Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014"

Transkript

1 Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014

2 I DEL: BESØG HOS MAABJERG ENERGY CONCEPT II DEL: OPLÆG OG DEBAT: FORRETNINGSUDVIKLING I FJERNVARMEBRANCHEN - INNOVATIVE LØSNINGER HOLSTEBRO & VEMB, 11. SEPTEMBER 2014 Fjernvarmeindustrien (DBDH og FIF Marketing) har fornøjelsen at invitere til årsmøde, hvor vi glæder os til at samle medlemmer, forsyningsselskaber, leverandører, politikere og øvrige interessenter i branchen til en indholdsrig dag med virksomhedsbesøg, oplæg og afsluttende debat. Årsmødet vil være opdelt i to afsnit og afsluttes med en netværksmiddag. Formiddagen foregår hos Maabjerg Energy Concept i Holstebro, som netop har modtaget 293 millioner i støtte fra EU til forsat at udvikle og drive projektet. Vi skal høre mere om projektet og får naturligvis også en rundvisning på biogasanlægget og affaldsforbrændingsanlægget. Eftermiddagen foregår på herregården Nørre Vosborg i Vemb, hvor vi går i dybden med dagens tema via indlæg fra en række foredragsholdere som hver især bidrager med deres syn på forretningsudvikling i fjernvarmebranchen og innovative løsninger. Mødet afsluttes med en debat. VIRKSOMHEDSBESØG: MAABJERG ENERGY CONCEPT Knud Schousboe, direktør Struer Forsyning, fortæller om Maabjerg Energy Concept - et anlæg for bioenergi af hidtil usete dimensioner. Anlægget er i sin nuværende form i stand til at håndtere store mængder gylle og affald fra fødevareindustrien, som igennem en kompliceret proces bliver omdannet til varme, elektricitet og forbedrede plantenæringsstoffer. Projektet tager sit udgangspunkt i landbrugets stigende behov for at minimere udledningen af fosfor og kvælstof. Med etableringen af anlægget ventes mængden af disse stoffer at kunne nedbringes betragteligt, samtidig med at biogasproduktionen vil kunne udnyttes i energiproduktion til gavn for hele lokalområdet. Fremtidigt planlægges det samlede anlæg udbygget med en bioethanol produktion, der som sideeffekt øger biogasproduktionen betragteligt og leverer fiberpiller til forbrændingsanlægget. Efterfølgende vil der være rundvisning på både biogasanlægget og affaldsforbrændingsanlægget. Herefter fortsætter mødet i smukke rammer på Nørre Vosborg Herregård (ca. 25 minutters køreafstand), hvor vi starter med at få serveret en lækker frokost.

3 FJERNVARMEBRANCHEN STADIG EN BRANCHE I VÆKST? I 2012 publicerede Fjernvarmeindustrien rapporten Fjernvarmebranchen en branche i vækst som viste en stigende vækst i beskæftigelsen og eksporten til udlandet. På årsmødedagen den 11. september 2014 foreligger en ny udgave af rapporten, som bygger på de allernyeste tal om branchen indsamlet i sommeren Rapporten bliver publiceret på mødet og Fjernvarmeindustrien har bedt en fremtrædende politiker om en reaktion og kommentar til rapporten. Vi glæder os til at høre den politiske kommentar til tallene og evt. et bud på hvordan eksport af dansk energiteknologi kan øges. TEMA: FORRETNINGSUDVIKLING I FJERNVARMEBRANCHEN INNOVATIVE LØSNINGER Danmark har gennem de sidste år opbygget et veldrevet og effektivt fjernvarmenet. Fjernvarmesuccesen bunder i viljen og evnen til at tænke nyt, da der var behov for nye energiløsninger. I dag er der igen behov for at tænke nye og innovative tanker for at sikre forsat fremdrift og udvikling. Fremtidens samfund stiller krav om lavere energiforbrug, og derfor også et lavere varmeforbrug i nye og bedre isolerede huse. Hvis branchen ikke skal gå i stå, er der derfor behov for at tænke i nye forretningsformer og mulighederne er mange. Er en del af løsningen at gå ind på konkurrenternes område ved at tilbyde jordvarme, solvarme eller varmepumper? Eller er fjernkøling fremtidens mulighed for fjernvarmebranchen? Skal branchen i langt højere grad fokusere på fremtiden ved at etablere forretningsudviklingsenheder til at udtænke de nye muligheder og løsninger? De gode ideer kommer nemlig ikke nødvendigvis af sig selv, men er helt afhængige af virksomhedens strategi og struktur. Spørgsmålet er hvordan man kommer i gang med forretningsudvikling og hvilke muligheder og begrænsninger der findes. Dagens oplægsholdere repræsenterer forskellige sider af debatten og ser udviklingen fra hver deres faglige vinkel. Afslutningsvis vil der være tid til debat og spørgsmål til oplægsholderne. Vi afslutter dagen med en middag på herregården Nørre Vosborg.

4 OPLÆGSHOLDERE OG DEBAT FLEMMING KIELGAST På byrådsmødet den 16. december 2013 godkendte byrådet i Aalborg en model for den historisk store udvidelse af fjernvarmesystemet i Aalborg. Modellen fastsætter vilkår for udvidelse af forsyningssystemet til op imod 20 omegnsbyer i Aalborg Kommune, herunder principper for beregning af taksten. Samtidig med godkendelse af modellen vedtog byrådet en prioriteret rækkefølge for tilkobling af byerne til det centrale fjernvarmesystem. Varmeforsyningschef Flemming Kielgast fortæller om det store udvidelsesprojekt, hvor de første byer vil være Sulsted, Hostrup og Ajstrup. KRISTIAN BEYER Hvorfor skal forsyningsselskaber tænke forretningsudvikling og hvordan gør Frederiksberg Forsyning? Det spørgsmål har vi stillet til Kristian Beyer, Chef for forretningsudvikling. Den der ikke er under udvikling, er under afvikling er et motto man lever efter i Frederiksberg Forsyning. Derfor arbejder man med udvikling på alle forretningsområder. Forretningsudvikling er ikke kun den romantiske ide om at udvikle nye produkter til sine kunder, men også at kigge indad og forbedre den nuværende drift. For at sikre at man har det nødvendige fokus på udvikling har Frederiksberg Forsyning etableret en afdeling for Forretningsudvikling hvis mission er at sikre at virksomheden fortsat er under udvikling. STIG NIEMI SØRENSEN Hvordan kan vi udnytte lavtemperatur varmekilder til fjernvarmeproduktion? Store mængder lavtemperatur overskudsvarme forsvinder i dag ud i luften til ingen verdens nytte. Stig Niemi Sørensen, adm. dir. i Enopsol har i mange år arbejdet med at opsamle og lagre overskudsvarme i grundvandsmagasiner, og firmaet har udført og driver det første anlæg i Danmark, hvor overskudsvarme fra Grundfos lagres i et grundvandsmagasin om sommeren og omdannes til fjernvarme vha. varmepumper om vinteren af Bjerringbro Varmeværk. Anlægget, som Fjernvarmeindustrien besøgte ved årsmødet i 2013, er et eksempel på, hvordan en industri og et fjernvarmeværk kan samarbejde ved brug af et stort termisk varmelager. Indlægget vil tage udgangspunkt i dette projekt og fremkomme med ideer til hvordan vi baserer mere fjernvarmeproduktion på overskudsvarme og fornybare varmekilder. Fortsættes næste side

5 OPLÆGSHOLDERE OG DEBAT fortsat GÖRAN WILKE, dirktør i EXERGI Partners, vil fortælle om den forretningsmodel der er udarbejdet af konsortiet EXERGI Partners, Insero Energy og Brædstrup Fjernvarme, til at fremme brugen af varmepumper, hvor ideen er at investeringen flyttes fra kunde til virksomhed, og at kunderne i lighed med fjernvarme betaler for den mængde varme pumpen leverer. Indlægget vil tage udgangspunkt i et fjernvarmeselskab, men tanken er at modellen også kan anvendes bredt, således enhver virksomhed med de fornødne ressourcer vil kunne agere varmeselskab. NILS VILLEMOES Sidst, men ikke mindst har vi inviteret Nils Villemoes der vil holde foredrag om ledelse, udvikling og bøvl! I Danmark har vi et skab til ledelse, et lederskab. Så ved vi, hvor vi skal henvende os, hvis et eller andet ikke er, som det skal være. Skabet har tre hylder med hver sin overskrift. Ledelse drejer sig om at lægge en strategi, udvikle en dertil svarende organisation, men først og sidst er ledelse et spørgsmål om at skabe rammer for det, vi kalder samarbejde. Nils Villemoes var i næsten fire årtier ansat som lektor ved Institut for Organisation og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Århus. Pludselig eksisterer denne institution ikke længere som selvstændig institution, sådan er det: virksomheder etableres, udvikler sig og forsvinder igen, det er et led i det, vi kalder UDVIKLINGEN og det er i den sammenhæng, interessen for LEDELSE opstår. BØVL er jysk og betyder bryderi, vi nødigt vil undvære. Uden bøvl bliver livet tomt og meningsløst. Mennesket har brug for noget at stå op til, noget at gå op i, noget at slås for. Mennesket lever ikke af brød alene, som skrevet står, vi har også brug for bøvl. Måske er det en af vor tids store udfordringer at der ikke er bøvl nok til alle?

6 AFTENARRANGEMENT, NØRRE VOSBORG Efter dagens faglige oplæg og debat glæder vi os til at nyde aftenen i hyggeligt fælleskab og dejlige omgivelser på herregården Nørre Vosborg. Gå ikke glip af denne vigtige del af medlemsmødet. Fjernvarmeindustrien favner alle dele af branchen, og denne uformelle del af dagen er en unik mulighed for at pleje sit sociale netværk og tale med gamle såvel som fremtidige forretningspartnere. Vi vedhæfter en tilmeldingsblanket til årsdagen, og beder venligst om hurtigst mulig tilmelding og senest 18. august Værelse kan reserveres sammen med den øvrige tilmelding på medfølgende tilmeldingsblanket, og her gør vi venligst opmærksom på at værelser tildeles efter først til mølle princippet. Vel mødt!

7 PROGRAM ÅRSMØDE PART I Venue: Maabjerg Energy Concept, Nupark 51, 7500 Holstebro Morgenkaffe og registrering Velkomst v/ Peter Jorsal, Fjernvarmeindustrien Velkomst v/ Jørgen Udby, bestyrelsesformand, Maabjerg Energy Concept Præsentation af Maabjerg Energy Concept v/ Knud Schousboe, Struer Forsyning Rundvisning på Maabjerg biogasanlæg og Maabjerg affaldsforbrændingsanlæg ÅRSMØDE PART II Venue: Nørre Vosborg, Vembvej 35, 7570 Vemb Frokost Velkomst v/ Lars Gullev, Fjernvarmeindustrien Præsentation af fjernvarmebranchens rapport v/ Lars Hummelmose, Fjernvarmeindustrien Politisk reaktion på rapporten Flemming Kielgast, Aalborg Forsyning Kristian Beyer, Frederiksberg Forsyning Stig Niemi Sørensen, Enopsol Göran Wilke, EXERGI Partners Nils Villemoes, foredragsholder Debat (ordstyrer Peter Heymann Andersen) Generalforsamling i FIF Marketing eller Rundvisning på Nørre Vosborg Networking Velkomstdrink efterfulgt af middag (Under middagen får vi fortællingen om hvordan Nørre Vosborg fik fjernvarme fremfor egen varmecentral)

8 Tilmelding FJERNVARMEINDUSTRIENS 3. ÅRSMØDE, 11 september 2014 Årsmøde 11. september 2014, Maabjerg Energy Concept, Nupark 51, 7500 Holstebro, og Nørre Vosborg, Vembvej 35, 7570 Vemb, pris kr pr. deltager: Person(er): Aftenarrangement 11. september 2014, Nørre Vosborg, Vembvej 35, 7570 Vemb, pris kr. 900 pr. deltager: Person(er): Overnatning i enkeltværelse samt morgenkomplet, pris kr. 800,00 pr. deltager: Person(er): Hele arrangementet som specificeret ovenfor til en samlet pris af kr ,00 pr. deltager: Person(er): Firmanavn og adresse (stempel): Faktura fremsendes ca. 1 uge før afholdelse af mødet. Tilmelding indsendes senest 18. august 2014 til: DBDH Stæhr Johansens Vej Frederiksberg pz@dbdh.dk

FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2013

FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2013 n o ti a it v n I FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2013 1. DEL: SITE VISIT OG TEMA OM GRØN ENERGI SAMT UDVIKLING AF NYE TEKNOLOGIER 2. DEL: OPLÆG OG DEBAT: GREEN CITY DEVELOPMENT. ER DER PLADS TIL FJERNVARME

Læs mere

Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2015. www.fjernvarmeindustrien.dk

Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2015. www.fjernvarmeindustrien.dk Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2015 I DEL: BESØG HOS VOJENS FJERNVARME II DEL: OPLÆG OG DEBAT: FOSSILFRIT DANMARK - KAN VI? VIL VI? VOJENS & GRAM, 10. SEPTEMBER 2015 Fjernvarmeindustrien (DBDH

Læs mere

MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY

MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY Invitation MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY - BETYDNING FOR DEN MODERNE BYS INFRASTRUKTUR, OG EFTERFØLGENDE EKSPORTMULIGHEDER NYBORG, 12. JUNI 2014 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer

Læs mere

Invitation I SOLENS TEGN. Medlemsmøde. Dronninglund, 26. maj 2011. DBDH - part of the solution. www.dbdh.dk

Invitation I SOLENS TEGN. Medlemsmøde. Dronninglund, 26. maj 2011. DBDH - part of the solution. www.dbdh.dk Invitation Medlemsmøde I SOLENS TEGN Dronninglund, 26. maj 2011 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til sommermedlemsmøde den 26. maj 2011 kl. 12.00. Denne gang

Læs mere

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017 INVITATION Medlemsmøde INNOVATION OG SAMARBEJDE - ØGET EKSPORT RINGE, 22. NOVEMBER 2017 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til efterårets medlemsmøde den 22.

Læs mere

FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014

FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014 FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014 den 11.09.2014 Her kommer en kort referat af turen til fjervarmeindustriens årsmøde første del af dagen forløb med følgende program. ÅRSMØDE PART I 09.30-10.00 Morgenkaffe

Læs mere

PÅ CHRISTIANSBORG ENERGIPOLITISK KONFERENCE 26. MARTS 2015

PÅ CHRISTIANSBORG ENERGIPOLITISK KONFERENCE 26. MARTS 2015 ENERGIPOLITISK KONFERENCE PÅ CHRISTIANSBORG 26. MARTS 2015 Fjernvarmeindustrien (DBDH & FIF Marketing) inviterer til energipolitisk fjernvarmedag i Fællessalen på Christiansborg den 26. marts kl. 13.30-17.30

Læs mere

FOKUS PÅ POLEN 27. NOVEMBER 2014 ODDER PARKHOTEL, TORVALD KØHLSVEJ 25, 8300 ODDER

FOKUS PÅ POLEN 27. NOVEMBER 2014 ODDER PARKHOTEL, TORVALD KØHLSVEJ 25, 8300 ODDER Invitation MEDLEMSMØDE FOKUS PÅ POLEN 27. NOVEMBER 2014 ODDER PARKHOTEL, TORVALD KØHLSVEJ 25, 8300 ODDER DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til medlemsmøde den

Læs mere

Kunden i Fokus INVITATION

Kunden i Fokus INVITATION KLIMADEBAT Kunden i Fokus INVITATION DBDH Årsmøde 1. afdeling: Cool it or Too Cool? 2. afdeling: Kunden i Fokus - Design Thinking og CSR som løftestang København, 25. august 2011 DBDH inviterer til åbent

Læs mere

FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE SEPTEMBER

FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE SEPTEMBER FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2016 15. SEPTEMBER 2016 I DEL: BESØG PÅ SKÆRBÆKVÆRKET II DEL: NYE GRÆNSEBRYDENDE SAMARBEJDER SKÆRBÆK & FREDERICIA 15. SEPTEMBER 2016 Fjernvarmeindustrien (DBDH og FIF Marketing)

Læs mere

ENERGIPOLITISK FJERNVARMEDAG FJERNVARMEINDUSTRIEN. Energipolitisk konference på Christiansborg (DBDH & FIF MARKETING) INVITERER TIL

ENERGIPOLITISK FJERNVARMEDAG FJERNVARMEINDUSTRIEN. Energipolitisk konference på Christiansborg (DBDH & FIF MARKETING) INVITERER TIL INVITATION Energipolitisk konference på Christiansborg FJERNVARMEINDUSTRIEN (DBDH & FIF MARKETING) INVITERER TIL ENERGIPOLITISK FJERNVARMEDAG LANDSTINGSSALEN, CHRISTIANSBORG DEN 30. MARTS KL. 13.30-17.30

Læs mere

Gulvbranchens og Gulvsektionens ordinære generalforsamlinger 2015

Gulvbranchens og Gulvsektionens ordinære generalforsamlinger 2015 Gulvbranchens og Gulvsektionens ordinære generalforsamlinger 2015 Fredag den 20. marts på Sinatur Hotel Storebælt Hans Engell giver en aktuel politisk analyse Invitation / tilmelding Foreningernes ordinære

Læs mere

TALISERING DBDH STRATEGI DIGITALISERING I FJERNVARMESEKTOREN INNOVATIONSTORVET. INVITATION Medlemsmøde SKANDERBORG PARK, 6.

TALISERING DBDH STRATEGI DIGITALISERING I FJERNVARMESEKTOREN INNOVATIONSTORVET. INVITATION Medlemsmøde SKANDERBORG PARK, 6. TALISERING INVITATION Medlemsmøde DBDH STRATEGI DIGITALISERING I FJERNVARMESEKTOREN INNOVATIONSTORVET SKANDERBORG PARK, 6. DECEMBER 2018 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere

Læs mere

Årsmøde for dagplejeledere og dagplejepædagoger

Årsmøde for dagplejeledere og dagplejepædagoger Pædagogisk Sektor F O A F A G O G A R B E J D E Årsmøde for dagplejeledere og dagplejepædagoger 19.-20. september 2011 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagplejens fremtid med fokus på faglig

Læs mere

INVITATION FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE SEPTEMBER.

INVITATION FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE SEPTEMBER. INVITATION FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2017 7. SEPTEMBER I DEL: BESØG PÅ AMAGER RESSOURCE CENTER (ARC) II DEL: EU s VINTERPAKKE NYE VÆKSTMULIGHEDER FOR DANSK FJERNVARME OG FJERNKØLING KØBENHAVN, 7. SEPTEMBER

Læs mere

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling Fremtidens velfærdsmedarbejder - når viden bliver til handling En KONFERENCE om, hvordan vi udvikler fremtidens velfærdsmedarbejdere FREDAG DEN 29. MAJ 2015 KL. 9.30 15.00 PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN

Læs mere

fjernvarmen i det fremtidige energisystem Høring 29. januar 2009 i Folketinget om Er fjernvarmesektoren klar og parat til fremtidens udfordringer?

fjernvarmen i det fremtidige energisystem Høring 29. januar 2009 i Folketinget om Er fjernvarmesektoren klar og parat til fremtidens udfordringer? Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 157 Offentligt Høring 29. januar 2009 i Folketinget om fjernvarmen i det fremtidige energisystem Er fjernvarmesektoren klar og parat til fremtidens udfordringer?

Læs mere

Rasmus Victor Fauerholdt

Rasmus Victor Fauerholdt Rasmus Victor Fauerholdt Side 2 Side 3 Grundvandsbaserede geoenergianlæg Grundvandskøleanlæg Industrien Grundvandsvarmepumpeanlæg Gasfyrede fjernvarmeværker ATES (Aquifer Thermal Energy Storage) Ejendomsbranchen,

Læs mere

Udnyttelse af lavtemperatur varmekilder i fjernvarmem

Udnyttelse af lavtemperatur varmekilder i fjernvarmem Fjernvarmeindustriens Årsmøde 2014 11.09.2014 Udnyttelse af lavtemperatur varmekilder i fjernvarmem Stig Niemi Sørensen Enopsol ApS Indhold Udfordringerne Konklusioner ATES funktionsprincip Varmepumpe

Læs mere

ATES-systemer i decentrale kraftvarmeværker og barmarksværker.

ATES-systemer i decentrale kraftvarmeværker og barmarksværker. ATES-systemer i decentrale kraftvarmeværker og barmarksværker. Civilingeniør Stig Niemi Sørensen www.enopsol.dk Januar 2014 Indledning De decentrale kraftvarmeværker og barmarksværkerne står overfor store

Læs mere

Generalforsamling i Gulvsektionen og Gulvbranchen samt årsmøder for Gulvbranchens Vådrumskontrol og leverandører

Generalforsamling i Gulvsektionen og Gulvbranchen samt årsmøder for Gulvbranchens Vådrumskontrol og leverandører Generalforsamling i Gulvsektionen og Gulvbranchen samt årsmøder for Gulvbranchens Vådrumskontrol og leverandører Fredag den 4. maj 2018 på Sinatur Hotel Frederiksdal Frederiksdalsvej 360 2800 Kgs. Lyngby

Læs mere

Varmeforsyningsloven og område 4

Varmeforsyningsloven og område 4 Varmeforsyningsloven og område 4 Finn Bertelsen, Energistyrelsen Temamøde om Landsbynærvarme Dansk Fjernvarme, marts 2014 Hvad siger loven? Varmeforsyningslovens formål er bl.a. at: fremme den mest samfundsøkonomiske,

Læs mere

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2013

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2013 TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER SAMT UDSALGSSTEDER Kolding den 3. oktober 2013 MH/hhh Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2013 Torsdag den 21. november 2013 Trinity Hotel & Konference

Læs mere

Energidag - House of Energy. Kim Christensen, Group CEO

Energidag - House of Energy. Kim Christensen, Group CEO Energidag - House of Energy Kim Christensen, Group CEO Integrerede Energisystemer kræver samarbejde mellem aktører Med det formål at: Reducere det samlede relative energiforbrug Sikre en hurtig og effektiv

Læs mere

Dansk Fjernvarmes 56. Landsmøde

Dansk Fjernvarmes 56. Landsmøde 30.-31. oktober 2014 Aalborg Kongres & Kultur Center Program Dansk Fjernvarmes 56. Landsmøde PROGRAM Torsdag den 30. oktober Tid til forandring! Så er det igen tid til to dage med fokus på en fjernvarmebranche

Læs mere

Systemeksport af fjernvarme

Systemeksport af fjernvarme Grøn Energi Systemeksport af fjernvarme Februar 2015 Systemeksport af fjernvarme Plan for danske virksomheders muligheder for at eksportere fjernvarmesystemer 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Risici

Læs mere

Tværkommunalt fjernvarmesamarbejde

Tværkommunalt fjernvarmesamarbejde Tværkommunalt fjernvarmesamarbejde Hvilke roller og opgaver skal kommunernes energiselskaber have i udvikling af optimale rammer for fjernvarmen, og hvordan skal selskaberne samarbejde på tværs af kommuner?

Læs mere

GENERALFORSAMLING OG MEDLEMSARRANGEMENT

GENERALFORSAMLING OG MEDLEMSARRANGEMENT GENERALFORSAMLING OG MEDLEMSARRANGEMENT KEMI & LIFE SCIENCE Torsdag den 19. marts 2015 NYBORG STRAND, ØSTERØVEJ 2, 5800 NYBORG VIGTIGT! Der er vigtige vedtægtsændringer til afstemning på generalforsamlingen

Læs mere

Unge Vold Kriminalitet

Unge Vold Kriminalitet Indbydelse til Børnesagens Fællesråds 6. nationale konference om unge Unge Vold Kriminalitet Den 20. november 2008 i Middelfart Børnesagens Fællesråd www.boernesagen.dk Velkommen 2 Velkommen til Børnesagens

Læs mere

Biogas i fremtidens varmeforsyning. Direktør Kim Mortensen

Biogas i fremtidens varmeforsyning. Direktør Kim Mortensen Biogas i fremtidens varmeforsyning Direktør Kim Mortensen Hvor meget fjernvarme? Nu 1,6 mio. husstande koblet på fjernvarme svarende til 63 % På sigt ca. 75 % - dvs. ca. 2 mio. husstande i byområder Udenfor

Læs mere

Strategi for DBDH Fjernvarmebranchens samlede eksportorganisation og stærkeste netværk

Strategi for DBDH Fjernvarmebranchens samlede eksportorganisation og stærkeste netværk Strategi for DBDH 2016-2018 Fjernvarmebranchens samlede eksportorganisation og stærkeste netværk Marked og omverden Mere end halvdelen af verdens mennesker bor i byer. FN forventer, at byerne skal huse

Læs mere

Fredag den 5. november 2010 Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle

Fredag den 5. november 2010 Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle TIL TIDLIGERE AKTIVE MEDLEMMER NU PASSIVE MEDLEMMER Kolding den 5. oktober 2010 Invitation til ordinær DM generalforsamling og fest 2010 Det vil glæde os rigtig meget at se tidligere aktive medlemmer og

Læs mere

Projekt Flex Cities Region Midtjyllands FjernvarmeVækst-program

Projekt Flex Cities Region Midtjyllands FjernvarmeVækst-program Projekt Flex Cities Region Midtjyllands FjernvarmeVækst-program Velkommen til Temamøde Scandic Bygholm Park i Horsens! 20. august 2014 Østjysk Fjernvarme Per Kristensen, kristensen comsult 1 1. Velkomst

Læs mere

Projektopfølgning. Marts Projekter Regionshuset Viborg. Regional Udvikling

Projektopfølgning. Marts Projekter Regionshuset Viborg. Regional Udvikling Projektopfølgning Marts 2017 Projekter 2007-2014 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Indholdsfortegnelse ENERGI OG KLIMA...3 TURISME...7 2 Energi og klima og samlet vurdering for indsatsområdet Under

Læs mere

GRØN FJERNVARME I NETTET OG I RADIATOREN

GRØN FJERNVARME I NETTET OG I RADIATOREN GRØN FJERNVARME I NETTET OG I RADIATOREN Charlotte Søndergren, Planlægningschef, HOFOR 1. oktober 2019 chs@hofor.dk. Mobil: 27952724 HOFOR Danmarks største forsyningsvirksomhed inden for vores kerneområder

Læs mere

STYRK DIN TURISMEFORRETNING OG DIT LEDERSKAB

STYRK DIN TURISMEFORRETNING OG DIT LEDERSKAB STYRK DIN TURISMEFORRETNING OG DIT LEDERSKAB Her er forløbet du har ventet på! Et samlet forløb med de vigtigste elementer for at drive en god og bæredygtig forretning. Deltagere: Ledere/ledende medarbejder/indehavere

Læs mere

Csr. Vores samfundsansvar

Csr. Vores samfundsansvar Csr Vores samfundsansvar Adm. direktør Jørgen Udby vi mener det Vestforsynings CSR-politik er ikke bare en skåltale. Derfor vil vi hvert år afgive en statusredegørelse for, hvordan vi har ageret i forhold

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Invitation til generalforsamling i

Invitation til generalforsamling i Til medlemmer af Danske Råstoffer Maj 2018 Invitation til generalforsamling i Danske Råstoffer Fredag den 8. juni 2018 Dragsholm Slot Kære medlemmer I indkaldes hermed til generalforsamlingsarrangement

Læs mere

værdi til danmark program

værdi til danmark program værdi til danmark DANSK ENERGIS årsmøde 2011 program værdi til danmark Dagsorden repræsentantskabsmøde Dansk Energi Net kl. 09.30 Dansk Energi ser frem til at byde velkommen til årsmødet 2011. I år markerer

Læs mere

GRØN ENERGI FJERNVARMESEKTOREN UDFORDRINGER OG MULIGHEDER. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 7.

GRØN ENERGI FJERNVARMESEKTOREN UDFORDRINGER OG MULIGHEDER. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 7. GRØN ENERGI FJERNVARMESEKTOREN UDFORDRINGER OG MULIGHEDER Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 7. februar 2017 FJERNVARME = VÆKST Fjernvarmesektoren gennemgår en markant grøn

Læs mere

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar.

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar. KLAR MED ENERGI PAKKE Om 5 år taler vi ikke længere om klima og CO2 Om 5 år taler vi i stedet om bæredygtighed Det spår, som er klar med en bæredygtig energipakke. Bæredygtighed er det nye sort, der rydder

Læs mere

FJERNVARMESEKTOREN KLIMATILPASNING OG BÆREDYGTIGHED FORENINGEN AF RÅDGIVENDE INGENIØRER, FRI

FJERNVARMESEKTOREN KLIMATILPASNING OG BÆREDYGTIGHED FORENINGEN AF RÅDGIVENDE INGENIØRER, FRI FORENINGEN AF RÅDGIVENDE INGENIØRER, FRI FJERNVARMESEKTOREN KLIMATILPASNING OG BÆREDYGTIGHED Kim Mortensen Direktør Dansk Fjernvarme kmo@danskfjernvarme.dk 2. marts 2017 FJERNVARME = VÆKST Fjernvarmesektoren

Læs mere

FJERNVARME SOM KRUMTAP I ENERGIFORSYNINGEN

FJERNVARME SOM KRUMTAP I ENERGIFORSYNINGEN FÆLLES OM FREMTIDENS FORSYNING FJERNVARME SOM KRUMTAP I ENERGIFORSYNINGEN Kim Behnke, Vicedirektør kib@danskfjernvarme.dk 11. april 2019 FN VERDENSMÅL Fjernvarmesektoren arbejder og samarbejder om verdensmålene.

Læs mere

Det Energipolitiske Udvalg 2009-10 EPU alm. del Bilag 122 Offentligt HVIDBOG. Energipolitik på. -Det hele hænger sammen

Det Energipolitiske Udvalg 2009-10 EPU alm. del Bilag 122 Offentligt HVIDBOG. Energipolitik på. -Det hele hænger sammen Det Energipolitiske Udvalg 2009-10 EPU alm. del Bilag 122 Offentligt HVIDBOG Energipolitik på fjernvarmeområdet -Det hele hænger sammen -Det hele hænger sammen Dansk Fjernvarmes Hvidbog 2010 UDGIVER:

Læs mere

VARMEPLAN. DANMARK2010 vejen til en CO 2. -neutral varmesektor

VARMEPLAN. DANMARK2010 vejen til en CO 2. -neutral varmesektor VARMEPLAN DANMARK2010 vejen til en CO 2 -neutral varmesektor CO 2 -udslippet fra opvarmningssektoren kan halveres inden 2020, og opvarmningssektoren kan blive stort set CO 2 -neutral allerede omkring 2030

Læs mere

DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI Netværk Eksport Kommunikation Politik

DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI Netværk Eksport Kommunikation Politik DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI 2019-2022 Netværk Eksport Kommunikation Politik DBDH STRATEGI 2019-2022 STRATEGIEN 2019-2022 DBDH arbejder med en 4-årig strategiperiode. I denne

Læs mere

Vær med. til kåringen af Danmarks dygtigste ejerledere. I samarbejde med: Invitation til:

Vær med. til kåringen af Danmarks dygtigste ejerledere. I samarbejde med: Invitation til: Vær med til kåringen af Danmarks dygtigste ejerledere I samarbejde med: Invitation til: Se traileren for Årets Ejerleder 2014 Gå ind på www.pwc.dk/ejerleder Hør Poul Spencer Poulsen, partner og SMV-markedsleder

Læs mere

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi 2017-2018 1 FORORD Danmarks bedste medlemsservice er titlen på Dansk Byggeris nye strategi. Grunden til, at vi har valgt netop den titel, er fordi,

Læs mere

Temadag STORE VARMEPUMPER SAMARBEJDE OM GRUNDVAND TIL VARME. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6.

Temadag STORE VARMEPUMPER SAMARBEJDE OM GRUNDVAND TIL VARME. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6. Temadag STORE VARMEPUMPER SAMARBEJDE OM GRUNDVAND TIL VARME Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 6. december 2018 DANSK FJERNVARME 400 medlemmer 1,7 mio. husstande har fjernvarme

Læs mere

Temadag om store varmepumper

Temadag om store varmepumper Temadag om store varmepumper Torsdag 6. december 2018 Arrangeret af projektet: Markedsgennembrud for store varmepumper i fjernvarmesystemet Projekt Markedsgennembrud for store varmepumper STØTTET AF Hvorfor?

Læs mere

Halmgruppen PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 18. maj 2017

Halmgruppen PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 18. maj 2017 Halmgruppen PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kbe@danskfjernvarme.dk 18. maj 2017 SIKKER FORSYNING OGSÅ I 2030 Forsyningen af det moderne samfund med el, gas,

Læs mere

Ønsker til folketinget Jørgen Lindgaard Olesen. Seminar midt.energistrategi marts 2014 Jørgen Lindgaard Olesen

Ønsker til folketinget Jørgen Lindgaard Olesen. Seminar midt.energistrategi marts 2014 Jørgen Lindgaard Olesen Ønsker til folketinget Jørgen Lindgaard Olesen 1 Ønsker til folketinget 1. Strategisk energiplanlægning 2. Fjernvarme 3. Vindkraft 4. Biogas 5. Biomasse 6. Energieffektivisering og transport 2 Strategisk

Læs mere

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2018 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2018 2020 2 Vision og mission DI Energi arbejder for, at virksomheder i energibranchen har de bedst mulige optimale rammevilkår. Det er en forudsætning for,

Læs mere

Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde

Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde DANSK ERHVERVSFREMMES ÅRSMØDE 2019 København, den 31.10 1.11.2019 Velkommen til Årsmødet 2019 Siden seneste årsmøde er der sket rigtig meget i

Læs mere

Produktionsskoleforeningens. Årsmøde 2013. Fra den 18. til den 20. april på Vingsted Centret

Produktionsskoleforeningens. Årsmøde 2013. Fra den 18. til den 20. april på Vingsted Centret Produktionsskoleforeningens Årsmøde 2013 Fra den 18. til den 20. april på Vingsted Centret Faktuelle oplysninger Sted: Tid: Vingsted Centret Vingsted Skovvej 2 7182 Bredsten. Fra torsdag den 18. april

Læs mere

Industriel overskudsvarme til fjernvarme

Industriel overskudsvarme til fjernvarme Industriel overskudsvarme til fjernvarme VIEGAND MAAGØE 1 VIEGAND MAAGØE København, Odense & Hinnerup 45 specialiserede medarbejdere Opgaver med energi & ressourcer Ecodesign, EU regler Kommunikation Industri

Læs mere

Indkaldelse til ordinær DM generalforsamling og DM Temadag

Indkaldelse til ordinær DM generalforsamling og DM Temadag TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER SAMT UDSALGSSTEDER Kolding den 7. oktober 2009 Indkaldelse til ordinær DM generalforsamling og DM Temadag Det vil glæde os rigtig meget at se alle vore medlemmer og ledende

Læs mere

ÅRSMØDE DANSK ENERGI REpRæsEnTAnTskAbsmøDE GEnERAlFoRsAmlinG ÅRsmøDE

ÅRSMØDE DANSK ENERGI REpRæsEnTAnTskAbsmøDE GEnERAlFoRsAmlinG ÅRsmøDE Repræsentantskabsmøde Generalforsamling Årsmøde årsmøde 09.06.2010 dansk energi Sådan får vi energi til mere Vi arbejder for, at Danmark har energi til vækst. At danskerne har sikker energi. At vi har

Læs mere

KVALITETSMUSIKKENS ROLLE I FOLKESKOLEN

KVALITETSMUSIKKENS ROLLE I FOLKESKOLEN Invitation til konference om KVALITETSMUSIKKENS ROLLE I FOLKESKOLEN 21. april 2008 kl. 10-16 på Kulturskolen, Duntzfelts Allé 8 2900 Hellerup Hovedtalere: Undervisningsminister Bertel Haarder Professor

Læs mere

NYT FRA DANSK FJERNVARME

NYT FRA DANSK FJERNVARME DFJ NYT FRA DANSK FJERNVARME Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 19. maj 2016 INDHOLD Den energipolitiske dagsorden De vigtigste sager lige nu. Regulering af fjernvarmen 500

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-2

Velkommen Gruppe SJ-2 Velkommen Gruppe SJ-2 Hotel Frederiksminde Tirsdag, den 16. april 2013 21:11 1 Program Kl. 10.00 Kl. 10.00 10.30 Kl. 10.30 11.30 Kl. 11.30 12.30 Kl. 12.30 13.30 Kl. 13.30 14.00 Kl. 14.00 14.25 Velkomst

Læs mere

Præsentation af REFER-CDR

Præsentation af REFER-CDR Turbo på grøn fjernvarme i Region Midtjylland Præsentation af REFER-CDR Renewable Energy for Emission Reduction in Central Denmark Region www.regionmidtjylland.dk Hvem er vi? Region Midtjylland Regional

Læs mere

Innovation Express International matchmaking og forretningsudvikling

Innovation Express International matchmaking og forretningsudvikling Innovation Express International matchmaking og forretningsudvikling International forretningsudvikling Invio - Innovationsnetværk for oplevelsesøkonomi (Danmark) og Innovationsnetværket Arena USUS (Norge)

Læs mere

Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar Museerne nye samarbejder

Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar Museerne nye samarbejder Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar 2015 Museerne nye samarbejder For at fastholde og udvikle museernes relevans og evne til at aktualisere de samfundsmæssige forandringer, kan vi med fordel

Læs mere

3. Nordiske bæredygtighedskonference Odense den september 2008

3. Nordiske bæredygtighedskonference Odense den september 2008 Mandag VISIONER! 11.00 Velkomst ved Odenses Borgmester Klimaudfordringen og behovet for handling. 11.15 Den svenske miljøminister Betydningen af handling i lokale partnerskaber. 11.40 Keynote speaker!

Læs mere

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07 FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG DAGSORDEN Området Varmeforbrug i dag Udbygningstakt for fjernvarme Om fjernvarme Jeres indflydelse på projektet OMRÅDET VARMEBEHOV I DAG Varmebehov MWh 1.243 bygninger Samlet

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C.

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. April 2012 /cn PROJEKTBESKRIVELSE The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. Det amerikanske forsvar, verdens største enkeltforbruger af energi, ønsker

Læs mere

FJERNVARMESELSKABERNES STRATEGISKE UDFORDRINGER

FJERNVARMESELSKABERNES STRATEGISKE UDFORDRINGER REGIONALMØDER 2016 FJERNVARMESELSKABERNES STRATEGISKE UDFORDRINGER Uffe Bro Formand Dansk Fjernvarme Marts 2016 Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk INDHOLD Fjernvarmens strategiske

Læs mere

INDBYDELSE. Stigende ledighed fortsat mangel på arbejdskraft. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference

INDBYDELSE. Stigende ledighed fortsat mangel på arbejdskraft. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference INDBYDELSE Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference Stigende ledighed fortsat mangel på arbejdskraft Beskæftigelsesregion Syddanmark Det regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark inviterer

Læs mere

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR Projektleder: Finn Bertelsen Om Kalundborg Forsyning Kalundborg Varmeforsyning: Har ca. 5.000 varmekunder Køber årligt 250.000 MWh varme Kalundborg Renseanlæg:

Læs mere

INVITATION. In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think!

INVITATION. In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think! INVITATION In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think! Export Seminar about the Russian Market, Opportunities, Trends, Financing and Bottlenecks. October 22 nd & 23 rd, 2012 Copenhagen

Læs mere

Danish Board of District Heating

Danish Board of District Heating Danish Board of District Heating Fjernvarmeindustrien DBDH s Generalforsamling Torsdag den 19. marts 2013 Formandens mundtlige beretning 19. marts 2013/HCB Indledning Endnu engang er vi samlet til Fjernvarmeindustrien

Læs mere

FREMTIDENS FJERNVARME TRENDS OG MULIGHEDER

FREMTIDENS FJERNVARME TRENDS OG MULIGHEDER Halmgruppen Temadag om udvikling i fjernvarmen FREMTIDENS FJERNVARME TRENDS OG MULIGHEDER Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 6. februar 2018 ENERGIKOMMISSIONEN Har perspektiv

Læs mere

Præsentation af 4DH Workshop om brug af meteorologiske forudsigelser ved optimal drift og produktionsplanlægning på fjernvarmeværker

Præsentation af 4DH Workshop om brug af meteorologiske forudsigelser ved optimal drift og produktionsplanlægning på fjernvarmeværker Præsentation af 4DH Workshop om brug af meteorologiske forudsigelser ved optimal drift og produktionsplanlægning på fjernvarmeværker Fjernvarmens Hus, 18. januar 2016 Hvem er 4DH Hvad er begrebet 4DH Baggrunden

Læs mere

SÆT X I KALENDEREN FREDAG DEN 21. JUNI COMWELL KELLERS PARK

SÆT X I KALENDEREN FREDAG DEN 21. JUNI COMWELL KELLERS PARK SÆT X I KALENDEREN FREDAG DEN 21. JUNI COMWELL KELLERS PARK PARTNER LOUNGES / STREET FOOD AREA / EKSKLUSIVE OPLEVELSER / EVENTS / SHOW OFF / TALKS / FOREDRAG / BUSINESS / NETWORKING / KULINARISKE OPLEVELSER

Læs mere

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør DANSK FJERNVARME FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør STÆRK FAGLIG RÅDGIVNING / BRANCHENS TALERØR / STORT UDBUD AF UDDANNELSE OG ARRANGEMENTER VI ER TIL FOR MEDLEMMERNE Dansk

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR STRATEGISK ENERGIPLAN

KOMMISSORIUM FOR STRATEGISK ENERGIPLAN KOMMISSORIUM FOR STRATEGISK ENERGIPLAN August 2019 /sagsnr. 19/28991 Baggrund Den strategiske energiplanlægning, som blev defineret af KL og Energistyrelsen i 2010, er en målsætning om at udbrede omlægningen

Læs mere

telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015

telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015 telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015 Indkaldelse til Rådsmøde i Mellemfolkeligt Samvirke den 30. 31. maj 2015 Hermed indkaldes til det ordinære Rådsmøde i weekenden

Læs mere

19. marts 2013 i Fællessalen, Folketinget, Christiansborg

19. marts 2013 i Fællessalen, Folketinget, Christiansborg Referat DBDH s ordinære generalforsamling 19. marts 2013 i Fællessalen, Folketinget, Christiansborg Gæstedeltagere: Lars Christian Lilleholt, MF Niels Høg Klausen, Wicotec Kirkebjerg Eva Rasmussen, FIF

Læs mere

Offshore - hvor nemt kan det være?

Offshore - hvor nemt kan det være? Offshore - hvor nemt kan det være? Invitation ITB arrangerer i samarbejde med en række medlemmer en konference, som sætter fokus på off-shore softwareudvikling. Konferencen finder sted på: Hotel Haraldskær,

Læs mere

Nyhedsbrev III 2012. Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred

Nyhedsbrev III 2012. Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred 1 især på side 4 Nyhedsbrev III 2012 Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred 2 Indholdsfortegnelse Byttepengeindsamlingen side 3 Det ultrakorte men virkeligt vigtige side

Læs mere

Den 20. - 21. marts Program

Den 20. - 21. marts Program Kommunalpolitisk Topmøde 2014 Den 20. - 21. marts Program 2 Velkommen til Kommunalpolitisk Topmøde 2014 På vegne af KL s bestyrelse er det en glæde at byde velkommen til Kommunalpolitisk Topmøde den 20.

Læs mere

Fremtidens smarte fjernvarme

Fremtidens smarte fjernvarme Fremtidens smarte fjernvarme Omstilling til fossilfri varmeproduktion Aalborg Kommunes strategi for fossilfri varmeproduktion Rådmand Lasse P. N. Olsen, Miljø- og Energiforvaltningen, E-mail: lo-byraad@aalborg.dk

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding August 2010, nr. 6 Velkommen til augustmødet. Tirsdag, den 17. august kl. 18:00 til virksomhedsbesøg hos Nordisk Skoletavlefabrik, Kolding Kl. 18:00 får vi en rundvisning på virksomheden.

Læs mere

Invitation til generalforsamling i

Invitation til generalforsamling i Til medlemmer af Danske Råstoffer Maj 2017 Invitation til generalforsamling i Danske Råstoffer Fredag den 16. juni 2017 Molskroen Kære medlemmer I indkaldes hermed til generalforsamlingsarrangement i Danske

Læs mere

P L A N L O V S D A G E

P L A N L O V S D A G E P L A N L O V S D A G E 2 0 1 9 INDBYDELSE TIL PLANLOVSDAGE 2019 DABYFO indbyder i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Danske Planchefer og KTC, alle ledere og medarbejdere fra kommunernes planlægnings-

Læs mere

Ordinær generalforsamling 25. september 2012. Bestyrelsens beretning for varmeåret 2011/12

Ordinær generalforsamling 25. september 2012. Bestyrelsens beretning for varmeåret 2011/12 Ordinær generalforsamling 25. september 2012 Bestyrelsens beretning for varmeåret 2011/12 www.naestved-varme.dk e-mail: info@naestved-varme.dk 1 Medlem af Danske Fjernvarme Valg til bestyrelsen. Varmeåret

Læs mere

FJERNVARMENS UDFORDRINGER OG MULIGHEDER I ET ELEKTRIFICERET ENERGISYSTEM ANALYSECHEF JESPER KOCH, GRØN ENERGI

FJERNVARMENS UDFORDRINGER OG MULIGHEDER I ET ELEKTRIFICERET ENERGISYSTEM ANALYSECHEF JESPER KOCH, GRØN ENERGI FJERNVARMENS UDFORDRINGER OG MULIGHEDER I ET ELEKTRIFICERET ENERGISYSTEM ANALYSECHEF JESPER KOCH, GRØN ENERGI Fjernvarmen i 2050 Hvorfra Hvordan Hvorledes? Fjernvarmen i gang med en kolossal omstilling

Læs mere

Lavtemperatur overskudsvarme og fjernkøling. Idéudvikling Af Tom Diget Td@viborg-fjernvarme.dk

Lavtemperatur overskudsvarme og fjernkøling. Idéudvikling Af Tom Diget Td@viborg-fjernvarme.dk Lavtemperatur overskudsvarme og fjernkøling Idéudvikling Af Tom Diget Td@viborg-fjernvarme.dk Baggrund for emnet Viborg har lang erfaring med at reducere temperaturen, og indgår i flere Erfa-sammenhæng

Læs mere

Viden styrker modet til at ville og kunne i nefrologien

Viden styrker modet til at ville og kunne i nefrologien Årsmøde 2019 Viden styrker modet til at ville og kunne i nefrologien Den nefrologiske sygeplejerskes unikke funktion er at bistå patienten med nyresygdom, syg eller rask, med at udføre de aktiviteter til

Læs mere

Vision for en bæredygtig varmeforsyning med energirenovering i fokus

Vision for en bæredygtig varmeforsyning med energirenovering i fokus DEBATOPLÆG Vision for en bæredygtig varmeforsyning med energirenovering i fokus Plan C: http://www.gate21.dk/projekter/planc/ Svend Svendsen og Maria Harrestrup samt PlanC s forsyningsgruppe Regeringens

Læs mere

Hvad så med kirkernes sociale ansvar?

Hvad så med kirkernes sociale ansvar? Hvad så med kirkernes sociale ansvar? Konference og høring på Christiansborg Tirsdag d. 22. oktober 2013 Der er mange sociale udfordringer at tage fat på i dagens, og ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Læs mere

Notat. Prioritering af varmeplanbyer, fase 1

Notat. Prioritering af varmeplanbyer, fase 1 Notat Dato: 11.09.2013 Sagsnr.: 2012-45335 Dok. nr.: 2013-60648 Direkte telefon: 9931 4861 Initialer: JML Aalborg Forsyning Varme Hjulmagervej 20 Postboks 463 9100 Aalborg Prioritering af varmeplanbyer,

Læs mere

Notat. Varmeplan Aalborg - Fase 2 og fase 3

Notat. Varmeplan Aalborg - Fase 2 og fase 3 Notat Dato: 10.03.2014 Sagsnr.: 2013-35946 Dok. nr.: 2013-274023 Direkte telefon: 9931 9461 Initialer: LO Aalborg Forsyning Administration Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Varmeplan Aalborg

Læs mere

Status og perspektiver Øst gruppen. Opstartsmøde Øst 28. april 2014 Jørgen Lindgaard Olesen

Status og perspektiver Øst gruppen. Opstartsmøde Øst 28. april 2014 Jørgen Lindgaard Olesen Status og perspektiver Øst gruppen 1 Overordnede mål Kommune 2020 2025 2030 2035 2050 Favrskov 50 % Hedensted Tilnærmelsesvis CO 2 neutral Herning Holstebro 20 % Horsens Ikast Brande Lemvig 100 150 % Norddjurs

Læs mere

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2014

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2014 TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER SAMT UDSALGSSTEDER Kolding den 10. oktober 2014 KNi/hhh Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2014 Fredag den 21. november 2014 Trinity Hotel & Konference

Læs mere

Invitation til Generalforsamling i Danske Råstoffer

Invitation til Generalforsamling i Danske Råstoffer Til medlemmer af Danske Råstoffer Invitation til Generalforsamling i Danske Råstoffer Fredag den 14. juni 2019 på Hotel Vejlefjord Kære medlemmer I indkaldes hermed til generalforsamlingsarrangement i

Læs mere

IDA GRØN FREMTID MED FJERNVARME OG FJERNKØLING. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6. april 2017

IDA GRØN FREMTID MED FJERNVARME OG FJERNKØLING. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6. april 2017 IDA GRØN FREMTID MED FJERNVARME OG FJERNKØLING Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kbe@danskfjernvarme.dk 6. april 2017 SIKKER FORSYNING OGSÅ I 2025 Forsyningen af det moderne samfund med el, gas,

Læs mere

Invitation til gratis seminar Lær af branchens bedste, og find din genvej til vækst

Invitation til gratis seminar Lær af branchens bedste, og find din genvej til vækst Invitation til gratis seminar Lær af branchens bedste, og find din genvej til vækst Vil du have en mere effektiv administration, et stærkere overblik over tilbudsgivning eller måske bedre styr på planlægningen

Læs mere