OnLine HGS. Deltagergebyret vil være kr. 750,- som dækker vores ekstra omkostninger til onlineundervisning f.eks. i- bøger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OnLine HGS. Deltagergebyret vil være kr. 750,- som dækker vores ekstra omkostninger til onlineundervisning f.eks. i- bøger."

Transkript

1 Indholdsfortegnelse OnLine HGS... 2 Vigtige personer i forhold til din uddannelse... 3 Underviseren... 3 Kontaktpersoner i dagligdagen... 3 Uddannelses- og erhvervsvejledning samt LOP... 3 Uddannelses- og erhvervsvejledning... 3 LOP... 3 Studieaktivitet... 4 Hvad er Studieaktivet?... 4 Manglende studieaktivitet... 4 Snyd forbudt!... 5 Snyd og kopiering ved almindelige afleveringsopgaver... 5 De overordnede regler for at bruge citater:... 5 Eksamen... 6 Godt at vide om eksamen:... 6 Eksamensreglement... 6 At starte på uddannelsen igen Klager... 6

2 OnLine HGS Det merkantile HGS-grundforløb er for dig, der har taget en gymnasial uddannelse eller en HF og ønsker en uddannelse inden for detail, handel, kontor eller eventområdet. (henvisning til skolens hjemmeside for mere grundlæggende info om linier). Alle studerende vil komme til en optagelsessamtale, hvor der vil foregå en realkomptencevurdering med henblik på evt. merit for dele af uddannelsen. Du bliver undervist i tre grundfag på C-niveau: Informationsteknologi(IT), Erhvervsøkonomi(EØ) og Salg og Service(SS), forskellige kompetencefag samt din valgte branche, hvorefter du skal udarbejde et grundforløbsprojekt. Alle fagene er modulopbyggede så du vil have det samme fag/modul over flere uger. Vores standard opbygning er: IT C - 3 uger EØ C - 4 uger SS C 3 uger Kompetencefag 1 uge Branchemodul 1 uge Efter grundforløbet på Online HGS, der typisk varer 12 uger, vil du være ligestillet med en elev, der har gennemført det almindelige merkantile grundforløb. Vi arbejder på online uddannelsen med: IT s Learning - LMS (Learning Management System) Skype telefon- og videokonferencer(webinarer). Det vil være en fordel, hvis du som studerende har: En stabil og hurtig internetforbindelse. (minimum 2 Mbit) En windowsbaseret PC med en nyere MS-officepakke(indeholdende Access). Webcam og mikrofon Headset En Skype konto. Deltagergebyret vil være kr. 750,- som dækker vores ekstra omkostninger til onlineundervisning f.eks. i- bøger.

3 Vigtige personer i forhold til din uddannelse Da du er online studerende er der nogle få meget vigtige personer omkring dig og din uddannelse. Underviseren I din studieaktivitet i de enkelte moduler/fag er det naturligvis din underviser/faglærer der er omdrejningspunktet og tager sig af det faglige i de enkelte moduler. Kontaktpersoner i dagligdagen Kontaktlæreren er din nærmeste kontaktperson i hverdagen. Du kan tale med din kontaktlærer om det meste, der rører sig i dit liv, og som har betydning for, hvordan du kan gennemføre din uddannelse og dit fremtidige arbejdsliv. Vejlederen samarbejder meget med din kontaktlærer om for eksempel at udarbejde handleplaner for dig, hvis det er et nødvendigt for, at du kan passe din uddannelse. Uddannelseslederen er sidste instans, som du kan henvende dig til, hvis du har brug for at tale med nogen om forholdene på studiet. Uddannelses- og erhvervsvejledning samt LOP Nøglepersoner i forhold til din uddannelses hovedforløb. Uddannelses- og erhvervsvejledning Vejlederen er til for at hjælpe dig under hele din HGS. I kan tale om, hvordan det går med din faglige udvikling, om din studieaktivitet, og om hvordan du kan komme godt gennem din uddannelse. Du kan bruge din vejleder til at blive orienteret om: SU internationale uddannelser Særlig pædagogisk støtte, SPS Andre støttefunktioner som f.eks. Elevcoach Hjælp ved påbygning. En vejleder har tavshedspligt overfor både andre personer og myndigheder. LOP LOP medarbejderen er til for at hjælpe dig med at finde den praktikplads, du skal have, efter grundforløbet. I LOP kan vi vejlede dig i, hvordan du skriver en ansøgning og et CV, samt give dig inspiration til hvor og hvordan, du kan søge en praktikplads. Det er dit ansvar at finde en praktikplads, men vi hjælper dig gerne i gang med at skabe kontakten til erhvervslivet. Erfaringerne viser, at jo tidligere du ved, hvor du gerne vil være elev, jo bedre er dine chancer for at finde en praktikplads. Af samme grund er der på Herningsholm Erhvervsskole ansat Lære- og praktikplads(lop) konsulenter til at hjælpe de studerende med praktikplads-søgning. Du kan altid skrive til Online LOP på:

4 Studieaktivitet Vi forventer, du deltager aktivt i de aktiviteter, der er planlagt for dit hold, og at du aflevere alle opgaver til tiden. Vi følger løbende op på din studieaktivitet. Er du pga. personlige problemer forhindret i at deltage i en planlagt aktivitet eller aflevere en opgave inden for fristen, skal du kontakte underviseren, som alene afgør, om du må aflevere senere. Hvad er Studieaktivet? Vi forventer, at du Logger på/af studieaktivitet via den anviste metode Møder forberedt til online aktiviteterne Deltager aktivt i diskussioner Afleverer alle skriftlige opgaver og projekter. Ellers kan du ikke automatisk indstilles til eksamen Afleverer opgaverne og projekterne til tiden. Ellers bliver dine opgaver ikke rettet, og du vil få karakteren -3 (minus 3) Manglende studieaktivitet Du bliver løbende informeret om studieaktivitet via mail. Den første mail modtager du fra din underviser, hvis du ikke har afleveret 2 opgaver eller deltaget i et webinar. I mailen står der, at du skal kontakte din kontaktlærer for at få udarbejdet en plan for, hvordan du kommer med i forløbet igen. Hvis du ikke reagere på mailen og får lavet en afleveringsplan med din underviser, vil du modtage et brev om, at du blive meldt ud af forløbet.

5 Snyd forbudt! Skolen forventer, at du som elev/studerende udviser selvstændighed i dit arbejde. Det betyder blandt andet, at skriftlige opgaver ikke må være helt eller delvist kopieret fra andres arbejde. Snyd og kopiering ved almindelige afleveringsopgaver Opstår der mistanke om, at du har udgivet en andens arbejde for dit eget, vil opgaven ikke blive godkendt, og du vil få karakteren 00. Såfremt opgaven er bevisligt kopieret fra en anden elev vil begge elevers opgaver blive vurderet som ikke bestået, idet hæleren straffes på lige vilkår som stjæleren. Ved gentagelser vil du modtage en skriftlig advarsel om, at en ny gentagelse vil medføre varig bortvisning. Uddannelseslederen vurderer, om du skal: Bortvises fra eksamen og tildeles en skriftlig advarsel om, at gentagelse vil medføre varig bortvisning Bortvises fra skolen varigt Du har mulighed for at aflevere en ny. Når du afleverer opgaven, skal du skrive under på, at besvarelsen er dit selvstændige arbejde. Hvis du i opgaven citerer og refererer, skal du bruge citationstegn og kildehenvisninger. De overordnede regler for at bruge citater: Et citat skal markeres med kursiv eller anførelsestegn Fakta eller argumentation, du henter fra en anden tekst, angives med henvisning til note med præcis henvisning til på hvilke sider, fakta/argumentation er fra Genbruger du dine tidligere opgaver, betragtes det som andet kildemateriale. Her gælder samme regler for citat og henvisning til note og opgaven skal fremgå af litteraturlisten Anvender du andres eksamensopgaver eller mundtlige meddelelser, gælder samme regler som ved citat eller henvisning til note Henviser eller citerer du fra hjemmesider, skal det angives som citat eller med henvisning til note i form af en URL-adresse

6 Eksamen Grundforløbet afsluttes ved at du går til en grundforløbsprøve, som minder om en situation, du kan møde i det virkelige erhvervsliv. Du planlægger selv din fremlæggelse med udgangspunkt i de kompetencer du har tilegnet dig gennem din skoletid. Reglerne for eksamen kan du se i Eksamensregler, som du får udleveret umiddelbart før eksamen. Godt at vide om eksamen: Hvis du dumper, vil du få tilbudt reeksamen Hvis du er syg, vil du blive tilbudt sygeeksamen, hvis du har meldt dig syg senest på eksamensdagen og sendt den nødvendige dokumentation Reeksamen og sygeeksamen kræver, at du betaler et depositum på 300 kr. Pengene får du refunderet efter endt eksamen. Baggrunden er, at det er dyrt at afholde eksamen, hvis mange elever udebliver uden gyldig grund. Hvis du afleverer en opgave for sent, får du som udgangspunkt karakteren -03 Hvis du udebliver fra en eksamen, har du afbrudt din uddannelse og dermed meldt dig selv ud Eksamensreglement Grundforløbseksamen: Kom i god tid, minimum 20 minutter før du skal ind til eksamen! Din præsentation, dvs. overheads, plancher, PowerPoint eller andet materiale du vil benytte under fremlæggelsen, skal du udarbejde i god tid. Regn ikke med at du kan nå det på selve eksamensdagen. Andre oplysninger bl.a. om sygdom i forbindelse med eksamen kan du læse i de udleverede eksamensregler. At starte på uddannelsen igen - Bliver du meldt ud, har du måske mulighed for at starte på din uddannelse igen på et senere semester enten på Online uddannelsen eller på den traditionelle uddannelse. Klager Normalt går vi ikke ud fra, at der opstår problemer, der er så alvorlige, at du skal klage, men det kan selvfølgelig opstå. Tal med de involverede, inden du klager til skolens ledelse. Som regel kan det ordnes direkte. Hvis I ikke finder en løsning, der er tilfredsstillende for dig, kan du tale med din kontaktlærer. Hvis det stadig ikke fører til en løsning, kan du indgive en skriftligt velbegrundet klage til uddannelseslederen. Klagefristen er to uger. Hvis du ikke er tilfreds med skolens svar på din klage, vil der i nogle tilfælde - fx i forbindelse med eksamen - være mulighed for at sende klagen videre til Undervisningsministeriet. Det vil

7 du få oplysning om i skolens svar på din klage. I dette tilfælde skal du være opmærksom på, at klagefristen er en uge. Afgørelser af klager om eksamenskarakterer, hvor der har medvirket ekstern censor eller udmeldelse fra uddannelsen kan ankes til Undervisningsministeriet.

Kære elev. Med venlig hilsen. David Jensen Uddannelsesdirektør

Kære elev. Med venlig hilsen. David Jensen Uddannelsesdirektør Kære elev Vi er glade for, at du har valgt at gennemføre din erhvervsuddannelse på Niels Brock. Med grundforløbet vil du have meget gode forudsætninger for at søge praktikplads inden for handels- og kontorområdet.

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Handelsgymnasium Grenaa/Rønde. H1. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Handelsgymnasium Grenaa/Rønde. H1. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Handelsgymnasium Grenaa/Rønde H1. år 2012 Indholdsfortegnelse: Forord side 2 Diverse praktiske oplysninger side 3 Eksamensreglement side 4 Øvrige regler ved mundtlig

Læs mere

Regler for læring og samvær

Regler for læring og samvær Regler for læring og samvær Indholdsfortegnelse: 1 RESPEKT... 3 2 SKOLENS FORVENTNINGER... 3 2.1 LÅN AF SKOLENS BÆRBARE COMPUTERE... 4 2.2 BRUG AF VIDEO, BILLEDER OG LYD... 4 2.3 RYGNING OG RUSMIDLER...

Læs mere

Regler for læring og samvær

Regler for læring og samvær Regler for læring og samvær Indholdsfortegnelse: 1 RESPEKT... 3 2 SKOLENS FORVENTNINGER... 3 2.1 LÅN AF SKOLENS BÆRBARE COMPUTERE... 4 2.2 RYGNING OG RUSMIDLER... 4 2.3 RESPEKT FOR SKOLENS INVENTAR OG

Læs mere

Velkommen til Aalborg Handelsskoles erhvervsuddannelser

Velkommen til Aalborg Handelsskoles erhvervsuddannelser Velkommen til Aalborg Handelsskoles erhvervsuddannelser ELEVHÅNDBOG - 2015/2016 Få svar på de mest almindelige spørgsmål, find kontaktoplysninger på skolens personale og se billeder af underviserne. Dette

Læs mere

ELEVHÅ NDBOG FOR TEKNISK SKOLE

ELEVHÅ NDBOG FOR TEKNISK SKOLE ELEVHÅ NDBOG FOR TEKNISK SKOLE Målrettet i dag Muligheder i morgen Denne elevhåndbog er udarbejdet af Erhvervsskolen Nordsjælland Indhold Velkommen... 2 PRAKTISK INFORMATION... 3 Mødetider... 3 Sygemelding...

Læs mere

Erhvervsskolen Nordsjælland Campus Helsingør. Elevhåndbog. Erhvervsuddannelserne på Esnord. August 2015. - for dig, der vil og kan

Erhvervsskolen Nordsjælland Campus Helsingør. Elevhåndbog. Erhvervsuddannelserne på Esnord. August 2015. - for dig, der vil og kan Erhvervsskolen Nordsjælland Campus Helsingør Elevhåndbog Erhvervsuddannelserne på Esnord August 2015 - for dig, der vil og kan INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold Velkommen... 3 Mødetider... 4 Sygemelding... 4

Læs mere

IBC International Business College Erhvervsuddannelserne Kolding Aabenraa Fredericia. Den lokale undervisningsplan

IBC International Business College Erhvervsuddannelserne Kolding Aabenraa Fredericia. Den lokale undervisningsplan Kolding Aabenraa Fredericia Den lokale undervisningsplan Indholdsfortegnelse Mission... 4 Værdigrundlag... 4 Vision... 4 Pædagogisk udgangspunkt for erhvervsuddannelsen... 4 Afdelinger af IBC... 4 Udbud

Læs mere

Eksamensreglement for EUD

Eksamensreglement for EUD Eksamensreglement for EUD Bestemmelser vedrørende regler for prøver og eksamen findes i: Bekendtgørelse om grundfag og centralt udarbejdede valgfag i erhvervsuddannelserne BEK nr. 1272 af 16/11/2010 (gældende

Læs mere

EKSAMENSHÅNDBOG 1. HHX

EKSAMENSHÅNDBOG 1. HHX EKSAMENSHÅNDBOG 1. HHX Skoleåret 2012/13 Handelsgymnasiet på Roskilde Handelsskole Bestemmelser vedrørende eksamen findes i: Bekendtgørelse om uddannelse til højere handelseksamen BEK nr. 691 af 23/06/2010

Læs mere

ELEVHÅ NDBOG ERHVERVS- UDDÅNNELSER. Målrettet i dag Muligheder i morgen

ELEVHÅ NDBOG ERHVERVS- UDDÅNNELSER. Målrettet i dag Muligheder i morgen ELEVHÅ NDBOG ERHVERVS- UDDÅNNELSER Målrettet i dag Muligheder i morgen Denne elevhåndbog er udarbejdet af Erhvervsskolen Nordsjælland August 2013 Indhold Velkommen... 2 PRAKTISK INFORMATION... 3 Mødetider...

Læs mere

Teknisk Gymnasium Silkeborg. Studiehåndbog. Generel information

Teknisk Gymnasium Silkeborg. Studiehåndbog. Generel information Teknisk Gymnasium Silkeborg Studiehåndbog HTX fra A Å side 2 Generel information side 6 HTX fra A - Å Adgang til skolen Normal åbningstid er 7.00 til 16.00. Uden for disse tider må I gerne benytte HTXs

Læs mere

Den Lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Grundforløbets 1. del Center for Handel og Kontor Uddannelsescenter Holstebro 2015

Den Lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Grundforløbets 1. del Center for Handel og Kontor Uddannelsescenter Holstebro 2015 Den Lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Grundforløbets 1. del Center for Handel og Kontor Uddannelsescenter Holstebro 2015 EUD Kontor, handel og forretningsservice EUX Kontor, handel og forretningsservice

Læs mere

Praktikparathed. Niels Brock og Kvalitetspatruljen. Praktik-parathed

Praktikparathed. Niels Brock og Kvalitetspatruljen. Praktik-parathed Praktikparathed Niels Brock og Kvalitetspatruljen Praktik-parathed Maj 2012 Praktikparathed Kvalitetspatruljen er meget begejstrede for en lang række initiativer på Niels Brocks erhvervsuddannelser, og

Læs mere

På de næste sider kan du læse nærmere om, hvad det indebærer at være studieaktiv, og at der skal være plads til alle.

På de næste sider kan du læse nærmere om, hvad det indebærer at være studieaktiv, og at der skal være plads til alle. Studie- og ordensregler Tradium Handelsgymnasiet Mariagerfjord Du har valgt at tage en gymnasial uddannelse på Handelsgymnasiet. Det betyder, at du både har nogle pligter og nogle rettigheder. Overordnet

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Campus Vejle

Studie- og ordensreglement for Campus Vejle Studie- og ordensreglement for Campus Vejle Nærværende reglement tager udgangspunkt i BEK nr 1222 af 04/12/2006 om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser. Vi er mange mennesker, som hver dag

Læs mere

Lokal undervisningsplan

Lokal undervisningsplan Lokal undervisningsplan - Side 1 af 31 sider - Erhvervsskolen Nordsjælland Skoleåret 2014 / 2015 Indledning Den lokale undervisningsplan for den enkelte erhvervsuddannelse er et vigtig planlægnings- og

Læs mere

Eksamensreglement for HHX. Kapitel 1: Sygdom. Kapitel 2: Udeblivelse

Eksamensreglement for HHX. Kapitel 1: Sygdom. Kapitel 2: Udeblivelse Eksamens-reglement HHX 2015 Eksamensreglement for HHX Eksamensreglementet for hhx er udarbejdet i overensstemmelse med Bekendtgørelse om prøver og eksamen i de almene og studieforberedende ungdoms- og

Læs mere

Spørgsmål og svar - om regler for deltagelse i undervisningen

Spørgsmål og svar - om regler for deltagelse i undervisningen Spørgsmål og svar - om regler for deltagelse i undervisningen Hvad ser I på, når I bedømmer min indsats? Det kommer an på, om det drejer sig om en eksamen eller om et forløb, der skal bestås. Eksamen:

Læs mere

TIETGEN HANDELSGYMNASIUM STUDIE OG ORDENSREGLEMENT 2015/16

TIETGEN HANDELSGYMNASIUM STUDIE OG ORDENSREGLEMENT 2015/16 TIETGEN HANDELSGYMNASIUM STUDIE OG ORDENSREGLEMENT 2015/16 Indhold 1. Indledning... 2 2. Ordensregler... 2 2.1 Deltagelse i ekskursioner... 2 2.2 Brug af IT udstyret på Tietgen Handelsgymnasium... 3 2.3

Læs mere

Studie- og ordensregler HHX

Studie- og ordensregler HHX Studie- og ordensregler HHX Indholdsfortegnelse 1.0 Almindelige regler for orden og samvær... 3 1.1. Normer for adfærd/skolens værdier... 3 1. Ansvarlighed... 3 2. Samarbejde... 3 3. Tillid... 3 4. Ordentlighed...

Læs mere

Eksamensreglement. Rybners Gymnasium HTX, STX & HHX

Eksamensreglement. Rybners Gymnasium HTX, STX & HHX Eksamensreglement Rybners Gymnasium HTX, STX & HHX 2 Rybners Gymnasium Eksamensreglement Indholdsfortegnelse Fakta om eksamen.... 4 Offentliggørelse af prøveplaner.... 4 Skriftlige prøver.... 4 Mundtlige

Læs mere

Informationshæfte til kursister på Thy-Mors HF & VUC. Skoleåret 2014-2015

Informationshæfte til kursister på Thy-Mors HF & VUC. Skoleåret 2014-2015 Informationshæfte til kursister på Thy-Mors HF & VUC Skoleåret 2014-2015 . Velkommen til Thy-Mors HF & VUC Du sidder nu med Thy-Mors HF & VUC s informationshæfte i hånden. Jeg håber, du får glæde af det.

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15

STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15 STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15 INDHOLD Indledning... 2 Studieaktivitet... 3 Ordensregler... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Klageprocedure... 6 Vald. Poulsens Vej 8 7500 Holstebro T 9627

Læs mere

EKSAMENSHÅNDBOG 2. HHX

EKSAMENSHÅNDBOG 2. HHX EKSAMENSHÅNDBOG 2. HHX Skoleåret 2014/15 Handelsgymnasiet på Roskilde Handelsskole Bestemmelser vedrørende eksamen findes i: Bekendtgørelse om uddannelse til højere handelseksamen BEK nr. 691 af 23/06/2010

Læs mere

Begynd hver dag med at gennemse det, du har læst dagen i forvejen. Så får du en fornemmelse af, hvilken sammenhæng tingene indgår i.

Begynd hver dag med at gennemse det, du har læst dagen i forvejen. Så får du en fornemmelse af, hvilken sammenhæng tingene indgår i. 1 Indholdsfortegnelse - Hvilke fag skal du op i s. 2 - Forberedelse af eksamen s. 2 - Skriftlig eksamen s. 3 - IT og skriftlig eksamen s. 4 - Mundtlig eksamen s. 6 - Sygdom s. 7 - Udeblivelse fra eksamen

Læs mere

Eksamenshåndbog Handelsskolen Viborg

Eksamenshåndbog Handelsskolen Viborg Eksamenshåndbog Handelsskolen Viborg Revideret april 2013 1 Formål Eksamensreglementet skal sikre, at prøver på Handelsskolen Viborg gennemføres i overensstemmelse med centralt fastsatte gældende regler

Læs mere

SÅDAN FORLØBER DIN SAG. - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager

SÅDAN FORLØBER DIN SAG. - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager SÅDAN FORLØBER DIN SAG - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager SÅDAN FORLØBER DIN SAG - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager Der er regler for, hvordan

Læs mere

Eksamenshåndbog. AVU kursister & AVU E-learning

Eksamenshåndbog. AVU kursister & AVU E-learning Eksamenshåndbog AVU kursister & AVU E-learning Kursusåret 2015 2016 Forord Vi håber, at denne håndbog vil medvirke til at afklare nogle af de mange spørgsmål, du kan have til eksamen, og samtidig gøre

Læs mere

Odense Tekniske Gymnasium. Prøver og eksamen. Vejledning og reglementer

Odense Tekniske Gymnasium. Prøver og eksamen. Vejledning og reglementer Odense Tekniske Gymnasium Prøver og eksamen Vejledning og reglementer Indholdsfortegnelse: Indledning 2 Love, bekendtgørelser og reglementer hvor finder du dem? 2 Eksamensindstilling 2 Eksamensudtræk 3

Læs mere