsskole. Fritiden går med familie, venner og kæreste. Trine bor i eget hus med kæresten, som har selv lavet huset i stand. Hun går i fitnesscenter. Trine løber ture på max 5 km og elsker billedkunst. Derudover deler hun hund (en yorkshire-terrier) med sin mor. Som en fodnote kan nævnes, at Trine har en svoger, der hedder Rasmus Pander. Han har spillet ishockey i Herning Blue Fox (Søren R spørger: Må jeg røre ved dig, Trine? )

5 Hvad kan du lide hos andre: At de er åbne og lyttende, og respekterer andre. Hvad vil du gerne have, at andre kan lide hos dig: At jeg er ærlig og åben, er udadvendt, tager opgaver af mig selv og gerne vil hjælpe andre. Hvad er din livret: Jeg elsker mad generelt og har mange livretter. Skal jeg nævne én, er det nok glasseret hamburgerryg og flødekartofler. Hvad kan du ikke lide at spise: Det må nok være forloren skildpadde og hestekød. (Trine har selv haft hest). Hvad er din yndlingsfilm: Jeg vil helst se spændingsfilm. Hvad er din yndlingsmusik: Det må være popmusik og måske også noget klassisk. Hvad er din yndlingsfarve og årstid: Blå og foråret. Alting blomstrer og bliver lysere og så bliver humøret bedre Mælken til fløden Mælken spurgte fløden: "Vil du gifte dig med mig?" Fløden: "Nej, for først er du sød, så bliver du sur og til sidst bliver du for gammel".

6 Kokostoppe til 12 - ca. 50 stykker 50 g smør 250 g kokosmel (ca. 7 dl) 250 g sukker (ca. 3 dl) korn af 1 vaniljestang 4 æggehvider (ca. 1¼ dl) Bagetid: Ca. 12 min. ved 200. Kom smør og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Rør blandingen godt sammen ved jævn varme i ca. 4 min. - eller til smørret er smeltet. Læg bagepapir på 2 plader. Sæt, med 2 små skeer, kokosblandingen på bagepapiret i små toppe (ca. 2 tsk. pr. top). Bag kokosmakronerne midt i ovnen. Tip: Bunden af kokosmakronerne kan pyntes med smeltet, mørk kogechokolade. Kilde : Karolines Køkken

7 Kommentar fra prøve smagerne RAFLEGRUPPEN: Kagerne er sprøde udenpå, og dejlig bløde indeni. De smager fantastisk. AVIS (KOKOS) GRUPPEN : De Smager af en mere Yderst lækkert, særligt hvis de er lune. SANSEGRUPPEN: De smager rigtig godt! Lave gerne flere af dem ET GODT RÅD FRA AVIS GRUPPEN DER BAGTE TOPPENE: Hvis det er svært at lave dem som toppe, kan man lave dem flade, og selv skære stykker af, når de er færdig bagte i ovnen Opskrift for blondiner 2 blondiner diskuterer en opskrift. - Hvad er der galt, spørger den ene. - Der står at jeg skal putte smør på panden, men det bliver ved med at løbe ned i øjnene på mig.

8 Generalforsamling for brugerrådet torsdag d. 31. januar Valg af dirigent Karin Juhl er valgt. 2. Valg af stemmetællere Trine, Lotte og Ulla tæller stemmer op. 3.Beretning Karin læste formandens (Claus B. S. s) beretning højt, som blev godkendt med applaus. Beretningen kan læses på Bytoftens hjemmeside. 4. Regnskab Jacob Bach Jensen fra administrationen gennemgik regnskabet for Dagcenterklubben. Regnskabsperioden er fra Regnskabet blev godkendt. Der har været en konto med kursusmidler (på 3003,79 kr.) beregnet for Brugerrådet. De har stået på kontoen i 10 år uden at blive brugt. De overgik i 2012 til Brugerrådet s hovedkonto, hvorefter kursuskontoen blev lukket.

9 Da der er overskud på regnskabet, indstiller Brugerrådet, at kontingentet bibeholdes på de 250 kr. pr. år. 5. Evt. indkomne forslag Ingen indkomne forslag. 6.Valg til brugerrådet toårig periode 46 har stemt. Claus BS (31 stemmer), Kirsten (16 stemmer) og Michael (15 stemmer) valgt ind i Brugerrådet. Leif (13 stemmer) er suppleant. Benny (7 stemmer) og Kent (5 stemmer). Gennemgang af valgprocedure Punktet var beregnet til, hvis nogen havde spørgsmål omkring valgprocedure. Eventuelt Centerrådet har valg d. 4. marts kl Claus BS opfordrer til, at man stiller op helst hurtigst muligt. Man skal gå til Bo, afdelingslederne eller Claus, hvis man vil stille op.

10 Interview i anledningen af Egons 60 år Egon er født i Bording Stationsby i Søndergade. Faderen var strikker. Egon flyttede på landet med hans forældre som 2 årig. Hvor hans far blev landmand. Da han blev ældre hjalp Egon med alt arbejdet på gården. Egon har fået Initivprisen 2012, da han er så ihærdig i Teknisk Afdeling. Han er altid pligtopfyldende og udfører sit arbejde til alles tilfredshed. Egon gik i folkeskole i Bording i både 9 og 10 klasse, herefter arbejdede han på en trikotage fabrik hvor han fx vendte trøjer. Senere kom han på Winge Møbler i Ikast, hvor han hjalp til med at pakke de færdige møbler ned i kasser. I 1975 var Egon på en Indre missionsk højskole i Rønde hvor de gik meget op i idræt og natur. I efterårsferien var de på tur i Tyskland, hvor de sejlede på Rhinen. Efter Egon havde færdiggjort højskolen flyttede han til Ikast på Færøvej. Mens han boede her, lærte han Inge Lise at kende (han var omkring 30 år) i humørklubben. Her spillede de boccia og til stævne 21. januar for 29 år siden mødte han Inge Lise. Han stod i døren, og her så Inge Lise ham

11 for første gang. Omkring kl. 14 i cafeteriet gav Inge Lise Egon en kop af sin egen kaffe. De udvekslede adresser. Senere kom der et brev til Egon fra Inge Lise det blev til flere brev-vekslinger og telefonsamtaler. Inge Lise flyttede til Bytoften i maj Straks hun var flyttet ind, ringede hun efter Egon. De besøgte hinanden fra 1984 og blev forlovet og derefter gift i En gang i disse år var Inge Lise på besøg hos Egon og Egon havde lavet mad. Efter maden drillede Inge Lise med, at hun ikke kunne komme ud i køkkenet med kørestolen og hjælpe med at vaske op. Straks bar Egon hende ud i køkkenet, satte hende på en stol - så kunne hun jo alligevel godt hjælpe med opvasken. Efter Egon flyttede til Bytoften i 1988 fik han arbejde hos en møbelfabrik i Tjørring i en måned. Derefter var han hos Kilsgaard Døre og Vinduer et par måneder. Så blev han ansat på Bytoften i en beskyttet stilling - i et samarbejde med fagforeningen, kommunen og Bytoften. På Bytoften laver han meget forskelligt. Om morgenen samler han affaldssække, vasketøj og papkasser på døgnafdelingen. Han rydder op, når der kommer varer hjem kører varerne ned i kælderen og stiller dem på plads på hylderne.

12 Om sommeren slår han græs og klipper hæk. Hver mandag (+ fredag om sommeren) er han med Teknisk Afdeling i Præstbjerg, hvor de passer og plejer området. Tirsdag er han med karleklubben, og torsdag er han med i sejlads-gruppen, hvor han fx hjælper til med at gøre bådene klar. Egon håber at vi til foråret for båden i Struer gjort klar. Tidligere hjalp han i montagen, men bla. pga. færre ordrer er han nu kun tilknyttet i Teknisk Afdeling. Når tingene ikke fungerer, som de skal fx hvis havetraktoren ikke vil starte bliver Egon træt af det. Hækklipning er heller ikke så interessant det kører man sur i, siger Egon. Fem ting du ikke vidste om Egon Egons livret er flæskesteg med hele svineriet dog undtagen brunede kartofler. Egons interesser er at se damehåndbold, ishockey og derefter fodbold. Tidligere spillede han meget boccia men der er ikke så stor tilslutning til det mere. Han spiller bowling hver mandag. Hans rekord er 145 point hvilket er godt klaret. Det bedste der er sket i Egons liv, var da han blev gift med Inge lise.

13 Brugerrådsmøde mandag d. 14. januar 2013 Fællesmødet formiddag er skrevet i kursiv. 1. Godkendelse af referat fra d. 10. december 2012 Godkendt af fællesmødet dog indstiller fællesmødet, at brugerrådet og fællesgavekassen skal sende hilsner hver for sig (se punkt 5). Evt. kan brugerrådet sende sammen med huset. Claus snakker med Inge om ovenstående. 2. Evaluere nytårskur 2013 Fællesmødet foreslår, vi bliver sammen hele modulet evt. synge sange. Forslag om at avisgruppen står for indsamling af nomineringer. Talerne af Kim og forstanderen må gerne fortsætte. Brugerrådet synes, det er en god ide, at avisgruppen står for indsamling af nomineringer. Vi spørger avisgruppen. 3. Generalforsamling for brugerrådet d. 31. januar Opstilling til brugerrådet (Claus, Benny og Leif er på valg og genopstiller): Der kan brevstemmes fra 24. til 31. januar evt. opstillere skal henvende sig til sin kontaktperson eller Claus senest mandag d. 21. januar. Karin laver billeder af evt. opstillere, så folk kan se, hvem de stemmer på.

14 4. Brugerrådets regnskab Der er omkring kr. på kontoen. Derfor foreslår Claus, kontingentet fortsætter på de 250 kr. Brugerrådet er med på dette. Der er ingen grund til, at overskuddet vokser yderligere. Claus vil spørge brugerne, om de har nogle ideer til, hvad man kan bruge nogle af pengene til. Vi mangler stadig at købe en spillekonsol. 5. Orientering om Centerrådet. Kim gør opmærksom på, der er valg til Centerrådet snarest. Der skulle være skrivelse ude om dette. Centerådet vil i fremtiden få en anden funktion - og evt. et andet navn - end i dag. Sammensætningen bliver anderledes. Der skal frivillige (fx pårørende) ind i rådet - disse kan så tage sig af det praktiske. Claus trækker sig helt ud af Centerrådet. Dog ser Kim en mulighed for, at Brugerrådet og Centerrådet kan samarbejde om visse tiltag. 6. Nyt til og fra ledelsen. Jakob S. er afd-leder for Bofællesskabet og B&G. Lissy er afd-leder for Satellitten og Døgn. Lederteamet består således af Jakob, Lissy, Kim og Bo. Bestyrelsen for Bytoften arbejder på en mere tidssvarende måde at sammensætte bestyrelsen på. Lannie (tek. afd.) fortsætter i 3 mdr. praktik. Kim har udvidet samarbejdet med tek. afdeling.

15 Bytoften 78 skal sandsynligvis sælges. Ledergruppen skal finde ud af, hvor aktiviteterne fra Bytoften 78 evt. kan være. Lejen af ledige lokaler (tidl. fys) er umiddelbart for dyr. Aktiviteterne i AC skal ned på skrift. Det skal fremgå mere tydeligt, hvad AC står for. Modul-udregningen for AC er ikke tidssvarende. Der er ikke indregnet spisehjælp, kørsel, m.m. Ledelsen skal på studiebesøg på andre institutioner, der ligner Bytoften. 7. Nyt til og fra brugere. Jørgen Vognstrup blev begravet mellem jul og nytår bårebuket er sendt af Brugerrådet. Mette Lind er flyttet ind på Bytoften starter i AC på halv tid snarest. 8. Personale nyt. Louise slutter sin praktik om 14 dage Sara starter i praktik 1. februar. Marianne er startet i job-afprøvning hos købmanden 2 timer omdagen. 9. Blomsterhilsner og gaver. Pia bliver 50 år + Ulla J. bliver 60 år begge i februar. Egon blev 60 år i går han fejres i morgen d Claus har købt gave fra Brugerrådet. 10. Næste møde. Mandag d

16 Sara Møller Hundebøll er den nye pædagogstuderende i Aktivitetscentret. Hun er i sin sidste praktik her, og skal efter planen være færdiguddannet som pædagog i januar Hun bor i Herning, er 39 år og gift med Carsten (som arbejder hos Bravo-Tours). Sara har en datter, Emilie, som er 9 år. Familien har 2 marsvin. Efter folkeskolen gik Sara på handelsskole i Viborg for at blive kontorassistent. Dette blev dog for kedeligt for hende. Derfor startede hun på guideskole, og blev guide i Nordspanien én sommer og Den Italienske Lido sommeren efter. Derefter mødte hun Carsten, og så var det slut med at være guide. Efter tiden som guide blev Sara uddannet eksportsælger på Teko-centret i Herning. Derefter arbejdede hun kort tid som sælger, men fandt ud af, at arbejdet i tekstilbranchen ikke var noget for hende. Derfor afprøvede hun forskellige jobs indenfor det sociale område, bl.a. Bakkehuset i Videbæk og kollegiet Virkelyst i Herning. I dag arbejder hun som vikar på Rosenholm her i Tjørring..

17 Tiden i Aktivitetscentret vil Sara gerne bruge til at udvide sit kendskab til fx senhjerneskadede. Derudover vil hun gerne have indblik i brugernes interesser og aktiviteter her i AC. Hvad kan du lide hos andre: At folk er spontane, har humor og er omsorgsfulde. Hvad vil du gerne have, at andre kan lide hos dig: At jeg er omsorgsfuld, er sjov, humoristisk og spontan. Hvad er din livret: Tapas (som er små specielle retter), kylling og mexicansk mad. Hvad kan du ikke lide at spise: Jeg kan ikke lide fisk (undtaget rejer, tun og fiskefilet), bananer og kaffe. Hvad er din yndlingsfilm: Cocktail og Top Gun med Tom Cruise. Desuden Pretty Woman med Julie Roberts og Richard Gere. Hvad er din yndlingsmusik: 80 er musik generelt bl.a. poprock som Def Leppard og Depeche Mode. Hvad er din yndlingsfarve og årstid: Farven Gul. Jeg elsker sommer og varme.

18 Interview med Bo Bertelsen Hvor og hvornår er du født? Jeg er født i Vesløs den 16. juni Det er en lille by på Hannæs - Hannæs er en halvø mellem Thy og Han Herred. Den gang jeg var barn, var der storke i byen, så jeg er sikker på, at det var storken, der kom med mig. Hvilken uddannelse har du? Uha... faktisk har jeg flere uddannelser. I 1990 blev jeg uddannet som landskabsarkitekt på Den kongelige Landbrugs og Veterinærhøjskole på Frederiksberg/København. Jeg har altid interesseret mig for og arbejdet med ledelse og organisationsudvikling. Derfor har jeg siden taget uddannelser som Merkonom i Organisation, HD i Organisation og en Master i Offentlig Ledelse Hvor har du boet og hvornår? Fra 1963 til 1984 boede jeg i mit fødehjem i Vesløs sammen med mine forældre og 4 søskende. Derefter flyttede jeg til Nørrebro i København. Her boede jeg på hjørnet af Åboulevarden og Blågårdsgade indtil 1994, hvor jeg fik arbejde i Herning og flyttede i lejlighed i Gullestrup. Vi var så glade for området, at vi senere købte et hus i Bøgens Kvarter i Gullestrup. Her bor jeg stadigvæk. Hvad er dit arbejde her og hvor længe har du arbejdet her? Jeg er konstitueret forstander på Bytoften Bo- og Aktivitetscenter. Mit arbejde er at lede og fordele arbejdet som det hedder. Som nævnt tidligere, så har jeg arbejdet med ledelse og herunder forandringsledelse og økonomistyring i mange år. Det faglige ved jeg ikke meget om men det gør alle vores

19 dygtige medarbejdere heldigvis. Min opgave er at få sat ny retning og rammer for Bytoftens fremtidige virke. Hvilke interesser har du? Ud over mit arbejde kan jeg godt lide at se kriminalfilm og læse bøger. Jeg går i svømmehallen hver morgen - det nyder jeg rigtig meget. Og så vinterbader jeg i Fuglsang Sø om vinteren. Er du gift og har du børn? Jeg er gift med Hanne. Hun er pædagog i en børnehave. Vi har Nana som læser til sygeplejerske, Emma som snart skal i gang med at læse medicin og teknologi på DTU i Lyngby og Mads som går i 1g på gymnasiet. Hvad gør dig glad? Puha. Det gør mig glad når jeg ser tingene lykkes og fungerer. Jeg kan godt lide at kaste mig ud i noget ukendt og gerne noget med udfordringer i. Så gør det mig glad, når jeg kan klare det eller medvirke til, at andre klarer det... Hvad frygter du mest? Jeg frygter mest frygten selv - altså det at være bange og utryg. Den følelse kan alle få - også selv om der ikke er nogen grund til det. Fremtiden er uvis for os alle og vi skal alle dø engang - men det skal man ikke gå at frygte. Tværtimod skal man nyde livet - selvom det til tider er letter sagt end gjort. Hvad er det bedste der er sket i dit liv? Det er nok at få børn og se dem vokse op Hvad er din livret? Fisk. Fx laks eller krabbeklør med et glas god hvidvin til!

20 FCM-stjerner giver en hånd til handicappede på Bytoften Tim Janssen og Jonas Lössl fra FC Midtjyllands superligahold er på eget initiativ blevet frivillige på Bytoften Bo- og Aktivitetscenter. Deres job er henholdsvis at score mål og forhindre modstanderne i at gøre det. Men nu har FCM-angriber Tim Janssen og målmand Jonas Lössl taget en anden opgave på sig. De har på eget initiativ opsøgt Bytoften Bo- og Aktivitetscenter for at være med til at gøre en frivillig forskel for centrets handicappede borgere. - Jeg er rigtig glad for, at to af FC Midtjyllands spillere vil bruge noget af deres tid sammen med os, siger Bo Ulrich Bertelsen, konstitueret forstander ved Bytoften Bo- og Akvititetscenter. - Vi vil få oplevelser ud over det sædvanlige, og sådan noget er ubetaleligt. At spillerne så gør det gratis, gør det kun endnu mere fantastisk. Bytoftens personale vil styrke kerneopgaverne med træning, støtte og pleje af borgerne. Det betyder, at centret vil søge alternative måder at give borgerne oplevelser og stjernestunder i hverdagene på. Derfor kom henvendelsen fra Jonas Lössl og Tim Janssen fra FC Midtjylland på et perfekt tidspunkt. I Holland, hvor Tim Janssen kommer fra, er der en lang tradition for, at professionelle fodboldspillere engagerer sig i arbejdet med borgere, som ikke har de samme muligheder som andre. Det vil han og Jonas Lössl nu forsøge at overføre til midtjyske forhold. - Vi synes begge, det er utroligt livsbekræftende at kunne give et bidrag til disse menneskers livskvalitet. Vi håber, at vi igennem vores lille arbejdsindsats med borgerne kan motivere andre frivillige til også at yde en indsats. Om ikke andet er det her en superoplevelse for os, siger Jonas Lössl og Tim Janssen.

21 Blandt de initiativer, der arbejdes med, er, at Bytoftens beboere kan besøge FCMs træningsanlæg og hjemmekampe. Men Tim Janssen og Jonas Lössl skal også besøge Bytoften og for eksempel arrangere turneringer i bordfodbold og hjælpe til ved centrets idrætsdage.

22 Det er tidligt lyst om morgenen og vores dage er blevet længere, man hører fuglenes fløjten og inden vi får set os om, er uret stillet frem og sommertiden er begyndt... Også her hos købmanden er foråret begyndt at spire. Som altid har vi lidt på programmet til ære for jer. Vi starter med efter påske at lukke dørene op til en dag både til hende og ham. Fra torsdag den 4. april og frem til den 8. april har Bjørn og Bjørn igen lagt vejen fordi os med smarte tasker, punge, tørklæder og handsker. Torsdag den 4. afholdes der også vinsmagning på udvalgte vine. VIGTIG! Salgsvognen der kører rundt i afdelingerne er denne dag aflyst. Vi har også valgt at pårørende dag også skal være en dag butikken holder åben, så lørdag den 20. april holder butikken åben fra Håber i kigger forbi og ser købmanden med morgenhår en lørdag morgen. Kassen er åben den dag så kom og køb. For at der ikke skal herske tvivl om åbningstiderne i påsken ja så kommer de lige med her i avisen. De 3 hverdage op til påsken er butikken åben som normalt Alle helligdage holder vi lukket. Så butikken er lukket fra og med den 28/3 til og med den 1/4.

23 Vi åbner op igen forhåbentlig til forår tirsdag den 2. april fra 7.30 til Man kan vel også ligeså godt benytte lejligheden nu man er kommet i avisen til at takke brugere og handlende i butikken for at i støtter os og fylder hverdagen med liv og smil. De varmeste forårshilsner fra købmanden

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013 KOLLEGIE NYT Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses på vores hjemmeside www.fredericiah.dk Ansvarshavende:

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Præstbjerg folket - foråret 2015. Juni 2015 - udgave 15

Præstbjerg folket - foråret 2015. Juni 2015 - udgave 15 Præstbjerg folket - foråret 2015 Juni 2015 - udgave 15 Montagen på besøg hos Winge Møbler En mandag i marts drog montage-folket (Svend Erik, Henrik, Villy, Arnaluak, Birgit, Ole og Lotte) til Ikast. Her

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN. Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad

BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN. Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN 4 Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad Som led i den løbende kvalitetsudvikling af tandplejen gennemførte vi i Lemvig kommunale tandpleje i foråret 4 en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner

Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner Laila Kjærbæk FIO2009 Tirsdag den 9. juni 2009 Pronominer Personlige Fx jeg, du (De), han, hun, den (det), vi, I (De), de; mig, dig (Dem), ham, hende, os,

Læs mere

Set og sket August 2013 februar 2014 udgave 5. Set og Sket

Set og sket August 2013 februar 2014 udgave 5. Set og Sket Set og Sket 1 Hej Husets avis Her kommer et par ord fra mig. Nyt fra afdelingslederen. Året 2014 startede med at Beskæftigelsen har fået et nyt navn. Vi hedder nu Aktivitetscenter og vi har fået vores

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at Generalforsamlingen

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Rolstrup Tidende. Marts udgave 9. årgang.

Rolstrup Tidende. Marts udgave 9. årgang. Rolstrup Tidende Marts 2016 81. udgave 9. årgang. Gerda s hjørne Hvor er det skønt, når man kører på arbejde om morgenen, at man kan se, det så småt bliver lyst i øst. Når jeg når frem til Rolstruplund

Læs mere

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten :

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten : Årshjulet: Vi har endnu ikke fået planlagt vores fælles årshjul for hele året, så derfor er der ikke en overordnet plan for hvilke temaer og aktiviteter året kommer til at bestå af. I får mere info om

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster fodbolden? 145 kr. 175 kr. 155 kr. 1. Hvor gammel er Peters far? 2. Hvornår begynder pausen?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster fodbolden? 145 kr. 175 kr. 155 kr. 1. Hvor gammel er Peters far? 2. Hvornår begynder pausen? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster fodbolden? 145 kr. 175 kr. 155 kr. X 1. Hvor gammel er Peters far? 48 47 46 2. Hvornår begynder pausen? Kl. 13 Kl. 12 Kl. 11 3. Hvornår åbner biblioteket?

Læs mere

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner?

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? For unge under 25 Om tirsdagen For grupper Om fredagen X 1. Hvad koster telefon + fri sms om måneden?

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6 UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6 Juleferie Så blev det lige pludselig juleferie igen efter en meget hyggelig og god december måned på friskolen. Vi har som sædvanligt været i kirke her til morgen, så vi

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

samt Trine Ann Charlotte Wittrup fra skolebestyrelsen (se kontakt oplysninger under skolebestyrelsen)

samt Trine Ann Charlotte Wittrup fra skolebestyrelsen (se kontakt oplysninger under skolebestyrelsen) Forældremøde 3. november 2015 1. Velkommen: Siden sidst: Dejligt at se så mange forældre. Det er nyt med møde i november, men det er især for at nå de kommende skolebørns forældre. Men I andre vil nok

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog Efterår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af efteråret 2015. Hvis du er interesseret i at deltage

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Uge 13 Mandag: Glaseret skinke med flødekartofler og karamelliserede løg 5 stk. kartofler 2 stk. løg 1 fed. hvidløg 1 stk. hønsebouillon terning 0,25 l fløde

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Anitta har ordet... administration. Dette skyldes, at Viborg kommune er startet med Fælles Medicin Kort, som er det system

Anitta har ordet... administration. Dette skyldes, at Viborg kommune er startet med Fælles Medicin Kort, som er det system Plejecenter Skovvænget Maj 2015 Anitta har ordet... I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. Venner af Skovvænget Bruger/ pårørende råd Høreomsorg Aktivitetens kalender Billeder fra forsk. arrangementer

Læs mere

GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN. Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne

GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN. Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne Tryg fritid i en gammel gård med sjæl De rette fysiske rammer til personer med specielle behov Skovridergården ligger midt i

Læs mere

Et år i Paris. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvorfor vil Jacob til Paris?

Et år i Paris. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvorfor vil Jacob til Paris? Opgaver til Et år i Paris Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvorfor vil Jacob til Paris? 2. Hvorfor er Lone ked af det? OPGAVE 2

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Januar 2016 7. årg. Nr. 1 P-POSTEN NYHEDSAVIS

Januar 2016 7. årg. Nr. 1 P-POSTEN NYHEDSAVIS Januar 2016 7. årg. Nr. 1 P-POSTEN NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS Januar 2016 7. ÅRGANG NR. 1 Formanden har ordet Handler om NYTÅRET. NYTÅR HVORFOR HOLDER VI NYTÅR.? Nytåret er både årets

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Fra 1. august og et halvt år frem har vi været så heldige at få tilbudt gratis ansættelse af en studerende fra den Pædagogiske Assistent Uddannelse

Læs mere

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

GLORIA Januar 2013, 2. årgang Nyhedsbrevet GLORIA Januar 2013, 2. årgang 1 Leder Kære læser! Det er jul, det er cool lyder det i en gammel julesang, men for nogle er det mere koldt end cool når vintermånederne når de nordiske breddegrader.

Læs mere

Nyhedsbrev fra MIK fodbold

Nyhedsbrev fra MIK fodbold Nyhedsbrev fra MIK fodbold Sommeren er i fuld gang og for en stund er fodbolden erstattet af ferie og afslapning. Dette skal dog ikke forhindre MIK fodbold i at gøre status over forårets bedrifter og kigge

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Kære forældre, skolekreds, støtteforening, samt personale på Mammen Friskole og nu også fribørnehave/frivuggestue Tak for sidst, ellers skulle jeg

Kære forældre, skolekreds, støtteforening, samt personale på Mammen Friskole og nu også fribørnehave/frivuggestue Tak for sidst, ellers skulle jeg Kære forældre, skolekreds, støtteforening, samt personale på Mammen Friskole og nu også fribørnehave/frivuggestue Tak for sidst, ellers skulle jeg starte med at sige tusind tak for året 2012, hvor vi kan

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Velkommen tilbage. Velkommen til nyt personale: Cecilie Thoudahl

Velkommen tilbage. Velkommen til nyt personale: Cecilie Thoudahl Lørdag d. 14.8. fredag d. fredag d. 27.8.2010 Mandag d. 16.8. 3. kl. forældremøde kl. 19.00 Torsdag d. 19.8. Forældremøde i OB kl. 19.00 Uge 34 Lejrskole (Bø. kl. + 6. kl. er hjemme) Velkommen tilbage

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 27 År 2014 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: samuelsgaarden@varde.dk Åbningstider: Fritidsklub.

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17.

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17. Hold Øje uge 10 Foråret arbejder lige så stille på at bryde igennem. Temperaturen er ikke helt forårsagtig (eller er den) men der er mere lys og dermed forår i luften Det kan mærkes på ungerne på den gode

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

VELKOMMEN TIL SEPTEMBER!

VELKOMMEN TIL SEPTEMBER! Åbningstider i Ruder Es Mandag: 14 21 Tirsdag: 14 21 Torsdag: 14 21 Fredag: Lukket NYHEDSBREVET RUDER ES September 2015 VELKOMMEN TIL SEPTEMBER! I d e t t e n u m m e r : Aktiviteter og Menu iseptember

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg 23. februar 2015 Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg Fremmødte: 23 medlemmer 1. Valg af dirigent Alex Jensen blev af bestyrelsen forslået og blev enstemmigt valgt.

Læs mere

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00.

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00. Plejecenter Skovvænget April 2015 har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes i cafeen kl. 16.00. I dette nummer: skriver 1 Fødselsdage mv. Skovvængets venner Bruger/ pårørende

Læs mere

VSVAvisen. Marts 2013. Besøg Butikken på facebook. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. Marts 2013. Besøg Butikken på facebook. Vordingborg Sociale Virksomhed Marts 2013 VSVAvisen Nyt siden sidst: - Sundhedsskole på Vordingborgværkstedet - Pileflet i Gartneriet. - Besøg Vordingborg Sociale Virksomhed og Butikken på Facebook. Der var gang i Butikken i børnenes

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Memis har en bagerbutik 6. maj, 2013 af Maybritt 00:03 00:07

Memis har en bagerbutik 6. maj, 2013 af Maybritt 00:03 00:07 Memis har en bagerbutik 6. maj, 2013 af Maybritt 00:03 00:07 Det er Memis. Han står i døren til sin bagerbutik. 00: Bagerbutikken hedder Hjørnebageriet, fordi den ligger på et hjørne. Butikken ligger i

Læs mere